Dokumentär om anorexia

"Anorexia som livsstil"
Den såg jag igår tillsammans med min mamma. Alltså. Jag satt och blev förbannad!!! Riktigt pissed off. Satt bara och svor hela tiden. Blev så jävla ledsen när de "förskönade" hela grejen att svälta sig och "nå sitt mål". Och när tjejen i dokumentären väl nått sitt mål blev hon först glad. Det första jag sa var "vänta bara"... och mycket riktigt. I nästa stund sa hon "men mina lår är fortfarande stora".

Men det värsta var ändå hon som startat en pro-ana sida. Alltså. Jag skulle kunna strypa ihjäl tjejen. Det finns inget värre än att tipsa andra och få andra att "nå sina mål". Ni är så jävla patetiska!!

En sak jag är riktigt stolt över är att jag aldrig någonsin tipsat, eller velat att någon skulle må såsom jag gjort/gör.

Tur att jag är så pass fri från de tankarna, att jag inte triggades åt fel håll av dokumentären. För det kan den.

Jag hoppas alla ni därute som tipsar om svält, dieter, sätt att komma undan mat osv, jag hoppas FAN ni tar tag i er själva !!!

Kommentarer
Postat av: Kristina

Gud vad hemskt! Jag såg inte dokumentären, men den låter inte trevlig. Det är verkligen fruktansvärt hur man kan tipsa folk om hur "man når sina mål" och det. Jag förstår mig inte på människor som gör så!

2007-12-30 @ 17:25:57
Postat av: Anonym

jag har sett den dokumentären flera gånger i repris nu. och när du säger att du blir arg på dom så tänk på att du har varit i samma situation själv. för efter att ha läst din blogg ett tag så tror jag att du oxå tänkte som dom och ville oxå gå ner i vikt, mer och mer. och det är inte så lätt att komma ur det mönstret, som du oxå antagligen redan vet. och en person som skapar en sån hemsida känner sig antagligen ensam och vill inte stänga ner den sen eftersom hon har hittat andra somsitter i samma sitts som hon, och genast känner hon sej inte alls lika ensam längre. och visst, otroligt korkat att starta en sån sida från första början när man vet vad som händer. men man kanske inte tänker på att det kan skada andra. jag håller med dej om att det är väldigt dumt att göra en pro-ana sida. men dom som är inne på den kan nästan inte hjälpa det, man blir ju som beroende.

2007-12-30 @ 18:37:00
Postat av: Thepreciousgirl

anonym: Jag har/är i samma situation ja. MEN jag har aldrig tipsat om svält och sånt. Det var det jag menade. Och de i dokumentären sa att anorexia är en livsstil. DET GÖR MIG SÅ JÄVLA ARG!!!

2007-12-30 @ 19:11:01
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: linnea.

Jag hatar sånt! Visst, jag publicerar ofta bilder på skelettsmala modeller och ikoner, hur sjukt jag än vet att det är. Dock är jag helt emot all typ av bantning runt omkring mig, även om det är svårt att själv undgå. Det finns inget värre än när ens vänner börjar tala om hur dom ska gå ned i vikt och liknande, helt plötsligt så är man fast i de ångestfyllda tankarna igen. Och om man själv har lidit av anorexia så är det för mig helt ofattbart att vilja tipsa och få in andra i helvetessjukdomen!

2007-12-30 @ 19:20:34
URL: http://linneaah.blogg.se/
Postat av: Anonym

ja man kan ju tycka att det är hemskt med pro-ana och det är det också men det blir fel att skylla på enskilda tjejer, de är ju också sjuka och offer för ett sjukt samhälle. ett sjukt samhälle som prodúcerar en modeindustri med modeller varav hälften är ätstörda. bla såna bilder som du lägger upp här kombinerat med din "nyttiga" kost. det är ju din blogg och folk väljer om de vill läsa eller inte men samma sak är det med proana.

2007-12-30 @ 21:29:30
Postat av: Diba

fan vad horrible.vet inte om du har sett den reklamen som gick på TV för ett tag sedan, tjejen som såg sig mullig i spegeln, och sedan zoomade man ut och så var hon bara skinn och skelett. ryser bara jag tänker på sådant.

2007-12-31 @ 01:20:51
URL: http://myfashionworld.blogg.se
Postat av: Thepreciousgirl

anonym: "fel att skylla på enkilda tjejer"
nu såg jag en dokumentär. och vem fan skyller på bara dom!? jag sa att det är förjävligt att pro-ana finns och det är så jävla äckligt med människor som triggar andra!!!

det är för fan skillnad på min blogg och en pro-ana sida!! Och som om allt beror på media. HAHA! Jag blev INTE sjuk av media. Visst, det finns säkert de som blivit, men verkligen inte alla

2007-12-31 @ 08:42:10
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0