Resultatet

Såja, nu var det klart! Är nöjd. Tog en timme och kostade 80 spänn. Bara det är ju väldigt bra! Jag tyckte det blev rätt jämnt, så jämnt som jag kunde få det i alla fall. Hela mitt hår är inte exakt samma färg heller, utan det är lite olika nyanser faktiskt. Väldigt fint! Vad tycker ni om resultatet? Tänk också på att jag gjorde det utan hjälp, hehe.

Använde mig av polyblonde L1 intensiv utan hetta. Hade i det ca 40-45 minuter.




Blondering på gång

Sitter med blekningen i på min fula utväxt just nu. Ska snart tvätta ur! Spännande detta, hihi. Kanske blir jättefult eller ojämnt. Men det var ju inte så himla jämnt med utväxten heller... det blir nog bra tillslut. Men pirrigt är det såklart! Ganska trixigt att ta bak i nacken, jag har ju inga ögon där att se med men jag smetade på som tusan.

Bilder kommer!

Pannkakor ikväll



Ikväll blir det pannkakor med fruktsallad och kesella. Så himla gott! Vad ska ni äta?

Bovetefralla till lunch

Min matlust är inte så jättestor just nu. Det mesta smakar inte mycket pga. min förkyldning och feber. En lunchmacka fick det bli idag! Har en massa bovetefrallor kvar i frysen som jag bakat för ett tag sen. Dom är verkligen supergoda!! Mättande också med hjälp av bovetet, linfröna, morötterna och russinen som finns i. Nästa gång jag bakar bovetefrallor ska jag testa de andra varianterna som Nina Ahlm lagt upp på sin hemsida. Receptet på de vanliga bovetefrallorna finns här!





Bovetefralla med keso, skinka, gurka och tomat.

Bleka utväxt

Någon som har erfarenhet av att bleka sin utväxt hemma? Utan hetta helst. Har aldrig blekt mitt hår utan hetta. Men färgat brunt hemma utan hetta har jag. Då kan jag väl inte vara allergisk mot det? Tror ni det är några problem att smeta på blekningen direkt på håret/hårbotten? Måste bli av med min utväxt nu, men vill helst inte betala flera hundralappar till frisören. Jag brukar fixa och dona med mitt hår hemma själv, men just att bleka direkt utan hetta har jag aldrig gjort! Tips?

Tänkte använda polyblonde, den ljusaste. Det är den (med hetta) som jag slingat mitt hår från brunt till blont igen. Så själva färgen är jag inte orolig att det ska bli fel.

Nu måste jag gå till bussen. PUSS!

Uppe tidigt

Godmorgon! Jag är uppe tidigt idag. Ska till min sjukgymnast klockan 9 och göra lite övningar, sen ska jag hem fort som attan igen. Är så trött hela tiden att det är sjukt. Ska verkligen försöka ha en riktig vilodag idag. Läsa, sova, äta och mysa. Men tack och lov mår jag lite bättre, huvudvärken och illamåendet har minskat lite. Skööönt!

Igår räknade jag som sagt inga kalorier. Precis som ni säger så vet man vad det mesta innehåller, och man kommer väl veta det resten av sitt liv, men lite går väl att glömma. Det jag är mest stolt över är att jag inte räknade ut det totala antalet kalorier för dagen. Det känns rätt konstigt att inte veta, men riktigt skönt och befriande!! Ska försöka idag också.

Idag ska jag höra av mig till pappa för att se hur det går med min dator (laptopen). Moderkortet var sönder och han var tvungen att lämna in den på lagning. Saknar min datoooor! Ska fortsätta rätta min bok så fort jag får datorn tillbaka. Denna jag sitter vid nu är nämligen helt värdelös. Seg som fan! Hoppas ni har tålamod när det gäller boken. Trodde verkligen att den skulle hinna bli klar detta året, men icke. Dumma dator! Men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge...!

Nu ska jag sminka mig så att jag inte skrämmer ihjäl folk där ute!

Kalorier

Är jag lost eller har Top model 10 alltid sänds på måndagar? Trodde bara det var tisdag-torsdag. Men nu när jag tittade på tv-tablån så står det att det är idag också! Inte mig emot. Då är min kväll fulländad. Yogite och topmodel är det bästa!

Har alldeles precis ätit bakad potatis med keso, crabsticks, grönsaker och macka med skinka. Väldigt gott med andra ord! Skulle dock velat ha avokado till eller något, men när jag kom på det hade jag redan ätit upp och var mätt. Tokigt. Annars har det varit en ganska bra matdag för min del. Inga kalorier räknade heller!! Första dagen på mycket, mycket, mycket länge. Varför gör jag det egentligen? Det är bara dumt, och det ger onödig ångest. Jag måste sluta med det om jag någonsin vill bli frisk. Jag ska försöka klara så länge det går. Någon som är på (som också räknar)? Jag vill hitta balansen. Lyssna på min kropp istället för att gå efter siffror. Är jag hungrig - då ska jag äta! Jag tror också att jag inbillar mig en mättnad när jag känner att jag "ätit för mycket". Gud va dumt...

Tänk när man inte ens visste vad en kalori var. När mat var något gott och som man stoppade i sig när magen kurrade. Tror ni det kan bli så igen? Även ifall man (som jag) levt med ätstörningar i 7 år?

Sköt om er! Kram <3


I have always loved her

Hon är vacker med sina stora ögon och långa hår. Jag tycker om henne för att hon verkar vara rolig, tuff och alltid sig själv. När hon var med i The Simple Life kunde jag aldrig hålla mig för skratt. Till och med min mamma tycker hon är underbar! Vi satt alltid och gapflabba åt det programmet. Speciellt när de sjöng!! Hahaha. "Do you wanna be a part of our group?"


Armani-mobil



Snygg, snygg, snygg! En ny mobil lanseras snart av Armani och Samsung. En designmobil med ljuseffekter och musik. Jag älskar designmobiler, och själv har jag en Sony Ericsson S500i som jag bara älskar. Har faktiskt inte hittat någon ny mobil som jag hellre vill ha än min älskade S500i. Men Armani's hade jag ju verkligen inte tackat nej till!
Vad har ni för mobil?

Dagens lunch

Underbart gott, enkelt och snabbt. Pasta med kyckling, röd pesto, gröna ärtor, ruccola och svartpeppar.
Nu är jag mätt och belåten. Ska ta en promenad i solen och försöka bli kvitt huvudvärken. Har lånat en massa tidningar och böcker på bibblan som jag ska mysa med sen! Vila är något jag måste nu när min kropp inte mår speciellt bra. Hörs sen. Puss!





Smaka?

Hemsk natt

Oh my god. Vilken hemsk natt! Vaknade vid 02:00 av ett fruktansvärt illamående. Det var längesen jag mådde så dåligt. Låg och vände mig säkert 50 gånger i olika ställningar för att försöka bli av med magsmärtorna och illamåendet. Gick upp på toaletten och förberedde mig för spya, drack lite vatten och tittade mig i spegeln. Mitt ansikte var alldeles vitt! Vitt som ett lakan. Gick och la mig igen, vred mig ½ timme till och sen somnade jag. Trodde verkligen att jag skulle kräkas så dåligt jag mådde. Förstår inte var det kom ifrån! Nu på morgonen mådde jag bättre när jag vaknade, tack och lov. Åt en magvänlig frukost med filmjölk, vetediet (små flingor som är gjorda för sånna med magproblem) och banan + en macka med skinka. Det gick ner utan större illamående. Är sååå himla rädd för att bli ordentligt sjuk. Att inte kunna äta och att minska i vikt. Det får bara inte hända!! Allt kommer bli så mycket värre då...

Idag ska jag laga en favoriträtt till lunch. Ska bli väldigt gott. Ni får se sen vad det blir, hihi.

Ska nog låna lite böcker på biblioteket nu. Orkar inte göra så mycket annat när jag mår såhär dåligt. Min huvudvärk tar död på mig! Fast en promenad blir det nog efter lunch. Frisk luft mår jag bra av.

Ha en bra måndag! Puss & kram

Lasagne, telefonsnack och framtidsplaner

Godkväll! Ni missar väl inte Ensam mamma söker ikväll? Sitter alltid och småler när jag ser det programmet. Så himla underbart att se när vissa blir lite småkära i varandra. Jag är helt säker på att Anette och Magnus kommer bli ett par. De är såå fina ihop, och de verkar trivas tillsammans!
Nu ikväll åt jag vegetarisk lasagne! Guuud vad gott. Fullkornslasagne med tomatsås, kronärtskocka, tomat, squash, mozzarellaost, spenat och lite riven ost ovanpå. En av mina favoriträtter, speciellt denna vegetariska variant. Vi äter aldrig med köttfärs hemma. Ska nog ta och göra det någon dag, med keso och pinjenötter i! Underbar kombination.

Har inte gjort så mycket i eftermiddag. Har nog lite feber och huvudet gör jätteont. Snackade med Fanny i 2½ timme innan. Vi hade en del att prata om! Sååå jobbigt att höra henne må lika dåligt som jag, men jag är SÅÅÅ lycklig att hon också ska ta tag i sina problem. Jag kan knappt vänta tills vi båda är friska och kan leva våra liv fullt ut. Ha en underbar vänskap och njuta av allt som livet har att erbjuda. Jag har planer till när jag är frisk. Kanske flytta och plugga någonstans. Det hade jag velat! Förresten, Thailand åker jag till i slutet av min tid på Idun! Helt perfekt sätt att starta mitt nya liv på. Något att kämpa för också. Vet dock inte hur det blir om man åker på semester mitt i behandlingstiden? Någon som har erfarenhet av det, eller vet något?

Ha en underbar kväll! Puss

Huvudvärk och knäckebröd

Imorse tog jag den första p-pillan, och jag går hela tiden och tänker att allt som känns i min kropp är pga. tabletten. Löjligt va? Lite huvudvärk har jag, men jag vet egentligen inte hur lång tid det tar tills man får biverkningarna.

Det va supermysigt i Skanör. Gick i skogen och sen tittade vi på alla hundtävlingar. Frös jättemycket tyvärr, så det förstörde lite. Är på gång att bli sjuk nu. Ska gå och dricka en stor kopp te snart och värma upp kroppen lite. Är helt blå om fingrarna!

Åt precis fruktsallad med kesella och min nya favorit - wilmas knäckebröd med ost och skinka. Så jäääkla gott! Ni måste testa om ni inte gjort det redan. Knäckebröden är helt ekologiska och inga konstiga tillsatser i! Det gillar vi. Jag läser en bok som heter "Den hemlige kocken" som handlar hur vi (tillverkarna) proppar vår mat med konstiga ämnen. Alla har säkert läst att det står typ E560 och E172 och sån skit på de flesta livsmedel. Mycket intressant bok faktiskt! Men man ska ta det med en nypa salt såklart, man kan ju inte undvika allt sånt, och det gör inte jag heller. Men att vara medveten om det är bra. Typ att ibland baka sitt egna bröd, kakor eller efterrätter, och att köpa det som är ekologiskt. Jag skulle t.ex köpa guacamole på burk till min födelsedag, men såg att den inte ens innehöll några avokados!!! Hur sjukt är inte det liksom? Då gör jag hellre min egna guacamole och tillsätter salt, peppar och citronsaft. Mycket godare och hälsosammare!!

Nej nu blir det te och mys i soffan. Puss!



Wilmas knäckebröd <3

Söndag 28 september

Godmorgon! Mmm söndag. Mysmysmys! Idag ska jag ner till Skanör med hunden, mamma och ett par vänner med sina hundar. Ska låta dom springa runt, leka och vara fria. Helt perfekt dag också, solen skiner och det är inte allför kallt ute. En perfekt höstdag helt enkelt!

Jag mår helt okej idag. Har varit precis på gränsen att bli riktigt sjuk men det verkar hålla sig tillbaka. Ska nog börja med mina p-piller (neovletta 28) idag också, vilket jag fortfarande inte vågat. Hatar när det kan hända saker med min kropp... som dessutom kan vara farliga! Sen inbillar jag mig väldigt mycket också. "Ohnej, nu gör det ont i benet, det måste vara pillerna!" Innan jag skaffade hund så inbillade jag mig att jag var allergisk. Det kliade överallt och ögonen rann, men inte fan vad jag allergisk. Gjorde alla tester som går och det visade ingenting, och nu har jag haft henne i 2½ år utan att något hänt. Nej, jag ska gå och ta den där tabletten så fort jag skrivit klart detta inlägget.

Nu på morgonen åt jag min standardfrukost. Havregrynsgröt med banan och havremjölk + en skiva rågbröd med keso, skinka och gurka. Mycket mumsigt. Mamma köpte en massa bra kokböcker igår när hon var i Göteborg på bokmässan. Bl.a en om kost som stärker ens immunförsvar! Jättebra bok med massa intressant fakta. Kan visa er sen!

Nej nu ska jag duscha och ta tablett, hehe. Ha en bra söndag! Kram

Nytt



Jag klickade nyss hem dessa två plagg från Asos. En klänning som jag föll för och ett par söta joggingbyxor!
Borde kanske inte shoppa mer, men det är såå mycket jag inte borde! ; )
I'm happy!

Love this picture



Ibland är Kate Moss bara föör snygg.

Schema från Idun

Detta fick jag av Ingrid när jag var där igår. Ungefär såhär ser schemat ut på Idun i Malmö. Förmodligen skulle dom göra någon ändring, men detta är hur det ser ut nu. Mycket jobbande med sig själv, vilket jag tycker är bra!
Efter 6 veckor eller vad det var, så är man "ledig" på onsdagarna.
Längtar lite tills jag börjar. Men visst är jag rädd!
(Man väger sig 1 gång i veckan)


Uggs

Ett tag tyckte jag dessa skorna var såååå fula. Typ det värsta man kunde ha på sig. Jag har själv haft ett par för några år sen, och jag tyckte om dom. Sen plötsligt blev det ett himla snack om att Uggs var det värsta trendbrottet man kunde göra. Jag har faktiskt helt ändrat uppfattning. De är inte supersnygga, men riktigt sköna och varma! Hög mysfaktor helt enkelt! Jag ska absolut skaffa ett par igen. Varför inte liksom? De flesta andra vinterskor är ju mycket fulare och inte alls sköna. Dessa är fulsnygga på nåt sätt! Men jag ska nog inte köpa någon billig kopia. Denna gången ska jag satsa och köpa ett par äkta. De kommer hålla längre och är säkert skönare att gå i.

Vad tycker ni om Uggs? Jag tror dock inte att någon kan säga att de är obekväma. Det är ju som att gå på bumull!




Lördag 27 september

Förlåt att jag klagar, men jag har så fruktansvärt ont i min kropp. Jag blir rädd, och det är väl tur det för detta är den enda kroppen jag har. Men jag vet inte hur jag ska bryta onda mönster. Min kropp går isönder framför ögonen på mig, men jag kan inte förmå mig att sluta misshandla den. Tänk att rädslan att bli tjock kan vara så stark att allt annat inte spelar någon roll.
Jag kan inte ens sträcka ut benen utan att det gör ont. Nu i veckan så skulle jag gå ner för trappan en gång och hela högra benet låste sig. Musklerna stelnade till och det kändes jättekonstigt. Förstår inte vad det kan vara... panik får jag i alla fall, eftersom jag kommer ångra mig om något händer med min kropp som jag tvingas leva med hela livet.

Hörde hur mamma åkte iväg imorse. Fick en sån hemsk känsla från när jag var liten. Jag brukade alltid smyga in till mamma om nätterna och sova brevid henne. Varje morgon vaknade jag av att hon inte längre låg där vid min sida. Hon hade åkt till jobb, och där låg jag kvar. Ensam och kall. Det minnet är så himla starkt...

Jaja, till frukost idag testade jag granolan jag gjorde igår. Den var god! Inte alls söt som de man köper. Denna var helt i min smak! Knaprigt och gott med alla nötter. Åt den tillsammans med havremjölk, ett äpple och en kopp te. Lite lyxfrukost såhär på helgen! Det får man ju unna sig. Vill ni också göra granolan så finns mitt recept nedan. Ändrade nämligen om lite efter vad som fanns hemma.
Ska nog ta en promenad snart. Se om värken går över, men jag tvivlar. Puss & kram




10 dl

Torra ingredienser
6 dl havregryn
1 dl mandlar med "skal"
½ dl hasselnötter
1 dl solrosfrön
1/4 dl sesamfrön
½ msk kanel
1½ tsk malen ingefära
½ tsk salt

Blöta ingredienser
1½ dl osötad äpplemos
1/3 dl honung
1 msk rapsolja

Gör såhär
1. Värm upp ugnen till 150 grader.
2. Lägg bakplåtspapper i en stor ugnsäker form.
3. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Rör om väl.
4. Blanda alla blöta ingredienser i en mindre skål. Rör om.
5. Häll de blöta ingredienserna över de torra och blanda igen.
6. Sprid ut allt över bakplåtspappret.
7. Sätt i ugnen.
8. Ha granolan inne i 35-40 minuter och rör runt var 10 minut.
9. Ta ur ugnen och rör om ordentligt. Låt svalna.
10. Häll i lufttäta burkar och förvara i kylskåpet.

Fredag kväll

Godkväll! Mm vet ni vad jag gjort? Hade tråkigt så jag gjorde granolan jag la upp recept på tidigare idag. Den blev lyckad! Har dock inte smakat än, men till frukost imorgon... jag tror jag kommer dö så gott det är. Det doftar helt ljuvligt. Gjorde om receptet lite så jag kan skriva upp det igen om ni vill. Granolan fick underbar färg och verkar krispig och god... imorgon får ni se.

Har mått ganska bra ikväll faktiskt. Ångesten har spökat en del men jag har ändå kunnat koppla bort det lite. Men alltså det är sjukt så mycket sämre jag blivit på sistone. Jag hade inte alls såhär mycket ångest förut. För bara ett tag sen. Ibland bara växer den och ger sig aldrig. Jag har inte haft en enda bra dag de senaste månaderna. Inte en enda dag utan ångest eller tvångstankar/tvångshandlingar. Fattar ni hur mycket energi det tar? Ja ni vet nog själva... visst suger det? Jag känner mig som en knarkare eller något. Typ att jag måste "mata" ätstörningen hela tiden, annars mår jag skit. Jag är beroende av sjukdomen, och fan vad det irriterar mig. Jag är ju "smartare" än så! Jag vet bättre liksom...

Mamma är inte hemma på hela dagen imorgon. Är galet beroende av henne just nu. Kanske inte just för att hon är min mamma, men för att hon är den enda jag litar på. Den enda jag pratar med och hon som orkar lyssna och finnas vid min sida. Okej, hon pallar säkert inte alltid hon heller... men oftast i alla fall.
Min mage är uppsvälld. Fan vad jag avskyr det. Hur blir man av med det egentligen? Mindre fibrer och sånt, jovisst. Men det hjälper inte heller. Jag kan bli uppsvälld bara av ett glas vatten!
Är trött i huvudet och kroppen. Borde sova. Var uppe 6 imorse. BLÄ!

Puss.

Hemmagjord granola

Ofta när jag tittar igenom en massa matbloggar jag har sparade, ser jag att de äter något som heter Granola. Det ser ut som chrunchy som säljs i alla mataffärer i Sverige, men mycket godare och mer spännande med nötter och frukt i. Förresten så är de flesta sorters chrunchy alldeles för söta. Det blir inte gott! Kanske till en efterrätt eller smulpaj, men till frukost? Nej...
Så nu har jag letat efter ett bra recept på Granola, eftersom jag tycker om dehär med matlagning. Jag kan ju lika bra göra egen granola och bestämma innehållet helt själv! Detta receptet hittade jag på denna bloggen, och jag ska försöka översätta det på Svenska.
Brukar ni äta granola? Har ni något annat bra recept?

Ungefär 20 dl


Torra ingredienser
12 dl havregryn
4½ dl mandlar med "skal"
2½ dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
1 msk kanel
1/2 msk malen ingefära
1 tsk salt

Blöta ingredienser
1 dl osötad äpplemos
1 dl osötad persikopuré
0.75 dl grape molasses (vet inte alls vad det betyder)
½ dl honung
2 msk olja

Gör såhär
1. Värm upp ugnen till 150 grader.
2. Lägg bakplåtspapper i en stor eller två mindre ugnsäkra formar.
3. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Rör om väl.
4. Blanda alla blöta ingredienser i en mindre skål. Rör om.
5. Häll de blöta ingredienserna över de torra och blanda igen.
6. Sprid ut allt över bakplåtspappret.
7. Sätt i ugnen.
8. Ha granolan inne i 35-40 minuter och rör runt var 10 minut.
9. Ta ur ugnen och rör om ordentligt. Låt svalna.
10. Häll i lufttäta burkar och förvara i kylskåpet.

Min dag

Nu är jag hemma igen. Alla möten gick bra. Blev dock pissed på min läkare. Hon är minst sagt dum i huvudet. Ja! Jag tycker sällan sånt om folk, men jesus, hon är bara för mycket! På Idun gick det fint iaf. Gick igenom mina svar från frågeformuläret jag skrev i onsdags. Vissa grejer var sig likt sen 2 år tillbaka då jag svarade på dessa frågor. Vissa värre och andra bättre. Det stämde ganska bra in. Jag har högre krav och är mindre social än förut. Undviker helst att vara bland folk...

Fick se ett schema över hur veckan ser ut. Ganska bra ändå! Mycket jobbande med sig själv och sitt tänkande. Ska bli så skönt att börja jobba med det. Måltiderna sa hon att jag inte skulle oroa mig över. Alla som går där äter upp och maten ska vara jättegod och fräsch! Jag frågade också om näringsdrycker och om alla underviktiga behöver ta det. Men har man ett bmi på över ca 17,5 så behöver man inga näringsdrycker. TACK för det. Ingrid var rätt säker på att min vikt stabiliseras av sig själv av den maten jag äter där (och sen hemma såklart).

Är ganska nervös nu för att börja där... kommer känna mig konstig och jag tror jag kommer dra mig undan, men jag vet inte. Får se hur det går.

Just det! Lunchen som jag snackade om så himla mycket igår... jag åt. På Espresso House. Tog en "Italiensk bondsallad" och det var nog en av de äckligaste sallader jag ätit någonsin! Det lät gott ju, men den var riktigt tråkig! Det var vita bönor (stora) med pesto, 1 ägg, SJUKT mycket smaklös grön sallad och typ pastrami med stora fettränder på. FYYY! Åt i alla fall upp bönorna och ägget. Men jag satte mig på ett fik och åt ensam för första gången. I alla fall nått!

Ska nog ta köttgrytan ikväll igen som mamma lagade igår... den var ju så gooood! Kan be om receptet om ni är intresserade?
Kram!

Fredag 26 september

Godmorgon! Blä snart sticker jag iväg. Orkar verkligen inte. Men vad gör man? Bara att bita ihop och vara stark! Vet inte alls hur lunchen kommer gå inne i stan, men något tar jag i alla fall. Jag kan omöjligt gå från nu till klockan 3 utan mat. Vi får se vad som händer!

Blir väl vägd idag igen antar jag, fast hos min läkare denna gången. Drygt att de jämt ska väga en. Hade inte de vägt mig så hade jag inte vetat vad jag väger alls. Det finns ingen våg här hemma tack och lov. Hade väl tippat på ganska många mer kilon än jag väger, men så är det ju... inget i huvudet stämmer överens med verkligheten.

Vi hörs väl i eftermiddag då. Om jag fortfarande lever.
Puss!

Pepp, inte depp

Jag mår bättre nu ikväll. Har haft en jobbig dag p g a lite här hemma. Har varit tjurig och känt mig arg hela dagen. Liksom på gränsen att explodera när som helst, av vad som helst. Men nu måste jag skärpa mig lite. Omvandla depp till pepp och sluta falla som jag gjort nu den senaste tiden. Jag tror ni märkt det också... ni som läser min blogg.

Ikväll lagade mamma en jättegod köttgryta till middag, med ris. Supergott, men jag åt seriöst helt sjukt lite. Fan för mig. Och mätt blev jag också. Ni skulle skrattat om ni såg min portion och sen att jag säger att jag blev mätt. Men jag ljuger inte. Mina hungerkänslor är på botten. Blir mätt av ingenting, och ibland plötsligt superhungrig. Men det är väl konsekvenserna av detta beteende.

Hur som helst ska jag äta något mer ikväll. Det är ju Top model! Älskar att det är 3 gånger i veckan istället för 1.

Längtar inte till imorgon. Tvingas vara ute i Malmö hela dagen helt ensam. Hatar det. Träffa 3 personer. Läkare, sjukgymnast och hon på Idun. Jag har ett mellanrum på 2 timmar mellan 11 och 13. Då säger dom att jag ska äta lunch i stan. Ensam? Jag äter aldrig ute ensam. Har en svag känsla av att det inte kommer hända. Men jag kommer svimma om jag inte gör det. Har ni tips? Att ta med något är också uteslutet... var ska jag då äta liksom?
(Upd. Tack för tipset om att ta med en bok! Det ska jag göra.)

Det är detta jag menar. Detta beteende och alla dessa tankar var, när, hur och vad jag ska äta. Och OM jag ska överhuvudtaget.
Jag måste bryta mig loss!!!!

Önskemat

Okej, jag ska sätta ett mål. Jag ska en vacker dag kunna äta detta (nedan) utan ångest eller dumma tankar. Detta är min önskedag i matväg just nu. Dumt kanske, men nej... jag tycker nog det är bra att ha något att sträva mot.

Frukost: En ordentlig skål gröt med banan, hallon, valnötter, honung/sirap och mjölk. Rostade skivor lantbröd med frön på med ett tjockt lager riktig cream cheese och skivad avokado.

Lunch: Färsk pasta med ordentligt med pesto, pinjenötter, kyckling, kronärtskocka och soltorkade tomater. Nybakat varmt ljust bröd doppat i olivolja och salt.

Mellanmål: En stor muffin med färska hallon i, mandel och pudrad florsocker på. En smoothie på fryst mango, turkisk yoghurt och honung.

Middag: Många många bitar sushi med soya, misosoppa + tofu

Efterrätt: Tjocka amerikanska pannkakor sirap, färska jordgubbar, hallon och en klick vaniljglass.


Med andra ord, en bit kvar. Men jag ska komma dit.
Hur skulle en dag se ut för dig (som är i samma sits som jag), om du slapp ångesten?

Köksprylar

Jag älskar köksprylar. Allt från dukar till färgglada maskiner. Har jag varit och köpt en ny skål, tycker jag att det plötsligt är mycket roligare att äta. Precis som ett litet barn... Jag älskar starka färger, små söta barnskedar, muggar och prylar som t.ex en äppelskivare som ni ser nedan. Precis som när jag var liten tycker jag att hjärtformade plättar och figurer på mackan är mycket roligare (och godare) att äta. Man äter ju faktiskt med alla sinnen!
Allt nedan vill jag ha i mitt kök.



Allt är från Ikea förutom köksmaskinerna som är från Kitchen Aid.

Äckel

Äckeldag, äckelkropp, äckelmat, äckelhumör, äckelcornelia. TA SLUUUUUT JÄVLA DAG!!

Torsdag 25 september

Vet ni vad jag hatar? Att lägga mig i sängen för att sova, men istället ligger jag där och låter tankarna komma. Igår var en sån kväll. Jag fick panik. Panik för Idun och maten jag kommer tvingas äta. Jag kommer inte banga, det vet jag. Detta är mitt livs chans. Men jag har panik i vilket fall. Jag är rädd för alla förändringar, både i kroppen och själen. Jag har levt så länge med detta att det är som min identitet. Jag indentifierar mig själv med sjukdomen, utan den jag är ingen. Så fruktansvärt sorgligt, men sant.
Tillslut somnade jag i alla fall, men drömde ångestladdat. Minns inte vad, men jag vaknade imorse med ångest. Över vad vet jag egentligen inte. Jag vågade helt enkelt inte känna efter...

Efter denna oroliga natt ville jag äta något riktigt gott till frukost. Starta dagen på ett bra sätt så att jag kan få en bra dag åtminstone. Jag ska bryta mig loss från denna skiten, helt och håller. Jag orkar bara inte med att ha denna sjukdomen och vara så jäkla nojjig och tråkig hela tiden. Nej, det är fan på tiden att något händer. Och jag läser ju era kommentarer och mejl jag får varje dag. Ni är så kloka! Jag håller verkligen med er i allt ni skriver, men samtidigt som jag tar in orden för en stund, så "glömmer" jag bort dom lika snabbt. När jag står där med huvudet i kylskåpet och ska välja mat så är orden som bortsuddade. Jag tar den maten som jag känner mig trygg med, men jag ångrar mig nästan alltid att jag tog det som hjärnan ville. Jag tänker jämt "fan, varför tog jag inte pasta istället, som en normal människa hade gjort, då kanske jag hade sluppit magontet och svullnaden."

Frukosten bestod i alla fall av; havregrynsgröt, tärnat äpple (svenskt, heeelt underbart gott), russin, valnötter och soyamjölk. En kopp citronte slank också ner.
Gott var det! Tyvärr kunde jag inte välja vilken bild jag skulle lägga upp, så ni får några stycken, haha. Looking good?
Puss!




Nytt i garderoben

Jodå jag hittade jeansen jag letat efter ett tag nu! Yaay! Helt underbara. Sitter perfekt! Slitningen är riktigt snygg också tycker jag, och bakfickorna också. Love love! De kommer från Replay och modellen heter WV554. Kostar 1399 hos Denim Girl. Förresten så blev jag förvånad över storleken. Först tog jag en 27:a och var hel övertygad om att de skulle passa, men icke. Sen testa jag 26 och de satt okej, sen sa hon som hjälpte mig med jeansen att jag borde testa en 25:a. Och jag skrattade och sa "de kommer jag aldrig i". Men jodå, 25:an satt bäst och jag köpte dom. Så fel man kan ha!!

Skorna och den mörkblåa toppen kommer från Zara. Toppen är uuuunderbart skön. Skorna är inte ett dugg sköna, men de är DÖSNYGGA! Toppen kosta 549 och skorna 499.
Försökte få en rättvis färg på toppen inne på toaletten. Älskar verkligen den blåa färgen... mums.
Nu ska jag försöka få i mig nått att äta. Det känns som min mage ska sprängas av svullnad. Blä!


Puss!

Mötet på Idun

Nu är jag tillbaka. Woh, det tog hela dagen. Mötte upp mamma en stund innan mötet för att käka lunch. Waynes coffee blev det, pastasallad med lax och te till. Gott men har fortfarande ont i magen av den. Åt ju inte ens allt! Mesigt.
Mötet med Ingrid gick bra i alla fall. Hon var jättegullig och vi kom bra överens. Jag fick göra om alla frågorna jag gjorde för 2 år sen, som en liten uppdatering. Hon tyckte det var jättepositivt att jag vill går där och hon tror dagvård passar mig utmärkt. Känns ju skönt!

Det absolut längsta jag tvingas vänta är till den 10 november. Men om någon skulle hoppa av av någon anledning så får jag hennes/hans plats. Men den 10 november börjar jag annars. Pirrigt! Någon annan av er som kanske börjar nu också, och är i samma sits som jag? Eller som redan går där? Usch det kommer kännas som alla känner alla redan... men blä, skit på det. Jag är så glad att jag ska gå där i alla fall!!
Jag vägdes idag också... och jag hade gått ner!! Ligger på 50 nu. Har gått ner 4 kilo det senaste halvåret. Fyfan vad dåligt. Och jag känner mig inte ett skit smalare, bara ännu fetare.

Ska dit på fredag igen och träffa Ingrid. Gå igenom mina svar och sådär! Blir 3 möten på fredag... först läkaren på UMAS, sen sjukgymnasten, sen Idun. Jobbigt...

Nä nu ska jag visa er vad jag shoppat, fast i ett annat inlägg!
Puss

Wish me luck

Nu ska jag göra mig klart för Malmö. Önska mig lycka till idag! Först blir det shopping sen Idun. Puss på er!

Äta bör man...

Annars dör man.
Jag försöker i alla fall mitt i all känslomässig kaos...



Blodpudding, lingonsylt, sallad, äpple, Wilmas knäckebröd + skinka, vatten med pressad lime i.

Här kommer alla känslorna på en och samma gång

Mmmm ångest! Men jag antar att jag klarar mig. Det verkar ju alla förvänta sig att jag gör. Även jag. Men tänk om jag en dag inte pallar längre? När det bara tar stopp och jag inte klarar av denna ständiga ångest och obehagkänsla i min kropp. Det känns ungefär som att maskar kryper under skinnet på mig. Jag kan inte sitta still eller koncentrera mig på något annat. Det är bara kropp, mat och kalorier som yrar runt i mitt huvud. Jag mår illa...

Jag tänker hela tiden "ska jag äta det, eller ska jag inte. Vad ska jag äta, och vad ska jag inte. Vad gör mig tjock, och vad gör mig inte tjock." Ständigt!!! Varje dag, 24 timmar om dygnet. Jag har panik. För jag orkar inte mer. Jag vet inte vad jag ska göra eller hur jag ska bete mig. Jag orkar inte vänta på att bli frisk! Men jag tvingas ju, och jag måste vara fokuserad och motiverad hela tiden. Jag måste kämpa, för friskheten kommer inte av sig själv. Men räcker inte 7 jävla år av kämpande?! Hur mycket ska en person palla? Ett helt liv? 50 år till? Jag tar livet av mig... aldrig att jag lever såhär i 50 år till. Hur många timmar går det på ett år? Tänk att lika många timmar går åt till detta tänkande, denna ångest och krypande maskar under skinnet...
I don't know what to do.

Innan idag tänkte jag... kanske ska jag flytta för ett tag? Långt bort? Med en vän kanske. Bo i en annan miljö och kanske till och med ett annat land. Upptäcka... KOMMA BORT! Jag vill ha roligt, jag vill skratta, festa, dansa, leva och känna mig tillfreds med mitt liv. Jag bara HOPPAS den dagen ska komma snart för jag pallar inte i all evighet... jag orkar inte många år till. Inte att ha det såhär... jag vägrar!

Shit vad mycket känslor. Ska nog ut en promenad nu och rensa tankarna. I need it! Förresten. Var det inte jag som sa att det skulle bli en nystart nu när jag är 20 år?! KOM IGEN!!!
Puss

Tisdag 23 september

Herregud vad stel jag är i kroppen. Mina leder gör ont och känns som de ska knäckas när jag sträcker på mig. Jag borde börja med yoga eller något. Eller kanske stretcha ordentligt efter träningen vore ju smart...
Det känns riktigt höstigt ute nu. Mörkret är deppigt men allt det andra är underbart. Visst är det mysigt på kvällen när man kan tända levande ljus och mysa framför tv:n. Men de allt kortare dagarna gör en lite nere. Idag ska jag inte göra något roligt alls. Det suger. Imorgon ska jag äntligen till Idun och ha dedär mötet. Jag tjatar ganska mycket om det, men det ska bli skönt att höra vad de har att säga. Är ganska nyfiken. Jag har varit där för 2 år sen på de tre bedömningssamtalen och pratat med Ingrid som hon heter. Minns att jag inte tyckte om henne eftersom hon sa att min kropp var frisk. Jag vägde lite drygt 42 kilo då till mina 167 centimetrar. Det knäckte mig lite... men nu bryr jag mig inte. Nu är mitt mål att bli frisk i huvudet och jag VET att min kropp inte är 100% fungerande fortfarande.

Har faktiskt fått en känsla nu de senaste dagarna att jag har aningen lättare för att äta (även ifall aptiten är låg just nu pga. att jag är lite sjuk). Jag känner mig ett steg närmre att kunna välja det jag verkligen tycker om, istället för vad hjärnan och sjukdomen säger. Ibland planerar jag måltider lååångt innan, men tänker "vafan, jag ska ta det jag är sugen på för stunden" och gör det också. En härlig känsla av lite mer frihet! Men jag planerar ändå lite omedvetet alla kommande måltider. Så fort jag avslutat en så tänker jag på nästa. Ibland så långt före som flera dagar! Otroligt energikrävande beteende som jag hatar!!

Hur som helst. Imorse åt jag en god frukost. Kände mig lite kreativ också, därav hjärtana. Haha!
Frukosten blev: Keso blandat med kesella, hallon och kanel. En skiva rågbröd med makrill. Det är riktigt gott att blanda keso och kesella tycker jag. Jag tog mest keso och blandade i lite lagom med kesella. Det blir krämigt och gott! Testa!
Nu ska jag se nya avsnittet av The Hills. Puss!





Birthdayfood

Mmm titta vad gott mamma lagade till middag idag! Stekt laxfilé med rösti, keso, tomat, gurka, sockerärtor och citron. Mamma är bäst på att laga mat. Laxen blir alltid lika saftig! Kolla in den fina duken också. Väldigt passande! Den kommer från Hemtex om någon undrar. (Ingen behöver säga något om portionen, för det är inte ens jag som lagt upp. Okej? Jag blev mätt och belåten och det är viktigast.)





Rosa dröm

Denna är väl bara för söt. Från Kitchen Aid och kostar ca 5000 kr. Jag vill ha den i mitt framtida kök. Love the colour. Men aj var dyr!

Eftermiddag.

Tusen tack för alla gratulationer! Har fått väldigt många sms också, så himla roligt. Trodde typ att alla skulle ha glömt min födelsedag, men icke. : ) Har inte hänt något speciellt idag. Detta är nog den lugnaste födelsedagen jag haft, haha. Men äsch. Så blir det ju när man är sjukskriven och alla andra är på annat håll. På onsdag ska jag i alla fall till Idun på möte och höra vad dom säger. Är ganska säker på att jag kommer få gå där, och hoppas på att det inte kommer ta för lång tid tills jag kommer in. Tror ni dom nekar vissa att gå där?

På onsdag blir det även lite shopping. Ja ni läste rätt, haha. Shoppiiiing! Måste hitta nya jeans. Har hittat ett par från Replay som jag ska testa. Helt sjukt snygga! Vet dock inte om jag kommer gilla passformen. Replay är ju rätt låga i midjan tyvärr, i alla fall de jeans jag testat. Tycker inte om att de sitter så lågt att det känns som man tappar dom, eller visar halva härligheten. Nejtack! Jag ska kolla in Miss Sixty också, de har snygga slimmade jeans.

Förresten, jag har glömt att berätta. Min dator (laptopen) är på lagning!! Ja, den var helt isönder. Moderkortet var paj. Ska ALDRIG mer köpa något dyrt av någon, hur bra de än säger att prylen är. Att inte ha någon garanti för en dyr sak är galet. Tur att jag har en pappa som fixade det... tack! Vi är "vänner" igen. Eller vänner är fel ord att använda. Men vi kan prata med varandra i alla fall. Jag orkar inte gå och vara arg hela tiden, nej. Det skadar bara mig själv.

Jag har en massa idéer på nya frukostar. Tänkte testa en imorse men då blev jag ju serverad av snälla mamma & lillebror. Men de kommande dagarna ska jag fixa lyxiga och goda frukostar som jag ska lägga ner lite mer tid på. Fota fint och lägga upp här i bloggen. Det verkar som ni uppskattar det! : )
Nu ska jag träna och sen mysa med vovvsan! Puss

Födelsedagsoutfit



Fodral från AA
Cape från H&M
Pumps från Bianco

I love those shoes!

It's my b-day!

Hurra hurra hurra, idag är det min födelsedag! Nu är jag 20 år och kan handla på systemet. Nä skämt o sido, men det känns himla bra i alla fall. Nystart på livet var det väl? Med start idag! Nu ska jag uppnå mina mål, bli frisk och fri från denna helvetes-sjukdom.
Nu på morgonen fick jag serverad frukost med gröt, frukt, bröd, pålägg och te. Fick inga presenter men det spelar ingen roll. Det jag vill ha går inte att köpa - kärlek och frihet.

Ikväll ska vi äta lax och hyra film. Så får det bli när man fyller år mitt i veckan. Fick två tidningar av mamma precis. En Chic och en Elle mat & vin. Perfekt!
Hoppas alla får en u n d e r b a r dag. Det tänker jag ha! Puss


Sista kvällen som tonåring

Godkväll! Gud jag har verkligen inte gjort något vettigt idag. Det enda är att jag städat och diskat undan allt från igår + gick en långpromenad på stranden imorse. Annars; nada! Men sånna dagar ska väl jag också få ha ibland.

Nu ikväll har jag precis ätit en fruktsallad med mango, päron, äpple, banan och kesella. Ska se på Ensam mamma söker som börjar klockan 20:00 på tv3. Älskar det programmet! Så himla charmigt. Mycket roligare än alla musikprogram som sänds nuförtiden. Idol, Så ska det låta, Sing a long, Musikmaskinen, Singing Bee, Kan du texten. Alltså va? Hur kul kan det vara egentligen?! Nej... jag DISSAR sångprogram!

Satt och funderade lite innan vad jag ska köpa för mina presentpengar... jag tänkte direkt; kläder!! Men alltså... jag borde köpa något annat också. Har ju länge funderat på en bra kamera. En Nikon d60 är jag jättesugen på att köpa, eller någon liknande kamera. Ett stort intresse för mig är ju foto, så varför inte avancera lite? Jag är faktiskt ganska duktig på att få till fina bilder. Jag ska fokusera på att köpa det jag MÅSTE ha i klädväg. Som höst/vinterskor och nya jeans. Höst/vinterskor är så himla svårt... jag hittar verkligen inte några jag gillar. Jag är ju en klack-människa (kan man säga så?). Jag bara måste ha klack, annars känns det skitkonstigt att gå, och jag blir ju så kort. Kanske några stövlar? Fast nja... jag gillar inte stövlar till kjol. WAH! Tjoa om ni hittar några snygga skor, okej? I need help.

Ska kila nu. Ha en bra kväll tjejer (och killar?) !! Kram

Jordnötssmör



Nu har jag letat ett bra tag efter ett nyttigt och billigt jordnötssmör i livsmedelsbutikerna. Dessvärre inhåller de flesta härdat fett som är direkt skadligt för vår hälsa. Förmodligen inte i små mängder, precis som allt annat, men jag vill ändå undvika det så gott det går. Råkade klicka in på en underbar matblogg där jag hittade ett recept på eget jordnötssmör! Helt perfekt ju. Man slipper alla tillsatser och märkliga konserveringsmedel. Man kan göra "smöret" med bitar i eller slätt, salt eller mindre salt.

Allt man behöver är

Osaltade jordnötter
Salt efter smak

Mixa nötterna tillsammans med lite salt. Smaka av och salta eventuellt lite till. Vill man ha det med bitar i kan man stoppa i lite nötter till på slutet och bara köra runt det några sekunder i mixern. Jag tycker det är godast att äta jordnötssmör på rostat bröd, grovt eller ljust, med lite marmelad, sylt, mosade eller rårörda bär.
Yummy!

Stövletter till hösten

Dessa stövletterna är de snyggaste jag hittat hittills i år. Grymt heta! Fick syn på dom i Elin Klings blogg och blev kär på direkten. Dock är de för dyra för att vara ett par skor. Över 1000-lappen. Njä, det kan jag få två eller fler par skor för. Men lite ögongodis och inspiration är aldrig fel!


Gårdagen

Godmiddag eller vad man säger vid denna tiden på dagen. Hade som sagt en jättetrevlig dag igår. Fick fina presenter, pratade och åt gott. All mat var to die for, och jag är lite stolt över att jag hittade på allt själv. Alla trodde säkert att det var mamma som fixade allt, men nej. Jag kan faktiskt också. Morotskakan var jättegod! Tycker ni ska baka den. Receptet ligger under "recept" här på bloggen.
Här är lite bilder från igår! Inte många, men vafan.



1. Morotskakan.
2. Foccacia som mamma bakade
3. Lite plock. Hade dock en himla massa mer, men glömde såklart fota när allt var framme...
4. Ost, chips och frukt
5. Jag öppnar paketer
6. Annorlunda blommor jag fick
7. En resedagbok. Hiiimla bra nu när jag ska till Thailand ju!
8. Pengar
9. Presentkort på Face Stockholm
10. Presentkort på Ikea
11. Världens minsta (?) första hjälpen kit
12. Min presenthörna. Här står en jättefin ljuslykta också. Suuuperfin när det är kväll och den är tänd!
13. Jag och minikusin läser saga, haha!


Är riktigt trött idag. Har precis kommit hem från en långpromenad på stranden med hunden. Uuuuunderbart!
Hoppas ni mår bra! Kram <3<3

Wonderful day

Har haft en bra dag! Berättar mer imorgon. Är så fruktansvärt trött redan... jag håller nog på att bli sjuk. Men som sagt, en bra dag blev detta! Vi hörs imorgon. Pussar <3

Snabb update

Hej på er! Tänkte bara titta in och säga att jag mår bra idag. Håller på att fixa till festen, städa och hitta några kläder att ha på mig. Blir nog min tajta skinnkjol med hög midja och vit/blå randig top. Ni får se outfiten senare! Har varit och storhandlat på morgonen och nu ska vi göra foccacia och koka potatis. Fotar buffén också när den är klar, så ni får se allt det goda jag ska äta idag! Hihi.
Har precis ätit färska dadlar. Kände att jag behövde en "socker"kick nu innan jag sätter igång.

Nej, dammsuga nu. Weee.

Förresten, för er som kanske missuppfattat så fyller jag INTE år idag. Det gör jag på måndag, men festen är idag! Hihi.
PUSS & KRAM!

What the hell are you looking at?

Godkväll sweethearts! Har bakat morotskaka idag, och shit va gott det doftar! Men alltså... glasyren är ju helt värdelös. Jag tog som det stod i receptet men det blev helt sjuukt rinnigt. Sen hällde jag på mer och mer och mer florsocker men den va lika rinnig. Nu har jag en hel bunke full med glasyr!! HAHA! Inte riktigt meningen... och jag trodde inte alls att sån färskost + florsocker skulle bli rinnigt. Fattar inte riktigt varför det blev så... men äh, nu är den bra! Det lär vara söt som ett rent helvete, haha. Har i typ 2 förpackningar florsocker... woops.

Är ganska trött faktiskt. Skulle kunna gå och lägga mig nu. Känner mig lite halvkonstig, typ glad och deppig på samma gång. Jag har inte riktigt förmågan att känna av mina känslor just nu. Är jag ledsen, glad, deppig, orolig, mätt, hungrig... jag känner ingenting! Precis som att jag stängt av känslomässigt. Går det? Och varför gör man det?

Har märkt det att många tittar jävligt mycket på mig när jag går ute. Ibland tror jag att dom läser min blogg och vet ALLT om mig, haha. Ibland känns det som att de tittar för att jag ser bra ut, ibland tvärtom. Jag tycker bara det känns creepy... varför tittar folk liksom? Jag ser väl ut som vem som helst? Eller? Känner ni också er iaktagna ibland när ni går ute? Ibland har jag sån god lust att bara säga "ursäkta, det kostar 5 kronor titten".

Ha en underbar fredagkväll allihopa! Puss puss puss!

Till salu



Okej, jag börjar med detta. Har säkert mycket mer som jag kan göra av med. Har dock lite svårt för att göra mig av med kläder!! Det mesta ovan har varit favoritkläderna en gång i tiden, men nu har jag ju så mycket annat. Det funkar helt enkelt inte att spara ALLT!

1. Ett linne jag använt flitigt. Från Bikbok och är i storlek XS. Sitter riktigt fint (nu får jag nästan seperationsångest här)! 50 kr.
2. En kort tröja som jag också använt ooofta. Har ett hål i nacken (sömmen som gått upp) som säkert är lätt att sy igen. Kommer från Zara och är i storlek M. 25 kr.
3. Stooooor mysig tröja som jag brukade ha till leggings. Kommer från Gina tricot och är i storlek S. 50 kr.
4. Klänning från b.young i storlek M. Aldrig använt men den är riktigt fin! Har bara inte fått tillfälle att ha den. 75 kr.
5. Linne med sjuukt fin spets. Love it! Kommer från Bikbok och är storlek M (det är dock väldigt litet för att vara M). 50 kr.
6. Klänning från Gina i storlek XS. Passar en S också eftersom jag själv är det. 50 kr.
7. Klänning från Asos som jag aldrig använt. Tycker den är jättefin men har bara aldrig haft tillfälle att använda den. Storlek 8 som motsvarar en S. 120 kr.
8. Kofta från Bikbok i storlek S. Äääälskar den ljusblåa färgen! 50 kr.
9. Vit klänning från Vila i storlek M. Tyvärr har den en gul fläck på ena sidan, så därför säljer jag den väldigt billigt. Tycker verkligen om denna klänningen, men som sagt, den har en fläck. Syns inte supermycket, och kanske går bort om man tvättar noga. 25 kr kan ni få den för.
10. Blå tröja med luva. Riktigt skönt material. Kommer från Ellos och är storlek S. 35 kr.
11. Linne från h&m i storlek M. 25 kr.

Är ni intresserade eller har frågorMEJLA MIG[email protected]
Ni står själva för frakten. Det brukar inte bli mer än typ 20 kronor, beroende på hur mycket ni ska köpa (alltså vad paketet kommer väga). Helst ska ni betala till mitt konto (ni får kontonumret via mejl)!!

Carrotcake.


Helt ärligt, detta är riktigt jävla gott. Jag minns inte ens sist jag åt morotskaka. Det brukade vara standard när jag och mamma var på Ikea när jag var liten. Har varit sugen på detta sen jag såg morotskakorna på Waynes coffee med ett rejält lager av glasyr ovanpå. Eeeh, mums!! Detta ska jag bjuda på imorgon!

1 kaka, ca 8-12 bitar

Du behöver:
3 morötter (ca 200 g)
3/4 dl mandel eller nötter (jag kommer utesluta helt pga allergier)
2 ägg
2 dl socker (eller råsocker)
1 tsk kanel
ev. ½ tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl olja

Glasyr:
100 g philadelphiaost naturell
½-1 dl florsocker
ev. 1 tsk citron- eller limesaft

Riv morötterna på rivjärn och hacka mandeln. Tillsätt ägg och socker. Häll ner oljan i smeten. Ta fram en bunke och blanda kanel, ev. ingefära, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över oljan. Rör till en jämn smet. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 1 ½ liter. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 min. Låt stå i formen 5-10 minuter. Stjälp sedan upp morotskakan på ett serveringsfat. Lägg formen ovanpå och låt morotskakan kallna.
Gör glasyren. Blanda philadelphiaost och florsocker samt ev. citron- eller limesaft. Bred glasyren över morotskakan med en kniv. Servera! Förvara morotskakan i kylskåp.

Receptet kommer från recepten.se och bilden är hittad på google. Kollaget är gjort av mig!

Fredag 19 september

Jag tycker hela tiden att jag skriver "fredag" i rubriken. Veckorna bara svischar förbi! Jag hinner knappt tänka. Men men, denna helgen kommer bli bra. Jag längtar till imorgon då jag ska fira min födelsedag med släkt och vänner. Hoppas verkligen det blir en bra dag! Men det är jag rätt säker på att den blir, för jag kan faktiskt skratta, le, prata och ha roligt. Tro det eller ej...
Idag blir det en städ och fixar-dag. Ska baka Foccacia (brödet ni vet) och morotskaka. Tänkte lägga upp recepten här om ni också känner för något gott i helgen. Sen ska jag också fota kläderna jag är tvungen att göra mig av med och sälja det här i bloggen. Kommer skriva mer info sen om priser, frakt och betalning.

För övrigt mår jag bra idag. Har lite ont i kroppen, känner mig stel och knakig i lederna. Det är helt sjuuukt va högt det låten när mina vrister knäcker. Varför gör dom det?! Det gör inte ont, men det låter ju som om något knäcks ordentligt!

Dagens frukost idag var enkel. En skål med filmjölk, fitnessflingor, blåbär, banan och en skiva rågbröd med bonjour och tomat! Smaskigt. Någon dag (kanske min födelsedag på måndag?) ska jag göra amerikanska plättar och äta till lunch eller något. Har varit sugen på det ett tag nu! Visst är det gott?

Nej, städa och baka var det. Återkommer med recept och bilder på kläderna!
Ha en bra dag allihopa!! KRAM!
(Förresten så uppskattar jag verkligen alla kommentarer jag får! Långa och korta. Så TACK!)



Godkväll.

Tänkte bara göra ett avtryck i bloggen så att ni vet att jag lever. Förlåt för att min blogg är så otroligt inaktiv just nu, men jag har varken inspiration eller ork att lägga ner någon kärlek till skrivandet. Ibland kommer det, ibland inte. Känner att jag har så fruktansvärt mycket med mig själv just nu att det är galet. Tankar hit och tankar dit. Senast en sjuk tanke nådde min hjärna var nu vid middagen. Jag planerade att strunta i kvällsmålet, bara för att min övriga dag gått så dåligt. Men varför göra dagen sämre än den redan är? Så nej, jag ska ta någonting till Top model ikväll. Jag lovar! Tror jag ska göra välling. Ja ni läste rätt. Välling är riktigt gott och även vuxna kan dricka det. Jag själv älskar gyllenhammars havrevälling som man blandar med mjölk. Egentligen hade jag velat ha havremjölk i min... men sån har jag inte hemma. Buhu!

Vad brukar ni äta på kvällen? (om ni nu äter något)

Till middag åt jag fullkornsmakaroner med köttbullar och tomat/chilisås. Ganska gott! Men ingen smaksensation direkt. Det finns godare mat, men ibland är köttbullar riktigt gott. Åt ett knäckebröd också med cream cheese. Jag vet att min portion var sjuuukt liten men ja. Jag vet att jag förstör för mig själv, men FAN vad svårt det ska vara!

Ibland är jag så himla avundsjuk på min övriga familj. De säger jätteofta "åh jag är så sugen på något gott" eller "jag ska nog baka kladdkaka ikväll". Och jag bara skriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiker inombords att jag också vill ha. Men även när mamma står där med kladdkakan färdig och frågar "vill du ha en bit?", så säger jag nejtack. Grrrrr!
På lördag ska jag i alla fall äta efterrätt. Jag vet att jag inte borde planera och tänka så mycket på det. Men det är väl rätt självklart att jag gör. Jag vet dock att det kommer bli naturligt när jag tar en bit och att jag inte kommer ha någon ångest i själva ögonblicket. Det är mer innan och lite efter.

När har ni (som har ätstörning eller liknande) oftast starkast ångest? Innan, under eller efter en måltid?

Missa inte Top model ikväll! Det ska inte jag.
Sköt om er. Puss <3



Bilden är inte tagen av mig.

Torsdag.

Godmorgon. Vaknade av att mamma stod och kokade havregrynsgröt. Mycket gott med krossade linfrön och russin. Underbart sätt att starta dagen på. Sitter och tittar på lite Thailandbilder just nu och drömmer mig bort. Det är så vackert där att man tappar andan, och ändå har jag inte sett det in real life än. Det är 5 månader och 7 dagar kvar tills vi åker. Det låter länge, men det kommer gå fort. Jag räknar faktiskt ner dagarna till och med. Haha!

Många frågar mig om och när jag ska börja på Idun. Jag vet inte än. Mötet är inte förrän nästa onsdag den 24 sep. Då vet jag förhoppningsvis mer! Jag hoppas och ber om att jag ska få börja där. Att en plats finns åt mig också så att jag kan slippa detta såkallade liv och börja om igen. Längtar nått så sjuuukt. Kommer antagligen inte längta dit lika mycket sen när jag väl börjat där och utmaningen är ett faktum. Men whatever, jag kommer nog över det...

Idag ska jag nog ta en långpromenad, kanske vid stranden. Måste försöka hitta min vinterjacka... det är så helvetes kallt! Funderar lite på att köpa en ny faktiskt. Har hittat denna fina från h&m. Billig och riktigt skön! Har varit och provat den innan.



Hittade en sjukt mysig tröja också. Åh! H&m nästa tack.
Sköt om er! Puss

Having feelings and talking about them are quite different

Har pratat ut med mamma ikväll. Eller snarare gråtit ut. Båda grät (har inte gråtit såhär på riktigt länge). Känns helt otroligt skönt nu efteråt, som om jag blivit några kilo lättare. Det känns för personligt att ta upp vad vi pratade om här i bloggen, så jag väljer att hålla det för mig själv. Men jag mår bättre nu i alla fall.

Ska lägga mig under mitt stora duntäcke och läsa en bra bok. Gud vad jag känner för det!
Sov gott vänner. Kram <3

Varför äter vi egentligen?

Nu precis när jag satt här kom jag på en sak jag tänkt på väldigt länge. Jag läser ofta recept och annat om mat på nätet, och nästan aldrig står det under ett recept att "detta är gott". Istället står det "detta är nyttigt, GI, fettsnålt, bra för magen, bra för huden, kalorisnålt" osv osv. Då ställer jag frågan, varför äter vi? För att det ska vara "bra för oss" eller för att njuta, bli belåtna och tycka något är gott?

Självklart ska det vara en balans mellan de båda delarna, men fokuserar vi inte lite väl mycket på "vad som är bra för kroppen"?

Jag såg precis en video på msn.se där en kvinna skulle göra en "yogafrukost" som hon kallade det. Hon skar så fint sin banan, ananas, jordgubbar, strödde på kanel "för att det är nyttigt", pumpafrön "för att det finns magnesium i det"... hon sa inte en enda gång "för att det är gott". Vad äter vi med egentligen? Hjärnan eller smaklökarna?

Detta stör mig nått otroligt eftersom jag själv oftast äter efter vad hjärnan säger. Det som anses vara nyttigt framför det jag kanske tycker är godare. Kanske är det därför människors hälsa försämras mer och mer för varje år som går? Vi blir mer fixerade, men samtidigt mer sjuka! Både fysiskt och psykiskt.

Hur väljer ni maten ni äter? Med huvudet och tankarna eller smaken och njutningen?
(Detta blev luddigt skrivet, men jag tror ni fattar poängen!)


Onsdag 17 september

Förlåt för min frånvaro, men nu på morgonen har jag varit hos min sjukgymnast. Gick lika bra som alltid. Kom överens om att jag ska prata ut ordentligt med mamma. Min sjukgymnast sa att jag måste tänka mer på mig själv än att gå och oroa mig och ta ansvar för alla andra. Hon har nog väldigt rätt i det!

Var precis och hämtade ut mina p-piller (neovletta 28) men jag vågar inte ta dom! Haha. Läste lite om biverkningarna, och det är verkligen inga trevliga sådana! Blodproppar, stroke, kräkningar, minskad sexlust (inte bra) och massa annat otrevligt. Sen vet jag inte riktigt HUR jag ska ta tabletterna. Gynekologen sa att jag skulle börja vilken dag som helst, eftersom jag har ju ingen mens och kan inte börja på min första mensdag. Men hur gör man med dedär sockerpillerna då? Ska jag ta dom istället för p-pillerna när det är dags? Eller gäller det bara dom som använder pillerna i annat syfte än jag? Ni får hemskt gärna berätta!!

Ska nog gå till biblioteket nu. Böcker är mysigt när man mår lite dåligt och är frusen! Min huvudvärk vill inte ge sig...

Puss!

Thoughts

Slåss mot lite ångest såhär på kvällen. Inget vidare roligt kan jag meddela! Fan att den ska komma överhuvudtaget. För ingen anledning alls typ. Eller jo, middagen var det ja. Jag ska bara försöka att vända detta till något positivt nu. Att jag faktiskt åt. Att det var en normalportion också. Det ordet klingar negativt i mitt huvud. Normal. Det är ett av de mest värdelösa orden enligt min mening. Jag hatar det! Vem fan är normal? Och vem är onormal? Finns det normala människor? Ordet perfekt är också ett sånt ord jag inte klarar av i den benämningen. Nej, blä. Bort bort bort!

Ska försöka vara stark ikväll, för jag vet att jag överlever dessa tankar. Jag vet vad jag vill i mitt liv numera. Jag har ett mål och en dröm. Det + motivation och vilja kan ta en långt.

Ikväll ska jag dricka yogite och se på Top model. Lovely! Ska gå och försöka glömma min ångest nu.

Puss

Min nya kjol



Idag fick jag hem kjolen jag vann. Är supernöjd! Den är såå fin. Är väldigt glad att jag valde detta tyget.
Kul att ingen annan har en likadan kjol, eftersom hon jag vann den av sydde den själv! Jag vill också kunna sy...

Tisdag 16 september

Sex dagar tills jag fyller år. Ska bli roligt faktiskt. Känns som en nystart liksom, även ifall det bara är en siffra. Det är likadant när det blir ett nytt år. Man känner liksom "nu jäklar ska jag ta tag i det och det och det". Oftast blir det ju inte så, men någon gång ska bli den första, eller hur?

Mamma joinar mig här hemma nu. Hon är sjuk! Det blir ju så när man utsätter kroppen för stress. Man blir mer mottaglig för virus och sånt skit.
Blir väl lite pyssel här hemma idag. Måste förbereda maten till lördag, handla, baka bröd, göra morotskakan osv osv. Och STÄDA! Åh gud, jag hatar att städa. Det är underbart att få rent, jag mår mycket bättre psykiskt då... men själva städningen är ju så fruktansvärt tråkigt. Jag föredrar att städa någon annanstans i huset. Mitt rum är liksom bara kläder, kläder, kläder. Förresten så har jag hittat lite kläder jag tänkte sälja här på bloggen. Har svårt för att göra mig av med kläder, men jag måste verkligen. Eller så rasar min garderob!

Njä, jag ska väl röra på mig lite. Här kommer dagens frukost också. Värmde en scones som jag bakade för ett tag sen. Gott! Recept finns här. Jag åt den med cream cheese och en tallrik havregrynsgröt med soyamjölk och bananskivor. Mums!


Godkväll cupcakes

Vad gör ni? Jag såg precis på Extreme home makeover. Är inte det ett helt underbart program? Jag blir så glad när de hjälper människor som verkligen behöver det. När de sen får se sitt nya hus och blir så glada är tårarna svåra att hålla tillbaka. I just love it!
Nog om det. Jag har funderat lite ikväll, och har kommit fram till att jag behöver skriva ner lite positiva framsteg jag gjort efter min långa svacka. För jag har gjort framsteg, men mitt i allt kaos är det lätt att glömma bort.

1. Jag är lite tryggare i min kropp
2. Jag äter ibland med glädje och tycker det är gott
3. Jag kan tänka "jo, jag behöver äta den här mackan" och så gör jag det också
4. Flera måltider äter jag varje dag, frukost, lunch, mellanmål, middag och kväll
5. Jag känner mig motiverad att införa godis/glass/efterrätt på fredagar eller lördagar
6. Jag längtar tills jag börjar på dagvården (det trodde jag aldrig)


Okej, kanske ingen superlista direkt. Men äh något bra var det i alla fall. En sak jag också vill är att skriva om mat som något väldigt positivt här i bloggen. Inte "ååh nu åt jag det" eller "jag blir tjock om jag äter detta". Istället vill jag komma med goda recept, och fina matbilder. Har fått nån dille på att fota mat den senaste tiden. Har funderat fram och tillbaka om det är ett beteende som kommer med sjukdomen, men nej. Det känns verkligen inte så. Jag älskar helt enkelt att fota, och mat gör sig så bra på bild. Det är roligt att ta en riktigt bra bild, där maten ser lockande och god ut. Förresten så tycker jag det är riktigt roligt att laga mat och hitta på nya kombinationer och recept. Har alltid gjort det, ända sen jag var liten faktiskt.

Det kanske blir en kokbok av alla mina bilder tillslut? Haha! Vem vet...
Nej, nu ska jag läsa lite bloggar och sen slänga huvudet på kudden.
PUSS!

Breakfast



Okej, jag verkligen Ä L S K A R frukostmat. En dag utan frukost så är jag inte mig själv. Jag funkar varken psykiskt eller fysiskt. Under hela min sjuka tid så har jag aldrig hoppat över frukosten. Den har varit liten såklart, men den har ändå funnits med. ALLA andra måltider har jag någon gång uteslutit. Men frukosten består, och det sägs ju att den är den viktigaste måltiden på hela dagen! Det betyder ju inte att man kan äta enbart frukost på en hel dag. Men med frukost i magen står man sig mycket längre, man får mer energi och det bästa är ju att det är så GOTT!

Vilken frukostmat tycker ni bäst om?

Jag ska verkligen ta mig i kragen och variera mina frukostar lite mer än vad jag gör nu. Visst äter jag olika varje dag, men jag behöver helt enkelt mer att välja mellan. Här kommer lite goda recept jag ska testa framöver. Hoppas ni gör det också!

Hemmagjord granola
1 dl fiberhavregryn
1 dl kokos
1 dl boveteflingor
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 msk flytande honung
3-4 msk vatten
en nypa salt
1 tsk kanel
1 dl blåbär

Blanda allt och sprid ut på ett bakplåstpapper, rosta i ugn (175 grader) i 10-15 min.

Fikonmarmelad
200 g torkade fikon
1 burk fikon i sockerlag
210 g saft och skal av 1/2 citron
2 dl socker
1 1/2 dl vatten

Strimla de torkade fikonen och ta bort skaften. Skär de väl avrunna fikonen i små bitar. Blanda fikonen, citronsaft och skal, socker och vatten i en kastrull. Koka sakta i 15 min. utan lock. Häll marmeladen på rena burkar och förslut.

Blåbärsmoothie
2 1/2 dl vaniljyoghurt eller mild naturell youghurt
1/2 banan
1 dl frysta blåbär

Mixa och drick.

Dinkelmuffins
1 1/2 dl Kesella 1%
1 dl vatten
1 st ägg
1 1/2 dl Hermesetas
2 1/2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 dl grovt dinkelmjöl
1 dl sojamjöl
1/4 dl linfrö
1 1/2 dl frysta hallon

Vispa Kesellan med vattnet, tillsätt därefter ägget. Blanda noggrant de torra ingredienserna i en separat skål och tillsätt sedan äggblandningen. Blanda sist i hallonen, smulade i mindre bitar. Fördela i 9 mindre formar, placerade i muffinsplåt. Gräddas 20-30 min i 200°C.

Äggröra
4 portioner
2 msk margarin eller smör
8 ägg
4 msk mjölk
½ tsk salt

Smält fettet, på svag värme, i en vid kastrull. Rör lätt ihop ägg, mjölk och salt med en gaffel. Häll äggsmeten i kastrullen och rör med en trägaffel mot botten tills äggröran blivit tjock och krämig.
För mindre eller större sats: Beräkna 2 ägg och 1 msk mjölk per person.

GI-gröt
1 portion
3,5 dl vatten
0,5 dl rågkross
0,5 dl korn, krossad
2 st aprikoser, torkade & hackade
1 st fikon, torkade & hackade
1 msk linfrö
1,5 dl lättmjölk
salt

1. Hacka aprikoser och fikon i små bitar. Blanda vatten och alla övriga ingredienser i en kastrull.
2. Blanda runt och koka sedan gröten tills kornen känns mjuka, cirka 20 minuter. Servera med mjölk.

Amerikanska pannkakor
2 ½ dl valfritt mjöl (dinkel, fullkorn, vanligt)
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 msk socker
2 ½ dl mjölk
2 msk smält smör + smör till stekning
1 ägg

Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten. Vispa sedan i mjölk, smör och sist ägget. Stek pannkakorna i lite smör i en stekpanna. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända. Servera med färsk frukt, bär och varför inte lite sirap eller florsocker.

Mineral makeup från Loréal



Nu har jag testat sminket jag köpte igår. De kostade ca 180 kronor stycket. Jag började såklart med att rengöra ansiktet grundligt. Jag brukar använda clerasil även ifall jag knappt har några finnar, men det känns väldigt rent och fräscht efteråt. Sen använder jag speciella våtservetter som är gjorda för ansiktet, och torkar av eventuella sminkrester. Därefter smörjer jag in med vanlig ansiktskräm och torkar av lite med en handduk så att inte sminket jag sen lägger på ska smetas ut.
Foundation till vänster på bilden använde jag såklart först. Man skakar på burken och skruvar sen av borsten och använder den. Applicera med cirkelrörelser över hela ansiktet eller där du vill täcka ojämnheter. Sitt helst i dagsljus.
Sen använder man bronzern på kinder, näsa, panna, haka och ovanför ögonen.

Vad tyckte jag då om dessa? Skitbra! Det blev överraskande jämt men såg ändå naturligt ut. Mjuk och skön blev huden också, och hittills (ca 3 timmar efter) sitter sminket lika bra som när jag applicera det.
Bronzern tyckte jag också väldigt bra om. Det finns två olika, en för blonda och en för brunetter. Denna (för blonda såklart) passade min hy väldigt bra och blev otroligt jämt och det skimmrar lite lagom blygsamt.

Det enda negativa är att borstarna är små. Jag föredrar en större borste men de små funkar ju.

Mineral makeupen från Loréal får 4 poäng av 5 möjliga. Ett supersmink som känns fräscht och bra för huden!


Måndag 15 september

Måndag igen. Gud vad veckorna går snabbt nu när jag är hemma. Det är ganska långtråkigt, men det dröjer väl förhoppningsvis inte länge tills jag kommer in på dagvården. Det är både skrämmande och skönt på samma gång att börja där. Skrämmande är det ju för att det är den "svåra" vägen. Jag lämnar min "trygghet" i sjukdomen och kastar mig ut i det jag länge varit så rädd för. Skönt är det eftersom jag slipper tänka på vad, när och hur mycket jag ska äta. 3 måltider äter man där. Frukost, lunch och mellanmål. Samtidigt kommer jag sakna min egna mat. Min egna müsli, gröt, hembakade bröd... det suger såklart. Visst, på helgerna kan jag ju äta det, men hela veckorna! Blä. Hoppas det är god mat och inte bara typ sliskiga flingor på morgonen, fiskpinnar och sånt slabb. Fast på tal om fiskpinnar. Fiskpanetter är sjukt gott! Sånna stora med frasig yta. Det va flera år sen jag åt det sist. Säkert 5 år.

Sitter här med vovven i knäet. Hon är så kelsjuk! Supermysigt. Ska snart gå och testa sminket jag köpte igår. Många av er är ju intresserade om det är bra eller inte.

Ska nog bada hunden också, för fyyy vad hon luktar. Hon åt kattbajs igår. MYSIGT!! Naah. Hon är alltid matgalen efter att hon löpt. Så jag ger henne torrfoder med filmjölk nu. Hon ääälskar det! Haha. Bra för magen är det också, så jag ville ju inte vara sämre så jag åt själv filmjölk imorse. Med havrefras, banan, solrosfrön och kanel. Och en macka på det med leverpastej och gurka. Och just det, en kopp starkt yogite med soyamjölk. Sååå gott.

Nej, duschen nu! Puss & kram

Nya tröjor och smink

Ja, jag shoppade lite igen. Hittade två urmysiga tjocktröjor som jag tyckte var riktigt gosiga, speciellt nu när det börjar bli så kallt. Det blev även smink från Loréal. Den mineral-makeupen! Har varit sugen på att köpa det länge nu, så det var dags för det nu. Kommer testa dom imorgon och säga vad jag tycker om dom!

En superskön cape med krage från h&m. 298 kr.




En vit luddig kofta, också från h&m. 298 kr. Suuuperskön och varm! Tog den i en stor storlek eftersom de var ganska små/korta.




Och sminket då. En foundation i puderform, och en bronzer. Perfekt! Ca 180 kr styck!



Har precis ätit bönsallad (vita bönor, kikärtor, kidney, canellibönor) med majs, avokado, soltorkade tomater, tomat, gurka, vinäger, salt och peppar + en skiva Wilmas knäckebröd med ost och skinka. Muuums!

Pratade lite med mamma också, hon frågade hur det går med maten och sådär. Pratade kanske inte så mycket om det, men lite i alla fall. Känns skönt att ha haft en dag med henne...!
Hoppas ni haft/har en bra dag. Puss!

Jag vann en till tävling!

Wii. Vilken turvecka det varit för mig. Vann en till tävling!
Detta vann jag.



Och jag lovar, jag ska äta chokladet själv!

Söndag

Godmorgon! Åh söndag. Som ni vet älskar jag söndagar, just för att de är lugna och mysiga. Jag är absolut en mys-människa. Kan ha myskvällar alla dagar i veckan helt utan problem, jag tröttnar aldrig.
Jag tror jag håller på att bli riktigt sjuk alltså. Igår kände jag av det litegrann, men idag! Wooh. Nu inatt sov jag med linne, trosor, morgonrock och duntäcke. Annars hade jag frusit ihjäl. Sitter här och huttrar lite nu också faktiskt, blä. Huvudvärk har jag också, men än har det inte brutit ut på riktigt.

Idag ska mamsen och jag till Malmö en sväng. Ska bli mysigt. Tänkte kanske bjuda henne på en fika och prata lite. Sen fyller jag ju år nästa helg, så hon ska köpa något sa hon... även ifall jag inte vill ha något egentligen. Klart jag vill ha något, vem vill inte det. Men vi ska ju faktiskt åka till Thailand, och det är bättre att spara pengarna till det. Eller att hon istället köper något åt sig själv. Jag har tillräckligt med saker! Haha.

Nu på morgonen åt jag flingor med hallon, banan och soyamjölk. En grov macka med ost, skinka och gurka. Väldigt gott med hallon till flingorna! Det är rätt trist att bara äta flingor med mjölk/yoghurt. Godare att tillsätta lite frukt, bär och nötter.
Nä, jag ska väl gå och göra mig iordning nu. Ha en skön söndag!
Puss!



Jag gillar mjölkdroppen i hallonet. Fint va?

En doft av nybakat

Brödet jag bakade var SJUKT gott! Yay, en ny favorit. Men jag ändrade om receptet jättemycket, så det smakar nog inte som det vanliga. Tycker alla ska testa min version istället, hihi! Väldigt saftig, mättande och gott bröd med en lite lagom krispig kant. Åh, kärlek. Själv åt jag med cream cheese. Kan knappt bli bättre! By the way... det doftar U N D E R B A R T!





Godaste brödet
1 bröd

2 dl havregryn
5 dl fullkornsvetemjöl
½ dl krossade linfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
1 dl russin (jag tog gula och svarta)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk
1/2 dl flytande honung
1 rivet äpple
1 dl äpplemos

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, honung, rivet äpple och äpplemos. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Jag åt brödet tillsammans med världens godaste kycklingsoppa á la min mamma. Haha!

Kycklingsoppa
1 liter vatten
2 buljongtärningar
1 klyfta vitlök
Hackad purjolök
Rotfrukter efter smak och tycke (morötter, potatis, palsternacka osv)
Kidneybönor
Majs
Stekt kyckling

Koka upp vattnet med buljongtärningar och löken. Tillsätt rotfrukter och koka ca 10 minuter (tills de blivit mjuka). Dra kastrullen från plattan. Häll i kidneybönor och majs (konserv). Tärna stekt kyckling och häll i soppan.
Klart!



Puss!

Brödbak

Har precis bakat bröd (står i ugnen, bild kommer). Tycker det är så himla kul! Speciellt att exprementera lite själv, det blir mer spännande då. Ibland blir det gott, ibland inte. Denna gången utgick jag från detta recept. Älskar bröd med nötter och frukt i. Man behöver nästan inget pålägg då, för brödet är så saftigt och gott i sig. Philadelphiaost är en favorit på sånt bröd, mums! Ska smaka det till middagen idag, som förhoppningsvis blir kycklingsoppa. Love it! Mammas goda med rotfrukter och annat gott.

En mindre trevlig sak är att jag håller på att bli förkyld. Det är INTE vad jag vill just nu. Jag är så rädd att min aptit kommer sjunka ännu mer, och att jag tappar i vikt eller liknande. Min kropp pallar inte det. Och jag har riktigt lätt för att bli sjuk just nu. Mitt immunförsvar är på botten vilket det normalt inte brukar.
Så nu sitter jag här och huttrar i höstkylan med joggingbyxor och min nya gosiga halsduk från Indiska. Tack och lov blev jag lite varm av brödbaket, hihi!

Vilket är erat absoluta favoritbröd? Har ni receptet så skriv gärna det!! Jag kanske blir sugen på något av era bröd, och bakar det jag också.

Puss på er <3

Den trettonde

Jag tycker inte om siffran 13 längre. Denna dagen betyder otur, olycka och sorg. Det är nu exakt 3 månader sen en av min familjs absolut närmsta vän gick bort. Det känns fortfarande overkligt, som att det inte hänt. Jag tänker fortfarande ibland att det är hon som ringer. Alltid när det ringde hos oss innan brukade vi skämta om att det var hon som ringde. Men nu kommer inte de samtalen längre, nu hör man inte hennes glada röst där i andra änden... livet är bra kort, och kan ta slut vilken sekund som helst.

Nära och kära runt omkring mig får cancer och andra sjukdomar. Min mammas andra bästa vän fick cancer för inte alls längesen. Av värsta sorten. En annan vän fick ett ordentligt anfall för nått år sen och höll på att stryka med hon också. Min gamla högstadielärare har fått cancer och en väldigt allvarlig sådan. En av mammas arbetskamrater dog för nån månad sen, också i cancer tror jag.

Jag kan hålla på hur länge som helst med att rada upp personer som har livshotande sjukdomar och som gått bort den sista tiden. Det enda positiva i allt detta elände är att jag själv får lite motivation att ta tag i mitt eget liv, och göra något bra av det. Innan det är försent! Kroppen tål inte hur mycket som helst. Plötsligt lägger den av i protest. Det är en av mina värsta mardrömmar... att bli dödssjuk och inte kunna göra ett skit åt det. Men nu kan jag det!! Jag kan bli frisk med "lite" vilja och kämparglöd. ALLA kan bli friska från ätstörningar. Det finns inga "hopplösa fall". Det trodde jag... och kan ibland känna så fortfarande, men varför skulle inte du eller jag kunna bli friska, men hon där borta kan? Ologiskt.

Ha en bra lördag. Vi hörs sen! Puss

David Sides on piano - Apologize

Guuuud. Detta är så att jag inte kan hålla tårarna tillbaka. SÅÅÅ vackert! Åh herregud. Jag ryser i hela kroppen.
Pianospel är det vackraste jag vet!!

Lyssna lyssna lyssna!
Fäller ni några tårar? ;)



(Om videon stannar eller inte går att titta på, klicka in er på själva inlägget... alltså tryck på rubriken och tryck sen på play igen.)

Min dag

Jag tog en tur till Malmö idag. Kände för att strosa runt i lite affärer och titta på kläder. Jag köpte inte så mycket, men ångrar mig lite att jag inte köpte en skitmysig tröja på h&m. Aja, en annan gång! Detta fick följa med mig hem i alla fall.

En spets-top från Gina Tricot + linnet under från h&m.







Och en halsduk/sjal från Indiska.



Ett par leggings från h&m fick också följa med hem.
Förresten, förlåt för kassa bilder, och bästa ljuset fanns i badrummet... snyggt duschdraperi va?
Har precis ätit middag, köttfärsfylld paprika + ost på med ris, grönsaker och knäckebröd. Ska göra en lyxig fruktsallad ikväll! Åt inte på hela eftermiddagen pga att jag var i Malmö. Det blir alltid så knäppt med maten så fort jag inte är hemma. Jag "struntar" i att äta liksom. Och jag brukar faktiskt inte känna hunger när jag går i klädaffärer, haha. Kanske inte så väldans bra!

Nä, ni får ha en bra fredagkväll!! Förresten... bara för att jag är nyfiken. Ska ni äta något gott ikväll? Isåfall, vad?
Puss!

Fredag 12 september

Jag drömde massa skit inatt. Bl.a att jag färgade håret mörkt... ångest! Jag som kämpat så länge med att bli blond, haha! Så den drömmen kan man kalla en mardröm, för att bli mörkbrunett igen... det lär jag aldrig bli! Inte för att det var fult eller något, brunetter är jättesnygga. Men jag trivdes inte alls i det! Det var inte jag liksom.

Denna helgen blir det mycket förberedelser inför nästan helg. Då ska jag ju fira min födelsedag! Åh det är alltid lika roligt att fylla år. Och att fylla 20 är ju något alldeles speciellt. Nu känner jag lite att jag vill ha en nystart. Nu kommer jag in i vuxenlivet och ska se framåt och inte bakåt på allt skit som varit. Nu är det fokus på mig och vad jag vill med mitt liv! Flytta, plugga, träffa nytt folk och utforska världen. Jag längtar! Men först måste jag bli frisk. Eller FRI som jag brukar säga istället. Det är ungefär som att sitta i ett fängelse när man har ätstörningar. Hela livet består av begränsningar och regler. Det är inte vad livet går ut på egentligen.

Jag försöker just nu att ha saker att längta efter. Som t.ex min födelsedag och Thailandresan. Jag längtar så otroligt mycket tills vi åker. När vi kliver av flygplanet och känner värmen slå mot en. Jag kommer uppskatta allt vi är med om där borta. Jag ska ta vara på varenda sekund. Jag ska inte nojja över maten eller begränsa mig. Då kommer jag ångra mig i resten av mitt liv!

Igår frågade mamma mig vad jag önskar mig i födelsedagspresent. "En mamma som inte jobbar ihjäl sig och som har mer tid för att umgås". Hon tog det på rätt sätt, och jag sa det inte elakt eller något. Men det är verkligen vad jag vill ha. Hon sa "det önskar jag också". Det gör verkligen ont i mig när jag ser henne stressa runt såhär.
Funderar lite på att bjuda henne på en spa-helg i typ Båstad eller Ystad. Där finns fina spa:n! Kanske vore något? Eller har ni andra tips?

Puss

Kjolar från Chicy

Idag hämtade jag mina kjolar som jag köpte från Chicy. Är jättenöjd! Passade utmärkt och kvalitén på kjolarna är helt underbar. Den lilla blommiga blev jag kär i, men kanske inte riktigt är säsong för att använda den just nu. Den gröna tycker jag är jättehöstig. Perfekt till ribbade strumpbyxor!
Det var första gången jag handlade på Chicy, och är som sagt nöjd. Dock tog det lång tid eftersom den gröna kjolen levereras från utlandet, men det visste jag ju om från början.






Dagens lunch - hemlagad tomatsoppa

Detta bara m å s t e ni testa. Helt gudomligt gott! Blev riktigt positivt överraskad att det smakade så mycket och så gott. Den fick en fin färg, var väldigt krämig och superenkel att göra! Jag exprementerade lite med ett recept jag hittade på Tasteline. Hade nämligen inte alla ingredienser hemma, men det brukar går bra att byta ut mot liknande produkter.



Tomatsoppa med linser och potatis

4 portioner

1 gul lök
 2 vitlöksklyftor
 400 gram sötpotatis (jag använde vanlig potatis)
1 msk olja
½ röd chili (jag uteslöt helt)
500 gram krossade tomater (jag använder passerade tomater, typ samma sak)
½ tsk salt
½ dl röda linser
4 dl kokosmjölk (jag använde vanlig mellanmjölk)
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl vatten
basilika (jag tog persilja)

Tillagning
1. Hacka lök och vitlök. Skala och skär potatisar i bitar. Fräs lök och vitlök i olja tills de mjukar. Finhacka urkärnad chili och tillsätt den.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 15 minuter.
3. Mixa soppan slät, smaka av med lite mera salt och späd soppan med vatten om det behövs.

Gott gott gott!

Torsdag 11 september

Oj, tänk att det var 7 år sen terrorattacken i New York hände. Tiden går så fort! Och samma dag nått år senare mördades ju Anna Lindh. Är detta en otursdag kanske? Säger någon "11 september" till mig så tänker jag på den dagen då 4 flygplan kapades och flera tusen människor dog. Visst, det dör människor varje dag i krig och annat hemskt. Men detta satte sig på nått sätt... jag minns att jag var ensam hemma den 11 september 2001. Satt och tittade på Oprah då det plötsligt kom ett meddelande på tv-rutan att det hänt en flygOLYCKA i New York. De trodde att det var en olycka... hm! Sen kom nyheterna och jag fick se det brinnande tornet. Jag hörde att mamma kom hem med bilen och jag sprang ut för att berätta. "MAMMA!! Det har krashat ett FLYGPLAN i nått torn i USA!!" minns jag att jag sa. Jag hade ingen aning om vad World Trade Center var då.

Mamma blev alldeles stirrig och sa att det omöjligt kunde vara en olycka. Hon sa hela tiden "neej, detta kan inte vara sant, vad händer?!" Plötsligt börjar folk skrika i tv:n och ett ANDRA flygplan krashar in i det andra tornet. Då blev jag rädd. Riktigt rädd! Där satt mamma och jag och såg ett andra flygplan krasha med hundratalt människor ombord, LIVE! Sen satt vi klistrade framför tv:n resten av dagen. Alla var chockade och vår telefon ringde hela tiden. "Har ni sett?!!"
Förresten så har min pappa varit uppe ett av tornet en gång. Så jag har foton där uppeifrån! Det är RIKTIGT högt... förstår inte hur folk vågade hoppa, men kanske hellre det än värmen från elden...

Jag var 12 år då. Jag vet inte varför, men jag blev helt besatt av hela händelsen. Lite traumatiserad (stavning?).

Vad gjorde ni den dagen? Hur fick ni reda på det?

Förövrigt mår jag ganska bra idag, tror jag! Har lite huvudvärk och är jättetrött, men jag överlever. Ska göra en god soppa till lunch idag, som jag tänkte lägga upp bild och recept på!
Sköt om er! Kramar


Topshop in my heart



Allt är från Topshop förutom nagellacket som är från eleven.se

I love this picture



Hon är cool.

Touch me, pleace!

Godkväll! Träffade sjukgymnasten nu i eftermiddag, vi pratade mest. Har ingen att prata med numera, så hon är den enda. Sjukt va? Ingen har tid eller ork att lyssna på mig, och jag känner heller inte att jag vill "tynga ner" någon med mina problem. Ingen frågar hur jag verkligen mår. Ingen rör mig, inte ens petar... jag får en kram nån gång i veckan, inte mer. Jag blir ibland till och med förvånad när någon tar på mig. Det kan vara en hand på ryggen, det känns sjukt ovant. Ibland känns det som att andra tycker jag är jobbig och äcklig och därför undviker min närhet. Ja! Jag tror verkligen det, ända tills någon ser mig i ögonen och talar om det motsatta, och hittills har ingen ens försökt. Även ifall jag nästintill ber någon röra mig och bry sig om mig... varför ska då jag gå och bry mig om alla andra förutom mig själv? Varför ska jag ta ansvar för hemmet bara för att jag är hemma? Det betyder inte att jag har semester eller njuter av att vara ledig. Varje dag är som en dag i helvetet. Bokstavligen. Jag varken njuter eller har mycket tid över till annat. Tiden går åt till att må dåligt, tänka på mat, hur jag ser ut, vad jag äter, kaloriantal och hur mycket jag behöver träna efter måltiderna.

Ibland känns det som att jag bara klagar, och att jag kanske inte förtjänar bättre. Det ska bli så skönt att få börja på Idun. Förresten så fick jag svar därifrån idag. Jag ska dit den 24:e och träffa en där. Hon lär väl göra någon slags bedömning. Får se hur det går.

Två positiva grejer idag var att jag fick ur mig alla dessa tankar hos sjukgymnasten och att jag kände mig fin idag. Alltid något!

Ni har väl förresten inte missat att Top Model börjat sändas på tv3? Missade igår, men idag ska jag se!
Puss!

Soyamjölk

Detta är kärlek. Jag älskar ju oatley's havremjölk och har haft den på gröt och till flingor väldigt länge. Häromdagen kände jag för att testa något nytt, och köpte därför soyamjölk istället. RIKTIGT gott. Smakade vanilj! Passade underbart till min havregrynsgröt med mosad banan och kanel. Åh! Kärlek.


Onsdag 10 september

Oh jesus, tack för alla kommentarer om p-pillerna. Kunde nästan gissa att de flesta testat, och ja... era biverkningar låter ju mindre roliga. Men jag är inte speciellt orolig... men kanske inte så kul att höra från en av er att du fick blodpropp. Yay liksom! Jaja... sålänge man är medveten om det och är försiktig så ska det väl gå bra.

Var iväg imorse och tog blodprover. Tog ju dom för att kolla om jag är "frisk" i kroppen, så att pillerna inte ska vara någon fara för mig. Fyfan vad ont det gjorde att ta blodprov idag! Riktigt ont. Jag brukar inte tycka att det känns, men nu! Konstigt. De tog 4 stora rör med blod. Blä.

Någon av er skrev också att ni är rädda för att gå upp i vikt av pillerna. Alltså... ja visst, det kanske finns en chans. Men so what liksom? Man sväller ju inte bara upp i fettvikt sådär, så jag kan tänka mig att det är vätskevikt man ökar, och att när man slutar med pillerna igen så går det bort. Eller att det kanske bara är första tiden man svullnar. Men hellre det än BENSKÖRHET! Hallå? Förresten så behöver jag ändå gå upp 4-5 kilo för att ligga på normalvikt, så jag oroar mig inte direkt. Tycker inte ni ska göra det heller!!

Ska snart iväg till min sjukgymnast. Få lite massage och slappna av. Längtar!
Hoppas ni mår bra!
Puss o kram

Godkväll sunshines!

Mår helt okej ikväll. Det gick bra hos gynekologen. Förstår inte varför så många är rädda för att gå dit... det är verkligen ingen big deal. Hur som helst frågade jag såklart om min mens. Sa att den varit borta nu i 5 år och att jag är orolig. Hon sa att jag behövde gå upp några kilon till i vikt, men att det var självklart att jag skulle börja med p-piller. Det var något med östrogen eller nått. Hon sa att man kunde bli benskör om man inte haft sin mens på väldigt länge. Att man kunde få lite av det manliga hormonet, att man får mer kroppsbehåring och brösten växer inte.

Så imorgon ska jag tillbaka och ta massa blodprover + ta ut mina p-piller. HOPPAS jag får en fejkmens åtminstone. Jag tror det skulle peppa mig faktiskt. Och kanske lite större bröst? HAHAH! Förresten så heter pillerna Neovletta. Säger mig ingenting, men någon av er kanske tar dom eller har tagit?

Är ganska trött ikväll, ska upp tidigt som fan imorgon också. Har ätit lite dåligt de senaste dagarna (veckorna?), så kanske därav min trötthet. Kanske får världens matsug nu med pillerna? På gott och ont kanske, men rätt skönt ändå. Det suget att behöva äta och aldrig vara sugen på någonting...

Puss sålänge


Mitt hjärta

Åh, var bara tvungen att lägga upp denna underbara bild på min hund. Somrig eller hur? Hon är världens bästa vän. Hon vill alltid gosa, hon bryr sig inte hur jag ser ut, vad jag har för kläder eller vilket humör jag är på. Hon finns ALLTID vid min sida. Hon tröstar och hon ger mig obegränsat med kärlek.



Hon heter Tea och är en långhårig dvärgtax med en väldigt annorlunda färg. Hon är nämligen svart, brun och gråfläckig, vilket är ovanligt i Sverige men desto vanligare i USA och Kina.


Tisdag 9 september

Har funderat vidare lite på det jag skrev om igår. Ortorexi. Har läst lite kriterier över den ätstörningen, och det mesta stämmer in. Jag har faktiskt blivit helt hypernyttig. Okej, nyttigt är det ju inte eftersom det är överdrivet, men jag väljer att kalla det så i alla fall.
Igår tänkte jag tillbaka 5-6 år, då jag också var sjuk, men åt på ett helt annat sätt. Jag kunde liksom äta mer mat då än jag kan nu. Jag åt inte alls såhär som jag gör nu. Jag kunde äta tortellini, lasange, vitt bröd och ibland lite spontant utöver mina måltider. Om jag var mer hungrig kunde jag ta mer mat. Jag åt MER mat då, jag räknade knappt kalorier alls och låg säkert på 1500 kcal om dagen. Träna gjorde jag knappt heller. Det jobbiga var att jag inte kunde äta efterrätter och sånt då heller, men vanlig mat ansåg jag som nyttig mat.

Nu äter jag "nyttigare" än någonsin. En massa konstiga saker som jag inte ens visste vad det var innan. Bulgur, quinoa, makrill, hummus, GI-bröd, fullkornspasta, nötter, sojamjölk... you name it. Det ÄR ju bra mat, men att äta sånt ALLTID och FÖR LITE funkar inte. Eftersom det mesta är ganska kalorisnålt blir det ju så enkelt att få för lite i sig.

Sen måste jag säga att jag ÄLSKAR den maten jag radade upp ovan. Det är verkligen svingott, men jag har ingen balans! Och då tröttnar man lite... att inte KUNNA äta t.ex hemmalagad pizza, bara för att just pizza anses vara så onyttigt. Då känns det som jag syndat, som att jag är en dålig människa. Och inte kan jag sätta mig framför tv:n när jag precis ätit en pizza... då måste jag träna!

Så fel fel fel. Jag hatar mig själv för att jag blivit ett "nyttighetsfreak". Som sagt handlar det inte om att jag skulle tycka illa om den maten, för det gör jag... men variation tack!!

På tal om något annat. Idag ska jag träffa en gynekolog. Inte världens roligaste, men nödvändigt. Jag ska fråga om min mens, om det är farligt att den varit borta så länge, om jag kan skynda på den på nått sätt, vad jag kan göra för att få den tillbaka och om jag någonsin kan få den tillbaka...
Har ni någon fråga kanske som jag ska ställa?

Nu ska jag se ännu ett nytt avsnitt av The Hills. PUSS!

Underbar kofta

Åh, något av det bästa jag vet med hösten är koftor. Gärna stora, stickade och sköna, men även små söta med mycket färg. Tycker verkligen om denna röda med små hjärtan som kommer från Topshop.
Sockersött!


Godkväll mina hjärtan

Kände för att dra till med en söt rubrik, haha. Har alltid lika svårt för att komma på rubriker...
Min såkallade "utmanardag" gick väl sådär. Lunchen blev väl bra med couscous, kikärtor, spenat, paprika och oliver. Men mellanmålet blev en fruktsallad IGEN. S T Ö R ! Hur svårt ska det vara att äta något annat? Det kommer ju ändå inte spela någon roll, kalorier som kalorier liksom. Men skitsamma, motivationen är fortfarande kvar i alla fall.

Jag läste precis en kommentar från en tjej här på bloggen att hon tycker jag lutar åt att ha ortorexi. Jag har faktiskt funderat lite på det några gånger... och vem vet, det kanske är så? Jag tränar ju inte i flera timmar om dagen, men visst... jag promenerar 1 gång om dagen, cyklar 5-10 minuter och gör lite styrkeövningar typ varje dag. Men ja, det är ju sant att det är under tvång... förutom promenaderna kanske. Vill knappt tänka på det... liksom, ortorexi... JAG?! Det är ungefär lika svårt att inse som det var när någon läkare sa till mig att jag har anorexi. Tänkte "haha, no way..." men det hade jag ju. Frågan är bara om jag har anorexi eller ortorexi nu? Spelar kanske inte någon roll, vad vet jag. Men ändå.

Ska snart äta middag i alla fall. Ska bli väldigt gott faktiskt.

Guuuuuuuuuuud vad jag önskar att jag kunde skriva ett GLATT inlägg. Typ "jag mår så jävla bra och jag ÄLSKAR mig själv".

Sköt om er. Puss

Extra avsnitt av The Hills

Ska titta på extra-avsnittet av The Hills nu. Det sändes igårkväll och finns uppe på MTV nu. Jag är helt crasy i The Hills. Bättre serie finns inte. Tycker om Lauren bäst av allihopa. Och killarna ska vi inte snacka om... förutom Spencer, han är ju bara för mycket!! Ful och otrevlig är bara förnamnet.

Glöm inte att ikväll är det ännu ett nytt avsnitt!!


Måndag 8 september, utmaning

Godmorgon! Eller ja, morgon är det kanske inte... men förmiddag då.
Mår rätt okej idag och känner lite motivation. Ska utnyttja det och äta bra! Se hur det känns, hur ångesten känns, hur kroppen känns och hur jag mår när jag äter bättre. Mår jag sämre kroppsligt eller bättre? Ska verkligen försöka utmana mig idag. Äta mer än vanligt. Det går bara man vill, eller hur? För tänk så mycket god mat det finns som också är BRA för kroppen. Som får hår och naglar att växa sig starka och kroppen att orka arbeta. Tänk ändå så mycket som händer i våra kroppar, även ifall vi inte motionerar. Tänk att vi andas, att hjärtat slår, att vi tänker, smakar, hör, luktar... tänk att alla dessa saker behöver energi och näring för att fungera. Det är verkligen lätt att glömma bort, så även jag behöver påminnas.

Hur ska jag då utmana mig idag? Jag åt som vanligt frukost imorse. Havregrynsgröt med mango och havremjölk, och en macka med skinka och paprika. Borde ha haft smör eller avokado på mackan, eller nötter på gröten. Bättring nästa gång. Kroppen kan faktiskt inte ens ta upp en del näring i maten om man inte tillsätter lite fett. Det läste jag igår ur boken Supermat. Jag äter ofta EXTREMT fettsnålt. Och jag har hela tiden trott att jag fått i min näring ändå från maten jag åt. Så jäkla korkat! Såklart att man behöver fett. Man behöver ALLA näringsämnen. Varför är det så svårt att förstå? Och speciellt fettbiten har jag haft svårt att fatta. Men nu vet jag varför det behövs.

Just det... utmana mig idag var det. Lunchen tänkte jag äta vegetarisk, för jag har kikärtor över sen igår. Couscous med kikärtor är en bra kombination. Grönsaker på det och någon fettkälla också. Kanske lite frön eller olivolja.

Mellanmålet då... en smoothie och en macka kanske?

Middagen blir vit fisk i tomat och grönsaksröra med ris tror jag. En av mina favoriträtter som mamma lagar.

Ikväll kanske en fruktsallad med grekisk yoghurt och lite nötter.

Åh det är så svåååårt att utama!! Men jag lovat att jag ska. Jag ska ska ska för jag har INGET att förlora på det. Behöver peppning!

Vi hörs senare! Sitter vid min lillebrors dator nu. Båda mina är fucked up! Jag tror det vilar någon förbannelse över mig och datorer. De vill bara inte funka när jag sätter mig vid dom!
Puss och kram!


Söndag kväll

Tack för alla kommentarer i föregående inlägg. Det hjälper verkligen att höra hur ni står emot och verkligen äter det ni vill och tycker är gott. Ibland vågar jag också. Jag åt ALLT jag ville nu i somras då jag var på Kreta. Chokladtårtor, pannkakor, drinkar, godis... you name it. Helt underbart, men visst måste det finnas lite balans också... men det är skönt att KUNNA ibland. Att liksom släppa på alla krav och att äta så himla "nyttigt" hela tiden. Det är booooring.

Jag har himla svårt att variera mina mellanmål nuförtiden. Jag kör alltid på det "säkra" och tar en fruktsallad. Det är väldigt gott och jag lär aldrig tröttna, men variation är ju något alla behöver. Gott eller inte liksom. Och man står sig inte direkt länge på en fruktsallad. Sen är jag lite trött på hela mack-grejen. Vad kan man annars äta? Smoothies, javisst... men nja. Jag vet inte. Vad brukar ni äta till mellanmål?

Jag kände lite hopp och lycka i kroppen tidigare idag. En snabb känsla, precis som den jag fick häromdagen. Det är härligt att det kommer sådana stunder, för ibland är det svårt att hålla motivationen uppe. Ibland vill jag bara lägga mig ner och dö eller något. Sorgligt... och ibland tror jag att jag ska få leva såhär resten av mitt liv, att jag inte förtjänar bättre eller att jag helt enkelt är en svag människa. Jag borde inte se ner på mig själv såhär! Men jag gör verkligen det...

På tal om något annat så drack jag typ 6-7 glas vatten till middagen idag. Jag brukar aldrig dricka typ! Är jättedålig på det. Så nu är min mage ganska uppblåst om man säger så, haha! Ibland kan jag gå dagar utan att dricka. Okej, inte helt utan... och man får ju i sig en del vätska genom maten, men ändå. Inte konstigt att jag är svimfärdig och har huvudvärk ibland!

Hur som helst så får ni ha en bra kväll. Puss & kram <3

Snabb uppdate

Jag bestämde mig för detta tyget (nedan). Det blir nog bra va? Åh vad jag älskar att vinna tävlingar, det kan göra en hel dag (eller vecka!)
Har inte gjort så mycket idag. Gått promenad, spelat spel, ätit fruktsallad och möblerat om lite. Fick en känsla innan att jag gått ner i vikt... Det slog mig liksom. Eller att jag inte är så stor. Kanske har varit uppsvälld några dagar, jag vet inte, men plötsligt känner jag mig lite "nättare". Det är sjukt hur det kan ändras från dag till dag. Jag äter också ganska lite (fast det känns inte så). Men jag kan verkligen ALDRIG äta något godis eller efterrätt. Igår frågade mamma mig om jag ville ha något från konsum, och JA det vill jag! Men det går liksom inte... jag "bestämmer" mig för att jag "inte vill ha". Hur gör man för att komma över den rädslan? Hur gör man för att tillåta sig att njuta?! Hur gör ni? Bara gör det eller ni KAN utan problem eller ångest äta av allt?

Nä nu ska jag äta upp min fruktsallad och sen hjälpa mammi!
Puss!



Söndag 7 september

Godmorgon! Tack för era åsikter om kjolen, jag tror det lutar åt den blommiga (eller den vita med stjärnor... ÅÅH vad jag velar) .Det känns som att jag kommer ha mer användning av den än en stjärnig (eller?). Men jag hade velat ha alla egentligen, hehe.Den blommiga kan jag dock ha med mig till Thailand. Okej, snacka om tidig planering... men vafan.

Jag har ätit havregrynsgröt 4 dagar i rad nu. Jag har blivit beroende eller något! Sen jag började ha i salt så tycker jag det är mycket godare. Till och med konsistensen blir annorlunda. Mer krämig liksom. Sen har jag märkt att valnötter på gröten är helt gudomligt gott. Valnötter överhuvudtaget är smaskens! Måste köpa nya! Läste i min nya bok "Supermat" att nötter som stått framme härsknar. Det låter inget vidare, eller hur?

Jag är på myshumör idag. Älskar regninga söndagar. Okej, det finns kanske inte så mycket att göra... men det är skönt det också ibland. Liksom att bara ha lite tid över till sig själv.

Snart dör väl min dator, sitter vid laptopen.
Puss & kram!!



Bilden är inte tagen av mig.

Jag vann!!

Oh vet ni? Jag vann en jättefin kjol i en tävling idag!! Shit vad glad jag blev. Men man ska välja vilket tyg man vill ha. KAN NI HJÄLPA MIG?? Tryck på denna länken så ser ni de fyra olika alternativen. I need help! Den blommiga och den med vita stjärnor är väldigt fina... vad tycker ni?!!

Det kommer bli lite ont om bloggning nu tills jag fått ordning på min dator. Pappa ska hämta den på onsdag och se om han kan fixa den. Så tyvärr kommer jag inte kunna blogga speciellt mycket. Det SUGER! Det kliar i fingrarna liksom. Jag älskar verkligen att blogga! Är nästan lite beroende. Men nu vet ni i alla fall varför jag försvinner lite då och då.

Jag mår helt okej ikväll. Min storebror och flickvän har varit här idag. Alltid lika mysigt! Satt och såg på Americas Funniest homevideos. Så jäkla underbart program! Jag skrattar alltid lika mycket när jag ser det. Speciellt när det är inslag med djur eller barn. Haha!

Fick också äntligen mitt älskade Super Mario-spel till Nintendo DS. Jag ÄLSKAR det! Så jäkla kul. Precis som det gamla vanliga fast mycket snyggare och där var fler småspel i. Kommer nog spela det en hel del. En bra grej om jag skulle få ångest eller må dåligt. Liksom att vara koncentrerad på något annat.

Hjälp mig nu med kjolen också!!
Puss och kram till er allihopa! Tycker om er :)


Födelsedagsmat

Jag måste börja planera lite vad jag ska bjuda på för mat då jag ska fira min födelsedag. Jag älskar bufféer och småplock, så det är något jag vill ha. Men vad ska man bjuda på?

Några alternativ:

Kycklingfiléer
Pajer
Olika sallader med fetaost/avokado osv.
Hembakat bröd
Kex med t.ex tepanade (olivröra)


Och till efterrätt då? Jag vill sjukt gärna ha morotskaka eller smulpaj. Men har ni fler tips? Vad hade ni velat ha? ALLA tips är uppskattade!


Fin fruktsallad och nya böcker

Godmorgon! Jag har fortfarande problem med mina datorer. Denna gamla rensar jag just nu på virus. Typ 10 allvarliga virus och massa annat skit. Ajaj. Men denna har jag ju också haft i 4-5 år. Den nya laptopen är ju en annan historia, den har ju inga virus... det är något blaj med grafikkortet. Åh palla.

Mår hyfsat idag i alla fall! Här kommer lite bilder jag skulle lagt upp igår.
Titta vilken fin fruktsallad jag gjorde igår! Kreativt, eller hur? Haha. Kesella tillkom sen. Mums!



Mina böcker kom igår. Är nöjd med alla! Fast frukostboken var väl sådär. Liksom, recept över havregrynsgröt vet väl alla. Den imponerade inte direkt. Men perfekt till lillebror!



Boken "supermat" var i alla fall jättebra! Väldigt lärorikt och intressant fakta. Även tips och recept finns.



Puss!!

Förlåt

Jag lyser med min frånvaro, eller hur säger man nu? Denna datorn börjar också gå åt helvete nu, men här är virus på denna... det vet jag om. Så nu är nästan alla mina bilder borta, förutom en del väldigt viktiga som jag lagt över på CD.

Jag funderar helt jävla seriöst på att gå och köpa en ny dator imorgon, och köpa till 10 års garanti om det nu går. Och alla jävla virusprogram och supportshit som finns! Jag pallar inte detta MÖÖGET!

Såhär såg jag ut idag

Förlåt för extremt suddig bild, men det får gå ändå. Såhär såg jag ut innan idag, nu har jag nämligen bytt till joggingbyxor såklart. Vem går hemma med jeans?



Jeans från Topshop
Randig top från H&M
Kofta från Gina
Skinnjacka från Zara
Pumps från Wedins
Väska från Åhléns


Puss

Har varit hos sjukgymnasten

Hej på er! Har inte hunnit skriva förrän nu, jag har nämligen varit hos min sjukgymnast och gjort övningar och fått underbar massage. Helt lovely! Jag blir alltid så avlappnad när jag har varit där. Och jag gillar verkligen sjukgymnasten också, hon är så himla gullig!
Har precis ätit blodpudding till lunch, lika gott som alltid. Försöker att äta det minst 1 gång i veckan så att jag får i mig mycket järn. Man får lätt brist på det... och jag som inte ens har någon mens!! Förresten så ska jag till gynekologen på tisdag och fråga om jag kan "skynda på" den, eller bara se om den finns kvar... eller hur man säger. Hade ju varit najs nu när jag varit utan den i ca 5 år. Det är jäääkligt länge...

Känns på nått sätt skönt att det är fredag. Är sjukt orolig för min mamma som numera jobbar heltid. Hon gör inget annat än jobbar. Jobbar, sover, äter. Hon har varit stressjuk förut... och jag VILL INTE att det ska gå illa igen. Hon sa själv igår att hon var gråtfärdig för att hon inte pallar mer...så jäkla orättvist! Varför har fritidspedagoger sån SUGIG lön?!! Tänk att ha hand om 50 skrikande ungar hela dagarna. Man ska underhålla dom, hålla reda på dom, klä på/av, planera, organisera... blablabla! Usch usch usch.

Känner mig helt slut i kroppen. Konstigt! Måste nog gå och vila...
Puss!

Högst på önskelistan

Jaaaa! Nu vet jag ju vad jag önskar mig i 20 års present. En grym kamera, och inte vilken som helst, utan en Nikon D60. Är det någon som vet om den är bra? Okej, bra måste den vara... men ni som äger en, vad tycker ni? Jag tycker att jag är ganska bra på att fotografera om jag anstränger mig lite. Tror ni denna hade passat mig?

Den kostar ca 5000-6000 kronor. Jag. Vill. Ha.


Today's lunch

En burk tonfisk blandat med kesella, salt och peppar. En portion (JA ENLIGT DEN JÄVLA FÖRPACKNINGEN OCH INTE MITT HUVUD, sorry...utbrott) bulgur med spenat och paprika. Mosad avokado och salladsblad.
Detta gjorde jag bra. ;)



Väldigt gott!

Drömskor

Det kanske märks att jag tycker om svarta och höga skor? Jag är ute efter ett par snygga stövletter nu till hösten. Gärna med snörning! Jag borde kanske inte alltid gå i högklackat, men det är svårt att låta bli. Mina fötter hatar mig, men man blir ju så lång + att skorna är SUPERSNYGGA!




Börjar ovanifrån till vänster.

Roberto Cavalli (drömskorna)
I mocka, Topshop
Vita med öppen tå, Forever 21
Svarta med snörning, Topshop
Svarta med rutig (sjukt trendigt med rutigt i höst!) klack, Asos
Glansiga med smal hög klack, Forever 21

Torsdag 4 september

Jag får dagligen mejl från tjejer som är förvirrade och säger att de tänker ständigt på mat, vikt och utseende. Dagligen! Det är helt ofattbart hur många som har någon slags ätstörning. Ändå känner man sig ofta helt ensam om sina tankar och problem. Jag själv gör det. Totalt ensam. Även ifall mina närmsta säger att de förstår mig och vet hur jag känner mig, så tror jag faktiskt inte på det. Det känns som det är jag mot världen. Samtidigt vet jag att dessa problemen snurrar i väldigt många tjejers huvuden. (Även killar kan ha ätstörningar, men det är mindre vanligt.)
Jag blir både glad och ledsen av alla mejl jag får. Självklart blir jag jätteglad att ni känner att ni kan skriva till mig, men att så många känner som jag... det är orättvist! Man känner ju oftast att en själv "förtjänar" detta, men ingen annan. Ingen annan än jag själv borde må såhär. Det är ju ganska elakt mot en själv... men i alla fall jag har lättare att hjälpa andra än mig själv. Skriva kloka ord och peppa andra.

Men sluta inte skriva mejl till mig, det vill jag inte. Jag blir bara så förvånad över att det är så många!

Min morgon började bra. En större portion havregrynsgröt med havremjölk och kanel och fruktsalladen från igår. En kopp ingefära & citronte blev det också. Jag kokade gröten med salt idag, vilket jag aldrig brukar göra. Det blev faktiskt godare! Mer smak än att koka utan salt. Bara lite grann räcker. Och ni som läst mattillåtet vet hur viktigt det är att få i sig lagom med salt. Det binder inte fett som många tror. Man kan däremot samla på sig vätska om man inte ätit salt på länge, och sen börjar igen. Men det försvinner efter nån vecka och då slipper man svälla upp så förbannat mycket som man kan göra när man slarvar med maten.

Hoppas ni mår bra idag. Kram!


Plötslig känsla

Nu fick jag en sån konstig känsla. Eller konstig och konstig, snarare jävligt bra. Typ "skit i maten Cornelia, ät vafan du vill, ät och var glad, lev och njut". Det kändes bra att känna så, men känslan försvinner lika snabbt som den kommer. Den stannar inte hos mig så pass länge att tankarna blir till verklighet.

En dag då jävlar...

En lista att övervinna

Har alldeles precis ätit pannkakor med fruktsallad och kesella. Mycket gott till middag måste jag säga! Ingen favoriträtt kanske, men absolut jättegott. Speciellt med fruktsalladen till. Den innehöll alla möjliga frukter och bär - mango, banan, blåbär, björnbär, hallon, äpple. En riktig vitaminkick alltså! Mamma gjorde pannkakorna på fullkornsvetemjöl, så de var riktigt mättande också. Föredrar nog med vanligt mjöl eller dinkelmjöl, eller amerikanska pannkakor med filmjölk och bakpulver i! Mums. Det åt vi alltid när pappa bodde här nere... amerikanska pannkakor med sirap. Åh!

Allt väl med er ikväll? Med mig är det okej, som vanligt. Jag säger alltid att jag mår "okej". Vad menar jag med det egentligen? Att jag mår bra? Hmm. Gör jag det egentligen, eller förnekar jag att mitt liv är ett enda stort fiasko? Riktigt så illa kanske det inte är, men det känns så. Ska jag vara helt ärlig så mår jag inte alls bra. Det kan se ut så på utsidan, jag är inte så mager längre och ser kanske inte det minsta sjuk ut. Men det är jag! Som fan... när jag verkligen tänker efter så är nästan alla mina beteenden sjuka. Ska banne mig rada upp alla sjuka beteenden, som jag förhoppningsvis en vacker dag kan börja bocka av.

1. Jag räknar alla kalorier som åker ner i min mage
2. Jag tränar mestadels för att bli av med fett och bränna kalorier
3. Jag tycker illa om min kropp
4. Jag vill operera mig (fast ändå inte)
5. Äter extremt fettsnålt
6. Får ångest av för mycket kolhydrater
7. Äter aldrig godis/efterrätter utan ånger och kompensation efteråt
8. Jag mår bra när jag äter lite (psykiskt)
9. Kan ibland inte äta det jag egentligen vill
10. Planerar långt innan vad jag ska äta vid vissa tillfällen
11. Äter för lite kalorier
12. Min mens är borta

Listan kan nog göras mycket längre, men just nu kommer jag inte på fler saker. Otroligt deprimerande att se denna lista, men samtidigt väldigt nyttigt för mig. Alla dessa punkter måste jag övervinna för att börja leva igen. Det går inte att leva på detta sättet, och det vet de flesta av er också! Det är nog bara jag som måste bli påmind ungefär var 5:e minut.
Ska i alla fall äta något mer ikväll. Det har inte blivit så mycket näring till min stackars kropp idag, även ifall det känns som jag äter som en gris!

Ha en bra kväll! Kramar




Ta hand om dig själv oftare



Idag har jag tagit hand om mig själv lite. Duschat med världens underbaraste shampo, Herbal Essences som doftar helt ljuvligt. Skrubbat fötterna, klippt naglar, smörjt in med brun utan sol, haft på ansiktsmask och hårinpackning. Ibland behöver man en rejäl uppfräschning!
Alla borde ta hand om sig själva lite då och då. Massera fötterna som bär dig var dag, gå utan smink några dagar, ta en powernap mitt på ljusa dagen eller kanske gå ut på en lugn promenad.

3 september, onsdag

Godmorgon! Igår kom min pappa hit på kvällen, och det gick bra. Vi pratade lite och han kollade på min dator. Den verkar fungera bra nu, men jag har inga förhoppningar än att den inte kommer krascha. Fungerar den nu så ska jag äntligen fortsätta med min bok. Har lagt det projektet på hyllan nu i några veckor, har varken orkat psykiskt eller för att datorn varit knäpp. Hoppas ni håller ut ett tag till...!

Har lite onödig ångest idag. Vet inte varför jag börjat träna så himla mycket på sistone. Jag har aldrig varit en träningsmänniska förut. Eller jo det har jag väl, men inte med tvånget i bakhuvudet. Jag har tränat innan för att det är roligt och skönt. Nu är det mest jobbigt. Går promenader varje dag, träningscyklar, springer i trappor och gör lite styrka på kvällen. Det är väl missnöjet med min kropp som sätter sina spår. Tycker jag ser helt konstig ut. Korta knubbiga ben och spinkig överkropp med inga bröst alls. Blöööö! Skit i det nu Cornelia. Det går ändå inte att göra nått åt på kort tid.

Bjöd på muffinsen igår, och alla tyckte om dom! Har själv inte testat dom... ska väl göra det snart hoppas jag. Idag ska jag äta pannkakor till middag, och det är en utmaning i sig. Får ta en sak i taget, annars blir jag galen.

Ni får ha en bra dag! Puss o kram!

Outfit to die for



Dress och skor från Topshop
Armband, väska och läppstift från Asos


Nybakade muffins

Jag skojar inte, det doftar UNDERBART! Dessa kommer jag säkert göra om fler gånger. Har dock inte testat dom än. Mår lite illa idag, men imorgon till mellanmålet ska jag mumsa i mig en. Låten man den stå i ugnen någon minut så smakar de som nybakade igen!

Visst ser de helt lovely ut?!




Muffins med lingon och kanel

Ca 15 stycken (jag fick ut 9)

2-3 dl fullkornsmjöl av dinkel
1 dl havregryn
1 dl hackade nötter (jag tog solrosfrön för mammas skull)
1-2 msk flytande honung
2 tsk bikarbonat
2-3 msk kanel
1/2 dl rapsolja (hade inget, så det fick bli flytande margarin)
2 dl lättyoghurt vanilj
1 stor mogen banan
1/2-1 dl lingon
2 uppvispade ägg

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning honung, rapsolja, vaniljyoghurt, mosad banan, lingon och de uppvispade äggen. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Goda nybakta såklart men går också utmärkt att frysa.

Recept från nlife.se

Ring ring!



En ny mobiltelefon är alltid kul att ha. Jag kan sitta i timmar och knappa med alla nya funktioner! Min mobil jag har idag är väldigt bra, jag älskar den! Tyvärr suger kvalitén på den... knapparna knäcks. Inget som märks direkt, men en mobil ska hålla längre än ½ år.
Hur som helst brukar jag alltid hålla utkik efter nya häftiga mobiler. Jag tycker allra bäst om Sony Ericsson, så jag tror inte jag kommer byta märke faktiskt. Telefonen till vänster, en samsung, är dock väldigt snygg. En touch-skärm som man egentligen undrar om den håller speciellt länge... men häftigt ändå!

Mobilen till höger är en sån jag mer kan tänka mig. En riktigt bra kameramobil med hela 8,1 megapixlar. Där finns inbyggd GPS, videosamtal, musik och massa annat.

Vad har ni för mobiltelefoner?


Morgonpromenad

Imorse gav jag mig tusan på att gå en promenad innan frukosten. Det var härligt! Synd bara att det var så mycket människor uppe redan då. Jag tycker det är så skönt när det är helt knäpp tyst, inga bilar och inga människor. Men skönt var det ändå att komma hem sen och äta en god frukost i lugn och ro. Hunden blev också väldigt glad över att få komma ut lite. Hon ligger i mitt knä just nu och verkar ganska nöjd faktiskt! Sötnosen.

Idag kommer pappa hit, eller snarare ikväll. Han ska hämta min dator och försöka laga den. Hoppas det går, för jag hatar att sitta vid denna. Den är så satans seg och den är full med virus som inte går att ta bort. Grrr!

Tror jag ska baka muffins idag. Är sugen på det och det är himla bra att ha till mellanmål tillsammans med en frukt. Så enkelt att bara ta fram ur frysen och värma i micron! Har förut bakat efter recept från nlife och de är supergoda! De är ofta sötade med banan istället för socker, och det är riktigt gott. Jag är ett big fan of bananer. Ska se om jag hittar några som verkar goda, lägger isåfall upp receptet här sen!

Till frukost blev det hallon och persika-müslin jag nämnde igår, tillsammans med havremjölk och russin. En skiva Vilmas knäckebröd med hummus och ett glas apelsinjuice.
Müslin var jättegod! Ska testa med yoghurt någon annan dag, men idag var jag sugen på mjölk och russin. Gulligt att det var hjärtformade flingor i! Sånt gillar jag.



Puss sålänge!

Takida - Curly Sue

En låt jag fastnat för totalt. Helt underbar på högsta volym!



(Om videon stannar eller inte går att titta på, klicka in er på själva inlägget... alltså tryck på rubriken och tryck sen på play igen.)


Ikea och kvällsmackor

Kom hem från Ikea för en stund sen. Varför är det så roligt att gå där?! Jag ääälskar det! Tyvärr var jag ganska trött och kände mig svag ikväll, så det blev mest jobbigt. Men jag höll mun och gick snällt runt och tittade. Har precis ätit lite mackor och färska dadlar. Det fick bli middag idag. Väldigt sällan jag äter mackor istället för middag, men idag orkade varken jag eller mamma fixa något. Tycker faktiskt bäst om lagad mat till middagen.
Testade förresten brödet jag köpte tidigare idag. "Skepparhalvon" hette de, och jag tyckte om smaken! Torra, javisst. Men det gäller att ha goda pålägg. Ost, keso, avokado eller liknande. Kanske ingen smakupplevelse, men ändå ett okej bröd. Speciellt ovandelen! Äter alltid ovandelen om det är skivade frallor, och skalken på bröd! Mums!

Stör mig lite på att jag fortfarande inte fått nån kontakt med Idun. Läkaren skickade remissen i torsdags i alla fall, så jag hoppas jag får en tid snart. Vill komma in där innan jag fegar ur!!

Åh vet ni en kul grej? Jag ska fira min födelsedag (22 sep) två gånger! Först den 20:e som är en lördag, och sen den 11 oktober. Det blir för mycket människor i vårt lilla hus annars. Får inte plats! Ska bli så himla kul. Att fylla 20 är ju lite speciellt. Ingen tonåring längre då ju! Haha! Vuxen och skit... eller är man det? Hm.

Ska se på tv nu eller nåt. Puss och gokväll!

Lunch och handling

Var och handlade lite innan, och hittade en del nya saker jag ska testa! Något av det som ni kanske redan provat?

Denna müslin såg god ut tyckte jag, och färgen är ju underbar! Persika och hallon lät som en väldigt god kombination. Nyttig är den också, helt utan tillsatt socker. Det roliga med müsli är att man kan tillsätta fler ingredienser om man vill. Som pumpafrön, solrosfrön, mandel, torkad frukt eller färsk frukt. Och eftersom denna müslin är utan socker så är den nog väldigt god till t.ex vaniljyoghurt.



Vilmas knäckebröd är det godaste som finns. Testade råg sist, och nu blev det med sesamfrön. Helt lovely med mosad avokado och citronsaft på. Mmmm! Synd bara att de är så dyra. 28 kronor på Konsum för en liten förpackning.



Ekologiskt bröd. Det gillar vi! En nyhet som ser god ut. Någon som testat?



Tidningen Chic fick följa med hem. Aldrig köpt den innan, så jag har inga höga förväntningar. Bläddrade igenom den och den ser bra ut i alla fall med mycket mode och kändisar.



Sist med inte minst, min lunch. Sallad med röda linser, kalkon, keso och mosad avokado med lite örtsalt.



Puss!

1 september

Första höstmånaden är här! Jag älskar att klä mig i snygga höstkläder. Kappor, koftor, sjalar, stövletter och snygga slimmade jeans. Men än är det lite väl tidigt, igår var det säkert 25 grader här nere! Sommarvärme ju.

Det blev ingen promenad innan frukost idag, hehe. Jag visste väl det, men jag ska ändå promenera en bra bit ikväll + åka till Ikea. Kul att veta vad ni tränar också! Jag tränar ingenting om man jämför med de flesta av er. Haha!

Öh, vet ni vad jag drömde igår natt? Om spindlar!! I fredags satt jag och såg på Americas Funniest homevideos, och det var någon som skämtade med sin kollega och satte en fågelspindel på honom när han inte märkte det. Han har den där jättelänge och plötsligt kände han den med handen och får sån jäävla panik och springer runt. Självklart drömde jag om det sen. Att jag hade en spindel klättrandes på mig och kunde inte få bort den. Kände hur mjuk den var och hur det kittlades när den gick på mig. SÅ JÄVLA ÄCKLIGT! Brrr jag ryser när jag tänker på det. Fyfyfy!

Jag mår rätt okej tankemässigt. Ska inte räkna kalorierna idag förrän ikväll. Borde inte räkna dom då heller, men att inte räkna efter varje måltid är ett steg i rätt riktning. Får faktiskt lite mindre ångest också när jag inte vet exakt.



Min frukost framför tv:n. Naturell yoghurt med banan, solrosfrön och kanel. 2 knäckebröd med hummus / ost och gurka. 1 kopp mangote med havremjölk.
Puss sålänge!

Höstnyheter från Asos


RSS 2.0