Ytterligare en jul...

Ojojoj. Imorgon är det JULAFTON! Gud vad mysigt. Julen har alltid varit något speciellt för mig. Jag känner mig alltid lika glad på julen! Förutom att jag vet att det har gått ett helt år till av mitt liv med anorexia. Det var vid juletid för många år sen som jag började tänka att jag skulle göra nått åt min kropp. Jag ville synas då jag mådde så dåligt av att mamma och pappa bara bråkade. Och pappa bråkade med oss också, sa en massa sårande saker. Vi kom ju på honom med att vara otrogen mot mamma, min storebror och jag. Jag tror jag var 11-12 år. Det var iaf jättelängesen. Tänk er att jag och min bror stod där med våra föräldrars äktenskap i våra händer. Skulle vi berätta eller skulle vi låtsas som ingenting?

Vi berättade för mamma vad vi sett på pappas dator, och att han rest iväg till USA för att träffa henne. (Hon bodde där.) Han hade ljugit för både mamma, mig, och mina två bröder. Sen hände det 1000 andra saker som jag inte riktigt orkar gå in på just nu.
Men det var i alla fall vid juletid när jag gick i 7:an-8:an som jag ville göra en förändring. Jag ville kunna kontrollera något. Det visste jag inte just då, men nu i efterhand är det lättare att förstå att så var fallet...

Jag har till och med tappat räkningen för hur många år jag varit sjuk nu. Jag tror det är 5 år. För hur gammal är man i 7:an-8:an? Och nu är jag ju 19, och fyller 20 i september. ÅH vill inte tänka på hur länge jag haft det såhär. Jag äter ju bra nu och kan unna mig på kalas och högtider och ibland även på helger. Men tankarna finns ju alltid där!!

Hittade gamla dagböcker jag skrev för flera år sen. Då jag anade att det inte var normalt att gå ner i vikt, banta, svälta sig och tacka nej till allt det man förut tyckt om.


Ett utdrag.
22 Februari 2004
"Allt är så konstigt. Ena stunden är allt perfekt. Men jag får ångest och svettas av tanken på mat och fett. Jag är besatt!! Jag kollar alltid hur mycket fett och socker något innehåller. Godis äter jag inte längre och läsk dricker jag ej. Bara vatten och annat UTAN fett. "Vissa dagar äter jag inte alls." Tränar som bara den och väger mig varje dag. Drar in magen och tittar mig i spegeln. Vill bara försvinna när jag ser allt fett. Det äcklar mig!! Allt ska bort på¨ett eller annat sätt. Jag är inte nöjd med något om mig själv. Snacka om dåligt självförtroende. Men jag har provat att tycka om mig, men det funkar inte. Ångest! Det jag egentligen är rädd för , är vad andra tycker om mig. Alla blickar. Vet ju inte av vilken anledning, men det känns som alla tycker jag är ful. Bara för att jag själv tycker det.

Det verkar ju så lätt ändå att gå ner i vikt. Sluta ät. Spy upp allt. Eller ta bantningspiller. Dom två första alternativen är ju gratis. ÅNGEST! Till och med när jag ska till frisören så blir jag nervös över vad dom tänker och tycker om mig. Shit jag har nog snart anorexia. Sånt känner man. Jag är ju besatt! Utseendet, just nu är det ALLT! Sjukt...
Ha det bättre än mig!!!!!!!!!!!!!!! Puss & kram / nelia"




Jag har vetat hela tiden att jag varit sjuk, men ignorerat det. "Det händer inte mig"... visst tänker man så?
Gud vad deppigt att se tillbaka , men jag ser framåt för det mesta. Tänk så långt jag kommit ändå!! Jag tänker inte alls lika illa om mig själv som jag gjorde då, och det är så skönt! Det kommer ju stunder varje dag då jag ser ner på mig själv, men absolut inte så starkt som då.

Jaja, denna julen ska bli bra! Och jag har faktiskt lyckats slappna av hyfsat varje jul, eftersom det är min favorithögtid.
Hoppas jag inte deppade ner er för mycket, hehe. Nu ska jag se på lite tv, efter att ha gått ut med vovven.
KRAM!

Kommentarer
Postat av: K

fan vad stark du är.
Villken kämåarglöd.
beundrar dig.

2007-12-23 @ 09:47:23
URL: http://www.lillajag91.blogg.se
Postat av: L

God Jul, verkligen

2007-12-23 @ 10:48:01
URL: http://cherrybaby.blogg.se
Postat av: Carro

"Jag har vetat hela tiden att jag varit sjuk, men ignorerat det. "Det händer inte mig"... visst tänker man så?"
Exakt!!!

2007-12-23 @ 11:08:30
URL: http://carouline.blogg.se
Postat av: K

nej jag vet, egentligen.
men det är bara så.... presterande.
inte härligt men, ett måste?

2007-12-23 @ 11:57:54
URL: http://www.lillajag91.blogg.se
Postat av: Kristina

Du är så stark och underbar, man kan inte låta bli att beundra dig.

2007-12-23 @ 12:00:38
Postat av: AnnaP

Skönt och kul för dig att du har kommit så långt!

2007-12-23 @ 14:20:47
URL: http://myanalife.blogg.se
Postat av: Denice

Jag hade svår bulemi i över ett halv år, från februari till nu i höstas! Mina kompisar kom på mig innan sommaren, det kom som en chock för mig! Jag visste att det jag gjorde inte var normalt, men att spy var en del av min vardag, jag brydde tillslut inte om jag gick ner eller inte i vikt, det hade ingen betydelse, bara jag spydde minst 5 ggr per dag var allt lugnt! det är sjukt att jag kunde tänka så.. nu håller jag inte på med det där längre! hetsäter nästan aldrig, utan försöker att äta normalt om inte mindre än de för att inte få ångest! Men du är riktigt stark! Du ser 075034059830485 ggr bättre ut nu är förrut! + att en kille vill inte ha en om man ser ut som ett benrangel :/ man vill bara ha uppmärksamheten hos andra tjejer! Fortsätt kämpa! :)

2007-12-23 @ 15:04:35
Postat av: emma

hur går det med din bok?

2007-12-23 @ 17:59:58
Postat av: Sanna.

Kände igen det där med din mamma och pappa..så var det för mig med. Det hände för ett år sedan som jag kom på pappa med att vara otrogen med en annan..
Valde också att berätta.. Nu är dom tillsammans igen dock, men det har varit ett helvetesår..
Keep up the good will :)

2007-12-23 @ 19:48:44
URL: http://unbeautiful.blogg.se
Postat av: Thepreciousgirl

emma: Jag har inte skrivit på den på länge nu.. =/ men jag hoppas jag får lite skrivarglöd snart ;)

2007-12-23 @ 19:49:52
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Cissi

jag känner igen mig så mycket!
God jul!

2007-12-23 @ 22:18:45
Postat av: Mindy

Tragiskt är det. Men allt sker väl av en anledning, detta har ju fått dig att utvecklas som människa osv och kunna se på saker på ett sätt du kanske inte kunnat annars. Något positivt kommer antagligen från det onda i slutändan. :)

Mumsiga recept du hade lagt in förresten.

God jul, Cornelia!
Kramar!

2007-12-24 @ 01:05:52
URL: http://metrobloggen.se/mindy
Postat av: Em

Oj. Känner igen mig alldeles för mycket tyvärr.. Kom också på min pappa med att vara otrogen för ungefär 7 år sedan, vilket ledde till att mina förläldrar skilde sig.

Har även haft ätstörningar (först anorexi, senaste året bulimi) men kämpar för att få en normal kroppsuppfattning igen.

Lycka till med allt, det går att ta sig ur skiten!

2007-12-29 @ 17:19:54
URL: http://anydaynow.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0