Min tur att önska er...



Ha en underbar kväll och start på det nya året! Tack för alla fina och underbara kommentarer jag fått idag. Vi hörs nästa år! Puss

Året som varit

Sista dagen på 2008. Ja, jag tjatar med herregud vad skönt det är. Äntligen en ny siffra i våra kalendrar. På något sätt kan man lägga detta året bakom sig när det firas in ett nytt, eller hur? Vad ska ni göra allihopa idag/ikväll? Blir det fest och sup eller bara middag och mys?
Själv ska jag äta en god middag med några nära, sen blir det ut på stranden och se raketer och skåla med champange. Fanny ringde precis och sa att hon har vinterkräksjukan. Stackars liten! Usch, det vill jag verkligen inte få. Undra hur lång tid det smittar?

Jag har nämnt flera gånger att detta året har varit det värsta i mitt liv, och ja, det har det. Hittills i alla fall. I början av året blev mitt lilla kusinbarn dödssjuk. Kände oss hjälplösa och det var riktigt hemskt. Inte alls långt därefter dör min familjs närmsta vän. En oerhörd chock som faktiskt fortfarande knappt lagt sig. Det var den första nära som jag någonsin förlorat. I somras var vi på begravningen, vilket var otroligt fint men ordentligt känslosamt. Sådana känslor har jag aldrig upplevt förut i samma kraft. En sorg som känns i hela kroppen och själen.
Under sommaren blev jag sämre i min anorexi. Jag blev sjukskriven från mitt jobb och livet kändes ovärt att leva. Planerade att ta mitt liv och avsluta allt lidande flera gånger nu i höst. Har aldrig haft så starka självmordstankar förut. Nu i vinter har mord, anfall och död varit vardagsmat. Något jag valt att inte dela med mig av i bloggen.

Det har hänt mer saker, men det blir nästan obetydligt att räkna upp allt. Kan väl sammanfatta med att detta året har varit jobbigt, minst sagt.
Därför tycker jag det är så otroligt oförskämt att vissa av er har mage att skriva massa elaka saker till mig. Såklart anonyma. Vad vet ni om mig egentligen? Ingenting! När ska ni inse att man har ett liv bortom bloggen? När ska ni växa upp och lära er låta människor vara som de är? Göra som de vill, skriva vad de vill? Vem är det egentligen som inte har ett liv? Ja inte är det jag som sitter och läser en blogg och skriver kränkande kommentarer!! Hur har ni tid och ork?

År 2009 ska bli ett bra år, det har jag sagt förut men det är värt att nämna igen. Om 56 dagar sitter jag på stranden nedan och njuter av livet. Dricker en fruktdrink, fotar, skriver i sanden, matar fiskar och blir brun som en pepparkaka av solen. Det ni!!
Annars har jag planer på att utbilda mig till makeup-artist. Har äntligen bestämt mig för att det är något jag vill satsa på! Tror det kan bli riktigt bra. Jag älskar ju att skapa, måla och allt som har med smink att göra. Något kreativt helt enkelt!

Förresten, har ni några nyårslöften i år? Jag funderar fortfarande på mina. Ska inte sätta för svåra löften heller, det blir aldrig bra. Det ska vara realistiskt!
Puss på er!

Näst sista dagen

Näst sista dagen på det sämta året i mitt liv. Tjohej! Låt 2009 bli ett bra år. Ett år då jag ska resa, uppleva, utbilda mig och skapa en framtid. Det ska bli skönt, även ifall jag inte har så höga förhoppningar. Det har jag haft tillräckligt i mitt liv, utan resultat. Men thats life. Alla drömmer. Vissa drömmar går ju tack och lov även i uppfyllelse.

Denna dagen har varit så tråkig. Riktigt slö har jag varit, men av någon anledning har jag varit det ett bra tag nu. Matt i kroppen och själen. Allt som händer omkring mig och allt som händer inuti mig. Tillslut orkar man inte mer och kroppen vill bara vila ett tag. Det märks otroligt tydligt på mig. Mitt humör har varit hemskt de senaste dagarna. Ibland låter det som att jag vill ha ihjäl någon, helst mig själv. Det är någon ilska i mig som bara växer och inte kan kvävas längre. Allt måste ut! Skrika som Ronja rövardotter gör. Vårskrik.

Skulle kunna gå och lägga mig nu. Men nej! Ska först se lite tv och sen äta kvällsmål. Viktigt, viktigt. Kolla bara in smoothien jag gjorde innan idag! Yummy. Den var riktigt god. Mjölk, banan, blåbär och kanel. Smoothies är något av det bästa jag vet. Jag brukar inte göra det på bara mjölk, men det blev jättegott! Mjölken skummade sig liksom. Smarrigt.

Nä tv nu. Pussar!

The city



Den nya serien är här med Whitney från The Hills. Ska bli kul att titta på. Jag tror denna serien är bra faktiskt, Whitney verkar ju vara en så söt tjej! Snäll, omtänksam och alltid glad. I alla fall vad vi fått se från The Hills.
Någon som tänker följa? Titta på första avsnittet här!

H&M vårmode 2009



Åååh äntligen! Ser ni? Färger! Tunna kläder! Bikinis! Blommor! Vårmodet är här. Tycker verkligen h&m lyckades med årets kollektion. Vill ha en massa saker där redan! Baddräkten är jag galet sugen på! Finns som bikini också. Megafin.
Vill ha vår och sommar nu!

Färgglatt

En liten fika jag åt för några dagar sen. Gillar färgglad mat som ni kanske ser. Fryst mango är som godis tycker jag! Riktigt smarrigt att låta det smälta i munnen lite innan man tuggar. Yummy.


Ingen shopping & dåligt humör

Det var den shoppingen det. Hittade absolut ingenting! Riktigt besviken är jag, men fy vad fula kläder det finns överallt. Jag har god lust att ta en weekend till New york och shoppa SNYGGA kläder. Jag hittar verkligen aldrig något jag vill ha eller behöver här i Sverige. Eller himla sällan i alla fall. Jag var t.ex ute efter ett rött diadem. Hur svårt kan det vara liksom? Eller jo, jag hittade ett. Som kostade 200 spänn!! No way. Ingen jacka hitta jag heller, inga byxor och inte heller pumpsen från Bianco. Grr!

Mötet på Idun gick okej. Var så jävla opepp! Hade gått ner typ 7-8 hg. Ändå känns det som jag ätit som en häst den senaste veckan. Men det har jag ju inte, det vet jag. Så hem kom jag, sur och jävlig. Skrek och slamrade ihop en lunch jag inte alls ville ha. Magen protesterade genom att svälla upp. Vet ni att på hela denna veckan har min mage knappt svullnat upp. Varför? Jag har ätit frukt istället för grönsaker. Grönsaker är döden för min mage. Jag funderar på att göra grönsaksdrycker istället så att magen kan lugna ner sig. Att sluta äta grönsaker helt vore ju inte speciellt bra, sen är det ju rätt gott också... men det är ju konstigt att frukt går bra, men inte grönsaker. Why??

Åh kan ingen göra mig på bra humör? Jag lyckas inte själv...

Det enda jag blir lycklig av att tänka på är att det bara är 57 dagar kvar tills jag lämnar detta land. Helt sjukt underbart. Min arm gör dock fortfarande ont sen sprutan igår... ännu mer nu än imorse!! Kan inte röra armen typ. Varför nu detta?

Hunden ligger här i mitt knä och vilar. Underbara sötnosen! Hon blir nog jäkligt rädd när jag går runt och skriker och är arg. Stackars liten. Men jag har nog gottgjort henne nu. Gav henne en hel drös med frolic. Haha! Måste göda henne lite för hon är så otroligt smal.
Gud vad jag skriver mycket skit. Hoppas ni mår bra! Puss puss

Godmorgon, 30 december

Fy vad jag är trött. Min arm gör så in i helvete ont också, där jag fick sprutan igår. Har legat på den armen hela natten och nu såg jag att det blött lite också. Kan knappt röra armen, haha.

Orkar verkligen inte Idun idag, men vad gör man? Bara att gilla läget liksom. Pallar egentligen inte gå och shoppa efteråt heller, men jag måste verkligen ha en jacka... störigt. Kanske finns någon på h&m eller gina?

Jag åt en såå god frukost idag. Havregrynsgröt med kardemumma, stora blåbär, soyamjölk och solrosfrön. En macka med keso, banan och kanel + 1 sharonfrukt. Mmmmm! Stora frukostar är goda, fast kanske inte såhär tidigt på morgonen...

Ni får ha en bra dag! Puss


Kväll

Nä inte mycket bloggande idag inte. Men det är rätt skönt det med ibland. Nu ikväll var vi iväg hela familjen och vaccinerade oss inför Thailand. Riktigt skönt! Nu är allt fixat och klart inför resan. Nästan. Allt förutom resväskor till alla utom mig.

Imorgon ska jag till Idun tidigt på morgonen. Känner inte alls för det... allt handlar om siffror där känns det som. Vikt, bmi och tider. Så fruktansvärt jobbigt eftersom det redan är en fixering. Låt mig komma bort från dedär liksom, men tyvärr bygger ju hela deras behandling på det. Nä, jag ska inte gå in mer på detta, då får jag bara tråkiga kommentarer om hur jävla seg i skallen jag är som aldrig blir frisk.

Är på riktigt dåligt humör just nu. Ska trösta mig med shopping imorgon. Jag som sa att jag skulle hoppa över rean i år, men nä. Jag vill verkligen ha något nytt. Jag har ju pengarna, så varför inte liksom. Ska leta efter en vinterjacka som jag fortfarande inte köpt. Har lånat min lillebrors ända tills nu, men det är nog dags att ge tillbaka den.
Ska se om jag hittar de snygga skorna på bianco också. Säkert inte rea men skitsamma. De är heta!

Nu ska jag läsa bloggar. Puss på er!


The Script - The man who can't be moved

Underbar låt som spelas om och om igen av mig.



(Om videon stannar eller inte går att titta på, klicka in er på själva inlägget... alltså tryck på rubriken och tryck sen på play igen.)

Save a life, save yourself

Måndag. Det är vindstilla ute och frost på marken. Har ångest av någon okänd anledning. Ibland bara kommer den, oftast för att jag känner att jag inte kämpar tillräckligt. Det gör jag nog inte heller. Folk säger jag är stark och duktig, huvudet säger tvärtemot. Jag är inte ett dugg stark som fortfarande sitter här med mina problem. Det känns som jag sitter bland en massa människor som bryr sig om mig, ändå är jag helt ensam. Ensam med mina problem och tankar. Det är konstigt att man kan känna sig ensam i sällskap, samma sak som det är konstigt att känna sig mätt när man inte ätit på onormalt länge. Känslor är något jag aldrig kommer förstå mig på...

Hur och varför får man så mycket känslor av att äta? Bara tanken på mat sätter igång 2 miljoner obehagliga känslor som är totalt oundvikliga. Jag förstår inte att jag och ni andra fina tjejer av alla människor på jorden fått denna sjukdomen. Varför kan inte alla elaka och hemska drabbas istället? Varför är livet så fruktansvärt orättvist?

Igår satt jag och tittade i en tidning över "årets bilder". En grupp små afrikanska barn satt och åt. Jag kan bara tänka mig hur glada och tacksamma de var över att få lite mat. Och för mig som det är "självklart" att maten finns i kylskåpet, nej jag uppskattar det knappt. Det är så jävla sjukt! Är det rättvist? Okej, svälten i världen löses ju inte genom att jag och många andra ändrar inställning, men visst skäms man att man tar det förgivet när andra ligger på dödsbädden och tynar bort. Jag gör i alla fall. Visst, det kommer alltid finnas människor som har det värre än en själv. Men på något sätt känns det så himla otacksamt att hålla på såsom jag gör. Jag KAN ha ett bra liv, bara jag bestämmer mig för det. Jag har alla möjligheter i världen! Till skillnad från många andra.

Hoppas ni förstår min poäng, och att jag inte bagatelliserar ätstörningar. För det är inte tanken.
Jag blir ledsen av bilden nedan. Den är så himla stark. Barnet ser så otroligt olyckligt ut... man kanske borde åka dit och se allt med egna ögon? Jag tror det hade varit en ordentlig wake up call. Kanske man till och med kan göra något för dom... har alltid drömt om att åka dit och hjälpa alla som har det svårt. Ingen omöjlighet ju...



Min söndag

Jag har märkt att jag har otroligt svårt för att koncentrera mig på saker. Varken läsa eller se på film känns lockande eller går att fokusera på. Ibland vet jag inte ens vad jag läser, utan jag bara tänker på annat. Plötsligt stannar jag upp och tänker "vad tusan läste jag precis?". Jag har jämt tankarna på annat håll. Igår lyckades jag dock se en film tillsammans med mamma. Det var otroligt skönt och framförallt roligt! Jag gör sällan saker jag tycker är roligt. Oftast sysselsätter jag mig bara med tråkigheter, som t.ex att städa. Hmm!

Idag har det varit en typisk söndag för mig. Var iväg på en långpromenad med mamma och hunden. Vi gick ner till stranden och släppte henne lös. Så himla kul att springa runt och leka med henne. Hon är verkligen underbar den lilla ängeln... duktig är hon också som lyssnar på mig så fort jag ropar. Kommer springandes med sina små ben och ser så lycklig ut.
Sen gick vi hem till min moster och drack te & kaffe. Värmde oss lite och gick sen hem. Var ute i över 2½ timme. Skönt! Men satans kallt. Var helt blå och röd om fötterna, knäna och fingarna.

Nu ikväll kom min storebror hit. Imorgon ska vi åka och vaccinera oss inför Thailand. Kommer kännas skönt att ha det gjort. Ett steg närmre resan liksom!

En sak till innan jag lägger mig... jag tror jag gått ner i vikt. Ofrivilligt. Jag vet fan inte varför. Är bara så arg på det... allt. Känner mig splittrad till tusen. Får väl se på vägningen på tisdag. Min rygg stramar nått enormt. Sjukt jävla obekvämt!! Ska skriva ner listan över förbjudna livsmedel nu, så att jag kan börja beta av den. Måste, måste, måste.

Sov gott allihopa! Puss

Nyårsoutfit



Jag älskar att klä upp mig. Tyvärr är ju finkläder oftast himla kalla att ha på sig nu på vintern. Detta hade jag i alla fall velat ha på nyårsafton. Klänning från Oasis, skor från Bianco och väskan från Asos. Ge mig nu!

Pepparkaksgröt

Gjorde en supergod gröt till frukost idag. Med inspiration från Minicookie.
Tog en banan och mosade den i tallriken. Tillsatte 1 dl havregryn, 1½ dl vatten, salt & pepparkakskryddor (finns färdiga blandningar på påse). In i micron 2 minuter, tog ut och rörde om. Åt med soyamjölk & valnötter.


Take a look in the mirror

De senaste dagarna har jag sovit så himla bra. Ca 10-11 timmar och utan att vakna speciellt många gånger. Det konstiga är att jag ändå inte känner mig utvilad. Jag är konstant trött! Precis som att jag har något virus i kroppen som gör mig matt. Ett tag trodde jag mensen skulle komma tillbaka, och att all denna plötsliga trötthet, magont och humörsvängningar berodde på det. Kanske, men jag vill bara sluta gå och vara en surskalle hela dagarna. Jag kan liksom inte hjälpa det!

Idag ska jag ta hand om mig själv lite. Tänkte duscha, raka benen, smörja in mig, sminka mig fint och våga håret. Måste försöka muntra upp mig. Känna mig fin igen... jag skrev ju häromdagen att jag kände mig mer nöjd med mig själv än på länge. Och jo, det är sant, men igår när jag stod och sminkade mig såg jag något i spegeln som jag inte sett på väldigt, väldigt länge.
Jag stod med ryggen mot min stora spegel och sminkade mig i en mindre jag hade i handen. I sminkspegeln såg jag min rygg i den stora spegeln. Benig. Riktigt jävla benig och ful. Jag brukar inte titta på min kropp i det ljuset, så det var en chock. Jag äcklades av mig själv på ett annat sätt än jag någonsin gjort.
Alltid innan har jag sett mig själv och sagt "gud vad fet du är", men nu var det "gud vad benig och ful du är, du ser vanvårdad ut, misshandlad, äcklig". Hemsk känsla. På ett sätt är jag byggd på detta sättet, mina revben och min överkropp överhuvudtaget har alltid varit smal och det märks väldigt tydligt där när jag gått ner enstaka kilon. Annorlunda är det med min nedre del av kroppen. Den är kurvigare och inte alls benig. Stör mig på att inget sätter sig på överkroppen... tänk om man kunde välja var kilona satte sig! Och tänk ändå att jag vägt 8-9 kg mindre än det jag väger nu. Hur såg jag ut då liksom?!

Har 3 kg kvar till normalvikt. Det skrämmer mig också. Att det är så kilon kvar, och så ser min överkropp ut såhär. Hur går det ihop?

Nog om det. Nu ska jag gå och fräscha upp mig! Puss & kram

Food

Wilmas knäckebröd, keso, ägg & örtsalt. Kiwi, dadlar & vaniljte med skummad soyamjölk.



Dinkelfras med naturell yoghurt. Ett äpple - Golden Delicious.



Testade de nya dinkelflingorna idag. Väldigt goda! Det är samma märke som andra vanliga havrefras. Bilderna ser nästan lite somriga ut såg jag nu. Längtar tills man kan sitta ute i solen och mysa...

Bloggtips

Tänkte dela med mig av några bloggar jag följer. Detta är bara några stycken av alla.

Mollys hälsoblogg - En blogg om mat och hälsa. Hon uppdaterar många gånger om dagen vilket jag gillar. Goda och spännande recept som ger massor av inspiration!

Lauren Conrad - Allt om kändisen LC. Älskar henne och hennes stil. Hon är gorgeous!

Roxanna - Söt & snäll tjej som verkar skriva om lite allt möjligt.

Lolita - Här hittar man alltid vackra och inspirerande bilder på lite allt möjligt.

Annes mat - Fina bilder och bra recept på mat.

Natacha Peyre - Glamourmodellen som vi sett på Paradise Hotel för ett antal år sedan. Det var lätt att dömma henne och tro att hon var totalt blåst, men efter att ha läst hennes blogg ett bra tag har jag märkt att hon är en otroligt klok och jordnära tjej.

Min lilla gröna - Jättebra matblogg med fina bilder. Även en del hälsa och vegetarisk mat!

Simply breakfast - Enkla och fina bilder på frukostar. Uppdaterar tyvärr inte så ofta.

Spenatgratäng med fetaost

Denna gratängen åt vi igår tillsammans med rökt lax, tomatsallad och bröd. Oliverna skippade vi helt och rödlöken hade vi i tomatsalladen istället. Jag älskar denna gratängen! Går att äta till nästan vilket kött som helst. Fisk passar dock bäst tycker jag.



Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten och krama ur överflödig vätska. Blanda ägg, fetaost, creme fraiche och spenat. Smaka av med salt & peppar. Häll smeten i en smord ugnsfast form, dekorera med oliver och rödlök och låt stå i ugnen ca 20 minuter.
Servera med lax och sallad.

Lördag 27 december

Godmorgon! Ska ni ut och shoppa ihjäl er på mellandagsrean? Det ska inte jag. Känns så skönt att bara strunta i det. Finns ändå ingenting jag verkligen behöver just nu, och det känns onödigt att köpa något bara för att det är billigt. Men det kanske händer att jag tittar förbi någon affär efter Idun på tisdag... men är det mycket folk så skiter jag i det. Det enda vi måste köpa är resväskor till mamma och mina bröder. Annars så är jag faktiskt sugen på att handla lite fina vårkläder när det kommer ut nästa vecka. Kanske onödigt att handla till Thailand, eftersom där är så billigt. Men bl.a solbrillor vill jag ha med mig. Jag har lyckats slarva bort mina favoritbrillor från h&m. Tur att de bara kostade 60 spänn!

Tänkte sammanfatta gårdagen lite. Vi åt den goda middagen jag berättade om igår, sen såg vi två dokumentärer om tsunamin. Den första var fin och känslosam, den andra var riktigt jäkla hemsk. När de började visa bilder på döda kroppar bytte jag kanal. Fyfan vad vidrigt. Det var mest från Sri Lanka där flest människor dog (tror jag). Helt sjukt som vattnet for fram!! Nä usch.

Sen kalasade vi på min goda fruktsallad som innehöll många olika frukter. Mango, banan, äpple, ananas, torkade fikon, stora blåbär, apelsin, kiwi. Och vaniljkesellan var jättegod! Aningen för söt, men till fruktsalladen blev det gott. Kan tänka mig att en klick vaniljkesella i en smoothie är gott. Yummy!

Vet inte alls vad jag ska göra idag. Är fortfarande så himla trött och seg. Känns som jag är sjuk men jag mår inte dåligt. Jättekonstigt! Hade jätteont i magen igårkväll också. Kändes som mensvärk, men jag har verkligen inga förhoppningar om att den kommer tillbaka... tyvärr. Det är så himla längesen den försvann nu.
Nu ska jag skriva ner receptet på middagen igår till er. Puss!


Dagarna går...

Dagarna går så himla fort nu efter jul. Idag har mamma och jag varit och tittat i lite affärer och ätit god mat på ett café - sesamkyckling med ugnsrostade rotfrukter & potatis med tzatziki. Köpte lite spännande hälsoprodukter på Ica. Bl.a torkade tranbär, dinkelfras, keso, vaniljkesella, frukt, pesto, linfrön osv.

Ikväll ska vi bjuda på riktigt god mat här hemma eftersom storebror med flickvän kommer hit. Först ska vi äta en galet god spenatgratäng (jag kan skriva receptet sen om ni vill?) som innehåller fetaost, spenat, creme fraiche, ägg (tror jag) och kryddor, som vi ska servera till kallrökt lax. Till efterrätt blir det fruktsallad med vaniljkesella. Har aldrig testat vaniljkesella förut, så jag hoppas det är gott. Det låter gott i alla fall. Hoppas jag gillar det bara, för jag har alltid hatat vaniljsås och sånt. Men detta kanske inte är alls samma sak?

Vet ni att de senaste dagarna har jag tyckt om det jag ser i spegeln. Känns ganska sjukt, men det blir oftare och oftare. Min kropp har förändrats supermycket den senaste tiden. Förut när jag var lite yngre satte sig all vikt i ansiktet på mig och på höfterna. Men det känns som det ändrats nu. Kanske för att jag blir äldre? Hmm jag vet inte. Någon av er kanske har märkt av samma sak på er själva? Att kroppen förändras med tiden. Hur som helst, det jag ville komma fram till var att jag känner mig nöjd med mig själv. Oftast. Jag kan liksom acceptera att jag har lite celluliter på låren... det har ju typ alla!! Och vem bryr sig om de groparna mer än jag själv? Nä gud, det är så dumt så...

Känns typ som jag har PMS idag. Är galet irriterad på småsaker hela tiden. Tror ni man kan ha det även ifall man inte har någon mens? Hmm, maybe.
Ha en fortsatt bra dag! Puss puss


+ Bild

Annandag jul

Idag är det 4 år sedan tsunamin. Gud vad tiden går fort. Känns som det var förra veckan ungefär. Minns alla bilder på saknade människor i tidningarna, alla program på tv, alla stackars människor som satt fast på turistorter och ville hem. Igår såg jag denna videon som är inspelad på Phi Phi Island. Så jäkla hemskt att jag ryser i hela kroppen och får tårar i ögonen. Om ni har tid och lust så ska det gå en dokumentär ikväll om Tsunamins barntv4 klockan 18:00. Hoppas jag inte missar den, vi äter alltid middag klockan 18 på kvällen. Kommer säkert vara en riktigt känslosam dokumentär...

Läste idag på Expressen att två hundar "slet armen av brevbärare". Såklart står det understruket att rottweilers gjorde detta och att de är "bestar". Kom igen... fatta att det är ägaren det är fel på. Man kan lära i princip vilken hund som helst att bita ihjäl någon. Såklart att idioterna använder en rottweiler eftersom de är stora och muskulösa, men det betyder inte att ALLA rottweilers är sådana. Nederst i artikeln står det också att i England har de en särskild lag mot "farliga hundar". Att de "fyra farligaste hundraserna" är förbjudna, dock inte rottweilers än. Åh jag blir så jävla knäckt!! Min kusin har en rottweiler, och den är så SJUUUKT underbar!! Så jävla gosig och underbar, glad och lekig. Sådan ägare sådan hund! Det är så det är...

Ikväll kommer min storebror och flickvän hit för att fira lite jul och äta mat. Mysigt, mysigt! Annars händer det inte så mycket idag. Känner mig ganska seg faktiskt. Skönt väder ute i alla fall med sol, minusgrader och frost på marken.

Till frukost idag åt jag vanliga havrefras med soyamjölk, banan & mango + 1 polarbröd med smör, kalkon & paprika. Har ätit gröt typ varje dag hur länge som helst, så lite skönt att bryta den trenden nu. Längtar tills jag kan bestämma själv vad jag ska äta till frukost, nu äter jag ju efter matschema. Vill variera med smoothies eller ägg/omelett ibland. Är galet trött på mackor och sånt. Men men! Får väl försöka liva upp mina frukostar på annat sätt.

Hoppas ni får en mysig Annandag jul! Puss & kram


No drama

Hej på er! Jag har haft en mysig juldag faktiskt. No drama! Har gått en promenad i solen(!!) med hunden och mamma vid havet, tränat, pratat massor med mamma, plockat undan lite, lyssnat på höööög musik... och nu precis åt vi julmat. Gottigott.

Imorse slog jag på tv:n på nyhetsmorgon och blev lite smått irriterad över vad de snackade om. Typ "vad gör man om man inte är nöjd med sina julklappar". Alltså give me a break. Måste alla vara så fixerade över saker? Visst är det roligt att få, men att gå och bli besviken över att man "inte fick det man önskade sig"... vilka jäkla i-landsproblem vi har. Tråkigt! Blev väl lite extra sur över det med tanke på allt som hänt mig och andra i min närhet på sistone. Livet handlar om så mycket mer än bara prylar!
Det är tanken som räknas.

Hur har det gått för er med julmaten och allt vad det innebär? För mig har det gått helt okej, med tanke på omständigheterna. Smakade på en grymt god choklad igår. Har läst någon gång i en tidning att många kvinnor tycker bättre om choklad än sex. HAHA! Eller inte, men det är ganska nära. Choklad är så jäkla underbart! Det var en pralin som var otroligt krämig och smälte i munnen... såg ut att vara rullad i kakao eller något. Yummy!

Ska mysa vid tv:n nu en stund. Puss!


Fika



Rågbröd med smör, ost, skinka & gurka. Päron, äpple och en kopp chaite med skummad soyamjölk och kanel.

Mina julklappar





















Oj vad rosa allt var! Haha! Men vad gör det, I love pink. Är jätteglad för allt jag fick! Vi sa ju att vi inte skulle köpa så mycket i år eftersom vi ska till Thailand (om exakt 2 månader) men ja, det blev ju en hel del ändå!!

"Toys for girls" - en bok om en massa DYRA prylar för tjejer. Riktigt kul bok att titta i! Allt från snygga bilar till hårtorkar med diamanter på. Galet!!
"Sanningen om diamanter" - av Nicole Richie. Yay! Den har ju jag inte läst.
En pjamas från Calvin Klein.
Trosor från Victorias Secret
Necessär med Hello Kitty på, haha!
Två mascaror
En ögonfransböjare (inte med på bild)
Tidningar
Nöt & fruktmix från Paulun och mörk lyxig choklad
En röd plånbok
500 kronor
Ett halsband med en jättefin sten
Fotopapper till Thailandbilderna
Boken "Amos Oz" - En bok om kärlek och mörker
Tuggummin & läkerol
En kokbok från IKEA
En rosa helt underbar tallrik att äta frukostmackan på


Tror det var allt! Som sagt, superglad och tacksam för allt jag fick!
Fick ni något fint?

En god jävla jul

Julen blir inte alltid som man tänkt sig, och denna gången hände det som inte fick hända. För det första vill jag bara säga att detta året har varit det sämsta i hela mitt liv. Så mycket död, sjukdomar och motgångar att det fan inte är mänskligt. Jag har hållt mycket hemligt här från bloggen, just för att det är väldigt personligt. Ni ska inte glömma att jag berättar bara om en bråkdel av hela mitt liv här... får ju ganska ofta kommentarer som "varför kämpar inte du? ville inte du bli frisk?"

Igår precis när vi skulle åka till min släkt för att fira en god jul... så ringer telefonen. Mitt kusinbarn på typ 1½-2 år hade krampat. Ordentligt, och ambulans var påväg. Tänker inte gå in på några detaljer. Det kom i alla fall som en chock. Vi tog taxi hem till min moster och var där medan de flesta var på sjukhuset. Så man kan ju säga att denna julen kan ta sig någonstans. Men det spelar ingen roll, huvudsaken är att han mår bättre.

Det är en vecka kvar på 2008. År 2008 önskar jag aldrig skulle komma. Jävla pissår!!!

Vid 6 på kvällen kom alla tillbaka från sjukhuset, förutom den lille och hans mamma. Och vi satt hemma och åt julmat och öppnade presenter. Kändes orättvist att dom skulle sitta på sjukhuset och vi hemma. Blä! Men men, vi gjorde det bästa av situationen. Åt gott och jag fick många fina presenter. Visar dom sen.
Förresten så kändes det så sjukt jävla skönt att skita i matdagboken igår. Kände mig nästan frisk. Eller i alla fall FRI! Tänkte mycket mindre på mat än när jag måste skriva ner varenda matbit jag stoppar i munnen. Smakade av en massa saker igår. Där fanns så mycket gott så jag tog en liten munsbit av det jag tyckte såg gott ut. Bl.a chokladpralin, mjuk pepparkaka, nötter, dadlar, fikon, yoghurtdoppade russin, julgröt... sen julmaten såklart. Drack äpplejuice till (gillar ju inte läsk) och det var grymt längesen jag drack det. Jättegott!

Hoppas ni haft en bra jul i alla fall. Kram

Outfit





Klänning / top från h&m
Sen har jag en kofta, skor från Zara, guldarmband, ring och pärlörhängen.
Och fixat hår såklart, haha. Hann inte fixa det innan jag tog bilderna...
Ha nu en god jul! Ska själv snart dra iväg till min moster + kusinerna. Kalle Anka börjar ju om lite drygt en timme.

PUSS!

Julafton

Godmorgon alla söta! Får väl börja med att säga GOD JUL till er alla. Hoppas ni känner julstämningen och att ni ser fram emot denna julaftonen med kalle anka, julklappar, god mat och att vara tillsammans med sina nära.
Min morgon börjar helt okej. Gick upp och såg att jag hade fått paket i julstrumpan, som vi alltid får. Fick 2 tidningar, mörk lyxig choklad, nöt och fruktblandning, tuggummin och halstabletter. Precis det jag vill ha ju. Mamma känner mig väl...

Sen åt jag en god frukost bestående av havregrynsgröt med päron, torkade fikon, mango, soyamjölk och kanel. En kopp yogite med skummad mjölk också. Idag ska jag äta precis som jag vill och det jag tycker om. Jag hoppas ni gör det också och bortser från alla dumma artiklar i tidningar där det står att man ska "hålla igen" och "inte frossa". Vad gör det en gång om året? Nä, riktigt korkat tycker jag.

Nu ska jag duscha och testa lite olika outfits jag kan tänka mig att ha idag. Ni får se sen! Puss på er!


Önskeoutfit



Cool outfit för den som vågar. Passar kanske bäst till nyårsafton? Skorna är ganska överdrivna, men jag gillar överdrivna skor, men då ska de övriga kläderna vara ganska neutrala. Kjolen är väl bara fööör läcker med nitarna och dragkedjorna! Påväg till festen blir ju denna outfit ganska kall, men en stor tjock tröja + jacka gör nog susen. Vill man vara fin får man lida pin ;) Förresten, såklart hade jag haft linnet nedstoppat i kjolen. Och kanske ett skärp hade varit snyggt? Gaah ge mig!

Skor, linne och kjol från Topshop.
Läppglans från Face.
Armband från Nelly.

Varma mackor & mys

Det blir dåligt med uppdatering här på bloggen nu precis vid jul, men jag hoppas ni som tycker om min blogg står ut! Det händer så mycket här nu att jag varken har ork eller tid att lägga ner någon energi på bloggen. Men det kommer igen! Förmodligen dagen efter julafton, haha. Jag kan inte vara utan bloggen speciellt länge, det är som en slags terapi för mig. Och att dagligen få söta kommentarer från er gör det ännu roligare!

Har precis stått och rullat säkert 100 köttbullar, vilket tog sin lilla tid men det hör ändå julen till att laga mat. Har även bakat saffransskorpor och gjort rådkålen.
Ikväll ska vi mysa vid tv:n och se bingolotto. Haha! Spelar aldrig annars men nu ville vi vara med. Så det blir uppesittarkväll med varma mackor och mys. Inte helt fel dagen innan julafton! Wiiii längtar till imorgon. Blir som ett barn igen på julafton. Hihi!

Satt och funderade lite vad jag ska ha på mina varma mackor. Tänkte göra dom i ugnen istället för en smörgåsgrill. Pesto, skinka, skivad tomat och lite örter låter väl gott? Kanske lite riven ost på också, mums! Längesen jag åt varma mackor nu... det är ju perfekt till en snabb middag eller lunch. Har ni något favoritpålägg på varma mackor?

Nu fick jag sms där nere. Måste springa och kolla. Men ha en mysig kväll! Puss

Dan före dopparedan

Jaaaaaa det är julafton imorgon! Känns helt sjukt men väldigt mysigt. Och dagen efter julafton är det bara 2 månader, alltså 8 veckor kvar tills vi åker till Thailand. Fatta vad mycket jag tjatat om den resan i denna bloggen. Ni måste ha tröttnat för längesen, men gaah, det ska ju bli så himla häftigt! Har aldrig gjort något så stort i mitt liv. Känns det som i alla fall! Att åka till andra sidan jordklotet trodde jag aldrig skulle hända MIG. Jag har ju alltid drömt om kritvit sand, klarblått vatten och palmer med kokosnötter (som inte faller ner i skallen på en). Kom på innan att jag nog måste köpa ett till minneskort till min nya videokamera. Bara 8 timmars inspelning kommer in räcka till 2 veckor. Jag kommer filma ALLT!

Nog om det. Idag är det mycket förberedelser som måste göras. Jag och min familj ska fira jul hos min moster och vi brukar alltid dela upp julmaten, så att inte en får allt jobb. I år ska vi göra köttbullarna och rödkålen. Sen ska jag bada min vovve så hon också blir julfin, slå in paketer och städa lite.

Hörde på nyheterna igår att vinterkräksjukan slått till i Sverige nu. Fyyyy vad äckligt. Jag blir alltid lite stirrig när de kommer ut med sånt. Tvättar händerna ofta, ofta och undviker offentliga toaletter ännu mer. Jag klarar knappt av toaletter på t.ex varuhus... tänk att bara 60% av alla som gjort sina behov där tvättar sina händer. ÄCKLIGT?! Och tänk att det första alla tar på när de är klara är toaknappen. Sooo disgusting.
Någon av er som drabbats av kräksjukan i år? I hope not!!

Nu ska jag och hunden duscha. Haha! Puss

Frukost: Havregrynsgröt med hackat päron, banan, kanel & mjölk. En skiva polarbröd med smör, ost & paprika.
Bild från i somras

Nu är det jul igen

Har precis klätt granen och lyssnat på julmusik. Julstämning på hög nivå! Imorgon bitti ska jag göra en mysig frukost med bl.a gröt och te, tända julgranen, en massa levande ljus och bara njuta. Underbart!
Har ni klätt granen än?



Bild tagen av mig

Blåsigt värre

Höll bokstavligen på att blåsa av denna planet idag. Det stormar ju som in i helvete där ute! Varför nu detta?! Jobbigt, jobbigt. Skulle ju ta bussen in till Malmö idag och många verkar vara ute i sista sekunden med sina julklappar. Tog 1 timme att komma dit! Tar max 30-35 minuter annars, så jag kom hela 15 minuter för sent till Idun. Fick ringa mamma och be henne ringa receptionen och meddela att jag satt fast i trafiken. Hade kanske 2 kronor kvar på mobilen och numret till Idun har jag glömt skriva in i mobilen. Smarthuvud.

Berättade mest att jag haft det bra sen vi sågs sist, min behandlare och jag. Hon tyckte jag var duktig som klarat av matbiten även ifall jag inte varit hemma så mycket de senaste dagarna. Sen fick jag papper där jag ska skriva upp livsmedel jag tycker är svårt, mycket svårt och extremt svårt. Jag sa det att det kan bero mycket på själva situationen hur svårt ett livsmedel kan vara att äta. T.ex när jag är bortbjuden eller ska ha kalas/fest så är det mycket enklare att äta efterrätten, än om jag är ensam hemma eller bara med familjen.
Jeje, de kommande 2 veckorna blir bra start på denna uppgiften i alla fall. Blir mycket efterrätter hit och dit. Inget jag har något emot egentligen. Som sagt, jag älskar ju sötsaker. Har aldrig varit mycket för salt som chips, popcorn och lakrits. Och många tycker jag är konstig som inte gillar läsk! När jag var liten fick jag alltid juice eller saft istället, det är ju mycket godare! Är inte så förtjust i kolsyran. Kittlar i näsan och jag får tårar i ögonen av det.

Jaja, snart kommer mammi hem. Ska gå och handla lite käk då. Ikväll ska jag bara träna, sen tänkte jag faktiskt spendera resten av tiden i soffan. Känns längesen nu! Puss puss



Jeans från Cheap monday (älskar dom ja)
Skor och top från Zara

Aftonbladet & surskallar

Woooh bara 2 dagar kvar till julafton! Idag känns det tyvärr som höst ute. Hur kan det vara 8 grader i december?! Men tydligen ska det bli kallare snart. Hoppas det för en varm jul hade känts ganska konstigt. Det är ju inte så att julkänslorna spirar direkt. Bara stundvis kanske, men helt plötsligt stannar man upp och frågar sig själv "VA, är det jul NU?!".

Jag höll på att smälla av igår av ilska när jag som vanligt gick in på Aftonbladet för att läsa nyheter. Dagen innan hade jag druckit söt och god glögg på festen i lördags. Vet ni vad det står? "Är du glöggfet?". Alltså ibland undrar jag om Aftonbladets "hälsoexperter" har ätstörningar! ALLT handlar om lite kalorier, fettsnålt, inget socker, mycket protein, håll igen på julbordet, träna bort julfettet, kom iform till sommaren. HERREJÄVLAGUD?! Nu har livsmedelsverket kommit ut med att vi svenskar äter FÖR MYCKET fett! VA?! Jag tror helt klart att de flesta svenskar äter FÖR LITE fett, och att problemet ligger där istället. Jag kanske har fel? Men jag tvivlar. Jag ska i alla fall sluta läsa Aftonbladet nu och istället gå över till Expressen. Där har de för det mesta hälsosamma tips och nyheter, istället för att överdriva som Aftonbladet gör.

Sen en sak till. Fan vad många surskallar det kommit till min blogg. Varför läser ni?! Jag fattar inte. Har ni så jävla tråkiga liv att ni går in och läser en tjejs blogg som ni inte känner, och skriver en massa nedlåtande kommentarer? Och nu menar jag inte de kommentarerna som "inte håller med mig om mina åsikter", nu snackar jag om kommentarer som "vad fan är ditt problem, bli frisk då, du kommer få bulimi". Om ni nu har något att säga mig kan ni väl först lära känna mig, sen kan ni säga de kommentarerna face to face. Okej? Tror ni helt jävla seriöst att jag sitter här och skriver exakt vad som händer i mitt liv, exakt vad jag äter, gillar, gör osv? Vissa av er skriver kommentarer precis som att ni känner mig, men det kan jag tala om att ni INTE gör. Så har ni något elakt att säga, håll det för er själva och skaffa en hobby.

Idag ska jag till Idun. Pallar inte! Men jag är inte ett skit nervös, ingen vägning eller något i världen kan stoppa mitt braiga humör jag haft sen i fredags. Känner mig så sjukt stark att det inte är klokt.
Hoppas ni andra UNDERBARA läsare får en fantastisk dag. Puss & kram på er.



Frukost idag: Fiberhavregrynsgröt, päron, cashewnötter, mjölk & kardemumma, 1 polarkaka med smör & keso.
Bilderna är från sommaren.

Julgodis



Det är ingen hemlighet att jag älskar sötsaker (allt från frukt till godis, glass, smoothies, kakor...). Vem gör inte det liksom? Och julen innebär ju massa godsaker som man inte kan (eller ska) motstå. Alla har vi våra favoriter på godisjulbordet.

Mina är dessa (de står inte i någon ordning)
Choklad i alla former
Torkad frukt (gärna doppade i choklad)
Nötter
Lussebullar
Mjuk pepparkaka


Vad vill ni inte vara utan på julafton?

Söndag

Gud, jag har knappt kopplat att det är 4:e advent idag, och bara 3 små dagar kvar till julafton! Imorse drog mamma och jag iväg på en sista shoppingrunda innan onsdag. Är klar med alla klappar nu, skönt som attan. Vi fikade på Espresso House som vanligt, fanns inget annat där vi var. Tog en grov macka med lax och pepparrot eller något. Och chaite med mjölk. Mmm gott.

Ikväll ska vi käka sushi. Hittade billigt på Ica, 10 bitar för 79 kronor. Som hittat! Ska klä julgranen, baka saffransskorpor (mamma i alla fall) och mysa vid tv:n. Börjar känna lite julstämning, äntligen liksom!

Förresten köpte jag lite underkläder till mig själv. Det fanns "tag 3 bh eller trosor och få den billigaste på köpet" på H&M. Det kunde jag ju inte motstå eftersom jag behövde det så mycket. Köpte mina favoriter "Our perfect push-up bra". Jättesköna och sitter perfekt! En röd och en svart fick följa med mig hem. Sen ett par söta trosor som jag då fick gratis. Söta små detaljer på underkläder tycker jag om.

Sen köpte jag en Firefly med smak av Peach & Green tea som jag ska smaka ikväll. Verkar väldigt god! "Wake up" står det på den, och det behöver man ju vid denna tiden på året. Kan ju tillägga att idag är det årets mörkaste dag!! Sen går det mot ljusare tider. Härligt!





Ha en fortsatt mysig 4:e advent. Puss!

Mellanmål



Jag har blivit ännu mer galen i skummad mjölk, nu när jag äntligen lyckas! Under det mjuka täcket finns vaniljte.Till vänster är en röra med keso, kesella, banan och kanel. Väldigt gott! Lite valnötter eller cashewnötter på är också en favorit. Förresten så är banan en av mina absoluta favoritfrukter

Min dag

Ni blåser väl inte bort i stormen?! Gud vad det blåser alltså. Kanske bara här nere i södra Skåne? Det blir så himla kallt i vårt hus när det blåser. Brrr!
Var ju på 60-års fest idag. Väldigt trevligt med god mat, vänner och släkt. Fick dock lite ont i huvudet mot slutet. Fyra hundar och barn som springer runt gör en ganska slut i huvudet. Sen att jag bara sov max 6 timmar inatt gör ju ingenting bättre. Ska lägga mig tidigt idag. Imorgon blir det nämligen mer julklappsshopping. Måste bli klar med det allra sista också! Lite panik eftersom jag inte vet VAD jag ska köpa... att jag alltid ska vara ute i sista sekunden med allt. Dumma!

Kan ju berätta om maten vi åt idag. Det var en kyckling och pastasallad med bönor, avokado och en sjukt god yoghurtsås med lime i. Tomatskivor med mozzarella och pesto på, parmaskinka, oliver, frukt och nybakat bröd med en massa olika ostar till. Yummy! Älskar när det är lite italienskt. Gottigott. Sen drack vi glögg, kaffe och te. Ja alltihopa drack jag, haha. Tog först kaffe men te är ju så mycket godare. Glöggen var helt okej också, föredrar dock starkglögg. Tycker den blir lite mesig annars!

Nu har jag så ont i huvudet att det är omänskligt. Trötthuvudvärk!
Hoppas ni haft en bra dag! Pussar

Outfit

Nu var det längesen jag la ut en outfit. Tycker vintern är så galet tråkig när det gäller mode. Jag trivs bäst i leggings, linnen, klänningar, kjol och andra sommarkläder. Men men! Jag körde på en enkel och neutral outfit idag. Uppklätt men ändå vardagligt på nåt sätt.





Jeans från Cheap monday
Blusen från kappahl (mammas)
Pumps från Bianco

Vink, vink!

Lördag

Godmorgon! Är riktigt jäkla trött idag. Gick inte och la mig förrän vid 1 igår. Men innan det gick jag och kusinen och handlade julklappar. Hittade perfekta till mamma & lillebror. Resten har jag koll på. Känns skönt! På kvällen gick jag och en kompis och såg Twilight. Riktigt bra film! Den var himla spännande. Man visste liksom inte när något skulle hända... och själva storyn var bra. Vill att fortsättningen ska komma nu!
Var i Malmö i 11 timmar igår. Hade lagom ont i fötterna efter det. Jag har ju högklackat... aj aj aj. Åt lite kvällsmål när jag kom hem, satt och pratade med mamma. Sen ringde Fanny och vi pratade som vanligt över 1 timme i telefon. Blev väldigt flamsigt på slutet när vi blev trötta. Sen plötsligt fick jag ett sms av HONOM. Ni vet han jag drömde om igår... hihi. Så bad jag honom ringa upp, och så pratade vi i typ 1 timme. Jag var svintrött men det blev ändå ett djupt samtal. Men jag förväntar mig inget... jag tror på hans ord men samtidigt har han ju girlfriend. Men han sa i alla fall "livet är ju inte slut än..."

Fattar inte varför jag vaknade så tidigt idag. Ska gå och väcka mamma så vi äter frukost tillsammans. Och just det! Min matplanering igår gick super (såklart). Åt frukost hemma, en smoothie innan jag åkte, fika (dubbelmacka med lax) i stan, bulgur och kycklingsallad till middag (också i Malmö) sen kvällsmål när jag kom hem.
Idag ska jag på 60-årsfest också. Känner ingen som helst ångest inför det. Mat, efterrätt och godis. Har inte haft problem med bortbjudningar på länge nu. Jag tycker bara det är mysigt och trevligt nuförtiden!

Ska gå och äta frukost nu. Massa, massa kohydrater!!! HAHA. Puss på er


Fredag 19 december

Idag får väl de flesta av er jullov? Skönt för er! Jag ska ut och handla julklappar idag. Kommer säkert köpa lite kläder till mig själv också, men det var längesen nu ju. Ska kolla in lite jeans, toppar och kanske något fint att ha på sig till julafton och nyår! Typiskt att det tvunget ska regna när jag ska vara ute hela dagen... grr.
Sov så himla skönt inatt, men jag drömde om personer jag inte vill drömma om. Det väcker så mycket gamla känslor. Det är konstigt, för så fort jag pratar med honom så drömmer jag om honom natten därpå.

Annars mår jag rätt bra idag! Känner mig glad och ganska bekymmerslös. Det enda idag är att maten kommer lite i kläm. I alla fall tiderna, men det har jag i bakhuvudet och skrivit ner på en "problemlösning" som jag fått från Idun. Där skriver man ner problemet man har, lösningar, konsekvenser osv. Väldigt bra! Förmodligen tar jag ett mellanmål innan jag åker iväg (11:20) och sen fikar i Malmö, och lite senare någon middag i Malmö + kvällsmål när jag kommer hem. Tycker det är en bra lösning faktiskt. Huvudsaken är att det inte går för många timmar mellan måltiderna, och på detta sättet undviker jag det.

Samma sak blir det imorgon då jag är bortbjuden. Jag kan ju inte bestämma NÄR vi ska äta, så jag får försöka ha en plan innan. Jobbigt, för när jag måste hålla på såhär känner jag mig ännu sjukare. Att jag inte får ta det som det kommer eftersom då säger min behandlare att jag går i sjukdomens spår. Men jag känner mig bara sjukare när jag måste gå och tänka på när jag ska äta nästa gång... svinjobbigt.

Måste duscha nu. Hörs ikväll! Kram

Godkväll

Nu åkte pappa precis. Satt och pratade lite, såg på Bonde söker fru och drack te/kaffe. Helt okej kväll. Ingen ångest eller liknande faktiskt. Har inte haft det på hela dagen. Wiie.

Tycker det är hemskt tråkigt att många av er tror att jag inte kämpar "bara" för att jag inte åt typ potatis eller ris till min lunch. Minns för tusan inte ens sist jag INTE åt det!! Det var bara en slump att just den lunchen hamnade på min blogg. Hade jag ätit det för sällan hade min behandlare påpekat det, vilket hon inte gjort. Hon säger att alla mina måltider innehåller väldigt bra och komplett mat. Sen att portionerna kanske inte är tillräckliga är en annan sak, men det är faktiskt något jag ökar lite i taget.

Men jaja, tänker inte sitta här och förklara mig. Det enda som betyder något är att jag själv, min familj, vänner och behandlare vet att jag kämpar.

Är riktigt trött nu. Ska vara igång hela dagen imorgon. Först julklappsshopping med min kusin, och sen bio med en vän. Ska se Twilight! Hoppas den är bra...!

Sov gott! Puss

Inspiration

Jag behöver lite inspiration. Är galet sugen på att klicka hem alla dessa plagg från Asos. Förutom solbrillorna kanske. Det känns lite väl tidigt. Men jag tyckte de var så söta så de fick vara med!


Face Stockholm



Kom på innan att jag har ett presentkort på Face som jag fick av pappa i 20 års present. Har ju inte utnyttjat det än! Är sugen på en massa grejer hos Face Stockholm. Har haft deras marcara (silvrig, inte den på bilden) innan som är riktigt bra. Håller för tårar gör den också, men såklart inte om man storbölar och gnuggar sig i ögonen...

Har ni någon favoritprodukt hos Face som ni kan tipsa mig om, som är värd att köpa?

Pangasius med rotfrukter

La ner lite mer tid på lunchen idag. Oftast slänger jag bara ihop något, eller äter rester från gårdagens middag. Detta blev riktigt gott! Älskar rotfrukter i ugn... och den där vita fisken är så himla god och saftig! Blir aldrig torr och tråkigt. Mums!
Gjorde också en dressing på yoghurt, citronsaft, salt och peppar.
(Och det var ett jäkla gnabb om var "kolhydraterna tagit vägen". Jag äter pasta, ris, potatis, couscous, bulgur till 95% av alla mina luncher och middagar och det vet min behandlare också som berömmer mig ofta för det. PUNKT!)



Rotfrukter i ugn
1 portion

1 liten morot
En bit kålrot
Purjolök
Rapsolja
Salt & peppar
Rosmarin

Skala morot och kålrot och skiva i lagom stora bitar. Skölj och skiva purjolöken och lägg allt i en ugnssäker form. Ringla över lite olja, salt, peppar och rosmarin. Sätt ugnen på 175-200 grader och sätt in rotfrukterna i ca 20-30 minuter.

Six days left

Nu närmar sig julafton med stormsteg, eller vad säger ni? Självklart har inte klant-Cornelia köpt några julklappar än. Jag är alltid ute i sista minuten... men bättre sent än aldrig! Stressad är jag inte heller, för jag brukar alltid komma på något att ge bort. En jul brände jag en cd-skiva till mamma, gjorde ett eget omslag och skrev låtarna på baksidan. Superenkelt och billigt. Man kan ju också göra ett litet roligt paket med en bra tidning, trisslotter, godis och kanske något smycke. Nä dedär med julklappar brukar alltid lösa sig på ett eller annat sätt.

Ja gårdagen var ju allt annat än lugn och harmonisk. För det första vaknade jag upp och var otroligt trött, sen blev ju inget bättre när jag insåg att mejlen blivit hackad igen. Det var samma person som förra gången, jag chattade med honom (antar att det är en han) igår genom min andra mejl. Frågade bara lungt och sansat när jag fick tillbaka min mejl osv.

Onödigt att göra sig ovänn med någon som har den makten, han sa nämligen att han kan hacka vilken mejl när som helst, hur svårt lösen man än har. Såklart jag är arg att han utnyttjar mig på det viset för att komma åt mitt konto på ungdomar.se ... vet inte ens vad han ska med det till?! Men att bli ovänn med honom är bara onödigt, tycker jag... men jag är ju också en sån person som gärna inte bråkar med folk... och ni som frågade om man kan polisanmäla, ja det kan man. Jag gjorde det förra gången det hände, men polisen har inget att gå på om man inte har en aning om vem det kan vara. Tyvärr!!

Samtalet på Idun igår gick okej. Var riktigt ledsen och nere när jag kom dit, och min behandlare märkte det direkt. Vi pratade lite om hur jag ska göra när jag känner mig totalt omotiverad och deppig. Hon var i alla fall glad att jag kom dit även ifall jag var så ledsen.

Ikväll kommer pappa hit och lämnar lite julklappar och kanske tar en fika. Vi ses så himla sällan nuförtiden... sist var när jag bjöd hit honom på middag. Tror det var 2 månader sen nu. Vi kommer fortfarande ganska bra överens, woho för det. Jag orkar liksom inte gå och vara bitter för sånt som hänt för längesen. Varken han eller jag kan ändra på det ändå. Men jag är rätt nöjd med hur relationen ser ut nu. Vi pratar med varandra liksom. Bara det är ett mirakel!

Hoppas ni får en bra dag! Puss



Frukost - Fiberhavregrynsgröt, banan, hackad mandel, mjölk, kanel, 1 macka med skinka och 1 kopp te med skummad mjölk. Yummy.

+ Bild (till vänster)
Bilden till höger är tagen av mig i somras.

Dålig dag

Som ni kanske förstått har jag en riktigt dålig dag. Har gråtit och skrikit större delen av dagen. Plus att jag var tvungen att ta mig till Idun. Hade gått ner några hekton.

Jag orkar verkligen inte detta med min hackade mejl. Är så rädd att de ska komma över min blogg och annat också. Min bilddagbok är ju borttagen!! Har bytt lösenord och allt... men jag känner mig så maktlös. Hur kan någon göra såhär? Ibland bara hatar jag människor.

Är så nere att det är sjukt... alla mina kontakter på msn är borta. Vet inte hur jag ska få tillbaka dom. Minns inte exakta mejladresser!

Jag längtar bara till Thailand. Komma bort från denna hemska världen med datorer, kontokort och allt jävla digitalt skit som jämt ställer till det. Människor som inte har bättre saker för sig än att förstöra för andra. Vilket jävla samhälle det är vi lever i!! Jag skäms över att vara människa ibland. Samma släkte som de rövhålen som håller på såhär, folk som mördar, stjäl, misshandlar, våldtar... åt helvete med er!!

Vill sitta på en öde strand med vit sand, klarblått vatten, en hängmatta, en drink och ett leende på läpparna... är det inte så livet ska vara?! Ska man inte ha respekt för varandra, älska varandra istället för att gå och hata och förstöra för helt okända människor?!

Vi hörs nån gång... kram

(Fick min mejl tillbaka, det var samma person som hackat min mejl förra gången... känns inget kul att han kan göra det när som... men men)

Jaha.

Gissa vad. Min mejl är hackad igen. JÄVLA NO LIFE IDIOTER!! Typ det sista jag behövde idag. Och nu hittar jag inte supportsidan där man kontaktar så att man kan återställa sitt lösenord pg.a hackning. Och nej, den där jävla hemliga frågan har ju snubben ändrat på. GAAAAAAAAAAAH!!

Tydligen är min bilddagbok också borttagen.

Alla jag hade på msn innan på nellan88 mejlen får gärna adda mig igen på [email protected]

Eller om ni skriver er mejl här så jag addar. Fan vad jobbigt detta är. Och microsoft säger att de inte kan stänga min mejl. WHY?!!! Ska jag bara sitta här och vänta på att personen förstör ännu mer för mig?

What a day!

Ber om ursäkt för usel uppdatering. Har bara inte haft någon ork. Tack för åsikterna om matdagboken. Tyvärr är jag ganska säker på att jag inte får sluta med den, eftersom det ingår i hela behandlingen. Det är typ det största grejen vi gör. Vi pratar om den, hur det gått och vad jag ska förbättra. Egentligen vet jag inte om det själper mer än hjälper. Har inte tänkt så mycket på det faktiskt... men roligt är det i alla fall inte! Fast det är ju inte meningen heller...

Jaha, Idun imorgon. Brukar ha panik dagen innan vägning och samtal, men tanken har inte ens slått mig typ. Orkar inte. Vågen får väl visa vad fan den vill, helt seriöst. Ingen tycker sämre om mig om jag går upp i vikt, förutom jag själv kanske. Men det är ju det jag försöker jobba bort. Tänk att vikt har en sån stor påverkan i ens liv. Tänk när man inte ens visste vad en personvåg var!! Oh happy day.

Läste en otroligt sorglig sak på ungdomar.se idag. Är inne där väldigt, väldigt sällan och läser inte sånt som triggar (folk som svälter sig osv), men detta inlägget läste jag. En tjej som tog sitt liv. Hon hade ätstörningar. Hon skrev till sin syster sitt inloggningsnamn och lösen så att hon skulle kunna hälsa till de som följt henne. Otroligt tragiskt! Ett liv liksom. Bara borta sådär! Usch... man tror inte sånt händer, men jo... det gör det. Och någonstans kan jag förstå tjejen som tog sitt liv. Det berodde kanske inte bara på ätstörningen, det vet ju inte jag, men jag vet hur himla hopplöst allt kan kännas. Som att det inte finns en annan utväg...

Men det gör det!!! Tack och lov för det. Ni kan läsa inlägget här.
Nä, jag hoppas ni får en bra kväll. Puss & kram!



Förödelsen

Haha, förlåt... jag var bara tvungen. Någon har skickat in en bild till Sydsvenskan på "förödelsen" av morgonens jordbävning. HAHA!!


God förmiddag

Ja det känns som klockan är mer än den är. Var ju uppe redan 6:20 då jordbävningen ägde rum. Helt sinnes. Kommer bli roligt att höra när mamma kommer hem från jobb. Hon jobbar ju med små barn och de har alltid så roliga kommentarer om saker och ting. Kan tänka mig att det är dagens snackis! Läste nu också att det kommer komma efterskalv i ungefär samma områden inom några dagar. Ett svagare sådant, men ändå... creepy!

Jaja, drack en kopp te efter frukosten och sen gav jag mig ut på en promenad. Riktigt skönt! Förmiddagspromenader är så härliga, även ifall vädret suger.

Imorgon ska jag till Idun. Jag tror det är sista gången innan juluppehållet, men jag är inte säker. Kommer bli drygt att skriva matdagbok i 3-4 veckor utan att någon kollar på dom. På julafton tänkte jag faktiskt skita i att skriva matdagbok. Hur kul är det att sitta sen på kvällen och räkna upp allt jag ätit? Onödig ångest helt enkelt. Tycker ni jag gör rätt i att strunta i det, bara för en dag?
Detsamma blir det när jag åker till Thailand. Aldrig i livet att jag tar med matdagbok och grejer på min livs resa. Jag ska glömma ALLT som har med ätstörningar och depression när jag är i paradiset. Jag funderar till och med på att flytta dit för ett tag. Jobba någonstans och bo där i några månader. Hade varit kul att åka med någon! Någon som inte sitter fast här i Sverige pg.a skola eller jobb. Tänk vilken livserfarenhet det vore att bo i ett annat land för ett tag!

Nej, nu ska jag snart göra lunch. Blir något med kräftstjärtar som jag har över från igår! Gjorde en grymt god middag igår med couscous, mango, broccoli, kräftstjärtar och en klick gräddfil. Mums!!
Sköt om er. PUSS!

Jordbävning!

Herregud som huset skakade imorse för exakt 1 timme sen (6:25). Vaknade av att hela husen skakade fram och tillbaka, och ute hörde jag hur det mullrade. Tänkte direkt "en jordbävning!!" och flög in till mamma som också vaknat. Min lillebror också. Var helt uppskruvad för jag visste att det var en jordbävning, har aldrig känt något liknande förut!

Nu för ½ timme sen slår vi på tv:n och hör att hela skåne, delar av blekinge, ända upp till skövde och jönköping, danmark m.m. har drabbats av en jordbävning!! Helt sjukt ju. Ringde min bror direkt som bor i mellersta skåne. De hade också vaknat av det, men hade inte förstått vad det var. Det sjuka är att för nån dag sen snackade vi om jordbävningar och att det "vore häftigt att känna en liten jordbävning nån gång". Man kanske inte ska snacka så mycket? Haha! Fyyy. Nu varnar de för efterskalv också. Så sjukt detta! Jordbävningen var hela 4,7 på richterskalan.

Godmorgon liksom! Och jag som ska vara ensam hemma... usch!

Läs mer här.

Känslosamt

Blev alldeles för känslosam nu på kvällen, därför raderade jag det långa inlägget jag skrev innan. Kändes lite väl... är så sårbar nu och det känns lite för personligt på nått sätt. Anyway, åt precis kvällsmål och tog lite mer än jag brukar. Kändes bra! Förresten har min mage inte varit så tjurig idag. Jättepositivt eftersom det faktiskt begränsar mitt ätande ganska mycket.

Resten av denna månaden kommer innebära mycket utmaningar, vilket jag behöver. På onsdag måste jag äta mellis ute, kanske köpa någon smoothie eller macka på Pressbyrån eller liknande. På fredag ska jag förmodligen äta middag ute, på lördag är jag bortbjuden, nästa onsdag är det julafton och sen veckan efter är det nyår och då blir det troligen fest. Det kommer bara vara ångest innan, men jag har oftast inga problem med att äta tillsammans med andra. Det är mycket lättare!

Jag ska planera lite i förväg hur jag ska äta imorgon. Ofta när jag bara tar något blir det halvdant.

Tack för att ni peppar mig! Ni är guld värda. Ska snart lägga mig faktiskt, är helt slut i huvudet. Puss puss

Julsmoothie


Fler klappar



Skrubbvante, brun supersnygg väska, Sex and the city, blommiga necessärer, hårfön, lyxig brödrost, sminkborste och massageolja. Allt är från Åhléns!

Julkänsla?

Vilken deppig måndag det är att vakna upp till idag. Solen kunde väl ha lyst lite? Jag känner att jag behöver ljus, att jag blir så trött och nere av allt mörker. Är troligen inte ensam om det heller. Sen att jag har noll julkänsla är ju också lite tråkigt med tanke på att det är julafton nästa vecka. Jag måste nog krypa ner i soffan med en kopp glöggte (ja det finns hos tehandeln) och se en julig film. Sen kan jag ju alltid drömma om att det börjar snöa ute...

Jag åt risgrynsgröten till frukost idag! Helt okej, men inte mer. Det är konstigt att jag går och fantiserar om att allt som är förbjudet är jättegott. Men så var det inte det! Hittills har faktiskt INGEN gröt slått min gamla vanliga havregrynsgröt. Det är godast!! Men jag är glad att jag smakade, och risgrynsgröt hör ju till julen. Mina favoritgrötar när jag var liten var havregrynsgröt med honung, och mannagrynsgröt med socker. Haha! Sååå gott.

Mår lite illa nu faktiskt, och magen gjorde lite uppror av gröten och mackan till frukost. En promenad brukar hjälpa. Det får bli en kort en! Ska ju träna sen också.
Nu ska jag gå och skrapa 15:e "luckan" på min Bingolotto-kalender! Hoppas jag vinner något. Puss & kram!



+ Bild

Cooking all day

Hej sockertoppar! Jag har spenderat min söndag i köket. Har bakat vörtbröd, kokat risgrynsgröt och gjort aprikos och kokosbollar. Min lillebrors kommentar om kokosbollarna "fyfan vad goda!". Och vörtbrödet smakade tydligen också riktigt bra. Ska testa det till kvällsfikan. Gröten äter jag imorgonbitti till frukost. Mums för risgrynsgröt! Längesen jag åt det nu.

Har mått rätt bra hela dagen. Känt mig positiv och glad. Men jag har börjat uppmärksamma då min ätstörning styr mig, och dessvärre är det väldigt ofta. Nästan alla beslut jag tar som handlar om mat styrs mer eller mindre av sjukdomen. Grymt irriterande faktiskt. Känns som jag bara "ser på" och låter mig styras... grr! Dumma, dumma. Men risgrynsgröten till frukost imorgon är faktiskt en utmaning. Konstigt att något som innehåller så bra livsmedel har fått stämpeln "onyttigt". Varför liksom? Det är mjölk och ris!!!

På tal om något heeelt annat så har jag grym träningsvärk i rumpan idag. HAHA! Härligt värre. Aningen obekvämt kan jag ju tala om ; )
Ska nog bara ta det lungt framför tv:n ikväll. Kanske se "Sanningens ögonblick". Helt sjukt program. Men på nått sätt underhållande ändå. Att folk ställer upp liksom! De förstör iprincip sina liv för lite pengar... pengar tar slut!! Man blir inte lycklig av dom heller... inte ett skit.

Hoppas ni haft en mysig tredje advent! Puss & kram



Fruktsallad funkar också till julen. Min innehöll kiwi, apelsin, mango, äpple, banan, hallon och sötmandlar. ♥

Julklappstips



En perfekt julklapp att ge till någon. Boken Twilight av Stephenie Meyer. Själv har jag den redan, men har inte läst den. Mamma håller på med den nu och så fort hon är klar ska jag påbörja den. Någon som läst hela? Bra eller dålig?

Äpplemos

Mmm jag älskar äpplemos. Men oftast är de man köper inte speciellt goda, om de nu inte är ekologiska och fria från sötningsmedel. Nä, äkta vara är godast! Speciellt när man gör sitt eget mos och kan krydda det hur man vill. Det går ju hur bra som helst att ha i lite vanilj eller kardemumma! Visst låter det gott? Enkelt är det också. Vill man ha ett fint mos utan bitar är det bara att köra det i mixern, men jag tror det är gott när det är lite bitigt...
Perfekt som julklapp också!

Håret

Wiii så blond jag är. Helt sjukt att det blir sån skillnad av att bara bleka den lilla utväxten. Just nu ser det ganska onaturligt ut, men när det växt ut nån millimeter ser det bättre ut. Nästa gång ska jag slinga det med hätta för att få ett naturligare resultat. Förmodligen precis innan jag åker till Thailand. Förresten så har mitt hår växt över 1 dm sen jag började äta bättre, alltså på bara några månader. Sjukt va?! Jag ska spara tills jag har till midjan : )




Då & nu

Okej, jag är för hård mot mig själv. Helt sjukt hård och orättvis! Igår kväll hittade jag mina gamla matdagböcker från tidigare behandlingar. Och det är inte ens längesen!! Jag blev chockad när jag såg papperna, "VA, åt jag SÅ dåligt?!". Såhär såg en typisk dag ut för mig.

"Onsdag 6 Februari 2008

Frukost 6:30. Lågkalorikräm, 1 skiva grovt bröd med philadelphia light, 1 äpple
Lunch 11:15. Några dadlar
Middag 16:20. 150 gram kräftstjärtar, grönsaker, några dadlar, lightsaft"


Hur orkade jag jobba och träna varje dag? Att jag inte dog... hur är det möjligt?! Jag förstår att min mage fortfarande är konstig idag, så som jag misshandlat min kropp! Detta är helt sjukt upprörande faktiskt för när man är mitt i det känns det normalt och "okej". Nu i efterhand... alltså herregud! Light, light, light, lite frukt till "lunch", inget fett, oregelbundet, många timmar emellan måltiderna. Hur orkade jag?!!

Idag äter jag mycket bättre, och inte förrän nu inser jag HUR mycket bättre jag äter. Femtio guldstjärnor till mig själv!


"Lördag 6 December 2008

Frukost 9:00. Gröt med mjölk, banan, frön & kanel, 1 macka med smör, leverpastej, gurka
Lunch 12:00. Tomatsoppa med linser, macka med smör, keso & gurka, 1 kiwi
Mellis 15:00. Fruktsallad - Torkade fikon, banan, äpple, mango, hackade nötter
Middag 18:00. Hemmagjorda köttbullar med riktig potatismos, brysselkål, tomatsås, knäcke med smör, ost, gurka
Kväll: 21:00. 1 macka med smör, skinka, paprika, 1 banan och 1 kopp te"

Ganska sjukt va? Men det allra mest sjuka är att jag inte gått upp i vikt!! Inte något alls. Och när jag åt sådär lite för 10 månader sen gick jag knappt ner i vikt. Det ända som hände med mig var att jag blev trött, blek, svag, yr osv osv. Ett ganska bra bevis på att det TAR TID för kroppen. Man går inte upp i vikt så snabbt som man tror att man ska.

En wake up call för mig i alla fall. Nu blev jag otroligt pepp! ♥

Du kan dö

Att svälta sin kropp är ingen lek. Läs denna artikeln om en mamma som gick på diet. Hon dog. Åt max 500 kcal om dagen och drack litervis med vatten (under endast 1 vecka). Hennes hjärna svullnade upp och kroppen orkade inte mer. Hemskt eller hur? Och man tror inte det händer en själv. Varför? Ingens kropp är mer unik än någon annans och klarar av att fungera på så lite energi. Jag själv kan tänka så om mig, att "det händer aldrig mig" och "jag har ju inte dött hittills"... vänta bara...

Denna dagen har varit ordentligt seg. Men ändå skönt att bara ta det lungt och vila. Känner mig lite halvkrasslig också, är trött och har huvudvärk. Har åtminstone varit ute på en väldigt kort promenad, tränat, blekt håret och lagat mat. Nu på kvällen pratade mamma och jag lite också. Jag sa att jag hatar att äta på kvällen, alltså kvällsmålet efter middagen. Behövde bara få det ur mig. Känner mig liksom så "konstig" som äter så sent, och att ingen annan (här hemma) gör det så ofta gör ju inte saken lättare. Skulle ju varit mycket lättare om någon annan tog en kvällsmacka och inte bara jag. Men vad gör man? Får väl stå ut. Finns inte mycket annat att göra! Vilket mål tycker ni är jobbigast att äta?

Ska krypa ner i sängen och läsa nu. Mysmys! Puss på er

Resultatet

Det är så himla svårt att få en rättvis bild på mitt hår nu på kvällen, se bara på de två bilderna jag la upp. Den ena ser mitt hår vitt ut och den andra gult. Det är BLONT. Är sjukt nöjd! Denna gången blev mycket bättre än förra. Hade i det exakt 45 minuter och min utväxt syns INGENTING. Det blev verkligen jämt också! Åh kunde knappt bli bättre. Ni får se bättre bilder imorgon i dagsljus.
Använde mig av Poly Blonde L1 + den som bleker 5-7 nyanser. Utan hätta!

Nöjd, nöjd, nöjd!


Bleka

Nu ska jag ta och bleka min fula utväxt. Hoppas att det blir bra! Wish me luck : )

Lucia - 13 december

Åt frukost med familjen imorse. Jag tycker det är så mysigt! Speciellt nu vid jul, när man kan tända massvis med levande ljus och äta varm gröt. Perfekt sätt att starta dagen! Idag är det Lucia, men på TV fanns ingenting om Lucia. Lite tråkigt tycker jag. Var är julstämningen liksom? Alla mysiga julfilmer... varje år brukar "Ensam hemma" gå. Jag tycker dom filmerna är så roliga! Haha. Har sett dom miljoner gånger, men de är alltid lika bra.

Vet ni vad jag gjorde i går kväll? Riktigt knäppt, men jag ska ju till Thailand om 2 månader, så jag tänkte att jag skulle testa mina bikinis för att se om de var fina på. Och ja, jag tyckte jag såg helt okej ut! Fattar ni? HELT OKEJ! Det känns så sjukt att tycka att jag själv ser bra ut... när gjorde jag det sist liksom? Det var himla skönt i alla fall. Jag oroar mig inte så mycket över att springa runt i bikini mitt i vintern (fast på andra sidan jordklotet då). Helt underbar känsla! Lite bränna på min kropp också och den är ännu snyggare. Haha!

Jag ska nog göra julgodis idag! Pepparkakor, olika bollar av torkade frukter och kokos, ischoklad, torkade frukter doppade i choklad osv. Mmmm!
Vad ska ni göra idag, på Lucia? Puss puss puss!

Min fredag

Godkväll alla söta! Jag är helt äckligt trött idag. Satt på bussen hemåt efter att ha träffat och lunchat med Fanny i Malmö, höll på att somna flera gånger. Måste sett dum ut. Kunde ju knappt hålla ögonen öppna! Men jag låter mig vara trött. Det är ju faktiskt en signal från min kropp att den behöver vila. Även ifall det känns som jag borde göra något, så vet kroppen bäst vad den behöver och inte behöver.

Utmanade mig faktiskt vid middagen idag. Åt potatissallad med tunna skivor rostbiff. Potatissallad är ganska ångestladdat eftersom det är så krämigt... konstigt! Så fort något är krämigt (och gott) känns det genast onyttigare. Men men, jag valde det istället för att ta det säkra. Megabra! Fick en kommentar innan att jag borde utmana mig mer, och det gör jag faktiskt varje dag! Små steg men ändå i rätt riktning.

Samtalet på Idun gick bra idag. Ingrid och jag kom bra överens. Efter Thailand ska jag ha något planerat och klart att göra. Om det är en kurs, plugga eller ett jobb spelar mindre roll. Bara jag börjar ta mig ut i "verkligheten" igen. Känns bra att ha det som mål! Så nu är det planera, planera, planera och försöka hitta något jag vill göra. Kom gärna med förslag om ni har!

Jag har fått ful utväxt på mitt hår nu. Urk! Kanske bleker det imorgon. Hade egentligen velat gå till en frisör, mest för bekvämlighetens skull, men de har nog inga tider kvar nu innan jul. Men att bleka själv hemma går lika bra. Dock hade jag nog i blekningen för kort tid sist. Har inte riktigt fattat hur man räknar verkningstiden? Från det att man börjar smeta in blekningen i håret, eller när man kletat klart?

Hoppas ni får en bra fredagkväll! Massa pussar på er



Bild från Oktober. Mitt hår har växt rätt mycket sen dess!

Träning



När jag nämner att jag tränar, får jag ofta frågan vad. Så jag tänkte skriva lite om min träning och hur jag ser på det. Är det ett måste, eller gör jag det för att må bra och ha en vältränad kropp?

Under en ganska lång tid tränade jag varje dag. Det gick inte en enda dag mellan mina träningspass, och självklart gav det en del skada. Under vissa perioder hade jag extremt ont i knäna. Trodde helt klart att jag förstört dom och att de var skadade för livet. Jag fick också stark ångest så fort jag inte kunde träna.

Sen jag började på Idun har jag slutat träna varje dag. Och det gjorde jag för min hälsa och livskvalitéts skull. I början gav det en del ångest, men numera mår jag mycket bättre!! Nu tränar jag ca varannan dag och trivs med det. Skulle jag en dag inte orka träna, eller om jag är sjuk så står jag över träningen. Det känns som att mitt träningstvång gått över till ett mer hälsosamt tränande, där kroppen bestämmer hur länge och hur mycket motstånd den orkar.

Vad tränar jag då? Jag motionscyklar i lagom takt ca 20 minuter, och kör styrketräning ca 15-20 minuter. Allt gör jag hemma! Man behöver inte dyra gymkort för att kunna träna. Det finns mängder med bra övningar för kroppen som man kan göra hemma i vardagsrummet. Promenader är också något som görs ganska ofta. Både pg.a att jag har hund, men också för att vi inte äger en bil, och det betyder ju att man måste gå dit man ska (om man nu inte åker buss eller liknande).

Under den tiden då jag tränade varje dag + åt mycket mindre så hände det inte något med min kropp, förutom att det gav skador. Kroppen blir stressad och kan inte bilda muskler när den svälter. Det har jag verkligen märkt av nu när jag äter mer och tränar mindre!!
Jag har alltid älskat att träna, så det är inget som "kommit med sjukdomen". När jag var liten red jag, gick på gymnastik, hopprep osv osv. Så träning är något väldigt viktigt och också roligt nu när det inte längre är något jag måste göra varje dag för att stilla ångest och känslor.

Vad tränar ni? Känner ni att ni gör det för att må bra, eller för att "bränna kalorier" och "bli smal"?

Fredag - Idun & lunch i stan

Tänkte bara lämna ett avtryck innan jag åker till Idun. Är så himla trött idag. Vaknade inatt av att mamma snarkade så huset skakade. Var tvungen att gå upp och säga till. Förstår inte hur man kan snarka SÅ mycket! Haha. Helt sjukt ju. Jag själv kan också ge ifrån mig lite ljud när jag sover, typ små snarkningar eller suckar. Ibland vaknar jag av dom!

Det blir lunch i stan med Fanny idag. Och jag ska INTE äta en pastasallad med kyckling. Det gör vi typ alltid. Jag vill ha sushi eller någon god macka. Gillar mackorna på Espresso House!

Vet ni en positiv sak? Sen jag börjat äta lite bättre + börjat ha vilodagar mellan träningen så har jag fått massa muskler! Helt sjukt! Mina ben är grymt muskulösa, på magen syns musklerna, armarna är starkare, rumpan fastare (hAHA!) osv osv. Känns så jäkla bra! Innan var jag bara spinkig och grå, nu känns det som jag strålar och har en snygg vältränad kropp. Känns UNDERBART! Jag ska "bara" öka maten och jobba bort tankarna. Sen kanske jag blir friskförklarad?! Gud vad jag vill bli det... är verkligen pepp idag! Känns som en perfekt dag att utama mig lite. Lunch i stan och så är det ju fredag...!

Måste verkligen gå nu. Ha en bra dag! Pussar



Bild från början av sommaren 2008

Godkväll

Har precis ätit laxfilé med spenatcouscous och brysselkål till middag. Gud va gott! Roligt att ni tror Barista-jobbet kan passa mig. Är riktigt sugen på det nu! Ska ta reda på allt. Förstår att det finns massor att lära innan man blir en riktigt bra Barista, det går ju inte över en natt precis.

Nu ikväll blir det mys här hemma. Min storebror är ju här, men jag vet dock inte om han ska ut eller vara här hemma. Imorgon ska jag till Idun och träffa Ingrid. Vi bestämde den tiden efter sommaren nån gång. Ska dit och prata om min framtid typ... hm. Känner mig ju inte direkt bättre eller redo att ge mig ut i arbetslivet än, men att ha planer tror jag är väldigt viktigt. Att ha ett mål liksom, sträva efter något. Har i alla fall lite idéer om vad jag vill göra!
Kommer åka hem direkt efter Idun imorgon igen tror jag. Ska bara träffa Fanny innan hon ska till ingrid, hihi. Hon har timmen efter mig. Vilket sammanträffande!

Känns inte som jag har så mycket att blogga om idag. Ni kanske har något ni vill skriva till mig istället? Lite ombytta roller :)

Nä, ska gå och vara social nu. PUSS på er underbara läsare och vänner!

Barista?

Jag vet nog vad jag vill göra nästa år. Utbilda mig till en barista! Jag älskar ju te, kaffe och skumma mjölk m.m. Det hade varit så häftigt! Bara erfarenheten är ju bra att ha. Strunt samma liksom om jag inte vill fortsätta med det sen. Men visst låter det roligt? Jag tittade runt på nätet lite och hittade intensivkurser på typ 2 dagar. Kostar runt 5000 eller något sånt.

Förmodligen blir det i Göteborg eller Stockholm då, men det är ju inga problem eftersom jag har vänner i Götet och i Stockholm bor ju min pappa. Mmm blev lite glad nu när jag äntligen hittat något jag vill göra, för ett tag i alla fall. Sen kan man ju alltid öppna ett eget café någonstans. Inget är ju omöjligt! Bara att gå ihop ett gäng, spara massor av pengar och satsa lite. Gud va roligt det vore...


Kjol



Gaah så snygg! Från Asos. Lite annorlunda kjol, men det gillar jag. Sen gillar jag outfiten överhuvudtaget. Skorna, linnet, halsbandet och hatten. Kostar 395 kronor för kjolen + frakt (ca 80 kr tror jag). Det borde finnas presentkort på Asos och andra bra sidor med shopping. Perfekt julklapp ju!

Torsdag

God förmiddag! Verkar vara kallt idag. Det är fortfarande frost ute sen natten. Idag händer det inte speciellt mycket. Min storebror kommer hit idag och ska sova här, trevligt. Ses inte speciellt ofta nuförtiden, men det blir ju så när man flyttar hemifrån.
Mår ganska bra idag. Känns skönt att kunna skriva det och verkligen mena det! Jag tycker det är lika sjukt varje gång jag går från botten till att må helt okej. Det är skrämmande hur olika jag mår hela tiden! Och allt beror på sitt tankesätt. Tänker man att "gud vad ful och äcklig jag är idag" så mår man ju urdåligt. Men tänker man positiva tankar mår man genast bättre. Tänk att något så enkelt kan vara så svårt!!

Åt en jättegod frukost idag. Smakade nästan som en efterrätt! Gjorde havregrynsgröt med kardemumma, serverade med en klick kesella, jordgubbar, banan, kanel och lite havremjölk. Mums! Sen en macka till förståss.
Hörs sen. Puss!



+ Bild

Never stop thinking?

Jag kan störa mig på småsaker som har med mat och ätande att göra. Ibland (när jag ätit upp före de andra) kan jag sitta och lyssna på hur det låter när andra äter sin mat. Tänder som rispas mot gaffeln, smaskande, någon som slabbar, äter fort/långsamt... ibland känner jag mig så otroligt besatt av allt som handlar om ätandet. Inte bara när det gäller mig själv, utan hur alla andra äter. Min lillebror tog t.ex två riktigt stora portioner spagetti och köttfärssås till middag idag. När jag ser honom äta allt dedär så tycker jag det är BRA. Härligt med någon som äter ordentligt! Men jag själv skulle ALDRIG få för mig att äta så mycket. Det var utan tvekan mer än "rekommenderat" (matscheman osv), men tänk att KUNNA äta två rejäla portioner utan att ägna en tanke åt det efteråt.

Där sitter liksom jag på andra sidan av matbordet med en galet liten portion, som såklart känns alldeles för stor. Det var krig i huvudet på mig en stund. Alltid när jag lägger upp mat på tallriken känns det för mycket. Men efteråt kommer jag på mig själv... jag åt efter vad huvudet sa, inte kroppen.

Jag försöker verkligen snappa upp alla sånna här sjuka beteenden. Komma ihåg dom och bättra mig tills nästa gång. Att istället tänka "är detta verkligen en normal portion? skulle jag ge min mamma den portionen och tycka det var normalt för henne?"

Nu har jag t.ex lite panik över vad jag ska äta till kvällsmål. Jag vet aldrig vad jag är sugen på, eller vad som inte får min mage att svullna upp och kännas obehaglig.
Detta eviga tänkande på mat och ätande gör mig matt. Jag måste verkligen göra något åt det. Träna mig. Sluta tänka. Byta ut det mot något annat. Jag har gjort det innan, för en liten stund i alla fall. Det bara MÅSTE gå igen! Helst för all framtid.

Hur mycket tänker ni på mat, ätande, kalorier, kropp, vikt, träning om dagen? Alltid, ibland eller aldrig?
Ha en bra kväll, kramar!

Chai latte


Jag lyckades skumma mjölken! Första gången jag fått den riktigt bra. Skummig och mjuk. Tog ca 1 dl mellanmjölk och värmde den ganska mycket, sen körde jag med min lilla mjölkskummare och vips! Skummad mjölk! Slog kastrullen mot köksbänken också, för att få bort de stora bubblorna. Nu kommer jag dricka detta ofta, ofta. Jag älskar det. Chaiteet köpte jag i lösvikt igår. Gott att strö på lite kanel också, men det glömde jag. Mums för chai latte!

Brända mandlar

Detta är såå gott. Doften är oslagbar, smaken är ljuvlig. Nästan lite beroendeframkallande! Synd bara att min mamma är allergisk. Får ta och göra dessa när hon inte är i närheten. Tycker dessa är perfekta på julbordet (godisbordet, hihi). Gillar ni brända mandlar?


Onsdag 10 december

Två veckor kvar till julafton! Jag räknar ner. Längtar jättemycket, men lite stressigt med julklapparna. Har ni handlat alla era än?
Sov ganska bra inatt tror jag. De senaste nätterna har jag vaknat minst 50 gånger varje natt och tänkt "är det morgon nu?". Väldigt jobbigt. Jag tror det är en blandning av dåligt ätande och stress. Kroppen blir ju stressad när den inte får tillräckligt med näring. En sak jag tänkt på som jag läste i mattillåtet är att kroppen inte har en aning om VAD det är man äter. Den vet liksom inte att "här kommer det en banan" eller "oj en chokladbit". Kroppen är endast ute efter näringen. Resten åker ut den naturliga vägen... men visst tror man att kroppen vet att "detta är onyttigt, det lagrar vi"! I alla fall jag gör det ibland.

Idag ska jag mest vila faktiskt. Känner mig riktigt trött, och jag är nog på gränsen till att bli sjuk igen. Min lillebror är ordentligt förkyld och mamma mådde väl inte heller helt bra. Bara vi blir sjuka nu istället för när vi ska till Thailand. Det vore en mardröm att bli jättesjuk precis när vi ska åka. Fast jag kommer åka i vilket fall som helst. Varken feber eller förkyldningar ska stoppa mig, hehe. Man lär ju må bättre så fort man kommer dit... till paradiset.

Åt en sååå god frukost idag. Jag försöker tänka att det ska vara lite juligt nu i december. Gjorde vanlig havregrynsgröt och blandade i kardemumma, kanel och russin (som kokade med). Serverade med havremjölk, hackade mandlar och lite mer kanel. En hembakad grov fralla med leverpastej / messmör och paprika. Yum!! Till melliset idag ska jag prova att skumma mjölken till chaiteet. Tack för alla tipsen. Hoppas jag lyckas denna gången!

Sköt om er. Pussar!



Min bild på gröten är gammal

Idun & julshopping

Kom hem för en timme sen från Malmö. Slapp vägningen idag. Vet inte om hon glömde eller om hon skippade det eftersom mamma var med. Skönt ändå att inte veta! Siffror är en av mina värsta fiender just nu. Allt kretsar kring det känns det som. Kalorier och vikt. Tråkigt men sant!
Samtalet idag var väldigt givande i alla fall. Kändes bra eftersom nu är mamma och jag överens om hur hon ska kunna peppa och motivera mig här hemma, och jag vet att jag kan gå till henne om det är något. Pratade om massa andra grejer också, men det håller jag helst för mig själv.

Efter samtalet gick vi i lite affärer och försökte hitta julklappar. Fick lite idéer om vad jag ska köpa. Handlar faktiskt helst julklapparna på nätet, allt är så mycket billigare där! Sen efter det gick vi och åt sushi. Man fick 11 bitar för 60 kronor!! Helt otroligt billigt. Och gott! Åt på den sushiresturangen som ligger brevid Espresso House vid Lilla torg i Malmö, någon av er kanske vet vilken jag menar. Lite tråkigt bara att man fick sushin i en plastförpackning istället för tallrikar... hmm!

Sen köpte vi lite nya teer också såklart. Jag hittade ett "Glöggte" som doftar helt UNDERBART! Smakar gott gör det också. Riktigt juligt. Drack det precis tillsammans med lite havremjölk, en lingongrova med ädelost och en apelsin. Juligt mellanmål va! Supergott.
Köpte också ett Chaite. Ska kanske dricka det ikväll och försöka skumma lite mjölk till... men det lyckas jag aldrig med. Har en sån liten elvisp med ändå funkar det inte. Ska man vispa länge eller vad gör jag för fel? Och ja jag värmer mjölken. Ska testa med vanlig mellanmjölk och se om det går bättre (dricker havremjölk eller sojamjölk vanligtvis, inte light nä). Maybe!

Förresten, tydligen är det pepparkakans dag idag!! Visste inte ens att det fanns, haha. Kanske blir en pepparkaka ikväll dådå, om vi nu har några hemma! Tror inte det faktiskt. Men i helgen ska vi baka det. Hemmagjorda pepparkakor! Mums.
Hoppas ni mår bra!! Puss puss

Rätt riktning igen

Ska snart ta bussen till Idun, eller ja om en timme alltså. Är såklart nervös för vägningen men jag tror det ska gå bra. Känner mig mer motiverad idag att ta ytterligare några steg i rätt riktning igen. Som man brukar säga, ett steg bakåt, flera framåt... och visst är allt jobbigare nu under julen, det måste jag erkänna. Det borde inte vara så eftersom julen är något jag verkligen tycker om. Längtan, myset, lugnet, glädjen.

Men nej, nu är det verkligen skärpning. Jag har valt öppenvård och då ska jag banne mig klara av det också. Jag har börjat känna av att jag slarvar med maten också. Smärtan som jag beskrev igår, över revbenen/bröstet, trötthet, knottror (fettbrist), huvudvärk, mer ångest, yr... osv osv osv. Det är inte värt alla dessa symptom. De är inte roliga!!

Efter Idun ska vi leta julklappar. Sen äta sushi. Mums! Idag ska det bli en bra matdag. Ska sätta upp som mål denna veckan att komma upp i minst 1500 kalorier varje dag. Det ska jag klara!

Puss & kram!

Fråga

Är det någon som vet varför man får ont över revbenen? Det smärtar liksom. Ibland är det över hjärtat också, men det vet jag att det inte är i hjärtat egentligen, utan musklerna utanpå liksom. Det har i alla fall alla läkare sagt till mig.
Men vad beror smärtan över revbenen på? Är det brist på något speciellt? Någon som känner igen sig?

Min dag

Har haft en okej dag idag. En okej dag är allt jag begär (nästan). I alla fall i nuläget. Har bakat lussebullar idag vilket inte var helt lätt. Degen blev så himla kladdig, även ifall jag öste på med mer mjöl. De fick bra betyg av lillebror. Och ja, jag lovar att jag ska smaka en...

Igår skrev jag här på bloggen att jag kommit in i en svacka. En svacka betyder inte att jag gett upp kämpandet. Det kommer jag aldrig göra, jag vill och ska bli frisk. Men allt är inte så enkelt i mitt liv heller. Ni vet faktiskt inte om allt som händer, alla detaljer, alla ännu personligare saker. Så glöm inte att jag skriver om en bråkdel av mitt liv, faktiskt. Det kanske inte verkar så, men så är det. Jag kämpar mot hundramiljoner problem och tankar dagligen, och alla har inte med maten att göra. Långt ifrån!! Vill inte att ni ska "tycka synd" om mig, bara att ni ska veta!

Har varit äckelmätt hela dagen vilket har gjort det svårare att äta, men jag har gjort det ändå. Jag har lagat min mat och försökt få den bra när det gäller näring, mängd och smak. Inte helt lätt när huvudet nästan sprängs av all ångest.

Förresten ringde min behandlare hem till mig idag (mitt i lussebaket) och sa att tiden på onsdag inte gick, så jag ska dit imorgonbitti klockan 9! Blev lite hastigt men det får gå. Mamma ska följa med eftersom nu under fas 2 i behandlingen så fick man ha med en anhörig. Mest för att hon/han ska få info om hur det går osv. Så efter det ska vi handla julklappar och luncha i stan. Mysigt!
Nä, jag ska gå nu. Hoppas ni mår bra allihopa! Pussar

Julklappstips



Tips på julklappar till vänner, mamma, flickvän eller varför inte sig själv? Alla dessa saker hade jag själv velat ha i mina paket. Älskar färgen på nagellacket! Helt underbar.

Boken "Fashionista" från Adlibris
Trosor från Hanky Panky från Nelly
Klocka från Asos
Armband med rött sidenband från Nelly
"Marshmallow" handkräm från Accessora
Skor från Asos (finns i svart)
Ring med pärlor från Asos
Nagellack från Opi
Väska från Asos

Kikärtsbiffar

Jag älskar att göra olika slags biffar. Mina tonfiskbiffar är en stor favorit och jag har gjort dom flera gånger, men idag testade jag att göra vegetariska istället. Blev väldigt goda faktiskt! Jag hade inte tillräckligt med kikärtor hemma, så 1 dl blev stora vita bönor, men det blev också gott. Serverade med morotstzatziki, potatis, äppleskivor och sugarsnaps. Mums!



Ca 7 små biffar

4 dl kikärtor
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 msk havrekli
1 msk tomatpuré
Salt, oregano och basilika

Mosa kikärtorna och blanda med ägg, vitlök, havrekli, tomatpuré och kryddorna. Forma till biffar och stek på medelvärme i lite smör ca 4 min på varje sida. Om man vill kan man vända biffarna i linfrön innan man steker dom.

Morotstzatziki
1 port

2-3 msk kesella
½ morot
Salt och peppar

Riv moroten och blanda med kesella, salt och peppar. Gott med vitlök också om man vill.

Framsteg, och saker att jobba på

Tack för (nästan) alla kommentarer jag fick igår. Det uppskattas verkligen! Jag tänker inte jämföra mig med någon, att den och den personen kan äta mer än jag... det hjälper mig inte ett skit faktiskt. Allt kan ju faktiskt inte gå i rätt riktning hela tiden, då skulle de flesta blivit friska väldigt snabbt. Det är verkligen ett långt kämpande dehär. Men jag är inte helt värdelös jag heller, jag har faktiskt gjort framsteg;

Har smör på alla mackor
Kan äta vitt bröd och sånna som inte är nyckelhålsmärkta
Äter alla måltider jag ska
Tränar inte varje dag längre (blir ca varannan dag nu vilket jag får för min behandlare)
Har pratat ut med mamma
Äter kolhydrater till lunchen (pasta, couscous, potatis osv.)


Det jag behöver jobba på är följande;

Öka alla måltider
Äta mer fett
Tillåta mig sötsaker
Inte planera varje måltid i detalj
Att kunna hantera ångesten


Har så svårt för att verkligen inse mina framsteg jag gjort. Det är så lätt att vara hård mot mig själv. Konstigt dedär!
Ska ut på en promenad med hunden nu. Kram

En svacka

Har precis ätit lutfisk till middag. Juligt! Tycker faktiskt det är rätt gott tillsammans med alla tillbehören. Ikväll ska jag se på Kalla fakta på 4:an. Börjar 19:20 och handlar om tillsatser som finns i mat. Jag tycker det är helt sjukt vad mycket grejer dom stoppar i maten, speciellt i lightprodukter, halvfabrikat och färdigmat. Jag försöker undvika det så gott det går, men att utesluta all mat med tillsatser är nog riktigt svårt, och ansträngande också för den delen. Jaja, hoppas verkligen programmet är bra och att detta uppmärksammas ännu mer! Mamma och jag satt och sa nu vid matbordet att vi kanske borde starta en handel med bara naturlig mat. Det vore något!

Det känns helt klart som att jag kommit in i en svacka. Ni har nog också märkt det... att jag inte går emot sjukdomen såsom jag borde. Jag vet att det är dåligt av mig, och att jag vet bättre... men jag känner mig faktiskt svag. Riktigt svag! Och det hjälper faktiskt inte att säga "vill du inte bli frisk" osv. Blir nästan bara ännu mer deppig och omotiverad. Kanske låter konstigt, men så är det i alla fall.
Någon av er undrade hur det går med min chokladkalender. Jag måste tyvärr meddela att jag inte ätit en enda bit! Så fruktansvärt svagt och patetiskt... jag vet. Inte ens det klarar jag! Vad klarar av jag egentligen?! Nada. Det enda jag är bra på, det är att ha ätstörningar. Jag kommer fanken inte på nått annat jag, Cornelia, är bra på...

Nä gud, det var inte meningen att detta skulle bli ett deppinlägg. Förlåt!
Ha en mysig andra adventkväll. Kram

Varm choklad

Kanske kan vara något att starta julaftonsmorgon med? Jag älskar varm choklad. Minus grädden. Grädde är något jag aldrig tyckt om, förutom när det finns i mat där inte gräddsmaken dominerar. Något jag däremot älskar att ha i är marshmallows! Gärna minimarshmallows. Så gott!
Nu i eftermiddag har vi varit på julmarknad. Tagit lite lotter och druckit te. Väldigt mysigt! Vann massa godis, en sjal, lim (??), kylskåpsmagnet, ett fult linne m.m. Jag brukar alltid ha tur i spel faktiskt. En gång vann jag 2 kilo choklad!
Hoppas ni mår bra!


Andra advent

Lika mysig morgon idag. Frukost med familjen. Mamma gick och köpte frallor och jag gjorde iordning gröt, pålägg, kaffe och tände ljus. Man borde verkligen äta frukost ihop varje morgon och inte bara ibland. Men det är ju tyvärr annorlunda på vardagarna då stressen kommer igen. Synd! Jag tror faktiskt man hade mått bättre av att ha en lugn stund tillsammans innan man åker iväg.

Idag blir det nog lite mer städning, hann inte färdigt allt igår. Kanske till och med sätta upp julgranen? Det är ju trots allt bara 17 dagar kvar till julafton. När brukar ni sätta upp granen? Har ni äkta eller plast? Vi har plast eftersom mamma är allergisk.
Tror jag ska baka lussebullar också, och sätta nejlikor på apelsiner! Hihi. Synd att det inte snöar idag... det snöar alltid vid fel tillfällen här nere. Aldrig när man vill! Grr.

Hmm... vet ni, jag har inte ätit en enda pepparkaka eller lussebulle i år än. Så himla tragiskt! Känns liksom inte värt det pg.a alla tankar som kommer. Tänk om man kunde slappna av för en gångs skull! Bara äta det man vill och slippa alla konsekvenser...
Hoppas ni får en mysig andra advent! Ska ni göra nått speciellt idag? Pussar



+ Bild

Illamående

Känns som jag har feber. Mår skitdåligt! Har verkligen ingen aning om var det kommer ifrån. Är galet svullen i kroppen också. Antingen är jag sjuk eller så händer något med mig... i vilket fall ska jag svepa några alvedon så det lindrar i alla fall.

Har städat hela dagen! Känns riktigt bra och hemtrevligt här nu. Allt doftar rent och julpyntet har börjat åka upp även på nedanvåningen. Ny matta är utlagd, nytt duschdraperi i badrummet... dammat och torkat. Mmm underbart. Annars har jag inte hunnit mycket mer idag faktiskt. Mest gått och mått dåligt faktiskt. Ska lägga mig tidigt ikväll så det går över snart...

Förresten, jag tänkte på detta med sötningsmedel och andra konstigheten det finns nuförtiden. Jag åt massor av konstgjort sötad mat förut. Lightsaft, läsk, sylt, halstabletter i mängder, marmelad, mat, bröd, i teet... allt! Trodde verkligen inte det skulle vara dåligt på något sätt. Eller så tänkte jag inte, utan var bara ute efter "noll kalorier". Så dumt! Idag klarar jag knappt av den söta smaken av sötningsmedel. Det smakar så himla konstgjort!! Har dragit ner drastiskt på sötningsmedlet faktiskt. Förutom i te. Ska träna på att använda honung istället. Det måste ju vara bättre för kroppen med naturliga livsmedel! Eller vad säger ni? Bara en tanke som slog mig idag att jag dragit ner mycket på det. Äter ni hellre vanliga produkter än light (sötningsmedel m.m.)?

Ska gå och vila huvudet nu. Puss

Pepparkakor

I år ska vi göra egna pepparkakor, alltså inte köpa deg från affären. Det blir mycket godare och nyttigare utan alla konstiga tillsatser de proppar i. Kryddorna i receptet går också att köpa som "pepparkakskryddor" i alla mataffärer.
Ni får gärna spara mitt kollage jag gjort och skriva ut om ni vill baka dom : )


Kappan

Här är den! Mmm älskar den. Tyvärr blev färgen på bilderna inte helt rättvis. Den är lite mer gråaktig! Gillar att den har en luva också, så sött!
Kostar 698 på h&m Trend. Fast jag fick 100 kronor rabatt : ) Höhö!
 



Städning på schemat

Vilken mysig lördagmorgon. Sov en timme längre än jag brukar och åt frukost med mamma med tända ljus och lugn musik. Tråkigt bara att jag mår så fruktansvärt illa idag. Frukosten var riktigt jobbig att få ner. Brukar aldrig må illa på morgonen... konstigt!

Jaja, idag ska det julstädas i hela huset! Tänkte till och med moppa golvet. Det har jag faktiskt inte gjort på riiiiktigt länge. Men nu vill jag ha det rent och fint. Ska försöka rensa ut lite kläder också. Skänka bort lite. Har så mycket kläder att det är sjukt! Och nä, tyvärr är det mesta inget som kommer sälja här i bloggen. Det är gamla kläder som är sjukt fula, haha! Jag har så svårt för att göra mig av med alla mina kläder jag har i garderoben. För DÄR borde också rensas... wooh! Läste idag på aftonbladet att kvinnor inte använder mer än 30% av sin garderob. Stämmer nog riktigt bra! Sen stod det också att kvinnor har minst 100 plagg. Eh, jag har nog snarare upp emot 600-700 plagg. Och nä, jag skämtar inte.

Idag ska jag visa er min finfina kappa också från h&m. Helt lovely är den! Lite babydoll-söt. Beige. Köpt på h&m trend. Jag ääälskar h&m. Är till och med guldmedlem... så mycket handlar jag där! Hihi.

Nä, nu ska jag sätta igång med städningen! Hoppas ni mår bra. Puss puss puss



Tillbaka

Är riktigt trött efter denna dagen. Men jag har mått bra idag! Känns underbart. Gick och shoppade en uuuunderbar kappa på h&m. Så så så så fin. Ni får se den imorgon! Love it. Fikade sen med Emma, som var hur gullig som helst. Hon sa så mycket klokt som fick mig att öppna ögonen faktiskt.

Sen var det då Idun. Vägdes. Väger samma som förra gången. Lika bra det antar jag. Men nu till saken... jag tog upp detta med att jag vill ha mer hjälp. En dag till i veckan, alltså två gånger totalt i veckan. Men det gick tydligen inte!! Blev så himla besviken. VA?! Nu tog jag mig mod till att säga att jag ville ha mer hjälp, och så gick det inte. Hon var tydligen tvungen att ta upp det i nått möte med alla andra eftersom det inte "ingick" i deras schema. Jaha? Och så sa hon att det inte hade varit någon annan som gått på Idun som ville ha mer hjälp än en gång i veckan. Lite dum jag kände mig då liksom! Så jag får väl nöja mig med 1 gång i veckan! Det känns förjävligt rent ut sagt. Orkar knappt tänka på det... har i alla fall pratat massor med mamma nu ikväll, vilket känns himla skönt.

Åt sushi till middag idag. Mmm! Förresten sa mamma idag att hon ville hitta på någon bara hon och jag. Myyys! Hoppas det blir av. Känner mig inte lika ensam som jag gjorde innan... det är hemskt att känna sig ensam med sitt inre kaos.

Nä, jag ska träna lite nu och sen äta något kvällsmål om en timme eller så. Puss och ha en bra fredag!!

Fredag 5 december

God förmiddag! Om 4 timmar ska jag vara på Idun. Önska mig lycka till! Jag behöver det... men det ska väl gå bra. Ska träffa Emma innan Idun också. Äntligen, eller vad säger du? Har bestämt flera gånger innan men det har alltid kommit något ivägen.

Var riiiiktigt depp igårkväll. Herreguud! Är så trött på det. Trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag någon gång skulle få självmordstankar. Det låter så jäkla töntigt. Typ "hej ge mig uppmärksamhet". Men det handlar verkligen inte om det. Jag har tappat livsgnistan helt enkelt.

Känns som jag vill tröstshoppa idag. Köpa något riktigt fint... mm får väl se. Julklappar ska ju också köpas snart! Älskar att köpa julklappar. Kanske är ensam om det? Men jag tycker det är så kul att ge till andra. Slå in fina paket och se deras miner när de öppnar paketen. Det känns till och med bättre än att få julklappar själv, faktiskt!

Ska ta bussen om lite mer än en timme. Ha en bra dag allihopa! Puss & kram!

Är hoppet verkligen det sista som lämnar människan?

Bläää min mage är svullen. Shit vad ovanligt va! Kanske för att jag åt något jag sällan gör... det blir ju lätt att magen blir krånglig när man begränsar sitt ätande så mycket som jag gör. Åt chili con carne vilket var himla gott men såklart en ångestklump rakt ner i magen. Tog inte en normal portion heller (mkt mindre) så jag förstår inte varför jag har ångest egentligen. Kunde ju lika bra ätit normalt om nu ångesten ska komma ändå...

Känner mig så patetisk. ÖKA MATEN DÅ! Ät normalt! Ät allt! Blir så förbannad att jag inte kan det utan ångest och panikkänslor. Det är liksom inte lite ångest heller. Kan inte sitta still! Det kryper under skinnet på mig. Magen växer och det känns ungefär som att jag svalt ett smörpaket. Illamående och fettkänsla.

Satt och tänkte innan när jag satt i soffan. Jag vet att jag valt bort dagvården, och att det är mer hjälp än jag behöver. Men nu får jag ju iprincip ingen hjälp. Jag går här och skriver matdagbok och gör allt själv... jag VET att ingen kan göra jobbet åt mig, men att 1 dag i veckan ska hjälpa mig nånting... jag tvivlar. Det är 4 timmar i månaden. Tog inte upp detta förra gången på Idun, glömde bort det. Men imorgon måste jag berätta det. En timme i veckan är för lite. Jag behöver två! Två gånger i veckan var så mycket bättre. Dubbelt så mycket peppande från behandlaren, dubbelt så mycket koll.

Jag borde bara gå och trotsa ångesten nu. Baka mig en fet kladdkaka och äta tills jag mår illa. Inte rätt sätt att bli frisk på, I know. Men jag är så TRÖTT på detta. Så trött att jag inte orkar kämpa emot. Hur går det ihop?! Det borde ju vara tvärtom. Man tycker att jag borde vara peppad till 1000 iomed att jag är så trött på sjukdomen... men icke.

Förlåt för detta inlägget, men jag kände att jag behövde skriva av mig. Känns redan bättre!!
Har ni gjort några framsteg på sista tiden i era ätstörningar? TELL ME! Peppa mig. Berätta att det går. Jag börjar tappa hoppet...
Enligt många av er läsare har jag hjälp några att hitta motivationen till att kämpa... nu måste ni hjälpa mig!! I'm lost...
Kram!!

Risgrynsgröt



Risgrynsgröt är något av det godaste till julen tycker jag. Att komma hem från en kylig morgonpromenad och äta lite varm gröt är så himla mysigt. Själv gillar jag den inte med saftsoppa/sås... jag tycker det förstör hela gröten. Kanel är det enda som behövs, och eventuellt lite mjölk och socker. Ska nog koka en stor gryta i helgen... yummy!

Ingredienserna (ovan) är för 8 personer.

Tillagning
1. Blanda ris, vatten, kanelstång och salt i en kastrull. Låt koka under lock på medellåg värme i ca 10 min.
2. Häll i mjölken och låt koka om på nytt och låt gröten svälla under lock på medellåg värme i ca 40 min utan omrörning. Smaksätt med sockret.
3. Servera gröten med kanel, mjölk och socker om du vill.

+ Bild (kollage av mig)

Söt klänning



Åh, hitta precis denna underbara klänning hos Asos. De har verkligen fina grejer. Gillar den söta rosetten i midjan och den blå färgen på "kjolen". Så enkelt men så snyggt. Kostar 395 kr! Jag vill ha...

Twenty days

Tjugo dagar kvar till julafton! Åh vad jag längtar. Efter allt faktiskt! Men speciellt stämningen och allt mys, Kalle Anka på tv, julklappsleken och "lura" småbarnen att tomten kommer. Har ni trott på tomten någon gång? Jag minns när jag var liten på julafton... "tomten" knackade på dörren och jag utbrast "DU HAR SAMMA STRUMPOR SOM MIN PAPPA!!". Haha, dagen efter sa vi det till pappa och han sa "jaaassåå!"... då förstod vi att tomten inte fanns på riktigt. Men det blev ändå ingen besvikelse, mest en rolig grej liksom. Hihi, så roligt att tänka tillbaka till...

Idag händer det inte speciellt mycket i mitt liv. Blir total vila idag (förhoppningsvis). Ska faktiskt lägga mig och läsa en stund lite senare. Har nämligen himla svårt för att koncentrera mig på en bok... jag som älskar att läsa egentligen! Nu är det mest jobbigt att sitta still. Så lite träning (på att läsa alltså) vore väl bra...

Det blir alltid en orokänsla i kroppen varje gång det är "dagen före Idun". Vägning. Siffror. Prata om hur det gått. Inget vidare direkt... har ätit "säker mat" och kompenserat lite med träning. Stupid! Vågar som vanligt inte gissa om det är viktuppgång eller nedgång. Fast denna gången har jag en svag aning om att det kommer peka neråt. Vore lite komiskt om den pekar uppåt nu när jag sagt såhär, men det kanske bara är bra då? Min riktiga kroppsuppfattning kanske har kommit tillbaka lite då. Who knows?!

Åttiotre dagar kvar till Thailand förresten! Shit vad nära det är nu. Pirrar i magen. Drömde inatt att jag glömde både pass och biljett när vi anlänt till flygplatsen. Snacka om panik! Drömde samma grej i förrgår. Hmm??

Ni får ha en bra torsdag!! Puss & kram



Frukost idag; Fiberhavregrynsgröt med rivet päron, havremjölk, kardemumma och solrosfrön. En macka med smör, skinka & gurka. Yummy!

Good times

Denna dagen har varit upp och ner, som en berg och dalbana. Ena stunden hur positiv och glad som helst, andra ångestfull och dåligt humör. PMS-kärring känner jag mig som emellanåt. Sur och jävlig. Förstår liksom inte varför jag snäser emot bl.a mamma. Hur kul är det att vara i min närhet då?

Satt och tittade på några gamla familjefoton. Ett foto jag hittade är från 1997. Exakt 11½ år sen. Sitter på altanen vid vårt gamla hus. En stor vacker vit villa med enorm trädgård. Solen skiner och sommarlovet hade precis börjat. Jag skulle ner med min då allra bästa vän och bada i havet. Det tog ca 10-15 minuter att komma till den kritvita stranden. Bada, leka och äta glass.
På fotot sitter jag med min lillebror, kompis och storebrors kompis och fikar. Äter en fralla med kaviar och en bägare med fruktyoghurt. Jag ser ungefär ut som jag gör idag, fast yngre såklart. Mitt hår är långt och blont, solbrillorna på huvudet, söt, smal... fast då var känslan en annan. Jag var någon annan. En genomglad tjej som sprudlade av lycka och livsglädje. Jag tyckte jag var finast i världen i mina sommarklänningar och egengjorda halsband.

När jag tänker tillbaka såhär på mitt liv så förstår jag hur mycket tankarna spelar in i denna sjukdomen. Det är inget fel på mig som person. Egentligen är det inget fel på min kropp, mitt hår, mitt ansikte... ALLT sitter i tankesättet. Och ett tankesätt går att förändra. Däremot kan man aldrig ändra på den man är. Man kan svälta och träna hur mycket som helst, men man kommer aldrig, aldrig få den där kroppen man har som ideal. Det är helt omöjligt! Ens kropp går såklart att tränas och bli muskulös, men nu menar jag drastiska förändringar. Mindre/större bröst, höfter, lår, näsa, fötter, rumpa...

Som jag babblar, men jag tror ni förstår min poäng. Har julpyntat nu ikväll! Fast det är en hel del kvar...
Hoppas ni får en mysig kväll! Puss



Bild från i våras/somras, hade ljusbrunt/blont hår då (är ljuusblond nu) med hårförlängning. Clips 50 cm från Rapunzel. Funderar på om jag ska ha det igen, hårförlängning alltså, inte färgen. Älskar mitt blonda!


Aprikos och kokosbollar

Perfekt till julbordet! Tycker dessa bollar låter väldigt goda. Ska faktiskt ta och göra dom när vi ska göra allt julgodis här hemma! Fick massa julkänslor nu när det började snöa ute också. Underbaaaart!


Tar ca 30 min att göra! Vet inte hur många det blir av detta receptet tyvärr.

1 dl kokosflingor
1 ½ dl torkade aprikoser
50 gram smör
1 tsk rivet apelsinskal
2 msk apelsinjuice
Dekoration:
1 dl kokosflingor

1.Smält smöret.
2. Mixa kokos, aprikoser, rivet apelsinskal, saft och smör.
3. Forma bollar och rulla i kokosflingor.

Torn apart

Prick 3 varje natt vaknar jag. Som att jag har en inställd väckarklocka i huvudet. Varje gång jag vaknar tänker jag "jaha, nu är alltså klockan 3", och ja, det stämmer varje gång. Försökte verkligen somna om denna gången istället för att gå på toa, men det är omöjligt. Ändå undviker jag att dricka massor på kvällen innan jag sover... inget hjälper.

Ibland känns det inte som jag kämpar. Jag borde verkligen öka maten kalorimässigt. Är så splittrad (som alltid). Jag vill bli frisk, men inte öka maten... och det går inte ihop!! Blir så frustrerad och arg på mig själv. Precis som ni säkert också blir... vad fan håller jag på med liksom? Det är MYCKET möjligt att jag är mer strikt med maten eftersom det är jul snart. Att jag kompenserar lite "omedvetet" innan all julmat. Så har det varit de förra åren. Lite grann i alla fall. Men det var inte förrän mig föredetta behandlare frågade mig "kompenserar du inför julen?" som jag kom på att det säkert var en orsak. Min kropp och min hjärna gör saker som jag inte ens är medveten om!! Låter helt sjukt och vissa tror säkert inte på mig... men det är verkligen så.

Jag vet att det inte är ett skit synd om mig, och att allt jag gör, alla beslut tas av mig... och det är därför jag skäms. Skäms över att jag på något sätt aldrig skärper mig. Att jag aldrig ökar kalorierna, äter mer fett, äter av allt osv osv... vad fan (ursäkta språket) är det som håller mig kvar i denna ***** sjukdomen?!!! För något är det ju...

Ska duscha nu, sen i eftermiddag ska jag julpynta! Mys. Puss!



Dagens frukost. Havrefras blandat med rågfras, havremjölk och banan. En skiva solrosbröd (Fazer) med smör, ädelost och en kopp vaniljte.

Tisdagkväll

Godkväll sötnosar! Jag är på bra humör idag. Eller har varit det nu ikväll i alla fall. Känner mig helt sprallig! Som den jag är egentligen. Tänk att det finns en person bakom all denna skiten. Det finns en personlighet, ett hjärta, en själ. Ibland är det så himla lätt att glömma bort. Jag tänker mig själv som något som inte finns, bara en stor värdelös klump. Visst är det hemskt att man har så låga tankar om sig själv emellanåt!

Ikväll tänkte jag mysa framför tv:n. Fast det verkar inte vara något kul idag... tråkigt! Jag följer ingen serie alls nu. Så jäkla tråkigt! Inte ens Bonde söker fru följer jag. Jag som älskar sådana program! Men det blev helt enkelt för mycket med både Ensam mamma och Bonde. Njää. Följer ni några riktigt bra serier?

Ska fylla i min matdagbok nu. Börjar bli ganska tråkigt att göra det... eller ja, det har varit tråkigt hela tiden men nu börjar det bli riktigt jobbigt. Att dokumentera varje dag exakt var, när och vad jag äter. Blir som ytterligare ett kontrollbehov ju... men det är väl bara att bita ihop tills behandlingen är slut.

Ha en bra kväll! Puss & kram


Årets glögg med smak av blåbär. Ska bli spännande att smaka! Är riktigt sugen på glögg. Starkglögg ska det vara tycker jag!

För att gå upp 1 kg...

För att gå upp 1 kilo i fettvikt (på en dag) måste man äta 1,3 kilo aladdin choklad utöver sin vanliga mat.

Japp, jag ska äta mina favoriter ur aladdinaskarna i jul! Älskar trillingnöten... muuums!



Julklappar



Jag har alltid lika svårt för att komma på vad jag vill ha i julklapp. Egentligen spelar det inte så stor roll, det är ju tanken som räknas. Men sakerna ovan hade jag gärna fått ; )

Mamma mia filmen! Så underbar. Har bara sett den 1 gång på bio och kan tänka mig att se om den minst 10 gånger.
Läppbalsam från eleven.se.
Flätat armband från kyssjohanna.
Badolja med kokos från eleven.se.
Plåtburk med te i från Inreda.
Jordgubbslotion från Body shop.
Muffinsformar från Inreda.
Parfym från Nina Ricci.


Vad önskar ni er i julklapp?

Sleep tight

Jag har börjat sova oroligt igen. Det gjorde jag alltid när jag var ännu sjukare fysiskt, alltså i kroppen. Vaknar flera gånger varje natt och måste gå på toa minst en gång. Har börjat tänka på att dricka mer de senaste veckorna, men det verkar inte vilja stanna i min kropp. Jag saltar också på det mesta jag äter, så man tycker ju att vattnet borde stanna lite längre än det gör. Har läst i Mattillåtet om det... salt och vatten. Att man måste salta för att vattnet ska kunna stanna i kroppen och inte bara rinna rakt igenom, vilket faktiskt är farligt. Man kan få massa olika symptom för det. Har ni något tips på hur jag kan sova bättre och slippa gå på toa om nätterna?

Känner verkligen inte för att gå ut idag. Det öser ner. REGN! Typisk skånsk vinter. Det ska vara lite, lite snö på marken och solsken! Det är underbart...

Förresten såg jag första avsnittet av julkalendern igår. Stor besvikelse! Varför göra en JULkalender som inte är julig? Och inga barn är med heller. Barn + jul är ju något av det viktigaste. Nä fy för årets julkalender. Nått trist framtida-skit med dålig humor och noll julkänsla. Själv tänker jag se någon av mina favoriter istället. På youtube finns många! Såg bl.a på Pelle Svanslös igår! Haha, den är ju så söt : )

Tror jag ska kolla på film idag, det var sjuuukt längesen! Kanske The beach? Längta lite efter Thailand. Det är bara 86 dagar kvar nu! Två månader och 23 dagar. Känns fortfarande så grymt overkligt. Tänk när vi stiger av flyget liksom. Värmen som slår mot en. Det första jag ska göra när vi lämnat våra saker på hotellet är att springa ner till stranden och slänga mig i sanden. Drömmer...

Puss ♥


Mitt rum. Har satt upp stjärnorna på fönstret och lagt fällen på sängen. Båda från IKEA. Resten av pyntet kommer...

Några tankar innan jag går...

Minst varannan timme får jag tankar som "nä, nu skiter jag i detta". Lika fort som tanken kommer vänder det och jag känner "nej, jag skulle aldrig vilja bli så sjuk och mager igen". Dessa tankar sliter mig i tusen bitar. Förvirring. Min behandlares röst ekar i huvudet "men du ville väl bli frisk, kan du bli det om du gör såhär"... såklart jag vill! Så in i helvete. Och jag kämpar för det också, varje sekund. Jag tror inte någon som inte haft ätstörningar (eller liknande psykiska sjukdomar) kan förstå hur det är. Man kämpar HELA TIDEN! Även ifall det kanske inte alltid verkar så. Man slåss mot tankar och monster 24/7.

Och ja, jag är arg och besviken på mig själv att jag fortfarande är sjuk. Att det fortfarande håller på... men jag gör verkligen allt jag kan för att bli kvitt detta!

Ska ut med hunden nu. Älskar att de tänt alla ljus i hela byn nu. Ser ut som ett sagoland : ) Kram

Morotssoppa med saffran och kräftstjärtar

Min lunch idag. Enkel och snabb, som alltid. Tycker om mat som är snabbt och lättlagat. Speciellt när det är få ingredienser, annars är det alltid något man inte har hemma. Denna soppan smakade helt okej! Man kan såklart göra utan saffran också, om man nu inte gillar det i mat. Åt en skiva rågbröd med smör, keso, skinka och gurka till.



1 portion

1 tunt skivad morot
1 bit purjolök
Olja eller smör
½ buljongtärning
2 dl vatten
Salt & peppar
1/3 liten påse saffran
Ca 100 gram kräftstjärtar
Persilja

Fräs den skivade moroten och purjolöken i oljan i några minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka i 10 minuter. Salta och peppra efter smak och häll i lite saffran (valfritt). Mixa med stavmixer eller en matberedare. Häll upp i en skål och tillsätt kräftstjärtarna och garnera med persilja. Servera bröd med matigt pålägg till!

Gårdagens shopping

Här är kläderna jag köpte igår. Fejkpälsen från h&m som jag fick 100 kronor rabatt på eftersom jag är guldmedlem där. Sen den svarta långa stickade tröjan från Vero moda för bara 199 kronor. Mycket nöjd! Jackan blir väl mest till finkläder. Kanske till julafton? : )







December

Nu är det verkligen inte långt kvar till julafton. Tre veckor och tre dagar kvar! Idag åt jag en himla mysig frukost framför tv:n. Tyvärr hade julkalendern redan varit, men får väl kolla in den ikväll istället. Åt fiberhavregrynsgröt med hallon och havremjölk. En kiwi och en skinkmacka (ja där är smör under). Gott gott gott!
Idag står det städning på schemat. Roligt va? Nä inte direkt, men himla skönt sen när huset är städat och man kan börja pynta lite mer. Ska nog ta en promenad nu på morgonen också. Äntligen är det både sol och vindstilla på samma gång. Me like!

Har fått lite paniktankar under helgen, men har ändå kunnat kämpa vidare. Känner mig starkare än någonsin! Tänk dagen (om den nu kommer) då jag blir friskförklarad. Tänk att kunna äta ALLT utan att känna hur paniken växer i kroppen. Tänk att lita på sin kropp och vara trygg i den man är. Tänk att känna sig normal! Att vara frisk! Att slippa ha en sjukdom!
Ibland sitter jag och tänker "jag pallar nog inte den chokladbiten, jag kommer bara få ångest", men det är just den känslan man måste uppleva för att bli av med den! Man måste bli kvitt den... bara gå emot och låta sig känna den där obehagskänslan. Det kan ju faktiskt vara ett sätt att lära känna sig själv!

Jag har faktiskt inte öppnat första luckan i chokladkalendern än. Har ni? Jag måste våga få den där ångesten. Det är klart man undviker den, men gör man det blir man aldrig fri från den heller. Måste peppa mig själv till att göra det. Jag gjorde det ju som liten. Hade till och med två chokladkalendrar + att jag åt massa annat också när jag ville. Ändå var jag smal som en pinne... måste trycka in det i skallen på mig!

Nä, får väl börja städa nu. Puss!


RSS 2.0