Kvällsfika



Färska jordgubbar, mango, hallon, banan, naturell yoghurt, hasselnötter, kanel och kardemumma. Mätt och belåten!



Framsteg jag gjort

Jag har ändå gjort en del framsteg nu på sistone, när det gäller sjukdomen och "kontroll"-behovet. Här är några grejer jag kan komma på just nu.

1. Jag struntar ibland att räkna kalorierna.
2. Sket i träningen en kväll.
3. Lyxar till maten lite mer, med t.ex nötter.
4. Jag tycker verkligen om att ge min kropp det den behöver.
5. Jag har positivare inställning till min kropp.
6. Kan äta fler maträtter nu än innan, jag nojjar inte lika mycket.
7. Jag kan be mamma laga mat åt mig (som t.ex omeletten till dagens lunch).
8. Jag bryr mig inte lika mycket om jag skulle gå upp något kilo i vikt, det känns inte så "farligt".
9. Kvällsmålen blir varje kväll nu.
10. Eftermiddags mellisen kommer jag lätt kunna lägga till på semestern, och lära mig ta med något till jobb (få in vanan).
11. Om jag verkligen vill ha glass så äter jag det (som igår, ångrar mig inte en sekund).

Rätt många punkter ändå. Och på så kort tid!! Ni som följt mig vet ju hur jävligt jag mådde för bara nån månad sen. usch! Vill aldrig må så igen. Jag kämpar för att slippa det.
Det känns BRABRABRA!

Min outfit idag


Detta hade jag på mig idag.
Jeans, linne och skärp från topshop
Örhängena från Accessorize (köpte dom i köpenhamn)

Älskar verkligen dom nya jeansen! Modellen heter Baxter. Underbar ljus färg på dom, som passar himla fint med pasteller, som det ljusa linnet jag hade på mig idag (som är mer beiget än det visar på bilden). Somrigt men ändå ganska påklätt. Love it!

Mina nya böcker!

Idag hämtade jag ut mina nya böcker. Har kikat igenom dom, och guuud va underbara recept! Exakt sån mat jag avgudar. Färgglad, smakrik, god och nyttig mat. Här är bilder!

Kostrådgivarens Kokbok (Nina Ahlm - nlife.se), Pauluns GI-månad och boken Ät allt.


Bilder från Pauluns bok. Här är det frukostrecept.






Nån lunchrätt!


Och nu Nina Ahlms bok!










Underbaaart! Kommer få så himla mycket inspiration av dessa böcker. Det står också i dom att de inte är bantningsböcker, utan äter man såsom i böckerna så kommer man gå ner i vikt OM MAN BEHÖVER DET. Annars är det bara mat som alla mår bra av. Alltså mat som ger en den näringen man måste ha!
Ska titta mer i dom ikväll. Såg några recept som såg underbara ut. Ska nog göra någon av frukostarna imorgon. Mmmmm!

Sista dagen i juni

Och sista måndagen innan semestern. Det regnar och är måndag. Kan det bli värre? Javisst, fast det känns inte så. Helgen har varit supermysig, men jag är väldigt trött. Blev ingen vila alls, och jag sov riktigt dåligt natten till söndagen. Men egentligen hade jag varit trött i vilket fall, så vad gör det att jag inte hann vila. Kan jag väl göra på semestern istället. Jag ska läsa massor när jag är ledig, vilket jag aldrig hinner på vardagarna. Tråkigt, för jag älskar att läsa. Minns inte ens sist jag läste en bok från början till slut. Det måste varit ett år sen nu.

Förutom tröttheten så mår jag helt okej idag. Har aningen ont i min kropp bara. Min högra axel gör riktigt ont eftersom jag haft min väska där hela helgen. Jag går liksom och spänner mig omedvetet. Mina fötter ömmar, likaså mina knän. Och mina höfter! Har promenerat så mycket i helgen att jag fått så ont. Sen går ju jag alltid i högklackat, så det är väl en anledning till värken också.

Har känt mig ganska frisk i helgen. Alltså psykiskt. Med sjukdomen och det. Jag tänker hela tiden "jag vill inte vara den sjuka, jag vill må bra, jag vill äta maten, jag vill leva, jag är nöjd med min kropp, jag duger som jag är". Det funkar också. Jag är verkligen jättenöjd med mitt utseende just nu. Det är inget fel alls med min kropp, inte heller mig själv som person. Jag förtjänade glassen jag åt igår t.ex. Jag njöt också! Jag såg en massa andra människor som också åt glass, och jag tänkte "kan de så kan jag".
Ibland får jag sånna sjuka tankar. Jag vet att detta är fel att tänka såhär, och jag dömmer ju folk i förväg... men jag tänker avslöja det ändå. Ibland när jag ser en jättesmal tjej, så tänker jag "hon har säkert ätstörningar". Nu i helgen tänkte jag så en gång, men typ 5 min efter att jag tänkte så, drog hon upp en stor godispåse ur fickan. Jag vet ju att man inte är frisk bara för att man äter godis, verkligen inte. Men ni vet, jag blev "glad" på nåt sätt ändå. "Hon äter och är smal, då kan jag också". Förstår ni? Det blir något positivt för mig, även ifall det kanske är en elak tanke från början.

Är jättemätt nu. Åt min älskade havregrynsgröt tillsammans med banan, cashewnötter och havremjölk + en macka med cream cheese. Har börjat lägga till lite nötter på gröten, fruktsalladen, yoghurten osv på morgonen och till mellanmålen. Det är ju både gott och nyttigt! Behöver fettet. En omelett står i kylen och väntar på mig till lunch, och ikväll blir det lax. En riktig nyttodag!
Vi hörs senare. Kram!



Glass och reseletande

Godkväll på er. Har haft en mysig dag i Malmö med mamma, Fanny, hund och kusin. Gick på matmarknaden, åt lunch och sen fikade glass på nån glassbar. Nu i eftermiddag har Fanny och jag försökt hitta nån resa. Det mesta är slut, men jag hitta något. Ändå beställde vi inte... lite störigt. Börjar bli lite jobbigt och frustrerande. Men det löser sig nog. Är på rätt dåligt humör just nu bara för jag är så trött. Men dagen har varit jättemysig!! Och mums för glassen säger jag bara. Tog jävligt lång tid att bestämma vad man ville ha, men jag tog det som lät gott iaf. Hihi! Här kommer lite bilder. Även på dagens outfit, eller dagens outfits kanske man ska säga? Bytte om några gånger innan jag blev nöjd. Men resultatet blev fint, eller hur? Hihi!

Förresten så hände en störig grej idag när jag gick in på Åhlens. Skulle köpa ett par sandaler, skitsnygga. Men ja kunde inte bestämma mig om jag skulle ha dom, så jag tänkte lägga undan dom. Fick plötsligt jävligt bråttom eftersom jag skulle ringa Fanny exakt då + att mamma stod utanför med hunden. Så jag går till kassan. Men de drygar som FAN och håller på och tjafsa. I en annan kassa fanns ingen personal, så jag går till ytterligare en och ställer mig i kön. När jag kommer fram säger jag "jag skulle vilja lägga undan dessa", så säger hon till mig (ganska otrevligt) "alltså, vi lägger inte undan skor i denna kassan". Så jag ställer dom jävla sandalerna på disken och säger lite bitchigt "ja då får det vara", vänder på klacken och går ut. Jag brukar aldrig ställa till en scen när jag är ute. Haha! Men jag blev fan pissed... liksom. Varför inte säga "förlåt men vi lägger tyvärr inte undan skor i denna kassan". Okej! Fine. Hon tyckte säkert jag var en jävla bitch, men det skiter jag fullständigt i , haah! Roligt var det i alla fall.

Först tog jag på mig detta, men det kändes trist....


Sen detta, men det kändes för kallt med leggings.


Så jeansen åkte på.


Älskar tubtoppen <3 Har den som klänning nu på kvällen med ett par leggings. Lovely!


Massa torkad frukt på matmarknaden. Helt sjuuukt dyrt, så det blev inget.


Min glass. Persikosorbet och chocolate brownie. Sådär med browniebitarna, det va absolut inte äckligt. Men det kändes jäkligt skumt med smulor i glassen! Persikosorben var GUUUUUDAGOD!


Ont i magen! Jadå. Bubblig och jävlig. Inte ens en glass kan jag äta utan att magen ska bli helt fucked up. Ingen ångest i alla fall. Glass känns inte så farligt. Och det bästa är ju att det är så jävla gott!!!!

Hoppas ni haft en bra helg! Puss!

Söndag 29 juni

Har sovit dåligt inatt. Jag vet inte varför, men jag har vaknat 100 gånger och tittat på klockan. Kanske för att jag la mig så sent? Don't know, men alla ljud störde mig. Irriterande.
Jag mår väl rätt okej idag också. Lite ångest och så nu på morgonen, men den överlever man ju. Finns inte mycket jag kan göra åt det, mer än att finna mig i det och kämpa vidare.

Idag blir det Malmö och marknaden där. Kommer bli jättemysigt! Bara jag inte faller för frestelsen att shoppa mer. Men nu är ju hunden med så något tittande i butiker blir det förhoppningsvis inte. Gjorde av med rätt mycket pengar igår ju, men vafan. Vad gör det om hundra år? Hihi!
Åt en fruktsallad med banan, päron, mango och russin + 2 mackor med pålägg till frukost. Får en del ångest över dedär russinen. De är ju rätt kaloririka, men såå goda och nyttiga. Lika bra att utmana mig själv lite, eller hur? Nu nästa fredag så ska jag nog fira med något gott också (får ju semester då). Någon god glass hade inte varit fel.

Nej jag måste gå och duscha nu. Klä på mig mina nya fina kläder! Kan fota en dagens outfit senare. Det va längesen nu! Puss och kram sötnosar!

Dagen i Köpenhamn

Hej mina vänner! Har haft superkul idag. Det har ösregnat, vi har skrattat, ätit gott, shoppat, blivit arga över kaffet inne på McDonalds, sett en massa roliga människor...! Vi gick först runt och tittade i affärer, det verkligen spöregnade ett tag så vi höll oss inne. Gick i lite små söta butiker, och sen shoppade jag loss inne på Topshop. Herregud vad jag älskar den butiken. Käääärlek! Smällde nån tusing därinne, men det va det värt. Sen gick vi och åt vegetarisk buffé på RizRaz. Så jävla gott! Älskar falaflarna. Med vitlökssås! Gaaah.
Sen gick vi i fler affärer, och jag gick även in på Urban Outfitters och köpte vääärldens godaste läppglans! En massa små läppglans i "glass förpackningar", sånna små ni vet. Uuuuuursöta! Med olika smaker, som t.ex vit choklad med hallon, Rocky Road och Chocolate Chip Cookie Dough. Dom SMAKAR skitgott!! Och doftar underbart. Man fick dom i en förpackning som vad en glassbil. Skitcoolt. Love them!

Haha, en rolig grej som hände när mamma och jag var påväg till rådhusplatsen, så gick vi förbi en uteservering där det satt en massa folk. Plötsligt när vi går förbi hojtar ett gäng killar till och tar upp vars en lapp SAMTIDIGT. Vet ni vad det står? Dom gav poäng till folks utseende, och de gav mig en tia allihopa!!! HAAHA! Alltså, det såg så jäävla roligt ut när alla tog upp vars en lapp samtidigt. Höll på att garva ihjäl mig. Hade jag haft kameran i närheten hade jag fotat dom. HAHA! Mamma skrattar fortfarande. Åh, fyfan vad kul.

Här kommer lite bilder. Blev inte så många, men några iaf! Även på det jag köpte.

Rizraz!




Min mat!! Tog två gånger för det va så jäkla gott. Det där morotsgrejset var fruktansvärt gott. Tror det va nån majonäs i, och det smakade sött! På tallriken finns bönor, falafel, fetaostsallad, bulgur i olika röror, potatis, vitkålsallad, grillade grönsaker m.m.


Dans på torget


Tivolit, men där var vi aldrig.


Köpte skitfina trosor på Accessorize! Även ett par örhängen som inte kom med på bild.


Linne och jeans från Topshop! Loooove loooove! Linnet va lite ovanligt, men jätteskönt och ganska häftigt!







En tuptop/klänning också från topshop.


Vit top med skitsöt puffärm! Också topshop.


Dom söta läppglansen!!!




That's it! Har ont i hela kroppen nu. Ajaj! Fötter, axlar, rygg och knän. Åt lite kvällsmackor för en stund sen. Ska nog sova snart. Förmodligen ska vi in till Malmö imorgon för att gå på matmarknad som pågår nu under helgen. Det är mat från hela världen där! Ska ta med vovvan också så hon får se Malmoe. Skoj! Hoppas ni mår bra. Pussss!

28 juni, köpenhamn

Godmorgon! Gick upp för ca ½ timme sen. Inte så kul kanske, men nu ska jag i alla fall göra mig iordning inför Köpenhamn. Ska ha med mig kamera, pengar och någon kofta. Det ser nämligen ut att bli lite varierande väder idag. Det brukar ju regna när vi är i Köpenhamn...
Bussen går faktiskt redan om en timme, och här sitter jag med oborstat hår och morgonrock. Så nej, jag måste redan gå.
Ha en bra dag! Hörs ikväll. Puss o kram


Godkväll denna fredag

Oh jag är så trött, men på ett skönt sätt. Det är ju äntligen helg. Det tackar vi gudarna för... hade svimmat om jag jobbat en dag till. Ibland förstår jag inte hur mina arbetskamrater orkar jobba på det sättet dom gör. De stressar hela tiden! Har inga raster, äter aldrig. De bara jobbar, jobbar, jobbar. Det är bara killarna som gör det. Jag sitter ju med dom... tjejerna är mer avslappnade. De fikar, snackar och verkar ha det himla trevligt. Det som är lite snopet är ju att jag måste sitta där på min plats och skiva. Har liksom aldrig tid att gå iväg. Inte nu när så många har semester iaf. Men GAH! Sluta snacka om jobb nu va...


Min storebror är här ikväll. Eller hela helgen faktiskt! Mysigt mysigt. Vi åker ju till Köpenhamn tidigt imorgonbitti. Jag kommer löpa amok bland alla affärer. Jag vet det. Fick min första fulltidslön i onsdags... + sparade pengar sen innan. Woooo! Förresten så har jag kommit på en grej. Jag älskar att handla med kort. Inte kontanter. Så slipper man se pengarna försvinna! Hahaha! Jag vet, jag är ett pucko. Puckobelloooo!
Känner mig lite flummig, kanske för att jag är helt övertrött. Antingen blir jag skrattig eller skitsur. Eller bara tyst. Mumlar bara och svarar inte på folk. Säger bara "mmm".

Jaja hur som helst. Kameran följer med imorgon! Så jag uppdaterar med en massa foton imorgonkväll. På kläderna (jag vet redan i förväg att jag kommer handla något, är 110% säker), maten, mig själv, Köpenhamn och annat. Vill åka bergochdalbanan på Tivoli! Men det är väl för dyrt... men åh! Den är så rolig. Massa loopar och sånt. Nån som åkt? Älskar Tivoliiiii ! Dit ska jag i sommar. Äta sockervadd och strosa runt. Mums!

Ha en bra kväll! Puss o kram

Russin 4 life



Åh, åt precis min fruktsallad ikväll. Den innehöll kesella, keso (god blandning!), mango, hallon och stora russin! Jättestora russin faktiskt. Fick plötsligt en massa minnen om när jag var liten. Jag åt alltid, alltid Sun-Maids russin i små askar. Kunde äta hur många som helst. Och minns ni russinleken? Eller är det bara jag som lekt den som liten? Kommer inte ihåg hur den går till... men man får i alla fall äta russin haha!
Dessa extra stora russinen jag åt nu ikväll kommer från Willys och finns i små plastförpackningar. Gula är russinen! Jättesöta och goda.

Bulgur och frukt


Trendigt Nicole!


Redan hungrig!

Upptäckte en sak nu. Jag är hungrig redan! Jag brukar aldrig bli hungrig ens till lunchtid. Och jag åt ändå en normal frukost. Gröt, russin, mjölk, äpple, macka med pålägg och grönsak. Kan det vara så att min ämnesomsättning kommer igång nu igen? Eller vad tror ni det är? Om jag fortsätter blir hungrig före lunch så ska jag nog lägga till dedär mellanmålet. Iaf ha med mig någonting om ifall !
Blev bara lite förvånad över mina hungerkänslor. Men det känns bra! Ibland blir man ju lite "rädd" för att bli hungrig, när man är ätstörd (hatar det ordet).

Tur att jag har en god lunch hemma som väntar. Vegetarisk filé med couscous, sallad och hummus eller pesto (inte bestämt mig än, hihi).

Kram på er!

Fredag!!!

Yes, det är fredag. Denna veckan har gått lika snabbt som alla andra. Det är så läskigt! Jag hänger verkligen inte med. Allt går i ett och jag hinner knappt vakna på morgonen innan det är kväll igen. Känns det som i alla fall.
Idag ska jag bara jobba, sen ikväll kommer min storebrorsa hit. Jag ska laga mat till alla. Det blir pastasallad med kyckling, fetaost, avokado och bröd. Väldigt god mat med andra ord. Sen imorgon sticker vi till Köpenhamn, vilket jag ser fram emot riktigt mycket. Shoppa, shoppa, shoppa och sen ska vi gå på RizRaz och käka vegetarisk buffé. Världens godaste sådan! Har ni ätit där någon gång? Om inte, gör det!!! Finns i köpenhamn på några ställen. Det heter "Frokostbuffet" på danska. Alltså lunchbuffé på svenska. Kostar 69 kronor och man får äta hur mycket man vill !! Där finns falafel, bulgur, pizzaslize, fetaost, hummus, kikärtor, massa olika grönsaker, röror, bröd... you name it.

Sen på söndag hoppas jag att älsklingsFanny kommer hit. Ska beställa resan och sånt. Vi ska ju åka om typ 3-4 veckor! Det har jag kanske sagt innan? Haha! Men vi har fortfarande svårt för att bestämma oss var vi vill. Rhodos är ett alternativ, men jag har varit inne på olika resebolag och kollat... och där är nästan inget kvar. Allt är slut! Kos verkar också härligt. Annars kanske det blir Kreta igen, haha. Vem vet. Det spelar inte mig nån roll egentligen. Bara vi får sol, värme och grekisk mat!

Åt en supergod fruktsallad igår. Tog först kesella i en skål, sen fryst mango, lite bananskivor, russin, kanel, kardemumma och pumpafrön! Himla god blandning. Ska nog göra nått liknande ikväll. Kanske med torkade aprikoser? Och cashewnötter! Gah... det är så gott med mat! Klart att ångesten finns där. Men det känns ändå bra att äta regelbundet (eller MER regelbundet iaf). Sover otroligt bra om nätterna, jag slipper gå hungrig, mitt hår växer som ogräs (!!!), mina naglar likaså, min träning ger bättre resultat osv osv osv. Det finns så mycket positivt med att äta, som man lätt glömmer bort.

Ha det bra idag! Vi hörs senare. Puss!

Min dag

Godkväll! Besöket gick bra. Var först hos min psykolog eller vad man ska kalla henne, och hon blev glad över att jag åt ett mellanmål i helgen på eftermiddagen! Hon tyckte den dagen såg jättejättebra ut. Så det tackar vi för. Det kändes bra! Snackade lite om efterrätter och sånt igen. Hon och jag har delade meningar om det, som jag inte orkar gå in på. Men hur som helst tog jag en utmaning. Att äta lite glass till min fruksallad på kvällen innan den 8 juli (sista gången vi ska ses, hon ska sluta där). Vet inte om jag kommer klara det, får helt enkelt se. Men jag ska ha det i bakhuvudet och utmana mig någon dag.
Sen var jag hos sjukgymnasten. Hon är så himla bra! Tycker hon är så mysig. Vi gjorde lite övningar med kroppen, att känna att kroppen är sammanhängande eller hur jag ska förklara. Sen fick jag massage!! Underbart skönt. Var nära att somna.

Är på ganska bra humör just nu, även ifall jag nästan faller ihop så trött jag är. Ska nog sova riiiiktigt tidigt ikväll. Men det blir aldrig som jag vill... det är ju så ljust om kvällarna!

Mamma och jag åt middag för ca 1 timme sen, chili con carne. Mums! Vi började prata om Thailandresan. Satt och sa högt "vi ska till THAILAND!! kan du fatta?" , och nej vi kan nog inte det riktigt. Vi har aldrig rest så tillsammans någon gång! Det är verkligen på tiden.

Fick ett sms av pappa också... han erbjöd pengar igen. Jag vill inte ha pengar! Jag vill ha tillit, kärlek och förståelse... men ja, jag har slutat hoppats på den biten.

Hoppas ni mår fint ikväll! Funderade innan på om jag skulle ut och jogga... men jag orkar verkligen inte, haha! Någon som ska se Superskinny vs supersize ikväll? Jag funderar på att skippa det. Men jag får se. Kan vara skönt att tänka på nåt annat någon gång. Komma ifrån det sjuka.
Kramar

Torsdag 26 juni

Kort jobbdag idag. Skönt, men tyvärr ska jag ju till kliniken i eftermiddag. Mindre roligt. Ni vet ju vad jag tycker om psykologen... det hon säger är riktigt korkat ibland, men jag står ut ett tag till. Får se hur jag känner när jag fått semester och kan tänka över det lite noggrannare.
Det ser ut att bli trist väder idag... känns inte som denna dagen kommer bli speciellt rolig ändå, så vad spelar vädret för roll? Tittade in på Kenzas blogg för en stund sen, och ser att hon ska åka till exakt samma hotell på Kreta som Fanny och jag var på förra året. Jag får rysningar! Jag vill så gärna tillbaka. Det är mitt paradis på jorden. Fast Thailand är kanske ännu bättre? Eller vackrare i alla fall. Det är inte så jättelänge kvar till Thailand längre. Tror det är 8 månader kvar, vi åker ju i slutet av februari år 2009. Detta halvåret har ju gått superfort, så då gör väl detta det också. Ska ju resa två gånger INNAN Thailand också! Först nu i sommar, till Grekland. Sen i höst ska jag till Spanien, Malaga och bo i min arbetkamrats hus där nere. Helt gratis! Roligt, roligt.

Jag mår helt okej idag. Mina kvällsmål går bra. Har tagit nu varje kväll faktiskt! Mellanmålen på dagen går fortfarande bort... i alla fall på vardagarna. Men på helgerna brukar jag få in eftermiddags-melliset. Det är jobbigt att känna att jag äter hela tiden, men visst mår jag bättre. Och jag kommer inte sluta med att äta fler gånger om dagen. Man ska fortsätta med sånt som får en att må bra (psykiskt och fysiskt), vad det än är.
Har dock lite svårt att variera mina kvällsmål. Det blir oftast en fruktsallad med keso eller kesella. Smoothies är ju gott, men ja pallar aldrig dra fram mixern... haha lat, jag?! Ni får gärna komma med fler lätta kvällsmål. Alltså inget man blir jättemätt och tung av. Mer lätta alternativ. Mackor och sånt är väl inte heller så kul. Nej nått annat! Tiiiips?!

Kul att så många vill läsa min bok! Har inte kommit på nåt namn än. Men jag tror det kommer nu när jag ska läsa igenom den.
Ha en bra dag! Puss o kram

Min bok är utskriven!

Okej, det är ju ingen bok än, men snart. Nu ska den läsas igenom och rättas. Det kommer ta sitt lilla tag, den är över 100 A4 sidor!! Det tog ca ½ timme att skriva ut. Många papper kan jag tala om!
Hoppas ni är lika förväntansfulla som jag! Och att någon av er ens vill köpa den. Om jag har tur kommer den ut i affärerna, men annars får jag kanske öppna någon shop på internet där ni kan köpa den.
Hade varit kul att veta hur många av er som är intresserade!
(För er som inte vet, så handlar den om mitt liv, min kamp mot ätstörningen. Det är direkt ur min dagbok, så den är väldigt levande och jag känner till och med ångesten genom att läsa texterna, men på ett positivt sätt, om ni förstår vad jag menar. Där är också med lite hur allt började, hur jag växte upp osv.)







Kolhydrater!



Köpenhamn i helgen


Nicole och bebisen



Så jäkla söt unge. Det är så underbart att se Nicole Richie så lycklig. Jag vill också ha barn! En liten knubbig söt unge som man kommer älska över allt annat. Det är nog underbarare än det verkar, om inte bättre! Självklart är det mycket jobb, sömnlösa nätter och annat. Men är inte det charmen med det hela?

Kan det bli helg nu?

Godmorgon. Jag vet i fasiken hur jag mår idag alltså. Jag är förkyld och min mage gör fruktansvärt ont. Åt väl ingen magvänlig frukost precis. För mycket fibrer som vanligt. En dålig vana det också, att välja allt med fullkorn och mycket fibrer i. Min mage tycker INTE om! Nästa gång jag handlar mat ska jag köpa vanliga hederliga havregryn och ljust bröd. Eller kanske baka? Mår riktigt illa just nu, och tvekar faktiskt lite att gå och jobba. Men jag har så svårt för att vara hemma! Får lite dåligt samvete, vilket inte är bra för sjuk måste man få vara.

Glad är jag i alla fall. För i helgen ska vi till Köpenhamn! Snacka om att jag ska shoppa. Oooh! Där finns ju massa underbara affärer som inte finns i Malmö. T.ex topshop. Jag ÄLSKAR ju topshop! Och jag fick lön igår... och ja, jag kommer nog komma hem med en del nya kläder. Hihi! Det är det bästa med att jobba. Man kan göra fler saker! Unna sig grejer utan att vela fram och tillbaka 2000 gånger om man har råd eller inte. Jag är duktig också som sparat från mina förra löner. Så nu har jag råd med både resa och massa massa shopping i sommar. Och present till mammi som fyller år den 20 juli. Vet precis vad jag ska köpa, men det får vara en hemlighet. Hihi!

25 juni är det idag. Blä, jag borde ju ha sommarlov nu haha. Det var bra tider när man gick i skolan. Tänk att man inte uppskatta det på samma sätt då. Synd! Man är ju ledig himla ofta, man har många raster och egentligen är det ganska kul att lära sig nya saker varje dag. Vilket jag knappt la ner någon tid på... men ändå. Många tror att jag varit värsta pluggisen, att jag hade MVG i allt och sånt. Det hade jag INTE. I vissa ämnen hade jag MVG och jag var bra på språk, bild och samhälle. Men många ämnen gick åt skogen också. Som t.ex matte! Jag HATAR matte. Det funkar liksom inte alls, hur mycket jag än försöker. Kunde störa mig nått enormt på dom som fick kanske MVG minus och klagade över sitt betyg. Och så kom jag där med ett G minus eller ett IG. Men vissa har ju otroligt höga krav på sig själva...

Frukosten idag var god, även ifall den bestod av för mycket fibrer för min känsliga mage.
Fiberhavregrynsgröt med rismjölk och sesamfrön. Fullkornsmacka med keso, skinka + gurka och ett rött äpple. Det var det! Hoppas att mina kokböcker kommer idag, och den braiga boken som heter "Ät allt". De borde komma idag!!

Ha en bra dag! Puss o kram


Elin Kling = favoriten


Titta vad jag hittade


Tack!

Vill tacka för alla kommentarer i det förra inlägget! Satt på jobb och läste, fick ju lite tårar i ögonen där. Haha! Blev överraskad över hur positiva ni är och att jag faktiskt inspirerar. Kanske inte alla, men vad gör det? Att ens inspirera EN person är ju något att bli lycklig över.
Någon skrev att det var konstigt att jag inte svarar på alla meddelanden. Vet dock inte vilka personen menar, men jag försöker svara på det mesta. Jag får väldigt många mejl som jag också försöker svara på. Men ni ska i alla fall veta att jag läser ALLA kommentarer och mejl jag får av er. Men skulle jag svara på exakt alla så hade jag inte haft ett liv, hehe. Men jag uppskattar i alla fall ALLA mejl och tar det till mig. Och jag inspireras av er också! Av era historier.

Sen att mina portioner mat kanske inte alltid är perfekta, så gör jag ändå så gott jag kan. Vet ni, att för några månader sen åt jag bara knäckebröd till frukost och frukt till lunch och minimalt till middag. Mådde så jävla dåligt av det, och jag äter mycket mer nu och mår 1000 gånger bättre, utan att ha ökat någonting alls i vikt! Har faktiskt istället gått ner! Vilket man oftast inte tror. Man tänker mer mat = viktuppgång. Men nej, kroppen är smart. Smartare än ni tror!

Jag kommer fortsätta precis som jag gör idag, med bloggen alltså. Skriva ner mina innersta känslor, hur min dag har varit, mina matbilder och ibland lite mode, tips och annat. Sen att någon tycker att jag klagar i varenda inlägg... klagar på vadå? Att jag är trött och vill ha semester? Jag klagar inte, jag bara längtar efter vila. Inget fel med det. Istället kan man ju strunta i att läsa min blogg om jag nu klagar så mycket. Så enkelt är det! ;)

Puss på er

En viktig fråga till er!

Jag har en fråga till er läsare. Jag vet att många har någon slags ätstörning som läser min blogg. Känner ni att ni blir inspirerade av mig, att bli friska och äta bra? Att lycka och välmående faktiskt innebär att ta hand om sin kropp, att ge den näring och kärlek. Känner ni att mina matbilder inspirerar? Att jag faktiskt äter frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål, och ändå är underviktig. Känner ni att det peppar er till att också äta och framförallt må bra och ta er ur era ätstörningar? Att bli friska, fria och kunna leva utan tvång, ångest och depression?

Berätta! För jag vill kunna inspirera och hjälpa till. Det känns som min "uppgift" nu när jag börjar må bättre, och kan se ljuset i tunneln!!


Tisdag 24 juni

Känner mig som en zombie. Är trött och frusen. Ingen bra start på dagen. Fyfan vad kallt det är! Förstår inte, ska det inte vara sommar och värme nu? Istället blåser det och är inte mer än 11 grader nu på morgonen. Jag var tvungen att sova med både morgonrock och duntäcke inatt. Som på vintern!! Längtar ännu mer efter att få komma utomlads nu!

Några av er frågade i föregående inlägg vad tabletterna heter som man kan få utskrivna för att få igång mensen. De heter Trisekvens. Googlade lite på det själv alldeles precis, och det verkar vara ganska många symptom man kan få. Vissa hade gått upp mycket i vikt, andra blev väldigt deprimerade. Känns inte speciellt lockande faktiskt. Kanske bäst att gå upp till normalvikt och låta mensen komma naturligt istället? Det var inte ens säkert att ägglossningen kom igång med dom tabletterna. Jag kanske får äta blodpudding varje dag istället? Inget mig emot! Jag älskar det. Hihi! Åt det till middag igår och det blir dagens lunch också. Glömde dock att äta något C-vitaminrikt igår till blodpuddingen. Får väl göra det idag istället. Kanske lite paprika? Där är ju C-vitamin i det.

Känner för att krypa tillbaka till sängen. Lägga mig med laptopen och se någon mysig film. Somna om och vakna upp till värme, vindstilla och solsken. Gå en skön promenad med en vän och äta glass vid kiosken. Jag blir typ galen på mig själv när jag drömmer mig bort sådär. Liksom, jag blir bara deppig nu när jag måste jobba och sånt tråkigt. Det är 11 dagar kvar till semestern och 246 dagar kvar till Thailand-resan! Jag glömmer ibland bort att vi ska dit. Längtar som in i helvete. Det första jag ska göra när jag kommer dit är att gå runt och titta på allting. Tror vi kommer dit tidig morgon. Kommer gå ner vid stranden och leta upp någon massör. Lägga mig där och bara NJUTA! Känna på vattnet, ta ett dopp. Sen gå upp på hotellrummet och sova efter den långa resan. Äta massa goda frukter, som färsk mango som bara smälter i munnen.

Se!! Nu drömmer jag igen...
Hoppas det blir lugnare idag på jobb. Det ringde HELA TIDEN igår i våra telefoner. Visst, det brukar alltid ringa mycket. Men igår! Lägger man på ringer det igen, sen ringer det i telefonen brevid, och sen i alla, och sen telefonen därborta. Det ringer faktiskt lite i huvudet när jag kommer hem... haha. Arbetsskada? Det känns så. Huvudvärk får man iaf!!
Ha det så bra idag. Kram på er!

Mejl, armband och utebliven mens

Det var en hård dag på jobbet. Men på nått sätt var det skönt att jobba, kanske pga. det ändå så tråkiga vädret? Hur som helst så kommer jag nog överleva tills nästa fredag, då jag äntligen äntligen får semester. Jag vet att jag tjatar, men ni anar inte vad jag ser fram emot det. Fanny och jag ska resa iväg. Förhoppningsvis Grekland igen. Förra året var så perfekt att det nästan var läskigt. Det ska göras om i sommar. Så inom 4-5 veckor åker vi! Förmodligen runt den 20 juli (mammas födelsedag). Vill bara komma bort, sitta på mysiga resturanger om kvällarna, bli bjuden på massa goda drinkar, äta glass i mängder, skratta, prata om livet, bada, pressa i solen...! Livet är bra härligt ibland.

Vet ni vad jag fick idag? Ett armband av en arbetskamrat (ja, han är i min ålder). I 16 karats guld. Hallå? Bara sådär också! Kändes lite konstigt, men jag blev glad såklart. Vem vill inte ha presenter lite då och då? Haha!

Och ja!! En grej till. Min föredetta behandlare mejlade mig idag! Ni som följt min blogg ett tag vet att jag tycker väldigt bra om henne. Att det faktiskt är hon som hjälpt mig dit jag är idag. Hon har fått en liten dotter! Och hon skrev att hon hoppades att det går bra på den nya kliniken, vilket det tyvärr inte gör. Men men! Jag klarar mig ganska bra själv hittills ju. Hehe.
Nu i veckan ska jag också ta kontakt med gynekologen. Det finns tabletter man kan ta för att få igång mensen! Man måste ligga på en hyfsad vikt och dedär. Så jag ska höra med dom ifall jag kan få dom tabletterna. Jag är säker på att det hjälp mig MYCKET om jag fått igång mensen, som nu varit borta i... 6-7 år nånting.
Någon mer här som också har utebliven mens?

Kram!

Frukosttips


Förändringar

Jag pratade med mamma precis innan jag skulle gå till jobb. Att jag funderar på att flytta eftersom jag inte trivs såsom vi har det idag. Kändes skönt! Verkade som hon lyssnade i alla fall. Hatar egentligen att "klaga"... men ibland måste man berätta vad man inte trivs med, eller som är jobbigt för en. Utan det kan ingen förändring göras! Och förändringar är precis det jag håller på med just nu. Både i min omgivning och med mig själv. Jag äter bättre, jag tar hand om mig själv mer, jag tänker på mitt eget bästa, min framtid, min karriär... allt!

Det var någon som frågade mig hur jag kunnat vända detta, och varför. Jag vet egentligen inte svaret på den frågan. Men jag tror det kan vara att jag blir äldre? Att jag lär mig att tycka om mig själv, att acceptera mig själv som jag är. Jag bryr mig mycket om mitt utseende och så, mode är ett stort intresse som ni kanske vet. Men samtidigt så känner jag att jag KAN vara osminkad, ha joggingbyxor och se allmänt ledig ut... utan att vara mindre värd som person.

Fan vad jag babblar. Är stressigt som in i h*lvete här på jobb... TRÅKIGT!
Puss

Dagens goda frukost


Måndag 23 juni

Vid denna tiden har jag alltid haft sommarlov. Men inte nu. I två veckor till ska jag gå upp klockan 6 och sitta vid en tråkig dator och jobba. Men tiden bara rinner iväg! Det är svårt att hänga med i svängarna. Hann inte göra något vettigt alls nu i helgen. Det enda jag gjorde var att vika in mina kläder i garderoben... jag som skulle fixa och dona med så mycket! Men äh... det kan jag väl ta semestern till? Haha! Not.
Förmodligen blir det inget Köpenhamn till helgen. Jag som såg fram emot det. Andra saker prioriteras framför nöjen. Trist tycker jag, men det är väl bara att gilla läget... precis som med allt annat.
Jag är riktigt sugen på att flytta hemifrån nu. Känns inte som jag orkar bo hemma mer. Av flera olika orsaker. Jag tror man går varandra på nerverna när man är så tätt inpå varandra hela tiden, som jag och min familj är. Jag älskar dom ju över allt annat, familjen är viktigast för mig. Men ibland behöver jag andrum. Och ofta känner jag att vissa tar mig för givet... jag känner mig inte riktigt uppskattad eller behövd. Men när flytta kommer på tal blir mamma helt stirrig och säger att hon inte vill att jag ska det. Hon är nog rädd för att bli ensam också, tror jag. Även ifall hon inte kan erkänna det. Jag ska nog säga att jag funderar på att flytta, på riktigt. Att det inte funkar såsom vi lever idag. Jag skäms över att bo här. Inte för att jag bor hemma hos mamma, det struntar jag i vad andra tycker om. Men att det ser ut som det gör hemma hos mig. Jag kan knappt erkänna det... men jag bjuder helst inte ens hit mina vänner eftersom det oftast ser ut som en svinstia här.
Och då menar jag inte lite saker som ligger framme, utan smuts! Damm, smulor, skit. Jag vill bo i en egen lägenhet. Kunna inreda som jag vill ha det, ha ordning på alla saker och alltid rent och snyggt. Alltid känslan "äntligen hemma". Vi bor egentligen i ett jättefint hus, i ett perfekt område. Men ja... och vi ska inte tala om vår framsida av trädgården! Jesus...

Jag ska börja titta på lägenheter. Det ska vara fint, och nära där jag bor nu eftersom jag jobbar här och inte har bil. Hade dock behövt spara pengar ett tag först... hmmm. Men jag ska iaf tala om mina planer. Orkar inte höra "åh vi har inga pengar, åh vad mycket räkningar, åh vad allt är dyrt" längre. Visst, det är kanske så. Men jag orkar inte HÖRA på det. Vad svarar man liksom? "Okej".

Lite gnällinlägg, men men. Ni får ha en bra dag ändå! Kramar

Sköna basplagg


22 juni söndag

Känns som en typisk söndag. Mulet väder, trött som bara den och absolut inget att göra på hela dagen. Men vet ni vad som är riktigt bra? Jo, jag ser inte det negativa längre. Eller jag försöker att inte göra det i alla fall, och det funkar! Jag tänker istället "jag har semester om mindre än 2 veckor, nästa helg ska vi till Köpenhamn, jag har en sysslolös dag framför mig då jag kan göra vad jag vill". Det känns underbart att vara positiv. Jag förstår inte hur jag orkat gå och vara så negativ, så ångestfylld och deppig...! Vem orkar leva 60 år på det viset? Sålänge man lever är ingenting omöjligt. Jag tänker inte längre "jag kommer aldrig bli helt frisk". För jo, det är mycket möjligt att jag lyckas med det! Man kan åstakomma så mycket... det gäller "bara" att känna motivationen och viljan att göra det!!

Gårdagens matintag är jag jättestolt över. 5 mål under dagen, och det kändes väldigt naturligt och bra. Olivoja på salladen, precis som psykologen sa att jag skulle göra tills nästa gång. Jag sa "inga problem", och hon tittade lite konstigt på mig... som att hon inte trodde mig. Men vad gör det? Jag bara skrattar. Folk kan tro vad de vill om mig. Att jag inte är stark, att jag inte kommer klara detta, att jag inte vet vad jag gör. Jag kommer säkerligen få några bakslag till, det är mänskligt. Men jag kommer aldrig glömma min erfarenhet. Jag kommer aldrig glömma vad jag lärt mig och vad jag gått igenom. Det kan ingen ta ifrån mig!
Jag har alltid varit väldigt ärlig i min behandling. Mår jag dåligt så talar jag om det. Har jag ångest så sitter jag inte och bär på det själv. Mår jag bra, då säger jag det också. Tyvärr är det sällan någon som tror mig när jag säger att jag mår bra, vilket är väldigt jobbigt. De tror man ljuger och manipulerar, för att få "vara sjuk ifred". Kanske det som får mig att må dåligt i en behandling? Att inte känna mig förstådd eller trodd. Tillit mellan en patient och en behandlare/psykolog/läkare är det viktigaste. Utan tillit finns det inte mycket man kan hjälpa patienten med. Det stjälper mer än hjälper...!

Hoppas ni mår bra idag!
Stor kram.

Livsnödvändiga tips


En kommentar

Läste alldeles precis en kommentar av en läsare. Under inlägget Kalorier för att hålla vikten. Jag blev aningen förvirrad, jepp. Så om någon har något att säga om denna kommentaren så hade jag uppskattat det!



"Suck, det märks att folk som kommenterat får sina siffror från dietister... Svårt att hitta folk som har mindre koll på läget alltså!

Jag vet inte hur många kalorier du får i dig idag men då din vikt ligger på 51 kg till 168 cm är du en normal slank tjej. Skulle gissa på att du varken har tjockt benstomme eller mycket muskelmassa. Så fattar inte varför du behöver öka kalorimängden egentligen, det är inte så att du är kopiöst underviktig direkt.

BMI är egentligen ett snedvridet begrepp och inget du ska orientera dig efter, det är procenten kroppsfett som är intressant. Kan ju nämna att om jag hade haft 0% i kroppsfett (helt orimligt, halva hjärnan skulle försvinna typ) hade min BMI fortfarande varit acceptabla 17.5. Hur logiskt är det på en skala?
(Jag är vältränad med en normal/tunn benstomme)

En grovräkning på din basala ämnesomsättning säger att du behöver runt 1300 kcal per dag för att gå runt. Höj det till 1500 om du är extraaktiv. Då kommer du ligga på samma viktnivå.
Lyder du hobbydietisternas råd om 2000 kcal eller mer per dag får du antingen svettas fan på löpbandet eller glömma Beach 2009. Typ precis samma problem som de själva har... suckar & skakar på huvudet."

Med lite vilja...!


En vitaminkick


Snyggt från Topshop


Långpromenad

Nu har jag alldeles precis ätit midsommarlunch. Alltså rester från gårdagens middag. Mums säger jag bara! Nypotatis med gräddfil, inlagd sill, ägg och svenska jordgubbar. Mätt och belåten. Nu ska snart hela familjen ut och gå en lång, lång runda! Vi ska gå vid kanalen, i skogen och sen till kiosken där vi alltid var vid när jag var liten. Helt underbart!




Hoppas ni också har fint väder!

Sommarfrukost


Midsommardagen 21 juni

Antar att de flesta fortfarande sover, är bakis och mår dåligt. Tråkigt för er! Själv mår jag super. Solen skiner och det ser ut att bli en toppendag! Idag är det en massa saker jag måste göra. Bl.a städa grundligt, rensa ur garderoben, duscha och sätta på ansiktsmask, peela, raka benen och göra en hårinpackning. Allt ska bli rent och fint idag! Även hunden ska badas, saker som att byta lampor ska göras. Det är så svårt med spotlights att jag aldrig får ork att göra det... Tråkiga saker kan vissa tycka, och ja... det är ju därför jag gör dessa sakerna så sällan (förutom att duscha då! haha). Det är ju ändå röd dag idag, så det finns inte mycket annat att göra.
Vad ska ni hitta på?

Känner mig lycklig inombords. Att jag faktiskt är såhär motiverad att bli frisk och äta bättre. Igår fick jag en del dumma tankar en stund, men så blunda jag och tänkte "det är falska tankar, jag ska må bättre, jag är stark, jag kan klara detta". Och jag mådde direkt mycket bättre. Känns wonderful! Tar man bara bort alla kaloritankar och mina dåliga matvanor (som att t.ex ta för lite) så känner jag inte att jag är sjuk. Jag känner att jag kommit så fruktansvärt långt! Jag tänker ofta tillbaka då jag var riktigt sjuk. För två år sen exakt. Fyfan vad dåligt jag mådde. Jag minns att jag inte ens kunde få för mig att äta en jordgubbe extra utan att nästan dö av ångest. Jag tänkte på mat HELA tiden! Alltid. Alltid sjukt mycket ångest och självhat. Jag väger 9 kilo mer nu än jag gjorde då. Jag har ca 4 kilo kvar till normalvikt (BMI 20). Och det känns ändå inte farligt! Jag vet att det knappt kommer synas. Många trodde mig inte ens när jag sa att jag gått upp dessa 9 kilon (till det jag väger idag, jag har vägt lite mer än detta så totalt hade jag gått upp 12 kilon men som sagt har jag gått ner igen). Och vet ni vad det sjuka är? Jag kan fortfarande ha samma jeans som när jag vägde som minst!! Det är lite roligt, för man tror ju att alla kilona ska sätta sig direkt. Men det gör dom inte! Ett kilo syns inte, inte två heller, inte tre heller osv. Det är bara i TANKARNA man växer.

Jag älskar dessa tankar!
Hoppas ni mår fint idag. Puss!

Nya böcker



Har beställt lite nya böcker på adlibris. Var i en bokhandel igår och tittade på lite kokböcker och annat. Såg Nina Ahlms kokbok och bläddrade lite i den. Ville ha den direkt. Men priset i affärerna är SÅ sjukt höga. Vet ni vad den kostade i butik? 289 kronor! Jag betalade 162 kr på adlibris. Sjukt va? Även Pauluns kokbok fick hänga med hem, eftersom jag älskar hans recept. God, nyttig och färgglad mat. Tycker det verkar vara en bra bok för alla som har lite dåliga matvanor. Jag tror absolut den kan få mig att äta bättre, alltså mer. Där är dagsmenyer och tips. Mycket bra!
Sen köpte jag även Ät allt. En riktigt bra bok som får en att förstå att all mat är bra och viktig på sitt sätt.
Hela beställningen gick på 359 kronor inkl frakt. Tänk om jag varit så dum och köpt Nina Ahlms bok i bokhandeln igår för 289 kronor. Ajaj! Ska ni köpa böcker, gör det på nätet!!!

Midsommarlunch

Min midsommarlunch bestod av kycklingfile, couscous, romansallad, tomat, paprika, pesto och en rejäl bit av mammas hembakade bröd.
Har blivit helt såld på pesto. Äter det till allt, nästan. Pasta, sallader, på mackan. Haha! Köpte hem kronärtkockspesto, och den är riktigt god. Röd pesto har jag också hemma, som jag ska hugga in på när den andra är slut. Vet ni vad det godaste är? En macka med pesto, soltorkad tomat och mozzarellaost. Skulle nästan kunna leva på det...!




Jag ska visst klara detta

Ni får allihopa tro vad ni vill. Att jag inte kommer klara detta själv (jag är inte ens själv, har jag alla jag älskar som peppar mig!), att jag hoppar över förmiddagsmelliset pga sjukdomen osv osv. Det rör mig inte ryggen! Det betyder massor att ni bryr er om mig, absolut. Men jag känner mig själv bäst. Jag känner igen mina riktiga tankar och de sjuka. Lite tråkigt att vissa inte tror på mig, men jag ska visa er! Vänta bara! ;D

Midsommar!

Godmorgon! Idag är det midsommar. Vädret är väl som det brukar en svensk midsommar, men det är ganska mysigt ändå. Idag fick jag lite sovmorgon, helt underbart skönt. Börjar halv 10 istället för 8. Tror nog att jag kommer kunna gå hem lite tidigare idag också, hoppas det. Dagen kommer gå fort i alla fall, eftersom jag slipper halva förmiddagen.

Ikväll ska min bror komma hit, käka midsommarmat och bara ha det mysigt. Har aldrig firat midsommar mer än så. Detta räcker för min del i alla fall, plus att jag är trött efter att ha jobbat.
Var det någon som såg Supersize VS Superskinny igår? Jag gjorde. Jag förstod verkligen inte meningen med rumporna och det?! Liksom "inga feta rumpor" blablabla. Vadå? Skitsamma om man har en lite plufsig rumpa. Äter man rätt och motionerar lagom så spelar ju egentligen storleken ingen roll. Speciellt inte RUMPAN. Det är ju runt midjan det är farligast att ha för mycket fett. Nej jag förstod inte alls det inslaget. Och sen tjejen som var Superskinny, hon hade DEFENITIVT INTE anorexia. BIG no. Ni får tycka vad ni vill, men hey... det är skillnad på att ha ett snedvridet förhållande till mat och att ha anorexia. Hon visade ingen som helst ångest eller något anorektiskt beteende. Hon var mager, javisst. Men anorexia handlar inte om storleken på en människa. "Bara" för att man är väldigt underviktig så är man inte sjuk.

(Det stod i programtablån att en anorektisk tjej och en överviktig skulle byta livsstil. Därför skrev jag nu att jag inte tyckte hon va anorektisk)

En sak jag glömde berätta igår från kliniken var att vi satt och disskuterade måltider. Hon sa att jag MÅÅÅÅÅSTE äta ett mellanmål mellan frukost och lunch. Så sa jag att det har jag aldrig gjort förr, och att jag provat på det... men att jag aldrig, verkligen aldrig är hungrig eller känner av nått blodsockerfall där emellan. Jag sa "men jag mår ju inte dåligt på nåt sätt att inte äta där emellan". Så sa hon "JA! så är det när man har anorexia!! Man känner inte av signalerna".
Alltså GIVE ME A BREAK! Jag vet PRECIS hur man känner av dom signalerna. Jag har varit sjuk i 7 år och har gått igenom detta 10000 gånger förut. Jag känner inte att jag behöver det målet! Och jag tycker det är bra att jag faktiskt lyssnar på vad min kropp säger. Det melliset behövs inte, och min förra behandlare förstod det, och vi tog tag i de andra målen istället. Men en sak jag absolut känner av det är eftermiddagsmelliset. Det behöver jag! Och det ska jag också kämpa för att lägga till och vänja mig vid.
Sen snacka vi om efterrätter också. Hon bara "äter du nåt gott nån gång då". Jag bara, jadå jag äter det nån gång i månaden. Så sa hon "kan du ändra det till några gånger i veckan?". Några gånger i veckan?? Är det nödvändigt? Jag sa "ja en gång i veckan räcker väl, man behöver väl inte överdriva". Så sa hon "Ja, du är ju inte frisk förrän du kan äta allt när du vill". Nänä, visst. Kanske inte. Men det handlar om balans. Inte fan mår jag bättre om jag äter glass och kakor varje dag. Varför inte satsa på hälsosam mat, och äta nått gott en gång i veckan? Är inte det mer friskt?!


Jag kommer bara på fler saker hela tiden som vi snackade om... som jag blir lite förbannad av. Ska jag va ärlig är jag och min mamma klokare än vad hon är. Jag är SÄKER på att jag klarar detta själv, utan denna såkallade hjälpen. Den stjälper mer... känner mig 1000 gånger sjukare när jag är där. Det står "ätstörnings-mottagning" överallt på skyltar och jag känner bara... nej. Jag är inte så sjuk som jag var förut. Jag vill inte ses som sjuk, som hon med anorexia. Det ville jag innan. Jag ville vara hon lilla och få uppmärksamhet. Nu kan jag få det på annat sätt. Jag behöver inte denna sjukdomen mer! Jag klarar mig bra utan den.

Shit vad jag skriver. Ber om ursäkt...
Hoppas ni får en bra midsommar! Puss o kram på er.

Patrik Isaksson - du får göra som du vill

Så, så, så underbar låt! Får rysningar i hela kroppen... kommer alltid älska denna låten! MMmmm!



Om videon stannar eller inte går att titta på, klicka in er på själva inlägget... alltså tryck på rubriken och tryck sen på play igen.

Besöket på kliniken

Ja gud, var ska jag börja? Haha! Mamma följde i vilket fall med idag eftersom hon var hemma från jobb. Hon är väldigt nere och känslig nu efter allt som hänt... mamma är inne i nån period nu när hon bara pratar om det som hänt, gamla minnen och allt dedär. Själv orkar jag knappt nämna det. Det känns så himla overkligt fortfarande. Jag är kanske inne i nått chocktillstånd. Först skrek jag, sen grät jag, sen "varför, varför" sen tyst som en mus... begravningen är den 11 juli. Ska åka upp till Göteborg då (lite utanför) och vara där i 3 dagar (två nätter). Kommer gråta som bara den...


Just det, nu till saken. Var ju på kliniken idag som sagt. Träffade psykologen och ja, jag gillar väl inte henne så mycket. Allt jag gör och allt jag säger är "anorektiskt" tycker hon. Hon bad mig rabbla upp vad jag ätit igår och idag. Så sa jag ganska bestämt att jag hellre skriver ner det på ett papper istället för att säga det rakt ut. Så höjde hon ögonbrynen och sköt bak huvudet... ni vet som folk gör när dom tycker nåt är konstigt eller tänker "what?!!". Så sa hon "JAHA, varför det då??"... okej? Det känns bättre bara!
Så jag skrev ner det. Och nej, det var inte heller bra... för det är SÅÅÅÅ sjukt att jag kom ihåg vad jag ätit IGÅR! Alltså hallå... visst att det är sjukt om man kommer ihåg vad man åt förra måndagen till lunch... men igår! Mamma försvarade mig och sa "ja jag kommer då också ihåg vad jag åt igår".
Hon tyckte jag åt rätt bra, men för lite. Vilket jag redan vet så väl själv.
Vi snacka mest om maten och dedär... jag sa att jag kände att allt gick för långsamt, och att jag känner att jag är stark i mig själv och kan klara det mesta själv. Jag sa också att jag faktiskt vänt detta på egen hand utan deras hjälp... då blev hon lite butter, men jag bryr mig inte ett skit.

Sen trodde hon att hon skulle lära mig nåt nytt genom att berätta att vissa vitaminer är fettlösliga eller vad det heter. Det vet jag redan. Haha! Mamma bara "fråga henne vad du vill, hon vet allt". Och ja, det är sant, för jag är intresserad av kost och hälsa, ironiskt tycker nog många. Men för mig är det ett intresse. Tycker det är intressant med alla vitaminer och grejer och vad man mår bra av och vad man kan göra för underverk med kroppen bara genom att äta rätt!

Sen så kom vi in på det med vikten. Så vi gick iväg och vägde mig. Hade inte vägt mig på typ 2-3 månader. Har gått ner typ 1 kilo... och jag hade precis ätit + hade kläder på mig + att jag var toanödig... HAHA! Men ja. Jag vet att man lätt går ner när kroppen kommer igång igen, när man äter mer och dedär. "Jag har varit med om detta 100 gånger förut" sa jag... hon rynka bara på pannan.

Jag vet inte vad jag tycker om kliniken... men vi får väl se vad som händer. Tar inga beslut just nu. Det händer för mycket skit runtomkring mig så jag orkar faktiskt inte riktigt tänka på det nu. Hur som helst så har JAG börjat hjälpa mig själv nu. Och det funkar bra! Jag har självförtroendet, jag tycker om mig själv, jag är en ärlig, snäll, rolig och söt person som där inte är nåt fel på. Jag har mina brister, men utan dom är ju inte jag Cornelia! Eller hur?

Om lite drygt 1 timme börjar den serien jag tipsa om i föregående inlägg. Den ska ses av mig iaf! Skriv gärna efteråt vad ni tyckte om den...
KRAM på er!

Supersize vs Superskinny

Ett nytt tv-program börjar sändas idag på kanal 3 klockan 20:00. Två personer - en väldigt överviktig man vid namn Andy och en anorektisk tjej vid namn Yasmin ska byta dieter med varandra. Först har de fått genomgå tester och läkarundersökning och de ska nu byta matvanor under 5 dagars tid. Detta för att de ska inse hur fel de äter och tänker. Målet är att de ska börja med en sundare livsstil och bli hälsosammare. Läkaren Christian Jessen är värd för programmet.


När jag först hörde om detta programmet blev jag ganska chockad. Vad är detta för skit liksom, tänkte jag. I vilket fall som helst ska jag se det. Vem vet, det kanske är lärorikt? Antingen det, eller så är det bara blajja.
Kan bara inte förstå hur de personerna kan gå med på detta... jag är ju själv anorektiker sen 7 år tillbaka, och skulle aldrig, aldrig, aldrig gå med på att äta den mängden mat som den överviktiga säkert äter. Det måste ju vara farligt? För båda två!! (Att han ska äta så lite och hon så mycket) Jag vet ju att det redan är farligt det de håller på med... men jag har hört att om man är rejält underviktig så kan man dö om man äter stora mängder mat...? Har hört det i skolan när man hade historia, om andra världskriget... när dom blev fria och alla var så utmärglade och skulle äta mat. Så dog jättemånga pga det. Sant eller?

Vi får se.

Är det någon som tänker se det? Vad tycker ni om idén?

Torsdag 19 juni

Godmorgon! Svergie förlorade igår. Jag kände det på mig. Såg första halvlek sen gick jag och la mig. Skulle egentligen inte sett fotbollen alls, men mamma tjatade hehe. Det roliga är att folk säger att DOM förlorade. Och när Sverige vinner säger man VI vann. Har ni tänkt på det? "Fan vad dåliga dom var / fan vad bra vi var!"

Jaha, midsommar imorgon! Antar att de flesta är lediga? Det är inte jag. Vad jag förstått i alla fall. Jag fick välja ifall jag ville vara ledig på nationaldagen eller midsommar. Så valde jag nationaldagen eftersom det var så mycket studenter då. Men de flesta på jobb säger samtidigt att de ska vara lediga...? Hmm. Hoppas jag får sluta tidigt i alla fall. Det lär jag få... men jag ska väl inte hoppas för mycket.
Idag ska jag gå efter lunch. Ska till kliniken i eftermiddag, vilket jag inte vill egentligen. Så jäkla tråkigt... jag kommer säga till psykologen att jag inte vill prata om sånt som varit längre. Jag har jobbat färdigt med mig själv. Nu är det FRAMÅT jag vill tänka. Men psykologen har en tendens att jämt gå tillbaka till det förflutna. Så nu får vi väl se ifall de tar tag i maten också, som hon sa för 3 veckor sen. Om inte... GOODBYE! Jag går inte dit mer då. Då kämpar jag på egen hand, tillsammans med min mammas hjälp. Jag har ju klarat mig hittills. Jag är inte sjukligt underviktig. Jag vill inte svälta mig och jag öka på maten så gott det går. Kvällsmålen har jag fått in bra nu! Fruktsallader med keso eller kesella har blivit kvällsmål de senaste dagarna. Tänkte byta idag till kanske en bovetefralla eller lite nötter och frukt. Får se!

Denna veckan har gått så otroligt fort!! Bara 2 veckor kvar tills jag får semester. Alltså jag kommer SKRIKA av glädje!!! Ska bli så skönt att vara hemma, ta dagarna som dom kommer. Få iordning på maten. Resa. Sola. Bada. Skratta. Åh!

Ni som har semester redan, lyllo er. Njut!!

Dagens frukost idag blev inget komplicerat. Jag tycker om att variera mig mycket. Från bovetegröt med havremjölk, linfrön och grejer, till en enkel skål med Willys havrefras (godare än vanliga) och havremjölk. Mumsmums!
Så dagens frulle bestod av havrefras + havremjölk. En skiva av mammas hembakade bröd med keso och äpple (TIPS! Supergott med frukt på mackan!!) och ett stort sött och gott Jonagold-äpple.
Det är viktigt för mig att variera mig mycket och ofta när det gäller maten. Jag kan ibland få för mig att jag MÅSTE äta gröt och grov macka på morgonen för att det är nyttigt. Men ibland är det faktiskt gott att äta vanliga flingor och en vanlig macka. Man tröttnar annars! Variation är det bästa.
Puss o kram!






En massa outfits

Kollade tillbaka bland mina bilder. Sparar ju faktiskt allt jag lägger upp här på bloggen. Lite roligt! Här är lite outfits som jag fotat.

Vilken tycker ni är snyggast??



Själv ÄLSKAR jag outfit nummer 4 som jag hade på mig på en student för 2 veckor sen. Leggings med volangtoppen/klänningen från H&M. Kände mig superfin i det!

Sommarsallad

Åt precis en riktigt god sommarsallad. Mamma hade varit snäll och kokat nypotatis och köpt nya fräscha grönsaker! Salladen innehöll romansallad, nypotatis, vinmarinerad kassler, coctailtomater, röd paprika, gurka, lite vinäger och krydda. Sen hade jag såklart en klick hummus också... det är så gott till all mat! Speciellt till potatis, kyckling eller falafel. Testa vetja! Finns massa olika smaker i butikerna. Denna gången testade jag hummusen med pinjenötter i. Jättegod!



Håret och dagens outfit

Att gå från mörkt hår (som jag var dum nog att färga det till för ett tag sen) till ljust tog sin lilla tid. Men jag tror det är bäst att göra det långsamt, inte bleka allt hår på en gång flera gånger. Nu sista gången jag slingade det, tog jag ut ALLT hår ur slinghättan. Ändå blev det ett naturligt resultat. Väldigt fint och jag är supernöjd! Använde mig av Polyblonde (den som bleker mest) med hätta.
Vad tycker ni? En del tyckte ju att jag skulle ha kvar min gamla hårfärg, den lite ljusbruna... men jag ÄLSKAR detta ljusa. Det är Cornelia!










Dagens outfit också.


Skinnjacka från Zara
Tunika med knyt i ryggen från Asos
Jeans från Gina Tricot
Örhängen från H&M
Väska från Åhléns (älskar den!)
Amrband från Ms Bijoux


Onsdag 18 juni

Den 18 juni redan... tiden går så fort. Tyckte precis det var fredagen den 13, och allt det hemska hände. Som vi inte fick reda på förrän i söndags, men ändå. Mamma fråga mig igårkväll vad vi pratat om när hon kom hit för sista gången. Bara 2-3 timmar innan hon gick bort.... Mamma börja gråta, sa "åååh vi har så många fina minnen ihop", och ja. Det har vi verkligen med henne! Hon är borta, hon kommer aldrig tillbaka... men hon kommer alltid finnas i våra hjärtan och i våra minnen.

Är jättetrött idag. Kom inte i säng förrän kvart i 11. Kände att jag behövde prata lite med mamma och lillebror innan jag somnade. Stunden innan ringde Fanny också, snackade jättelänge. Ett bra samtal. Att vi ska sikta framåt, att vi har all erfarenhet och att vi ska ta lärdom av den. Hoppas, hoppas detta är en nystart för oss och att vi kommer få en skön sommar ihop. Precis som förra året då vi träffades för första gången. Reste till Kreta, åt jordgubbar i parken, skrattade, solade och hade det underbart. Oförglömligt! Inte omöjligt att det kan bli ännu bättre denna sommaren.

Har precis ätit frukost - bovetegröten med havremjölk och skivad banan, knäckebröd med keso och kanel. Gröten var faktiskt godare idag! Den håller flera dagar i kylskåpet, och den var riktigt god kall. Till lunch har jag lagat blodpudding med rivna morötter, äppleskivor och lingon. Looove it! Ikväll ska jag äta ensam igen... har gjort det flera dagar nu, men mamma skulle nog laga nåt gott innan hon sticker iväg på massa ärenden. Jag sa att jag ville ha antingen kassler eller vit fisk med mjukost på, typ philadelphia och så in i ugnen. Det är riktigt gott !!
Antar att jag måste gå nu... 2½ vecka kvar till min semester! Jag längtar så mycket att jag knappt kan vänta. Ska bli så sköööönt!

Ha en bra onsdag. Kram!

Fruktsallad

Nu när jag infört mina kvällsmål igen tycker jag det känns allra lättast att göra en fruktsallad. Det är både gott och lättsmält. Alltså jag känner mig inte proppmätt efter en skål med skivad frukt. Perfekt nu på sommaren också, då det funkar utmärkt att äta frysta bär och frukter. Svalkande och riktigt gott tillsammans med kesella och lite kanel. Min favoritblandning just nu är fryst mango, banan, kesella och kanel.
I kvällens fruktsallad fick även frysta hallon och lite persika följa med ner. Riktigt gott! Nu har jag nog fått mitt dagsbehov av frukt!

Visst ser de frysta hallonen ut som godis? Det tycker i alla fall jag.



Kvällspromenad

Har nästan precis kommit hem efter en skön kvällspromenad. Jätteskönt att röra på mig lite när jag har ett stillasittande jobb. Känner att jag mår så mycket bättre när jag orkar ta mig ut på dessa promenader. Med sällskap är det inga problem att ta mig ut, men ensam... ibland kommer ju sånt som man absolut inte orkar fundera på, och det blir svårt att stöta bort när man är själv.

Har fått bra rutin när det gäller maten känner jag. Gröten står i kylen, morgondagens lunch likaså. Känns så skönt att ha det färdigt. Slippa stå och komma på god, nyttig, snabb och enkel mat på en minut. Det är svårt! Speciellt när man har ätstörningar och matvanorna är aningen begränsade... om man säger så.
Även ifall jag kan sitta här och skriva "nu ska jag skärpa mig", så har jag ett så inlärt beteende fortfarande... jag väljer bort matvaror utan att ens tänka. Jag gör det automatiskt! Absolut något att jobba med, eller mot.
Kvällsmålen blir oftare i alla fall. Känns mycket bättre att äta ofta, än att smälla i mig 3 "stora" portioner varje dag. Det känns faktiskt väldigt mycket hälsosammare att ge kroppen näring med jämna mellanrum. Det ÄR hälsosamt. Man SKA äta flera gånger per dag. I alla fall jag mår bättre av det!

Är riktigt, riktigt törstig på vatten just nu. Ett stort iskallt glas vatten... är aldrig törstig, men nu! Oooh.
Ni får ha en skön kväll! Puss o kram


En önskeoutfit

Exakt en sån svart kjol är jag ute efter. Så snyggt att ha den lite högre upp med linnet instoppat. Sen ett par höga klackar, en snygg väska och ett knalligt nagellack. Lila är egentligen inte riktigt min färg, men ibland är det kul att även våga sig på något man egentligen inte är så glad för. Till denna outfiten tror jag säkertligen att lila hade varit snyggt. Till vardags hade jag dock satsat på ett ljusrosa eller inget alls. Till vardags är lagom bäst!


Dagens vegetariska lunch

Dagens lunch var helt vegetarisk. Jag provade de nya filéerna från Hälsans kök. Riktigt goda och smakrika! Tur att där finns 3 stycken till som ligger och väntar på mig i frysen.
Till filén hade jag matvete och grönsaker. Även hummus och kesellaklick som tillkom efter fotot togs! God och mättande lunch!


Tisdag 17 juni, min framtid

 Jag mår helt okej idag. Känner mig ganska utvilad, pepp för att jobba och för att maten ska fungera. Har dock funderat på en grej väldigt mycket sen igår... eller egentligen sen ett tag tillbaka, men mer nu. Jag tror jag ska sluta på den kliniken i Malmö. Den suger ju! Jag får ingen hjälp. Allt går så långsamt och de tar mig inte på allvar. Förutom sjukgymnasten, hon är toppen. Fast jag tror inte det kommer göra mig frisk... jag vet egentligen inte vad det är jag behövder för att bli bättre. Just nu går jag på magkänslan. Sluta på kliniken och söka upp en dietist istället. Få iordning på maten. För det är där problemet ligger nu känner jag. Jag har jobbat så mycket med mig själv de senaste åren, att jag inte tror det finns så mycket mer att göra. Nu är det maten. Bara maten!
Jag tycker faktiskt om mig själv, mitt utseende och allt dedär. Jag har accepterat mig själv för den jag är. Jag hatar inte mig själv, jag tycker inte att jag är tjock eller oduglig. Det är förbi! Problemet nu är att äta rätt, att bryta gamla vanor. Jag känner att det är dags, på riktigt!!

De grejerna jag ska ändra på framöver är dessa.

Äta fler små måltider varje dag - Frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål.
Alltid äta potatis/bulgur/pasta/ris osv till lunch och middag.
Äta mer fett.
Gå promenader, morgon/kväll.
Jogga någon gång i veckan.
Sluta träna varje dag.
Unna mig något 2-3 gånger i månaden.



Några mål jag har. Svåra, men absolut inte omöjliga att lyckas med.
Sen har jag även andra planer på gång. Nästa år någon gång, då jag sparat ihop lite pengar (efter Thailand) ska jag börja plugga/utbilda mig. Till makeup-artist och kanske senare något inom hälsa/psykologi. Jag ska även satsa på min skivar-karriär. Jag vill skriva mängder med böcker, både fakta, verklighetsbaserade och romaner. Allt! Och en kokbok kanske? Med mammas och mina favoritrecept!

Åh jag har så mycket på gång jag vill göra! Känns underbart kul. Men innan jag kan göra så mycket måste jag jobba ihop pengar. Utbildningar är ju inte gratis. Men jag kommer nog jobba vid sidan om, medan jag pluggar. Vi ska ju snart flytta med jobbet till helt nya, större lokaler. Jag kanske trivs superbra där då! Så vi får se...!

Detta gjorde min dag lite. Att vakna och vara såhär positiv till livet. Nu ska jag göra mig klar!
PUSS!

Lunchtips

Tänkte tipsa om ett härligt recept jag hittade tidigare idag. Brukar sitta och surfa runt på olika hemsidor för att hitta inspiration till god, nyttig och lättlagad mat. Detta blir absolut en lunch någon gång i framtiden. Serverat med antingen kräftstjärtar eller kyckling.



2 personer
Tid: 20 minuter

 200 g penne rigate (eller annan pasta)
6 tsk pinjenötter
1 klick smör
3 msk olivolja
färska rosmarinskott (grovhackade)
1 dl färsk ricotta
1 msk parmesan (färskriven)

Koka pastan al dente i saltat vatten (aningen kortare än anvisningen på förpackningen, eftersom den efterkokar lite). Häll av nästan allt vatten. Stek pinjenötterna i smör och olja tills de har fått en gyllene färg, tillsätt rosmarin och ta stekpannan från plattan. Häll i pastan och ev lite av kokvattnet. Klicka i ricottan och rör om.
Lägg upp pasta­rätten och strö över parmesan.

Recept från Elle Mat & Vin

En bra förebild

Jag tror alla vill vara det, eller har jag fel? Nu när så mycket hemskt har hänt i min omgivning kommer ändå positivare tankar lite då och då. Jag vill vara en bra förebild, jag vill göra något av mitt liv, jag vill leva, njuta, skratta och må bra! Jag vill samtidigt kunna dela med mig av det. Motivera andra att också gå den vägen. Jag bryr mig sällan bara om mig själv... mår jag bra ska banne mig de runt omkring mig också må bra! Jag ska vara en bra förebild. Jag ska göra allt i min makt för att få iordning på mitt liv och leva det som JAG vill.

För tänk... imorgon kan både du och jag vara den som blir överkörd eller får en hjärtattack. Ditt liv kan ta slut när som helst. Vi är inte odödliga. Vi borde vara lyckliga för att ha kommit till världen, att få uppleva allt man kan uppleva, njuta av sol, värme, godsaker, kärlek, familj och vänner. Det finns ingen lycka i att svälta sig själv... lika lite som att tröstäta, skära sig eller träna isönder sin kropp. Den enda kroppen man har! Varför är vi (speciellt unga tjejer) så kritiska mot våra kroppar? När började det? Hur? Varför?

Jag förstår ibland inte varför jag hatar det jag ser i spegeln. För bakom allt det hatet så finns en röst som säger "gud vad fin du är Cornelia". Jag känner verkligen att det finns en positiv del av mig. För jag hatar inte alltid mitt utseende. Jag tycker inte alltid att jag är fet eller att jag inte duger som jag är. Ibland till och med älskar jag att vara Cornelia. Jag skulle faktiskt inte vela byta liv med någon alls. Inte utseende heller... för då är jag ju inte Cornelia längre! Hade jag fötts av en annan mamma, så hade jag inte haft den underbara mamma jag har idag! Då hade jag inte haft mina bröder, eller min hund. Jag hade heller inte haft denna erfarenheten som jag har idag. Hemska erfarenheter, javisst. Men varför inte ta till vara på dom, och göra någonting bra utav det?

Jag mår så fruktansvärt mycket bättre om somrarna. Jag förstår inte varför. Är det ljuset? Klimatet? Människorna? Varje år vid denna tiden blir jag som nykär. Jag förälskar mig i allt. Det känns som jag är pånyttfödd. Att jag faktiskt KAN göra vad jag vill av mitt liv... att det finns en möjlighet!!
Hoppas ni är med mig.

Vad är en bra förebild? Är jag en bra förebild? Kan en förebild ha dåliga dagar? Någon som stundvis avskyr sig själv och inte orkar stå emot det självdestruktiva...? Får en förebild visa sig svag?

Jag visar mina svaga sidor. Alltid. Jag är ärlig, kanske för ärlig? Kan man vara för ärlig?
Med detta sagt... kanske ska jag äta ett kvällsmål, för att bevisa att jag menar allvar? Jag behöver en förändring av mitt liv. Jag vill ha tillbaka min mens, min fungerande kropp. Mitt liv!!

Monki

Snygg fodralklänning från Monki. Troligen slut i varenda butik i hela Sverige... kanske till och med någon av er som äger den? Jag skulle nog ge ganska mycket för att få den... supersexig ju! Kanske lite tråkig på sommaren... men äh, den går att piffa upp med ett snyggt skärp i midjan, rött läppstift, en najs väska och ett par höga pumps.
Tänk denna på en sommarbrun kropp...! Läckert som bara den.


Måndag 16 juni

Ja hur fan mår jag idag? Jag har ingen aning. Helst av allt skulle jag vilja lägga mig under täcket igen, gråta en skvätt och vara allmänt värdelös hela dagen. Men jag ska jobba. Hoppas jag slipper bryta ihop eller något... börja gråta eller att jag inte kan koncentrera mig. Tanken slår mig hela tiden "hon är död". Jag hatar det! Men jag måste försöka fortsätta leva ändå... fast sörja måste man... men det känns inte som jag "hinner". Igår grät vi ju större delen av dagen, men nu är det ju back to basic igen.

Sysselsatte mig med lite grejer igår. Bakade, lagat gröt och fixat dagens lunch. Det går liksom inte att sitta still för länge och tänka. Då kommer alla tankar 10 gånger värre än om man gör något annat.

Det är 18 dagar tills jag får semester. FYFAN vad drygt! Jag orkar verkligen inte. Jag gör inte det. Jag vill orka men energin finns inte där. Det enda jag vill nu är att umgås med min familj. Vem vet om mamma går och dör idag? Jag blir så jävla nojjig när det händer saker runt omkring mig. Saker jag inte kan styra.

Här är lite bilder från dagens frukost och mitt blonda hår. Kass bild den också, men jag hade precis gråtit...

Bovetegröt med russin, aprikoser, kanel och havremjölk. Nybakat lingonbröd med kesella och paprika. Gröten var helt okej. Lite annorlunda om man säger så. Brödet blev jag aningen besviken på. Det var ganska smaklöst, så ett smakrikt pålägg vore nog det bästa. Kanske någon salt skinka eller makrill? Det va inte äckligt, men som sagt... det kunde smakat mer!









Ganska blont ja. Ser så jävla trött ut...
Ha en bra dag allihopa, och tack för era stöttande ord!
Pusss


Kan inte fatta...

Jag måste skriva av mig. Jag blir knäpp av alla känslor som snurrar. Jag kan inte fatta det! Hon är död. Finns inte mer. Jag gråter just nu. Kan fan inte sluta! Så fort jag stannar upp och börjar tänka så känner jag hur det bränner i ögonen, hur magen vänder sig och hur illa jag mår. Jag har aldrig någonsin känt såhär förut. Jag har aldrig förlorat någon riktigt nära.
Hon var min mammas bästa vän. BÄSTA VÄN! Min barndomskompis mamma. Jag har så många minnen med dom att det är galet. Hon finns med överallt. ÖVERALLT! Alla kände henne, alla vet vem hon var... vem hon VAR! Det känns så jävla sjukt. Hör fortfarande mitt skrik när mamma berättade. Jag föll ner på knän och bara skrek. "SKOJAR DU?! VAFAN SÄGER DU?"
Hon ringde hem till oss i fredags. Jag svarade. Hon skulle komma över med några tavlor som är mammas. Hon kom som vanligt. Glad och pratig som alltid. Tea (min hund) hoppade och pussade på henne, som vanligt. Jag berättade om när Tea hade sprungit iväg från oss, då när hon smet från trädgården. Hon berättade om sin hund, när den stack första gången...

Tänk att de 10 minuterna var de sista jag hade med henne. Det var det sista jag berättade för henne. Hon sa att hon skulle på studentfest på kvällen. Ca 3 timmar efter att hon gått utanför min ytterdörr............................ borta.

Mamma och jag gick och handlade ändå. Kände att vi var tvungna att komma ut. Mamma börja gråta 2-3 gånger... jag höll tillbaka tårarna.

Jag kan inte fatta!!! Jag vill bara skrika. Gråta, skrika, gråta, skrika, gråta, skrika.
Min lillebror vet inte än. Kommer inte palla se honom gråta. Jag tror han kommer göra det. Vet inte om jag pallar se hans chock. "VA?! VAD SÄGER DU??!".

Livet är kort... så jävla kort.
Vet ni vilken dag det var i fredags? Fredagen den 13.

Har inte kunnat äta nåt på hela dagen, förrän nu. Gjorde en liten kycklingsallad och en bovetefralla... ska gå och se om mamma fått i sig nåt. Krama om henne... för som sagt. Livet är så JÄVLA KORT!!
HATAR DETTA!!

...........

Har gråtit i en timme nu. Vår familjs bästa vän dog i fredags. Jag saknar ord. Jag har gått från att skrika, gråta och nu är jag bara stum.
Jag träffade henne i fredags... nån timme innan. Satt och pratade.
Detta är så overkligen. Höll på att spy när jag fick reda på det. Har aldrig känt så förr... aldrig.

Jag skriver detta för att jag behöver få det ur mig på alla sätt... jag orkar inte hålla sånna här saker inom mig.

Återkommer kanske sen....

Godmorgon! 15 juni

Känns aningen ovant att se mig själv så blond i spegeln. Men jag trivs i det! Ska fixa håret sen och ta lite nya foton. Vet ni vad jag håller på med just nu? Jag gör en kokbok! Jag kopierar in en massa goda recept från bl.a nlife där jag alltid hittar så goda grejer. Tänkte faktiskt ställa mig och baka något av bröden! Ska visa sen. Den är inte klar än. Det är faktiskt en himla smart grej att skriva ut en massa recept och bilder, och ha i köket. Så om man skulle känna "åh vad ska jag äta idag?" så är det bara att slå upp en sida och inspireras. Har gjort den lite fin också med en snygg stil, med mycket färgbilder och sen ska jag knyta ihop den med ett snöre. Som sagt, ni får se.

Ska höra med mamma ifall vi kanske kan åka och handla lite idag. Det gapar tomt i kylen kan jag tala om... INGA grönsaker och nästan all frukt är slut.
Så det blir lite fixande och pysslande idag. Borde städa också... men ORKA?! Jag ska nog skaffa en städerska eller något. Någon som viker in alla kläder igen efter att jag kastat ut dom på golvet!

Ska göra klart min kokbok nu. Puss!

Klart!

Det blev rätt bra. Bättre än jag trodde. Visst, mitt hår är slitet och det går av en del... men jag har riktigt tjockt hår så det märks ändå inte. Blev lite mer oranget på vissa ställen, men det gör mig ingenting. Det ser naturligare ut om inte allt är samma färg. Känns riktigt ovant att ha så ljust!! Men detta är den RIKTIGA Cornelia. Detta trivs jag i. Dock med bättre hårkvalité, men den kommer tillbaka.

Observera att mitt hår är helt ostylat + att jag haft det uppsatt i en knut. Därav att det ser så fluffigt ut, hehe. Jag använde mig av Poly blonde extra ljusa slingor, med slinghätta. Tog SJUKT lång tid... fyfan. I fortsättningen bleker jag bara min utväxt. Ska använda lite silverschampo nästa gång jag duschar. Och MASSVIS med inpackningar.

Blev rätt dåliga bilder. Så kasst ljus på kvällen! Tar nya imorgon.





Ska nog klippa topparna nu i veckan, eller snarast iaf. Men nu är jag blondie iaf! I vintras var jag nästan svarthårig. Så kanske inte så konstigt att mitt hår mår som det gör. Hehe.
Puss!


Blekningen värkar

Omg, omg, omg. Blekningen sitter i nu. Shiiit. Jag kommer säkert få svintohår! Hahaha! Vissa partier är VITA typ. Har ändå bara haft i det i typ 20 min. Väntar lite till... sen sköljer jag ur. Hoppas inte hela håret går av. Men vafan, det är ju faktiskt bara hår!! Återkommer med bilder, haha!

Shopping

Det blev en del grejer som fick följa med mig hem. Är jättenöjd! Hittade inga kläder... men det har jag ju tillräckligt av egentligen. Och oftast hittar jag snyggare kläder på nätet.

Idag köpte jag detta.

En brun jättesnygg väska från Åhléns, för bara 249 kronor!! Vilket kap. Den är mjuk och den bruna färgen är jättesomrig.
Örhängen från H&M, 19.50 kronor.
Foundation från Loréal "Matte Cashmere" för 160 kronor.
Ny foundation brush från Åhléns, 98 kronor.
Mascara från FACE, 165 kronor.
Ljusa slingor från Schwartzkopf, 130 kronor. Jag ska bleka mitt hår idag eller imorgon, beroende på när mamma pallar hjälpa mig. Tror jag kör hela håret. Det lär bli sjukt slitet... men det växer ju ut igen. I värsta fall får jag klippa mig lite kortare. Men vad gör det... jag vill bara få mitt hår ljust! Och SÅÅ slitet har jag nog inte. Det är mest torrt. Får göra massvis med inpackningar och vårda håret bättre när jag blekt det. Kanske tar allt, kanske inte. Beror på vad jag känner för i stunden. Hoppas jag återkommer blond och lycklig, och inte något annat. Haha!! Före och efterbilder kommer i alla fall.

Puss!












Lördag 14 juni

Godmorgon! Jag är redan uppe. Väldigt tidigt, men strunt samma. Känns som jag mår bättre idag. Jippie! Ska ta en tur in till Malmö och shoppa lite. Jag vet, kanske inte världens bästa när jag fortfarande är lite sjuk... men jag känner att jag måste. Nästa vecka jobbar jag ju hela tiden, plus att lördagen den 21 (nästa helg) är det röd dag. Så antingen shoppa idag, eller om 3 veckor. Om 2 veckor ska vi nämligen till Köpenhamn och gå på museum, äta gott och bara ha det skönt.

Ska försöka hitta lite olika saker idag. Bl.a en top från Zara som är vit och röd-randig. Tunna leggings från Kappahl.Body från Gina. Örhängen. Sjukt fin väska från Åhléns. Guldolja, mascara och primer.
Får se vad jag hittar. Oftast kommer jag hem med en massa annat...!

I övrigt så mår jag helt okej. Maten går väl aningen bättre, tror jag. Tränar dock även ifall jag är sjuk... dumhuvud. Har heller inte tagit nån näringsdryck... tog en. Men blä den var ju inte alls god! Det tyckte jag innan ju. Men nu var den bara sliskigt söt och allmänt äcklig. Nä fy. Jag får försöka äta vanlig mat istället... om jag kan få ett matschema nån gång. Förresten så ringde min sjukgymnast hem till mig igår. Hon är så söt! Hon fråga hur det var med mig och att jag skulle ta hand om min kropp och ge den näring och kärlek.
Mamma ska ringa till dom och fråga varför jag inte fått mer hjälp med maten, och att de ska pressa fram ett matschema till mig nån gång. Hehe. För det hjälper ju inte att jag säger nåt... då säger dom bara "ja men det tar vi nästa gång"... okej...

Nä nu ska jag se när bussarna går. Ha en bra lördag! Puss!

Oasis klänningar



Läste min nya veckorevyn innan. Fastnade för en jättefin röd klänning från Oasis. Och ja, jag besökte hemsidan... käärlek till alla klänningarna! Denna var söt också. Tillsammans med ett par höga sandaler från Steve Madden, och en väska från Asos. Yeeeah!

Perfekt makeup




Detta är allt jag behöver när jag sminkar mig.
En primer, som man grundar med innan man lägger på sin foundation. En primer jämnar ut, slätar till, döljer rodnader och gör att din makeup håller längre och håller sig på plats.

En riktigt, riktigt bra foundation finns alltid i min sminkväska. Just nu använder jag MAC studio fix som också har solfaktor 15. Jättebra på sommaren!

För att få ett jämt resultat använder jag mig av en foundation brush. Man slipper allt kladd och det blir alltid lika jämt och fint. Glöm inte att tvätta bortsen noga och ofta!

Rouge använder jag när jag känner mig blek och tråkig. Men bara lite grann! Överdrivet är inte snyggt.

En mascara som inte klumpar sig är ett måste. Jag avskyr när jag köpt dåliga mascaror. Fy! För extra långa fransar böjer jag mina med en ögonfransböjare. Mycket fiffigt!

Eyeliner är snyggt för en sexigare look. Jag brukar lägga lite precis under ögat, och ibland även en tunn linje precis under nedre ögonfransarna, som jag suddar ut lite med ett finger.

Läppstift är det absolut snyggaste jag vet till fest. Speciellt ett knallrött. Till vardags är det antingen eller. Knalligt läppstift med naturliga ögon, eller sotade ögon och ljust läppglans.

Jag äääälskar smink...!

En liten efterrätt

Gjorde en jättegod liten efterrätt ikväll. Mums...! Ni måste testa.

Jag blandade vanlig kesella med flädersaft (konsum har en som är jättegod!), varvade med frysta hallon, fryst mango och lite kanel. Detta ska jag absolut göra fler gånger. Gillar man inte fläder går det ju att byta ut till vilken blandsaft man vill. Kanske jordgubb eller hallonsaft? Om man vill lyxa till det ytterligare kan man krossa i kex eller nötter, och honung om man tycker om det.




Veckorevyn och gratis film!

Jag får ju försöka unna mig något nu när jag är sjuk. Har dock riktigt, riktigt svårt för att sitta still... att vila har blivit svårt för mig. Så har det aldrig varit förut. När jag var sjukskriven från skolan och dedär, då gick jag hemma hela dagarna och tog det lungt... helt utan problem. Det är klart att jag hittade på saker, men det fanns dagar då jag gjorde absolut ingenting.

Idag har jag gått en promenad med hunden, städat köket, slagit in presenter (skulle egentligen till kusinerna idag...), handlat muminkex till födelsedagsbarnet, en tidning till mig själv och så fick man en film på köpet! Vilket kap! Skulle egentligen gått in på biblioteket också, men de hade stängt. Liksom hallå?! Jag har FEBER! Take it easy... måste vila lite nu. Perfekt med tidning då ju!











En liten tjuvtitt i tidningen, hihi. Massa rolig läsning! Kanske finns det erbjudandet med filmen i era butiker också? Det var om man valde någon av ett urval av tidningar som man fick en film också. Jag tog Sliding Doors. Kanske något att se ikväll, då jag ska sitta ensam hemma och tycka synd om mig själv... hehe!
Nej, vila var det!!

Puss!

Ojoj, vilken morgon!!

Vilken morgon! Gud... jag gick upp vid ca 7:30... sitter vid datorn för att hitta numret till mitt jobb (jag är hemma idag, feber och jättesjuk), då jag plötsligt hör min mamma stå ute i trädgården och skrika. Jag kutar ner och skriker, "vad har hänt?!!!". Mamma skriker "TEA ÄR BORTA!!". Något i mig brast. Jag blev så rädd att jag nästan börja gråta. Jag sprang ut barfota och skrek efter Tea, min älskade lilla hund. Miljontals tankar for runt i mitt huvud. Har hon sprungit ut på gatan? Är hon överkörd? Är hon borta för alltid? Är hon DÖD?!
Vi springer runt som tokar. Efter ett tag skriker mamma "HÄR ÄR HON!!". Hon stod vid trädgårdsdörren, och ville in. Hon skällde och gnällde. Hon ville in. Hem igen! Jag har aldrig varit såhär rädd i hela mitt liv... hon har ALDRIG sprungit ut. Aldrig!! Vi har nån glipa mellan staketet och marken på vissa ställen. Och varför sprang hon då ut? Jo KATTJÄVELN hade varit där. Mamma hade sett den. Nästa gång den äckliga katten kommer hit ska jag slänga skon i huvudet på den. Det är både vildkatter och tama katter. De BAJSAR i vår trädgård, går in i vårt hus och är allmänt äckliga. Jag tycker egentligen väldigt bra om katter, om alla djur faktiskt. Men det finns gränser!!

Jaja. Nu ligger Tea i min säng och jag är så jävla glad att hon hittade hem. Hon är mitt allt! Min solstråle, hihi. Skönt att hon inte stack iväg, efter katten. Men hon är otroligt mammig och jag tror inte hon VÅGAR springa bort.

Nog om det. Jag är som sagt hemma och är sjuk. Första gången sen jag började jobba i början av december. Jag är sällan sjuk. Sist var efter Kreta-resan. Vilket var förra året i augusti. Nu har jag feber, huvudvärk, konstig smak i munnen och annat äckligt, som är typiskt virus.
Åt en jättegod frukost idag. Framför tv:n! Sååå mysigt. Dock var jag jäävligt trött (efter allt som hänt) när jag tog frukosten, så jag tog två skedar till te:et. HAHA! Märkte det inte förrän efter jag tagit fotona!! Inte ens förrän jag skulle röra om. Sånt som händer.

Frukosten bestod av: naturell yoghurt med min egengjorda müsli, fryst banan och rivet äpple. Osötat fullkornsbröd med keso, skinka och gurka. + en stor kopp yogite med havremjölk. MUMS!










Min favoritkopp. Fin va?? (Lägg märket till de två skedarna, hahaha!)

Världens bästa partylåt?

Jag tycker egentligen inte så mycket om sån här musik, men denna låten är riktigt bra. Älskar att höja på högsta volym och nästintill spränga högtalarna. Älskar basen !! Blir pepp av den... känner för att dansaaa!


Armband från kyssjohanna

Tyckte detta armbandet var himla fint faktiskt. Just nu är jag inne i en period då jag bara använder smala armband, men ja. Det är ju kul att variera sig lite. Detta blir ditt för 295kr.


Shoppat från Topshop

Här är kläderna jag fick hem i brevlådan idag. Är supernöjd! Linnet är sååå fint. Klänningen sitter perfekt och shortsen är riktigt sköna. Sjukt nöjd än en gång av min topshop-beställning!






Där kom min hund med också. Lite svårt att hålla henne och fota samtidigt. Haha! Hon är en jäkel på att åla sig... tror inte hon ville vara med på foto heller. Tittar hellre bort, hihi!

Dagens lunch

Omelett med rökt lax (jag lovar att omeletten är under laxen, hehe), grönsaker och dill. Osötat fullkornsbröd med keso och salladsblad. Supergott. Rekomenderas!







Sjuk?

Jag är typ sjuk. Huvudet värker, det smakar äckligt i munnen, allt luktar och smakar svinäckligt, jag är riktigt trött, magen gör ont och nacken är stel och värker. Typiskt virus. Fyfan... och ändå jobbar jag. Borde gå hem. Men fan vad jag har svårt för att visa mig "svag". När fan har jag blivit sån? Jättekonstigt...

En kul grej är att mina kläder från Topshop kom idag! Allt är SUPERFINT! Hann inte prova det på lunchen bara, men jag tror det ska passa. Klänningen är SJUKT fin. Ooh! Ni får se bilder ikväll.

Lunchen idag var jättegod också. En liten omelett med rökt lax, grönsaker och en fullkornsmacka med keso och sallad. Bilder på det kommer också ikväll.


Fyfan vad jag mår dåligt nu... omg. Får se om jag går hem...


Puss


Torsdag 12 juni - på jobb

Bloggen fungerade inte imorse. Sitter nu på jobb... mår helt okej faktiskt. Ska inte klaga! Drack min ND igårkväll... försökte frysa den med det blev bara is. Så jag tinade den och drack istället. Ingen större ångest, vilket var ganska förvånande. Man förväntar sig ju alltid det värsta! Imorse åt jag (som ni ser i föregående inlägg) en jättegod frukost. Mättande och helt sjukt god. Hallon är mina nya favoritbär. Så fruktansvärt goda! Till och med godare än jordgubbar... fast riktiga svenska söta jordgubbar slår det mesta! Och färska blåbär... fast det är så dyrt. Kollade på konsum igår, och de kostade 30 spänn för en liten fjuttig förpackning (som inte ens var fylld).

Igårkväll lagade jag dagens lunch också. Med inspiration från Hälsofreak's blogg. Omelett med rökt lax och sallad. Visar bilder sen.
Har stora shoppingbegär just nu! Måste ha ny mascara och annat smink. Sen har jag sett en grymt fin top på Zara som jag MÅSTE ha. Kommer säkert vara slut... men om jag sticker dit tidigt på lördag så kanske! Jag är så shoppingsugen att jag knappt kan vänta. Det är stört! Jag MÅSTE rensa ur min garderob nu. Typ skänka bort lite, eller sälja.
Just det! Mina favoritörhängen är borta!! Ni vet dom runda fina från Vero Moda. Är skitledsen för det. Får köpa några nya så jag blir glad igen, haha.
Så ja, det blir nog en shoppingtur i helgen. Hoppas på fint väder så man kan sitta ute på en mysigt uteservering och käka lunch. Finns det något mysigare?!

Tänkte göra något för min mamma också, snart. Typ bjuda henne på teater eller något. Vi hade SÅÅÅ kul sist vi var på teater.
Och just det. På tal om att umgås med sin familj. Jag vet att många, många stör sig på det av någon anledning. Läser man Stina-Lee's blogg så ser man dagligen elaka kommentarer mot henne för att hon umgås med sin familj. Och? Folk är så jävla avundsjuka. Man kan faktiskt ha vänner även ifall man umgås med sin familj. Ens familj är enligt mig, det viktigaste man har. Den kan man aldrig byta ut! Jag skäms inte ett dugg att jag tycker om att vara med min familj. Jag skiter totalt i sånna elaka kommentarer. Men det är så fruktansvärt PINSAMT när folk skriver så. Väx upp förfan. Skaffa er ett eget liv och bry er inte om andras. Förstår inte vad man får ut av att vara elak? Mår ni bra av det?!

Jaja. Hoppas ni får en bra dag. Ska jobba vidare nu! Puss!


Godmorgon!

Dagens frukost bestod av havregrynsgröt blandad med kruskakli. Till det skalade sesamfrön, solrosfrön, banan, hallon och havremjölk. En stor kopp yogi-te med en skvätt havremjölk. Yogi-te är riktigt gott. Ett kryddigt te (kanel, ingefära, kardemumma osv) som är riktigt nyttigt och uppiggande på morgonen.






Saker jag vill göra

Tänkte skriva en liten pepp-lista som jag ska titta på när jag mår dåligt. Dessa saker vill jag göra när jag blir frisk och mår bra i kropp och själ. (Både nu och senare i mitt liv)

Läsa någon rolig kurs. Kanske foto eller målarkurs?

Börja rida någonstans, inte lektion. Utan kanske hyra en häst ett tag! Bara njuta av det jag en gång inte kunde leva utan.

Åka till New York med ett gäng vänner. Festa, shoppa och sola i Central Park!

Gå en kurs om hälsa, kost och träning (ja jag är intresserad av det, och nej, inte bara pga. att jag har ätstörningar!).

Flytta hemifrån. Till en söt lägenhet, som jag kan inreda alldeles själv. Måla, fixa och dona.

Ta körkort och köpa egen bil.

Försöka uppfylla min dröm att bli stylist.

Skaffa barn.

Gifta mig på en öde strand någonstans i världen.


Några saker att se fram emot i livet i alla fall. För vem har sagt att detta är omöjligt? Det enda som behövs är en vilja, och det har jag!

Ms Bijoux

Här är några armband jag vill ha. Somriga! Alla från Ms Bijoux. Jag har det nedersta till vänster, fast i rött och med ett hjärta istället för fyrklöver. Har använt det varje dag sen jag köpte det, för ca 1 månad sen. ÄLSKAR det! Passar till allt. Kostade bara 69 kronor också! Får se om jag gör en beställning... kanske ska vänta på min topshop-beställning först. Den borde komma imorgon eller på fredag! Woho!


Sushi

Mamma och jag tittade glatt på varandra när vi kom hem efter en liten promenad. "Ska vi beställa sushi?". JAAA! Vi tänkte på samma sak, hihi. Det har precis öppnat en jättefräsch sushibar här och de var himla trevliga där! De berättade hur dom gjorde och vad de olika rätterna innehöll osv.
Supergott, fräscht och mättande! I love sushi!







Köpa en kisekatt?

Någon som som bor i närheten av Skåne och vill köpa en katt? De avlivas om de inte blir sålda. Fyfaaaan... så snälla, köp en! Kan tyvärr inte ha katt då jag har hund, plus att mamma är jätteallergisk mot katter. Hon som har dom bad mig att lägga ut detta på min blogg eftersom jag har en del läsare, och ingen vill ju avliva ett litet gulligt djur... eller hur?! Men får man inte dom sålda... ja vad gör man? Slänger ut dom på gatan? NJA! Aja... gå in på sidan här och kolla! Hör av er till henne om ni är intresserade!

Klicka här!!

Onsdag 11 juni

Det funkade inte att skriva några inlägg igårkväll i bloggen. Är jag förvånad? Nej! Hatar det nya bloggsystemet. Vafan bytte de för? Det är ju sämre nu än någonsin!! Så sjukt irriterande när man har något att skriva om, så går det inte! Äh slutgnällt nu.
Igår var det ju fotbollsmatch. Jag såg den inte... men jag hörde dessvärre från en jävla bar ett stenkast från mitt hus. Ett jäkla skrikande och tjoande, och HÖG MUSIK! Gå och lägg er förfan. Jag hade öronproppar i, men det hjälpte inte. Dom festar där varje dag, mitt i bostadsområdet. Vi står ut med mycket här om helgerna, och det gör väl inte så mycket... men på vardagarna! LÄGG NER! Mamma ska ringa dit och klaga idag. De har liksom inte lite störig musik igång, de skruvar upp på max med full bas och allt. Och till typ 3 på natten! EN VARDAG!

Oj. Gnäll gnäll. Läget med er då? Med mig är det väl inte så bra. Är på dåligt humör, ångestfylld och trött. Hade velat sjukskriva mig eller nåt. Seriöst. Jag klarar inte detta livet längre. Stress, för lite mat, trött, ångest och tvångstankar. JAG ORKAR INTE! Kan ingen komma och rädda mig? Ta mig bort ?!

Idag ska jag (förhoppningsvis) dricka en näringsdryck. Men när? Ikväll? Vet inte om jag pallar dricka den på jobb. Visst, jag kan hälla över den i en flaska. Men får jag ångestattack eller nåt på jobb så dör jag. Bättre att ta den ikväll kanske... och sen när jag blir ledig så dricker jag den på eftermiddagen.
FAN jag orkar inte! Jag känner precis som jag gjorde när jag gick i skolan... att jag inte klarar det samtidigt som jag försöker bli frisk! Jag behöver vila, jag behöver ett icke stressigt liv, jag behöver få tid till att tänka på mig själv... jag behöver ha tid till att bli frisk!!

GUD vilket tråkigt inlägg. Jag tror ni märker av mitt sugiga humör... ber om ursäkt.
Vill gå och dö eller nåt! Men ni får ha det så bra iaf.
PUSS!

Olika frisyrer

Jag älskar att förändra mitt hår. Men just nu ångrar jag som FAN att jag färgade mitt hår så mörkt. Det har tagit SJUKT lång tid att få tillbaka mitt blonda, som fortfarande inte är så blont jag vill ha. Det är torrt som fnöske också... och slitet! Usch. Hatar mitt hår riktigt mycket just nu. Men jag måste låta det vara ett tag till. *Växväxväx*!!

Så vilket är snyggast då? Haha.

Själv ÄLSKAR jag det blonda. Oooooh SAKNAR! Men jag kommer få tillbaka det snart.


Här är färgen jag har nu. Med löshår i.


Blont med tunn lugg


Brunt


Nästan svart!!! Fyfan. INTE min stil.


Här hade jag slingat det nästintill svarta, med poly blonde.


Blont, tjockt och glansigt! GE MIG!!


Lite roligt att allt detta är inom ett års tid!! HAHA! Jag är galen.
Strävar efter håret jag har på den sista bilden. Det va i september förra året. Precis innan jag färga mörkt... *ÅNGRA!*

Men kul att ha testat på alla dessa frisyrer ändå. Jag har ju lärt mig något! Aldrig mer mörkt och aldrig mer störig lugg. Hihi!

Näringsdrycker

Blä. Jag minns när jag tvingade i mig sånna för 1½-2 år sen. Tog nån då och då, för att sen kunna byta ut dom mot vanlig mat. Denna gången gör jag likadant. Jag tar dom tills jag känner att det går att byta till vanlig mat. Det är lättare att börja med en näringsdryck som ett mellanmål, än en macka och ett glas mjölk. Sen är det mycket enklare att byta...!

Är ganska yr och trött just nu. Kanske dagen som satt sina spår, men nog också för att jag är matt i kroppen. Det var en intensiv arbetsdag. Mycket ansvar ligger på mig nu när många har semester. Det är samtidigt riktigt kul att känna mig behövd och att jag kan jobbet utan att behöva hjälp. Kunna svara på kunders frågor osv, det är kul.

Mamma och jag ska snart in på apoteket... sa mamma imorse iaf. Vet dock inte om det är bortglömt nu eller nåt, för jag kommer ju inte påminna direkt... "eh du, vi ska köpa näringsdrycker!". Nja. Jag borde kanske vilja, men jag gör inte det. Inte ett dugg.
Kommer ihåg att jag provade att göra glass av näringsdryckerna förut. Men det blev mest isigt... hur gör ni som fryst in era? Dom är ju så söta, så man kan ju lika bra käka det som glass ibland.

Mamma sa imorse också att hon skulle ringa till dom på kliniken och kräva ett matschema, och att de ska ta tag i saker och ting bättre. HJÄLPA mig. Inte bara prata, prata, prata. Utan verkligen GÖRA nånting.
 En fråga till! Vilka smaker tycker ni är godast när det gället Fortimel? Jag gillade jordgubb kommer jag ihåg. Vanilj smakar rinnande glass... blä. Kommer ihåg att jag gillade banan också, den som kallas Nutridrink. Vet att många avskyr den. Men ÅH gottigott. Typ skumbanan! Haha.

Nej nu kommer nog mammi snart. PUSS och tack för allt stöd!!


Tisdag 10 juni

Visst är det hemskt att vakna upp mitt i natten av att man knappt kan andas. Det gjorde jag, fyfan vilken panik. Luften i mitt rum hade tagit slut. Var tvungen att öppna dörren och det vällde in luft och syre. Tack! Trodde för en sekund att jag skulle kvävas till döds eller något.
Jag mår väl okej hittills idag. En aningen deprimerad eftersom detta med mitt ätande har kommit i fokus igen. Jag blir så nere när jag inser vilken lång och svår väg jag har framför mig. När jag liksom kommer på att allt jag kämpat för nästan är förgäves. Nästintill ju! För mår jag bättre psykiskt? Nej. Mår min kropp bra? Nej. Har min mens kommit tillbaka? Nej. Kan jag äta ordentligt? Nej.

Mamma frågade mig igår hur det går med maten nu. NU frågar hon. Okej att inte fråga om det varje dag, men mer sällan än en gång i månaden... det är för lite. Jag tror att folk ser mig som frisk eller något. Eller att jag äter bra. Kanske gör jag det då? Ingen reagerar ju, så då kan det ju inte vara nån fara. Inte ens de på kliniken säger något! De hjälper mig inte ens. Inget matschema, inga näringsdrycker, ingen kontroll av min vikt, inga frågor om maten.

Många av er frågar om jag inte kan börja på dagvård. Jovisst, det är ju ingen omöjlighet. Men jag vill inte. Jag kan inte. Jag älskar mitt jobb, och jag vill på nått sätt inte gå dagvård... har ju varit där förut på bedömningssamtal. Har hört från min förra behandlare och de på dagvården att slarvar man, eller inte äter det man ska, så kan man bli avstängd/utslängd direkt. Jag vet liksom att jag kommer bli det. Ingen kan tvinga i mig mat. Jag måste vela det själv! Jag vill heller inte äta den maten de serverar. Nu tänker ni säkert allihopa "men alla är rädda". Men ALLT i min kropp skriker NEEEJ när dagvård kommer upp.

Kanske kan man göra så att jag fortsätter jobba, men går dit nån eftermiddag i veckan och får hjälpen? Tror ni det går? Finns det andra alternativ än dagvård/inläggning?
Jag funderar på att söka upp en dietist. Se vad hon/han säger och hur jag ska äta för att må bra på insidan.
Vet ni vad den bästa kombinationen hade varit?? Min gamla behandlare, min nya sjukgymnast och en dietist. Det hade varit det bästa!!

Saknar min gamla behandlare som in i. Vill ha henne tillbaka! Mådde så mycket bättre när jag gick där. GE MIG TILLBAKA!
Min trygghet och min hjälp är borta. Jag är ensam i detta! SÅ jävla ensam!

Ska se om jag har några antidepptabletter kvar. Borde börja igen. Se vad som händer. Kanske på eget initiativ börja med näringsdrycker? Några lätta! Inte typ nutridrink till att börja med. Något lättare! Tips?

Vill ha alla tips och all pepp i världen för att ta steget åt det friska hållet. HJÄLP!

Såhär åt jag i början av min behandling

Såhär bra åt jag när jag gick på den förra kliniken. Detta var för 1½ år sen, jag gick upp väldigt långsamt i vikt av denna maten. Vääääldigt långsamt. Fyfaaan vad bra jag åt. Regelbundet och allt! Jag måste läsa tillbaka för att fatta att det GÅR att äta mer, och fortfarande vara smal.

Här kommer två dagar från förut. (Vägde jättelite då men hade bestämt mig för att bli frisk!) Följde ett matschema lite halvt.

3/11 2006 (hade precis börjat behandlingen)
Frukost: Gröt, ½ dl havremjölk, äpplemos, macka med pålägg
Lunch: 2 skivor blodkorv, lingonsylt, morötter (minns fortfarande vilken panikattack jag fick av denna lunchen)
Mellis: 1 dl kesella, mango, aprikos, banan
Middag: 3 skivor fläskfilé, potatiskroketter, sås, grönsaker
Kväll: Blandgröt (nån sån bebisgröt, hehe), mango och banan

31/1 2007
Frukost: Dinkelgröt + 1 dl havremjölk, macka + pålägg, morotsjuice
Lunch: Fisksoppa, macka + pålägg
Mellis: Stor smoothie
Middag: Oxfilé med rösti, sås och grönsaker
Kväll: Yoghurt med allbran, banan och aprikoser


Jag hoppa nästan ALDRIG över en måltid. Fyfan vad jag var grym. Seriöst. Ge mig den styrkan igen!
Jag vet att detta också är för lite, för en som ska gå upp i vikt eller ens hålla sin vikt. Men på nåt sätt lyckades jag ändå. Jag gick ju faktiskt upp från 42 kilo till 54. Men sen efter ett tag slutade jag mäta upp och allt dedär. Så jag åt väl efter vad min kropp behövde. Nu har jag dock gått ner rätt många kilon igen... tror inte jag går ner mer av detta jag äter nu. Kanske för att det är för oregelbundet? Att min ämnesomsättning stannat av? Jag kanske går ner i vikt om jag börjar äta såhär? Eller?

Alltså, jag har gått igenom detta 200 gånger innan. Ändå frågar jag. Jag VET ju att detta är för lite! Men på nått sätt måste jag ha "bekräftelse" för det igen, och igen och igen.
Ska gå och tänka vidare nu, för mig själv. Jag kan skriva hur länge som helst...
Puss o kram

Ett evigt kämpande

Dag ut och dag in. När ska kampen ta slut? När är jag i mål? När ska allt kämpande löna sig? (kämpar jag ens?) Kommer dagen komma då jag kan kalla mig själv frisk? Kommer jag någonsin kunna äta mat utan att känna ångest?

Frågorna bara maler i mitt huvud. Jag får inte ut dom, eftersom jag inte har svar på någon av dom... frågorna ger mig ångest. Allt ger mig ångest! Det känns aldrig som att jag gör något tillräckligt bra. Eller att jag lyckas med något. Speciellt inte när det gäller sjukdomen.

Ofta, ofta tänker jag tillbaka på då jag precis börjat slarva med maten och vara så självdestruktiv. Jag tänkte hela tiden "äh, det händer inte mig, jag kommer aldrig få anorexia eller någon annan ätstörning". Inte det?
Jag trodde verkligen att mitt beteende var friskt. Helt okej. "Banta är ju inget konstigt. Det gör väl alla?" Och ja, tyvärr spenderar många otroligt mycket tid till att banta. Men man behöver inte vara ätstörd för det. Det finns en gräns. Normalviktiga ska framförallt inte banta. Inte barn och ungdomar heller, sålänge man inte är dödligt överviktig eller mår dåligt av sitt ätande. Men egentligen löser inte en bantningskur någonting. Det gäller att ändra sin livsstil! Med mat man tycker om och mår bra av. Exakt så ska ju jag också göra! Äta mat jag tycker om, och som kroppen kan överleva av. MEN VAD ÄR DET DÅ SOM HINDRAR MIG?

Ja det är den stora frågan. Kontrollen? Rädslan för att gå upp i vikt? Känslan av att inte vara bra på någonting...?

När är det dags att släppa taget? När är det dags att bli frisk och styra mitt liv åt rätt riktning? Nu?! Ja antagligen tycker alla det... liksom "kom igen nu Cornelia, vad har du att förlora?". ALLT känns det som. Dör jag i anorexi känns det ändå inte som jag förlorat något. Förlorat mitt liv, javisst. Förlorat alla jag älskar... jo. Men ändå känns det "bättre" att dö i anorexi än att äta mig stor och känna äcklet av min kropp. Detta är så sjuka tankar att jag blir mörkrädd. För visst hör ni också hur jävla sjukt det låter? Hellre dö i anorexi? Va? "Är du dum i huvudet eller?". Ja kanske? Hjärntvättad, förvirrad och rädd är vad jag är.

Rädd för verkligheten! Rädd för friheten! Rädd för livet utanför min bubbla...

Underbar klänning!



Men heeej! Ge mig denna klänningen! Jag är kär. Helt underbar. Bara 500 kronor från Asos. Helt klart värt det priset! Hade inte tvekat en sekund om jag nu inte beställt från topshop. Visst det den fin? Åh jag vill ha den. När jag vill ha något riktigt mycket har jag svårt för att sluta tänka på det. Är det någon som köper den vill jag gärna se hur den ser ut på. Jag viiiiill! Men min garderob rasar snart in så mycket kläder jag har. Kanske borde sälja lite?

Måndag 9 juni

Det blir inte mycket bloggande när det är så underbart sommarväder ute. Tycker det varit torka i hela bloggvärlden under helgen faktiskt. Men vem längtar efter datorn när det är högsommarvärme och solsken?
Så hur jag helgen varit? Helt okej. Tonvis med ångest, men som ni säkert hört förut så överlever man ångesten. Det är inget som tar död på en (även ifall det känns så). I fredags blev det ju lite godis på kvällen. Yoghurtdoppade grejer, nån bit choklad, torkad papaya och färska jordgubbar. På lördan åt jag okej, och igår åt jag också rätt bra. 4 mål per dag har det blivit nu. Undra hur det ska gå nu under vardagarna bara. Så lätt att ha annat att göra... jag prioriterar alltid bort maten så fort det är nått annat. Har iaf redan lagat min lunch, så den kommer bli bra. Bulgursallad med kräftstjärtar. Mums!!

Till frukost idag åt jag kall havregrynsgröt med lite av pauluns frukt och nötblandning, havremjölk. Till det några färska dadlar.
Är mätt som en plätt! Serverade gröten i en mugg idag. Tycker det är kul att servera på lite annorlunda sätt. Blir roligare att äta då. Mamma hade köpt nya muggar på IKEA i helgen, så jag tog den knallrosa muggen. Hihi! Blev en perfekt portion!



Kommer bli 4 jobbiga veckor nu innan jag får semester. Nu jobbar jag själv eftersom några jag arbetar med har semester. Fyfan alltså... kommer vara helt död. Tack och lov ser jag fram emot helgerna nu tills jag får ledigt. En helg ska min familj + min brors flickvän till Köpenhamn och ha det mysigt. Älskar Köpenhamn!! Snart är det midsommar också, så det är också något att se fram emot. Ska ha middag hos mig och så. Lär väl regna... haha!

Hoppas ni få en bra dag. Verkar vara lite mer moln idag! Lika bra. Jag ska ju ändå sitta inne hela dagen... BLÄ!
Puss o kram


Hemmagjord glass

Nu ikväll blev jag himla sugen på att göra en smoothie. Det slutade med en riktigt god glassliknande vitaminbomb istället. Riktigt gott var det! Passar perfekt till detta svettiga vädret.

Det enda jag hade i var naturell yoghurt, frysta hallon och fryst banan. Om ni vill ha den sötare så ta i honung eller florsocker. Eller kanske mer banan? Mixa inte isönder allt. Utan låt det vara kvar bitar av hallon! Ät direkt när du mixat klart. Mängden av de olika ingredienserna spelar mindre roll. Själv hällde jag bara i lite lagom.





Nicole och Joel



Nicole och Joel när de var ute och gick för nån vecka sen. Gillar Nicoles outfit riktigt mycket. Så avslappnad och skön stil, älskar det. Förresten, vad lite man sett om deras barn! Tycker det är bra att de håller sitt privatliv lite skyddat, och inte går runt med bebisen med vilje för att alla ska fota och ha sig. Tycker det är så hemskt...!

Frukost och lunch, förberedelser inför veckan

Sitter och planerar lite luncher och frukostar inför veckan. Jag måste göra det nu när jag jobbar, annars blir det bara slarv och panik när jag inte vet vad jag ska äta. Det sparar mycket tid och ångest att ha allting fixat och klart.

Här är några rätter jag ska försöka förbereda!

Luncher:

Bulgursallad med kräftstjärtar



Soppa med bovetefralla och pålägg



Couscous med spenat, mango och kyckling



Pasta med tonfisk, broccoli, avokado och kesella



Bakad potatis med keso, skinka, tomat, majs och örter



Frukostar:

Fruktsallad med keso och macka



Smoothie, ägg och macka



Gröt med nötter, bär och mjölk



Yoghurt med bär och havregryn




Är redo för en riktigt bra matvecka. Tjoho! Är pepp som fan. Kom gärna med fler tips om ni har någon speciell favoritlunch, mellanmål eller frukost!!
Kram!

Tips på bra bloggar

Vill ha tips på bra hälso och receptbloggar. Gärna med mycket bilder och som uppdaterar ofta!

Jag läser redan dessa:
Hälsofreak
Mollys hälsoblogg
nLife
Kryddburken

Ge mig fler inspirerande bloggar tack!

Tonåringar som plastikopererar sig

Fyfan! Jag mår riktigt illa av sånt här. Plastikoperera sig som 16 år?! Och en var 14. VA?! Och föräldrarna är helt med på det! "Om det gör henne lycklig så..." FATTA att det handlar om självkänsla! Fatta att ungdomar i den åldern SKA vara lite runda om magen och olika stora bröst m.m. Hur FAN kan man betala så att sin dotter ska lägga sig under kniven? Det är en annan sak om man är vuxen , tycker jag. Men hey!! 14 år? Det är inte normalt. Det borde inte vara tillåtet! Man blir ändå inte nöjd med sig själv. Dom i filmen säger ju att de vill göra fler operationer! Varför? JO för att en operation inte löser några problem, eller ger en bättre självkänsla. Man kanske tycker man är snyggare, men osäkerheten finns fortfarande där. På insidan tycker man ändå att man inte duger.
Jag tycker egentligen inte det är fel att operera sig, om man nu mår riktigt dåligt av något på sin kropp. Men det måste finnas gränser!!! Det kan lätt gå överstyr! Barn borde defenitivt inte operera sig. Det finns bara inte!!
Ibland känner jag liksom "åh, om jag bara haft större bröst..." men eftersom jag just nu har så låg självkänsla, så löser en operation INGA problem. Det är bättre att vänta. Att jobba med sig själv, lära sig tycka om sig själv. Sen kan man kanske ta ett förnuftigt beslut.
Det finns nog en del åsikter om detta ämnet. Dela gärna med er! Någon av er kanske till och med genomgått en operation. Berätta hur ni tänkte, hur ni mår nu!


Svettigt värre!

Jesus vad varmt det är!! Man smälter ju bort. Jag har druckit helt sinnessjukt mycket vatten idag. Och det behövs! Ändå känner jag mig matt och yr.
Låg på stranden nån timme med Fanny. Pallade dock inte stanna längre, men jag gick hem i förväg och vilade lite. Sen ut i solen igen, haha. Så lite färg har jag väl fått. Man brukar ju oftast se det dagen efter. Mitt hår har blekts också, jättemycket! Mamma bara "shiiiiit vad blond du blivit!". Yeeeah.

Har faktiskt ätit rätt bra idag. Är lite stolt att jag ätit 4 gånger istället för 3 som jag brukar. Såhär har jag käkat.

Frukost: Två melonskivor, äppleskivor, 1 kiwi, 1 ägg, 1 knäckemacka med philadelphia och skinka.
Fika på stranden: En dubbelmacka med ost och gurka, 1 äpple och ½ flaska multivitamin + 1 MER (light, men what the fuck..)
Mellis: Några färska dadlar
Middag: Hemmagjord hamburgare med ketchup och grönsaker.


Utöver detta massa vatten! Okej, lunchen va väl inget att hurra över, men ändå. 4 måltider istället för 3 är bra. Plus att jag åt godis igår! Ångesten KRYPER i kroppen, hela tiden. Jag kan liksom sitta och känna på t.ex mina armar... "det var inte där igår"... ni vet. Sånna sjuka tankar som inte ens är sanna.

Nu ikväll ska jag se på Tila Tequila med mammsen, haha! Älskar det!! Måste bort från datorn nu, innan jag svimmar av värmeslag.
Puss och kram!

Sola och bada

Igår kväll kom Fanny hit. Vi gick ut och åt, sallad med räkor och fetaost, och Fanny tog kyckling med feta. Riktigt gott! Sen gick vi en låång runda med hunden nere vid stranden och pratade om livet. Skitmysigt med solnedgång och allt. När vi kom hem till mig igen gick vi och handlade godis. Kunde knappt bestämma oss vad vi ville ha. Men det slutade med yoghurtdoppade mandlar och jordgubbar, geisha (choklad), torkad papaya och några färska jordgubbar. Gjorde liksom en liten skål var med detta! Jättegott! Geisha var en stor favorit när jag va liten, och HELVETE vad gott det var. (Hej ångest! Men ja...)
Vi såg på Dagboken också, som är min absoluta favoritfilm! Jag bara älskar den. Blir helt uppslukad av den... och jag vill också vara så kär!!

Vi såg precis klart på filmen (eftersom vi inte palla hela igår), och åt värsta goda frukosten. En frukttallrik med melonskivor, lite äpple, kiwi. En knäckemacka med skinka och ett ägg till. Mums!
Nu ska vi snart ner till stranden och pressa några timmar. Får se vad som händer i eftermiddag!
Hoppas ni mår bra i värmen! Puss o kram!

Egen googlesida

Tänkte tipsa om dehär med en egen Googlesida. Vid namn iGoogle. Jättetufft! Man kan ha en massa flikar med t.ex nyheter, väder, kalender osv. Sen kan man ändra utseendet så att det blir mer personligt. Min iGoogle ser ut såhär!



Ni registrerar er bara på denna sidan, sen tror jag ni fattar resten. Kul grej tycker jag! Det blir mycket roligare att söka på google när denna färgglada sida kommer upp. Söta figurer jag har på min va?! Hihi!

Jordgubbar med mjölk

Har precis kommit hem från stranden. Det var riktigt mysigt! Va där inte så länge, det var ganska blåsigt och obekvämt. Men vi gick hem och påvägen så köpte vi svenska jordgubbar. Åt några precis med havremjölk! Supergott. Ska ut i solen en stund till nu. Måste jobba på min bränna ju!
Hoppas ni har det bra. Puss





Beställning från Topshop

Jag var lite busig såhär på morgonen och beställde lite kläder från Topshop. Blev ju riktigt nöjd sist! Allt gick så smidigt och kläderna passar riktigt bra. Frakten kostar 5£ (euro) vilket är ca 50 kronor (lite mindre). Det tar 5 dagar innan kläderna kommer, men för mig tog det till och med en dag mindre. Paketet kom direkt hem till mig, en postgubbe kom och överlämnade det. Så ingen tullavgift vad jag vet. Storlekarna är som vanliga. Finns också en sizeguide på hemsidan som är jättebra! Det finns en lista där det står vad deras Engelska storlekar motsvarar i våra. T.ex en 10:a är som en svensk 38 osv.

Detta beställde jag!
En söt klänning som är alldeles underbar baktill också. Perfekt till varma sommardagar!
Ett slappt linne som är djupt urringat vid armarna (dåligt förklarat, men ni ser ju på bilden).
Och ett par hotpants att strosa runt i.
Allt detta, inkl frakten kostar mig 500 kr! Helt otroligt billigt.




Frukost 6 juni

Godmorgon! Idag är det Sveriges nationaldag. Vädret är perfekt, det blåser minimalt, solen skiner och det ska bli uppemot 30 grader! Stranden väntar, Fanny och en kompis till henne kommer hit och solar, badar och äter glass. Ikväll blir det middag hemma hos mig och lite firande av nationaldagen. Ibland bara älskar jag Sverige! Svenska sommrar med jordgubbar, sol, bad och glass är något av det bästa som finns!
Har startat dagen på ett bra sätt också. Med en helt sjukt god frukost!
Den bestod av en fruktsallad med sharonfrukt, fryst banan och äpple. Till det två skivor mörkt bröd med ost och gurka, och den andra avokado med örtsalt. Kan inte bli bättre!
Förresten så var studentfesten jättetrevlig igår! God mat och glada människor, underbart! Minus var alla myggor som bet mig. Ajaj!







Partyoutfit

Nu sticker jag iväg på studentfest!! Ska bli superkul. Här är min outfit för kvällen.













Många bilder!
Tunika/klänning från h&m
Skor från Din sko
Kavaj/jacka från Gina Tricot (gammal)
Armband från Ms Bijoux
Örhängen (stora kristallstenar typ) från Snö

Puss!

Bikinin

Den passade jättebra. Skulle nog tagit en storlek mindre i trosorna, men men. Det går att knyta hårdare!
Och inga jävla kommentarer nu bara för att jag lägger upp bilder på mig i bikini. Det betyder varken att jag älskar min kropp eller vill få bekräftelse. Men varsågoda och tro vad ni vill! Det brukar ju av någon anledning bli ett himla tjafs så fort man visar upp sin kropp. Dessa bilderna blev ok iaf. Fin överdel va?? Tycker faktiskt att jag passar i rött. Fick även en blommig också från H&M. SKITfin!





Köpt



Nu har mamma köpt denna bikinin till mig från H&M. Hoppas att hon tagit rätt! Tog minsta storleken i överdelen. Mina bröst är ju obefintliga! Haha! Jaja, kanske får ni se den på idag eller imorgon. Om den nu passar och ser bra ut på min kropp... bikiniångest? JA!

Vegetariska biffar

Hemma på lunch! Det blev mammas vegetariska biffar med sallad och turkisk yoghurt. Biffarna är svingoda! Hon har gjort dom på ägg, rågmjöl/vetemjöl, rivna rotfrukter och lök. Maffiga och riktigt mättande.
Nu är det back to work! Längtar till ikväll då jag ska på studentfest. Älskar faktiskt att bli bortbjuden. Bufféer är det bästa jag vet!





Min hund tog skydd i skuggan. Sötnosen!

Studentfest och Åhus

Idag är det studentfest som gäller. Ska bli jättekul. Vet bara inte vad jag ska ha på mig. Hmm! Kommer säkerligen byta kläder några 100 gånger när jag kommer hem efter jobb. Får se om jag pallar ha mina jättehöga pumps från topshop. De är så svåra att gå i eftersom de är lite avrundade framtill. Man trillar liksom framlänges, haha.
Sista jobbdagen innan några dagars ledigt också! Otrooooligt skönt. Imorgon ska jag följa med Fanny och hennes kompis till Åhus (eller inte, tar 3 timmar dit och 3 timmar hem från mig. Isåfall ska man sova över där om det ska vara lönt). Bada, sola och ha det skönt. Jag är väl inte så mycket för att bada, men sola är ju superskönt. Mamma ska till Malmö idag, så jag har skrivit ut en bild på den röda bikinin från H&M som jag vill ha. Hoppas hon hittar den! Har skitmånga bikinis, men ingen jag verkligen tycker om eller trivs i. Hoppas jag får lite färg imorgon, det lär jag få!! Smörjer alltid in mig med massor av solkräm, så slipper jag bli röd. Vet att många skippar solkrämen för att de tror att man inte blir lika brun då, men det är skitsnack. Använder man en solfaktor på ca 25 så tar det bara bort det röda. Man ska aldrig stressa fram en bränna, då flagnar huden av efter nån dag och man hinner oftast inte ens bli brun efter det röda. Så kör på solkräm! Den bästa antiage produkten, för solen gör en rynkig!

Sen på kvällen imorgon åker Fanny med mig hem och äter lite god middag och firar Sveriges Nationaldag. Tror det blir naturgodis imorgon då, eller så kanske vi gör nån efterrätt. Får se! Kanske godare med glass i denna värmen? Är faktiskt inte så sugen på naturgodis. Glass vill jag ha!

Kommer nog bli riktigt varmt ute idag! Jobbar tack och lov till halv 4 idag. Wooohoo! Ha en bra dag allihopa!
Puss o kram

Angelina Jolie



Så vacker att det är sjukt. Gravid som attan är hon också. Med tvillingar! Hon är GRYMT vacker med lite kurvor, alltså mer bröst och så. Det passar henne! Älskar hennes läppar också. Perfektion hela hon i mina ögon!

Skogsbärssallad med yoghurtglass



Detta låter riktigt gott faktiskt. En efterrätt att våga sig på kanske? Går säkert att servera till vaniljkesella eller någon annan glass. Tycker det blir en annan sak om det ser gott ut och är färgglatt också!

4 portioner

Ingredienser
1 dl hackade, torkade bär, t ex hallon och blåbär
1 dl hackad torkad frukt, t ex ananas och aprikos
2 dl blandade nötter
Yoghurtglass
250 g färska bär
Mynta

Gör så här
1. Mixa torkade bär, torkad frukt och nötter.
2. Lägg upp yoghurtglassen i fyra skålar.
3. Strö över nöt- och fruktblandningen
4. Toppa med färska bär och lite mynta.

Recept och bild från recept.nu

Full lön och Spanienresa

Har varit enn lång dag. Vi var nere vid hamnen och blev fotade med jobbet idag. Blåsigt och jag blev säkert svinful. Haha! Kul att den bilden ska upp på hemsidan liksom... och att alla våra kunder ska se dom. Haha! Efter fototagningen så beställde vi sallader till alla. Kyckling och fetaostsallad med isbergssallad, ananas, gurka, tomat och majs. Svingott! Satt ute och åt i solen. Sen gick jag hem för att ha möte med min chef tillsammans med min mamma. Han ville höra hur det var med mig och hur det går med min sjukdom osv. Pratade lite om det, sen sa jag att det faktiskt är ganska jobbigt att jobba heltid, men att jag verkligen behöver pengarna. Så sa han "jobba du till halv 4 varje dag så ger jag dig full lön ändå". VA?! Fattar ni? Så jävla bra. Gud vilken lättnad. Han sa att "jag har hellre kvar dig i 30 år och att du trivs, än att du slutar efter ½ år för att du tycker det är för jobbigt."

Vet ni vad han också sa? Vi kom ju in på min pappa lite... och min chef sa att han gärna ringde upp min pappa och säger att jag faktiskt mår dåligt av honom och att han ska låta mig vara och inte skylla saker och ting på mig. Jag tror det är en bra grej att någon utomstående säger till honom, på ett lungt och sansat sätt. Min pappa kommer bli svinförbannad, men jag bryr mig inte. Inte min chef heller. Han vill att jag ska må bra, och jag jobbar ju faktiskt för honom.

En kul grej till är att jag ska till Spanien i höst. Har en arbetskamrat som är i min ålder, och han har hus nere i Spanien. Så jag åker dit GRATIS. Fatta! Så himla kul. En torsdag till måndag i oktober. En vecka kändes för mycket, men detta är precis lagom! Skitkul. Ska resa så mycket nu framöver! Nu i sommar till typ Grekland, i höst till Spanien och till vintern Thailand. Loooove it!
Har precis ätit blodpudding med lingonsylt och sallad. ÅH så gott.
Är så jävla glad att jag jobbar till halv 4 varje dag, men ändå får full lön!! Fyfan vad jag har det bra egentligen... ojojoj.
Hoppas NI mår bra! Har läst alla era långa kommentarer i förra inlägget. Intressant! Håller med de flesta till 100%.
Kram på er! Missa inte Pussycat Dolls ikväll! Hihi.

Onsdag 4 juni

Godmorgon! Mmm yesyes jag sov jättegott inatt. Tack för den! Gick upp direkt och gjorde frukost. Två skivor hembakat mörkt bröd med smör och gurka, en fruktsallad med fryst banan, hallon och mango. Mums! Tror jag vet vad jag ska göra för efterrätt på fredag. Kanske! Ska höra med mamma om hon kanske också hade tyckt det varit gott. Hur låter detta? Vaniljkesella med krossad digestivekex och färska bär som hallon och blåbär. Kan det vara något? Vaniljkesella har jag faktiskt aldrig smakat, men det låter ju gott!
Annars kör jag på vanlig glass faktiskt. Nån riktigt god smak... vaniljglass funkar ju bra till allt. Men kanske nån sån på stor förpackning? Med olika smaker! Åh, barndomsminnen hej!

Jag kan störa mig så mycket på vissa saker. När jag var liten så trodde jag att all mat var så nyttig (ja i rätt mängd är det ju, men ni förstår kanske vad jag menar). En kompis och jag åt alltid crunchy (ni vet flingorna) som godis och sa "detta kan vi äta massor av, det är ju FLINGOR, det är nyttigt!". Eller som digestivekex och andra kex, det var ju nyttigt tyckte jag. Men idag, ja då fylls man med en massa snack om att allt är SÅÅÅÅ farligt. Crunchy är KAKSMULOR och digestivekex innehåller MASSA farligt FETT som kan ge en hjärtinfarkt, höga blodfetter och helt enkelt göra dig TJOCK. What the fuck liksom? Vad är det som inte stämmer i vårt samhälle längre, när det gäller mat? Förr i tiden, när t.ex min mamma växte upp. Inte tusan åt man quinoa, light smör och fullkornspasta. Man åt normalt! RIKTIGA livsmedel. Vanligt smör, vanligt bröd, vanlig pasta... ändå var befolkningen överlag mycket hälsosammare och ätstörningar var något ovanligt.

Idag är typ varannan människa på stan ätstörd. Varför? Tror ni det är all denna hetsen att vara så himla "nyttig" som gör att vi blir fixerade? För mig är det bl.a så. Så fort jag ska äta t.ex vitt bröd, så kommer alla röster i mitt huvud "det gör en fet, alla kändisar utesluter vitt bröd, alla smala gör det". Ni vet... sånt SKIT man läser dag ut och dag in i alla förbannade tidningar. (Ja jag läser sånt för jag är så SVAG och gör det även ifall jag bara mår dåligt av det. Jag dras liksom till sånt...)

Hoppas ni förstår vad jag menar. Förr var gräddtårtor det onyttiga och det man unnade sig. Idag är det vitt bröd, pasta och HELT VANLIG MAT!!
Sjukt, eller hur?
Idag ska vi fotas på jobb som sen ska läggas upp på hemsidan (tror jag?). Haha! Jag HATAR att fotas. Sen efter det ville min chef ha möte med mig och min mamma. What? Jaja, får se vad som sägs! Han sa att det var positivt iaf.
Kram!!

Audrina



Oj, hon klär verkligen i lugg. Hon ser mycket äldre och mognare ut tycker jag! Själv har jag haft lugg två gånger. Never again säger jag bara. Typiskt mig att begå ett misstag två gånger. Visst, det var snyggt NÄR DEN LÅG SOM DEN SKULLE, men annars är det bara ivägen... och det tar såån tid innan den växt ut så att man kan lägga håret bakom öronen. Nej, lång lugg trivs jag bäst i.
NU ska jag sova, haha! Kram

Så ja

Nu kan ni se den nya förändringen. Om inte, klicka på F5 så uppdateras sidan. Tycker det blev snyggare med den röda färgen. Lite mer jag! Och jag ville också ha en länk där man kan kontakta mig direkt, så klickar ni på hjärtat så poppar det upp en ruta där ni kan skriva ett meddelande som kommer direkt till min mejl!

Nu ska jag nog sussa. Puss o kram!

Italiensk pastasallad

Det absolut godaste jag vet en varm sommardag, är en kall pastasallad. Går att variera i oändlighet! Här kommer en italiensk variant. Jag har lite italienskt blod i mig. Min farmors pappa var italienare. Kanske därifrån mitt temperament kommit?



4 portioner

5 dl spiralpasta
½ burk kronärtkocksbottnar
100 gram salami
100 gram parmaskinka
2 tomater
100 gram majskorn
200 gram mozzarella
Ruccolasallad
Salt & svartpeppar

Dressing:
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
3 msk vatten
1 klyfta vitlök
2 tsk salladskrydda

1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
2. Skala och pressa eller finhacka vitlök. Blanda ingredienserna till dressingen.
3. Häll av kronärtskocksspad. Skär dem i mindre bitar. Strimla salami och skinka. Kärna ur tomater och skär i små bitar. Häll bort spadet från majskornen. Skölj och riv rucola i mindre bitar. Skär mozzarella i bitar.
4. Spola av pastan i kallt vatten. Låt rinna av. Blanda i en stor skål pasta med dressing och vänd ner övriga ingredinenser. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna bröd till!

Recept och bild från menyse.com

Sockersött



Jag är inte en sån person som klär mig i enbart söta kläder. Jag kombinerar gärna tufft och sött. T.ex en blommig klänning tillsammans med ett par pilotbrillor och skyhöga pumps, eller skinnjacka om det nu inte är för varmt.
Denna outfiten skulle jag ha "brutit av" med ett par tuffa brillor faktiskt, det hade räckt. Allt detta är jag SÅ sugen på att köpa. Åh jag vill! Förresten så är outfiten himla lik den jag la upp igår, fast ändå annorlunda!

Klänningen är från Forever 21
Ballerinaskor från Accessorize
Väska och armband från Asos
Läppglans och nagellack från NARS


Tack tack

Tack för alla underbara tips på efterrätter! Oooh. Typ frukt i ugn med glass eller något låter otroligt gott. Och det känns ju inte SÅ farligt, eftersom frukt är bra, och glass är som söt yoghurt. Så tack för tipsen, och kom gärna med fler om ni har!
Har precis ätit en jättegod middag. Kycklingfilé med couscous blandat med mango och spenat. Lite tzatziki och tomater till. Smarrigt! Känns som jag förtjänade denna goda middagen efter en himla bra dag på jobb. Allt bara flyter på där! Fick jättemycket beröm idag av alla. Det va himla kul!

Nu ikväll blir det lite mys med mammsen framför Dr. Phil. Standard på vardagarna typ, haha!

Övrigt så mår jag ok faktiskt. Försöker tänka bortom det sjuka, men det är fan svårt. Känns omöjligt att sluta ha all ångest och alla tvång som man har som ätstörd. Hur ska jag liksom kunna sluta räkna kalorier efter 5-6 års räknande? "Sluta bara", säger väl många. Men även ifall jag slutar räkna på miniräknare, så räknar jag omedvetet i huvudet. Jag vet ju vad allt innehåller och vad allt väger. Jag behöver inte ens kolla på kalorilistor längre... okej, det va längesen jag lärde mig allt, men ändå. Nu kollar jag aldrig! Vet allt. Allt är inprintat i skallen. Tror ni man kan glömma?

Nej nu ska jag öppna fönstret och ta några djupa andetag. Det behövs i mitt basturum! Haha!
Puss o kram

Förändring

Det kommer att komma en liten förändring av min design här på bloggen under dagen. Hoppas ni tycker om det! Kommer bl.a komma en liten länk man kan trycka på, så kan man skicka privata mejl till mig direkt därifrån. Bra va? Hope you like it!

Tisdag 3 juni

Orolig natt. Fanns först och främst knappt nån luft i mitt rum. Kvavt så det snurrade. Sen stördes jag av det jäkla caféet en bit från vårt hus, som har massa musik nu VARJE kväll. Svinhögt också! Med en massa skrikande snorungar. Det är en sak på helgerna, skitsamma då liksom. Men hey! Det finns folk som jobbar. Så jag fick ha öronproppar, men på nått vänster måste jag få bort öronpropparna innan mobilen ringer för väckning, annars hör jag den inte!
Nu är det bara 3 arbetsdagar kvar, sen är man ledig fredag, lördag och söndag. Det är ju Sveriges nationaldag på fredag! Yeees vad skönt. Egentligen ska jag på studentfest imorgon, men jag orkar inte. Jag slutar 5, sen måste jag hem, byta om och göra mig klar, sen ta BUSSEN till malmö för att sen byta buss ut till ingenstans. Palla? Nej, för dagen efter ska jag jobba igen. Njä, men förmodligen går jag på den på torsdag.

Åh vad det suger att jobba när det är så fint väder. Mina dagar går i ett liksom. Vill göra så mycket annat! Typ hinna ta hand om mig själv. Hinna mysa en hel dag med hunden i soffan framför tv:n och med något gott att äta.
Till frukost idag åt jag allbran plus med naturell yoghurt, ett delikatessknäcke med kantarellost o paprika, och en sharonfrukt. Älskar sharonfrukt!! Så sött och gott. Godare än godis. Ska nog göra en fruktsallad på sharonfrukt, banan och typ hallon, imorgon till frukost.

På fredag tänkte jag kanske ge mig på nån efterrätt... det är ju faktiskt Sveriges nationaldag. Kanske glass, eller lite godis? Eller om mamma gör nån god efterrätt. Får se! Ska försöka i alla fall. Har ju gjort det förr...!!
Har ni förslag på goda efterrätter? Inte så maffiga, som värsta tårtan eller så. Nått mer lätt!

Kram!

Bring it on

Gud vad varmt det är överallt! Jag blir knäpp. Min aptit sjunker ännu mer nu när man bara går runt och svettas och inte får tillräckligt med luft. Meeeen, får väl försöka låta bli att klaga nu när det äntligen är sommar.
Bråket mellan min pappa och alla har fortsatt även idag. Dock har inte jag "pratat" med honom denna gången. Mamma snackade först, och hon sa gång på gång i slutet "nu måste jag lägga på, jag ska handla nu", typ 10 gånger och han fatta inte. Så jag drog telesladden. Skyll dig själv liksom.
Jaja, sen när mamma och jag kommer hem igen så hör vi min lillebror stå och VRÅLA i telefonen. Han va riktigt förbannad på pappa som var  i andra änden av luren. Min lillebror har blivit så jävla klok! Han sa grymt bra saker till idioten (min bror är 14).

Men fuck that. Märker ni att jag svär mycket när jag är pissed? Haha! Det märks ganska tydligt när jag inte är på humör, eller om något irriterar mig. Tack och lov är jag inte heller ett dugg konflikträdd. Bring it on bara!

Mitt i allt detta så hände något annat igårkväll. Eller som INTE hände ska jag väl säga. Jag tränade inte! Wow tänker ni. Men jag har tränat varje dag sen i Januari. Stört va? Och igår var första kvällen då jag strunta i det totalt. Ångest och kryp  i kroppen som fan. Kommer nog ha ångest över det ett tag framöver... har jag gått och blivit träningsberoende nu också? För visst är det nått som händer med hjärnan när man tränar? Nått som man mår bra av och får en kick av. Jag känner av den kicken...

Måste verkligen sova nu. Har så svårt för att lägga mig när det är ljust ute. Igår somna jag vid halv 12, och jag går upp 6 på morgonen. Not good!
Vi hörs imorgon sötnosar! Puss o kram!

En söt outfit



Klänning från Forever 21
Skor och armband från Asos
Läppglans från Sephora

Finfin outfit att ha antingen till fest eller vardags. Klänningen är jag helt såld på..!

Dagens middag



Har precis ätit middag. Mamma gjorde en omelett till mig med crabsticks i. Fruktansvärt gott! Borde äta omelett mycket oftare än jag gör, det går ju att variera i evigheter! Man kan ha frukt i också. Jordgubbar t.ex! Och servera med kesella eller något. Det borde vara gott! Vad brukar ni ha i era omeletter?

Problem

Något har varit fel med min blogg hela dagen. Skrev två inlägg imorse (som numera syns), som inte publicerats förrän nu. Dåligt, dåligt. Sen är min statistik jättekonstig. Ena dagen har jag skitmånga besökare, andra dagen jättelite. Tydligen har många andra problem med samma sak, så jag litar inte riktigt på den mätaren.

Jaja, nu syns inläggen iaf. Woho!!

Hund kokade ihjäl

Hur kan man vara så dum i huvudet? Lär sig aldrig folk att INTE lämna sina hundar i bilen? Lämnar man sitt barn i en stekhet bil?! Jag blir så jävla förbannad när sånt här händer. Medvetet eller inte, så är den som gör så en djurplågare. Kan man inte tänka längre än så är man fan tappad. Nu har det hänt igen. En hund kokade ihjäl i lördags då ägaren lämnade hunden ensam i bilen i 2 timmar då hon var inne på ett köpcenter och shoppade. Man försökte rädda hunden genom att svalka ner den med blöta handdukar... men senare på djursjukhuset konstaterades det att den var död.

Detta sa veterinären som tog emot hunden.

"- Det första misstaget de gjorde var att tro att bilens mörka rutor skulle hålla värmen ute, säger Ohm till norska tidningen Dagbladet.

En hund som stängs in en varm bil dör på 30 minuter.

- Hundar kan inte svettas på annat sätt än genom tungan när de flåsar. De kommer ganska snabbt upp i en kritisk kroppstemperatur på 42 grader. Organen börjar i praktik att koka och hunden går in ett chocktillstånd, säger Ulrich Ohm."

Fy skäms på människor som behandlar sina husdjur som luft. Jag skulle ALDRIG få för mig att lämna min hund i bilen ensam. ALDRIG! Den enda platsen hon någonsin är ensam på, den är hemma. Skulle heller ALDRIG lämna min hund utanför en affär för att gå in och handla. ALDRIG! Ska man handla, TA INTE MED HUNDEN!! Eller va två stycken personer!! Jag sitter alltid med min hund utanför affären om mamma eller någon annan ska in och handla. Ska hunden vänta, ska den fan inte vara ensam.
Det borde finnas någon slags lag att ALLA som skaffar en hund (eller annat djur) måste klara något slags test för att bli godkänd som ägare. Det är faktiskt ett stort ansvar!!

De flesta håller nog med mig. Har ni andra åsikter så dela gärna med er.
Kram!


Gårdagen

Godmorgon. Fyfan för kvällen igår. Det var supertrevligt ända tills min jävla pappa ringde min storebror och började bråka. Även ifall vi sagt gång på gång att vi inte orkar med honom, och inte vill att han ska ringa och bråka så gör han det ändå. Min storebror satte på högtalaren på mobilen så att alla hörde. Min moster, hennes man, min brors flickvän, jag, min lillebror... mamma gick. Hon lyssna först sen gick hon... tacka fan för det!! Egentligen orkade inte jag heller lyssna, men fyfan... jag kokade av ilska och jag blir så jävla förbannad när han hela tiden säger "vad har jag gjort er". DU VET VAD DU HAR GJORT! Vi har också talat om det för honom gång på gång. Ändå frågar han den frågan! Det bevisar bara hur mycket han förnekar allt, och då kan han ordagrannt dra åt helvete. Jaja.

Luren åkte iaf över till mig. Och jag skreeek på honom. Jävla gubbfan! Och när jag ska svara på hans jävla fråga "vad har jag gjort er", så lyssnar han inte ändå! Han bara tjabbar emot och försvarar sig själv.
Det värsta av hela grejen var att han äckliga "nya fru" eller vad fan hon är, började prata med mig sen. Hon tror inte ens på att han var otrogen mot min mamma. Din lurade idiot. Jag och min bror KOM PÅ HONOM med att vara otrogen. Nått sånt hittar man inte på vid 11 års ålder. Sen började hon gå på att jag och min storebror försökte påverka min lillebror att han inte ska åka upp till pappa. Vad FAN vet hon om det? Känner hon mig? Känner hon min storebror? Känner hon min mamma? NEJ! Hon har hört en sida av historien. Och det är klart FAN att den jävla gubben säger att han aldrig varit otrogen. Jävla svin. Du är inte värd ett piss i mina ögon.

Sen börja kärringen säga att "ja mina barn DOM träffar sin pappa ÄVEN ifall vi skiljde oss, och ÄVEN ifall han var otrogen". OCH?!? Går det ens att jämföra? Det är en helt annan situation. Min mamma blev lurad på pengar av min pappa, han var otrogen, ljög om var han skulle, han LÄMNADE oss utan att höra av sig, han var alltid kort i tonen, han satt alltid vid sin äckliga dator och chattade med sin nya fitta från USA. Han bråkade, han sa att min mamma var orsaken till att vi inte ville träffa honom, han har hittat på att mamma snackat skit om oss till socialen (BULLSHIT!) när det egentligen var några tanter vi fick prata av oss till (min storebror och jag) som sen berättade för min mamma o pappa vad vi sagt. Han kunde inte hantera sanningen bara. Hm vad har han mer gjort? JO, jag fick reda genom hans nya (kärringen) dotter att min pappa skulle flytta till dom i stockholm, inte fan kunde han säga det själv, han har slått min lillebror (som dom nu säger är en bagatell), han har hotat oss med att komma och ta massa saker hemma hos oss, han brukade skriva till min storebror och mig att "nu ska jag till göteborg och vara med en massa fruntimmer"... alltså jag kan hålla på FÖR EVIGT med skit han gjort.

Det som gör mig pissed off nu idag är att han fortsätter försvara sig som att inget är hans fel. Han frågar vad han gjort. Han erkänner inte ens. Han bråkar fortfarande och säger att allt är VÅRT fel. Fuck off.


Jaja. Sen efter det jävla samtalet va kvällen förstörd. Men vi hade trevligt ändå, bortom allt detta. Alla tycker han är en skitstövel. Min moster tål honom inte ens. INGEN tål honom! Hans bröder vill inte veta av honom. ALLA vet vad han gjort och vilken skithög han är.
Jag är så trött på detta att jag skulle kunna ta livet av någon.

Är glad att jag har min familj, mina bröder, min mamma och min hund! Vi är bäst och vi ska klara detta.

Här är lite bilder från gårdagen.

















Snart äta

Snart blir det maat! Är sååå hungrig. Min moster och mosters man, min bror och flickvän är här. Det serveras grillad lax, kotletter, korv, spenatpaj, nypotatissallad, nybakat bröd, tzatziki m.m. Har inte ätit på hela dan så det ska bli helt sjukt gott.

Nej nu ska jag ut och leka med alla hundarna i trädgården! Just det, självklart ska vi sitta ute också. Helt sjukt somrigt!! Bilder kommer sen.
Puss o kram!

Egopics

Bara för att det är så kul! I väntan på att Sims ska installeras. Sen ska jag ut i solen! Känner mig aningen för finklädd, men what the heck. Lär ju byta om 20 gånger i vilket fall.
Ha det skönt idag! Puss











1 Juni

Godmorgon. Redan söndag... helgerna går så fort att det är sjukt. Men men, det är faktiskt ganska jobbigt att vara ledig också. Då kommer alla tankar och alla känslor fram, som man helst inte vill ta itu med eller orkar erkänna att de finns.
Idag ska jag sola och ha det skönt. Min bror och hans flickvän kommer hit idag och umgås lite. Blir väl grillning ikväll och kanske nån promenad, sitta och prata, sola, fixa med trädgården osv. Fanny kanske skulle kommer idag också, hoppas det. Tyvärr är jag alldeles för trött för att ta mig nånstans... egentligen vill jag inte erkänna det, men jag har blivit så trött och svag av att jag inte äter korrekt.
Har försökt få igång The sims på datorn igår och nu på morgonen, men det vill sig inte!! Jag kunde istallera ettan, studentliv och arbetsliv. Sen djurliv och årstider gick inte... why?? (ja jag har laddat ner det, men det va läängesen). Det står att jag ska sätta i skivan. Och jag gör exakt samma som när jag ska spela de som funkar. Man öppnar en fil i Deamon tools... aah jag blir knäpp! Jag som inte spelat Sims på evigheter! Haha. Det som är så kul.

Frukosten idag bestod av den frysta bananen jag la in i frysen för nån dag sen, på den hade jag naturell yoghurt och krossade nötter. En grov macka med skinka och gurka och ett päron. Jättegott med fryst banan! Ska testa det i en smoothie nån gång. Eller göra sån glass!
Hoppas ni mår fint. Har ni brivit bruna? Puss!



RSS 2.0