Semestersvenskar...

Haha vet ni. Igår blev jag medlem på Match.com bara för skoj skull. Fick något mejl om att man kunde testa sin personlighet där och vem man passade bäst ihop med. Fick ett helt seriöst mejl idag av en 28 årig kille som bor nära mig. Han skrev att han är "väluppfostrad" och "normalt byggd". Haha, vad är normalt byggd? Lite plufsig? Haha, åh jag tycker det är så roligt. Precis som när man läser att de är "kramgoa"... killen som skrev till mig skrev också att jag verkade "intressant" och "spännande". Jaså, där ser man!!

Såg ni Semestersvenskar igår? Det som handlade om Thailand. GUD vilket fel bild dom ger av paradiset (fast tyvärr är det ju verkligheten på vissa ställen). Okej, jag har ju inte varit där än, men efter att ha hört så mycket gott om det landet så förstår jag inte varför dom visar den "sämre delen" av det. Bara sura svenska turister och hemska utflykter med researrangörer. Bara för att jag och min familj ska åka charter så betyder det INTE att vi ska vara beroende av resebolaget. Vi ska absolut INTE åka på utflykter som de har. "Jaha, och till vänster ser ni en klippa". Alltså ÅH! Nej nej nej. Jag förstår dock att barnfamiljer kanske åker på sådana utflykter, men big no no för min del. Det är ju en del av upplevelsen att fixa egen båt, pruta lite och bege sig ut på egen hand till de vackra ställena. ELLER HUR?!

En sak jag blev chockad över i programmet var att några svenskar hade med sig svensk mat på sin resa. VARFÖR?! Åker man till andra sidan jordklotet för att uppleva en annan plats och en annan kultur, ska man väl för fasen inte dra med sig sverige dit? Okej, det är skillnad om man ska stanna flera år i Thailand... såklart man kanske saknar svenskt kaffe eller något annat... men på en charterresa?
Jag kommer såklart se alla programmen ändå, bara för att få se en glimt av Thailand. Men alla dedär turistfällorna ska vi absolut inte hamna i.

Ha en bra dag allihopa! Puss



Vackra Thailand.

Kommentarer
Postat av: Sabina

Jag förstår om man vill ha med sig svensk mat om man är borta länge.. Jag börjar sakna svensk mat helt otroligt efter ca två veckor :p Men en charter resa.. Nej, skärpning där alltså. Min kompis var i Thailand ett halvår som volontär, hon berättade att den riktiga thailändska maten är lite sådär, takes time to get use to om man säger så.. Men på turistorterna så var den jättegod, mer lik thaimaten i Sverige. Hon sa att de dessutom hade otroligt goda smoothies! Men det man såg på tv lär ju inte stämma i verkligheten, min kompis älskar Thailand och vill mer än allt annat bara åka tillbaka.

2009-01-15 @ 10:59:22
URL: http://sabinii.devote.se
Postat av: Louise

du borde rida elefant! :D haha, det är nog tufft! kramsi

2009-01-15 @ 11:13:17
URL: http://myworld2.bloggspace.se
Postat av: Sanna

Håller med dig! Det är praktiskt att åka charter på det sättet att man har flyg och boende klart från första början men jag skulle ALDRIG bege mig ut på en utflykt med typ Fritidsresor eller Apollo. Det är precis som du säger, det hör ju till att man ska få tag på en egen båt att utflykta med, eller en egen guide som visar något unikt etc.

2009-01-15 @ 11:55:43
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: Paris

Hahah, fyfan vad sjukt! Man tar väl ändå inte med sig mat när man är ute och åker? Shit vad sjukt.



Det är ju en del av resan, att äta maten som är en del av kulturen =P

2009-01-15 @ 12:37:37
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: Cattis

Håller med dig, blev bara irriterad över att alla var så sura! Kom igen, ni är i THAILAND liksom! Det finns hur mycket som helst att upptäcka och de där människorna verkade mest glada över att polen var fin :P De kunde lika grna åkt till Grekland!



Haha, men det där lilla paret me gubben som skulle pruta hela tien, t.o.m på varuhuset (!), var ju endå hur söta som helst^^



Jag har också varit i Phuket, ett tips är att göra båtutflykter därifrån! Vi åkte tex. till phi phi island och öar däromkring, jättefint!!

2009-01-15 @ 13:16:08
URL: http://vitanova.blogg.se/
Postat av: Elin

Haha ja, jag antar att de tog mig sig svensk man just för att de är riktiga svenssons.

Hoppas att du får en härlig resa! :)

2009-01-15 @ 15:00:50
URL: http://elonaa.blogg.se/
Postat av: Freja

Håller helt med! Jag var där öer jul och över allt ser man skyltar utanför resturanger på svenska (!!) som serverar köttbullar, falukorv och liknande. Guud så tråkigt! Vi åt thaimat VARJE DAG (förutom mammas födelsedag då vi åt grillat) ochdet är klart man ska "ta seden dit man kommer" liksom.

Såg oxkså det där programmet igår. Tyvärr så var vi på exakt det där stället där man fick rida elefanter, och man kände sig extremt turistig när man sitter där! ush!

Hoppas du lär dej vad du vill undvika och att du får en grymt bra resa, för när man kommer bort från det turistanpassade är det ett underbart land!

2009-01-15 @ 15:17:13
Postat av: Caroline

haha aa det var roligt att de hade med sig mat, riktigt konstigt. Det har inte vi man vill ju byta miljö och kultur då vill man ju varken äta på svenskrestaurang eller ta med sig mat.



Vart åker ni i thailand, är det första gången?

2009-01-15 @ 15:19:15
URL: http://winneroth.blogg.se/
Postat av: Hannah

Håller helt med dig! Har själv varit i Thailand tre gånger, varav en gång i tio veckor, och aldrig upplevt det som de visade i programmet. Dock åkte vi inte charter då.

Men mitt bästa tips är att hålla sig borta från de värsta turistställena, för de brukar oftast inte visa det "riktiga" Thailand. Men det tror jag att du fattar ;) Själv gillar jag de lite mer bohemiska, thailändska ställena. Det är grejer det!

2009-01-15 @ 16:40:50
URL: http://uglies.blogg.se/
Postat av: Louise

Haha såg inte programen men dock reklamen för det, och sådär är det ju inte! Tv förvränger allt! Har varit i Thailand och det var underbart, tro mig.



Kul med match.com! Flirta på! Puss <3

2009-01-15 @ 18:35:03
URL: http://louisekarin.blogg.se/
Postat av: Mamma P

Precis hemkommen från 3 veckors runresa i Thailand. Blir avundsjuk när jag läser din blogg och att du har din resa att se framemot. Vi hade inte en massa förbokat utan gjorde de på plats vilket är enkelt. Det finns massor av researrangörer överallt och alla är jätte hjälpsamma. Att boka utflykter via resebyråerna kosta minst det dubbla. Nu kan ni titta runt hos olika och få en skräddarsydd utflykt efter dina önskemål. Titta hos lite olika och förhandla om priset, allt går i Thailand. Ni kan även hyra en "flakbil" under en dag som kör er dit ni vill. På så sätt kommer ni ut på landsbygden, till stränder o dyl som är genuint Thailändskt.Vi betalade ca 200kr för bil med chafför under en hel dag och vi var 4 pers. Njut nu av maten och all färsk frukt och goda frukt drinkar. Visst gör ångesten sig påmind då och då men låt den inte förstöra din resa. Låt även resan bli en bra start på 2009.

Lycka nu till på er resa och låt det bli ett minne för liver.

Kramar Mamma P

2009-01-16 @ 11:31:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0