Shut up bitch

Ååååååååååååååååh vad jag är på dåligt humör idag! Helt sjukt. Blir skitsur för småsaker. Men jag brukar vara såhär 1 gång i månaden. Kanske PMS eller bara allmänt menshumör? Även ifall jag inte har någon mens kanske hormonerna ändå spökar...

Blev så ledsen innan när vi skulle hyra film. Så bestämde vi vilka. Sen gick hon iväg och hyrde och kommer hem med någon annan film än den jag valde!! Alltså, normalt hade jag inte brytt mig. Men nu, WAAAAAAOOOAAAOOOAAA typ. Haha, jäkla monster jag är. Så nu surar jag och säger att jag inte är sugen på att se på film längre. Gud. Stackars alla i min närhet. Borde nästan skriva i pannan "tala inte till mig" eller nåt.

Idag har jag också känt mig så fruktansvärt svullen i hela kroppen. Och min aptit är = 0. Finns inte! Är inte hungrig, vill inte ha mat. Bläbläblä. Hm, verkligen klurigt dehär. Vad kan detta bero på?!

Har ni också dagar då ni är arga och ledsna på ALLT?

God lunchmat

Jag älskar wraps. Det går typ att fylla med vad man vill. Med tonfisk är en av mina favoriter! Gottgottgott. Kanske som lunch imorgon? Gott, enkelt, snabbt och billigt!


Skor från H&M

H&M är faktiskt rätt bra på att göra snygga skor. Titta bara på dessa! Såg de översta igår när jag var i Malmö. Snygga!! Priserna är ju nästan löjliga också. Så billigt! Det gillar vi. Perfekta skor till våren 09. Skulle jag inte åka till Thailand om 3 veckor hade jag antagligen köpt dom...!


Shoppat

Här är det jag handlade igår.

En blekrosa stor t-shirt och en kavaj från Monki.


En kjol från Gina tricot.


Två bodys från Gina. En blommig och en vit. Sitter mycket skönare än dom de hade förra året. Skitsöta tycker jag!


Guldolja och puderborste. Guldoljan har jag velat ha svinlänge. Den är galet dyr, men oj så fin! Man kan ha den i ansiktet, kroppen och i håret. Coolt va? Man behöver inte mycket heller för att man ska glittra jättemycket. Köpt på Åhléns city.


Sista januari

Godmorgon! Åh så trött jag är. Riktigt seg och skulle helst av allt ligga kvar i sängen hela dagen. Men det går ju inte. Måste göra någon nytta! Började min lördagmorgon med min absoluta favoritfrukost. Som ni kanske redan vet älskar jag att variera mig, men just denna frukosten har jag svårt för att byta bort... kokar helt vanlig havregrynsgröt i micron tillsammans med lite salt och en skivad banan, serverar den med sojamjölk. Åt en skiva av mitt grova bröd med rökt skinka & gurka, och ett glas vaniljte med skummad sojamjölk, kardemumma och kanel ovanpå. Blir knappast mycket bättre!
Igår åt jag dock något riktigt gott också. Kokade havregrynsgröten som vanligt, men hade i ett tärnat äpple som fick koka med i micron. Åt med kanel och sojamjölk. Smakade (och doftade) äpplekaka! MUMS!

Jag mår bra idag. Är så galet stolt över mig själv som utmanade min ätstörning två gånger igår. När jag skulle hem vid 3 tiden kom jag på att jag måste ju äta mellanmål! Kunde lika bra skitit i det som jag gjort så många gånger innan, men nej, denna gången gick jag in på Waynes och köpte en galet god hallonsmoothie. Tummen upp! Var inte så peppande när min kompis inte skulle ha något, men det gäller att bortse från. JAG vill bli frisk, och då ska man äta fastän det känns jobbigt. Det är dags att börja leva nu. Klara av att äta och njuta av livet och känna att jag är VÄRD det! Hur roligt är det att gå och vara en deppig människa jämt? Man tröttnar på sådana personer tillslut. TYVÄRR! Jag har förlorat massor av vänner på det sättet, så jag vet hur det är och känns. Men man vill umgås med människor som ger positiv påverkan. Det gäller att tänka på sig själv ibland också!!

Det andra var att jag åt mitt kvällsfika senare än vanligt. Innan jag skulle sova. Tycker det är jobbigt när det går över mina bestämda tider, men nu bara gjorde jag det! Kändes otroligt bra efteråt.

Idag blir det antagligen storhandling och eventuellt Ikea. Älskar Ikea! Kan gå där en hel dag... sen gillar jag att fika där också, för dom har så himla mycket gott! Åt någon macka sist med kyckling och tzatziki tror jag det var. Yummy!

Nu ska jag fota allt jag köpte igår. Puss puss!



+ Bild till vänster

My friday

Bloggfri dag. Haha. Men det är skönt ibland med lite full rulle hela dagen. Åkte rätt tidigt imorse till Malmö och shoppade. Jag hittade SJUKT fina grejer som jag är nöjd med. Ska visa allt imorgon för er. Promise! Sen träffa jag en kompis och käkade lite lunch, sen snabbt iväg till Idun som gick helt okej. Eller nej det gick BRA. Jag gillar min behandlare. Faktiskt! Hon blir glad när jag lyckas, och det visar att hon verkligen bryr sig om mitt mående. Även ifall jag inte kan hålla med henne om allt, men hon säger faktiskt många kloka saker.
Vägningen gick okej. Gått ner. Även ifall jag ökat maten! Jag går alltid ner i vikt när jag ökar... eller när jag ätit regelbundet ett längre tag. Jag inser verkligen att den där extra mackan eller extra frukten inte gör någon skillnad på vågen. Men för stunden är det såklart svårt...!

Jag såg förresten Lisa som driver bloggen Lisaplace på Åhléns idag. Sjuukt söt tjej! Och vilken stil. Herregud. Love it! Hon var grymt lång i sina snygga skor från H&M. Hon märkte nog att jag glodde, haha. Förlåt! Kunde bara inte slita blicken. Hon inspirerar!

Nu ikväll såg jag bio med en annan vän. Mammut! Bra film faktiskt. Sevärd tycker jag.

Ska faktiskt hoppa i säng snart. Är galet trött. Hoppas ni haft en mysig fredag! Puss puss puss


Happy birthday

Godmorgon! Åker snart iväg. Ska inte vara på Idun förrän klockan 13 men jag tänkte ta en tur på stan innan. Kanske luncha med en kompis också. Är ganska nervös inför Idun idag med det ska väl gå bra. Vill bara att min behandlare ska tycka att jag gjort mina uppgifter bra. Att de ska vara "godkända" så att jag får alla dessa samtal jag har kvar. Förra gången sa hon ju att om jag slarvar så får jag inte samtalen, så det gäller väl att göra bra ifrån mig I guess.

Har en riktigt obehaglig oroskänsla i kroppen hela tiden. Vet inte alls vad det kan vara. Kanske att vi åker om 3½ vecka? Eller stress för Idun? Eller oro för hunden som blivit helt konstig i andra hundars närhet. Säkert en kombination av allt dedär. Det där med hunden tänkte jag träna på genom att ha med massvis med godis, och göra varje möte med en annan hund till något positivt. Jag hälsar långt ifrån på alla vi möter, men även en hund som är 100 meter bort gör henne helt osäker. Men med lite köttbullar i fickan går allt. Haha! Det är verkligen de enda gångerna hon får "människomat". Vi ger henne aldrig det annars. Bara vid träning!! Btw så fyller hon 3 år idag! Min lilla älskling. <3

Nä, ska torka håret och sminka mig nu. Puss på er!


Potatis och purjolöksoppa

Detta ska vi äta ikväll! Fast mamma brukar göra med linser i och lagerblad har vi aldrig. Men på ett ungefär i alla fall. Gott är det!!



4 portioner

Gör så här
Skala potatis och skär i små tärningar. Skölj och skiva purjon och lägg allt i en kastrull stor nog för soppkok. Smula ner buljongen, häll på vattnet och lägg i kryddorna. Koka sakta under lock tills potatisen mosar sig och kan vispas sönder. Hacka persiljan. Tillsätt detta efter ca 20 minuters koktid.
Klart!

Torsdagkväll

Jag har nog gått och blivit teberoende. Dricker 2-3 koppar varje dag. Kanske inte så mycket ändå, men visst blir man lite beroende när man väl har börjat? Köpte ett av mina favoritteer idag också. Twinings vaniljte. Yummy! Sen är det ju värmande också vilket inte är helt fel i dessa tider.

Gick in på Victorias secret innan idag och hittade en massa fina bikinis. Åh vad jag vill ha. Har beställt därifrån 2 gånger innan, och frakten är rätt dyr. Det tillkommer ibland tull också vilket inte är så roligt... brukar kosta några hundra kronor! Men kläderna är ju bara för underbara. Men jag ska faktiskt försöka låta bli att beställa. Imorgon tänkte jag ta en runda på stan och hitta saker jag behöver istället. Som jeans! Behöver alltid jeans känns det som. Jag är otroligt kräsen när det gäller jeans.

Imorgon ska jag till Idun också. Har verkligen kämpat denna veckan, men gud så mycket känslor det poppar upp hela tiden. Knappt så jag orkar med det. Att själv sitta och försöka peppa och motivera mig till att fortsätta är svårt. Ibland önskar jag att någon ringde mig dagligen och sa en massa peppande ord. Eller bara fick mina tankar på något annat än mat, kropp, kalorier... det är rätt tröttsamt ibland. Man vill prata och tänka på andra saker också...

Nu ska jag lägga upp recept på dagens middag! Puss puss


Lackigt

Hm. Jag har fortfarande inte fått tillfället att använda mina lacktajts. De är ju rätt vågade. Passar kanske bäst till fest? Coola är dom i alla fall, tycker jag. Mina kommer från Topshop!




Jag vill flytta

Gud vad jag önskar att jag vore rik. Haha, jag vet... det låter kanske inte helt bra. Men då hade jag åtminstone kunnat flytta från denna hålan jag bor i nu. Jag hatar det! Eller hatälskar kanske. På sommaren är här underbart att bo. Nära till stranden, landet, skogen, hamnen... allt på en gång. Men nu är det bara förjävla tråkigt att bo här. Finns ingenting att göra, och inga av mina vänner bor här nere. Jag vill komma bort härifrån! Flytta till någon mysig lägenhet tillsammans med någon. Eller bara flytta någonstans där det bor fler människor. Här nere bor bara en massa barnfamiljer och gamlingar. Ingen annan har råd att bo här. Vi hade dock tur som hittade ett bra hus när vi flyttade hit för 6 år sen. Nu kostar nog inga hus under 3 miljoner...

Jag hade velat bo i Malmö. Gärna där vid Turning Torso. Men där är ju också dyrt... men fint! Har man bara någon att dela lägenheten med så blir ju allt så mycket billigare, eller hur?

Hur som helst. Jag sov grymt länge inatt. Över 10 timmar. Känner mig lite konstig faktiskt, precis som att jag håller på att bli sjuk. Att frysa och vara varm samtidigt är nog inte bra. Satt med tjock tröja, leggings, värmekudde, filt och massa kuddar i soffan igår, ändå frös jag. Hm? Borde vila upp mig idag. Skippa träningen och bara ta det lungt.
Nej, nu ska jag leta lägenheter. Puss!


Brrrrr

Jag vet inte vad det är, men jag fryser hela tiden och mina fötter känns konstiga. Antingen har jag något virus som smyger sig på, eller så tror jag att jag fått sämre blodcirkulation. Mina tår och tånaglar är blåa. Ser skitiga ut, vilket dom inte är. Sen är jag rödflammig och snus torr om fötterna. Weird! Ska gå till en fotspecialist och fräscha upp dom lite. Haha! Har aldrig varit det förut, men det låter verkligen skönt. Dock förstår jag inte hur man kan jobba med det... fötter är rätt äckliga.

Nu ikväll blir det Semestersvenskar framför tv:n. Drömma oss bort till Thailand för en stund. Okej, vi pratar om den resan heeela tiden, men ändå. Haha! Vi är som besatta.

Jag gjorde en supergod smoothie innan idag. Tog ½ dl apelsin, mango & persikajuice, ½ dl yoghurt, 1 banan och en bit skivat äpple. Supergott! Har ni någon favoritsmoothie som ni gjort nån gång?

Blir ett kort inlägg. Måste verkligen gå och värma mig nu... blir nog te och macka senare ikväll.
Puss!


Fröig

Testade detta brödet idag. En god smak helt klart! Men lite för degig tycker jag faktiskt. Stort minus att den innehåller massvis med konstiga tillsatser. Trist tycker jag!
Men ett klart godkänt bröd smakmässigt. Fast jag tvivlar att jag kommer köpa det igen...


Mysdress



Ni minns kanske att jag köpte en mysdress från Sexy.se för ett tag sen? Jag blev INTE nöjd. Den satt sjukt tajt och den var inte mysig nånstans. Så den fick åka tillbaka. Dyr var den också! Nästan 800 spänn. Titta bara vilket fynd jag hittade nu då!! En mysdress från Haléns för bara 299 kronor!! Finns i svart, marin, lila, brun och grå. Jag beställde en grå! Ser supermysigt ut ju. Med luva och fickor. Och så ser den så mjuk och skön ut! Eller hur? Total kostnad med frakt blir 350 kronor. Sjukt billigt!
Ni hittar den här!

Träning, vila & tillräckligt med mat

Jag ska verkligen försöka öka min mat idag. Har redan ökat frukosten lite. Egentligen inget som märks mängdmässigt, men att lägga till t.ex sesamfrön på gröten gör mycket men märks inte speciellt. Jag har en bit kvar för att mitt energiintag ska bli tillräckligt, men inte så faaaaarligt mycket. Jag har faktiskt knappt ätit det jag ska på hela min behandlingstid. Inte energimässigt. Men det är dags nu. Bättre sent än aldrig, eller hur? Jag tränar ju också, och det ger mer resultat om man äter ordentligt.

Innan Idun tränade jag varje dag. Inte jätteintensivt varje dag, men ändå så att kroppen aldrig hann återhämta sig. Och vet ni. Det märktes inte att jag tränade!! Fick inte större muskler eller bättre kondition. Men så fort jag bestämde mig för att träna varannan dag så har träningen gett sjukt mycket resultat. Helt galet! Är mer nöjd med min kropp än någonsin förut. Träning, tillräckligt med mat och vila är så viktigt! Inget av det ska egentligen gå bort. Träning är nyttigt sålänge man gör det för att MÅ BRA och sålänge man inte pressar kroppen så mycket att det tar skada. Man kan faktiskt få men för livet. Benskörhet och dåliga leder. Vem tusan vill ha det som ung?! Lagom är bäst!!

Hur ofta tränar ni?
Puss!



Victoria's secret klänningen som förmodligen ska med till Thailand. Till höger mitt te med skummad mjölk. Dricks minst 2 gånger / dag. Mums!
Kokar vanligt te och häller upp i glas, värmer sojamjölken till 65 grader (eller preciiis när det börjar ryka), skummar med en mjölkskummare (liten visp) sen häller jag i mjölken i teet och pudrar på lite kanel & kardemumma.

Love

Oh vet ni. Det är ju snart alla hjärtans dag! Okej, ingen jättespeciell dag men det är ändå mysigt att ge bort en blomma eller två. Eller bara tala om för någon att de är värdefulla. Dock har jag mest dåliga minnen av alla hjärtans dag. Minns i skolan att bara vissa fick blommor. Jag fick ibland. Jag var varken mobbad eller populär i skolan men jag kunde ändå störa mig som fan på de såkallade populära som fick massvis med rosor. De skröt självklart om det också. Jag brukar tänka att det är dom elaka (mobbarna och bitcharna) som blir fula och jävliga när de blir äldre. De små ensamma nördarna blir verkligen något. Vackra och toppenjobb. Haha, vet inte varför jag tänker så. Har nog sett någon film om det!

Hur som helst. Kolla in denna sidan för massa söta recept. Man borde ju faktiskt "fira" alla hjärtans dag VARJE dag, så man kan ju baka något redan nu eller göra frukost på sängen till någon (eller varför inte sig själv?)

Nä, ikväll blir det Top model. Love it! Alla mina favoriter är kvar. Vet dock inte vad dom heter. Måste kolla på repriserna sen, har missat något program.
Har ont i min rygg som vanligt. Längst upp. Det stramar mer och mer hela tiden. Undra vad det kan bero på?

Puss puss
___

Förresten. Detta är min värsta mardröm!

Rosarosarosa

Jag tror att jag kommit in i en rosa period. Men det är ju bara en för underbar färg! Blir glad av den. Föll direkt när jag såg denna kameran från Canon i en Halénstidning jag fick i brevlådan idag. Såå söt! Jag har ju faktiskt ingen egen fotokamera. Jag har alltid använt mammas. Kanske på tiden att skaffa en egen?
Någon som äger en sån här kamera? Hur är den? Helt okej eller? Canon är ju ett bra märke! Förresten finns kameran i fler färger på Haléns. Ljusblå och vit. Alla är otroligt fina! Kostar 1699 kronor.
Modellen heter Canon Powershot E1. Tell me everything about it!


Drömmar som håller mig vid liv

Har precis ätit lunch. Min torskgryta med tomat, saffran och spenatcouscous till. En klick creme fraische för att lyxa till det. Väldigt gott. Konstigt nog blev jag riktigt sugen på kaffe efteråt. Jag är aldrig kaffesugen. Min kropp reagerar starkt på koffeinet, blir helt darrig och uppe i varv. Haha!

Vet ni vad jag brukar göra för att "bli vän" med min kropp för stunden? Ganska konstigt, men jag brukar gå runt utan kläder. Haha, inte HELT utan kläder, men nästan. Låter kanske inte som något ni kunnat tänka er för att BLI VÄN med kroppen, men med mig funkar det. Så någonstans inom mig måste jag ju tycka att jag är helt okej. Eller hur? Jag tror faktiskt det...
Okej, lite bränna på denna bleka kroppen hade jag inte tackat nej till. Men kanske inte konstigt att man ser så blek och grå ut vid denna tidpunkten på året. Men snart kommer våren! Verkar nästan som den redan kommit hit. Vårfåglarna kvittrar för fullt, de bygger bo och jag har sett massor av stora gröna knoppar på vissa buskar. Jag längtar så! Tänk när allt blommar... så himla underbart! Längtar till man kan ligga på en filt i parken och äta jordgubbar. Dricka stora glas med hallonsaft och isbitar. Grilla på kvällarna och sitta utomhus. Gå på stranden varje dag och lyssna på bruset av havet, alla barn som leker. Ha med sig fika. Hembakade kanelbullar och smoothies. Färsk frukt och matiga mackor.

Gosh, jag drömmer för mycket. Men det är kanske mina drömmar som håller mig vid liv? Det kanske är dom som gör att jag står ut med årets tråkigaste och mest deppiga årstid. I think so!
Hoppas ni får en bra dag! Puss puss ♥


Föreläsning med Fredrik Paulun

Jag nämnde ju igår att min mamma var på föreläsning med Fredrik Paulun. Tänkte försöka skriva ner lite av mammas anteckningar. Förstår inte allt, och jag vet inte om allt jag skriver ner blir rätt, men jag gör ett försök. Sen har ju ALLA olika åsikter om hur kroppen fungerar, om man behöver kolhydrater eller ej, om GI är bra eller dåligt. Ja ni vet. Så ingen behöver bli upprörd om ni inte håller med.

För det första har han en egen blogg. Kolla in den här!

Han började med att prata om blodsockret. Att det är viktigt att det höjs långsamt för då håller man sig mätt och belåten längre. Planering tycker han är A och O för att kunna leva ett hälsosamt liv. Alltså kan det vara smart att planera veckans middagar och varför inte luncherna också när man ändå håller på. Sen kan man ju ha en hum om frukosten och mellanmålen också, för att slippa stå där och inte veta vad man ska välja. Många bara tar något i farten då. Som min mamma, hon tar t.ex ett choklad då, och jag tar kanske för lite. Planering är alltså viktigt!

Sockerflingor (t.ex frostflakes) ger snabb sockerhöjning + insulin vilket inte är att rekomendera dagligen. Men det allra sämsta är att inte äta alls!! Det bästa är att äta t.ex gröt & grovt bröd, mellanbra/dåligt är sockerflingor (snabb sockerhöjning) och det sämsta är alltså att inte äta något alls. Mycket vettigt tycker jag.

Snabba kolhydrater frigör mycket insulin vilket är fettbildande. MEN, insulin bygger också muskler. Alltså, inget insulin - ingen muskelmassa. Det är bl.a därför det är bra att fylla på med snabba kolhydrater efter träning.

En normal (kom inte på nått annat ord) människa ska bestå av mellan 20%-30% fett. Det är hälsosammare att vara lite mullig och ha muskler, än att vara smal med inga muskler.

Han säger också att kolhydratfri kost är farligt. Man blir på dåligt humör, man bygger muskler sämre.

GI har misstolkats av media säger Fredrik. Många tror att allt som har högt GI är onyttigt och att allt som har lågt GI är jättenyttigt. Så är inte fallet! T.ex har ett snickers lågt GI-värde, men näringssammansättningen är inte alls lika bra som t.ex russin, som har högt GI.

Bröd som är bra är sockerfritt, hela korn, surgdeg och frön.

Vinäger på sallad är superbra. Sur mat är bra!

Pasta som har en koktid på minst 8 minuter är bra. Ris som har ca 20 min. Svart råris har en koktid på 45 minuter vilket är super. Finns massor av antioxidanter i svart råris.
Bulgur, matvete, mathavre, nakenhavre och quinoa är andra bra kolhydratkällor.

Svarta bönor innehåller massor av antioxidanter.

Fruktos i stora mängder är inte bra. Användningen i USA av fruktos har sedan 1980 ökat med 2000%.

En bra frukost består av t.ex havregrynsgröt och två kokta ägg till. Det håller man sig mätt på länge! Att endast äta havregrynsgröt ger inte samma mättnad. Smoothies är ett bra mellanmål. Frukt & bär är också väldigt bra.

Fredrik säger också att socker kan vara bra! Naturligt socker från naturen, som t.ex frukt, bär och honung. Det frigör något som heter dopamin och endorfiner som är kroppens morfin, vilket är ångestdämpande. Några chokladbitar är alltså alldeles utmärkt att äta ibland! Det aktiverar belöningscentrat i hjärnan. Man får också bättre minne av lite socker!

Antioxidanter skyddar mot fria radikaler som bildas av bl.a syre.

Färgrik mat innehåller mycket antioxidanter.
Kaffe, te, kakao och rödvin är bra.

Att äta näringsrik och bra mat större delen av vardagen gör det mer än okej att unna sig något lite extra på t.ex helgerna. Att förbjuda en massa mat är inte hälsosamt.
_____

Det var allt! Hoppas detta kan ge er något. Jag tycker det är väldigt intressant! Det ger mig faktiskt väldigt mycket inspiration till att äta ordentligt, att inte äta för lite, att bygga mer muskler och att leva ett balanserat liv av mestadels nyttig mat, men också att tillåta mig äta något sött ibland för att göra hjärnan glad.
Skriv gärna vad ni tycker!

Jag kan

Vet ni? Jag har ätit så sjukt bra idag. Är så himla stolt över mig själv. Jag KAN ju!! Har gjort några uppgifter från Idun också. Det känns verkligen som jag jobbar MOT sjukdomen nu och inte MED den. Känns verkligen rofyllt att gå och lägga sig och tänka på hur dagen har sett ut, att jag faktiskt gjort allt i min makt för att äta bra och för att gå emot sjukdomen.

Ibland är det faktiskt en otrolig positiv kick av att ha gått emot sjukdomen! Det känns faktiskt som att jag kommer segra mot ätstörningen! Yay.
Ville bara berätta det. Godnattpuss!

Creepy

Okej, en ganska läskig sak... jag blev medlem på Reseguiden igår för att det verkar vara en bra sida om resor och tips. Fick ett meddelande av en man... gick in på hans användare och såg att han var 39 år och har barn (han hade bilder på sig och barnen). Jag svarade såklart och vi skickade väl 2-3 mejl till varandra på denhär sidan. Plötsligt börjar han skriva "jisses vad söt du är" och "mmmm (vad fan menar han med det?!!) skriv tillbaka då". Eh jag får lite obehaliga feelings av den där mannen. Haha! Tänker nog inte svara på hans mejl igen. Uuuh! Fattar han inte själv att jag tycker det är ganska äckligt? Han skulle ju kunna vara min pappa!! Nä gud...

Jag har varit med om sånt innan. Mest när jag var yngre och var inne på chatrum. Varje gång skrev någon "hej är du kåt" eller "vill du se min kuk" osv. Jävla äcklon det finns! Det kanske bara är jag, men jag blir VERKLIGEN inte upphetsad av att se någon random killes kuk i webcamen. HAHA! Get a life. Grejen är ju att det oftast är äldre män som gör sånt... och jag var väl runt 12-14 när jag var på de chatrummen... jag brukade alltid dissa dom som fan! En gång bestämde jag till och med träff med en desperat sak. Jag gick naturligtvis inte dit... men det gjorde han! Haha. Gud så elakt egentligen, men då tyckte jag det var jätteroligt.
Har ni råkat ut för någon läskig människa på nätet någon gång?

Jag är galet avundsjuk på min mamma ikväll. Hon är på föreläsning med Fredrik Paulun. Ni vet han GI-killen. Jag älskar hans recept! Jaja, jag bad mamma anteckna om han sa något vettigt. Jag kunde inte följa med eftersom där inte var fler platser. Tråkigt!
Ha en bra kväll. PUSS!



Vintervärmare

Gillar ni varm choklad? Jag hittade denna bilden och detta receptet på Elle mat & vin och blev så himla sugen. När jag var liten drack vi alltid varm choklad och åt delikatessknäckebröd som vi doppade i... så himla gott! Fast varm choklad tycker jag är godast att ha med sig utomhus. Mat smakar bäst ute i naturen tycker jag!



Varm drickchoklad
4 personer

8 tsk kakao
8 tsk socker
8 msk grädde
8 dl mjölk

Blanda kakao och socker. Tillsätt grädde och rör alltsammans till en jämn smet. Hetta upp mjölk till lagom dricktemperatur och häll den över chokladröran och rör om. Häll upp i termos.

Måndag 26 januari

Godmorgon! Oh jag gillar att lyxa till mina frukostar ibland. Åt havregrynsgröt med blandade bär, solrosfrön, soyamjölk, en skiva av den grova limpan jag bakade igår, med philadelphiaost & gurka, en kopp vaniljte med skummad mjölk, kanel & kardemumma ovanpå. Sååå gott. Förresten smakade brödet bättre idag. Inte alls så hårt som igår när jag precis tagit ut det ur ugnen. Så nu är det helt perfekt!

Idag ska jag med hunden till veterinären. Hon ska bara vaccineras och få sina klor klippta. Hon har blivit lite galen numera när jag ska klippa hennes klor. Antagligen för att jag gör det för sällan. Så jag betalar mer än gärna en hundring så att någon annan gör det. Hoppas veterinären är bättre på det än mig! Jag blir ju också lite nervös när hon stretar emot sådär, och de känner ju av det. Hundar är kloka djur!!

Ska mejla min behandlare nu om hur det gick med räknandet i helgen... ja räknadet av kalorier som jag skulle försöka undvika lördag och söndag. Klarade halva lördagen, sen tog monstret över i mitt huvud och jag räknade ändå... dumt! Men jag ska klara MINST 1 dag tills fredag. Det har jag själv bestämt. Klarade det 2 veckor en gång, då ska jag kunna vara utan åtminstone 1 dag och känna efter hur det känns.

Nä, nu ska jag mejla, duscha sen laga lunch och bege mig till veterinären. Puss!


Don't be to nice

Det är lite läskigt egentligen hur snäll och förstående jag oftast är. Jag pratar inte om någon specifik situation, det bara slog mig nu att vem som helst kan köra med mig hur som helst, när som helst. Vissa utnyttjar det, andra inte. Det är så fel! Man ska faktiskt inte vara hur "snäll" som helst... inte alltid. Jag tror det skadar en själv i slutändan. Att alltid gå med på saker, att alltid acceptera, att alltid ställa upp när ingen gör detsamma till en själv.

Ibland tror jag inte folk förstår att jag också har känslor. När vissa kommer för nära inpå mig slutar de ha respekt. Eller det är så det känns och så jag upplever det. Säkert dels mitt eget fel... jag tycker och tror att allt är mitt fel.
Jag må vara en jävligt stark person, men inte hur stark som helst. Tillslut faller även jag...

Jag tror jag behöver prata med någon igen. Någon utomstående som LYSSNAR. Känns som jag skulle behöva spy ut en del känslor och funderingar kring några saker. Minns min första psykolog jag hade. Hon var såå bra. En del saker hon sa till mig tänker jag på fortfarande. Någon som henne behöver jag. Någon som låter mig prata. Jag är en himla bra lyssnare, men ibland behöver man själv bli lyssnad på!
Någon som känner igen sig?

Grovt bröd

Gjorde det grova brödet idag. Det blev en god smak, helt klart. Men dedär kornen är fasligt hårda (blev mycket mjukare dagen efter)! Så det gäller verkligen att tugga försiktigt. Sen blev brödet VÄLDIGT platt vilket är lite tråkigt. Ja ni ser ju själva hur stora bananskivorna ser ut! HAHA. Men som sagt, ett gott bröd! Jag gjorde bara 1 limpa.



2 limpor

1/2 msk salt
2 tsk bikarbonat
2,5 dl krossad råg (tog mer av detta)
1,5 dl vetegroddar
2,5 dl krossad vete (hade inte hemma)
1 dl kruskakli (jag tog havrekli)
1 dl krossade linfrön
2 dl dinkelmjöl (tog vanligt fullkornsvetemjöl)
2,5 dl vetemjöl
Valfritt 0,25 dl flytande honung (uteslöt helt)
1 liter mild lättyoghurt
lite rapsolja att smörja de två formarna med

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda samtliga torra ingredienser. Rör sedan ner yoghurt och honung till en jämn smet/deg. När man bakar på dinkel blir degen kladdig. Det ska den vara, då blir brödet saftigt. Blanda inte ner mer än receptet anger. Smörj formarna med rapsolja. Fördela smeten i de två formarna och grädda länst ner i ugnen i ca 1 1/2 timme. Låt svalna på galler.
Fungerar utmärkt att skiva och frysa in.

Bakdag

Godmorgon! Usch jag har börjat ogilla söndagar. Jag som alltid sagt "ååh det är så mysigt med söndag"... men nej, nu känns dom bara dryga! Kanske för att det är vinter? På sommaren går jag ju ner på stranden och myser, tar med lite picknick och några goda vänner. Eller tar en rask morgonpromenad i soluppgången, sen dukar upp frukost ute i trädgården bland kvittrande fåglar och lagom varm morgonsol. Jag får rysningar när jag tänker på det... längtar SÅ otroligt mycket!

Idag är det den 25 januari. Exakt 1 månad kvar tills vi åker. Drömmer om resan varje natt nu. Både bra och dåliga drömmar. Igår kraschade vi med flygplanet... såklart! Jag drömmer alltid om flygplan som ni kanske läst innan. Denna gången överlevde vi dock. Något bra ju! Nästa vecka ska vi växla till lite bath. Mamma har redan börjar packa! Haha. Men bara solkrämer, tabletter, magmediciner och sånt. Bra att ha det förberett! Ska också gå och handla solkrämer till mig själv. Jag slösar enormt på sånt för jag hatar att bränna mig. Ska ha minst solfaktor 30. Många säger att 50 är bäst när man åker båt eller ligger direkt i solen. Speciellt vid den tiden vi åker dit...

Idag tänkte jag baka. Brukar göra det på söndagar ibland. Bra att ha massa gott bröd hemma! Ska göra bananscones och kanske grova limpan av Nina Ahlm. Bananscones är nog något jag verkligen kommer tycka om. Både scones och bananer är något jag ÄLSKAR. Lägger upp receptet sen såklart!

Hörs sen. Puss & kram

Wake up call

Dagen blev inte riktigt som planerat, men det är okej ändå. Gick bl.a in på vårdcentralen som jag skulle, men jesus vilken kö! Nejtack. Så jag gick faktiskt igen. Får vänta 2 veckor till då jag har en bokad tid hos en öronläkare. Får fortsätta med musik om nätterna så jag slipper pipet!

Åt precis världens godaste sushi. Sååå gott och fräscht. Love sushi. Blir alltid så törstig av sushi. Förmodligen av sojan som är väldigt salt. Men det gör egentligen inte så mycket, jag är annars grymt dålig på att dricka! Ibland tänker jag inte på det bara. Jag känner sällan sug efter att dricka. Ganska hemskt ju! Man får lätt så ont i huvudet då, och tänk i Thailand. Då måste man ju dricka massor för att inte bli uttorkad eller må dåligt. Kanske suget sätter igång då? Det är ju faktiskt godare med dricka i värmen än nu när det är så kallt. Köpte hem juice idag i alla fall. Apelsin, mango och persika! Verkar god.

Alltså, dehär kommer låta helt sjukt... och det ÄR kanske sjukt. Men innan idag tog jag några foto på mig själv i jeans & bh av någon random anledning. Kanske för att jag nästan alltid ser en flodhäst i spegeln och ville se hur det såg ut på bild (sjukt jag vet). Vet ni vad jag såg? Vet ni vad första reaktionen var? FYFAN. Fyfyfyfyfyfy. Jag ser ju att jag är för smal!! Min midja går inåt så mycket att det är sjukt. På bilden ser jag undernärd ut. Bmi hit och bmi dit... jag är nära normalvikt (4 kg kvar) men ändå ser jag helt sjuk ut. Det var verkligen en chock!!
Och nej, jag kommer inte lägga upp bilderna här. No way. Jag vet hur internet fungerar. Helt sjukt vad snabbt bilder sprids! Sen skäms jag över det också.

Det som också gör mig så rädd är att jag ändå stundvis kan känna mig så otroligt stor. Ska verkligen ha dessa bilderna i tanken... dom gör mig illamående faktiskt. Kanske lika bra det?
Och vad ville jag ha sagt med detta då? Jo, precis som jag skrev igår. Verkligheten är inte alltid densamma som tankar och känslor!!! Ha en bra kväll. Puss & kram



+ Bild

Muffins

Det blev inget sconesbak idag tyvärr. Men jag delar med mig av ett gott muffinsrecept istället. Älskar allt som innehåller äpplen och kanel. Mums! Dessa hittade jag på Dagens muffin, men jag har gjort om receptet lite.


Receptet ger 12 små eller 6 stora muffins.

4 tsk bakpulver
5 1/2 dl siktat dinkelmjöl
1/2 tsk salt
2 1/2 dl fiberhavregryn
1 dl flytande margarin
3 1/2 dl mjölk
2 ägg
1 msk kanel
1½ msk brunt socker
2 stora äpplen, skalade och skurna i klyftor

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop margarin, mjölk och ägg. Rör ner blandningen i skålen. Fördela smeten i stora muffinsformar eller i smord muffinsplåt, fyll formarna till 1/3. Blanda socker och kanel och vänd äppelklyftorna i blandningen. Tryck ner några klyftor i varje muffins.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader ca 30 min.

Fejk

Snacka om seg denna lördagmorgon! Wooh. Men jag mår bra, och det är huvudsaken. Då kan det bara bli en bra dag liksom! En kompis ska komma hit idag och vi ska baka scones. Gottgott. Kan lägga upp receptet här sen om ni vill. Jag älskar scones! Av alla sorter. Både nyttiga sorter och onyttigare. Det roliga är ju att det går så fort att baka också. Bara att svänga ihop, 10 minuter i ugnen sen har man nybakat bröd. Halleluja.

Satt precis en stund och kollade igenom en massa bilder på Lauren Conrad. Hon har enligt mig den snyggaste stilen i världen. Gillar att hon varierar med söta klänningar/kjolar, men ibland lite tuffare med lacktajts och höga klackar. Precis vad jag gillar!! När jag ska till Thailand ska jag leta efter väskor. Fejk! Det finns bra kopior där sägs det. Vill ha de två som syns nedan på bild. En balenciaga och en chanel. Sen ska jag köpa massor av solbrillor. Också fejk! Åh jag älskar kopior. BRA kopior i hyfsad kvalité. Någon som kanske har tips på ställen i Phuket (eller Ao nang) där det finns BRA kopior av väskor och brillor?

Jag är så sjukt shoppingsugen!! Men måste lugna mig nu i 4½ vecka. Hihi svårt som tusan.
Måste duscha nu! Pussar


Idunbesöket

Jag kan verkligen inte tänka när jag är stressad. Allt bara går rakt igenom mitt huvud och efteråt tänker jag "fan, vad sa hon nu igen". Efter mitt samtal med min behandlare fick jag otroligt bråttom eftersom vi gick över tiden med ungefär 15 minuter. Jag som hade en tid att passa. Så den sista uppgiften jag fick av henne är bortglömd. Känns slarvigt, men jag ska mejla eller ringa henne på måndag. Vi kom nämligen överens om att jag får fler samtal om jag sköter mina uppgifter. Tycker jag var en himla bra överenskommelse! Blev jätteglad när hon sa det.

Mina andra två uppgifter är att kontrollera att mina måltider blir kompletta och korrekt sammansatta, och att under helgen inte räkna kalorier. Har klarat att låta bli förut, så jag vet att det går. Svårt är det... men 2 dagar SKA jag klara. Visst, jag räknar omedvetet i huvudet vid varje mål. Tyvärr vet jag ju var allt innehåller... men att ta fram miniräknaren och hålla på ska jag inte göra under helgen. Sen på måndag skulle jag mejla min behandlare och berätta hur det gått.

Fick faktiskt TRE guldstjärnor idag! Hihi. Hon tyckte jag varit jätteduktig med mina uppgifter, och att det märks att jag verkligen lägger ner tid på dom. Känns skönt att höra!
Vikten behöver jag nog inte nämna. Såklart ligger jag på samma som när jag började där... sjukt att det känns som jag äter som en häst, fast på vågen visar det ingenting. Känslor är inte alltid detsamma som verkligheten...!!

Är äckligt trött idag. Imorgon ska jag äntligen till läkaren för att kolla om jag har nån infektion i öronen. Förmodligen inte... och då har jag väl tinnitus eller vaxpropp (blä?!) som sjuksköterskan sa. Det tror jag inte heller eftersom jag har känningar i båda öronen + pip.
Whatever. Ha en mysig kväll! Pussar



+ Bild

Värmande soppa

Soppa är godast när det är kallt ute tycker jag. Massor av levande ljus är också ett måste. Denna soppan kan man servera som förrätt, eller dubbla mängden och ha som varmrätt.


4 portioner

1. Koka upp buljongen. Tillsätt frysta ärter och vitlök. Låt småkoka under lock 3 min.
2. Tillsätt chèvre och salt. Mixa soppan slät och skummig med en stavmixer eller i en blender, späd ev med vatten.
3. Pynta soppan med timjanblad och nymalen svartpeppar. Servera med vilmas knäckebrödssticks.

Today i'm wearing this

Jag klär mig otroligt tråkigt på vintern. Känns det som i alla fall! Skulle ju vilja ha skinnjackan och klackar till denna outfiten. Men men. Bara att gilla läget. Det är svinkallt ute idag!! Btw, träningscyklar är bra som klädhängare! Hihi.





Linne och skärp från Topshop
Kofta från Zara
Jeans från Fornarina
Armband från Ms Bijoux


Fredag och Idun

Idag ska jag till Idun. Känns längesen jag var där sist, ändå är det bara 7 dagar sen. Kan äntligen komma dit och visa alla uppgifter jag gjort och det känns såklart bra. Vägningen ser jag mindre fram emot. Tänk om man slapp. Så skönt det vore. Men det ingår som jag sagt förut i behandlingen. Och även ifall jag hade sluppit se och veta vad jag väger, så är det ett slags kontrollbehov jag har. Ska någon annan veta ska jag också veta.

Nu på morgonen ringde jag vårdcentralen för att kolla upp om jag har någon infektion i öronen. Tyvärr fick jag ingen tid idag men jag ska in där imorgon. Fan också. Kan ju egentligen inte imorgon! ÅHH skit.

Läste en sjuk sak på Expressen igår. Det är "rea"bröstförstoringar. Alltså va? Det låter sjukt i mina öron i alla fall. Jag är inte helt emot operationer, men jag tycker heller inte man ska göra det som för ung. Oftast har man inte vuxit klart då, och det är lätt att ångra sig när man blir lite äldre och "mognare". Sen läste jag också om en hemsida där dom DONERAR bort bröstförstoringar och fettsugningar. Jävla idioter rent ut sagt. Ja ni kan ju läsa själva...

Kanske går en snabbis i stan idag också. Får se! Hoppas ni mår bra. Puss puss



33 dagar <3

1, 2, 3, 4 kcal

Godkväll sötnosar! Uuuh jag är trött och sliten. Ja ni ser ju själva på bilden nedan... usch. Men så är det när man får för lite sömn! What to do? Har precis ätit middag, fylld aubergine med ris. Gottigott. Älskar fyllda grejer. Köttfärsfylld paprika t.ex. Och jag såg ett recept på vårrullar från Thailand. Det ser otroligt gott ut. Jag har bara ätit äckliga vårrullar i mina dar. Med nån brun sörja i. Skolmat. Fy! Men fräscha med massa färgglada grönsaker och sweet chilisås... mums, det verkar gott.

Gjorde precis en problemlösning som jag fått från Idun. Tycker de är himla bra. Idag tog jag upp att jag räknar kalorier igen och att jag lite omedvetet sätter gränser för hur mycket jag "behöver". Så dumt det låter när jag skriver det här... hur kan egentligen JAG veta vad jag behöver? Det vet väl min kropp bäst själv? Jaja, jag skrev upp några lösningar på det. Och självklart är mitt mål att sluta med det. Jag måste våga. Att VÅGA ta dessa stegen är det svåraste i denna sjukdomen... man kan vilja en himla massa - vilja bli frisk, vilja äta, vilja sluta räkna kalorier. Men vågar man inte kommer det aldrig hända.

Ikväll går det Generation fett på tv. Jag är så grymt trött på alla viktprogram som finns. Jag tittar aldrig på sånt längre. Det hände väl någon gång att jag såg på Du är vad du äter... men det är så otroligt tråkigt att höra alla såkallade experter som pekar ut en massa livsmedel som gör en tjock... min mamma verkar ha gått på en del. Senast i förrgår sa hon "ja knäckebröd ska man väl inte äta... där är ju sånna, vad heter det nu... kolhydrater!!". Hon menar självklart inget ont, och hon tänker inte alltid när hon pratar. Men jag förklarade i alla fall att det inte alls handlar om det. Lite tröttsamt kanske att sitta där som ätstörd och förklara att "man behöver faktiskt kolhydrater"... jaja. Hon brukar komma på sig själv efteråt. Tur det! Vissa är allt bra klumpiga ibland ; )

Ska gå och gosa ner mig i soffan nu.
Ha det mysigt ikväll! Puss puss


Energibars

Dessa ska jag absolut ta och testa. Jättebra efter träning eller som ett snabbt mellanmål! Verkar otroligt goda också. Går säkert att byta ut de torkade aprikoserna mot t.ex dadlar eller fikon.


Vår & sommar

Mmm sommarkläder är det bästa som finns. Nu på vintern blir det alltid jeans, top, tröja, jacka och fula skor. Blä! På sommaren kan man klä sig i söta klänningar, solbrillor, shorts, höga skor och tuffa jackor. Love it!



Solbrillor från Dita, som bl.a Lauren Conrad har
Vit strandklänning från Topshop
Jeansshorts från Abercrombie & fitch
Höga skor från Gojane
Vårjacka från Topshop


Please be quiet

Orolig natt. Har extrem ångest över mitt tjutande ljud i öronen. Nej det har inte avtagit alls, det har blivit värre! Minst 10 gånger värre. Fler ljud. Även ihållade tjut i vänstra örat. Har haft det sen nyårsafton nu. Förstår inte varför. Både mamma och jag tycker det är konstigt att den smällen skulle ha satt igång allt dehär. Jag börjar i alla fall bli riktigt hysterisk. Jag kan inte längre sova om nätterna. Huvudvärken går aldrig över och jag blir allt känsligare för höga ljud. Jag får inte lyssna på musik i min Ipod och jag måste ibland ta i öronproppar för att inte få huvudvärk av alla ljud. Vad fan är det frågan om? Jag orkar inte... kan det inte bara försvinna?! Jag är nästan hellre döv än hör dessa ljud. Det är tortyr! Det är så höga pip att det är sjuuuuukt!

Äh nog om det nu. Jag såg Semestersvenskar igår och höll på att dö av skratt. Så pinsamma dedär svenskarna är!! Haha. Han som sa "ingen fattar ju vad jag säger"... och så snackar han SVENSKA med Thailändarna. Hallå? Hur dum får man va? Och "tomten" som sprang runt och delade ut julklappar på hotellet i Patong. Guuuud. Haha! Vilka idioter. Men ja de gör ju ett bra jobb som reseledare helt klart. Men visst är det hemskt? Vad ska Thailändarna tro om oss? Haha.

Förresten drack jag en jättegod smoothie igår till tv-kvällen. Banan, äpple, mjölk och naturell yoghurt toppat med några mandlar. Åh så gott!
Jag exprementerar lite med kosten just nu, lite i alla fall. Försöker mest äta frukt i små mängder, eller som en smoothie. Det ger faktiskt resultat med magen. Och nu menar jag ju såklart inte midjemåttet, utan min mage som jämt protesterar genom att svullna upp. Det blir bättre av att äta kokta grönsaker istället för råa, och frukt som t.ex mosad banan, mixad frukt, fruktmos osv. Testa ni det också. Vet att himla många har problem med magen... och man får det ju ofta av att äta "jättenyttigt" och hela frukter till alla måltider och sånt. För mycket fullkorn och för lite fett ger också magproblem...!

Hoppas ni mår bra! Puss & kram



+Bild 1
+Bild 2

En god macka



2-4 portioner (beroende på hur hungrig man är)
Lägg den grillade kycklingen, skivad avokado, tomat, rödlök och örtsalt på ena mackan. Lägg den andra mackan som lock och skär på diagonalen. Klart!
Mackan går också att grilla i en smörgåsgrill om man vill ha den varm.

+ Bild

Onsdag

Igår tänkte jag hela kvällen på inlägget jag skrev här i bloggen. Efter mitt kvällsmål kände jag mig så äcklig men kunde ändå stoppa tankarna och istället tänka "hur var det nu Cornelia, skulle man inte älska sig själv, skulle man inte ta hand om sig själv som sin bästa vän?". Det är såklart jättesvårt att tänka så, men det går faktiskt. Man får försöka om och om igen tills det fastnar i huvudet. På något sätt har vi ju alla (de flesta) inbillat oss att vi inte är värda ett bra liv. Maten. Att skratta. Att må bra! Tankesätt går att förändra, det vet vi ju redan. Att det sen är lättare att skaffa sig dåliga beteenden än bra... det är ju en annan sak. Men det går!! Det är möjligt. Kan man lära sig att hata sig själv går det också att lära sig älska. Det är jag säker på!

Nu är det exakt 5 veckor kvar tills Thailand. Är sjukt pirrig nu, vilket kanske inte är så konstigt. Vi beställde resan i början av Maj förra året. Ända sen dess har jag räknat, längtat, planerat, hunnit oroa mig över 100 olika saker... t.ex när demonstranterna i Bankok tog över flygplatsen, eller den svenska flickan som dog av en extremt giftig manet, alla stölder, mord, tsunamis, jordbävningar... haha! Ja herregud. Mycket kan hända! Men det är värt alla risker i världen. Man kan ju alltid sitta hemma och leva i en glaskula och inte våga uppleva någonting, men hur roligt är det? Hemska saker kan hända överallt. Det kan lika bra börja brinna i vårt hus en natt, eller bli överkörd när jag är ute med hunden. Eller hur?

Hittade en bild från i somras när jag, min storebror och mamma var uppe i Grundsund för att gå på begravning. Nog en av de vackraste ställena i hela Sverige. Så himla mysigt! Förresten spelade dom in serien Saltön där. Inte konstigt med tanke på hur fint där är. Gillar denna frukostbilden jag tog där en morgon.

Nu blir det promenad med min sjuka mamma och hunden. Puss!


Älska dig själv

Ibland är jag faktiskt riktigt nöjd med den jag är. Känns rätt konstigt att säga så, men det är sant. Jag kan tycka att jag ser riktigt bra ut eller att jag har en fin personlighet. Ibland när jag mår dåligt vill jag helst av allt byta kropp med någon annan... byta liv! Men det kommer stunder då jag kan se på mig själv och säga "shit, jag skulle inte vilja byta med NÅGON på hela jorden". Alla är faktiskt unika. Hade jag inte haft den kroppen jag har hade inte jag varit jag. Hade jag haft en annan ansiktsform, längre ben eller rak näsa hade jag varit någon annan. Samma sak gäller insidan, hade jag inte varit så snäll eller envis som jag är, då hade jag inte varit Cornelia. Jag är ju skapad att se ut såhär. Precis som alla andra. Man ska vara stolt över den man är.
Tänk att det inte finns NÅGON annan i hela världen som ser exakt ut som du, som har exakt samma personlighet och åsikter som dig. Samma klädstil och musiksmak. Alla är olika!

Man borde verkligen älska sig själv. Behandla sig själv som det absolut värdefullaste man har. Ge sig själv massor med näring, skratta mycket, röra på sig, uppleva saker, unna sig en spakväll, äta en påse godis, få massage, gå till frisören och få sitt hår fint... helt enkelt TA HAND OM SIG SJÄLV! Jag tror det blir bara vanligare och vanligare att man ser ner på sig själv, så mycket att man skadar sig. Det borde inte vara så!!

Man ska vara sin egen bästa vän...


Under

Jag kolla ibland in denna hemsidan. Det är farligt! Så mycket snygga kläder, men väldigt dyrt. Kul att kunna inspireras och drömma lite i alla fall. Se så mycket fina underkläder jag hittade! Älskar mjuka färger. Snyggt! Har ett par liknande Hanky Panky, fast billigare. De är verkligen bäst!


Så tråkigt

Jag är kanske känslig, men gud va tråkigt det är att lägga upp ett recept på en macka och sen få massa kommentarer som "gud va lite" och "du borde ätit mer än så" och "nu känner jag mig tjock som äter mycket mer än så". Jag vet att det inte är av elakhet eller något sånt. Jag vet det!!!

Men jag skrev inte ens upp allt jag åt. Jag äter efter ett matschema, och jag åt precis så som jag skulle. Och jag vet att det inte borde beröra mig att få sånna kommentarer, men det gör det! Känner mig alltid så jävla dålig. Åh orkar inte. Kanske ska sluta lägga upp recept? Sluta fota min mat? Eller så kanske jag måste skriva ut exakt all mat jag åt vid tillfällena? För att alla ska vara glada.

Och jag veeeet att alla menar väl. Men jag tar det som kritik. Pallar inte när någon kommenterar min mat, även ifall jag äter som jag ska. Kom igen!! Bara låt det va... inspireras av mina recept istället! Jag lägger upp dom för er skull...

Det var en gång...

Hittade gamla bilder på datorn som jag scannat in för ett tag sen. Bl.a en bild på vårt gamla hus. Så mycket minnen där finns från det stället! Mest bra. Hade en så underbar uppväxt för det mesta. Vad mer kan man begära än en komplett familj, en stor vit villa, trädgård med grönsaksland, vänner som bodde alldeles i närheten, en stor skog där man kunde leka, klättra i träd och springa runt. Jag minns fortfarande hur mitt rum såg ut. Rosa tapeter, vitt skrivbord, stor rund lampa, liten säng, min radio där jag lyssnade på sagor varje kväll innan jag somnade... mamma brukade komma in på kvällen och läsa eller sjunga innan jag somnade. På helgerna satt vi alltid och såg disney med vars en liten mugg med godis. Ibland lekte vi bio. Då fick vi stå i kö, betalade några kronor på skoj, fick vars en biljett och satte oss i "salongen"... där var det uppdukat med gottis, filtar och film.

Skulle kunna skriva om detta i en evighet... men det blir nog inte meningsfullt, haha. Har bl.a skrivit i min bok då allt dehär vände, och följderna av det.

Drömde otroligt mycket inatt. Minns knappt vad nu... men det var en massa hundar med. Blev jagad. Jättehemskt! Speciellt när det inte går att fly. Man bara står där och kan inte röra sig. Riktigt irriterande och stressigt.

Jag har skärpt mig när det gäller Idunläxorna. Satte mig ner igår igen och gjorde en uppgift. Den handlade om "Beslutsbalans". T.ex kan jag ta upp "att bli frisk". Vad finns det för nackdelar med att bli frisk, och vilka fördelar finns. Och sen vänder man på frågan, vad finns det för nackdelar med att INTE bli frisk och vilka fördelar finns. Låter klyddigt men jag tror ni förstår. Ganska bra faktiskt! Idag tänkte jag göra en "Problemlösning". Man skriver upp ett problem man har, vilka lösningar som finns osv.

Nu ska jag duscha. Ha en bra dag! Pussar


Blodpudding till middag



Ikväll blir det blodpudding till middag. Otroligt gott tycker jag! Verkar som fler och fler tycker detta är jättegott. Jag menar, ibland får man ju faktiskt bortse från att det är blod... kom igen, man äter ju kött och annat nästan dagligen (förutom vegetarianer osv såklart). Så egentligen förstår jag inte varför detta skulle vara äckligare än något annat från djuret? Äsch. Gott är det i alla fall! Typiskt bara att jag skulle klicka mig in på Aftonbladet (vilket jag inte borde) och läsa att blodpudding innehåller MASSA socker som är ETT HOT mot vår hälsa. Dra åt helvete säger jag bara. Aftonbladet är ätstört. Fixerar sig på enskilda livsmedel och pekar ut det som anledningen till fetman i världen. Lite väl kanske? Eller vad tycker ni?

Hund

Jag såg ett program på tv innan idag, där det fanns små labradorvalpar. Jag är så himla sugen på att skaffa en sån! Som bara är min egen. Jag har ju en liten älskling som är en dvärgtax. Ingen annan hund skulle kunna ersätta henne, men att ha en till lockar ändå. Javisst, dubbelt arbete, dubbelt så dyrt osv osv. Men eftersom Tea (vår tax) är hela familjens så betalar ju mamma hennes försäkring m.m. En liten vovve som är HELT min lockar så otroligt mycket. Dock måste jag först se vad det är jag ska göra framöver. Om jag ska flytta, plugga, jobba eller något. Det går före! Men sen ska jag skaffa en liten krabat.

Någon av er som har en labrador kanske? Eller som kan tipsa om någon annan mysig, vacker, underbar hundras som vill vara ute mycket, arbeta och röra på sig?


Frukost och kläder

Tycker ni inte tiden går fort? Snart är januari redan slut. Igår när jag var ute och promenerade såg jag till och med knoppar på vissa buskar och träd. Så himla tidigt! Jag menar, det är ju faktiskt mitt i vintern. Inget mig emot om våren kommer snabbare i år. Det märks verkligen att klimatet blir varmare för varje år som går. Det har knappt snöat någonting alls här nere denna vintern. Lite sjukt ju. Okej, bara för jag skrev så nu kommer det säkert bli världens snöoväder här inom kort... vore ju typiskt!

Mår rätt bra idag. Det känns lättare att äta igen och ALLT känns inte som en sten i magen. När jag mår riktigt dåligt kan jag få ångest av en kopp te... jo det är sant. Allt som fyller ut magen, kalorier eller ej, ger mig ångest när jag är på botten. Och inte bara ångest, utan hemska, hemska tankar och krypningar under skinnet. Fy. Jag låter helt sinnessjuk. Men som sagt är det bättre idag. Åt en god frukost idag. Typ standardfrukosten. Havregrynsgröt med linfrön, banan, sojamjölk, kanel & kardemumma. En macka med skinka & gurka. Inte så spännande med andra ord.

Förresten kan jag verkligen rekomendera bovetesalladen jag åt igår! Wow. Riktigt gott. Jag tog lite vad jag hade hemma istället för att slaviskt följa receptet. Åt t.ex romansallad istället för ruccola, la till soltorkade tomater, sugarsnaps och äpple istället för päron. Att ha valnötter i salladen var supergott! Passade så bra. Strimlade lite kalkonkött och hade i salladen. Mums, testa!

Höhö. Det är 37 dagar kvar till Thailand och jag har redan börjat skriva packlista. Haha! Ska knappt ha några kläder med mig alls. Ska ha min klänning från Victorias secret, en knallblå klänning från topshop, min röda bikini från h&m, solbrillor, smalt midjeskärp från topshop, ballerinaskor, eventuellt mina nya linnen och mina jeansshorts. Inte speciellt mycket kläder för 2 hela veckor. Eller hur? Men jag kommer ju shoppa ihjäl mig där nere!! Jaja, packlista är bra att ha i alla fall. Jag hatar att glömma saker jag behöver. Eller hur? Tänk om man glömmer sitt pass liksom... PANIK?!

Hoppas ni fått en bra start på veckan! Puss


Söndagkväll

Godkväll sockertoppar! Hoppas allt är väl med er. Idag har jag bara strosat runt och gjort en massa nödvändiga saker. Som t.ex städa. Riktigt tråkigt, men det behövs ju ibland det med... Min mamma ligger och är riktigt sjuk i något virus. Så hon har sovit hela dagen. Tur att jag nästan aldrig blir sjuk *kors i taket*. Man ska ju aldrig säga så, för då blir man sjuk. Haha!

Mår lite bättre idag än jag gjorde igår. Blev bara helt störd när jag kom hem från Malmö. Typ isolerade mig och hade massa depptankar. Gud vad jag hatar det! Men det har jag lagt bakom mig nu. Det är faktiskt dags att se framåt istället. Längta till Thailand, till våren, sommaren, skratt & att må bra. Sitta ute på piren och se på solnedgången med en glass i handen, gå promenader längs stranden, barfota i sanden... oh! På sommaren blir allt så mycket lättare, så mycket roligare och härligare. Nu fryser man bara och helst stannar inne eftersom det blåser, regnar(!!) och har sig.

Nu ikväll ska jag se onsdagens avsnitt av Top model 11. Missade ju det eftersom jag såg programmet som handlade om Thailand. Haha, pratar fortfarande om det här hemma. Så jävla kul det var! Och hemskt, med tanke på hur många otacksamma turister det anländer till det landet varje år. På tal om det är det bara 38 dagar kvar tills vi åker. En månad och 7 dagar. OOOOOOH! Ska bli härligt att lämna kylan, sen återvända hem brun och fräsch. Lagom till våren ju! Får försöka behålla brännan genom att sola solarium, haha. Älskar att vara brun! Man blir så mycket snyggare då, eller hur?!

Nej, ha en fortsatt mysig kväll hörni. PUSS!


Te är det bästa som finns


18 januari

Godmorgon! Haha, så mycket läskiga saker som händer här i Skåne nuförtiden. Jordbävningar och nu kometer som faller <-- länk. Tur att jag inte såg något! Haha, skulle nog gjort i byxan då. Riktigt creepy ju. Usch usch. Något av er som såg det kanske?

Idag ska det tydligen bli snöoväder här. Gud va tråkigt, men ändå mysigt att sitta inne med en kopp te och nybakade scones, eller hur?! Mmm. Min frukost gick bra idag. Hade dock inga avokados hemma så det blev en macka med messmör & gurka istället. Havregrynsgröt med tranbär, banan, sojamjölk och kanel. Så gott att jag nästan inte ville att det skulle ta slut... haha. Frukostlover! ♥ Tänk för 2½ år sen, då jag åt 2 knäckebröd med kalkon och sallad. GUD så tråkigt. Man märker verkligen hur mycket man missar när man är rädd för all mat... nu kan jag äta massor om man jämför med då!

Sen har jag kommit på också att med vanliga produkter tar jag inte lika mycket, som med light. Igår åt jag t.ex spenatgratäng till middag, då behöver jag inte ta lika mycket som t.ex något jättemagert och kalorisnålt för att komma upp i normala mängder. Min mage pallar inte heller stora mängder mat. Så jag borde verkligen börja äta mer energirik mat.

Ska duscha och städa nu. Förresten gjorde jag en uppgift från Idun igår! Pluspoäng till mig.
Puss på er!

Matplanering

Fick sån kick nu ikväll och vill göra morgondagen bättre. Ska utmana mig med sånt jag verkligen tycker är gott men som är jobbigare att äta. Orkar inte ha det såhär... helt seriöst. Har haft så hemska tankar idag att jag skrämmer skiten ur mig själv. Så egentligen, kan det bli värre än det redan är? Nä dåså, då kan jag ju lika bra lyckas med något... maten!

Frukost: Havregrynsgröt med torkade tranbär eller aprikoser & sojamjölk, 1 macka med avokado, 1 kopp te
Lunch: Bovetesallad med skinka
Mellis: Scones och 1 frukt
Middag: Är inte säker på vilket av dom, men antingen laxsoppa eller kyckling med pasta
Kväll: Smoothie eller välling (lätt att få i sig)

På ett ungefär i alla fall. Blir det t.ex soppa på kvällen äter jag hellre scones till den, och nått annat vid mellis. Men att ha en hum om hur morgondagen ska se ut är rätt skönt. Ibland blir jag svintrött på att behöva planera, men oftast blir de dagarna bättre än när jag inte planerar.

Åh snälla Cornelia håll detta nu förhelvete!

En lista

Okej, detta var riktigt svårt. Men jag kände att jag behövde skriva en liten lista över BRA saker med mig själv. Jag tänker nästan alltid negativt. "Amen jag klarar ju ingenting, vad är jag bra på, men nu misslyckades jag ju igen, gud vad ful jag är idag..." En negativ lista hade varit SÅ mycket enklare att skriva, tyvärr.
Kom inte på så många bra saker, men några kunde jag klämma fram. Hoppas att listan blir längre så småningom. Man borde verkligen sätta sig ner varje dag och tänka igenom vad man gjort BRA under dagen. Det räcker ju med 5 minuter! Det ger otroligt mycket...!


Bovetesallad

Detta ska jag nog laga till lunch imorgon. Låter så himla gott! Nötter är ju något jag ska införa i min dagliga mat, så varför inte variera och ha det i salladen istället för gröten? Kan tänka mig att äta denna salladen med kyckling eller kalkonkött.



1. Skölj bovetet först i varmt vatten, sedan i kallt.
2. Koka upp vatten, vinäger, buljongtärning med en nypa salt. Lägg i bovetet. Låt koka i 15 minuter. Tag av från värmen, rör om. Låt svalna.
3. Kärna ur och skiva päron. Dela stora rucolablad. Tillsätt valnötter och blanda med avsvalnat bovete. Droppa över lite olivolja. Receptet är för 4 personer.

Lördag

Idag kommer jag inte blogga speciellt mycket. Har ingen ork eller lust. Att visa sina innersta känslor i en blogg kan slå tillbaka på en. Oh yes. Tänk ändå att jag delar med mig av allt dehär för 700 läsare. Det jag inte förstår är hur vissa tror att det är okej att skriva vadfan somhelst bara för det. Men det är så det är i detta samhället. Visar man sig svag blir man stampad på, oavsett vad det handlar om.

Det blir Malmö idag. Igen. Ska fika med min storebror och mamma. Behöver komma ut och göra något, och jag orkar inte bara sitta här och tänka på mat, mat, mat. Frukosten åt jag precis som jag skulle. Gröt med skivad banan, valnötter och sojamjölk, en ljus macka med messmör och sallad. Tar väl någon macka i stan. Jajaja, inte tänka på mat var det ju!

Vill tacka för all peppning jag fick av så många i föregående inlägg. Alla förstår inte men det är ju klart... som jag säger hela tiden skriver jag inte ens 1/5 av allt som händer... hade jag gjort det hade de flesta sagt "oj... shit... men gud..." jaja skitsamma.
Hoppas ni får en bra dag!! Puss på er


Idun idun idun

Hemkommen från Idun. Jo det gick väl bra... antar jag? Dock fick jag tillsägning eftersom jag aldrig gör mina uppgifter. Jag vill göra dom, och varje gång jag går från mötet är jag säker på att jag kommer göra det till nästa gång. Jag tror jag undviker problemen, och min behandlare sa att hon tror att jag inte prioriterar mig själv. Det ligger nog något i det... jag kan ta ansvar för alla andra, men inte mig själv och min hälsa. Sen har jag börjat slarva nu när jag känner att de inte bryr sig (vilket bara skadar mig själv, jag vet)... att de inte vill ge mig mer hjälp. Men nu har vi planerat in 3 dagar i veckan då jag ska sätta mig ner en stund och göra mina uppgifter. Har jag inte gjort det till nästa gång får jag inga fler samtal... eller en "timeout" som dom kallar det. Jag ska isåfall gå hem och fundera på vad jag vill... JAG VILL HA MER HJÄLP. Vilket jag inte får. GRRRRRRRRRRR.

Jaja, bara att bita ihop och göra uppgifterna tills nästa gång. Bl.a ska jag planera in 3 "förbjudna" livsmedel i mitt matschema. Denna gången har jag nötter, vitt bröd och juice. Det lättaste av det svåra. Tydligen ska jag äta choklad också tills nästa samtal...

Alltså ÅH. Ibland vill jag bara gråta. Jag vill ha mer hjälp, men samtidigt sätter hon större krav på mig hela tiden... jag kämpar verkligen... jag gör det. Hade ju förfan lika bra kunnat lägga mig ner här på golvet och svälta ihjäl. Men det gör jag inte, för jag vill leva och må bra. Jag gör så gott jag kan... även ifall ingen verkar se det.

Blablabla. Nu kommer jag väl få några spydiga kommentarer om hur lite jag kämpar och hur kass jag är.
Ibland kanske Idun stjälper mer än hjälper?! Vet ingenting längre.

Fredag fredag

Godförmiddag/morgon. Är galet seg idag eftersom jag sov så fruktansvärt dåligt inatt. Mitt öra pep som FAN. Det har varit ganska bra denna veckan med örat, ända tills inatt då... fy. Men jag har en tid till en specialist... i februari. Hmm kul att vänta så länge? Nej.
Förresten, jag såg nu precis att min blogg fyllde 2 år den 7:e januari. Wow! Fast i början skrev jag inte alls så ofta som jag gör nu. Nu är ju bloggen mycket viktigare i mitt liv än innan. Det blir ju nästan som en hobby! Jag älskar att sitta och fixa ihop fina kollage, skriva av mig tankar och kunna inspirera andra därute. Jag tänkte till och med försöka hinna med att blogga under Thailandresan. Det finns ju internetcafén överallt där! Sen kan det ju vara kul för min egen del att ha allt nerskrivet.

Funderar lite på om jag ska åka in till Malmö lite innan Idun. Bara för att hinna med någon affär innan mötet... haha! Men nja, jag får se. Har rätt mycket kläder om man säger så. Fast ett par nya jeans behöver jag verkligen. Använder ALLTID mina från Weekday. Älskar dom! Så mjuka och sköna fast ändå slimmade. Äh, rotar jag lite i garderoben hittar jag massor av jeans... bara det att jag inte trivs i dom. Sitter ett par jeans fel på mig får jag panik. Jag HATAR det. Finns det mycket snygga jeans i Thailand?

Ska hoppa in i duschen nu. Puss puss!

Socker

Är socker något kroppen behöver? Den tanken bara slog mig nu när jag satt här. Jag är jämt trött, vilket säkert är andra orsaker. Men när man äter socker blir man ju pigg. En sockerkick. Nu snackar jag rent socker. Tillsatt socker. Eller fruktsocker och andra sockerarter kanske har samma effekt?

Jag äter nästan inget socker alls i min dagliga mat. Såklart går det inte att undvika ALLT socker, så även jag får väl i mig lite. Men VÄLDIGT lite. Det händer ju att jag äter efterrätter eller liknande, och då brukar jag få värsta kicken och bli sjukt pigg och stojjig. Hmm! Det bara slog mig nu att man kanske måste ha lite socker i sig? Kan det vara skadligt för hälsan att aldrig äta socker?

Någon som vet?


Kvällstankar

Blä, imorgon ska jag till idun. Kanske är konstigt att jag känner så eftersom jag egentligen vill ha fler samtal. Men ända sen hon sa att det inte gick har jag inte kunnat ta deras behandling på "allvar". Så fruktansvärt sorgligt, eftersom det faktiskt bara skadar mig själv. Men vad händer med en ätstörd som inte får hjälp, även ifall hon ber om det? Jo hon gör det hon vet skapar uppmärksamhet... loose weight. Jag varken försöker eller vill gå ner i vikt. Faktiskt. Men ni vet suget! Att gå tillbaka till gamla mönster och bli den lilla ömtåliga igen. Det kommer både längtan och avsky när jag tänker på det... aldrig mer, men ändå finns tanken där.

Sist jag var på idun gjorde min behandlare klart för mig att "nu är det bara 6 gånger kvar". Vad ska jag säga? Borde jag tänka "yes, nu slipper jag dom" eller "det är då jag borde vara frisk" eller "panik, panik, panik". Undra vad som kommer hända på det sista samtalet. Kommer hon fråga mig om jag vill ha fler? Kommer hon säga "jaha, nu är detta slut". Förväntar hon sig att jag ska vara frisk? Eller att jag kommer behöva mer hjälp? De sista veckorna av min behandling är man bara på idun en gång VARANNAN vecka. Fatta. Jag som vill ha två per vecka.

Jag vet inte om jag vill gå kvar på Idun efter min behandlingstid är över. Funderar starkt på att gå tillbaka till det första stället jag hamnade på. Det gav mig så mycket kämparglöd att det var galet. Var så glad och kände mig nästan frisk. Det gör jag inte nu. Okej, jag är friskare än jag var för 2½ år sen... men ändå.

Jaja, what to do. Får helt enkelt se hur det blir! Men att stå på egna ben är jag inte redo för. Tror jag...
Ha en mysig kväll allihopa. Pussar



+ Bild

Pastasallad

Dagens lunch bestod av ekologisk fullkornspasta, skinka i strimlor, röd pesto, cashewnötter, apelsinbitar, majs, tomat & soltorkad tomat, gurka och romansallad. Gott och fräscht!


Semestersvenskar...

Haha vet ni. Igår blev jag medlem på Match.com bara för skoj skull. Fick något mejl om att man kunde testa sin personlighet där och vem man passade bäst ihop med. Fick ett helt seriöst mejl idag av en 28 årig kille som bor nära mig. Han skrev att han är "väluppfostrad" och "normalt byggd". Haha, vad är normalt byggd? Lite plufsig? Haha, åh jag tycker det är så roligt. Precis som när man läser att de är "kramgoa"... killen som skrev till mig skrev också att jag verkade "intressant" och "spännande". Jaså, där ser man!!

Såg ni Semestersvenskar igår? Det som handlade om Thailand. GUD vilket fel bild dom ger av paradiset (fast tyvärr är det ju verkligheten på vissa ställen). Okej, jag har ju inte varit där än, men efter att ha hört så mycket gott om det landet så förstår jag inte varför dom visar den "sämre delen" av det. Bara sura svenska turister och hemska utflykter med researrangörer. Bara för att jag och min familj ska åka charter så betyder det INTE att vi ska vara beroende av resebolaget. Vi ska absolut INTE åka på utflykter som de har. "Jaha, och till vänster ser ni en klippa". Alltså ÅH! Nej nej nej. Jag förstår dock att barnfamiljer kanske åker på sådana utflykter, men big no no för min del. Det är ju en del av upplevelsen att fixa egen båt, pruta lite och bege sig ut på egen hand till de vackra ställena. ELLER HUR?!

En sak jag blev chockad över i programmet var att några svenskar hade med sig svensk mat på sin resa. VARFÖR?! Åker man till andra sidan jordklotet för att uppleva en annan plats och en annan kultur, ska man väl för fasen inte dra med sig sverige dit? Okej, det är skillnad om man ska stanna flera år i Thailand... såklart man kanske saknar svenskt kaffe eller något annat... men på en charterresa?
Jag kommer såklart se alla programmen ändå, bara för att få se en glimt av Thailand. Men alla dedär turistfällorna ska vi absolut inte hamna i.

Ha en bra dag allihopa! Puss



Vackra Thailand.

Pinkberry

Har ätit tacos ikväll. Gottigott. Var faktiskt riktigt sugen på det idag. Sitter här med lite ryggont, det stramar och har sig. Jobbigt! Allt med maten går bättre nu efter jul. Tack och lov för det! Äter lagad mat till luncherna igen och utamar mig varje dag. Får jag en tanke som "nej jag ska inte ha nötter på gröten", så tar jag det ändå, mest för att gå emot sjukdomen. Känns jobbigt i stunden, men ångesten går faktiskt över. Tro det eller ej!

Om lite drygt en timme ska jag se Semestersvenskar på tv4. Hoppas det är bra! Ska ju handla om Thailand. Tror det var 7 avsnitt. Alltså helt perfekt för jag åker ju om 6 veckor. Ett program i veckan tills avresan. Mamma fick en massa bra tips av en arbetskamrat idag som precis kommit hem från Ao nang där vi ska bo första veckan. Tydligen ska där vara jättebra shopping! Hon nämde att något populärt bikinimärke ska säljas där, från Brasilien eller något. Inte helt fel! Guud vad jag kommer shoppa där. Ska bli så himla roligt!!

Förresten, efter Thailand har alltid Los Angeles varit ett drömresmål. Dit ska jag så fort jag har råd. Ska besöka Pinkberry som finns bl.a i LA. Det är ett ställe där dom säljer yoghurtglassar, smoothies och annat gott! Ser och låter väldigt fräscht. Någon som varit i USA och smakat?

Nä, nu ska jag kila. PUSS!



+ Bild

Kaneläpplen


Vårfavoriter

Det kanske märks att jag längtar efter våren? Att slippa dessa stora jackor, klumpiga skor, rinnande näsor och kalla händer. Jag längtar tills vårsolen skiner och man kan klä sig i färgglada, blommiga kläder. Ge mig vår!
Allt är från Topshop i kollaget.


Godmorgon sötnosar

Wow! Gud va kul att se att så många är intresserade av boken. Det ger mig ännu mer glöd att bli klar med den så fort som möjligt. Någon av er kommer säkert tycka den triggat åt fel håll, så jag vill varna lite att den kan vara rätt jobbig att läsa. Har man mycket med sig själv kan det vara svårt att ta del av andras svårigheter.

När denna boken är klart och utgiven vill jag skriva fler. Men jag tänkte skriva om någon annan denna gången. En påhittad person och inte om mitt eget liv. Jag tror faktiskt att jag skulle klara av det. Att skriva är något av det bästa jag vet.

 Idag blir det lite pyssel här hemma. Ska bl.a skriva packlista till Thailand, läsa min bok igen, göra idunläxa, kolla upp högskoleprogram, gå promenad och ikväll ska jag se ett nytt reseprogram... om Thailand såklart! Vad annars. Börjar klockan 20:00 på tv4. Semestersvenskar heter det.

Förresten, ni vet mysdressen jag köpte för någon vecka sen? Jag ska skicka tillbaka den. Tyvärr! Den var himla fin och mysig, men alldeles för liten! Jag har alltid storlek S i allting, men denna var sjukt liten. Stramade vid armhålorna och höfterna. Inte speciellt skönt! Och nej, jag orkar inte byta till en M... vågar inte chansa. Så nej, jag vill ha pengarna tillbaka. Kan besöka frisören istället för de pengarna. Behöver klippa topparna och bleka utväxten om några veckor. Vill ha ett naturligt och bra resultat med blekningen denna gången. Då måste man ha hätta på huvudet, och det är svårt att göra själv, och det tar flera timmar. Sen ska jag klippa upp håret lite för jag gillar när det är tunnt i topparna. Mycket snyggt!

Nä duschen nu, sen promenix. Puss!


Tisdagkväll - Min bok

För första gången på över ½ år fick jag en sån otrolig lust att fortsätta med min bok. Många av er vet kanske inte, men jag har skrivit en bok om min kamp mot ätstörningen. Den är väldigt känslosam. Det är direkta utdrag från mitt liv, mina tankar och min själ. Många kommer säkert läsa boken och tycka jag är en jävla snorunge som kräver uppmärksamhet från allt och alla. Men det är så mycket mer än det. Nu när jag läser stycken ur boken förstår jag hur dåligt jag mått, och att jag är så sjukt grym som tagit mig dit jag är idag.

Vissa stycken i boken är väldigt jobbiga att läsa. Det är stunder då jag skrivit under en panikattack, när jag velat ta slut på mitt lidande en gång för alla. Jag hoppas boken ska ge er som lider av ätstörningar lite hopp. Att man måste kämpa som satan för att bli frisk. Att ni inte är ensamma. Boken är också riktad åt de som har en närstående som har ätstörningar eller bara de som vill veta hur man tänker och känner som ätstörd.

Nu ska jag bara läsa igenom hela boken igen, bara för att vara säker på att den är som jag vill ha den. Ett "slut" ska också skrivas. Fast det blir inte ett slut som "nu är jag frisk och mår bra!", för jag strider ju fortfarande mot denna sjukdomen, och ett slut kommer nog aldrig komma. Historien kommer pågå tills jag är död och begraven.

Just nu funderar jag lite fram och tillbaka hur jag ska sälja boken. Om jag gör det här genom bloggen, eller om jag kontaktar ett förlag. Men det är en senare fråga...
Förresten, en fråga. Vem av er är intresserade av min bok? Vore kul att veta. Så skriv en kommentar om ni känner att min bok vore något.

Ikväll ska jag se Top Model 11 och mysa. Älskar det programmet! Hoppas det aldrig läggs ner.
Ha en bra kväll! Pussar



+ Bild

Era tips!

Tack för alla tipsen jag fått in! Nu kan man ju omöjligt klaga på att man inte kommer på något annorlunda till frukost & mellanmål. Ni får gärna sno listan! Kan ju vara smart att ha på kylskåpet när man står där hungrig och inte har en aning om vad man ska äta.

Med andras ögon

Jag har tänkt mycket på detta på sistone. Hur ser andra mig? Ser de verkligen samma person som jag ser när jag tittar mig i spegeln? Ser de alla skavanker som jag ser? Igår fick jag höra "du som är så liten och nätt, du kan inte väga mycket". Och när jag sa ca 51 kg trodde han knappt på mig. Det gick upp för mig att andra kanske ser mig som smalare än vad jag gör. Inte för att det är viktigast i världen, men det var en tankeställare jag fick. Jag som är livrädd för att öka i vikt... hade andra verkligen sett det som något negativt?

Jag har aldrig fått höra att jag är tjock eller ful. Men kanske ligger min bristande självkänsla lite i det också? Att "leva upp" till det? Att vara snygg och smal. Att jag jämt måste duga, se fräsch ut, smal, vältränad, solbränd...

Tänk att få se sig själv genom någon annans ögon, bara för en dag. Det vore intressant.
Nej, promenad nu. Puss

Godkväll.

Jag har världens störigaste sång på hjärnan. Hajarna. Ni vet... hajarna, hajarna, HAJARNA! Hahaha. Har suttit och sjungt den hela middagen. När jag väl hör en låt kan jag inte få den ur huvudet igen. Kom in på hajar bara för att jag läste på nyheterna att det hänt 3 hajattacker i Australien på bara 2 dagar. Så läskigt! En 13 årig flicka hade blivit nerdragen av en 5(!!) meter lång vithaj. Fyyyy vad hemskt. Tur att hon klarade sig i alla fall. Forskare tror ju att hajar ofta tror att vi är andra djur som de kan äta, men när de väl "smakat" på oss så släpper de taget. Om det stämmer eller inte har jag ingen aning om... men kanske?

Åh innan idag tänkte jag hur roligt det vore att flytta. Just nu är det nog inte möjligt iomed min ekonomi. Men tänk att flytta ihop med en pojkvän som jag tycker om. Att dela ett hus/lägenhet tillsammans, laga mat, mysa, umgås, gå ut, resa... snacka om att det lockar! Och någon gång ska det ju hända. Att flytta ensam till en lägenhet tror jag inte jag pallat. Kanske jag blir tvungen att göra det för ett tag, men usch... jag vill ha någon där! Någon att komma hem till. Sen är det ju lite snällare mot plånboken att flytta ihop två stycken. Jaja, snart ska det hända i alla fall! Får se när ; ) Men det känns iaf inte lika läskigt längre. Innan tänkte jag "kan jag inte ta hand om mig själv, kan jag heller inte sköta ett hem". Det stämmer nog!

Åt köttfärsbiff med spenatgratäng till middag idag. Det är SÅ gott. Älskar den gratängen. Mums! Sen har jag kokat bovetegröt också som jag ska äta till frukost imorgon med hallon och soyamjölk. GOTT!
Mår bra ikväll. Känns skönt att kunna skriva så och verkligen mena det! Puss på er ♥

Jag längtar tills våren kommer!

+ Bild

Hallonsmoothie

Drack denna precis till mellanmål. Väldigt god!

Min topshop-beställning

Guuuuud vad jag är nöjd! Blir alltid lika nöjd när jag handlar på Topshop. Det blir oftast över nätet eftersom närmsta butik ligger en bit härifrån. Är så grymt nöjd med båda linnena och mina lackiga leggings. SJUKT coola ju! Sitter helt perfekt också. I'm happy! Här är länken till leggingsen. Verkar vara slut för tillfället, men de kanske kommer igen! Frakten kostar ca 70-80 kronor tror jag.

Skärp i midjan är ett måste till dessa linnena. De är stora och långa!




Baksidan ÄLSKAR jag!


Gillar att där är fickor på linnet.


Pumpsen är från Bianco om någon undrar.


Balans i livet

Åh vad konstigt det känns att det redan är mitten av januari! Visst går tiden fort? Inget mig emot. Nu är det 6 veckor och 3 dagar kvar tills vi flyger till Thailand. Drömde vilt om det inatt. Har en känsla av att jag kommer göra det fler gånger, både före och efter resan. Jag längtar tills jag får se allt det vackra, uppleva alla trevliga människor, deras kultur, värmen, maten, solen. Se bara nedan på bilden. Thailändska pannkakor som man kan få i olika smaker. Banan pannkakorna är väl den mest kända, men det finns bl.a choklad, jordgubbar och nutella. Galet! Jag ska testa de klassiska med banan. Jag är ju en banan-lover! Haha.

Nu imorse ringde jag till en öronklinik eller vad det kallas. Tjutet i öronen är ju fortfarande kvar, och jag ville höra vad de hade att säga. En sköterska där gav mig lite tips som att vila mycket, undvika Ipoden och höga ljud. Sen om några veckor kunde jag kolla upp det om det inte avtagit. Hoppas det försvinner snart!! Har i alla fall börjat lära mig att koppla bort ljuden. Jag hör dom bara på natten när det är helt tyst, så jag störs inte jättemycket av det. Men jag har svårare för att lägga mig och läsa om kvällarna, då kan jag inte koncentrera mig.

Haha, jag hittade min stegräknare i min låda idag. Ska snart ut på promenad och tänkte ha den på. Hur många steg är det nu man ska gå per dag för hälsans skull? Jag har ökat maten lite sen min svacka under julen. Äter vanlig lunch igen och försöker äta frön och nötter så ofta jag kan. Avokado på mackan och fet fisk. Jag ska bli hälsosam istället för självdestruktiv. Det leder ingenstans att skada sig själv. Och mat är ju så himla gott!
Så mitt nya nyårslöfte är att äta hälsosam, näringsrik, varierande mat och vardagsmotionera mer. Jag vill äntligen skapa lite balans i livet. Få tillbaka mensen och MÅ BRA.

Nu ska jag duscha! Puss puss



+ Bild

Frukost & mellanmål



Jag tror inte jag är ensam om att ha svårt för att komma på nya frukostar och mellanmål. Jag är en person som gillar variation i mitt ätande, helst varje dag faktiskt! Klart jag kan äta t.ex havregrynsgröt flera frukostar i rad, men isåfall måste jag byta tillbehör. Det är så himla lätt att jag tröttnar annat. Speciellt mellanmålen har jag himla svårt för att variera.

Nu vill jag ha er hjälp! Skriv ner era favorit frukostar/mellanmål. Gärna detaljerat, alltså inte bara "gröt med frukt". Vad för frukt/gröt?
Har ni något gott ni vill dela med er av som jag måste testa? Någon speciell kombination, blandning, något bröd, pålägg... vad som helst! Sen när jag fått en massa så kommer jag skriva ihop ett inlägg med alla tips ni kommit med, så att även ni kan inspireras. Så skriv på!
+ Bild

Begär



Snacka om ha-begär. Steve Madden gör de hetaste skorna ever. Mmm, vill ha NU.

Böcker som betyder



Åh jag älskar dessa små söta böckerna. Visst är de?! Själv gav jag en till mamma för nått år sen. "Glädje" heter den och det står en massa fina dikter om vad som är glädje i livet. Love it!
Finns att köpa här!

Äggröra

Äggröra är så bra. Snabblagat, gott och mättande! Funkar både som frukost och lunch. Idag blev det som lunch med en massa goda tillbehör. Mums!



Morgonpromenad

Bestämde mig efter frukost för att ta en skön morgonpromenad. Jag älskar lugnet av en söndagmorgon. Allt känns så rofyllt och mysigt. Man hör bara fåglarnas kvitter och mina skor i gruset.
Tyvärr hände det en mindre mysig sak när jag skulle gå i den lilla, lilla skogen en bit från där jag bor. Jag tänkte först släppa min hund lös, men var osäker på om det fanns andra hundar i skogen. Min hund skulle aldrig springa fram till en annan, men om en annan skulle komma ville jag ha min hund i säkerhet. Såklart kommer det en ful gubbe med sin lilla skäggiga hund. Lös of course. Den springer i full fart mot min hund och ägaren bara ser på, helt lungt utan att ropa på sin hund eller ropa TILL MIG att allt är lungt, att hunden bara vill leka (egentligen inte okej det heller, min hund gillar ändå inte andra okända hundar som kommer mot henne, men det hade känts som han visat mer respekt i alla fall).

Så jag som är helt ovetandes om vad det är för hund som springer mot min hund, schasar bort hunden med mitt ben, utan att nudda den. Mitt syfte var självklart inte att skada hunden, utan bara markera att det inte är okej. Min hund blir rädd och arg och skäller 3 snabba skall mot hunden. Hon tycker INTE om hundar som bara kommer rakt på henne (vem gör det?).
Sen kommer ägaren och säger till mig "sparkar du på min hund?". Och jag säger bestämt att "nej gör jag inte, jag föste bort den eftersom min hund och jag ogillar hundar som kommer springandes rakt på oss". Och han säger stöddigt tillbaka "jaha, vad olyckligt". Vilket jävla pucko rent ut sagt. Vill han inte att folk ska fösa bort hans hund får han fan ta och koppla sin hund eller skaffa lite pli på hunden (och sig själv framförallt).

Åh det gör mig så jävla irriterad. Lite respekt får man väl ha för andra hundar och deras ägare?! Jag skulle ALDRIG tillåta min hund att springa mot en annan på det viset. Dels för min egen hunds säkerhet och dels för att andra ägare oftast inte uppskattar att andra hundar de inte känner springer i 100 km/h mot en.
Sen tänkte jag på det när jag kom hem. Tänk om min hund huggit mot hans hund? Jag menar, då är det ju inte mitt fel eftersom det var hans hund som inte var kopplad. Right?

Jaja, idag blir det vanliga söndagssysslor. Städa. Om jag orkar... SÅ stökigt har jag faktiskt inte, hihi.
Puss på er!


Sushilördag

Ganska jobbig och tråkig dag idag måste jag säga. Tyvärr! Har ångest för många olika saker, bl.a pipandet i örat som fortfarande inte gått över. Igår kväll fick jag panik och blev så jävla ledsen för att det aldrig slutar, och för att jag inte kunde sova när jag var så trött. Det tar verkligen mycket energi den där eventuella tinnitusen. På måndag ska jag ringa och boka en tid hos en expert. Tack och lov för det. Även ifall han/hon inte kommer kunna göra något så känns det skönt att bli undersökt. Det känns alltid bättre att få höra att det kanske avtar om ett tag, eller att det kanske stannar kvar föralltid. Ja till och med det hade lugnat mig. Då kan jag acceptera och gå vidare. Nu är det bara jobbigt att inte veta.

Egentligen skulle vi ätit Thaisoppa idag, men mamma mådde dåligt och jag var sugen på sushi. Så det blev sushi från Sushibaren. Sååå gott och fräsht! Mamma beställde "chilimarinerad tångsallad" också. Var lite skeptisk först, men guuud vad gott det var! Verkligen en intressant och god smak. Låter kanske äckligt att äta tång, men det ska vara himla nyttigt faktiskt! Väldigt näringsrikt.  Så det kommer jag beställa fler gånger. Väldigt mumsigt!!

Jag åt lagad mat till lunch idag, vilket jag är stolt över. Det tog emot som fasen men jag gjorde det ändå. Åt linssalladen från igår med två hemmagjorda crabfishbiffar och keso. Jättegott! Efteråt tänkte jag "åh fy vad jag ätit mycket nu", men energimässigt var den lunchen detsamma som mina "fika-luncher". Så dumt att få ångest bara för maten var lagad. Då fattar jag hur jäkla sjukt mitt tankesätt är. Detta året ska ju bli ett bra år! Då får jag se till att GÖRA det till ett bra år.

Hur som helst, hoppas ni får en mysig lördagkväll! Puss puss


Ta hand om dig



Nu på vintern är det lätt att känna sig blek, trött och glåmig. Jag försöker alltid ta hand om mig lite extra vid dessa tider på året, mest för att må bra på insidan, men också att stråla lite extra på utsidan!
Jag är nästintill beroende av alla sorters hudkrämer, ansiktskrämer och läppglans såhär års. Kylan gör att huden blir så otroligt torr.

Ett annat problem jag har är mörk under ögonen. Tror knappast jag är ensam om det, och de flesta har det faktiskt. Huden under ögonen är tunnare och därför syns blodkärl och annat lättare än övriga ansiktet. Därför använder jag mig av en concealer. 1. kommer från The Body Shop och 3. kommer från NARS.

Ett läppglans jag älskar kommer från H&M och är en avlång tub. Finns i olika färger och jag har en rosa med lite, lite skimmer i. En annan favorit är 3. som kommer från Accessora.

Nummer 4. är en bra lotion till ansiktet från Clinique och 5. en stor favorit från The Body Shop som doftar jordgubbar.
Efter en sån här hemmabehandling mår jag genast bättre på alla möjliga sätt. På vintern är det ju extra mysigt eftersom man kan ta på sig en skön mysdress, ett par tofflor och krypa ner i soffan med en tidning och en kopp te. Inte helt fel...

Nybakat

Bakade lite precis. Små söta frallor med massa frön på! Ska ätas till en Thailändsk soppa ikväll som består av bl.a kyckling och nudlar. Mumsigt!
Kom på frallorna själv med hjälp av ett annat recept.


Frallor med frön

3 dl rågmjöl
2 dl siktat dinkelmjöl
1 dl fullkornsvetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk kummin
1 dl hackade torkade aprikoser
½ dl flytande margarin
1½ dl gräddfil
1½ dl naturell yoghurt

1 ägg till pensling
Linfrön, sesamfrön och solrosfrön

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör om ordentligt och tillsätt sedan margarinet, gräddfilen och yoghurten. Blanda till en smet och lägg upp på mjölat bakbord. Forma till en långsmal rulle och skär i ca 13 bitar. Rulla till bullar och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över fröblandningen. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

Bekräftelse

En sak slog mig nu precis när jag stod och sminkade mig. När jag var yngre var jag så otroligt osäker på mig själv. Ibland är jag det fortfarande... ganska ofta faktiskt, men som liten kunde jag inte ens stå för det jag tyckte och tänkte. Någon "kompis" kunde säga att mitt namn var konstigt och fult, att mina fingrar var för smala eller att jag var feg. Det bara slog mig nu att jag alltid lyssnade på de elaka rösterna. Att jag verkligen kunde börja skämmas över mina långa smala fingrar, även ifall jag innerst inne tyckte dom var fina.

Jag tror alla vill ha bekräftelse på något sätt. Att man duger. Det kan ju vara massa saker! Som att dricka sig full på sprit, bara för att "alla andra gör det", eller att röka för att det "är tufft". Att svälta sig och alla andra typer av ätstörningar är ju också sätt att försöka synas, få bekräftelse och för att helt enkelt överleva! Låter ju knäppt att svält kan få en att överleva, men mentalt och psykiskt är det ett överlevnadssätt. Så svårt att förklara, men som att t.ex vara alkoholist. De dricker ju för att klara av vardagen och jobbiga saker. De behöver spriten för att fungera! På ett dåligt sätt, men det funkar ändå på något sätt... annars hade man ju inte fortsatt.

Det sköna var nu när jag stod i spegeln att jag verkligen tror på att jag är bra som jag är. Alla de dumma rösterna sen jag var liten är just bara röster. Avundsjuka människor som tvivlar på sig själv. De försöker "överleva" genom att trycka ner andra.

Någon som förstår mig? Kändes i alla fall skönt att komma på dehär. Nu måste jag fixa lunch! Puss

Nyttig gröt

Jag har testat detta en gång förut. Då följde jag ett recept från Nlife men det blev inte speciellt gott. Man skulle ha i kanel och massa annat konstigt som faktiskt förstörde gröten. Nu tänkte jag testa detta igen, fast "naturell" med lite skivad frukt och soyamjölk. Själva konsistensen på gröten var supergod, och den mättar länge!



1 portion

1 dl helt bovete
2½ dl vatten
½ msk linfrön

Häll först kokande vatten över bovetet och skölj det sedan i kallt vatten. Koka sedan bovetet i vattnet ca 30 minuter. Blanda i linfrö. Servera med mjölk och frukt. Funkar utmärkt att koka gröten kvällen innan och värma i micron på morgonen. Torkad frukt är också gott i, t.ex russin eller aprikoser.

Receptet är hittat här!

Fredagsmys



Jag älskar att duka upp olika slags snacks till fredagkvällen. Grönsaker med en god dippa är så otroligt gott och fräscht. Ett gott mellanmål också om man har svårt för att variera sina smörgås-mellanmål.

Förslag på grönsaker

Morot
Gurka
Paprika
Blomkål
Broccoli
Gröna bönor
(Oststavar är också gott!)

Dippa

Gräddfil och valfria kryddor eller kryddmix
Ett annat alternativ kan vara mosad avokado med lite salt, peppar och citronsaft blandat med kesella eller creme fraische.


Back on track

Hej sötnosar! Nu är jag tillbaka på riktigt igen efter en liten sketen paus. Haha. För jättelång var den ju inte, fast det känns så även ifall jag skrivit nått snabbt tråkigt inlägg. Hoppas ni saknat mig lite grann i alla fall.

Har haft det dundermysigt med min lilla vän. Sett filmer, skrattat, gråtit, gått promenader, fikat på stan och pratat en massa. Är ganska trött nu faktiskt. Ikväll blir det att träna, laga en jättegod maträtt - linssallad med rökt lax, och senare ska jag krypa ner i soffan med min tidning som bara handlar om Thailand. Finns en special-tidning att köpa nu fram till den 30 januari. Så ska ni dit eller vill veta mer om Thailand så köp den!!

På tal om Thailand. Biljetterna kom idag!!! Fatta, nu är det verkligen PÅ RIKTIGT. Okej, det har det varit hela tiden. Men det är så himla nära nu att jag börjar få lite resefeber. Är grymt nervös! Fast på ett positivt sätt. Tänk när vi sitter där på stranden och ser solnedgången med en drink i handen... oooh så overkligt! Bara 47 dagar kvar nu. Yay!

Den senaste tiden har jag ätit ganska dåligt. Eller väldigt dåligt hade väl en del tyckt. Ensidigt och för lite näring och energi. Vet ni vad det gjort med mina tankar? Jag känner mig så sjukt mycket fetare. Min hjärna svälter och min kroppsuppfattning blir helt skev igen. Usch det är så läskigt när detta händer, för man vill ju bara ner i vikt då. Fast tack och lov vet jag att det "bara" är hjärnan som lurar mig. Jag är inte ett dugg tjock, ful, dum eller hemsk. Så nu är det verkligen kämparglöden som ska tillbaka!! Är riktigt peppad för att vända detta.
Min behandlare sa ju igår att jag även ska planera mina luncher i förväg. Och egentligen kanske det hade hjälpt mig. Igår planerade jag och Fanny hela denna matdagen, och det har gått jättebra!! Och det KÄNNS bra!

Nä nu måste jag sätta igång med middagen. Mamma kommer snart hem! PUSS!



+ Bild

Nya jackan

Här är jackan jag köpte igår. Finns i röd också för den som tycker bättre om det! Köpte den på Stadium för 699 kronor, och den har kostat 1299 kronor innan. Märket är Everest.
Haha väldigt tråkiga bilder, men men! Jag älskar jackan!!




Hej vänner!

Tänkte bara uppdatera lite och säga att jag lever, haha. Brukar ju skriva flera inlägg varje dag, men en liten paus från bloggen är nog nyttigt ibland. Fanny är fortfarande här och vi bara myser och är med varandra. Var på Idun idag vilket inte var speciellt givande. Får nästan aldrig någon syl i vädret... och jag är inte den som avbryter folk som pratar. Tyvärr kanske man skulle säga?! Sen har jag börjat fega med att säga det jag känner. Efter att ha blivit avvisad att få mer hjälp så har jag dragit mig tillbaka. Kanske inte så konstigt?! Nu ska jag tydligen börja planera mina luncher också, eftersom dom går så dåligt. Usch jag vill verkligen inte tänka ännu mer på mat, men vad gör man?

Känner mig bara så himla opepp, och från Idun får jag inte precis någon motivation. Säger man att det går dåligt blir man alltid ifrågasatt - "är det verkligen frisk du vill bli?". Den sjuka delen av mig vill ju INTE bli frisk. Den vill bara ner i vikt och gå tillbaka till tryggheten... medan JAG vill bli fri från denna skiten. Det är ju också därför jag ber om mer hjälp...

Nä, nu är vi riktigt hungriga. Ska äta hemmagjorda köttbullar i tomatsås med pasta. Sååå gott! Förresten köpte jag en vinterjacka på Stadium idag! ÄNTLIGEN! Haha. Den är riktigt skön och varm. En svart dunjacka (Everest) som går över rumpan. Äntligen hittar jag en. Sen var den var nedsatt från 1299 till 699! Vilket kap!

Hoppas ni mår bra allihopa! Puss & kram

Godkväll

Fanny är här nu. Har gått promenader och fikat idag, pratat en himla massa om allt mellan himmel och jord. Känns så skönt att hon är här! Vi har alltid så roligt ihop. Spelade in en helt sjuk video innan som vi tänkte lägga upp här, men ni kommer tycka vi är helt sjuka i huvudet! Hahaha. Jaja, det var härligt att skratta i alla fall. Det var väldigt längesen jag gjorde det sist.

Imorgon ska vi in till Malmö och fika med en annan kompis. Sen blir det Idun för min del och efter det följer nog Fanny med mig hem igen. Hoppas det. Det känns som vi behöver varandra!!

Ikväll ska vi göra fruktsallad och se på Mamma Mia. Mmmm jag älskar den filmen!! Ska bli riktigt mysigt. Förresten fick jag min mysdress idag. Mmm den är jätteskön! Mjuk och mysig.

Hoppas ni får en trevlig kväll! PUSS på er från oss.



Bild från första Kreta-resan för 1½ år sen. Bruuuuuuuuuna!

Jumping up and down

Inatt sov jag med mjukisbyxor, t-shirt, morgonrock, duntäcke och filt. Ändå frös jag lite grann. Helt sjukt ju! Inatt har det snöat här också, så det är vitt överallt. Jag vet inte vad jag ska tycka om det riktigt. Men en skön promenad i eftermiddag och sen komma hem och dricka te... det är grejer det!

Nu på morgonen åt jag en väldigt god frukost bestående av havregrynsgröt och medkokt banan & dadlar i bitar. Sen en skiva av Schulstads morotsbröd med keso, kalkon och gurka. Mmmmm! Jag har sagt det förut, men jag kan LEVA på frukostmat. Gröt, frukt, mackor med olika pålägg, omelett & äggröra, smoothies, te med skummad mjölk, nybakat bröd, yoghurt med hemmagjord müsli... åh så gott. Till min frukost såg jag The beach. Ni vet filmen med Leonardo DiCaprio som utspelar sig i Thailand. Exakt dit jag ska också. Coolt.

Jaja, som sagt kommer Fanny hit idag. Blir mys och så! Imorgon ska jag till Idun. Det var nästan 1½ vecka sen jag var där sist. Känns ju knappt som att jag går där ens... men ah, jag ska inte börja skriva om det... då blir jag bara irriterad. Jag har bett om mer hjälp både från Idun och här hemma. Och jag försöker hjälpa mig själv så gott det går, men det är inte så jävla lätt. Vad mer kan jag göra liksom? Stå och hoppa upp och ner och skrika efter uppmärksamhet? Jag vet hur man får uppmärksamhet - jag svälter ner mig själv till ett skelett igen. Men liksom, är det verkligen det som ska behövas? Men när ingen lyssnar på mina ord - jag behöver mer hjälp, så lyssnar ju ingen. Såklart mamma hjälper mig, men hon är ingen expert. Hon kan inte göra mer än att älska mig, fråga mig hur jag mår, hjälpa mig med måltider osv. Jag begär inte mer från henne heller. Det vore inte rättvist.

Nä, jag ska duscha nu! Ha en bra dag allihopa. PUSS!



+ Bild

How to save a life

Godkväll sötnosar! Mitt rum är så kallt att jag knappt kan sitta här. Brr! Det blev ju inte bättre nu när jag stod utomhus och pratade med honom... nu är jag i alla fall varm i hjärtat...
Lyssnar på musik i min Ipod och bara tar det lungt ikväll. Fanny skulle egentligen kommit hit idag men det blev imorgon istället. Ska se film ihop och bara mysa. Tror verkligen vi behöver det båda två.

Annars mår jag okej idag, inte mer. Maten är svinjobbig och jag pallar knappt tänka på det. Men vad gör man? Jag vill ju bli frisk... då gäller det ju att hålla huvudet ovanför vattenytan. Att alltid vara stark. Försöka leva och kämpa på. Fyfan vad jag INTE VILL det ibland. Det enklaste vore ju att skita i allt och drunkna... eller hur? Oh, nu kom låten "how to save a life" med The Fray. Väldigt passande. Hur räddar man ett liv? En trasig själ?

Läste Kenzas blogg idag. Hon berättade att två tjejer knackat på hennes fönster mitt i natten och börjat hota henne och vara allmänt spydiga. Vilka jävla människor det finns alltså. Hur orkar dom? Det finns garanterat stora nackdelar med att ha en stor blogg. Folk hittar alltid saker de stör sig på hos andra. Är det inte avundsjuka så är det något annat. Undra om någon kommer och knackar på mitt fönster en vacker dag? Who knows? Det finns ju uppenbarligen människor som inte tycker om mig heller av någon random anledning. Jaja, knacka på min dörr istället så tar vi det face to face! : )

Fy vilken huvudvärk jag fick nu. Ska snart äta lite och sen se på tv eller något. Ha en fin kväll! PUSS! ♥



Söta termosar

Visst är dessa termosar söta?! Såg dom i stan på Åhléns när jag var där i helgen. Mmm jag vill ha båda! Dom är rätt små och så är dom lätta = enkla att ta med sig. Man kan till och med dricka direkt från dom, tror jag! Såg ut så i alla fall. Väldigt smidigt! Kostar 75kr styck på Åhléns!


Värme

Gaah, det är så fruktansvärt kallt ute! Vi skåningar (i alla fall här längst ner i vänstra kanten) är inte vana vid minusgrader. Kylan blir ännu värre när man (som jag) bor precis vid havet. Det blåser och blir en fuktig kyla. USCH! Det gäller att försöka hålla värmen...



Stickad tröja från Burberry
Uggs från Topshop
Värmeljushållare från Granit
Halsduk från Accessorize

Ge mig! ♥

Kärlek

Åh proffsigt va?! Köpte dessa glasen igår på ÖB (5 kr styck!!) Jag borde kanske öppna café? Cornelias café låter väl trevligt : ) Hade ni kommit isåfall?
Ser ut som jag har sjukt mycket mjölk i, men det är bara lite mer än ½ dl mjölk som jag skummat! Fick ett tips att minimjölken är bäst att skumma, vilket jag INTE trodde eftersom det är så lite fett i. Men jo, jag instämmer! Minimjölken blir till det fluffigaste och hårdaste skummet! Soyamjölk är också super.
Btw, detta är en chai latte. Med kanel på toppen!


Trettondagen

Det tog mig nog 2 timmar att svara på alla era frågor igår. Wooh! Jag hoppas verkligen ni är nöjda med svaren. Det kom några fler frågor efter att jag publicerat inlägget, men jag svarar på dom senare.
Brrr jag sitter här och fryser nu. Har bara sovit ca 6 timmar inatt. Känns som jag får göra iordning en chai latte till mig själv snart! I mina nya latteglas. Mmm love them. Drack ur ett igår och det ser verkligen lika proffsigt ut som på café. Tänk att en sån kostar ca 35 kronor... det är vatten och mjölk typ!! Och en caffe latte kostar ju lika mycket. Svinigt.

Det är -2 grader ute här i Sverige, och +32 i Thailand. Undra hur jag kommer må i kroppen när jag kommer dit? Det är ju en rätt stor skillnad... förra sommaren (2007) när jag skulle till Kreta för första gången blev jag jättesjuk. Sen att vi hade fel på fläkten i rummet var ju inte mycket bättre. I rummet frös vi om nätterna och på dagen svettades vi ihjäl av värmen därute. När vi sen skulle åka hem fick jag rejäl feber och mådde riktigt, riktigt dåligt. Gud vilken mardröm det vore att bli sjuk till Thailand... kommer såklart åka ändå, men det blir ju jobbigare.

Nä nu ska jag värma mig hos vovven en stund, sen träna och duscha och efter det blir det lunch/fika. Hoppas ni mår bra! Kisses ♥




+ Bild (höger)

Mina svar på era frågor

Hur många besökare på din blogg har du i snitt varje dag?
Ca 700 stycken varje dag.

Vad heter stället du behandlades på före idun?
Det heter bara ätstörningskliniken i Trelleborg. Jättebra ställe!

Vad har du för bmi nu, och vilket bmi ska du nå?
Måste checka faktiskt... 18.3 i bmi. Mindre än jag trodde faktiskt.

Vilka är ni som åker till Thailand?
Jag, min mamma och mina två bröder!

Tror du det kommer bli lättare för dig att äta "förbjudna" saker i Thailand?
Absolut! Jag har alltid lättare för det så fort jag inte är hemma... på Kreta åt jag som en flodhäst hela veckan. Sen om jag är bortbjuden är det också lättare. Känns naturligt liksom!

Eftersom du inte jobbar, varifrån får du pengar?
Jag är sjukskriven från mitt jobb, och då får man pengar från Försäkringskassan!

Vad heter den fonten/typsnittet som dina inlägg är skrivna med? Och vilken är det på rubriktexterna?
Tyvärr vet jag inte det eftersom det är Spotlife som fixat det till mig!

Om du fick välja en efterrätt, den allra godaste du vet, vilken skulle det vara då?
Svår fråga! Gillar så mycket... men smulpaj med vaniljglass är grymt gott!!

Jag undrar hur länge du har haft dina ätstörningsproblem?
Sen jag var ca 13-14 år.

Har du haft någon seriös pojkvän, och i sådana fall hur länge varade det förhållandet?
Aldrig någon seriös. Har alltid bara haft korta "romanser" HAHA. Men kär har jag varit... riktigt jävla kär!!

Undrar även om du precis som jag är rädd och tycker det är svårt och jobbigt att komma riktigt nära en kille och bli kär och spendera tid tillsammans med honom pga av sjukdomen?
Ja lite är jag väl. Men inte lika mycket nu som förut. Fast jag har alltid haft svårt för att släppa in människor i mitt liv... vilket kanske inte märks när jag delar med mig av mina psykiska problem för 700 läsare... men jag menar i det riktiga livet. Har otroligt svårt för att lita på folk, och det är nog den största anledningen till varför jag aldrig haft ett seriöst förhållande.

Vad var det som utlöste din ätstörning?
Antagligen all osäkerhet jag fick från min barndom. Mycket hände då som satte sina spår. Blev först väldigt självdestruktiv genom att slå och skära mig själv. Sen gick det över till att supa och röka, sen kom maten in i bilden...

Jag undrar vad du har för jobb?
På ett speditionsföretag. Svarar i telefon, faxar och hjälper till med sånt som behövs. Slå upp det på google om du inte vet vad det är... det är svårt att förklara!

När kom vändningen för dig i din sjukdom? När började det kännas mer "naturligt" att äta?
När jag blev rädd för att dö. Vikten gick bara ner, ner, ner men i huvudet blev jag fetare och fetare.
Det var nog en tid efter att jag börjat på behandling (2 år sen). Då kändes det mer okej att äta än innan när ingen visste om mina problem (eller de visste, men jag nekade). Nu vill jag ju bli frisk, och för att bli frisk måste man äta. Jag brukar tänka att maten är min medicin!

Hade du något nyårslöfte? Isf vad?
Att bli snällare mot mig själv framförallt. Sen att komma ut i arbetslivet igen.

Vad och hur ofta tränar du?
Cykling och styrka. Varannan dag! Ibland hoppar jag över någon dag också, som idag ; )

Vilken är din favoriträtt?
Sushi!!

Hur mycket har du vägt som minst resp. mest?
Under min sjuka tid är det 42 kg (2 år sen), och som mest innan jag blev sjuk var 58-59 kg (typ 7 år sen).

Hur många mål äter du per dag?
Fem måltider.

Vilken är din favoritfilm?
Dagboken och Mamma mia!

Vem/vilka är dina favoritartister?
Paolo Nutini, The Fray... allt som liknar den musiken älskar jag!

Finns det något speciellt som ibland kan sabba motivation till att tillfriskna från sjukdomen?
Ja om jag känner mig tjock och ful, eller om någon frågar om jag verkligen vill bli frisk.

Är det något speciellt du verkligen önskade att du kunde äta utan ångest, bara gå upp och ta dig en bit/ ett glas/en skål utav?
Ja naturgodis och glass. Det är något jag verkligen älskar!

Började din anorexia pga av hälsolöfte/godisförbud eller dyl?
Nja, det var mer "fan vad fet jag blivit, jag borde gå ner i vikt". Sen läste jag massa artiklar om hur man går ner i vikt, och då uteslöt jag ju allt godis och liknande. Inbillade mig att jag mådde illa så fort jag åt nått sånt...

Hur fick dina föräldrar reda på det?
Mamma visste redan någonstans att jag hade ätstörningar, men jag förnekade hela tiden och ljög om allt. Sen tillslut berättade jag...

Hur god kontakt har du med din pappa?
Vi pratar i telefon ibland, ses på födelsedagar, julafton och sånt. Inte så ofta, men relationen är helt okej för tillfället.

Har han bott tillsammans med dig och din mamma någon gång?
Ja vi bodde hela familjen i en stor villa till för ca 7-8 år sen. Mestadels hade jag en underbar uppväxt med en komplett familj.

Favoritmusik?
Allt som innehåller piano. Sååå vackert! Men inte klassiskt, utan med "modernt".

Räknar du kalorier?
Ja ibland.

Hur ser då dagsplaneringen ut? (Procentmässigt om du inte vill skriva exakt, ungefär hur du sprider ut det över dagen)
Brukar äta mest till frukosten och middagen. Lunchen brukar vara riktigt kass, och mellanmålen okej.

Har du planerat på att börja jobba snart igen?
Ja målet är att börja med något efter Thailandresan. Om det nu blir någon kurs eller tillbaka till jobbet, det får jag se då...

Vad gör du om dagarna?
Umgås med vänner. Går promenader med min hund. Sköter huset ibland. Skriver. Pillar med foton.

Vad vill du helst syssla med i framtiden?
Bli makeup-artist. Gärna inom film, reklam, teater. Det vore såååå häftigt!

Hur skulle ditt drömliv se ut?
Att bo någonstans där jag har alla jag älskar i närheten. Att vara fri från alla slags sjukdomar (gäller även mina nära). Ha ett jobb jag trivs med. Att vara lycklig helt enkelt!!

Om du fick ta bort en av nackdelarna med anorexia, vilken skulle du ta bort då?(förutom ångest.) Frusenheten, tröttheten, kaloriräknande eller kontrollbehovet osv?
Kontrollbehovet!!!

Hur hanterar du ångest?
Försöker sysselsätta mig med något. Prata med någon. Gå en promenad.

Tjänar du pengar på din blogg? Hur mycket isf?
Ja men typ ingenting. För ca 1 år sen hade jag lite annonser uppe, och då tjäna jag 600 kr. Sen nu 100 kr sen jag vann spotlife.

Läser din familj din blogg?
Inte mamma. Men ibland läser min moster vet jag. Och min storebror & flickvän tror jag också läser ibland. Min chef har  till och med läst här nån gång! Gamla vänner har läst också... eller läser. Jag vet inte!

Vad tycker du om det isf?
Helt okej! Jag har inget att dölja.

Har du haft sex? (:O får man fråga det? hehe du svarar ju på det du vill så fråga får man va?)

Ja det har jag. Klart, jag svarar på allt som inte är kränkande och liknande.

Ska du blogga när du är nere i thailand, eller du tar en paus då?
Ja det ska jag så ofta jag hinner och kommer ihåg!

Varför började du blogga, vad vill du ge ut genom din blogg?
För att ha någonstans att få ur mig alla tankar och all ångest. Jag vill mest dela med mig av min historia och mina problem. Jag vet själv hur skönt det kan vara att veta att man inte är ensam om dehär!

Kan du ge något tips till mig hur jag ska hjälpa min bästapolare som har anorexia?

Berätta för henne att du finns där för henne oavsett. Hör av dig ofta även ifall hon inte ringer tillbaka. Man isolerar sig ofta när man har ätstörningar, och är rädd för att vara en börda för andra. Så bara visa att du finns där!! Det hade jag velat i alla fall.

Vad önskar du dig mest av allt just nu? I precis denna stunden.. hihi :)
Vilken söt fråga :) Hmm jag önskar mig nog någon som kunde klia på min rygg! Haha!

Vad i matväg tycker du är jobbigast att äta? Och då menar jag inte onyttiga saker, utan just -mat-.
Röror/soppor/grytor där jag inte vet innehållet. Om det är grädde eller liknande i.

Var är du uppväxt?
I Ljunghusen.

Vilken ort/stad gick du i skolan på när du var yngre?

Samma som föregående. Grundskolan i alla fall.

Hur tycker du att Idun har hjälpt dig och vad har du för planer efter Idun?
Eh... att skriva ner allt jag stoppar i min mun? Nej nu var jag elak. De har faktiskt hjälpt mig att kunna indentifiera mina känslor och att kunna hantera dom på ett bättre sätt. Det har gett mig mycket!!
Efter Idun vill jag plugga till Makeup-artist.

Hur får du dagarna att gå? I och med att du inte jobbar eller så. Blir du nånsin rastlös?
Jo vissa dagar gör jag ju ingenting. Men oftast sysselsätter jag mig med något jag tycker om. Försöker träffa mycket folk och röra mig ute. Alltså inte isolera mig som jag lätt gör.

Vad anser du att dina bästa sidor/egenskaper är? Vad tycker du att du är bra på?
Att beskriva mina känslor och att skriva.

Vad är din målvikt att gå upp till? Eller sätter Idun mest fokus på själva psyket, eller är det mest på det fysiska?
De vill att alla ska ha ett bmi på 20. Tror jag ska väga 55 för det.

Vad väger du nu? (Den frågan behöver du självklart inte svara på om du inte vill!!)
51 kg (sist jag vägde mig)

Vet du någon bra hemsida där de har bra och lättlagade vegetariska recept?
Jag brukar kolla in på Menyse.com. De har bra recept och även lite vegetariskt! Fina bilder också.

Har du varit tvungen att gå om någon klass i skolan/helt hoppa av p.g.a. ätstörningen?

Ja jag hoppade av på sommarlovet innan 3:an i gymnasiet. Fick dock mina betyg från de övriga 2 åren så jag gick inte miste om något. Förutom studenten då vilket suger.

Känner du på något sätt en rädsla att visa dig i bikini i Thailand?
Inte rädsla, men visst... de första dagarna blir ju inte så kul när man är vit som ett lakan!

Slår ofta tanken "jag måste ner i vikt innan Thailandresan" upp i ditt huvud?

Nä snarare upp i vikt. Och att bli mer vältränad ofcourse...

Vem var det först som märkte av dina ätstörningar?
Mamma tror jag.

Hur reagerade dina familj/släkt när de fick reda på dina problem?
Det vet jag faktiskt inte. I alla fall mamma förstod (förstår) mig rätt bra eftersom hon själv varit depp-sjuk. Finns rätt mycket likheter i det och ätstörningar!

Vilken maträtt är svårast att äta?
Bl.a pizza.

Har du någon gång varit inlagd på sjukhus för ätstörningarna?

Nej aldrig.

Förvränger du ofta sanningen i bloggen?
Nä det tycker jag inte.

Har du alltid varit en sådan som vill vara bäst och prestera bäst?
Nej faktiskt inte!

Åt du en enda chokladbit ur julkalendern?
Nä det gjorde min lillebror bättre.

Känner du ibland att bloggen gör din ätstörning värre än bättre?
Ja när jag får fittiga kommentarer.

Känner du ibland att dina vänner gör din ätstörning värre än bättre?

Absolut inte.

Vad e det absolut första du tänker göra när du kommer till thailand?
Springa ner på stranden!!

Vilken grundskola gick du i ?
Ljungenskolan.

Äter du nå godis eller efterrätter alls?
Jadå. Senast på nyår!

I dina värsta dagar vad kunde du äta då?
Knäckebröd och isbergssallad.

När förstod din familj och vänner att något inte stod rätt till?
När jag rasade i vikt och alltid tackade nej till efterrätter/godis.

Ungefär hur lång tid brukar det ta för dig att äta? Är du en sådan som äter långsamt eller normalt tempo?
Äter nog rätt normalt tempo. Ca 30-35 minuter!

Mäter du allt du äter? typ som fil och flingor och sådant, eller kör du med ögonmått?
Nej, händer bara ibland.

 Funderar du på någon annan behandling än den du går i nu och den du gick på förut? Vilken och vart i sådant fall?

Nej egentligen inte förrän igår. Ska först gå klart denna behandlingen sen får jag se...

Först tänkte jag fråga om du har en mail som man kan kontakta dig på. Har vid flera tillfällen tänkt skicka ett mail till dig eftersom jag tycker du verkar så vettig och inspirerande.
Taack!! Ja min mejl är [email protected] !

Sen är jag lite nyfiken på ditt kärleksliv, du brukar ju skriva om någon ibland. Om du vill dela med dig såklart:)
Det är rätt dött på den fronten, haha. Men visst, jag har en jag tycker om... som vet om det också och som jag känt jättelänge, men tyvärr kan man inte få allt man vill ha ; )

När, hurlänge och varför började du blogga?
Tror jag bloggar 2 år nu va? Vet inte exakt. Jag började blogga för att ha någonstans att skriva av mig på.

Finaste pojk, flick namnet?
Noah och Saga.

Vad har du för ögonfärg?
Grön!

Hur länge ska du stanna i Thailand?
16 dagar totalt inkl. resedagarna.

Finns det någon maträtt / efterrätt du fortfarande inte "kan" äta ifrån din sjuka sida?

Ja bl.a pizza och ute på resturang som jag inte vet vad det innehåller.

Har du något bra tips på vad man kan äta som "snacks" tex när man tittar på film eller bara är sugen på något gott?
Nötter är gott. Annars råa morötter i skivor med någon god dippa. Fryst mango är också supergott!

Vad tyckte du om boken "en anorexia saga"?
Har inte läst den faktiskt.

Du känns som en som en lung och mysig person, stämmer de bra?
Det tror jag! : D

Brukar du använda nagelack och i sådana fall vilken färg? färger?

Ibland. Oftast rött eller någon ljusrosa.

Var hittar du alla dina recept?
Olika matbloggar, menyse.se, tasteline och kokböcker jag har hemma.

Hur går det med boken? :)
Den har jag pausat med tyvärr. Har inte orkat psykiskt den senaste tiden!

Om du fick 3 önskningar, vad skulle du önska?
Att bli frisk. Att alla jag känner (och ni läsare såklart) ska vara friska och lyckliga. Att min kärlek blir besvarad.

Den bästa Disneyfilmen?

Åh! Älskar disney. Aristocats var min favorit som liten, så jag säger den!

Vilket är ditt favoritmärke i smink?
MAC! Grymt smink.

Andvänder du fondation varje dag?
Ja nästan.

Andvänder du några produkter i ditt hår förutom shampo och balsam?
Värmespray. Annars inget!

Hur ofta tvättar du ditt hår?
Varje dag. Ibland varannan.

Min dag

Oh my god! Ni är bra på att ställa frågor ser jag. Trevligt. Ska svara på dom nu ikväll. Lär ta någon timme! Har varit och storhandlat idag och gått lite i affärer. Tog hela dagen! Köpte bl.a latteglas som jag kommer dricka te med skummad mjölk i. Muuums! Sen köpte jag Mamma mia också. Oooooh jag älskar den filmen! Kommer se den om och om och om igen.

Förresten ringde jag någon sjukvårdsupplysning idag angående pipet i öronen. Hon var jättesnäll. Jag fick ett nummer till en specialist och sen sa hon att jag skulle undvika höga ljud och vila mig mycket. Förhoppningsvis avtar pipet, annars får man göra en ordentlig undersökning. Känns skönt att de hade svar. Känns ju som ett litet problem men det tar faktiskt mycket på en. Sover inte alls så bra som innan och även ifall jag mest hör det på kvällen/natten så ger det mig huvudvärk.

Skulle egentligen träna idag men jag pallar inte. Får bli imorgon. Förut kunde jag verkligen inte hoppa över en träning eller skjuta fram det. Känns himla skönt att kunna utan större ångest. Och maten har ju kommit lite i kläm idag, så träna på det är väl inge vidare smart...

Nej, nu ska jag svara på era frågor!! PUSS!

Frågor?

Tänkte att ni kunde få ställa lite frågor till mig om ni har. Något ni undrar över i mitt liv, om min personlighet, om Thailandresan, Idun... vad som helst, sålänge frågorna är seriösa och inte kränkande. ♥


Måndag 5 januari

Godmorgon huvudvärk. Såklart pep örat inatt igen. Även det andra örat har ett pipande ljud, fast det är konstant. Det andra hackar sig fram. Orkar nästan inte bry mig. Är bara så trött på att inget är som jag vill.

När jag äntligen lyckades somna igårkväll så var det ju självklart att jag skulle börja drömma. Jag drömde olyckligt. Om en jag tycker om. Mer än tycker om. Allt var så bra, men plötsligt vände det och han skulle fria till sin flickvän. Fyfan vad hemskt det var. Allt var ju så verkligt också. Trodde nästan det hänt när jag vaknade. Usch! *Glömma bort*.

Idag ska vi storhandla och tydligen åka förbi staden för att göra något ärende. Annars i veckan ska jag träffa vänner och ha det mysigt. Tänkte kanske ha spakväll och bara ta hand om oss. Jag älskar spakvällar. Mysmys!

Längtar till sommaren. Bilden nedan är på mig från förra sommaren. Hade lugg då. Ganska fint men det är jobbigt med lugg. På morgonen står den åt alla håll och kanter. Sen är den ivägen och när det blåser ser man rolig ut, haha. Men annars älskar jag lugg. Men nej, jag trivs bäst med lång lugg.
Jag hoppas min mysdress kommer idag. Topshop-kläderna lär inte komma än. Kanske på onsdag-torsdag nånting. Förresten så kommer våra biljetter till Thailand närsomhelst!! ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH jag längtar.

Nä, ha en bra dag allihopa! Puss


Sjuk?

Nu åkte precis bror hem med flickvännen och sina hundar. Är så jävla trött idag! Har ont i huvudet och öronen. Tänkte att pipet i vänster öra har med det att göra. Min förkyldning kanske spökar? Det gör inte jätteont i öronen men lite gör det. Fan också! Orkar inte bli sjuk. Men det är bara att bita i det sura äpplet och acceptera, som med allt annat typ. Får väl skylla mig själv lite också eftersom jag ätit dåligt (för ensidigt) på sistone. Annars är jag ALDRIG sjuk. Okej, det är väl att ta i, men jävligt sällan i alla fall.

Ska faktiskt sova redan. Är helt utpumpad känns det som! Får se om musik behövs ikväll igen för att döva pipet i örat. Det var faktiskt rätt mysigt att somna till musik igår, även ifall det tog längre tid. Har en jättebra cd som jag köpt av dedär musikerna som brukar spela på torgen i bl.a Malmö, Köpenhamn och Stockholm. Jättevacker musik! Har för mig att de var från Ecuador. Men sydamerika var det i alla fall. Haha, de är mina idoler! Ryser när jag hör den musiken... mmmm!

Nä gud nu dunkar mitt huvud. Nattinatt. Puss!

Gott mellanmål

Svängde ihop ett gott mellanmål precis. En "glass" gjord av ca 1½ dl kesella, en skvätt mjölk, ½ banan och ganska mycket fryst mango. Mixade och åt med sked. Riktigt krämigt och gott! Kanske inte riktigt säsong att göra iskalla smoothies och fruktglassar, men åh... det är ju så gott!





Gott med lite bitar i.

Fruity

Mmmm visst ser dessa fruktdrinkar goda ut?! Bilden är tagen i Thailand. Åh jag kommer ju dricka sådana hela tiden när jag är där! Och de till höger, är det fruktsallader? Ser gott ut.





Och dedär ser ju inte helt fel ut!

Pipande ljud

Oh nej. Jag tror jag har fått Tinnitus. Igår kväll när jag skulle lägga mig hörde jag ett ljud i vänster öra. Ett pipande ljud som hackar lite. Hörde det kvällen innan också, men då trodde jag det var mitt element som lät eller något annat i mitt rum. Det enda jag kan komma på som det kommit ifrån är på nyårsafton. Då stod jag och väntade på bussen när någon skitunge smällde en bomb typ 10-15 meter ifrån mig. Fan också! Kunde inte sova igår pg.a pipandet. Fick sätta på lugn musik för att kunna sova.

Jag gick in på google precis och läste lite om Tinnitus. Tydligen kan det också förekomma om man är stressad eller sjuk. T.ex förkyld. Och ja lite förkyld är jag. Men inte jättemycket. Jaja, får väl besöka herr doktor om det nu inte skulle gå över.

Åt frukost för en stund sen och fick magkramper. Min kropp vill inte samarbeta längre känns det som. ^^ Inte så konstigt kanske. Ska i alla fall springa och fråga mamma om Tinnitus nu. Hon jobbar ju på en skola så hon borde veta. Skrikande ungar varje dag ger ju tillslut hörselskador.

Min storebror fyller förresten 23 år idag. Grattis! Bara 7 år till 30 ; )
Puss !

Minutes of deep thoughts

Det känns inte som jag skrivit mina känslor och funderingar här i bloggen på länge. Förmodligen för att jag är rädd för dumma kommentarer. Jag vet att man inte ska bry sig, men det gör jag ju. Jag är känslig. Sårbar. Det är så jävla lätt att stampa på mig att det är löjligt. Egentligen vet jag att det inte är jag som är feg, det är dom som sitter bakom sina datorer och kallar sig anonyma. Och vad har jag gjort för fel egentligen? Har jag sårat någon? Varit taskig? Nä, jag sitter här och delar med mig av mitt liv. Mina känslor och en sjukdom som länge följt mig. Även ifall det har gått lång tid så har ingen rätt att trampa på mig och kalla mig jävla anorexibarn eller att jag borde ta mig i kragen och bli frisk nån gång. Jag bara önskar att ni som tycker det skulle våga träffa mig och säga det till mig medan ni ser mig i ögonen.

Jag kommer fortsätta skriva om min kamp. Dels för att det hjälper mig själv och dels för att det hjälper andra att känna sig mindre ensamma.

Sist jag var på Idun blev jag riktigt ledsen, men jag visade det inte. Jag sa bara "okej" och gick hem. Som jag skrivit innan bad jag om mer hjälp för någon månad sen, men de sa att det inte gick. Nu i tisdags sa min behandlare till mig att om jag har 6 bra dagar tills nästa vecka får jag ETT extra samtal veckan därpå. Och 6 bra dagar är detsamma som 6 perfekta dagar, utan några som helst misstag. Maten ska vara komplett näringsmässigt, normala portioner, det får aldrig gå mer än 3-4 timmar mellan måltiderna, det ska vara smör på alla mackor, inga lightprodukter... listan kan göras ännu längre. Och jag har inte ens haft EN sådan dag sen jag började på Idun. Nu begär hon att jag ska ha 6 sådana på 1 vecka.

Jag har inte riktigt vågat säga min åsikt om detta, eftersom jag är rädd att vartenda ord som kommer ur min mun ska ses som sjukt. Allt jag säger vänder och vrider dom till ett sjukt beteende. Det är bara att nicka och säga "okej". Därför frågade jag min mamma när jag kom hem vad hon tyckte om detta. Hon tyckte det lät helt absurt. Att sätta lite press på en är bra tycker mamma, men att begära att jag ska klara 6 dagar för att få ett extra samtal är inte okej. Mamma tycker att det hela är konstigt eftersom jag bett om mer hjälp för att jag faktiskt inte klarar att fixa några bra dagar.

Så vad gör jag nu? Jo jag kämpar som satan för att få åtminstone en bra dag. Hur går det då? Behöver jag ens svara...? Jag är inte perfekt, och jag känner mig bara ännu mer misslyckad när jag gång på gång inser att jag haft ännu en dålig dag. "Jag klarar ju ingenting, jag kan ju lika bra ge upp". Så känns det. Men det är heller inte det jag vill. Jag vill inte ge upp! Jag vill ha mer hjälp för att hålla motivationen uppe. Två samtal i veckan är vad jag bett om. Alltså 45+45 minuter i veckan.
Blä, jag vet inte. Kände bara att jag var tvungen att skriva av mig detta. Jag borde kanske börja på stället som jag gick på allra först? Där fick jag så sjukt bra hjälp. Gick upp 8 kilo och åt superbra. Sen slutade tyvärr min behandlare där och jag blev skickad till Malmö. Åh vad jag ångrar det! Sen jag slutade där har allt bara gått utför... ska se om det går att komma tillbaka. Ska mejla på en gång...


Frittata med paprika & basilika

Ett middagstips. Detta ska jag äta någon gång i veckan! Älskar frittata. Vill man kan man även ha potatis i. Alltså skivad potatis. Finns säkert recept på google!



1. Ansa/rensa parika och squash. Skär dem i strimlor/skivor. Sätt ugnen på 150ºC.
2. Vispa upp ägg med en gaffel. Salta och peppra.
3. Hetta upp olja i en panna på medelvärme. Fräs paprika och squash någon minut. Häll i hälften av äggvispet. Sänk värmen och låt steka i 2 minuter. Häll på resten av äggblandningen och låt steka i ytterligare 2 minuter.
4. Lägg parmesanskivorna jämt fördelat över ytan på omeletten. Strö över basilikablad. Sätt in stekpannan högt upp i ugnen och laga i ca 8 minuter, tills osten har smält.
5. Servera frittatan ljummen.

Löshår

Mmm jag är så sugen på att köpa löshår igen. Tänkte testa att köpa från Medorian. Någon som köpt därifrån? Det verkar som att de har bra kvalitét på håret till ett bra pris. Denna gången tänkte jag mest fylla ut mitt eget hår, alltså göra det tjockare och inte så mycket längre. Har ju redan rätt långt hår. Tänkte köpa clips såklart. Skönt att kunna ta ur när man vill :)


Ny mysdress

Åååh vad jag är trött idag. Har äntligen börjat kunna sova längre om dagarna. Innan vaknade jag alltid vid 7 och var klarvaken. Nu lyckas jag åtminstone sova till klockan 9. Det störiga är att frukosten och lunchen blir så nära varandra. Jag blir ju alltid så mätt av mina frukostar. Jobbigt.
Mmm vet ni vad jag gjorde igår kväll innan jag somnade? Jag låg och noppade ögonbryna, filade fötterna, smörjde in hela kroppen med lotion, skrubbade ansiktet och klippte naglar. Så himla skönt! Jag älskar att känna mig så ren och fräsch. Speciellt innan jag sover. Mysmys.

Jag var lite busig precis och beställde en mysdress från Sexy.se. Har velat ha den ett bra tag och nu köpte jag den. Visst ser den skön ut?! Såg även att Natasha och hennes vän har vars en sådan. Perfekt till den långa flygresan till Thailand ju! Jag menar, 10 timmar i ett flygplan är inte att leka med. Det gäller att ha sköna kläder! Jag tänkte ha med mig lite snacks på flyget också. Tror ni det är tillåtet? Typ frukt och nötblandning. Man får ju mat på flyget också, men jag är inte så glad för flygmat. Speciellt inte middagsrätterna. Frukostarna brukar vara helt okej med bröd, pålägg och kokt ägg. Det går ner.

Fy satan vad jag fryser hela tiden. Tycker det bara blir mer och mer. Jag tror jag har dålig blodcirkulation. Jag kan ligga under duntäcken och ändå frysa. Är rätt säker på att många av er känner igen er? Och det är faktiskt inte skitkallt ute. En plusgrad idag. Jag såg ett program igår om världens kallaste ställe på jorden. De hade 70 minusgrader som rekord, och en vanlig dag kunde vara 50 minus!!! Usch!

Nä nu ska jag duscha och sen testa mitt nya smink från Face stockholm. Puss!


Gamla bloggdesign

Haha vet ni. Imorgon kanske jag (och alla andra spotlife-bloggar) får tillbaka min gamla design igen. Det är något klydd mellan blogg.se och spotlife som jag inte förstår mig på. Men det är i alla fall vi bloggare som drabbas. Tråkigt! Men bli inte rädda om min blogg ser ut som fan imorgon! Haha. Minns inte ens hur min gamla design ser ut... omg. Pinsamt!! ^^ Men det ska nog lösa sig så att jag och de andra får tillbaka våra fina bloggdesigner igen :)

(Verkar som vi får behålla våra bloggar. Thank god!)

Shopping

Hej vänner! Som jag lyst med min frånvaro här idag då. Hehe, men det blir ju så ibland. Var i Malmö idag med hopp om att hitta en himla massa kläder, väskor och skor. Hittade ingenting. Inga kläder, inga väskor och inga skor. Det enda jag möttes av var stressiga människor som ville shoppa på rean. Usch och blä. Jag hatar rea. Ja faktiskt! Det är rörigt överallt, kläder ligger på golven, man hittar aldrig rätt storlek, provrummen är alltid fulla, köerna är 25 meter långa och man trängs bland allt folk. USCH!
Annars har jag haft en bra dag. Köpte åtminstone ett rött diadem på glitter och smink på Face Stockholm med mitt presentkort. Kändes ju himla skönt! Behövde bara betala ca 100 kronor eftersom jag gick lite över presentkortets värde. Men hallå, en foundation, en concealer och en bronzer för 100 spänn! Haha, inte dåligt.

Köpte lite grejer till resan också. En adapter eller vad det heter. Eluttagen ser annorlunda ut i Thailand. Sen blev det resväskor och hela köret. Fick massa rabatt också av en snäll gubbe! Haha. Han var så rolig och snäll. Jag ääälskar när utländningar bryter på svenska. Det är så himla charmigt!

Åt sushi till lunch. Mums säger jag bara. Han som gjorde sushin var jättetrevlig. Skämtade massor med oss och bjöd på sig själv. Nu när jag tänker efter har jag bara stött på trevliga människor idag! På bussen hem sa busschaffören plötsligt i högtalarna att vi skulle ha en trevlig resa, och att vi skulle spänna fast oss om något skulle hända. HAHA! Så jävla gulligt. Och hon som hjälpte mig på Face Stockholm sa hela tiden "vännen" till mig. "Varsågod vännen". Haha sånt gör mig så jävla glad!

Sen nu när jag kom hem var jag så besviken över att jag inte hittat några kläder. Så jag klickade hem några plagg från Topshop som jag kollat in ett tag. Supernöjd är jag! Om någon undrar kostar frakten 5£ och tar ca 4-5 arbetsdagar att komma fram. Ingen tull heller! Så två linnen köpte jag och ett par glansiga leggings. Coolt!

Hoppas ni också haft en bra dag! PUSS!

Bilddagboken

Förresten, jag har skaffat en ny bilddagbok. Min förra försvann när min mejl blev hackad.
Heter bubbblegum där numera. Med 3 stycken b. Haha. Lägg gärna till mig om ni vill.
Puss!

Lyxig och nyttig musli

Godmorgon! Det ser riktigt kallt ut idag. Frost och vitt på taken. BLÄ! Jag som känner för att ha något annat än vinterkläder på mig idag, men det är väl bara att klä på sig och hålla tyst. Eller frysa halvt ihjäl, men det är ju inte direkt lockande.
Om en stund ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar. Sen dra till Malmö. Är riktigt shoppingsugen idag!

Tänkte först dela med mig av min egen müsli jag fixade ihop igår. Den blev väldigt god! Färsk frukt till är nog också gott. T.ex skivad banan, mango eller rivet päron. Mums! Müsli går ju att använda till mycket annat också. T.ex att ha i smuldegen till en äpplekaka eller på smoothien. Gott!



Min müsli med tranbär och kokos
Ca 7½ dl müsli

2 dl havregryn
1 dl dinkelflingor
1 dl rågflingor
3/4 dl vetegroddar
½ dl linfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl psylliumfrön
Några msk kokosflingor
Torkade tranbär (finns utan socker på ICA)

Blanda grynen och flingorna i en stekpanna och rosta några minuter på hög värme. Rör om hela tiden. Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om ordentligt. Förvara i en lufttät burk, gärna i kylskåp (håller längre).

Hoppas ni får en bra dag! Pussar!

Smile

Lite bloggande idag känns det som, fast ändå inte. Äh, skitsamma. Imorgon ska jag faktiskt till stan och shoppa. Känns som en bra start på året! Uppdatera garderoben lite med fina och bekväma kläder. Tänkte kolla in de glansiga leggingsen på Gina, fina baslinnen, skor på Zara, smink på Face, stentvättade jeans från Weekday och kanske lite vårmode. I tisdags när jag var och skulle shoppa hittade jag ingenting. Men jag var rätt stressad och uppe i varv att jag bara ville hem. Då funkar det inte.

Mitt enda nyårslöfte i år är att ta hand om mig själv bättre än jag gjort den senaste tiden. Det borde jag faktiskt kunna hålla. Det är en viktigt grej. Gör jag inte det kommer jag aldrig komma vidare i livet. Är man själv inte hel i själen är livet inte speciellt roligt att leva. Men tänk egentligen så mycket livet har att erbjuda... det finns så otroligt mycket att uppleva! En sak jag saknar väldigt mycket är att skratta. Liksom riktigt asflabba. Känna hur tårarna börjar rinna nerför kinderna och hur magen krampar. Att skratta är så himla viktigt! Ibland försöker jag le lite smått när jag är ute. Det känns så mycket bättre när man har ett leende på läpparna. Skratt och leenden smittar!

Hoppas ni haft en bra första dag på detta året!
Puss ♥

Modeblogg



Hittade en blogg igår som jag vill dela med mig av. Grym stil tjejen har! Me like.
Bettina Style

Första januari

Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton igår. Det hade jag! Blev bara lite förvånad över hur lite raketer det skjöts upp vid tolvslaget. Inget mig emot, eftersom jag tycker det är rätt sjukt hur mycket pengar folk lägger ut på det. Egentligen inget som rör mig, de får ju göra som de vill... men tänker man närmre är nackdelarna fler när det gäller raketer och smällare. Varje år är det någon som skadas, hundar och andra djur är skräckslagna och många behöver lugnande medel. Det är inte bra för miljön osv osv. Listan kan göras lång. Men visst är det vackert!! Det tycker jag faktiskt.

Åt en väldigt fin middag hos några släktingar igår. Förrätten bestod av en räkcocktail - räkor, gurka, lök och någon puré av creme fraische tror jag det var. En bit ugnsrostat bröd med örtolja på. Huvudrätten var lammfilé med matkorn, bönsallad och en sås på turkisk yoghurt med mynta och harissa eller vad det hette. Jättegott! Första gången jag smakade matkorn. Det var rätt gott faktiskt! Kul alternativ till ris, pasta och potatis. Sen till efterrätt blev det en blåbärsmousse med någon spännande frukt på, ett stort jättegott flarn av honung och massa annat och en chokladbit. Jättegod efterrätt! Moussen var supergod. Jag tycker det är gott när det inte är översött. Denna var mer syrlig och krämig! Kul att alla blev blåa i munnen efteråt. Haha!

Jaja, hittills detta året har det inte hänt något spännande. Har stått och bakat scones och gjort müsli. Müslin får ni receptet på imorgon när jag smakat den. Kom nämligen på receptet själv. Kallar den för tranbärsmüsli med kokos. Det ni!
Sconesen var goda. Men smakade mer som vanligt bröd. Fast ett väldigt, väldigt gott bröd! Dom var i alla fall otroligt lätta att göra. Bara att blanda ihop och grädda 10 minuter. Det gillar jag.

Nu ska jag faktiskt träna, sen borde jag städa här... blä. Puss på er!




Scones



Dessa ska jag baka idag. Receptet kommer från Nlife.

Ca 16 bitar

3 dl dinkelmjöl
3 dl vetemjöl
½ dl hela linfrön
1 dl havregryn
1 tsk mineralsalt
4 tsk bakpulver
2 dl fil eller yoghurt
1 burk kesella

Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke så att bakpulvret fördelas ordentligt. Tillsätt sedan fil och kesella och arbeta degen smidig med händerna. Dela degen i fyra lika bitar. Rulla dem till bollar, lägg på plåten och kavla dem till runda plattor. Skär med en brödkniv varje platta rakt över i fyra delar. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna på galler innen du bryter isär dem och serverar.

RSS 2.0