Filmkväll

Ikväll blir det film! Har hyrt Stardust, Tillsammans är man mindre ensam och Kärlek på menyn. Något ni sett? Bra eller dålig? Tycker Stardust verkar himla bra. Älskar fantasyfilmer, liksom magiska som man bara drömmer sig in i. Jag ÄLSKADE Pans labyrint, som också är fantasy. Fruktansvärt bra!


Vi passade på att spela på Lotto när vi var på videobutiken också. Lotto med joker, som är uppe i 144 miljoner! Alltså, det är otroligt mycket pengar! Tror ju knappast vi vinner det, men jag älskar att spela ändå. Spänningen är en del av hela grejen. Men det är viktigt att inte gå över gränsen och spela för mycket. Vi spelar väldigt sällan!
Jaja, man kan ju alltid hålla tummarna för att mina sifferrader är de rätta! Hihi.

Förresten... måste bara berätta att vi åt tacos till middag, med sådana mjuka bröd. Förut klarade jag inte att äta de vanliga ljusa bröden, utan åt alltid de med fullkorn. Är faktiskt lite stolt att jag åt de vanliga... kan låta helt grymt patetiskt ur en frisk persons öron, men för mig var det ett positivt steg i rätt riktning. Att släppa lite på "kontrollen" och inte tänka så mycket. För egentligen, vad spelar det för roll om det är fullkorn eller inte? Visst, man kanske blir mättare med fullkorn... men för mycket fibrer är ju inte heller bra för magen!

Ville bara berätta det! Hihi. Hoppas ni får en skön fredagkväll!
Puss och kram

image1323


Disney inspirerat

image1321

Tycker den nya trenden med disneyfigurerna är så söt. Antingen ett fint tryck på en top eller ett litet smycke. Jag tycker speciellt armbanden är fina!
Allt ovan kommer från asos.
Vad tycker ni om trenden?

Besöket

Det gick bra hos psykologen tyckte jag. Pratade mest om att jag ska börja tänka på mig själv och mitt eget bästa istället för att ta hand om alla andra hela tiden. Det är lättare sagt än gjort kan jag tala om! Hur gör man egentligen för att "ta hand" om sig själv? Att tänka på sig själv, hur man mår och vad man egentligen vill och inte vill? Någon som känner igen sig?
Jag har himla lätt för att ta ansvar för andra människor, men inte mig själv! Jag själv kommer alltid i andrahand. Sen pratade vi lite om tvångstankar och tvångshandlingar, som vi kommit fram till att jag har. Att jag måste göra vissa saker för att känna mig tillfreds.
En sak som fastnade som psykologen sa, det var att jag också är barn i vår familj. Att jag är i vuxen ålder, men att jag inte ska behöva agera vuxen i min egna familj. Att det är mammas jobb och inte mitt. Så himla rätt! Hon är så klok min psykolog... älskar att träffa henne!

Fruktansvärt skönt att slippa ta bussen, då hade jag inte varit hemma än! Ska väl mysa lite framför tv:n nu. Hoppas ni mår bra!
Kram

Psykologen nästa

Åh, tack och lov fick vi låna en väns bil, så mamma kör mig dit. Annars tar det en himla tid, eftersom bussarna går jättesällan dit jag ska. Skönt att inte stressa iväg!
Vad ruggigt väder det är idag! Riktigt kallt och fuktigt utomhus. Är alldeles blå om naglarna... vilket jag alltid blir så fort jag fryser minsta lilla. Jag hatar det! Brukar oftast ha målade naglar för att dölja... tänkte faktiskt köpa ett mörkblått nästa gång jag shoppar. Tycker det är grymt snyggt! Annars till sommaren ska jag satsa på ett turkost nagellack. Turkost är ju trendigt nu till vår och sommar, och jag ska absolut satsa på det. Har hittat ett par turkosa ballerinaskor jag ska köpa. Helt lovely! Wedins har även kommit med ett par turkosa pumps. Grymt snygga!!

Berättar sen lite hur det gick hos psykologen! Känns som jag har riktigt mycket jag vill prata om. Ska bli skönt att få ur mig allt!
Ha det så bra! Vi hörs sen, puss!

image1320

Dagens



Skinnjacka från Zara
Kofta från Vero moda
Skärp från Asos
Jeans från Crocker
+ Mina svarta pumps

Puss!


Vad säger ni?

Engagerad eller Angagerad?

Själv säger jag med E men har hört flera gånger på radio och tv att de säger med A.
Vad säger DU?

Fredag 29 feb

Skottdagen idag va? Någon som fyller år då? Minns en i min klass som gjorde det på typ mellanstadiet. Jag fattade aldrig vad han menade med att han fyllde år var fjärde år. Hur kan man göra det liksom, tänkte jag. =P
Usch, igårkväll mådde jag inte alls bra. Hade en sån stund då jag planerade svält en tid framöver. Jag hatar när jag tänker så! Det är så fel! Så fel, fel, fel! Tack och lov är det lite bättre idag... försöker verkligen skjuta undan de tankarna och tänka på annat. Inte världens lättaste kan jag säga!

Inatt fick jag ett sms av en gammal kompis som jag känt hela mitt liv. Hon ska flytta tillbaka hit igen efter att ha gjort slut med sin pojkvän. Hon bor just nu utanför Göteborg. Kändes riktigt tråkigt när hon flyttade dit. Ska bli jättekul att hon flyttar hit igen! Vi ska träffas någon dag och prata, det finns så himla mycket att berätta! Saknar henne som fan faktiskt, men kanske inte så konstigt eftersom vi umgåtts så mycket förut. Det var alltid hon och jag!

Idag är det sista dagen jag och en annan kompis kan beställa resan till Turkiet. Vi ska åka till Alanya nu i sommar, och fick ett riktigt bra erbjudande på Ticket! All inclusive på ett fint hotell precis vid stranden för bara 6000 kr. Det är mycket pengar för mig, men billigt för en resa! Beställer vi den innan februari slut så får vi 500 kr rabatt. Men vet inte hur det ska lyckas, eftersom jag inte är hemma förrän 4 i eftermiddag och hon halv 5.
Någon som varit i Turkiet?


Tack alla som röstat också!
Nu ska jag bege mig. Ha en bra dag! Puss


Godkväll godkväll

Ja, hårda kommentarer är jag van vid att få. Men tack och lov är de fina och trevliga fler! Jag vet liksom att jag är en bra tjej, att jag kämpar mot en sjukdom och att jag har bättre vänner och familj än många. De flesta negativa kommentarerna är ju ofta bara avundsjuka, eller brist på respekt och medkänsla för andra människor. Vem kan egentligen utala sig om en sjukdom man inte haft? "Ta dig i kragen". Mm, det har jag gjort för längesen. Hade jag inte gjort det, eller skaffat hjälp, eller berättat hur jag mår, ätit maten jag måste, då hade jag inte ens suttit här idag. Ja så illa har det varit. 168 cm till en 40 kilos kropp. Jag saknar det inte kan jag tala om. Men bara för det är jag inte frisk i psyket. Jag jobbar på det DAGLIGEN. Varje måltid är en pina, varje stund innan, under och efter en måltid är ett helvete. Ändå sitter jag där och äter maten, jag gör det för att jag ska må bra någon gång. (Ibland har jag inte alls ångest vid en måltid, men det brukar visa sig vid ett senare tillfälle..)

Äh, ska väl sova nu. Upp och jobba imorgon! Sen ska jag till psykologen... undra hur det kommer gå.
Jaja, sov gott. Puss

Nominerad i bloggtävling!!



WOWOWOWOW!! Jag har blivit nominerad!

Varför ska då JAG vinna? Jag tycker jag är värd en push i rätt riktning för en gångs skull. Lite lycka och känna mig speciell och utvald på ett bra sätt! Synas utan att behöva ta till min sjukdom, synas som en kämpe och kunna vara en förebild för de som lider av anorexia. SÅ många motgångar jag haft i mitt liv... aldrig vunnit något... aldrig kännt mig speciell och bra.

Jag är redan så fruktansvärt glad att jag blivit nominerad, och tänk glädjen att vinna. Wow.
Ni som röstar, STORT TACK from the bottom of my heart!

Prova på att äta normalt

Har suttit här en stund nu och funderat lite. Kollat runt på olika hemsidor där de skrivs om hur man ska äta för att äta "rätt". Egentligen, vad hade hänt om jag provat att äta exakt så EN dag? Bara att prova på liksom. Äta sånt som jag har förbjudit mig själv att äta, men som är nyttigt. Som olja på maten, nötter, fet fisk osv osv. Ska skriva ett schema nu, utifrån de sidor jag tittat på. Tänk liksom om jag mår sjuuukt bra av den maten? Tänk om min mage sluta krångla, kännas svullen och stor. Mitt humör kanske blir stabilt, och jag blir kanske piggare?

Ska skriva ner en matdag nu, vill ni se sen?

image1312

Top model 10

Check it here!

Jag tittar nu, och det är säkert precis lika underbart bra som alla andra säsonger. Däremot tycker jag inte alls om det svenska top model. Riktigt dåligt! Men det Amerikanska... wohooo!

Nicoles baby!!

image1311


Första bilden på Nicole Richies lilla flicka. Herreguuuuuuuuuuuuuuuud vad söt! Jag dööör...

Hej och godmorgon

Näst sista dagen av denna månaden. Skönt att februari är en kort månad, för på lördag är det mars och ett steg närmre sommaren. Wonderful! Ser ut att bli fint väder idag också... men att det aldrig kan sluta blåsa...!
Imorgon ska jag till psykologen. Har inte träffat henne på riktigt länge nu, säkert 3-4 månader sen. Tror vi kommer ha mycket att snacka om! Men egentligen vet jag inte om hon kan hjälpa mig speciellt mycket, men jag kan ju ge det en chans!
Vet inte riktigt hur jag mår nu med sjukdomen och det. Jag känner mig alltid tjock och plufsig, och äter för lite och tränar väl för ofta. På något sätt vill jag ha det så, konstigt nog. Men när man hör sig själv säga det, så låter det som ett såå sjukt och tråkigt liv. Och så tänker jag "men jag måste ju komma iform, heey såhär kan jag inte se ut!!". SAMTIDIGT som jag vet att jag är helt normal. Logiskt så fattar jag ju att jag inte är tjock, men när jag känner mig tjock så tittar jag mig i spegeln, och då ser jag bara ett fetto stå där! Och egentligen är det ju inte ens själva problemet, det är ju psykiskt och saknaden av kontroll och säkert uppmärksamhet också! För vem vill inte synas? Vem vill inte vara förstådd? Eftersom jag fått agera vuxen i hela min tonår, så saknar jag fortfarande att vara barn. Jag är liksom inte riktigt "klar" med den biten... jag saknar det liksom ovanligt mycket. Jag är inte redo att bli vuxen och ta eget ansvar över allt, som jag redan fått gjort så pass mycket. Jag vill bara att någon ska ta över på nåt sätt! Ta hand om mig, istället för att jag ska ta hand om alla andra.

Min psykolog säger ju att jag är och agerar som en vuxen. Men att jag kanske inte riktigt är redo att gå hela vägen.

Komplicerat, speciellt såhär på morgonen. Haha!
En grej som jag också börjar bli lite orolig för, det är att jag inte äter fett överhuvudtaget. Något litet från varje produkt får man väl i sig, men knappast den mängden jag behöver. Jag undviker alltid fett, vilket är farligt och säkert kan ge senare problem. Men ändå syns ingenting på proverna jag tar hos läkaren, vilket jag tycker är lite märkligt...
Men jag vet inte vad jag ska börja med! Smör på mackorna är inte gott, nötter har vi aldrig hemma eftersom min mamma är jätteallergisk mot det. Olja på maten är såå uteslutet. Ta bort lightprodukterna känns inte bra, plus att min mamma alltid köper det ändå.
Var kan man annars få bra fetter ifrån? Som är lätta att få i sig!

Alla tips uppskattas!
Nu måste jag kila. Puss o kram!
image1310

Top model ikväll

Det blev couscous med kräftstjärtar. Så fruktansvärt gott att jag inte ville att det skulle ta slut, haha. Hade couscous blandat med färsk spenat, coctailtomater, champinjoner, gurka, kräftstjärtar och en klick kesella. Kan inte bli bättre...
Ikväll, klockan 21:00 ska jag se Top model 9 på tv 3. Har redan sett de avsnitten på youtube, men roligt att se på tv. Tycker säsong 9 var så bra, så det skadar inte att se om! Imorgon börjar säsong 10 i USA, så förmodligen hamnar se avsnitten på youtube också.

Annars? Allt väl?
Jag mår rätt okej. Är trött och hängig men det funkar. Mamma är sjuk, feber och grejer... inte så roligt. Hon har jättedåligt immunförsvar eftersom hon är stressjuk osv osv. Går det att bygga upp immunförsvaret genom att äta bättre? Isåfall vad? Frukt och sånt va? Träning kan vi ju glömma att hon kommer börja med. Men hon promenerar varje dag till och från jobb, vilket tar ca 30 min vardera. Det är grymt bra! Men maten måste ju funka också... så ge mig tips på bra mat som ger starkare immunförsvar, så ska jag berätta det för mammsen och se om hon är villig att försöka åtminstone. För hur roligt är det att bli sjuk varannan vecka?
Själv är jag ALDRIG sjuk. Vääääldigt sällan iaf (ta i trä). Sist jag var sjuk, alltså riktigt sjuk så att jag ligger i sängen, det var förra sommaren. Lite sjukt! Kanske för att jag äter mkt frukt? Tror ni det? Eller har jag bara tur? Haha. Troligen inte, men ett bra immunförsvar har jag i alla fall.

Nu ska jag träna sen slappa med det nya téet vi köpt! MUMS!
Puss o kram
image1309

Onsdagsfika

Hejhej! Har äntligen beställt klipptid. Nästa onsdag 5/3 klockan 11:30! Ska bli så skönt att bli av med det slitna nu. Som jag sagt innan ska jag bara klippa av några cm, sen klippa upp med hårkniv. Struntar i om det sliter som någon skrev till mig, jag tycker det är snyggt!
Har precis varit och fikat med en kompis till familjen som är nere på besök. Jättetrevligt! Mamma var också med. Jag drack ett sjukt gott te. Wimbledon hette det. MUMS! Köpte ett också, tror det hette Bankok eller något. Med smak av kokos, citrongräs och nåt annat. Doftar underbart!

Sitter och funderar på vad jag ska äta till middag... vill inte ha något med potatis. Inte med fisk, inte quorn, inte soppa... åh så svårt! Har noll fantasi. TIPS?!
Kanske något med couscous? Det är ju så satans gott...

Ha en fortsatt bra dag!
Kyss

Dagens outfit!

image1304


Jeans från Bikbok
Jacka (den nya!) från La redoute
Pumps från Wedins
Under jackan har jag en kofta från Vero moda

That's it!
Älskar min nya jacka!


27 februari

Fan vad roligt I huvudet på Gynning var igår. Hon är så grymt skön! Visste ni att hon växte upp där jag bor? Liiiite coolt. Min bror har sett henne någon gång, synd att jag inte gjort det... hon är fan min idol. Hon gör som hon vill och låter inget stoppa henne, hon går sina egna vägar, även ifall hon ibland misslyckas så fixar hon till det. Hon är såå snygg i sitt mörkare hår också, och hon tog väl ut sina sillisar också.
Jag har nog aldrig tyckt om Victoria Silvstedt som också var med igår. Hon känns så... plastig och falsk på nåt sätt. Divig och tråkig. Jag känner ju henne inte, men det är den uppfattningen jag fått av henne. Vad tycker ni?



Tänkte igår att jag skulle åka in till Malmö idag och shoppa, men jag orkar nog inte det. Vill åka in med mamma istället så vi kan gå på bokrean som vi gör varje år. Himla mysigt, och det finns alltid så mycket man vill ha! I år är vi ute efter en faktabok, en sån stor där det står allt möjligt i. Skitkul att läsa faktiskt. Kokböcker köper vi alltid, och någon bra roman ska jag också ha.
Men blä! Hör nu på radion att de har HUND-modevisning. Öh! Hundar ska inte ha kläder på sig, FÖRUTOM om de är så pass små och har kort päls att de fryser häcken av sig utan en typ regnkappa. Men skor, klänningar, hattar, tröjor och byxor. Give me a break... hundar är hundar och inga jäkla leksaker.

Nu ska jag fräscha upp mig! Puss och kram
image1305


Gokväll!

Har precis avnjutit en jättegod middag. Quornwok! M U M S! Jag är ju grym på att laga mat, hihi. Också en av mina favoriträtter.
Allt bra med er ikväll? Själv är jag en aningen nere. Mamma säger ibland saker som hon inte fattar att det sårar mig. Igår sa hon, då när vi snackade i tre timmar som jag berättade, att ibland får hon samma känsla av mig som hon fick av pappas beteende. Alltså, det gick rakt in i mitt hjärta och fyfan vad det sårade mig. Hon sa sen att hon inte menade så, och att hon ångrar att hon sa så. Men sagt är sagt... och det är svårt att släppa! Att jämföra mig och pappa... det finns fanimej inget värre. Att jag ger henne samma hemska känsla... jag, hennes dotter. Jag börjar typ gråta nu när jag tänker på det igen.
Ni vet inte vad som hänt angående detta, vad pappa gjort osv. Men det är inget jag orkar ta upp... men sårad är jag, även ifall hon tagit tillbaka det.
Och nu ikväll när jag skulle laga mat, så var min lillebror på konsum och köpte wokgrönsaker. Så säger hon till mig "bli nu inte sur om han skulle råka köpa fel".
Alltså! Måste hon dömma mig sådär?! Varför skulle jag bli arg? Är jag så hemsk? Jag blir fan aldrig arg, med undantag då jag får sånna kommentarer. Måste jag gå och le hela tiden? Måste jag låta överlycklig jämt? Palla?! Jag är bara trött precis som hon. Jag blir KNÄPP på sånt. Jag pallar inte när folk säger "är du sur eller?" när jag inte alls är det. Jag blir däremot sur om någon säger så. Det är fett störande!

Men blää nu ska jag sluta gnälla. UNDERBART bra grejer på tv ikväll. Först Gossip Girl!!! Sen går det Systrar i Jeans på tv3. Har för mig att den var bra. Ska se lite av den iaf!

Ha det bra sötnosar! =) Puss

Jackan



Har hämtat jackan från posten nu. Den kommer från La redoute och kostar 419 kr! Man får även rabatt just nu i ett erbjudande de har.
Jag är jättenöjd med den! Var först lite rädd att den skulle vara "stel" i materialet, men den är jättemjuk, perfekt lång och snygg färg! STORT plus att den har fickor MED dragkedja.
Haha sorry för min outfit, men palla byta om? Mjukisbrallor 4 life!

Ett bad

En grej jag saknar otroligt mycket sen vi flyttade från vår stora villa (efter skilsmässan) det är ett badkar. Okej, vi har ett nu också... men det tar ca 1 timme att fylla skiten med vatten, och ur kranen kommer bara ljummet vatten. Så ska jag bada där måste jag koka vatten och hälla i. Inte speciellt lockande.
Minns när jag var mindre och alltid tog ett bad för mig själv. La i sånna badbomber, överdrev med skum och hade stekhett vatten. Ibland tände jag levande ljus och läste en bok. Underbart! Det är njutning på hög nivå, och något jag saknar otroligt mycket. Sist jag tog ett bad var på Hilton hotell när mamma och jag var där på spa. Såg att det fanns ett badkar i vårt badrum och tvekade inte en sekund att utnyttja det.
Så ni som har fungerande badkar, LYLLOS! Jag avundas er... för det finns knappt något underbarare än ett varmt bad en kall och regning dag.

image1294

I sminkväskan

image1293

Nytt smink hade jag inte tackat nej till just nu.
Ett (eller två) läppglans till mina vintertorra läppar i ljusa härliga färger.
En ny mascara som ger maximal längd och som håller en hel dag.
Ett mörkblått nagellack (sjuuuuuuuuuuuukt snyggt)
Makeup remover till ögon och ansikte (de från Nars och Vincent Longo)
En foundation som ger en naturlig look men ändå täcker ojämnheter.
En concealer att täcka mina mörka ringa under mina trötta ögon.

Allt ovan kommer från Sephora.
Går det att beställa till Sverige? Jag är nämligen grymt sugen...

Godmorgon!

Vaknade av min mobilringklocka imorse. Trevligare att vakna till en stillsam melodi än massa pipande. Vill egentligen bara sova vidare, ringa till jobb och sjuka mig och bara vara hemma. Men nej, jag ska vara där varje dag. Har snart jobbat där i 3 månader och har inte varit sjuk en ända gång (kors i taket). Får hoppas att det håller i sig.
Igår skulle jag gå och beställa tid till klippning, men de var på lunch. IGEN. Tror de har lunch i två timmar, för alltid när jag går dit står det "på lunch". Jaha liksom. Ska gå dit direkt efter jobb idag så jag får en tid nån gång. Måste verkligen klippa mig, även ifall jag egentligen inte vill. Jag älskar ju långt hår, men jag tänkte faktiskt köpa sånt löshår med clips som man kan ta av och på. Men först måste jag bli ljusblond. Kan ju inte gå och köpa nu när jag vet att jag ska bleka mitt hår ännu mer.

Åh jag åt en riktigt god frukost idag. Så sjukt gott rågbröd från Willys i tunna kompakta skivor, med skinka och paprika på. Mina älsklingshavrefras också från Willys, med havremjölk på och ett grönt äpple. Tycker egentligen inte om gröna äpplen, men detta var grymt gott! Sött och krispigt. Känner mig perfekt mätt! Det är skönt nu när jag kommit igång med träningen, och att det har gett resultat... det är lättare att äta då. Lite i alla fall. Jag vet att själva problemet inte ligger där egentligen, men det KÄNNS lättare att träna för att kunna äta. Det är så fel, men känns rätt. Jobbigt! Men jag tror inte det tar så stor skada, jag gör ju bara några styrkeövningar hemma, som tar ca 20 min. Ibland springer jag i trappor, går långa promenader och cyklar. Äter ju tre ordentliga mål om dagen. Frukost, lunch och middag.
Idag blir det kassler med potatismos och grönsaker till lunch. Mumsigt!

Jaja! Nu ska jag jobba några timmar. Må gott!
Slängkyssar !

Läs!

Läste precis detta inlägg som någon skrivit om anorexia. Orkar inte ens lägga mig i, för personen vet uppenbarligen inte hur det är att ha en ätstörning. Läs gärna!

3 timmars samtal

Oj! Tiden bara rinner iväg. Har suttit och pratat med mamma och min lillebror i TRE timmar!! Känns helt sjukt. Klockan var ju precis halv 6. Har pratat om allt vi varit med om, om pappa, skilsmässan och massa massa annat. Tycker det är grymt viktigt att kunna prata om allt med sin familj! Min familj och släkt är faktiskt de viktigaste i mitt liv. Plus vissa vänner såklart. Vänner kommer och går (oftast, och vad jag har erfarenhet av) men familjen består.
Kan ni prata med er familj om allt? Det är en befrielse att kunna göra det... att alltid ha någon man kan gå till.

Så vad händer ikväll? Själv ska jag se Janice Dickensen Bootcamp på tv400 klockan 21:00. Riktigt roligt! Tror jag missade förra avsnittet, men det gör nog inget. Längtar till imorgon då det är Gossip Girl! Bästa serien som går nu ju. Såg nån serie på MTV innan idag, The Hills. Ganska dålig, men ändå kul att se ibland.
Sov faktiskt middag innan! I 2 timmar. Grymt härligt att bara mysa med hunden i soffan framför tv:n med solen i ansiktet. Underbart! Känns ju som man är utomlads när man är inomhus och har solen i ögonen. Det är verkligen vår på G nu! Var ute med hunden innan idag och blev sjukt varm i min dunjacka. Hihi!

Hoppas ni mår bra! PUSSSS!

Sommartrender

image1292

Lite inspiration till vår och sommar 2008. Jag känner ofta så att när jag väl ska shoppa, då vill jag ha så mycket att jag ofta inte köper de saker jag egentligen skulle. Följande plagg ovan ska finnas i min garderob till sommaren.
Jeansjacka från Topshop
Blommiga kjolar från Forever 21
Brillor från Asos
Ballerinor från Haléns
Båda halsbanden från Forever 21
Sandaler från Asos
Jeansshorts från Ambercrombie & Fitch
Vit tunika/klänning från Forever 21
Lång skjortklänning från H&M
Grått linne från H&M

Måndag 25 feb

Jag sover alltid så bra när det är vardag. Undra varför? På helgerna vaknar jag 4-5 gånger på nätterna och tänker "ska jag gå upp nu?". Drömmer gör jag också, vilt! Störigt att jag inte kommer ihåg allt bara. Man borde föra dagbok med alla sina drömma, så man minns dom. Jag gjorde det en gång och när jag läste det ett tag efter, så tycker man allt låter helt sjukt! Men roligt är det.
Tror jag är dålig i magen. Det började igår, det bubblar i magen och det känns svullet och gör ont. Mår faktiskt inte helt 100. Har lite huvudvärk också och halsen gör ont. Blääää! Jag hatar att vara sjuk när man inte är det fullt ut. Bättre att vara jättesjuk och sen bli frisk, än att gå och må lite halvdålig.

Tänkte på en grej också. När är det påsk?! Ni vet då man är lite ledig, tror det är 2 röda dagar va? Långfredagen och påskdagen väl? Då får äntligen jag också vara lite ledig, hihi!
Idag får jag lön! Woho! Men jag hade ju velat ha för de dagarna jag jobbade röven av mig också...
Jag är shoppingsugen (ovanligt...) men vet inte riktigt vad jag ska satsa på. Får väl gå till konsum och köpa Sofies Mode som kommer ut idag. Faktiskt bra!! Himla massa bra inspiration där. Vad ska ni satsa på nästa gång ni shoppar?

Nä nu ska jag gå. Ha en bra dag! Puss

Promenad på stranden

Var ute med mamma och hunden på en nästan 2 timmars promenad! Riktigt skönt. Gick till stranden och sprang med vovven. Älskar att bo här nere när man påminns hur jäkla underbar naturen är! På sommaren kan jag inte få nog av det. Allt är så grönt och fint, jättemycket turister och varmt! Här är ofta sol också, eftersom vi bor så långt söderut och vid kusten.
Känner mig rätt slut i kroppen nu. Har ätit bakpotatis med skinka, grönsaker och frukt. Är jättemätt! Vet inte vad jag ska göra resten av dagen... kanske slå på tv:n och se på något? Brukar ju gå lite repriser på söndagar väl. Eller så kanske vi sätter på en film och myser. Tips?

image1291

Får människor att försvinna

image1286


Konstnären Desiree Palmen får människor att försvinna i sina konstverk. De målas (för hand) så att de smälter in i omgivningen. Så jäkla häftigt! Ser ni personerna på bilderna? Det ser helt overkligt ut. Men det är det inte!
Artikeln hittar ni här!

Charlotte dör utan ny benmärg



image1285

Hon är 17 år och har leukemi. Utan ny benmärg kan hon dö inom en månad.
I somras förändrades hennes liv då hon upptäckte en knöl i halsen, hon åkte till läkare och tog blodprover. Hon fick beskedet att hon har leukemi.
Hon har fått cellgifter som ska förgöra de sjuka cellerna i hennes kropp. Nu har de nästan försvunnit men stamcellerna i benmärgen måste bytas ut med hjälp av en donator. Det måste ske i Mars-April, annars hotas hon få tillbaka sin leukemi och den kan då vara av värre sorter. Hennes nära har testats , men kan inte bli donatorer till Charlotte eftersom det inte matchar.
Nu söks donatorer över hela världen för att rädda henne. Är du frisk mellan 18-30 år kan du anmäla dig.

Adress: Tobiasregistret C 2 59, 141 86 Stockholm. [email protected]. Skriv ditt namn, adress, personnummer och telefonnummer


Usch. Jag tycker sådant är så himla hemskt. Jag vill bara hjälpa! Men jag är inte fullt frisk i min kropp. Fast det kanske går ändå? Även ifall man är underviktig, inte har mens eller äter rätt. Nej, det går nog inte. Men åh! Ni fullt friska människor därute... ni kan rädda denna tjejen! Och många andra!
Artikelt är hittad på www.aftonbladet.se



Älskade söndag

Det är något speciellt med söndagar. Jag vet att många avskyr söndagar eftersom det inte finns så mycket att hitta på, de flesta butiker stänger tidigt och man ska jobba nästa dag.
Jag själv älskar söndagar. Men jag är en sån person som behöver tid för mig själv ganska ofta, bara ta hand om mig själv och få fundera på saker och ting i lugn och ro. Då passar söndagar perfekt. Man umgås med sin familj, tar promenader, spelar spel, planerar inför nästa vecka, har eget spa med ansiktsmask, peeling och massa olika krämer att smörja in sig med.
Jag startade denna söndag med en god frukost, sen la jag mig i sängen och såg på film. Nu precis har jag duschat och skrubbat mig själv, haft på en ansiktsmask som var superskön! En sån med värme, alltså man blir varm när man tar på den! Underbart. Har smörjt in mig med brun utan sol, sminkat mig. Körde på en naturlig look idag med MAC foundation, lite rouge, minimalt med mascara och hudfärgat läppstift och vaselin över.
Ska bara gå runt i leggings och mammas stora mysiga tröja idag, kanske ta en promenad senare och äta lite lunch. Tror det blir rotfrukter med kycklingfilé. En av mina favoriträtter!

Vad brukar ni göra på söndagar?
Kramar!

Blake Lively hos Letterman



Gaah! Hon är gorgeous!

Hej mina vänner!

Åh har haft en jättemysig kväll med mina kusiner och familj. Har ätit mammas goda kycklingsoppa med rotfrukter och bönor, bröd med ost och frukt. Min lilla kusin Sunna på 1 år var också med! Underbar liten tjej! Tänk vad mycket glädje en sån liten människa kan medföra. Så himla söt! Glad hela tiden, dansar runt, skrattar och bara är så jäkla gullig. Barn är så himla underbara, när de inte skriker, hehe.
Såg på lite gamla familjevideos på mig och min kusin Lisa när vi är runt 4-5 år och springer runt och busar. Då bodde vi i vårt gamla hus... och jag säger bara, FAN VAD JAG SAKNAR DET! Vi springer runt i tunna klänningar, allt är grönt, stort hus, stor trädgård med gungor och hängmatta. Solen skiner och alla är glada och lyckliga. Så borde livet vara för evigt! Då var vi en komplett familj, mamma, pappa, bror (min lillebror va inte född än) och dotter. Men äh, bra minnen är ju alltid fint att ha med sig i bagaget!

Nu tänkte jag krypa ner i sängen och läsa kvällsposten och bilagan Fredag. Vill tacka alla som stöttar mig här på bloggen! Det betyder så jäkla mycket! Kommentarerna jag fick är inte glömda, men det är lättare att försöka undvika dom när så många skriver snälla saker.

Tusen tack!
Hoppas ni har en fin kväll! Puss o kram

Nu har hon fått sina bebisar!

image1280

En flicka och en pojke blev det. Kul att få en av varje kön! Vet dock inte vad de heter än, om de ens fått namn ännu. Någon som vet mer?

Sommartrend

image1279

Träigt, brunt, vitt med inslag av starka färger som ljusblå, gult och lila. Lite indisk stil! Vad tycker ni om det? Jag älskar det!!

Dra åt...

image1278

Ett litet kollage gjort av mig till er som skriver f*ttiga kommentarer och trycker ner mig när jag inte gjort er ett skit. Vad f*n får ni ut av det egentligen? Att säga till mig, en ANOREKTIKER, att jag är fet, rund och ser ut att ha gått upp mycket i vikt, det är så j*vla okänsligt. Har ni inget hjärta? Förståelse för andra människor och dess känslor?
Jag kämpar som ett djur för att komma ur min svacka, som har inneburit att jag gått ner 3 kilo på kort tid. Varför göra den vägen längre och svårare för mig? Visst får man stå ut med mycket skit på internet, men ibland går folk mil över gränserna. Och det är inte okej!!
Var fan är världen påväg? Jag är 168 cm lång och väger knappt 52 kilo, och jag blir kallad rund. Rund?! Till och med jag själv vet bättre, jag är inte det minsta rund och är inte ens normalviktig. Varför ska vi klanka ner på varandras utseenden? Varför bryr vi oss? Sålänge personen i sig är underbar på insidan, vad f*n gör det om personen är rund, smal, mager, fet, ful eller snygg?
Alla får ha en egen åsikt. Men gå inte över gränsen och säg till en person att hon/han är ful, fet, äckligt smal osv. Det är inte okej!!!

Nu har jag fått få ur mig min ilska. Håll med mig eller ej, jag bryr mig inte.
Pusshej

Lördag

Har precis legat i sängen och sett på Braveheart. Inte hela, men en bit. Den är så jäkla bra! Riktigt längesen jag såg den nu och har faktiskt glömt det mesta.
Så vad händer idag då? Inget speciellt händer under dagen, jag ska bara vila och slappa runt. Senare i eftermiddag kommer mina kusiner (pappas sida) och ska väl äta lite middag och snacka. Träffar inte dom så ofta, så det ska bli trevligt.

Just det! Igår använder jag ju Sachajuan Hair Repair, och tänkte bara säga att den var riktigt bra! Har inte fixat mitt hår än, men jag känner stor skillnad ändå. Det är glansigt, mjukt och doftar jättegott! Undra när jag kan ljusa upp mitt hår ännu mer? Utan att tappa det... vill ha ljusblont till sommaren ju. Tänkte beställa klipptid till nästa vecka. Ska klippa av några cm och klippa upp det med en sån hårkniv ni vet. Tycker det är grymt snyggt! Får se hur håret känns då! Måste nog vänta en månad till minst innan jag bleker det igen. Jag tror också mitt hår kommer se mycket ljusare ut när jag klippt mig eftersom det mest är topparna som är mörka.

Jaja, vi får se!
Händer för er idag?
Puss

...

"Oj vad rund du blivit! Oj vad du lagt på dig!"

Är ni totalt jävla okänsliga eller? Jag tar åt mig som fan av sånna kommentarer. TÄNK IDIOTER, TÄNK!!!
Två kommentarer att jag är fet på en och samma dag. Tack! Verkligen.
I fucking know i'm fat!!!!

Hårinpackning

Nu ska jag ta en välförtjänt stekhet dusch. Fryser som en jag-vet-inte-vad. Även mitt hår ska få sig en omgång. Med inget mindre än Sachajuan, Hair Repair! Efter alla slingningar jag gjort har mitt hår blivit slitet, glanslöst och trist. Hoppas verkligen detta ska hjälpa!

image1277

Lön

Kollade nyss mitt konto, och jag har inte fått något för de extra dagarna jag jobbat nu. De sa ju på jobbet idag (inte hon som betalar ut lönen) att "Cornelia, nu kommer du få en bra månadslön ju!"... men ändå fick jag samma som förra. Liksom, roligt för mig att klaga att jag fått för lite lön? Liksom, ursäkta, men jag tror jag fått för lite i lön... eeehh.
Eller vadå, menar dom nästa månad? Eller?! VA?! Jag är förvirrad. Tänk om hon som betalar ut lönen inte vet om att jag jobbat mer. Huh?! Pinsamt läge. Jag har ju knappast jobbat röven av mig dessa dagarna för att få ingenting...

Drömhem

image1276

Visst hade man inte tackat nej till denna underbara uteplats? Färgglatt, ljust och avslappnat.
Och visst får man lite sommarkänslor av bilden?!

Mat som gör en pigg!

Det är vanligt att speciellt unga kvinnor har järnbrist, och till följd av det blir man hängig och trött. Här kommer lite livsmedel som är bra att äta om du känner av att du är ovanligt trött!

Blodpudding
Lever
Renkött
Pumpafrön
Sesamfrön
Välling
Frukostflingor som All bran och andra berikade flingor
Torkad frukt, t.ex aprikoser
Sojabönor
Quinoa
Kakao
Järnrikebröd (ett tunnbröd att köpa på t.ex ICA)
Jordgubbar
Leverpastej

Och för att man enklare ska kunna ta upp järnet i kroppen ska man äta c-vitamin till dessa järnrika livsmedlen. Så ta en apelsin till din måltid!
Jag borde själv satsa på en järnrikare kost. Jag känner mig ofta trött och hängig, speciellt vid denna årstiden...

image1275

Två par pumps

image1274

Två par sjukt snygga pumps jag vill ha. Båda kommer från haléns och kostar 449 kr!
GE MIG!!!

Outfit



Jeans från Bikbok
Topp från H&M
Skärp från asos.com
Kofta från Gina Tricot
Skinnjacka från Zara
Skor från Håkanssons
Sjal från Vero moda

(Sorry för dåliga bilder)

Dryg dag

Finns inte alls mycket att göra på jobb. Sjukt tråkigt att bara sitta där, okej, jag sitter ju vid internet och surfar lite. Men ååh vad rastlös jag blir av det. Kom in på nån diskussion på sydvenskan.se om att kolhydrater bara gör en fet. Det var flera stycken som skrev att kolhydrater bara gör en fet, att forskning visar att det är så och att dietister inte har den kunskapen. Alltså, give me a break... om nu kolkydrater gör oss så feta, hur kommer det sig då att fetma var så pass ovanligt förr i tiden? Det går inte bara att skylla på en enskild sorts mat!! Vi rör oss för lite helt enkelt. Och vi oroar oss för mycket för vad man inte ska äta osv. Irriterad blir jag...

Snart ska jag tillbaka... måste bara äta upp. Couscous, skinka, grönsaker och keso består min lunch av! Gott.
Puss på er

22 feb fredag

Yes! Det är fredag. Äntligen vila! Snart i alla fall. Men jag tror det kommer bli lungt idag, det är ju som sagt fredag. Det brukar inte bli så mycket jobb då, men man vet ju aldrig. Efter jobb idag ska jag laga lite middag och sen slänga mig på soffan. Eller nej, först ska jag duscha, sätta på en ansiktsmask, skrubba kroppen, smörja med brun utan sol och ta bort allt mitt smink. Behöver en liten ego stund tror jag. Fräscha upp mig lite, samla nya krafter och äta mycket vitaminer, dricka vatten och gå promenader. Laga mig havregrynsgröt på lördag morgon med skivad banan och kiwi, en smoothie, grönt te och mackor med hummus och grönsaker. Okej, inte allt på en gång. Men en stor frukost som man äter långsamt framför tv:n eller med en tidning i handen.

Hur ska vädret bli i helgen? I skåne då... varmt, kallt, soligt, molnigt, regn, uppehåll?
Vad gör ni i helgen? Något tips? Jag är sugen på bio... men får se. Går det något bra nu?

Vi hörs senare!
Kisses

Godkväll

Denna dagen gick lätt tyckte jag. Okej, det var stressigt ett tag, men jag hetsar upp mig för ingenting. Jag behöver egentligen inte stirra så mycket som jag gör, men jag vill visa att jag kan! Att jag är bra på massa saker och att de vill ha mig kvar på jobbet. Okej, de har verkligen inga planer på att göra sig av med mig, chefen säger hela tiden att han satsar på mig. Att jag är jätteduktig, är skärpt och lär mig snabbt. Det stärker självförtroendet! Och speciellt att en av det andra könet säger det till mig... jag har liksom aldrig känt mig uppskattad av en man/kille förut. Jag har aldrig haft svårt med att umgås med killar, tvärtom, men just när det kommer till saker som handlar om mig, som att "Cornelia, fan vad du är bra!" , det har jag aldrig fått höra.

Så vad händer ikväll? Ingenting speciellt faktiskt. Har köpt mig en ny tidning, SOLO, som jag ska läsa senare. Åt en god middag med kycklingklubbor, couscous blandat med mango och spenat, till det litet skivat äpple och ½ kiwi. Så gott att avsluta en måltid med lite frukt. Tror jag behöver det nu också! Det kanske jag gjorde förut också... men när man bara går hemma större delen av dagen, känns det inte lika viktigt. Felfelfel. Men svårt att trycka in i huvudet.

En sak känns rätt konstig. Jag känner aldrig efter hur jag mår längre. Bra eller dåligt? Jag vet inte. Det är ju skönt att inte tänka på mat/kalorier/kroppen 24 timmar om dygnet längre, men samtidigt är jag rädd att jag ska glömma bort mig själv helt. Nu när jag jobbar hela dagar har det gått 6 timmar mellan måltiderna, och där emellan har jag inte känt någon hunger heller, förutom när jag verkligen ska äta. Och då är jag så uppe i varv att jag inte är sugen på något alls. Stress? Jag vet inte...
Jag känner skillnad i kroppen i alla fall. Sen jag börjat träna. Mina ben är muskulösare, alltså inte större, men bara mer muskler och knotigare knän. Samma sak med mina armbågar och min rygg. Armbågarna är sylvassa och armarna gör ont bara någon knuffar mig. De är så tunna! Liksom, där är inget emellan skelettet och skinnet. Okej, lite fett, men inte en jäkla muskel! Min rygg gör ont också. Ryggraden liksom skär in i huden.
Jag är inte allvarligt underviktig heller, det är det som är de jobbiga. Varför ska allt sitta på benen och inte fördela sig lite på överkroppen också? Äh, får väl acceptera det I guess.

Nu spårar jag ur lite här och bara skriver allt som finns i huvudet. Men ni får ha en bra kväll, och ta hand om er!
Puss!

Väntar tvillingar

Som ni kanske redan vet är Jessica Alba gravid, och nu sägs det att hon väntar tvillingar, precis som Jennifer Lopez! Spännande tycker jag. Tvillingar är något jag alltid tyckt är så fint... kanske finns det någon därute som är tvilling som läser min blogg?

image1271

Färgglada skor

image1270

1. Din sko
2. Topshop
3. Topshop
4. Din sko
5. Bianco
6. Bianco
7. Topshop
8. Topshop

Någon som ska satsa på färgglada skor i vår? Själv har jag inga... ännu. Men jag funderar på ett par kleinblå ballerinor á la Elin kling. Det räcker nog för min del!

Lunch

Gud vad jag är stressad. Sitter här och trycker i mig lunchen... luuuuuuuugn! Måste varva ner... men vet inte hur. Jag borde börja på yoga eller något. Eller kanske göra några avslappningsövningar varje dag?
Hinner inte lägga in nån outfit nu, men kanske gör det sen... har dock inget roligt på mig så skitsamma, haha.
Känns fan som minuterna går som sekunder! Jaja, det är snart helg. Ska bara ta det lungt då. Lön på måndag ser vi fram emot det också, haha! Mer shopping! Nä men jag försöker spara lite också, det är viktigt. Att shoppa bort allt känns inte bra.

Hur mår ni idag? Inte lika stressade som jag hoppas jag.
Puss o kram!

21 feb torsdag

Känner mig hyfsat utvilad idag. Men inatt har det varit ett himla liv där jag bor. Det är väl alla som har sportlov som är ute och röjer. Här nere har vi ju sportlov vecka 8, tror stockholm och så har sportlov vecka 9 va? Men fan vad jobbigt det är med mopeder som kör fram och tillbaka hela tiden. Hur kul kan det vara egentligen?! Natten till i måndags var det någon/några som slagit isönder min gamla skolas alla fönster, Burger King likaså, och flera busskurer som jag också sett att de kastat ägg på. Alltså fattar seriöst inte småskitarna att det är kommunen som får betala det?! Fattar dom inte att de själva får lida för det, och framförallt deras föräldrar som betalar skatt. Det sägs att detta ska kosta en kvarts miljon! FATTA! Så j*vla onödigt.
Nu i veckan blev också en pub där jag bor rånad. De tog sig in genom taket. Tack och lov kom polis och hundar som jagade dom runt i hela byn. Och de fick tag på kräken!! Nu sitter de hos Ystadpolisen och jag hoppas f*n att de får sitt straff.
Vad är det som driver unga människor att göra sådana saker? Att förstöra för andra? Hur hade de själva känt om någon kom och slog sönder deras fönster eller rånade dom?

Återkommer med en dagens outfit på lunchen! Hoppas ni mår bra!
Slängkyss

Stress, trött och panik

Hatar att komma hem och känna mig så psykiskt och fysiskt trött. Att inte vara sugen på någon mat alls och vara allmänt irriterad. Jag var jättehungrig innan middagen, och mamma sa att vi skulle ha fläskkotlett. Konstigt nog var jag inte sugen på det... men inte något annat heller! Hatar att vara hungrig, men inte känna att jag vill äta någonting. Det blir ofta så när jag är trött.
Jag åt i alla fall jättegott. Mamma gjorde lite extra fint, la upp på vars en tallrik och dekorerade. Så himla sött! Det blev fläskkotlett med matvete, sallad, tzatziki och saltgurkor. Mums! Det var gott, även ifall jag inte var sugen på det innan. Störigt! Nu ska jag laga mig en stor kopp te och krama om mamma!

Ha en bra onsdagkväll!
Puss

Recept på bröd

image1269

Vackra bilder

Jag älskar vackra bilder, och vem gör inte det egentligen?
Vilken tycker ni är vackrast av dessa?
(Sidan måste ladda klart innan bilderna går att klicka upp)





Deviantart.com

Herregud...

Vad trött jag är!! Är helt yr. Har jobbat hårt som f*n nu i eftermiddag. Fanns massor att göra! Men tiden gick grymt fort. Nu är jag äntligen hemma och ska mysa ordentligt. Laga lite middag och mysa framför något bra på tv. Går det något roligt idag? Igår såg jag på Gossip Girl för första gången, och det är ju skitbra!! Dock lite tråkigt att de har reklam var 10 minut... och ingen liten reklamsnutt heller, utan riktigt långdragen! Stort minus. Hade velat ha serien på dvd istället, så man slipper all reklamen. Finns den ute än? Eller när kommer den?

image1258

Dagens outfit / hemma på lunch

image1255


Topp från h&m
Jeans från JC
Skärp från Asos.com
Skor från Din sko
Kofta från Zara

Är hemma på lunch nu! Är trött som väntat, men det har gått bra ändå. Bara 3 timmar till från 13-16. Okej, jag tjatar, men detta är en big deal för mig. Har inte jobbat/gått i skolan så länge på 2 år!
Lunchen består av riktig potatismos, alltså inte pulver, fasiken vad gott det är med riktigt... med fiskbullar, grönsaker, chili/tomatsås och 1 äpple. Mamma är och storhandlar (UTAN MIG! brukar alltid följa med hehe) så ska bli skönt att få kylen full och att jag kanske kan skärpa mig när det gäller luncherna.

Nu ska jag äta upp. Puss o kram

På jobb

Sitter på jobb nu. Inte jättemycket att göra, men måste ändå hela tiden vara beredd på att det smäller snart, och att jag får 1 miljon saker att göra. Men hittills känns det okej, första timmen har gått snabbt. Bara 7 kvar! HAHA! Nu fick jag mer jobb. PUSS!

image1254

20 feb onsdag

Men usch vilken jobbig natt det har varit. Vaknade flera gånger och tittade på klockan, "dags att vakna nu?". Sjukt jobbigt. Har känt mig helt rastlös och stressad på nåt sätt. Kanske är omedvetet nervös inför denna dagen, då jag kommer få mer ansvar och allt jobb kommer läggas över på mig, eftersom ingen av de andra jobbar med det jag och två andra gör. Och de två andra är bortresta... men jag hoppas det blir lagom med jobb. För lite är bara tråkigt, och för mycket är stressande. Lagom är bäst!
Har en timmes lunch, 12-13 så jag får försöka varva ner då lite och förbereda mig för de sista 3 timmarna. Jag vill verkligen jobba såhär mycket. Kanske inte till 16 varje dag... men kanske till 15 åtminstone! Mamma klagar ju alltid på hur lite pengar vi har. Och jag är så J*VLA trött på det. Vill bara få in pengar och kunna fixa alla problem. Tänk om jag blir fast anställd och får full lön... det lockar!!!

Vilket fruktansvärt tråkigt inlägg. Men jobbet är det enda jag tänker på nu. Jag hoppas i alla fall att ni kommer få en bra dag, och att jag hinner skriva ett inlägg på lunchen.
Må gott! Puss o kram

Tv-kväll!

Yesyesyes! Nu har jag ju kanal 5 också. Gossip Girl och Gynning blir det ikväll. Wonderful! Är på strålande humör, även ifall jag är grymt trött. Imorgon ska jag upp klockan 6 och jobba till 16:00. Ajajaj. Hoppas det inte känns för jävla tungt... vill ju jobba mycket eftersom det är roligt att vara där. Och pengar är ju en drivande faktor, det ska jag inte ljuga om. Haha!
Förresten, vill bara uppmana er om att min sida verkar ha blivit himla seg. Så de klickbara bilderna kan man bara klicka upp när sidan laddat färdigt. Drygt, I know. Men annars om ni inte pallar vänta kan ni trycka på "kommentera"-länken och skrolla upp till inlägget.

Vad ska ni se på tv ikväll? Om inte alls, vad ska ni göra? =)
PUSS!

Dagens outfit

image1250


(sista bilden, sekunden innan jag trillar. HAHAHA!)

Favvojeansen från Crocker
Pumps från Wedins
Skinnjacka från Zara
Tjock tröjan är mammas
Halsduk från Lindex

Min hund syns där också... hon undrar nog vad f*n jag håller på med! ^^

_________

Jag tror vissa av er inte kan trycka på bilderna för att sidan kanske inte laddat färdigt! Så ha tålamod. Hoppas det funkar!!

Shoppat



En vit tunika från Vero moda 199:-
Vit lång topp från H&M 69:-
Grått linne från H&M 69:-
Grå kofta från Lindex 199:-

Jag vet att de vita är genomskinliga. Måste ha ett linne under. Inte så bra bilder heller, ser inte hela linnena. Men men! I'm lazy.
Välbehövliga saker i alla fall.

Back!

Åkte tidigt till Trelleborg för att hinna gå lite på stan också. Handlade lite basic stuff som jag visar i nästa inlägg. Sen gick jag till kliniken, och det gick väl bra. Vissa måltider jag ätit var bra tyckte hon, men det mesta var för lite. Min vikt ligger på detsamma som förra gången, så ingen ned eller uppgång. Tog även blodtryck och det såg bra ut, och temp var normal. Så jag är frisk! Haha... i kroppen i alla fall, förutom att mensen fortfarande är borta.

Vad roligt att ni aldrig hört "hem om"... hm. Finns säkert massor med ord och meningar jag inte förstår mig på som ni säger också! Haha. Men hem om betyder i alla fall att jag var hemma snabbt för att sen åka igen. HAHA! Känns konstigt att förklara det, men ja, vi lever ju i ett avlångt land där alla pratar olika. Förresten så älskar jag olika dialekter. Så sjukt scharmigt (stavning?).
Nu ska jag lägga upp bilder på mina fina kläder. PUSS!

Hem om

Har precis ätit lite lunch. Duktiga jag fixade lagad mat till lunch! Potatis med tonfisk och broccoli + chili/tomatsås. Mättande som attan. Har ju kört på mina mesiga "luncher" bestående av frukt eller mackor... men idag fanns det färdigkokta potatisar och grönsaker sen igår. Bara att öppna en tonfiskburk och så är det klart. Tänk om man fått mat serverad varje dag... alltså färdig, massor att välja mellan och god mat. Tänk vad mycket lättare det varit att äta då! Jag älskar t.ex hotellfrukostar. Kommer ihåg förra året då mamma och jag var på SPA på Hilton hotell i köpenhamn. Deras frukostbuffé var den största jag någonsin varit på! Så sjukt fräscht och gott.

Önska mig lycka till nu på kliniken. Det behöver jag!

Frukosten från hilton hotell. MUMS!


Tisdag 19 februari

Blöh, redan morgon. Jag drömde massa sjukt inatt! Att jag var bortrest med några vänner, och att vi träffade min släkt där. Kommer ihåg att vi råkade ta död på en hund som var någons, eller vi trodde den var död. Men den började leva sen igen, och jag kommer ihåg hur lättade vi blev. Vi var också ute en dag och såg en trädkoja, jättejätte högt uppe. Där hoppade katter rakt ut i luften ! Sen fick vi se det i slow motion. Alltså sjuuuka drömmar!

Idag blir det kliniken som jag redan berättat. Ska visa upp min matdagbok för dessa två veckorna, väga mig och prata. Som vanligt alltså. Men nu vill jag inte skriva fler matdagböcker... det är riktigt tråkigt.
Efter kliniken tänkte jag gå i lite affärer. Måste ha någon ny top, en helt vanlig vit. Typ lite längre så den går över rumpan. Och så ska jag köpa en kofta på Gina Tricot. Får se vad jag hittar!
Jag har så sjukt mycket kläder, men jag använder långt ifrån ens hälften. Försöker sälja lite på bloggen, men det går inget vidare. Det får väl åka till uff eller så slänger jag det! Och det är fina grejer... så synd att slänga.

Nej, nu ska jag röra på mig! Ha en bra tisdag allihopa, så hörs vi sen.
KRAM!

Läggdags

Tack för alla tips på bloggar. Ska helt klart kolla igenom dom och se vad som faller mig i smaken! Ni kan ju passa på att göra lite reklam för era egna bloggar.
Nu ska jag borsta tänderna och hoppa i säng. Längtar inte till imorgon... vägning you know. Aja! Det är några timmar tills dess, och jag hoppas jag drömmer något riktigt kul inatt. Jag drömmer nämligen väldans mycket nuförtiden. Himla roligt måste jag säga, jag älskar att drömma. Okej, kanske inte när man vaknar med ångest och undrar om det man precis drömde var sant eller inte. Och det värsta är när man tror man faller i en dröm och vaknar med ett ryck! Usch.

Dröm sött! Puss o kram

Vilka bloggar?

Behöver lite tips på bra bloggar. Vilka läser ni som ni absolut inte kan vara utan?
Jag vill gärna läsa en blogg som är väldigt varierande. Tips?

Dessa bloggar läser jag varje dag.
Kenza
Stina-Lee
Lolita
Lindas lya
Fashion toast
Ellinorak
Elin Kling

Dagens middag hemma hos mig!

image1240

Påväg att bli sjuk?

Blä, det känns verkligen så. Har grym huvudvärk, halsen gör lite ont och jag känner mig supertrött. Alltså, det är inte alls läge att bli sjuk nu! Jag tänker jobba ändå. Jag får försöka ta hand om mig själv lite bättre kanske, så att jag mår bättre snart. Äta mycket vitaminer, dricka te, vila osv.

Har ni någon bra hemmakur för att motverka basiller? (Spelar ingen roll om det funkar eller inte, man kan ju alltid låtsas!)

image1239

"De slog mig med plankor"

"Samuel blev mobbad i skolan vid 8 års ålder. Slagen med plankor, hånad och knivhotad. Han ville inte leva längre, och värst av allt... ingen gjorde något åt det!" Läs mer här.

Dagens fråga. Har DU någonsin blivit mobbad? Gjordes det något åt det? Hur?

Våren är här!

image1238

Nu är våren här på allvar! Knopparna har kommit, gula och vita blommor finns överallt, fåglar kvittrar och solen värmer. Mamma ringde mig precis och sa "Cornelia, du måste gå ut! Jag gick till jobbet idag, och jag ville inte komma fram! Det är våååår!"
Så himla underbart! Ska ut och sätta mig i solen en stund. Hoppas ni har lika fint väder som vi! Det sägs att det ska bli upp emot 10 grader i skåne i veckan. Ååååh!

Härma Nicole

image1237

Till ett mycket billigare pris! Väskan till höger kommer från nuknuk och kostar bara 249 kr. Jättelik Nicoles chanel! Grymt snyggt också att bryta av en svart outfit med en stark färg. Det gillar vi!

Grattis i efterskott

image1235

Paris Hilton fyllde 27 år igår den 17 februari. Såg ett avsnitt av Simple life igår också, och de är bara för jävla roliga. Älskar hur de driver med folk, som blir sura på dom... men kan samtidigt inte låta bli att skratta och tycka det var roligt.
Till och med min mamma älskar Simple life, "Cornelia, finns det inte någon dvd-box med dom?!"
Haha!

Provar mobilbloggen

Provar mobilbloggen

En sak till!

Tack till alla som röstat på mig här under inlägget! Nu är jag "veckans blogg" på stylesearch!

Mån 18 februari

Jaha. Nu börjar denna veckan, som kommer pumpa skiten ur mig. Att jobba 7 timmar 3 dagar i rad kommer bli tufft, men kanske inte så jobbigt som det kan kännas innan. När det väl är så kommer det säkert gå snabbt. Idag är det som vanligt, jobbar 3 timmar och sen hem och ta det lungt. Imorgon ska jag till kliniken, vilket var 2 veckor sen jag besökte. Förra veckan fanns det ju ingen tid dit, de skulle göra något där... vet inte vad. Men det ska bli intressant att se vad jag väger. Det är de mesta jag tänker på innan jag ska dit. Men det är svårt att låta bli... jag vågar heller inte gissa på om jag gått upp eller ner. Men min kropp känns fastare sen jag började träna, och då är det ju fullt möjligt att jag gått upp, eftersom muskler väger mer än fett.

Just det. Jag har en fråga till er! Jo det är såhär att mitt hår har tappat "balansen" typ sen jag slingat det mycket på sistone. Det känns torrt, men samtidigt snabbt fett i hårbotten. Finns det något bra schampo eller annan produkt som motverkar detta? Som är billigt!

Ska klippa mig snart också. Måste få bort lite av det slitna håret. Och jag tror mitt hår kommer se ljusare ut om jag klipper det en del, eftersom ju längre upp mot hårbotten, desto ljusare är det.
Vad tror ni hade hänt om jag lagt i en ljus toning i mitt hår nu? Hade det blivit gult? För på de flesta ställena är mitt hår rätt ljust ju... Eller om man lägger i en pärlblond färg? Hade det funkat? Det sägs ju att pärlblond färg ska ta bort gula/orangea toner.

Hoppas någon kan svara!
Ha en bra dag, kram!


Lite bilder på håret.

Innan läggdags

Såg ni Elle-galan? Det gjorde jag, och det var verkligen inspirerande. Fastnade speciellt för "årets modell", gud vad vacker hon var! Vad heter hon egentligen?
Nu tänkte jag lägga mig med aftonbladet och bilagan "söndag". Står alltid något intressant där. Såg nu att det är en artikel med Linda Lampenius, att hon har anorexi och har haft det väldigt länge. Vet egentligen inte riktigt vem hon är, mer än att hon är med i Let's dance just nu. Ska i alla fall bli intressant att läsa. Kanske har hon något tips? I really need some inspiration...

Hoppas ni mår bra allihopa!
Sov gott och dröm sött. Puss!

Tv ikväll

Lite tips på bra tv ikväll. Har redan tipsat om elle-galan. På tv4 kan vi se Wallander "Bröderna" klockan 21:00. Kanal5 visar Dirty Dansing 2 klockan 20:00. Tv3 visar King Kong klockan 21:00 med Naomi Watts.

Något som faller er i smaken?
King kong tyckte jag var rätt bra faktiskt. Sorglig, men bra. Naomi Watts är otroligt duktig tycker jag. Wallander har jag inte sett, kanske något att se? Är denna bra som sänds ikväll? Dirty Dansing 2 har jag inte heller sett... tror jag sett ettan. Eller?



Mellanmål

Jag har ofta problem med mina mellanmål. Antingen känner jag mig bara oinspirerad eller så orkar jag inte göra något som tar onödigt lång tid och kraft. Tänkte tipsa om lite goda mellanmålsrecept som går fort att göra!

image1231





En sommaroutfit

image1229

Promenad

Nu ska mamma, jag och hunden gå en långpromenad. Ska låna en av mammas stora dunjackor. Fryser jag inomhus borde jag frysa ännu mer utomhus. Nu tittar solen fram också, wonderful! Älskar söndagar. Ibland är de sega och tråkiga, men oftast mysiga och man känner att man kan och förtjänar lite extra vila! Att inte göra någonting, utan bara göra saker som man själv mår bra av!
Det gillar vi.

Dagens muffin

Ni har väl inte missad denna hemsida där det finns alla slags muffinsrecept? Jag sitter och suktar efter nybakade muffins... herregud. När tusan vad det sist jag åt en? SKAM!
Dagens muffin

image1228

Elle

image1226

Elle-galan ikväll på kanal 5, 19:00! Inte, inte missa.

Såg ni det?

Kul att de dom på tv! Speciellt stina-lee. Goosh vad söt hon är! Håller med henne om allt hon sa. Hon som satt till vänster kände jag inte alls igen, och blondinbella orkar jag inte ens gå in på.

Vad tyckte ni?

Godmorgon

Usch vad kallt det är. Solen skiner inte heller idag... vilket känns himla deprimerande. Ska samla krafter idag så jag orkar med nästa vecka. Kommer bli en minst sagt krävande vecka! Ser samtidigt fram emot den, eftersom de behöver mig på jobb. Känns... skitbra faktiskt! Att verkligen vara behövd och kunna göra någon nytta. Inte varje dag det händer!

Käkat en grymt god frukost med danskt rågbröd, skinka, yoghurt och äpple. Hade dock velat ha något varmt i mig. Får väl ta en kopp te snart så jag tinar upp lite. Ni glömmer väl inte nyhetsmorgon idag som jag nämde igår?! Jag tycker det ska bli riktigt spännande. Blondinbella säger ju i sin blogg att hon "har en förmåga att aldrig bli nervös"... hmm. Det tror jag inte en sekund på. Men men. Kan väl alltid hoppas att hon snubblar på en sladd eller något.

Ha det så bra ! Puss o kram

Bloggtjejer i tv-rutan

Missa inte tv4 nyhetsmorgon imorgonbitti! Då ser vi bl.a Stina-lee och Blondinbella i en intervju. 10:15 står det på tv4.se att intervjun ska börja. Jag kommer i alla fall titta!

Passion - Well done


Gå på tå...

Oftast känns det som att jag måste gå på tå för alla. Att om jag inte aktar mig kommer jag förlora de få vänner jag har. Känns som att jag aldrig kan säga vad jag själv känner, vad jag vill och inte vill. Tackar jag nej till något så känns det som jag förlorat den personen. Jag får dåligt samvete för att jag "sviker" den personen.
Är det så det ska vara?

Igår hörde en gammal vän till mig av sig. Min barndomsvän, som jag varit bästa kompis med i hela livet, fram till förra sommaren typ. Vi gled ifrån varandra rätt rejält redan för 4-5 år sen, innan gymnasiet. Fyfan vad jag saknar henne ibland. Och igår hörde hon alltså av sig. Ska åka och hälsa på henne någon dag. Göra dedär vi alltid gjorde förr. Åka inlines, spana på killar, festa, snacka skit och bara vara...


Träffade en killkompis igår också, som jag känt ett bra tag nu. Har inte setts på riktigt länge... saknar honom också. Så fort jag träffar honom blir jag helt sjuk i huvudet typ. Bara saknar hela honom, en trygg famn... någon som förstår! WAH! Jag blir knäpp... jag saknar så många...

Vill bara känna mig värdefull och bra. Kunna säga "men vi kanske kan göra så istället" utan att få massa skit för det.
Jag är liksom en bra person. Jag är en bra vän. Jag är sjukt bra på att lyssna på andra, hålla hemligheter, vara omtänksam och snäll.
Jag är trött på att vara rädd för att bli bortglömd. Trött på att tassa på tå för att göra andra nöjda och glada. MEN JAG DÅ?! Jag vill också vara nöjd och glad...

Tisdagarna med Morrie

Snart kommer min moster och kusin hit och ska fika lite mackor och snacka lite skit. Känns som en helt underbar dag idag! Bara slappa, njuta av vädret och strosa runt och göra massa grejer jag aldrig hinner med om vardagarna. Jag tror faktiskt jag varit deprimerad pga att vädret har varit så pass grått och trist som det varit. Jag brukar aldrig bli deppig under en speciell period, men nu! Gud vad jobbigt och motigt allt känts. Hoppas det går mot ljusare tider nu (tankemässigt).

Just det! Jag glömde berätta om boken jag nämnde igår.
Den heter "Tisdagarna med Morrie" och är skriven av Mitch Albom.

Såhär står det om den.
"Morrie Schwartz var Mitch Allboms favoritprofessor, hans mentor och vän. På examensdagen lovar Mitch att hålla kontakten men det dröjer tjugo år innan han hör av sig. Av en händelse får han se sin gamle sociologiprofessor på teve; Morrie har drabbats av en nervsjukdom som långsamt förlamar hans kropp men inte hans sinnes briljans och inte hans lust att leva ända till slutet. Mitch beslutar sig för att besöka Morrie varje tisdag - precis som under studieåren. De samtalar om kärlek,äktenskap, känslor, förlåtelse, saknad och död. Deras pånyttfödda vänskap blir till en sista föreläsning fylld av visdom och erfarenhet, en lektion i konsten att leva."

Hoppas ni lånar (eller köper) den, för den ska vara otroligt bra! Så känner ni såsom jag att livet känns förjävligt ibland... läs denna! Jag ska själv börja med den så fort jag kan. Har den hemma och min mamma har läst den, hon sa att den var en av de bästa böcker hon läst! Och hon läser sjukt mycket böcker.

Ett tips!
Nu ska vi snart fika. PUSS!

Dagens sköna outfit

image1223


Tunika - Gina tricot
Kofta - Vero moda
Leggings - Asos.com
Skor - Din sko

Lördag 16 feb / internetmobbing

Godmorgon! Allt bra med er? Jag känner mig ganska utvilad och glad. Glad för att solen skiner idag också! Helt vindstilla också, synd bara att det är så kallt. Men kanske kan man sätta sig i trädgården och sola sig lite grann i alla fall. Gjorde det häromdagen. Underbart!

Hm en sak jag skulle vilja ta upp som det pratas mycket om just nu. Det är internetmobbing. Var går gränsen för mobbing? Är det verkligen okej att skriva vad man vill i folks bloggar? Jag har själv stött på massor när jag kollat runt i olika bloggar. Speciellt blondinbellas och stina-lees blogg. Är det okej att skriva "fan vad du är ful, du är så jävla korkad, shit vad äcklig du är". För på något sätt har ju de personerna som skrivit det, tyckt att det är helt okej. Annars gör man ju inte en sån sak, right?
Sen tycker jag det är en annan sak om man skriver en ÅSIKT om en annan bloggare, eller någon annan på internet. Typ "detta var ju riktigt korkat det hon skrev" eller liknande. Hänger ni med vad jag menar? Men att kalla någon fitta, äcklig, hora, ful, cp och massa andra fula ord.

Jag har inte blivit kallad något speciellt. Men folk har skrivit att jag är så jävla sorlig som bara "tänker på mig själv", bryr mig om mitt utseende och att jag är så "jävla tråkig". Nyligen fick jag kommentarer om att jag står fult med benen. Alltså, ursäkta, men vad fan gör det er?! Finns det inga större problem i era liv än att klaga på hur jag står?
Eller vad jag skriver om... är det så himla ointressant så får ni mer än gärna lämna min blogg! Jag kommer vara mig själv, från början till slut. Jag kommer inte ändra på vad jag skriver om, hur jag står, vad jag lägger upp för bilder, mina åsikter, och jag tänker framförallt inte sluta tänka på mig själv!! De få gånger jag verkligen tänker på mitt eget bästa, de gångerna är få. Man kan inte lära känna en person genom en blogg, eller genom msn och mejl. De flesta av er vet inte min bakgrund, vad jag gått och går igenom och hur jag är som person. Döm inte människor ni inte ens känner! Ni gör bort er själva.

Jag tror till och med Kissie (bloggaren) är en genomsnäll människa, fast med en hel del åsikter som är ganska... eh, annorlunda. Men jag menar... att kalla henne för massa dumma saker, är inte det egentligen värre?

Jaja, ingen behöver hålla med mig. Men kan vi inte bara sluta upp att kalla varandra nedvärderande saker? Och låta alla tycka, stå, klä sig, skriva om vad fasiken man vill?!

Internetshopping!

Tänkte gå igenom lite snabbt de vanligaste frågorna jag får här på bloggen. Alltså om internetshopping. En snabb liten guide till er!

Asos
Fraktkostnad: Kostnaden kalkyleras in automatiskt på "billing page" när leveransadressen är bekräftad. Alltså, det blir dyrare i frakt ju mer du handlar. De räknar ut exakt kostnad för frakten när du lagt dina varor i "shopping bag" och klickar dig vidare till "kassan".
Leveranstid: 4-8 arbetsdagar
Betalsätt: Med kort. Visa, mastercard osv (alla kort står på hemsidan)

Victoria's Secret
Fraktkostnad: Även här beroende på hur mycket du handlar för. Finns tabell på hemsidan under "shipping and handling - international standard delivery". TÄNK PÅ ATT DET KAN BLI TULLAVGIFT! Brukar ligga på några hundra kronor.
Leveranstid: 14-21 arbetsdagar. Snabbare om du lägger till 20 dollar - 3-10 arbetsdagar.
Betalsätt: Med kort. Visa, mastercard osv

Allt står på hemsidorna!! Kolla noga själva. Ni kommer hitta det!

Inspiration

image1222

Till vänster, en snygg vit top som är knuten, kortärmad kavaj, sandaler och blekblåa jeans. Finns på laredoute.
Svart kjol och tröja med tryck, riktigt enkelt men fruktansvärt snyggt! Det behöver inte vara mer komplicerat än så.
En svart tajt tröjklänning med en kort skinnjacka, svarta ballerinor, en snygg väska och mössa på sniskan.
Vit topp tillsammans med en sliten jeanskjol, kanske egenklippt? Kavaj till det för en lite mer sofistikerad stil. Ankelboots och svarta strumpbyxor till...

I.n.s.p.i.r.a.t.i.o.n!

Ibland är det bra att spara



Jag är en sån som snabbt tröttnar på kläder jag äger. Jag vill alltid förnya och klä mig i nya kläder... gick igenom lite gamla kläder och hitta denna kavaj (gina tricot) jag använde för typ 3 år sen. Den är ju sjukt snygg!! Okej, en knapp fattas, men jag tror jag har en reserv någonstans... slänger aldrig dom knapparna man får till kläder. Det finns alltid något att använda dom till.
Är skitglad över att jag sparat denna. Längtar tills det blir lite varmare, så man kan ha denna till en outfit som på bilderna. MMMM!
Förresten, jag beställde jackan i grått. Känns vårig och passar till allt. Bara den sitter fint också!

Jacka...

Har bara tagit det lungt sen jag kom hem från jobbet. Åt en god lunch, kycklingsallad sen har jag bara kollat på tv. Underbart väder ute också!! Solen skiner, fåglarna kvittrar och det börjar redan slå ut knoppar i träden. Nu sitter jag bara här och letar efter en jacka på internet. Har hittat några fina på laredoute. Tror jag ska göra en beställning därifrån snart. En jacka och lite basic stuff som behövs. Leggings, linnen och kanske ett par tygskor.

image1217

Här är jackan. Vad tycks? Jag behöver en vanlig vårjacka, som är lite längre än just en jacka och kortare än en kappa. Tror denna skulle vara perfekt! Men till den stora frågan. Svart eller grå? Svart är ju lätt att ha till allt, grått kanske jag tröttnar på? Samtidigt som det är vårigare med en grå kanske? Usch vad svårt... hjälp!

Kram!

Outfit idag


image1216

Jacka - Zara
Jeans - Crocker
Ankelboots - Din sko
T-shirt - H&M

Nu sticker jag! Pussss!

Fredag igen

Har de flesta av er lov nästa vecka? Stackars mig som ska jobba... längre än vanligt också. Från 8-15 onsdag, torsdag och fredagen. Jag lär bli helt slut efter det, eftersom allt jobb kommer lämnas över till mig typ. De två som gör samma arbete som jag ska inte vara där de tre dagarna. Men jag kommer ju tjäna extra pengar, så det är klart att jag hjälper till. Sen är det ju roligt också! Jobbigt, men roligt.
Det händer inget speciellt för mig ikväll i alla fall. Kanske hyr en film och tar det lungt... det enda jag kan tänka mig att göra faktiskt, för något annat pallar jag inte. Det sjuka är att det kändes som måndag precis. Alltså tiden går så fort... jag har sagt det förut, men jag tycker det är lite läskigt att man inte riktigt hänger med i svängarna.

Ska tipsa om en bok sen, som jag inte läst själv, men jag såg en intervju med han som skrivit den. Den handlar om att leva sitt liv på bästa sätt.
Han säger t.ex att är man beredd på att dö, man är nöjd med hur man levt osv, då har ens liv varit det ultimata. Är man däremot inte beredd på att dö, man får ångest av själva tanken att man inte hunnit med allt man velat, då är det dags att ändra livsstil.

Okej, jag förklarar dåligt. Men jag ska visa er när jag kommer tillbaka från jobb. Ok? =)
Ta hand om er! Kram

Gokväll

Fastnade för programmet "du är vad du äter" nu ikväll. Skrev ju om det tidigare om att jag ogillar Anna Skipper. Och jag älskar väl henne inte, men jag tycker ändå programmet blivit bättre. Tycker det verkar mer positivt och bra för de som faktiskt är farligt överviktiga. Men men, nog om det.
Har ni alla haft en bra dag då? Fått några blommor eller presenter?

Tror jag ska lägga mig och läsa lite innan jag somnar. Är grymt trött!
Vi hörs imorgon, puss o kram!

Blombud!



Alltså, detta har faktiskt aldrig hänt mig förut.
Jag sitter i soffan och tittar på tv då dörrklockan plötsligt ringer. Jag ropar på min lillebror "snälla du öppnar!". Jag hör någon svagt nämna mitt namn "bor Cornelia här?", min lillebror bara "jadå hon bor här"... jag reser mig upp snabbt som f*n och springer ut i hallen. Han vänder på klacken och jag hinner inte se vem det var. Min lillebror står där med världens största paket blommor och säger "dessa är till dig".
Jag tittar ut för att försöka se killen som lämnat blommorna. Jag känner inte igen honom! Wierd tänker jag...
Jag sliter upp paketet och får syn på de absolut vackraste blommorna ever! Ett litet kort fanns också där... "Till dig på alla hjärtans dag / **** "

Det är en kille från mitt jobb. Han är nog 1-2 år yngre än mig. Alltså hur söt får man bli?! Fyfan vad gulligt av honom!! Blev jätteglad. Har aldrig, aldrig fått blommor med en budkille. Aldrig, aldrig!

Detta gjorde min dag! Hihi.

Första bilden på Christinas bebis!

image1210

Åh! Vilken underbar bild. Man blir så glad av bebisar, så söta och sårbara! Önskar nästan att jag själv hade en (som inte skrek, haha).

Ajajaj...

Usch. Idag när jag kom till jobb fick jag magkramp. Det var det värsta jag varit med om på riktigt länge. Gick in på toan och satte mig på golvet. Fyfan alltså! Trodde jag skulle spy av smärta. Det gör ont längst nere på magen... fattar inte vad det kan vara. Det kom så plötsligt också! Fick ont nu igen när jag åt lunchen. Det bara trycker på liksom!
Var beredd på att gå hem ett tag, men jag ville inte. Tänkte "bättre att jobba och försöka glömma än att gå hem och tänka, ooh vad ont jag har".
Tror inte det är nåt speciellt som är fel. Men jobbigt är det i alla fall...

Alla hjärtans dag!

Glömde imorse att det är alla hjärtans dag idag. Hoppas ni alla får en underbar dag och att ni känner er älskade och värdefulla. För det är ni allihopa! Ge något till en vän, krama om dina föräldrar eller säg något snällt till någon. Synd att det inte är alla hjärtans dag varje dag, för det borde det vara!

image1209

Mitt halsband


image1208

Jepp! Nu kom mitt halsband från kyssjohanna. Jättefint och jag är hur nöjd som helst.
Det blir definitivt fler beställningar därifrån!

Outfit



Jeans från Bikbok
Kofta från Vero moda
Skärp från Asos
Stövlar från Håkanssons
Skinnjacka från Zara

Nu börjar jag! Hejdå

Torsdag 14 feb

Hjälp vad mycket jag drömt inatt. Typ att vi letade nytt hus, jag var med klassen (från gymnasiet) på nån utflykt och så vad Göran Persson vår lärare! Fast han såg helt annorlunda ut... och jag kommer ihåg att jag tänkte "men han är ju inte så ful som alla säger" precis innan jag vaknade. HAHAHA! Snacka om underlig dröm...

Igår kväll satt jag och såg på tv, då mamma plötsligt säger att vi har kanal 5! Va?! Vi har viasat och den kanalen har aldrig varit med där. Min lillebror kommer och säger att han nyss hörde reklamen på radion att viasat också fått kanal 5! Woooohoooo!! Äntligen , då kan jag också börja se på Gossip girls, i huvudet på Gynning och allt annat roligt. Happy!

Fick en kommentar igår att en tjej skulle sälja sin jacka från monki. Skickade ett mejl till henne för en stund sen, och hoppas på svar! Skulle bli jätteglad om jag fick den jackan. Så tack till dig!

Idag jobbar jag som vanligt till klockan 11. Sen ska jag hem och vila, äta fisksoppan från igår och mysa! Hoppas jag i alla fall... det brukar alltid komma en massa saker jag ska göra. Men men! Kanske mitt halsband från kyssjohanna kommer idag?! Var faktiskt en vecka sen jag beställde det nu... lite irriterande faktiskt. Hade jag vetat det hade jag förmodligen aldrig beställt det.
Ha en underbar dag nu mina vänner!

En fråga innan jag lämnar er, hehe. Vad brukar ni äta till lunch? Behöver tips och inspiration.
PUSS!

Min inspiration

image1198

Denna tjejen är en av mina största inspirationskällor <3 LOVE!

Mys!

image1196
image1197

Nu förtjänar jag lite vila. Har köpt Elle och en ask pastilles med smaken Carnberry Lime. Grymt goda ju! Bra för tänderna är de också.
Så imorgon är det alla hjärtans dag. Hur firar ni det? Om ni ens firar det dvs. Vi ska göra blodpudding och trycka ut hjärtan med hjälp av pepparkaksformar. Hihi! Brukar få nåt litet också, en tidning eller så. Just det! Fick något kärlekste av mamma redan idag! Verkar gott, ska prova imorgon.
Nu ska jag träna sen krypa ner i soffan med den bästa tidningen!!
Pussss!



Nya skor!



image1195


Har köpt nya skor på Din Sko idag. Är supernöjd! De bruna är riktigt våriga, längtar tills jag kan använda dom. De andra är grymt snygga till ett par slimmade jeans och lite tuffare än de bruna.
Gud som jag och mamma yrat runt! Hittade tyvärr ingen jacka... någon som har tips kanske? Vill ha en liknande den i förra inlägget. Eller någon treanchcoat, som slutar över rumpan.

Hoppas ni haft en bra dag! Nu ska jag snart äta fisksoppa med nybakat bröd. Är vråååålhungrig...
Puss på er!

Kanske en runda på stan?

image1188

Tror jag ska ta en runda på stan. Vill ha en ny jacka i längre modell som värmer rumpis, ett långt linne eller t-shirt från monki och ankelbootsen jag tjatat om!

Outfit idag



Kofta från Vero moda
Jeans från JC, crocker
Stövlar från Håkanssons
Skinnjacka från Zara

Inget speciellt, men jag gillar det =)

13 februari onsdag

Vaknade redan klockan 6 idag. Det är precis som att jag har en inställd väckarklocka i huvudet, för igår vaknade jag exakt samma tid, liksom preciis innan min riktiga klocka ska ringa. Jag känner på mig att jag kommer vara riktigt trött idag. En sån seg dag, då jag bara vill vila. Frukosten gick bara bra idag. Prövade allbran flingorna med fikon och äpple. De var ju grymt goda! Tillsammans med lite havremjölk, en skiva rågform med keso och bananskivor och ett äpple "pink lady"... det godaste äpplet! Tycker om royal gala och jona gold också. Mums!

image1183

Efter jobb ska jag gå en promenad, träna sen vila, kanske damsuga, läsa lite böcker, gå på biblioteket eller något. Bor typ 10 meter från bibblan, hehe. Ibland är det skönt att bo centralt! Men för det mesta inte... de bygger överallt hela tiden. Folk parkerar vid vår utfart och vid brevlådan så att posten inte kan komma fram. Igår såg vi faktiskt att en hade fått parkeringböter! Haha, YESYES! De flesta av dom som parkerar här är gamlingar, eftersom ålderdomshemmet också ligger här precis. De är riktigt jäkla otrevliga!! Om man säger till dom typ "ursäkta, med det är inte tillåtet att parkera här, framför våran utfart" så snäser dom tillbaka och säger "men där är ju ingen bil!"... och? "Det kanske kommer en", brukar mamma svara. Men shit, säger man verkligen så? Ibland kan jag tycka de gnäller otroligt mycket på yngre människor, att vi är respektlösa osv. Men dom själva då?

Jag talar självklart inte om alla gamlingar. Det finns dom på ålderdomshemmet som är sjuuukt goa och trevliga. Riktigt söta små tanter som alltid hälsar!


Ha en bra onsdag allihopa!
Puss och kram

Jag vill ha en smoothie!

image1180

Vilken hårfärg passar jag bäst i?

image1179

1. Så har jag håret just nu. Brunt med ljusa slingor i. Typ ljusbrunt/mörkblont.
2. Chokladbrunt eller vad man kan kalla det.
3. Mörk mörk mörk brunt, såg nästan svart ut!
4. Ljusblont (bortse från att jag ser helt störd ut på bilden, haha)

Ganska dåliga bilder allihopa. Men på ett ungefär ser man ju. Hade varit roligt att veta vad ni tycker! Jag är rätt nöjd med färgen jag har nu, dock är det lite för slitet... men jag har ju gått från bild nr 3 till bild nr 1 på 1 månad...
Jag gillar mitt blonda också. Tycker det framhäver mina gröna ögon bäst!
Vad tycker DU?



Mejl från kyssjohanna.se

Hej Cornelia!
Hoppas allt är bra med dig!
Din beställning har blivit lite försenad, det sista halsbandet i guld med vingar var trasigt men vi får nya imorgon, skickar halsbandet så fort det kommer.
Ha en trevlig dag!
/Carin

____


Vad gulligt att skriva ett mejl till mig. =)

Kämpakämpakämpa

Vill inte skriva att ångesten äter upp mig, även ifall det känns så. Men om jag inte tänker på det, om jag inte funderar på vad jag ätit och hur jag ser ut, hur jag känner mig... då finns det inget problem, ingen ångest. Jag stöter bort tankarna. De finns inte. Jag är normal. Jag äter. Jag är som jag var förut. Innan jag blev sjuk.

Tror ni det går att förtränga att man är sjuk? Att ändra tankesättet och inbilla sig att allt är bra? Att jag duger och förtjänar mat och ett normalt liv. Går det att lura sig själv? Tro på något jag egentligen inte tror på?

Jag ska äta bra nu. Äta bra och träna. Få muskler. Det är vad jag vill! Jag vill inte lida, må dåligt, svälta, ha ångest, inte ha ork, ha dåligt humör och inte orka göra annat än räkna kalorier och oroa mig inför nästa måltid. Jag orkar inte det!

1. Jag vill ha tillbaka min mens.
2. Jag vill ha muskler, inte vara skinn och ben.
3. Jag vill kunna äta det jag tycker om, och njuta.
4. Jag vill vara en förebild.
5. Jag vill inte räkna kalorier.
6. Jag vill inte ha ångest.
7. Jag vill slippa gå på behandling och väga mig.
8. Jag vill känna mig normal!


Jag måste försöka tänka tillbaka på då när jag var liten. Hur jag åt då och hur jag mådde då. Jag var en glad tjej, smal och långt blont hår. Åt vad jag ville, hade massor med energi och älskade att vara ute och leka, vara med mina vänner och njuta av livet.
Det måste kunna bli så igen, annars vill jag fan inte leva mer...
KÄMPA KÄMPA KÄMPA!

Modemecka.se

image1177

T-shirten! Omg. Så himla fin. Kommer säkerligen säljas slut på en gång. Och kjolen... såååå snygg!

Skopunkten

image1176

Jag vill ha dessa skorna så mycket. Men de finns inte i storlek 39 på deras hemsida. Mätte min fot och det skulle kanske kunna gå med en 40. Men palla köpa mer över nätet som kanske inte ens passar. Tråkigt att skopunkten inte finns här i närheten. Måste åka ut till Jägersro då, och där är jag aldrig, eftersom vi inte har bil. Fan vad sugigt! Jag vill ha dom!!
Om någon ser nästan exakt likadana så hör av er. De ska inte ha snörning, de ska vara svarta, inte skyhöga, de ska vara spetsiga, kejda på sidan... många krav! Haha.

12 februari

Som jag sa igår, detta ska bli en bättre dag. Har börjat dagen med havrefras och lite havremjölk, en knäckemacka med ost o gurka och ett jättegott äpple. Ingen ångest. TACK! Lunchen har jag redan bestämt, eftersom det blev kyckling över igår. Mellanmålet vet jag inte, och till middagen står det pastasallad på vår veckomeny. Låt denna dagen bli bra!

Det blir en lugn vecka , äntligen. Ska inte till kliniken eller någonting. De skulle något där så jag kunde inte komma dit denna veckan. Skönt att slippa ibland... men jag lär börja längta dit snart, eftersom jag får sån bra hjälp där.

Jag hoppas att mitt halsband ska komma idag. Det står 2-4 arbetsdagar, och det har ju gått nu. Störigt när det tar sådan tid, man vill ju bara ha sina grejer på en gång! Hihi.
Ska bli otroligt skönt att jobba idag. Trivs fortfarande super där! Chefen kom fram till mig i fredags och frågade mig hur jag tyckte det gick. Jo bra, jag trivs!! Sen sa han att planen var att jag skulle ta över en annans jobb där. Det betyder att jag kommer ha ansvaret för den biten! Ojoj. Spännande ändå! Då kommer jag få högre lön också, mycket högre. Jag tackar inte nej! Haha. Shit vad härligt ifall jag, mamma och min lillebror kunde unna oss lite. En resa och en bil står högst på listan. Vi har aldrig rest tillsammans... det är lite sjukt. Och vi har inte haft bil på typ 6-7 år, vilket är himla jobbigt när man har vänner som bor inåt landet. Och vi bor ju inte direkt i en storstad heller!

Så tänk om jag tjänat 20 000, då hade jag kunnat betala hem sjukt mycket pengar! Vi hade kunnat fixa till huset lite. Vår framsida är en stor jordhög eftersom vi ska göra om där och har inte haft råd att slutföra det. Vi har inget kakel i köket, eftersom pengarna inte räckt till. Trappan är inte heller fixad. Sådana saker hade jag velat göra! Känner lite press att jag måste gå upp i tid snart... för tänk så bra vi kunnat ha det då. Okej, vi överlever ju nu. Men ibland (ofta) är det så knapert med pengar att vi knappt har råd med räkningarna. Så vill jag inte ha det! Och mamma förtjänar bättre, eftersom hon jobbar även ifall hon är deprimerad och stressjuk + lider av trötthetssyndrom.

Ni får ha en bra dag. För det ska jag!
Puss på er

Söt klänning

image1175

En underbart söt klänning jag gärna velat ha i min garderob. Den blir din för 499 kr på Redhe of Sweden.
Ge mig!

Jag måste bara...

image1174

... lägga upp en bild på Nicole Richie. Gudars vad vacker hon är! Hon ser dock lite trött ut, men det är kanske inte så konstigt. Undra när man får se den lilla flickan? Tydligen ska hon vara väldigt lik sin mor. Gulligt!

Älsklingsrätten

En av dom i alla fall! Ikväll blir det ugnsrostade rotfrukter, potatis och stekta kycklingfiléer. Tack gode gud att mamma gör så god mat, annars hade det varit ännu svårare att äta. Denna dagen har varit jättedålig, men jag tror ändå det går att göra någonting bra av det dåliga. Nu ska jag hjälpa till!
Vad blir det för mat hos er denna måndag?

image1173

Etno trenden

image1172

Visst är det snyggt? Jag älskar det!! Speciellt klänningen till vänster, wow. Annorlunda men såå rätt.
Till vänster ser ni Lauren Conrad från "The Hills", och till höger Kate Bosworth. Jag kommer hålla ögonen öppna när jag går på stan, för jag bara måste ha en liknande klänning till sommaren! Kan tänka mig att Zara kommer få in en del...

Jessica Biel goes blonde!

image1170

Hot or not?
Jag tycker hon är mycket vackrare i det mörka...

Veterinären

Nu ska strax mamma och jag gå med hunden till veterinären för vaccinering. Hon har blivit helt konstig min lilla pärla. Hon är helt inne i sin värld hela tiden, lyssnar inte lika mycket längre. Innan var hon lyhörd och inte så envis som hon är nu. Äter gör hon bara på kvällarna också, och senast igår visade hon tänderna mot mig. Okej, det är inte för att hon vill bita eller skada mig, hon är bara osäker. Minns inte varför jag blev arg på henne... men men! Hon är väl inne i någon period. (Och jag också ju...)

Har ni något husdjur? (Annat än dammråttor, hihi)

image1169

Victoria's Secret in my heart

image1168

Försöker glömma de förbannade jeansen. När jag får tillbaka mina pengar ska jag göra en beställning hos min älskade Victoria's Secret istället. Har aldrig blivit missnöjd, perfekta storlekar, inget smått, inget obekvämt. Bara alldeles, alldeles underbart!
Två bikinis, en rödrandig trekantsbikini och en nederdel med knyt i sidorna. En blå bandau-top och en nederdel som är som ett par trosor + knyt i sidorna.
Den vita helt underbara toppen, som är perfekt att chilla runt med en varm sommardag. De röda shortsen med knyt och en fint blårandig tunika, som ska vara stor i storleken. Riktigt skön att ha på stranden!

Kan inte sommaren komma nununu?! Orkar inte vänta längre...

Denna dagen kan DÖÖ

Klart fan att jeansen inte passade. Inte över mina gigantiska höfter iaf. Så det är bara att skicka tillbaka dom. Jag hatar verkligen jeans. Jag har 25 som passar, 26 som passar, 27 som passar och 28 som passar här hemma. Stört!!!!

Behöver jag ens säga att jag känner noll motivation idag?

Ingen bra start

Sov jättebra inatt, helt underbart. Men nu sitter jag här med en stor dos ångest och en mätt mage. Antar att maten behövdes, men fyfan vad dåligt jag mår nu. Och egentligen var det inte överdrivet mycket, men två skivor (små men kompakta) nybakat bröd blev bara för mycket, plus kesellan och bananskivorna, plus äpplet.

Se det positivt Cornelia.

Nu orkar jag kanske prestera bättre på jobb. Jag får kanske inte så ont i magen som jag brukar.

Men det negativa är svårare.

Nu kommer jag äta sämre under hela dagen. Nu kommer jag inte kunna komma i mina nya jeans.

Från och med imorgon ska jag äta exakt som det står på matschemat. Då vet jag att jag inte "ätit fel", eller "för mycket". Även ifall detta kanske inte var mycket, så känns det så eftersom det står något annat på matschemat.
Nej nu måste jag stöta bort tankarna och sticka till jobbet. Vi hörs sen när jag kommer hem igen, och då hoppas jag att jag fått jeansen och att de passar.
Puss o kram!

Guuuud vad smal du är

Säg mig varför det är okej att säga "gud vad smal du är, du borde äta mer" och inte "gud vad tjock du är, du borde äta mindre".

"Du är så himla tunn"
"Du är så himla fet"

...

Ordning och reda!

Äntligen! Känns nästa som en ny start på livet. Haha! Jag har jättefint i mitt rum, det börjar bli ordning på övriga huset och vi har börjat med "att göra"-listor. Även ett matschema för veckans middagar. Mamma ska ta tvätt och städning av toaletter, jag ska ta köket - alltså disk, torka bord, duka m.m. och min lillebror ska gå minst en runda om dagen med hunden. Sen hjälps vi åt med allt övrigt. Men jag bara älskar att ha ordning på grejer, att allt inte är i en enda röra och att man inte vet vart man ska börja. Känns skönt också att veta vad vi ska ha till middag, så att det inte blir något slarv med det.

Har ni också sånna här regler hemma, eller hur funkar det hos er?


Amy Diamond = knubbig?

Tror de flesta varit inne i hennes blogg... jo jag pratar såklart om kissie. Först tyckte jag alla var för hårda mot henne... och okej, det är inte rätt att kalla någon annan för elaka saker, vilka åsikter de än har. Men nu har hon gått för långt. Att Amy Diamond skulle ha knubbiga ben... alltså, vad fan äre frågan om?!
"Att hon står där och vickar på rumpan och hoppar runt med sina knubbiga ben ser bara löjligt ut..."
"skulle vara lite pinsamt för Sverige om vi blir representerade av en 15 årig knubbig flicka..."

Varför bryr jag mig för? För jag tycker det är sjukt, tjejen är fan riktigt blåst. Tror bara hon skriker efter uppmärksamhet på sitt lilla sätt. För folk har reagerat. Kolla inlägget här.

Och så tänker man... eller jag gör iaf, vart fan är världen påväg? En 15 årig tjej, helt normal, jo hon kallas knubbig! Hoppas den där Kissie en vacker dag får lite vett innanför pannbenet. Tycker rent ut sagt synd om henne...

Middagstips!

image1167

Värsta kommentarerna

Funderade lite innan på de värsta kommentarerna jag fått, som fått mig att må dåligt pga anorexian. De kan låta mesiga men för mig har de varit otroligt jobbiga.

1. "Äter du nu igen?"
2. "Äter DU godis?!"
3. "Ska du ha allt dedär?"
4. "Jag trodde du bantade!"
5. "Du är ju inte jättesmal."
6. "Jävla anorexiabarn."
7. "Du väger ju inte jättelite."
8. "Du har ju inget underhudsfett!!"

Kommer inte på fler just nu. Men några iaf. Vem som sagt det är inte viktigt, för jag vet att de som sagt detta egentligen inte menar något illa. Men i en anorektisk värld blir detta till något jättestort, som är otroligt svårt att glömma.
Vilka är de absolut värsta kommentarerna ni fått? (Sjuka eller inte sjuka... man kan ju ha blivit kallad fet eller anorexiabarn ändå).

Städning!!

Jäklar vad jag städar!! Rensar, slänger, tar bort möbler och yrar runt! Woho! Riktigt härligt att få iordning. Slängde en massa gammal smink också, shiiit vad mycket.
Sammanlagt har jag redan fått ihop 5 soppåsar. Galet!
Nu vilar jag med lite lunch. Quornfiléer med keso och grönsaker. Lite jag vet... men helst hade jag ju inte tagit något alls. Så bättre än ingenting, men långt ifrån bra. Ska verkligen försöka få i mig ett mellanmål vid klockan 3 också. Det måste gå!!

Nu ska jag äta upp och sen fortsätta städa. Vad gör ni denna söndag?
Puss o kram!

Salusalu



1. Brun lång skjorta med knyt i midjan som kan tas av. Snyggt till leggings och skinnjacka! Aldrig använd. Köpt på h&m. Storlek 36. Pris: 50 kr.
2-4. Vit tröja, nästan aldrig använd. Ganska kort (inte ärmarna). Köpt på Zara. 100% bomull. Storlek S. Pris: 50 kr.
5. T-shirt från JC "Loveli". Nästan aldrig använd. Storlek S. Pris: 50 kr.
6. Jätteskön top med svarta prickar. Också från JC, "EVE". Storlek S. Ganska lång modell (man visar inte magen som man gör i vissa t-shirts/toppar). Pris: 50 kr.
7. Svart lång t-shirt från H&M. (Ser ljus ut pga blixten). Snygg till leggings och skärp i midjan! Storlek 32 (är nog meningen att den ska vara oversize, men jag valde en mindre storlek så att den skulle sitta tajt. Pris: 50 kr.
8-10. Baggy-jeans från Vero moda. Älskade dessa jeans!! Har på mig dom på bild nr 10, kanske inte syns så mkt men ändå ;D Som nya!! Storlek 27/32. Pris: 100 kr.
11-14. Svarta jeans från Tiger. Lite slitna i kanterna, men det är bara snyggt tycker jag. Rak modell. Storlek 28/32 (små i storlekarna). Pris: 500 kr (kostat 1000).
15-16. Jeans från Levi´s. Slitningar nertill som ska vara där!! Så inget jag åtakommit! Men det är snyggt! "Slim fit". Mjuka och sköna. Storlek 25/32 (stora i storleken). Pris: 500 kr (har kostat 1200).
17-18. Kort jacka från Topshop. Aldrig använd. Storlek M. Pris: 300 kr (kostade 600).
19. Randig gosig tröja, ganska kort. En favorittröja!! Köpt på Gina tricot. Storlek M. Inte stickig vad jag upplevt iaf. Pris: 50 kr.
20-21. Vanlig tunn kofta från Vero moda. Storlek M. Pris: 40 kr.
22: Samma som ovan fast i en fin orange färg. Storlek M. Pris: 40 kr.


Mejla mig på [email protected] !!
Ni betalar frakten (typ max 30 kr). Betalas helst med kort som förs in på mitt konto (som jag skickar genom mejlen), ni skickar adress och jag skickar direkt på posten så fort pengarna kommit in på kontot!

Söndag 10 februari

Redan den 10 feb. 15 dagar kvar till löning, 20 dagar kvar till Mars månad. Våren är påväg, det kändes igår. Jag såg även årets första mygga, och nu på morgonen klättrade en jättestor äcklig spindel på väggen. Snart börjar allt leva igen, och så även jag!
Matschemat går ju inte så jättebra än. Igår åt jag bara 3 mål av 5. Men jag försöker... jag åt gröt till frukost idag, det var gott! Rågflingegröt. Testat det?
image1143


Så vad händer idag då? Jo jag ska städa, städa och åter städa. Ska rensa ur min garderob bland kläder och tidningar. Har sjukt många modetidningar! Måste slänga lite... och kläder har jag också för mycket av som jag inte ens använder. Kanske kan sälja lite här på bloggen? Om någon är intresserad dvs. Har ett par ljusa levis jeans, stuprör, mjuka och sköna som jag aldrig använder. Äh, jag slänger upp lite bilder här sen, så kan ni se.

Puss på er!


Du är vad du äter

Tror inte någon missat det programet med Anna Skipper. Vad tycker ni helt ärligt om det? Jag har sett det ett fåtal gånger, och jag tycker det är rätt knäppt. Okej, de personerna som är med är extrema. De äter otroligt onyttigt och för mycket... men ibland kan jag bara störa mig på henne när hon tar på deras magar och säger typ att de är så hiiimla feta och annat. Jeje, kanske måste man vara så hård? Men att göra ett tv program om det... alltså NJAAA! Jag vet inte. Jag får mest ångest när jag ser det... att det verkligen är fel att äta "sådan mat"...
Kanske bara jag som är lättpåverkad... men jag tror nästan inte det?



Godkväll !

Oh vad glad jag blev nu när jag satte mig vid datorn. Så himla många kommentarer! Riktigt roligt, och jag läser alla!
Jag har haft en bra dag idag. Hade det jättemysigt hos kusinerna! Den minsta (Felix) fyllde 1 år som vi firade. Så himla söt! Och tiden går så fort...! Deras andra son, Emil är så gaaalet söt! Han pratar hela tiden, busar och är riktigt gullig. Fick en kram när vi skulle gå. ÅÅH! Barn är underbara ibland, hihi.
Vi åt brunch, mackor med olika pålägg och en jättegod potatissoppa. Sen gick vi en promenad i solen! Uuuunderbart.

Kom hem vid halv 6 och då gick mamma och jag och köpte mat. Det blev sushi till mig, med misosoppa. Underbart gott! Älskar sushi! Och det är inte bara med rå fisk som många tror.. det finns faktiskt jättemånga alternativ! Mina favoriter är de rullarna med sjögräs runtom och som är fyllda med crabsticks, avokado och sånt. MUMS!
image1142

Mamma och jag har ÄNTLIGEN pratat ut nu ikväll. Det var verkligen på tiden. Sa precis hur jag mår just nu och att jag inte trivs så bra hemma. Att saker och ting aldrig blir gjorda, att vi inte har några rutiner längre. Och har man inte det har man inte heller tid eller lust till annat... som att umgås till exempel. Trivs jag inte hemma i miljön, ja då är det svårt att få andra saker gjorda, eftersom man har 1000 andra saker att göra före. Klyddigt förklarat, men jag tror ni förstår poängen. Mamma håller med också.
Fruktansvärt skönt att prata ut. Har suttit och snackat sen klockan 6 ända tills nu.

"Känner du dig inte älskad?" Frågade mamma.
"JOO, men jag känner mig inte sedd." Sa jag.

Hon förstod till 100%. Och det känns så jäkla skönt. Jag sa också att hon KAN göra saker som kan få mig att må bättre. Bara genom att finnas där och visa det också! Så jag hoppas verkligen detta kommer hjälpa mig nu att komma tillbaka på rätt spår igen. Att klara av mitt lilla matschema och orka med vardagen.

Nu ska jag ner till mamma igen och se på tv. Ha en underbar lördagkväll!
PUSS!

Svårt att välja...




Två outfits. Blir nog den nedersta. Bekvämast!
Nu sticker jag snart. PUSS!

Till sommaren 08

image1132

En beställning jag ska göra till sommaren. Färgglatt, bekvämt och snyggt. Tycker speciellt om den översta i mitten, shortsen och den tunna toppen med luva. Den blå/vit randiga bikinin är också såå snygg. Och tunikan uppe till höger ser så skön ut att ha på stranden, eller en riktigt varm sommardag.
Undra hur länge jag kan hålla mig innan jag gör beställningen... hihi!

Gooooodmorgon!

Är på rätt bra humör idag! Har sovit i 10 timmar, vilket behövdes. Och jag vaknar av att fåglar kvittrar och solen skiner! Helt klarblå himmel och jag känner hur lycklig jag blir inombords. Hörde sommarfåglar igår också! Helt sjukt vad tidiga de är i år. Men ändå kanske inte, för varje år tycker man allt är så tidigt, sen glömmer man det tills nästa år och blir lika förvånad igen.
Fick ett mejl innan av Nelly.se och mina jeans kommer på måndag! Woho. Längtar. Hoppas bara de inte är för små nu... egentligen tycker jag inte om att köpa jeans över nätet, men dessa var så snygga ju. Annars kan man väl byta eller lämna tillbaka dom I guess.
Nu ska jag snart gå och duscha, smeta in en ordentlig hårinpackning och sen smörja in mig med brun utan sol. Vet dock inte vad jag ska ha på mig idag.... ska ju till kusinerna. Kommer byta om minst 50 ggr innan jag blir nöjd. Hihi! Kanske kör på tunika/klänning med leggings? Det var längesen... men för kallt. ÄÄäääh jag vet inte.

Ni får ha en bra lördag mina vänner! Puss o kram!

Dör snart

Av trötthet. Ska gå och lägga mig nu, för imorgon ska vi träffa kusinerna, vilket ska bli trevligt. Men dessvärre har vi ingen bil och det är riktigt jobbigt. Så vi ska följa med på lite ärenden innan, så måste vara klar redan halv 11 på morgonen. Gäääääsp! Haha. Ååh jag får panik på att jag aldrig hinner städa mitt rum eller göra sånt jag inte hinner på vardagarna.

Nä fyfan, nu ropar min säng.
Vi hörs imorgon! Tack för alla kommentarer!
PUSS!

En sak till. Det är rätt jobbigt att vissa skriver typ "det syns att du har anorexia" och liknande. Jag är faktiskt väldigt smal naturligt. Just nu är jag några kilon under normalvikt, men även vid normalvikt så är jag smal på överkroppen. Nej jag har inte bröst, och ja mina revben syns som attan. Men det är inget jag kan hjälpa! De syntes även när jag var frisk och vägde mycket mer än nu. Har faktiskt komplex för det. Tycker inte alls det är fint, men jag måste acceptera det, att min kropp är byggd så. Att jag har mer höfter och rumpa och spinkig överkropp. That's just me!
Det ligger nog lite i släkten också. Mamma har berättat att min mormor (som jag aldrig träffat) var jättejättesmal och att folk undrade om hon var sjuk.

Så ja... nu vet ni!

Ont i hjärtat

Det är vanligt att det händer när man äter dåligt. Det ska inte vara något farligt säger mina läkare och min behandlare. Men det är fruktansvärt obehagligt! Man blir rädd, även ifall det inte ska vara farligt. Har för mig att det är något med muskeln över hjärtat. Det är liksom inte i själva hjärtat det är fel... någon mer än jag som upplever detta? Jag blir lika rädd varje gång...

Wok till middag?

image1128

Jag gillar

image1127

Älskar denna looken. En söt blus till ett par coola solbrillor. Jag vill haaa!

Idag



Tidsfördriv inne på klinikens toalett. Haha! Här kan ni se vad jag har på mig också. Körde på rött läppstift idag, känns lite rockigt tillsammans med skinnjackan. Love it!
Förlåt för dålig kvalitet på bilderna, men som ni ser är det med mobilkameran.
Funderar på att fixa lite käk... kanske woken jag sparat?
Kram!

Kliniken och mitt "nybörjar" matschema

Nu är jag tillbaka från kliniken. Vi pratade med min psykolog också, och vi har kommit fram till att jag ska träffa min behandlare (hon som har koll på mat och vikt) varannan vecka, och min psykolog varannan. Tycker det låter bra!
Jag och min behandlare gjorde ett matschema jag ska kämpa med att följa. Det är ett nybörjar schema, och absolut inget som rekomenderas. Det är alldeles för lite! Men det är en ny start för mig. Vi ska succesivt öka på.

Så inga dumma kommentarer, eller där ni säger att det är skitlite, för ja, det är det. Men om man jämför med vad jag ätit dessa veckorna så är detta är stort steg! Så stötta mig istället. Ok?

Frukost:
3 dl havrefras
1 dl havremjölk
1 skiva knäckebröd med pålägg
1 frukt
1 glas vatten

Lunch: (olika alternativ)
* 1 port soppa, 1 smörgås med pålägg, vatten
eller
* 2 quornfiléer m. grönsaker, ½ portion couscous (alltså ½ dl okokt couscous, som sen kokas självklart), vatten
eller
* 1 bakpotatis, ½ dl keso, 6 skivor påläggskalkon i strimlor, grönsaker, vatten

Mellanmål: (olika alternativ)
* Smoothie
eller
* Välling (lätt att få i sig och bra för magen!)
eller
* 2 dl yoghurt + 1 frukt

Middag:
Ungefär samma mängd som lunchen

Kväll:
1 frukt

Att ens äta 5 ggr på en dag känns otroligt jobbigt. Men men! Jag ska klara detta. Jag är stark, jag har gjort detta innan... jag förlorar ingenting på det!!
Btw så hade jag gått ner ytterligare 2 hg. Ajaj.
Puss o kram!

Rekord!

image1123

Igår hade jag rekord på bloggen igen. 628 unika besökare och 2000 sidvisningar! Totalt 5000 kommentarer har jag också fått. Ni gör mig så glad! =D
Nu sticker jag till kliniken! PUSS!

Tygskor

image1122

Dessa vita tygskor från H&M barn vill jag ha. De finns upp till storlek 39, och även i rosa. Ursöta och skitbilliga. Från 79kr (beroende på vilken storlek man tar).
Ni hittar dom här!

Armbandet!



Fick redan mitt armband! Beställde det igår. Stort plus i kanten! Älskar armbandet, man kan ha det längre upp på armen också, skitsnyggt!!
Tyvärr verkar just detta vara slut nu, men det finns fler!
Kolla in här!

Håret



Nu fungerade min kamera. Såhär ser håret ut ungefär. Ska ha utsläppt hår idag, det har jag aldrig längre! Bara för min lugg... tyckte jag såg dum ut då med utsläppt, typ som en peruk! HAHA!
Ni får ha det så bra idag, så hörs vi efter kliniken! PUSS alla underbaringar!

8 februari

Jaaaaa fredag! Gud vad skönt. Vilavilavila. Hoppas jag!! Finns alltid så mycket att göra som jag inte hinner med på vardagarna. Som att städa t.ex! Imorgon ska jag till mina kusiner också, ska bli trevligt. Om nu mamma är frisk dvs.
Fick ett mejl igår kväll att mitt armband jag beställde redan är påväg! Det gick himla fort. Hoppas jag får det idag!

Efter jobb ska jag direkt till kliniken. Vill och orkar inte egentligen. Ni vet, man känner sig trygg i det man håller på med, och vill inte att någon ska komma och "förstöra". Det är stört, men tyvärr så min sjuka sida känner. Min friska tycker det ska bli fruktansvärt skönt att planera ett matschema tillsammans med min behandlare. Att liksom veta vad jag ska äta, utan att behöva planera så himla mycket själv. Kan lägga upp det här sen om ni vill?
Vägning också såklart, undra vad det kommer visa....

Mitt hår känns torrt idag. Inte alls förvånande, men finns det någon bra produkt ni kan rekomendera? Som gör underverk för torrt och blekt hår?

Puss o kram!

Zzzz...

Nu vill jag bara sova! Är så glad över mitt hår, blev jättenöjd. Bilderna blev urkassa som jag la upp här, det visar inte alls hur det blev egentligen, tycker jag. Mycket ljusare irl! Vissa frågar om det är grönt och att det ser blått ut, men det är webcamen som visar fel färger. Min tröja är heller inte mörkblå som någon trodde, utan den är grå. Haha! Så fel det kan bli.
Hoppas ni alla mår bra! Visst är det härligt med fredag imorgon?! Tiden går så himla fort. Min mamma är sjuk också, riktigt förkyld, så jag ska nog ta hand om henne lite i helgen, hihi! Älskar henne över allt annat, även ifall vi tjafsar ibland, och även ifall vi inte pratar lika ofta längre. Snart är det ju alla hjärtans dag också... undra vad jag ska hitta på då? Kanske en stor frukost, eller en riktigt god middag?

Sökte lite på internet, och fick syn på denna bilden. Gudars vad jag blir sugen. Kommer inte ens ihåg sist jag åt chokladkaka. Det är sjukt! Borde baka mig en egen och käka tills jag får ont i magen.
Vad kan ni inte vara utan i matväg? Choklad? Glass? Godis? Chips?

image1114

Nya jeans

image1113

Köpte precis ett par nya jeans på nelly. Slimmade, lite stretch och lagom hög midja. Hoppas bara de passar nu. Tog 26/32 som jag brukar ha, så vi får hoppas på det bästa! Men billiga var de, 499 kr + 50 kr rabatt som jag fick. Underbart! Men nu måste jag försöka hålla i pengarna tills nästa löning. Jag räknar redan ner! Haha!

Slingning nr 3

image1111

Sorry för dåliga bilder, men min kamera hade inget batteri. Fick bli webcameran istället. Men ni ser ju på ett ungefär, och det blev väldans mycket ljusare denna gången! Tog mycket hår. Så detta var tredje slingningen. Snart är jag blond igen! LYCKA! Haha.
Så vad tycks?
Vad har jag för hårfärg nu egentligen? Ljusbrunt eller mörkblont?
Puss!

Nya smycken!

image1110

Köpte precis detta halsband på Kyssjohanna. Visst är det fint!? Köpte ett armband på denna sidan också. Tror jag tog det sista, för armbandet är inte kvar längre! Det var i alla fall en orm, tror ni vet ungefär vad jag menar? Det var i silver, om jag minns rätt. Riktigt fint det också! Fotar när jag får hem det. Det roliga är att man kunde skriva i om man ville ha det inslaget som en present, och självklart valde jag det. Kostade ju inte extra! Haha!

Nu ska jag slinga håret. Puss!

God morgon!

Jag har drömt helt sjukt inatt. Jag blev tillsammans med en gammal skolkamrat (en kille ja). Det kändes så sjukt verkligt! Och lite lustigt att det just var han... hihi.
Åh idag ska jag äntligen inte göra någonting efter jobb! Ska bli riktigt skönt. Fast jag borde ju städa, men orkar inte! Kanske kan vänta till helgen... hatar dock att inte få saker och ting gjorda. Men nu har det sett förjävligt ut här ett bra tag, så någon dag till spelar väl ingen roll.

Imorgon ska jag redan till kliniken igen, vägning och visa upp matdagboken. Ser inte fram emot det. Tror inte jag gått ner, men det tror jag iofs aldrig. Mejlade ju min behandlare igår om att hon kanske kunde skriva ett matschema till mig, men har inte fått svar än... och då kommer tankar som "hon bryr sig inte, hon har tröttnat, jag har gjort nåt fel."

Vill bara att det ska bli Mars nu, sen April. Då är det vår! Såg igår att knopparna börjar komma nu, underbart! Vi är tidiga här nere i Skåne. Men så har det alltid varit, inget ovanligt alls.
Mår ni bra? KRAM!

Hallå, hallå, hallå?!

Finns jag? Ser någon mig? Jag står och pratar med mamma, och hon totalignorerar. Lyssnar inte, ser inte på mig, låtsas som jag inte är där. Min lillebror öppnar käften = svar på en gång, ger uppmärksamhet, uppmuntrar. Är jag ett jävla spöke? Vad har jag gjort för fel? Det är mig det är fel på. Jag vet det. Jag är ett stor F E L.

Jag är så sjukt deppig. Jag deppar ihjäl mig i min ensamhet. Jag är verkligen ensam. Förutom när jag är med vänner såklart, men det är ju inte så ofta som jag behöver. Jag behöver någon trygg famn hela tiden! Vem gör inte det?

Se mig. Hör mig. Lyssna. Ta hand om mig. Finns för mig.

Hur fan ska jag kunna bli frisk om det som jag saknar inte kan fixas?! Hur ska jag kunna synas utan att lyssna på anorexin?! HUUUUR?!

Green day - Good Riddance



Tro det eller ej, men jag har spelat gitarr förut väldigt mycket. Var sjukt grym (om jag får säga det själv). Saknar det lite faktiskt! Kunde alla Green Days låtar utantill, speciellt den som jag lagt upp här. Många tror inte på mig när jag berättar det, att jag varit lite "rocktjej" innan. Rätt coolt faktiskt! Kan fortfarande tycka viss musik är riktigt bra, förutom sån riktigt skrikmusik. Tror mest jag lyssnade på sånt för att få ur mig ilskan och smärtan jag burit på. Och det hjälper faktiskt att lyssna på lite hetsig musik.
Glömmer aldrig den tiden då jag klädde mig som en punkare. Kan ni tänka er? Haha! Baggyjeans, t-shirts och kedjor. Ett tag hade jag till och med sånna skrikiga strumpbyxor på mig, typ i nät, svarta. Ja, det var tider det. Haha! Ville nog mest synas, men jag tröttnade lite på den stilen sen, det var inte riktigt jag. Minns hur mina "vänner" tyckte jag var konstig som ändrade stil. En ville nog inte ens synas med mig. Men det sket jag i, då är hon inget att ägna tid åt.

Tror de flesta har en tid då man byter stil, för att försöka hitta sig själv. "Är detta jag?"
Eller har jag fel?

Tjock?

Mamma kom in i mitt rum för en stund sen och frågade "du Cornelia, ser jag tjock ut i detta?" Alltså jag orkar inte. Jag försöker själv kväva mina sjuka tankar, och blir påmind att det är viktigt att inte se tjock ut. Det är absolut inte mammas fel egentligen, men ibland bara måste hon tänka en extra gång... för jag menar, är det inte en lite dum fråga till en anorektiker?

God och lätt efterrätt!

image1109

Smycken

image1105

Jag är riktigt sugen på att köpa nya smycken. Känns som jag alltid "räknar bort" det. Jag köper alltid kläder eller skor. Men smycken gör en outfit så sjukt mycket snyggare. Vill ha många armband, stora och små, stela och kedjor, ringar formade till blommor och gnistrande örhängen. MMM!

Hot or not?

image1104

Mary-kate olsen i ett par... eh, väldigt underliga skor! Vad tycker ni? Hot or not?
Även om skorna är fula så är hon ändå sjukt snygg. I mina ögon är hon snygg hur hon än klär sig...!

Fendi, Balenciaga, Marc Jacobs...

image1103

En färgglad väska på axeln är ett måste i vår tycker jag. Tycker speciellt om den blå Balenciaga nere till vänster. Jag är nog dock på jakt efter en betydligt billigare... men oj vad jag hade velat ha just den! Såg på Åhléns härom dagen att de hade lite färgglada väskor, helt okej sådana! Så checka där. Fler tips?

Trött i kroppen

Kände mig alldeles matt i kroppen när jag kom hem. Men det känns lite bättre nu. Mamma frågade om jag ville följa med henne ut på lite ärenden, och javisst. Hellre det än att sitta här tillsammans med mina tankar. Får se om vi går i lite affärer, isåfall ska jag kolla in lite nya skor. Hade varit kul med ett par nya! Ankelboots, höga, gärna ljusbruna eller någon rolig färg.
Tror ni det finns någon rea på vinterjackor nu? Känner för att köpa en riktigt varm. Vad använder ni för jacka?

Mamma ska förresten inte vara hemma ikväll heller. Igår fick jag fixa middagen själv, vilket slutade med quornwok. Undra vad jag kommer äta idag? Kanske handlar något... får se vad! Tips?!
Kram!

Lite annorlunda...

image1102



Hahahaha! Lite annorlunda om man säger så. Grymt onödig uppfinning. Ser bara så sjukt roligt ut!
Något för er? Hahaha!

Skrivarlust

Åh, jag har en otrolig skrivarlust. Vill bara sitta hemma och skriva på min bok! Tänk när den är klar... vad häftigt! Längtar verkligen supermycket. Men det är mycket jobb kvar, men jag tycker ändå jag har materialet nu, alltså texten, förutom det lilla sista. Jag tror boken blir ca 250-300 sidor, lite mer. Hoppas det finns någon där ute som är intresserad fortfarande.

Jaja, jag har sovit gott inatt. Älskar att sova! Känns som problemen försvinner då för en stund. Man känner inte efter och tänker inte när man sover. Underbart! Tänk om det vore så när man är vaken också.
När jag kommer hem idag ska jag städa för en gångs skull. Och sen kanske slinga håret, som sagt. Hoppas ni mår bra idag!
Här kommer ett litet stycke från min bok.
Kram!

Tor. 14 sep 2006 19:06
Gått ner

Suck. Kom hem från äs-kliniken för en stund sen. Det gick väl bra, men det är så jobbigt när hon frågar hur det gått med matschemat. Jag sa "jag har ätit hälften av det som står där ungefär"... Fan vad jag skäms! Så dåligt. Sen berättade jag att jag får jätteångest av att väga mig varje vecka. Att jag äter mindre den dan jag ska väga mig. Så hon fråga om det va okej att hon vägde mig idag... Jag sa ja. Jag ville ju veta! Och jag har gått ner. Inte mycket, men ändå. Hon frågade hur det kändes... Både bra och dåligt. Skönt på ett sätt för nu vet jag att jag kan äta mycket utan att gå upp, att det krävs mer än jag tror. Sen kände jag mig bara misslyckad och fick ångest över att tänka på att jag måste äta ännu mer.

Ons. 27 sep 2006 22:08
Vägning på fredag

Nervös som fan som vanligt. Hatar att väga mig men samtidigt måste jag veta. Har jag gått upp eller har jag gått ner? Jag har ätit mycket mer känns det som. Säkert bara för att jag åt godis och så på min födelsedag.. Men jag har ätit mer till middagarna också. Mer fett och så... Skäms så jävla mycket över min kropp. Den känns så stor men samtidigt så benig när jag ser mig i spegeln. Bröstbenen och revbenen är så sjuk synliga. Vill inte! Hade linne på mig idag.. man ser liksom bröstbenet och det ser så jävla äckligt ut när ja rör mig. Fattar inte hur jag kan känna mig så fet i en smal kropp?

Kvällstankar

Har spenderat hela kvällen framför tv:n. Himla skönt måste jag säga. Har sett på massa skit, typ dismissed, made, nått program om extremt feta människor osv.
Tänkte ifall jag kanske ska slinga mitt hår för tredje gången imorgon? Är riktigt sugen på det. Vill ju bli blond någon gång. Och mitt hår känns inte alls slitet eller så efter förra slingningarna, så jag är inte orolig för det. Får se! Lägger upp före och efterbilder då såklart.

Vet inte riktigt hur jag mår eller känner, kanske lika bra att inte känna efter. Bara glida med och ta emot hjälpen jag får. Göra det bästa jag kan och aldrig ge upp. Det är sjukt jobbigt att känna att alla andra människor är värda mer än jag själv. Varför känns det så egentligen? Jag är väl lika mycket värd ett bra liv som alla andra?! Men att jag aldrig tyckt det, det skrämmer mig. Liksom, kan man verkligen hata sig själv så pass mycket att man vill se sig själv lida? Vad har jag gjort i mitt liv för att förtjäna det? Är jag så tjock och ful som jag tror? Så tråkig och så korkad? Är det bara en känsla, eller är det verkligheten?

Ett citat ur Lyckoboken.
"Alla har vi förmågan att skänka glädje... ett öra som lyssnar, ögon som ser, en utsträckt hand." / Pam Brown

Varför?

Varför kan jag inte bara va normal? Varför har jag anorexia? Varför går det inte att vakna upp och vara frisk? Varför finns ångest? Varför hatar jag min kropp? Varför äcklas jag av mig själv?

Vissa tider är hårdare än andra. Vissa stunder vill man inte leva, inte kämpa och minst av allt äta och känna mättnad. Trots alla känslor och all ångest jag har inom mig, så mejlade jag precis min behandlare och frågade om hon kunde fixa ihop ett matschema till mig. Ett "nybörjar-schema" som jag successivt kan öka på.

Allt säger emot.
Hela min kropp skriker nej.
Jag blir yr av ångest och nervositet.
Men ett liv är ett liv, och ett liv ska levas och inte slösas bort.

"Men du är inte värd det".

Allt positivt jag tänker sägs emot av en negativ röst.
Det är banne mig inte lätt att leva...

Blommor i trä

image1101

Älskar dessa höga pumps/sandaler med blommor i trä på klacken. Detaljer is the shit!

Tillbaka från läkarbesöket

Det var inte riktigt som jag trodde. Jag var helt säker på att hon skulle undersöka mig? Det sa min behandlare också, att det var en hälsokoll. Men vi pratade bara! Precis som med en psykolog. Kändes sjukt onödigt. Och jag fick inte ut så mycket av det... hon sa mest att jag skulle skaffa andra mål än att bli smal. Jaha liksom. Det vet jag väl? Men det är inte så enkelt.
Störde mig på att hon sa "nu när du mår bättre..." och "din vikt är iaf bra..."
OKEJ?! Jag har gått ner 3 kg på typ 3 veckor. Stabilt? Normalviktig? Nej...

Jaja, hon var snäll i alla fall. Är grymt trött nu! Åt precis quornwok, det var gott.
Mår ni okej?
Kram!

Tisdag 5 februari

Usch. Det är en låång dag idag. Känns aldrig riktigt som jag kan vila eller slappna av. Även om jag ser på tv och myser på kvällarna , så är det massor jag måste göra som jag sitter och tänker på. Idag ska jag jobba till kl 11 som vanligt, sen har jag bråttom till bussen som tar mig till läkaren. Efter det är det stor chans att jag missar bussen och får vänta en timme på nästa, sen måste jag hem och laga middag själv. Dock väldigt lättlagad middag, men ändå. Sen ska jag skriva matschema (som jag glömt igår, och får göra 2 stycken idag istället), träna, rasta hunden, städa... blä.
Tänk innan, då gjorde jag ingenting om dagarna. Då jag var sjukskriven. Okej, det blir ju tråkigt i längden, men jag hittade alltid på saker att göra ändå. Känns inte som jag hinner stanna upp och känna hur jag känner! Dagarna går ju så sjukt fort också!!

Vi hörs efter läkarbesöket idag! Nu ska jag duscha.
Puss o kram!

Dr phil och Sofies mode

Nu är det soffan nästa! Dr phil såklart, som idag handlar om våldet i USA bland unga människor. Dödsskjutningarna på skolor och våldet på gatorna. Intressant! Har också köpt nya nummret av Sofies mode, hoppas den är lika bra denna gången. Fick en del inspiration från förra, och kul läsning!
Jag lagade maten idag, det blev torsk med potatismos, spenat och creme bonjour. Allt i en långpanna och in i ugnen en kvart på 200 grader. Riktigt gott och nyttigt!

Kom på precis att jag ska till läkaren imorgon. Har inte blivit undersökt på sjukt länge. Men jag tror jag är "frisk" som vanligt i kroppen, de brukar ju säga det varje gång. "Inget fel här inte"...

Jo en sak till. Min lillebrors cykel blev stulen inatt IGEN! Jag fattar inte hur folk kan gå in på andras tomter och sno cyklar sådär?! Det är inte första gången heller. Irriterande! Och sjukt läskigt.

Nu börjar Dr phil! Puss o kram

Middagstips

image1100

Blommor

image1099

I vår och sommar är det blommigt som gäller. Själv ska jag på jakt efter en tunn klänning med små blommor på i ljusa färger. Snyggt till skinnjackan med uppdragna ärmar, ett par pumps eller vita tygskor, en väska i handen och solbrillor på huvudet. Så snyggt!
Allt ovan är från topshop!

Video?

Funderar på om jag ska lägga upp en video på mig själv. HAHA! Har en där jag inte säger nåt, bara visar min outfit (som inte ens syns). Isåfall lägger jag upp den sen. Riktigt onödig film, men kanske kul ändå? Don't know. Vad tycker ni?

Nu måste jag sticka till jobbet! Puss

Illusionisten

Godkväll denna söndag! Hoppas ni mår bra. Underbart att sätta sig vid datorn och läsa så många positiva härliga kommentarer här i bloggen. Blir verkligen varm i hjärtat! Så tusen tack för det.

Ikväll har jag, mamma och min lillebror sett på Illusionisten. Riktigt, riktigt, riktigt bra film. Så himla bra och välplanerad och genomtänkt film. Underbart bra slut också, jag hatar dåliga slut på filmer! När man blir sådär otillfredsställd. Men denna var kalasbra! Rekomenderar den till er som inte sett den. Do it!

Annars har jag haft en bra dag idag faktiskt. Varit ute mycket, promenerat, lekt med hunden, bloggat, köpt min lilla Lyckobok, gått i affärer och provat lite olika kombinationer av mina nya kläder, ätit god mat (som gav lite ångest, men det överlever jag, right?!) och sett på film. Riktigt mys-söndag! Solen har skinit (heter det skinit?) hela dagen också, riktiga vårkänslor i hela kroppen.
Om ni undrar så valde jag förresten pastasalladen, som var supergod och riktigt fräsch! Åt allt också, så all cred till moi! Hihi. *Skriver stolt ner på matschema-papperna*

Nu är jag så trött så ögonlocken hänger på mig... sov gott allihopa! Och jag antar att jag är rätt ensam om att tänka, ÄNTLIGEN MÅNDAG OCH JOBB! Men jag älskar mitt jobb. Det är så det ska vara!

Pussar och kramar i massor!

image1097

Dagens klädsel

image1092


Klarblå jeans från Bikbok
Brunt midjeskärp från Asos
Gräddvitt linne från Bikbok
Mörkgrå kofta med 3/4 armar från Vero moda
Kroppsväska från Asos
Skinnjacka från Zara
Stövlar från Håkanssons
Stickad svart oversizemössa från H&M
Örhängen från Vero moda
Halsband från I.Me.My
+ Stora pälsvantar från H&M


Mycket kläder!

Lyckoboken

Var med mamma och min lillebror på gallerian idag, som sagt. Köpte en jätteliten bok vid namn "Lyckoboken". Såhär står det på baksidan; "En vacker samling citat om glädje och annat som gör livet värt att leva". Jag kände direkt att jag ville köpa den, och läsa minst ett citat om dagen, och även skriva upp här på bloggen. Lite positiv anda!
Här kommer det första.

"Lyckan växer i din egen trädgård och kan inte plockas i främmande hagar." / Nanny Svärd

Ett till.

"Idag går en ny sol upp för mig; allt blir levande och lyser upp och tilltalar mig. Jag uppmanas att omfamna livet..." / Anne De Lenclos

En sista.

"Livet är här och nu och inte då och efteråt." / Vimala Thakar

image1091

Gallerian och äta ute

Ska snart ut i solen, gå till gallerian och titta lite i affärer med mamma. Kanske försöka hitta en ny varm jacka. Behöver en i dun som täcker rumpan och som det inte blåser rakt igenom. Kanske finns någon rea på det nu, hope so! Senare ska vi ut och äta på det nya caféet här i Höllviken. Verkar himla bra! Man får halva priset på all mat första gången man beställer, så billigt blir det också! En sallad kostar alltså då 32,50! Wow. Det verkar himla fräscht också, och god mat! Finns pajer, sallader, soppa, tapas och efterätter. Själv väljer jag mellan dessa två alternativen:

Quinoa och bulgursallad
Serveras med fetaost, oliver, soltorkade tomater, rostade solrosfrön samt mynta och yoghurtdressing.

Fullkornspastasallad
Grillad kycklingfilé serveras på en bädd av ruccola, granatäpple, hyvlad parmesan och solrospesto.

Den sista lockar mest. Låter fruktansvärt gott! Vilken hade ni valt?
Hemsida finns här.

Ha en bra dag! Puss o kram

Top model 10

Den 20 februari sänds det nya America's next top model i USA. Förmodligen kommer det läggas upp på youtube så att även vi som inte pallar vänta kan se det!

Ser fram emot det!

Jag vill ha nya skor!

image1090

Inspiration till våren

image1078



Så sjukt grym stil!! Precis vad jag älskar. Tights med shorts eller en klänning, högklackat, en skinnjacka eller en trenchcoat över. Och knästrumpor! Herregud vad snyggt. Denna tjej ligger högt på min inspirationslista.
Kolla in hennes sida!

Vårtecken!

Man har redan skördat de första morötterna! Haha. I februari?! Gud vad underbart. Och i Ystad kunde man hitta blåbär, som normalt kommer i mitten på maj. Själv har jag redan sett knoppar på träd, blommor som försöker komma upp ur jorden och fåglar som kvittrar. Hörde härom veckan att de första nypotatisarna skördats.
Nästa vecka kommer temperaturen ligga över det normala med 2-4 grader i hela landet. Underbart! Snälla vår, kom! Har ni sett några vårtecken i år?

image1077

Boktips

image1076

Visst känner man för att bara krypa ner i soffan/sängen med en bra bok och en kopp te? Det är väl vad söndagar är till för?

Vilken blond?

image1075

Funderar mycket på vilken blond hårfärg jag ska ha till sommaren. Jätteljus eller en varmare blond? Vad tycker ni? Riktigt ljust tycker jag är såå fint på mig. Speciellt till brun hy. Hmm. Svårt, för det kan vara snyggt med guldigt blond också...

Viktuppgång vid svält

Denna listan tycker jag om att titta på ibland. Då inser jag hur svårt det är att gå upp i fettvikt. Listan kommer från boken "Mattillåtet".

Om du har svultit länge behöver du äta ett av dessa alternativ - utöver din vanliga mat - för att gå upp ett enda kilo i vikt (fettvikt).

Aladdin choklad 1,3 kg
Avokado 4 kg
Biff stroganoff 6½ kg
Blodpudding 6 paket
Bregott 1 kg
Chokladmousse 6 kg
Cornflakes 13,8 liter
Daim 21 dubbla
Digestivekex med smör och ost 2 stora paket
Falukorv 3,4 kg
Hamburgare med bröd 20 st
Havregryn 3,7 kg
Honung 2,2 kg
Knäckebröd 2 kg
Keso 7 kg = 28 pkt á 250 g
Ketchup 6 kg
Kola 1,6 kg
Leverpastej 2,5 kg
Långfranska 7 stycken
Marmelad 3 kg
Minimjölk 20 liter
Morötter 17 kg
Munkar 31 stycken
Non-stop 7 stora påsar
Olivolja 8 dl
Ost 2 kg
Pizza 14 små
Plopp 120 stycken
Potatis 8 kg
Ris kokt 6½ liter
Rostbiff 5 kg
Russin 82 pkt á 25 g
Smältost 20 pkt
Sorbet 5 kg
Spagetti 5,3 kg
Standardmjölk 12 liter
Tomater 27 kg
Torsk 10 kg
Wienerbröd 34 stycken
Vispgrädde 1,9 liter
Yoghurtglass 7-elevens 197 stycken
Ägg 5 kg
Äpplen 12 kg
Ärtor/majs/paprika 15 påsar á 600 gram


Jag tycker det är helt otroligt mycket mat. Tänk ändå... det spelar INGEN roll om man tar en extra macka då och då, en portion mat eller en extra glass.
PEPP PEPP PEPP!

Hejhej!

Hemma igen! Hade jättemysigt igår. Lång dag , men jättebra dag. Fanny och jag såg på bio, "Försoning". Den var helt okej! Kan vara svår att förstå, det gäller bara att hänga med i den. Men jättefin historia! Åt naturgodis och mös oss riktigt ordentligt.

Var ju på kliniken igår också. Det var mindre kul. För det första har jag gått ner ytterligare. 6 hg denna gången. Sen visade jag ju min matdagbok som jag skulle skriva för veckan. Min behandlare blev minst sagt INTE GLAD. När jag sa att jag var omotiverad och oftast känner att det inte finns något att kämpa för, så frågade hon om jag ville sluta på behandlingen. I mina öron lät det rätt ologiskt, men jag förtjänar kanske inte behandlingen om jag inte är motiverad? Men jag tror ju inte jag mår bättre av att sluta där också. Blev bara en aningen förvånad, men men. Hon känner sig väl maktlös också, vilket hon egentligen inte är. Jag känner så också...att jag är "beredd" på att alla ska lämna mig , precis som den sommaren jag började med behandlingen, och kom ut med att jag har anorexia. Inga vänner eller någon pallade med mig. Kanske samma sak nu? ÄÄÄÄÄH, orka.

Min bror och flickvän kommer snart hit, ska äta middag och så. Mysigt!
Nej nu ska jag gå och krama min vovve! Hihi.
Puss o kram

HAHAHA!

Skrev nyss ut 150 papper i skrivaren här på jobbet. Fyfan vad kul. Jag skrattar högt!! Det va inte riktigt meningen. Hahahha. Som det kan gå!

Fredag - lång dag

Det kommer bli en himla lång dag idag. Gick upp klockan 6 för att jag ska hinna med allt innan jag ska gå till jobb. Jobbar till 11 som vanligt, sen sticker jag iväg först till kliniken, sen direkt till Malmö för att möta Fanny. Sover där till imorgon, så vi hörs då igen. Min storebror ska komma på besök då, har inte träffat honom på över 1 månad. Känns konstigt.
Vet inte om jag ser fram emot kliniken idag eller inte. Det är ju såklart skönt att prata av sig lite, men som vanligt är jag rädd för att ha gått upp i vikt. Speciellt nu när jag ska smälla i mig naturgodis ikväll. Inte för att jag kommer skippa det, men ändå. Svårt att låta bli att tänka så.

Fyfan vad det blåste inatt! Vaknade vid 4 nånting av att hela huset skakade och att det ösregnade. Usch! La täcket över huvudet och somnade om, hihi. Skönt som attan! Hoppas ni överlevt stormen, hehe. Inga träd fallna eller bilolyckor.

Kanske hinner skriva ett kort inlägg innan jag åker till kliniken! Annars hörs vi imorgon mina sötnosar. Puss o kram på er!

RSS 2.0