Nicole Richie på språng

image1548


Med sin lilla dotter Harlow i Hollywood i fredags. Alltså, hon är snygg i allt hon tar på sig. Jag menar... en helt vanlig t-shirt, ändå ser hon grymt bra ut!! Hennes hår är också to die for. Precis så jag vill ha mitt.

Det godaste jag vet

image1546

Något av det godaste jag vet är en kyckling och pastasallad. Så enkelt, och så himla gott!
Det enda man behöver är:

Valfri pasta
Kyckling
Sallad
Rödlök
Soltorkade tomater
Avokado
Fetaost
Pesto

Längtar till varma sommardagar då jag kan avnjuta denna sallad sittandes i trädgården med en bra bok och solen som värmer.

image1547

Eller varför inte en matig macka? Såkallad Panini.

Man behöver:

Valfritt bröd
Mozzarella
Parmaskinka
Soltorkade tomater
Gurka
Rucolasallad
Smör eller en skvätt olivolja

Mycket italienskt. Själv är jag faktiskt lite italienare, hihi. Min farmors pappa var italiano! Coolt va! ;D

Bilder från Menyse.com

Shoppat

Hej på er! Nu är jag hemma igen efter en mysig dag med Fanny i Malmö. Handlade lite såklart, kunde inte låta bliiii! Haha. Väskan jag ville ha fanns inte där. Buhu! Och fodralen jag provade på Gina var helt okej, men synd att de inte fanns i lite andra färger. De var lite skrikiga för min smak. Det röda var dock riktigt fint... men köpte det ändå inte. Vet inte riktigt vad jag ska ha till det i så fall, eller om jag ens kommer ha användning av den.
Köpte den fina toppen på lindex! Älskar den! Den var dock kortare än jag trodde, för kort för att ha bara till leggings, men sååå snygg är den! Det blev en svart, eftersom den gråa inte fanns. Den gula var också grymt fin.
Sen köpte jag ett par vanliga spetsiga ballerinor på din sko. Fick 10% rabatt för att den ena skon var lite bucklig typ... syns nästan inte, men alltid bra att säga ifrån! Kunden har alltid rätt, för det mesta iaf! haha!
Här är lite bilder från idag och på kläderna. På första bilden ser jag helt ballögd ut, HAHA! Men den bjuder jag på...



Hände en lite äcklig grej idag när jag precis gått av bussen i Malmö. Hörde att det kom en ambulans när jag var påväg upp emot gågatan. Så tänkte jag "äh jag fortsätter gå, den svänger väl av snart åt ett annat håll". Men så kommer den närmre hela tiden... så jag kollar bak och den kommer i typ 120 upp emot gågatan... fick kalla kårar i hela kroppen när jag såg att den svängde upp PÅ gågatan! Och på andra hållet kommer ytterligare en ambulans. De stannar utanför Åhléns och springer in. Jag går efter (jag är så sjukt nyfiken av mig) och in på Åhléns men ser inget. Kände att ja inte kunde gå runt o leta heller... haha. Men fyyy! Jag hatar när sånt händer. När man inte vet om någon ligger död eller är allvarligt sjuk eller skadad. Jag får sån känsla "man kan dö var som helst, när som helst". Usch!

Jaja! Nog om det. Har alla haft en bra lördag? Glöm inte att man ska ställa fram klockan 1 timme inatt! SOMMARTIDER HEJHEJ!
Ska laga mig lite te och vila nu. Behövs efter 6 timmars shopping! Puss o kram

Lördag och shopping

Godmorgon!
Vaknar av att det ösregnar ute... väldigt uppmuntrande! Not. Man känner ju inte precis för att ta sig ut idag, men jag är väl så illa tvungen. Ska in till Malmö idag, tänkte shoppa lite grann. Borde egentligen inte, men något nytt skadar inte. Tänkte kolla in de topparna som säljs på Gina Tricot nu. De AA-liknande slimmade topparna. Känns dock som alla kommer gå runt i dom, men jag ska se om de passar mig över huvud taget. Hade varit fint att ha en blå och en svart...! Eller kanske gul? Eller röd? Mamma tycker jag passar i rött, men jag använder aldrig röda kläder.
Är sugen på att köpa en ny väska också, har sett en skitfin på Accent som jag vill ha. Ganska stor, brun sak.
Tror det är denna faktiskt!
image1541
Snygg! Men får se... kanske hittar något ÄNNU snyggare? Mmmm nu är jag så shoppingsugen att jag känner hur det kryper i benen. Wiii!
Frukosten idag var inget speciellt, men oj vad mätt jag är!! Branflakes med havremjölk, en rejäl skiva osötat rågbröd med skinka och ett royal gala äpple! Plus min vitamintablett då... undra om den ens hjälper att ta? Men men, gör det för att min behandlare sa det. Så något måste det ju vara bra för.

Förresten! Jag ska ju träffa Fanny i Malmö idag också. Blir väl nån fika och så! Myspys.

Vi hörs senare! Puss o kram



Godkväll denna fredag!

Fick grejerna från h&m idag, och jag är mycket nöjd. Förutom att toppen var helt genomskinlig... trodde inte alls den bara var så! Men men... den satt inte jättebra heller. Lite för stor och sådär. Kanske en aningen FÖR söt för min stil. Men tillsammans med ett par leggings och skinnjacka + mina nya coola pilotbrillor så funkar det nog. När våren kommer då vill säga! Nu är det för kallt... men i helgen sägs det ju att det ska bli vårvärme med uppemot 10-12 grader! Hoppas, hoppas.

Har alldeles precis ätit middag. Kräftstjärtar med en rejäl sallad med bl.a avokado och melon, till ett gott osötat bröd med bregott (!!!), och majonäs till kräftstjärtarna. Gott och riktigt mysigt fredagslyx! Bregott var faktiskt helt okej. Brödet blev faktiskt godare med lite RIKTIGT smör på. Jag har verkligen aldrig (inte under min friska tid heller nej) tyckt om smör... men bregott är gott! Det måste jag medge!
Förresten, en fråga. Jag har ätit fisk typ varje dag denna veckan. Är det farligt eller dåligt för hälsan på något sätt? Det har blivit olika sorters fisk. Som lax, torsk, kräftstjärtar, crabsticks osv. Tänkte ifall det är dåligt för kolestorolet eller något? Det rekomenderas ju i alla fall att man ska äta fisk 3 gånger i veckan...

image1540

Den klänningen alltså

image1539

Ni har alla säkert redan sett denna klänningen överallt, men jag bara avgudar den...! Designad av Luella. Undra vad den kan kosta? Jävligt mycket i alla fall, det är en sak som är säker.

Vårvärme!

Är på jobb igen efter lunch hemma. Kunde inte blogga hemifrån för något är fel med blogg.se. De håller ju på att göra om sajten eller något, så säkert därför det segar. Många kommentarer och åsikter i det förra inlägget! Trevligt. Jag tycker verkligen ni ska skriva vad ni tycker, sålänge det inte kränker någon.
Förresten! SHIT vad skönt väder det är ute! Riktigt milt och härligt. Vill ju inte sitta här inne när det är vår utanför dörren. Men men. Hoppas det håller i sig i helgen!

Nej nu måste jag jobba vidare. Puss o kram!

Och på tal om ideal och grejer... kolla här.

image1538

Fredag. Detta "liv" kan skita ner sig!

Jaha, idag jobbar jag ända till 16:00. Men det brukar gå riktigt snabbt, förutom förmiddagarna. Skönt att det är helg sen i alla fall. Känner för att mysa ikväll med film och en varm kopp te, tillsammans med en massa filtar. Kommer inte orka något annat nämligen. Är alltid ganska speedad när jag kommer från jobb så sent, och plötsligt slår tröttheten mot mig och jag orkar knappt sitta upp.
Ser ut att bli en fin dag i alla fall. Typiskt nu när jag ska vara inomhus hela dagen.
Igår fick jag ett sms av h&m att mina kläder finns att hämta på posten. Spännande! Hoppas nu toppen/tunikan är lika snygg som på bilderna. Brukar bli nöjd med det jag köper från h&m:s hemsida. Visar foton senare när jag har fått hem det.

Provade den vanliga leverpastejen nu på morgonen, och den smakade faktiskt mer än light-varianten. Och jag tar verkligen mindre när det är vanlig produkt. Så jävla lurad jag känner mig!
Åh vet ni vad jag saknar riktigt mycket? När jag var liten och var hemma från skolan och var sjuk. När jag gick upp på morgonen och gjorde frukost, satte mig vid tv:n och såg på massa tecknade filmer. Åh så jäkla mysigt. Kände mig så trygg och var helt fri från ätstörningarna. Visste inte ens vad det var! Saknar mina mackor med honung på. Saknar kvällarna med familjen framför en film och med en skål godis. Jag saknar det så mycket att jag mår illa när jag tänker på det. Får ont i magen och är så jävla arg på mig själv att jag är så fuckad i huvudet som jag är idag. Tänker bara på mat, kalorier och vikt. FUCK IT!
Inte heller kommer jag ifrån det. Antingen babblar mamma eller vännerna om det, eller så hör man det på tv och internet. Livet är så jävla kort! Jag vill inte att mitt liv ska se ut såhär.

Jag vill ha en egen lägenhet, kanske tillsammans med en vän. Ha ett bra jobb (vilket jag iofs redan har), ha en pojkvän, resa mycket, inte tänka på vad jag äter eller vad jag väger och ser ut.
SE!! Nu snackar de om fett på radion. "Croissant, är det inte bara massa fett?". Alltså palla? JAG pallar inte mer. Jag vill fly! Resa bort en månad och förändra mitt liv. Kanske skulle man ta och flytta till L.A? (MEN ÅÅH jaaa där finns ideal som fan, men jag menar bara att jag vill KOMMA BORT!!) Så jävla coolt. Bara förändra livet. Vara med vänner, bada, festa, jobba, shoppa...

Jag sitter fast känns det som. Inget händer och allt är som vanligt. Jag spyr snart av detta "livet"...

Nu väntar jobb... BLÄ.
Puss

Pratat med mor min

Mamma och jag var och handlade lite mat idag. Jag berättade om det med light-produkterna och sa det ni skrev till mig. Hon höll med mig och hon tycker det är sjukt att vi köper light när vi egentligen inte tycker om det ens. Så nu har vi fyllt kylskåpet med vanlig ost, bregott, vanlig leverpastej och yoghurt med 4% fetthalt. Bra va? Mamma blev helt så "ååh ja vanlig ost är såå mycket godare". Och jag märkte att det fanns så himla mycket mer mat att välja mellan när man inte tänker på att allt ska vara light!
Tycker alla borde sluta köpa light-grejer! Naturligt = bäst.

image1537

Ekologiskt bregott från skaauunemejerier!

Mys med Vecko Revyn

image1533


Nu ska jag äntligen sätta mig ner och vila en stund. Har köpt nya Vecko Revyn, som verkar ha en himla massa spännande läsning! Omslaget är ju klockrent, Lauren Conrad i en helt underbar ljusblå klänning. Det får mig att längta ännu mer till sommar och sol!
Förresten. Hur ofta lägger de upp nya avsnitt på mtv.com? (The Hills ofcourse) Kan ju knappt bärga mig till nästa!!

Bättre blodsockervärde med kanel

Kanel har visat sig vara bra för blodsockervärdet. En grupp försökspersoner fick äta gröt med kanel vs. utan kanel. De som åt med kanel fick jättebra blodvärden och nivån höll sig mer stabil än de som åt utan. Så krydda gröten och fruktsalladen med lite kanel varje dag. Kanske gör det under? Who knows. Men jag som älskar allt med kanel blir i alla fall glad av denna rapporten!
Källa: aftonbladet.se

image1531

Top model utan Tyra?

Det ryktas om att Tyra Banks vill lämna Top Model efter ett bråk bland domarna. Jag hoppas verkligen inte hon slutar, för vad är Top model utan Tyra Banks? Inte Top model i alla fall... gud vad tråkigt. Kommer inte bli samma sak om man ser någon annan sitta där istället för henne. Nej! Jag hoppas detta löser sig och att hon stannar!!

image1530

Underbart snygg top

image1529

Åh, visst är denna toppen grymt snygg?! Kommer från Lindex, men tyvärr är den grå slut på webb-shopen. Kanske har jag tur och hittar den i affären? I så fall är den min...

Dagens lunch



Så gott så gott.
Rökt lax med spenatbulgur, majs och kesellaklick. Enkelt och riktigt snabbt att laga!

Spenatbulgurn är jätteenkel. Jag kokar upp vatten tillsammans med buljong och spenat, häller i bulgur och låter koka på svag värme med lock i 10 minuter. Klart!

Redan torsdag och solen skiner!

Otroligt skönt med en kort vecka måste jag säga. Känns som tiden rusar iväg och att våren verkligen börjar komma. Solen skiner idag och det är alldeles vindstilla. Jag läste att det kanske ska bli 15 grader i södra sverige nästa vecka!! Fatta vad underbart. Då ska jag ha min blommiga kjol från h&m och min ääälskade skinnjacka på mig. Åh hoppas det blir så varmt. Tänk att sitta på uteserveringar med smoothies och sola med vännerna. Så jäääkla underbart att jag knappt kan vänta...
Jag ser inte fram emot nästa vecka. Då är det sista besöket hos min älskade behandlare. Det känns förjävligt! Ska säga det till henne också att jag har ångest för att jag mister den personen som vet ALLT om mig, och som varit med mig under min sjukaste tid och sett mig utvecklas. Gud vad jag inte vill sluta hos henne, men hon är ju som sagt höggravid och ska vara mammaledig i 1 år.
Vi ska ju ut och äta pizza på tisdagen, vilket ska bli spännande. Visst är det jobbigt med själva tanken, men om jag förberett mig och vet att jag ska äta något speciellt, då är det okej liksom. Det är inte så att jag sitter där och petar i maten och gråter av ångest. Skönt det ! Men man vet ju aldrig hur jag kommer känna efteråt, när jag kommer hem och är tillbaka i "verkligheten" igen.

Frukosten idag bestod av havregrynsgröt med frukt (blåbär, björnbär, ananas, hallon och melon), havremjölk och linfrön. En skiva rågbröd med hummus och gurka + en vitamintablett. Ganska bra denna frukosten också va? Försöker variera så mycket jag kan!



Visst ser det gott ut? Det var det också kan jag tala om. Hihi!
Nu ska jag ta en snabb dusch och sen bege mig till jobbet. Sen ska jag hem och fixa med lite papper och grejer. Bläää vad tråkigt, men nödvändigt.
Vi hörs sen! Ha en bra dag. Puss o kram


Vill verkligen ha detta

image1524
Så himla fina de armbanden är. Synd att de kostar 350 kr. Finns på kyssjohanna.se
Kanske finns något liknande någonstans? Vill ha många ju... kanske kan göra egna? Hm! Bra idé!

Dumförklarad

Tack så hemskt mycket för alla svar om lightprodukter! Snacka om att det får mig att vilja slänga all den skiten i sopen. No more!
En rolig grej ikväll var att Spotlife (tävlingen jag vann) ringde !! Så himla bra, för nu vet jag äntligen lite mer. Min blogg kommer bli så grymt snygg och massa nya funktioner, tävlingar m.m. Hoppas ni också kommer tycka den blir bättre. Ni får gärna tipsa om hur nu tycker den ska se ut, kanske har ni någon favoritblogg som har snygg design?

Annars. Hos psykologen gick det mindre bra. Alltså jag känner bara att hon dumförklarar mig. Vi satt och snackade om en massa skit bara. Hon hjälper mig ingenting. Hon bara frågar en massa skit varje gång, och oftast samma frågor!! Typ "du har inte funderat på att flytta? Du kanske ska skaffa en hobby?". Liksom, jag vet allt dedär redan! Jag behöver inte en till mamma som sitter och babblar om sånt jag ännu inte uppnått i mitt liv. HEEY jag har skaffat jobb och nya vänner, och jag kämpar mot en sjukdom 24/7. Visst, en hobby hade varit kul. Men jag känner ingen lust eller ork till det just nu. Och jag behöver väl inte höra det från en psykolog för att fatta?
Sen en sak jag blev GRYMT irriterad på. Jag sa att mamma är mycket sjuk (mamma har varit med hos psykologen förut, så de har träffats många gånger), och att jag är orolig för henne, att hon jämt är trött och snäser åt mig ibland. Vet ni vad psykologen fråga?! "Dricker din mamma mycket?"
Saay whaaat??!! Jag bara, ööh nej? Vi har aldrig sprit hemma. Men alltså, att jag ens ska behöva sitta där och försvara min egen mamma. Och psykologen har frågat det förut också! Tyckte det va riktigt lågt. Ringde faktiskt mamma direkt efter och sa vad hon sagt. Hon skratta typ bara... och sa "ser jag ut som en alkoholist eller?". (Eftersom psykologen inte känner mamma, så trodde mamma att det berodde på hennes utseende, att hon alltid ser trött ut. Självklart ser inte alkoholister ut på ett speciellt sätt. En av min mammas vänner är alkoholist, och det syns verkligen inte).

Psykologen hjälper mig inte längre. Hon bara hackar. I början var hon riktigt bra! Hon gav jättebra tips och vad jag skulle tänka på istället för de negativa osv osv.
Jag tänker byta. Jag vill inte gå där mer. Nu när min behandlare ska vara ledig i ett helt år också... nej. Jag ska börja i Malmö istället!!! Tror de kan hjälpa mig mer med maten och det psykiska där. Plus att de har sjukgymnaster där som jag hade behövt.

Gud nu är jag så trött, så trött.
Nu blir det te och mys i soffan! Puss o kram!

Lunch, inget mer light mamma

Operationen hade gått fint. Han har sovit nu sen dess och jag tror han mår bra. Jobbigt bara att de måste ta buss eller taxi hem. Men det löser sig nog. Vet inte hur länge han måste vara hemma nu tills det läkt, men jag tror inte det tar så lång tid. Men ont lär han ju ha... usch.

Sitter själv här och har precis ätit lunch. Det blev fisksoppa från igår, med en klick turkisk yoghurt, en knäckemacka med hummus och gurka på.



Känns bra att försöka äta bättre faktiskt. Jag ska äta grymt nyttigt! Och nyttigt är när kroppen mår bra och får tillräckligt med mat, rätt fetter osv. Mår bättre psykiskt också när jag vet att jag ätit bra. Jag mår inte bra när jag vet att jag ätit för fettsnålt, för mycket fibrer och för lite kalorier. Magen blir bara jobbig när jag äter så. Känner av det lite nu också... men jag tror det går över om jag fortsätter äta bra.
Jag ska prata med mamma på allvar ikväll om att hon måste sluta köpa hem enbart lightprodukter. Man behöver ju inte utesluta all light. Typ mager yoghurt tycker jag är bra. Bättre att ha lite nötter på istället. Men typ vanligt smör (som kanske är godare än de lightvarianter vi har nu? Det är ju värt att prova...), vanlig keso, vanlig fetaost, vanlig mjukost osv. Sånt är bara onödigt att ha i light.

Kan ingen berätta allt dåligt med light? Någon som är kunnig? Vet redan en del... men lite peppning här nu att sluta med det. I need it.

Sticker snart till psykologen... ska bli skönt att prata.
Hörs sen! Puss

Onsdag 26 Mars

Idag ska min lillebror opereras. Inte roligt. Men det kommer gå bra! Behöver inte gå in på varför han ska opereras, men det är inget allvarligt i alla fall. Mamma och han ska snart åka iväg redan, så jag hoppas de ringer och berättar för mig sen hur allt gick...
Själv ska jag till kliniken och träffa psykologen idag. Halv 4!! Kommer ju inte vara hemma förrän vid 6 kanske. Shit vad drygt. Tur att denna veckan är kort i alla fall. Det är redan onsdag ju! Jag är inne i nån period nu där jag måste vila mycket. Jag vill helst bara ta det lungt och inte flänga runt. Mycket möjligt att det är en kombination av för lite mat och detta skit vädret. Det är fan snö nu igen!! Den försvinner under dagen, sen snöar det på natten.

Jag är jättestolt över min frukost idag. Bättre än på vääldigt länge! Den bestod av citronyoghurt med bananskivor och hackad mandel, en skiva rågbröd med keso, 1 äpple och ett glas multivitamin (tablett). Gott som bara den!



Ska nog göra mig klar nu, så jag kan sätta mig lite framför tv:n innan jag går till jobb. Känner mig psykiskt trött. Helt slut! Jag behöver inte bara kroppslig vila, utan också tankemässigt och känslomässigt. Behöver en paus från allt det sjuka. En paus från min riktigt långa svacka. Såhär lång svacka har jag inte haft sen jag började på behandlingen för 2 år sen. Aldrig! Gud... det är inte konstigt att jag är helt slut. Jag hade behövt komma iväg nånstans. Kanske på spa? Men det är ju så dyrt...

Hur som helst. Vi hörs sen! Berättar hur operationen med lillebror gick då.
Puss & kram

Ugly

Hejhej!
Har haft en ganska bra dag. Mamma och jag promenerade till gallerian som finns där jag bor. Kollade lite kläder och böcker, handlade mat och såg att de öppnat systembolaget här nere. Wohoo! Men ajajaj vad dyrt allting var...
Jaja, i vilket fall som helst har jag känt mig så jävla fuuuul idag. Mitt hår är jätteslitet och helt dött, eftersom jag sov med bött hår inatt. Det blir så platt när jag gör det. Sen ser sminket ut som fan... jag ser fet ut, allt är bara felfelfel. Det är inte så jätteofta jag verkligen hatar mitt utseende såhär. Nu i helgen har jag tyckt jag sett ganska bra ut, men NU! Åh, tänk vad det kan förändras snabbt... tankarna alltså. Så jävla jobbigt och så grymt energikrävande. Kan jag inte bara få tycka om mig själv så som jag är?

Nog om det.

Någon som ätit våfflor ikväll? Inte jag, för mamma orkade inte göra några, och inte jag heller. Det får bli en annan dag... det lovar jag. Åt i alla fall mammas skitgoda fisksoppa. Torsk, lax, rotfrukter och kidneybönor. Till det ett helt sjukt gott rågbröd med keso på.

Jag ska försöka mig på att äta mellanmål imorgon. Typ en frukt eller något. Mådde faktiskt mycket bättre när jag åt fler gånger / dag. Alltså mindre men många mål. Saknar mina kvällsmål också. Det suger verkligen att jag slutade med det. Jag är så jävla dum ibland!!

Jaja. Ikväll ska jag se på Packat och klart som handlar om Thailand. Annars ingenting. Jo, kolla på The Hills! Kom ett nytt avsnitt igår på MTV.se som jag inte sett än. Loooooooove!
Ha en fin kväll allihopa! Puss o kram

En outfit

image1516

Åh jag är så sugen på att klä upp mig till fest. Detta skuller jag isåfall velat ha på mig... tufft och sött på samma gång. Love it!

Utan tvekan det hetaste paret

Miranda Kerr (fotomodell för Victorias secret) och Orlando Bloom. De är så sjukt söta ihop! Blir helt galet avundsjuk... de är enligt mig det absolut hetaste paret ever.

image1512

Inget gossip girl ikväll

Fryser så mycket att jag har ont i huvudet. Alltså fyyy vad jag hatar denna kyla! Måste gå och be mamma hålla mina fingrar lite så de tinar. Hehe!
Jag trodde jag skulle till psykologen idag, men det var tydligen imorgon. Skönt ändå! Himla massa att göra på jobb idag, men det var kul.

Förresten, då är det inte Gossip Girl ikväll då... fan vad tråkigt! Ska ju ha nått uppehåll till Maj. Så sjukt dåligt att ha uppehåll mitt i säsongen. Men det är typiskt sånna kanaler... och inge repriser går heller! Kanske borde man ladda ner det ändå, haha! De ber ju typ om det.
Nej så ikväll ska jag istället kolla på Packat och Klart på svt, som handlar om Thailand! Perfekt ju! Kanske kan få lite tips därifrån. Vi har bestämt oss för att skita i charterbolagen och istället köpa vars en flygstol, och fixa hotellen själva. Så kan man sticka runt på lite olika platser, istället för att bara vara på samma ställe hela tiden. Jag vill ju se så himla mycket där borta!!

Nä jag ska gå en promenad nu. Hörs sen, puss!

Tisdag 25 Mars

Godmorgon.
Nyss ätit frukost och sitter och vilar nu innan jag ska bege mig. Känns som denna dagen kommer bli lång och seg på jobb. Men det är väl bara att bita ihop...
Igår kväll satt jag, mamma och lillebror och såg på tv. Plöstligt såg jag att det skulle handla om anorexia på Kunskapskanalen. Pojkar med anorexia. Tänkte först att jag verkligen inte orkade se det... men jag fastnade! Själva programet var INTE bra tyckte jag... men det var jätteintressant att höra pojkarna prata om sin anorexi, och se hur de tillfrisknade (mest kroppsligt). Det som störde mig mest var att de på behandlingshemmet räknade kalorierna jättenoga, och gjorde barnen medvetna om hur mycket de åt. De hade listor över kalorier och sånt. Sen när de åkte hem på besök fick föräldrarna ta över. "Hur många kalorier har du ätit idag?". Det är ju precis DET man måste jobba bort.
Och en kille hade gått ner (efter EN dag) 200 gram och fick åka tillbaka till behandlingshemmet (inte konstigt att behandlarna ville ha dit honom igen, det kostade ca 350 pund per dag att vara där). Sen tvinga de i dom kakor och chips varje dag. Är det inte bättre med näringsrik mat till aktiva barn? Okej, man ska kunna äta kakor och sånt, men inte VARJE dag! Och inte som ett mellanmål!
Ni kan själva se programet här.

Jaja det var i alla fall min åsikt om programet. Mamma höll med mig också... och just det!! En sak till jag störde mig på nått ENORMT var att den ena kärringen på behandlingshemmet sa att "när pojkar har anorexia är det mer psykologiskt, och när tjejer har det är det för att de vill se bra ut i kläder". WHAT THE FUCK?! Jag ska väl inte börja gå in på det, för då kommer jag skriva i oändlighet.

Nej jag ska gå nu. Jobbar till 12 idag!
PUSS!

Ett vitt landskap

Jaha. Plötsligt är våren över och vintern har kommit. Snön faller och det är äckligt kallt ute. För ca 15 minter sen började det snöa här på allvar, och nu är det ungefär 2-3 cm snö överallt. Jag vill bara gå och lägga mig och vakna upp till en varm sommardag. Snö är bara problem. Folk kör ihjäl sig på vägarna, jag blir deppig, alla blommor som kommit upp dör, djuren fattar ingenting och de dör väl de också...
Är det någon som INTE har snö?!

Jag funderar starkt på att flytta till ett land där det är varmt året om.

image1510

Sommarkänslor

image1509

Jag är totalt förälskad i denna klänningen. Helt perfekt för en varm sommardag! Den kommer från Topshop. Kunde dock inte hitta den på hemsidan... lyllos den som hittar den i butik!

Imorgon är det våffeldagen

Våfflor är något jag saknar så fruktansvärt mycket. Det var det bästa jag visste när jag var liten, och jag kunde äta hur många som helst. Med socker, sylt och ibland lyxade vi till det med en klick grädde.
Imorgon är det, som ni kanske vet, våffeldagen. Jag är riktigt sugen på att utmana mig själv och smaka åtminstone en våffla. Tror vi till och med ska äta soppa imorgon, och det är ju perfekt att äta våfflor till det. Tänkte kanske äta det med äpplemos eller kanske lite av önos jordgubbssylt? Jo. Jag vill verkligen! För visst kommer jag ALDRIG bli kvitt sjukdomen om jag inte går emot den?

image1508


Här kommer ett recept på lite nyttigare våfflor (ska nog själv ta och göra dom imorgon).
Tid: 30 minuter
ca 12 st våfflor

4 dl fullkornsvetemjöl
1/4 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
1 dl flytande margarin/smör

Gör så här
Blanda fullkornsvetemjöl, salt och bakpuver. Rör ihop med ca hälften av mjölken och rör till en jämn smet. Vispa därefter ned resten av mjölken. Vispa ned äggen. Vispa ihop med det flytande margarinet eller smöret.
Värm våffeljärnet. Pensla laggen noggrant med flytande margarin eller smör innan du gräddar första våfflan. Sedan ska den inte behöva smörjas mer. Häll på 0,75 - 1 dl smet och bred ut smeten lite grann. Grädda våfflorna tills de blir gulbruna.
Servera med färsk frukt, sylt eller någon kesella med smak.

Nu vill jag ge ut min bok!

Känns underbart att vara ledig idag, hade aldrig pallat jobba en dag som denna... solen skiner och det ser till och med varmt ut där ute. Vilket det säkert inte är... meeen man kan ju alltid drömma!
Vill tacka er alla för peppande och fina kommentarer i mina förra inlägg. Det värmer så mycket! Att ni tar er tid att skriva till mig och att många av er öppnar upp och berättar om era egna erfarenheter av ätstörningar.
Har funderat mycket på min bok jag skrivit, och jag vet ärligt talat inte om jag ska skriva mer på den. Jag har fått med själva dagboken under min sjuka tid, och en "tillbakablick" på min barndom, och hur allt började osv. Jag har valt ut lite bilder jag ska ha med där också, mest på mig själv eftersom jag nog inte vill "hänga ut" folk i min bok.
Det verkar ju vara ett stort intresse för boken, vilket är himla roligt! Ska sätta mig ner när jag får ork och "rätta" lite fel och ändra om i boken. Kan tyvärr inte skriva ut den, eftersom min skrivare är sönder. Hm. Får se hur jag löser det... det är ju en del papper som måste skrivas ut! Hehe.

Ska faktiskt läsa igenom lite nu och se vad jag själv tycker. Om jag fått med det jag velat när jag skrivit om min barndom.

Vi hörs sen! Puss på er

Jag är rädd

Tror jag håller på att bli sjuk eller något. Känner mig svimfärdig! Tur att jag är ledig imorgon, annars vet jag inte om jag orkat jobba faktiskt. Men jag hade gjort det ändå...
Vill gå och lägga mig nu, somna och bli fri från alla tankar. Slippa tänka på vad jag ska äta härnäst. Känner mig så svag och alla tankar bara tar över min kropp och mitt sinne! Det var så längesen jag kände såhär... jag är rädd. Så jävla rädd!! Just nu känns det som sjukdomen kommer ta mitt liv, och att jag inte har ork att stå emot längre. Jag pallar inte hur mycket som helst!! Jag behöver vila. Jag behöver vila från sjukdomen... slippa kämpa och istället kunna "stänga av" och njuta av något.

Jag har panik! Vill bara att detta liv ska ta slut NU! Eller är detta ett liv? Är det såhär det ska se ut? Är det såhär det ska vara?
Varför är det lättare att må dåligt än att må bra?!

Dagens astråkiga outfit



Nu kommer gästerna när som helst. Har bytt om säkert 15 gånger... men såhär får jag se ut idag. Tänkte först ha min kjol, men nej... känner mig obekväm i den idag... har ju som ni kanske märkt en lite dålig dag! Detta får duga... förresten. Jag får solen i ögonen och har tårar i ögonen på bild nummer 3, därav minen.

Jeans från fornarina
Linne från Gina tricot
Kofta från h&m
Ring från ur och penn

Tråkig outfit, yesyes.
Nu kommer dom! Hoppas ni får en bra dag. PUSS!

Light hit och light dit

Jobbig morgon. Jobbiga liv, jobbiga mättnad, jobbiga mat, jobbiga tankar. Vill bara kräkas på denna sjukdomen. Kan sitta här i timmar och fråga mig själv varför i hela friden ätstörningar finns, varför jag har det, varför jag inte är frisk än och varför mat ska vara så jävla jobbigt att stoppa i min mun.
Varför finns kalorier? Vem i helvete uppfann det? Varför står det på varenda förpackning kalorier/100 gram? Low fat, inget socker, lågkalori, sötad med sötningsmedel, nyttig, fullkorn. Kan det inte bara vara som förr? Förr, då inget sånt skit fanns. Inte fan brydde man sig om fullkorn eller low fat! Ändå var fetma något ovanligt på den tiden, och ätstörningar inte alls så vanligt som nu. Skapar samhället våra sjukdomar? Sjuka ideal och sjuk fixering vid mat. Ibland när mamma tjatar om att hon vill ha light, brukar jag säga att inte fan fanns det förr, och varför skulle light göra oss mindre feta? Iaf jag (kanske bara jag?) tar mer när det är light, och mindre om det är vanlig. Där har vi det!! Så jävla lurade vi är allihopa.
Jag har bett mamma sluta köpa massa lightprodukter, ändå gör hon det. Vi har becel, miniyoghurt, lightsaft, mjukost light, minilätta, low fat chips, matlagningsgrädde light, kesella lätt, minikeso...
Jag får panik av alla dessa jävla lightprodukter!! Hade vi bytt ut dom hade jag heller inte behövt äta så mkt för att komma upp med kalorier och fett. Eller hur?

Blir bara så jäkla trött på all fixering. Att JAG är så fixerad. En liten "hemlighet" jag har är att jag tränar varje kväll efter middagen. Har gjort det nu sen.... början på januari! Jag märker stor skillnad. Mina armar är snyggare, benen muskulösare, rumpan fastare. Lyckan sitter inte där, och det kanske inte kommer göra mig friskare på nått sätt. Men jag måste säga att en vältränad kropp kommer jag aldrig få om jag äter för lite. Så fort jag äter lite mer känner jag mer resultat av tränandet. Jag vet att jag borde minska på träningen. Men samtidigt känns det inte som att det spelar någon roll. Träningen tar kanske 20-25 min, och det är övningar jag gör hemma på mitt rum. Låter så jäkla patetiskt när jag nämner det. Min behandlare vet om det, och hon har inte sagt så mycket om det... så jag vet inte. Det är kanske inte så farligt? Jag är ju ganska inaktiv i övrigt, förutom lite promenader då och då.

Peew! Kände verkligen att jag behövde skriva av mig... undra om någon pallar läsa, hehe. Men men! Detta är vad som pågår i mitt huvud, plus en miljon andra grejer. Men det orkar jag inte ta upp nu.
Nu ska jag duscha. Puss
image1502

Godnatt

Nu ska jag ta bort mitt smink och lägga mig i sängen med boken Jätten i spegeln. Känns som jag vill sova snart... sååå störigt att jag aldrig orkar vara uppe så länge om kvällarna. Jag är definitivt en morgonmänniska!
Denna dagen har varit ganska dryg, lååång och seg (efter Fanny åkt hem). Kommer nog bli bättre imorgon, då ska kusinerna, min storebror och flickvän komma. Ska käka middag ihop och "fira" påsken lite.

Bläh, vilket onödigt inlägg. Kommer med ett lite vettigare imorgon. Känner att jag har en del känslor och funderingar som måste ut! Är så grymt splittrad. Ena stunden ser jag en riktigt, riktigt smal person i spegeln, medan jag i nästa stund känner mig så jäävla plufsig och äcklig. ÅH! Jag ser ju att jag gått ner i vikt, jag vet ju det. Men ändå på nått jäkla vis räcker det inte för min sjuka sida. Och det kommer aldrig räcka heller! Confusing...

Äh. Nu vill jag läsa. Vi hörs imorgon! Puss

image1499

Mitt påskägg

image1497

Jag fick en underbar blandning av caschewnötter, valnötter, pumpafrön, pistagenötter, torkad papaya och russin. Så himla gott! Fick också en bok där man kan läsa om 1000 olika platser man "ska" besöka innan man dör. Rätt roligt faktiskt!
Fick leta efter mitt ägg och mitt paket. Precis som när jag var liten! Mmm så mysigt.
Vad fick ni i era ägg?
Och förresten, jag tror inte jag sagt glad påsk än. Så, GLAD PÅSK ALLA LÄSARE!

Några bilder och dagens outfit



Min nya kjol från H&m (ääälskar den!!)
Tunna leggings från Kappahl
Kofta från Gina Tricot
Pärlörhängen från Guldfynd

Fanny har åkt hem nu, och vi har haft det riktigt mysigt! Igår lagade vi pastasallad med quorn och fetaost, hyrde Ciao Bella och åt vår goda fruktsallad med turkisk yoghurt, hade massage och lyssnade på musik. Har letat lite resor också, och jag är faktiskt grymt sugen på att åka tillbaka till Kreta igen. Kanske Platanias denna gången? ÅH vad jag vill dit!
Kreta eller Alanya. Tror vilket som blir underbart... men Kreta är SÅÅÅ underbart. God mat, varmt, soligt, fina stränder, trevliga människor... ÅH!


Påskafton!

Godmorgon! Påskafton idag, vad hittas på?
Igårkväll såg Fanny och jag på Ciao Bella och åt världens godaste fruktsallad med turkisk yoghurt. Massa olika torkade frukter, färsk frukt och krossad mandel ovanpå. MMmmm! Testa.
Har precis käkat frukost, och nu har vi tagit på ansiktsmasker och ska noppa ögonbryn, raka ben och sminka oss! Perfekt start på dagen. Händer inte så mycket mer idag tror jag. Ska väl leta påskägg idag eller imorgon och ikväll blir det lite påskmiddag med familjen. Hur firar ni påsk? Har ni fått några påskägg?

Puss o kram sålänge!


Shoppat



Jag kunde inte låta bli att köpa lite grejer idag. Hitta en suuupersöt kjol på h&m som jag bara var tvungen att ha!
Kjol från h&m 198 kr
Vitt nagellack från Mavala 39 kr
Mascara från h&m 110 kr
Flätat skärp från h&m 49 kr

Fanny är här nu också! Ska laga lite käk nu för vi är grymt hungriga! Vet dock inte vad...
Vi hörs senare! Puss

Långfredag

Godmorgon!
BLÄ säger jag bara. Jag vaknade halv 7 idag och kunde inte somna om. Så himla jobbigt! Så jag läste lite ur "Jätten i spegen" som jag började på igår. Måste faktiskt säga att den är skriven på ett grymt klumpigt sätt. Det är ju väldigt uppenbart att tjejer (och killar) med ätstörningar kommer läsa den boken. Tycker inte det är speciellt smart att ta med hennes matdagbok och hur mycket kalorier vissa livsmedel innehåller. Nä... hittills har inte boken imponerat på mig i alla fall, tycker mest den är jobbig och hemsk.
Reagerade lite på att hon är lika lång som jag, och vägde samma som jag gjorde förut... men vi har olika kroppar, och på henne syns det otroligt mycket. På mig syntes det mest på överkroppen och inte underkroppen. För så smal har jag aldrig varit. Har foton från den tiden, och jag är inte dum. Jag var inte så mager som henne. Smal som fan var jag utan tvekan! Men inte så.

Idag ska jag och mamma dra in till Malmö och shoppa lite påskpresenter. Kommer säkerligen köpa något till mig själv också... det är ju så svårt att låta bli.
Ikväll kommer Fanny hit. Vi har bråkat nu igen, men igår fick jag mejl av henne och vi skrev ner exakt vad vi kände och så. Kändes skönt! Orkar verkligen inte ha det som det varit... så ikväll ska hon komma hit och äta middag, ha spa-kväll, mysa och sen sova över här. Längtar!


Bild på oss för ett tag sen. Var helt sjuukt mörkhårig där! Är nöjd med mitt hår som det är nu faktiskt, alltså färgen. Vet faktiskt inte om jag ska ha det så ljusblond till sommaren... men lite fler slingor blir det nog! Får se.
Såhär ser det ut nu. Vad tycker ni? En aningen ljusare till sommaren va?


Jennifers tvillingar!

image1482

Men guud vad sött! Helt bedårande små ungar. En pojke och en flicka vid namn Max och Emme!

Tips på receptsida

Satt och sökte på google lite, och hittade denna sidan. Fullproppat med recept och underbara bilder! Tyvärr är sidan på engelska, man förstår ju en del. Men jag får massor av inspiration bara av att titta på bilderna! Snacka om maffiga grejer va?! Jag måste lära mig att unna mig godsaker...!

image1481

Nelly



Snygga grejer till våren, allt från nelly.se
Tycker speciellt den svarta jackan är snygg! Hade behövt ett par shorts också... men jag hittar banne mig aldrig några som är snygga och sitter bra. Jeansshorts ska det vara. Kanske JC får in lite?

Gör egen chai-te

image1473


1 kopp

1 tsk svart chai-te
2½ dl sojamjölk/havremjölk/vanlig
½ dl canderel strö eller vanligt socker

Kryddmix
½ tsk mald ingefära
1 kryddnejlika
1 msk krossad kardemumma
1 kanelstång
½ lagerblad

Mixa kryddorna i en liten mixer. (Eller använd malda kryddor) Häll 2 tsk av kryddmixen i en kastrull. Tillsätt mjölk, te och Canderel (socker). Värm upp utan att koka. Ta av från plattan och låt dra i 10 minuter. Sätt tillbaka på plattan och värm upp på nytt utan att koka.
Sila upp i tekopp/glas.

Recept från menyse.com

Beställa smycken

image1471

Är grymt sugen på att göra en fet beställning med en massa fina smycken! Dessa ovan vill jag ha, men är osäker på det nedersta eftersom det stod "magnetlås" på. Vad innebär det liksom? Tappar man det inte jättelätt då?
Sitter här och försöker intala mig att jag förtjänar en liiiten beställning. Hihi! Fick ju en väldans bra lön denna månaden...

Avslappnad outfit



Jeans från Fornarina
T-shirt från Bikbok
Gammalt halsband med jordgubbe från Guldfynd
+
Skinnjacka och ballerinaskor.
Vårigt!

The sims 3 är snart här!

Yay! Fan vad roligt. Kolla bara här vad som kommer i det nya spelet.
(Kopierat från thesims.se)

Tänk om du var tvungen att bo på ett ställe i hela ditt liv?
och så plötsligt en dag kunde du gå ut och gå vart som helst i hela kvarteret? The Sims 3 ger dig friheten att skapa unika simmar och låta dem uppslukas av ditt eget levande kvarter med oändliga möjligheter! Nytt, gränslöst, levande kvarter - dina simmar utforskar det levande kvarteret fritt. Ny Skapa en sim - skapa alla sorters simmar du kan tänka dig. Nya, realistiska personligheter - nu är varje sim verkligen en unik person, med en bestämd personlighet. Ny obegränsad anpassning - alla kan anpassa allting.
I The Sims 3 kan du låta dina verkligt unika simmar uppslukas av ett öppet, levande kvarter precis utanför deras dörr! Friheten i The Sims 3 kommer att inspirera dig med oändliga möjligheter och roa dig med oväntade överraskningar och bus.

Nytt, gränslöst öppet kvarter - utforska kvarteret fritt
Dina simmar kan vandra runt i kvarteret, besöka grannarnas hem och utforska omgivningen. De kan ta en promenad ner på stan och umgås med sina vänner, träffa någon ny i parken eller springa på en arbetskamrat på gatan.
Ny Skapa en sim - skapa alla sorters simmar du kan tänka dig
Nya, enkla designverktyg ger dig oändliga anpassningsmöjligheter för att skapa verkligt individuella simmar. Välj simmens form och storlek, från smal till kraftig eller muskulös - och allt däremellan! Välj din sims ansiktsdrag, den exakta hudfärgen, frisyr, ögonform och ögonfärg, samt kläder och accessoarer.
Nya realistiska personligheter - varje sim är en unik person, med en bestämd personlighet
Skapa realistiska simmar med utpräglade personligheter. Välj mellan dussintals personlighetsdrag och kombinera dem på roliga sätt. Kombinationen som du väljer - modig, konstnärlig, ensamvarg, perfektionist, kleptoman, romantisk, klumpig, paranoid och mycket, mycket mer - hjälper till att forma dina simmars beteende och hur de interagerar med andra simmar. Nu kan dina simmar höja sig över sina vardagsbehov. De är invecklade individer med unika personligheter.
Ny obegränsad anpassning - alla kan anpassa allting!
Bygg ditt drömhus eller designa det fulländade hemmet. Anpassa allt från golv till gardiner, skjortor till soffor, tapeter till tallrikar. Det är kul och enkelt att ändra färger och mönster vilket ger dig ett oändligt antal sätt att anpassa alternativen. Eller så fyller du simmarnas kvarter med färdiga byggnader och möbler. Vilka av dina simmar får bo i lyxiga herrgårdar, läckra ungkarlslyor, fulländade drömhus eller billiga ruckel?
Skapa helt unika simmar
Skapa simmar som ser ut som du eller någon du känner. Den nya Skapa en sim är enkelt att använda och kraftfullare än någonsin. Nu kan du anpassa dina simmars utseende och personlighet totalt. Finjustera varje del av din sims ansikte, gör om frisyren, välj exakt nyans på hudfärgen och ändra mycket mer för att skapa verklighetstrogna simmar. Smycka dina simmar med massor av modekläder, makeup och accessoarer. Det har aldrig varit enklare att skapa simmar som är smala, kraftiga, muskulösa, eller något däremellan! Välj dina simmars personlighet, baserat på ett nyskapande egenskapssystem. Välj mellan dussintals personlighetsdrag och kombinera upp till fem egenskaper för att skapa olika intressanta karaktärer i kvarteret. Kommer du att skapa en idealistisk, kreativ drömmare som älskar att ta risker, tack vare sitt våghalsiga sinnelag? Kommer du att skapa en okänsligt, supersnyggt societetslejon som struntar i sin romantiska sida, och vars djupaste hemlighet är att hon egentligen är ett riktigt geni? Det är helt upp till dig.
Skapa ett hem
Designa och bygg hus med total frihet att anpassa allting och skapa dina egna kvarter. Oändliga möjligheter att designa dina simmars inredning. Välj vilka färger och mönster du vill ha på möblerna. Matcha din inredning med samma mönster och färger, eller blanda mönster och färger på inredningen för att skapa en helt egen look. Möjligheterna är oändliga när du skapar dina simmars drömhus.


Torsdag 20 Mars

Kan inte fatta att det redan är torsdag, och sista jobbdagen innan jag får ledigt för första gången detta året! Ska bli så otroligt skönt. Som jag jobbat och slitit! Vila är precis vad jag behöver och vill ha. Bara ta hand om mig själv och ingen annan. Gå många promenader, mysa med vänner och familj, äta gott och försöka läsa "jätten i spegeln". Vissa av er säger att den boken påverkade er negativt... och jag är rädd att den kommer göra det med mig också. Men då får jag väl lägga den åt sidan och kanske läsa den när jag mår bättre psykiskt.

I eftermiddag tänkte jag inte göra något speciellt. Eller jo! Bada hunden, haha. Det är riktigt roligt! Ska fota henne när hon är alldeles blöt... hon ser ut som en liten råtta då! Min söötnooos.
Och visst fan... jag måste tvätta! Har skjutit upp det skitmånga dagar nu, så jag får ta mig i kragen och göra det idag. Imorgon ska jag in till Malmö en stund och handla lite grejer jag egentligen inte vill lägga ut pengar på. Måste ha en ny mascara!! Ibland har dom kampanjer på H&M där de säljer helt okej mascaror för 29 kr styck. Ska verkligen försöka budget-shoppa imorgon. Men det får vi se hur det går! Haha! Nä men sålänge jag lägger undan minst 6-7 tusen till resan denna månaden så blir jag glad. Kan ju inte spara ALLT! Hihi.

Förresten! En fråga. När är det man ställer fram klockan till sommartid?! Längtar tills det är dags. Då kommer det verkligen kännas att sommaren är påväg! Det är ju faktiskt snart april, och då brukar det vara minst 10 grader här nere. Oftast mer, uppemot 15! MMM!

Nä nu ska jag klä på mig och dra iväg på jobb. Slängkyssar!

Madonna feat. Justin Timberlake & Timberland



Alltså jag diggar denna nya låten stenhårt på högsta volym medans jag dansar runt i mitt rum. HAHA!
Vad tycker ni?
I like it!
(Tror det är en annan video, eller har jag fel?)

Nu ska jag se på The Hills

image1463

Gooosh vad vacker Audrina Patridge är. Heeelt galet vad avundsjuk jag är! Nu ska jag checka på The Hills!
Pussss

En bikini

Okej. Jag LÄNGTAR kanske inte efter att visa mig i bikini, men jag längtar som f*n efter att ligga på stranden med ipoden på högsta volym, ligga och kika på killar och känna hur solen bränner på kroppen.
Bikinin nedan kommer från Nelly och kostar 499 kr! Tyckte den var himla fin. Färgglad och säkert skitsnygg på en solbrun kropp!

image1462

Jätten i spegeln

Har varit och lånat lite böcker. Bl.a om Thailand (såklart!!), receptböcker och en bok som heter "Jätten i spegeln". Någon som läst den? Det är en bok om kampen mot anorexia. Verkar himla bra faktiskt! Hoppas boken kan ge mig motivation till att fortsätta kämpa.

image1461

Jippie!

Kom hem idag efter jobb, och mamma hade fixat lunch till mig. Så snällt! Hon var också jätteglad och berättade att nu äntligen ska vi göra om våran trädgård på framsidan. Underbart!! De börjar redan imorgon och fixar. Shit vad spännande! Vi ska ju göra om vårt garage också som jag berättade igår, där vi ska ha galleri med mammas tavlor. Åh kommer bli så fint! Och så ska vi resa! Och mamma har lyckats fixa ihop (förhoppningsvis) större delen av kostaderna av resan. ÅÅÅÅH!! Det kommer liksom verkligen bli av nu!!

En till bra sak... snön har nästan smält bort! Jippie. Våren är snart här, resan snart beställd, trädgården fixad, galleriet fixat, påskledigheten är snart här... massor av positivt!

Jag är glad idag! (Även ifall jag har ångest över lunchen)
Fuck den jävla ångesten... pallar det inte! *Tänka på annat*

________________________________

Uppdat.

Alltså fyfan, detta är så jävla creepy att jag mår illa. De som ska komma hit imorgon och "fixa vår trädgård" är BEDRAGARE! Mamma ska ringa polisen och grejer nu. De hade tydligen varit riktigt otrevliga och hotfulla mot folk de lurat... jag vill fan inte att min mamma ska vara här ensam imorgon när de kommer. Hon har inte ens fått ett telenummer till dom, så hon kan inte ringa och tacka nej. Alltså fan vad scary! Hoppas polisen tar detta på allvar... jag tycker inte om sånt här!



Inred ett hus!

Det är jättekul! Man ska inreda ett hus med möbler, måla om och ha sig. Testa!
Tryck här!

Sovrummet som jag inrett.

image1460

Onsdag 19 Mars, snöööö

Fick en chock imorse när jag tittade ut genom fönstret och fick syn på ett vitt landskap. Jag vill verkligen inte ha snö!! Men snön brukar alltid komma någon dag här nere, sen försvinner det och våren kommer snabbt som bara den. Hoppas det blir så i år också, för jag orkar inte med hala vägar, tjocka jackor och kyla.
Uuuuiiiiiiiiiiiiiii jag är så trött, så trött, så trött! Men inatt sov jag ganska bra i allafall, till skillnad från igår. Jobbar till 12 sen är jag ledig resten av dagen! Och imorgon är den sista dagen innan jag får FYRA dagars ledighet! Wonderful. Och direkt efter den lilla ledigheten får jag min lön, som denna månaden kommer vara mer pengar än förut! Ska lägga undan det mesta till Thailand-resan.
Det är så roligt för mamma pratar om resan hela tiden! Hon planerar och har sig, hihi. Igår sa hon "ja vi ska åka dit och dit... sen måste vi ju snorkla, och ta en båttur!! Och vi måste ha råd med att äta ute, och shoppa såklart!!!" Waah! Så himla roligt. Det enda som mamma är orolig för är flygresan på minst 12 timmar. Men det oroar inte mig faktiskt... okej, det är ju inte jätteroligt. Men jag tycker ändå resandet är en stor del av hela grejen.

Har precis avnjutit en god frukost. Havrefras (willys, en rosa förpackning = GODAST) med havremjölk, en liten skiva bröd med kalkon, och till detta färska dadlar. Vi handlade igår, så nu har vi skafferiet fullt av massa goda grejer. Köpte bl.a mandlar, cashewnötter, gula russin, torkade jordgubbar och ananas... jättegott att ha på gröten eller i filen! Mamma blev ju lite orolig igår eftersom jag gått ner totalt 3 kg på kort tid. Det är faktiskt rätt mycket! Tyvärr orkar jag knappt tänka på det... vilket kanske inte är så bra, för då kanske det fortsätter neråt?

Jaja. Förresten så blir det nog ingen spa-dag idag. Fanny hör inte av sig, och jag har ringt henne flera gånger och smsat. Så det får va! Hon kanske är sur för att jag inte var med och bowlade igår. Men alltså, seriöst så har jag inte tid eller ork att bråka om en sådan skitsak. I'm over it.
Fick ett mejl av underbara Emma igår, som är på Canarieöarna! ÅÅÅH vad jag saknar henne. Fast jag vetifan om jag vill synas med henne ute på stan, hon lär vara brun som en pepparkaka! Haha! Och jag är bleeek... får kämpa med min brun utan sol.

Nu måste jag gå!
Här kommer en bild på utsikten jag fick se imorse när jag steg upp.
PUSS!

Kate Moss

image1458
Vår och sommarkollektion av Kate Moss finns nu på Topshop. Tycker egentligen inte det var något speciellt, men jag hade såklart inte tackat nej till dessa plaggen. Synd bara att det inte var lite mer färg!
Vad tycker ni?

Följde med mamma idag

Min mamma är som jag nog nämnt förut, konstnär. Tycker det är riktigt häftigt faktiskt! Var med henne idag och hämtade hennes nya inramade tavlor. Så jäääkla fina! Kände mig himla stolt när jag stod där och såg hennes konstverk! Liksom, dedär är MIN MAMMA som gjort dom. Hihi! Hon är själv stolt, vilket är såå kul att se. Vi ska renovera vårt garage här hemma och ha ett galleri där inom kort. Då får ni komma förbi och kolla, haha! Hon tar även beställningar. Så vill man ha självpoträtt eller något annat motiv så är det bara att önska. =) Själv ska jag be henne göra ett poträtt av mig. Typ att jag står på en äng med vinden i håret! Åååh! Kanske inte mammas stil att måla precis, men hon brukar få det mesta snyggt.



Tavlan till höger är en stoor tavla. Grymt fin! Men jag gillar speciellt de ljusa tavlorna hon gör.

Vägningen...

Godkväll! Mmmm sitter i mitt rum och njuter av en fin solnedgång. Underbart! Var på kliniken idag ju, och min behandlare tyckte jag var jätteduktig som klarar lagat mat till lunch! Vi kom överens om att jag ska fortsätta som jag gör, men försöka om jag känner motivation att lägga till ett litet mellanmål. Kan vara en frukt t.ex , bara det är något !

Och så kom vi till vägningen...

Jag var så jävla säker som vanligt på viktuppgång. Men denna gången kändes det nästan 100 % säkert. Siffrorna började sakta in på 49... 50, och stannade tillslut på 51,7. (Ni som stör er på att jag skrev min vikt... bull för er isf)
Det innebär en viktnedgång på 6 hg (på två veckor, och förra hade jag gått ner 2 hg!). Alltså va?! Jag blev faktiskt himla förvånad... men stress och för lite mat... ja det blir ju en viktnedgång. Grejen är den att jag märkt nu att när man börjar äta mindre, så går det neråt trögt. Men sen helt plötsligt bara rinner kilona av mig. Skrämmande... eftersom jag inte vill äta mer, men heller inte bli för smal igen.

Hälsade på den nya behandlaren jag kommer få ha sen i april. Usch säger jag bara... VILL INTE HA HENNE! Jag älskar min behandlare jag har nu. Hon är som en vän! Iomed att hon är typ 26-27 år också så känns det som vi förstår varann så himla bra. ÅH jag vill verkligen inte att hon ska vara mammaledig i ett helt jäkla år. Har haft henne i TVÅ år nu... kommer fan sakna henne like hell! Undra om jag kan få nått nummer eller en mejl till henne... känns helt sjukt att bara klippa banden sådär. Har sån ångest inför det.
Tack och lov har jag kvar min psykolog som jag också haft i 2 år. I värsta fall kommer jag bara gå till henne i fortsättningen, om jag nu inte alls trivs med den nya behandlaren.

ÅH jag är så trött nu. Sov knappt något inatt. Vet inte om Fanny är sur eller inte pga att jag inte orkade följa med och bowla idag. Men jag gör verkligen inte det. Känns som jag ska svimma av trötthet.
Missa inte Gossip Girl ikväll!!
PUSSS!

Miranda Kerr

image1454

Miranda Kerr, så snygg, så snygg. Så rätt, så rätt! Älskar hela hennes outfit. Vardagssnygg som attan! Söt som socker är hon också med smajlgroparna. Jag älskar smajlgropar!!

18 Mars, kliniken idag

Vet ni när jag gick och la mig igår? Kvart i nio! Trodde jag skulle svimma så trött jag var. Men tyvärr vaknade jag några gånger inatt... gör det om jag lägger mig för tidigt. Sen har jag drömt en massa också, om ätstörningar såklart. Inte roligt! Jobbigt att inte ens komma ifrån det om nätterna.

Idag ska jag till kliniken i eftermiddag, och som vanligt ser jag inte fram emot vägningen. Kan inte låta bli att hoppas på nedgång, men det är den sjuka delen av mig som vill det antar jag. Den friska bryr sig inte så mycket... men det ska bli skönt att komma dit och prata i alla fall. Jag har tyvärr inte ätit exakt såsom vi kom överens om att jag skulle försöka med. Lunchen har jag klarat av, alltså lagad mat. Men mellanmålen är fortfarande inte där... känner inte att jag pallar det riktigt nu. Jag kör såhär, och så får jag se vad min behandlare tycker om det.
Om två veckor ska jag äta pizza med min behandlare. Känns lite konstigt att jag ska det... har inte ätit det på flera år ju. Tror jag kommer ta en vegetarisk pizza med lite mindre ost än vanligt. Och en barnpizza såklart... men jag tycker de är stora de också!

Ikväll ska jag nog bowla med Fanny. Försökte få tag på henne igår om det men hon svarade inte. De kunde tydligen inte hämta mig vid centralen i Malmö... vilket jag tycker är lite störigt. Tänker absolut inte gå ensam i Malmö sådär på kvällen, och jag hittar inte ens. I vilket fall som helst kommer Fanny hit ikväll och sover här, och imorgon ska vi ha spa-dag! MYSMYSMYS!

Vi hörs vid lunchtid! Ha en bra dag och hoppas det inte snöar på er som det gjorde igår. Blä!
Puss o kram!

Frukosten idag bestod av Bran flakes med havremjölk, 1 skiva polar extrem med mjukost o gurka, 1 äpple


Påsktraditioner

image1451

Satt och funderade lite på olika traditioner folk har vid påsken. Vi har aldrig firat påsken speciellt mycket, mer än att leta påskäggen på morgonen där vi fick en massa godis i. Sen kanske en liten middag med några vänner eller med släkten. Och just det, självklart gick jag alltid påsk-kärring som liten. Satt och ritade små kort som vi delade ut, och tillbaka ville vi ha godis eller pengar. Oftast blev folk jätteglada (eller låtsades åtminstone) men fyyy jag minns de gångerna då man fick dörren igensmälld framför näsan. Fattar inte hur man kan göra så mot barn faktiskt. Okej att det kanske blir jobbigt om många kommer och knackar på. Men varför inte dra på ett leende och säga "glad påsk och tack för kortet". Hur svårt ska det vara liksom? Haha!

Gick ni också påsk-kärringar som små? Visst var det kul?!! I loved it.

Och maten! Vad äter man till påsk? Förutom ägg, skinka och dedär... jag lyckas glömma varje år!
Har ni några speciella traditioner under påsken?

Nicky Hilton

Ni har väl hört om anorexi-ryktena om Nicky Hilton? Jag tycker faktiskt det är rätt störigt... hon kan väl lika bra ha knarkat sig mager? Eller vara sjuk i något annat? Mager är inte = anorexia.
Men men. Själv tycker jag det ser lite fejk ut... det är liksom bara benen som ser ut som stickor. Hon är jättesmal i övrigt också, men benen ser GRYMT små ut. Photoshopat?
Don't know.

image1450

Liten beställning

image1449
Gjorde en liten beställning på h&m idag. Inget speciellt kanske, men himla behövligt! Mamma köpte även en jacka och en blå sjal. Himla fint. Älska h&m!! Fick lite rabatt också, don't know why! Men jag tror kanske att det var 10% rea? Eller har jag fel?

Godkväll!

Jesus vad lite jag bloggat idag! Men jag har jobbat från 8 till 17 idag. Haft massor att göra och har varit ganska så stressad, speciellt nu på eftermiddagen. Men men! Nu är jag hemma och har precis käkat middag.
Jävligt deppig dag måste jag säga. Vad fan är detta för väder vi har? SNÖ?! Och värsta stormen... massa lastbilar har kört fast och krockat idag. Haft massa problem på jobb! Men tiden går snabbt när det finns mycket att göra... tack och lov!

Jo jag tänkte tipsa om en sak. Okej, jag tror inte många av er har vägarna förbi där jag bor precis... haha! Men det är såhär att IDUN-kliniken ska hålla föreläsning i Kyrkans hus här i höllviken den 16 April klockan 19:00. För er som inte vet vad IDUN är så är det en ätstörningsklinik. Dagvård och så. Har själv varit där på samtal men tyckte verkligen inte om sättet de jobbade med, och inte min mamma heller. Det viktigaste för dom verkade vara att man skulle äta, sen var det hejdå typ. Men jag ska inte uttala mig... har ju inte gått där. Men jag har hört de som gått där som ogillat det grymt.
Visst att man måste äta för att orka ta itu med de psykiska problemen, men just vikten, att går man inte upp är man sååå dåååålig typ... själv tycker jag det är miljoner gånger bättre att få friskare tankar istället för att öka i vikt. Sjukdomen sitter trots allt inte i vikten.
Jaja, som sagt. Ni som har vägarna förbi, tveka inte! Haha! Annars kan jag berätta mer om vad som sades när jag varit på föreläsningen.

Nej jag ska ta på mig en stor tjock myströja och slänga mig välförtjänt i soffan och se på tv. Hoppas ni mår bra! Puss och kram!

Måndag 17 Mars

Godmorgon, godmorgon! Allt väl?
Jag mår helt okej idag! Solen skiner och dagarna börjar bli längre har jag märkt. Igår blev det inte mörkt förrän vid 19 på kvällen, och nu när väckarklockan ringer vid 6 är det redan ljust ute. Som jag längtat! Känner redan hur mitt humör börjar bli bättre, och att jag är lite mindre deppig. Jag hatar verkligen mörkret och kylan. Klarar inte av det längre. När jag var lite var vintern min favoritårstid. Antagligen för att julen är då, men det känns inte lika roligt längre. Nu är sommaren helt klart, utan tvekan bäst!

Idag jobbar jag hela dagen. Inte så roligt kanske, men denna veckan är kort eftersom man är ledig på fredag! Underbart! Och måndagen därefter är man också ledig. Långhelg! Första gången jag är ledig sen julen. Känns faktiskt rätt konstigt att jag inte varit sjuk eller hemma från jobbet än. När jag gick i skolan var jag alltid hemma, ringde och sjukanmälde mig och sånt. Kanske för att jag HATADE skolan? All press från alla håll och kanter, det var sjukt. Skolkade alltid... oftast någon gång varje vecka faktiskt. Men jag mådde verkligen inte bra då heller, eftersom jag gick med mina ätstörningar helt ensam, utan att någon visste eller kunde hjälpa mig. Minns en gång då jag bröt ihop totalt på en bildlektion. Jag satt kvar ensam för att jag ville ha ett MVG... kämpade med en målning. Hon gav mig precis MVG men då bara brast allting. Började storböla och hon frågade vad som stod på. Hon sa "är det maten?" precis som att hon redan förstod. Så berättade hon att många andra hade det också, att det varje år var någon som hade ätstörningar.

Så hon hjälpte mig, vi ringde en kurator som jag snackade med men jag avslöjade typ inte för henne vad som egentligen var fel. Jag sa bara att jag var stressad och så. Ville inte att min mamma skulle veta! Kände mig inte redo för det då. Fyfan för den tiden alltså... det var så himla, himla jobbigt. Och tänk så mycket bättre jag har det nu då. Äkta vänner, ett jättebra jobb och en underbar familj jag kan prata med om allt. Inga hemligheter och jag slipper bära på allt ensam.

Förresten! På tal om något annat. Min nya domän är klar och tror det ska funka snart att använda den. www.annacornelia.se

Hoppas ni får en bra dag! Massa kramar

Ibland önskar jag

image1448

att jag kunde unna mig något litet utan att få ångest. Jag har kunnat förut... kan jag bli den personen igen? Hon som älskar gottis och äter det med glädje? Hon som längtade till fredagsmyset med familjen, framför ett bra tv program och en skål med mitt favoritgodis...?

Tror det nya domännamnet blir...

www.annacornelia.se

En outfit från Top Shop

image1445

Juicy Couture

image1441


Älskar verkligen detta armbandet. Så himla sött! Titta bara på alla detaljer. Jag skulle bli himla lycklig av att äga detta! Tyvärr är det dyrt som attan...

Promenad och Thailand-drömmar

Mamma och jag gick precis en skön promenad i vårsolen. Gick jättelångsamt och bara pratade. Kom in på våra drömma om Thailand, dit vi ska nästa vinter. Vad kan det egentligen tänkas kosta för 2 vuxna och en ungdom? Vi är beredda på typ 50.000 kr, men man måste väl kunna komma under det priset? Vi behöver liksom inte bo värsta lyxigt, sålänge vi bor precis vid stranden och gärna inte så långt ifrån civilisationen.

Gud vad jag längtar... det är helt sjukt. Men min dröm ska ju gå i uppfyllelse snart!

Ni som varit i Thailand. Vad betalade ni? På ett ungefär såklart. (Räkna bort vaccinationer och sånt, vill bara veta för själva resan)
Det bästa resmålet i Thailand? Det vackraste? Ge mig tips! Och jag vet att jag tjatar om Thailand, men åhh! Kan ju inte sluta tänka på det. Vill att resan ska bli perfekt!

image1440

Namn, namn, namn

Sitter och funderar på ett "nytt namn" till mig. Ni vet ju att de flesta kändisar ändrar om sina namn. Försöker komma på något som känns som jag, är tufft, lite fyndigt och låter bra. Liksom med lite extra umpf.

Söker på lite modeller, de brukar ha fina namn.

Abbey Lee
Isabeli
Irina K
Kasia
Vlada
Kamila
Yana K
Diaz

Ja ni fattar. Kom gärna med förslag!
Hela mitt namn, inkl mellannamnen är såhär: Anna Cornelia Josefin Andersson.
Mitt "nya" namn kan ju vara något liknande något av mina namn. Fast som sagt med lite mer "stil".

Jag är uppe tidigt som vanligt

Många tycker nog jag är riktigt konstig som går upp såhär tidigt på helgerna. Men jag kan verkligen inte sova längre. Jag vet inte ifall det är som jag ställt in mig på eller om det är så jag är. Jag har aldrig varit en kvällsmänniska, utan mer en morgonmänniska faktiskt. Sover jag över hos någon och försöker sova längre, då blir jag riktigt trött resten av dagen.
Sitter och ser avsnitt av Top model 10 och The Hills. Underbart att börja morgonen med ett bra program och lite frukost!

Jag funderade lite innan på min sjukdom. Vad är det som är jobbigast med att ha ätstörningar? Är det att jag inte kan/vågar äta vad jag vill? Eller är det känslorna, att känna mig tjock och ha ångest? Eller är det alla kommentarerna man får? Är det tvångstankarna? Att jag måste räkna kalorierna och ha stenkoll på vad jag stoppar i mig?

Jag tror faktiskt att det jobbigaste för mig är att känna mig tjock. Känslan av att vara stor och ångesten över det.

Ni som också är sjuka i någon slags ätstörning, vilket är jobbigast för er?

Nu ska jag fortsätta se på lite serier. Puss och kram!

The black dahlia

image1439
Ikväll tänkte jag mysa framför en film, och fick syn på denna. Den ser lite läskig ut, och jag har inte den blekaste vad den handlar om. Är det någon som sett den som kan berätta lite kort? Är det en triller? Skräckis? Drama? Är den bra eller dålig? Sevärd eller inte?

Malmö med Fanny

Träffade Fanny i Malmö. Åt lunch på waynes som vi alltid gör, pastasallad och roiboos te! Roligt att se henne igen, det var himla längesen sist... FÖR längesen. Saknar våra kvällar med naturgodis, minnen och skratt. Längtar tills vi har beställt resan, så vi kan börja planera och längta efter ett visst datum. Något att se fram emot och något att tänka på när man mår dåligt.
Kanske ska bowla med Fannyälsk på tisdag. Vill så jävla gärna! Älskar bowling, även ifall jag är så sjukt dålig på det. Jag måste ha sånna grejer i rännorna som småbarnen har... annars är det ju omöjligt! Haha!
Gick lite på stan idag med efter att vi ätit på waynes. Jag köpte ingenting dock, vilket är himla ovanligt för att vara jag. Men fyfan vad mycket folk det är i Malmö på lördagarna. Därför nätshopping är så grymt bra, jag hatar nämligen att trängas bland stressade människor. Usch!

Hoppas ni haft en bra dag! Puss

Haha, vi sitter i nån massagestol på Triangeln.


Godmorgon denna lördag!

Sovit gott? Det har jag. Sov i 10 timmar, vilket jag tror behövdes. Har suttit och kollat på Top Model 10 och ätit frukost. Senare idag ska jag träffa Fanny i Malmö för en fika, ska bli trevligt. Innan dess tror jag att jag ska gå på stan en stund. Ska kolla in H&M och kanske kolla på lite bokrea, för den pågår väl fortfarande? Har missat den totalt... eller rättare sagt, jag har inte orkat!

Inatt åkte Emma till Canarieöarna. Kommer sakna henne! Men hon förtjänar lite vila, sol och värme mer än någon. Så jag hoppas hon har det bra... hon är nog framme snart, tar väl 5 timmar att flyga dit?

Igår pratade jag med mamma om att jag är orolig för henne, att jag inte tycker det verkar klokt att hon är sjuk så mycket som hon är. Att hennes humör är helt åt skogen och att hon inte är sig själv. Hon blev såklart arg och snäste tillbaka, men jag tror nu i efterhand att hon gör det för att "skydda" sig själv. Att hon inte riktigt orkar med sanningen, eller att hon tror jag säger det som kritik, även ifall jag sa att jag pratade med henne om det för att jag bryr mig. Blev faktiskt skitledsen när hon snäste tillbaka. Gick därifrån och sen dess har jag inte pratat med henne. Hon får helt enkelt komma till mig nästa gång hon vill prata, för det är alltid jag som kommer till henne och pratar om sånt.

Många säger här i bloggen till mig att jag borde flytta osv. Men grejen är den att jag har långt ifrån råd att göra det såsom det ser ut nu. Jag har inget fast jobb heller, och jobbar inte tillräckligt mycket för att ha råd. För många av er är det kanske bara att flytta ut, antingen har ni bra och fasta jobb eller så har ni gott om pengar redan från början. Men så ligger det inte till för mig del. Hade jag haft pengar, då hade jag flyttat! Inte en tvekan om det. Så sluta säg "men flytta då, du är vuxen för fan".

Nu ska jag duscha och sen bege mig till Malmö. Puss!

The Hills

Någon som ser denna serien? Jag har bara hoppat in då och då och kollat. Första gången tänkte jag "nej vad dåligt", men nu kan jag faktiskt inte sluta titta. Har inte sett det från början, men det känns som man kan hoppa in lite då och då.
Avsnitt går att kolla på mtv!

image1437



Domännamn!

Snälla ni. Kan ni komma med lite förslag på domännamn till mig?
Till exempel:
www.thepreciousgirl.se

Förstår ni? Jag får heta vad jag vill där jag strukit under. Vill inte bara heta mitt namn... vill ha nått fint smeknamn. Jag har ju kallats "bubblegum" massor innan. Kanske det?
Tiiiips!
Puss

Middagstips denna fredag

image1436

Detta ska vi äta här hemma imorgon, det är riktigt gott!

Köttfärsfyllda paprikor
4 portioner

Ingredienser:
4 stora paprikor
2 msk matolja till stekning

Fyllning:
400 gram köttfärs
2 morötter
½ purjolök
4 vitlöksklyftor
400 gram krossade tomater
1 tsk salt
mald svartpeppar

Tillbehör:
4 portioner ris

Skär av locken på paprikorna och rensa bort kärnhuset. Skala och riv morötterna. Skiva purjolöken och hacka vitlöken. Sätt därefter ugnen på 200 grader.
Hetta upp matolja i en panna och stek morötterna lätt mjuka i ett par minuter. Fräs purjo och vitlök mjuk och glansig på medelvärme utan att bränna i cirka 4 min.
Blanda färs med morötter, lök och krossade tomater. Salta och peppra. Smörj in utsidan på paprikorna med lite matolja. Fyll med färsblandningen. Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 45 minuter. Koka ris enligt anvisning på förpackning. Servera gärna en sallad till!
Recept från Menyse.com


Pilla räkor och se på tv

Herregud vilken lång dag! Slutade precis. Men jag älskar verkligen mitt jobb, så det är lungt. Bara det att jag är riktigt, riktigt trött nu efter en hyfsat stressig dag. Speciellt vid lunch höll jag på att dö av stress, haha! Hann i alla fall hem och gjorde en sallad med skinka, avokado, broccoli, gurka, mango och turkisk yoghurt. Jag hatar verkligen att äta under stress, och när man bara slänger i sig maten för att ha det gjort. Mat ska man njuta av! Och det gör jag faktiskt oftast, förutom när jag då stressar.

Underbart med helg!! Tråkigt väder bara. Imorse när jag gick var den solsken, så jag hade ballerinaskor på mig, vilket inte var speciellt lyckat nu när jag gick hem. Ösregn och stora vattenpölar överallt. Lite aprilväder!

Till middag ska vi äta räkor med citron, bröd och sallad. Älskar det! Finns inget mysigare än att sitta och småprata med levande ljus och pilla räkor. Love it! Senare ikväll blir det soffan framför tv:n med massa filtar och min lilla vovve i famnen. Ska bli så himla skönt.
Ska ni göra något speciellt ikväll? Eller bara mysa och ta det lungt som jag?
Puss!

image1434

Bra humör = egobilder



Är på ganska bra humör idag, och då blir det många ego-bilder. Hihi! Tog också en bild på min utsikt från mitt rum. Ser ut att bli fint väder idag! Hoppas ni mår bra!
Puss puss

Fredag, 14 Mars

Åh nej, idag jobbar jag till 16:00. Är inte riktigt pigg på det direkt, men jag ska ändå inte göra nått annat speciellt idag... så egentligen spelar det inte så stor roll. Satt precis och kollade in en intervju med Blondinbella. Att hon tjänar stora pengar på sitt bloggande och att hon är populärare än politiker osv. Men alltså, populär... är inte det att vara omtyckt? För jag menar, så fort man besöker hennes blogg och läser kommentarerna så är hälften av dom inte alls speciellt roliga. Men jag kan helt klart glädjas för hennes skull, att hon blivit en "kändis", för det verkar ju vara ett av hennes mål här i livet. Men sen att jag skulle ha henne som förebild och vela bli som henne, nejtack.

Har jag berättat att min mamma är sjuk igen? För ja, det är hon. Jag skrev ju för nån vecka sen att jag ville ha tips på mat som förbättrar immunförsvaret, och sen dess har hon varit sjuk 2 gånger till. Hon kanske inte blev frisk mellan gångerna, men det har brutit ut 3 gånger nu på kort tid. Jag undrar vad som är på gång alltså... för hon är alltid sjuk! Jag kan bli så arg på henne när hon slarvar med maten, äter minilite till middag och aldrig lunch och sen sätter hon i sig kakor och godis på kvällarna. Jag tror inte hon förstår hur viktigt det är att äta rätt! Jag själv vet det, för så fort jag äter lite mindre än vanligt, så rubbas hela kroppen. Man blir trött och sjuk, precis som jag är nu. Jag har ju börjat äta bättre, men det tar tid för kroppen att vänja sig. Den är väl fortfarande inställd på svält och är på helspänn att "snart kommer det ingen näring, nu måste jag spara på energin".

Ibland tror jag att min mamma har en ätstörning. Hon har själv sagt att ibland har hon inget stopp, och kan äta stora mängder glass och kakor. Att hon aldrig känner sig nöjd. Och byter man ut den vanliga maten mot godis så har man faktiskt problem anser jag. Har försökt hjälpa henne genom att säga "äter du bara tillräckligt med vanlig mat så slipper du suget om kvällarna"... mer kan jag liksom inte göra, eftersom jag själv kämpar mot en ätstörning. Det hade varit roligt om vi gjorde såhär att vi planerade in frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål, äter det tillsammans allihopa och att hon lovar att inte äta något där emellan och att hon äter målen även ifall hon inte är hungrig eller sugen. Samma sak för mig. Jag tror hon hade fått bättre självförtroende om hon hade kunnat låta bli godis i 2 veckor eller mer. Hon får inte fuska med godis, och jag får inte fuska genom att hoppa över måltider.

Kanske något att införa? Well... ska iaf nämna det för henne. Kanske det kan hjälpa oss båda?

Nej nu ska jag kila iväg. Puss och kram, ha en bra dag!

Massa underbar inspiration

image1429

Mest Elin Kling här ja, men hon klär sig ju så grymt! Hennes garderob skulle jag ge mycket för.
Kände att jag behövde lite inspiration till kommande shoppingrundor. Annars köper jag bara en massa strunt! Jeansjacka och ljusa skira tunikor ligger högst på listan!

Tidig middag

Skinka med broccoligratäng, grönsaker och mango, en klick turkisk yoghurt.
Borde ha lagt till typ potatis eller något. Har ångest nu för att det är för lite (åt mycket skinka, men kolhydraterna!), och om jag kanske ska göra någon efterrätt? Men vad? Eller kanske ta mig i kragen och äta ett kvällsmål? ÅH jag hatar att vara så velig. Att jag tänker så himla mycket... jag tänker FÖR mycket! Gör det bara liksom...
Kan någon tipsa mig om något gott och som är lätt att få i sig?

image1428

The sims 3

Jag måste erkänna att jag är ett stort fan av The sims spelen. Har dock inte så mycket tid eller ork att spela det längre, men ibland kan jag sitta i timmar och bygga och designa nya hus, möblera och drömma mig in i deras värld. Fick nyligen syn på deras hemsida att The sims 3 snart kommer ut. Wow! Undra hur det kommer se ut nu. Vad som förbättrats och alla nya funktioner. Jag kommer säkerligen köpa det när det släpps... jag kan inte låta bli!!

Mer information om det nya spelet kommer om 6 dagar. Woho!

image1427

Lunch 13 Mars

Lunchen bestod av mammas urgoda kycklingsoppa (rotfrukter, kidneybönor, kyckling, lök, majs m.m.) och till det ett sportknäcke med ½ skivad avokado och lite citronpeppar på.
Avokado är kärlek! Äntligen hittade jag mogna avokados i affären, det är inte ofta det händer!

image1426

En outfit från H&M

image1424

Enkelt och snyggt. Skinnjackan, klänningen och väskan vill jag verkligen ha. Men helst allt!
Älska H&M!

Dagens



Jeans från Fornarina
Kofta från Vero moda
Skinnjacka från Zara
Sjal från Vero moda
Guldballerinor från Wedins

Jag behöver nya kläder...

Torsdag, 13 Mars

Vaknade en minut innan väckarklockan skulle ringa. Jag tror jag har en ringklocka i huvudet eller något, för det känns riktigt skumt att vakna precis innan. Till frukost lagade jag havregrynsgröt med äpplemos och havremjölk, ett knäckebröd med mjukost och gurka och 1 äpple. Är det en okej frukost? Har faktiskt lyssnat på er som sagt att bara gröt är för lite att äta till frukost. Och detta kändes helt okej! Knäckebröd är ju inte så värst mättande, så den slank ner ganska lätt!

Nu vill jag att ni kunniga hjälper mig lite här. Jo det är såhär att jag vill skaffa mig en riktigt proffsig kamera. Jag är ju "nybörjare" så för avancerad behöver den ju inte vara. Men jag vill kunna ta riktigt snygga bilder! Den får inte kosta mer än 5000 kr. Tror ni att ni kan tipsa mig om något som är bra?!


Jobbar till 12:00 idag. Kanske ska träffa Emma efteråt över en fika, men jag får se, för jag mår fortfarande inte så bra. Egentligen hade jag velat stanna hemma från jobb också, men eftersom jag har ett stillasittande jobb så tror jag att jag klarar det ändå.
Kanske slänger in en dagens outfit innan jobb om jag hinner. Det var ju längesen nu, haha!
Vi hörs sen! Puss.


Jag är bra på att

ignorera elaka kommentarer. Ni skulle bara veta vad som skrivs! Haha! Jag gör inget annat än njuter av folk som verkligen orkar sitta och skriva saker till mig, någon de aldrig träffat och inte känner. De enda kommentarer som når mig är de fina och positiva! Jag läser inte ens klart de andra. Trycker bara "radera" och går vidare till nästa. Berätta det för mamma häromdagen, och hon blev riktigt förvånad. "Va? Finns det så patetiska och fega människor som sitter bakom en datorskärm och skriver elaka saker?"
Oh yes!

Nu börjar snart Top Model! Och förresten, pappa kom inte ikväll. Lika bra det!
Puss och kram! (Glöm inte att svara på denna frågan)



Snygga kläder från asos.com



Mysig tröja med ankare på (älskar det marina modet)
Rosa söt klänning, grymt snyggt till en skinnjacka och svarta pumps
Ljusblå skir klänning att ha en varm sommardag
Svarta helt vanliga shorts

Lasagne med keso

Alltså jag måste bara tipsa er om att ha keso i lasagnen. Shit vad gott!
Vi åt den helt vegetarisk.
Dessa ingredienser hade vi:
Fullkornsplattor
Morötter i små bitar, kokta
Naturell keso
Soltorkade tomater
kronärtskockor
Buljong
Spenat
Riven ost ovanpå


Detta var nog den godaste lasagne jag någonsin ätit! In i ugnen på 225 grader i 30 minuter.

image1411
Bild från menyse.com

Hej mina vänner!

Mamma bjöd mig på lunch efter jobb. Så himla snällt! Mysigt att bara sitta och ta det lungt och prata. Pratade en del om Thailandresan som vi planerar till nästa vinter. Gud vad underbart det ska bli! Hon sa att jag får välja vart jag än vill åka, att det inte spelar henne så stor roll. Och Thailand är ju mitt absoluta drömresmål och har varit grymt länge nu. Speciellt tycker jag Koh Samui eller Krabi verkar underbart. Vacker natur och underbara stränder. Lovely!
Mamma är lite orolig för flygresan och att vi ska bli sjuka där nere. Men jag menar... man måste verkligen chansa lite i livet. Tänk att man bara lever en gång... orka då gå och vara rädd för att man ska bli sjuk eller att något ska gå snett? Nej. Allt kommer ordna sig.
Vaccinationerna är väl rätt dyra, men värt det. Tror hela resan för min mamma, jag och lillebror kommer ligga på runt 40.000 kr. Mycket pengar, men tänk 2 veckor i paradiset. 2 veckor av total njutning och bara få vara med min familj. Känna hur mycket värda vi är den resan. Efter all skit vi fått stå ut med allihopa. Massvis av motgångar och tråkigheter.
En mindre rolig grej är att pappa ska komma hit ikväll. Han har bjudit hit sig själv typ. Såsom det brukar vara. Han vill säkert gå ut och äta med min bror och mig, men jag ska vara hemma ikväll. Mår ju inte jättebra heller direkt. Mamma ska göra lasagne idag med fullkornsplattor, keso, spenat, kronärtskockor och riven ost. MUMS! Inspirationen till den har vi fått från en kokbok "Klaras goda GI-dagar". Den är faktiskt riktigt bra! Först när man hör namnet på boken tänker man "bantningsbok" typ... men där är jättegoda och nyttiga recept som är bra för kroppen!

Finns att köpa på bokrean nu!

Förresten. Spotlighttävlingen jag vann. Jag fick ett mejl därifrån igår och de ska ringa inom några dagar och bestämma möte! 4-6 bloggare ska träffat åt gången och få hjälp med design osv! SHIT VAD KUL!!!

Kram!

Jävla skit!

ÅÅÅÅH! Var och hämtade skorna jag beställt hos haléns för typ 2 veckor sen. För det första har dom tagit fel sorts betalning. Jag valde INTE kredit, men det satte dom det på ändå. För det andra, skorna var ca 2-2½ cm för stora!! Jag mätte mina fötter jättenorgrannt och gick efter deras tabell. FYFAN VAD IRRITERANDE! Så nu måste jag packa in skiten igen, gå hela jävla vägen till posten och sen ringa dom jävlarna och fråga varför i hela friden de satt det på kredit.
Förresten så var kvalitén urkass!!

Aldrig mer haléns säger jag bara.
Tack gode gud att asos, la redoute, victorias secret, ellos och topshop finns!


Vad önskar ni er i påskägget?

Jag önskar mig faktiskt inte något speciellt. Inga saker i alla fall. Förra året fick jag ett påskägg fullt av naturgodis. Torkade frukter, russin, yoghurtdoppade nötter och frukter osv. Jättegott! Ett påskägg ska innehålla något gott, det tycker jag är ett måste. Godisägg är också så himla gott, sånna som finns på bilden nedan.
Brukar ni också gömma äggen? Åh, visst är det mysigt?!

image1410

Onsdag, 12 Mars

Snart har hälften av mars månad gått. Det är helt sjukt vad tiden rinner iväg. Om 3 månader är det liksom juni, då är det sommar! Men inte riktigt än... nästa vecka har väl de flesta påsklov? Själv har jag ju inte det, eftersom jag jobbar. Men de röda dagarna är jag ledig! Alltså nästa fredag och måndagen därpå. Långhelg! Det ska bli riktigt skönt. Jag har inte varit ledig sen nyårsafton, annars så har jag jobbat varje vardag. Måste säga att jag är stolt över mig själv som faktiskt orkat med jobbet även ifall jag haft det svårt de senaste månaderna.
Ibland kan jag sitta och undra varför jag slutat med mina mellanmål. Varför kalorierna måste ligga under 1000 varje dag, och inte närmare 2000 som förut. Jag åt frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål utan problem. Vill så gärna kunna det igen, utan att må dåligt över det. Antagligen måste jag tvinga mig själv till det, och må lite dåligt för att sen vänja mig vid det igen.

Men det är lättare sagt än gjort! Jag gör små babysteg framåt istället. Jag äter en hyfsad frukost, lunch och middag nu. Igår la jag till en knäckemacka med mjukost till middagen, även ifall jag kunde skippat den. Allt jag äter stoppar jag i mig själv, jag kan välja att svälta om jag så vill. Men jag vill verkligen inte!!

Frukosten idag blev en mugg naturell lättyoghurt med soft fruits (från parrots), en skiva hjärtegott med leverpastej och gurka, 1 grönt äpple.

Måste säga att dom soft fruits i naturell yoghurt var grymt gott! Testa!

Måste kila iväg nu.
Förresten, om jag inte nämde det så mår jag inte mycket bättre idag. Känner mig fortfarande trött och krasslig. Jaja, hoppas ni mår bra i alla fall! Puss

Gossip girl och massa vila

Mår inte helt 100 alltså. Somnade i eftermiddag och kände mig faktiskt sjuk. Min kropp känns ansträngd liksom. Trött för ingenting och jag är varm hela tiden. Usch, jag som verkligen inte vill bli sjuk. Men vad gör man? Läste nyligen på aftonbladet.se att Mars månad är den månad då folk är som sjukast. Kanske stämmer? Mamma har varit sjuk 2 gånger i Mars. Och jag menar, det är ju bara den 11:e idag!
Känner ni er också krassliga? Eller är ni på tiptop?

Ikväll blir det Gossip Girl såklart, sen ska jag antagligen ta mig till sängen och sova. Är redan så trött att jag kan gå och lägga mig för dagen. Men nej, Gossip Girl först. Det missar man bara inte!

Har verkligen tänkt mycket på programmen jag såg om anorexia igår på Dr. Phil. Så fort ångesten kommer tänker jag att "det är så det blir om man inte äter". Och det är INTE glamoröst. Hon med bulimi, jag menar. Hon tappade otroligt mycket hår och till och med tänderna tappade hon. Man blir inte snygg, smal och framgångsrik av att svälta sig själv. Men varför gör man det ändå? Varför går det inte in i huvudet att det är där det slutar? På ett sjukhus med sond, en kropp lika svag som en 90 åring osv.
Kanske en grej kan vara att skriva upp allt detta och sätta upp vid min säng? Läsa det varje kväll innan jag somnar, och bli påmind att mat är bra! Att mat inte gör en tjock. Mat gör en faktiskt snygg, strålande, man orkar med saker man vill göra och det är ju samtidigt så himla gott och spännande med mat! På senaste tiden har jag blivit otroligt intresserad av kost och hälsa. Jag älskar att läsa nya recept, testa på nya saker och läsa om alla näringsämnen osv.

Nej, nu ska jag bege mig till soffan. Ha en fin kväll! Puss och kram

Skapa din egen müsli

Tyckte detta var lite roligt. Man ska blanda ihop sin egna müsli, döpa den och skicka iväg sitt bidrag. Man kan vinna kostrådgivarutbildning m.m.
Testa!

Min blandning bestod av:
Quinoa, vete, havre, honung, vanilj, blåbär, pumpafrön och mandel.

image1406



Mat som är bra för kroppen

Fick en fråga av en läsare att berätta vad man ska äta för att stärka hår och naglar. Ger lite tips på några livsmedel som är bra för kroppen!

Apelsiner och andra citrusfrukter
Massor utan C-vitamin som är bra för hyn, motverkar rynkor, stärker hår, ögon och tänder, läker sår och motverkar infektioner.
Ät gärna minst 2 citrusfrukt om dagen. Färskpressad juice fungerar också bra.
Några c-vitaminrika livsmedel är t.ex paprika, kiwi, apelsin, jordgubbar, vitkål och brysselkål.

image1401

Ägg
Innehåller B-vitaminer, E-vitamin, selen och protein som stärker hy, hår och naglar. Ät gärna 1 ägg om dagen. Att ägget skulle vara dåligt pga kolesterolet (öka risken för hjärt- och kärlsjukdomar) som man tidigare trodde, stämmer inte.

image1402

Mandlar
Innehåller E-vitamin. Skyddar hyn och motverkar torrhet, mjäll och verkar positivt för cellproduktionen. Ät ca 10 mandlar om dagen, på gröten, i salladen eller som de är.
Man kan också äta hasselnötter, valnötter, pinjenötter, jordnötter (osaltade), solrosfrön och avokado.

image1403

Lax
Innehåller fleromättade omega-3 fettsyror, D-vitamin och selen. Motverkar torr hy och gör den mjukare, förbättrar också hårväxten. Ät fet fisk minst 2 ggr i veckan. Makrill, sill, strömming eller röding går också lika bra.

image1404

Morötter
Innehåller betakaroten som omvandlas till A-vitamin i kroppen. Skyddar mot solen skadliga strålar och ger huden en fin ton. Förbättrar cirkulationen, motverkar torr hy, rynkor, mjäll och infektioner. A-vitamin stärker hår och ögon.
Ät ett par morötter om dagen, rivna eller som de är. Ät tillsammans med fett för maximalt upptag i tarmen. T.ex med lite olja, nötter eller fet fisk.
Karoten finns i alla färgglada frukter och grönsaker.

image1405


Källa från Msn.se/halsa
Bilder från Menyse.com

Brödrecept

image1400

Ett recept jag är riktigt sugen på att testa! Tyvärr har jag inga valnötter hemma, men nästa gång det inhandlas blir detta brödet bakat. Visst ser det gott ut?

Detta är till 1 limpa

3 ½ dl havregryn
3 ½ dl vetemjöl
1 dl solrosfrön (eller linfrön)
1 dl valnötskärnor (eller andra valfria nötter)
1 dl russin
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
5 dl filmjölk eller yoghurt
1 msk sirap eller honung
1 dl osockrade lingon
Matfett till ugnsform
Ströbröd

1. Sätt ugen på 175ºC. Hacka valnötter.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
4. Smörj (och bröa) en brödform. Häll smeten i formen.
5. Sätt in nertill i ugn i 75 minuter.

Recept kommer från Menyse.com

Vanessa Hudgens

Tycker verkligen om hennes stil. FÖRUTOM stövlarna. Usch! Men den randiga tröjan och ett par slitna jeansshorts tillsammans med väskan och brillorna. Kääärlek!

image1399

Seal & Heidi



Så jäkla vackert!

11 Mars, Tisdag

Sovit gott? Det har jag!
Så vad tyckte ni om Dr. Phil igår? Jag vet inte riktigt vad jag tyckte. Det mest intressanta var i alla fall hon som hade bulimi. Riktigt hemskt och lärorikt inslag. Hon som hade anorexia tyckte jag verkade alldeles för sjuk för att kunna svara ärligt på frågor och verkligen mena det. Jag kunde inte riktigt ta hennes svar på allvar. Dels för att hon grät konstant, och för att hon pep fram svaren hon gav. Men jag hoppas verkligen de båda blir friska.
En grej som skrämde mig lite, och som jag hade svårt att tro på. Det var att hon anorektiker var lika smal (mager) som jag var när jag var som sjukast. 167 cm och vägde 42 (hon vägde väl till och med 43?). Jag har aldrig, aldrig sett mig själv som SÅ smal. Okej, alla har olika kroppsbyggnader och så, men att jag först sitter och tänker "shit vad hon är mager!!" och sen framgår det att hon väger lika lite som jag gjorde. En viktig tankeställare jag fick mig där!!

Ni som missat det och är intresserade. Sök på youtube. Där finns även ett annat avsnitt som jag satt och såg igår på youtube. "Deadly thin" hette det. Snacka om att jag grät när jag såg det.

Jag blev snarare positivt påverkad än negativt. Är så grymt glad att jag ser ut som jag gör nu. Vill aldrig se ut som dom. Aldrig! Det har aldrig varit mitt "mål" heller. Men när sjukdomen går överstyr går det inte att undvika.

Nu till något annat. Jag slutar 12 idag, vilket är riktigt skönt. Ska hem sen och bara ta det lungt. Läsa nya Vecko Revyn som jag inte hann läsa igår.
Åt en gooood frukost idag bestående av havregrynsgröt, som mamma kokade igår och som fått stå i kylen. Så blir den riktigt kall och kladdig! Serverade den med havremjölk och äpplemos. Åt några dadlar till också. Gottgott!
Vet inte vad det blir för lunch? Förslag någon?
Måste bara berätta att mamma gjorde vääärldens godaste omelett till middag igår. Ägg, mjölk, vatten, fiskkrydda, salt. crabsticks och zuccini. Till den en sallad. Mamma är bäst på att laga och hitta på god mat! Me loooove!
Ha en bra dag! Puss o kram

image1398

Dr. Phil ikväll...

Kan det vara detta avsnittet? Kollade nämligen på Dr.phils hemsida och fick syn på det avsnittet ("Deadly thin"). Alltså bilderna... jag blir skakis när jag ser hur långt det kan gå. Tack gode gud att jag aldrig blev så mager. Tack gode gud att jag mår bättre än dom. Tack gode gud att jag är påväg ur denna sjukdomen!!

Tv4plus klockan 19:05 ikväll.

image1397

Nytt hos asos.com

image1396

Jag vill ha allt! Den blå kjolen är så sjukt söt. Vet dock inte om jag själv hade passat i den.
Dior-brillorna är tyvärr slut för tillfället. Förstår varför de är så populära! De är grymt snygga. Precis sådana Nicole Richie har. Men jag vet i tusan om jag hade klarat av att ha ett par så dyra solglasögon. Jag är en mästare på att tappa eller trampa på brillor.

Hemma på lunch

Min lillebror mår bra. Han ska opereras inom en månad. Det var något fel "där nere" och det kunde tydligen göra riktigt jävla ont. Fan vad läskigt att han ska opereras. Själv har jag aldrig blivit det. Undra om det är ett stort eller litet ingrepp. Vill ju att allt ska fixa sig och att han inte kommer få problem i framtiden med det.

Jaja. Har precis ätit lunch, blodpudding! Ska snart tillbaka till jobb och jobba till 16. Det brukar gå snabbare på eftermiddagen att va där. Synd bara att jag tvingas sitta inomhus när det är 8-10 grader varmt ute och solsken! VÅÅÅÅÅR!

Vi hörs senare. Puss!

Vad är det med denna dagen?!?!

Nu ringer mamma och säger att de ringt från min lillebrors skola och säger att han skriker av smärta. Jag vet inte vad som händer! Han hade typ ont nånstans, inte skadad eller något. VA?!?! Alltså jag kan inte bara sitta här... helt ovetande. Fan vad orolig jag blir nu!
Och här på jobbet är hela systemet nere. Ingenting fungerar och jag bara sitter här och glor och har inget att göra.

Jävla dag!!! Hoppas mamma ringer snart och berättar hur det är med honom. Om de åker till sjukhuset eller något.

Fanfanfan!

__________

Han är påväg till akuten. Han kanske måste opereras. Jag mår illa! Vad ska jag göra? Fortsätta jobba? Jag börjar fan snart gråta.

Dr. Phil ikväll

Ikväll handlar det om anorexia på Dr. phil, tv4+ klockan 19:05. Tänkte bara om någon är intresserad! Jag ska nämligen se det. Jag tycker alltid det är intressant att höra andras synvinkel på sjukdomen. Men jag vet att samtidigt kan man bli negativt påverkad av sådana program. Att se andra och tycka hon "lyckats" bättre än en själv. Jag tänker inte så längre, tack och lov. Jag vill bara ha tillbaka mitt liv och aldrig mer bli så sjuk och undernärd igen.

Kram!

Måndag och ny vecka

Idag går jag upp i tid på jobbet. Tror jag i alla fall! Snackade ju med chefen om det och jag sa att den 10:e kunde jag börja öka. Men nu är han på semester och jag vet inte om någon annan vet att jag ska jobba mer. Jag får väl helt enkelt fråga dom! Ska i alla fall snacka med hon som har hand om lönerna, så hon vet att jag går upp i tid. Nu kommer jag jobba mer än halvtid. Känns mycket bra!

Fyfan, jag trodde verkligen inte det var sant när mobilklockan ringde vid 6. Var mitt inne i en dröm. Det var en massa gamla skolkompisar som jag gått med på högstadiet. Usch. Vilken mardröm! Haha! Tyckte verkligen inte om den tiden. Alla fjortisar som sprang runt och tyckte de var sååå snygga och coola. "Åh i helgen, fyfaaaaaaaan vad fulla vi var! Jag sög av 3 killar på toan! Shiiit vad gott det är med ren vodka!"
Jag kan inget annat än skratta. Tack och lov har jag aldrig varit sån som ska skryta om sånna grejer. Men visst har jag också haft tider då jag tyckt det var såå coolt att dricka, röka och vara allmänt högljudd. Jag har ju mått dåligt ända sen dess, typ från 8:an. Det var då allt hände... skilsmässan, otrohet, lögner, bråk och gråt. Fan vad trött jag blir på allt när jag tänker att det hållt i sig så sjukt länge. Jag kan inte skylla på skilsmässan, och har aldrig gjort det heller. Men det är något som jag mått dåligt över och som sen gått över i andra problem.

Måste duscha nu... vill inte inte inte iväg! Men hoppas ni får en bra dag.
Puss och kram!

Sett klart filmen

Wow, vilket bra film Blood Diamond var! Gud. Jag mådde verkligen illa hela filmen igenom. Att det går till så och att det finns människor som lever på det viset, det är så vidrigt att det inte går att beskriva med ord. Barnsoldater är fanimej det sjukaste och mest orättvisa som finns. Denna filmen gav mig en ordentlig tankeställare. Det är helt grymt vad vi har det bra som lever i Sverige.
Jag skäms faktiskt när jag kommer på mig själv med att klaga på "i-landsproblem". Vi borde verkligen uppskatta livet mer än vi gör. I alla fall jag kan jag erkänna.

Känner mig så maktlös, vill så gärna fixa alla problem, alla konflikter, krig och orättvisor som finns i världen. Finns det något man kan göra? Något mer än att skänka pengar? Har ni någonsin gjort något, skänkt pengar eller liknande för att hjälpa?

image1394

Söndagsfilm!

image1393

Tänkte spendera min lediga eftermiddag med att se på film, Blood Diamond. Den verkar riktigt hemsk, men bra! Någon som kollat in den? Vad tyckte ni? Jag känner för en film att gråta en skvätt till, är denna en sådan film?
Först blir det en promenad med hunden! Puss

Från och med nu

Kommer alla kommentarer som skrivs till min blogg att bli accepterade av mig innan de visas. Detta pga att jag får massa elaka kommentarer och personer som låtsas vara Fanny och skriver att "ring mig aldrig igen" och annat.

Ni som gör så, SKAFFA ER ETT JÄVLA LIV ISTÄLLET FÖR ATT SITTA BAKOM DATORSKÄRMEN OCH BETE ER SOM RÖVHÅL!

Zara, våren 2008

Zaras vårkollektion kan ni kolla in här.
Tycker klänningarna och de färgglada shortsen är grymt fina! Älskar knalliga färger på våren och sommaren. Det gör en så glad på nått sätt!



image1392

Söndag 9 Mars

Jag känner mig riktigt seg idag, precis så som man brukar känna på söndagarna. Lyckades sova till halv 8 idag åtminstone. Som ni kanske vet vaknar jag för det mesta riktigt tidigt. Vid 7, på helgerna liksom! Det spelar ingen roll när jag lägger mig om kvällarna, jag vaknar tidigt ändå. Kommer inte till ro, känner bara att jag måste upp för det är så tråkigt att ligga där i sängen.

Till frukost idag åt jag en rejäl skiva mörkt bröd som vi köpt på bageriet, med keso och lite kanel på (skitgott!). En skål med hallonkräm tillsammans med en klick kesella (gottgottgott) och ett äpple. Helt okej frukost va? Det var i alla fall mumsigt. Dessvärre ingen lyxig söndagsfrukost som jag hellre hade blivit bjuden på. Men man tar vad man har!
Tror Fanny ska komma hit idag. Hon kunde ju inte i fredags, så vi bestämde att vi skulle ses idag istället.
När man talar om trollen, nu ringde hon...

Nej, hon palla inte komma och jag orkar faktiskt inte åka till Malmö en tredje gång denna veckan. Det är ju inte direkt gratis heller. Hon skulle faktiskt kommit till mig i fredags men så var hon med någon annan istället, då kan hon faktiskt ta och komma hit.

Whatever!!! Det får va.

Får väl hyra en film, mysa, baka något, gå en promenad eller läsa en bok idag!
Vad ska ni hitta på? =)
Puss!

Fika

image1387

9 Muffins

1 ägg
1,5 dl solrosolja
1,7 dl standardmjölk
2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl havregryn
3,5 msk Canderel (något slags sötningsmedel tror jag) eller vanligt socker
ca 1 tsk salt
½ tsk kanel
150 gram russin
½ äpple
Muffinsformar

1. Sätt ugnen på 180ºC. Skala och tärna äpple.
2. Vispa ägg i en skål. Blanda med olja och mjölk.
3. Skala och tärna äpple och blanda med övriga ingredienser i en annan skål. Häll äggblandningen över och blanda ihop. Blanda inte för mycket.
4. Skeda upp blandningen i muffinsformar. Baka i ca 25 min tills de är gyllenbruna. Låt muffina svalna på galler.

Recept från Menyse.com

Rachel Bilson

image1386

Ali Lohan

Bara jag som tycker lillasystern ser äldre ut än Lindsay?

image1384

Godkväll!

Allt väl med er?
Med mig är det bara fint. Har ätit middag med min storerbror och flickvän som varit här på besök. Trevligt! Är dock grymt trött nu. Känns som jag går i sömnen typ! Lite frånvarokänsla. Precis som jag fick då jag var som sjukast och inte åt något alls. Riktigt hemskt! Tror säkert det är någon av er som upplevt samma sak. Precis som att man inte tillhör sin egen kropp... riktigt, riktigt scary!

Var grymt hungrig till middagen idag och var bara tvungen att ta två portioner. Fyfan vad gott det var... det går verkligen att skjuta undan ångesten och alla förbannade tankar ibland. Det handlar "bara" om att vara tillräckligt motiverad och att verkligen vilja bli fri från tankarna. Och det vill jag mer än något annat. Jag är så grymt trött på denna jävla sjukdomen. Vill bara förgöra den, inte tillåta den styra mig och mitt tänkande. Jag har faktiskt ett val, att leva och bli frisk, eller att svälta och må dåligt. Jag måste välja den bra vägen, det finns liksom inget annat som fungerar.

Men så fort jag känner såhär så brukar det komma något ivägen. Påminns alltid om utseende, vikt, kalorier, och sånt tråkigt. Var man än går påminns man.
Alltid ska folk kommentera ens utseende. Spelar det nån jävla roll om man har stora/små höfter, stora eller små lår, kort eller lång? Det är väl människans insida som räknas?
Det är inte lätt att tycka om sin kropp heller, utan att känna sig "ego" eller att andra tycker man är självgod. Är det förbjudet att tycka man själv är riktigt snygg? Riktigt jävla het? Sjukt bra personlighet. Helt perfekt? Jag kan känna ibland att det är mer "accepterat" att man tycker illa om sig själv på nåt konstigt sätt. Att alla förväntas tycka illa om något hos sig själv.

Jag är dålig på att förklara hur jag menar. Men men!
Nej nu ska jag byta om till myskläder. Puss!

Hemma igen!

Ååååh vad underbar tjej! Har haft det supertrevligt. Hoppas du också hade det sötnos! Vi fikade på Waynes Coffe (samma ställe som med rebecca, hehe). Rågbröd med grönsaker och kalkon och en espresso. Mums! Jag brukar aldrig dricka kaffe, men nu blev jag sugen bara för Emma tog det, hihi.
Vi pratade om en massa grejer, mest hemskheter faktiskt. Men det är skönt att prata om det också ibland. Sen gick vi ut på stan och kollade runt. Jag letade efter jeans och hittade ett par riktigt snygga på Denim Girl. Alltså... jag blev käääääääääär men kände hur ångesten kom eftersom de var dyra. Tack och lov övertalade Emma mig, hihi. Vilket jag är glad för nu eftersom jag älskar dom!!! Grymt sköna och snygga. Ett riktigt kap! Försöker bara glömma att jag la ner 1200 kr på ett par jeans... ajajajaj!

Ont i fötterna har jag också. Min lilltå BLÖDER!! Såg det nyss. Det är inte bra att gå i högklackat en hel dag. Jag får skylla mig själv som aldrig lär mig.

Här är jeansen som är från Fornarina!



Hoppas ni haft en UNDERBAR dag i vårsolen!

Fika i Malmö

Nu ska jag snart iväg och träffa en helt underbar tjej i Malmö. Första gången vi ska träffas, men det känns som vi redan känner varandra! Hon är verkligen hur gullig som helst, och jag tror vi kommer passa bra ihop. Ska bli riktigt skoj att träffa henne!
Det blir en lunch någonstans i Malmö. Får se vad som faller oss in! Underbart väder är det idag också! Helt lovely. Känns som detta kommer bli en bra dag! Ikväll kommer min bror och flickvän hit och äter middag. Ska också bli riktigt trevligt!

Det enda negativa idag är att jag är riktigt, riktigt shoppingsugen. Men jag vet egentligen inte vad jag vill ha eller behöver. Sånt gör mig frustrerad. Kanske tar en vända in på Stuk och kollar jeans. Men jag måste ju spara pengarna! Gah, riktigt svårt när jag vet att det finns massor av pengar på mitt konto.

Hoppas ni mår bra och att ni också har sol hos er!
Ut och sitt i trädgården med er och njut av vårsolen! Puss och kram!

Ett recept

image1379

Ny bikini

Jag har nog hur många bikinis som helst, men varje år köper jag minst 2-3 nya. I år vill jag ha en nätt liten bikini, en vit fast inte knallvit. Några fina detaljer och med knyt i sidan av trosorna. Hittade denna nedan vilket stämmer in på vad jag vill ha. Snygg eller inte?
Jag är grymt tidigt ute, men jag tycker redan det börjar ta slut på internetshoppen!

image1378

Nyheter hos Cubus

Varför finns inte Cubus i Malmö-området? Eller har jag fel?
De har ju så grymt snygga och billiga kläder. Tycker jeansen nedan är såå snygga. Jag som är ute efter ett par exakt likadana. Riktigt slimmade jeans i en ljus jeansblå färg. Grymt snyggt till våren med en skinnjacka till!

image1377
Kollage från aftonbladet.se

Idéer!

Två saker jag ska funderapå till nästa vecka då de kontaktar mig igen från Spotlight!

1. Domännamn. Alltså vad ska webb-adressen vara till min blogg. Förslag?
2. Design till min blogg. Någon blogg med fin design som jag kan få lite inspiration från? Tips? Idéer? Länka!





Presentationen av min blogg!

image1376


Tack som fan ni som röstat! Utan er hade jag ju inte vunnit. TACK TACK TACK!

Vinsten!

  • Vi på Spotlight tillsammans med alla läsare har valt ut 30 vinnare bland över 2500 bidrag
  • Alla vinnare kommer att få en ny unik design av sin blogg
  • Vi kommer "coacha" vinnaren med tips, idéer och innehåll m.m till sin blogg
  • Vinnarna kommer promotas via Spotlight-nätverket samt för andra intressenter som tidningar, internet och tv
  • Nya funktioner kommer implementeras på bloggarna, exempelvis nya och spännande tävlingsfunktioner, röstningsfunktioner, bloggchatt, uppladdning av filmer
  • Vinnarna kommer få ett eget unikt domännamn, gratis webhosting och personlig support
  • Vinsten för varje enskild vinnare kommer mostvara ca 25.000 kr
  • Allt kommer vara helt gratis! ;)

Jag vann!!!!!

Jag vann spotlighttävlingen!!!
Jag vann jag vann jag vann!!!

image1375


Skor + jag = sant

image1374

Hmm. Innan idag när jag skulle ut på promenad med hunden la jag märket till hur många skor jag har. Förstår inte varför jag fått sån dille på skor? Detta är inte alla mina skor heller, många är undanstoppade. Ett par är påväg hem till mig från Haléns också. Jag har väl aldrig tyckt om att shoppa skor?! Det måste ha kommit nu det senaste året...

Vardagssnygg

image1372

Shit, shit, shit vad hon är snygg. Speciellt hennes hår... gud, ge mig! Älskar hennes avslappnade men ändå så snygga stil. Looooooove!

Några frågor

En sak jag funderat över ett tag är om kokosflingor är bra eller dåliga? Jag vet att all mat är okej i lagom mängd. Men jag tänkte på fettet? Är det omättade eller mättade fetter? Kokos är egentligen något jag aldrig tyckt om, men jag tänkte att jag skulle prova det någon gång på gröten eller smoothien. Bara för att se om jag ändrat uppfattning, för det ser ju riktigt gott ut att strö på en fruktsallad t.ex!

image1370

En annan fråga jag har är om det finns något "smör" som inte smakar smör. Okej, det lät riktigt konstigt, men allvarligt. Finns det något som inte smakar så fett? Något jag kan byta ut det vanliga smöret till? Mjukost finns ju... men det är inte jättegott och sen är där inte så mycket fett i de flesta. Tips?!

image1371

Sandaler

image1373
image1369

Det absolut trendigaste att sätta på fötterna i sommar är sandaler. Själv har jag köpt ett par från Ellos. Dessa ovan är från Vagabond! Det lär inte vara svårt att hitta ett par i skobutikerna.
Vad tycker ni om trenden?

Lunch, 7 Mars

Biff á la lindström med moghrabaih, grönsaksblandning, soltorkade tomater, oliver och en klick kesella.
Moghrabaih är samma sak som couscous, fast stora kulor. Jättegott faktiskt! Föredrar couscous, men detta är i alla fall ett annat alternativ.
Nu ska jag bege mig ut på en promenad med min hund. Puss!
image1368

Fredag

Godmorgon!
Gud vad bra jag sov inatt. Tror inte jag vaknade en enda gång faktiskt. Släckte lampan redan klockan 9 för jag var så trött. Men jag behövde väl det!
Vet ni?! Idag avgörs vinnarna till Spotlight tävlingen!! Jag är faktiskt lite nervös. Det står att de ska ringa och skicka mejl om man vunnit. Undra vad som händer om man vinner! Riktigt pirrigt ju. Hoppas nu jag är en av vinnarna, annars blir jag ledsen, hihi. Har faktiskt aldrig vunnit något stort förut...

Skulle egentligen träffat Fanny idag, men hon skulle tydligen träffa någon annan. Så det får bli på söndag istället. Så idag ska jag bara vila och samla energi. Nästa vecka ska jag ju börja gå upp i tid, vilket ska bli roligt men också jobbigt. Ska faktiskt fixa "matlåda" till de dagarna jag jobbar till 4 på eftermiddagarna. Så slipper jag komma hem på lunchen och stressa om vad jag ska äta (och inte äta.....).

ÅÅÅÅÅÅÅH vad skönt med helg.
Håll tummarna för mig i tävlingen!!
Pusss

Frukost, 7 Mars

Boveteflingor med havremjölk, bananskivor, linfrön, äpple och en vitamintablett (järn + c-vitamin).
Köpte Boveteflingorna igår, tyckte de såg spännande ut och jag hade inte testat dom förut. De var okej, smakade som vanliga corn flakes. Säkert godare till någon yoghurt!

image1365

Besöket på kliniken

Jag hade gått ner 2 hg. Och jag som skrev imorse att jag var helt säker på viktuppgång. Jag blir rädd för mig själv när jag har så fel. Att jag aldrig lär mig! Jag har ju varit med om detta förut. Man går lättare ner i vikt om man äter bra. Minns när jag var nere på 45 kilo. När jag började äta hyfsat bra då, och regelbundet, då gick jag istället NER i vikt! Måste trycka in det i skallen nu, för jag vet ju att det är så det fungerar.
Annars gick samtalet bra! Min behandlare var så glad över att jag verkligen kämpar på! Att jag tagit dessa framsteg jag tagit på kort tid. Känns skönt att hon blev glad!
Min behandlare ska ju bytas ut ett tag, eftersom hon ska ha barn snart och ska vara ledig pga det. Vi bestämde i början av hela behandlingen (för 1½ år sen) att sista gången skulle vi ut och äta pizza tillsammans. Så den 2:a April ska jag, mamma och behandlaren ut och äta pizza!! Jag har inte ätit det på fleeera år! Känns pirrigt och roligt mer än skrämmande. Men visst känns det lite läskigt också, det går inte att undvika. Men jag kommer klara det galant!

Förresten, har inhandlat vitamintabletter eftersom min behandlare tyckte jag skulle börja med det igen. Jag berättade att jag känner mig jättetrött hela tiden, och hon tror det kan vara vitaminbrist.
Nu ska jag gå och duscha, ta en vitamintablett och mysa framför tv:n. Är SÅÅÅ trött.
Kram till er och tack för alla tips ni ger mig!!

image1364

Äntligen!

image1363

 Topshop shippar till Sverige!!! Som jag längtat.
Wohooooooooooo!

Hjälp mig!

Nu har jag fått en jädrans massa kommentarer om hur fel jag äter. Så fort jag inte har smör på mackan blir det ett himla liv om varför i hela friden jag inte har det. Grejen är den att jag inte tycker det är gott. Det enda smörliknande jag tycker smakar okej är ett från lätta, men som inte finns där vi handlar. Vilket betyder att vi sällan har det hemma. Kan vi sluta disskutera smör på mackan nu? För att bli frisk från anorexia behöver man inte äta saker man inte tycker om, bara för att de är nödvändiga. Man får väl helt enkelt komplettera det med något annat! Jag har lagt upp EN bild på två smörgåsar jag åt en morgon, och ja, det var fettsnåla pålägg. Men jag har inte alltid samma pålägg heller.

Min lunch idag var tydligen inte heller perfekt, för kalcium ska man inte äta tillsammans med järnrika livsmedel. Nähä, ett till fel. För lite kolhydrater...? Okej, men jag gjorde en portion bulgur efter paketets baksida.
Jag åt inget till min blodpudding. Okej, vad ska man då ha till? Min familj har alltid bara ätit blodpudding tillsammans med lingonsylt och grönsaker som riven morot m.m.

Jag säger inte att ni inte ska kommentera min mat. För det vill jag!! Men jesus vad förvirrad jag blir när allt jag äter blir fel, hur mycket jag än anstränger mig.

Tänk på att jag gjort dessa framstegen sen i måndags:
Jag har gått från 3 mål per dag till 4.
Jag väljer produkter med mer fett än förut.
Jag försöker äta varierat.
Jag har börjat med lagad mat till lunch istället för bara frukt som jag åt innan.

Många av er verkar ju ha en himla koll på exakt vad man ska äta. Så informera mig! Någon sa ju att jag inte äter nyttigt, okej, hur ska jag äta då? (Bortsett från fettet som jag jobbar på och redan vet om att jag äter för lite av).

Ett par skor

image1362
Dessa ska jag köpa. Grymt fina, älskar färgen också som passar fint nu till våren.
699 kr hos Scorett!

Dagens lunch

Spenatbulgur med quornbitar, tzatziki, oliver, paprika, tomat och pepperoni.
Tog mig 10 minuter att laga detta. Riktigt gott är det!
La till oliverna för fettets skull, så eloge till mig! Visst är det järn i spenat? Jag försöker verkligen få i mig mer järn, just för att min mens fortfarande är borta och man fryser lätt om man inte äter tillräckligt. Vet att ämnesomsättningen blir bättre om man äter tillräckligt med järn, vilket jag inte tackar nej till!
image1361

6 Mars

Godmorgon! Allt bra?

Jag mår hyfsat. Det är ju dags för kliniken idag, vilket jag inte ser fram emot precis. Inte vägningen i alla fall, men att träffa min behandlare känns bra. Jag är 99% säker på viktuppgång. Jag måste ha gått upp. Det både känns och ser ut som det. Men som jag brukar säga, jag ska inte tro så himla mycket. Så nu glömmer vi det!

Ikväll ska en vän komma hit, bara prata och mysa. Ska bli trevligt!

Förresten, är det någon här som brukar lyssna på NRJ in the morning? Jag ääälskade de gänget som var där innan, positiva Fredrik och dom. MEN nu har de bytt!! Jag verkligen hatar de nya. Tycker de är riktigt löjliga! Knappen och Hakim. Please! Igår prata de bara om massa snusk, typ att de kissat i duschen och grejer, hur kul är det att veta? Jaja, någon som håller med/inte håller med?

Frukosten idag bestod av 1 dinkelfralla med kesella och den andra messmör, grönsak och några färska dadlar. Helt okej frukost! Energirik och mättande. Förut varierade jag sällan mina frukostar, det blev oftast typ en liten skål flingor, äpple och en knäckemacka. Det är bättre att variera och prova på nya goda grejer! Jag vill verkligen äta bra också... men det är så svårt att äta tillräckligt. Kanske inte ni tycker, men jag! Hoppas det blir lättare och lättare nu till våren. På vintern blir jag så deppig när allt är mörkt och kallt.

Ni får ha en bra dag!
Pussar
image1358
 Någon mer än jag som tycker om messmör?
Det är järnrikt vilket är ett stort plus. Gott och nyttigt, även ifall det är sött. Där är faktiskt bara 5% tillsatt socker, vilket inte är mycket!

Heeej sweethearts!

Fikan med Rebecca var supermys. Hon är en så söt person, både insida och utsida! Vi satt på waynes i Malmö (den på gågatan). Jag drack en smoothie, som var helt okej men jag gör godare hemma! STORT minus var att den kostade 34 jävla kronor. Trodde först de skämtade... 34 kronor för en blandning av lite yoghurt och frukt, det är de inte värt!!! Max 20 spänn alltså... smoothien kan ju inte vara värd mer än 5-10 kronor! Jaja, vi hade mysigt i vilket fall!

När jag kom hem hade mamma fixat en jättegod middag. Quornbitar med pitabröd, tzatziki, tacosås och grönsaker. MUMS!

Är på bra humör idag! Helt underbart. Hoppas det håller i sig. Imorgon ska jag dock till kliniken och väga mig... VILL VERKLIGEN INTE! Jag är livrädd...
Men på kvällen kommer en vän hit och myser. Ska bli roligt att träffa dig igen sötnos!

Missa inte Top model ikväll!! Det är dags för makeovers, vilket är något av det roligaste i hela serien. Har dock redan sett säsong 9, men det skadar inte att se igen.
Hoppas ni mår fint! PUSS!

image1357

Nyklippt

Som sagt, skulle inte klippa något speciellt. Men nu är i alla fall mina slitna toppar borta, och ca 1 dm kortare hår. Längtar tills jag ska bleka mitt hår ännu mer!! När det nu blir? Vill nuuuuuuuuuuuu!

image1356

Godmorgon!

Onsdag idag. Det betyder att jag ska klippa mig efter jobb! Shit vad spännande, även ifall jag inte ska göra något drastiskt precis. Ska klippa bort lite av det slitna och tunna ut lite, lite med en hårkniv. Kommer nog bli snyggt! Ska låta luggen vara också, eftersom jag vill att den ska växa ut. Har snelugg nu, vilket är snyggt. Undra när jag kan bleka mitt hår igen? Vill göra det snart! Kanske om en månad, så har mitt hår vilat i 2 månader sen förra blekningen. Det måste räcka!
I eftermiddag ska jag fika med Rebecca. Ska bli jättetrevligt! Så sjukt längesen vi sågs nu. Ska mysa på nått café med lite fika och prata. Kanske waynes coffe och ta en av deras smoothies? Det är ju såå goda!

Förresten, jag får panik av detta kalla vädret. Det är frost och lite, lite snö ute! Fan fan fan. Jag vill ju kunna ha mina snygga vårkläder, inte stora feta jackor och jobbiga tröjor som sticks. Blä på vintern!

Hoppas ni får en fin dag! Solen skiner ju i alla fall, vilket är ett stort plus. Återkommer när jag klippt mig! Hihi.
Puss & kram

Frukost, 5 Mars

image1355

ÅÅÅÅH!!

Kul att folk snor mina kollage då?!?!



Matlagning och tv

Vad många mat-inlägg det blivit idag, hehe. Men jag tycker det är roligt! Kanske lyckas inspirera er också lite? Hoppas det!
Nu ska jag snart laga middag. Kanske fotar det också, haha! Men jag ska göra en riktigt god sallad med massor av olika grönsaker, bönor och grejer. Först ska jag duscha, vilket jag inte kommer orka ikväll. Ikväll är det ju först Dr. phil som ska handla om människor med helt sjuka fördomar mot andra. Typ kvinno och mans-hatare. Helt sjuka! Sen är det Gossip Girl, och till sist I huvudet på gynning. Wonderful!
Förrsten!! Jag höll på att få spel innan, för plötsligt börjar det SNÖA! VA?! Första gången detta året det händer här nere. ÅH, jag som vill ha vår och värme. Tack och lov la sig inte snön, så det är redan borta. Har det snöat hos er också??

Ha en bra kväll! Puss o kram

Urban Outfitters

image1352

Blommigt hos Urban Outfitters. Love it! Speciellt kjolen i mitten. Eller nej, hela outfiten är sjukt grym!

Mellanmål

image1354

Sjukt god smoothie med jordgubbar, havremjölk, päron och kanel.

Bakat

Brytbröd med äpple, kanel och solrosfrön istället för hasselnötter.
Det doftar underbart i hela huset! De ser otroligt goda ut, och jag hoppas de är goda. Ska servera dom till salladen ikväll. Hoppas de är lika saftiga och goda som de ser ut att vara!


Deg
image1347

Jäsning
image1348

Solrosfrön på
image1349

Klara!
image1350

Receptet hittar du här

Bakning pågår!

Nu ska jag baka dessa brytbröd med äpple, kanel och hasselnötter. Kommer skippa nötterna så även mamma kan smaka! Kanske blir gott med solrosfrön eller sesamfrön?
Receptet finns här!

image1346

Lunch

Blodpudding med lingonsylt, färsk spenat, tomat och en kiwi.
Jag älskar blodpudding! Gott men ändå så nyttigt med massor av järn, vilket jag behöver.

image1345

Tisdag, godmorgon!

Som ni ser i det förra inlägget är frukosten avklarad, och det kändes inte så hemskt faktiskt. Tvärtom! Nyttigt, näringsrikt och gott. Jag får ju nästan mer ångest när jag äter mina jäkla dadlar, och stora sallader med keso och kyckling. Mättnaden då blir jättehemsk. Känner mig stor och svullen, alldeles för mätt och illamående.

Jag har funderat på en sak lite. Jag är ju jätteintresserad av mat och näringslära. Kanske jag skulle ta en kurs i det, plugga till att bli dietist? Har länge, länge velat det, men inte riktigt tagit chansen och verkligen gjort något av de tankarna. Någon här som tänkt i samma banor? Någon som kanske läser/läst till dietist?

Idag när jag kommer hem från jobb ska jag först ta en promenad med hunden, vilket jag brukar strunta i och bara släppa ut henne i trädgården. Efter det blir det lunch, och sen hade jag faktiskt tänkt baka. Något av alla recept på Nlife vill jag göra. Älskar alla hennes recept. Så goda och nyttiga med spännande ingredienser.
Något bröd ni bakat från hennes hemsida? Det ska vara enkelt och inte ta för lång tid. T.ex att blötlägga något i flera timmar innan man kan börja baka. Det står jag helst över.

Känner mig på topp idag! Helt positiv inställning jag fått. Jag vill verkligen klara av detta nu, och må bra på riktigt! Känna hur träningen ger resultat på ett positivare sätt. Jag har faktiskt fått muskler på benen, rumpan, armarna och lite på magen. Men med rätt mat blir nog resultaten ännu bättre! Funderar också på om jag skulle ta och börja på något? Kanske pilates, yoga eller något? Det verkar himla kul.

Nu ska jag ta mitt goda humör och göra mig iordning. Hoppas ni mår bra!
Slängpussar!

Frukost, 4 Mars

Havregrynsgröt med mango, banan, linfrön, havremjölk och kanel.
Supersmarrigt måste jag erkänna. Längesen jag åt gröt också, vilket jag ÄLSKAR! Mättnaden är helt okej, känns tungt för magen men jag tror det går över ganska snabbt. Gröt håller en mätt länge utan att kännas alltför obehagligt.
Till detta drack jag en kopp te, Rabarber/grädd.

image1344

Tv-kväll

Nu ska jag aktivera vovven lite, gömma godisar i ett mjölkpaket. Sen slänga mig på soffan och se på Janice Dickinsons bootcamp som börjar 21:00 på tv400. Älskar det! Till och med min mammsi tycker det är kul. Hihi! Ha en underbar kväll, och tusen tack för alla stöttande ord ni ger mig. Det ger mig kraft!

Puss och kram!

Matdagen

Frukost: Havregrynsgröt med banan, mango, linfrön, havremjölk och kanel. En stor kopp te.
Lunch: Blodpudding (love it!) med lingonsylt, sallad, en clementin (c-vitamin), ett stort glas vatten.
Mellanmål: Smoothie - ½ päron, frysta bär, 1 dl havremjölk.
Middag: Sallad - Kassler, pasta (?), ägg, olika sorters sallad, en brödbit eller knäckebröd med pålägg, ett stort glas vatten.

Har skrivit med vatten också eftersom jag är riktigt, riktigt dålig på att dricka ordentligt. Jag har varit uttorkad flera gånger så att det kunnat påverka mitt hjärta, lever och njurar.
Mellanmål har jag inte ätit på riktigt länge, därav en lite smoothie. Det enklaste att börja med.
Middagen är jag inte säker på. Mamma hade skrivit ner sallad på vår veckomeny, och har för mig att hon sa att vi skulle ha kassler i. Pasta brukar vi inte ha i, men kanske denna gången? Ägg är ju tydligen supernyttigt... så ska trycka i mig ett, eller ett halvt. Knäckebrödet till, vad ska man ha på egentligen? Ost kanske?

Tips är alltid välkommna, men imorgon kommer jag äta såhär (hoppas jag).
Vet ni fler bra inspirerande hemsidor eller bloggar med tips på nyttig och god mat?

image1343

Bilder från Nlife.se

Tips och inspiration till att äta bättre

Har suttit och kollat in denna bloggen i säkert 1 timme nu. Så mycket inspiration jag får till att äta bra. Nyttigt och bra. Jag pallar inte sitta här och käka mina (förlåt) jävla bönor med sallad och få ont i magen av allt jag stoppar i min mun. Jag orkar inte! Mina hungerkänslor är återigen helt fucked up eftersom jag slarvat så mycket på sista tiden. Varför ska jag göra såhär mot mig själv liksom? Vill jag inte leva, få barn, jobba och leva livet precis som alla andra? Jo! Jag vill leva, jag vill inte dö. Och det är fanimej precis det man gör utan mat. Det går inte att leva eller vara lycklig. Okej, jag lever väl, kroppsligt sett, men inte psykiskt! Jag orkar inte må dåligt längre. Jag orkar inte ha ångest över mat, ångest över min kropp som egentligen inte ens är tjock. Jag orkar inte ha en sjuk kroppsuppfattning eller bry mig om hur jag ser ut 24/7.

Undra hur länge jag känner såhär. Det brukar vara i ca 10 minuter, sen ångrar jag mig och skiter i vilket. Påminns hur fruktansvärt svag jag är som inte kommit ur mina ätstörningar ännu, och säkert inte kommer göra det denna gången heller. Jag är snart 20 år, och har haft ätstörningar sen jag var 12. Inte anorexia sen jag var 12, utan det kom senare. Från början hade jag "bara" ett sjukt förhållande till mat.
Skriver ner ett matschema för morgondagen nu, skriver ner det här sen. Okej?
Stötta mig! I need it.

Brunt, brunt, brunt!

image1342

Bruna accessoarer från asos. Brunt är så grymt fint, funkar till allt. Vinter, vår, sommar och höst. Tycker speciellt om väskan och de ljusbruna höga pumpsen. Öppen tå är SÅ snyggt!

RÖSTA PÅ MIG!

Skämma bort mamma

Jag har alltid drömt om att åka till Thailand. Kristallklart vatten, sol, värme, underbara människor, god mat och total avslappning. Igår när mamma och jag var ute och promenerade, berättade jag för henne om mina planer. Eftersom jag har ett jobb nu, och ska gå upp i tid, så ska jag spara nästan allt jag tjänar. Välja bort shoppingen och satsa på en resa till mamma, min lillebror och till mig själv. Jag vill bara skämma bort mamma lite, göra något tillsammans allihopa, njuta, komma ifrån vardagen lite och tänka på oss själva. Vi hade behövt det allihopa, men vi har aldrig haft råd förut. Så jag tänkte, att nu när jag fått jobb kan jag utnyttja det till 100%. Jobba över så mycket jag kan, spara pengar och strunta i onödiga utgifter.
Tänk så mycket min mamma gjort för min skull, nu vill jag ge något tillbaka!

Så Thailand är dit vi ska. Många har ju varit där, det är ett riktigt populärt resmål. Så tipsa mig nu om de bästa och vackraste ställena, där man har naturen utanför hotellrummet, havet ett stenkast ifrån och en lugn och harmonisk atmosfär.

Ge mig tips, tips, tips!

image1341

Du är inte tjock!

Jobbade över en timme idag. Är så himla seg på nått konstigt sätt. Känns inte som jag är mig själv. På jobb fråga de om jag var trött, och ja det är jag väl. Men jag känner mig mer... borta på nåt sätt. Kan knappt förklara!
En sak jag la märket till innan var att jag har ett blåmärke, längst uppe på ryggen, över en knota. Precis som att jag lutat mig och att det skurit in i skinnet. ÖÖH! Det låter så jäkla sjukt. Ibland tänker jag "varför är jag så dum i huvudet?".
Igår när min killkompis var här, frågade han om jag verkligen tycker jag är tjock. Jag sa att jag väger mindre nu än första gången vi träffades för typ 5-6 år sen. Han blev riktigt förvånad! Och ja, hade det varit någon annan än jag själv som sagt så, då hade jag också blivit chockad.
Han bad mig ställa mig upp så han kunde gissa hur mycket jag väger. Han sa 48 kg. Va? Jag sa "nej jag väger mer". Det är ju inte många kilon mer jag väger, men ändå blev jag på nått sätt förvånad att han sa ett så lågt tal. Han sa flera gånger "Cornelia, du är inte tjock!!".
Det gick in lite att andra inte ser mig som tjock... men det är svårt när jag själv ser tvärtemot. Och FAN vad dum jag känner mig när jag sitter där och säger att jag känner mig tjock, när jag VET att jag inte är det. Jag låter så sjukt korkad. Men det är ju en del av sjukdomen... och något jag verkligen måste jobba på.

Har ni varit med om liknande situationer? Liksom att någon sagt något som öppnad ögonen för er?
Berätta!

Face Hunter

Jag älskar Face Hunter. Så himla grymma människor som klär sig kreativt och använder sin egna fantasi. Tänk om man hade vågat lite mer. Alltså att bara skita i vad alla andra tycker!
Här är några av mina favoriter!



Grym inspiration!!!


Måndag 3 Mars

Sovit gott inatt? Själv drömde jag en massa vilt som jag inte kan minnas nu. Man drömmer ju varje natt, eller hur? Undra varför man drömmer... haha.
Jaha idag blir det några timmars jobb, sen hem och då är jag ensam hemma. Så himla skönt! Ska nog sova lite middag senare. Tycker det är grymt skönt att ta en liten powernap så mitt på ljusa dagen, efter en lång promenad och framför tv:n i soffan med hunden i famnen. Mys!

Tänkte på en sak också, som stör mig nått otroligt. Jag läser ofta Kenzas blogg, och visst har hela grejen gått överstyr? Nu har Schulmans uttalat sig om henne, skrev en massa taskiga saker som inte ens var sanna. Kenzas pappa läste det och ringde Schulmans.
Och nu kan man se i deras blogg, någon dag efteråt, att Schulmans har lagt upp en bild på sig själv med en blåtira och skriver att det var Kenzas pappa som gjort det. Är det inte att gå över gränser? För det var inte sant, och det medgav han i ett senare inlägg. Men så gör man för helvete inte. Hur gamla är dom egentligen? Fick de inte vara barn när de var yngre? Vad har fått dom att vara så pass omogna som de är? Kenza får ju en massa inlägg som att "åh kenza, slog din pappa Schulman, fyfan vad sjukt!!"... roligt? Nej!! Inte det minsta.
Jag tror Kenza har tröttnat mer och mer på bloggandet, och det verkar som att hon inte mår så bra längre. Hon är ju för tusan bara 16 år, men ändå så omtalad och populär bland många.

Jaja, skriv gärna vad ni tycker om hela grejen, om ni nu läser hennes blogg.
Nu måste jag duscha! Puss och ha en bra dag!

Sista dagen att rösta!



Nu är det sista chansen att ge mig en röst i denna tävlingen! Den avslutas klockan 20:00 ikväll.
Rösta, rösta, rösta på mig!

Inte mycket bloggande

Nej denna söndagen har jag inte skrivit så mycket. Är riktigt trött nu och ska snart sova. Har träffat en killkompis ikväll. Bara suttit och pratat i typ 2½ timme. Myspys. Typ den enda killkompisen jag har som jag litar på. Har nog nämnt det tidigare att jag har svårt för att lita på killar... tråkigt, för det finns faktiskt dom som är underbara!
Nu håller jag på att kissa på mig av teet jag drack innan. HAHA! Vi hörs imorgon sötnosar! Puss och godnatt

Bonnie Tyler - Turn Around



Älskar att sjunga denna låten. Den är så himla fin! En av mina favoriter som liten. Visst är den underbar?!

Hur ska jag klippa mig?

På onsdag ska jag ju klippa mig. Tänkte något i stil med Nicole Richies frilla! Vad tycks? Ganska snyggt va? Tycker det är en fin längd, och så har jag redan en sån lugg som henne. Har ni andra förslag på snygga frisyrer? Länka i så fall till bilder!!

image1335

Hetsätning

Det var någon som frågade mig häromdagen (på bloggen) om jag har hetsätit någon gång. Hetsätit har jag inte, för det menas med att man äter kopiösa mängder mat, slänger i sig det på kort tid och inte kan sluta. Det är liksom inte hetsätning om man äter t.ex 3 portioner mat, eller helt enkelt äter mer än man "planerat" eller tänkt sig.
En hetsätare kan äta upp hela skafferier, baka sig en hel sats bullar och äta själv, kräka upp det och sen fortsätta.
Men överätit har jag gjort, vilket betyder att man t.ex ätit fastän man är mätt. Man känner ett sug efter mer, mer, mer. Förut, när jag var typ 14-15 år, och precis hade börjat svälta mig och tänka överdrivet mycket på mat, då kunde jag ibland få sånna grymma sug efter mer mat att jag kunde stå och äta lite från olika saker som fanns i köket. Tog en bit bröd, några skedar keso, en sked sylt, lite yoghurt, en bit frukt, en näve flingor osv. Sen efter det få grym ångest och kompensera det med träning. Spytt har jag ALDRIG gjort, vilket jag är så glad över att jag aldrig "lyckats" med. För visst har jag försökt, men jag har stor fobi för spyor och det är jag banne mig glad för...

Min största rädsla är att börja hetsäta. Jag tror många med anorexia känner igen sig i det. Att man inte vågar börja äta för att man är rädd att "tappa kontrollen" och äta stora mängder mat och gå upp i vikt och tillslut bli överviktig. Jag är i alla fall skiträdd för det, även om jag har kunskaperna att det inte händer sålänge man äter tillräckligt mycket och regelbundet. Det hemska suget får man ju när hjärnan skriker efter näring, speciellt kolhydrater som är hjärnanas "bensin". Det blir liksom "kortstlutning" i huvudet och det enda kroppen vill och behöver är snabb energi. Därför hetsäter man oftast bröd, kakor, pasta, godis och annat. Man brukar ju inte känna ett stort sug efter tonfisk t.ex.

Jag har inte så mycket erfarenheter av hetsätning, så har jag skrivit något galet eller om ni vill tillägga något så varsågod!
Förresten, godmorgon på er! =D

image1334

Retuchera bilder

image1333

Inte jättestor skillnad mellan bilderna. Men man ser att jag jämnat ut hyn lite. Tycker inte man ska överdriva heller så det ser konstigt ut.
Men vill ni också retuchera bilder, ladda ner detta programmet!
Photoshop funkar ju lika bra. Jag har båda två, men jag förstår lite lättare i det andra programmet. Det är gratis också!!
Enjoy!

Vårnyheter!

image1331

Vårnytt hos Monki. Kolla in deras hemsida för med inspiration! Jag älskar linnena mest, helt underbara färger ju! Avslappnat och snyggt. Tufft med ett tunnt skärp i midjan också! Letade som en dåre efter det på min shoppingrunda, men hittade inga alls! Inte på h&m, lindex, bikbok, Zara... vet ni någonstans? Kanske någon internetshop?


Shoppat



Kofta från Bikbok 249 kr
Oversize t-shirt från Bikbok 149 kr
Smink från L'oréal, Concealer och Rouge 115 kr och 100 kr
Skipants från Lindex 89 kr
Och så beställde jag de underbara skinnballerinorna från Haléns, 249 kr

Hittade en grymt fin jeansjacka på Bikbok också, som satt super! Men det får bli ett senare köp.
Var inne på "Accent" också, den nya kedjan som verkar hänga ihop med Wedins, de hade grymma väskor! Ville ha alla typ... mmm!
Hoppas ni mår bra! Ska se på film nu. Puss!

Glöm inte sötnosar!


Glöm inte att rösta fram min blogg i Spotlight-tävlingen!
Stort tack!

1 Mars

Jippie! Solen skiner och fåglar kvittrar. Nu är våren här på allvar! Känns helt sjukt, och jag blir så jäkla lycklig av våren. Ett stort plus att man kan klä sig i snyggare kläder nu. Skinnjacka, pumps eller ballerinor, tunikor till leggings, fina sjalar och snart åker banne mig solbrillorna också fram! Tror jag ska satsa på ett par vanliga pilotbrills , för typ 99 kr på h&m. Tycker det är lite onödigt att lägga ner stora pengar på ett par solglasögon. Antingen tappar jag dom eller så krossas dom i handväskan.
Eller varför inte ett par wayfarers? En billig variant då. Brukar väl finnas på h&m också?

image1324

Just det! Såg ju på Stardust igår, och måste säga att den var ju riktigt bra! Både spännande och rolig på samma gång. Skrattade flera gånger faktiskt. Speciellt åt geten!! HAHA! Ni som sett den förstår nog vad jag menar. Ni andra, se den!
De andra filmerna orkade jag inte se igår, får bli idag istället. Vill i alla fall se Kärlek på menyn, för den verkar vara en sån film jag tycker om.
Så vad händer idag då? Jag ska in till Malmö sen. Roa mig lite, kanske shoppa också. Det kan jag verkligen aldrig få nog av... det finns alltid något som fattas! Ska speciellt kolla in Indiska, har sett en jättefin randig top och en ljusrosa tunika som jag vill ha. Den randiga toppen har även setts på Elin Kling! En av mina största inspirationskällor. Hon är snygg i allt hon klär på sig.
Nu ska jag ta en dusch! Förresten, shit vad tidigt jag är uppe! Men jag är en morgonmänniska. Älskar att sitta och ta det lungt innan man drar igång.
Vi hörs senare! Puss puss!


RSS 2.0