Raketer/smällare

Vad tycker ni om raketer och smällare? Störande? Onödigt? Dåligt för miljön? Skrämmer djur?

Själv tycker jag det är förjävligt att det fortfarande tillåts. För det första tänker jag på alla djuren som blir så rädda att de ibland blir tvugna att få lugnande medel. Är det rättvist? (Min egna hund är tack och lov inte ett dugg rädd. Förra året var hennes första nyår, och hon satt bara och stirrade en stund, sen när hon märkte att vi andra var lugna, ja då blev hon också lugn)
Sen tänker jag på alla barn som springer runt med egna smällare och riskerar att själva bli skadade. Deras föräldrar köper ut till dom, vilket är sjukt nog. Jag skulle aldrig, aldrig sätta en bomb (för det är det ju typ) i mitt barns hand. ALDRIG!
Sen tänker jag på miljön. För ni har väl sett hur dimmigt av rök det blir? Jag tror ju knappast vi hjälper moder jord genom att smälla raketer.
Jag tänker också på alla pengar som läggs ut på raketer varje år. Säkert flera miljoner kr (i hela sverige förstås, om ni nu inte fattade det). Tänk om man lagt de pengarna på något annat viktigt!! Som forskning eller till fattiga länder.

Nej. Jag ser bara negativa saker med raketer. Folk dör ju varje år av att ha fått en raket i huvudet eller liknande. Vi hade alltså till och med räddat liv!!

image826

Kommentarer
Postat av: Anonym

helt rätt, de är galet att folk inte tänker på det, visst är de vackert att titta på, men inte så vacert att man ska förstöra så mycket för att få se det

2007-12-31 @ 10:22:00
Postat av: madde

Tjena!

Håller fullständigt med om att smällare & raketer är helt onödiga och farliga. Trist att folk håller på att smälla även dagarna före och efter nyårsafton.

Undrar en helt annan sak.
Var du tvungen att dricka näringsdrycker för att gå upp i vikt?
När under dagen drack du dem i så fall och hur många?

Jag frågar detta pga att jag själv har anorexi och måste gå upp i vikt.
Har försökt dricka sådana som mellanmål men tycker det är oerhört jobbigt.
Har slut på dem nu och vet inte om jag ska skicka efter fler. Har inte lyckats gå upp med hjälp av dem hittills.

Vore jättesnällt om du kunde ge mig något råd. Är själv helt kluven.
Tack på förhand.

Gott nytt år!

2007-12-31 @ 10:34:54
Postat av: Thepreciousgirl

Madde:
Hej tjejen!
Jag provade att ta näringsdrycker ett tag. Jag beställde hem och försökte dricka en lite då och då. De sa att jag skulle dricka en om dagen, men jag klarade det inte. Kände att jag hellre ville äta vanlig mat istället. Och de gick med på det. Så jag gav alla dryckerna till min lillebror, haha. Han älskade dom! :P

Jag skulle dricka dom till eftermiddags-mellanmålet. Vilka dricker du? Det finns ju jättemånga olika. Jag drack nutridrink som är en komplett näringsdryck. Det finns ju dom utan fett och grejer, men de är inge bra. Så kolla upp det!

Annars tycker jag näringsdrycker är ett bra sätt att öka i vikt. Speciellt för anorektiker som kan ha svårt med att äta "mycket" och tung mat.

Hoppas jag hjälpte dig lite iaf! Och lycka till :)
Kram!

2007-12-31 @ 11:25:17
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Madde

Hej igen!
Tack för svaret=)

Vad och när åt du för att lyckas öka i vikt?
Åt du efter något matschema?
Supergulligt om du ville dela det med dej i så fall.
kram

2007-12-31 @ 11:34:58
Postat av: madde

Just det.....glömde svara på din fråga.
Jag har komplett näring med vanilj-, choklad- eller hallonsmak.
kram

2007-12-31 @ 11:37:53
Postat av: Malin

det är oftast personer som e full o odrägliga som utsätter sig för störst risk när det gäller raketsmällande. eftersom dem tappar fattaningen o respekten för bomberna när dem smäller..

Sen kan jag hålal me dom att man har sätt typ barn som inte vat tlängre än 1 meter som gått runto smält i malmö o det kallar jag vårdlöshet och helt stört.

jag har alltid varit rätdd för raketer
(kan läsas varför i min blogg) så jag ska nog inte smälla några ikväll men jag ahr köpt. hoppas du får en bra kväll, så gott nytt år på dig!

2007-12-31 @ 11:58:40
URL: http://mylifeonearth.blogg.se
Postat av: fashionholic

gott nytt år babe!! see ya next year ;)

2007-12-31 @ 12:10:46
URL: http://fashionholic.blogg.se
Postat av: ida

När jag var liten fick jag tar i några smällare som låg ute på gatan. Jag och min kompis tänkte "wihuu fan va kul" Jag sprang in till mig och hämtade en tändare och sprang sedan ut igen till min kompis. Det var sånna där små smällare som idag är förbjudna, tack gode gud. Den smällde rakt upp i mitt ansikte, jag hade nog änglavakt. Jag fick inga skador... Men jag tycker inte att fyverkerier ska vara tillåtna, som tex. förra nyår var det några snorungar som hade sånna där riktigt stora raketer, dom la raketerna ner RIKTADE mot oss. Jag blir så jävla arg, en åkte precis förbi oss och den andra smällde en yttepytte liten bit från oss. Nej säger jag bara! Förbjud skiten

2007-12-31 @ 13:12:27
URL: http://sucre.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag är ganska splittrad när det gäller det här med fyrverkerier.. Min kompis hund är livrädd, då menar jag verkligen livrädd för raketer.. Så just för djuren tycker jag det är hemskt. Jag smäller bara några få smällare på nyår, men det är också allt. För mig är raketer på nyårsafton en tradition och tycker det är jättefint. som sagt är jag splittrad :P tycker både det är fint och dåligt..

2008-01-01 @ 00:59:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0