Det var en gång...

Hittade gamla bilder på datorn som jag scannat in för ett tag sen. Bl.a en bild på vårt gamla hus. Så mycket minnen där finns från det stället! Mest bra. Hade en så underbar uppväxt för det mesta. Vad mer kan man begära än en komplett familj, en stor vit villa, trädgård med grönsaksland, vänner som bodde alldeles i närheten, en stor skog där man kunde leka, klättra i träd och springa runt. Jag minns fortfarande hur mitt rum såg ut. Rosa tapeter, vitt skrivbord, stor rund lampa, liten säng, min radio där jag lyssnade på sagor varje kväll innan jag somnade... mamma brukade komma in på kvällen och läsa eller sjunga innan jag somnade. På helgerna satt vi alltid och såg disney med vars en liten mugg med godis. Ibland lekte vi bio. Då fick vi stå i kö, betalade några kronor på skoj, fick vars en biljett och satte oss i "salongen"... där var det uppdukat med gottis, filtar och film.

Skulle kunna skriva om detta i en evighet... men det blir nog inte meningsfullt, haha. Har bl.a skrivit i min bok då allt dehär vände, och följderna av det.

Drömde otroligt mycket inatt. Minns knappt vad nu... men det var en massa hundar med. Blev jagad. Jättehemskt! Speciellt när det inte går att fly. Man bara står där och kan inte röra sig. Riktigt irriterande och stressigt.

Jag har skärpt mig när det gäller Idunläxorna. Satte mig ner igår igen och gjorde en uppgift. Den handlade om "Beslutsbalans". T.ex kan jag ta upp "att bli frisk". Vad finns det för nackdelar med att bli frisk, och vilka fördelar finns. Och sen vänder man på frågan, vad finns det för nackdelar med att INTE bli frisk och vilka fördelar finns. Låter klyddigt men jag tror ni förstår. Ganska bra faktiskt! Idag tänkte jag göra en "Problemlösning". Man skriver upp ett problem man har, vilka lösningar som finns osv.

Nu ska jag duscha. Ha en bra dag! Pussar


Kommentarer
Postat av: Anna

Bra att du tagit tag i läxorna Cornelia! Sådana uppgifter är till mer hjälp än vad man först tror! Önskar dig en fin dag :) Kram!

2009-01-20 @ 10:11:04
URL: http://annamarian.blogspot.com
Postat av: sara

gumnan skulle vilja att du adda mig på msn, eller åtminstone svara men de gör du aldrig. har postat ca 7lägg nu kanske? Jag har den 5e på mig att gå upp i vikt vilket känns för jävligt, vågar knappt dricka en näringsdryck, nåja... ska snart äta blodpudding å potatisbullar som jag gjorde igår <3 kram

2009-01-20 @ 11:02:15
Postat av: Cornelia

sara: Jag svarar på nästan alla frågor jag får i bloggen. Du kanske bara har missat det? Aja, har lagt till dig på msn nu. Puss!

2009-01-20 @ 11:12:41
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Johanna

Åh, det är så härligt att tänka tillbaka på gamla goda tider. Då man slapp bekymra sig om saker och bara kunde göra det man kände för och framförallt leva i nuet. Jag önskar så mycket att den tiden kunde komma tillbaka då man var barn även fast jag vet att den aldrig gör det. Det enda vi kan påverka är framtiden och kämpa för att bli lyckliga även i våra vuxna liv. Och det är ju detta du kämpar för nu! Verkligen jättebra av dig att göra läxorna! Försök att se det som vanliga läxor man får i skolan och kom ihåg att dessa är minst lika viktiga. Du kommer klara det här. Kram!

2009-01-20 @ 17:07:50
Postat av: Sara Brodde

Jag minns det huset! Sommarnatt ute pa balkongen och de stora trollslanderna. Sedan pa nyar nar vi var stora nog att ga ut pa vagen och se pa nar de aldre smalde raketer! :) Goda minnen det!

2009-01-21 @ 04:29:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0