Nyårsmaten

Idag ska vi äta följande. (Jag som hittat på allt, hihi)


image827

Förrätt
Liten sallad med kräftstjärtar och granatäpple

4 personer

ca 150 gram kräftstjärtar
½ stort granatäpple (går bra med mango också som på bilden)
valfri grönsallad
2 tomater
½ paprika
½ liten rödlök

Hacka allt väldigt fint. Toppa med kräftstjärtarna och skvätt över lite vinäger.


image828

Huvudrätt

Kycklingfilé med potatis och rotfrukter i ugn

4 personer

4 kycklingfiléer
morötter, palsternacka och andra rotfrukter
6-7 stora potatisar i halvor
Olivolja
Salt

Stek kycklingfiléerna. Hacka rotfrukterna och potatisen och lägg i en ugnsform. Strö över salt och olivolja (om så önskas). Stek i ugn i ca 20-30 min (beroende på storlek). Servera med örtsås, gräddsås eller som vi ska ikväll, med mango och chilisås (ett pulver som blandas ut med t.ex kesella eller grekisk yoghurt)

Mums! Vad ska ni äta?!




Raketer/smällare

Vad tycker ni om raketer och smällare? Störande? Onödigt? Dåligt för miljön? Skrämmer djur?

Själv tycker jag det är förjävligt att det fortfarande tillåts. För det första tänker jag på alla djuren som blir så rädda att de ibland blir tvugna att få lugnande medel. Är det rättvist? (Min egna hund är tack och lov inte ett dugg rädd. Förra året var hennes första nyår, och hon satt bara och stirrade en stund, sen när hon märkte att vi andra var lugna, ja då blev hon också lugn)
Sen tänker jag på alla barn som springer runt med egna smällare och riskerar att själva bli skadade. Deras föräldrar köper ut till dom, vilket är sjukt nog. Jag skulle aldrig, aldrig sätta en bomb (för det är det ju typ) i mitt barns hand. ALDRIG!
Sen tänker jag på miljön. För ni har väl sett hur dimmigt av rök det blir? Jag tror ju knappast vi hjälper moder jord genom att smälla raketer.
Jag tänker också på alla pengar som läggs ut på raketer varje år. Säkert flera miljoner kr (i hela sverige förstås, om ni nu inte fattade det). Tänk om man lagt de pengarna på något annat viktigt!! Som forskning eller till fattiga länder.

Nej. Jag ser bara negativa saker med raketer. Folk dör ju varje år av att ha fått en raket i huvudet eller liknande. Vi hade alltså till och med räddat liv!!

image826

Mitt utseende genom år 2007

Jag har förändrats väldigt mycket detta året, tycker jag personligen. Positivt, javisst. Förutom hårfärgen som ni vet att jag inte är nöjd med just nu. Men det går att fixa!

Enjoy.




Ja jäklar! Hihi. Och snart blir jag blond igen. Det är sjukt vad jag ändrar mitt utseende. Ser ni så brun jag var i somras?! ÅÅH! Vill va det nununu. Var ju på Kreta med en kompis i somras, och vi ska resa till sommaren igen! Woho!
Puss på er

Dokumentär om anorexia

"Anorexia som livsstil"
Den såg jag igår tillsammans med min mamma. Alltså. Jag satt och blev förbannad!!! Riktigt pissed off. Satt bara och svor hela tiden. Blev så jävla ledsen när de "förskönade" hela grejen att svälta sig och "nå sitt mål". Och när tjejen i dokumentären väl nått sitt mål blev hon först glad. Det första jag sa var "vänta bara"... och mycket riktigt. I nästa stund sa hon "men mina lår är fortfarande stora".

Men det värsta var ändå hon som startat en pro-ana sida. Alltså. Jag skulle kunna strypa ihjäl tjejen. Det finns inget värre än att tipsa andra och få andra att "nå sina mål". Ni är så jävla patetiska!!

En sak jag är riktigt stolt över är att jag aldrig någonsin tipsat, eller velat att någon skulle må såsom jag gjort/gör.

Tur att jag är så pass fri från de tankarna, att jag inte triggades åt fel håll av dokumentären. För det kan den.

Jag hoppas alla ni därute som tipsar om svält, dieter, sätt att komma undan mat osv, jag hoppas FAN ni tar tag i er själva !!!

Filmkväll

Har hyrt tre filmer till idag och till imorgon. Har bl.a lånat Pans Labyrint, som ska vara rätt äcklig. Men jag har hört bra om den. Någon som sett den?

image811

Har inte kunnat blogga på hela eftermiddagen typ, för blogg.se verkar ha haft lite problem. Men men. Nu funkar det iaf.
Till middag idag ska vi äta crabbsticksbiffar. Okej, de heter nog inte så. Haha! Men de är iaf gjorda av potatis, crabsticks och en massa annat. Har aldrig provat sånna förut, så om de är goda kan jag lägga upp hela receptet om ni är intresserade. Det är ett nyttigt recept från en jättebra kokbok mamma köpt. Till dom ska jag svänga ihop en enkel couscoussallad. Brukar ha i lite färsk spenat, mango, soltorkade tomater osv. Jättegott, billigt och det går supersnabbt att tillaga!

Nu ska jag hjälpa mammi!
Kramar

När jag var liten...

...drömde jag att jag hade vingar. Jag inbillade mig att jag var en ängel. Jag frågade alla jag såg om de kunde se mina vingar. De som jag såg! Jag hoppade så långt jag kunde, och tänkte att "en dag, då flyger jag".
Maybe some day?

image810

Just nu är ställningen...

11 tycker jag ska ha blont
9 tycker jag ska ha brunt

Resten tycker jag är fin i vilket som.
Det är jättekul att veta vad ni tycker !
Hihi

Gooooodmorgon

Näst sista dagen på år 2007. Känns helt sinnessjukt att det redan ska bli 2008!! Jag ska fylla 20 i september liksom. 20!!! Gud. Kan inte låta bli att känna mig gammal, men det är jag ju inte. Inte jätte i alla fall. Många tänker väl "men då kan du ju handla på systemet!!"... men jag dricker ändå aldrig. Så till vilken nytta?

Vad händer denna söndag då? Själv ska jag bara vila. Ska strax hoppa in i duschen och sminka mig och fixa håret. Har kommit på att jag inte vet när jag ska börja jobba igen, nu efter ledigheten. Måste försöka få tag på deras telefonnummer. Panik! Hoppas jag är ledig ett tag till, hehe. Men jag vill samtidigt tjäna pengar ju. Och det gör jag inte genom att sitta här på mitt arsle. =P

Måste shoppa också! Har ju beställt saker på Victoria's Secret och Ellos. Men hade behövt ett par jeans och någon ny tröja/top. Tror jag ska köpa ett par jättesnygga Acne jeans.

Hex Lena eller till höger Hex Radison.

image808image809

Skitsnygga båda två. Men det får bli nästa månad, för denna månaden ska jag lägga ner pengar på håret. För här ska det blekas!!

Ha det så bra! Puss

Godkväll !

Har spelat sällskapsspel med familjen ikväll och min storebrors flickvän. Guinnes Rekord-spel. Haha! Skitroligt. Skulle göra en utmaning mot min storebror... man skulle slå höger hand på vänster fot och tvärtom i en hel minut. Jävlar vad jobbigt!! Haha. Men lite motion behövs ! Gjorde 100 stycken på 1 minut. Woho. Men min bror vann med 133. Hahaha. Shit vad jag skrattade.

Ska snart se på Keeping up whit the Kardashians med mamma. Hon älskar sånna serier, precis som jag. ;D Det börjar 22:05 på E! Channel. Inte missa!

Ska beställa tid hos frisören på måndag i alla fall. Antagligen kommer mitt hår se förjävligt ut efter de första blekningarna, men what the fuck. Bara det är fint till vår/sommar. Får väl gå med diadem, mössor eller pannband tills det blir bra. Jag har ju ett otroligt tåligt hår också, så det ska nog gå bra.

Ha en bra kväll allesammans!
PUSS!

Blond vs Brunett

Jag vet. Ni spyr på mig snart om jag inte slutar tjata om mitt hår. Men jag har banne mig ångest! Jag saknar mitt blonda så jag nästan dör. Vill vara "jag" igen. Cornelia är blond! Inte brunett. Jag har sån satans ångest för att jag kanske inte kan få tillbaka dedär håret igen. Jag vill inte ha nästan svart hår längre. Jag dööööööör. Och förbannade lugg som bara är ivägen!! Grrr.

De två bilderna där jag är blond är sen i somras / höstas. Liksom, ge mig!!!
Så nu till saken. Vad är snyggast tycker Du? Jag vill ha ärliga svar!!

image807

Middag

Jag blev ärligt talat vrålhungrig nu efter att ha sett den videon med anorektikern i mitt förra inlägg. Så nu tänkte jag berätta vad det blir till middag hemma hos mig.

image806

Biff stroganoff med melonsallad
(vi går inte efter detta receptet, men på ett ungefär)

4 portioner

Du behöver:
500 g strimlat nötkött (innanlår eller biff)
1 gul lök
200 g champinjoner
ca 2 msk flytande margarin eller smör
1 tsk salt
1 krm malen peppar
1 tsk paprikapulver
4 msk tomatpuré
2 tsk ljus fransk senap t.ex. Dijon
2 ½ dl matlagningsgrädde (mager)
1 msk kalvfond

Gör så här:
Skär köttet i 2 cm breda strimlor. Hacka löken och skär champinjonerna i skivor. Värm upp en stekpanna med margarin eller smör på medelhög värme. Stek köttet ett par minuter.
Lägg i lök och champinjoner och låt det stekas tillsammans. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt tomatpuré och senap. Häll på grädden och kalvfonden. Låt steka på svag värme i stekpannan, helst under lock, i ca 10 minuter. Smaka av med salt. Servera med ris och melonsallad.

Melonsallad (eget påhitt)

Någon grön bladsallad
1 röd eller gul paprika
½ gurka
½ honungsmelon (eller annan valfri)
2 tomater
lite vitlökspeppar
en skvätt rödvinsvinäger

Hacka alla grönsakerna och häll på vinäger och krydda efter smak!

Varning!

Satt och sökte lite på youtube, och fick upp ett hemskt inslag om en anorektisk tjej... ni vet hon som poserade naken, mot anorexia.

Titta här. Men jag vill ändå varna er. För hon är extremt mager!!! Själv kan jag inte låta bli att må lite illa när jag ser henne. Hennes ben... alltså herrejesus. Hon är bara skinn och ben. Jag är så himla glad att jag själv aldrig blev så mager. Och alla överlever det inte heller, så det är ett under att hon gör det.
Samtidigt som detta är hemskt och sorgligt, och att jag vet precis hur hon känner... så kan jag inte låta bli att bli ARG! Ska det få gå så långt?! Hon har till och med varit smalare än det hon är i intervjun!!!! Har hon inga vänner? Ingen släkt? Ingen som ser? Ingen som reagerar? Hon säger att hon vill ta det lungt med viktuppgången. Men är man dödligt skinny ska man FAN inte ta det lungt med viktuppgången!!!!!!!!!

Jaja. Jag kan inget göra, mer än att själv bära med mig vetskapen om att det är såhär det slutar om det inte får ett stopp!!

Min bok

Ni som inte vet, så skriver jag en bok om mitt liv. Alla motgångar som anorexin, skilsmässa, otrohet och ensamhet m.m. Några av er har frågat mig hur det går med den, och just nu skriver jag inte alls faktiskt. Känns inte som jag har någon ork eller något "glöd". Det måste kännas rätt när jag skriver... och det kommer säkert ta lång tid till den är färdig. Hoppas ni håller ut, och att någon är intresserad av den. Tänkte dela med mig av en liten snutt... ni får hemskt gärna säga vad ni tycker! Okej, nu är det bara några små stycken... men ändå!

"Ofta låg jag bara och stirrade rakt upp i taket, ville inte somna och missa denna stund jag hade med min mamma, även ifall hon bara låg vid min sida och sov. Jag hörde hennes lugnande andetag och kände hennes värme nå mig där jag låg. Aldrig ville jag vakna upp och inse att hon redan gått till jobbet. En tom kall säng, men ändå pappa som låg vid min högra sida. Men från hans sida kom ingen värme och ingen trygghet."

"Jag var 13 år och rökte! Jag drack, ibland så mycket att jag låg i buskar eller på bänkar och spydde upp allt som fanns inuti mig. Med spyan kom även all smärta och all hat. Ut från min kropp och bort i tomma intet, i alla fall för en stund. Nästa dag var allt där igen."

"Jag uteslöt massor med livsmedel och vägrade äta godis eller kakor. Alla förvånades ju självklart av mitt underliga beteende. Släkt, vänner och familj förstod sig inte på mig. "Varför ville hon inte äta?" "Vad duktig hon är som står emot". "Hon måste vara en stark person". Och ja, jag kände mig stark och speciell. Men samtidigt så otroligt utanför. Att sitta och se andra äta gott och skratta gör ont i hjärtat. Att inte kunna var så hemskt och jag förstod inte riktigt varför ibland."

Hoppade lite och valde ut dessa tre styckena. Gud... alla känslor bara svämmar över när jag läser. Fick plötsligt en himla lust att skriva...
Hej sålänge!

Vilken kändis är Du lik?

image802



Jag är lik
Angelina Jolie
Mary-kate
Angelina Jolie igen
Natalie Imbruglia

Testa här och berätta vem Du är lik!

Jessica Alba

image801

29 december

Mår sådär idag, känner inte för att göra någonting. Vill bara att denna deppiga årstiden ska vara över. Vill ha vår och värme. Blommor som slår ut och längre dagar. Men men, man får väl försöka överleva.

Filmen igår var ju jättebra. "This is England". Riktigt hemsk med många känslor, men ändå en viktig film. Fick klump i halsen flera gånger och tyckte den var sorglig, men jag tycker om sådana filmer. Så ni som inte sett den, jag rekomenderar den starkt. Det är ju ingen rolig film... men som sagt är den himla bra.

Solen verkar ha tittat fram idag i alla fall. Det var nog någon månad sedan man såg den lysa. Åh så himla deppigt !! Jag hatar dessa två-tre månader vi har framför oss nu. De är så himla onödiga! Men jag ska sluta tjata nu, det blir ju inte bättre för det...

Har lånat lite nya böcker (och en dvd) på biblioteket igår. Kanske någon ni känner igen?

image800

Bergdorfblondiner
Grevgatan 22
De skamlösa
Yoga för nybörjare

Har börjat läsa Bergdorfblondiner, och den är bra hittills. Den handlar om några tjejer som bor på Manhattan och lever i lyx, bär Chloéjeans och åker privatflygplan. Men att leva på vodka fungerar inte i längden, och vad ska hon göra när förlovningen spricker?

Grevgatan 22 handlar om en tjej vid namn Josefine som nästan är 30 år. Hon träffar på kärleken men allt är inte som en dans på rosor. Det blir mycket trassel och hon avundas sin syster Emelie som är lyckligt gift, har barn och egen villa. Men en dag läser Emelie ett sms som kommer att förändra hennes liv totalt...

De skamlösa handlar om två tjejer som driver en damtidning tillsammans. Den ena tjejen Nathalie drömmer om att göra porrfilmer med kvinnor i rollerna. Hon har även planer på att rädda en eskorttjej från misären i öst, och ge henne en roll i sin film.
Den andra tjejen, Tito, är besatt av drömmen om sitt bröllop. Hon träffar advokaten Erik som är från en mycket fin familj. Han försöker förändra Tito till sin drömkvinna och bestämmer hur hon ska bete sig...

Yoga för nybörjare är en dvd där man får följa ett program som ska leda en till ett bättre självförtroende, hållning och slappna av i själen. Bra mot stress och spänningar samt balans och smidighet.

Lite tips bara !
Hoppas ni mår gott. Kram!

Kyssjohanna.se

image799

Underbart armband från Kyssjohanna.se!
Det är nästan så jag måste beställa ett... men nej. Måste försöka spara lite pengar nu!

This is England

Det blir filmkväll ikväll med min älskade mor! This is England. Någon som sett den? Bra eller dålig?

image798

Joggingtur nr 2

Haha. Nu ska jag ut på min andra joggingrunda. Får inte slarva nu, hehe. Måste bara smälta maten lite till... annars lär det komma upp igen!
Slänger med en liten ego-bild också. Det var ju ett tag sen jag ego:ade mig nu. Haha!
Kram

image797

Ashley Olsen

image795

Bryan Adams - Everything I do


Jessica Alba - Förlovad & gravid

image794

Snacka om babyboom i Hollywood!
Riktigt roligt att de äntligen är förlovade också, de passar ju så himla bra tillsammans! Och tänk hur deras barn kommer se ut...!! Vackra är väl bara förnamnet.

Min beställning hos Ellos nya vårkollektion!

image790

Brunt --> Blond

Jag vet att jag frågat innan, men är det jättesvårt att få blont hår igen? Hos en frisör menar jag, för hemma gör jag det aldrig !! Vet att det bara blir gult då. Men att få lite ljusa slingor, så som hon på bilden. Är det skitsvårt? Eller finns det metoder? Vill ha blont till sommaren, kan jag lyckas med det utan att förstöra håret totalt? (HOS EN FRISÖR JA!)

image791

Inget jobb

Mår faktiskt inte så bra idag, så jag bestämde mig för att inte gå till jobbet. Behövde ju inte egentligen, för det finns inte så mkt att göra där nu. Så jag har redan varit vaken en timme. Är skittrött men kan inte somna om, så jag gjorde en tidig frukost och har suttit här och myst istället. Fryser som attan gör jag också... =/ Får väl krypa ner i sängen igen med mina nya tidningar och försöka må lite bättre.

Kram!

Style

Köpte nya tidningar idag, och hittade denna ! Superbra och inspirerande tidning med mycket bilder på hårfärger, frisyrer, smink och även lite mode!

image786

Hittade supersnygga bilder på en hårfärg jag skulle vilja ha. Mörka och ljusa slingor, blandat liksom. Så jäkla fräsht det såg ut! Måste skaffa.

image792

Snyggt va?! Alltså jag har stora problem med att bli nöjd med mitt hår. Eller jag är väl nöjd med det... men jag älskar förändringar!!! Och detta är ju så himla fräsht nu till vår och sommar.
Jag ska göra allt för att få tillbaka mitt ljusa hår ! Det måste funka.

Miranda Kerr - Dagbok



Looooove her!
(Btw, notera att jag har den skimmerpuffen hon tar upp ur väskan!! Hihi!!)

Löshår...!

Någon som testat att köpa löshår på internet? Sitter och tittar runt på olika sidor och hittade denna. Finns ett Clip-on set med riktigt hår för bara 780 kr! Skitbilligt ju. Någon som provat på? Är det värt det? Hade varit så kul att testa ju!

Tips!?

image785

Mamma!

Detta skrev min mamma till mig på julafton, och la i min strumpa tillsammans med ett paket.

"Ville bara tala om hur mycket jag älskar dig..! En mer underbar dotter än du kan man bara inte få..!

Cornelia !
God jul och gott nytt år
Önskar mamma (och grattis till ditt jobb)
Kram Puss Kram
Puss --> (Den var från Tea , för hon håller med!)"


Vad tusan hade jag gjort utan henne? Det är hon som stått vid min sida oavsett vad som hänt. När man blir sjuk och har det jobbigt, stannar bara de som verkligen älskar en kvar ! Därför har jag så få vänner nu, för under tiden jag varit väldigt deppig har jag inte orkat skaffa nya. Men hellre färre äkta vänner än många falska!





Jessica Alba

image784

Ikea

Hann inte blogga imorse, kändes helt konstigt ! Haha. Brukar alltid skriva något så fort jag kan, men det blev himla stressigt imorse. Mamma skulle åka med min moster till Ikea, och jag ville med kom jag på 15 minuter innan vi skulle åka. Så jag kastade mig in i duschen, fönade håret, sminkade mig och tog på närmsta kläderna. Och jag hann! Men usch för att starta dagen så stressigt. Men men, det var kul på Ikea iaf. Älskar att gå där! Fick ett par jättesöta gardiner i spets, och så köpte vi en matta till vardagsrummet, en liten elvisp (sån man skummar mjölk med), servetter, batterier, överkast till soffan, nya glas och massa annat. Hittade också ett jättefint skrivbord jag ska köpa!! Love it!

Här är gardinerna. Fina va? Bara 89 kr!
image782
Här är skrivbordet jag vill ha.
image783
Kostar 1300. Så det får vänta... har verkligen inte råd med det nu.

Har precis ätit lunch. Varmrökt lax med broccoli och en klick kesella + en rejäl skiva av brödet jag bakade igår. Aprikos- och nötbrödet. Mums!
Hoppas ni mår bra!
Förresten, såg mig själv i en spegel på ikea, och jag såg smal ut! Det är inte varje dag jag tycker det... men nu! Underbar känsla.
Puss!

R.E.M - Everybody hurts



Kopiera Nicoles stil

image781

Träff?

Okej. Detta kanske låter helt desperat. Men är det någon här som läser min blogg som bor i Malmö-området? Som kanske skulle vilja ta en fika någon dag?

Haha. Jag är lite kontaktsökande ^^
Men det hade varit kul att träffa lite nya människor .


Godkväll

GAH!! Folk har inget liv. Sluta smälla era jävla smällare, hur kul är det egentligen? *Pang* , oooh shit vad ball!!!! Lägg ner. Det är bara störigt. Gå hem och lägg er!

Och till detta att jag ska börja träna. Alltså, jag lovar. Det kommer inte bli för mycket. Det är jag för lat för. Jag vet att ni bryr er och säkert blir oroliga. Men jag mår bra!! Bättre än på länge. Och jag ser inget fel med att vilja träna och må bra, för träning mår man bra av i lagom mängd. Det är faktiskt mer ohälsosamt att bara sitta still hela dagarna. Ja! Det är sant! Bortsett från om man är dödligt underviktig såklart, det vet jag mycket väl. Jag har faktiskt avstått från träningen när jag varit jätteunderviktig! Men nu är det dags att börja, för nu mår jag bättre både fysiskt och psykiskt av att röra på mig. Jag är riktigt klen! Jag vill vara vältränad och ha snygga muskler. Jag vill vara fit till sommaren 2008! För vem vill inte det? Och det kan inte bli bättre än att göra det på ett hälsosamt sätt!! Det känns helt sjukt bra.

Jag har faktiskt erfarenheten av att träna för mycket och äta för lite. Jag vet precis när det blir för mycket eller för lite av något. Jag känner min kropp nu, jag förstår signalerna! Detta kommer absolut inte gå överstyr. Jag älskar mat för mycket för att svälta mig igen, och jag är för lat för att träna ihjäl mig.

Flummigt inlägg =)
Men tack för att ni bryr er om mig, det betyder fruktansvärt mycket!!
Kram !

"Timmarna efter Tsunamin"

Idag är det som ni nog alla vet, årsdagen för tsunamin. Det var nu hela tre år sen den tog så många liv och lärde oss ordet tsunami.
Ikväll går det en dokumentär på TV4 fakta som heter "Timmarna efter tsunamin". Den börjar 19:25. Då är jag bänkad iaf!

Och förresten, joggingrundan gick finfint. Men bläää för motvind, haha! Nu ska jag äta lite.
Puss !

Min första joggingrunda

Okej, inte första någonsin. Men första av många kommande rundor. Ska försöka komma ut minst 4 gånger i veckan, och sen köra lite avslappning när jag kommer hem. Hatar bara att springa ute när det är så kallt, för det isar i halsen på mig. Men jag ska inte klaga. Jag lovar ! =P

Nej nu ska jag ge mig ut ! Är pepp, hihi.
Kram

Dagens bild

image780

Vackra människa!

Nyårslöften

image779

Har ni några nyårslöften till 2008? Vad? Eller skippar ni det i år kanske?
Själv har jag en del.

1. Börja träna regelbundet
2. Tänka mer på mig själv , vad jag verkligen vill och inte vill
3. Våga säga nej
4. Gå fler promenader med hunden
5. Försöka spara lite pengar till resor

Det var de viktigaste sakerna. Kommer säkert på fler snart.
Nu är det er tur!

Bakar!

Ni såg kanske att jag la upp lite recept igår? Har precis själv bakat både "Fröklädda kvadrater" och "Aprikos och nötlimpa". Måste säga att det doftar otroligt gott i hela huset! Just nu jäser kvadraterna och limpan står i ugnen. Kan knappt vänta på att få smaka dom ! Otroligt lätta recept också. Fast jag ändrade lite, för jag hade inte exakt samma mjöl hemma. Hade något fullkorns-lantmjöl som jag tog istället. Och skippade cashewnötterna i limpan eftersom min mamma är allergisk mot dem. Tog istället solrosfrön som är minst lika goda.

Hoppas nu ni också testar på dessa recept. Kanske blir det ert nya favoritbröd! ;D

Här har vi "Fröklädda kvadrater" som jäser just nu.



Och här är limpan!


Effektivast?

Vilket är det mest effektiva sätt att komma iform på? Jag vill ha mer muskler, och mindre "daller"... ja ni förstår ! =P Jag vill inte göra det på ett ohälsosamt sätt. Men jag vill vara "fit" till sommaren, och jag tänkte att det nog är dags att börja redan nu.

Det ska vara så billigt som möjligt, alltså helst inte dyra gymkort och sånt. Vet att jogging är bra, men går det att variera lite? Tycker det är lite trist att bara gå ut och jogga en runda sen inget mer. Mest av allt vill jag ha en vältränad rumpa och mer muskler på låren. Någon som kanske orkar och vill göra upp ett program till mig? Eller som vet någon bra hemsida att besöka för tips? Jag har även en träningscykel hemma. Kanske kan man göra något med den också?

Och oroa er inte, jag vill vara hälsosam. Inte pressa min kropp genom att träna för mycket eller äta för lite.

Alla tips är uppskattade!

Och en fråga till. Hur i hela friden håller sig Jessica Alba så snygg? Vad tränar hon egentligen?

image773image774
image775


Jag inspireras av

image771

Antik Batik

image770

Bo utomlands?

image769

Tänk att flytta till ett annat land. Det har varit min dröm sen länge. Men samtidigt hade jag nog saknat Sverige. Så varför inte köpa ett hus att ha i ett annat land? Kunna åka dit på semester när man vill, men samtidigt känna sig hemma. I mina öron låter det mer än perfekt. Synd att jag inte har dom pengarna, för isåfall hade jag inte tvekat 1 sekund.
Ovan ser ni foton på en villa som ligger i Thailand - Phuket. Den är till salu för bara (ja, BARA) 1.7 miljoner. Det ser ut som värsta drömhuset, och så kostar det lika mkt som en skruttig liten lägenhet i Malmö.

Drömma går ju, och det är något jag är väldigt bra på...

Frukostmat

Fick lite önskemål att lägga upp recept på musli, bröd och lite annat. Här kommer några underbara recept!

image762

Pistaschmüsli med torkad frukt

ca 15 dl
Tid: 15 minuter
Det är enkelt att göra egen müsli. Häll upp den i en stor knäpplocksburk och ta fram på finfrukosten!

100 g äggvita (3 äggvitor från små ägg)
200 g socker (2 1/4 dl)
150 g havregryn (drygt 4 dl)
150 g hackade pistaschnötter (2 1/2 dl)
200 g hackad torkad frukt, t ex aprikoser och russin

Smaksätt med: örtte i lösvikt, t ex kamomillté, myntate och fruktté

Sätt ugnen på 160°. Rör ihop äggvita och socker. Blanda havregryn och hackade nötter i en skål. Rör i äggviteblandningen och fördela müslin luftigt på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen i ca 5 minuter, eller tills müslin blir gyllenbrun. Låt svalna, tillsätt fruktbitarna och smaksätt med olika örtteer.


image763

Fröklädda kvadrater

12 stycken
Lika nyttiga som goda till frukost. Stjälp bara upp den jästa degen och skär i rutor.

25 g jäst
1 msk honung
1 tsk (rågad) salt
4 dl vatten
1 dl solrosfrön
3 msk linfrö
1 dl vetekross
1 dl rågkross
9 dl vetemjöl

Smula jästen, klicka i honung och strö över salt. Rör ut jästen i lite fingerljummet vatten och slå på resten av vattnet. Rör i solrosfrön, linfrö, vetekross och rågkross. Häll i vetemjöl och arbeta till en lös deg. Jäs täckt bunke i 1 timme. Värm ugnen till 250°. Mjöla bakbordet rejält. Tippa upp degen, strö över lite vetemjöl och platta försiktigt till degen med handen. Skär i 12 bitar med kniv eller bakbordsskrapa och lägg bitarna på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 15 minuter. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.


image764

Små lingonbröd

Cirka 40 stycken små

En minivariant av frallor, kul för barnen att göra. Extra nyttiga med lingon i. Urgoda med färskost på.

50 g jäst
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl matolja
1/4 tsk salt
1 1/2 dl rårörda lingon (eller lingonsylt)
5 dl rågmjöl
5 dl vetemjöl + mjöl till utbakningen

Smula jästen i en bunke och vispa med kall mjölk och olja. Tillsätt salt och sylt. Rör ned mjölsorterna. Mängden vetemjöl är ungefärlig, ta så mycket att degen blir smidig. Låt jäsa till dubbel storlek, 1-2 timmar. Sätt ugnen på 225°. Arbeta degen på nytt och dela i upp till 40 bitar som formas till små bröd. Placera på bakpapper och låt jäsa 1 timme. Ugnsgrädda bröden i 10 minuter.


image765

Yoghurt med pistaschnötter & rosvatten

2 dl grekisk yoghurt
1/2 msk rosvatten
30 g pistaschnötter

Blanda yoghurten med rosvattnet och strö över grovt hackade och skalade pistaschnötter. Rosvatten hittar du i saluhallar och butiker med afrikanskt och indiskt sortiment.



image767

Aprikos och nötlimpa

1 bröd
Ingredienser

1 dl grovt rågmjöl
6 dl kärnvetemjöl med fullkorn
1 dl krossade linfrön
1 dl grovhackade cashewnötter
1 dl hackade, torkade aprikoser
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl Arla mild yoghurt
1 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt och sylt. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den kallna under bakduk.

image768

Hallonsmoothie

1 glas
Ingredienser
1 dl frysta och lättsockrade hallon
1 dl vaniljyoghurt
1 dl mjölk

Mixa tills allt är blandat. Häll upp direkt i ett glas. Nästan alla frysta bär passar i en smoothie! Om du t ex fryser in bananbitar i påsar och har hemma, kan du byta ut hallonen i vårt recept och mixa en banansmoothie. Om smaken är för syrlig, lägg i en tesked honung eller socker. Dessutom kan du göra fler smoothies samtidigt i mixern om du har kompisar hemma.

Vågar jag?

Har länge tänkt på att kanske skaffa en tatuering. Och nu tror jag att jag vet vad jag vill ha. Inte mindre än Nicole Richie's tatuering hon har runt vristen. Den är ju bara föör läcker !! Vad tycker ni? Någon av er som har en tatuering kanske? Berätta !!

image761

Vill,vill,vill ha!

Julmat

Släppte ni också loss lite igår vid julbordet? Det gjorde i alla fall jag. När vi kom dit åt jag lite dadlar fyllda med mandelmassa och som var doppade i mörk choklad. Det var det godaste på hela kvällen, hihi. Åt lite aprikoser doppade i choklad, nötter, några bitar naturgodis doppade i mörk choklad och yoghurt. Åt till förrätt sill, ägg och grovt bröd med smör och ost. Huvudrätt, skinka, köttbullar, rödkål och macka med smör och ost. Mer gottis efter det! Sen blev det ris á la malta (som var fööör söt och gräddig för min smak), men åt lite ändå. En liten bit lussebulle och pepparkaka. Sen mer godis efter det.

Allt var supergott, och det kändes inte så farligt heller! Och det bästa är att jag vet att man inte går upp i vikt efter lite frosseri då och då. Tyvärr mådde jag lite illa efter all mat... hehe. Men det var det värt! ;D

Vissa av er verkar ju tro att jag aldrig äter lite mer än vanligt, och att jag är superpetig med allt. Men nej, jag KAN slappna av och äta vad jag vill jag också. Ville bara säga det, för att kanske peppa några läsare därute att det faktiskt inte gör någonting att äta allt gott ibland!!!

Kram!

Victoria's Secret - min beställning

image760

Ett par rosa pjamas-leggings
Mörkgrå joggingbyxor
Ljusgrå tjock myströja med små rosa kaniner på
(Till höger) Tre stycken bikinitrosor med låg midja
(Övriga) Fyra jättesnygga hipsters med låg midja

10 varor totalt, och det fick jag för endast 730 kr!
Inkl. frakten blir det 950 kr.
Jag längtar tills grejerna kommer !!

25 december

Godmorgon! Hade ni en bra julafton? Själv hade jag det mysigt. Åt massa gott och fick fina julklappar. Känns bara helt sjukt att julafton redan är över, det man gått och längtat efter så länge. Så går det så fort!

Tänkte rada upp det jag fick.

En bok av Cecilia Ahern "PS jag älskar dig"
Doftljus
Dolce & Gabbana parfym och en kroppslotion med samma märke
3 pärlörhängen
En ögonbildel, alltså ni vet en sån man ska ha för ögonen när man sover, för att slippa starkt ljus
Grå läggings med blommor på
Tjocka vantar
Massa olika kroppsoljor
Ett superfint bokmärke i silver med en liten groda längst upp (svårt att förklara)
Mobilen (som jag öppnade tidigare, hehe)
Ett minneskort på 2 gb till mobilen
En liten vinflaska
En sak man ska fylla med kokande vatten och sen lägga i sängen så den värms upp
Halsband med en ros
En prydnads grej i glas
En bok av Doris Lessing
Te, "Vintersaga" heter det. Och en hjärtformad te-sil
Nagellack
En reflexväst att ha när jag är ute och joggar
En jättesöt nalle av min lillebror

Tror det var allt!
Vad fick ni? Som ni är mest glad över.

Kvällen slutade lite trist igår faktiskt. Det är såhär att vi har ingen bil, för det har vi inte råd med. Och vi fick skjuts hem till min moster med alla paketen och så. Så när vi skulle hem så sa jag "men jag kan gå, för hunden behöver ändå en promenad, och jag har inte så jättemkt att bära". Så börjar min lillebror tjafsa att han inte vill gå. Och så ångrar sig mamma och frågar vår kusin om vi kan bli körda. Och de ställde upp, men isåfall fick de köra i två omgångar. Så sa mamma "men då kan ni tre (jag, min store och lillebror) åka och jag gå". Jag bara "men jag sa ju att jag ville gå?". Och så säger mamma till kusinen "men vi går". Och så tjafsar alla emot och säger att det kan vi inte göra, eller att vi inte behöver det. Jag bara "men jag vill ju !"
Och så håller vi på så i evigheter. Mamma har ingen jävla egen vilja alltså!! Jag ville gå, min storebror brydde sig inte för han var beredd redan sen innan att gå, min lillebror ville inte och min mamma går efter vad alla andra tycker. Så jävla pinsamt att hålla på så !!! Vi höll på så och diskuterade i säkert en timma. Och så kom vi till mina skor. Jag hade mina höga skor, men jag sa att det var lungt och att jag KAN gå i de skorna hur bra som helst. Men nej då ska alla bestämma att jag ska låna ett par skor även ifall jag tackat nej redan.
Tackar man nej så menar man nej. Jag bara "det är lungt, jag kan gå i dessa".
Men alla tjafsa vidare om att jag SKULLE byta skor, min mamma också. Men HEY!!! Är jag 5 år? Kan jag inte ta egna beslut? Är det inte mitt problem om jag får ont i fötterna eller fryser? Det var ju såklart snällt att erbjuda mig andra skor, men jag tackade nej säkert minst 4 gånger. Så jag utbrast, "jag är inte 5 år, jag går i dessa skorna, punkt slut." Så sa min moster "du beter dig ju som 5 år och du kan inte gå utan strumpor i de skorna" . Öh?! Beter JAG mig som 5 år?! Jag tackade nej. Jag orkade inte tjafsa mer. Låt mig vara!!

Jag klarar inte av när folk ska bestämma att "nej det kan du inte ha på dig" eller "så kan du inte göra". Låt mig göra mina egna misstag!! Låt mig frysa. Låt mig få ont. Jag fyller snart 20 år men jag känner mig fortfarande som 10 tillsammans med dom. Jag PALLAR inte.

Men i alla fall så gick vi de 20 minuterna hem. (JA vi bråkade om 20 jävla minuters gång!!!). Och vi gick till och med en omväg för det var skönt att komma ut. Och jag fick inte ett skit ont i fötterna och jag frös inte heller.

Tack. Behövde verkligen skriva av mig detta. Jag vill bara bli behandlad som en 19åring. Och tro mig, jag har gjort värre saker än att gå 20 minuter i mina höga pumps. Oftast känns det som att min familj bara är ivägen hela tiden. Att vi är så kassa som inte ens har en bil, eller en mamma som inte har en egen vilja. Jag mår så himla dåligt av det. BLÄÄÄÄÄÄ på det.

När vi kom hem spelade vi singstar och buzz. Det var iaf jätteroligt!!
Hoppas ni mår bra =)
PUSS!

Vill önska er alla

En riktigt god jul!





Hoppas ni får en underbar jul med många klappar och många skratt. Att ni njuter av denna underbara högtid och att ni känner er älskade av vänner och familj. Ät gott, njut, ta vara på denna tid och skjut undan alla problem och tråkigheter för ett tag.

Jag mår själv jättebra idag. Åt frukost tillsammans med familjen, havregrynsgröt med mjölk och banan. Nu ska jag hjälpa mamma att slå in lite julklappar, och sen bär det av till kusinerna. Där väntar julmaten, kalle anka och alla julklapparna.

Må gott, och ha en underbar dag!
/ Cornelia

Recept

Många frågar mig om recept , så jag tänkte dela med mig av några. Har inte provat dom själv, men de både ser och låter goda! Hoppas ni får lite inspiration i alla fall. Själv tycker jag "Laxbulgur med avokado" och "Bovetegröt med tranbär och pumpafrön" ser fruktansvärt gott ut. Precis min smak!

image755

Lammbullar med fetaost och couscous

Antal portioner: 4
Förberedelsetid: 15 min
Färdigt på: 20 min

Ingredienser
400 g lammfärs (man kan ju göra vanliga köttbullar också, eller köpa färdiga)
0.75 dl ströbröd
1.5 dl mjölk
1 st ägg
 0.5 krm vitpeppar
1 msk råriven lök
2 msk smör
2 msk olja
100 g fetaost
 8 dl kokt couscous
0.5 st skalad gurka
2 st tomater
0.5 st mango
0.5 st blekselleri
salt
svartpeppar


Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Låt mjölk och ströbröd stå och svälla i 5 minuter.
3. Koka upp vatten och salt och lägg i couscousgrynen. Rör om och ta grytan från spisen. Lägg på lock och låt stå 5 minuter.
4. Rör ned färs, ägg, lök, salt och peppar till en jämn smet. Forma runda bullar och fyll med fetaost.
5. Stek i en panna med smör och olja tills de är gyllenbruna runt om.
6. Skär ner alla grönsakerna i kuber, rosta på bleck i ugnen på 180 grader i 5 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.
7. Blanda i couscousen och lägg på lammbullarna.


image756

Kycklingpasta

4 portioner
Ingredienser
1 grillad kyckling
ca 250 g pasta
1 pkt frysta haricots verts, 250 g
2 dl crème fraiche tomat & basilika
2 vitlöksklyftor
2 msk pintjenötter eller grovhackade valnötter
2 msk smör

Gör såhär
Koka pastan. Lägg i haicots verts mot slutet av koktiden. Bena ur och skär kycklingen i bitar. Värm crème fraiche tomat & basilika i en kastrull. Lägg i kycklingen. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och nötter i smöret i en stekpanna. Blanda med pasta och haircots verts. Servera med kycklingröran och bröd. Tips: Kycklingen kan benas ur och tärnas i förväg.

image757

Laxbulgur med avokado

4 personer

Tid: ca 40 minuter
Avokado och lax är en perfekt fettkälla som gör dig smart och snabbtänkt!

600 g färsk laxfilé
2 dl bulgur
1/2 färsk gurka
1 näve cocktailtomater
1?2 avokador
1 rödlök
minst 2 dl finhackad färsk mynta/koriander/persilja
färskpressad citronsaft
olivolja
salt och nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta (pressad)

Koka upp bulgur i dubbla mängden vatten, gärna med en skvätt buljongfond som smaksättning. Dra kastrullen av värmen, täck med lock och låt bulguren dra i 30 minuter eller tills den känns ätmjuk (det ger ett lägre GI än en sönderkokt bulgur). Medan bulguren svalnar tärnar du gurkan, och vattnar ur den med lite salt om du känner dig ambitiös. Tärna även tomater och avokado och finhacka löken. Blanda alltsammans med avsvalnad bulgur och det kryddgröna. Smaka av salladen med rikligt med citronjuice och olivolja, salt och peppar och pressad vitlök. Det ska smaka rejält friskt och syrligt. Låt salladen stå kallt och dra till servering. Tärna laxen och grilla den hastigt runt om. Krydda med salt och peppar. Servera laxen varm på den kalla/ljumma bulgursalladen.

image758

Bovetegröt med tranbär och pumpafrön

1 person
Tid: cirka 15 minuter

Detta är rena rama hälsobomben! Tranbär är toppen för urinvägarna, och pumpakärnor är rika på fettsyror och aminosyror som anses ha en gynnsam inverkan på prostatan. Bovete är bra för glutenallergiker och ger dig massor av nyttiga fibrer som sätter fart på magen. Koka gärna gröten med 1 tsk linfrön för ännu bättre effekt. Servera gröten med sojamjölk, det är särskilt bra för kvinnor, då den ger ett extra tillskott av fytoöstrogener som är naturens eget hormontillskott.

1/2 dl boveteflingor
1 tsk linfrön
1 msk torkade tranbär
1 msk pumpakärnor
1 krm salt
2 dl vatten
Till servering: strimlade aprikoser, torkade blåbär och hackade valnötter Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka på svag värme tills gröten tjocknar. Låt gärna stå och dra ett par minuter i kastrullen före servering. Servera med strimlade aprikoser, torkade blåbär och hackade valnötter.

Snö ?

Var är snön? Här i skåne är det aldrig snö på julafton. Snön kommer alltid när man inte vill ha den, då man längtar till vår och sommar.
Är det någon här som har snö hos sig?

image754


Annorlunda julgodis?

Har köpt lite fler julklappar till min familj. Kan inte skriva vad, för man vet ju aldrig om dom läser min blogg! =P Men jag är riktigt nöjd i alla fall. Nu är mamma och min lillebror och köper julklapp till mig, hihi!! Spännande. Vi ska baka, göra julgodis och klä granen när de kommer tillbaka.
Vad kan man göra mer för julgodis än lussebullar, knäck, ischoklad, pepparkakor och sånt vanligt? Hade varit kul med något lite annorlunda, men jättegott. Och helst enkelt att göra också, för jag orkar inte stå hela dagen och göra godis.

Usch nu känner jag hur trött jag är. Sov inte så länge i natt. Måste gå och lägga mig tidigt ikväll, och då blir det ju julafton snabbare, hihi! Precis som när man var liten. Då gick jag och la mig redan vid 19:00 för att det skulle bli nästa dag. Men sen kunde man ändå inte somna haha!
Puss !
image750

Ytterligare en jul...

Ojojoj. Imorgon är det JULAFTON! Gud vad mysigt. Julen har alltid varit något speciellt för mig. Jag känner mig alltid lika glad på julen! Förutom att jag vet att det har gått ett helt år till av mitt liv med anorexia. Det var vid juletid för många år sen som jag började tänka att jag skulle göra nått åt min kropp. Jag ville synas då jag mådde så dåligt av att mamma och pappa bara bråkade. Och pappa bråkade med oss också, sa en massa sårande saker. Vi kom ju på honom med att vara otrogen mot mamma, min storebror och jag. Jag tror jag var 11-12 år. Det var iaf jättelängesen. Tänk er att jag och min bror stod där med våra föräldrars äktenskap i våra händer. Skulle vi berätta eller skulle vi låtsas som ingenting?

Vi berättade för mamma vad vi sett på pappas dator, och att han rest iväg till USA för att träffa henne. (Hon bodde där.) Han hade ljugit för både mamma, mig, och mina två bröder. Sen hände det 1000 andra saker som jag inte riktigt orkar gå in på just nu.
Men det var i alla fall vid juletid när jag gick i 7:an-8:an som jag ville göra en förändring. Jag ville kunna kontrollera något. Det visste jag inte just då, men nu i efterhand är det lättare att förstå att så var fallet...

Jag har till och med tappat räkningen för hur många år jag varit sjuk nu. Jag tror det är 5 år. För hur gammal är man i 7:an-8:an? Och nu är jag ju 19, och fyller 20 i september. ÅH vill inte tänka på hur länge jag haft det såhär. Jag äter ju bra nu och kan unna mig på kalas och högtider och ibland även på helger. Men tankarna finns ju alltid där!!

Hittade gamla dagböcker jag skrev för flera år sen. Då jag anade att det inte var normalt att gå ner i vikt, banta, svälta sig och tacka nej till allt det man förut tyckt om.


Ett utdrag.
22 Februari 2004
"Allt är så konstigt. Ena stunden är allt perfekt. Men jag får ångest och svettas av tanken på mat och fett. Jag är besatt!! Jag kollar alltid hur mycket fett och socker något innehåller. Godis äter jag inte längre och läsk dricker jag ej. Bara vatten och annat UTAN fett. "Vissa dagar äter jag inte alls." Tränar som bara den och väger mig varje dag. Drar in magen och tittar mig i spegeln. Vill bara försvinna när jag ser allt fett. Det äcklar mig!! Allt ska bort på¨ett eller annat sätt. Jag är inte nöjd med något om mig själv. Snacka om dåligt självförtroende. Men jag har provat att tycka om mig, men det funkar inte. Ångest! Det jag egentligen är rädd för , är vad andra tycker om mig. Alla blickar. Vet ju inte av vilken anledning, men det känns som alla tycker jag är ful. Bara för att jag själv tycker det.

Det verkar ju så lätt ändå att gå ner i vikt. Sluta ät. Spy upp allt. Eller ta bantningspiller. Dom två första alternativen är ju gratis. ÅNGEST! Till och med när jag ska till frisören så blir jag nervös över vad dom tänker och tycker om mig. Shit jag har nog snart anorexia. Sånt känner man. Jag är ju besatt! Utseendet, just nu är det ALLT! Sjukt...
Ha det bättre än mig!!!!!!!!!!!!!!! Puss & kram / nelia"




Jag har vetat hela tiden att jag varit sjuk, men ignorerat det. "Det händer inte mig"... visst tänker man så?
Gud vad deppigt att se tillbaka , men jag ser framåt för det mesta. Tänk så långt jag kommit ändå!! Jag tänker inte alls lika illa om mig själv som jag gjorde då, och det är så skönt! Det kommer ju stunder varje dag då jag ser ner på mig själv, men absolut inte så starkt som då.

Jaja, denna julen ska bli bra! Och jag har faktiskt lyckats slappna av hyfsat varje jul, eftersom det är min favorithögtid.
Hoppas jag inte deppade ner er för mycket, hehe. Nu ska jag se på lite tv, efter att ha gått ut med vovven.
KRAM!

Godkväll

Så skönt att bara ta det lungt och lata mig. Mamma är på fest i Malmö och min storebror är på fest med sin flickvän nånstans. Så bara jag och lillebror hemma. Skönt! Lagade en god middag av "Moghrabiah" som är samma sak som couscous fast stora kulor istället! Det var riktigt gott, fast jag kokade lite mindre tid så dom var lite hårda. Till det gjorde jag en sallad med torkade tomater, coctailtomater, isbergssallad, champinjoner och kapris. Några skivor skinka och en stor klick kesella på toppen. Mums!

image749

Satte upp julgranen innan också, och satte i alla lampor. Ska pynta den imorgon. Alltså, jag kan inte fatta att det är julafton om två dagar. Tiden går så fort att det är läskigt!! Jag hänger inte riktigt med. Men efter jul är det bara bra att tiden går fort, för jag vill ha sommar och värme.

Vet ni om det går nån bra film på tv nu under julen? Eller ikväll kanske?
KRAM!

Madeleine McCann

Det är sjukt hur denna lilla flicka fortfarande kan vara borta. Att ingen sett henne, inga direkta spår eller människor som sett henne. Det är som att hon gått upp i rök. Nån måste ju ha sett att någon gått in på hotellet och sett skum ut? Eller får man bara gå in på ett hotell sådär? Och är inte där mycket folk? Någon måste ha sett!!
Jag vet inte varför jag skriver om detta... eller jo. Det är snart jul. Tänk på Madeleins familj som ska "fira" jul utan sin lilla dotter. Hur känns det att inte veta om ens dotter lever eller inte? Plågas eller inte? Hur orkar dom fortsätta leva? Jag kan knappt föreställa mig hur det skulla kännas.

Och all denna uppståndelse över detta fallet. Är inte det otroligt? Och då menar jag otroligt som positivt. Alla vet vem McCann är. Alla vet hur Madeleine ser ut. Alla vill hjälpa. Men ingen kan göra något. Förutom de som är skyldiga förståss. För någon måste väl vara skyldig till detta? Det finns någon där ute som VET var Madeleine finns. Och det känns absurt. Sjukt.

Jag hoppas att denna söta lilla flicka lever, och snart kommer till rätta. Att hon minns sin familj som älskar henne över allt annat.
Jag hoppas på ett lyckligt slut!!! För någon gång brukar det lösa sig, på ett eller annat sätt.
Tänker på meningen hennes föräldrar sa. "The only thing we wish for christmas, is Madeleine."



Snö of sweden

Var ute i byn och tittade i lite olika affärer, många har ju rea nu innan jul. Jag fastnade för dessa två örhängena från Snö Of Sweden. Och vet ni vad? Jag fick de för HALVA PRISET! Det var egentligen inte rea på dom för att de var helt nya i butiken, men jag fick det bara för att det är jul. Brukar handla i den affären ibland, med mamma, och hon är riktigt snäll! Hon bara "säg absolut ingenting". TIhi. Men det kan väl inte spela nån roll om jag skriver det i bloggen? Haha!
Visst är dom fina? De glittrar som tusan! Ser riktigt lyxiga ut.



Och klänningen jag fick gratis igår på julbordet. Sitter perfekt också!!


Colbie Caillat - Bubbly


Vårkänslor

image744

Jamie Lynn Spears är gravid

image742

Jamie Lynn Spears 16 år är gravid. Hon berättade först för sin bästa vän, och två veckor senare sa hon till sin familj att hon är gravid. Britney fick dessvärre inte reda på det av Jamie, utan istället samtidigt som nyheten spred sig i media. Britney är förstås chockad och vill inte uttala sig just nu, utan håller sig hemma i sin lyxvilla i Beverly Hills.

Vad tycker ni om detta? Visst, hon får ju välja själv. Men när Jag var 16 år var jag ju bara barnet. Det är ju en sak om hon planerat det, och verkligen vill ha barn och har tänkt igenom allt till 100%, men det tror jag knappast hon gjort faktiskt...
Tycker bara det är sorgligt att hon kanske går i sin storasysters spår , för ni vet väl hur det gick med Britney och hennes barn? Och britney är ändå vuxen... kanske Jamie är mer mogen ? Vad vet jag... jag spekulerar bara. Men personligen tycker jag det är lite sjukt.
Vi får väl se vad som händer härnäst. Det kanske inte ens är sant? Man vet ju aldrig med media nuförtiden...



Jordgubbsrisotto

image741


4-6 personer
Tid: 40 minuter

Som att göra egen lyxrisifrutti.
Jordgubbar kokta i sockerlag blandas med mjölkkokt ris och garneras med färska jordgubbar. Mums!

1 liter mjölk (3 %)
1 1/2 dl carnaroliris (risottoris)
500 g färska jordgubbar
2 dl socker

Hetta upp ris och mjölk i en tjockbottnad kastrull. Rör oavbrutet tills mjölken når kokpunkten, sjud sedan sakta på svagast möjliga värme i ca 25 minuter, eller tills riset fortfarande är krämigt men har en fast kärna.
Rör då och då.
Skölj (om det behövs) och snoppa jordgubbarna medan riset kokar. Ta undan några fina exemplar till garnering. Skär resten av gubbarna i små bitar. Koka en lag av sockret och 1/2 dl vatten. Vänd ner de hackade jordgubbarna och sjud sakta ca 15 minuter. Rör då och då. Häll upp riset i en stor skål när det är färdigkokt, och kyl. Låt även jordgubbarna svalna. Skär de resterande jordgubbarna i bitar.
Blanda riset försiktigt med de kokta jordgubbarna. Lägg upp i skålar och toppa med de färska hackade jordgubbarna.



22 december

Två dagar kvar till julafton, och jag är klar med allt jag ska vara klar med. Det vill säga alla julklappar. Ska bara hjälpa mamma baka och göra allt julgodis, pynta granen och städa lite på mitt rum. Annars känns allt lungt. Jag tänker inte stressa på julen, såsom de flesta faktiskt verkar göra. Vilket är himla synd, eftersom julen faktiskt ska vara något mysigt och avslappnande, då man träffas och visar kärlek. Men men, tyvärr är det för mycket hets när det gäller julklapparna. Varför spelar det så stor roll egentligen? Tanken räknas väl mest?

Jag hade en riktigt trevlig kväll igår på julbordet. Alla är så himla snälla och roliga, skämtar och skrattar. De sa också att de tycker det är såå kul att jag jobbar hos dom. Och att det var vågligt av mig att komma på julbordet, bara 2 veckor efter att jag börjat där. Men jag känner mig trygg med dom, och det är ju lättare att lära känna varandra om man gör saker vid sidan om jobbet.
De flesta var skapligt fulla igår, haha! Vi fick beställa in hur mycket drinkar, vin, öl och ta hur mycket mat vi ville. Jag började med lite olika sillar (ja , jag tycker sill är gott), en liten bit varmrökt lax och ett glas vitt vin. Varmrätten tog jag nån liten potatis, jättesmå köttbullar, lite rödkål, nån bit ost, ett jättejättegott mjukt bröd med massor av korn i. Allt var så himla gott! Drack lite snaps också, och snodde med mig en hem faktiskt som jag ska ge till mamma, haha! Till efterrätt fanns där allt möjligt, jag tog själv en liten skål med nån jättegod torkad frukt med choklad runt om, smakade av nån pepparkaka som inte såg ut som pepparkaka, haha. Jaja, allt var iaf supergott! Och stället hette "Ängavallen", men det säger er nog inte så mkt.

Sen hade vi lite julklappsutdelning. Man fick ta en lapp och där fanns en siffra. Sen stod det siffror på paketen, och jag fick nummer 2. Vet ni vad det var i? En klänning!! HAHAH! Jag menar, tänk om nån av killarna hade fått den... vad har chefen tänkt egentligen? Och nån sa "vad ska din mamma tro när du får en sexig klänning av chefen?! HAHAH"
Skitroligt. Och klänningen var superfin! Kan lägga upp en bild sen.
Sen fick jag två andra presenter också som ingen ville ha. Ett halsband och en chokladask.

Var jättetrött när jag kom hem igår. Tog med mig hunden upp på mitt rum så hon skulle få sova här. Så himla mysigt att ha en liten krabat liggandes brevid mig. Fast mindre mysigt var att imorse började hon löpa. Lagom till jul, hehe. Gick i alla fall en morgonpromenad med henne, supermys!

Hoppas ni mår bra, och att ni inte stressar för mkt nu innan jul! Ta allt som det kommer och njut istället.
Kramar!

Julbord nästa

Har jag berättat att jag ska på julbord ikväll? Med jobb faktiskt!! På ett riktigt fint ställe. Helt gratis!! Fett nice. Blir hämtad vid kvar i 7. Känner mig jättefin i mina nya kläder, och mitt nya smink, och min nya lugg, och min nya hårfärg. Fan allt med mig är nytt. Har ni lagt märket till att jag snabbt tröttnar på hur jag ser ut? Hihi.

Ha en underbar kväll! Och njut av ledigheten.
Kramar!

Lyckad shopping

Är precis hemkommen från Malmö. Kan tala om att det var jävligt hetsigt där inne! Stackars dom som inte köpt alla julklappar än, för de får det verkligen inte lätt.

Dagens inköp blev i alla fall en foundation från MAC (studio fix fluid) och ett läppstift, också från MAC (satin lipstick, i färgen myth, alltså hudfärgat), ett långt linne från gina tricot och ett par leggings från kappahl. Är supernöjd, och glad för att jag inte slösade bort så mycket pengar. Fast slösa är fel ord... spendera säger jag hellre. För det jag köper är aldrig slöseri! Hihi.


Godmorgon!

Är lite stressad nu. Börjar om 10 minuter, men det tar ju bara 1 minut att gå till jobbet. Men ändå! När jag slutar ska jag åka till Malmö och shoppa lite. Behöver nått nytt till julafton ju.

Skriver sen!
Kram

Massor med mat och julgran för ½ priset

Nu har vi handlat klart. Blev en himla massa god mat, och så köpte vi en plastgran för halva priset på Maxi. Bara 124 kr! Skitbilligt ju, och den kan vi ha i flera år framåt. Ibland lyckas man.

Åt precis klart min middag. Blev lite sent idag, men det gör inte så mkt. Åt kräftstjärtar med couscous, grönsaker och keso. MUMS!
Just det, jag fick min första lön idag! Min första lön ever faktiskt. Måste säga att det känns så jävla bra att ha tjänat ihop det själv. En alldeles speciell känsla. Ska beställa från Victoria's Secret, betala tillbaka det jag lånat av mamma, och köpa nåt nytt att ha på mig till julafton. Vet inte vad bara. Tror jag ska köpa en vit tröjklänning jag kan ha tillsammans med ett par leggings, pumps, en lång stickad kofta och nått fint halsband. Låter väl fint? Tycker man ska vara lagom uppklädd till julafton faktiskt, och så ska man ha bekväma kläder. Men på nyår är det finare med lite mer uppklätt.


Så som hon till höger vill jag se ut på julafton, klädmässigt då alltså.

image722

Very nice!
Ha en bra kväll !
Kramar

Myspys

Sitter och myser lite nu innan jag ska ta bussen till mammas jobb. Ska bli hämtade där av min moster och sen åka och handla.
Sitter och pillar med min nya mobil hela tiden. Har hittat riktigt häftiga funktioner! Där finns ett tema som ändrar sig efter tid och datum. Bakgrunden är liksom naturbild, och nu på vintern är där knappt några löv, och det flyger runt sånna maskros grejer (ni vet sånna man blåser av..), på sommaren växer det blommor och kommer fjärilar som flyger runt. På natten blir det också natt i telefonen, och på dagen blir det dag. Så jävla coolt! =D Den lyser också i olika färger beroende på om det är vinter/sommar, dag/natt. Ooooh! I love my new mobile <3 Ska ni köpa en ny så köp denna, rekommenderar den starkt!!
Såhär står det på hemsidan:
"I harmoni
Med den smäckra S500i harmonierar du med den omgivande världen. Låt skrivbord och menyteman skifta med årstiderna - eller när dagen blir till natt.
"

Hm, har märkt att jag har en himla massa choklad liggandes på mitt rum, på tal om ingenting. Haha! En hel chokladkalender, en stor mugg full med olika sorters choklad som t.ex ritter sport, chokladtomtar, snickers bounty m.m. Och ett 5-pack toblerone , alltså ½ kg gram toblerone. Kanske ska ta mig en krängare-dag? Haha. Lär må jävligt dåligt i magen isåfall. Men jag kanske kan ta med det till julafton och bjuda? Alla tycker ju om choklad. ELLER?!

image719

Förresten, en sak till innan jag tar bussen. Jag la ju upp en bild på Tara Reid igår, och skrev att jag verkligen tycker hon ser hemsk ut. Hur fan kan två av er skriva "tror du tyckte sizen va snygg" och "jag tror du tycker hon hade snyggare kropp nu". Förstår ni hur mycket det sårar? Kom inte här och säg vad jag tycker om saker och ting. Det vet bara jag själv!! Ni får gärna skriva ERA åsikter, men ge fan i att tro att ni vet vad jag tycker!!!!

Inspiration - Festfin

image718

Sony Ericsson S500i



Love it! Jag har den svarta designen. Snygg va?

Stannar hemma

Ringde till kliniken och sa att jag inte orkar komma. Jag gör verkligen inte det, och jag har inte så mkt att prata om just nu. Vill helst njuta av denna tiden på året och bara försöka glömma mina problem för ett tag.

Det gick bra på jobbet idag. Jag är ledig i mellandagarna så det ska bli jätteskönt att ta det lite lungt. Så imorgon är det sista jobbdagen, sen är det nästan 2 veckors ledigt om man räknar ihop dagarna. Ska bli skönt med lite egen tid. Kanske hitta på något med familjen, det var riktigt längesen. Vad ska ni göra under julledigheten?

Åt precis lunch, kassler med ris, ärtor, fetaost och ajvar. Helt okej, inte jättegott men det går ner. Ska åka med mamma och min moster och handla lite senare. Julmat och julgran om vi nu hittar en billig.

Bara jag som fryser så förbannat? Igår när jag kom hem från jobbet var jag blå runt munnen och på läpparna. Det tar mig typ 2 minuter att gå därifrån. Är inte det lite sjukt? Jag är helt blå om fingrarna nu också. Kan knappt skriva på tangentbordet för mina fingrar är så stela. =/
Syns kanske inte så bra på bilderna, men blåa är dom iaf...

En bild på mig från jobbet också. haha!
Puss

4 dagar till julafton!

Bloggade inte på hela kvällen igår, fan vad konstigt det kändes! Haha. Bloggen är ju en del av mig nu! ;D Träffade iaf pappa och åt middag med honom. Jag, pappa och mina två bröder. Kinamat! Jag tog kyckling med grönsaker och ris. Riktigt gott och så mättande!
Idag kommer bli en lång dag. Först jobba, sen kliniken, sen gå i stan, sen handla med mamma, sen köpa julgran. Och förhoppningsvis sätter vi upp granen ikväll och pyntar den.

Vet ni vad? Jag och mina bröder var busiga igår och öppnade vars ett paket vi fått av pappa. Mamma tyckte det var okej. Jag fick en ny mobil! Blev skitglad, för det är exakt en sån jag vill ha!! Här kommer en bild.

image714

Tacktacktack!

Mår ni bra idag? Nu när det bara är 4 dagar kvar till julafton!! Som tiden rinner iväg alltså. Jag längtar så jag nästan dör. Ska bli så kul.
Idag äter jag varm havregrynsgröt med banan o havremjölk. Mums! Älskar gröt!

Massa kramar till er!

Designtorget - billiga och roliga julklappar

image712

Dior

image711
Ett halsband med ett läppglans från Dior Christmas Collection.
Önska sig går ju!

Klart!

image713

Hårfärgning

Väntar med spänning med hårfärgen. Ska snart skölja ur. Fanns inte "brun" kvar, så fick välja mellan ljusbrun och mörkbrun. Fick bli ljusbrun, eftersom annars hade mitt hår blivit svart. Hoppas det nu blir fint och att utväxten är borta. Det ser ut så i alla fall.
Bilder kommer strax!

Vad har hänt?!


image709

Vad har hänt med Tara Ried?! Hon ser ut som en mager gammal tant med skrynklig hy. Usch och fy! Hoppas verkligen att det bara är tillfälligt och att hon snart lägger på sig lite igen, för detta var INTE snyggt. Och jag hoppas det inte är med flit, utan att hon kanske bara är väldigt stressad och inte tagit hand om sig själv ordentligt.

Good morning

Behöver jag ens säga att jag är trött? Sov i alla fall riktigt hårt inatt, det gör jag bara när jag är riktigt trött. Så jag antar att det var behövligt.
Idag jobbar jag som vanligt till kl 11. Mamma är ledig på onsdagar så vi ska fixa en massa idag. Har inte köpt någon julgran vilket innebär att jag knappt känner nån julkänsla än. Vi har ju plastgran eftersom mamma är allergisk mot riktiga, plus att vi tycker det går lika bra med en i plast. Måste vara miljöväntligare också? Tänk så många granar som går åt varje år... Sen ska jag försöka orka färga mitt hår, bara utväxten. Är alldeles ljus i hårbotten nu ju, inte så himla snyggt. Får hoppas att färgen finns i butiken idag, den var ju slut i helgen!
Får se om pappa skulle komma förbi idag också, vi har inte setts sen min födelsedag. Vilket är i september. Det sjuka är att ibland glömmer jag bort att jag ens har en pappa. Jag är så van vid att vi aldrig träffas. Men nu ringde han och sa att han skulle komma förbi med våra julklappar, och kanske bjuda oss på middag. Men jag vet ärligt talat inte vad jag vill. Känns lite så skumt att äta middag med sin pappa 1-2 gånger om året.

Frukost idag blev kall havregrynsgröt med skivad banan och havremjölk. Så himla gott! Älskar kall gröt. Ibland är varm godast, men kall går precis lika bra tycker jag. Gjorde faktiskt klar min frukost igårkväll. För nu på morgonen orkar jag inte stå och göra nåt speciellt, utan då slutar det oftast med en macka och en frukt. Så nu på morgonen var det bara att skiva på bananen och hälla över havremjölk. Smart va?!

Ha en bra dag! Kramar
image706

Anna Ternheim - Shoreline



Som jag grät till denna filmen, Brokeback Mountain.
"True love never dies"

Lyxigt USB-minne

image705
Swarovski samarbetar med Philips och i september lanserades bland annat det här söta USB-minnet i form av ett hjärta i silver och slipad kristall. Minnet är på 1 Gigabyte och kan lagra upp till 1000 foton eller 250 låtar.

På önskelistan - Armband från Make Up Store

image704

Nicole & Joel

image701
Blir avundsjuk på deras kärlek. De passar jättebra ihop tycker jag. Först tänkte jag "vad ser de två i varandra egentligen?". Men jag hade så fel, för de passar som två pusselbitar. Jag tror deras bebis kommer bli världens sötaste lilla krabat! Undra om det är en flicka eller pojke? Och vad kommer de döpa honom/henne till?
Vi får väl se...

Ljummen vintersallad med majskyckling och blodgrape

image700

4 personer


Originalreceptet innehåller både dadlar och apelsin. Den senare är nu utbytt mot blodgrape, vilket visade sig vara en hit. Försök få tag på majskyckling, den smakar mycket mer. Detta är perfekt som förrätt till en fiskrätt eller som en del av en brunchbuffé. Förbered i god till genom att ha allt liggande i separata skålar. På köksfranska kallas det att ha en bra "mise-en-place".

4 majskycklingfiléer
smält smör (till pensling)
salt och nymalen svartpeppar
2 blodgraper
olivolja och balsamvinäger
1 rödlök
3-4 tomater
1 påse blandad sallad
1 dl valnötter och några torkade fikon


Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklingbrösten med lite smält smör,
salta och peppra över. Lägg i ugnsfast form och stek i 15-20 min. Skär upp i tunna skivor vid servering. Kycklingen är lika god serverad varm som ljummen.
Gör salladen under tiden.
Skär med vass kniv bort skalet på grapen, och skär loss klyftorna från hinnorna. Spara saften, och använd den i dressingen: Blanda grapejuice med lite olivolja och balsamvinäger. Krydda med salt och peppar. Strimla rödlöken. Skär tomaterna i mindre bitar. Vänd ihop alltsammans med grönsallad och en skvätt olivolja.
Lägg upp salladen direkt.
Strö över valnötterna och dekorera med fikon skurna i bitar. Skeda dressingen över salladen.



Till vår bästa vän

image693
Vi får ju inte glömma bort våra trogna små hundar. Själv ska jag nog köpa ett nytt koppel eller halsband till min älskling. Förra året fick hon ett koppel från Victoria's Secret där det står "My dog is cuter than your dog". Haha! Så grymt. Fast jag har knappt använt det. Det är knall rosa !

Glädje

Var ute med hunden en snabb runda, och när jag kom hem kollade jag posten. Vet ni vad där låg? Ett stort brev från en av mina läsare här på bloggen, Kristina. Alltså du anar inte min glädje! Var så nära på att börja gråta när jag läste ditt brev och fick syn på två små paket du gjort till mig. Du ska ha ett stort tack vännen. Det känns helt overkligt att någon som jag inte ens träffat samtidigt känns så nära.
(Och om ni undrar hur hon fick min adress så gav jag henne den genom msn, och vi har mejlat och skrivit till varandra rätt länge nu)

Tack Kristina!


Net-A-Porter.com

image688

Nyttig vs onyttig

Har länge funderat på dehär med folk som säger "hur orkar du äta nyttigt"? Vadå orkar? Nyttig mat behöver inte vara äckligt. Och vad är egentligen nyttig mat? Bara fullkorn och grönsaker? Nej, nyttig mat är mat det finns näring i. Näring finns i det mesta man kan köpa i affärerna. En kanelbulle innehåller lika mycket näring som en vanlig bulle med smör på. Visst kan det låta konstigt? Kanelbullar anses ju vara så onyttigt! Precis som så mycket annat. Men ser man på ingredienserna i en kanelbulle förstår man att det bara är struntprat. Det finns mjöl, ägg, margarin, mjölk. Alltså näring! Det betyder inte att man kan äta kanelbullar till frukost, lunch och middag, då får man ju brist på annan näring.

Men varför äter jag inte det då? Kan knappt svara på den frågan, men i mitt huvud finns det inprintat falsk fakta om att jag skulle gå upp mer i vikt av en kanelbulle än av en vanlig bulle med smör.

Och till det att folk frågar mig hur jag orkar äta "nyttig" mat hela tiden. Jag trivs med det! Jag äter inte godis, friterat och dylikt så ofta eftersom jag faktiskt inte mår bra av det. Både fysiskt och psykiskt. Det känns helt enkelt inte bra att stoppa i mig godis varje dag, även ifall jag kanske skulle vara sugen på det. Min åsikt är i alla fall att man inte kan unna sig varje gång man vill. Varför inte bestämma att på helgerna är det helt okej? För man måste kunna unna sig ibland. Och ja UNNA sig. Godis och annan näringsfattig mat ska man UNNA sig. Det är det "lilla extra" i kosten.

Varför skriver jag nu detta? Jo dels för att jag får många frågor om varför jag inte äter godis. Men jag unnar mig också ibland! T.ex på julafton ska jag äta gott och låta kroppen få njuta.
Och visst är det mycket godare att unna sig något då och då? Äter man det varje dag tröttnar man ju! Eller är det bara jag?

Jag älskar i alla fall att vara nyttig. Att välja bort sötad yoghurt och istället äta naturell, osötade flingor istället för sockrade. Jag gör det för min egen skull, inte för att jag har anorexia. Det har folk otroligt svårt att skilja på! Bara för att jag vill ha sockerfria tuggummin betyder det inte att det är anorexin som talar. Jag vill ha sockerfria eftersom det är bäst för tänderna.
Det är väldigt jobbigt att jämt bli sedd som ätstörd. Att allt jag gör är ätstört.
Men att proppa i sig socker, onyttigt fett och för mycket kalorier kallar jag också ätstört. För vem mår bra av det egentligen?

____________________________________________

Har inte sagt att det aldrig är anorexin som talar och att jag aldrig utesluter nått jag egentligen vill ha. Men ville påpeka här att det inte alltid är min sjuka sida som talar bara för att jag väljer ett nyttigare alternativ. Punkt.

image687

18 december

Bara 4 dagar till jag måste jobba, sen är det lite ledigt. Min första lön kommer på fredag också! Skönt att få den innan jul istället för efter. Som jag sagt innan ska jag beställa grejer från Victoria's Secret. Tycker jag är värd det! Sen ska jag spara mycket, så att jag kan resa i sommar och kanske nästa vinter. Hade så himla gärna velat bjuda min mamma på en solresa. Vi har aldrig kunnat resa allihopa förut, bara när vi var små. Så jag tycker det är dags nu. Och hon om någon är värd lite avslappning och njutning!

Pappa ringde igår. Han ville prata med mig men jag sa att jag var upptagen, för jag orkade verkligen inte just då. Hade precis satt mig ner för att se på Julkalendern, så mamma sa till honom att jag skulle ringa sen. Men jag ringde aldrig. Äh, struntsamma. Han ska tydligen komma imorgon och "fira jul" eftersom vi inte träffar honom annars. Han ska väl ge lite julklappar och så, antar jag. Men jag förväntar mig ingenting!

*Gäsp* nu ska jag göra mig färdig. Stor kram!

Lonely

Hemskt vad tiden går när man sitter vid datorn. Känner mig så otroligt lat som suttit här sen jag kom hem från jobb (nästan i alla fall). Men vissa dagar måste man få stänga av totalt och göra saker man slipper lägga ner energi på. Känns verkligen som att jag behöver lite egen tid just nu. Bara vara ensam och slippa tänka. Jag är en sån person som inte klarar av människor runt om mig hela tiden. Att inte kunna vara ensam ibland gör mig knäpp. Så har det alltid varit, och kommer alltid vara. Känner de som absolut inte kan vara ensamma... förstår inte hur man kan orka vara bland människor hela tiden.
Men ibland önskar jag att jag slapp känna mig helt ensam, för ensamhet kan också vara något jobbigt och ångestfyllt.

Nu ska jag sova, ensam! Hehe. Men det ska bara bli skönt. God natt och sov gott !

image686

Tiffanys & CO

image681
Önskar att jag bodde i New York och var stenrik. Jag hade inte tvekat en sekund att köpa allt som finns inne på Tiffanys & CO.



Mina svar på Era frågor

Har du tagit studenten?
Jag gick två år av gymnasiet, samhälle med inriktning kultur. Jag gick aldrig ur skolan eftersom i början av trean mådde jag väldigt dåligt pga ätstörningen. Så nej, jag har inte tagit studenten!

Finns det något du ångrar att du inte har gjort hittills i ditt liv?
Nej inget jag ångrar att jag INTE gjort. Men jag ångrar saker jag har gjort.

Brukar du använda smink varje dag?
Ja oftast blir det smink varje dag. Men absolut inte när jag är sjuk. Och jag är inte sån att jag måste sminka mig bara för att gå på konsum eller ut med hunden.

Vilken är din favoritfilm?
Dagboken!

Jag tycker att du har en sån jäkla snygg hårfärg och undrar därför vad heter den? Vilket märke?
L'oreal Excellence nr 4 (tror det var nr 4, brun heter den bara iaf)

Jag undrar om du hade hur mycket pengar som helst, vilket jeansmärke skulle du då köpa?
Marc by Marc Jacobs, Sass & Bide, True Religion, Siwy...

Vilken kändiskille tycker du är snyggast?
Finns skitmånga. Men Jude Law, Zac Efron, Matthew McConaughey

Vad tycker du om för typ av killar, båda utseende och personlighetsmässigt?
Det vet jag inte... svårt att veta när jag inte träffat "den rätte" än, hehe.

Har du någonsin varit kär?
Tror det

Har du varit inlagd pga din aneroxi?
Nej men jag skulle egentligen ett tag, men jag vägrade.

Hur var du innan du blev sjuk, har du förändrats som person efter anorexin?
Jag var samma människa som jag är idag. Bara det att själva Cornelia mer sällan visar sig nu än innan anorexin. Men i stort sett är jag likadan.
Absolut har jag förändrats. Jag har mognat rejält under min sjuka tid. Jag försöker tänka mycket på mig själv, vad som får mig att må bra och VEM som får mig att må bra. Jag är mycket mer ordningssam också... hehe.

Hur du fick din anorexi?
Det är en rad olika händelser som fått mig att må dåligt psykiskt. Jag hade det otroligt jobbigt när jag började skada mig själv. Mina föräldrar skildes, det var mycket bråk och blev sviken gång på gång. Kändes ett tag som allt var mitt fel och jag skyllde på mig själv. Drack mycket, rökte, skadade mig, slutade äta... sen har det bara gått utför.

Hur länge pågick det/har det pågått?
Jag har mått dåligt och skadat mig själv genom att inte äta sedan jag gick i 8:an. Nu är jag 19 år.

 Och hur du mår idag?
Jag mår bättre, det kan jag inte säga något annat om. Men i mitt huvud cirkulerar fortfarande kalorier, bantning och en "perfekt" kropp. Jag tror aldrig det kommer försvinna, men bättre än såhär hoppas jag verkligen att det blir.

Vilken musik lyssnar du på?
James Morrison, Paolo Nutini och liknande

Vad du har för drömmar om framtiden?
 Jag hoppas jag träffar en underbar kille jag kan trivas med och lita fullt ut på. Hoppas jag får resa mycket och uppleva allt jag drömt om, som stora städer, fina stränder och andra äventyr. Drömmer om att jobba med något jag trivs med och tjänar bra med pengar på, så att jag klarar mig och slipper ekonomiska svårigheter. Och en vacker dag vill jag skaffa barn, två stycken helst. ;D

Min enda fråga är om vi ska ses snart?
Ja, konstigt att det alltid runnit ur sanden! Men det ska vi såklart Emma ;P

Jag är snart nere i anorexin. Mitt liv känns just nu meningslöst. Jag kommer trolig snart att bli inlagd, det bra är att jag får välja själv om jag vill eller inte. Iaf så läste jag att du skrev tidigare att du inte ville se "normal" ut. Och jag kände så väl igen mig, jag vill inte se normal ut. Det jag tänkte fråga var iaf tycker du att det är värt att bli inlag och kämpa för att bli frisk?
Värt att bli frisk? JA! För det går inte att leva ett långt och lyckligt liv med anorexia. Ta emot hjälpen. Du är värd den precis som jag och alla andra som är sjuka.


Tack för era frågor, och hoppas ni är nöjda med svaren. Kram!

Lyxigt middagstips

image667

Quinoasallad med rucola, torkade bär och nötter


4 personer

Här har jag blandat den varma quinoan med russin, torkade tranbär och pistaschnötter. Hittar du inte detta, byt ut mot aprikoser och hasselnötter!

4 dl quinoa
höns- eller grönsaksbuljong (till kokning)

1 granatäpple

rostade pumpafrön/nötter (efter smak)

1 näve russin (gärna ljusa)

1 näve torkade tranbär (finns i välsorterade mataffärer)

rucolasallad

salt och svartpeppar

lite olivolja


Koka quinoan på svag värme i dubbla mängden vätska i till exempel buljong, ca 15 minuter. Låt den gärna stå och dra en stund efter kokning.
Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna. Blanda vid servering med nötter, russin och torkade bär.
Lägg upp quinoan på en bädd av rucola, krydda gärna lite extra med flingsalt, nymalen svartpeppar samt droppa lite olivolja över.
Servera salladen varm eller ljummen.


image668


Trifle med bär och passionsfrukt


4 personer
Dessert
Tid: 5 minuter


Har du ont om tid men ändå vill unna dig en dessert är den här brittiska klassikern den perfekta lösningen. Det går bra att använda tinade bär.

4 Kelloggs bar, red fruit (eller annan "hälsobar")

4 passionsfrukter

3-4 dl hallon

3-4 dl björnbär

2 burkar kesella vanilj (à 250 g)


Krossa bar-bitarna grovt. Gröp ur passionsfrukterna. Varva alla ingredienser i glasen och avsluta med passionsfrukt.
Ät genast, eller ställ i kylen fram till servering.



Min önskelista från Sephora.com

image664

Fråga mera!

Tänkte gå igenom frågorna ni ställt till mig lite senare i eftermiddag. Så fråga på här!

image663

Till henne

image662

Till honom

image661

Festfin

image660

Drygt!

Fanns inget att göra på jobbet idag. Hela systemet var nere och ingen kunde hjälpa oss, eftersom nån hade semester och nån var på väg till sjukhuset. Så jag har suttit och spelat harpan på datorn idag, haha! Det är faktiskt roligare att jobba än att sitta sysslolös.

Träffade på en gammal kompis när jag skulle gå hem. Trevligt! Kanske går en runda tillsammans sen och pratar lite, var ju så längesen vi sågs nu! Vi har haft superkul ihop och varit jättetajta, och det känns ju som att vi fortfarande har mycket att prata om.

Tänkte gå och slänga mig framför tv:n, bara ta det lungt och värma mig under en filt, med en stor kopp te. Har så sjukt ont i kroppen sen i helgen. Har flera blåmärken på armar och ben, och sår på fötterna. =(
Oooooh snart är det julaftooooooon ! Kan inte låta bli att längta som fan! Vill vakna upp på morgonen och få paket i strumpan, såsom vi alltid fått. Äta god frukost framför julkalendern, sen åka till min moster och först se på kalle anka, sen äta julbord, spela julklappsspelet, dela ut paketen! Mmmmm! Julen är bäst!

Kram på er

Godmorgon godmorgon

WAAH! *Gäsp* fyfan vad trött jag är. Jag vill bara sova! Hatar att vara trött och frysa... att liksom bara vilja krypa ner i sängen på nytt och gosa. Men jag tror denna veckan kommer gå fort, nästa måndag är det ju julafton! Måste få lite julkänsla snart. Typ baka och pynta ännu mer. Har missat julkalendern under helgen också. Skandal!! Haha. Men den är ju så bra, så söt!

Nu ska jag dricka ett stort glas vatten, duscha varmt och sen gå till jobbet.
Ha en bra dag alla! Själv slutar jag ju redan 11:00, och efter det ska jag bara vila. Ska bli så skönt!!
Kram!

Limpa med krossad råg & blåbär

Ett gott bröd jag absolut måste testa någon gång. Jag älskar grova bröd!


image658


1 limpa

6 dl dinkelmjöl
2 dl rågkross
3 tsk bikarbonat
1 msk malen kanel
1 dl russin eller hackade katrinplommon
1/2 dl hela linfrön
5 dl mild lättyoghurt
1 dl frysta blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser väl så att bikarbonaten blir jämt fördelad. Rör ner med en gaffel, yoghurt och blåbär till en jämn och tjock smet/deg. Smörj en limpform med olja och lägg ner smeten i formen. Sätt in i ugnen ca 1, 5 h. Ta ut limpan och låt svalna helt innan du lossar den från formen med en vass kniv runt kanterna. Går utmärkt att skiva och frysa in.

 www.nlife.se


Ett nytt stjärnskott

image656

Spy-lukt och prestationsångest

Alltså jag blir så grymt äcklad av spyor. Bara för att jag vet att min lillebror ligger och kräks så känns det som det luktar överallt. Känns som bakterierna flyger runt i hela huset. Tycker så synd om honom! Men bättre att bli sjuk innan jul än på självaste julafton. Hur kul är det? Fast det kanske är min tur då? =P

Nu lämnar vi det innan jag mår illa jag med...

Såg precis på The Queen med mamma. Den var bra faktiskt, fast lite seg ibland. Handlade om prinsessan Dianas död och vad som hände då. Så den är klart sevärd.

Jag vill inte att det ska vara måndag imorgon. Jag har ju jättekul på jobbet, men fyfan för att gå upp så tidigt!! Sover ju aldrig nuförtiden. Kanske därför jag jämt är så himla irriterad på allt och alla? Men det går väl över.
Ibland känns det skitjobbigt att ha denna bloggen faktiskt. Eftersom jag verkligen skriver om mina innersta känslor och funderingar. Får man då en kommentar som "men tänk inte så, gör inte så" eller någon annan kommentar där det verkar som vissa tycker jag är helt dum i huvudet.
Mamma och jag pratade häromdagen om lite problem som vi har gemensamt. T.ex som att säga nej till folk. Kan vara vad som helst, en liten tjänst eller något annat. Jag kan bara inte tacka nej! Mamma har varit likadan, och är det till 95% idag också, även ifall hon inte kan erkänna det.

Kanske därför jag är så stressad? Så trött, så irriterad, dålig aptit, sjuka tankar, stor prestationsångest och massa annat skräp. Jag blir knäpp på mig själv!!! Men jag hatar att känna skuld. Skuld är det värsta skitet som finns. Det är så sjukt energikrävande!

Känns som jag behöver trösta mig med lite shopping snart...

Hemma igen

Oh nu är jag hemma igen. Skönt ändå. Har frusit jättemycket hela tiden, och varit jättetrött. Men timbuktu-konserten var superbra. Han är faktiskt jättekul att titta på varje gång. Och han hälsar ju alltid till min Fanny, eftersom de faktiskt känner varandra, eller står varandra nära iaf. Skithäftigt!
Himla jobbigt att stå och trängas bland en massa människor bara... tycker det är fett irriterande med idioter som puttas och slåss. Så jag hade användning av mina klackskor iaf. Mohahah! Men fyfan vad ont jag hade i fötterna sen! Jävla skoskav, och så frös jag!!! Frös hela natten också när Fanny och jag gått och lagt oss. Låg där och huttrade och försökte hålla värmen. Och ont överallt har jag också, speciellt i höfterna och armarna. =/

Nu när jag kom hem fick jag reda på att min lillebror ligger och spyr. VAR DET INTE DET JAG SA?! Det var ju självklart jättetrevligt hos min kusin i fredags, men ärligt, bjuder man hem folk när man precis har haft kräksjukan? NEJ! Jaja, gjort är gjort, men det är irriterande, eftersom jag visste typ att de skulle smitta ner oss. Jag VÄGRAR bli sjuk denna veckan. Om 1 vecka är det julafton, inte fan vill jag ligga där och spy!

Har själv haft rätt dålig aptit på senaste tiden. Hade inte ätit sen klockan 15:00 igår! Och åt inte nästa gång förrän idag klockan 12:00... hmmm.

Hoppas ni har haft en underbar helg! Och glad tredje advent! =) Tack för alla kommentarer om min frisyr också, det värmer som tusan =)

KRAM!

Igår såg jag ut såhär !


Ny frisyr


image651

Ja jag är väl nöjd. Kul med något nytt såklart. Känns ovant med lugg igen, men kul! Man måste ju våga lite här i livet. Right?
Ikväll är det konsert i Lund med Timbuktu och massa andra artister. Ska bli skitkul! Imorse trodde jag inte att jag skulle orka, men nu är jag på G! ;D

Nu ska jag fixa mina naglar. Puss!

Klippning!

image646Äntligen ska jag snart klippa miiiig! Klockan 11:00. Lägger upp bilder här sen. Hoppas fan på att jag blir nöjd nu. Men allt är bättre än hur mitt hår ser ut nu. Kluvna toppar, platt och trist. Har börjat fundera lite på vad jag ska ha för kläder på julafton och nyår. Tänkte lägga upp lite förslag här, så kan ni ju säga det ni tycker är snyggast, och samtidigt få inspiration ni med.
Återkommer när jag fixat håret!
Puss!

Trevlig kväll

Mm det var trevligt ikväll. Satt mest och pratade. Åt jättegod mat som vanligt, min kusin är ju kock! ;D
Till förrätt fick vi sallad med stora räkor, apelsinklyftor, granatäpple, mandel, gurka, tomat och chili.
Huvudrätten bestod av entrecôte med potatisgratäng och gröna bönor.
Efterrätt var nån tårta, med passionsfrukt på. Men den åt jag aldrig av. Allt annat var iaf jättegott! Synd att man inte får sån mat serverad varje dag. Hehe!

En jobbig sak bara, var att jag kände mig så jävla plufsig. Och mitt hår är sååå fuuuult. Är så glad för att jag ska klippa mig imorgon, och färga bort utväxten. Kommer bli skitsnyggt!

Usch jag är så trött nu att jag nästan svimmar. Har varit igång heeela dagen.
Sov gott!

Såhär ser jag ut ikväll, hehe.


image645

Nu blev det så

Vi ska åka dit. Mamma ringde och frågade om det var okej att vi ändrar oss. Mamma sa också att de blivit sura typ för att vi sa igår att vi inte skulle komma. Liksom hallå? Jaja, skitsamma. Nu ska vi ha en trevlig kväll ändå!

Det gick bra på kliniken. Vägde mig (fråga inget om vikten för jag svarar ändå inte), gjorde ett test där jag fick svara på lite frågor angående utseendet. Och så fick jag rita av mig själv, hur jag känner och tror jag ser ut. Min behandlare sa att hon hade ritat hälften så smala armar och ben och mycket mer markerad midja. Men jag tycker verkligen jag ser ut så... det är sjukt.
Nästa vecka ska vi sätta upp ett vitt stort papper på väggen, som jag ska ställa mig mot, och så ritar min behandlare av mina konturer. Kommer bli intressant.

Usch jag är så trött!! Somnade på bussen hem. Vill bara sova. Ska åka iväg om en ½ timme. Måste klä på mig nåt fint och fixa sminket och håret lite.
Längtar till imorgon då jag ska klippa mig!!! =D

Hoppas ni får en mysig fredagkväll.
KRAM!

Stress

Jobbet gick mycket bättre idag. Alla var på gott humör och allt funkade super. Nu ska jag snart åka till kliniken, och sen får vi se vad som händer. Jag har verkligen sjukt dåligt samvete för att jag inte vill komma ikväll till min kusin för att de haft kräksjukan. Tänkte ringa mamma nu och fråga om vi ska dit i alla fall. Orkar inte ta på mig hela skulden för detta.

Är rätt stressad nu, måste varva ner innan jag åker till kliniken. Hur jag nu ska hinna det...

Återkommer efter besöket där! Berättar hur det gick och vad som sades.
Må gott!

Puss

Frågor till mig?

image642

Här är jag




De ligger i ordning också. Hoppas ni kan se vem jag är på de bilderna med fler människor på. Hehe!

KLYDD!

Åh! Jag hatar sånt klydd. (förresten, är klydd ett skånskt ord? haha) Jaja det är i alla fall så att min kusin fyller år imorgon. Och hans fru och två barn hade kräksjukan i förrgår. Och vi är bjudna dit, och de är tydligen friska nu. Säger dom. Men går det verkligen över så fort? Jag VÄGRAR att bli sjuk nu. I helgen händer massa saker jag måste och ska göra. Ska ju på konsert, ska klippa mig, ska flänga hit och dit. Och hela nästa vecka ska jag jobba, plus att det är julafton om typ 1½ vecka!!
Så nu undrar jag, är det verkligen säkert att åka dit? Mamma hade tydligen ringt och sagt att vi inte kommer typ. Och nu känns det som att det är MITT fel, bara för att jag är velig. Jag fattar inte heller varför hon pratade med sin kompis som är sjuksköterska och sa att vi absolut INTE skulle åka dit. Men jag tror hon är lite sån... försiktig. Äh! Det får mig ju bara att känna mig ännu mer osäker.

FAN VAD IRRITERANDE! Tänker inte ta på mig nån jäkla skuld för dehär. Jag sa min åsikt, och mamma får ju göra som hon vill. Förresten så har vi ingen bil, så vi måste åka med min moster. Och tänk ifall de vill stanna skitlänge? Jag ska liksom upp 6:15 imorgon, jobba till 11:00, åka till kliniken klockan 13:00, är väl hemma vid 15:00-16:00... sen ska vi va hos kusinen 17:00 till ... ja hur sent?!

Känns bara som ja aldrig kan säga min åsikt utan att alla påverkas, eller blir sura. Liksom, sköt ditt eget mamma! Åk du dit om du vill! Jag är fan 19 år, jag gör som jag vill!

Är irriterad på henne för en annan sak också. Vi satt och såg på oprah innan. Och de snackade om celluliter och hur de uppstår. Jag bara "usch" typ.. så sa hon "ja men sånna har man väl ändå inte när man är 19, det har ju bara gamlingar och tjocka"... och de hade PRECIS förklarat exakt på oprah. Liksom, TACK FÖR DEN! Nej jag vet att jag inte borde ha äckliga celluliter, men ja, det har jag!! Och min första sjuka jävla tanke var "ja fyfan vad tjock och äcklig du är Cornelia"!!! Och jag sa till mamma "ja varför tror du jag ska börja träna?"

Jag vet att typ alla har mer eller mindre celluliter. Men fan det tog hårt när hon sa så. Att 19 åringar inte borde ha det.
Det kändes som hon skrek "fetto" rakt i ansiktet på mig.

Var bara tvungen att skriva av mig innan jag sover. Blir galen av tankarna som snurrar.
DET HÄNDER FÖR MYCKET JUST NU! Jag orkar inte..........................

Tadam! =D Mest aktiva - listan

image629

Kärlek?

Vet ni något bra som går på tv ikväll? Själv ska jag (såklart) se Bonde Söker Fru klockan 20:00. Igår valde de sina favoriter, och idag ska de åka på sin kärlekssemester! Så himla kul att de verkligen hittade någon de tyckte om. Så himla härligt att se! Jag vill också vara kär... tycka om någon. Känna den där känslan alla snackar om, den speciella känslan. Ibland känns det som att jag ska vara ensam resten av mitt liv. Men alla hittar väl någon? Det finns väl någon för alla?

Jag har faktiskt aldrig haft ett seriöst förhållande. Många tror det. Jag vet inte varför så många tror att jag har haft jättemånga killar. För utseendet är ju inte allt. Och jag är inte jättekräsen när det gäller killars utseende, sålänge de är rena och fräsha förståss, haha. Och man ska ju helst tycka om det man ser. Men en kille behöver inte vara perfekt, för det är ju inte jag heller.
Minns när jag var runt 13-14, min första kärlek. Jag var kär som attan! Och jag vet att jag var kär på riktigt, eftersom jag fortfarande ibland kan tänka på honom. Det är fan sjukt! Men så sant. Han var en "badboy". Musik-kille. Spelade och sjöng egen musik. Lång, smal och lagom söt. Rent ut sagt så jävla sexig. HAHA! Jag var så fruktansvärt kär i honom... och han tyckte om mig också. Men det stämde inte. Vi hade inte samma intressen, men jag ville inte riktigt acceptera det. Vi var tillsammans första gången i kanske 5-6 veckor, sen uppehåll nån vecka, sen tillsammans igen, sen uppehåll, sen efter ett bra tag tillsammans igen... så höll vi på jättemånga gånger. Men nu i efterhand känns det bara som han drev med mig. Och kanske gjorde han det? Jag blev i alla fall superledsen varje gång vi "gick skilda vägar". Det var även då min ätstörning började.

Minns att han kommenterade att jag gått ner i vikt och att jag blivit jättesmal, och då vägde jag mycket mer än nu, och var mycket kortare. Sjukt! ÅH! Får sån flashback nu... alltså han var världens bästa kyssare ;D Har aldrig kysst nån så bra, faktiskt.

Sen dess har jag bara haft killar lite till och från. Några snabba förälskelser och ragg. Jo, en till kille var jag kär i. Och han är min vän nu... och har varit det i flera år. Men det kommer aldrig bli nåt, det vet jag.

Hahaha, nu när jag väl är inne på killar kom jag att tänka på en grej. Jag var på en klubb i Malmö för några år sen, med en gammal vän. Jag var rent desperat den kvällen, och inget var planerat. Gissa hur många jag raggade upp? GISSA! Pampadam... 12 stycken!!! Fyfan säger jag bara. Kan ju tala om att jag var jävligt sjuk dagen efter. Mår illa när jag tänker på det, för tänk så mycket bakterier ?!?! ÅÅÅÅÅÅH! My god...

Jaja, sånt får man ta. Man måste ju leva lite som ung, testa på grejer och ha roligt. Sålänge alla är med på det och att ingen kommer i kläm och blir sårad så är allt tillåtet enligt mig.
Kanske är det så att jag är lite rädd för att bli sårad av killar? Med tanke på vad jag växt upp med angående min pappa. Jag tror det är så att jag dissar killen innan han hinner dissa mig... eller jag TÄNKER så i alla fall. Not good! Men jag lär mig väl att lita på dom. Hur nu det är möjligt?

Oh god! Vilket långt inlägg. Haha!
Ska sluta nu, bara fick sån flipp.
Kram på er !

Min middag

Min middag bestod av kräftstjärtar, citron, grönsaker, naturella cashewnötter, keso med lite chilikrydda, en clementin och en kopp te (denna gången blev det lime och papaya-te!)
Vilken vitaminchock denna middagen var. Och så god! Hoppas ni inte tycker jag är tjatig , men jag fick bara lust att fota mina fina uppläggningar =) Haha!
Titta här vad nyttigt.
Kräftstjärtar = Protein, kalcium, D-vitamin
Keso = Protein, Kalcium, Natrium
Clementin = Kolhydrater, Järn, Kalcium, Fibrer, C-vitamin
Cashewnötter = Nyttiga fetter, Kolhydrater, Protein, Järn, Kalcium
Chili = För ämnesomsättningen
Citron = C - Vitamin

image628

Min lunch

Min lunch idag bestod av grönsaker, nån skiva kalkon, en klick naturell keso och en grov fralla.

image627

Hjärtattack och dålig stämning

Ja ungefär så kan man sammanfatta dagens jobb. Hade en massa problem med servern på jobbet, inget funka och många var stressade och irriterade. Och på allt detta fick vi ett tråkigt samtal om att en av lastbilsförarna dött i en hjärtattack i sin lastbil. De på jobbet hade försökt få tag på honom i två dagar... och nu hittade de honom död. Så himla tråkigt!
Och en av mina arbetskamrater berättade att en lastbil han hade skickat ut på "uppdrag", han hade kört över och dödat några personer. Så sa han "om jag bara hade bokat en annan bil, så hade dom levt idag"... alltså fyfan för att känna sig skyldig för någon annans död. Det är ju inte hans fel, men jag förstår hur han känner.

Så det blev inte mycket arbetande idag. Vi satt mest och pratade och så, medan de andra jobbade röven av sig. (Vårt program vi jobbar med funkade inte, så därför... de andra har ju andra uppgifter) Så det kändes lite dumt att bara sitta där, men kunde ju faktiskt inte göra nåt.

Jaja, hoppas stämningen är bättre imorgon. Och förresten så har min dator kommit nu. Roligt =) Så snart är min arbetsplats "färdig" !!

Just det.
De hade lite fika på jobbet idag, eftersom det är Lucia. Glögg, lussebullar, pepparkakor och choklad. De bara "ta lite glögg, ta lite pepparkakor, ska du inte ha lussebulle?"
Det kändes skitjobbigt faktiskt. För jag vill inte ha nåt, och jag tog inget heller. Men jag känner mig så otrevlig när jag tackar nej! Varför är det så himla "stämplat" att man SKA äta sånt? För annars är man "otrevlig"... usch. Men men. Vet inte om chefen sagt nåt om min anorexi till dom andra än. Men han vet iaf. Och det känns bra.

Nej nu ska jag ut med Tea och gå.
Kram!

Lucia!

Vill börja med att önska er en mysig Lucia. Tiden går så fruktansvärt fort! Och om 1½ vecka är det julafton. Helt otroligt. På Lucia gör vi inget speciellt, har ingen tradition eller så. Kanske tittar på luciatåget på tv på morgonen. Inget annat. Gör ni nåt speciellt?

Annars mår jag bra idag. Sov gott och känner mig hyfsat utvilad i alla fall. Och imorgon är det ju fredag! Känns som det var måndag igår.
Min frukost idag består av dessa gooooda grova frallor med massa olika frön på, med skinka och paprika, te (kustfägring heter det) havremjölk och en liten kiwi. Vad brukar ni äta till frukost? Alltid samma eller varierar ni? Jag varierar alltid. Precis som med alla andra mål. För varför ska man äta exakt samma frukost varje dag? Det måste ju bli jättetråkigt!

Hoppas ni får en fin Lucia!
Kramar
image626

Mad World- Gary Jules


Japanskt körsbärste

Sitter och myser lite innan jag ska se på Bonde Söker Fru. Med Japanskt körsbärste! Riktigt, riktigt gott. Rekomenderar det starkt! En bra julklapp också, te i olika sorter! Själv skulle jag bli jätteglad för det.
Några av er vill att jag ska lägga upp videos av mig själv, och självklart ska jag det. Ska försöka komma ihåg det imorgon, så ska jag spela in ett =) Vill helst inte sitta och snacka på mitt rum när alla är hemma, haha!

image625

Mums för te!

"Behöver du hjälp?"

Kom precis hem, var med mamma och handlade lite. Gick in i en sminkaffär och tittade runt lite. Vet ni vad det absolut mest irriterande är när man står och tittar på saker? Jo, det är när de som jobbar alltid kommer fram och frågar samma sak "behöver du hjälp?" jag svarar alltid likadant "nej tack..." och de säger "säg till om du behöver hjälp". Alltså, DÖH! Jag är väl inte dum? Jag fattar väl att jag ska fråga om hjälp om jag vill ha hjälp?!
Det är en sån sak jag jämt stör mig på =P Självklart vill de bara vara trevliga , men att få den frågan i varenda affär man visar sig i, det blir bara föööör mycket! Bara jag som tycker det är irriterande? =P

Jaja, annars hade mamsen och jag trevligt. Köpte bullar som såg skitgoda ut!! Typ jättegrova med massa olika frön på. Jag ska äta en till kvällsmål. Kan fota då så får ni se, haha! Om det nu kan intressera någon. Men jag lovar, de ser smaskens ut!

Håller på med min beställning från Victoria's Secret också, det blir en himla massa saker kan jag lova. Beställer dagarna efter jul, när jag fått pengar. Vill inte låna 3000 kr av mamma bara sådär, det känns inte sjyst.

Kram!

Skriv ditt namn med...

skriv ditt namn med lillfingret: cornelia
skriv ditt namn med armbågen: cornelia

skriv ditt namn med pannan: fcrd9o54rjuhn43op0l89wq

skriv ditt namn med foten: ccfdxooi0rneloia
Skriv ditt namn med näsan: cornelia
skriv ditt namn med örat: 45098jed7r6njhb9u8 jmkiyuhgesdx
skriv ditt namn med munnen: cdorelia

HHAHAHA!!
Prova ni också !

Ge mig lite energi!

Så jobbigt att vara trött. Ska cykla lite nu på träningscykeln så jag kommer igång, och dricka grönt te sen. Måste vara pigg!! Antagligen ska mamma och jag handla lite sen, vet inte vad, men hon är inte klar med alla julklappar än. Så jag kan ju lika bra hjälpa till lite. Ikväll ska vi äta fläskfilégryta med ris. Gott!

Nu ska jag cykla. Minst en kvart i alla fall!
Kram

NYLON TV + BEAUTY MARK: CORY KENNEDY


12 december

Hej hej!

Känns inte som jag hann sova nåt alls inatt. Somnade, och sen vaknade av att väckarklockan ringde. Halv fucking 7 på morgonen. BLÄ! Är riktigt seg idag, men det ska ändå bli kul att jobba.
Annars mår jag väl helt okej. Börjar få lite sjuka tankar igen, eller de är i alla fall starkare... för de finns ju där hela tiden. Men jag är så trött på att se så plufsig ut. Otränad och slapp. Usch! Känner att jag måste träna. Orkar inte vänta tills jag får mitt spinningkort. Måste börja nu nu nu! Någon som går på spinning? Det måste väl vara riktigt bra träning? Speciellt för ben och rumpa va? Eller hela kroppen kanske?

Hm, såg nyss att min chokladkalender står på samma ställe, helt orörd. Lönt att köpa en? Nej... men jag vill verkligen inte äta chokladen.
Och på lördag ska jag ju med Fanny och hennes vänner på konsert med Timbuktu i Lund. De ska säkert dricka... eller det var vad jag uppfattade det iaf. Att jag skulle ta med min Bacardi och så skulle vi göra drinkar. Men jag vill inte dricka. För det första har jag inte tyckt det var gott de senaste gångerna jag drack, för det andra mår man bara dåligt (speciellt dan efter...) och för det tredje är det inte nyttigt på nåt sätt. Och jag kan ha roligt utan alkohol. Jag kan dricka om jag vill, och om jag tycker det är gott. Men nu vill jag inte. Tycker inte om att dricka bara för att man ska. Vad är det bra för?
Antagligen kommer alla tycka det är skitkonstigt att jag inte dricker, för det är nån slags standardgrej som ALLA förväntas göra. Det är rätt sjukt...

Nej jag ska vara nykter hela helgen, så jag är på topp nästa vecka då jag ska jobba igen.

Hoppas ni mår bra idag! Kramar!

Jag är definitivt en "slösa"

Jag sitter redan och planerar vad jag ska köpa när jag får min första lön. Är jag störd? Svar, JA! Har varit inne på Victoria's Secret.com i typ en timme och sparat saker i "önskelistan" som jag ska köpa. Kom upp i 4800 kr. Och så frakten också, som är svindyr. Så över 5000. Haha. Jag MÅSTE ha problem! Men vad ska jag med pengar som bara ligger och skräpar? =P Och jag tycker jag är värd "lite" shopping. HAHAH!

Någon mer än jag som shoppar upp hela lönen? (Förutom ni som bor själva såklart...) Men jag ska försöka ta mig i kragen...sen! ^^
image623



Min vikt

Det är väldigt många som frågar mig vad jag väger och hur lång jag är. Och jag bara undrar, varför är det intressant att veta? Jag bara undrar av ren nyfikenhet. Kanske är det bäst att inte skriva några siffror här på bloggen, om vikt och längd alltså. Det är ju så lätt att påverka andra negativt... och min vikt är egentligen obetydligt. Så varför göra det till en så stor grej?

Nog om min vikt!

Middag, hjälp!

Jag behöver tips på lättlagad middagsmat. Ska laga till hela familjen, så gärna något billigt också. Igår hade vi fisk och ris, och i förrgår hade vi köttfärslimpa med potatis. Så inget av det! Alltså ingen köttfärs och sånt alls.
Har idétorka!

image622

www.my-wardrobe.com - Vardag/fest

image620

På topp!

Mår alltid så bra efter jobbet. Känns som jag gjort nytta och att jag är som "alla andra" igen. Jag sitter inte bara här och inte gör nånting. Det är verkligen en skön känsla!
Har precis ätit lunch. Fiskbullar med bönor, grönsaker och lite chilisås. Ska snart gå och se på tv, vilket jag gör väldigt sällan nuförtiden.

Skrev på nånting på jobbet idag. Att jag jobbar 3 timmar om dagen, 8-11. Att jag tjänar ca 5500 / månad och sånt. Och vill jag jobba mer är det bara att säga till. Men nån vecka till ska jag ha det såhär. Sen ska jag nog utöka med 2 timmar till om dagen. Det är ju nästan dubbelt så mycket mer pengar... och pengar behöver jag!
Det gick jättebra idag också. Jag fattar vad jag gör liksom, och klarar det nästan helt på egen hand. Han som lär upp mig (som är 18 år hehe) sa att han var mycket imponerad. Haha! Bra där =)

Ska också komma ihåg att ta med mig mitt kontonummer imorgon, så de kan sätta in mina pengar där varje månad den 25:e. Fan vad gött!!

Nej nu förtjänar jag lite vila.
Kram!

Godmorgon

Eller godmorgon är det ju inte... fyfan vad jag är trött!!! Vill bara krypa ner under duntäcket igen och somna om. Vakna upp och att det är julafton. Det är för mycket som händer nu, det känns som jag måste vara överallt hela tiden. På jobbet, hemma och ta hand om hunden, laga mat, städa, träffa vänner, åka hit och dit överallt, handla julklappar, klippa mig, åka till kliniken... FAN! Det börjar bli för mycket. Har så många krav på mig hela tiden. Och varför känner jag så? JO (en av de största anledningarna, men det finns förståss fler...) eftersom min storebror som är arbetslös aldrig gör någonting. Okej, han hjälper till lite när jag sätter igång med något. Annars händer ingenting. Jag måste vara överallt för att saker och ting ska bli gjorda! För att alla ska bli nöjda och glada.

Jag vill bara få ta hand om mig själv ibland, inte tänka på alla andra. "Amen om jag gör så blir hon ledsen..." Så tänker jag jämt. Hon, hon, hon, han, han, han, dom, dom, dom. Aldrig jag, jag, jag. Kan ju verka som att jag jämt tänker på mig själv, och ja, negativa tankar!! Det är det jag hinner tänka i förbifarten. Jag sätter man aldrig ner och verkligen tänker över allt. Hur jag mår och vad jag vill i livet.

Varför är det plusgrader ute och fåglar som kvittrar?!?!

Era berättelser...

...om tsunamin. Hur ni upplevde det och vad som hände er. Tack för att ni delar med er. Det är verkligen känslosamt att läsa! Och nästan alla känner någon eller vet någon som dog.
Men även i all sorg finns mirakel. Människor som faktiskt lyckades överleva, eller människor som riskerade sina liv och räddade andra de inte ens kände.

Inga ord kan beskriva ert mod och er styrka!
Och alla ni som förlorade någon, hoppas ni fortsätter leva även ifall man aldrig, aldrig glömmer en sådan sak som att förlora någon.

Det är nog det värsta som kan hända en...

Äntligen...

...har jag beställt tid till klippning! Något i stil med tjejen nedan. Skitsnygg lugg! Love it. Tror fan jag ska satsa på lugg igen. Lång lugg ända ner till ögonen. Antagligen fett störigt, men sååå snyggt!

image616
image617

Hon har liksom inte spikrak lugg. Skitsnyggt när den är lite "ojämn". Mmmm!
Måste in på biblioteket och skriva ut dessa bilder och ha med på lördag.
Jag längtar!

James Morrison - Pieces Don't Fit Anymore



Kan det bli vackrare?

Det behöver inte vara komplicerat!

image615

Tsunamin 2004

Jag sitter och tittar på massa videos från den 26 december 2004. Då tsunamin dödade över 300.000 människor, mer än en kvarts miljon människor. Jag kan inte hålla tårarna tillbaka då jag ser bilder på vågen som förgör allt den vidrör, då människorna skriker av förtvivlan på olika språk. Människor som inte förstår vad som händer, vissa skrattar, vissa står kvar och filmar tills vågen inte går att undvika, andra springer... vad hade jag själv gjort i den situationen? Hade jag fått panik och stått kvar som förlamad, eller hade jag sprungit för mitt liv? Hade jag räddat någon annan?

Det är svårt att förstå eftersom jag inte själv var där. Men jag vet några som dog, de som blev av med hela sin familj och blev ensam kvar. Jag minns när jag fick beskedet att något hänt i Thailand. Jag satt i soffan i vardagsrummet klockan halv 11 svensk tid och slog på tv:n för att kollar text-tv. "3000 döda i jordbävning i Thailand" stod det. Nyheterna sa att inga svenska ska ha kommit till skada.
Allt eftersom timmarna gick, steg också antalet döda. 5000, 10.000, 20.000. Det kom tillslut uppgifter om att även svenskar var försvunna.
De första bilderna på tsunamin, en stor dödsvåg som de sa, började spelas upp gång på gång.
50.000, 100.000, 150.000... skulle siffrorna aldrig sluta stiga?

Jag köpte varenda tidning där det stod om svenskar som var försvunna. Små barn, tonåringar, mammor, pappor och gamla människor.

Alla pratade om samma ämne, alla kände någon som vad där eller som var försvunnen. Någon som dött.

Det är snart 3 år sedan tsunamin inträffade. Jag kan inte riktigt fatta att tiden har gått så fort. Det kändes som igår när vi kom tillbaka till skolan efter jullovet 2005 och fick besked om att ingen på skolan hade dött. Tack och lov! Men några hade varit där, och de var såklart fortfarande chockade. Jag minns också att på nyårsafton var det alldeles tyst där jag bor. Inga raketer sköts upp. Bara tystnad, det var skrämmande.

Vad gjorde ni den 26 december 2004? Var någon av er där? Förlorade ni någon nära?

Ledsen att jag skriver om detta, om någon kanske blir upprörd eller får tillbaka hemska minnen. Det är inte min mening!
Någon gång ska jag själv åka till Thailand. Jag planerar att åka dit med familjen nästa år.
Titta här på "Tsunami Tribute 2004".

Tänker på er som förlorade någon. Vila i frid alla som dog!

Måndag

Ja då var det bara att hoppa in i duschen , sticka iväg till jobbet och se glad ut. Det är sjukt att man kan bli så trött som jag av att jobba i bara 3 timmar. Men mamma förstår mig i alla fall. Hon har varit utbränd och blev också riktigt trött efter bara nån timmes jobb. Nu jobbar hon 75%, fast orkar egentligen inte det heller. Så jag föreslog att hon kunde jobba lite mindre nu när jag också har en inkomst. Känns mycket bättre för mig om mamma slipper jobba så mycket!

Jag hoppas att jag får en klipptid idag, har varit förbi där två gånger redan men båda gångerna hade de lunch... till klockan 14:00...!! Rätt lång lunch. Men jag bara MÅSTE klippa mig nu! Typ 1 dm måste av minst! Och sen klippa upp det ordentligt. Och kanske lugg om jag vågar och vill.

Nej jag måste gå nu. Ha en bra måndag! Kram

Miranda Kerr gör Vouge

Jag vill typ behålla mitt bruna hår när jag ser henne. Fyfan vad vacker hon är!!!!

image612image613
image614

Lugnet före stormen

Sitter här och bara tar det lungt, så himla skönt att slappna av lite! Jag ska jobba hela veckan, och även ifall det inte är långa dagar så är det hårt att ta sig upp på morgonen. Blir helt slutkörd på bara 3 timmars arbete. Men egentligen är det inte konstigt att jag blir det... jag har ju varit hemma i 1½ år nu pga ätstörningen. Okej, jag har ju gjort saker varje dag. Jag har ju inte bara suttit här på mitt arsle och inte gjort ett piss, men nästintill! Om man jämför med nu vill säga.
Får hoppas att min dator kommit på jobbet imorgon, så kanske jag kan jobba lite på egen hand. Fast jag behöver hjälp med allt typ, så det kan jag ju drömma om. Hehe. Men om jag inte har nåt att göra så behöver jag ju inte ockupera min kära kollegas dator. Grymt att jag får en egen dator efter bara några dagars jobb. Fast de verkar tjäna rätt bra... så det var säkert ingen större utgift för dom.

På tal om nåt helt annat.
Jag känner mig jämt så trött. Vad kan det bero på? (Annat än tidiga mornar) Jag kanske äter fel? Jag äter ju nyttig mat, och äter typ aldrig mat med mycket socker i. Men kanske nåt annat i kosten som är fel? För såhär trött som jag är, är inte normalt. Kanske finns nåt bra tips som jag kan prova på? Sover gör jag ordentligt, så inte heller det. Hmm...

Kram

Vilken talang!

Här sjunger hon James Morrison - You give me something



Marie Digby (hennes namn) - Girlfriend



Marie Digby - Stupid for you (älskar denna!!)


Lista... igen! Ignorera bara om ni inte pallar , men det är rätt kul!

Har du pojkvän/flickvän? Nej men jag vill ha!
Är du kär? Nej
Hur tidigt stiger du upp? 9-10 på helger och halv 7 på vardagar
Vem/vilka vet mest om dig? Mamma och Fanny
Gillar du att slåss? Verkligen inte. Isåfall om det är på skoj

Vad ska du göra ikväll? Jag ska äta god mat, mysa med tidningar och lägga mig tidigt!
Har du utländska föräldrar? Min farmors pappa var italienare, så min pappa är lite italiensk! (Kanske därför han har ett jävla temperament?)
Var har du ont? Just nu har jag ont i huvudet
Är du bra på att måla? Hm. Ja ibland faktiskt. Var skitduktig i skolan när jag lärde mig lite olika metoder att måla på. Och så fick jag ju mvg, så lite duktig måste jag ju vara! ^^
Vem kramade du senast? Mamma
Vad längtar du till? Julafton! Att slita upp alla paketen!!
Vad heter dina husdjur? Har en minitax som heter Tea
Har du körkort? Näpp!

Favoritgodis? Naturgodis eller vanlig färsk frukt
Morgon- eller nattmänniska? Morgon tror jag... fast det kan vara tvärtom också
Sparare eller slösare? SLÖSARE!

Har du några homosexuella vänner? Inte vad jag vet om

Bio eller promenad? Promenad
Är du kittlig? Ja om man trycker på sidorna av ryggen. Riktigt obehagligt!

Rädd för insekter? Inte rädd, men jag tycker inte om dom
Anser du att du är stark? Nej verkligen inte, jag är klen

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att jag hittade julklappar till alla
Vad gjorde du kl 8 i morse? Då sov jag
Vad gjorde du för 15 minuter sedan? Loggade in här
Det sista du sa högt? Typ "sluta tjafsa" eller nåt sånt
Vad har du druckit idag? Vatten
Vad var det senaste du åt? Färska dadlar
Vad var det senaste du köpte? Julklappar
Vad är det för färg på din ytterdörr? Den är svart
Vad är det för väder hos dig just nu? Mulet tror jag, det är ju mörkt ute...
Godaste glass-smaken? Vanilj är väldigt gott
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Absolut!
Sover du tungt? Ja oftast
Drömmer du mycket? Skitmycket!
Mardrömmar? Det också, ofta tyvärr...
Vilket ämne är roligast i skolan? Jag tyckte bäst om Franska, tro det eller ej. Men jag var grym ;D
Trivs du med ditt jobb? Ja jättebra
Favoritklädsel? Leggings och oversizetröja, ankelboots, skinnjacka, halsduk och mössa
Favoritlåt just nu? Har så många så jag vet inte...
Vad ser du om du tittar åt höger? Min spegel
Vad gör dig glad just nu? Julstämningen!
Vad ska du göra härnäst? Äta
Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Helt okej, lite uttråkad =P
Sommarplaner: Resa! Sola mycket och bli brun som en pepparkaka
Hur många kuddar sover du med: 4 stycken
Spelar du nåt instrument: Inte just nu. Men har faktiskt, tro det eller ej, varit riktigt grym på gitarr. Både el och akustisk!
Vilka är viktigast för dig: Min familj o vänner, de som bryr sig om mig!
Snarkar du: Det händer faktiskt, haha!
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Kunna bota sjukdomar
Vad vill du jobba som? Hatar den frågan!!!!
Stökigt eller välstädat? Välstädat
Skulle du nånsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej inte frivilligt
Gillar du att sjunga? Ja, även ifall det kanske inte låter så bra...
Vad gör du om du får hicka? Håller andan!
Vad längtar du mest efter just nu? En trygg famn

Julklapparna



Nu är tre stycken julklappar klara. Satt och pillade länge med dom. Älskar att pyssla!
Har 3 saker till jag måste slå in. Men de tar jag en annan dag.
Puss

Victoria's Secret 2007

image608
/>








Brända mandlar

Måste ju ha ett litet juligt recept såhär på 2:a advent. Dessa skulle jag inte banga att göra, det är ju så otroligt gott! Och doften är oslagbar.

image607

Brända mandlar
Tid ca 15 minuter + 15 min förberedelse
1 strut

Du behöver
250 gram skalade mandlar
3 dl florsocker
1 dl florsocker till separering

Gör såhär
1. Smält florsockret tillsammans med mandeln tills mandeln knäpper, rör hela tiden.
2. Ta av från värmen och låt stå och vila i ca 1 minut.
3. Strö i 0.5 dl florsocker och blanda, slå upp på ett bakplåtspapper och separera nötterna från varandra.
4. Låt svalna och fyll upp i pappersstrutar.

Leilas Jul

Hur man blir av med en kille på 10 dagar

Såg lite av den filmen igår kväll. Kate Hudson är så otroligt vacker! Kan inte få nog av hennes skönhet. Hon är så naturligt vacker. Jag avundas en aning !

image604image605

2:a advent

Skönt att ha sovit ut lite i alla fall. Kan ju inte sova bort hela dagen bara för att jag är trött. Det mår jag bara dåligt av. Så idag är det 2:a advent... så fort tiden går att man knappt hinner med! Om två veckor är det JULAFTON. Känns jättekonstigt. Men kul såklart!
Har blivit bjuden på julbord med jobbet den 21:a. På ett jättefint ställe! Gratis mat tackar man väl inte nej till? Kommer säkert bli riktigt trevligt.
Haha känner mig helt gammal när jag säger "då ska jag med jobbet på julbord"... jaja, jag är inte van bara!

Vet inte riktigt vad som händer idag. Vill ner till kanalen och gå på julmarknad där, de har massa lotter och annat kul. Man vinner alltid! Måste bara försöka dra med mamma, hihi. Annars så ska, och vill jag inte göra något alls idag. Jag förtjänar en lugn dag. Har ätit havregrynsgröt med banan, dadlar och havremjölk till frukost. Juligt och gott!

Ska nog börja läsa min bok nu. Vildängel av Lina Forss. Någon som läst den? Bra eller dålig?

Kram!
image603

New York!

Så jävla coolt. Kanske ska åka dit i vår. Pappa skrev nyss till mig och sa att vi kanske skulle åka dit. Verkligen skithäftigt! New York liksom. Det längsta jag varit hemifrån är Kreta. Okej, det är långt, men inte utanför Europa. New York hade varit så jääävla gött! Vill så gärna se allt som man ser i filmer. Typ central park, ground zero och Booklyn Bridge. WOW! Där ska ju finnas grym shopping också. Snacka om att jag ska handla på Victoria's Secret. Kommer bli sjuk av shoppingbegär!

Vi får väl se vad som händer!

image601

image600

Elton John och Ronan Keating - Your song

image597


Minns för några år sedan då jag såg Elton John live. Det var den absolut bästa konserten jag varit på! Han spelade all musik själv, alltså bara piano. Han är så jäkla bra! Hans röst, hans texter och melodier. Åh! Det är svårt att hålla tillbaka tårarna... minns att det regnade massor när vi var där och såg honom. Ändå stod vi där i timmar och njöt av hans musik. Lerigt och blött, men ändå en av de bästa upplevelserna i mitt liv. Han är en sån stor person att man bara måste ha sett honom.
Lovelovelove!

Liten lista

Matvanor:
Bästa maträtt?
Sushi
Bästa dryck? Vatten eller en latte
Hat dryck och maträtt? Ren starksprit och korv!
Bästa alkoholdryck? Bacardi, söta drinkar och likörer
Använder du smör på smörgås? Ibland... oftast inte
Smågodis eller "färdiga påsar"? Smågodis (naturgodis)
Favoritglass? Mjukglass


Shoppingvanor:
Hur mycket shoppar du för varje månad?
1000, ibland mer, ibland mindre
Har du mer skor än kläder? Nej! Men jag har runt 13-14 par skor
Favoritplagg? Leggings med oversizetröja
Hatplagg? Tajta överdelar

Arbete, utbildning:
Jobbar eller pluggar du?
Jobbar
Vad vill du bli? Ingen aning faktiskt...
Trivs du med ditt jobb/din utbildning? Ja super!
Är lönen viktigast? Absolut inte! Folket och själva stämmningen är MYCKET viktigare.

Boende:
Lägenhet eller hus?
Hus (radhus)
Framtidsplaner med boende? Vill gärna ha ett eget hus, men det lär jag inte ha råd med i första laget =P
Litet eller jätte stort? Lagom
Drömboende? Ljust och fräscht!
Landet eller mitt i stan? Nått mitt emellan
Mysigt eller sterilt? Mysigt!

Lite allt möjligt:
Har du barn? Nej men vill ha 2

Är otrohet okej? Otrohet är jävligt fegt, och så jävla ÄCKLIGT!!!!
Älskar du någon? Jag älskar min familj och släkt och min vän Fanny
Betyder familjen mycket för dig? Min familj betyder väldigt, väldigt mycket för mig!!!
Tycker du om att dricka dig full? Haha. Det kan vara kul ibland ja.
Hemmafest eller "gå ut på krogen fest"? Gå ut på krogen. Trevligare att träffa nya människor!!


Goo Goo Dolls - Slide

Minnen

Julklappsshopping

Har köpt julklappar till alla nu. Mina bröder, min mamma och Fanny. Kanske får köpa nåt till lilla vovven också? =P Ett stooort gott ben, det uppskattas alltid. Har hittar skitbra presenter! Men skriver inte vad... de kanske läser min blogg? Hehe.

Det var mysigt att träffa kusinen. Första gången hon ser mitt bruna hår. Det som var så längesen jag färgade! Träffade mamma i stan sen också, så gick vi alla tre och fikade på waynes coffe. Välförtjänt!! Hade ont i ryggen, frös och hade ont i huvudet. Åt rågbröd med hummus och rökt skinka. Riktigt gott ju! Sen efter det gick mamma och jag lite till.
Nu är jag så trött att jag kan gå och sova... och jag har sån jävla huvudvärk!! Brukar inte ha det. Ibland har jag migrän bara.. men det är sällan.

Ska krypa ner i soffan nu och se på tv. Är helt slut! Måste vila imorgon.

Kram!
image599

Godmorgon

Snart är det shopping på G med kusinen. Ska bli hur mysigt som helst! Hoppas jag nu hittar allt, och att det inte är fullknökat med folk överallt. Förmodligen är det så...
Sov faktiskt inte så jättebra inatt. Låg och vred mig och tänkte på en massa saker. Jobbigt när det blir så! Att tankarna aldrig tycks ta slut.

Usch mitt hår är verkligen hemskt. Jag måste ha råd att klippa mig innan jul! Inte kan jag se ut såhär, med slitna toppar och allmänt risigt hår. Blä! Varför är det så dyrt att klippa sig egentligen? Den frisören jag går till kostar 340 för ENDAST klippning... det tycker jag är lite väl dyrt. Men de är ju duktiga...

Får se när jag ska färga om mitt hår igen. Inte riktigt än i alla fall. Tänkte att jag klipper och färgar det nu innan jul, så kan jag färga ljust sen till våren.

Jaja nog om mitt hår. Mår ni alla bra idag? Vad händer denna lördag för er del?
Och vad tyckte ni om Marie som vann idol? Själv tittade jag inte på idol, men hörde ju ändå vem som vann på nyheterna imorse. Vet ju inte ens hur hon sjunger... men antagligen bra eftersom hon vann? =P

Nej nu ska jag duscha. Vi hörs i eftermiddag! Får se om jag lyckats hitta några julklappar då.
Kram!

Blond igen?

Jag ska färga mitt hår blont igen. Och som jag har förstått kan det vara rätt knepigt? Men egentligen, kan man inte bara färga med blont en gång, så blir det ju typ orange... men sen efter det slinga håret? Blir det inte bra då? Man kan väl låta färgen sitta i lite extra länge? Det gör inget om jag blir jätte jätteblond... för det har jag ju varit innan, och det är skitsnyggt. Men någon som har tips? Borde jag absolut gå till en frisör och göra det? Det är ju så dyrt... Help me!

image594image596

Plastic fantastic

image591

Det sista jag någonsin skulle göra är att operera mig i ansiktet. ALDRIG! Fyfan säger jag bara...

En sak till!!!

Har märkt att väldigt många anser att normal vikt = frisk. Vad fan har vikten med psyket att göra? Bara för att jag gått upp i vikt betyder det inte att några psykiska problem är lösta. Man måste inte vara/varit undernärd för att va sjuk! FATTA DET! Väldigt många fråga mig "är du frisk nu?" "Då när du var sjuk..." Jag ÄR sjuk!!!

Bara en sån sak jag stör mig så otroligt mycket på just nu. Nu ska jag till biblioteket. ;P

Helg och huvudvärk

Fick sån hemsk huvudvärk på jobbet idag. Usch, sitter fortfarande i lite. Men det är bara att försöka ignorera! Jag ringde och avbokade tiden med psykologen idag. Jag orkar verkligen inte åka dit nu igen! Så det får bli nästa vecka istället. Hade velat prata med henne, men strunt samma. Kan prata med mamma om allt, så kan ju lika bra gå till henne.

I helgen ska ju jag åka och handla julklappar med min kusin! Det hade jag glömt. Så mycket som pågår i min skalle nu att jag glömmer lätt. Men det ska bli myspys. Jag vet redan vad jag ska köpa till mamma!! Ska inte avslöja än, men det är en lite elak present, fast jätterolig. Och hon vet att jag bara skojar... äh ni får se sen! ;D

Nej nu ska jag äta upp min lunch, sen slänga mig välförtjänt framför tv:n med vovven i knäet. MMmmm!
Kram!

Outfit idag


image590

Avklippta jeans, second hand (35 kr!)
Leggings från Gina tricot
Top från Bik bok
Kofta från h&m
Lackväska från Kappahl
Halsband från Guldfynd
+
Skinnjacka
Halsduk och låga stövlar

Fredag

Gick upp halv sju, usch det är inte kul. Men jag måste få ta det lungt på morgonen, annars mår jag bara dåligt och blir skittrött resten av dagen. Kommer vara så trött när jag kommer hem från jobbet och sen psykologen. Men jag ska orka, det gör jag. Bara jag inte går och blir sjuk som min lillebror och min mamma. Båda är hemma från jobb o skola. Jag själv är nästan aldrig sjuk. Kommer inte ens ihåg sist jag var det. Jo i somras efter kreta var jag jättesjuk med feber och förkyldning. Sen dess har det inte varit nått allvarligt. Men jag lär väl bli det nu när jag sitter och säger såhär... haha!

Vet inte om jag pallar göra nåt i helgen. Jo nåt ska jag ju hitta på. Men jag måste sova ordentligt och vila mycket. Inget festande eller så, bara vila, dricka te och äta nyttig mat.

Det är den 7:e idag och jag har inte öppnat en enda lucka i chokladkalendern. Men vad gör det? Haha! 7 till godo då ju. ;D Nej men jag funderar på att ge den till min lillebror. Han har mer glädje av den än mig. Jag ser ingen anledning i att äta choklad varje dag bara för att. När man inte ens är sugen? Nej... men bror min är alltid sugen. haha!

Nu måste jag klä på mig och göra mig iordning. Ha en bra dag! Puss

Mysig dag

Är på otroligt bra humör. Gick super på jobbet idag också, alla är så himla gulliga!! De tar verkligen hand om mig och bryr sig om mig. Jag har alltid haft svårt för att lita på killar, eftersom jag aldrig kunnat lita på min egen pappa. Men dessa är helt fantastiska. Det finns verkligen killar som är underbara! Underbart.

Efter det gick jag hem och åt lunch, sen drog mamma och jag iväg till Trelleborg där mamma gick i affärer medan jag var på kliniken. Jag vägde mig aldrig, tyckte det kändes onödigt. Tänk om jag bara mår sämre då igen? Så nej, det får vänta.
Efter besöket där gick mamma och jag och handlade lite mat. Bland annat dinkelmjöl till plättarna vi gjorde till middag (berättar mer snart). Sen gick vi in på Erikshjälpen där det finns second hand kläder och annat kul. Köpte ett par slitna jeans som jag ska klippa till shorts. För bara 35 kronor!! Vilket kap! ;D

Såhär ska shortsen se ut på ett ungefär....



Används till ett par leggings, ankelboots och en stor slapp t-shirt. ME LIKE!

Och just det. Middagen! Vi åt dinkelplättar med fruktsallad (mackor och pålägg serverades också men det tog jag inte). Det var SJUKT gott.
Tror receptet var ungefär såhär.
3 ägg
3-4 dl dinkelmjöl (vi tog fullkorn och blanda ut med lite vanlig vetemjöl, annars kan man använda siktat dinkelmjöl)
5 dl mjölk
25 gram flytande margarin

Nåt sånt.
Fruktsalladen gjorde jag och den bestod av banan, mango, äpple, blåbär, hallon och apelsin.
MUMS! Så gott och riktigt nyttigt.

Usch jag är jättetrött nu, och ska upp tidigt imorgon också! Sen till kliniken IGEN. Men funderar på att ringa och byta tiden. Men nja, vill ju dit samtidigt. Ska träffa psykologen. Får vila i helgen istället!
KRAM! Och testa nu dessa plättar ;D Hihi

___________________________

En sak till! Kommentar nummer 2000 i bloggen skrevs av Mindy. Shit vad ni är söta som skriver till mig så mycket =) Tack! Läser varenda en!!

Hej på er.

Om en kvart börjar jag, så tänkte först skriva lite här... är så sjukt trött och har ont i magen. Men det går nog över när jag är på jobbet. Sånt brukar man inte tänka på när man är igång och gör annat. Usch, sen ska jag ju vägas. UUUUSCH! Vill verkligen inte det. Speciellt inte idag när jag känner mig så jäkla uppsvullen. Får se vad som händer, om jag kanske tittar bort medan min behandlare kollar vad min vikt står på. Men uh, vill knappt att hon ska få veta. Hoppas hon blir glad för att jag äter igen iaf. För förra gången var jag ju inne i min svältperiod... hon blev riktigt ledsen faktiskt! Jag bara "du ser så ledsen ut..." det var hemskt. Kände mig som ett monster! Men det plus lite inre stryka fick mig ju att tänka om igen.
Undra hur många gånger jag gått från hyfsat normalt intag till svält... det kan inte vara bra...?
Många säger ju att det knappt syns på mig att jag gått upp. Men det gör det, jag lovar. Bara det att typ inget sätter sig på min överkropp... men det är väl snyggt? Att ha lite röv ;D HAHA!

Nej nu måste jag gå.
Förresten. Detta är sjukt, men jag känner mig mest som en börda på det nya jobbet. Haha. Jag vet, jag ÄR störd. Ingen tycker ju det mer än jag själv.

Ha en bra dag!

Good night sleep tight

Usch, man blir trött av att vara igång hela dagen. Men gud vad bra det känns! Hoppas, hoppas bara att inget spårar ur nu. Att jag börjar slarva med maten, eller att jag blir trött och tråkig. Det får inte hända! Det är ju extra viktigt nu att jag äter bra och har mycket energi i kroppen.
Imorgon börjar jag 8:00 och jobbar till 11:00. Efter det ska jag äta lunch och sen bege mig till bussen för att åka till kliniken. Vägas och allt det där tråkiga. Kommer vara SÅ trött efter morgondagen. Men men, jag måste.

Sov gott!

Lunch & middag

Jag har ätit så gott idag att jag bara måste dela med mig!
Till lunch åt jag couscous med tomat-, äpple- och gurk-skivor, crabsticks och en klick kesella.
Bild nedan

image584

Till middag lagade mamma och jag en skitgod rätt som vi hittat i en GI-kokbok (Mamma låna den eftersom hon försöker äta nyttigare så fråga inte). Det var laxkuber som var rullade i sesamfrön, bulgurcoleslaw som bestod av bulgur, strimlad vitkål, riven morot, gräddfil, lite dijonsenap, lite lite majonäs och gräslök. Till det hade vi tunnt skivad gurka och vars en skiva citron. Det var sååå sjuuukt gott! Har tyvärr ingen bild, men det både ser gott ut och ÄR så sjuuukt smarrigt! Testa!
Eller vänta.
*Springer och tar foto* Hihi.

image585


Min storebror skulle preciiiis börja äta. Jag bara "NEJ, vänta!!! Jag måste fota först!!!" Hahahah. Min familj måste tro jag är knäpp som fotar allt hela tiden. Men men =)

Men hörni, testa detta! Mumsmums.
Kramar!

Städat och pyntat!

Nu har jag det riktigt fint i mitt rum! =D Fick nått ryck innan och började städa som fan. Men nu är det jättefint, och juligt!



La en slinga med stjärnor, sånna lampor, på mitt skrivbord. Blev riktigt fint faktiskt! Blomman är från mamma. Har städat bort en hiiiimla massa. Bytt till vita gardiner och dammat varenda vrå. Fy tusan vad duktig jag är! =P

Dagens outfit

image579


Kjol från La redoute (gammal)
Skärp , vet ej
Linne från JC
Kofta, Fannys från Only
Leggings från Gina tricot
Låga stövlar från Håkanssons (syns ej)
Skinnjacka från Zara (syns ej)
Halsduk och vantar (syns ej)

Tillbaka från jobbet!

Det gick super! Alla är jättetrevliga. Det är ett företag som har hand om export och inport mellan sverige och tyskland. De har hand om alla lastbilstransporter och sånt. Jag har fått en egen arbetsplats, och de beställde en dator till mig idag!!! Hah! Så jävla coolt. Och inte så tråkigt som det kanske låter. Alla är så jävla snälla! Jag får jobba vilka tider jag vill, och kommer få lön beroende på hur mycket jag jobbar. Jobbar jag 8 timmar om dagen får jag 15000 (i månaden såklart). 4 timmar = halva det, osv. Skitbra ju! Haha. Jag fick nästan inte luft när han sa 15000, och att jag kanske får ut typ 10-11000 av det. KASHING!! Hej shopping. Hej resor.

Hoppas allt ekonomiskt fixar sig nu. Och det känns så jävla bra att kunna ge mamma lite!!

Imorgon ska jag jobba från 8-11 eftersom jag ska till kliniken sen. Blir nog samma på fredag.

Yay!

Första jobbdagen

Är faktiskt lite pirrig, men det är lungt. Har ju träffat han som äger företaget innan, eftersom jag passat hans hundar. Men ändå! Vad kommer jag få göra? Hur ofta ska jag vara där? Vad tjänar jag? Oooh! Hoppas allt går bra nu!
Vet inte hur länge jag blir där idag, men jag berättar mer sen vad som hände och så. Hur allt gick! Kan inte ens fatta att JAG fått jobb?! Tjäna pengar liksom. Tror aldrig jag haft ett jobb där jag tjänat pengar förr, bara småjobb. Och det bästa av allt att ha ett jobb är att man kan svara på folks fråga "så vad gör du för nåt?"... äntligen slipper jag säga, "ingenting", och så tror alla att jag är lat och sover hela dagarna. Jag säger ju gärna inte "jag har anorexia och går på behandling nån gång i veckan"... då börjar plötsligt fördomarna komma mot en... för folk HAR fördomar mot ALLT. "Men varför är hon inte så smal då?, Är hon en sån som inte äter?"... men äsch. Jag skäms i alla fall mindre över min sjukdom nu, nu när jag är van att prata om det. Men att säga det till en vilt främmande människa är jättejobbigt.

Nu måste jag gör mig iordning. Önska mig lycka till!
Kramar!

image575

PussyCat Doll Dance

"PussyCat Doll Dance

Lär dig dansa som PussyCat Dolls! Denna kurs är het och eftertraktad världen över. Här får du chansen att släppa loss och lära dig dansa förföriskt, flörtigt och utmanande med hela kroppen samt bättra på självkänslan samtidigt som du får en bra workout.

Vi blandar showjazz, burlesque & lap dance?"


Se mer här!

Visst låter det riktigt kul? Oh! Något för mig ju. Synd att jag inte bor i Helsingborg... det verkar ju inte finnas nån annanstans...?

image573

Från Cocoo.se - Jag vill ha blingbling!

image572

Bootylicious! - Kim Kardashian

image571

Pepparkakor?

Varför heter det pepparkakor? Där finns ju ingen peppar i? Har länge funderat på detta. Någon som vet varför?

image570

Mitt horoskop för idag

image569

Oh yes.

image568

Cornelia

image567

Puss!

image566

Kimberly Stewart dejtar Tommy Lee

image565

Vad ser tjejerna i denna mannen? =P

Hejhejhej!

Guuuuuuuuuud vad jag sov hårt inatt. Helt underbart!! Vaknade helt utvilad och sugen på frukost. Åt fullkornsflingor med havremjölk, en skiva rågbröd med skinka och ett äpple. MUMS! Frukostmat är det bästa som finns.
Idag händer inget speciellt för min del. Antagligen ska jag beställa tid till klippning, städa mitt rum, och kanske julpynta lite. Har knappt julpyntat än, men bättre att vänta lite så man inte tröttnar på julen redan! Fast nja, jag tröttnar nog aldrig... ;)
Underbart väder idag också! Solen skiner. Kanske blir en skön promenad till den lilla skogen med Tea. Hon älskar att springa lös där!

Imorgon börjar jag ju på det nya jobbet också. Klockan 9:00 ska jag vara där. Vet inte exakt vilken av lägenheterna det är, så måste ringa och fråga vilket nummer... men det gör jag imorgonbitti. Undra vad det är jag kommer få göra? Antagligen nått kontorsarbete. Men vad gör det? Jag är överlycklig som ens fått ett jobb! Vill jobba så mycket jag kan, så jag kan betala hem till mamma också. Det behövs!! Ska spara ihop massa pengar också så vi kan resa tillsammans. Vi har ALDRIG rest till nått varmt skönt ställe tillsammans. Jo när jag var jätteliten. Då var vi i Italien. Min storebror, jag, mamma och pappa. Vid lutande tornet i pisa =) Synd att jag knappt kommer ihåg nåt!

Men ja, en resa vill jag bjuda min mamma på. Vill bara att hon ska få njuta lite hon med! Hon som jämt stressar och mår dåligt... förresten så är hon sjukskriven denna veckan. Hon har nått virus nu IGEN. Hon är alltid sjuk! =(

Jaja. Har smörjt in mig med brun utan sol idag, jag hatar att vara blek som ett lakan!! Lunch idag blir blodpudding, det blev över lite sen igår. Gott =)

Ha en bra dag! Puss

Blodpudding

Bara jag som älskar det? Vet att väldigt många avskyr det, men satan vad gott jag tycker det är! Antingen älskar man det eller hatar. Haha. Så middagen idag består av blodpudding, lingonsylt och grönsaker. Mums! Och lunch blev gårdagens middag, alltså torsk med creme bonjour och jasminris.

Ibland bara älskar jag mat. Haha!

Och vet ni vad? Idag när jag var och shoppade tyckte jag att jag såg bra ut när jag såg mig i spegeln. Låter kanske inte som en big deal, men för mig är det verkligen det!! Skulle prova shortsen jag köpte idag inne på bikbok, och det fanns kvar storlek S och L. Tyckte S såg alldeles för små ut för mig, så jag tog L också. Om ifall. Men S satt bra, till och med lite löst. Det är sjukt vad man kan ha dålig kroppsuppfattning! Att jag aldrig lär mig.

Jaja, nu ska jag laga middag! Vad äter ni till middag idag?
Kram!

image564

Lite nya kläder

Har shoppat lite idag. Hittade jättefina saker. Är riktigt nöjd!




Stövlar med låg klack från Håkanssons 699 :-
Jättesköna shorts från Bikbok 279 :-
Klänning från Gina Tricot 199 :-

Tyst!!

Hej! Hoppas ni mår bra. Själv är jag helt okej. Äter mycket bättre nu ju, vet inte varför jag hade en så himla dålig tid förra veckan. Eller jo det vet jag, för att jag inte mår bra på insidan. Men jag måste äta ändå.

Vaknade av att de bygger en jävla parkeringsplats precis utanför vårt hus. Det låter ungefär som ett flygplan flyger precis ovanför huset. Det skakar som en jordbävning! Mina lampor tänds och släcks hela tiden, för att det vibbrerar så mycket. Palla?! Palla bygga en parkering till i denna byn. Den består ju för guds skull av parkeringar. Antagligen har inte denna kommunen råd med något annat. Denna rika jävla kommun... där "friheten är större". Ja, så står det på en skylt när man kör in i Vellinge kommun. PINSAMT! Vad menas med det liksom? Större än vadå? Men ja, folk kör som de vill, stannar inte vid övergångsställen och annat. De är snobbar!
Det är massor med fördommar mot oss som bor på näset. Att alla är jätterika snobbar. Vår familj är absolut inte rika. Har inte ens en bil. Har inte kunnat renovera klart husen än eftersom vi inte har råd. Men vi klarar oss, och det är huvudsaken. Men att ses som en rikemansunge... det är skitjobbigt! Jag hatar att bo här också... för de flesta ÄR faktiskt snobbar och skitrika.

Får se vad jag hittar på idag. Kanske åker in en runda till stan och köper nya skor som jag behöver. Ska beställa tid till klippning också. Ska klippa upp håret ordentligt, och klippa av ganska mycket... för det är för långt nu. Sätter bara upp det hela tiden. Och om jag är på humör blir det lugg också. Inte spikrak lugg, utan lite sicksackig och lång lugg. Blir nog fint. Och allt blir väl finare än vad mitt hår är nu! ^^

Puss och kram!

Mums!

Har bakat pepparkakor med min lillebror. Själva grejen gick väl sådär, haha! Antingen blev pepparkakorna för mjuka eller för brända. Och de blev ju knappast vackra. Men vad fasen, de smakade gott enligt min bror!



Min lillebrors tappra försök att slänga mjölet. Det gick... sådär!! HAHAHA!



Fick ett inlägg innan angående de bilderna jag la upp för ett tag sen. Ni vet "changes". Läste typ första halva meningen och insåg att det var ännu en onödig kommentar. Tog bort den direkt. Ska inte låta de anonyma fega skithögarna få ta min tid, eller kraft. Ska fokusera på er sötnosar istället =)

Annars idag har mamma och jag gått lite på julmarknaden här i byn. Var sååå nära att vinna förstapriset på chokladhjulet!! Åh, skit också =P Fick en blomma av mammi också! Hihi, tack!!
Har ni haft en fin advent? Det har jag!
Stora kramar

__________

Det var nån som tyckte det va otroligt störande att jag skrev att pepparkakorna var goda enligt min bror. Och att jag inte klarar av att skriva att jag sjävl tyckte de var goda. Jag åt ju inga själv? Hur i h'lvete ska jag då veta hur de smakade?! =D Alltså, idiot, TÄNK!

Tävling, vinn en hemlig julklapp

image550

Klicka här

1:a advent

Nu har hundarna åkt hem. Är 1000 kr och 5 toblerone rikare. Så gulligt av dom! Ska försöka spara lite av pengarna, jag är nämligen sämst på det. Måste köpa julklappar också!

Åt precis en riktigt god frukost av havregrynsgröt, havremjölk, ½ hackat äpple, lite russin och kanel. Juligt, gott och mättande! Strax börjar julkalendern som jag såklart ska se, hihi. Blir nog pepparkaksbak idag och gå runt lite här i byn och se på julmarknaden. Jag älskar jul!

Här är min frukost.
Hoppas ni får en fin advent, och unna er nåt litet extra idag!

image549

Gokväll

Hoppas jag inte är ensam om att sitta hemma denna lördag? Passar ju vovvarna... och hade inte velat ta mig ut i detta vädret anyway. Är inte speciellt festsugen denna tiden på året heller. Bara kallt och jäkligt ju! Måste dra på värsta dunjackan och allt. Svett från dansgolvet blandat med iskalla vindar utomhus... njae.

Har pratat lite med mamma nu ikväll. Hon kom till mig! Eller nej egentligen inte. Jag gick till henne, men hon tog upp det! Vi pratade ut om detta med att jag mår sämre, eller att det går ut över maten i alla fall. Mamma erkände att hon inte mått så bra hon heller på sistone, och inte riktigt pallat ta itu med saker o ting. Jag förstår henne till 110%. Men mamma, du måste prata med mig! Säg att du mår dåligt, att du inte har krafter att jämt hjälpa mig.
Jag sa till henne att hon måste tänka på sig själv lite också, hon själv måste ju må bra för att kunna hjälpa mig och min bror, som också mår dåligt.

Hela den grejen med pappa och det, min lillebror har kommit i kläm när det gäller besöken där. Han vill inte åka ända till stockholm för att vara där. Och sen mötas av bråk och oro. Han är stor nog att kunna välja också. Han ska inte behöva åka upp dit för att tillfredställa pappa. No way.

Usch jag har så ont i ryggen igen. Hade det jämt när jag var jätteunderviktig. Nu känns det lite likadant. Och mamma sa att hon känt den "amoniak" liknande lukten ur min mun igen. Det luktar så när man svälter sig. Vet inte varför. Men hon sa att hon inte känt det på länge, men att nu har det kommit tillbaka. Jävla symptom-skit som ska komma när man äter dåligt.
Jag har ätit bra idag i alla fall. Havrefras med mjölk och två knäckebröd till frukost, fullkornspasta med kycklingfilé och sallad till lunch, fiskgryta med couscous o macka till middag och lite lättkesella med banan o äpple till kvällen.

Nu ska jag läsa tidningar och mysa ner mig under duntäcket!
Ha en underbar kväll. Kram

Vad tycks? Haha!

image545 image546

image547

Gör egna här

Shopping och ont i magen

Fanny kom hit igår, vi sminkade oss jättefint och tog massor med foton. Hundarna kom ju igår också, och de är jobbiga, haha!! Gnäller hela tiden, tigger, drar i kopplet, springer rakt ut genom ytterdörrarna, slickar på mig och är allmänt störiga. Hade aldrig pallat ha en hund som inte följer några regler. Min egna hund, Tea, hon är så jävla bra! Så sjukt duktig och lyssnar alltid på mig. Visst, hon kan vara busig ibland, men hon vet ändå vem som bestämmer! Kan till och med ha henne lös utomhus. Det är rätt ovanligt när det gäller taxar, de verkar ha ryktet att de är omöjliga att lära... men nej! Det kvävs ju massa jobb, men det är det värt!

Idag åkte Fanny och jag till Malmö, gick i lite affärer och åt lunch på Waynes Coffe. Fullkornspasta med sallad och kyckling. Gott, men jag var inte alls hungrig eftersom jag har så otroligt ont i magen! Riktig smärta liksom... mår illa nu och känns som jag har feber. Fanny mådde nog inte så bra hon heller, verkade väldigt trött också, eftersom vi gick upp "tidigt" imorse pga. hundarna. Fanny går ju upp vid typ 12 på helgerna, det gör inte jag. Mår inte bra av att sova så länge, och så är ju dagarna så himla korta nu vid denna årstiden.

Hittade iaf en t-shirt på gina tricot som jag köpte. En mörkgrå med en döskalle på och lite hjärtan och nån ros. Fin! Visar sen...

Nej nu ska jag vila en stund, jävla mage!!! Ska nog äta torsk till middag, det är bra för magen =)

Puss o kram!

image542


RSS 2.0