Första januari

Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton igår. Det hade jag! Blev bara lite förvånad över hur lite raketer det skjöts upp vid tolvslaget. Inget mig emot, eftersom jag tycker det är rätt sjukt hur mycket pengar folk lägger ut på det. Egentligen inget som rör mig, de får ju göra som de vill... men tänker man närmre är nackdelarna fler när det gäller raketer och smällare. Varje år är det någon som skadas, hundar och andra djur är skräckslagna och många behöver lugnande medel. Det är inte bra för miljön osv osv. Listan kan göras lång. Men visst är det vackert!! Det tycker jag faktiskt.

Åt en väldigt fin middag hos några släktingar igår. Förrätten bestod av en räkcocktail - räkor, gurka, lök och någon puré av creme fraische tror jag det var. En bit ugnsrostat bröd med örtolja på. Huvudrätten var lammfilé med matkorn, bönsallad och en sås på turkisk yoghurt med mynta och harissa eller vad det hette. Jättegott! Första gången jag smakade matkorn. Det var rätt gott faktiskt! Kul alternativ till ris, pasta och potatis. Sen till efterrätt blev det en blåbärsmousse med någon spännande frukt på, ett stort jättegott flarn av honung och massa annat och en chokladbit. Jättegod efterrätt! Moussen var supergod. Jag tycker det är gott när det inte är översött. Denna var mer syrlig och krämig! Kul att alla blev blåa i munnen efteråt. Haha!

Jaja, hittills detta året har det inte hänt något spännande. Har stått och bakat scones och gjort müsli. Müslin får ni receptet på imorgon när jag smakat den. Kom nämligen på receptet själv. Kallar den för tranbärsmüsli med kokos. Det ni!
Sconesen var goda. Men smakade mer som vanligt bröd. Fast ett väldigt, väldigt gott bröd! Dom var i alla fall otroligt lätta att göra. Bara att blanda ihop och grädda 10 minuter. Det gillar jag.

Nu ska jag faktiskt träna, sen borde jag städa här... blä. Puss på er!




Kommentarer
Postat av: Carita

aw, dina scones såg supergoda ut! ;*

och cornelia, fina du. jag håller verkligen tummarna för att det här året ska bli ett underbart bra år för dig. och jag vågar inte tro på det fullt, för att liksom inte sätta press på dig eller så, men jag hoppas verkligen innerligt att du blir frisk iår. du är värd det finaste i hela universum, kom ihåg det! <3

2009-01-01 @ 14:50:11
URL: http://minicookie.blogg.se/
Postat av: Andreas

ojojoj nu har jag hittat en blogg som verkligen passar mig :) Tack för det Cornelia!!

2009-01-01 @ 15:23:30
URL: http://www.endagitaget-igen.blogspot.com
Postat av: sarah

Hej söta fina du! Tittar mest in för att önska dig en god fortsättning på det nya året! En nystart och en chans att lägga allt mög från 2008 bakom oss, visst? KRAM

2009-01-01 @ 15:56:47
URL: http://underbarasarah.blogg.se/
Postat av: Maya

Mmm, vilket gott mellis! :)

2009-01-01 @ 20:37:28
URL: http://mayasbubbla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0