Naturgodis och nya sandaler

Vi är helt stirriga nu. Har ont i magen av nerverna. Kan inte fatta att om 12 timmar sitter vi på flyget!! Ser ni så mycket underbart naturgodis vi köpt?! Över 1 KILO!!! Ojojojoj. Men herregud va gott det är.
Nu har vi bara lite grejer kvar att göra. Ladda på mobil, köpa batteri och packa ner det sista. Ikväll har mamma bjudit oss på mat. Grillad, marinerad fläskfile med nypotatis i ugn tillsammand med morötter. Grillade äpplen, paprika och tzatziki. Kommer sakna mammas mat!!

Har köpt ett par nya sandaler också! Fina va? På wedins för bara 124 kronor! Halva reapriset! Innan kosta dom 500 kronor. Vilket kap! De ska med till Kreta såklart. Ska måla mina tånaglar i nått rött nagellack också, finfint!

Hoppas ni mår bra! Puss o kram, Fanny hälsar!!








Onsdag 23 juli

Varför är jag uppe såhär tidigt?! Vaknade kvart över 7 och var klarvaken. Inte bra, för inatt kommer det knappt bli någon sömn. Måste gå upp vid halv 3 och göra oss klara. Om 24 timmar sitter vi på flyget ner till Kreta! Hoppas dom spelar någon rolig film på planet som de gjorde förra året. Då åkte vi ju dock med fritidsresor, men ving kanske också har sånt kul på sina flyg? Resan går ju så mycket fortare om man har annat att tänka på.

Har en himla massa jag måste göra idag! Har inte ens packat. Bara lagt fram lite kläder och grejer jag ska ha med mig. Måste köpa solkräm idag, växla pengar och fylla på mobilen. Känns som jag måste ha mer kläder också... har topparna/klänningarna jag köpte på topshop. Ett par jeansshorts, ett par längre shorts (de från monki), en jumpsuit, en tunn kofta, ett par leggings till middagarna på hotellet, en blå-vit randig top från h&m. Sen lånar vi ju kläder av varandra. Tror det ska räcka.

Idag sticker jag till Fanny för att hjälpa henne packa. Köpa naturgodis (på city livs, sjukt billigt där!) och äta lunch på ett italienskt café som vi alltid gör. Ska bli fint väder och varmt idag också! Skönt!! Ni här hemma i Sverige ska tydligen få fint nu i veckan, så ni slipper vara jätteavundsjuka på oss, haha! Skämt å sido...

Vi kommer ta hundratals bilder när vi är där nere, det lovar jag. Jag kan inte svära på att jag hittar något internetcafé där nere, eller att jag ens tänker på det. Men jag ska försöka! Jag ska prova att mobilblogga och uppdatera om jag får chansen.
Hoppas ni kommer sakna mig, för jag kommer sakna er!! Hihi! Nu ska jag duscha. Vi hörs senare idag! Fanny och jag ska hem till mig ikväll för att käka middag, sen packa klart och försöka sova lite innan vi drar.

PUSS OCH KRAM!

Kvällsfika

En hallonsmoothie (hallon + havremjölk) och ett stort Pink lady (äpple).
Nu ska jag försöka varva ner lite framför tv:n med mammsen.
Puss!


Vissa av er är fan inte kloka

Alltså, varför intresserar det vissa hur stort mellanrum jag har mellan mina ben?!? Har ni seriöst inget bättre för er än att sitta och skriva "ofta att du har ett sånt där mellanrum mellan benen, du måste stå i någon ställning bara för att det ska se ut så.."
ALLTSÅ DRIVER NI MED MIG? Har fått liknande kommentarer förut. Typ "varför står du så, försöker du se smal ut?" Give me a fucking break. Vissa av er går mig på nerverna. Ska jag sluta lägga upp bilder på mina kläder och outfits? Så ni kan slippa störa er på hur min kropp ser ut eller hur jag står? FOKUSERA PÅ KLÄDERNA ISTÄLLET!!

Så bara för detta tog jag två bilder på mina ben. Såhär ser de ut när jag står helt rakt! NÖJDA NU?! Jag skäms inte ett jävla skit över hur mina ben är formade.





SÅ! Ett par helt normala ben. Jag försöker varken se smal eller glamorös ut. BARA SOM MIG SJÄLV!!


Jumpsuit

Min nya jumsuit från Cubus, för 50 kronor! Rea rea rea! Tack Josefin för att du fixa den till mig.
Den ska med till Kreta!





Inspiration!

Massvis med helt underbar inspiration! Älskar denna sidan. Kolla själva!















Rösta!

Rösta gärna på mig här.

Pack-lista!

Godmorgon! Gick upp lite tidigare idag. Vet egentligen inte varför, men rätt skönt att komma upp i tid och hinna göra allt som ska göras. Idag ska jag börja packa, tvätta och fixa det sista inför resan. Växla pengar, köpa solkräm och ladda mobilen med pengar. Natten till torsdag kommer vi nog inte sova alls. Måste gå upp mitt i natten och åka iväg. Flyget går halv 7 på morgonen, och incheckningen stänger alltid en timme innan. Så två timmar innan måste vi vara på plats. Det kan vara massor med köer och palla riskera att missa planet? Nejtack. Så halv 5 ska vi vara på Sturup. Alltså måste vi gå upp typ 3 på natten/morgonen. Fyyyy! Men tänk att sen landar vi i paradiset. Gör oss hemma i vårt fina rum (bor ju på 5 stjärnigt!!), packa upp kläder, sen ut till poolen och havet, sola, bada och äta glass. Åh!!

Här är lite av listan vi skrev igår. Det jag kommer ihåg i alla fall. Ni får gärna tipsa om fler saker om ni kommer på!

Pass, biljetter, pengar, visakort, leg
Kamera, mobil, Ipod + laddare, bok, naturgodis

Solbrillor
Solkräm
Tandborste + tandkräm
Schampo
Plattång + locktång
Sminkborttagning
Borste + kam
Hårspray
Smink
Tofsar + klämmor
Massageolja
Bodylotion
Nagellack + klippare
Glitterpuff (från Victorias secret)
Aftersun-spray
Deodorant
Rakhyvlar

Nässpray
Värktabletter
Åksjuketabletter

Underkläder
Jumpsuit
Jeansshorts
Klänningar
Toppar
En kofta
Leggings (Man måste tydligen vara mer klädd till middagarna på hotellet)
Pumps
Ballerinaskor
Bikinis
Smycken (armband + örhängen)

Glömt något? Jag hatar att glömma grejer!!

Banana split

Förra året på kreta såg jag att det fanns Banana split överallt på resturangerna, men beställde aldrig någon! Åt så mycket annat gott. Men denna gången ska jag testa. Jag älskar ju bananer, glass, chokladsås och allt dedär. Förutom grädde som de spritsar på ibland, det är äckligt.
Någon som testat banana split? Är det lika gott som det verkar?
Minns hur mycket skit vi åt förra året, och jag gick inte upp ett gram i vikt! Jag är faktiskt inte det minsta "rädd" för att äta efterrätter varje dag, dricka drinkar, äta godis och allt dedär. Känns så sjukt bra! Frågan är bara om jag tröttnar på allt sött. Hehe! Men i värmen behövs det...!



En bild från förra året. En glassmeny!! Herregud va svårt det va att välja.


Malmö med Fanny

Har träffat Fanny i Malmö idag. Hämtade bl.a ut biljetterna och shoppade... IGEN IGEN IGEN! Gud jag drunknar snart i kläder. Måste verkligen ge bort lite. Och sälja kanske? Här kommer dagens inköp i alla fall. Fick mina kläder från topshop idag också!

Världens coolaste shorts som jag letat efter ett tag. Fanny köpte likadana! Det blir våra kreta-shorts, haha!
200 kronor på Monki.


Även dessa SINNESSJUKT snygga pumpsen köpte jag idag. HALVA PRISET! Kostade bara 300 kronor. Fatta!!
Köpta på Bianco Footwear.


Från topshop.




Topshop.


Jätteskön och tunn t-shirt, också från topshop.


Någon slags klänning/lång top (den är upprullad här). Topshop.


Det är svårt att veta vad jag ska ha med mig till Kreta. Hm. Allt kanske? Haha! Nej... finns så mycket annat jag vill/ska ha med mig.
Har ni haft en bra dag då?
Puss!

21 juli, måndag

Har sovit konstigt inatt också, för vet ni vad? Det ringde igen!! Men denna gången HEM till mig. Vid klockan 2. Mamma svarade och det va någon kille som inte presenterade sig, han sa att det brann. Huh? Och om "Cornelia är hemma". Ja visst fan är jag hemma, men jag sover IDIOT. Och smart att inte säga vad man heter? Tönt. Mamma bara "du får återkomma eller nått" och så la hon på. Det var inte skånska han snackade heller, och vem fan har mitt HEMNUMMER som inte är skåning? Kommer bara på några stycken, men varför skulle de ringa HEM till mig? Jag har mobiltelefon era idioter. JA, det är riktigt irriterande. Låt mig sova liksom!

Jaha, idag är det den 21 juli. Åker snart iväg! Jag drömde faktiskt att vi glömde biljetterna till resan! Fyyy vilken ångest det var. Jag har faktiskt lite panik för flygresan också. Eller inte panik kanske, men det är inte så roligt att flyga faktiskt. Det roligaste är att landa, men allt annat är ganska läskigt faktiskt. Och jag som ska resa så mycket framöver! Men jag tänker såhär "det reser folk HELA tiden, överallt... och inget händer". Varför skulle det hända något bara för att jag ska åka liksom? Tur jag har Fanny att hålla handen! Hihi!

Ska börja skriva en lista över allt jag ska ha med mig. Ni får hjälpa mig så att jag får allt med mig! Skriver upp listan här sen. Mina kläder från topshop borde komma idag! Ska springa ut och kolla posten lite senare. Spännande!!

Nu ska jag skriva listan. PUSS!

Blondinbella utsatt för övergrepp!

Bella var på semester i Italien och blev utsatt för ett övergrepp. FYFAN! Vidriga människor det finns. Ingen förtjänar något sånt här...
Läs mer här!

Bästa filmen någonsin!!

Filmen var helt jäkla underbar! Jag satt och log, skrattade, ville dansa och sjunga hela filmen. Helt fantastiskt bra film! WOOW! Ni som inte sett den MÅSTE se den!!!! Jag tror inte någon av er blir besvikna faktiskt. Stort plus att den är inspelad i Grekland, nu längtar jag bara ännu mer tills torsdag då jag åker dit!

Efter filmen köpte vi Thailänds mat och stack hem till min kusins lägenhet, alldeles brevid Turning Torso. Jag åt kyckling i kokosmjölk och cashewnötter. Riktigt gott!!

MMMMM jag vill bara dansa och sjunga alla ABBA låtar. Denna filmen kommer jag leva på lääänge. Ska köpa den direkt när den kommer ut.



Outfit

Det är blåsigt och kallt ute idag. Får bli både kofta och jacka.
Toppen och skinnjackan är från Zara
Nu blir det bio. Puss!


Bio

Nu ska jag på bio och se Mamma Mia! Hoppas den är bra, men det tror jag nog!


Bloggfesten

Åh, jag önskar jag var där. Jag föll verkligen för tjejen med brillorna (längst till vänster). Hennes stil! Oh, me like. Riktigt tufft!
Har hon någon blogg kanske?









Läser min bok

Godmorgon! Solen skiner. Det har regnat som fan hela natten! Och ja det vet jag eftersom jag legat vaken väldigt länge. Fanny ringde mig vid 4 och "ville prata". Trodde först något hade hänt, men sen bröts samtalet! Fan också... nu när jag väl vaknat så är det ju lika bra att snacka, hehe. Får väl ringa sen och kolla läget. Låg i alla fall från 4 till 6 och kunde inte somna om. Fortsatte läsa i min bok, den jag själv skrivit. Jag är faktiskt väldigt nöjd med den! Men den är ångestfylld. Jag ska skriva det i början av boken att allt är taget direkt ur min vardag, och att det kan vara väldigt känslosamt och för vissa säkert "triggande" på fel sätt.

Tyvärr kan jag inte skriva den så att alla känner likadant. Vissa kommer säkert tycka den är dålig och inte alls inspirerande. Men detta är min kamp! Och nu när jag läser den så förstår jag hur SJUK jag var! Och jag förstår hur LÅNGT jag kommit idag! Jag är så himla glad att jag är där jag är nu. Jag kan fortfarande ha ångest och kontrollbehov när det gäller maten, men verkligen inte i samma skala som då!

En sak jag också lagt märket till nu när jag läser... det är hur självisk jag har varit, fast samtidigt inte. Det är så svårt att förklara! Men jag var så "inne" i min sjukdom. Jag förstår verkligen hur jobbigt det måste varit för min mamma och alla andra nära.
Boken är upplagd såhär att först har jag skrivit ett kapitel som handlar om min uppväxt och lite VARFÖR jag fick ätstörningar. Sen är det dagboksinlägg som jag skrivit under min sjukaste tid.
Ibland händer det att jag skrivit "jag hatar mamma" eller andra saker som kan ses som elaka. Men i stridens hetta så säger och tänker man ofta sånt man sen ångrar. Jag vet att det kommer anses som jag är jätteelak mot min mamma i boken och att jag inte uppskattar hennes stöd. Så är det självklart inte. Jag var säkert dum mot henne ibland, men just då handlade allt om mig själv. Jag svalt och var förtvivlad.

Ska skriva en liten inledning om det i boken. Lite tack-sidor! "Jag vill tacka min mamma för allt stöd och att hon stått ut med min under min anorexia". T.ex.

Det roliga är att jag knappt kan sluta läsa den själv. Men det är väl ett gott tecken? Haha! Tycker själv att den är bra, men så ska det väl vara!

Puss på er!

Valp på besök

Min storebrors och flickväns nya lilla valp. Söt eller vad?! Jag dööööör.





Han har ett stadigt grepp om halsbandet, haha!



Dagens outfit

Har såklart på mig min fina top idag från h&m. Älskar den!
Skinnjacka från Zara
Jeans och kofta från Gina Tricot







Det löste sig, såklart...

Självklart löste det sig med biljetterna. Hon från Resia ringde upp mig precis och sa att de var skickade och att i värsta fall får vi komma in och hämta dom, om dom nu inte kommer på måndag. SKÖNT! Oroar mig i onödan som vanligt, men ibland kan saker och ting gå snett... och det får det bara inte göra nu när vi ska till PARADISET!



19 juli, lördag

Godmorgon! Wiiiiii *sträcka på*. Är jättetrött. Känns som jag skulle kunna ligga kvar i sängen hela dagen, men nja. Lite tråkigt kanske. Idag ska vi fira min mamma som fyller år imorgon. Blir lite släkt och vänner som kommer hit och käkar lite god mat, snackar och har det bra. Mamma ville inte ha någon present av mig... som vanligt. Hon tyckte jag skulle spara dom pengarna till Thailandresan istället. Kanske smart, men något litet vill jag ändå ge henne. En blomma och kanske något te. Tycker hon kan börja dricka te istället för 20 koppar kaffe om dagen. Förstår faktiskt inte hur man kan tycka det är gott? Det är inte äckligt, men VARJE dag, och helt sjukt många koppar! Nja. Det räcker med någon gång då och då. Igår drack jag faktiskt kaffe, det var gott. Men jag får ont i magen av det, och te är miljontals gånger godare. Går ju att variera i smak också! Mina favoriter just nu är "Sommarsaga" och "Yogite" med chokladsmak. Skitgott!!

Det känns som jag redan borde börja packa till Kreta-resan. Lite tidigt kanske, men jag har så jäkla svårt för att bestämma vad jag ska ha med mig. Har köpt sjukt mycket nya kläder på sistone, och allt kan jag ju inte ha med mig. Mina kläder från topshop som jag beställde i måndags har inte kommit än, tror de kommer på måndag. Spännande! Sen har Josefin köpt en jumpsuit jag varit ute efter i evigheter, från Cubus. Hon skickar den i helgen så den borde komma i början på nästa vecka. Snällt va?!! Gullunge! Den ska också med til Kreta, om den nu passar!

Exakt nu, klockan 10:00 öppnar de på Resia. Mejlade om biljetterna igår, att de inte kommit än. Så jag hoppas på svar annars ska mamma ringa ner dom. Har ju faktiskt betalt för att få dom hemskickade!! Tydligen har vi råkat beställa flygmat också... lite onödigt ju! Brukar vara fett äcklig mat på flygplan. Men eftersom vi åker så tidigt så kanske det är skönt att äta lite frukost på flygplanet. Jaja! Får se! Någon som kanske åkt med Thomas Cook Airlines och vet hur maten är på dom flygen? Vad serveras?

Vi hörs senare. PUSS!

Oslagbar inspiration



Fashiontoast

Panik!!

Vet ni vad som slog mig nu när jag satt och tittade på ett reseprogram? Våra biljetter till Kreta har fortfarande inte kommit!! Det va två veckor sen vi beställde, och när jag ringde och betalade så sa tjejen att biljetterna skulle komma DENNA veckan. Panik eller vad? Det löser sig SÄKERT, men det känns inte speciellt kul att komma på det nu... och att det kanske klyddar. Att brevet kommit bort påvägen hit eller något annat...

Jag skrev ett mejl till dom på Resia! Hon tjejen jag pratade med. Hoppas på svar, annars ringer jag imorgon och efterlyser biljetterna. Man vill ju gärna ha dom några dagar innan avresa i alla fall! Vi åker ju tiiiidigt på torsdag morgon!

Grrrr!

Favoritdrinkar



Nästa vecka nere på Kreta kommer det ju bli en del drinkar. Förra året drack vi bl.a Sex on the beach och Orgasm. Riktigt goda! Vi fick också någon "specialdrink" av bartendern... men han ville absolut inte avslöja innehållet, tyvärr. Den var SÅ god.
Jag är ingen expert på dehär med drinkar, jag dricker väldigt sällan. Att bara sitta och dricka starksprit, som t.ex en wiskey tycker jag är grymt vidrigt. Men söta, goda drinkar är supergott. Det är sällan jag dricker det också, det är ju så himla dyrt! Men ibland får man ju lyxa till det.
Jag har suttit och tittat på lite hemsidor om olika populära drinkar, och fastnade för Frozen Margarita. Visst ser den god ut (bilden ovan) !?!

Vilken är eran favoritdrink?

Shopping!!!

Jo jag shoppade ju såklart. Oväntat? Njae! Jag är riktigt nöjd med det jag köpte i alla fall. Verkligen användbara plagg!

En grå kofta från Gina Tricot, 49 kr.
En skitcool t-shirt från Zara, 129 kr.
Chinos från Zara, 249 kr.
Den underbart söta toppen från H&M, 298 kr.
BH från H&M (absolut bästa bh:n som finns!) 149 kr.


Söt den är va? Väldigt svår att få tag på, verkar det som. Detta var den sista och en liten tjej kom fram till mig och frågade "VAAAR hitta du den?!!" Hihi. Verkar populär, men jag har faktiskt ALDRIG sett någon klädd i den. Wierd!




Toppen och Chinosen. Looove! Måste kanske sy upp Chinosen lite, eller sätta någon nål så att de inte rullas ner.




Kofta och Chinos. Underbart skön kofta som jag hittade på rean. Bara 49 kronor ju!! Tog en Large för jag gillar stora tröjor. Mycket mysigare!


That's it!

Malmö

Nu sticker jag en stund till Malmö. Hoppas jag inte handlar för mycket till mig själv... mamma fyller ju år på söndag! Ha en bra dag allihopa! Puss!

Chinos

Vad tycker ni om Chinos? Jag tycker det är riktigt snyggt. Har dock aldrig testat ett par, och vet inte riktigt om det passat min stil. Men jag tror det... det ser både bekvämt och snyggt ut!
Nedan är en tjej från StockholmStreetstyle och till höger Kenza. Snyggt?!





Chinosen ovan är från Chicy och kostar 389 kronor.

Sommarens bästa lunchmat

Wraps är min absoluta favoritmat på sommaren. Det går att variera i oändlighet, och det är bara fantasin som sätter gränser. Att alltid ha tunnbröd eller wraps hemma är bra om man inte riktigt vet vad man ska äta. Hade du t.ex köttbullar till middagen igår? Perfekt att ha i en tunnbrödsrulle med lite rödbetssallad, avokado eller kanske coleslaw?



Här är 4 olika sätt att fylla sin rulle.
1. Falafel med vitlöksdressing (eller hummus!) och tomat/chilisås.
2. Grillad halloumi med grönsaker och oliver.
3. Ost och skinka med grönsaker är väldigt gott. Fyll med grönsaker för bättre mättnad!
4. Kräftstjärtar (räkor eller crabsticks går också bra) med avokadoröra (mosad avokado, citronsaft, salt och peppar. Blanda gärna ut med kesella eller creme fraiche)

Vilken outfit?



Vilken outfit som Sofi har tycker Du är snyggast?

1. Jeansjacka, Levis. T-shirt, Luella. Kjol, Topshop. Skor, Chloé.
2. Skjorta, Forever 21. Jeansshorts, Topshop. Skor, Nine West.
3. Klänning, Marlene Birger. Skor, Chloé. Solpuder, Nars.
4. Skjorta, Day. Jeanskjol, Levis. Hatt, Hattbaren. Skor, Christian Louboutin.

Mary Kate för Elle magazine



Wow! Underbara bilder. Jag älskar verkligen Mary-Kate. Hon har ett så speciellt utseende tycker jag. Hon har både stil och talang. Vad tycker ni om bilderna?

Thecobrasnake

Jag älskar att vara inne på Thecobrasnake och titta på bilder. Det är massa festbilder, ibland kändisar. Jag får bl.a massa inspiration till kläder, frisyrer, smink och annat.
Titta bilderna från tivolit! Helt underbara...











Chicy.se

Har ganska nyligen upptäckt denna söta lilla webshop med helt underbara plagg. Titta bara på dessa kjolar! Inte riktigt min stil, men kanske till fest? Isåfall med kjolen lite högre upp tillsammans med ett skärp... kan bli snyggt!
Kostar 189 kronor!





U2 - One

Världens bästa låt? Herregud va underbar den är... på högsta volum! Yeeeeah!



(Om videon stannar eller inte går att titta på, klicka in er på själva inlägget... alltså tryck på rubriken och tryck sen på play igen.)

En bild på mig

Det var någon som kommenterade och sa att jag tar väldigt lite bilder på mig själv nuförtiden, och ja... det stämmer. Jag vet faktiskt inte riktigt varför? Men här är en bild på mig från idag i alla fall. Haha! Ser något lurig ut, och solen blänker i bakgrunden. Jeje!



Supergod smoothie!



Jag gjorde en riktigt smarrig smoothie till mellanmål idag. Den påminde om någon glass... kunde dock inte sätta fingret på vilket det var.
Detta är allt du behöver!

1 glas

1 sharonfrukt
½ banan
ca 2 dl havremjölk
kardemumma
mandlar

Mixa sharonfrukt, banan och havremjölk till en slät dryck. Lägg i lite mandlar och pudra på kardemumma. Somrigt, mättande och väääldigt gott!
(Bilden är inte tagen av mig! Men jag har gjort kollaget)

Igår gick jag i anorexins fotspår

Om exakt en vecka är vi påväg till Kreta! Jesus vad jag längtar efter att få komma bort. Det är typ 35 grader där nu och här är det knappt 18 mitt på dagen. Låg och tittade på mina ben igår kväll, haha! De är så bleka att det gör ont i ögonen. Jag borde missbruka lite brun utan sol nu veckan innan.

Maten går fortfarande rätt bra. Men jag tänker för mycket! Ni vet, även ifall man äter så finns tankarna där. Det är inte jättesjuka tankar, typ "åh jag är så tjock, jag är så misslyckad" osv. Det är snarare "ska jag äta detta också, vad ska jag äta sen, är jag hungrig nu eller är jag mätt". Jag litar liksom inte riktigt på mina hunger och mättnadskänslor än. Säkert fullt normalt, och det kanske kommer med tiden. Det är i alla fall vad jag tror. Jag har läst mattillåtet flera gånger, och där står det att TUGGA ORDENTLIGT är väldigt, väldigt viktigt. Man får en skönare mättnad, man hinner smaka maten, man slipper svullnader och magont. Det är himla lätt att glömma en sådan enkel sak som att tugga! Ibland stoppar jag liksom in maten i munnen, tuggar lite slarvig och sen sväljer ner en ångestklump. Tugga tugga tugga är vad jag borde satsa på. Ni som får svullen mage och obehag efter att ha ätit - TUGGA!

Energimässigt vet jag inte exakt var jag ligger. Ibland räknar jag inte ut det totala intaget... det är oftast frukost, lunch, mellis jag räknar. Ibland middagen och kvällsmålet också. Någon gång har jag nog kommit upp i 1400, vilket är typ dubbelt så mycket som för 1-2 månader sen. Det är ändå inte så lång väg kvar till ett normalt energiintag, och det känns bra! Man kan äta så mycket, och ändå ha svårt för att komma upp i normalt intag. Man tror liksom oftast att man måste "hålla koll" på vad man stoppar i sig, för att det inte ska "bli för mycket". Det är så feeeel. Kroppen sköter det mesta. Sålänge man äter hälsosamt, tuggar mycket, äter i lagom takt, äter varierat och regelbundet.

Jag märkte av min sjukdom igår i alla fall, och jag är fullt medveten om att jag gick i anorexins spår. Mamma hade gjort blåbärssmulpaj till våra vänner som sover över här, och jag ville nog ha en bit... men jag tackade nej ändå. Inte alls bra! Men det positiva är att jag vet att det var sjukdomen som talade. Då kan jag kanske nästa gång tänka två (eller tre) gånger innan "vill JAG har kakan?"

Man kan inte alltid vara stark och stå emot sjukdomen. Den är trots allt något som följt mig i ca 7 år...!

Hoppas ni mår bra idag. Kramar!

Ben & jerrys

Jag har aldrig ätit någon glass från Ben & Jerry's. Eller jo! För nån vecka sen åt jag nån chocolate brownie från en glassbar, med det räknas kanske inte? Jag tyckte inte smulorna var speciellt goda... det kändes himla fel med smulor i glassen, så det är nog inte riktigt min grej. Men jag har förstått att dessa glassar är himla populära bland många.

Vilken är eran favorit? Och vilken tycker ni jag borde testa?



Småplock till lunch

Vad är mer perfekt än lite småplock till lunch? Jag kan äta detta varje dag. Man blir ofta inte lika sugen på lagad mat när det är varmt ute. Jag åt ett knäckebröd med avokado och citronpeppar, fetaost, skinka, äppleskivor, tomat och gurka. Det är supergott med äpple och fetaost tillsammans! Salt mot sött.
Nu ska jag ut i solen!


En bild

En bild jag tog i våras. Fin?


Dr.90210

Godmorgon! Yes, solen skiner idag. Jag kanske ska våga mig ut i bikinin och sola min bleka kropp? Det är sjukt va lite man legat på stranden i år... eller ens solat! Men vädret tillåter ju inte. Antingen blåser det storm, eller så är det molnigt. Alltså en typisk svensk sommar. Boring!
Tur att jag drar till Kreta om en vecka. Hur underbart ska inte det bli?! Jordbävningar eller inte, det visste jag ju redan att det fanns där nere. Det är små risker man får ta helt enkelt. Jag kan ju lika bra gå ut här och bli överkörd av en bil. Eller hur?

Åh fyyy, jag såg på Dr.90210 igår kväll. Herregud va äckligt. En tjej och en kille skulle fettsugas. Jag lovar... det va det vidrigaste jag sett. Jag har sett sånt förut, men det va extra äckligt denna gången. Man kör liksom in nått stålrör och kör det fram och tillbaka under huden, skithårt!! Det måste göra riktigt ont när man vaknar. Fettsugning är fan det sista jag hade gjort under en operation. Det, och att någon skulle skära i mitt ansikte. ALDRIG säger jag bara. Ansiktet är heligt förfan. Ett litet fel och man ser ut som en utomjording. Förstår faktiskt inte hur vissa VÅGAR låta sig skäras i ansiktet.
Brösten hade jag dock lätt kunnat göra... tyvärr för man väl säga. Jag vet att det väger en massa och att det kan bli fel där också. Men ni vet, vill man något "för mycket" så bortser man väl lite från det negativa... tror jag i alla fall. Men en stor B-kupa eller en liten C hade jag inte tackat nej till! Jag kan ju knappt bära upp en A-kupa nu... inget fel med det egentligen, men jag trivs inte med det. Men det gäller att jobba med sig själv och sitt självförtroende först. Annars finns det stor risk att man ångrar sig.

Ska slänga mig framför tv:n lite. Har precis ätit havregrynsgröt med mosad banan (iblandat), havremjölk och kanel + en knäckemacka med mycket hummus och päronskivor! Supergott och saftigt med frukt på mackan.
Ha det så bra! Puss <3

Mina största fobier

1. Tågrälsar
Jag får panik bara jag ser en tågräls. Tänk att gå över en tågräls... och plötsligt kommer det ett tåg farande i 200 km/h. Man hinner inte ens blinka, förrän man ligger där under nånstans... eller rättare sagt, man finns inte mer. Varken fysiskt eller psykiskt.
Minns en gång då jag åkte med min pappa (lääängesen) i hans bil, och vi skulle köra över en tågräls. Jag brukar alltid sitta och leta efter sånna skyltar som "varnar" att det snart kommer en tågbana. Så jag får panik redan innan vi kört över, och vet ni? Pappa STANNAR mitt på tågbanan, skrattar och säger "tänk om det kommer ett tåg!!". Jag höll bokstavligen på att bajsa på mig. SKULLE DET VARA KUL?! Nej fy... jag säger bara. Sätt upp staket (helst murar) så man slipper vara rädd för att trilla ner på spåret!!!

2. Mögel
Finns det något äckligare än grön, luden mögel?! Det luktar hemskt, smakar skit och ser groteskt ut! Och ja... tyvärr vet jag hur mögel smakar!! För inte så längesen skulle jag äta lite majs som jag ställt i kylen dagen innan. Jag hade självklart inte en tanke på att det kanske möglat under natten. Jag la upp majsen på min tallrik, satte mig ner, tog en sked och stoppade in i munnen... där det inte heller stannade speciellt länge. "Fan vilken äcklig majs!". Tittar på tallriken och ser små gröna ludna prickar över hela majsen... HEJ TOALETT!

3. Att vara utomhus i ett åskoväder
Jag AVSKYR åska. Inomhus är det inga problem längre, men är jag utomhus får jag panik. Bara tanken på att träffas av en blixt... hur känns det? Kommer man hinna höra smällen? Gör det ont? När jag var liten kunde jag sitta och hålla utkik ifall det kom några mörka moln, och gjorde de det så stannade jag inne. Så fort jag hörde lite muller mådde jag illa och det kändes som jag skulle kräkas. Det stället jag kände mig säkrast på var inne på toaletten, med musik i öronen på omänsklig hög nivå... tack och lov är jag inte lika rädd längre...


Vilka är era största fobier?

Dagens fråga



Vilket är ditt favoritpålägg?

Mitt är utan tvekan avokado. Se bara mitt knäckebröd med mosad avokado som jag åt tidigare idag! MUMS!

Santino Rice

Satt innan och såg på ett gammalt avsnitt av Project Runway. Santino Rice är min absoluta favorit. Titta bara vilka underbara klänningar! Jag skulle lätt köpa båda två om de fanns i butik. Speciellt den till vänster... jag älskar den färgen! Det häftiga är att klänningen till vänster gjorde han på två dagar!! Vilken talang. Tänk om man var så duktig.
Var det han som vann hela tävlingen? Kommer inte ihåg...!



Tisdagens frukost

Godmorgon! Testade müslin till frukost idag, och den var riktigt god! Rekommenderar den verkligen. Det är massa smak och lagom krispig i konsistensen. Jag serverade min tillsammans med yofu. Det blev också en skiva rågbröd med cream cheese och en kiwi. Perfekt start på morgonen!





Sov jättelänge inatt. Gick och la mig redan halv 11 igår och gick inte upp förrän vid 9. Ibland behöver man sova ut. Började äntligen läsa en bok igår kväll. "Ps, jag älskar dig" heter den. Kanske därför jag sov bättre? Det är mycket möjligt! Vissa kan ju inte ens somna utan att ha läst en stund. Det gör verkligen att man varvar ner och inte tänker så mycket. Jag borde läsa oftare...

Ska hoppa in i duschen nu. Puss & kram.

Jordbävning i Grekland!!

Vad läskigt! Det var jordbävning i Grekland imorse. Precis vid Rhodos, och det ska ha känts ända till Kreta! En dog, en kvinna som skulle springa ur sitt hus... men hon snubblade i trappan och föll.
Jag ska ju dit nästa vecka... och det kan ju komma efterskalv och sånt skit. Lite läskigt är det allt! Tur att vi inte skulle ditt Rhodos i alla fall. Jag vill banne mig inte hamna i någon jordbävning, haha! Usch...



Frisk? När då?

Jag satt nyss och funderade lite på hur långt jag kommit i min sjukdom. Var står jag egentligen? När blir man friskförklarad? Hur går det till? Jag längtar, samtidigt som jag är rädd för den dagen. För visst kommer den? Jag kanske inte kan bli kvitt alla nojjor och alla känslor som sjukdomen inneburit, men jag är nöjd bara jag kan känna att jag orkar leva 60 år till såhär. Tänk! Så länge det är. Dessa 19 år jag stått på jorden känns ju som en evighet. Tänk så mycket jag hunnit vara med om... och tänk så mycket som ska komma!
Ofta när jag får ångest över någonting, maten/kroppen/känslor... så tänker jag "vad gör det om 100 år?"... precis som Snövit sjunger i filmen. Det hjälper mig att öppna ögonen och verkligen tänka över mitt liv. "Varför har jag denna ångest?". Är det bara känslor? JA! Ångest är känslor, en känsla. Och en känsla är inte alltid detsamma som verklighet. Man kan känna sig fet - men man är smal. Man kan känna sig mätt - men man är hungrig. Ja ni förstår...

Men när är jag då frisk? När min mens kommer? Jo, i kroppen är jag ju frisk då (förhoppningsvis), men psyket då? Är jag frisk när jag inte räknar kalorier? Eller när jag inte planerar in vad jag ska äta?

Det går bättre med maten nu, verkligen verkligen mycket bättre. Det känns skönt att jag KAN äta 5 mål om dagen igen, som jag gjorde innan denna svackan. Jag mådde bra då! Och jag börjar må bättre igen, på alla möjliga sätt. Tittade faktiskt på lite gamla bilder på mig från innan svackan... och jag är fin. Ser glad och välmående ut. Man skulle aldrig kunna ana att den tjejen har anorexia. Och jag tycker inte det syns nu heller. Jag ser normal ut. Jag är så nära normalvikt att de kilona inte märks. Det känns otroligt skönt, för jag vet att jag inte kommer se annorlunda ut när jag går upp de sista 2 kilona.
Jag tränade inte heller då, och nu när jag börjat äta mer så syns resultaten mycket bättre. Jag får fina muskler istället för att kroppen äter av dom. Vilket är jättefarligt! Det känns liksom BRA att träna nu. Inte bara BRA som i att jag har rört på mig... det känns BRA för att jag vet att min kropp mår bra av det! Att det gör någon nytta!

Lite tankar jag hade bara. Ni får dela med er om ni har någon kommentar!
Kram <3

Egen müsli

Kom nyligen hem från en rask promenad, och fick för mig att göra denna goda müsli som jag hittat i min kokbok. Det doftar helt underbart här nu, och jag kan knappt vänta på att få testa den med lite naturell yoghurt imorgonbitti. Om någon vill härma finns receptet nedan! Jag gjorde en ½ sats, och det blev ca 7 dl müsli.



Hemmagjord müsli

1 sats

2 msk rapsolja
½ msk flytande honung
1 msk kanel
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
½ dl krossade linfrön
½ dl skalade sesamfrön
½ dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
100g grovt hackade hasselnötter
100g hackade torkade äppelringar (jag tog torkade aprikoser istället!)
(1 vaniljstång, delad)

Blanda olja, honung och kanel. Lägg havregryn och rågflingor i en rymlig bunke och häll över oljan. Rör om väl och bred ut blandningen i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Rosta i mitten av ugnen på 225 graders värme i 10 minuter (Akta så det inte bränns vid! Lätt hänt!!). Rör om några gånger under rostningen. Låt allt sedan kallna och blanda därefter ner övriga ingredienser och lägg müslin i en burk med tätt lock.
Om du vill kan du lägga en delad vaniljstång i burken för att ge en fin vaniljarom.

Topshop-beställning... igen!!

Jag kunde inte motstå!! Gjorde precis en beställning från topshop. Dessa plaggen ska jag ha med till Kreta! En gråblå klänning, en turkos klänning, en grå top och en rosa bandeau-top! Kan tänka mig ett brunt skärp i midjan till den gråblå klänningen och den gråa toppen.


Godmorgon, 14 juli

Nu är det bara 10 dagar kvar tills jag åker till Kreta. Nedräkningen har börjat! Känner lite panik för vad jag ska ha för kläder där nere. Hade ju velat ha något nytt. Jag borde inte shoppa mer, men herregud vad svårt det är!
Såg på Jane Austen igår, den var rätt bra. Lite konstig men rätt rolig! Hann aldrig se Juno så jag ska se den nu faktiskt. Många verkar älska den, så jag tror att jag också kommer det.

Vet ni vad jag gjorde igår kväll? Såg mig i spegeln och tyckte jag var ursnygg. Kan låta ego, men jag är faktiskt inte så tokig. Okej, jag är verkligen inte världens snyggaste, men jag duger. Och att ibland ens tycka att jag är fin... det är nått alldeles extra!

När tycker ni gränsen går för att man blir kaxig och ego? Är man kaxig och ego om man står och ser sig i spegeln på stan, och säger högt "fan vad snygg jag är idag". Vad hade ni tänkt om den personen? Helt ärligt nu! Självgod? Eller bara bra självförtroende?


Såhär vill jag bo

Såhär ska mitt hem se ut när jag flyttar hemifrån och skaffar egen familj. Jag älskar ljusa färger, mycket vitt, beige, ljusrosa, ljusblått och lite träfärgat här och var. Lite dockhus-känsla! Jag blir glad av ljusa färger. Har ni hört om ljuscaféet som ligger i Stockholm? Det är precis vad det låter som, ett ljust café! Det är liksom lite terapi under det mörka halvåret. Man mår helt enkelt bättre av ljus! Det är så lätt att bli deppig och hamna i någon svacka när det mörknar... i alla fall jag!














Filmkväll

Denna söndagen avslutas med filmkväll. Juno, Försoning (redan sett på bio) och Jane Austen. Tror inte jag blir besviken på någon av dom. Försoning var vacker minns jag, så den går nog att se om. Någon som sett dessa filmer? Vad tyckte ni?
Har precis ätit en supergod middag också. Köttfärsbiffar med coleslaw, potatis i ugn och tomater. Senare ska jag nog skiva upp lite färsk mango att mumsa på! Det är ju så gott!
Ska träna först. Blir cykling idag. Hade velat sticka ut och jogga en runda, men jag orkar nog inte ta mig ut... synd, för det är skönt att komma ut lite också... aja, en annan gång! Ha en bra kväll. Kram!



Lunch och mellanmål

God eftermiddag! Varm dag idag. Har varit ute på en skön promenad i skogen. Haft hunden lös och pratat lite om begravningen och allt vi gått igenom på sistone. Jätteskönt! Ikväll ska vi hyra några filmer och slappa. Ska bli så mysigt. Hoppas det finns någon ny bra film ute. Juno är jag sugen på! Den har man ju hört så mycket om, men jag har inte hunnit se den än.
Dagens lunch och mellanmål var väldigt goda. Lunchen bestod av fullkornscouscous med tomat, gurka, quornbitar och pesto. Melliset blev en smoothie gjord på filmjölk, kesella, banan, hallon, kanel och lite hemmagjord müsli och extra hallon på toppen.





13 juli, söndag

Känns som måndag. Jag har inte riktigt koll på dagarna nu när jag är ledig. Men det betyder väl att jag tar dagarna som de kommer och att jag inte tänker så mycket på vardagen. Inget mig emot!
Jag har inget speciellt att göra idag, mer än att städa och kanske gå någon promenad. Om vädret tillåter ska jag försöka jobba lite på brännan nu innan vi ska till Kreta. Hoppas jag blir lika brun, eller brunare än förra året! Konstigt att man inte ser hur brun man blir, förrän man är vit som en krita igen. Man glädjs ofta inte åt det man redan har... förrän man förlorat det.

Nu i veckan är det inte heller så mycket på gång. Tänkte åka till Burlöv Center imorgon för att vara lite udda. Är aldrig där, men jag såg nu att de hade Cubus där, och jag behöver lite sköna strandplagg till resan. Och där är ju så billigt! Sen har jag hört att det ska bli buss-strejk även här i skåne, så jag får passa på imorgon innan trafiken står still. Tråkigt att det strejkas överallt, men jag är faktiskt lite på deras sida. Högre löner åt folket!

Men hur mår jag då? Det märks verkligen att jag har mer tid att tänka på mig själv nu. Vilket är ganska skönt, men ändå lite jobbigt. Ni vet man fixeras lite vid tanken "hur mår jag egentligen"? Men jag äter rätt bra, mer avslappnat och tills jag är mätt och belåten. Så jag är nöjd och glad! Och lycklig... jag uppskattar mer och mer det jag har och dom jag har omkring mig. Mitt liv helt enkelt! Familj, hund, vänner, jobb...! Ja, jag är faktiskt lyckligt lottad.

Frukost idag: Rågbröd med skinka, gurka och tomat, fruktsallad (äpple, banan och mango) med kesellaklick och 1 kokt ägg.
Hörs sen! Puss & kram


3 mellanmål



Smoothie
Smoothies kan man göra med nästan vilka frukter man vill. Här är en favorit med hallon och blåbär.

1 portion

2 dl hallon och blåbär
1 dl yoghurt
1 msk honung

Kör allt i en mixer tills det ser klart ut. Servera med sugrör!

Nyttobomb
Yoghurt med torkad frukt, nötter och flytande honung. Känns som en efterrätt!

1 portion

1½ dl naturell yoghurt
½ dl torkad frukt och nötmix
1-2 msk flytande honung

Häll yoghurten i en skål eller ett glas. Strö över torkad frukt och nötter. Ringla honungen över.

Äggröra
Äggröra är enkelt och snabbt att göra när magen är hungrig. Frukt och bär till är både gott och nyttigt.

1 portion

2 ägg
1 klick smör
1 dl bär eller frukt
1 skiva bröd

Hetta upp en stekpanna eller allra helst en liten kastrull med tjock botten. Knäck äggen i en skål och rör med en gaffel så att gula och vita blandas (rör inte för mycket).
Häll över äggröran i kastrullen och sänk värmen. Rör med en träsked/gaffel tills dess att äggen håller på att stelna. Stäng av plattan, klicka i ytterligare en klick smör och fortsätt röra tills äggen inte är så blöta längre. Servera den goda äggröran med lite bär eller frukt och rostat bröd.

Tvillingarna är födda

Angelina Jolie födde igår kväll sina två små barn, en pojke och en flicka. Nu har de alltså 6 små barn! Roligt med tvillingar, och en av varje kön. Vilken lycka!


Kläder är konst

Kläder är mer än bara något man har på kroppen. Ibland kan man till och med kalla det för konst. Just Haute Couture betyder "hög sömnad" och är de mest avancerade och exklusiva kläderna. Det är plagg som man sytt för att de endast ska bäras en gång, men numera går det även att köpa dessa plagg... men billigt är det ju knappast. Har du 100 000 dollar i bakfickan? Grattis!
Visst är plaggen fantastiska? Så mycket detaljer och i färger jag avgudar... hade jag varit rik så...!
Vilken gillar ni bäst?


Tid är dyrbart

Jag vill ha en rosa och en blå. Men helst rosa. Fast den blåa är skön...!
Ni hittar dom här. Själv ska jag önska mig en i 20 års present!


Svar på era frågor

Undrar om du ibland kan läsa inlägg (alltså, fortfarande, ganska nypublicerade) och känna att "damn, här är det anorexin som talar"? Dvs att du är extra manipulativ, förnekande eller ibland framställer saker bättre än de är? ...Vill inte låta påstridig eller elak, är mest nyfiken då jag själv gör så i min egen blogg.

Absolut kan jag det, men mer sällan nu än innan. Jag är ganska medveten om när det är sjukdomen som talar eller om det verkligen är jag.

Du skriver nästan aldrig om din träning/motion! Känner du tvång o träna? Kände du det när du va som sjukast? Hur kompenserade du när du fick ångest för å ätit för mkt t.ex.?

Ja ibland gör jag, för att vara helt ärlig. Men mest för att må bra och få en snygg kropp på ett hälsosamt sätt. Men visst, ibland känner jag "fan jag borde träna..." och kan inte tänka på annat förrän jag tränat.
Nej när jag var som sjukast tränade jag inte alls. Aldrig faktiskt! Tog bara promenader. Jag kompenserade väl sällan, för jag såg tyvärr till att jag aldrig åt mer än "tillåtet". Men annars med promenader.

Vill du forts. jobba med det du gör idag?
Ja för tillfället!

Vad vägde du/längd precis innan du blev sjuk? Var det , det som du inte va nöjd me? Kan du visa bilder på hur du såg ut innan?
Jag vägde runt 58kg. Längden är jag inte säker på... men jag var nog lite kortare än nu. Kanske 165 cm!
Kan se om jag hittar någon bild. Måste isåfall scanna in den i datorn... ska tänka på det!

Gick du klart skolan?
Jag hoppade av efter andra året i gymnasiet. Fick betygen för de två åren och kan läsa upp de sista ämnena sen om jag känner för det. Mycket bra!

Gillar du mest att gå ut eller stanna hemma på kvällarna?
Beror på humöret, men jag är mest en mys-människa!

Har du haft många pojkvänner? Vill du ha en nu? Känner du dej söäker el osäker runt killar?
Några få, men inget seriöst. Klart jag vill, men jag letar samtidigt inte. Det får komma när det kommer!
Det är olika. Jag gillar att umgås med killar, de är lätta att vara med och snacka med!

Varför har du inte längre någon reklam på sidan av blogginläggen?
För att de försvann när jag fick min nya design. De ska komma sen igen.

Hur mycket tjänar du på bloggen när du hade reklam? (behöver inte svara på om du inte vill)
Typ 600 totalt. På ca 1½ års bloggande, haha!!

Hur träffades du och Fanny?
Genom internet!

Hur gick det med att kolla på lägenheter?
Vadå?

Skulle du vilja göra ett videoinlägg någongång?
Kanske det! ;D

Vilka är dina tre favorit bloggar?
Elin Kling
Stina Lee
Hälsofreak

Har du några bra internet sidor där man kan shoppa billigt?
Ellos, laredoute, h&m, din sko, haléns, asos, topshop.

Sparar du pengar till någonting speciellt? (Förrutom Thailand)
Ja, till en videokamera! Och till Kreta-resan såklart.

Vad är ditt motto?
Lev livet levande.

Hur många jeans, skjortor, tröjor och skor har du?
För mycket.

Vad är den största delen av dina strumpor för färg?
Haha ingen aning!

Hurdana underkläder använder du?
Hipsters eller string HAHA fan vad fjortis det låter. Men det är bekvämast enligt mig...!

Vad är ditt bästa minne från det här året?
Måste vara tråkig och säga... INGET! Detta året har hittills varit ett jävla röv-år rent ut sagt.

I vilka alla länder har du varit?
Sverige, Danmark, Norge, England, Tyskland, Frankrike, Monaco, Italien, Grekland (Ska till grekland igen, spanien i höst och Thailand i vinter)

Hur började du skriva blogg?
Hur? Jag bara startade en blogg och började skriva ner mina tankar och känslor.

Vad har bloggen medfört i ditt liv, hur har ditt bloggande påverkat dig?
Först och främst att det finns underbara människor där ute som peppar mig även ifall de inte känner mig. Sen att så fort jag mår dåligt kan jag sitta och skriva av mig allt skit... det är riktigt skönt!

Vad är din favoriträtt idag?
Har så många... men typ grillat med tzatziki och klyftpotatis, sushi, sallad med kyckling, pesto, soltorkade tomater, fetaost/mozzarella, pasta...

Vad är den bästa efterrätten du vet den här sommaren?
Blåbär och hallonsmulpaj med riktig gammeldags vaniljglass, eller hur Fanny?!

Vad är din favorit glass?
Sorbet eller riktig gräddglass.

Hur kombinerar du den perfekta salladen?
Fräsch sallad (salladsblad, tomat, gurka, soltorkade tomater m.m.), pesto, pasta och kyckling/kräftstjärtar eller liknande, och en skvätt balsamico + salladskrydda.

Hur ofta går du till frissan?
Bara när det verkligen är akut. Annars klipper och färgar jag mitt hår själv.

Saknar du ditt långa hår?
Jag har väl långt hår? Haha! Så nej. Men jag ska låta det växa nu, tills det släpar i golvet typ. Hihi!

Hur gör du sånna kommentarsaker, de är runda liksom. där kommentarerna står?
Inte jag som gjort det. Jag vann en tävling med "spotlife" som fixade min design.

Hur får du din blogg så mysig, typ pysslig? Fin..
Se svaret ovan.

Vad har du för textstil i inläggstexten & rubriken? den är så fin.
Vet tyvärr inte!

Hur gammal är du?
Jag är 19 år. 20 om två månader.

Sjunger du i duschen? :)
Haha nej!

Du har sagt att du gillar blodpudding, men du äter så nyttigt att jag gissar på att du inte tar vanlig lingonsylt till, så vad tar du till din blodpudding?
Ja jag äter nyttigt, men nyttigt betyder inte att man utesluter precis allt socker eller vad det nu kan vara. Lite socker dör ingen av, sålänge det inte blir en dålig vana och man äter det i för stora mängder! Men så är det med all mat. Lagom är bäst! Så jag äter visst lingonsylt till min blodpudding. Annars är det ju inte gott! Haha!

Har du legat på behandlingshem?
Nej, jag har vägrat från dag 1. Jag har varit fast besluten att bli frisk och klara det på egen hand. Det må ta lång tid... men det lär mig också att ta eget ansvar och att den enda personen som kan göra mig frisk är jag själv!!

Hemma igen!!

Hej alla underbara! Det har varit jobbiga dagar... men ändå jättemysiga. Har träffat massa trevliga människor, bott i världens idyll, faktiskt där dom spelade in Saltön! Heeelt underbart litet samhälle. Alla hälsar på alla och är glada är trevliga. Vi bodde i en liten stuga vid den lilla hamnen. Det kändes som att vara i en film eller typ ett dockhus.

Första kvällen gick vi hem till våra vänner och grillade. Satt ute och frös, men det va underbart med utsikten och allt. Det var ganska känslosamt hela kvällen... det hände lite andra saker och det var jobbigt... Sen gick vi hem och sov. Nästa dag (igår) var det begravningen och vi var väl alla rätt nere och rädda för hur det skulle bli. Vi gick in i kyrkan och alla satt där, blommor låg överallt och det spelades på orieln... vi fick också ett "program" där det var en bild på henne. Jag började tjuta på en gång. Hela ceremonin var jättefin, men det blev lite för mycket med all sorglig musik. Alla grät jättemycket, det snuvades och vissa kunde inte alls hålla tillbaka. Inte jag heller. Min näsduk var alldeles genomblöt. Alla gick fram till kistan några i taget, och när det var vår tur... alltså fyfan. Jag la en röd jättefin ros... sen grät jag så det lät högt. Har knappt nått minne av det, mer än att det var det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv. Att veta att hon låg där i, i sina favoritkläder... det är hårt. Ibland hör jag hennes röst och jag ser bilder av henne hela tiden.

Efteråt gick vi till församlingshemmet och åt buffé. Det var rätt bra stämning där. Alla pratade och mindes. Det var fint! Sen gick vi hem helt utmattade och somnade. Såg på massa tråkigt på tv:n. Sen gick mamma och min bror iväg på en runda, men jag stannade kvar och åt en macka och frukt. Såg en film och bara tog det lungt. Riktigt skönt!!

Idag reste vi från klockan 11 och kom hem vid kvart i 5. Så jag är rätt trött nu. Har ont i magen som bara den...!
Har såklart tagit bilder också!! Här kommer några.

Påväg till Göteborg. En tunnbrödsrulle med hummus och grönsaker, ett päron och en Froosh (smoothie) som är så jäkla god. Och en ELLE såklart!!


I Göteborg innan vi åkte vidare till Grundsund.


Vårt mysiga rum


Vi åt frukost


Gröt med mjölk, macka med smör & ost och apelsinjuice.






Ett fint hus jag var tvungen att fota. Där vill jag bo!!


Ser ni att det är från serien Saltön?






Kyrkan där begravningen ägde rum. Väldigt vacker!


Jag imorse.


Vi satt ute i solen och åt frukost. Väldigt mysigt!


Jag och min bror. Trötta som fan, då vi var uppe halva natten........


Jag rusade förbi CUBUS i Göteborg för att köpa ett par mysbyxor för bara 149 kronor!


Det var allt! Puss och kram <3

Göteborg idag

Åker iväg om ett litet tag. Måste först packa klart, göra mig i ordning och göra lite picknickmat. Det blir också en bloggpause tills lördag. Känns bäst så!
Fick otroligt ont i magen av min frukost idag. Jag vet att det är för att jag åt 3 stora mål igår istället för 5 små. Min mage gör uppror, precis som jag berättat för er. Not very nice.

Kommer ta foton på hela resan, förutom begravningen... det känns inte bra att fota där. När folk är ledsna... nej usch. Men på allt annat! Där vi bor, vad vi gör och annat.

Tänkte såhär att slänge jag är borta, så kan ni väl skriva lite frågor till mig... om ni har några! Som en frågestund. Eller bara om ni har något på hjärtat som ni vill säga till mig. Så när jag kommer tillbaka på lördag kan jag svara på eventuella frågor och lägga upp svaren till er. Ni har ju ett tag på er att fundera ut lite kluriga frågor. Elaka och för personliga frågor svarar jag inte på, men det fattar ni nog. Låter det som en bra idé? Kommer ju sakna bloggen under dessa 3 dagar. Alla kommentarer! De ger mig så mycket motivation ska ni veta. Kanske därför jag är så "beroende" av att blogga? För jag mår bra av det!

Jag önskar er en trevlig torsdag, fredag och lördag. Så hörs vi sen! Puss och kram på er allihopa!

11 saker ni (kanske) inte visste om mig

1. Jag sover med duntäcke året om.

2. Ibland håller jag mig för att slippa gå på offentliga toaletter, hur kissnödig jag än är.

3. När jag var liten var jag jätterädd för mumindalen.

4. Jag sover i bara trosor.

5. När jag är på stan kan jag ibland tänka "tack och lov att jag inte ser ut som henne" och andra elaka tankar.

6. Jag är jättestolt över mina långa fingrar och naglar.

7. Jag har aldrig haft ett seriöst förhållande.

8. Jag har bristningar.

9. Jag älskar blodpudding.

10. Jag svär och rapar mycket.

11. Jag kräks av kola-godisar. (Allergisk? Går det?)



Peace!

Ingen aning

Har stora problem med klädbiten, men jag packade i alla fall ner lite olika grejer. Beror ju på vädret också! Men ah, ska inte bry mig så mycket om hur jag ser ut. Ingen kommer tänka på det ändå. Ska i alla fall packa ner schampo, tandkräm, tandborste och plattången nu. Sen ska jag chilla med lite te framför tv:n. Har haft en del ångest ikväll. Vet egentligen inte varför, men jag är ganska slut i huvudet. Känner mig helt matt och slut på känslor typ. Kommer ju bli så in i helvetes känsligt nu dom kommande dagarna. Bara jag inte faller in i nån depression eller något, man kan ju aldrig vara säker!

Har ätit lite oregelbundet idag också, kan vara därför jag känner mig trött och svullen. Vet inte heller hur dagarna i Göteborg kommer bli. Jag tappar aptiten när jag är ledsen. Så har det alltid varit... är jag ledsen eller upprörd så knyter det sig i magen på mig. Någon mer som känner igen det? Minns när jag var runt 14 år och blev dumpad av min första kärlek... åt inte på flera dagar. Vissa tröstäter, andra äter inte alls... knepigt dedär! Undra egentligen varför man tar till maten? För att det är en enkel sak? Hm...

Nä måste göra nåt annat. Puss o kram!





Picknickmat

Behöver alla tips jag kan få på goda picknick-recept! Hade tänkt ha med en tunnbrödsrulle med något gott i. Hittade ett recept med tonfiskröra. Det lät gott, men jag vill ha fler alternativ! Förutom det hade jag tänkt ha med en smoothie och lite färsk frukt. Ska ha det på tåget imorgon upp till Göteborg! Är lite stressad nu för jag har inte ens packat... eller bestämt klädsel!



Klaaaart!

Nu är resan betald och klar! Wiiiii. Kreta here we come. Längtar jättemycket. Blev en del klydd med pengar, konton och grejer men det löste sig till slut! Kommer bli så jäkla bäst denna resan! Lyx, varmt, sol, bad, fest, drinkar, god mat, skratt... allt!
På tal om varmt så är här så in i helvetes varmt i mitt rum. Ska nog ut en promenad nu. Ska äta en sallad med kräftor och fetaost till middag idag! Mumsiiii. Och bröd! Lite grekiskt ju! Fetaost är något av det godaste som finns. Äkta grekisk fetaost som smälter i munnen. Åh ge mig!!


Hjälp!

Någon som är bra på konton och sånt? Hur lång tid tar det för pengarna att komma in på mitt konto om man ska överföra från ett annat? Det är olika banker också. En timme? En dag? Hjälp!

Betala kreta-resan, packa till Göteborg och välja kläder

Gooodmorgon! Åh jag är på ett sånt bra humör idag. Känns helt underbart att resan är fixad, och att det blev så bra tillslut! Åker om 2 veckor och 1 dag! Det finns internethörna på hotellet, så jag kommer blogga lite därifrån. Lite beroende på vad det kostar, men åtminstone några gånger kommer jag skriva. Det blir förmodligen inga bilder förrän jag kommer hem, men den som väntar på nåt gott... eller hur? Vet att bloggaren Kenza ska dit igen, efter att ha varit på exakt samma hotell som Fanny och jag var på förra sommaren. Kanske ser henne på nån club där? Vore ju coolt. Många verkar åka till just kreta i år! Men det är INTE konstigt att det är populärt. Det är fanimej ett paradis på jorden. Jag kommer åka dit många gånger till i mitt liv. Kan knappt fatta att jag ska resa till så underbara ställen på kort tid! Kreta om 2 veckor, Spanien (Malaga) om 3 månader och Thailand (Phuket och Krabi) i vinter. Lovelyyyyy! Älskar att resa!!!

Nog om det. Jag mår bra i övrigt också. Äter jättebra och känner hur mycket energi och glädje som finns inuti mig. Jag är liksom mig själv igen! Jag mår alltid så himla bra på somrarna. Jag vill aldrig att det ska ta slut! Och varför skulle det göra det egentligen? Det gäller att behålla denna livsglädjen livet ut. Jag förlorar ju knappast något på det! Eller vad säger ni?

Idag händer det väl inte så mycket kul. Ska iaf ringa och säga att vi ska ha resan, betala och fråga lite frågor. Sen ska jag packa eftersom vi ska till Göteborg imorgon. I 3 dagar. På fredag är det ju begravning som vi ska på, inte alls roligt. Vet inte hur jag kommer reagera. Bryta ihop? Jag vet faktiskt inte. Men gråta som aldrig förr kommer jag garanterat göra. Kommer förmodligen bli en liten bloggpause när jag är där. Måste fokusera på att komma igenom detta, som är jobbigt för hela min familj, vänner, nära och kära... behöver liksom tänka på varandra och ta hand om varandra. Kanske lyckas mobilblogga för att bara tala om att jag lever. Funderade ett tag på att ta med min dator (har ju en bärbar), men jag måste först fråga min storebror om det är lönt. Om man måste ha med massa sladdar och grejer för att kunna surfa. Är inte så bra på sånna grejer. Hehe!

Måste prova lite kläder också till begravningen. Ni får hjälpa mig! Lägger upp lite olika outfits som ni kan rösta på. Låter väl bra?
Här kommer en frukostbild också! Fruktsallad (plommon, äpple, banan och kiwi), en smoothie (havremjölk, yoghurt och mangobitar) och en skiva rågbröd med ost och grönsaker. Gott!!!



Platanias

Hej! Har varit i Malmö hela dagen. Som Fanny och jag rusat runt och letat resor!! Pew! Men vi hitta några som vi tyckte lät bra. Och Minoa Palace i Platanias fastnade jag för direkt. Det kostar lite mer, men jag tror det är värt vartenda öre. Halvpension får vi också, och det är värsta lyxhotellet! Alldeles vid stranden, nära barer och uteliv. Vi har "paxat" den SISTA plasten på det hotellet, och jag ringer och bokar och betalar imorgon. Det blev lite ångest att det kostar rätt mycket, men jag har råd och jag hjälper Fanny lite, så det löser sig. Här är lite bilder! Ser fint ut va?!
Vi åker den 24 juli och är hemma den 31. Helt perfekt. 8 hela dagar i paradiset! (Platanias ligger på Kreta!!)
















Tisdag 8 juli

Godmorgon! Ska iväg till kliniken nu på morgonen, därför jag är uppe så tidigt. Gick visst upp lite väl tidigt, redan klockan 7! Men strunt samma. Har hunnit sitta och titta på lite resor. Vi måste ju åka om 2 veckor! Så vi ska in på alla resebyråer vi hittar idag, Fanny och jag. Vi hittade ett igår, som verkade superbra. Men sen hittade vi massa negativa kommentarer om det hotellet. Att det fanns kackerlackor i rummen, att maten på hotellet var dåligt osv. Visst blir man lite fundersam då! Jag vill inte betala något halvdant, det ska vara bra!

Efter kliniken ska jag då möta upp Fanny i Malmö, äta lunch och leta resor. Hoppas hoppas vi beställer idag! Vi måste det, om vi nu ska någonstans.

TACK för alla kommentarer i gårdagens inlägg. De flesta är med mig och förstår hur jag menar, känns skönt! Så att inte alla sitter och skakar på huvudet när jag väljer en grov macka med hummus framför en bakelse. Enligt mig är det friskt och bra att välja det. OM man nu inte väljer det av fel anledning såklart.

Jag känner verkligen inte för att åka till kliniken idag. Orkar inte bli granskad och frågad om maten, vikten, tankarna. För det är just då allt känns jobbigt igen. De lyckas alltid få ur det dåliga i mig. Medan jag kämpar för att få fram det som är positivt och bra. Men jag ska försöka stå ut idag också. Det är ju faktiskt sista gången jag träffar den psykologen! Hon ska ju sluta där (tack och lov?). Så detta besöket är det sista på ett bra tag i alla fall. SKÖNT! Hade velat ringa dit och säga "tack för mig". Mammas åsikt är lite densamma, för hon märker att de är ganska dåliga där. Haha, vet ni vad läkaren sa till min mamma?! Först berömde hon min kropp (what?!) och min tunika. Sen sa hon till min mamma "ja du hade i alla fall verkligen inte passat i den". Säger man så till folk? Eh. Blev helt ställd. Men hon var ju också rätt korkad. Man fick inte en syl i vädret inne hos henne.

Jaja, nu går min buss om en timme, och jag är inte klaaar. Ha en bra dag sötnosar! Hoppas jag är en resa rikare när jag återkommer! PUSS!

James Blunt - Carry you home

Hörde denna låten igår när jag var i Malmö. Höll på att börja gråta. Den är så finfinfin!!!



(Om videon stannar eller inte går att titta på, klicka in er på själva inlägget... alltså tryck på rubriken och tryck sen på play igen.)

Hälsosam - sjuk?!!

Nu känner jag att jag måste skriva av mig mina känslor lite. Läs på egen risk, haha!

Jag tycker det är grymt tråkigt att vissa inte kan glädjas med mig. Jag vet inte... men ibland är det så tråkigt att läsa kommentarer som "du kommer aldrig gå upp i vikt av det du äter" eller "dina portioner är för små" eller "jag tror inte du kommer bli frisk av den übernyttiga maten".
Nu tänker ni säkert "men hey, dom bryr sig bara". Okej okej, det är supergulligt och jag uppskattar det. Men jag är så trött på att ständigt behöva förklara mig när det gäller maten. "Jag åt det för att..." eller "jag åt inte det för att..." ni vet. Att jämt behöva tala om varför jag äter på ett visst sätt! Det är otroligt jobbigt. Visst, jag vet att jag driver en blogg och att folk har rätt att skriva vad de vill. Det är ju egentligen inga hemska eller otrevliga kommentarer. Men ni vet frustrationen... jag börjar TVIVLA på mig själv när alla säger att allt jag gör är så fel. Inget smör på mackan = sjuk. Lite kolhydrater = sjuk. Nyttig mat = sjuk. Jag får verkligen inte ihop detta. Är det inte bra att jag äter nyttig mat? Är det sjukdomen som säger "ge din kropp mycket energi, vitaminer, mineraler, fett" osv. NEJ! Det är min fullt friska sida. Och vet ni vad? JAG ÄLSKAR SÅN MAT!

Jag har växt upp med hemmalagad, nyttig, färgstark mat. Vi har ALDRIG haft efterrätter regelbundet hemma. Det hände bara då och då när vi var sugna. Vi har aldrig ätit mycket godis, kakor, grädde i maten, chips, läsk... aldrig!

ABSOLUT att man ska kunna unna sig dessa livsmedel när man VILL. Kan man inte det har man ju fortfarande mycket kvar att jobba med i sin sjukdom. Men visst är det en miljon gånger viktigare att äta hälsosam mat? Så att kroppen ska kunna växa, så att man ska orka med vardagen och mycket annat.

Jag känner verkligen, verkligen att jag mår bättre nu. Jag äter bra! Jag tänker rätt! Jag tar hand om mig själv! Jag har bättre självförtroende!
Ser ni? Förstår ni? En måltid behöver inte vara jättejättestor. Det ÄR bättre att äta lagom portioner och OFTA! Varannan till var tredje timme. Det mår kroppen som bäst av! I alla fall MIN! Jag känner min kropp bättre än någon annan. Jag mår inte bra av halva tallriken pasta, 10 köttbullar, macka, frukt och mjölk att dricka till. Jag har provat! Tro mig! Min mamma är exakt likadan. Hon kan bara äta små portioner, annars får hon superont i magen och mår illa. Det kanske rent av ligger i släkten? För min mamma är exakt likadan som jag när det gäller sånt, med portioner och annat. Och hon har verkligen inte någon ätstörning.

Och vet ni? JAG ÄR INTE HELLER PERFEKT. Jag kommer säkert alltid i mitt liv tänka 2 gånger innan jag unnar mig en glass. Men det hela handlar inte enbart om det! Jag kan leva med en sån sak.

Sen en sak som gjorde mig lite upprörd och fundersam också, var att jag läste i Millas blogg att hon också råkat ut för sånna kommentarer. Att hon äter väldigt små portioner och liknande. Hon tycker (vad jag vet iaf) också om nyttig och hälsosam mat, precis som jag. Varför är det så att man får "skit" (kom inte på nåt annat ord, menar inte riktigt skit... men ja) bara för att man vill vara hälsosam? Handlar det om avundsjuka tro?

Jag har under vissa tider av mitt liv ätit otroligt ohälsosamt. T.ex alltid oboy, sötade flingor, kakor, wienerbröd, godis, glass... you name it. VARJE DAG! Jag mådde så otroligt dåligt. Mest fysiskt, men också psykiskt. Jag blev beroende av socker. Jag kunde inte leva en dag utan socker! Det var min drog under en tid. Till slut var det inte ens gott längre, men ändå åt jag det... jag behövde sockerkicken för att orka med vardagen!

En sockerfri kost är inte vad jag är ute efter heller. Jag unnar mig glass ibland, paj, lyxar till med vaniljyoghurt eller honung i smoothien. Inget fel med det! Men det är också så jag vill ha det. Alltid frukost, lunch, mellis, middag och kvällsfika, som på helgerna kan bestå av en glass eller något jag vill ha (om jag ens är sugen!).

Nu fick jag lättat mitt hjärta lite i alla fall. Ni får tycka hur ni vill, men det är såhär jag vill leva eftersom det är detta jag VERKLIGEN mår bra av.
Kram!

Lite av mitt rum

Pew! Har slängt fyra påsar med massa skräp från mitt rum. Jag har egentligen väldigt lite saker, men plötsligt är lådor och skåp fulla. Är långt ifrån färdig med mitt rum, men en hörna ser i alla fall okej ut. Har försökt göra det till en lugn plats, där jag kan vila, läsa och bara vara.







Böcker såklart. Har dock inte läst ut en enda av dom...


Jag har en stor säng. Kan tala om att den är svåååår att ta sig ur på morgonen. Här är mitt nya påslakan också... första känslan var lyxhotell. Minns att de hade samma påslakan i satin på Hilton när jag var där.
(Synd att man inte har nån att dela sängen med bara, haha!)




Dagens lunch



Lunchen idag var riktigt god. Rågbröd med avokadoröra (mosad avokado, citronsaft, salt och svartpeppar), kräftstjärtar och sallad. Kall mat är så gott på sommaren. Ikväll ska jag laga middagen också. Funderar på en pastasallad med feta, soltorkade tomater, skinka och vinägerdressing. Kom gärna med fler förslag på vad man kan ha i!

Hur bor jag?

Fick en kommentar innan där någon tipsade om att jag kanske kunde visa lite hur jag bor. Himla kul idé, så jag gick runt lite innan och fotade. Mitt rum ska jag först göra om lite, innan ni får se det. Hihi! Men här är övriga huset, iaf en del av det.
Här har vi hallen. Vi har sån målarfärg på ytterdörren där man kan skriva med kritor. Har varit lite slarvig med att torka av ordentligt, haha.


Här är en hörna i vardagsrummet. Där brukar jag sitta och se på tv.


Vi tycker om att läsa. Detta är bara en bråkdel av alla böcker vi äger.
(Tavlan som står till höger har mamma målat, hon är faktiskt konstnär!)


Tv:n. Stor klumpig sak, men den funkar ju!


Trädgård.


Köket. Från IKEA! Kaklet är ännu inte uppsatt. Men det är väl det minsta problemet vi har just nu.


Mammas älskade espresso-maskin.


Kokböcker har vi också jättemånga.


Kylskåpet är väl alltid kul att titta in i, tycker jag i alla fall. Här har vi vin, naturell yoghurt, apelsinjuice, mjölk och nån hemsk yoghurt min lillebror älskar. (En vinflaska till skymtar brevid yoggin)


Kylskåpet. Innehåller bl.a havremjölk, kesella, kräftstjärtar (numera uppätna), färsk pasta (mums, kanske dagens middag?), ägg, hummus, pajdeg, ost, fetaost, halloumi, mjukost, mögelost (ostälskare?!), keso, blodpudding, korv, marmelader, honung m.m.


Grönsaker också såklart. Avokados, gurka, tomater, aprikoser, romansallad, machésallad, kiwi, vattenmelon, bananchips (hur hamna dom där?), bönor, fiskbullar m.m.



En liten titt i alla fall. Kan va kul att se när man läser någons blogg ju. Man får en annan insikt på nått vis... ja ni fattar nog! Puss och kram!

Morgonpromenad

Godmorgon! Har precis ätit frukost och ska ut och gå nu. Underbart skönt! Jag är totalt avslappnad. På alla stadier! Jag mår bra psykiskt, jag är nöjd med min kropp, jag äter bra, jag är ledig, det är sommar. Det mesta är som en dans på rosor! Jag vet att det kommer dala ibland... på fredag ska vi på begravning, bara för att nämna en sak. Det kommer bli riktigt jobbigt. Kommer gråta som aldrig förr. Och min mamma, och deras familj... kommer knappt orka se dom så ledsna. Men jag måste klara detta. Vi måste finnas för varandra.

Nej nu måste jag kila snabbt. Hunden är kissig! Puss sålänge




Shoppingen idag

Det blev lite shopping idag. Och vet ni? Jag gick in på hemtex idag. Det händer typ aldrig, men jag ska börja köpa fina saker till mitt rum, istället för bara kläder, kläder, kläder. Köpte det fiiiiina påslakanet som förut kostade 600 kronor, men va nersatt till 239!!! Nån satingrejs i ljusgrönt. Love it! Och två ljusstakar från lagerhause. Också nedsatta, kosta bara 29 kronor styck. Sen en top från h&m som jag bara ääälskar.
Sen stack vi till mina kusiner. Åt lite småplock - bröd, pålägg, oliver, grönsaker, ost, ajvar... lite tapas liknande. Är jättetrött nu och är så JÄVLA glad att jag är ledig!! Wohoooooo. Ska ta en morgonpromenad imorgon, göra fint i mitt rum och bara strosa runt.
Hoppas ni mår UNDERBART! Puss på er.








Fyfan vad äckligt!!

Vet ni. Idag hände en hemsk sak när vi va på parkeringen på mobilia i Malmö. Det va massa poliser och det va nån man som tydligen misshandlade en kvinna!!! Mitt framför ögonen på oss! Läste artikeln nu. Fy va hemskt! Sjukt många poliser var där. De drog sina vapen också!

Lär här!!

Så hemskt att sånt händer. Man vet ju... men när man väl SER det hända framför ögonen på en... då förstår man att det verkligen händer överallt. BLÄ på sånt!

Tre outfits

Allt från asos. Skulle göra mycket för att få dessa plagg. Dags att göra en beställning kanske?







Godmorgon, 6 juli

Heeeej! Jag mår finfint idag också. Känns verkligen som jag får massa, massa energi av denna maten jag äter nu. Helt underbart! Känns kul också på nått sätt att utmana mig själv. Dagens frukost var så god också! En riktig söndagsfrukost med massor av vitaminer, mineraler och nyttigt fett. Love it!


Smoothie 1 glas

1 dl havremjölk
1 dl hallon
½ avokado

Mixa och drick. Vill man ha den sötare kan man ringla i lite honung, eller mixa lite banan i.

Sen åt jag en rostemacka med ost och tomat, och en fruktsallad som bestod av sharonfrukt, kiwi och äpple.

Idag ska jag hälsa på kusinerna. Blir väl nån fika, lite snack och sånt. Brukar bli mysigt! Träffar dom dock inte så ofta längre, vilket är lite synd. Men men.
Får se om jag hänger med mamma till Malmö nu en stund. Är så shoppingsugen (igen)!!! Farligt, farligt. Men bara nåt litet... kanske en klänning, en tunika eller nån kjol? Vill vill vill!

Mår ni bra idag? Vad händer för er denna söndag? Jag är redo för en härlig dag i alla fall, med denna frukosten i magen orkar jag såå mycket mer än när jag svälte mig. Fyfan, aldrig mer! Det har vi ju hört förr, men det känns annorlunda nu. Jag hoppas det!!

Puss o kram!


Celluliter och annat

Bara jag som sitter hemma? Nä jag är säkert inte ensam. Förresten så har jag hela 5 veckor på mig att skaka rumpan på dansgolvet, så jag chillar. Måste ställa om dygnet lite först, haha. Vaknade 5 minuter innan min klocka ringer en normal jobbdag. Störigt va? Jag har en inbyggd väckarklocka i huvudet. Säkert lite stressrelaterat också. Att jag inte riktigt kan slappna av och fatta att jag kan ta det hur lungt jag vill. Men det kommer väl.

Matdagen idag har gått jättebra. Frukosten och lunchen har ni sett i tidigare inlägg. Till mellis blev det en gul fruktsallad med plommon, äpple, mango och torkade aprikoser. Till middag åt vi spett med marinerat kött, couscous blandat med spenat och paprika, en sås gjord på gräddfil, kesella, citron och kryddor. Till det lite vattenmelon. Rätt bra va? Det KÄNNS bra i alla fall. Allt har varit så himla gott också, vilket är viktigt ju. Jobbigt med värmen bara, det blir lite svårare att äta då.
Ångesten finns ju vid sidan om, men jag försöker verkligen stöta bort den. Och det funkar rätt bra! Jag försöker tänka positivt hela tiden.

Just det. Jag hade mina jeanshorts på mig idag. Såg mina ben i en spegel och shit vad muskulös jag blivit om benen. Det är väl ganska snyggt, men jag har inte sett det förrän nu. Blev lite... förvånad. Mina ben är verkligen något jag alltid haft komplex över, så att ens gå i shorts är en big deal för mig. Fattar inte varför man nojjar så mycket över sitt utseende hela tiden. Jag läste nån artikel i SOLO innan idag, och där stod det om vad killar tänkte första gången de skulle ha sex med en tjej. Någon skrev att de tyckte det va spännande att upptäcka tjejens kropp för första gången. Att alla faktiskt är olika. Någon skrev att de struntade i om de hade celluliter, bristningar osv ... sålänge tjejen var ren och hade bra hygien så var det inga problem. Och någon skrev att han tyckte om bröst, stora som små... att ALLA har sin charm. Tycker det är så jäkla skönt att läsa sånt. Vi tjejer är alldeles för petiga och ELAKA mot oss själva! Killar är inte alls sånna... dom ser inte ens bristningar och tänker "FYFAAAN". Jag kan lätt erkänna att jag har bristningar! Jag skäms inte ett skit över det längre. Jag gjorde förut, men inte nu. So what liksom? Jag växte väl lite för snabbt när jag kom in i puberteten. Det är vanligt! Man är varken fet eller ful bara för att man har lite bristningar.

Har ingen aning om hur jag kom in på detta, en lördagkväll. Men whatever. Är faktiskt jäkligt trött på att misshandla mig själv, se ner på mig själv, avsky allt på min kropp. Jag ska älska mig själv, se det fina och alla goda sidor jag faktiskt har.

Det får avsluta detta inlägget. Positivt var det!!!

Tortilla till lunch

Min goda lunch idag som också kom från GI boken ser ni här. Den kommer ABSOLUT göras om. Först var jag skeptisk till bönorna, men det var riktigt gott och mättande.
Det enda du behöver är ett tortillabröd, köttfärs (eller som jag, gårdagens quornfärs med tacokrydda), mosad avokado blandat med lite kryddor som du smetar på underst, valfria bönor och några coctailtomater. Rulla ihop och njut!





Happy family







Så vad händer idag då?

Äntligen kan jag göra vad tusan jag vill, utan att behöva känna stress för att hinna massa saker. Idag har jag hunnit äta frukost, suttit ute i solen och läst SOLO, ätit lunch och nu ska jag försöka ta mig i kragen och städa upp lite i mitt rum. Måste slänga kläder för snart rasar min garderob in.
Skulle egentligen åkt in till Malmö idag, men jag orkar inte det. Det får bli en sväng om imorgon, när vi ändå ska åka till kusinerna.

Oh ni vet vageln jag sa att jag fått för nån dag sen... den har växt. Så jävla äckligt. Den gör inte lika ont längre, men vem vill ha en prick på ögat? Aja, den ger väl med sig snart.

Känner att jag vill beställa resan nu i helgen också, men jag vet inte var Fanny håller hus. Jag hoppas det blir Kreta igen. Men det verkar himla populärt detta året, så vi får hoppas att det finns något kvar. Förra året bodde vi på hotell Theo i Agia Marina, väster om Chania. Sååå underbart. Älskade alla resturanger nere vid stranden, och att det fanns så mycket att välja mellan. Alla var himla trevliga också, men trafiken var HEMSK! Minns att vi gick på en smal trottoar en dag, och plötsligt kommer det en moped i typ 100 km/h RAKT mot oss. Han körde PÅ trottoaren, och med vilje körde de rakt emot oss. Vi kunde heller inte hoppa undan eftersom det fanns en mur brevid trottoaren. I sista sekunden svänger han av... jag kände fan mopeden stryka mot mig. Det var HEMSKT!! Vi blev så jävla arga. Jag skrek "jävla idiot!!!" efter dom, och de fattar ju inte. Men de förstod iaf att vi blev förbannade.

Så trafiken ska man iaf akta sig för. Och inga övergångsställen har dom heller! Helt galet. Vi såg en moped krocka med en bil så att han på mopeden flög åt helvete. Vi satt på en resturang och alla ställde sig upp och blev skiträdda. Trodde han var död. Han låg ner rätt länge och massa hjälpte honom. Men sen efter en stund satte han sig på mopeden och körde vidare. Idiot säger jag bara.

Jaja, nu ska jag röra på mig! Har avnjutit en helt sinnessjukt god lunch, som ni får bild och recept på lite senare.
Kramar!

Frukost

Godmorgon sötnosar! Helt underbar sommarmorgon, och jag är ledig! Som jag sagt innan ska jag från och med idag börja öka mina måltider, genom att följa boken "GI-månad" av Fredrik Paulun. Det är ingen bantningsdiet eller något, så ingen behöver oroa sig bara för att det är GI. Självklart ska jag inte följa det slaviskt, men till en början ska jag följa några recept för att komma igång med mer kalorier, bra sammansättning av näringsämnen och mer fett.

Dagens frukost var riktigt god! En stor mättande smoothie och en fullkornsmacka med ost, kalkon och tomat. Även ett glas vatten som stod att man skulle dricka till. Kaffe eller te kan man också dricka, om man gillar det.



1 stor smoothie

2½ dl naturell yoghurt, sojadryck eller havredryck
1 dl frysta valfria bär
1 banan
½ msk hela linfrön
½ msk skalade sesamfrön
½ msk havrekli

Mixa allt och servera.

Är fortfarande riktigt behagligt mätt. Det kan se lite ut, men smoothien var verkligen "matigare" än en vanlig med bara frukt och mjölk. Känner mig peppad idag! Underbart!

Somrig fruktsallad



Gjorde en himla god fruktsallad till ikväll. Banan, ananas, äpple, hallon och mango. Helt perfekt en varm kväll som denna! Börjar bli lite trött, kanske skönt att sova tidigt? Första natten på min semester. Här ska det njutas! Har en del planer för helgen, men tar allt som det kommer. No stress!
Ha en skön sommarkväll allihopa!

Mobbing

Har ni någonsin blivit utsatta för mobbing? Jag gick och tänkte på det imorse när jag var påväg till jobbet. Jag vet inte om jag själv blivit det. Jag har alltid varit en tjej i skolan som är snäll mot alla. Var varken populär eller utstött, jag var neutral på nåt sätt. Jag hade mina vänner men heller inte superduper många.
Jag hatade de populära tjejerna i min klass när jag var liten. Jag visade inte det, men nu när jag tänker tillbaka så minns jag hur hemska dom var. De skröt, snackade högt om hur fulla de varit i helgen, hur många dom haft sex med och sina nya dyra märkeskläder (som säkerligen var fejk). Ibland kunde de vara riktigt elaka mot mig också. Minns en gång (gick väl i 3:an eller 4:an) då vi precis hade haft idrott i skolan. Så hörde jag hur några viskade om att mina byxor var fula. "Hur kan man ha på sig ROSA byxor?" sa dom. Jag bara tittade åt ett annat håll och lät dom hålla på. Minns också att en tjej i klassen skrev riktigt hemska saker till mig på Lunarstorm (ni vet sajten där typ alla var medlemmar innan). Hon skrev att jag var äcklig, ful, hade snea tänder, luktade äckligt och att jag var allmänt jävla misslyckad som person.
Jag hade aldrig sagt ett ont ord om människan. Ändå fick hon ur sig sådana saker.

Idag vet jag varför. De människorna är så fruktansvärt svaga! Patetiska! Det är dom personerna som har stora problem med sig själv och sitt eget självförtroende. De kan inte acceptera människor som är annorlunda eller ser ut på ett annat sätt. Hade någon skrivit eller sagt dessa grejerna till mig idag, skulle den personen önskat att den aldrig blivit född. Jag tar ingen skit längre! Men jag kan bli så in i helvete irriterad när jag tänker tillbaka på att jag inte sa ifrån. Vissa andra tjejer i klassen sa till mig (när jag fick det på Lunarstorm) att jag inte skulle bry mig om det. Men det är ju redan försent...


Ibland idag ser jag gamla skolkompisar, som jag gick med i mellan och högstadiet. Jag ser på dom och skrattar, för seriöst, de är inte sådär jäkla snygga och bra personer som de trodde. Och som JAG trodde! Detta är kanske elakt att tänka, men jag är helt ärligt både snyggare och trevligare än de någonsin kommer bli. Jag ÄLSKAR att jag vuxit upp och blivit den personen jag är idag. Självsäker (oftast), ser bra ut, framgångsrik osv osv. Jag hoppas de skämmer röven av sig när de tänker tillbaka på hur elaka de kunde vara mot mig och andra. Jag tog inte jättestor skada av det, men de få kommentarerna jag fick har ändå följt mig.

Har ni någonsin blivit mobbade eller utsatta för något under skoltiden? Berätta!

Min outfit



Stort linne från Topshop
Tröja från Bikbok
Jeans från Gina Tricot
Väska från Åhléns
Höga svarta pumps från Wedins
Skärp från Topshop

Young Hollywood



Amanda Sayfried, 22 år gammal. Spelar Karen i Mean Girls. Är med i den kommande filmen Mamma Mia.
Emma Roberts, 17 år. Slog igenom som sångare i Nickelodeons Unfabulous. Kommenade film Wild Child.
Blake Lively, 20 år. Slog igenom stort som Serena van der Woodsen i Gossip Girl. Är med i den nya filmen Systrar i jeans 2.
Kristen Stewart, 18 år gammal. Spelade Jodie Fosters dotter i filmen Panic Room. Kommande filmer hon är med i, Twilight, Adventureland och What Just Happened.

Några tjejer som troligen kommer bli otroligt stora. The young Hollywood!

Kläder till lata dagar


Är jag egentligen så stark?

Sitter på jobb just nu. 2 timmar kvar tills jag får semester. Yay! Har inte varit alls mycket att göra idag. Ganska tråkigt men ändå skönt på ett sätt. Har suttit och sms:at med mamma ett tag, helt mysigt. Vi ska äta tacos ikväll med quornfärs, grönsaker och avokado. Grymt gott! "Fira" lite att jag är ledig och att mitt liv är lite ljusare nu än förut. Visst, det känns jobbigt ibland. Jag inbillar mig lätt att jag gått upp i vikt och att jeansen stramar, men innerst inne vet jag att jag varken går upp i vikt av det jag äter, eller att nått enstaka kilo skulle synas. Jag vet att det är mina ögon och mitt huvud som lurar mig.
Jag måste vara ärlig nu och säga att jag är livrädd för att öka på maten. Ja jag är det. Jag försöker alltid visa mig stark, och ja det är jag väl. Men visst har jag mina svagheter, min ångest och all rädslan kvar. Vad ska jag tänka på imorgon när jag ska äta mer än på över ½ år? Att jag vill (och ska) bli frisk? Att jag förtjänar det? Att jag är stark och klarar detta? Att det inte är en big deal egentligen? Hur tänker ni??

Ska väl jobba på de sista timmarna. Kram!

Sista dagen, fredag 4 juli

Godmorgon! Uh, trött jag är. Har precis ätit frukost och väntar på att denna dagen ska ta slut. Sen har jag ju för helvete semester i 5 veckor! Fatta vad mycket jag ska göra. Helt underbart! Samtidigt som mycket händer ska jag också ta hand om mig själv. Äta bra och vila mycket. Imorgon börjar jag äta efter boken. Jag tror matdagarna oftast ligger mellan 1600 och 2000 kcal i den boken. Det är en stooor ökning för mig! Kommer säkert få lite panik i början, men jag tror jag vänjer mig hyfsat snabbt. Jag är ju så pass motiverad att det inte känns speciellt svårt eller skrämmande. Jag lär ju röra på mig mer nu också när jag är ledig. Så det jämnar ut sig.

Nästa vecka åker jag och min familj till Göteborg för att gå på begravning. Inte så speciellt roligt faktiskt, men att komma till Göteborg ska bli kul. Har bara åkt igenom det en gång, så jag har aldrig varit där. Vi ska dock ut till en mindre by/stad som ligger lite norr om Göteborg, om jag inte minns fel. Den första begravningen jag ska på, någonsin. Kommer bli väldigt känslosamt... men det finns verkligen ingen tanke om att skippa det. No no. Det känns viktigt på nåt sätt att ta ett sista farväl. Träffa alla som också stod henne nära... familj och släkt.

Imorgon ska jag bara ha en riktig slappdag. Förhoppningsvis håller vädret ett tag till, men det skulle inte förvåna mig om det börjar regna bara för att jag ska ha semester. Men då kan jag väl börja läsa min bok (den jag skrivit) så att den blir rättad någon gång. Har ju lovat er att den ska komma ut snarast!

Jag ska se också om jag kan mobilblogga, för jag kommer nog va borta en del i sommar. Ska ju t.ex resa iväg en vecka. Hade varit kul att kunna skriva lite i bloggen då vad som händer! De brukar ju ha internetcafé på vissa hotell. Visst hade det varit skoj? När vi åker till Thailand i vinter så ska jag också blogga därifrån. Kanske kan man få in bilderna i deras datorer också? Hade ju varit kul att visa lite bilder. Ska ju ändå vara borta i 2 veckor då!! Hur ska jag klara mig utan bloggen då?! Nä det går inte, haha. Måste BLOGGA. Man blir beroende.

Nä nu vill jag bara komma iväg till jobb så att dagen kan ta slut nån gång! FATTA ATT JAG FÅR SEMESTER! Hahaha, ni tycker nog jag är en jäkla pain in the ass som tjatar hela tiden. Men jag hade nog seriöst skjutit mig själv om jag fortsatt som nu. Jag är så jäkla trött, ända in i själen.
Ni får ha en bra dag! Och ut i solen med er som är lediga. PUSS!

En outfit a la Nicole Richie


Vagel

Fyfan. Jag har fått en sån jobbig prick på ögonlocket. Fan vad ont det gör! En vagel heter det. En liten inflammation som uppstått. Hela mitt öga känns helt ömt och gör riktigt ont ibland. Har läst lite om vaglar, men det står bara att man ska vänta ut dom små prickarna. Att de försvinner av sig själva. Men ååh palla ha den där?! Någon som haft en vagel vid ögat? Visst gör det ont?!!!

Kliniken idag

Besöket på kliniken gick bra. Stör mig bara på psykologen som hela tiden snackar om min vikt. Att jag måste upp och blabla. Ja jag vet det, men varför älta så mycket i det? Jag kämpar ju med att äta bra, och jag tror vikten stabiliserar sig själv. Det är ju bra att ha koll på vikten, absolut. Men det är fett störigt när hon aldrig kan släppa det. Jag väger faktiskt inte SÅ jävla lite. Tänk att för ca 2 år sen vägde jag 10 kilo MINDRE! Och hon blev jätte förvånad när jag sa att jag ätit glass i helgen. Hon bara "hur många kulor, hade du ångest"... tycker bara dom frågorna är så jobbiga på nåt sätt. Men nej jag hade ingen ångest. Och egentligen, vad spelar det för roll hur många kulor jag tog? Men äh... strunt samma.

Jag berättade även att jag ska börja följa en kokbok jag nyligen köpt. Hon bara "det är väl ingen GI diet nu eller nåt". Så sa jag att GI faktiskt är väldigt bra. Det behöver inte vara att gå ner i vikt. GI utesluter varken kolhydrater eller fett. Det är hälsosam mat för alla! Just det! Hon sa så också "då är det vanlig husmanskost dådå?". Förlåt, men hon är så gammeldags... haha! Ni tycker säkert jag är helt taskig eller nåt, men det skiter jag i. Hon är ju så irriteeeerande!

Hos sjukgymnasten gick det finfint. Gjorde övningar då jag låg ner. Slappnade av, kände min kropp, lyssnade på andningen osv. Sen fick jag en rejäl nackmassage! Herrejesus vad skönt. Men ont som fan på vissa ställen! Får alltid ont i huvudet när jag går därifrån. Antagligen för att alla spänningar släpper.

Vägdes också. Min vikt ligger kvar på samma som för 3 veckor sen. Känns bra! Jag förstår liksom att jag kan äta mer utan att vikten skjuter iväg. Kanske att min ämnesomsättning kommit igång lite bättre igen. Att varken mina kvällsmål eller fettet jag lagt till gör att jag går upp i vikt. Feels goooood!

Sen snacka psykologen om att jag måste vara beredd på att falla tillbaka igen. Men alltså, jag kan inte gå och vara rädd för det. Då blir jag sjuk i tankarna på det sättet också. "Åhnej såhär kan jag inte göra, är det jag gör nu sjukt...?" Ja ni vet sånna tankar. Jag vill bara gå vidare. Fortsätta i samma riktning som jag gör nu. Misslyckas kommer jag inte göra, jag är helt klart förbi den sjukaste tiden. Jag känner mig nästan frisk ibland!! Det är så jävla underbart.

Hoppas ni mår BRA i sommarvärmen. Här är det i alla fall SJUKT jävla hot!! Ska ta en iskall dusch nu.
PUSS!

Torsdag 3 juli

Har ni märkt så mycket småkryp det är överallt nu? Fyfan alltså. Spindlar i köket, på mitt jobb, nattfjärilar i mitt rum och annat äckligt. Igår när jag satt och åt lunch i lungnan ro, kommer det plötsligt en spindel nervirande från sitt spindelnät, RAKT i fejjan på mig. Mysigt värre! Och inatt vaknade jag av att något kittlade mig på ryggen... en spindel? En nattfjäril? Jag vet inte, men äckligt är det vilket som.

Idag slutar jag efter lunch för då ska jag till kliniken igen. Känns som jag är där hela tiden, veckorna har ju gått så otroligt snabbt. Jag skulle egentligen skrivit matdagbok till idag, men jag har varken hunnit eller orkat. Det är ju så tråkigt! Sitta och skriva ner vad jag ätit... vem vill/orkar göra det? Ja inte jag i alla fall. Jag vet att hon kommer tappa hakan när jag berättar att jag åt glass i helgen. Det är en big deal för henne, inte för mig. Visst att det krävs mod och vilja för att äta det. Men ångesten var inte speciellt stor, och jag ville verkligen ha glass. Vi satte oss på ett café först, men de hade ingen glass. Så vi gick vidare. Liksom, hade jag velat slippa så hade vi stannat där. Right? Och inte ett gram fetare är jag heller. Vilket man konstigt nog har inbillat sig själv. Trodde man det när man var liten liksom? Vi åt väldigt nyttig och bra mat när jag var liten också, jag har växt upp med det. Men såklart åt vi något annat ibland. Som pannkakor med socker. Glass. En liten skål godis eller vad det nu kunde vara. Jag var smal som en pinne ändå.

I helgen börjar min nya nyttiga och goda diet. Diet behöver inte betyda att man ska gå ner i vikt. En diet är ett sätt att äta. Och jag ska äta för att min kropp ska må bra igen. Allt ska repareras, mensen ska komma tillbaka och jag ska få ny energi igen. Recepten i boken känns ganska skrämmande ibland när jag läser igenom dom. Men jag litar verkligen på den boken att kosten är tillräcklig, varken för mycket eller för lite. Jag rekomenderar faktiskt alla att köpa den. I alla fall jag kan få inspiration på ett positivt sätt. Där står matdagar för varje dag. Recepten är enkla och lätta att variera precis som man vill. Man kan välja och vraka mellan matdagarna, så man behöver aldrig känna "åh måste jag äta detta idag".

Till helgen ska jag också baka frallorna som finns i den boken. De verkar supergoda! Kommer lägga upp receptet här på bloggen, såklart. Och alla recept jag tycker är riktigt goda. Bilder kommer ni också få, på min nya, goda och braiga mat! Hoppas det ger er inspiration.

Nej, jag ska väl bege mig iväg på min näst sista jobbdag. Som också bara är en halv dag! Skönt.
Vi hörs senare! Puss o kram

Pianospel



Ni som följt min blogg ett tag vet nog att jag är väääldigt svag för pianospel. Det är något av det vackraste jag vet! Denna låten tar andan ur mig. Så himla fint! Kan gråta, skratta och allt på en gång när jag hör detta. Jag ryser! Vacker, vackert, vackert! Låten som spelas är James Blunt - You're Beautiful.
(Om videon stannar eller inte går att titta på, klicka in er på själva inlägget... alltså tryck på rubriken och tryck sen på play igen.)

Baka baka baka


Scones är fantastiskt gott. De enda jag smakat är de på Espresso House. Både dom grova och de ljusa är mumsiga. Speciellt med ost eller cream cheese.
Har några gånger försökt baka goda scones hemma, men misslyckats. De smakade inte alls som vanliga scones, även ifall det var ett "standard" recept! Här är ett recept på grova scones. Kanske är goda, kanske inte. Har ni något annat recept ni provat på, som blir riktigt goda scones? Vad brukar ni har på era?

9 stycken

½ dl krossad råg
1 dl vatten
2 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
1 dl rostade solrosfrön
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk stött kummin
50 g smör
1½ dl filmjölk eller mild yoghurt

1. Sätt ugnen på 225°. Koka upp rågkross och vatten i en kastrull. Ta det från plattan.
2. Blanda rågsikt, grahamsmjöl, solrosfrön, bakpulver, salt och kummin.
3. Finfördela smöret i mjölblandningen.
4. Rör först ner filen i rågkrossblandningen och rör sedan ner allt i mjölet. Blanda till en deg.
5. Dela degen i delar och forma dem till runda bullar med mjölade händer. Lägg dem tätt på bakplåtspapper på en plåt. 6. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt dem svalna.

Videokamera


Denna prylen är snart min! Ska äntligen köpa mig en riktigt bra videokamera. Den behövs till Thailand och andra resor jag kommer göra. Denna är från JVC, har hårddisk, väger endast 380 gram och har 35x optisk zoom. Kostar 4500 kronor på Elgiganten. Dyrt tycker nog många, men ska jag ha något ska det vara bra! Priset avgör såklart inte hur bra en vara är eller inte, men denna ÄR bra. Lätt som en fjäder, skön att hålla i, lätta instruktioner och klar fin bild. Hårddisken rymmer 37 timmars inspelning. Inte dåligt...!

Onsdag 2 juli

Godmorgon! Har fått en del frågor om jag aldrig äter kolhydrater, och jo det gör jag det också. Men ibland går det bort, antingen av lathet eller att jag helt enkelt inte vill ha/är sugen. Så ingen behöver bli rädda för att jag bantar eller aldrig äter det. Följer varken nån diet, GI eller något annat. Äter mycket bröd, frukt, gröt, couscous, bulgur, pasta, potatis osv. Nog om det.

Läget idag? Jag mår finfint. Sovit som en stock hela natten, helt underbart. Synd bara att väckarklockan envisas med att ringa. Jag vaknar alltid direkt när den börjar ringa. Sätter mig snabbt upp i sängen och går upp. Jag ligger aldrig och drar mig ifall jag ska iväg, då somnar jag antingen om eller så blir jag extra trött. Då hinner jag liksom ligga och tänka på hur trött jag egentligen är. Morgonmänniska vet jag egentligen inte om jag är, men det är rätt skönt att komma upp vid halv 9 och ha en hel dag framför sig. Förstår inte hur man kan sova till 12 varje dag... hela dagen går ju åt!

Jag har funderat på att bleka mina tänder. Köpa hem denna och åtminstone testa. Det verkar bra! Det är ju så fint med knallvita tänder till brun hy. Om jag nu köper detta och testar så ska jag ta före och efterbilder och lägga upp här på bloggen. Kan vara kul att se om det fungerar! Någon som testat?

Frukosten idag bestod av havrefras (de med jordgubbar i) med havremjölk, en macka med kalkon + gurka och ett äpple. Sen när jag är ledig ska jag äta ute i solen varje morgon. Göra lite lyxigare frukostar med smoothies, bröd, fruktsallader, äggröror, gröt... muuuums. Kan det inte bara bli fredag eftermiddag nån gång?!!!

Hoppas tankarna lämnar mig ifred idag! Igår kom de ju stundvis och fick mig att må sämre. Men ju mer man går emot desto svagare blir de sjuka tankarna!!
Ha det bra  idag. Kram!

Naturlig skönhet


En ung och vacker Marilyn


En liten ballerina



Tycker det är så himla fint med sånna här små teckningar. Denna tycker jag liknar en ballerina! Hittad på style.

Mumsig sallad

Jaha, denna dagen gick ju snabbt. Har haft ont i magen hela dagen. Ajaj. Men jag tror jag äter för snabbt nu när jag är lite stressad över jobbet och så. Dålig ursäkt kanske, men jag tror det blir lättare att ta det lungt när jag är ledig. Vet att jag inte alls får så ont om jag tuggar ordentligt och äter i lugn och ro. Lättare sagt än gjort tyvärr! Glömmer lätt bort det.
Det händer inte så mycket intressant i mitt liv just nu, haha. Men allt roligt jag ska göra väntar på mig! Känns ju bra att ha en massa saker att se fram emot.

Sitter just nu med öppet fönster och andas in lite frisk luft, lyssnar på fåglarna och njuter. Försöker stöta undan den lilla ångesten som plötsligt nådde mig. Jag tänker istället "det är en känsla, ingen verklighet". Jag överlever. Maten var god och jag behövde den. Åt middag precis. Romansallad, tomat, gurka, kycklingfilé (mycket), avokado, cashewnötter, kryddor och persikobalsamico. Så jävla gott!! Testa den balsamicon! Den är från Zeta. Riktigt god. Salladen blir genast mycket mumsigare. Känns fräscht också med fruktsmak!


Har egentligen inte så mkt att skriva. Ska träna lite, ta en dusch, laga morgondagens lunch och sen sätta mig en stund och läsa. Skönt! Är grymt trött i huvudet. Jappjapp.
Pusss


Tisdag 1 juli

Första dagen i juli. Juli för mig känns som sommar. Det är nu allt ska hända. Man blir ledig, reser, äter jordgubbar, badar och solar. Det är nu livet leker och problemen känns långt borta. När jag får semester är det så mycket bra som ska hända. Jag ska även bli frisk. Förstår ni? Frisk! Jag har aldrig förut känt såhär starkt för att komma ur sjukdomen. Det känns lätt! No big deal. Jag har gjort jobbet redan. Jag har kunskapen, erfarenheten och nu även viljan. Det var VILJAN som fattades. Jag har redan gått vägen till att bli frisk, den är avklarad.
Det som finns kvar att jobba mot är kaloriräknandet. Kontrollbehovet att komma under ett visst antal kalorier. Men det ska jag fixa under den kommande tiden. Jag fyller 20 till hösten, och då ska jag kunna kalla mig själv frisk. Jag tror att jag klarar det. Eller nä, jag VET att jag klarar det! Jag ska följa kokböckerna jag köpte igår, deras scheman och den maten. Den maten som jag faktiskt älskar! Såklart att det inte blir nåt tvång att alltid följa böckerna, då har jag ju ytterligare ett kontrollbehov att bryta. Nej, det ska kännas fritt. Att jag kan äta det jag vill, behöver och tycker är gott.

När min kropp återställt sig efter all svält så ska jag även börja träna på annat håll. Just nu tränar jag ju hemma varenda dag, vilket inte är hälsosamt. Jag ska träna varannan dag eller mindre. T.ex jogga, gymma, cykla, promenera etc. Kroppen mår bra av lagom träning också, så jag ska absolut inte sluta helt. Jag älskar att röra på mig.

Vet ni en grej också? Kanske inte så "bra" att ta upp, jag vet inte. Men jag är i alla fall stolt. Jag har gått från 700-800 kcal per dag till ca 1200 kcal per dag. Bra va?! Mamma säger att jag måste komma upp i 2000 kcal per dag. Det tycker hon är bra. Mitt första mål är 1500, sen 1700 och sen ca 2000. Sen ska jag helt klart sluta räkna. När jag känner mig trygg, kan lita på min kropp och mina hungerkänslor. När jag äter frukost, lunch, mellis, middag och kvällsfika.

Detta känns underbart bra! På lördag ska jag välja ut recept till den dagen, som jag ska följa och se hur det känns. Där är olja på och i all mat, så det blir också en liten utmaning.
Jag ska ta med mig detta braiga humöret till jobbet idag. Hoppas dagen går snabbt. Och att hela denna veckan går snabbt!! Jag vill vara LEDIG!
Puss o kram på er!

RSS 2.0