Lång dag!

Pew. Vilken lång dag det blev. Men är såå nöjd med allt jag och mamma köpt! Jag verkligen älskar Ikea. Jag köpte en fårskinnspäls och jättesöta små jullampor med sugproppar som man kan sätta upp på fönstret eller väggen. Sen köpte vi bl.a matta, duschdraperi, ljus, decilitermått, servetter, lampa, inslagspapper och massa annat kul. Ni får se sen när jag pyntat mitt rum med lamporna och allt annat.

Sen åkte vi vidare till stan och letade efter jacka till mig. Hittade såklart ingen snygg & billig... den jag hittade som var snygg kostade 3000 spänn... eh nejtack. Sen gick jag förbi h&m och hittade den där fejkpälsen som verkar vara himla poppis. Ganska fulsnygg typ. Jag gillar den i alla fall! Köpte en sjuuukt skön och lång tjocktröja på vero moda också. Ni får se allt imorgon där också! Blir så dåligt ljus på bilderna såhär på kvällen.

Sist men inte minst handlade vi mat. Stoooorhandlade. Skönt med skafferiet fyllt av god mat! Ikväll ska jag kalasa på färska dadlar. Så himla gott!
Skulle egentligen tränat idag, men orkar faktiskt inte. Har sprungit runt hela dagen och är helt slut i kroppen. Får bli imorgon istället. En utamaning att stå över planerad träning... men nu snackar den friska Cornelia, och hon vill och orkar inte träna ikväll. Så det så!!

Hoppas verkligen ni haft en underbar första advent!! Imorgon är det 1:a december och julkalendern börjar + att första luckan i alla kalendrar ska öppnas. Själv har jag en kalender från bingolotto + en chokladkalender. Hihi!
Puss på er!

1:a advent

Idag är det första advent! Så underbart. Nu är det inte lång tid kvar till julafton. Ska bli så himla mysigt. Jag längtar efter allt som har med julen att göra. Pyntet, myset, ljusen, maten... allt! Hoppas ni också gör denna julen till det bästa. Jag har försökt göra det varje år, och inte en enda gång har jag ångrat mig!

Idag blir det som sagt Ikea och storhandling. Ska julpynta lite i veckan tänkte jag, tror inte jag hinner idag tyvärr. Har ni börjat pynta än?
Igår hade jag en dålig dag när det gäller kroppen. Kände mig bara slapp och fet, men jag hantera det rätt bra! Är stolt över mig själv. Det enda jag sa rakt ut till mamma var "fan vad tråkigt det är att äta hela tiden". Och ja, det är rätt jobbigt att alltid, alltid behöva tänka att "nu måste jag äta". Blir skönt sen när jag blir friskförklarad och jag kan äta när jag vill, när jag är hungrig och känner för att äta. Nu måste jag äta oavsett. Var tredje till var fjärde timme. Idag blir det väl något på Ikea. Tror de har någon macka där som jag kan ta. Frukt tar jag med mig till mellis, om det nu är så att vi är borta hela dagen. Det löser sig!

Hoppas ni får en mysig första advent! Unna er lite pepparkakor, lussebullar eller vad det nu kan vara. Det är ni värda!

Puss & kram



+ Bild

Lördagkväll

Åt precis tortellinisoppan. Riktigt gott ju! Plus att det var bra stämning vid matbordet idag. Körde bl.a lite armbrytning. Jag vann!! Både mot lillebror (14 år) och mamma. Träningen kanske har gett resultat ändå? Det har den faktiskt. Mina armar är inte alls så taniga som de var förut : )
Mamma köpte en julkalender till mig idag! Blev en vanlig fast med Nalle Puh på! HAHA! Jag kommer aldrig växa ifrån sånt. Den är ju sjukt söt! Hoppas nu jag vågar äta en chokladbit varje dag fram till julafton. Annars så sparar jag några dagar och äter på helgen eller liknande. Såg på baksidan att en chokladbit innehåller 15 kalorier. Jag vet, kanske inte borde kollat men visst är det sjukt lite! Femton små extra kalorier om dagen kommer inte påverka vikten. Kom igen girls! Köp en kalender ni också. Eller gör en egen om ni nu inte gillar chokladen i de vanliga. Själv tycker jag det är jättegod choklad i dom. Inget fel på den alls.

Åh imorgon ska jag till Ikea. I love Ikea!! Har ett presentkort där som jag fick när jag fyllde år. Kanske blir något juligt? Sen ska jag kanske till stan en snabbis och köpa vinterjacka. Jag har lånat min lillebrors hittills... men han lär väl börja använda den snart... ska kolla in på JC om de har någon snygg och BILLIG. Hatar att köpa saker jag inte vill ha, men som jag MÅSTE ha. Grr. Hatar kylan.

Vad gör ni ikväll? Hoppas ni mår bra! Pussar ♥



Tortellini

Det finns inget värre än när det regnar, blåser och är kallt på en och samma gång. Gick ut med hunden i hopp om att få en skön och lugn promenad. Jo, åt ena hållet var det helt okej... men på vägen hem var det hemskt! Brrr. Var till och med så kallt och fuktigt att det kändes i lungorna. Samma sak som när man är ute och joggar när det är svinkallt. Det isar till i lungorna! Usch.
Vad är bättre än att äta soppa till middag då? Och tortellinisoppa! Det har jag inte ätit på flera år. Jag älskade det som liten. Det är riktigt gott, vad jag minns i alla fall.



Tortellinisoppa

1 paket valfri tortellini
1 burk krossade tomater
2 gula lökar
Vitlök
Tomatpure
Färsk basilika
Vitpeppar o svartpeppar
Grönsaksbuljong, 2 tärningar
2 deciliter valfri grädde

Koka tortellini efter anvisningar på paketet. Fräs lök och vitlök i lite olivolja, tillsätt krossade tomater och kryddor. När tortellinin är klar, blanda den med resten, häll på två deciliter vatten och buljongtärningarna när det kokat upp, tillsätt grädden och låt allt bli genomvarmt.

+ Bild
(kollage av mig)

Julkalendern



Jaha, vad handlar årets julkalender om då? Bara namnet får mig att tänka "jaha, ännu en dålig julkalender". Men förra årets var UNDERBAR tycker jag. Julig och mysig såsom en julkalender ska vara. Årets heter "skägget i brevlådan"... eh? Haha. Men jag ska väl inte dömma innan jag sett den. Tydligen ska den innehålla en del humor! Håller tummarna för att den är riktigt bra... vi får väl se på måndag ; )

"SVT:s Skägget i brevlådan är en både spännande och komisk historia. När det närmar sig jul och det blivit dags att posta den sedvanliga önskelistan till tomten råkar de tre vännerna av misstag sända iväg en inköpslista. Nu riskerar de att bara få matvaror i julklapp? Gänget ger sig därför ut på en lång och händelserik jakt efter tomten, men märker snart att de inte är ensamma i sitt sökande. En skum organisation med dunkla motiv är också tomten på spåren och snart inser Klas, Lage och Renée att hela julen står på spel."

Vikten är inte längre det viktigaste

Sov så himla oroligt inatt. Vaknade säkert 50 gånger och var helt klarvaken. Drömde gjorde jag också. En dröm som var himla kort var att mamma, pappa, jag och mina bröder var ute och gick på ett stoooort fält. Plötsligt kommer det såklart ett flygplan som kraschar ca 100-200 meter från oss. Smällen var helt enorm... sen kom kraftvågen rakt mot oss... allt verkade gå i slow motion och jag kunde inte få upp händerna för att hålla för öronen, och vi kunde inte springa därifrån. Sen kom en del av flygplanet rakt mot min mamma... och precis innan smällen så vaknar jag. Låg och hade krypningar i benen och kände hur mitt hjärta rusade. Så sjukt äckligt! Precis som att det var på riktigt. Jag säger det ofta... men varför drömmer jag ALLTID om flygplan som kraschar?!!!

Igår skrev jag ju att det var skönt att inte jag inte gått upp i vikt. Och ja, det tycker jag faktiskt. Det är som en wake up call att jag kan (och ska) äta mycket mer än jag gör i nuläget. Och som nån skrev "du måste gå upp i vikt för att bli frisk". Vikten är inte det som kommer få mig att bli frisk. Självklart kan man inte gå och väga långt under bmi 19-20 och tro att det är bra för kroppen, men jag har faktiskt bmi 19, och min behandlare säger också att det inte handlar om vikten längre. Det handlar om tankarna. Allt handlar om tankarna! Ifrågasätt hur mycket ni vill, men detta är bara jag. Det kanske inte alls är så för någon annan. Alla är faktiskt olika! Detta betyder förresten inte att jag inte ska gå upp mer i vikt. När jag äter normala mängder mat (energi) så stabiliseras vikten av sig själv. Men som sagt, det är inte det som kommer göra mig mer frisk. Allt sitter i tankesättet. Att kunna acceptera att vikten kanske hamnar på 19 eller 23.

Och varför tyckte jag då det var så skönt att ha gått ner igår? Jo eftersom jag inte äter så mycket som jag behöver. Jag fick panik av viktuppgången eftersom då trodde jag att "jaha, jag kan bara äta såhär lite, äter jag mer rusar vikten upp". TANKAR! Men jag är på god väg att öka maten. Det vet både min behandlare och jag bäst själva : )

Hoppas ni förstår hur jag menar, och att ingen missuppfattar. Just vikten är ett sånt samtalsämne som alla har olika meningar om.
Ha en bra lördag! Kram kram

My day

Blev en sån otrolig lättnad när jag steg på vågen idag. Självklart hade jag inte gått upp, utan istället ner. De hektona jag pendlat mellan de senaste veckorna har bara varit vätska. Att jag aldrig lär mig! Känns ändå skönt på något sätt att få det bekräftat igen. Ska verkligen öka mängden mat nu. Måste komma upp i normala mängder! Är inne i "fas 2" på Idun nu, vilket innebär mer utmaningar med maten och så. Rädd? Som fan...! Men what to do? Perfekt säsong att utmana mig i alla fall. På julen finns det ju så mycket gott!

Träffade en supergullig tjej idag som läser min blogg. Tog en fika på Espresso House. Kaffe latte tog jag. Varför tar jag alltid det? Jag vet ju att jag inte "tål" kaffe. Haha! Blir så jäkla darrig av det. Men det är ju så gott!! Skummet är to die for. Synd att jag inte lyckas göra sånt skum hemma... det är ju omöjligt att få det så perfekt!

Åt precis bakad potatis med keso och rökt lax. Så sjukt gott. Var riktigt hungrig! Kändes skönt och skrämmande på samma gång att vara vrålhungrig. Jag tänker liksom "nu får det inte bli för mycket", men samtidigt är det skönt att äta när jag är hungrig... är ju det så sällan, och att äta när man är mätt är inte kul...

Nä mys i soffan nu. Hoppas allt är väl med er! Pussar



Fredag

Oh nej, idag ska jag vägas. Fast egentligen bryr jag mig inte speciellt vad vågen visar. Jag vet ju att jag inte lider av fetma precis, så varför vara rädd för ett kilo hit eller dit? Det syns ändå inte. Igår när jag var ute såg jag mig i fönsterna inne på BK. Såg en smal person! Visst... jag är inte världens smalaste längre, men det vill jag inte ens vara. Till vilken nytta liksom? Man mår ju bara dåligt! Kan knappt fatta att jag fortfarande ser ganska smal ut, men ändå har jag gått upp 10 kilo sen två år tillbaka. Snacka om att kroppsuppfattningen är skev när man väger så lite. Skrämmande ju!

Ska träffa en bloggläsare idag! Ta en fika och sånt mys innan jag ska till Idun. Alltid kul att träffa nya människor : )

Oh vet ni, i helgen är det julmarknad där jag bor! Myyyyyys. Malmö har också julmarknad. Och på söndag är det första advent! Då kan man börja julpynta lite tycker jag. Upp med adventsljusstakarna t.ex. Men julgranen får vänta... den vill jag inte ha upp förrän mitten av december. Vi har plastgran också eftersom mamma är lite allergisk mot riktiga, sen är det ju miljövänligt också ; )

Näää måste göra mig iordning nu. Hoppas ni får en bra fredag!! Puss


A bit of hope

Jag mår mycket bättre idag. Säkert tack vare att mamma och jag inte har dessa spänningar längre. Har fått massa kramar och pussar idag. Känns jättebra! Hon kanske har börjat förstå hur mycket hon faktiskt betyder för mig. Ringde henne innan hon slutade och frågade ifall hon ville ses lite snabbt. Hon skulle nämligen tillbaka till jobb ikväll, så jag följde med henne till Burger King och satt med henne när hon åt, sen gick vi och kolla i lite affärer. Liksom en sån liten enkel grej kan få mig på mycket bättre humör. Och om ni nu undrar varför inte jag åt på BK så var det eftersom jag skulle äta hemma med min bror klockan 6.

Gjorde en supergod middag. Tog två tonfiskbiffar från frysen och värme dom. Gjorde egen potatismos som jag blandade med lite havremjölk, salt och peppar. Sen mosade jag ½ avokado och blanda med salt och peppar, serverade med gröna ärtor. Helt grymt gott! Jag älskar dessa tonfiskbiffar. De funkar verkligen till allt! Busenkla att göra också.

Har ni sett att de börjat sälja pepparkaksfil igen? Muuuums. Så gott! Fast inte till frukost, tycker jag. Men som kvällsmål med lite färsk frukt och te. Riktigt gott och lyxigt.
Förresten, ska ni ha chokladkalender i år? Det tycker jag ALLA ska ha! Mammi sa att hon sett chokladkalendrar med fin och lyxig choklad i. En sån vill jag ha! Den 1:a luckan får man öppna på måndag. Så vad hindrar er? Dumma tankar och ångest? Javisst, mig med. Men har vi inte de känslorna ändå?! Jag ska i alla fall gå emot sjukdomen...! I år ska jag inte förbjuda någonting. Nada. Är ni med mig? ; )

Ha en bra kväll! Pussar


Vill ha...



Stor mysig tröja från Topshop. Älskar baksidan med knapparna, och fickor är ett stort plus! Ge mig...

Mörkt bröd



Oh, detta var ett supergott bröd. Receptet hittade jag i denna bloggen. Ett snabbt bröd som inte kräver något jobb... mer än att svänga ihop ingredienserna, sen sätta in i ugnen. Underbart! Jag gillar snabba bröd. Med frukt och frön också för den delen. Det enda jag la till i receptet var en gnutta kanel och kardemumma. Mest för doftens skull!

1 bröd

Vetekli + smör
4 dl grahamsmjöl
½ dl linfrön
½ dl kruskakli (tog havrekli istället)
½ dl russin
½ dl solrosfrön
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3½ dl fil
2 msk mörk sirap

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en brödform med smör och strö på lite havre eller vetekli.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Tillsätt filmjölken och sirapen och blanda ordentligt.
4. Häll smeten i formen och släta till ytan en aning. Grädda i ugnen ca 1 timme.
5. Stjälp upp brödet och låt det svalna under duk.

Lättnad

Lång natt. Vaknade ganska många gånger av småljud. Så jobbigt när jag gör det... hur som helst vaknade jag av att mamma sa "hejdå" imorse. Rusade upp och gav henne brevet. Hann inte ens tänka, men jag ville att hon skulle läsa det nu... annars går jag bara och tänker på det. Jag sa "läs det sen". Hon gick till jobb, jag gjorde frukost och satte mig framför tv:n. Det plingar på dörren, mamma kom hem igen. Hon hade läst brevet. Hon tyckte det var fint, bra... hon kom hem igen för att prata. Först försvarade hon sig hela tiden, och jag blev lite irriterad. Men när jag berättade allt i ett annat perspektiv så förstod hon. Vill inte gå in på detaljer, det är för personligt. Men men, vi blev vänner, kramades och jag HOPPAS att hon förstår hur viktig hon är för mig... att jag behöver henne. Känslomässigt!! Känns skönt att ha gjort detta i alla fall.

Idag tänkte jag baka. Har hittat några riktigt smaskiga recept som jag ska prova på. Ni får se sen. Jag tänker bara på morgondagens besök på Idun. Vägning!! Hatar det. Men det är väl bara att bita ihop antar jag.

Hoppas ni mår bra idag. Kramar!

Skrivit brev

Nu har jag skrivit ett långt brev till mamma. Om hur jag mår, om vår relation osv osv. Ska ge henne det... någon gång. Fällde många tårar medan jag skrev kan jag ju tillägga! Ska sova nu... puss!

Am I really existing?

Brukar ni också få sånna overklighetskänslor ibland? "Finns jag? Lever jag? Är detta min kropp?" Så känner jag ganska ofta. Ungefär samma känsla som "detta har hänt förr". Det är riktigt obehagligt tycker jag. Som att jag inte är jag, och att detta är någon annans liv jag lever. Det är svårt att förklara känslan...

Hur som helst! Ska snart äta grönkålssoppa med ägghalvor och macka. Kan äta soppa varje dag nu när det är så kallt. Mysmat! I helgen ska jag nog unna mig något. Det var sjukt längesen sist. Har inte varit direkt sugen på sista tiden, kanske eftersom min mage är som den är. Blir nog något juligt. Kanske lussebulle eller pepparkakor? Vi får se!

Förresten tänkte jag innan på hur lite hjälp jag får nu från Idun. Två dagar i veckan kändes super, men nu är det bara EN! Ska säga det till min behandlare på fredag... de kommer säkert inte kunna göra något åt det, men jag vill ändå tala om det. Jaja, vi får se...

Nåt kul på tv ikväll som ni ska se? Puss & kram ♥


Julgodis

Jag älskar dadlar. Jag vet att alla inte gör det, vilket jag inte riktigt kan förstå, men isåfall kan man säkert byta ut dadlarna mot torkade aprikoser eller fikon. Dadlarna man använder i detta receptet är halvtorkade dadlar. De finns i 700 grams förpackningar i vanliga livsmedelsbutiker (brukar alltid köpa på willys, billigast). Det står "färska dadlar" på paketen, men egentligen är dom halvtorkade. Färska dadlar är faktiskt gula (se länk)!
Dessa fyllda dadlarna är så goda att jag skulle kunna äta allihopa själv. De smälter i munnen!



ca 30 stycken
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Lättlagat

200-250 g dadlar
200 g mandelmassa
1 msk konjak (kan uteslutas)
200 g mörk choklad

Gör så här
1. Kärna ur dadlarna. 2. Grovriv mandelmassan. Gaffelblanda med konjak. 3. Fyll dadlarna med mandelmassa. 4. Smält chokladen över vattenbad eller ca 1 minut i mikron på full effekt (max 800W). Doppa dadlarna i chokladen och lägg dem på ett bakpapper att torka. Om man vill kan man strö lite strösocker på dadlarna... det ser ut som snökristaller! ; )

Thailand

Såhär lång tid är det kvar. Hihi!



Onsdag 26 november

Snön är nästan helt borta. Det ska tydligen bli upp emot 10 grader nu i veckan igen. Det är konstigt, för så fort det blir lite varmare ute, så visar sig aldrig solen. Nu ser det mest höstigt ut... eller som en typisk skånsk vinter. Tråkigt. Har hellre snö faktiskt.

Mår okej idag. Tror jag i alla fall för jag har inte vågat känna efter än. Jag orkar faktiskt inte ens. Min behandlare brukar säga till mig att skriva kommentarer om mina måltider jag skrivit ner på matschemat. Men jag gör det sällan. Jag tror det beror på att jag inte orkar känna efter hur måltiden kändes. Om den var bra, dålig, för lite eller för mycket. När jag ätit en måltid vill jag glömma den. Gjort är gjort liksom.
Någon gång då jag tänkt massor på en måltid jag ätit, som gav mig väldigt mycket ångest, så har jag velat kräkas. Men jag kan inte kräkas. Inte med vilje i alla fall, det går inte. För det första blir jag otroligt äcklad av det och för det andra är nog inte mina kräkreflexer speciellt bra. Vilket är tur... har man en gång börjat är det sjukt svårt att sluta. Och att just kräkas upp maten är ett beteende jag är jätterädd för. Jag trodde aldrig jag skulle bli "beroende" av att träna, så egentligen går det ju inte att utesluta kräkningarna heller. Fast nja, jag kan nästan lova att det aldrig kommer hända. Men visst har tanken slått mig "gud vad skönt det ändå vore..."

Förresten skadar det så otroligt mycket att kräkas, att det inte är värt det. Man får ångest oavsett om man behåller maten eller inte. Tänderna skadas och hjärtat kan stanna + 1 miljon andra saker som händer med kroppen. Usch nej... never ever.

Har följt nyheterna nu det senaste dygnet om demonstrationerna i Bankok. Helt sinnessjukt ju! Hela flygplatsen i Bankok är stängd och massa turister kan inte komma hem. Bomber och människor som springer runt med vapen. Vafan liksom? En sak att de demonstrerar mot regeringen eller vad tusan det nu är, men att det påverkar turismen är SÅ fel. Och dit ska jag om 3 månader liksom. Okej, tack och lov landar vi inte i Bankok, men ändå. De kanske "tar över" flygplatsen i Phuket också? Hoppas det löser sig tills vi ska dit... palla gå och oroa sig över sånt liksom? Naah.

Ska ut en promenix nu. I regnet! Blä. Men hunden måste ju också kissa : ) Ska lägga upp ett recept lite senare på ett gott godis man kan ha till jul. ÄLSKAR DET! Ganska nyttigt också, men bara ganska ; ) Nyttigt för själen i alla fall!
Puss på er!



Vacker solnedgång igår kväll. Utsikt från mitt rum.

Feeling empty

Denna dagen har gått väldigt fort. Känns otroligt skönt faktiskt. Gick en promenad på eftermiddagen alldeles vid stranden. Inga tankar kom. Kanske för att det var så himla kallt att jag inte kunde tänka på annat, men jag kände mig helt tom på känslor. Har ni också känt så någon gång? Att man är så trött på alla tankar och känslor, att ingenting finns kvar. Man orkar inte...

Vill tacka er för alla underbara kommentarer jag fått. Ni är fantastiska! Vet ni det? Jag läser varenda kommentar från början till slut och de går rakt in i hjärtat. Ni får mig att tänka i andra banor, att se möjligheter, ljuset, att känna mig mindre ensam... det betyder så sjukt mycket!

Idag har jag verkligen tänkt på vad jag stoppat i mig. Försöker komma på vilken sorts mat min mage går igång på. Har knappt haft ont alls idag!! Ändå har jag ätit fullkornsbröd och sånt. Men jag har dragit ner lite på grönsakerna och frukten. Drack också ett glas nyponsoppa till mellis. Det var riktigt längesen sist! Ganska gott. Väcker barndomsminnen. Åt kycklingfilé med pressad potatis till middag. Sååå gott. Konstigt att potatisen blir så mycket godare när den är pressad... haha!

Btw. En riktigt bra låt som fastnat i mitt huvud är Rihanna - Rehab. Bra, bra, bra! Lyssna på den nu ; ) Kisses ♥




(Om videon stannar eller inte går att titta på, klicka in er på själva inlägget... alltså tryck på rubriken och tryck sen på play igen.)

Fisksoppa

Gjorde soppa till lunch idag. Ser dock mer ut som en gryta, men strunt samma! Gott och snällt för magen i alla fall. Hittade på denna själv faktiskt : ) Man tager vad man haver soppa helt enkelt.



Fisksoppa

1 portion

2½-3 dl vatten
½ fiskbuljong
1 liten hackad morot
½ hackad palsternacka
paprika
1 msk tomat-chilisås
fiskkrydda

frysta ärtor
crabsticks
persilja

Koka upp vattnet och buljongen. Tillsätt morot och palsternacka och koka i ca 6-7 minuter (beroende på hur stora bitar det är). Hacka paprikan och häll i. Tillsätt ca 1 msk chilisås och fiskkrydda efter smak. Koka ytterligare nån minut.
Häll i lite frysta ärtor, crabsticks och koka upp. Ta av kastullen och låt det dra nån minut innan du serverar. Garnera med lite persilja och ät med bröd.

Cry myself to sleep

Det kommer stunder då jag verkligen inte vill leva längre. När allt känns hopplöst och ensamt. Känner mig som världens mest tragiska, ensamma, patetiska människa. Igår kväll var en sån stund. Låg och tänkte "vem fan är jag? vem bryr sig om mig? hur många skulle komma på min begravning?"

Det känns som jag redan är död. Som att min själ inte finns kvar, bara min kropp... och vad är det för mening? Jag går bara här i någon jäkla dimma. Lost and confused. Detta är farliga tankar, jag vet det. Vissa tänker väl "äh, ryck upp dig, det blir bättre". I don't know anymore...
Och jag pratar inte bara om sjukdomen, utan hela mitt liv. Det är så patetiskt att vem som helst skulle skratta åt det. Till och med jag gör det ibland.

Jag blir aldrig tagen på allvar (menar inte på bloggen). Saker jag säger tror ingen på. Det måste "förstärkas" av en annan person. Det kan vara vad som helst. Ett exempel ; Om jag säger att det regnade igår, så sägs det emot "nej det gjorde det inte alls", men jag VET att det regnade igår = ingen tror på det, förrän jag visar väderrapporten från gårdagen, eller att någon annan kommer in och förstärker mina ord och säger "jo det regnade visst igår".
Fan vad klyddigt. Men jag tror ni förstår poängen. Nu var detta bara ett exempel... men det är otroligt jobbigt att aldrig bli tagen på allvar. Det är samma sak när jag mår dåligt eller har ont i magen, det sopas lite under mattan, "hon klarar sig nog".

Men tänk om jag inte gör det då? Tänk om jag inte orkar? Tänk om jag inte kan fixa allt på egen hand?

Känner mig borttappad, oönskad, värdelös. Hemska ord, jag vet. Trodde aldrig jag skulle känna såhär. En gång hade jag ett "perfekt" liv. Lycklig, skrattade, lekte och sprang... jag börjar tappa hoppet om att det någonsin kommer hända igen...

Julångest?

Snön vräkte ner för en stund sen, och nu ligger det återigen ett lager snö där ute. Ganska mysigt sålänge jag slipper gå ut. Hann i alla fall ta en skön promenad i förmiddags i vintersolen. Tyvärr blev inte promenaden speciellt trevlig eftersom min mage gjorde sig påmind igen. Det gjorde så ont att jag funderade på att lägga mig ner på gatan och vrida mig av smärta. Ja, så jävla ont gör det ibland. Nu var det ett tag sen det gjorde såhär ont, men ändå. Jag ger snart upp denna processen med magen alltså. Även ifall jag verkligen försöker tänka på att äta "snäll mat", långsamt, dricka ordentligt osv osv så gör den ont. Jävla skit rent ut sagt...

Ska gå till apoteket imorgon och kolla efter något som heter Minifom. Fick tipset om det av en läsare. Tydligen något som lindrar bubblig och känslig mage. Hoppas det funkar! Mitt liv skulle få en jäkla vändning i positiv riktning isåfall.

Brukar gå in på Aftonbladet och Expressen för att läsa nyheter. Är väldigt intresserad av vad som händer i världen och vill gärna hänga med. Har börjat märka att tipsen för "hur man håller sig smal i jul" osv har börjat poppa upp lite här och var. Det stör mig nått otroligt. Så fort det är en högtid så ska vi begränsa oss och välja bort en massa mat. Varför inte istället unna sig det man tycker är gott? Det är faktiskt inte så många högtider i Sverige och jag tror verkligen inte att det hänt någon att de drabbades av fetma över julen. Ett kilo hit eller ett kilo dit... det märks ändå inte, och när julen är över går man ju tillbaka till sina vanliga matvanor. Jag tror att hetsen att undvika mat gör att vi mår väldigt dåligt... både psykiskt och fysisikt.

Jag ska unna mig massa gott under julen. Det gör jag varje år, även ifall jag har en ätstörning. Såklart att ångesten är med mig även på julafton, men jag kan koppla bort det litegrann. Till och med när jag var som värst i min anorexi så åt jag godis, gröt, julmat, kakor och julmust (även ifall jag inte ens gillar läsk, aldrig gjort). Hur ser ni på julen? Får ni panik redan nu och planerar hur ni ska "komma undan maten" eller ska ni också försöka leva livet och äta gott åtminstone på julafton?

Långt inlägg. Sorry! Ska gå och se om det snöar fortfarande... puss & kram!



Julgodis

Julbak



Lussebullar med kesella blir världens godaste bullar. Jag tror att jag ska baka dessa nu till helgen. Adventsfika är ju ett måste! En stor kopp kanelte och nybakade lussebullar efter en långpromenad känns väldigt lockande...!

Ca 30 bullar

50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
½ tsk salt
1 ½ dl strösocker
1 g saffran
1 ägg
ca 1 dl russin
ca 1 ½ liter vetemjöl
ägg till pensling

Smula ner jästen i bakbunken. Smält smöret, häll på mjölken och ljumma degspadet fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, kesella, salt, socker och saffran som stötts i mortel med lite av sockret. Rör tills allt löst sig och tillsätt ägg.
Arbeta in mjölet till en smidig deg. Sätt den att jäsa övertäckt cirka 60 minuter. Forma lussekatter som S eller som runda bullar. Lägg dem på papprad plåt, stick ner russin som dekoration. Jäs till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i 250 grader 8-10 minuter till gyllenbrun färg.
Låt svalna på galler.

24 november

Fyra veckor kvar till julafton! Jag vet att jag tjatar, men jag kan inte riktigt fatta att tiden gått så fort. Snart är det äntligen ett nytt år också. Detta året har varit minst sagt omtumlande. Jobb, sjukskrivningar, återfall, sjukdomar, begravning, sorg, frustration... ja allt på en och samma gång. Men 2009 ska bli ett helt underbart år. Jag ska bli frisk, vi ska åka till Thailand, jag ska börja plugga och gå kurser, utvecklas och börja leva. Kanske ta körkort också? Sånna saker jag inte riktigt haft ork att tänka på. Jag längtar...

Såg ni Ensam mamma söker igår?! Gud så underbart att ALLA fick känslor som var besvarade. Anette och Richard blev ju kära på en gång. De ska tydligen gifta sig och flytta ihop. Det märkte man lång tid innan att de tyckte om varandra. Så himla härligt att se! Jag älskar att se kära människor. De blir så glada och spralliga. Som också smittar av. Jag satt och log och sa "åååh" hela programmet igenom igår. Här kan ni se intervjuer med mammorna "hur det gick sen" och frågor och svar från tittare.

Jag åt en riktigt god och järnrik frukost imorse. Kokade vanlig havregrynsgröt med salt och kardemumma, serverade med hackade torkade fikon och havremjölk. En skiva fullkornsbröd (schulstad, godast!) med messmör och paprika. Paprikan är bra eftersom den är C-vitaminrik och därför gör det lättare för kroppen att ta upp järnet. Det var sjukt gott att låta kardemumma koka med gröten. Ska göra det oftare!! Juligt också för den delen.

Nej. Promenad i snön och solen med vovven nu! Puss ♥



+ Bilden till vänster

Slappdag

Slapp dag minst sagt. Men härligt ändå. Storebror & flickvän kom hit för någon timme sen. Åt lite fika - Citron och ingefärste, apelsinklyftor och några sötmandlar. Riktigt juligt ju. Det var längesen jag åt en så god apelsin. Längtar tills man kan börja julpyssla och sätta nejlikor på apelsinerna. Det doftar såå gott!

Har varit lite mindre problem med magen idag. Har druckit lite mer vatten än jag brukar + att jag åt en handfull nötter till mellis istället för en stor fruktsallad, som någon tipsade om. Det är ju en mindre mängd mat, alltså volymen... men näring finns där ju massor i nötter ändå. Får se nu efter middagen hur magen känns då. Ska äta fläskfilégryta (äpple, rotfrukter m.m.) med potatis i ugn. Gott gott gott!

Gick en promenad innan med alla hundar. Det är så fruktansvärt kallt ute! Hade massa kläder på mig, ändå frös min näsa och fötter till is. Hemskt! Tack och lov skulle det tydligen bli varmare nästa vecka. Upp emot 10 grader! Det tackar vi för. Annars kommer jag frysa ihjäl.

Känns inte som jag har så mycket annat att säga : ) Ha en bra kväll i alla fall, och tack igen för alla tips! Måste verkligen göra något åt magsmärtorna nu, innan jag blir galen!!
Puss på er!


"Hej det är Albin..."

Alltså denna är så rolig! Kan inte sluta skratta. Hahaha!
Albin 8 år;



(Om videon stannar eller inte går att titta på, klicka in er på själva inlägget... alltså tryck på rubriken och tryck sen på play igen.)

Tjugotredje - Söndag

En månad och en dag kvar till julafton. En vecka kvar till första advent. Mamma frågade mig igår om vi skulle baka lussebullar redan nu, men nej, jag är inte speciellt sugen på det än. Julstämningen måste komma först. Pyntet, julmarknaderna och tv-programmen. Sen ska det bakas! I lussebullar ska ha mycket saffran, russin och kesella tycker jag. Sen jag hittade ett recept med kesella i lussebullar så har det varit en favorit. De blir otroligt saftiga och goda! Så har ni inte testat det så gör det.

Tack för alla tips om magproblemen. Det kanske är IBS då? Känslig mage. Jag tror det faktiskt. Min mage började krångla direkt när jag "la av" med maten. Alltså för 6-7 år sen. De senaste 2½ åren har det varit mycket värre. De gånger jag ätit mycket kakor, glass, bullar, godis m.m. så svullnar den upp direkt och gör svinont. Men som sagt även när jag äter för mycket fibrer, frukt, grönsaker och dricker te, ja till och med te blir jag bubblig av! Fast smärtorna går över snabbare än om jag äter massa fett & socker.

Jag drömde en underbar dröm inatt. Jag hatar att göra det... eller nej jag älskar det, men att vakna upp sen är hemskt. Drömde att jag var kär nu igen. Han var så jävla het och snygg. HAHA! Var så himla lycklig och glad. Äntligen avundades alla mig att jag hade den bästa killen. Mmmmm! Låt mig somna om!! Det var så verkligt när han höll om mig och jag honom. Jag hoppas att när man dör så drömmer man jämt. Underbara drömmar som aldrig tar slut.

Ska städa idag. Tråkigt men nödvändigt. Ha en bra söndag! Pussar



Dagens frukost: Havrefras med havremjölk, 1 grov macka från Schulstad med messmör & paprika, 1 grönt äpple (Golden delicious).

+ Bild till höger

Magproblem

Min mage krånglar alltid. Oavsett vad jag äter, hur jag äter, när jag äter, om jag äter. Jag vet helt ärligt inte vad jag ska göra. Det är så himla jobbigt och det begränsar och försvårar hela mitt liv. Ibland smäller det till på riktigt och gör så ont att jag tror något allvarligt händer med mig. Jag har varit och kollat upp magen. Ingen läkare känner något konstigt, prover visar bra. Vad ska jag göra?! Jag orkar inte ha det såhär längre.

Jag känner nästan aldrig hunger. Bara mättnad, mättnad, mättnad. Och nej, det har inte med psyket att göra. Att jag inte tillåter mig att vara hungrig, för jag vill verkligen vara det. Jag tvingas ju äta mina mål varje dag oavsett om jag är hungrig eller mätt. Men magen är ständigt bubblig och gör ont vilket gör att jag också känner mig mätt. Jag önskar så att magen var normal, att jag kunde bli hungrig efter mina måltider.
Många säger ju att fibrer kan vara boven, men jag äter faktiskt inte så mycket fibrer längre. Det känns som problemen är större än så. Det spelar liksom inte någon roll vad jag än äter, magen blir lika konstig ändå.

Jag kan gå mätt i flera timmar efter en måltid. Det är sällan det händer nu när jag går i behandling, men en gång gick det 6-7 timmar mellan mina måltider, och jag var inte ett skit hungrig. Varför?! Jag VILL vara det ju. Fan vad jobbigt detta är.

Förstår att det är många, många av er som också haft/har magproblem. Någon som vill dela med sig av något tips? Behöver verkligen alla tips jag kan få. Finns det någon mirakelmat som lugnar magen? Eller något annat som lindrar smärtorna, bubblorna, svullnandet och den ständiga mättnaden?



Kyckling i pitabröd



Detta ska vi äta till middag idag. Enkel, god och snabb mat som går att ändra såsom man vill ha det.

4 portioner

4 pitabröd
4 kycklingfiléer
Matolja till stekning
Salt & peppar

Majs
Sallad
Tomater
Gurka
Avokado
Sweet chilisås eller vanlig tacosås

1. Sätt ugnen på 200°C om detta anges på brödförpackningen. Gäller ej nybakat bröd.
2. Strimla kycklingen. Hetta upp en panna med matolja och lättstek kycklingen ett par minuter. Salta, peppra. Rör om. 3. Hacka alla grönsaker & avokado fint och lägg upp i skålar.
4. Fyll vars ett pitabröd med kycklingen, grönsakerna, avokado och dressing.

Vacker kväll

Var bara tvungen att fånga denna kvällen på bild. Så himla vackert ljus! Synd att det inte går att förstora upp bilderna mer här i bloggen, de är vackrare att se på i större format. Men men!
Har ni någon favorit av de jag har här nedan? Alltid kul att veta : )
Ni kan se dom lite större här.









Lite roliga frågor

Jag brukar aldrig göra sånna här listor. Många tycker det är riktigt tråkigt, andra tycker det är roligt. Jag tycker det är ett ganska bra sätt att få reda på mer om personer. Lite onödig fakta liksom, som ändå kan vara kul att veta. När man läser någon blogg vill man ju gärna veta vem människan bakom datorskärmen är!

Din/Ditt första:


Operation: Har faktiskt aldrig opererats!
Piercing: Bara öronen.
Sport: Gymnastik. Älskade det!
Husdjur: Fiskar! Haha, om det nu räknas?
Semester: Var säkert på någon när jag var riktigt liten, men den jag åtminstone har ett litet minne av är resan till Italien när jag var ca 4 år. Var bl.a vid lutande tornet i Pisa! Det ni ; )
Konsert: Hmm. Den första som jag kommer ihåg var nått punkband. Ett tag gillade jag sån musik ja, men inte sån skrikig...!

Just nu:

Äter du:
Nada, men ska snart äta mellanmål.
Dricker du: Inget där heller, men jag är riktigt törstig!
Ska du: Skriva klart listan och sen gå på toa. Intressant va!
Lyssnar du på: Fläkten från min laptop
Väntar du på: Mellis
Tittar du på: Datorn!
Har du på dig: Svart t-shirt från Monki, skärp i midjan, joggingbyxor och gosiga, varma strumpor

Din framtid:

Barn:
Absolut! Vill ha minst två. Kille eller tjej spelar absolut ingen roll.
Giftermål: Det vill jag ju, såklart. Alla vill väl ha någon som känns helt rätt.
Karriär: Ett jobb jag trivs med och kan leva utav.

Har du någonsin:

Kysst en främling:
Oooja! Många.......
Tappat bort glasögon eller linser: Ja solbrillor har jag väl tappat nån gång.
Brutit ett ben: Tack och lov inte. Däremot har jag stukat foten en gång under ett gymnastikpass.
Rymt hemifrån: Haha ja.
Röntgats: Japp! Inte så längesen faktiskt. Rötgade lungorna. Hade problem med andningen som förmodligen var en panikattack.
Krossat någons hjärta: Nej, det tror jag inte.
Nobbat någon: Haha ja, många gånger...
Gråtit när någon dött: Ja herregud...!

Tror du på:

Kärlek vid första ögonkastet:
Ja!
Gud: Nej det gör jag inte.
Mirakel: Definitivt!
Aliens: Haha, ja. Inte gröna varelser från Mars kanske, men jag tror absolut att det finns mer liv där ute nånstans!
Magi: Ja viss magi. Men det mesta är väl bara skicklighet.
Ett himmelrike: Det måste man ju tro på!
Tomten: Självklart!! Haha...
Änglar: Det tror jag helt klart att det finns.
Transformers: Va?

Blandat:

Är du kär i någon:
Lite grann, ja.
Önskar att du bodde någon annanstans: Ja. Gärna ett varmare land. Thailand t.ex! Någon som vill flytta med mig?
Tycker andra att du är attraktiv: Jag tror det. Men oftast så känns det ju inte så.
Dricker du: Sprit eller? Väldigt sällan. Men jag tycker det är gott med cider, söta & goda drinkar... och glögg såklart! Starkglögg är riktigt gott.
Använder du droger: Skulle aldrig falla mig in... har inte ens testat, inga tyngre droger i alla fall.
Vilket shampoo använder du: Väldigt blandat. Från billiga grejer från Konsum till dyrare från frisörer.
Vad är du rädd för: Tågbanor. Finns inget värre!!!
Gillar du att tvätta: Nej?!


Put it behind you

Höll på att få panik igår kväll, men tack och lov somnade jag snabbt när jag gick och la mig. Vaknade upp med nya krafter idag, och jag ska lägga gårdagen bakom mig med allt vad den innebar. Som flera av er skrev så måste den människan som la den kommentaren till mig, vara väldigt sjuk själv. Vilket jag inte är ett dugg avundsjuk på. Skitsamma vad jag än väger, är jag lycklig spelar det ingen roll. Förresten tränar jag och har mer muskler än jag någonsin haft - vilket väger mer än fett. Skulle jag sluta träna nu hade jag förmodligen rasat i vikt. Men jag vill inte bli av med mina muskler för att få ett lägre bmi. Vad ska jag med det till när min kropp är så jäkla snygg ändå (peppar mig själv)?

Såå. Min behandlare och jag kom fram till några saker jag måste träna på.

1. Ha smör på alla mackor
2. Äta något litet om det går mer än 4 timmar mellan två måltider
3. Skriva ner så fort jag känner att något blev för mycket/för lite. T.ex om jag tycker att jag borde tagit sås till maten eller nötter till fruktsalladen.


Nog om det.
Vaknade imorse och tittade ut över ett vitt landskap. Hemskt. Vackert men hemskt på samma gång. Jag är nog ingen vintermänniska längre. Förut älskade jag vintern, men nu är den mest jobbig faktiskt. Tack och lov brukar det inte snöa speciellt ofta här nere, vilket märks eftersom alla kör av vägarna och inte tänker på att sätta på vinterdäcken. Klantigt! Det är alltid samma sak varje år här nere. Snö = 100 olyckor på en kväll. När ska folk lära sig att ta det lugnare när det är is på vägarna?

Har i alla fall ytterligare en bra anledning att längta till Thailand. 95 dagar kvar idag! 3 månader och 3 dagar. Wooh! Nu är det nära...!
Hoppas ni får en bra dag. Ta det lungt i snön! Pussss



+ Bild

Var det nödvändigt?

Tack för denna kommentaren då. Nu mår jag ju MYCKET BÄTTRE!!! Åh gå och dö va... HELT JÄVLA SERIÖST! Skulle kunna sätta igång här med världens jävla hatinlägg mot sånna tappade fanskap. Men jag ska inte. Uppenbarligen är detta en jäkligt okunnig människa... att bmi 20 skulle vara osunt, vad grundar hon det på?

Jag blir så jävla knäpp på dessa kommentarer. Varför kan man inte ha nått filter i bloggen som rensar ut sån skit man INTE VILL LÄSA?! Är dehär nån jävla tävling om vem som har lägst bmi?!

___

Herre Jesus, - bmi 20 ? !


Jag tycker det är helt galet att de inom vården vill ha upp dig till sådana siffror; 20 ör ganska långt över den nedre gränsen för normalvikt.

Du skriver att du har ett bmi på 19.2 (nä jag har 18,6 om det nu är så jävla viktigt). Det hade jag inte ens innan jag blev sjuk.
Jag förstår att de inte ville ha kvar mig på bmi 13, men skulle någon komma med förslag att få mig till 20 så skulle jag bli tokarg.
Tycker det verkar allt annat än sunt.

Jobbig eftermiddag...

Omtumlande eftermiddag, minst sagt. För det första blir det världens snöoväder precis när jag ska åka till Idun. Väl inne i Malmö håller jag på att blåsa bort, får snö i ögonen och vägen från Centralen till Idun känns milslång. Samtalet gick bra, men det var himla jobbigt. Jag måste skärpa mig när det gäller "små saker". Smör på mackan... ALLA mackor, vilket jag tycker är skitjobbigt rent ut sagt. Det tar emot åt helvete, men min behandlare säger "du vill väl bli frisk? du vill väl inte ha en ätstörning längre?" och nej, det vill jag ju inte.

Sen kom vi till själva vägningen. Fyfan. Äckel äckel äckel, men ändå stolt på en och samma gång. Sjukt förvirrande, men jag försöker leva med att jag går upp i vikt. Vilket jag dock tycker är lite konstigt eftersom jag äter ganska lite kalorier... det är kanske något annat? Vätska t.ex. Att kroppen samlar på sig eftersom jag äter lite mer. Har ju läst i mattillåtet att kroppen är otroligt långsam, och att förändringar sker väldigt långsamt. Hur som helst, mitt bmi ligger på 19,2 (förstår inte hur hon räknat ut det eftersom jag är ca 167 cm lång... jag får det till 18,6) nu. Är sjukt nära 20 nu! Känns både bra och dåligt såklart. Men mest bra. Alla säger ju att jag är fin nu, så jag får försöka tro på det när självförtroendet sviker.

Fan vad svårt det ska vara att acceptera denna vikten. 52 kilo. Det är jättelite egentligen, det vet jag. Det är bara när det är Cornelia + 52 kilo som känns mycket och fel. Inte när det är Någon annan + 52 kilo. Det tycker jag är jättelite. Hm! Något att fundera på ju... varför är man så hård mot sig själv?

Fryser som faaaaaaaaaaaaaan. Blir knäpp på snön och kylan. Hatar det!! Nu skulle man ju bra gärna vilja ha någon snygg kille att värma sig hos...
Och förresten, mamma kom precis och sa "ska jag verkligen ha dessa jeansen, jag ser så tjock ut i dom". ORKAA?!!!

Frukt är godis!



Jag älskar frukt. Torkad, färsk, fryst, eller i bröd, kakor, maträtter eller som en enkel fruktsallad. Min fruktsallad idag ser rätt god ut va? Hade i banan, mango, äpple, torkat fikon och aprikoser. Mums mums mums.
Nu måste jag snart gå till bussen och åka till Idun. Jag vill inte ut! Vet ni, det snöar här... söder om Malmö. Det snöar aldrig här så tidigt. Fyy! Jag vill bort.
Förresten ska jag vägas idag. Önska mig lycka till! Jag behöver det...
Pussar!

Going nuts



Jag älskar nötter. Tyvärr äter jag det för sällan. Okej, det händer väl någon gång att jag har nötter på gröten, och frön äter jag i bröd, sallader och ibland även gröten. Men man borde verkligen äta nötter varje dag (om man nu inte är allergisk, men då går ju frön lika bra). Det som är så gott och bra för en. Fulla med vitaminer, mineraler och fett som man behöver dagligen. Jag satt och läste ur en bok för ett tag sen, där det fanns fakta om nötter. Jag blev riktigt förvånad över hur många olika vitaminer och mineraler det finns i dom!

Jag tycker om alla slags nötter (jag vet att vissa inte ens är nötter, utan frön eller baljväxter, men det orkar jag inte gå in på). Men mina favoriter måste nog vara mandel, cashewnötter, valnötter och macadamianötter.
Vilka gillar ni bäst? Förresten, har jag glömt någon i "listan" ovan?

Tjugoförsta

Godmorgon! Idag ska jag till Idun. Men det är inte förrän i eftermiddag tack och lov. Känner mig lite seg idag, så jag behöver tid på mig. Är hyfsat frisk från förkyldningen i alla fall vilket jag inte trodde såhär snabbt. Det kanske hjälpte ändå med allt te, frukt, ordentlig mat och vila? Jag brukar nämligen vara förkyld i minst en månad... nu gick det över på en vecka.
Jo jag tänkte lite på detta med behandling mot en ätstörning... jag har varit på 3 olika ställen, om man räknar bort BUP som jag var på allra först i bara nån månad. Jag tänker hur det är för de som jobbar med ätstörda. Vilket otroligt bra jobb (de flesta, långt ifrån alla) de gör egentligen. Jag har haft några riktigt, riktigt bra behandlare under dessa 2½ åren jag gått på kliniker. Idag, när jag är nära målet, så förstår jag deras frustration över att se sina patienter så magra och rädda för mat. Jag förstår lite att de "tjatar" om vikten, att den är viktig för att man ska orka jobba vidare. Vikten är faktiskt en otroligt viktig grej i sitt tillfrisknande, även ifall den sjuke känner tvärtemot.

Jag har själv många gånger kommit hem gråtandes över att "de bara bryr sig om vikten". Dock förstår jag som sagt idag varför. Man behöver tjatet, man behöver pushen... men det är svårt att se som sjuk. Även jag... det går faktiskt inte att börja med det psykiska om man väger lite. Det vet jag av egna erfarenheter! Jag har själv fegat när det gäller vikten. Har gått upp otrooooligt långsamt, och därför är jag heller inte frisk idag. Jag har inte kunnat arbeta med det psykiska fullt ut, eftersom min kropp och hjärna haft fullt upp med annat.

Sen kan man ju fråga sig själv. Går man upp i vikt snabbare om ingen "tjatar"? Det tror faktiskt inte jag... men rätta mig gärna om jag har fel.

Ska äta lunch lite tidigare idag så jag hinner med mellanmålet innan Idun. Ska vara där klockan 15 så jag tänkte äta innan jag tar bussen. Lite stolt över mig själv där faktiskt : ) Jag vinner på det i längden att planera och fixa alla måltider. Sen mår jag mycket bättre fysiskt när kroppen får mat regelbundet.
Det var någon av er som skrev igår att jag ser så pigg och fräsch ut. Kändes så "konstigt" att läsa på nått sätt. Har inte känt mig varken pigg eller fräsch de senaste 7 åren. Men jo, jag kan faktiskt se en gladare tjej på bilderna jag tar nu! Finare hy, kropp, hår, ögon, leende. Så TACK för de kommentarerna <3

Btw så ska jag gå och köpa messmör idag. Det är ju så gott! Järnrikt också. Läste nämligen i Mattillåtet om järn igår. Järn förbättrar ämnesomsättningen, om man nu äter som man ska i övrigt såklart.
Nej, måste duscha nu. Puss!


Please, give me a hug

Ibland är jag så rädd för mig själv. Varför kan jag inte låta människor älska mig? Och varför tillåter jag inte mig själv att vara nära någon? Det är alltid något som tar emot. Jag är rädd för något. Jag tror jag är rädd för att bli sviken, sårad eller lämnad. Förut pratade jag och min mamma om ALLT. Ni som följt mig länge vet om det. Vi är så nära varandra att det är sjukt. Fast på den senaste tiden har vi bara glidit ifrån varandra mer och mer. Jag blir tårögd när jag skriver detta... det är så himla känsligt. Vi kramar varandra bara ibland... vi har inte dessa mamma och dotter samtalen längre... vissa av er tycker väl att "det växer man ifrån"... men jag tycker inte det ska behöva vara så. Jag vill ha samma tajta relation till henne även ifall jag växer upp och "lever ett eget liv".

Jag har pratat med henne om detta. Har gråtit och sagt hur rädd jag är för att mista henne... ändå känns det inte som hon bryr sig. Kanske för stunden... i någon vecka. Sen är allt som vanligt igen. Jag har inte nämnt detta en eller två gånger, jag har sagt det tusentals gånger... i hopp om att bli förstådd. Nu börjar jag tänka ifall det är något fel på mig? Har ni några tips till mig? Jag vill ha den där braiga relationen igen... med massa kramar, pussar och mysiga pratstunder.

Pew. Ibland är det sjukt hur öppen jag är i min blogg. Men jag har ärligt talat ingen annan stans att ventilera dessa tankarna. Förutom hos min behandlare på Idun såklart. Men det känns som de tankarna jag delar med mig där, stannar kvar där och sen görs det inget åt dom.

Anyway. Ikväll åt jag laxsoppa till middag. En massa rotfrukter, lax, grönsaker och en LJUS macka till. Det ni! Väldigt gott faktiskt...
Ska gå och se vad mammi gör... kanske vågar ta upp detta en gång till? Jag vet inte... orkar snart inte längre. Ibland är det bara såå tröttsamt att längta efter en kram som aldrig kommer.

Ha en bra kväll allihopa. Puss!



+ Bild (den till höger)

Nytt AA fodral

Igår fick jag mitt nya fodral från American Apparel. Knallrött sådant. Mycket fint! Tog Small och den sitter perfekt. Älskar verkligen dessa fodral. Har ett i svart också. Vill ha ett vitt och ett mörkblått också, men det får vänta.



När jag väl satte igång att fota så blev det en del... haha. Egofoton behövs ibland.



Puss!

20 november - tankar om mat

Godmorgon. Har sovit som en stock inatt. Känns som det precis var kväll och jag gick och la mig. Läskigt! Jag brukar inte sova så hårt. Tror jag drömde en massa också, men jag glömmer alltid bort...
Låg och läste ur mattillåtet igår kväll. Blir så himla glad av den boken. Verkligen alla myter man tror på är inte längre sanna. Inget går ihop! Som t.ex salt binder fett, jag behöver inte fett, kolhydrater är onödiga, salt är bara dåligt för kroppen, håller jag inte koll på kalorierna går jag upp i vikt. Listan kan göras oändlig. Det finns så mycket myter om mat att det nästan inte finns något livsmedel kvar som man inte hört illa om. Är inte det sjukt?!
Tänk att förr, då var fetma något ovanligt, sällsynt. Ändå hade man inte så mycket kunskap om mat som vi har nu. Man åt inte lättmargarin, lättmjölk, sylt utan socker eller liknande. Är inte det bevis nog för att kroppen faktiskt mår bäst av naturlig mat? Jag tror att hälsan hos mänskligheten blivit så pass illa eftersom vi tänker för mycket. Vi är rädda för det vi åt förr. Istället går vi på bantningskurer, fyller våra kroppar med dietdrycker och sötningsmedel, tänker på vad som är "nyttigt och onyttigt", begränsar oss.

Och det är ju inte bara fetma som är en hälsofara idag. Även svält och "för nyttigt ätande" gör oss sjuka. Vi får i oss för lite näring, vare sig vi är tjocka eller smala. Det är inte konstigt att t.ex kineser och japaner lever så länge som de gör. De äter mycket ris, fisk, grönsaker och annat. Inga konstigheter. Inga märkliga tillsatser eller liknande. Men visst, det börjar väl bli ett problem även där... näringsfattig mat.

Kan störa mig så mycket på detta eftersom jag är så medveten om det. Ändå är det så lätt att läsa i en veckotidning att "efter klockan 18 ska man inte äta"... och så fastnar man med den tanken i bakhuvudet.

Hur som helst. Nu om något annat. Igårkväll gjorde jag iordning min frukost till idag. Hittade ett recept på en "gröt" som heter Davosgröt. Man blandar 3/4 dl havregryn och 1/4 dl rågflingor i en skål tillsammans med 2 dl valfri yoghurt. Blanda ordentligt och låt stå i kylskåp under natten. Sen serverar man med t.ex russin, lite mer yoghurt, nötter eller liknande. Jag åt min med skivad banan och jag gjorde min på naturell yoghurt.
Kan tänka mig att vaniljyoghurt är supergott att göra det på! Vaniljgröt liksom. Mums!! Ska testa det nästa gång. Annars kan man ju blanda med naturell yoghurt som jag gjorde, men tillsätta lite honung. Detta är ett enkelt och mättande mellanmål också. Det räcker att vänta 1 timme så att det hinner svälla.

Ha en bra dag allihopa. Puss!


Stop thinking

Det känns som förkyldningen avtagit lite, fast det är mest om kvällarna det känns så. Hela dagarna går jag och snyter upp alla näsdukar jag får syn på. Fasiken va tråkigt det är att vara sjuk! Att inte känna sig sjuk, men ändå vara sjuk är hemskt. Har så mycket energi, men ändå inte...
Åt hemmagjorda köttbullar och riktig potatismos med brysselkål och lingon till middag. Sååå gott. Har märkt att allt blir så mycket godare om man tillagar det själv. Köttbullar som smakar kött och potatismos som smakar potatis. Det är grejer det!

Har haft det liite kämpigt idag. Mycket tankar på mat och kropp vilket gör mig så fruktansvärt matt. Man vill bara stänga av hela systemet och slippa tänka. TÄNK att tankar styr ens liv så mycket. Det är ju helt sjukt! Om man istället skulle gå och tänka lyckliga, glada och positiva tankar hela dagarna... vilket bra liv man skulle haft då. Det låter så enkelt, men är desto svårare att göra.

Nu ikväll ska jag se på Leilas jul och mysa mig. Finns inte så mycket annat att göra när det iprincip stormar ute och jag är sjukis. Men jag klagar inte... eller jo på vädret gör jag. Fyfan va kallt det är ute!! Skulle bra gärna vilja bo på en varmare plats om vintrarna. Pallar inte detta mörker!
Vad gör ni ikväll? Pussar på er!




Skulle vilja hoppa in i denna bilden för ett tag. Sitta och titta på stjärnorna. Kanske se ett stjärnfall och önska mig något?

+ Bild

Missa inte ikväll



Jag älskar Leila! Allt hon gör verkar så himla gott. Sen är hon alltid så himla glad och söt i tv-rutan också, vilket gör det ännu roligare att se på. Ikväll börjar Leilas jul på tv4+. Det ska i alla fall jag INTE missa!

Nittonde november

En månad och 5 dagar kvar till julafton och bara 11 dagar kvar till första advent. Det är ju nästan så att man måste börja köpa julklappar snart. Om man vill vara ute i god tid alltså. Vi ska ju, som jag sagt förut, inte köpa speciellt mycket i år eftersom vi ska resa bort. Det får bli vår julklapp. Och finns det ens bättre julklapp att få? Att åka till Thailand tillsammans med familjen. Umgås, njuta och bara vara.

Tack för alla riktigt bra tips på kvällsfika! Ibland får jag sån idétorka att jag nästan hellre struntar i att äta... jag klarar inte av att äta samma grej dag ut och dag in. Jag måste ha variation! Det gäller alla måltider, frukost, lunch/middag och mellanmålen. Att alltid äta en macka och en frukt... nej gud. Jag tröttnar! Kanske bara för att jag har ett intresse för mat också? Som inte har ett dugg med min ätstörning att göra. Många blir ju fixerade och ska jämt hålla på med mat... men jag tycker det är roligt. Oftast. Ibland är ju ätstörningen med i bilden, och då är det inte alls roligt. När den begränsar och ger mig dumma tankar.

Vet ni hur peppande det är att få kommentarer av er som t.ex "gud vad du kämpar bra Cornelia". Vet ni hur underbart det är att höra (läsa)? Det känns så mycket lättare att fortsätta när folk märker att jag kämpar. Ibland märker jag det inte ens själv! Tänker bara på allt negativt jag gör, istället för det positiva. Jag är kanske för hård mot mig själv?

Min frukost idag var såå god. Vågade testa något annorlunda på min gröt, istället för den gamla vanliga bananen. Det blev vanlig havregrynsgröt med riktig äpplemos, torkade fikon, valnötter, sojamjölk och kanel. Så juligt! En macka också förståss. Men det vet ni ju vid detta laget : ) Ska fortsätta testa på nya saker, nya kombinationer. Allt som är nytt i matväg är en utmaning! Även ifall jag brukar äta både fikon och valnötter så är just kombinationen en utmaning. Förstår ni?
Sköt om er. Puss på er ♥


Kväll

Min näsa vill aldrig sluta rinna. Usch vad det suger att vara förkyld! Jag mår inte dåligt i övrigt, men jag är jättesnuvig och har lite lagom huvudvärk. Väntar bara på att mitt smak och luktsinne ska försvinna. Det brukar alltid hända när jag blir förkyld... fy för att äta då säger jag bara. Allt smakar apa!

Jag är ganska stolt över hur jag ätit idag. Känt mig avslappnad vid varje måltid och inte blivit proppmätt eller svullen. Det är faktiskt en av de större anledningarna till att jag tycker det är jobbigt att äta. Jag vet aldrig när min mage ska svullna upp, göra ont och bli bubblig. Den blir det superlätt när jag äter fettsnålt eller fiberrikt på en och samma gång, men även när jag ätit mycket fett och socker. En påse godis är döden för min mage. Det är faktiskt en stor anledning till att jag helst undviker det. Men undvikandet gör det ännu värre i längden. Det är precis som att jag vant av min kropp från sånt. Att den inte tål det. Konstigt dedär! Någon som också får smärtor och blir bubblig i magen av godis och liknande?

Idag gjorde jag en jättegod pastasallad till middag. Hade massa gott i som fetaost, soltorkad tomat, kidneybönor, kalkon, avokado... yummy!

Förresten! Jag behöver tips på kvällsfika. Har alltid lika svårt för att komma på något. Det ska ju helst inte vara ett så stort mål. Mackor är jag less på, i alla fall alla tråkiga pålägg. Vad äter ni (om ni gör det) på kvällen innan läggdags?
Ska gå och ta på mig en stor mysig, varm tröja nu. Ha en bra kväll. Puss puss ♥



+ Bild

Jag fick paket idag



Ibland får jag hem olika skönhetsprodukter från Yves Rocher. Jag har bloggat någon gång tidigare om deras produkter, men oftast har det inte varit något speciellt. Denna gången fick jag hem ett paket fullt av härligt vintersmink till jul eller nyår. Blev positivt överraskad!

Lösögonfransarna tycker jag är superfina. Har använt det en gång innan, och det är verkligen fint! Dock inget till vardags, det är ganska pilligt. Sen gillade jag de små strass-stenarna man kan sätta längst ner på ögonlocken, vid ögonfransarna. Jag vet i alla fall hur jag ska vara sminkad på julafton! Oh, jag älskar smink och små pilliga detaljer... looove!
Allt finns att köpa på deras hemsida.

Vit fisk med pesto

Det ser väl inte för gott ut kanske, haha. Men det var det. Jag är helt galen i denna fisken. Mycket godare än all torsk  i världen (som väl också är utrotningshotad eller nått sånt?). Denna fisken heter pangasius eller hajmal som det egentligen är. Den blir alltid lyckad, aldrig torr eller tråkig. Den är saftig och mjuk, precis som lax. Billig också! Plus plus plus.
Jag sjuder fisken i 7 minuter i lite fiskbuljong, sen åt jag den med kokt potatis, kronärtkockspesto, gröna bönor och lite skivad äpple. Gott och snabbt!


Julkalender



Åh jag kommer ihåg när jag var liten och fick en "hemmagjord" julkalender av mamma. Varje dag i december fram till julafton fick jag öppna ett litet paket. Det gör så man längtar till varje decembermorgon! Jag har sett massor av olika julkalendrar i butiker. Små fickor att lägga ner presenter i, eller strumporna ovan som jag hittade på Inreda. Man får 24 stycken strumpor. Gulliga va?
Presenterna behöver ju inte vara något dyrt. Det kan ju lika bra "bara" vara en lapp där det står "jag älskar dig" eller något annat. Det gäller att vara påhittig : )

Mi lajki



Jag gillar deras smycken. Helt underbara! En perfekt julklapp kanske? De är rätt dyra.
Kolla här!

Rainy day

Vilken hemsk morgon att vakna upp till. Otroligt deprimerande väder ute, i alla fall här i södra Skåne. Hur som helst, igårkväll gjorde jag en överenskommelse med mig själv. Japp! Jag måste öka maten. Alltid när jag ska fixa en måltid tänker jag "nu för det inte bli för mycket". Vad nu "för mycket" är kan ju diskuteras, men tanken slår mig i alla fall. Nu på morgonen när jag skulle ta frukost tänkte jag istället "det kan omöjligt bli för mycket, att ta lite extra russin eller lite extra yoghurt kommer inte göra någon skillnad".
Det kändes bra att tänka så. Låter kanske enkelt, men det va det inte. Huvudsaken är ju att jag lyckades ändra mitt tankesätt under en känslig stund. Det kändes som att jag hade "makten"!!

Ska försöka fortsätta dagen i samma stil. Inte äta massa konstigheter som jag enbart äter för att det är tryggt. Eller okej, allt jag äter är ju gott, men oftast väljer jag bort sås och liknande saker, som höjer smaken... det är ju synd för oftast är det tillbehören som "gör rätten". Förresten drabbas man inte av fetma för att man lägger till sås, smör, äter det man gillar osv osv. Men jag vet att det känns så...

Min frukost idag blev; naturell yoghurt med flingor, hackat äpple, banan och russin. En grov macka med philadelphia. Mätte inte upp någonting idag. Seger till mig! 1-0 till Cornelia.

Hoppas ni mår bra. Puss


Never give up

Ibland blir jag så otroligt trött av alla tankar som snurrar. Ni vet när det aldrig tycks ta slut. Jag mår inte dåligt... eller jo lite kanske, jag känner mig mer irriterad. Jag är så rädd för att ta stora steg från sjukdomen, att släppa på den dåliga kontrollen helt. Fullt ut. Med hela mitt hjärta. Det är hemskt vilken otrolig kraft denna sjukdomen har. Den har ett sånt otroligt grepp om mig.

Samtidigt är jag stolt över mig själv. Jag har faktiskt tagit mig en bit på vägen, redan efter 3 veckors behandling. T.ex smör på mackorna, vilket jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag trodde inte jag skulle kunna... typ som att jag skulle ha tappat förmågan att bre smör på en macka. Det gör man ju inte, men känslan var så. Precis som att jag inte vet hur jag gör! Känner någon igen det? Det var samma sak som när jag skulle gå från total svält till 5 mål per dag. Jag trodde inte jag kunde, att jag inte visste hur man åt... man blir som ett litet barn nästan! Ett spädbarn... för barn kan äta. Jag kunde äta när jag var liten. Utan problem. Åt massor men var ändå spinkig. Har jag en gång gjort det, är det heller inte omöjligt att göra det igen. Det är vad jag tror i alla fall. Beteenden kan skapas, och brytas...

Jag har sagt det förr, och säger det igen. Jag ger inte upp förrän jag är helt frisk. Det finns inget annat alternativ. Att gå och vara halvfrisk från ätstörningar i 50 år till... det vägrar jag! Men då gäller det också att jag går emot sjukdomen 24 timmar om dagen. Alltid. Varenda sekund...

Ikväll ska jag i alla fall mysa med vaniljte. Twinings vaniljte = världens godaste.
Kisses


Färskpressat


Testade denna nya juice idag. Rätt god. Kändes nyttig med hallonen och den smakade naturligt. Bara färskpressat utan massa konstigheter. Super nu när kroppen är seg och man dras med en massa förkyldningar och andra virus. Det som drog ner betyget var att den kostade 26 kr på coop konsum. Hjälp liksom! Helt grymt dyrt. Nästan så man hellre står och pressar sin egen juice! Eller hur?

Allt jag behöver just nu


Håll värmen



Jag misstänker att jag inte är ensam om att ständigt frysa. Ibland fryser jag hur mycket jag än tar på mig, den enda lösningen då är en kokande varm dusch eller att träna. Att dricka te kan också hjälpa, för stunden i alla fall.

Hittade lite mysiga plagg jag skulle vilja värma mig i.
En pälsmössa (fejk såklart) från Lindex. En söt mörkgrå kofta från H&M. En svart underbar jacka/kort kappa från Topshop och ett par stickade vantar från Asos.

17 november - 100 dagar

Godmorgon! Här hemma är det sjukstuga. Förkyldningar, hosta, huvudvärk, halsont och snuva. Inget vidare! Jag hatar verkligen att vara sjuk, samtidigt som det kan vara mysigt att sitta inne och se filmer med en stor kopp te. Är sugen på att se massa filmer, bl.a Blood Diamond, Illusionisten och The Beach. Blood diamond är riktigt, riktigt bra. Hemsk men otroligt spännande. Illusionisten är också en superbra film. Kommer ihåg att jag tyckte den var jättebra. The Beach vill jag mest se för att längta till Thailand. Den spelas ju in dit vi ska åka. Alltid kul att känna igen sig från en film. Förresten så är filmen ganska bra också.

Jag mår rätt okej tankemässigt idag. Försöker verkligen träna mig på att känna mig mer bekväm i min kropp. Stå i spegeln och säga snälla saker till mig själv. Det hjälper faktiskt! Speciellt om man säger det högt, så att man hör. Sen håller jag ju på att läsa Mattillåtet igen, och för varje gång jag läser den går texten in bättre och bättre i huvudet. Jag tror mer på det eftersom jag ju upplever vissa saker nu när jag äter lite bättre. Igår läste jag t.ex kapitlet om fett. Att det faktiskt är ett näringsämne, som man måste ha för att överleva. Man måste äta fett eftersom det finns många fettlösliga vitaminer och grejer som annars inte kan tas upp av kroppen. T.ex så har jag hört att om man bara äter en morot, tar man upp ca 20% av näringen, men tillsätter man lite fett, som olja eller liknande, tar man upp hela 80% av näringen!! Visst är det något som får en att öppna ögonen?! I alla fall för mig.

Idag är det 100 dagar kvar tills jag och min familj åker till Thailand. Har hållt på att räkna ner från dag 289. Tiden går så himla fort!! 100 dagar känns som ingenting. Det är 3 månader och 8 dagar kvar. Helt underbart! Det ska ju faktiskt förberedas en hel del när man ska åka runt nästan halva jordklotet. Känns sjukt att åka så långt! Det längsta jag varit är Kreta. Alltså aldrig utanför Europa.

Ha en bra dag, sköt om er! Pussar



Dagens frukost: Havrefras med soyamjölk, 1 skiva rågbröd med philadelphia och skivad banan. Yummy!

Dryg söndag

Så himla dryg dag det varit idag. Fanny & jag har knappt gjort något alls, fast självklart va det roligt att träffa henne. Men det är denna förbannade årstiden som gör allt så grått och trist. Man blir trött och hängig. Vi har i alla fall peppat varandra lite att kämpa vidare med maten. Vi har ätit på exakta tider idag. Frukost, lunch och mellis. Vi kände oss duktiga! Sen låg vi i min säng under duntäcket och läste högt ur mattillåtet. Det blir en helt annan sak när man HÖR vad som står i boken, än om man själv sitter och läser tyst. Det känns mer "äkta" när man hör någon säga det. Konstigt dedär... men jag tror ändå det gav oss något.

Vi filmade lite med min videokamera innan också. Haha, ganska roligt. Men det är jäkligt svårt att komma på något vettigt att säga. Jag gör bara bort mig på filmerna, och Fanny snackar stockholmska, haha!! Jag bara "prata normalt". Haha. Men men, rätt roligt att se sig själv på video. Det var sjuuukt längesen sist. En positiv sak var ju att jag inte såg nån jättetjock person. Kändes skönt!! Kroppsuppfattningen är bra konstig.

Nu ska jag se Paris Hilton my new BFF! Skitkul. Förresten så får ni gärna komma med middagsförslag. Puss på er! ♥



Vi gjorde banan, mango och blåbärssmoothie med naturell yoghurt och blandade nötter till mellis. Mums!

Vilken kväll...

Ja gud vilken hemsk kväll det var igår. Fanny och jag skulle ha värsta myskvällen, men allt blev ju tvärtom pg.a den där idioten som hackade min mejl. Tack och lov snackade jag honom genom msn och tillslut fick jag min mejl tillbaka. Det hade något med ungdomar.se att göra. Han ville komma åt mitt moderator-konto och styra och ställa på ungdomar.se. Så jäkla onödigt. Jag trodde att han ville mig illa, på riktigt. Mådde så sjukt illa hela kvällen igår, trodde helt seriöst att det var nått psyko som var efter mig. Usch! Pratade med polisen och allt igårkväll, ganska läskigt... men kändes ändå nödvändigt. Det är mot lagen att hacka sig in på andras konton, oavsett anledning.

Jaja, hur som helst. Allt är löst! Mår helt okej idag, förutom att min mage gör så himla ont. Är aldrig hungrig nuförtiden. Den bara bubblar och känns svullen. Hemskt, hemskt. Men jag ger inte upp ändå. Att minska på maten "bara" för magen strular gör ingenting bättre.

Vi ska äta lunch vid tolv, sen går vi nog ut en promenad eller något. Känns som frisk luft behövs. Min förkyldning verkar inte vilja ge med sig heller. Hostar och fryser hela tiden. Igår gick jag på stan i typ 6-7 timmar. Kändes som jag hade feber mot slutet. Inget vidare alltså! Kroppen blir ju så mycket svagare när den har ett virus, det är bara jag som inte fattar det. Ibland behöver faktiskt till och med jag vila.

Hoppas ni får en bra söndag i alla fall. Puss & kram!

Min mejl är hackad

Min mejl är hackad och är någon inloggad på min msn är det INTE jag!! Vill bara att alla ska veta det. Ska ringa polis och microsoft för att spåra upp honom!

____

Han e polisanmäld och han chattar med min bror och vänner till mig genom min blogg. Han har hotat att han ska publicera bilder som han vägrar säga var, vilka och varför.

Jag tycker detta är så jävla äckligt...

VA?!!

Alltså detta är inte sant... VAFAN?! Jag tror någon har hackat min mejl. Helt seriöst, vad ska jag göra?! Det går inte att återställa mejlen heller, för jag kommer fan inte på svaret på frågan. Min mejl är sjukt viktig!!! Får massa viktiga mejl varje dag. Snälla, kan någon hjälpa mig? Börjar snart böla...

Jag vet att det är rätt lösenord jag skriver in. Det är sparat på min dator + att jag har det nerskrivet. Var inloggad senast igårkväll.

Åh behövde verkligen inte detta nu...

Malmö & shopping

Wooh, har varit i Malmö hela dagen och gått runt i affärer! Är riktigt, riktigt trött nu. Huvudet gör så fruktansvärt ont. Usch och fy. Men en bra dag har jag haft i alla fall. Ätit kyckling och matvetesallad på Heavens World = gott gott. Köpte en svart underbar slapp t-shirt på Monki, en foundation och en VIDEOKAMERA! Japp. Jag har planerat att köpa det länge nu. Och idag lyckades jag hitta en + pruta ner priset ganska mycket. Hihi! Är jätteglad. Ska ha den med mig till Thailand och få paradiset på film. Det kanske till och med går att visa lite i bloggen? Jag kanske kan börja videoblogga?! HAHA! "Dagens outfit"... haha nja.

Känns konstigt att inte ha bloggat på hela dagen. Något har fattats liksom. Oh btw, imorse testade jag tranbär. Frysta sådana... och det var BESKT och SURT! Usch. Det gick i alla fall ner med gröten, bananen och soyamjölken. Men nej, det var ingen hit. Men torkade tranbär är en annan femma. Supergott! Får väl försöka hitta torkade istället. Brukar väl finnas i lösvikt?

Fanny kommer hit snart och äter middag. Kanske hyr film sen eller bara myser med något annat. Kanske spelar in en film på oss själva med min nya kamera? Haha, det vore något.

Hoppas ni mår bra allihopa! Pusss!


Snygg va? Valde mellan silver och svart, och det fick bli en svart. Min mobil, laptop och fotokamera är ju svarta, så varför inte följa den trenden...?

Fredag & sushi

Godkväll sötnosar! Åh, ikväll blev det sushi. Från världens bästa place, sushibaren. Helt lovely! Dock var en bit ordentligt insmetad med wasabi vilket mina smaklökar inte riktigt tålde. Sen blir jag alltid så snuvig av stark mat. Men lagom stark mat är gott! Fast wasabi... nja, där går gränsen. Förresten så ÄLSKAR jag dendär omeletten man får till. Gul omelett som smakar jättesött. Tydligen är det några spännande ingredienser i den. Någon sushifantast som vet?

Mår helt okej idag. Samtalet på Idun gick bra. Fast jag har svårt för att ha smör på ALLA mackor jag äter. Det är lättast till pålägg som skinka eller ost. Men till mjukost och liknande är det svårare. Dels för att det känns lite konstigt, har ju aldrig (inte ens som liten) ätit smör under "blöta" pålägg. Men jag måste det nu under behandlingen. Och jag ska verkligen kämpa emot de onda tankarna som säger "hallå, smör på alla mackor och du rullar fram imorgon". Men så är det ju inte. Det vet jag om.

Jag är ganska rädd för vad som ska hända när behandlingstiden är slut. Borde inte tänka på det nu, har ju bara gått där några veckor. Men jag kan inte låta bli. Tänk om jag behöver ännu mer hjälp? Tänk om jag inte blivit så frisk som jag vill? Visst, det gäller att kämpa på nu som fan för att komma dit jag vill... men jag är rädd att tiden inte räcker till, att jag kanske behöver ännu mer behandling än dessa veckorna. Vi får väl se, men tanken är jobbig... vad ska det bli av mig liksom. Jag ger mig i alla fall inte förrän jag är fri!!!

Ni får ha en superbra fredagkväll. Puss!



+ Bild

Och Fanny, min bästa vän. Jag står vid din sida i din kamp, jag kommer aldrig sluta peppa dig, säga hur bra du är, hur mycket du betyder för mig. Jag kommer aldrig lämna dig! Aldrig sluta älska dig. Du är en så fin människa och du förtjänar det BÄSTA! Tack för samtalet ikväll. Det var jobbigt att höra dig gråta, men jag VET hur ont det gör. Jag ser din smärta du har inom dig. Alla gör inte det, men JAG GÖR!
Vi ses imorgon! ♥

Ätstörningar på "Efter tio" imorse

På programmet "Efter tio" i förmiddags hade de en gäst som lidit av ätstörningar i 15 år. Allt går att se här. Klicka på datumet "08-11-14" till vänster. Det börjar efter ca 3 minuter in i videon. Själv ska jag titta på det nu. Om ni har åsikter om intervjun så får ni gärna dela med er.


Skinnjacka



Jag älskar skinnjackor! Har en från Zara som jag fick i födelsedagspresent för över 1 år sen. Har använt den flitigt sen dess. Min är inte så "tuff" som den ovan. Hittade den skinnjackan på Glitzy. Kostar 1000 kr. Riktigt snygg! Fast ska jag ha skinnjacka på mig så kombinerar jag den gärna med något enkelt eller sött. Ljusa stuprörsjeans, en enkel slapp vit top och rött läppstift. Mmm me like. ♥

Regnig morgon

Ska snart iväg till kliniken. Eller okej, om ganska länge men jag är så fruktansvärt seg på morgonen. Orkar inte stressa. Regnet öser ner också. Varför just när jag ska iväg?! Samma sak i tisdags ju, ösregn.

Blev så jäkla chockad av en kommentar jag fick här på bloggen igår. "Pro-ana symbol säger jag bara..." Trodde först hon menade att jag var det (så jag blev först arg och sårad för det), men hon påstår att det röda armbandet står för pro-ana. OKEJ?! Alltså jag blir så jäkla arg. Hade ingen aning om det!! Sånt påhitt. Jag har alltid ett rött armband på mig, och för mig står det fan heller för Pro-ana. Jag tappar lusten till allt, seriöst. Kul att ha det jäkla armbandet nu då?

Sak samma. Jag drömde en helt underbar dröm inatt. Jag blir mer och mer sugen på att ha pojkvän kan jag säga i alla fall. Eller "sugen" är helt fel ord. Mer redo. Har liksom inte pallat lägga ner energi och tankar på det, men nu vill jag verkligen. Tydligen ska jag ha en bra månad när det gäller kärlek, enligt VeckoRevyns horoskop i alla fall. Haha, stämmer aldrig... men vem vet? Kanske i mina drömmar i alla fall?

Ha en bra dag. Hoppas det inte regnar hos er!! Puss & kram



Jag längtar efter julmyset...
+ Bild

Torsdag kväll

Godkväll ♥ Kom precis ut ur duschen. Nu hör jag ännu sämre kan jag tala om! Förkyldning + vatten i öronen är ingen bra kombination. Hör inte ens ljudet av knapparna på tangentbordet. Fast ganska skönt att slippa höra för ett tag... finns så mycket man inte orkar lyssna på ändå!

Nu ikväll åt vi potatissoppa. Så himla gott. Mamma gör världens bästa med linser och purjolök. Passar utmärkt eftersom jag är ganska frusen av mig. Har druckit 5 koppar te på 2 dagar också. Wooh! Kanske därför min mage ser ut som en gravids? Eller ja, det känns så i alla fall.

Imorgon ska jag till Idun igen. Känns som jag åker dit hela tiden. Dagarna går så himla fort! Har inte gjort uppgiften som skulle göras till imorgon, men jag tycker den är så svår. Det är en uppgift om acceptans. Villighet och egensinne. Får nog ta den till nästa vecka, för jag känner verkligen inte att jag kunnat göra den bra. Vissa uppgifter är riktigt svåra. Man vet liksom inte om det är känslan eller förnuftet som talar.

Nä, jag ska slå mig ner i soffan med min nya VeckoRevyn och mysa. Hoppas ni får en bra kväll! Pussar



Mitt mellanmål idag. Fruktsallad på banan, mango och äpple + 1 kopp vaniljte.

Banana pancake

Dessa pannkakor har man ju hört om. ALLA verkar tycka de är himla goda. De är väldigt populära i Thailand och oftast görs de med banan, men man kan tydligen få andra frukter också. Har sett att det finns med bl.a kokosnöt, jordnötssmör, nutella, jordgubbar med honung osv osv. De kostar (vad jag sett på bilder) typ mellan 15 och 30 bath, alltså bara några kronor!! Kommer ju äta dom hela tiden när jag är där. Haha! Om de nu är så goda som det sägs, men det tror jag säkert! ♥



(Om videon stannar eller inte går att titta på, klicka in er på själva inlägget... alltså tryck på rubriken och tryck sen på play igen.)

Armband som ger tur?


Jag älskar röda armband! Smala sådana. Detta kommer från nelly.se och kostar bara 49 kronor. Har ett som är väldigt likt som kommer från Ms Bijoux. Mitt absoluta favoritarmband. Har inbillat mig lite att det ger mig tur. Men kanske är det så?

Trettonde november



+ Bild

God förmiddag. Allt väl med er hoppas jag! Själv mår jag aningen bättre. Det värsta är nog över, men jag ska väl inte hoppa högt än. Förkyldningar är himla sega ibland och vill aldrig ge med sig. Igår kväll mådde jag skit rent ut sagt. Fick ont i magen lagom till middagen. Så obehagligt ont. Det var jobbigt att äta för det kändes som att allt skulle komma upp samma väg igen. Men jag lyckades äta upp!

Usch jag tycker verkligen inte om denna tiden på året längre. Det kanske märks lite grann i min blogg också? Mindre foton tas. Kläder och dagens outfit känns inte direkt lockande. Man kan ju ändå knappt klä sig i något snyggt OCH varmt OCH bekvämt vid denna tiden på året. Jag längtar till Thailand då jag kan ha jeansshorts, kjol, klänning, bikini, solbrillor, utsläppt hår som lockats lite av saltvattnet och vinden. Gärna med en fruktdrink i handen. Lite Thailänds massage. En hängmatta, och en bra bok. Oooh! Ta mig dit.

Men man får väl bita ihop. Tack och lov mår jag ganska bra igen. Försöker göra mig vän med min kropp och dess former. Svårt, men det går. Ibland tänker jag "gud vad skönt det vore att gå ner i vikt igen". Men då kommer tankar som "då kommer jag inte kunna visa mig i bikini i Thailand, och heller inte kunna äta allt jag vill när jag är där". Sen tvingas jag ju på något sätt gå upp all den vikten igen, annars blir jag ju aldrig frisk. Men jag ska inte ljuga och säga att tanken aldrig slår mig. Det är verkligen en slags magisk känsla att gå ner i vikt. En kick. Fast kicken försvinner ju ganska snabbt. Man blir ju aldrig nöjd...

Idag händer inte mycket. Måste vila och bli frisk. Tar nog en lugn promenad senare för att få lite frisk luft. Brukar må bättre då!
Ha en bra dag! Puss puss ♥

How to save a life

Sitter och lyssnar på The Fray. Mm love it. Ett tag var jag så trött på dom, men nu har jag börjat älska dom igen. Speciellt när jag verkligen lyssnar på texterna och musiken.
Jag tycker lite synd om mig själv. Jag hatar att vara sjuk. Okej, ingen gillar det väl... men jag blir lite bortskämd eftersom jag aldrig blir sjuk. Nu hör jag superdåligt också. Känns som jag sitter i en burk. Hör allt jättelångt bort! Mamma stod och pratade med min lillebror som satt på ovanvåningen innan. Det lät seriöst som hon pratade med sig själv. Hörde inte ett ljud från min bror! Jäkligt läskigt att höra så dåligt. Sen har jag två förkyldningsblåsor på tungan också. Jippie.

Idag ska vi äta kyckling och pasta med tomatsås till middag. Väldigt mumsigt. Vad ska ni käka?

Ni fick en halv bild på mig idag, haha. Palla mina ögon liksom. Ser helt drogad ut! Jaja, en bild på mitt hår får väl gå. Det växer fort! Har inte klippt mig på snart 1 år. Klippte bara topparna själv för över ½ år sen. Ändå är inte topparna speciellt kluvna och slitna. Ska låta det växa tills jag har jättelångt hår. Kanske till midjan? ; )

Nä, nu måste jag gå från datorn. Huvudet värker! Puss sötnosar ♥


Choklad + yoghurt = ?



Chokladyoghurt?!!! Alltså nej, jag kan inte få ihop det. Kan det verkligen vara gott?! Det låter skitäckligt. De andra smakerna låter jättegoda, men choklad? Min lillebror är glad i alla fall... fast testat den har han inte än. Kan rapportera sen om han åt upp hela paketet eller kräktes. Haha!

Verkar det gott tycker ni?

Storlek?



Jag har redan ett fodral från American Apparel. Den är i storlek M och från början tyckte jag väl att den satt bra. Men den har töjts lite + att ärmarna glider ner. Borde jag ta en S istället? Vet någon om de är väldigt mycket mindre än en M? Jag har ju ganska smal överkropp. Inga bröst typ och så...
Hjälp mig!

____

Nu tog jag en Small i alla fall. Får väl se om jag kommer i den. Haha!
Köpte den på americanapparel.net

Onsdag 12 november

Jag blir galen på min hals! Nu kliar den också. Man vill liksom stoppa fingrarna i halsen och klia tillbaka, men det går ju inte. Käkar halstabletter och häller i mig te i hopp om att det ska lindras, men det känns som det bara blir värre. Får väl acceptera det istället, vila och ta hand om mig själv. Jag har så fruktansvärt svårt för att bara still hela tiden. Inte göra något alls. Det går inte!

Annars mår jag rätt bra idag, tankemässigt och så. Det känns verkligen som en seger varje gång jag kommit ur en mindre bra period. En sån period kan vara 2 dagar, 3 veckor, ½ år... men jag lyckas ändå på något sätt må lite bättre tillslut. Det kanske går snabbare nu än innan också? Att ta mig ur svackorna. Maybe!

Jag åt en rågkaka imorse. Väldigt gott! Sötare bröd än jag kom ihåg det, men det var gott ändå. Åt den med ost och gurka. Lite jobbigt att svälja eftersom min hals är så sträv. Åt gröt med mosad banan, valnötter och havremjölk också. Himla bra för min hals! En kopp hallonte från friggs slank ner också. Grönt te sägs ju vara så bra!

Nej nu ska jag ta en varm dusch och sen lägga mig och läsa lite i Mattillåtet. Är på kapitlet om Anorexi just nu. Förresten har jag märkt att jag sover mycket bättre om nätterna. Antingen är det för att jag läser innan jag släcker lampan, eller kanske för att jag äter kvällsmål numera? Min kropp kanske kan slappna av bättre? Innan gick jag alltid upp mitt i natten och gick på toaletten. Såååå jobbigt. Det gjorde jag när jag var som sjukast också. Det kom tillbaka för några veckor sen igen.

Nä duschen nu! Pussss

A cup of love



Önskar att någon kunde komma och göra varm choklad till mig. Kakao, socker, mjölk och marschmallows. Sen sitta med vars en filt och prata om allt mellan himmel och jord. Gärna med någon lugn musik. Levande ljus är också ett måste.
Tror jag håller på att bli knäpp på min huvudvärk och halsont! Jag gillar inte att vara krasslig. Har absolut ingen energi.
Har ni någon riktigt bra huskur?

+ Bild

Systrar i jeans


Ikväll sänds "Systrar i jeans" tv3 klockan 21:00. En bra film tycker jag, i alla fall vad jag minns av den. Påbörjade boken för många år sen, men läste aldrig färdigt den. Kanske är böckerna bättre än filmen? Det brukar ju vara så...

Idunbesök

Jag har nog åkt på en förkyldning. Usch va tråkigt! Men det brukar gå över snabbt för min del. Har ju faktiskt inte varit sjuk på ½ år heller, så varför klaga.

Besöket på Idun gick bra. Okej, vägningen var väl ingen höjdare, men jag hade gått upp det jag gått ner förra gången. Så ingen större panik. Vi pratade om min jobbiga helg jag haft, varför jag just mått dåligt nu och så. Jag tror att jag på något sätt förtränger att jag mår dåligt. Eller så vågar jag inte känna efter när jag verkligen har en dålig dag. Jag skriver av mig lite i bloggen, sen försöker jag gå vidare.

En uppgift jag har till nästa gång (fredag) är att byta ut en grov macka varje dag mot en ljus. Det ska jag väl klara. Vissa bröd jag äter är inte speciellt grova. Som nån nyckelhålsmärkt limpa från Skogaholm. Det är ju nästan ljust. Undrar bara vilket jag ska ta... kanske rågkakor? Ni vet sånna runda naggade mackor, från Polarbröd. Dom är riktigt goda! Jag brukade alltid äta dom med keso och kanel, sen in i micron med det i ca 20 sekunder så att keson smälter. Riktigt gott!!

Usch va ont min hals gör!! Ska gå och lämna böcker på bibblan nu, sen ska jag sova en stund. Känner mig helt slut!

Puss ♥



+Bild

I need some inspiration



Ingen annan än Lauren Conrad kan inspirera mig så mycket när det gäller kläder. Just nu känns det som jag växt fast i mina joggingbyxor... behöver inspiration!! Men jag hatar detta vädret. Längtar till våren då man kan klä sig i fina kjolar, pumps, sandaler, shorts... att slippa ha en stor fet jacka och fula vattentäta tråkiga skor!! Grr.

En bra grej med Laurens stil är att det är så enkla plagg. Basplagg liksom. Finns överallt att köpa, budget eller dyrare varianter. Och hon använder samma kläder fler gånger! Många kändisar använder bara 1 plagg EN gång. Tycker det är lite sjukt. Hur orkar man?

Soppa till lunch

Även ifall jag åt en varm soppa till lunch idag så fryser jag. Det är så himla ruggigt ute! Tack och lov regna det inte när jag gick till och från dagvården. Hade på mig min brors stora vinterjacka. Så himla skön! Men jag drunknar nästan i den, haha. Fast jag gör hellre det än att frysa och bli blöt.
Jag gjorde denna supergoda soppa till lunch idag! Den tog inte mer än 15 minuter att göra och den är billig. Bönor är något jag verkligen älskar. Speciellt stora vita bönor! Soppan går att variera hur man vill. Man kan ha i t.ex kyckling, kikärtor, fisk eller någon korv om man nu gillar det. Jag hade i några matskedar tomatsås som egentligen är till för pasta. Men det går ju lika bra att blanda ner lite i en soppa. Finns att köpa i olika smaker på t.ex Willys. Den jag hade var med smak av basilika.



Soppa med bönor, tomat och basilika

1 portion

1/4 gul lök
½ liten vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
lite olja
½ grönsaksbuljong
2½ dl vatten
2-3 msk tomatsås med basilikasmak
gröna ärtor
½ burk vita bönor
basilika
salt & peppar

Hacka löken och fräs i en kastrull tillsammans med olja och tomatpuré. Tillsätt vatten och buljong och koka i ca 10 minuter. Häll i tomatsåsen och gröna ärtor och koka upp. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt bönor, basilika, salt & peppar efter smak. Servera bröd till!

Tisdag

Är uppe tidigt eftersom jag ska till Idun idag. Ser inte fram emot vägningen, men det är ju något som måste göras. Och egentligen är jag mest rädd för att gå ner i vikt. Helst vill jag ligga på samma eller ha gått upp något hekto. Kan ju låta konstigt men jag orkar verkligen inte gå ner i vikt, och sen behöva gå upp allt igen. Hela processen blir så mycket längre och jobbigare då.

Snacka om att det är hårt att gå upp klockan 6 på morgonen. Mitt huvud värker och jag har ont i halsen. Kanske håller på att bli sjuk? Får dricka någon vitaminkick till smoothie idag. Och massa te! Det brukar lindra åtminstone.
Vill verkligen inte gå ut i kylan. Guuuud som det tar emot! Regn och blåst. Finns inget värre!

Måste verkligen gå nu. Puss på er!

The next step

Godkväll vänner. Har haft en hyfsat bra dag idag! Känns skönt att kunna säga det. Äntligen liksom! Har varit en förjävlig helg rent känslomässigt. Plötsligt bara väller allt över mig och jag blir så fruktansvärt deprimerad. Ibland tänker jag att jag borde börja med antidepressiva tabletter igen. Men det vill jag egentligen inte. Har tagit det en gång i ca 1 år och jag var som en zombie. Visade inga som helst känslor. Kunde inte ens gråta när jag var riktigt ledsen. Usch!

Har funderat lite ikväll på en fråga min behandlare ställde till mig sist jag var där. Vad jag ska göra för att komma ett litet steg i rätt riktning, mot friskheten. Det är verkligen svårt... det finns miljontals steg kvar att ta. Jag vet liksom inte riktigt var jag ska börja. Vad tycker ni? Och nu pratar jag om SMÅ steg. Sålänge det är i rätt riktning är alla steg jättebra.

Nu ikväll åt jag blodpudding till middag. Jag tröttnar aldrig på det... det är så himla himla gott! Jag avskydde det som liten. Då åt jag alltid potatisbullarna istället. Utan lingonsylt! Hatade det också. Konstigt hur smaker kan förändras med tiden. Fast saker som korv, saftsoppa, vaniljsås, anjovis och annat äckel lär jag aldrig börja tycka om! Det är få livsmedel jag verkligen avskyr, men de är några. Överlag tycker jag faktiskt om det mesta. Det är bara ätstörningen som sätter gränser...

Sköt om er. Puss puss puss ♥

My love



Detta är inte min hund på bilden, men jag har en exakt likadan. Kan knappt fatta att hon varit så liten en gång! Hon är liten än, många tror fortfarande att hon är en valp även ifall hon snart blir 3 år. Kan vara svårt att se att det faktiskt är en långhårig Tax, men det är det. En ovanlig teckning också som är otroligt vacker! Åh jag vill ha fler vovvar... små söta glädjespridare som springer runt och leker. Och när de är trötta sover de sött i ens famn... åh, jag kommer aldrig kunna vara utan en hund igen!

+ Bild

Pannkakor med blåbär & kesella



Här är mina pannkakor! Dom blev väldigt goda. Det jobbiga är att jag suger på att vända pannkakor. De första går ALLTID isönder. Förstår inte varför? Sen mot slutet blir dom perfekta.
Jag gjorde mina på grahamsmjöl och fullkornsvetemjöl vilket gjorde dom lite mer mättande. Sen rev jag ner två små morötter också. Det var ju trots allt min lunch! Tog lite bakpulver också för att få dom lite tjockare. Mums. Här kommer receptet!

För ca 10-12 mellanstora pannkakor

4 ägg
2 dl valfritt mjöl
1½ tsk bakpulver
4 dl mjölk (jag tog havremjölk)
1 krm salt
2 små morötter
bär & kesella till servering

Vispa ägg, mjöl, bakpulver, mjölk och salt till en jämn smet. Riv morötterna och rör ner i smeten. Låt gärna smeten stå svalt i ca 30 minuter (jag lät det stå 15 min). Grädda pannkakorna i lite matfett och servera med kesella och valfria frukter/bär.

Ny vecka

Usch vad det blåser och regnar ute. Riktigt höstigt! Tur man har tak över huvudet och värme i elementen. Alla har ju inte det... ibland glömmer jag bort hur bra jag egentligen har det. Man borde försöka uppskatta sånna saker lite oftare, i alla fall jag behöver det.

Idag ska jag utmana mig ordentligt. Ska göra pannkakor till lunch. Inte vanliga utan jag tänkte göra morotspannkakor. Men just för att det är pannkakor så blir det plötsligt 100 gånger jobbigare. Varför? Jag äter ju bröd (mjöl), omelett (ägg) och mjölk. Så egentligen förstår jag inte varför pannkakor anses vara så himla onyttiga? I med lite linfrön, grovt mjöl och riven morot så blir man lika mätt som vilken lunch som helst. Jag tänkte servera med favoriten kesella och lite frukt. Kanske blåbär? Ska bli gott! Men visst tar det emot...

Ska gå en promenad efter lunch tänkte jag. Det är ju så mysigt att komma hem helt frusen och krypa ner under en filt med en bra bok. Ska bara försöka ta hand om mig själv idag. Får se hur det går! Ni får receptet på pannkakorna jag gör sen.
Ska fräscha upp mig lite nu. Puss & kram ♥

Före och efter



Har städat och donat hela dagen. Var precis ute i ösregn och blåst också. Mindre trevligt! Ett stort svart moln kom in och dränkte mig. Grr! Men skönt att vara hemma i värmen igen. Och till ett städat rum! Woooh. Inte dåligt. Tror ni ser själva vilken bild som är före och vilken som är efter. Känns himla skönt att ha det rent... blir mindre stressad då på något sätt. Oordning gör mig deppig!

Mår aningen bättre idag faktiskt. Känns skönt. Men visst, det är svårt att gå emot sjukdomen. Speciellt när jag tvingas göra det varje minut som går. Det är alltid något liksom...
Kände mig lite stolt för innan idag när jag och mami skulle iväg så sa jag "jag måste bara äta först". Kanske ingen big deal, men jo... det kändes bra! För jag hade ju faktiskt lika bra kunnat skita i mellanmålet. Stort plus var att melliset blev himla gott, men väldigt simpelt. Ett wasa sportknäcke med ost, skinka och ett stort RIKTIGT saftigt och gott päron. MUMS!

Tack för alla tips på bröd. Ska försöka hitta något gott i bröddjungeln nu i veckan. Tog fram ett morotsbröd från frysen som jag bakat för ett tag sen. Väldigt gott! Receptet finns här.

Nu ikväll ska vi äta köttfärsbiff med färsk fiberpasta som mamma köpte, och tomatsås. Gott!
Hoppas ni haft en bra helg! PUSS!

Fars dag

Idag är det fars dag. Har aldrig "firat" eller uppmärksammat dessa dagarna. Mors dag likaså. Fast det är ju lite lättare att göra något för mamma eftersom jag bor med henne. T.ex duka upp en lyxig frukost på morgnen, eller helt enkelt försöka vara lite snällare än vanligt. Ska ni göra något speciellt för era pappor idag?

Fick panik igårkväll igen. Alltså jag orkar snart inte mer! Kände mig så sjukt värdelös och misslyckad. Låg och läste mattillåtet en stund. Tredje gången jag läser den boken nu. Den är så bäst! Jag blir verkligen motiverad av den, för jag känner igen mig i ALLT som står där. Jag blir liksom påmind igen att jag INTE är galen, knäpp eller dum. Jag är SJUK. Det är så svårt att inse ibland. Att allt jag gör är sjukt, inte normalt. Att anledningen till att jag mår såhär är för att jag är sjuk. Och sjukdomar kan (oftast) botas, eller åtminstone lindras. Det behöver inte vara såhär jämt. Det går att ändra på! Har ni inte läst mattillåtet, GÖR DET! Sjuk eller inte, den är bra ändå. Jag har också "ät allt" hemma, av samma författare. Superbok den också!

Idag ska jag göra massa tråkiga söndagsysslor. Städa t.ex. Det behövs!!!

Stod och velade vad jag skulle äta till frukost idag. Jobbigt! Ibland vet jag inte riktigt vad jag är sugen på tidigt på morgonen. Gjorde i alla fall en gröt på ½ dl havregryn, ½ dl dinkelflingor, 2 tsk havrekli, serverade med havremjölk och rivet äpple. En grov skinkmacka också. Börjar tröttna på mackor... måste hitta något NYTT bröd! Tips?
Ha en bra söndag! Pussss ♥


Smoothie i höstmörkret



Åh detta vädret gör mig så trött! Förut tyckte jag det var så konstigt att folk fick höstdepressioner. Men nu tycker jag inte det är konstigt alls. Mörkret gör en nere. Trött. Man vill helst av allt krypa under täcket igen om morgonen och sova vidare. Sommaren är annorlunda. Då flyger jag upp ur sängen, äter frukost i trädgården, åker till stranden, solar mig brun och känner mig fräsch, går härliga kvällspromenader, äter grillat... mmm. Tur att julen finns. Annars hade vintern varit så fruktansvärt mycket jobbigare. Julen är åtminstone något jag ser fram emot!

Gick en långpromenad innan. Superskönt! För en stund sen gjorde jag en jättegod smoothie. På fryst banan och mango, naturell yoghurt och lite havremjölk. Blev en tjock och god konsistens. Jag brukar skala och skiva bananer och frysa in i burkar. Jättegott som snacks eller att ha i smoothies. Precis som fryst mango, det kan jag sitta och äta direkt utan att tina det. Så himla gott! Fast det gäller att suga lite på bitarna så det inte ilar i tänderna... det är inte roligt.

Tror jag ska ta en powernap nu. Först ska jag se lite på Real World. Superkul!
Puss puss puss

Laxmacka

♥ Knäckebröd, philadelphia, kallrökt lax och citronsaft = kärlek. ♥



Åttonde november

Igår blev det en jobbig kväll i alla fall. Skit också! Åt en stor fruktsallad med kesella till kvällsmål + en kopp te. Fick så ont i magen och blev uppsvälld. Fick sån satans ångest bara för det. Hade inte min mage växt 1 meter i diametern när jag stoppat i mig något hade ångesten varit mycket mindre. Jaja, jag satt uppe nån timme till och såg på tv, sen gick jag och min feta mage och sov. Shit vad deprimerande det var. Kände till och med hopplöshet över hela livet. Det är så sjukt! Men men, idag är det en ny dag. Vad har jag för val mer än att kämpa? Att inte kämpa men samtidigt bli frisk... det går inte! Men jag önskar det vore så enkelt...

Det är skillnad på att vara ensam, och att känna sig ensam. Jag är egentligen inte ensam, men ändå känns det så. Även ifall människor bryr sig om mig och finns i min närhet, så känns det som det är jag mot världen. Alla andra är bättre än jag. Det är bara mig det är fel på.

Solen skiner. Jag måste ut! Frisk luft. Förnya mina tankar och försöka starta om.
Ha en bra dag! Puss ♥



+ Bild

Black & white

Godkväll! Hoppas ni mår bra. Jag har haft en ganska bra dag idag, om man jämför med igår. Tyvärr har jag fått tillbaka massa tankar att jag är ful och fet och inte duger som jag är. Men liksom, sluta Cornelia... eller hur? Det är bara larvigt! Jag är varken ful eller fet, bara i tankarna.

Nu ikväll lyxade vi till det med skaldjur och grejer framför tv:n. Jag pillade räkor, åt kräftstjärtar, bröd och sallad. Gud så gott det är ibland! Kladdigt som attan bara, hihi.

Jag känner för att ha spa-kväll nån gång. Bada fotbad, smeta in ansiktsmask, gurkskivor över ögonen, peela kroppen, smörja, dricka smoothies, läsa skvallertidningar, äta sushi... mmm! Jag gör det alldeles för sällan. Visst är det mysigt?! Speciellt i höstmörkret. Och ibland behöver man ägna lite tid åt sig själv. Ta hand om sig och njuta. Känna sig fräsch och avslappnad.

Hoppas ni får er underbar kväll. Puss puss puss ♥



Ca 1 år gammal bild på mig.

Pepparkakor



Åh vad sugen jag blir på att göra pepparkakshus. Det har jag inte gjort sen jag var liten! Kanske borde göra det i år? Har ingen aning om hur man gör, men det går väl att ta reda på. Förresten så är jag sugen på pepparkakor. Känns dock lite tidigt, men vad tusan. Det är inte så länge till december nu i alla fall.
Det är gott att doppa pepparkakorna i mjölk. Har också hört att ädelost ska vara gott på. Hur äter ni era? Som de är eller till något? Själv brukar jag alltid knäcka pepparkakan innan jag äter den... 4 bitar betyder tur väl? Eller var det 3?

+ Bild

Bloggtips



Bloggtips för den som gillar mode. Älskar hennes stil! Hon lyckas om och om igen...
Fashiontoast

Thank god it's friday

Vad skönt att det är en ny dag. Igår var förjävlig! Men dåliga dagar går ju inte att komma undan, speciellt inte i ett tillfrisknande. När man går emot något som någonstans känns tryggt och rätt. För det gör det ju... annars hade jag ju inte stannat kvar i alla dessa år.
Men som sagt, nu är det en ny dag och jag får försöka glömma allt som hände igår, alla tankar och känslor som svämmade över.

Dock är det en lite sorglig dag i vilket fall. Min mamma ska på begravning. Jag vet inte vem det är som gått bort, men det känns ändå jobbigt och sorgligt. Mamma kommer nog mest tänka på sin bästa vän som gick bort i somras. Fy... jag minns den dagen SÅ väl. Det är sjukt hur fort någon kan försvinna. Ena dagen är allt som det brukar, nästa är total kaos. Jag tänker på henne ständigt. Alltid. Jag känner till och med att hon är här ibland. Sjukt, jag vet! Men det har hänt ganska mycket sen hon försvann. Lampor blinkar och släcks en stund, sen tänds de igen. Röster, skuggor. Men inget hotfullt ändå, bara lugn. Fast uh, jag tycker det är så läskigt att tänka på! Övernaturliga saker. Brr jag ryser! Kan ju va inbillning också... har ni varit med om något övernaturligt nån gång?

Nä, måste kila nu. Puss o kram!



Gröt med banan, havremjölk, kanel och en grov macka med makrill & keso.

The Fray - Look after you

Musik är det bästa som finns när man är lite nere. Själv lyssnar jag på lugn musik. Denna låten spelas om och om igen i min ipod. Älskar den! Lyssna på pianot och fiolerna. Så himla vackert!



(Om videon stannar eller inte går att titta på, klicka in er på själva inlägget... alltså tryck på rubriken och tryck sen på play igen.)

Dagen

Har lite nya utmaningar på G. Känns väl inte speciellt roligt, men hade hela grejen att bli frisk varit rolig hade jag gjort det för längesen. För att komma till det friska måste man gå igenom det jobbiga och obehagliga. Vissa dagar tar det emot så mycket att jag hellre vore död, men ibland går det lättare. Och det är just de lättare dagarna jag ska ta till vara. I tisdags hade jag t.ex en superbra dag. Var positiv och glad. Det är bara tankarna som gjort mig deppigare. Det är varken fel på maten eller kroppen i sig, utan det är TANKARNA som styr om jag har en deppig eller glad dag. Klydd, men jag tror ni förstår.

En ny utmaning jag har är att lägga till fettet i all matlagning. Smör på alla mackor, 1 msk fett till stekning och nån tesked vinägrett på salladen. Det är lätt att sitta och säga "ja det ska jag göra tills nästa gång". Det är desto svårare att GÖRA det. Men jag ska. Jag har bestämt mig för det.

En sak till som kom upp idag var frukosten. På matschemat står det ju 2 mackor, och jag tar "bara" 1. Men eftersom jag ändå tar mer flingor än vad det står på matschemat + frukt + ibland frön och nötter så fick jag ha 1 macka. Flingorna och tillbehören väger ändå upp den där mackan. Hade jag liksom följt matschemat till punkt och pricka hade det ändå blivit samma kolhydrat och kalorimängd. Ja ni fattar.

Måste försöka peppa upp mig nu lite. Orkar inte vara depp!! Får tänka på Thailand lite. Det får mig att längta och kämpa vidare! 16 veckor kvar...!
PUSS på er.

What a day...



Nu har jag bråttom. Vill inte iväg. Ut i kylan. Mår illa och är deppig över allt. Usch vilken dag! Hoppas den tar slut SNABBT!
Hoppas ni mår bra i alla fall. Och tack för kommentarerna i förra inlägget! Ni är fina.
Puss

"Ville inte du bli frisk?"

Godmorgon! Idag ska jag till Idun igen. Känns som jag är där hela tiden. Men det är rätt skönt att komma dit, för efter varje samtal känner jag lite mer hopp än innan. Har kommit in i en deppig period nu när allt känns så fruktansvärt hopplöst. Folk tror inte jag kämpar. Ingen ser någon förändring. Kanske inbillar jag mig bara att jag gjort framsteg? Det är kanske inte så himla stort att jag haft 2 vilodagar efter snart 1 års intensivt tränande? Smör på mackan är kanske inget steg? Att gå till Idun kanske inte alls betyder att jag vill bli frisk? Jag vet inte... jag trodde verkligen det. Jag trodde jag ville bli frisk, men jag tvekar eftersom andra ifrågasätter det och undrar "hallå, ville inte du bli frisk?". Suck. I don't know what to do...

Jag hör hela tiden från tjejer som tagit sig ur sjukdomen. Blivit friskförklarade. Blir självklart helt sjukt glad för deras skull! Men så tänker jag på mig själv... jag sitter fortfarande i skiten. Dag ut och dag in. När är det min tur? Jag vet att den enda som kan göra mig frisk är jag själv. Men jag kämpar HELA TIDEN! Varje jävla sekund. Men ingen ser det. Ingen ser hur jag slåss mot monstret i mitt huvud. Alla tror att jag "inte gör någonting". Ni skulle bara veta!!!

Ingen vägning idag i alla fall. Skönt! Det är ju redan avklarat för denna veckan. Usch jag vill INTE ut i detta vädret! Låt mig slippa...

Frukosten idag blev fiberhavregrynsgröt, havremjölk, banan och en keso och skinkmacka.
Puss & kram ♥


Tonight

Är så himla trött! Ont i magen har jag också vilket förvärrar allting. Mitt humör, tankarna och att äta. Fan alltså, jag fattar inte vad det är. Har sagt så himla länge nu att "det går väl över", men det gör aldrig det. Till och med när jag äter riktigt bra så kommer magproblemen i alla fall.

Käkade en god middag med mina bröder ikväll. Gjorde quornwok med cashewnötter och ris. Väldigt gott! Sen gick vi en promenad i stormen. Okej storm är det väl inte... men fyy vad det blåser! Mina händer var is när jag kom hem igen. Brr!

Usch nej nu mår jag riktigt illa. Längtar till min stora säng med duntäcket och min stora fluffiga kudde. Sånna kuddar har de på Idun också. Stora röda från Ikea. <3
Godnatt & sov gott!



Googlad bild

Wrap med kräftstjärtar

Gjorde en enkel wrap till lunch idag. Hade lite kräftstjärtar över sen gårdagen, vilket var hiiimla gott i en wrap! Hade också i lite avokado, soltorkade tomater, sugarsnaps, keso, salt och peppar. Nu är jag mätt i magen och ska snart träna. Ikväll kommer min storebror hit. Tänkte laga middag till oss! Blir förmodligen wok med quorn och kokosmjölk. Ska se om jag hittar något smarrigt recept på det. Vilka kryddor som är goda att ha i.
Puss ♥




How hard could it be?

God förmiddag sunshines! Hoppas allt är väl med er. Själv mår jag ganska okej. Känns som jag behöver ta nya tag idag och försöka ändra mitt tankesätt. Sluta vela när det gäller mat och kalorier. Jag gör det hela tiden, ibland omedvetet vilket gör det svårt att "stoppa" just i stunden. Efterklok är man ju, men det hjälper mig ingenting sålänge jag inte gör något åt saken. Igår till exempel. Hade panik för mamma kom vid halv 6 och frågade MIG vad vi skulle äta till middag. Ingen aning liksom! Hon brukar skriva matschema över veckans middagar, men tydligen inte denna. Hur som helst blev allt himla jobbigt. Maten skulle ju bli klar snabbt + vara god + vara nyttig + kalorisnål + ångestfri. Det går inte ihop!

Idag ska jag också göra middag själv eftersom mamma inte ens är hemma ikväll. Luncherna är jag rätt duktig på, men middagarna är svårare. Funderar på lite olika rätter. Har t.ex ett recept på en fetaostgratäng... men vad har man till den liksom? Som finns HEMMA! Usch detta är jobbigt, men ändå nyttigt för jag lär mig. Den dagen jag flyttar hemifrån måste jag klara av sånna här saker. Även under press! Det går inte att gå den enkla vägen och strunta i att äta, då blir jag sjukare igen. Och jag vägrar gå ner 10 kilo igen och känna mig som ett fetto. Man gör ju det... känner sig större desto mindre man blir. Konstigt dedär! Men sant, jag har ju själv upplevt det.

Hur gör ni när ni ska laga mat i sista sekunden, och ångesten når er...? Har ni något tips på vad jag kan göra i en sån situation? Planering är ju en lösning, men om man nu INTE planerat?

Ha en bra onsdag! Puss ♥

Bad luck



Smoothie (apelsinjuice, banan, kesella) och ostmacka.

Kan helt seriöst gå och lägga mig redan nu. Höstmörkret gör mig sååå trött! Lite deppig också faktiskt. Tack och lov ska jag ju resa bort ½ månad och slipper lite av den värsta tiden på året. Vintern. När våren ALDRIG tycks komma. Blä.

Satt precis och läste lite reseberättelser från folk som varit i Thailand. De flesta verkar ha haft det underbart! Kunde dock inte låta bli att skratta när ett par tog fel på resedatumet. Fyyy vilken panik alltså! De blev uppringda av reseledarna som undrade var de höll hus. Som det kan gå! Jag hade nog varit nära att ta livet av mig i en sån situation, haha! Tänk att ha väntat nästan 1 år på en resa, förberett, fixat pass, packat, längtat, sparat pengar... och så missar man avresedatumet. Oh, bad luck!

Någon som har något smarrigt middagsförslag till mig idag? Inte pasta eller fisk, för det åt jag till lunch ; ) PUSS! <3



Sommar & brun. Ge mig!

Autumn


Skulle vilja sitta under detta trädet och bara vara. Visst ser det underbart ut?

+ Bild

AA

Jag vill ha massa nytt från American Apparel. Den till vänster är en lång kjol som man också kan ha som klänning. Supersött tycker jag! Den i mitten är en hög kjol och en skön tröja (älskar kjolen!!). Längst till höget har vi fodralklänningen som är/var så populär. Har en i svart men skulle vilja ha en i röd och en i vit.
Just nu verkar inte nelly.se sälja något från AA, men de har ju en egen hemsida som man kan beställa från. Tror det tar 1 vecka att få sina saker, har själv aldrig beställt därifrån. Men en fodralklänning till ska jag nog knappa hem snart! Love them!


Kräftstjärtar med pasta

Min lunch idag bestod av kräftstjärtar, pasta, soltorkade tomater, sugarsnaps, ärtskott, persicobalsamico, salt, peppar och persilja. En stor klick keso tillkom sen. Riktigt gott! Fast jag hade nästan behövt något varmt idag. Typ soppa! Är så fruktansvärt frusen. Usch!



Tillbaka från Idun

Vägdes idag. Jag hade gått NER! 4 hg. Fast min behandlare sa att det inte var en märkvärdig viktnedgång, precis som 4 hg upp knappt "räknas". Men visst var det en lättnad, som alltid. Att man faktiskt inte rusar upp i vikt så fort man ändrar om i sin kost. Tack och lov för att kroppen är seg som den är! Förändringar tar tid helt enkelt. Men nu är det nya tag och jag lär inte gå ner till nästa vecka. Sen kan det ju kanske bero lite på att jag minskat träningen, så jag får inte få panik om jag nu skulle gå ner ännu mer. Muskler väger ju mer än fett, vilket de flesta vet. Och försvinner musklerna går man ju neeer...

Vi gick igenom min matdagbok också, och hon tycker att jag äter väldigt bra mellanmål och tillräckligt varierad mat. Känns ju skönt att höra!

Sen var det ju detta med smöret! Vilket diskussion det kan bli här på bloggen över lite smör : ) Men jag förstår att många har olika åsikter om det, speciellt som ätstörd. Men jag gör som min behandlare säger! Hon vill att jag ska ha smör på alla mackor oavsett pålägg, framtill jag slutar behandlingen. Därefter kan jag göra hur jag vill. Sen sa hon att det inte är frågan om ett tjockt lager smör, utan bara lite grann. När jag tänker mig en macka med smör ser jag liksom knappt mackan under smöret... haha. Men det är bara en bild i huvudet jag har. Men men! Nog om det nu.

Ska gå och laga någon smarrig lunch snart. Kräftstjärtar med pasta tänkte jag! Bild kommer sen.
PUSS!

Tuesday

Jesus va trött jag är. Klockan ringde prick 6 och det är fortfarande mörkt. Var ute med hunden i trädgården innan och jag älskar när det är så tyst utomhus. Man hör bara fåglarna och vattendroppar från träden. Jag borde ta en riktigt tidig morgonpromenad någon dag, innan frukost och oavsett väder.

Inatt kom jag på att jag ska vägas idag. Nervöst! Möjligt att jag gått upp i vätskevikt eftersom jag börjat med smör på mackorna + äter lite mer vid mellanmålen. Men självklart kommer det bli jobbigt vilket som. Förra veckan när jag vägde mig stod vågen på EXAKT samma som gången innan! Det har aldrig hänt mig förut. Exakt på grammet liksom. Skönt ändå! Sen beror det ju självklart lite på vad jag har för kläder. Jeans eller leggings. Men nej, inte tänka för mycket nu. Det blir bara jobbigt!

Provade ett nytt bröd imorse. Skogaholms grovlimpa. Supergott!! Mjukt och saftigt. Åt med smör, skinka, paprika och en tallrik fullkornsflingor med havremjölk och banan. Mums! Fast det tar ju emot lite såhär tidigt på morgonen.

Måste kila nu!! Puss o kram


Home again

Kom hem för en stund sen. Åt nyss en macka med mjukost, dadlar och ett äpple. Det va gott! Mår rätt bra faktiskt, försöker stöta undan dåliga tankar och oftast lyckas jag. Imorgon ska jag till Idun tidigt på morgonen. Halv 9 ska jag vara där. Tiiiidigt! Ska ta upp det med smöret, ni vet... om jag MÅSTE ha smör på alla mackor oavsett pålägg. Mjukost och sånt. Litar mest på hennes åsikt faktiskt. Hon har ju jobbat med ätstörda väldigt länge. Och jag vet inte vad som är rätt och fel. Ska jag gå efter smak eller ska jag äta smöret "bara för att"? Som sagt, tar upp det imorgon med henne.

Ska skriva i min matdagbok nu och sen bege mig till soffan med en kopp te. Myyys!
Puss & kram sötnosar!

Hopeless?

Snart ska jag bege mig till mammi på jobbet och sen åker vi och storhandlar. Har hunnit med lite idag i alla fall. Städat, promenad, lagat supergod lunch, gjort läxa från Idun, sett Oprah, tränat. Ganska meningslöst men vad gör man? Sjukskriven som jag är. Äh, när jag tagit mig ur den värsta skiten ska jag leva livet. Flytta, resa jorden runt, jobba, träffa folk... ja allt dedär. Ibland känns det hopplöst, men jag vet att det inte är det. Hade alltid varit hopplöst skulle jag fortfarande väga 40 kilo och leva på sallad med tomatsås. Never again. Det kan jag sätta mitt liv på att det aldrig händer igen!

Hörs ikväll. Puss!

Tonfiskbiffar

Gjorde dessa underbara tonfiskbiffar till lunch idag. Riktigt goda och snabba att göra! Kommer absolut göra om dessa. Billig mat är det också! Jag serverade mina biffar med ugnsrostad klyftpotatis och tomat, turkisk yoghurt blandat med lime, salt och peppar + lite böngroddar.





Tonfiskbiffar
till 5 lagom stora biffar

1 burk tonfisk i vatten
1 ägg
en bit rödlök
3-4 cm purjolök
½-1 vitlöksklyfta
lite pressad citron
havrekli
Salt, svartpeppar
Persilja eller någon annan ört

Häll av vattnet från tonfisken och blanda den med ägg, finhackad lök, citronsaft, havrekli (tills det blir bra konsistens), salt (snåla inte), peppar och persilja. Forma till biffar och stek försiktigt i lite flytande margarin i några minuter.
Passar ihop med nästan allt! Potatis, ris, bulgur... någon yoghurtsås eller sweet chilisås är gott till.

Måndag 3 november

Godmorgon! Sovit gott? Det har jag, men tyvärr glömde jag stänga av min väckarklocka på mobilen... så den ringde tidigt imorse och självklart kunde jag inte somna om. Irriterande, yes! Men men, bara att hoppa upp och laga en god frukost istället. Gröt (havregryn, havrekli, kanel) med hasselnötter, äpplemos och havremjölk och en macka med philadelphia och paprika. Höstig frukost med andra ord. Tänkte gå en promenad snart också. Äntligen är det vindstilla ute! Älskar att gå ute då...

Vovven ligger i min säng här bakom mig och ser så satans söt ut. Gullunge! Inte bara jag som fryser om dagarna. Hon ligger alltid under en filt och hennes favorit är min värmekudde som jag brukar ha. Knäppis! Hon fyller snart 3 år. Galet vad tiden går snabbt! Kan inte tänka mig ett liv utan hund numera. Hoppas hon lever lääänge! Tur att hon har bra stamtavla. Bättre kan man inte ha. Kommer sakna henne som f a n när vi är i Thailand i 2 veckor. Men hon kommer nog ha det bra hos min moster.

Förresten, jag tränade inte igår! Tjoho! Ett steg i rätt riktning. Känns bra. Idag ska jag träna i alla fall. Styrka och cykling blir det. Måste köpa nya joggingskor innan jag sätter igång med det.

Hörs sen! Puss


God söndagkväll!

Åh, åt precis en supergod middag. Mamma hittade ett recept ur min kokbok "Pauluns GI-månad" som är min favoritkokbok. Det var laxkuber rullade i sesamfrön, och till det hade vi matvete blandat med rödlök, röd paprika, sugarsnaps, salt, peppar och lite persikobalsamico. Jag gjorde också en sås på turkisk yoghurt med lime, salt och peppar. Jättegott verkligen! Synd att jag inte fick någon bild på det bara.

Mår ganska bra idag faktiskt! Har haft en bra helg när det gäller tankarna och allt dedär. Jag försöker stå emot träningen på de dagar jag ska vila, och det går bara jag vill. Idag är det typ första gången jag inte ska träna i kompenserande syfte. Igår tränade jag för att det var inplanerat, och det kändes skitbra! Det var inte alls att "nu ska jag förbränna och bli av med kalorier" utan jag kände verkligen att det var för min skull och för att träning i lagom mängd är hälsosamt. Sån underbar känsla! Känns dock lite konstigt att inte träna ikväll, eftersom det är ett så "inlärt" beteende. Har tränat typ varje dag i 11 månader nu, snart 1 helt år. Men jag ska bli frisk och jag vill att träningen ska vara en bra sak, inte något som dämpar min ångest.

Tack för alla svar om smöret på mackan. Kunde tänka mig att många av er har en åsikt om dedär. Håller med hon som skrev att smör kan man ha på pålägg som inte är bredbara, och så tar man lite mer av t.ex philadelphiaosten eller vad det nu kan vara. Kan ju tala om för er också att jag INTE äter light i sådana produkter. Om nu mamma inte gått och köpt något med light, då är jag ju illa tvungen, hehe. Men light är faktiskt oftast inte speciellt gott... förutom med kesella och keso! Men det är ju en smaksak.

Nu ska jag se på Gossip Girl och sen Ensam mamma söker! Ha en underbar kväll.
PUSS!

Dagens fråga

Vad är otrohet för dig?
Är man otrogen om man fantiserar om någon annan?
Var går gränserna?



Luncher

Jag har ofta himla svårt att komma på vad jag ska äta till lunch. Ibland äter jag rester från gårdagens middag, ibland är den slut och då står jag där och velar vad jag ska äta. När jag är hungrig vill jag gärna att det ska gå snabbt. Inget klydd och jag vill helst slippa gå och handla i sista minuten.
Jag kom på några förslag i alla fall, men ni får mer än gärna komma med fler enkla och goda luncher!



Söndag 2 november

Oooh sov lite längre än vanligt idag. Jag brukar alltid vakna innan 8. Typ halv eller kvart i. Så att sova en timme längre var skönt och lite ovant för mig. Har någon slags inställd väckarklocka i huvudet som alltid ringer för tidigt.

För första gången på ganska länge känns det lite drygt att det är söndag. Det känns inte som jag pallar ta mig ut, fast samtidigt är det tråkigt att vara hemma. Men men, en sak tänkte jag göra i alla fall. Jag ska försöka hitta någon fotokurs jag kan gå på. Jag älskar att fota och hålla på med bilder i datorn. Ibland anstränger jag mig, ibland inte. Ibland försöker jag hitta det bästa ljuset, bästa bakgrunden och bästa vinkeln. Med dagens frukostbild har jag inte ansträngt mig direkt, haha. Men det ska jag göra idag i alla fall, leta fotokurser. Ni kanske har förslag?

Till frukost idag åt jag; naturell yoghurt med havrekuddar, banan och mango. En skiva osötat rågbröd med grovhackad leverpastej (bredbar) och gurka. Väldigt gott!

Förresten så tänkte jag på det imorse när jag skulle bre min macka. Smör eller inte när det är t.ex mjukost, leverpastej eller liknande? Har aldrig ätit smör + sånna pålägg (tycker det är äckligt). Ska jag det nu? Min behandlare säger ju att jag ska äta så "vanligt" och "naturligt" som möjligt. Alltså inte överdriva eller så. Så en mjukostmacka utan smör går väl bra ibland? Hur äter ni? Till ost, skinka och sånna pålägg så ska man ju ha smör, och det känns mer "naturligt" eller hur jag ska uttrycka mig.

Ha en bra söndag! Puuusss!


Nybakade grahamsbullar

Åh vilka goda bullar! Var riktigt sugen på att baka idag och tittade igenom en gammal bakbok. Den är riktigt bra den boken! Inget tjafs liksom, och allt man bakar blir perfekt. Den säljs nog inte längre, har haft den sen jag var jätteliten... säkert längre!
Hur som helst, jag fastnade för dessa små frallorna som var lättbakade och hyfsat snabba att göra. Riktigt, riktigt goda också! Saftiga och smakrika. Jag åt en till mellanmål precis med ost, kalkon och gurka. Yum!



Grahamsbullar
20 stycken små

75 gram flytande margarin
3 dl mjölk
50 gram jäst
1½ tsk salt
4 dl grahamsmjöl
3 dl fullkornsvetemjöl

Pensling: Vatten och sesamfrön att strö över

Blanda matfettet med mjölken i en kastrull och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av mjölkblandningen. Rör om och tillsätt resten av mjölken. Blanda i salt. Tillsätt grahamsmjölet och hälften av vetemjölet. Låt degen jäsa, väl övertäckt, ca 30 min.
Arbeta i resten av mjölet och knåda degen smidig. Dela den i 20 delar och rulla var del till en rund bulle. Lägg dom på en plåt och platta till dom något. Skär med vass kniv ett djupt kryss i var bulle och låt dom jäsa under duk till nästan dubbla storleken, ca 20 min.
Pensla med vatten och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 7 minuter.

Mys i mörkret



Ni kommer få se massor om julen i min blogg, även om det tycks vara lång tid kvar. Jag tycker inte det. Om 4 veckor är det 1:a december, 1:a advent och julkalendern börjar. Varför vänta på allt mys? Jag är redan nu sugen på risgrynsgröt med kanel, tända ljus i hela huset, dricka kanelte, baka julgodis, laga mat med saffran och mysa framför tv:n med en stor kopp varm choklad efter en kall promenad. Varje år är jag lika förväntansfull!

Allt ovan kommer från Granit förutom chokladfonduen som är från Favoritsaker.

1:a november

Redan november månad! Snart är det vinter, jul, nyår. 116 dagar kvar till Thailand. Tiden bara rusar iväg! Galet. Usch, jag läste på Thailandforum idag att de såkallade Kubmaneterna ökar i Thailand, speciellt runt Phuket dit vi ska. Det är ett av de giftigaste djuren i världen. Fula, stora, slajmiga maneter som dödar en människa på 3 minuter. Ni minns kanske den svenska flickan på 11 år som dog av en i våras? Äckligt! Visst, man kan dö av vad som helst när som helst... men klart man blir orolig och rädd för att bada i Thailand. Jag som redan är rädd för vatten och vad där kan gömma sig... usch!

Jag gick emot sjukdomen nu på morgonen! Tog smör på mackan. Mamma och jag handlade igår och jag sa att jag måste börja med smör på mackorna. Jag valde ett som kändes "mindre farligt" än vanligt bregott. Bättre att börja någonstans än att inte göra det alls. Right? Valde ett som hette Oliv nånting, 40% fetthalt. Kör på det ett tag framöver, så får jag väl byta till riktigt smör sen. Har inte ätit smör regelbundet på 7 år. Idiotiskt.

Till frukost blev det alltså; en skiva osötat rågbröd med smör, kalkon och gurka. En skål med Axa:s fullkornsflingor, soyamjölk och en skivad banan. Gottigott! Älskar verkligen de flingorna. Speciellt när de mjuknar lite av mjölken. <3

Jag håller på att bli riktigt förkyld!! Nyser hela tiden. Kanske för att jag går och fryser hela dagarna? Det var frost ute imorse. FROST! Fyyyyyyyyyyyyyy. Nej, nu ska jag ta en varm dusch. Puss!



RSS 2.0