Annorlunda julgodis?

Har köpt lite fler julklappar till min familj. Kan inte skriva vad, för man vet ju aldrig om dom läser min blogg! =P Men jag är riktigt nöjd i alla fall. Nu är mamma och min lillebror och köper julklapp till mig, hihi!! Spännande. Vi ska baka, göra julgodis och klä granen när de kommer tillbaka.
Vad kan man göra mer för julgodis än lussebullar, knäck, ischoklad, pepparkakor och sånt vanligt? Hade varit kul med något lite annorlunda, men jättegott. Och helst enkelt att göra också, för jag orkar inte stå hela dagen och göra godis.

Usch nu känner jag hur trött jag är. Sov inte så länge i natt. Måste gå och lägga mig tidigt ikväll, och då blir det ju julafton snabbare, hihi! Precis som när man var liten. Då gick jag och la mig redan vid 19:00 för att det skulle bli nästa dag. Men sen kunde man ändå inte somna haha!
Puss !
image750

Kommentarer
Postat av: rebecca

smält choklad (mörk eller ljus vilket du vill) och när dte är smält rör du i puffat ris (finns att köpa i mataffärer).. lägg sedan upp på ett bakplåtspapper och ställ kallt... om man vill kan man även röra i nötter (hackade då såklart), torkad frukt, cornflakes osv. det är bara att variera och blir garanterat uppskattat... dumlekoler (detlade i lite mindre bitar.. typ på hälften) och minimarchmellows är också en toppenblandning tillsammans med torkad frukt och nötter! Uppskattas av alla! :)

2007-12-23 @ 12:49:34
URL: http://mywayback.sprayblog.se
Postat av: rebecca

man kan också ta marsipan och duppa i choklad.. eller glasera pepparkakor och sätta på linser eller annat godis ^^ ehhe... kolor är också mums samt olika praliner/tryfflar... baylis och pepparmint brukar vara uppskattat :):) Annars kan du ju testa att göra egna mozartkulor :):)

2007-12-23 @ 12:51:08
URL: http://mywayback.sprayblog.se
Postat av: Madde

Tjenare!
Läser ofta din blogg för den är så spännande.
Du lägger ofta upp spännande recept på vardagsmat som verkar både nyttiga, goda och lättlagade.
Har du lust att maila över några till mig.
Vore jätteschysst!
Tack på förhand.
Kram Madde

2007-12-23 @ 13:06:06
Postat av: Carro

Jag håller på att baka julgodis nu! "Mörk glöggtryffel", receptet fanns i veckorevyn!
1 dl vispgrädde, 250 g mörk blockchoklad, ½ dl florsocker, 1 msk alkoholfri glögg, kakao.
Koka vispgrädden, tillsätt chockladen tills den smält helt. Ta av från spisen, tillsätt florsockret och glöggen. Häll över i en skål, ställ in i kylen tills den stelnat någorlunda. Ta hjälp av en tesked och forma kulor, rulla sedan i kakao!

2007-12-23 @ 14:14:12
URL: http://carouline.blogg.se
Postat av: Emma

Man kan doppa torkad frukt till hälften i smält mörk blockchoklad och sedan rulla det i nötter, kokos eller strössel. Gott:)

2007-12-23 @ 16:41:10
Postat av: S

jag har bästa receptet! gjorde 2 satser igår :D (hittade det på ica!)

1.Man river mandelmassa och nougat på grövsta.
2.Blanda i apelsinskal från en halv apelsin (jag hade lite mer och det blev bättre)
3.Forma dom hur du vill och doppa i mörkchoklad! (jag gjorde små bollar, supersöta och SUPER GODA! apelsinen fräschar upp det, så det inte är som de vanliga julgodiset!)

vore kulom du skrev utifall att du testade receptet! :) annars har du nått gott bra middags reccept? som är nyttigt och bra för hela familjen? vi äter bara samma här hemma nu :/

sköt om dig!

2007-12-23 @ 17:31:51
Postat av: fanny

tryfflar! finns hur mkt olika sorter som helst :D

2007-12-23 @ 17:39:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0