Fredagkväll

Godkväll sötnosar! Allt väl? Själv har jag lite äckelont i magen, säkert för att denna dagen också blivit konstig med maten. Äh, nya tag imorgon. Ikväll tänkte jag i alla fall käka en god fruktsallad, macka och en stor kopp te. Känns som det behövs!

Samtalet hos min behandlare gick bra idag. Som vanligt motiverade hon mig till 100 (nästan) och sa en massa kloka ord. Vi gick igenom min matdagbok och hon tyckte ändå det såg ganska bra ut. Förutom att jag hoppat över mellanmålet någon dag och kvällsmålet en annan. Har även kompenserat med träning en dag... enbart för att stilla mina tankar och känslor. De två andra dagarna jag tränat är för att det var planerat. Det kändes i alla fall väldigt bra! Ikväll ska jag försöka stå emot att träna. Fyfan vad svårt det är! Vill verkligen. Men jag får inte gå på känslan... jag får försöka lyssna på förnuftet istället. Jag ska ju bli frisk! Jag kommer ingenstans om jag jämt ska lyssna på ätstörningen.

Känner mig rastlös och har spring i benen. Samtidigt jättetrött. Känns som jag är två personer ibland. Sjukt!

Vad gör ni ikväll? Halloweenfest eller dissar ni också det? I do! Har aldrig "firat" halloween. Visst, det var roligt när jag var liten. Gick runt till folk och sa bus eller godis. Klädde ut mig till häxa. Haha! Stackars mina gamla grannar som fick stå ut. Vissa blir ju riktigt jäkla sura också! Smäller igen dörren mitt framför näsan på en. Hmm!

Ha en bra kväll i alla fall. Puss på nosen!

Matschemat

Här är matschemat jag lovade att dela med mig av. Fick det idag när jag var på Idun. De skriver inte i gram i matschemat för de vet att väldigt många blir petiga och väger sin mat. Men man får istället tänka sig tallriksmodellen, 1/3 av allt.
Dessa mängder är vad man behöver för att få i sig det man behöver. Tränar man behöver man såklart ännu mer.

Frukost:
2 dl fil eller yoghurt
3/4 dl flingor eller müsli
2 skivor bröd
2 tsk bregott
2 pålägg
2 skivor grönsaker

(man kan byta ut flingorna och yoghurten mot gröt med mjölk)

Lunch/Middag:
1 portion kött, fisk, korv eller 2,5 dl kokta bönor / 2 quornfiléer
1 msk smör till matlagning
3 st potatisar, 2,5 dl kokt pasta eller 2 dl kokt ris
1 portion grönsaker
1 dl sås
1 skiva bröd
1 tsk bregott

(brödet äter man ju till de rätter som passar, t.ex soppa, sallad eller liknande lättare mat. Man äter ju inte macka till pizza t.ex)

Mellanmål/kvällsmål:
Exempel 1:
1 skiva bröd
1 tsk smör
1 pålägg
1 skiva grönsak
2 dl fil eller yoghurt

Exempel 2:
2,5 dl fruktsallad
1 dl fil eller yoghurt
1 msk nötter

Cheap Monday

Yes! Jag hittade ett par sjukt snygga jeans som sitter helt perfekt. Sköna som satan är de också! Stretch och supermjuka. Älskar den blåa färgen också. Stort plus att de kostar 400 kr och kommer från Cheap Monday. Är så glad att de fanns i min storlek också. Sista paret fick jag tag i. 26/30. Det brukar ALDRIG finnas längden 30 i jeans. Väldigt sällan i alla fall. Så skönt att slippa vika upp och ha mig. Yay!




Sista dagen i oktober

Godmorgon! Idag ska jag till Idun och träffa min behandlare. Jag ska visa min matdagbok som jag skrivit under veckan. Någon dag är ganska bra och någon är riktigt dålig. Jag tycker det låter så lite när jag läser igenom det, men att sitta där med en macka kan kännas supermycket. Konstigt dedär! Jag kommer nog få matschema idag också, som jag ska dela med mig till er här på bloggen. Vet att en del är intresserade och säkert skulle få hjälp av det. Vet dock inte om jag själv kommer kunna följa det. Jag har haft många matscheman men aldrig följt något helt. Jag vågar helt enkelt inte! Men jag ska försöka...

Efter Idun ska jag köpa nya jeans. Jag får panik annars! Måste ha ett par som sitter skönt. Har sett några som jag vill ha. Egentligen pallar jag inte, men jag måste. Förresten så är de jeansen så billiga ändå, stort plus! Visar sen om jag köpte några.

Frukosten blev min gamla vanliga havregrynsgröt med banan, soyamjölk och kanel. En GI-ruta med kalkon till det. Vet dock inte när jag kommer få mat i mig igen. Antagligen efter Idun och shoppandet. Många timmar emellan... hatar när det blir så men ibland orkar jag inte bry mig. Det är redan så mycket tankar på mat och kropp att jag inte riktigt orkar lägga ner mer tankar på vad, när och hur. Dåligt av mig, jag vet. Men blää.

Vi hörs senare sötnosar! Ha en bra dag. PUSS!



Bilden är från Google

Kroppsnojja

Alltså är detta ett skämt eller? Jag fryser ihjäääääl! Det är så jävla kallt att mitt huvud gör ont. Mina fingrar domnar bort och näsan rinner. Fyyy! Längtar jag till Thailand eller vad? Herregud. Det blåser, regnar och är nästan minusgrader ute. Skulle egentligen ut på joggingrunda idag men no way! Får cykla en stund istället. Skönt att få upp värmen i kroppen också! Sen ska jag svepa en filt om mig och dricka te. Brr!

Mellanmålet gick bort idag. Det var inte bra och jag fick ångest för att jag inte hann äta något. Var inte klar hos sjukgymnasten förrän kvart över 3 och min buss kom preciiis när jag kom ut därifrån. Sen skulle jag iväg med mammi och handla. Men det var verkligen en engångsgrej. Det händer ju inte varje dag i alla fall. Hoppas inte min behandlare blir sur eller något imorgon. Men det tror jag inte!

För övrigt så har jag haft en riiiiktigt hemsk dag när det gäller min kropp. Fyy. Känner hur mina jeans stramar och javisst, jag ska ju upp lite mer i vikt. Men usch vilken hemsk känsla det är när jeansen börjar sitta för tajt. Försöker tänka att "äh, då får jag väl köpa nya jeans!!" men det är ju svårt. Samtidigt i all denna kroppskaos så är jag ganska nöjd med min kropp. Den är fin! Jag måste bara klä mig i "rätt" kläder. Bekväma och inte sånt som är för litet. Klart jag ser större ut i för små kläder liksom... kanske går och köper dedär jeansen jag hittade på Weekday imorgon. Cheap Monday jeans var det. De är så jäkla små dedär jeansen! Måste nog ha nån storlek större för att få ner mina breda höfter i dom, haha.

Nä, träna nu. Mysa sen. PUSS sötnosar!

Pic

Haha. Gud va längesen det var jag tog ett foto på mig själv. Gjorde ju alltid det förut! Fräsch bild va? Haha!! Precis kommit ur duschen och sitter fortfarande i mina myskläder. Så det kan gå! Men som sagt, jag är TRÖTT idag.



Frukost och planering

Godmorgon! Idag ska jag träffa min sjukgymnast för ett litet avslutande möte. Vi kände att vi inte fick ett bra avslut innan jag började gå på Idun istället. Dock går jag ju inte dagvård nu, så jag vet inte om jag ska fortsätta hos sjukgymnasten eller inte. Får väl se vad hon säger.

Usch jag känner mig riktigt trött idag. Nästan så att ögonen inte orkar vara öppna. Men det går väl över. Ska vara igång hela dagen också så jag "glömmer" väl att jag är trött. En sak är lite jobbig idag, jag ska till sjukgymnasten klockan 2 och är där i 1 timme. Alltså är jag påväg hem när jag ska äta mellanmål. Funderar på att mixa en smoothie och ta med. Kan liksom inte hoppa över det för att sen äta klockan 6 på kvällen. Det är för många timmar emellan! Jobbigt bara att jag tvingas äta utomhus... ibland går vi över tiden hos sjukgymnasten också. Åh jobbigt. Men det löser sig väl. Det blir samma sak imorgon när jag ska till Idun. Missar jag bussen efter samtalet så kommer jag inte hem förrän vid halv 1. Allt blir så framskjutet och jag gillar inte det!!

Åt annat än gröt idag. Min väldigt, väldigt goda müsli som jag gjort själv. Recept finns här. Den absolut godaste müsli jag smakat faktiskt. Väldigt smakrik, knaprig och jag älskar färgerna i den. Jag åt den med naturell yoghurt och några bananskivor. En grov macka med ost, kalkon och gurka + en kopp yogite med lite soyamjölk.

Nu ska jag hoppa in i duschen! Sköt om er. Puss <3



Hello sunshines

Mmmm har nyss avnjutit min favoriträtt till middag - sushi! Lika gott som alltid, fast lite godare denna gången eftersom jag köpte från Sushibaren istället för konsum som det blev sist.

Har haft en riktigt bra matdag idag känns det som. God mat har det blivit också! Okej jag äter väl alltid god mat, men ibland efter en måltid blir jag så grymt irriterad på mig själv att jag fegat ur och tagit samma gamla mat istället för något nytt. Fruktsallader till mellanmålet har jag himla svårt att bryta. Har sagt det förut. Det är himla gott och jag ÄLSKAR fruktsallader, men det är "trygg mat" vilket stör mig lite. Jag har ätit flingor med mjölk och mackor till mellanmål förut, för typ 1 år sen... och då var jag ju knappast tjock eller gick upp massor i vikt. Nej, jag ska börja variera mig ännu mer.

En sak jag också tänkt på är att det är lite konstigt att t.ex 2 mackor med pålägg är mindre ångestfyllt, än 2 bitar choklad. Det är hela den nyttighetsgrejen som sitter inprintad i min hjärna. Att det är så förbjuden mat med t.ex choklad. Att man "syndar". Att det är lite "förbjudet". Varför ska det vara så egentligen? Varför skrivs det så överallt? "Såhär undviker du sötsuget på lördagarna". Varför?! Är man sötsugen en lördagkväll ska man väl för fasiken käka en påse godis istället för råa morötter. Man mår faktiskt BRA av sötsaker lite då och då! Det har jag kommit underfund med i alla fall. Förut kunde det gå flera år mellan att jag åt något "onyttigt". Tänk... ÅR!! Det är ju inte klokt...

Nu flyger tankarna iväg, hehe. Som det kan gå! Men men. Ikväll är det Leila på tv. Ni vet kocken. Jag ääälskar henne! Missa inte!
Ha en bra kväll. Pussss!



Min sushi <3

Banan och apelsinsmoothie

Gjorde en god smoothie till mellanmål. Blev riktigt smarrig!

1 dl alpro soyamjölk
saften av ½ apelsin
1 mogen banan

Mixa och drick direkt. Jag åt ett wilmas knäckebröd med ost till. Yummy!


Christmas



Okej, jag kunde inte låta bli att inspireras lite av julen... redan! Hihi. Jag tycker det är så roligt med jul. Älskar mörka kvällar med tända ljus, julgranen med allt pynt, doften av pepparkakor och lussebullar, julkalendern på tv... allt! Varje år vägrar jag julstressa. Julen ska vara något fint, något avslappnande som man tillbringar med de man älskar. Julklappar hit och julklappar dig. Visst är det roligt att få, men ändå inget måste. Inte som när jag var liten. Jag vägrar känna stressen i sista minuten att "shit, jag måste köpa något till henne också!". Och så stressar man upp sig och julen blir inget annat än ångestfyllt. Nej fy.
Hittade en massa söta saker på nätet som jag skulle vilja ha till jul.

Nallen, julstrumpan, pepparkaksformarna, disktrasan och strutchokladen är från Bluebox.
De små tomtarna och portionsglöggen är från Inreda.
Kanelmandlarna är från Granit.

Vad tycker ni om julen? Älska eller hata?

29 oktober

Sov riktigt skönt inatt. Tungt. Det är så himla skönt att sova. Jag tänker inte och jag slipper ångest och obehag. Förut kunde jag inte ens sova utan ångest. Jag drömde om mat och kunde vakna upp mitt i natten och tänka på mat, vikt och kalorier. Gud... att jag stod ut! Fast det gjorde jag nästan inte heller. Jag tog sömntabletter för att inte vakna 50 gånger varje natt. Sömn är så otroligt viktigt. Man förstår oftast inte det förrän man haft problemen att inte kunna sova.

Igår var ju pappa här och åt middag. Det gick bara bra! Åt fisksoppa, pratade, tittade på min dator lite och sen såg vi på tv. Det handlade om Thailand på Packat och Klart. Tyckte inte inslaget var speciellt bra... de gjorde så att Phuket såg hemskt ut. Mycket folk, smuts, festande och sånt. Synd att de inte kunde visa en annan sida av Phuket också. Visst, det är mycket turister på vissa ställen, men tyckte ändå att det var lite tråkigt att de bara visade det. På Kata Beach som vi ska bo på ena veckan sägs ju vara lugnare och mer barnvänlig. Sen skadar det ju inte med lite liv i luckan efter vår första vecka i Krabi och de vackra öarna utanför. Kul att få lite av varje liksom!

Min frukost idag bestod av; gröt (1 dl havregryn och 3 tsk havrekli) med rivet äpple och soyamjölk + en macka med ost och gurka. En såkallad "GI-ruta". Så himla gott bröd! Ett ljust mjukt bröd med bl.a linfrön i. Tycker det är himla gott att blanda havrekli i havregrynsgröten. Blir en lite fastare och krämigare gröt. Den blir mer mättande också! Förresten, om ni undrar varför det är så lite mjölk på bilderna så är det meningen. Ville att gröten skulle synas på bilderna, men jag hällde på mer efter. Soyamjölk är sååå gott på gröt! Alpros soyamjölk, den blå förpackningen som också har kalcium i sig. Mycket bra för skelettet. Jag har slarvat en del med mjölkprodukter under min långa, sjuka tid. Så ost och mjölk äter jag mer av nu!

Hoppas ni får en toppendag! Själv var jag precis ute på en promenad. Underbart! Puss & kram



Daddy is coming

Min pappa är påväg hit nu. Jag bjöd faktiskt in honom. Tro det eller ej! Hehe. Men på sista tiden har vi kommit ganska bra överens, men jag håller honom ändå på avstånd. Jag vill varken bli sårad eller må dåligt igen om det skulle bli bråk. Vi ska i alla fall äta fisksoppa! Mums. Med vit fisk, lax, rotfrukter, bönor, lök och bröd till såklart. Tyvärr är middagen lite framskjuten... vi äter alltid klockan 6 annars. Lite jobbigt eftersom jag börjat med min matdagbok, och tiderna var ju det viktigaste i början... störigt. Men får väl skriva i "kommentarer" att det var pg.a att pappa ska komma och allt dedär. Det löser sig.

Idag blir det ingen jogging heller eftersom pappa ska komma. Så jag bytte ut det mot 20 minuters cykling istället. Min behandlare sa att det gick bra att jag bytte ut mot en annan träningsform ifall jag inte kan springa av någon anledning. Men isåfall måste det vara planerat, alltså inte vara en impulsgrej som dämpar min ångest. Ibland är det riktigt svårt att skilja vanlig träning från ångestträning. Men jag lär mig väl med tiden. Sålänge jag bara tränar på mina bestämda dagar och tider så vänjer jag mig säkert.

Nä nu måste maten va klar nån gång... puss på er!

Thailandväder


Varje dag tittar jag in på min Igoogle och ser vilket väder det är över bl.a Thailand. Det står alltid åska och regn. Kan det verkligen stämma att det alltid är dåligt väder där även när högsäsongen närmar sig? Många säger ju att även under lågsäsongen kan det vara riktigt fina dagar i Thailand. Men prognoserna här hemma i Sverige visar alltid detsamma, regn och åska. Hmm?!

Laurens outfit



Blev kär i hennes outfit hon hade på sig i lördags på "Lauren Conrad College Tour". Mmmm hon har verkligen stil den tjejen!

Dagens lunch

Åh jag älskar att blanda frukt i maten. Det är gott, nyttigt, vackert och mättande. Idag gjorde jag vanlig couscous och blandade ner färsk spenat, mango, vita bönor, sugarsnaps och pumpafrön. Serverade med en klick chilikeso. Underbar kombination mellan den söta mangon och chilikeson.
Nu ska jag gå och dricka några glas vatten, jag glömmer alltid att dricka...!



Mums mums!

Tisdag 28 oktober

Godmorgon! Uuuh vad seg jag känner mig. Har fortfarande inte kommit igång idag. Har en del ärenden jag måste göra. Det tar emot lite men jag måste. Förkyldning på G och det ser ut att vara riktigt kallt ute idag. Soligt men kallt. Idag börjar jag skriva min matdagbok. Känns lite konstigt men ändå riktigt bra. Att kunna se över hur jag äter och verkligen få in tiderna bra. Allt handlar om planering och att få in tiderna perfekt nu i början. Det är väldigt viktigt att hålla sig till tiderna för annars kan ångest och annat obehag komma.

Frukosten idag var så god, som vanligt hihi. Gjorde gröt på havregryn, rågflingor och havrekli. Tog ½ dl var av grynen och ca 2 tsk havrekli och kokade med vatten och salt. Banan, russin och soyamjölk åt jag till och en macka med mjukost och tomat. Väldigt gott att gröten blev lite mer grynig och tjock än när jag bara gör på havregryn. Jag har sagt det förr, men jag skulle kunna leva på gröt med olika tillbehör!

Satt och tänkte lite innan när jag åt. Jag skulle nog inte kunna "sluta äta" igen och bli så sjuk som för 2 år sen. Jag tror verkligen inte det. Jag älskar mat och skulle inte kunna utsätta min kropp för sån svält igen. Gröt på morgonen med mackor och goda pålägg, smarriga luncher, mellanmål, mammas goda middagar och mysiga kvällsmål. Nej just nu kan jag inte tänka mig att sluta med det igen. Aldrig mer! Det finns ju såklart ingen garanti, men att känna såhär nu känns tryggt. Om jag skulle bli värre (vilket jag inte tror och hoppas) kan jag gå tillbaka till denna känslan och minnas.

Måste komma igång nu! Duscha och göra ärenden. Puss puss!



Middagstips



Soppa är så himla gott nu när kvällarna är mörka och kalla. Jag kan äta det nästan varje dag, precis som kalla pastasallader på sommaren. Min mamma gör supergoda soppor. Vi brukar oftast göra antingen kycklingsoppa, fisksoppa eller potatissoppa. Rödbetssoppa har vi också ätit en gång och det var överraskande gott!
Här kommer ett recept på en fisksoppa som låter helt underbar.

4 portioner

500 g fiskfilé
300 g skalade räkor
2 tomater
1 purjolök
2 klyftor vitlök

1 förpackning saffran
1 tsk fänkålsfrön
2 msk vetemjöl
1½ liter vatten
3 msk fiskfond eller 1 buljongtärning
 
1½ dl matlagningsgrädde
1 lime eller citron
salt & peppar
Körvel eller någon annan grön krydda

1. Skär långa sneda skivor av purjolöken. Skålla tomater, dra av skinnet och finhacka. Skär fisken i mindre bitar och skala räkorna. Skär vitlöken i skivor.
2. Fräs purjolök och vitlök i en stor kastrull på medelhög värme i ett par minuter. Stöt med slev så att purjolöken delar sig. Strö i saffran, fänkålsfrö och vetemjöl. Tillsätt vatten och fond. Koka upp och låt småkoka i 5 minuter på medelvärme.
3. Sänk till låg värme. Tillsätt grädde, tomater och fisk. Låt småkoka i 2-4 min beroende på fisk.
4. Ta av kastrullen och tillsätt räkorna. Smaka av med lime el. citron och kryddor. Garnera med kryddgrönt t.ex. körvel.

Torra läppar



Jag haaaaatar torra läppar. När det är kallt ute och läpparna spricker, blöder och är snustorra. Jag har nog blivit beroende av läppglans, för en dag utan det blir mina läppar hemska. Kan man bli beroende? Låter ju heltknäppt. Jaja, ett bra läppglans behöver inte vara dyrt och de håller ju hur länge som helst. Just nu kör jag på billiga från h&m, superbra är dom också! Doftar vanilj och håller länge. Kostar väl runt 20-30 kronor. Love it!

Idun och bagel med keso

Mötet idag gick super. Blir så himla motiverad av att komma dit och prata med min behandlare. Hon får mig verkligen att vilja göra alla dessa otäcka saker som jag smitit undan så länge. Jag ska börja skriva matschema varje dag. Varje kväll ska jag planera morgondagen, alltså ska jag äta frukost klockan 8:30 skriver jag det, ska jag äta klockan 7:00 skriver jag det, och så måste jag hålla det. Längre än 4 timmar mellan varje måltid får det inte gå, då måste jag lägga till ett mellanmål mellan frukost och lunch. Jag får heller inte småäta mellan måltiderna, vilket jag inte gör men då gäller det ju att äta tillräckligt vid varje mål. Jag tror jag lär mig det tillslut så att jag varken är skithungrig till nästa mål och inte proppmätt.

Förresten får jag ett matschema på fredag som jag tänkte dela med mig av till er, om ni vill : )

Efter det träffade jag Fanny. Stack till Heavens World inne på Hansagallerian i Malmö och käkade bagel med cream cheese och keso. Sååå himla gott! Jag brukar äta där, och hon tjejen som gör maten hade förändrats skitmycket!! Hon var såå himla mager... blev riktigt chockad! Det var inte lite heller... hon var riktigt, riktigt mager. Jag ville nästan gå fram till henne och höra hur det var med henne, men samtidigt vet jag att det kan tas på fel sätt. Det behöver ju inte vara ätstörningar hon har, man kan avmagra av andra skäl, men jag kände ändå att jag ville fråga. Men som sagt, det kan tas på fel sätt och själv hade jag nog inte velat att någon kom fram och frågade mig hur jag mådde. Man säger nog ändå "jotack, bra".

Nä nu måste hunden ut. Puss o kram!



+ Bild

Måndag

Godmorgon! Idag ska jag till Idun på möte. Har ju börjat öppenvård och ska dit 2 gånger i veckan. Vet inte alls vad som väntar idag, kanske vägning till och med? I så fall ser jag verkligen inte fram emot det. Efter mötet ska jag träffa bästa vännen och luncha på stan. Mysmys!

Känner mig lite förkyld idag... och trött! Kan det vara för att klockorna ställdes om igår? Annars mår jag okej. Lite kämpigt med maten. Inte att äta eller så, men att bestämma mig för vad jag ska äta. Men denna utmaningen vill jag ta, klara det själv, lära mig på egen hand. Jag vill inte att någon gör det åt mig, jag vill själv. De 5 måltiderna om dagen har jag fått in i alla fall. Känns skitbra! Slipper gå hungrig eller känna hur humöret svänger.

Åt en vintrig frukost idag. Gröt med äpplemos, banan, kardemumma, kanel, solrosfrön och soyamjölk. Och en macka med skinka såklart. Äpplemos är så himla gott! Påminner mig om när jag var liten. Hade alltid det på min havregrynsgröt! Så överdrivet mycket också, haha. Honung på havregrynsgröt är också riktigt gott. Testa det!

Nu måste jag kila iväg. Hörs i eftermiddag! Puss puss



+ Bild

Kommentarer

Satt och funderade lite innan på vad jag fått för kommentarer under min sjukdomstid. Från vänner, familj, läkare och okända. Konstiga kommentarer som påverkar en negativt och kan såra. Oftast är det inte illa menat, men ibland förstår jag inte riktigt hur personerna tänker...
Jag kan inte komma på en "värsta kommentar" jag fått... men jag har fått höra t.ex;

"Du är ju inte alls så smal, hur kan du ha ätstörningar?"
"Ska du verkligen äta allt dedär?"
"Jag trodde du bantade!"

"Usch va smal du är"

Förut kunde jag inte alls förstå hur folk kunde vara så dumma och säga sånt här, men idag vet jag... de som inte drabbats av en ätstörning har inte en aning om hur det är. Det är såklart förståeligt, men ibland är det kanske bäst att bara vara tyst. Kan slå vad om att många av er som läser min blogg också råkat ut för klumpiga kommentarer. Någon ni verkligen minns som varit extra jobbig att höra?

Inspiration

Många frågar mig var jag får min inspiration från när jag lagar mina frukostar, luncher o.s.v. Ofta hittar jag underbara bilder som andra duktiga tjejer och killar tagit. Titta själva in på denna sidan och sök efter något ni tycker är gott; flickr.com.



+ Bild



+ Bild

Baka bröd


Söndagar är perfekta att stå och baka bröd inför kommande vecka. Speciellt när det är ruggigt väder som idag! Hittade detta brödet som verkar så himla gott. Tranbär är ju så goda! De går naturligtvis bra att byta ut mot andra bär eller frukter, torkade eller färska.

Såhär bakar du brödet;

Blanda mjöl och salt i en bunke. Gör en grop i mitten.
I en annan skål: Blanda i jästen, 1 1/2 dl fingerljummet vatten och honung. Rör om så att allt löser sig ordentligt. Låt vila i tio minuter. Häll ner vätskan tillsammans med resten av vattnet (också 37 grader) i mjölgropen. Tillsätt tranbären och arbeta ihop till en ganska kladdig deg.
Smörj och mjöla en 2-liters avlång form. Lägg i degen och platta till den lite upptill. Låt jäsa under bakduk (gärna lite fuktig) i 25 minuter. Strö över sesamfrön och grädda på nästnedersta falsen i ugnen i 200 grader i 35-40 minuter. Lossa från formen och banka på undersidan. Låter det inte ihåligt? Grädda i fem minuter extra utan form. Låt svalna på galler utan bakduk. Gott att rosta!

I wish


Söndag 26 oktober

Godmorgon! Ni har väl inte glömt att ställa tillbaka klockorna 1 timme? Det glömde nämligen jag. Så himla drygt! Jag som redan är en morgonmänniska gick upp klockan 8 normal tid, men idag blev det alltså klockan 7! Usch. Kommer vara riktigt trött ikväll, men skönt att det är lite ljusare på morgonen i alla fall.

Idag händer det inte något speciellt för min del. Det regnar och blåser... så tråkigt. Kanske blir en promenad ändå, bara för att komma ut lite (har ju hund). Det känns ju inte så lockande att bege mig ut på en joggingrunda direkt. Förresten så har värken i smalbenen gått över. Är ganska säker på att det bara vad träningsvärk eller en överansträngning. Men jag ska absolut vara uppmärksam om det kommer tillbaka. Syftet med mina joggingrundor är för att det ska vara hälsosamt och bra för min kropp, inte slita ut den.

Åt en god söndagsfrukost idag. Havrefras med soyamjölk, mango, banan och solrosfrön. En grov macka med pinjenötshummus och gurka. Hummusen är såå god. Den kommer från Maxos och finns i vanliga matbutiker. Dom brukar ha hummusen på lite konstiga ställen ibland, så fråga om ni inte hittar för ni bara MÅSTE testa denna! Det är nästan så man kan käka den direkt ur burken. Kan tänka mig att den är god till morotsstavar. Mums!

Ha en bra söndag! Kisses <3



Pilgrim

Dessa tre berlocker till halsbandet bytte jag till för någon dag sen. Blev ganska fint va? Ville ha en i färg, en lång och en som betyder något. Lite lycka behöver jag!


Beyonce - If I were a boy

Så bra låt. Älskar den! Högsta volym. Mmmm!



(Om videon stannar eller inte går att titta på, klicka in er på själva inlägget... alltså tryck på rubriken och tryck sen på play igen.)

Lördag

Yeah! Nu har jag bytt sladd till min laptop. Wiii. Underbart att ha min braiga dator igen!

Var i Malmö idag och träffade min bästa vän. Åt lunch, pratade och gick i affärer. Tänkte ju först gå på bio men vi kände inte riktigt för det idag. Får bli nästa helg istället. Sova över, äta naturgodis och gå på bio. Så himla mysigt!

Blev lite glad idag när två tjejer kom fram till mig på stan och sa att min kofta var jättefin och var jag köpt den. Så gulligt ju! Sånt blir jag så glad av : )

Mår ganska så bra idag faktiskt. Lite kroppsnojja men jag stöter bort det ganska lätt. Ska snart gå och käka något... vet dock inte vad...

Vilket onödigt inlägg, haha! Men vad tusan. Vi hörs sen, puss!

Min vanliga otur

Alltså, jag och datorer går INTE ihop. Från allra första början gick min laptop isönder (typ 2 månader sen). Sen nu denna veckan när jag fick den, hade HP slarvat bort laddningssladden. Pappa köper en ny, den går isönder... helt död. Nu idag tänkte jag att jag skulle flytta in min gamla dator i mitt rum... den jag använt sen min laptop gick sönder. Vet ni vad som händer?! Tangentbordet går sönder!!!! Alltså va fan! Haha. Vad är det frågan om liksom? Fast lite roligt när man tänker efter... jag brukar ha perioder då jag har massa otur hela tiden. Grr!

Ikväll åt vi en helt grymt god middag. Kycklingfilé med en sallad av tomat, gurka, romansallad, paprika, matvete, balsamico (mangosmak), salt och peppar. Till det keso med smak av chili. Muuuums! Så enkelt men så gott. Jag har fått in rutinerna med kvällsmål nu också så ikväll ska jag mumsa med macka, sharonfrukt (eller persimon om det också kallas) och en kopp te. Det är så mysigt med kvällsmums! Vad brukar ni äta på kvällen? Om ni nu gör det. Igår drack jag en smoothie med banan, grönt sött äpple, havremjölk och kesella. Och en macka på det. Supergott!! Speciellt efter träning. Så skönt att komma hem från en joggingtur, duscha och sen mysa framför tv:n med två filtar om sig och lite mysmat uppdukad. Underbart! Bl.a därför jag älskar höst och vinter.

Nej nu ska jag kila. Ha en bra fredagkväll!! Puss puss puss




Sharonfrukt/persimon

Mötet

Mötet idag gick fint. Det blir öppenvård för mig vilket låter jättebra faktiskt. Det är samma behandling som med dagvården, fast minus att man går dit och äter och är där. Så två gånger i veckan träffar jag min behandlare, sen efter 4 veckor träffar jag henne 1 gång i veckan. Låter super! Ska försöka aktivera mig lite här hemma och komma ut i det normala livet igen. Syftet med detta är liksom inte att jag ska sitta hemma och äta. Jag ska förmodligen börja någon rolig kurs eller så. Foto är jag jätteintresserad av, så kanske något inom det.

Blev lite förvånad idag när läkaren på Idun sa att några läst min blogg och blivit sura för att jag "dömt" dom på bloggen. Förresten så hade hon (läkaren) också läst min blogg och hon tyckte inte jag skrivit något konstigt. 
Jag dömmer liksom ingen. Har varken nämnt något namn eller skrivit något elakt om någon. Så jag förstår inte riktigt dedär. Förutom att man kanske är lite känsligare som sjuk, vilket jag också varit!! Speciellt när någon påpekar hur sjuk man är, när man själv inte känner detsamma. Det enda jag blev chockad över på dagvården var hur mycket friskare jag kände mig än alla andra där. Jag kunde väl inte riktigt förstå eller sätta mig in i deras situation eftersom jag själv kommit så långt. Det menas inte med att jag är en "bättre människa" än dom... veeeerkligen inte. Jag tycker alla jag träffat på dagvården verkar vara helt underbara personer, så att jag skulle ha dömt någon personligen eller varit elak kan jag faktiskt inte hålla med om.

Nog om det! Mycket kan missuppfattas på en blogg också. Ingen hör ju min röst eller kan veta om jag säger något i en elak ton eller så. Skulle liksom aldrig falla mig in att hänga ut någon och vara elak här på bloggen. Men det vet ni som känner mig också.

Nu under helgen blir det nog inte så mycket bloggande. Sladdhelveten till min laptop kom inte idag heller. Och imorgon ska jag till Malmö med Fannyälskling och mysa, gå på bio och äta någon god lunch. Har inte träffats på sååå länge. Saknar dig som in i. Jag är inte hel när jag inte träffat dig på länge. Frågan är bara vad vi ska se på bion. Någon som har tips??

Hoppas ni mår bra och att ni får en skön helg. Puss o kram!

Fredag 24 oktober

Nu på morgonen ska jag och mammi träffa dom på Idun och komma överens om något annat än dagvård. Typ samtal nån gång i veckan, hålla koll på vikten och skriva matdagbok. Prata om upp och nedgångar. Jag tror det kommer räcka. Det blir nog bra tillslut.

Förresten så har jag fått tillbaka min laptop från HP nu. Den funkar, MEN... dom har slarvat bort min laddningssladd till den!! Jäkla idioter. Pappa köpte en ny till mig, men plötsligt har den gått isönder. Skitkonstigt. Så nu har HP skickat en ny till mig, men den tycks aldrig komma... börjar bli lite irriterande dehär. Att det ska ta sån tid med allting, plus att dom är så slarviga och tappar bort min sladd. Grr!

Nu på morgonen åt jag en jättegod frukost. Havrefras med naturell yoghurt, banan och solrosfrön. En grov macka med prästost och gurka. Ost är så himla gott!! Speciellt på grova mackor.

Just det. Jag nämnde ju igår att jag har ont över smalbenen. Jag stack ut en joggingtur igår ändå, men fick gå lite emellan för det spände rätt mycket. Så nu blir det vila tills det gått över. Antingen har jag dåliga skor eller så har jag överansträngt benen lite. Mycket möjligt eftersom det var riktigt längesen jag joggade sist. Det räcker kanske med att jogga 2 gånger i veckan, och så får jag träna något annat den 3:e dagen. Variation är ju faktiskt det bästa.

Nu ska jag klä på mig. PUSS!

Torsdag kväll.

Är så himla seg. Gjorde mellanmål och la mig i sängen och läste, supermysigt. Sen somna jag! Kanske inte så konstigt med tanke på att jag var uppe kvart i 6 imorse. Skulle till tandläkaren. Jag har faktiskt alltid tyckt det varit ganska kul att gå till tandläkaren. Man känner sig så himla fräsch i munnen efteråt. Fast dom kunde skippat dedär äckliga floret dom smetar på... usch! Och så får man inte äta eller dricka en timme efteråt. Blärk! Hur som helst, jag hade inga hål och jag borstade tänderna ordentligt och hon sa att det syntes att jag använder tandtråd. Trevligt! Haha.

Har sån jäkla träningsvärk efter joggingrundan i tisdags. Mest över smalbenen. Hur stretchar man smalbenen?! Hmm. Hur som helst är det himla skönt att jogga. Att komma ut för att må bra istället för att enbart bränna kalorier. Är så skönt att min motionscykel ska ur mitt rum också. Det är faktiskt min idé! Den ger bara ångest när den står där. Så onödigt!

Förresten. Jag åt smör på mackan här hemma idag. Gick ju superlätt! Inte jättegott, men jag gör allt för att min kropp ska må bra igen. Och lite smör dör jag inte av. Bregott är faktiskt helt okej. Det går ner liksom. Och till vissa pålägg förstärks smaken också när man har lite smör på mackan.

Nu är det snart middag! Biff á la lindström med potatis. Mums!
Puss puss


Vegetarisk paj

Paj har alltid varit en förbjuden maträtt för mig, men jag tänkte att jag skulle bryta det nu och laga en riktigt god en. Pajer är ju så himla gott och ganska enkelt att göra! Man kan fylla den med nästan vad som helst. Receptet nedan verkar så gott. Gillar ni också paj?



Vegetarisk paj med sötpotatis

1 sats pajdeg
400 gram sötpotatis
2 msk olivolja
3 cm färsk ingefära
½ rödlök
1 kruka färsk koriander
100 gram mozzarella
salt & peppar

2 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
salt & peppar

Förbered och tillaga pajskal i god tid. 2 timmar eller mer i förväg. Se separat recept. Förgrädda i 200°C.
Skala och tärna sötpotatis. Skala och finhacka ingefära. Skala rödlök och skär i tunna skivor. Sätt ugnen på 175°C.

Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i potatis, ingefära och rödlök. Låt fräsa i cirka 1 minut.
Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar

Finhacka koriander och strimla mozzarella. Blanda detta med det stekta och fördela i pajskalet. Slå över äggsmeten.
Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.


Torsdag

Nu har jag pratat med de på dagvården om vad jag känner. Hon höll med mig. Att detta kanske inte är för mig, att jag är för frisk för att gå där. Skönt att hon sa så faktiskt, för ett tag tänkte jag att det kanske var fel på mig... men att få positiv respons var otroligt skönt. Hon sa att det finns annan behandling jag kan få, och det är precis vad jag vill! Ska ha möte med min behandlare och kanske läkaren också imorgon. Får se vad vi kommer fram till!

Hon jag pratade med idag sa att en friskare person kan bli nerdragen av "miljön" där. Och hon tror helt klart att jag kommer bli frisk även ifall jag inte går dagvård. Hon hör det på mig och märker det från mitt kämpande och min vilja att bli frisk. Gud vad skönt det känns!!

Tack för ALLA kommentarer jag fått angående detta. Alla får ha sina åsikter och säga vad ni tycker, även ifall jag kanske inte alltid håller med : )

Puss!

Godnatt och tack

Nu ska jag sova. Eller rättare sagt ligga vaken och ha miljoner tankar snurrandes i huvudet. Tack för alla fina kommentarer (42 nya hittills, ojoj!) och mejl! Ni är så söta : ) Är glad att jag har så fina läsare! Åker till dagvården veckan ut. Pratar med min behandlare om det på vårt samtal på fredag. Får se vad hon säger. Klart att jag vill höra deras åsikter och att jag inte bara tackar för mig och lämnar. Nä. Godnatt med er <3 Och nä, jag ska inte sluta blogga! Jag kan bara inte, haha. Är beroende av skrivandet och er såklart! ; )

...

Ibland ångrar jag att jag är så jävla öppen i min blogg. Fan vad jobbigt allt blir!!! "Du är ju inte frisk, läs dina föregående inlägg". BLABLABLA! Jag VET FÖR GUDS SKULL!!! Jag är inte frisk. Klart att ångesten finns där ibland. Men ni känner inte skillnaden, bara jag gör det. En gång hade jag ohanterbar ångest. Svälte mig i flera dagar innan och efter "onyttiga" måltider. Vägde 10 kilo mindre. Åt sallad med ketchup.

Jag skiter i detta snart. Lägger ner bloggen... jag vet inte, jag är bara trött. Matt.


Dagvård, eller inte.

Jag är splittrad. Negativiteten från dagvården har påverkat mig mer än jag trott från början. Alla som snackar om mat, vikt, utseende, att de är feta, hur mycket de ska träna... jag orkar inte det! Det skadar mig. Jag är splittrad eftersom jag inte vet om detta med dagvården stjälper mer än hjälper. Jag pratade med mamma om det nu för en stund sen... och hon förstår mig. Hon tror som jag att jag behöver komma BORT ifrån det sjuka. Sjuka människor och sjuk miljö. Jag orkar inte se tjejer sitta och gråta vid mellis, eller höra att maten vi just åt var äcklig.

Jag har ätit massa saker redan som jag haft förbjudet länge, men som jag inte fått någon som helst ångest av! Ljust bröd, smör, grädde, smulpaj, digestive, vaniljyoghurt, vanlig ost osv osv. Det känns bara helt naturligt!! Fattar ni vad skönt det är? Därför undrar jag lite vad tusan jag gör där. Jag behöver inte all denna hjälp med måltiderna. Jag klarar dom! Jag klarar smör på mackan, ge mig en chans bara! Jag ska visa er...

Nu tycker ni säkert det är konstigt att jag känner såhär redan efter 3 dagar på dagvården, men jag känner mig själv. För 2 år sen hade jag haft stor nytta av denna behandlingen, men nu är redan så mycket gjort. Jag är nästan frisk!! Jag har mina dåliga dagar, precis som alla andra, men jag äter inte mindre för det. Jag tar inte till svälten även ifall omgivningen är kaos. Jag vill inte svälta några fler gånger, aldrig mer. Jag tycker om min kropp, 3 kilo till kommer inte röra mig ryggen (bmi 20 hamnar jag på då). Min mens kommer komma tillbaka eftersom jag vet precis hur jag ska äta, och jag kommer också stoppa den maten i munnen och svälja.

Jag känner verkligen hopp om mitt liv. Men dagvården är nog inte min grej, om man kan säga så. Jag behöver komma ut. Plugga, leva, skratta, äta, må bra. Umgås med friska människor, i en frisk miljö. Hoppas ni kan förstå hur jag menar. Många av er kommer säkert säga "neej du kan ju inte sluta på dagvården!!". Men jag blir negativt påverkad av den, och att kanske träffa min behandlare nån gång i veckan, skriva matschema och hålla koll på vikten... jag tror det hade räckt. Eller nej, jag VET att det är vad jag behöver!! Jag mår så jävla bra nu psykiskt. Allt har bara lättat. Jag mår så sjukt mycket bättre än för några år sen. Fan vad jag älskar att komma underfund med hur bra jag är och hur duktig jag varit som kämpat. Jag är nöjd. Glad.

Om ni inte tror mig... ska vi slå vad? Jag ska visa er... jag ska visa er att jag kan äta vad jag vill, när jag vill, hur jag vill. Jag ska visa er att jag är lycklig, och inte alls så sjuk. Jag vill inte ens bli kallad sjuk längre!! Förut ville jag, men inte nu. Jag vill inte vara skinn och ben. Det är inte mitt ideal längre. Mitt ideal är att vara den jag är, se ut som jag gör.

Mamma ska ringa Idun imorgon och höra vad de tycker. Jag ska dit imorgon ju, inget är bestämt än. Och självklart vill jag höra vad de har att säga innan jag slutar. Att sluta där helt vill jag inte heller. Men att gå där på öppenvård är kanske ett anternativ.

Ni tycker säkert jag är nojjig och jobbig som ändrat mig, men jag är sååååå jävla överlycklig att jag mår som jag mår!! Jag får inte sån ångest längre. Jag tycker inte jag är fet. Jag älskar mat. Jag älskar livet!!

Förlåt för långt inlägg. Hoppas ni orkar läsa och att ni är glada för min skull... i alla fall lite grann.
Puss!

(Och varför ge något tid som triggar min ätstörning?)

________

Jag har inte sagt att jag är frisk heller eller aldrig tycker något med mat är jobbigt, men DAGVÅRD är kanske inte det jag behöver.

Te & mys



Nu har jag duschat efter min joggingrunda. Riktigt uppfriskande! Magontet blev lite bättre också. Ska krypa ner i soffan med en stor kopp te med mjölk. Förmodligen något milt te. Grönt te med vanilj kanske?
Vilket te är eran favorit? Vanilj? Kustfägring? Fyra frukter? Tell me!
Puss <3

Nya tröjan

Oj vilka dåligt bilder. Men strunt samma. Kväll = dåligt ljus. Tröjan är ljus ljus ljus rosa. Lite beigerosa. Helt underbar är den! Varm som attan. Den är från H&M och kostar 498 kronor. Jag hade dock tur att det var 10% rea på allt!





Tisdag, andra dagen

Oh god. Denna dagen har varit sååå seg. På tisdagar händer det absolut ingenting på dagvården. Har försökt läsa lite, tog en snabb promenad i regnet och sen har jag bara suttit typ. Helt grymt tråkigt! Men jag får väl bita ihop. Blir nog bättre med tiden, speciellt när man blir ledig på onsdagar och torsdagar.

Jag har helt sinnessjukt mycket problem med magen. Fattar inte varför! Man äter mycket yoghurt och mjölkprodukter på dagvården, vilket jag aldrig brukar. Inte i den mängden i alla fall! Kanske något min mage reagerar på? Har det varit likadant för någon av er?

Idag var det en tjej som slutade. Vet inte varför... ingen av personalen sa något om det! Lite läskigt. Inte kul att se någon sluta. Hon grät och allt. Undrar om hon valde det själv eller om hon blev utkickad. Hur som helst var det lite omtumlande, jag bryr mig ju om de som går där även ifall jag inte känner dom. Jag vet liksom vad de går igenom.

Maten är ganska god. Fräsh i alla fall. Tråkig frukost bara. Samma som igår också... och jag gillar inte yoghurt utan massa skivade frukter i. Det måste man ju ha!

Matdagen såg ut såhär idag.

Frukost: En skål filmjölk med lite allbran, en ljus och en grov macka med smör, skinka/ost, paprika och gurka. Kaffe med en skvätt mjölk.
Lunch: Fiskburgare (lax, vit fisk tror jag och massa sånt och sen något halvgrovt bröd), morotssallad (blandat med yoghurt o citron), och sallad på det.
Mellis: Äpplesmulkaka (allbran-flingor i, väldigt smarrigt) med yoghurt blandat med typ vaniljsocker eller nåt.


Mellisen var ju ganska jobbigt måste jag säga. Men den smulkakan var nog nyttigare än en vanlig. Smakade så i alla fall! Inte alls flottig eller så. Gott med mycket äpplen i. Fick dock GALET ont i magen + lite spring i benen efteråt.

Ikväll ska jag ut och jogga. Ja jogga! Det har min behandlare och jag kommit överens om. Måste sluta med 7 gånger hetsträning i veckan och istället sticka ut och jogga 3 gånger per vecka och ½ timme per gång. För sluta träna kommer jag inte göra. Jag älskar att röra på mig! Sen tyckte min behandlare det var en bra idé att byta träningsform, eftersom cyklingen och det lätt kan bli ett ont mönster igen.

Nu ska jag handla, sen middag, sen träna, sen duscha, sen MYSA! Känner mig på ganska bra humör. Har så mkt energi i kroppen! Bara efter 2 dagar. Jag tror helt klart jag kommer klara detta, bli helt frisk. Känner äntligen lite hopp!!
Ha en bra kväll. PUSS PUSS!

Frågor och svar

Fick lite frågor om dagvården, vilket jag anade skulle komma! ; )

Hur såg en matdag ut?
Frukost, lunch, mellis på dagvården, middag och kvällsmål hemma.

Var det lika mkt mat som du trodde eller mer?
Mindre faktiskt!

Tvingade de dig att äta upp på en begränsad tid?
Man ska äta upp på bestämda tider ja. Frukosten ½ timme, lunch 45 minuter och mellis ½ timme.

Åt alla lika mkt?
Yes, alla äter lika mycket.

Var det mkt större portioner än vad du trodde det skulle vara?
Mindre! (Vad jag hittills tycker iaf)

Vad fick ni för mat?
Frukosten åt jag naturell yoghurt med lite müsli, en grov och en ljus macka med smör, ost på ena och skinka på andra.
Lunch var cannelloni (3 stycken ganska små) fyllda med chilikeso, sallad och en bit bröd med smör.
Mellanmål blev en hallonsmoothie och två digestivekex med en liten skiva ost.

Första dagen

Hej. Hemma från första dagen på dagvården. Blandade känslor. Maten var bättre än förväntat. God också! Okej, inte lika god som hemma såklart, men klart ätbar.
Kände mig ganska utanför idag, haha! Men så blir det när jag håller mig för mig själv... kanske pga ångesten och allt det nya som händer. Vet inte. Eller kanske för att alla andra verkar så tajta. Försökte snacka med en tjej som också var himla tyst... tänkte att hon kanske gick att prata med, men icke! Hon tittade konstigt på mig sen fortsatte hon äta. Jaha! Så kan det gå.

Blev lite irriterad över några saker idag också. Ganska mycket negativitet från några. Säkert inte med vilje eller så, men det påverkar mig negativt. Ska försöka inte bry mig i fortsättningen, men tråkigt att vissa inte verkar ta det på allvar. Men jaja, det är inte mitt problem.
Kände lite att det var en ganska sjuk miljö också. Klart det är liksom, men lite i överkant. Lite så jag känner "shit, jag är inte alls så sjuk som dom". Bra för mig, men ändå jobbigt eftersom min sjuka sida "triggas" lite... eller mycket faktiskt. Jag lovar att ge detta några veckor i alla fall. Sen får jag se om det ger mig något eller om det är för mycket negativt hela tiden. Tyckte i alla fall om samtalen vi hade i grupper på eftermiddagen. Det gav himla mycket när alla öppnade upp och pratade om olika saker. Kände också att jag kunde dela med mig av mina erfarenheter, tankar och känslor.

Har galet ont i magen nu också. Uppblåst och värker. Har inte varit hungrig en enda gång idag heller. Känns sjukt, för jag brukar bli det. Men nu är jag bara mätt, mätt, mätt. Det går väl över med tiden.

Köpte en tröja och bytte halsbandet påvägen hem. Visar er imorgon när jag fått min laptop tillbaka!!
Hoppas ni mår bra! Känns konstigt att blogga såhär lite. Men det får bli så en tid framöver. Kommer i alla fall berätta hur dagarna varit på dagvården.
Nu är det middag! Puss & kram

Gina Tricot öppnar webshop!

Yeah! Äntligen.

Klicka här!

Tankar och smycken

Magontet sen igår håller i sig. Tänk att en dag av slarv kan göra min kropp i sån obalans. Fast samtidigt är det ganska bra att veta ändå. För då vet jag att mina regelbundna tider är till någon nytta, att det är BRA att äta flera gånger om dagen. En sak jag längtar efter är att min mage helt ska sluta krångla. Det är en av de allra jobbigaste fysiska sakerna med att slarva med maten.

Har försökt lugna ner mig under dagen, men det är svårt. Nervositeten sitter i. Känns skönt att ni peppar mig i alla fall! Det ska ni ha stort tack för.
En jobbig sak är att åka buss in till Malmö varje dag nu. Tar ca ½ timme att komma till Idun. En timmes resa varje dag. Sen kommer det bli svårt eftersom alla affärer ligger så nära. Haha! Kommer säkert slinka in i några butiker innan jag ska hem om dagarna. Jag ska det imorgon faktiskt. Ska in på Pilgrim och byta ett halsband som jag fick i födelsedagspresent. Det är ett sånt med berlocker man kan sätta på! Superfint.

Kan inte riktigt bestämma mig om jag ska ha guld eller silver. Båda är grymt fina. Gillar verkligen den röda fyrklövern! Vad tycker ni?

Ska snart äta middag. Köttfärsspett med något som jag inte vet, och en sallad med bl.a granatäpple! Gott.
Ha en bra kväll. Missa inte Ensam mamma söker ikväll. Jag hade nästan glömt!!
Puss!

I'm in love!

Ja inte i en kille tyvärr, men i alla fall i dessa fyra plaggen från stylebystars. Speciellt den övers till höger och den nederst till vänster. Ge mig! Den nederst till höger är en kjol och resten är klänningar, bara så ni vet. Jag vill ha alla! Men det går ju inte... : (


What a night

Vaknade vid 4 tiden inatt och kunde inte somna om. Alla tankar bara snurrade i huvudet på mig. Dagvården, imorgon. Herregud vad nervös jag är! Jag har hela tiden sagt till mig själv att "maten klarar jag", men jag är inte så säker på det längre. Jag har inte ätit normalt på 7 år. Det kommer bli första gången imorgon på 7 år som jag äter normal mängd mat. Jag känner mig som en 5 åring som ska lära mig cykla. Jag vet inte hur man gör! Jag vet inte hur jag ska bete mig, hur jag kommer må, känna mig.
När jag var på besök förra veckan på dagvården fick jag hälsa på bl.a kocken. Hon verkar jättebra, men jag fick se en portion hon la upp på en tallrik. Som en modell som man ska gå efter. Det var fläskpannkaka tror jag. Och ett knäckebröd med massa smör på. Jag känner på mig att jag inte kommer gilla maten. Jag har aldrig ätit sån mat! Aldrig, inte ens när jag var frisk. Ingen ursäkt kanske, men jag hoppas bara det är bättre mat där framöver. Vill bara ha gått klart behandlingen, och sen att jag är frisk och kan äta den maten jag verkligen tycker om. Åh ta mig ur denna mardröm!! Kan inte andas normalt heller. Hyperventilerar hela tiden. Känns som jag ska dö. Panikångest.

Kommer sakna mina egna frukostar. Med nötter, färsk frukt, bär, nybakat bröd... kommer ju äta hemma på helgerna såklart, men ändå. Det känns (och låter) som att jag ska åka i fängelse.

Dagens underbara frukost blev; naturell yoghurt med havrefras, banan och hallon. En grov macka med keso, skinka och gurka. Mmmmmm gott!
Måste gå och göra något annat nu. Städa eller nått. Komma ifrån tankarna.
Puss på er!



Misslyckad utflykt

Hemma igen. Pew! Vilket skitväder det varit idag. Regnigt, kallt och fuktigt. Fryser fortfarande. Tidigare idag åkte vi och storhandlade på Willys, som vi brukar göra typ 1 gång i månaden. Efter det skulle vi till skogen. Fixade mackor och åkte iväg. Mamma sa att hon självklart hittade dit. Jovisst... vi hittade inte till skogen alls. Körde runt som yra turister och hittade en skog, men fel skog såklart. Tog ett foto i alla fall. Men att gå där var omöjligt pga all lera. Skit också! Jag som ville gå i den skogen och ha det mysigt, men icke. Och nära dit är det inte heller, så vi har kört runt halva eftermiddagen. Åt tunnbrödsrulle med skinka och en banan i bilen. Inflykt.

Har inte ätit alls mycket idag! Har helt GRYMT ont i magen pga det. Åt frukost imorse, gröt, solrosfrön, banan, havremjölk, macka med skinka. Sen en tunnbrödsrulle med skinka, ett äpple och en banan. INTE att rekomendera!! Fyfan vad magen värker. Tack och lov ska vi äta tacos snart. Gott!! Hoppas bara magen slutar göra ont...

Ska se om där är någon bra film på tv ikväll. Vi har köpt till filmkanaler till vår viasatbox. Så nu har vi tv1000 och sånt skoj. Te ska jag också hinka i mig så jag slutar frysa någon gång!! Ändå hade jag dunjacka, fodrade skor, halsduk och allt. Fingrarna och läpparna är blå. Brr! Längtar till Thailand <3

Jaja, ni får ha en underbar lördagkväll! Ska ni äta något gott till middag? Vad?



Fin bild jag tog va?

Lördag

Godmorgon! Skriver ett snabbt inlägg innan jag ska iväg. Ska storhandla, fixa mammas tavlor och sen ska vi ut i skogen. Så himla härligt. Jag älskar skogen speciellt på hösten när det är så mycket färger. Tar med kameran också och tar lite foton. Hoppas vädret håller i sig bara!

Mår sådär idag. Lite ont i magen och konstig känsla i kroppen. Trött och lite yr.

Ska förresten svara på alla mejl jag fått senare. Har inte hunnit bara! Får så himla många mejl. Min gamla behandlare skrev till mig häromdagen också. Blev superglad!! Jag trivdes verkligen med henne, men hon blev mammaledig eftersom hon fick barn. Vi pratade jämt om dagvård och att det kanske hade varit något för mig. Och nu kan jag äntligen berätta att jag SKA börja! Är lite stolt över mig själv att jag tog det beslutet. Att jag vågade tillslut.

Ni får ha en bra lördag. Ska ni något speciellt idag?
Puss & kram

Fredagkväll

Åt precis sushi, igen! Andra gången denna veckan. Mums! Jag älskar det. Dock inte lika gott som i tisdags, eftersom jag köpte denna på konsum. Men det går det med. Får äta något lite senare också för det mättar inte så länge med 8 bitar sushi, tycker jag i alla fall...

Sitter och lyssnar på John Mayer och försöker fokusera tankarna på något annat än kropp, mat och vikt. Det är så svårt! Jag är verkligen positiv till detta med dagvården. Jag är rädd, javisst. Men samtidigt känns det som en "sista chans". Vad gör jag om jag inte blir frisk efter Idun liksom? Jag bara MÅSTE bli frisk!! Känner väldigt mycket press för det, men kanske lika bra det? Kanske aldrig blir frisk om jag går och fegar. Det är vad jag gjort de senaste 2 åren som jag försökt bli frisk. Jag har inte vågat utmana mig ordentligt, gå emot sjukdomen till 100%.

Även ifall min kropp känns stor, tung och grotesk så försöker jag äta mer. Jag vinner ingenting på att gå ner i vikt igen. Klart det lockar mig... ibland längtar jag till och med efter svälten... sjukt va? Men jag tror de flesta gör det faktiskt. Hoppas bara den känslan drar åt skogen någon gång. Verklighet blir den inte igen i alla fall. Aldrig att jag går ner alla kilon jag kämpat för att gå upp!! Tänk att behöva gå igenom all ångest igen för varje extra kilo. DET lockar INTE!

I helgen ska vi fixa en massa här hemma. Min mamma är konstnär och ska ha utställning några helger med start den 25:e tror jag. Hon är sjukt duktig! Hon målar inga motiv, bara kladd liksom. Popkonst brukar mamma säga. Kan visa er någon dag.

Nej nu ska jag mysa. Ska äta färska dadlar ikväll! Så jäkla gott. Beroendeframkallande.
Puss <3


Partyoutfit



Det är inte precis en hemlighet att jag älskar Topshop. Kollar in hemsidan nästan dagligen och inspireras. Idag hittade jag detta (ovan) som jag skulle vilja ha i garderoben. Tycker broschen är riktigt söt! Den piffar verkligen upp en färglös outfit. Vill ha!

Kyckling med quinoasallad

Yummy. Min lunch! Stekt kycklingfilé med quinoa, soltorkade tomater, tomat, sugarsnaps, balsamico, salt, peppar och färska örter! Supergott och med mycket smak. Längesen jag åt quinoa. Ganska gott faktiskt!


Skit

Nu kan jag inte starta min gamla dator heller. Jävla apa!! Seriöst, jag hatar datorer. Ska efterlysa min laptop nu som varit på lagning i 1½ månad. Hur jävla lång tid ska det behöva ta egentligen?!

Kommer nog inte bli mycket bloggande nu då eftersom jag inte får igång den gamla heller. Får låna min lillebrors då och då. Ville bara säga det så ni inte tror jag gått och dött eller något. Haha!

PUSS <3<3

___________________


Haha!! Fan va läskigt. Pappa ringde 5 minuter efter att jag skrivit detta inlägget. Han sa att han precis hämtat min laptop och att den funkar skitbra!! Så jag får den på tisdag. Ooooh i'm happy! : )

Fredag 17 oktober

Är lite ovänn med min kropp idag. Det känns läskigt att den börjar bli mer kvinnlig. Alltså inte så platt och rak. Mer kurvor, mjukare, mer bröst, mer höfter... egentligen borde jag tycka om det, för jag har alltid velat ha större bröst t.ex. Men ändå känns det jobbigt. Sjukdomen tycker det är jobbigt. Jag tycker faktiskt det är ganska fint! Måste bara vänja mig och bli vän med mitt nya utseende, inte världens lättaste kan jag tala om! Nyss satt jag och klagade på mina lår, hur fula och tjocka de är. Men fan vad de inte är det egentligen... jag är bara dum. Dum och sjuk.

Varför är man så orättvis mot sig själv? Man tror jämt det är fel på en själv, medan alla andra är "perfekta" och felfria. Så känner jag i alla fall. Ibland kan jag känna mig bra, snygg, klok... men det varar oftast inte mer än 5 minuter. Hur som helst borde vi allihopa bli snällare mot oss själva. Berömma hur duktiga vi var på något, hur fina vi är, att vi duger som vi är... man tror kanske inte alltid på det, men vi kan ju försöka inbilla oss det i alla fall? På något sätt har vi ju tryckt in i huvudet att vi är mindre värda än andra människor, vilket inte stämmer ju!!

Jaja. Dagens frukost blev havregrynsgröt med torkade aprikoser, krossade linfrön och havremjölk. En macka med kalkon och gurka. Jag lät aprikoserna och linfröna koka med. Supergott! Aprikoserna blir mjuka och smakar ännu mer än om man äter dom som dom är. Ska snart gå och göra lunch. Kycklingfilé med quinoasallad. Gott va?

Ha en bra dag! Puss & kram




Kämpa! Bli frisk! Ät! Var positiv!

Efter 2½ veckors paus från kaloriräknandet så gjorde jag det idag igen. Kändes verkligen som jag ätit mycket idag... men oj vilken chock jag fick!! Jag måste skärpa mig. Seriöst. Det kommer annars bli världens chock för kroppen och mitt psyke på måndag när jag börjar på Idun. Kommer nog dubbla mitt intag då. Och ja, första tanken är ju att jag kommer gå upp i vikt. Men det gör jag kanske inte? Hur är det med er? När ni gick från för lite mat till lagom mängd?

Måste försöka äta lite bättre nu dagarna innan måndag. För att "förbereda" mig lite. Jag måste ju ändå upp till bmi 20 som de säger på dagvården. Alla ska upp till bmi 20. Fortsätter man sen att äta normalt och man hamnar på bmi 19 så är det den personens trivselvikt. Men det är individuellt. Det sa min behandlare i alla fall.
Men varför ska jag då gå här och äta hälften av det som är normalt? Jag kan lika bra sätta igång NU och äta normalt. Jag kommer ju ändå tvingas göra det nästa vecka. Inget blir bättre av att jag skjuter fram det.

Kom igen nu Cornelia. Kämpa! Bli frisk! Ät! Var positiv!

Inte lätt, men inte heller omöjligt.

Jag minns...

Satt precis och såg en dokumentär om tsunamin som hände för snart 4 år sen. Galet vad tiden går! Känns nästan som det skulle kunna vara 1 eller 2 år sen. Minns den dagen så väl. Skulle fira jul med en annan del av min släkt. Slog på tv:n och såg att det stod "jordbävning i Thailand". Okej tänkte man, hemskt, men sen snackades det bara mer och mer om det överallt. Minns alla dagstidningar med bilder på försvunna svenskar. Så hemskt, så hemskt. Helt sjukt vad många människor det dog. Tror det var runt 300 000 som de kom fram till. Nästan ½ miljon människor!! Ofattbart.

Vad gjorde ni den dagen? Kände ni någon? Var ni där?

Jag vet några som var där, och även de som omkom och blev av med hela familjer...



Lösgodis



Jag måste erkänna att jag inte ätit lösgodis på väldigt länge. Jag är ett naturgodis-freak men vanligt lösgodis är också väldigt gott ibland. Favoriter har jag också. MÅNGA! Jag gillar mest söta och syrliga godisar. Salt och lakrits hittar man inte i min godispåse.

Här hemma har vi väldigt sällan lösgodis. Nästan aldrig faktiskt! Lite synd kanske, eftersom jag tycker det är lite svårt att själv ta initiativet att gå och köpa en påse. Men eftersom jag bestämt mig för att bli frisk så kommer det nog bli lättare med tiden.

Har ni några lösgodisfavoriter? Se några av mina ovan!

Frukost.

Ny dag. Förhoppningsvis en bättre sådan. Känns inte som mitt psyke orkar en dålig dag till. Nu får det vara nog! Något måste hända och allt måste vända (det rimmar ju!). Ibland är jag så pass deppig att jag ligger och fantiserar ihop självmordsbrev. Ja, tyck det är överdrivet eller sjukt... men de tankarna bara kommer. Utan förvarning och inte med vilje. Jag vill inte dö. Det vill nog ingen innerst inne. Men ibland känns det som en sista utväg, eller hur?

Jag försökte göra min morgon färgglad för att få upp humöret lite. Serverade frukosten i min nya helt underbara skål, ja ni ser ju själva. Visst blir man glad? Jag hade naturell yoghurt, bananskivor, linfrön (hela för min mage krånglar), solrosfrön och russin. En skiva polarbröd med pinjenötshummus och gurka. Helt fabulous!

Jag har försökt mana mig själv till att göra äggröra till frukost, men jag är verkligen aldrig sugen på det på morgonen. Om jag hade blivit serverad det hade jag säkerligen ätit det, men att själv stå där och göra det... nej. Jag måste antingen ha en skål yoghurt eller gröt med goda grejer på. Färsk frukt, nötter och frön. På morgonen vill jag ha något sött, inte något salt.
En grej jag ska testa någon morgon är stekt gröt. Man kokar havregrynsgröt kvällen innan och låter den stå i kylen under natten. Sen skivar man upp den fasta gröten och steker i en stekpanna. Serverar med färsk frukt och bär. Det verkar supergott. Någon som provat? Eller har tips på någon annan god frukost ni fastnat för?

Puss <3



Don't remember

Jag minns inte sist jag skrattade. Ett riktigt högt skratt som känns i magen. Muskler som dras ihop och kinder som ömmar. Tårar som rinner av glädje.

Ikväll har jag istället legat och gråtit. Över vad? Allt. Rädsla, panik, trötthet, ensamhet... känslan av att inte betyda något...

Fast vet ni. Nu i skrivande stund kom min hund och gnällde utanför min dörr. Jag öppnade. Hon skuttade upp i min famn och gav mig en kram. Ett huvud mot min axel. Ibland tror jag hon vet hur jag mår...

Höstfin.


Svaren

Här kommer era frågor och mina svar!

Vad är ditt favorit godis?
Yoghurtdoppade nötter och frukt, mörk choklad och torkade frukter (speciellt jordgubbarna). (För att det är gott, inte för att det skulle vara "nyttigare" på något sätt. Jag är helt enkelt fäst vid det godiset. Men ibland kan det vara lika gott med en påse vanligt blandgodis.)

Vad fick dig att äta mindre?
Gick från att skära mig själv till att börja kritisera min kropp. Slutade först med allt godis och sånt, sen gick det bara utför... från första början var det nog skilsmässan och alla bråk som startade mitt självskadebeteende.

Hur det går med din bok?

Den är klar men måste rättas och finslipas. Ska göra det så fort jag får min laptop tillbaka från lagningen.

Vad det något speciellt som fick det hela att vända, som gjorde att du bestämde dig för att verkligen kämpa?
Det var för två år sen som jag bestämde mig för att berätta allt för mamma. Då orkade jag bara inte mer och var rädd för att dö. Jag skyller ingenting på någon annan eftersom jag alltid lurade alla att jag mådde bra och att jag åt. Så även ifall jag vägde väldigt väldigt lite så "ingrep" ingen.

Vad gick du för gymnasieprogram?

Samhälle

Vad vill du göra i framtiden?
Skaffa ett jobb jag trivs med, skaffa barn och gifta mig på en strand i Thailand.

Vad är din högsta dröm?
Att jag och alla i min närhet ska leva friska och lyckliga liv.

Hur ser din mysigaste myskväll ut?
En hög filmer, några vänner, tända ljus och en påse naturgodis.

Vilken är din favoritdag på året?

Högtid? I så fall julen.

Jag tänkte fråga om du inte kunde skriva vad det är för produkter du äter, märke och så. Typ på cream cheese, dinkelbrödet osv :) Allt ser så fräsht och gott ut!
Nu vet jag inte riktigt vilket märke det är på all mat jag äter, men här är några i alla fall.
Havregryn - Gyllenhammars
Cream cheese - Icas märke
Dinkelbröd - Färskt från Konsum
Soyamjölk - Alpro
Havremjölk - Oatly

Kan du inte lägga upp en bild på dig innan du blev sjuk?
Har inga på datorn, det var så längesen. Men jag såg bara yngre ut typ...

Vilken är din favoriträtt?
Sushi

Är det samma nu som när du blev sjuk?
Hade inte smakat sushi för 7 år sen, så nej.

Hur skulle en toppen lördag se ut för dig?
Shopping på stan, bio, äta sushi nånstans.

Håller precis på med min procedur till blondin, via slingor, men jag undrar: Hur bleker du utväxten?
Kladdar i blekningsmedel från Schwartzkopf och väntar 45 minuter. Den som bleker mest använder jag! Utan hätta.

Hur länge tog de innan du ville bli frisk?
Har alltid VILJAT bli frisk, men jag vågade inte förrän för två år sen. Då hade jag varit sjuk typ 5 år.

Hur många syskon har du?
Två bröder. En lille och en storebror.

Hur länge ska du va på idun?
Tills behandlingstiden är slut eller tills jag blir frisk. Vet inte exakt hur många veckor man är där max. Men typ 15-20 tror jag.

Legat inlagd eller gått på dagvård någon gång innan?
Nej! Har bara gått öppenvård tills nu.

När får man läsa din bok?

Så fort den är färdig.

Har du fortfarande någon mat som du absolut inte kan äta p.g.a anorexin? Isåfall vad?
Nja, det handlar mer om mängden mat faktiskt. Tvingas jag äta en hel pizza så vägrar jag, men en liten bit går. Men visst, det är svårare att äta godis, glass och sånt som anses vara onyttigt.

Vilken vikt har du som mål att gå upp till?
Till den vikten där min kropp mår bra.

Snälla, kan du sälja kläder på bloggen snart igen? Vet att du gjorde det för ett tag sedan men jag älskar verkligen din stil, du är nästan som en stilförebild för mig! :)
Absolut! Jag behöver bli av med mer kläder faktiskt...

Ungefär hur mycket pengar spenderar du på kläder varje månad?

Jag vet inte. Vill nog inte veta heller...

Jag undrar om du aldrig äter 'godis/chips/glass' och sånt ?

Jo i helgen åt jag smulpaj t.ex. Så det gör jag.

Har du aldrig lidit av hetsätning någon gång ?
Nej!

Hur lång är du?
167 cm

Hur lite vägde du som minst?
42 kg

Hur mycket har du vägt som mest?
Vet ej.

Vad väger du nu?

51 kg

Alla har vi någon som förebild och som vi ser upp till och inspireras av. Vem eller vilka har du?
Min mamma.

Vad betyder Fanny och din vänskap för dig? / Fanny
Du betyder allt och vår vänskap är det bästa som hänt mig på länge!

Kan du få tillbaka ditt gamla jobb sen om du vill?
Jag är bara sjukskriven.

 Hur hanterar du svåra ångestattacker/ångest i allmänhet?
Kan knappt hantera det, men ibland pratar jag om det, ibland går jag en promenad, ser på tv, tränar... det är olika!

Vad skulle du vilja säga till de vänner som lämnde dig p.g.a. anorexin?
Att de inte är några vänner. Vänner lämnar inte varandra när man mår dåligt. Vänner stöttar och finns där oavsett!!

Pratar du skånska?

Såklart!!

Vad är det för bloggsite du bloggar ifrån???
Blogg.se men jag har en egen domän därav min adress till min blogg.

Kan du inte berätta lite om din blogghistoria, hur läsare har ökat osv?
Läsarna har ökar lite den senaste tiden. Från början hade jag runt 200 läsare, nu har jag 800 om dagen!

Har du något tips på en film som får dig att må bra? Eller som du helt enkelt gillar av någon anledning?
Dagboken, Mamma Mia. Sen gillar jag Blood Diamond!

Hur som helst, jag undrar hur många besökare du har i veckan på ett ungefär?
I veckan har jag ca 6000 besökare!

Hur går det med att INTE räkna kalorier?
På två veckor har jag räknat någon måltid EN gång. Annars har jag bara räknat lite omedvetet i huvudet...

När vet man att man har en onormal relation till mat? Jag äter nyttigt och tänker mycket på vad jag äter men vet inte riktigt vad som är för mycket ...
När det påverkar ens livskvalité. Om du undviker tillfällen då du "måste äta" eller får ångest av att äta något "onyttigt". Om du begränsar dig matmässigt. Ändrar drastiskt i dina matvanor. Förbjuder sånt du tidigare ätit.

Ifall du skulle äta en sak hela ditt liv, vad skulle det vara och varför?
Sushi. För att det är så himla gott!!

Har du någon favoritbok eller favoritförfattare?

Nä faktiskt inte. Har inte läst någon jättebra bok som verkligen blivit en favorit...

Vad driver dig till att kämpa mot friheten?
Finns inget roligt med att gå och hata sig själv, må dåligt, räkna kalorier, begränsa sig, träna även fast man inte orkar/vill/är sjuk. Är helt enkelt trött på det...

Vad ser du mest fram emot med ett friskt liv?
Att kunna tänka på annat. Träffa nya människor. Skratta. Resa. Allt!!

Hur mycket shoppar du?
För mycket!!

Ungefär för hur mycket shoppar du per månad (om man får vara ofin och fråga det..)?
Jag vet inte och vill inte veta!

Ditt bästa klädesköp?
Min skinnjacka.

Din absoluta favoriträtt?
Sushiiii

Favoritgodis och favoritsnacks?
Naturgodis, torkad frukt, nötter, choklad.

Vilka bloggar läser du ofta?
Hälsofreak, Stina-Lee, Mollys hälsoblogg, Kenza, Natasha Peyre, Elin Kling.

Varför är du så otroligt vacker utan att inse det själv människa? Jag hade varit asdryg om jag var lika snygg ju!

Tsssss. Kanske för att ni inte sett mig utan smink och oborstat hår? HAHA!

Vad skulle du välja av dessa:
a) Väga 75 kilo och må bra?
b) Väga som du gör nu och må dåligt?

Jag kan typ inte välja... sjukt jag vet!!! Men jag hade nog valt alternativ b i nuläget...

Vad är det värsta någon okänd/relativt okänd har sagt till dig?
Typ "jag trodde inte du åt godis, jag trodde du bantade".

Jag undrar om du använder bloggen som din dagbok, och i så fall om du då tycker det är skrämmande/konstig at vem som helst kan läsa den?
Ja det gör jag. Ibland är det ganska skrämmande, speciellt när folk skriver "jag såg dig idag". Ibland känns det som att ALLA som tittar på mig vet precis allt om mig. Jobbigt ibland men oftast bara kul att bli igenkänd. Folk gillar ju det jag skriver. Hade varit värre att vara i t.ex Blondinbellas kläder!! Då hade jag nog flyttat långt åt helvete. Haha!

När vill du flytta hemifrån?
När jag är redo. Frisk och har råd till det.

Vill du börja jobba på samma jobb igen?
Kan inte riktigt svara på det i nuläget. För just nu vill/kan/orkar jag inte jobba med något alls!

 Vet alla i din familj att du har en blogg?
Ja! Hela min släkt vet om det typ.

 Vad är det du gymmar?

Cyklar och styrketränar lite vanliga övingar. Situps och sånt.

Har dagens modeindustri och kvinnliga-kändisar bidragit till din sjukdom/kroppsfixering?
Inte till en början, men självklart känns/kändes det jobbigare att gå upp i vikt när alla snackar om att gå ner...

Var bor du någonstans, alltså bor du i Malmö eller utanför?
Utanför! Söder om Malmö.

Vilken skola gick du på?/ linje?
Sundsgymnasiet. Samhälle.

Har du någongång under din sjukdomstid svimmat pga att du ätit för lite?
Nej aldrig.

Känner du någon som går på IDUN där du ska börja?
Nope inte en enda.

Om du köper vanligt lösviktsgodis, vad hamnar top 5 i din påse?
(Kollar på Karamellkungens hemsida efter namnen)
1. Frutti Beans
2. Ädelstenar
3. Geléhallon
4. Persikor
5. Sura soda pops

Vilken är din favoritfrukt?
Om jag bara får välja en. Banan!

Vilken typ av vinterjacka (modell och färg) kommer du använda dig av i vinter?
Mörkblå jacka från Peak när det blir riktigt kallt.

Du åker snart till Thailand, var kommer du beställa din bikini ifrån? (Om du redan har gjort det, vart köpte du den?)

Har en snygg röd bikini som jag köpte i somras på h&m. Den ska få följa med. Hittar jag någon på Nelly.se innan vi åker så kanske jag slår till. Men det är ganska onödigt eftersom det är så billigt i Thailand. Så jag lär väl snarare komma hem med några stycken!!

Hur träffades du och fanny?
Genom ungdomar.se. Snackade där ett tag sen bestämde vi oss för att träffas. Själv hade jag inga höga förhoppningar men efter första dagen vi såg så var jag fast!! Hade så himla kul ihop. Sen efter 2 veckor bara åkte vi till Kreta tillsammans. Och nu denna sommaren åkte vi dit igen : )

Har du alltid varit intresserad av kläder?

Ja alltid!! Klädde mig alltid själv när jag var liten. Kunde komma till dagis i knallrosa klänning, diadem och egengjorda halsband!


Hoppas någon pallar läsa allt. Haha! Pew. Är ni inte nöjda med något svar så får ni väl fråga igen.
PUSS!!

Hemma igen

Kom hem från Malmö för en stund sen. Det gick bra på Idun. Träffade en som hette Ingela som ska vara min behandlare eller vad man säger. Hon va snäll! Fick reda på hur dagarna ser ut, reglerna och hur dom jobbar. Tycker faktiskt att allt verkar jättebra. Känns som jag äntligen kommit till personer som är riktigt bra och vet mycket om ätstörningar.

Så på måndag börjar jag där. Är nervös. Men det ska väl gå...

Åt en sen lunch idag. Men bättre det än ingen alls. Kyckling med couscous och grönsaker blev det. Mumsigt! Tänkte svara på alla era frågor nu. Det lär ta ett tag! Haha. Men det är bara kul.

Puss!

Onsdag. Idunbesök

Jag är trött och deppig idag. Vädret gör ingenting bättre heller. Helst av allt skulle jag vilja gå och lägga mig under duntäcket igen och somna om. Men det går ju inte... jag måste göra detta med Idun nu. Hur lite jag än vill och hur lite jag än känner mig motiverad just nu. Har legat och haft panik på bara tanken att "äta normalt". Normalt!! Det har jag inte gjort på 7 år. Hur kommer det kännas? Hur kommer jag må? Kommer det gå bra utan ångest, eller kommer jag träna ihjäl mig när jag kommer hem om dagarna?

Ska väl inte tänka för mycket helt enkelt. Låta det bli som det blir. Göra som alla säger.

Kul att så många ställer frågor till mig! Fortsätt gärna tills jag kommer hem i eftermiddag. Jag älskar att svara på frågor! Vissa har jag fått 100 gånger innan, men strunt samma. Roligt ändå.
Nu på morgonen åt jag i min nya helt underbara skål. Jag blir glad av den färgen. Himmelsblå. I skålen hade jag havregrynsgröt med linfrön, tärnat äpple, banan och havremjölk. En grov macka med ost, kalkon och gurka också. Efter Idun åker jag nog hem direkt. Tänkte först gå på h&m men jag pallar verkligen inte. Vill heller inte äta i stan eftersom jag gjort det så mycket på sistone. Det kostar kjortan! Måste spara pengar nu... hur svårt det än är.

Vi hörs i eftermiddag! Svarar på era frågor då från föregående inlägg. PUSS!


Något du undrar?


Tänkte ge er en chans att ställa frågor till mig, om ni nu har några. Har fått en del nya läsare på sistone, så kanske har ni något ni undrar över? Om mig, min blogg, min familj eller vad ni vill. Inga elaka bara. De svarar jag inte på.

Jag svarar på frågorna imorgon när jag kommit hem, så skynda på!

Shopping & sushi

Vilken lång dag det blev, men mysig! Haft en del ångest under dagen. Har känt mig så in i helvetes tjock. Är helt chockad över hur jag helt plötsligt känner såhär. Har inte gjort det på länge. Inte såhär starkt. Jag försöker trycka in i skallen att jag mår bättre av att väga mer, att det är snyggare att inte vara skinn och ben. Men det är svårt!! Såå svårt.

Hur som helst var dagen mysig som sagt. Handlade lite nödvändiga saker på h&m. Fick en check därifrån på 50 kr eftersom jag är medlem och fått en himla massa bonus. Det blev en ansiktsrengöring och en kräm från L'oréal och en mascara från Maybelline. Mycket bra grejer! Sen köpte jag två skålar och två äggkoppar i himmelsblå färg, som var halva priset på. Köptes på "Inspiration". Ni får se det imorgon när jag använder dom till frukost. Dom är helt lovely!

Sushi åt vi också. Helt underbart gott som alltid. Jag skulle kunna leva på det. Speciellt rullarna med avokado och sesamfrön, och de med omelett. MMmmmm! Gillar ni också sushi?

Köpte en Aftonbladet idag också, med en resebilaga. Hela 70 sidor om Thailand!!! Jippie! Den ska jag läsa ikväll. Imorgon ska jag till Idun på möte. Tror jag ska träffa nån som blir min behandlare, men jag vet inte. Får se!
Ha en skön kväll. Puss puss





Tisdag.

Jag hatar snarkande människor. Inatt låg jag vaken hur länge som helst och lyssnade på min mammas snarkningar. Knackade på väggen. Tyst en stund. Snarkningar igen. Gick upp och sa "nu får du lägga av". Jag vet att man inte kan hjälpa att man snarkar, men guuuuud vad irriterande det är att vakna varje natt av att hela huset skakar! Sen blev det tyst och jag kunde äntligen somna om. Yay!

Ångesten har nått mig igen. Krypningar under skinnet, yrsel, andnöd och äckelkänslor. Jag vet inte hur jag ska hantera det, men jag försöker. Jag är så trött på ångest att jag vill kräkas. Därför gör jag tvärtemot vad ångestens röst säger. Jag äter sånt jag är rädd för, jag åt ett kvällsmål igår och gör hela tiden små saker som egentligen bara gör ångesten värre. I alla fall för stunden. En vacker dag kanske dessa känslor försvinner? Jag vänjer mig, eller byter ut det mot något annat. Något bra!

Hur som helst ska jag ha en bra dag idag. Jag ska ut och äta sushi och gå i lite affärer med min familj. Komma bort. Tänka på annat. Må bra och känna mig levande. Jag är trött på att sitta i denna bur. Detta fängelse. Och livstidsdömd blir jag inte förrän jag gör mig själv riktigt illa. Något som inte kan läka. Min kropp läker, och min själ ska också börja läka. Förhoppningsvis på dagvården.

Nej! Nu ska jag göra mig själv på lite bättre humör. Sätta på hög musik, dansa eller bara gå runt och le. Ibland hjälper det.
Till frukost idag åt jag havregrynsgröt med mango, valnötter och havremjölk. En skiva dinkelbröd med kalkon och gurka. Jättegott! Älskar mango.
Hörs sen! Puss puss <3


Frågorna är många och svaren få.

Ibland är jag inte vän med min kropp, som nu. Känner konstigt nog att mina ben är för muskulösa. Samtidigt slappa, bleka och jävliga. Dom är väl helt okej "smalmässigt" eller hur jag ska uttrycka mig, men själva formen. Åh gud jag pallar inte. Okej, jag känner nog såhär "bara" för att jag ska börja på Idun. Paniken växer. Hur kommer jag må? Vad kommer andra tycka om mig? Kommer jag känna mig utanför? Kommer ångesten ta över? Kommer jag gå upp i vikt?

Ikväll ska jag försöka koppla bort dessa känslor. Jag vet också att det bara är just känslor. Jobbiga, men hanterbara. Get over it liksom. Det finns människor som har det värre än jag. Mycket värre...

Tv nu. Puss!

Middagar


Denna veckan serveras det bara god mat hemma hos mig. Längtar till sushin imorgon. Det var för längesen jag åt det! Jag tycker det är riktigt bra med veckomatscheman. Man hinner förbereda och jag kan utgå från schemat och äta något annat till lunch, så att det inte råkar bli t.ex kyckling både till lunch och middag. Man slipper också stressen "vad ska vi äta idag". De veckor vi inte gjort matscheman blir kaos.

Kör ni också med veckomatscheman?

"My new BFF"

Har ni sett den nya serien med Paris Hilton? Hon ska hitta en ny bästa vän. Hur skrattretande och töntigt det än må vara så kan jag inte låta bli att älska sådana serier. Första och andra avsnittet går att se på MTV. Klicka här!

Jag älskar catfights och udda människor. Kolla bara in den lilla japanska killen som ser helt crasy ut! Feminin är han också, haha! I love him.


Tips på kokbok



Jag älskar ju som sagt vegetarisk mat och idag hittade jag denna kokboken på biblioteket. Den fick följa med mig hem! Enkla och goda recept på mat som jag älskar. Den heter Grön i köket och går att köpa för ca 150 kronor på bokus.com.
I kokboken finns näringslära, tips, recept på efterrätter, till fest, huvudrätter, enklare rätter, bröd m.m.

Jag blir sugen på smoothien ovan... mums!

Måndag 13 oktober - samtal från Idun

Jag är på vidrigt humör idag. Den som kommer nära får sig nästan en smäll. Ja ibland har jag också sådana dagar, tyvärr! Har ingen aning om varför jag är såhär, eller jo... jag tål inte när det strular med pengar, försäkringar och när min idiot till läkare drygar runt med sina förbannade sjukskrivningar. Har aldrig, aldrig haft problem med det förut, bara nu när jag går på UMAS i Malmö. Förlåt men BYT LÄKARE! Jag tål henne inte, inte någonstans. Och jag är inte den personen som tycker illa om människor i första hand, men hon är helt otrolig. Hon ska alltid ha rätt och allt ska vara som hon vill. Jag tål inte sånna människor. That's it.

Goda nyheter har jag i alla fall. Sekreteraren från Idun ringde mig för 15 minuter sen och sa att jag skulle komma på nått möte på onsdag. Så jag kommer nog få börja där nästa måndag! Pirr pirr, men skönt ändå. Skönt att få komma igång med behandlingen och sluta oroa mig över hur allt ska gå. Och stort plus är att jag får byta läkare och få nya snälla och erfarna personer i min omgivning. Som är inriktade på ätstörningar också. Det är dessvärre INTE min såkallade läkare från UMAS. Hon tror att "bara" för att jag har ätstörningar så äter jag ingenting. Hon förvånas om jag säger att jag ätit en macka. Alltså va?

Idag händer det nada. Ingenting. Ska bli så himla skönt att komma iväg om dagarna. I can't wait! Ska i alla fall till biblioteket och låna böcker. Alltid något! Förresten så kommer en liten förändring här på bloggen idag. Kul va? Nä men inget speciellt, bara ändrad rubriktext, avskärmade inlägg och en liten bloggkoll-länk i menyn. Hope you like it!

Puss och kram på er!

Trött söndag

Jag sitter och läser kommentarer jag fått av er under dagen, och jag måste bara säga TACK! Ni gör det ännu lättare och mer värt för mig att kämpa. Jag känner liksom att jag får med många av er. Att ni också slår näven i bordet och säger "nej nu jävlar ska jag bli fri och leva mitt liv så bra det bara går". Att ni säger att jag är en förebild värmer så fruktansvärt mycket. Aldrig har jag någonsin känt mig till någon nytta, men jag är kanske det nu ändå? Jag borde kanske inte se ner på mig själv så mycket... jag kanske gör något gott för er också i min kamp?

Har varit så in i helvetes trött idag. Ursäkta mitt språk, men jo, jag har varit så himla slö idag. Gick en långpromenad tidigare idag tillsammans med mamma och hunden. Höll nästan på att somna där jag gick! Haha. Men söndagar är till för att vila upp sig på, och man får vara lite övernaturligt trött ibland.

Ikväll åt mamma och jag mackor till middag. Vi var inte sugna på kycklingen vi tagit fram... men mackor is the shit! Dinkelbröd, wilmas knäckebröd, kalkon, ost, paprika, gurkskivor och ett skivat äpple fick bli min lata middag. Vi har infört att vi en dag i veckan ska ha gröt eller mackor till middag. Billigt, gott, enkelt och snabbt. Annars är vi faktiskt väldigt nogranna med att ha lagad mat varje dag. Äter alltid god och näringsrik mat, så ibland får man väl käka lite mackor och gröt. Har ni också dagar då ni "bara" äter gröt, varma mackor eller liknande?

Ikväll är det Ensam mamma söker! Det och en stoooor kopp yogite får avsluta denna söndag. Lika bra det. Jag är så TRÖTT! Sovdags vid 9, det kommer min kropp och själ uppskatta!

Sköt om er, och tack igen för alla snälla och underbara ord ni skriver till mig. Ni anar nog inte hur glad jag blir...!
PUSSSS!

Söndag och gårdagen

Godmorgon! Herregud va trött jag är. Ögonlocken känns så otroligt tunga. Sov nog inte ordentligt inatt, drömde massor som vanligt. Undra varför jag kommit in i en sån period nu? Vet ni en rolig sak också? Jag läste mitt horoskop igår och där stod det att jag drömmer mycket om kärlek (stämmer!!) och att det förmodligen kommer gå i uppfyllelse! Blev helt paff när jag läste det eftersom det stämmer in så himla perfekt.

Igår va det trevligt med kusiner och vänner. Maten var så himla god! Det var jag som kom på allt. Vi åt köttfärsspett med ugnsstekta potatisar och rotfrukter. Tzatziki och någon slags surdegsbaguett till. Såå himla gott! Till efterrätt blev det ju smulpajerna som jag visade igår. Underbart goda båda två! Men vaniljvisp eller vad det nu heter var skitäckligt. Hatade det som barn och hatar det nu också. Jag har alltid velat ha mina kakor för sig själv. Inget grädde till kladdkakan och ingen vaniljsås till smulpajen. Nej usch, haha.

Jag fick fina saker också som jag tänkte visa sen.

Såhär såg jag förresten ut igår. Målade mina naglar också för en gångs skull. De är så himla långa nu mina naglar!! Helt sjukt. Den längsta är typ 2 cm. Låter lite kanske men inte för att vara en nagel. Har fått väldigt starka naglar och hår på sistone. Mitt hår klarar alla blekningar superbra utan att tappa glansen eller gå av. Och mina naglar knäcks sällan! Bra mat ger starka naglar och hår! Svält ger det motsatta. För två år sen tappade jag MASSOR med hår. Hade kala fläckar på ena sidan. Inte speciellt glammigt!





Kjolen jag hade på mig igår vann jag i en bloggtävling. Spetstoppen kommer från Gina Tricot. Klockhalsbandet från Cocoo, armbanden från Ms Bijoux och Cocoo, nagellack från OPI, skärp från Vero moda tror jag, stövletter från Zara som knappt syns. That's it!

Åt en supergod frukost idag också. Ett dinkelbröd med frukt som mamma köpte färskt på Konsum. SUPERGOTT! Sen åt jag såklart min havregrynsgröt med soyamjölk och skivad banan. Mums!

Hoppas ni får en lugn och skön söndag! Puss <3

Jag och mina smulpajer

Vet inte vad jag ska ha på mig än. Men något blir det i alla fall haha. Har sminkat mig fint idag med sotade ögon och "perfekt" hy. Kul att göra sig fin då och då.





Visst ser smulpajerna goda ut? Yummiiii! En med äpple och en med blåbär och hallon. Mammas smulpajer smälter i munnen, I love them. Förresten, om jag inte sagt det innan så har vi infört efterrätt varje lördag. På min födelsedag åt jag morotskaka, förra helgen kanelbullar och denna blir det smulpaj. Gottit va? En gång i veckan måste jag ju klara. Och smulpaj känns inte jättefarligt. Hallå, havregryn äter jag varje morgon (gröt), bär likaså, socker och smör äter jag ändå så lite av så det gör inget. Har ni också gottedagar? Vilken dag?

Vi hörs sen! Puss puss

Dreams of love

Godmorgon! Åh nej. Vet ni... jag drömde en till sån dröm där jag blir kär. Fyfan vad jobbigt det är! Jag får liksom känslor för någon som inte finns. Det var bara någon dag sen sist jag drömde likadant. Men denna gången vad det ännu starkare. Minns speciellt en stund i drömmen då jag kastade mig i hans armar. Det kändes så jävla ÄKTA!! Varför drömmer jag såhär? Jag kanske saknar att vara kär? Det var jättelängesen sist faktiskt. Flera år sen. Jag vill ha någon att krama, älska, få pirr i magen av, få söta sms av... någon som älskar mig oavsett. ÅH! Men dream on... sålänge inte drömprisen knackar på dörren lär det inte hända på ett tag i alla fall. Men vem vet? Mina drömmar försöker kanske tala om något för mig? Spännande!

Har ni varit kära PÅ RIKTIGT någon gång? Jag har. Men det varade inte så länge... eller rättare sagt, det var ingen lycklig kärlek.

Idag kommer mina kusiner, min bror och flickvän för att fira min födelsedag (22 september). Sent, javisst. Men bättre sent än aldrig! De kommer vid 15 tiden, så nu på dagen blir det städning, bakning och laga mat. Jag tror jag vet vad jag ska ha på mig också. Spetstoppen, kjol, röda naglar... ni får se sen.

Nu blir det duschning och städning! Puss puss

Med lite vilja

Har precis ätit två mackor och ett äpple. Det va gott. Lovade min sjukgymnast nu i veckan att äta något på kvällen, utmana lite. Och ja, jag utmanar gärna. Mitt mål är ju att bli frisk. Ibland känner jag hur fett och skinn väller över byxorna, men det är inbillning. Jag är inte tjock. Omöjligt. Finns inte. Det jag inte är, det är sjukligt smal. Och vem vill vara det egentligen? Vem vill vara den där sköra, rädda, ledsna och ångestfulla tjejen? Vill man inte vara den där roliga, hälsosamma, sprudlande och skrattande tjejen? Hon som tar en glass utan problem en varm sommardag, eller hon som myser med varm choklad en kall vinterdag. Hon vill jag vara.

Kan man bli den man vill vara? Bara genom att just vilja? Är det egentligen så svårt att bli som de man avundas?

Finns det en vilja finns det en möjlighet. Det är jag säker på!

Nu ska jag lägga mig och läsa. Min kropp tackade just mig för mitt kloka val att äta ett kvällsmål. Nu slipper jag nog magontet för ett tag. Tänk vad enkelt det är att ta hand om sig själv, egentligen!

Dagens outfit

Gick en liten promenix förut, då var jag klädd såhär. Använde mina nya skor för första gången. Helt underbart varma och sköna! Jag lär inte frysa om fossingarna i vinter i alla fall.





Jeans från Gina
Kofta från Lindex
Skor från Din sko
Skinnjacka från Zara


Gratis?

Jag har inte riktigt fattat grejen med alla dessa gratissidor. Man kan få mobiltelefoner, biobiljetter, smink, kläder och allt möjligt. Registrerade mig precis på Gratisbio bara för att testa vad det är. Tycker själv det är ganska jobbigt med folk som tjatar om att de ska bli medlemmar, men varför inte testa? Det kanske funkar? Vi får väl se...

Registrera er här.



Bön & bulgursallad med pesto

En riktig "man tager vad man haver" lunch idag. Spenatbulgur, blandade ekologiska bönor, sugarsnaps, broccoli, soltorkade tomater, röd pesto och persilja. Väldigt gott! Många frågar om jag är vegetarian, men det är jag inte. Jag tycker bara om att variera mellan kött och vegetariska alternativ. Jag skulle aldrig kunna leva helt utan kyckling, fisk, köttbullar eller liknande. Men vegetarisk mat är fantastiskt gott och jag äter det ofta till lunch. Jag tror att jag fått det från min mamma som var vegetarian när hon var yngre. Hon har helt enkelt inspirerat mig att äta linser, bönor och annat gott!
Är ni vegetarianer, eller har varit någon gång?





En till kofta



Åh. Denna är ju helt underbar! Precis som koftan jag köpte igår. Jag bor i den nu, så skön är den. Men den från h&m (ovan) är ju för söt den också. Verkar populär på hemsidan i alla fall. Så skynda på om ni vill köpa!
Länk!

Fredag 10 oktober

Snart har halva oktober gått. Kan inte fatta det. Om 2½ månad är det julafton. JULAFTON! Jag älskar julen riktigt, riktigt mycket. Jag var helt galen i julen som liten också. Började alltid julaftonen med att titta i strumpan, öppna paket, äta godis och clementiner. Sen sprang jag ner och tittade vilka paket som var mina under julgranen. Gröt till frukost, öppna 24:e luckan i alla mina chokladkalendrar, titta på Kalle Anka och sen kom den dryga väntan tills alla gäster skulle komma. Julmat älskar jag. Sill, köttbullar, potatis, skinka, stark senap, vörtbröd med smör och ost, julgröt, choklad, apelsiner, pepparkakor, lussebullar.
I år blir det dock inte mycket julklappar. Vår julklapp blir Thailandresan, och ja... bättre julklapp kan jag knappast få.

Nog om drömmandet. Idag ska jag dammsuga hela huset, skicka iväg ett paket med kläder som en läsare av bloggen köpt och gå en långpromenad. Ikväll ska vi äta crabfishburgare. Det ni!! Mamma gör burgarna med crabfish, ägg, havrekli, potatis, lök osv. Sen serverar man dom med hamburgerbröd och dressing. Gott gott gott. Kan se om jag får receptet av mamma om ni vill.

Frukosten idag blev annat än gröt! Wow. Ekologisk naturell yoghurt med flingor (typ fitness eller nåt), banan och russin. En skiva rågbröd med ost och paprika och en kopp Yogite. Smarr!
Ha en bra dag! Puss!


Sometimes I'm okej

Ibland bara älskar jag hur min kropp är byggd och hur jag ser ut. Tänk att dessa orden kommer ur min mun, ur mina tankar. Det är sjukt. Men jag försöker verkligen ta till vara på dessa stunder då jag känner mig tillfreds med mig själv. TACK för att jag fick denna stunden. Jag hoppas de blir längre och oftare någon gång i framtiden...!

Varma mackor och magont

Har precis ätit varma mackor till middag. Mysigt och gott. Gjorde en med creme cheese, röd pesto, skinka, paprika och basilika. Blev hur smarrigt som helst! Man kan ju verkligen ha i vad som helst. Mozzarellaost med soltorkade tomater och basilika är också en favorit. Dock inte lika mättande som en vanlig middag, men får väl ta ett kvällsmål lite senare. Frågan är bara vad! Har så himla svårt med mellanmål nuförtiden. Bara för att jag slarvat med det så länge så glömmer jag bort vad jag brukar ta. Äh, blir väl en skål yoghurt med müsli eller något. Kanske gröt?!

Har otroligt ont i min mage ända sen igår. Vet inte alls varför! Den bubblar och gör helt sjukt ont ibland. Har varken ätit något konstigt eller ändrat om mina matvanor. Mår magen inte bra ändras ens livskvalité så himla mycket. Min är konstig vad jag än äter. Onyttigt eller nyttigt. Den blir uppsvälld ändå. Hoppas det kommer gå över när jag börjar på Idun och äter ännu bättre än jag gör nu. Tror ni det?

Jag är uttråkaaaaad! Går det något kul på TV ikväll?

Ny tröja

Hittade denna tröjan i förrgår när jag var ute efter skor. Men då kände jag att det var just skor jag behövde, men ärligt talat blev jag kär första gången jag såg denna tröjan. HELT UNDERBAR! Så idag tog jag en snabbis till Malmö och köpte den. Det stod mellan den grå och denna cremevita. Stod nog inne i provrummet ½ timme innan jag bestämde mig för den vita. Jag har nästan bara gråa tröjor i övrigt, så nu måste jag försöka bryta den (o)vanan.

Den kommer från Lindex och kostar 299 kr! Perfekt myströja tillsammans med leggings.
Här finns den att köpa på nätet.


Torsdag 9 oktober

Alltså jag drömde något helt sjukt inatt. Jag har ingen aning om vart jag var någonstans, men det var med en massa gamla klasskamrater från gymnasiet och grundskolan. Vi var i någon stad och plötsligt kom det en massa militärflygplan, typ jasplan och hade en flyguppvisning. Plötsligt dök det ena planet rakt ner mot marken, men flög inte undan utan istället flög det ner i ett höghus. Det small som fan och jag kommer ihåg att jag var rädd att elden skulle nå mig. Jag hörde smällen också och fick ont i öronen i drömmen. Helt sjukt!! Jag drömmer OFTA om flygplan som kraschar. Jag fattar inte varför!
För någon vecka sen tittade jag på Oprah och där handlade om en man som alltid drömde om flygplan. Han blev hypnotiserad och plötsligt mindes han att han varit med om en flygkrasch (i detalj!!) i ett föredetta liv. Att han faktiskt dött en gång tidigare. Jag tycker sånt är lite häftigt. Kanske hänt samma sak med mig då, eftersom jag drömmer om det så pass ofta?

Jag mår rätt okej idag annars. Förutom att mamma ringde innan och sa att hon hade hjärtklappningar. Hur jävla kul är det att höra när hon aldrig tar hand om sig själv? Känner mig hjälplös...

Min frukost var helt lovely idag. Hoppas ni gillar mina matbilder, för själv älskar jag att fota mat! Det gör sig så bra på bild.
Idag åt jag; havregrynsgröt med äpple, banan, katrinplommon och soyamjölk. En skiva rågbröd med cream cheese, ost och gurka. Underbart! Har blivit ett grötfreak. Jag har alltid älskat gröt, men åt det bara nån gång i veckan innan. Nu är det typ standardfrukosten. Får väl försöka variera mig ibland med en skål yoghurt istället. Men varm gröt en kall höstmorgon är ju så underbart!
Sköt om er! Puss & kram


Thaifood



Eftersom jag ska åka till Thailand om ca 4½ månad så undrar jag lite om maten. Vilken tyckte ni var godast? Och ni som inte varit i Thailand kanske ändå har ätit Thailändskt någon gång, vilken var er favorit?
Den enda rätten jag testat är kyckling i kokosmjölk med grönsaker och cashewnötter. Det var helt sjuuuukt gott!

Om ni vet får ni gärna skriva ner det Thailändska namnet på rätten också, då blir det lättare att komma ihåg.

Fashionshow



Jag har alltid drömt om att åka till New York, Paris, Rom eller någon annan modestad för att se på fashionshows. Speciellt att vara inbjuden och ha de bästa platserna, få goodiebags och gratis drinkar. Visst vore det något? Jag kan drömma jag! Här är från Lanvins visning för våren 2009. Silke och mjuka färger verkar vara en trend. Just the way I like it.

Smulpajer till helgen



I helgen ska jag fira min födelsedag med min andra halva av släkten. Inte helt fel att dra ut lite på födelsedagen! Fyllde år den 22 september. Jag ska servera köttfärsspett med potatis och rotfrukter i ugn med tzatziki och hembakat bröd. Till efterrätt blir det två sortert smulpajer. En med blåbär och en med äpple. Serverar det med vaniljsås vilket jag avskydde som liten, men ska ge det en andra chans på lördag!

Smulpaj med äpple

Smuldegen:
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
2 msk socker
100 gram smör

Fyllningen:
3 äpplen
2 msk socker
½ msk kanel

1. Smuldeg: Smält matfett i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl.
2. Paj: Sätt ugnen på 225°C. Skala (ej nödvändigt), kärna ur och skär äpplen i klyftor. Fyll botten på en ugnssäker form med äppelklyftorna. Strö över socker och kanel. Strö smuldegen över.
3. Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.

Ångestnatt

Fick panik igårkväll och kände mig så fruktansvärt tjock. Jag får sånna ryck ibland då jag bara hatar allt med mig själv. Då jag jämför mig med när jag var som smalast... "det fettet satt inte där innan". Det är bättre idag men känslan sitter ändå kvar. Vaknade inatt också och fick ångest över Thailandresan. Inte själva resan egentligen, men att lämna min hund i 2 veckor känns sjukt jobbigt. Hon är min ögonsten. Hon ska bo hos min moster och kommer säkert ha det jättebra. Men jag oroar mig ändå. Jag kan inte göra något om det skulle hända henne nåt. Hon är min bästa vän! Jag gosar med henne varje dag och hon finns alltid här.
Det kommer bara kännas så otroligt tomt. Jag undrar också hur hon kommer må. Om hon kommer sakna oss, om hon glömmer oss eller känner sig övergiven. Det var en sak när jag var på Kreta i somras, då var hon liksom hemma med min familj, då känner jag mig trygg. Och att hon var trygg. Funderar på att ge henne en tröja som är min, så hon kan känna doften från mig... som jag gjorde när hon var liten och inte ville sova ensam! Hihi.

Denna dagen kommer se ut som alla andra. Promenad, mat, mys, läsa bok. Det är riktigt tråkigt att vänta på att börja på Idun. Max 1 månad till måste jag vänta. Trååååk!

Sköt om er! Puss

Godkväll sweethearts

Hoppas allt är väl med er! Jag mår okej. Var skönt hos sjukgymnasten idag. Fick massage på slutet också, som vanligt. Blir alltid så härligt avslappnad då vilket jag sällan är. Ända in i själen.

Har precis ätit köttgryta med ris och knäckebröd. I Malmö åt jag faktiskt lunch också, på espresso house igen. Standard liksom. Fast denna gången tog jag kyckling & bulgursalladen. Det var gott om kyckling men väldigt lite bulgur. Men det gör ingenting för den bulguren är inte direkt god. Tur att jag fick grovt bröd till! Mums.

Sitter och lyssnar på John Mayer på youtube just nu. Alltså jag får RYSNINGAR! Låten Free fallin' som han sjunger live är så underbar. Den tar andan ur mig! Lovely... musik är något av det bästa som finns.

Förresten!! Min laptop är snart fixad. Det var fel på den modellen som gjordes!!! Så jävla typiskt. Men HP (företaget) tog sitt ansvar och byter ut allt så att den blir som ny. HELT GRATIS! Plus att jag får förlängd garanti. TACK! Skönt. Så jäkla "bra" var den datorn liksom, haha. NOT! Men nu blir den som ny. Hoppas på att få den nästa vecka. Då kan jag äntligen starta upp projektet med min bok igen. Den bara måste bli klar snart! Om den inte blir utgiven av ett förlag så trycker jag den själv och säljer på egen hand. Vad jag förstått så är en del av er intresserade? För er som inte vet så är det en självbiografi. Jag skriver om hela min kamp mot anorexin, dagboksinlägg, tankar och bakgrunden till allt.

Jaja, ni får ha en skön kväll! Tack för alla fina kommentarer. De väger helt klart upp de tråkiga jag får då och då.
KRAM!

Ryan Cabrera - True

En av mina favvolåtar. Lyssnade på högsta volym på bussen innan. Love it!



(Om videon stannar eller inte går att titta på, klicka in er på själva inlägget... alltså tryck på rubriken och tryck sen på play igen.)

New shoes



Ja det blev nya skor idag. Vinterskor. Var ju så illa tvungen. Gick runt på alla skoaffärer där fanns men hittade verkligen ingenting. Alla skor är så fruktansvärda!! Åh, kom igen liksom. Tillverka lite snygga skooor! Men jag hittade dessa på Din sko och de var helt okej. Varma och sköna. Stort minus att jag inte kan använda min väska till dessa skorna eftersom den är en annan nyans av brunt. Men äh, får väl köpa en ny! Haha.

Nu slipper jag frysa i alla fall.

Tisdag 7 oktober

Godmorgon! Eller förmiddag blir det ju. Idag ska jag till Malmö och träffa min sjukgymnast. Ska försöka hitta ett par varma skor också till höst och vinter. Lycka till liksom... jag hatar vinterskor! Jag vill ha mina pumps året om, men det går ju inte.
Jag drömde världens mest underbara dröm inatt. Jag var kär! Minns nästan hur killen såg ut, eller hur han var som person i alla fall. Kände mig nästan lite kär även när jag vaknade upp. Konstigt hur man kan få känslor för någon som inte finns! Är jag knäpp kanske?

Till frukost idag blev det havregrynsgröt igen. Med hackad persika och soyamjölk. En skiva rågbröd med cream cheese, kalkon och gurka också. Väldigt gott! Ja ni ser ju själva...

Måste kila iväg nu. Vi hörs i eftermiddag igen! Puss puss puss






Nothing is ever good enough

Typ så det känns just nu. Men what the fuck! Såg på Dr phil ikväll, om den där äckliga pedofilen som antastat både sina syskon, sin dotter och sin dotters son. K R Ä K. Tänk så många tappade människor det finns i denna världen! Otroligt...

Nej, nu vill jag somna och drömma mig bort. Godnatt!

Kommentar

Fick precis denna kärleksfulla kommentar *ironi*.

"Vad fan har hänt med dig, du kämpar ju inte alls. Ser du inte att portionerna är löjligt små?! Och du vet att de där är för lite kalorier, och du som sa att du ville bli frisk. Vad fan, visa lite styrka då, visa att du verkligen vill det då!"


Mitt svar;

Vad fan vet du om jag kämpar eller inte?! Tror du en lunchportion visar hur pass mycket jag kämpar? Jag skiter blankt i om du tycker mina portioner är för små, speciellt när du uttrycker dig på det viset. Känner du mig? Är du kring mig 24 timmar / dygn? Vet du vilka tankar jag slåss mot? Vet du att jag slutat räkna kalorier för exakt 1 vecka sen? Hur jävla lätt tror du det var? Vet du att jag lagar ALL MIN MAT själv och att jag kunnat SKITA I DET om jag så velat?

Jag hoppas du aldrig mer går in på min blogg för jag behöver inte läsare som dig. Jag behöver inte "hallå, du kämpar ju inte, skärp dig för fan". Om du nu är så jävla tuff, ge mig din mejl så skickar jag mitt telefonnummer, så kan du ju ringa hit och berätta att jag inte kämpar.

Visa lite respekt. Du har inte en aning om hur mycket jag kämpar och hur långt jag kommit i min process.

Och kom inte nu med att "du bara bryr dig" eller liknande. Då skriver man inte på det sättet du gjorde.

A G G R E S S I O N !!!!!!!!

Så nu har jag fått ur mig detta. Glömt och raderat ur minnet.

Fruktsallad är gott!

Hade så mycket goda frukter hemma att jag bara var tvungen att göra en fruktsallad. Idag var jag i frukthimmlen för denna var sååå god.
Det jag hade i var; Mango, persika, grönt äpple, banan och hallon. Det var jättelängesen jag åt persika, men igår hittade jag en stor påse mogna persikor för 10 kronor. Jippie! Det var godare än jag minns med persikor. Mums mums!




Promenadoutfit



Haha, lägg märket till min lilla älskling nere i högra hörnet. Hon undrade väl vad tusan jag höll på med. Jag sa inte till henne att sätta sig där i alla fall : )

Jeans från Replay
Top och kofta från H&M
Skinnjacka från Zara
Stövlar från Håkanssons
Halsduk från Indiska
Och stora ludna och varma sockor från Åhléns som inte syns men som ändå är värda att nämna. Mysfaktor!

Lunch

Lite lunch slank ner innan en långpromenad. Quornfilé som jag inte orkade steka, därav den otroligt trista färgen. Potatis från igår som jag skivade och blandade med tomat, soltorkade tomater, sugarsnaps, ruccola, balsamico, salt och svartpeppar. Till det lite avokadomos med citronpeppar. Snabbt och gott!


Järnbrist?

Hittade äntligen en bra artikel i Aftonbladet. Många har järnbrist och vet inte riktigt vad de ska äta för att tillföra kroppen det. Mina blodprover visar ingen blodbrist, men jag är ju utan mens så något stämmer ju inte. Jag försöker tänka på att äta något järnrikt några gånger i veckan. Men det är svårt!
För att kunna ta upp järnet i kroppen ska man helst undvika kalcium till den järnrika rätten. Istället ska man äta c-vitamin som hjälper kroppen att ta upp järnet. Så skippa mjölken och drick apelsinjuice istället.



Dessa livsmedel är rika på järn.
Blodpudding
Blodkorv
Grislever
Torkat renkött
Pumpafrön
Sesamfrön
Blodpalt
Nötlever
Berikat vällingpulver
Frukostflingor Allbran Regular vetekli, berikade

Kakao
Nässlor
Sojabönor
Torkade
Linfrön
Quinoa


Det finns såklart fler livsmedel som är järnrika. T.ex torkad frukt. Detta är några förslag i alla fall!

Måndag 6 oktober

Inatt drömde jag att jag började på Idun. Det va jättekonstigt. Typ samma nervositet som när man börjar skolan. Det är inte länge till nu. Senast den 10 november får jag börja och det var ganska stor chans att jag fick börja tidigare. Får lite panik när jag tänker på det, men på ett bra sätt. Jag känner "kom igen nu, sumpa inte denna chansen". Lite press på att jag ska bli frisk liksom. Vad gör jag annars? Det finns knappt några fler alternativ. Men det ska jag väl inte tänka på nu, men det är väl ganska självklart att jag gör...

Solen skiner! Så det blir väl promenader och vara ute som gäller idag. Åt min favoritfrukost idag. Helt sjukt vad gott det är. Vanliga havregryn + 2 dl vatten + salt + skivad banan. Värm i mikron 2 minuter och servera med alpros soyamjölk. Medkokt banan är så smarrigt. Gröten håller sig varm längre också så jag hinner äta min skinkmacka. Häromdagen åt jag mango och valnötter på gröten, det var också supergott.

Jag är inne i någon slags banan-period nu. Måste nästan ha banan på morgonen, annars känns det som något fattas. Är det så för er också? Äter ni något speciellt varje morgon som ni absolut inte kan vara utan?

Hörs lite senare. Puss!

Prenumerera på min blogg

Nu har jag 30 prenumeranter på bloggkoll. Inte illa!
Klicka om ni också vill  : )

bloggkoll

Kväll.

Oj idag har det inte hänt mycket. Ut har man ju inte kunnat gå på grund av vädret. Jag är inte riktigt rustad för regn och rusk ännu. På tisdag när jag ska till Malmö måste jag köpa ett par varma skor, och kanske en vinterjacka. Det suger hårt att vara tvungen att köpa saker. Jag vill nämligen inte handla mer, men min vinterjacka är för liten och fodrade vinterskor äger jag inte.

Nu ikväll har jag ätit kålpudding med potatis. Det var gott.  Är väl inget big fan of husmanskost men ibland går det. Gillar mer sushi, bulgursallader, stekt lax, potatissallader, pasta, kyckling och sånna grejer. Det är smaskens! Förresten har jag en halloumi i kylskåpet som jag inte vet vad jag ska göra av. Tips?

Har väl lite ångest ikväll om jag ska vara helt ärlig. Men vi behöver inte gå in på detaljer, då blir jag bara ännu mer deppig.

Denna söndagkväll blir väl som alla andra söndagkvällar. Titta på Ensam mamma söker och dricka te med soyamjölk. Inte helt fel! Först ska jag träna. Sköööönt. Synd att vädret inte tillåter för en joggingrunda... men egentligen tycker jag inte om att springa. Cykling och styrketräning är roligare... och promenader såklart!!

Ha en bra kväll. Puss på nosen

"Tips på att gå ner i vikt"

Jag känner hur ilskan inom mig nästan kokar över... ibland (senast igår) får jag frågor som t.ex "kan du ge mig tips på att gå ner i vikt, jag väger normalt men vill gå ner till undervikt". Alltså VA?! Och ja, personerna som frågat vet om att jag har ätstörningar. Hur respektlöst är inte det att ställa en sån fråga?! Oftast låter jag det bara vara, men ibland blir jag sjukt frustrerad och arg över dessa frågor. Jag har A L D R I G sagt till någon "snälla, berätta hur du gick ner i vikt, jag behöver gå ner några kilon". ALDRIG! Jag skulle aldrig ens komma på tanken.

Samtidigt som jag blir arg så blir jag ledsen. Ledsen över att vissa är så pass desperata och inte kan se felet i det de gör. Jag tycker synd om dom.
Men please, jag är ingen person som tipsar andra hur man går ner i vikt. Jag berättar inga metoder jag har, hur jag gjort, tänkt, betett mig. Ätstörningar är inte en bantningsmetod eller ett sätt att "nå sin målvikt". Det är rent ut sagt kränkande att få en sån fråga. Jag är sjuk, inget annat...

Blåsig söndag

Vilket väder! Det verkar som hela sverige är regnigt och blåsigt idag, eller har jag fel? Vaknade flera gånger inatt av att huset gungade. Men så är det att bo här nere, här blåser det nästan alltid. Kallt är det också eftersom vi bor precis vid havet. Men man får väl ta vara på denna dagen ändå och göra något vettigt. Som att städa t.ex! Det ska jag i alla fall.

Filmen jag såg igår (Into the wild) var jättebra. Lite seg början men den blev bara bättre och bättre. En djup och fin film. Tycker alla borde se den! Nu imorse såg jag en annan film, Mama's boy tror jag den hette. En komedi, ganska rolig faktiskt.

Har precis ätit en höstig lunch. Soppa (rotfrukter, vitkål, linser, rödbeta, kikärtor osv) med ett knäckebröd och avokado på. Det går ganska bra med maten just nu. Ångesten finns alltid där, men jag njuter väl lite mer och har släppt lite på "kontrollen". Tar en extra macka om jag vill, en extra portion och som igår - två kanelbullar. Har fortfarande inte räknat kalorierna sen jag sa att jag skulle testa att sluta. Tror att det gått 6 dagar nu. Känns helt underbart skönt! Ibland råkar jag väl räkna lite i huvudet eller så, men inte mer än det. Känns bra att lyssna på vad kroppen behöver istället. Ska fortsätta såhär och se hur det går.

Ska kila iväg och städa nu. Byta lakan och dammsuga. Roligt värre...
Ha en mysig söndag! Puss



Frukost: Havregrynsgröt med banan, hallon & havremjölk. En macka med cream cheese, skinka och gurka.

Mina kanelbullar

Mina fina kanelbullar! Visst ser de goda ut? Det var dom... tog två för de var så små. Tycker det är roligare att äta flera små än en stor. Mums mums!





Film & nybakade kanelbullar

Nu ska jag se på Into the wild och äta nybakade kanelbullar. Kan det bli bättre? Knappast!! Ha en underbar lördagkväll allihopa! Puss


Längtar...

Idag är det 144 dagar kvar till vi åker till Thailand. Känns fortfarande helt ofattbart. Galet. Spännande.
Den 25 februari - 12 mars är vi där. Krabi - Ao nang ena veckan, och Phuket - Kata beach andra veckan. Jag längtar till klimatet, lugnet, omgivningarna, havet, djuren, kulturen, solen, maten, skratten, utflyckterna, människorna. Allt!
Någon mer som ska till Thailand i vinter? När & var?




Kanelbullens dag



Ni har väl inte glömt? Det är ju kanelbullens dag! Än har jag inte ätit någon, och frågan är om jag eller mamma orkar baka några idag. Färdigköpta är inte goda, så det är tyvärr inget alternativ för mig som växt upp med hembakade bullar. Kanelbullar är verkligen en stor favorit, så någon gång (kanske imorgon) ska jag baka massvis av dom.
Ska ni äta några? Eller ni har kanske redan hunnit?
Dricker ni mjölk till era kanelbullar?


Paket från Asos

Mina kläder jag beställde från Asos kom igår. Är jättenöjd! Betalade ingen tullavgift heller eftersom paketet gick ner i brevlådan, annars finns det nog risk att man måste det.
Vad frakten kostar står på hemsidan! Minns nämligen inte exakt. Jag beställde mitt förra lördagen och fick det igår, alltså väldigt snabbt!





Joggingbyxorna var supermysiga! Någon slags fleece inuti. Varmt & skönt!

Egen falafel

Igår gjorde jag egna falaflar. Supergott! Serverade med en dippa på kesella, yoghurt, citronpeppar och salt.
Recept nedan!



ca 20 st
1 burk kikärter, 400 g
½ gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk mald spiskummin
1/2 tsk salt
1/2 dl hackad bladpersilja
2-3 msk havrekli
1 msk rapsolja

Gör så här

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, havrekli och rapsolja. Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i rapsolja i en stekpanna några minuter på varje sida.

Gårdagen och allt som hänt

Ja herregud så mycket det hände igår. Allt började med att jag fick andnöd i torsdagskväll när jag låg och läste. Jag tänkte inte mer på det utan la mig för att sova. På morgonen kände jag inte av det speciellt, men under dagen blev det bara värre och värre. Jag försökte tänka och göra annat för att "glömma" att andningen var ansträngd. Det gick ibland, men jag kände samtidigt av att jag blev tröttare och inte fick tillräckligt med syre. Först tänkte jag "äh jag låter det vara, så får vi se". Men på eftermiddagen efter en promenad med hunden så var det ännu värre. Kände att jag inte fick någon luft alls.

Jag ringde mamma och sa att det var jätteviktigt. Berättade hur jag kände och hon sa på en gång att jag skulle gå in på vårdcentralen. Jag tänkte först att det var onödigt, men just när det gäller andningen är det himla viktigt att kolla upp det. Så jag gick dit och de tog prover, kollade syrehalten och lyssna på lungorna. De hittade inget. Så jag trodde med all säkerhet att jag skulle få gå hem igen. Men läkaren sa till mig att det inte gick att utesluta blodpropp eftersom jag faktiskt börjat med p-pillerna. Han ville inte skicka hem mig igen och sätta min hälsa på spel. Så han skrev en akut-remiss till sjukhuset i Trelleborg. "Hur fan ska jag komma dit NU" tänkte jag...

Gick hem igen och ringde mamma. Det blev en massa klydd men tillslut tog vi en taxi dit. Väl där så tog de röntgen på lungorna där de inte hittade några konstigheter. Men en röntgenbild kunde tydligen inte visa om en blodpropp satt sig i lungorna. Så det var bara att sitta och vänta på sjuksköterskorna. När de kom tog de två blodprov i båda armarna (alltså mitt tredje på hela dagen, aj), de kollade blodtryck, tog EKG, temp, hals, syret i blodet osv osv. Såg säkert helt sjukt ut med alla slangar och nålar som satt i mig. Usch...

Hittills gick allt ganska smidigt och snabbt, men nu kom den LÅNGA väntan. Fyfan säger jag bara. Först sa de att jag skulle få vänta 1 timme på provresultaten, och det kändes skitlänge och vi blev nästan lite irriterade. Nu var klockan 17. En timme senare fick vi gå in i ett rum där vi fick vänta ytterligare. Sjuksköterskan sa att det inte dröjde länge till. En timme till hade gått och jag bad mamma gå och fråga varför det tog sån tid. "Vi har bara en läkare och det är 3 patienter före, det kan ta låååång tid" sa sköterskan. Okej, varför ha EN läkare på ett helt sjukhus en fredagkväll? Idiotiskt rent ut sagt. Vart går våra skattepengar tro?
Hur som helst, jag var svinhungrig och tack och lov har jag en snäll moster som kommer med lite mat. Hade inte ätit på 8 timmar då, inte konstigt att jag hade huvudvärk. Och hade vi bara haft en BIL så hade många problem varit lösta. Då hade man kunnat åka och köpa någon god mat och sen kommit hem snabbt efter provresultaten. Jaja, vi väntade till klockan 22, alltså totalt 5 timmar på att få reda på resultaten. FEM TIMMAR!! Frustrerande.

Läkaren sa att jag inte hade några blodproppar i alla fall och hjärtat, lungorna, blodproven och allt annat såg bra ut. Tack och lov!!! Sån lättnad. Men otroligt irriterande att det ska ta så lång tid... det tog max 10 minuter för honom att komma in och säga dom orden och lägga till att jag kanske ska börja med antidepressiva. Han trodde det var psykiskt men att det var bra att jag kom in, för ibland har man otur och då är det något allvarligt med en.

Sen kom min snälla moster tillbaka och hämtade oss. Pinsamt att det hela tog sån tid. Inte konstigt att många väljer att strunta i att gå till doktorn!!

Idag har jag fortfarande lite svårt för att andas, men tydligen är det inget fel på mig. Får väl se om det går över av sig själv.
Vilken lång historia det blev, haha. En liten grej kan ibland bli jävligt stor!

Hemma från sjukhuset

Jag mår bra. Ville bara berätta det. Kom precis hem från sjukhuset. Har fått nålar hit och nålar dit, slangar, pinnar i halsen, blodprover... you name it. Berättar hela historien imorgon, är för trött nu. Måste äta något!! Var utan mat från halv 12 till 20 på kvällen.
Tack för att ni finns! Puss & godnatt fina läsare <3

Vårdcentralen

Det blir bara svårare att andas hela tiden. Nu känns det jättetungt. Ska in på vårdcentralen och kolla... får panik! Eller nej det har jag långt ifrån, för då hade jag vetat att det berodde på det. Men även ifall jag glömmer bort det ibland att jag har svårt att andas, så känner jag av det ändå. Det känns typ som att luftrören krympt. Får liksom inte ner tillräckligt med luft. Men ut går bättre.

Jävla bajs!

___________

Fick en akutremiss till lungröntgen i Trelleborg. Fyfan va läskigt!! Läkaren sa att det inte gick att utesluta iomed att jag börjat med dom (jävla) pillerna. Han ville inte oroa mig men han ville ändå ta det säkra före det osäkra.

Fredag 3 oktober

Godmorgon! Jag är en mästare på att inbilla mig saker, speciellt när det har med min kropp att göra. Igårkväll kände jag att det var trögare att andas, och nu idag känner jag likadant. Jag vet inte om det är för att jag hyperventilerar eller om det är något annat. En sak är säker i alla fall, jag ska sluta med p-pillerna. Jag vågar inte chansa, och jag HATAR att ta tabletter. Det känns onödigt också, även ifall riskerna för blodpropp är väldigt liten. Jag orkar inte gå och oroa mig och känna att det händer konstiga saker inuti mig. Det känns inte värt oron. Mamma tycker inte jag ska ta dom, och det gör att jag tvivlar ännu mer.
Min kropp kan börja må bättre utan tabletter. Mat är den enda riktiga och hälsosamma medicinen för min kropp. Inga tabletter i världen kommer kunna läka min kropp, inte utan mat. Jag äter hellre lite mer än att stoppa i mig dessa tabletterna. Jag går hellre upp till min normalvikt och får tillbaka mensen på ett normalt och hälsosamt sätt.

Det är inte lönt att ringa och berätta detta för mamma, för hon kommer bli helt hysterisk av oro om jag säger att det känns tungt för mig att andas. Det kan ju lika bra vara stress eller oro. Jag väntar och ser... jag bor ca 150 meter från vårdcentralen ändå...

Nu om något annat! Köpte ett silverschampo igår från Tony & Guy. Ska gå och testa det nu och hoppas att mina oranga nyanser försvinner för gott!!
Sköt om er. Puss!

Mellanmål och middag

Idag är inte mamma hemma, så då får jag helt enkelt själv ställa mig vid spisen och fixa ihop något på egen hand. Inget mig emot, jag tycker om att laga mat. Men ibland när jag inte vet vad jag ska äta så är det superjobbigt.
All mat idag har varit supergod. Är ganska stolt över mig själv, att jag faktiskt ställer mig där och lagar maten. Jag tänker även på att det ska vara gott, och att ALLA delar av matcirkeln ska vara med. Inget skippande av kolhydrater eller liknande. Det mår jag helt enkelt inte bra av. (Och förresten, detta är min 4:e dag utan kaloriräkning!!!)

Mellanmålet blev litet, men gott. Var inte jättehungrig direkt.
En skiva Gi-ruta med cream cheese & gurka. En kopp te med lime och havremjölk.



Till middag åt jag något väldigt gott. Jag kokade råris tillsammans med en bit buljongträning. När det var klart la jag i kokta ärtor, nån matsked kesella, dill och lite svartpeppar. Serverade det med fiskbullar stekta i soya (för smakens skull), en skiva wilmas knäckebröd med bonjour (mjukost), några paprikaringar och äppleskivor. Mums!
Risblandningen var supergod! Kan tänka mig den tillsammans med lite räkor eller kyckling i.



Fina saker från Inreda



Allt går att köpa på inreda. Alla dessa saker skulle jag vilja ha! Bakformen är väl för söt?! Själv hade jag nog bakat hjärtformade muffins eller varför inte vanliga frallor? Så sött!!

Sjukhuset - anorektiker

Om ni missade "Sjukhuset" igår så handlade det bl.a om en anorektiker. Ska själv se det nu. Ni kan titta här! Det är i slutet av videon.

______________


Usch vad hemskt. Så ynklig och mager hon var! Verkligen sorgligt och det gör så ont i mig att se. Hon förstår inte ens att hon kommer dö utan mat... nä fy! Så långt ska det inte få gå!


Dagens lunch - omelett

Omelett är riktigt gott, om man smaksätter på rätt sätt. Det går att ha i nästan vad som helst, bara fantasin sätter gränser. Idag hade jag lite riven ost och spenat i min smet. La på några tomater när omeletten nästan var färdig, toppade med lite persilja och serverade med kokt skinka, avokado och ruccola.
Vad brukar ni fylla i era omeletter? Och vad serverar ni till?



Mums!

Torsdag 2 oktober - våga skaffa hjälp!

Godmorgon illamående. Har sovit okej, men satt uppe ganska sent igår. Var jättenere. Man önskar liksom inte denna sjukdomen någon annan på hela jorden, allra minst någon nära. Och vad gör man i det läget när personen skjuter det under mattan? Säger "jag klarar mig". Det har jag sagt minst 1 miljon gånger själv. Jag klarar mig, jag överlever, jag är inte SÅ sjuk, jag kommer inte dö, jag äter ju, jag finns ju... men vet ni? För två år sen var mitt liv nära att förloras, av svält. Jag varken såg det eller ville tro det när andra sa det till mig. Idag vet jag hur dåligt min kropp mådde, och det gick så himla fort. Jag hade haft ätstörningar många år före det, men det var för 2 år sen min kropp mådde som sämst under alla dessa 7 år av ätstörningar. Det gick på några få månader. Kanske tre. Jag bokstavligen RASADE i vikt. Jag kunde plötsligt inte äta något annat än sallad, knäckebröd och ibland någon frukt. Jag kunde gråta av ett äpple, jag kunde få sjuk ångest ALL mat.

Vad vill jag ha sagt med detta? Man ska aldrig vänta på hjälp. Man ska aldrig tänka "äh, jag tar det sen... sen när jag är ledig och kan börja ta hand om mig själv". Det kan vara försent. För mig var det nästan försent!! Hade jag inte berättat för mamma att jag mådde så dåligt psykiskt och fysiskt, så hade jag till 99% säkerhet varit död nu. Så illa var det. Och det gick så snabbt att jag knappt hann blinka. Döden tror man är så himla långt ifrån en, men det räcker att ta ett snedsteg så är man där.

Jag är SÅ glad att jag ska in på behandling (Idun). Så fruktansvärt glad att jag äntligen tog det beslutet. Tänk om jag gjort det för 2 år sen! Jag hade sparat in 2 år av mitt liv. TVÅ ÅR! Jag hade med största sannolikhet varit frisk nu om jag inte varit så fruktansvärt NAIV och trott att jag skulle klara av ätstörningarna helt ensam. Jag skulle tagit emot hjälpen. Två år senare är jag äntligen klok nog att ta det beslutet och ta emot den underbara hjälp som faktiskt finns.

Jag ska bli frisk. Inte till 99,9%. Jag ska bli frisk till 100%!! Helt frisk. Komma bort från all negativitet med mat, kropp, träning, bantning. Jag ska ha vänner som har en positiv inställning till mat, kropp och träning. Ingen som jämt ska ha bekräftelse - "fan vad ful jag är, åh titta mina lovehandles, ser jag tjock ut i denhär" osv osv. Jag orkar inte höra på det mer!

Oj vad långt detta blev, hihi. Hoppas ni orkar läsa, för detta är ett viktig inlägg. Har nyss ätit frukost och ska vila mig nu. Vi hörs sen, puss!


Dagens frukost: Havrefras med havremjölk, russin, banan och solrosfrön. En grov macka med makrill, keso och gurka.

Va??!!

Fyfan vad besviken jag är på Top model. Detta var den sämsta säsongen av alla 10. Tyckte INTE att hon skulle vinna. Hon ser ju ut som en typisk Miss America, och det är TRÖTTSAMT att höra någon påpeka hela tiden att hon är "bäst och snyggast". Och det flinet!! Åh gud, jag klarar det inte.

Anya är en vinnare i mina ögon, hon var helt klart bäst. Helt klart någon att se upp till. Hon bråkade aldrig, hade massor av energi och blev superbra på alla bilder. Visst, hennes dialekt var ganska jobbig men ändå charmig tycker jag! Ett unikt utseende också som man inte ser varje dag precis.

Vem tyckte ni skulle vinna?



Frukostmat till middag

Ibland får man vara lat och inte orka laga någon middag, eller helt enkelt vara sugen på något annat än vanlig lagad mat. Men då gäller det att man ätit en ordentlig lunch tidigare på dagen. Idag föreslog mamma att vi skulle koka gröt och äta mackor till middag. Det tyckte jag lät helt underbart mysigt och gott! Jag älskar frukostmat och kan äta det dygnet runt.

Så idag dukade vi upp havregrynsgröt och medkokta torkade fikon och skivad färsk banan i. Med mjölk såklart. Vi åt även mackor (gi-ruta, love it) med lagrad ost och gurka. Sen åt jag några fler skivor ost med gurka, som en liten sandwich. Det gjorde jag alltid som liten! Mums.

Ikväll är det finalen i Top Model 10. INTE MISSA! Puss & kram <3




Bilden är hittad på google och kollaget är gjort av mig.

Brrrrrr!

Jag har inte riktigt fattat än att det är kallt. Att hösten är här och att jag borde sluta med mina svalkande fruktsallader som består mestadels av fryst frukt. Jag fryser ihjäl bokstavligen!! Sitter här och huttrar nu. Jag borde byta mina fruktsallader och smoothies mot varma mackor, te, välling, gröt... från och med imorgon, okej? Förresten är jag så fruktansvärt trött på fruktsallader att jag snart kräks av själva ordet - fruktsallad. Men trygg mat är trygg mat. Tyvärr! Även ifall en macka med något gott pålägg kanske till och med innehåller mindre kalorier än en fruktsallad med kesella, så väljer jag det ändå. Det känns T R Y G G T. Som att det är "ofarlig mat". Jag borde ta och läsa Mattillåtet några gånger till. Tre gånger har tydligen inte räckt för att min hjärna ska fatta.

Jag är inne i en fas just nu då mitt humör suger. Kan knäppa till för ingenting. Detta humör har kommit väldigt plötsligt. Har blivit mer dämpad och deprimerad också. Yay. Slår nästan vad om att det är de jäkla p-pillerna. Depression, humörsvängningar, värk, illamående... väldigt, väldigt energikrävande med andra ord. Nästan som att vara gravid ju! Inte för att jag vet hur det känns på riktigt men ändå...

Ska bädda ner mig nu så att jag blir varm någon gång.
Gnäll, gnäll, gnäll måste ni tycka. Haha! :o) Puss på er

Orange

Mitt hår ser väldigt oranget ut när jag har det uppsatt, och det blev inte så jämnt överallt. Haha! Fick syn på det nyss. Får väl köpa ett nytt silvershampo eller något. ; )

En present

Jag fick detta fina mobilsmycke av mamma i födelsedagspresent! Den runda "kulan" går att öppna, och det ligger en liten lapp i där det står "You are a loveable person. May your days be merry and bright!"
Sååå himla gulligt! Jag älskar sånt här <3



Nu flyger det fjärilar i min mobil. So cute!



Onsdag 1 oktober

Godförmiddag! Det har inte fungerat att blogga på hela morgonen, förrän nu. Har precis kommit hem från en promenad med hunden. Vi gick i skogen, skönt! Men ganska ansträngande. Blev supertrött mot slutet och nu dunkar mitt huvud. Får ont på lite konstiga ställen ibland. Typ fingrarna, sidan av magen, sidan av låret, ena ögonbrynet. Skitkonstigt! Kanske är p-pillerna? Min kropp kanske vänjer sig vid dom? Äh, jag vet inte, men störigt är det.

Jag hade en kaloriräknarfri dag igår också. Känns verkligen konstigt, men samtidigt himla skönt. Det medföljer ju en del ångest men det har jag ju när jag räknar också, så varför inte låta bli att räkna då? Åt inte så bra igår direkt, men jag tog en macka och ett äpple på kvällen vilket jag sällan gör.

Idag åt jag havregrynsgröt med fruktsalladen från igår och havremjölk. En grov macka med keso, skinka och gurka också. Gröten med fruktsalladen var sååååå gott!!! En dålig bild nedan. Så går det när man går upp före solen!

Ska göra omelett till lunch tror jag. Men jag brukar alltid ångra mig när jag väl står i köket... hehe.
Hoppas ni mår bra denna första dag på oktober! Höööööst!
Puss


RSS 2.0