Fredag, 14 Mars

Åh nej, idag jobbar jag till 16:00. Är inte riktigt pigg på det direkt, men jag ska ändå inte göra nått annat speciellt idag... så egentligen spelar det inte så stor roll. Satt precis och kollade in en intervju med Blondinbella. Att hon tjänar stora pengar på sitt bloggande och att hon är populärare än politiker osv. Men alltså, populär... är inte det att vara omtyckt? För jag menar, så fort man besöker hennes blogg och läser kommentarerna så är hälften av dom inte alls speciellt roliga. Men jag kan helt klart glädjas för hennes skull, att hon blivit en "kändis", för det verkar ju vara ett av hennes mål här i livet. Men sen att jag skulle ha henne som förebild och vela bli som henne, nejtack.

Har jag berättat att min mamma är sjuk igen? För ja, det är hon. Jag skrev ju för nån vecka sen att jag ville ha tips på mat som förbättrar immunförsvaret, och sen dess har hon varit sjuk 2 gånger till. Hon kanske inte blev frisk mellan gångerna, men det har brutit ut 3 gånger nu på kort tid. Jag undrar vad som är på gång alltså... för hon är alltid sjuk! Jag kan bli så arg på henne när hon slarvar med maten, äter minilite till middag och aldrig lunch och sen sätter hon i sig kakor och godis på kvällarna. Jag tror inte hon förstår hur viktigt det är att äta rätt! Jag själv vet det, för så fort jag äter lite mindre än vanligt, så rubbas hela kroppen. Man blir trött och sjuk, precis som jag är nu. Jag har ju börjat äta bättre, men det tar tid för kroppen att vänja sig. Den är väl fortfarande inställd på svält och är på helspänn att "snart kommer det ingen näring, nu måste jag spara på energin".

Ibland tror jag att min mamma har en ätstörning. Hon har själv sagt att ibland har hon inget stopp, och kan äta stora mängder glass och kakor. Att hon aldrig känner sig nöjd. Och byter man ut den vanliga maten mot godis så har man faktiskt problem anser jag. Har försökt hjälpa henne genom att säga "äter du bara tillräckligt med vanlig mat så slipper du suget om kvällarna"... mer kan jag liksom inte göra, eftersom jag själv kämpar mot en ätstörning. Det hade varit roligt om vi gjorde såhär att vi planerade in frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål, äter det tillsammans allihopa och att hon lovar att inte äta något där emellan och att hon äter målen även ifall hon inte är hungrig eller sugen. Samma sak för mig. Jag tror hon hade fått bättre självförtroende om hon hade kunnat låta bli godis i 2 veckor eller mer. Hon får inte fuska med godis, och jag får inte fuska genom att hoppa över måltider.

Kanske något att införa? Well... ska iaf nämna det för henne. Kanske det kan hjälpa oss båda?

Nej nu ska jag kila iväg. Puss och kram, ha en bra dag!

Kommentarer
Postat av: Camilla

det tycker jag absolut att du ska införa!
Då kan ni hålla koll på varandra!
Kram

2008-03-14 @ 08:43:25
Postat av: Jossan

Så som du beskriver din mamma kan det säkert ligga någonting i det du säger att hon kanske har ågon form av ätstörning. I alla fall verkar det ju som om hon "bedövar sig" med sötsaker. Sötsaker får ju de flesta en "kick" av och man mår bätte för en stund.(Tyvärr får en del människor även skuldkänslor efter åt eftersom de anser att de ätit alldeles för mycket onyttigt - men det är väl också det som kännetecknar en ätstörning, att man vräker i sig onyttigheter, får ångest och sedan svälter sig)
Jag tror helt klar att ni båda skulle må bättre av regelbundna mattider (precis som alla andra) och att hjälpas åt att planera och laga mat gör det hela bara roligare.

2008-03-14 @ 09:32:40
URL: http://jossans.bloggagratis.se/
Postat av: Josse

låter som bra idé det där. inte konstigt hon har sug efter något på kvällen om hon inte äter ordentligt under dagen jag gjorde också sådär innan men man mår ju inte bra av det. nu försöker jag äta mer ordentligt under dagen och en ordentlig frukost så är man mindre sugen på godis o sånt sen..

2008-03-14 @ 09:41:50
URL: http://sanningenomjosefine.blogg.se
Postat av: sarah

Sådär har min mamma också varit. Knappt ätit frukost eller hoppat över. Fikat istället för lunch, eller hoppat över. Ätit minimalt till middag o kläckt ur sig "guud vad jag mumsar i mig" eller liknande. Sen ätit kakor, godis, ost & kex eller mackor på kvällen. Nu har hon dock fattat hur jobbigt det är för mig så nu äter vi alltid frukost, lunch & middag tillsammans. Jag är övertygad om att min mamma har/har haft någon sorts ätstörning. Men beteendet är iaf klart förbättrat sedan vi började med detta. jag tycker du ska lägga fram det till din mamma, för er bådas skull. Puss cornelia. Du är bäst!

2008-03-14 @ 09:52:00
URL: http://sarahlillemor.blogg.se
Postat av: Salo

Min mamma har nån slags ätstörning som det tyvärr inte finns nån diagnos till... Hon kan äta en bra och nyttig frukost, till lunchen går det också bra, men när hon kommer hem så överäter hon.
Och sen gömmer hon god och kakor från mig...
Jag har försökt att hjälpa henne, säga till, "Är du säker på att du är hungrig klockan nio på kvällen?", och en massa andra saker. Stoppa henne från att köpa bullar osv. För jag är svag för sånt också!
Ibland önska jag kunde bara flytta hem ifrån, för jag blir så påverkad av det!

Men jag har gett upp om mamma, hon har hållt på så ända sen jag föddes fan... Man kan inte bli fri från en ätstörning om man typ inte vill det?
För jag känner samma sak som mamma, den enda som kan få mig fri från min bulimi är jag själv, ingen annan! Stockholm Centrum för ÄS kunde inte hjälpa mig...
PS Förlåt att jag skriver för mycket ibland...

2008-03-14 @ 11:38:52
URL: http://isabelsalos.blogg.se
Postat av: Julia

min mamma är också lite så, äter mycket onyttigt. Det har jag gjort också men är bättre på det nu, och har en mer sund syn på mat än jag hade tidigare. Ett som hjälper är att jag har en onyttig dag/vecka. Då sparar man sig till dess och efter kör man nyttigt igen. Bra för mig ialla fall!!

2008-03-14 @ 16:47:14
URL: http://ibebeautiful.blogg.se
Postat av: tess

men snälla hörni! föräldrar är sjukt stressade och det finns hur många som helst som slarvar med maten, det där låter helt normalt tycker jag det kanske mer har med stress och att hon itne tar hälsan på allvar riktigt , inte ätstörning?

ätstörning är ju mycket tankestörningar kring mat ovh blabla.

verkar inte som din mamma har de.

verkar helt normal.

2008-03-14 @ 17:55:43
Postat av: Thepreciousgirl

tess: "verkar helt normal" . Alltså jag skrev liksom inte hela situationen här. Alla hennes tankar och beteenden. Och säger hon att hon har en ätstörning och att hon känner igen sig i mitt beteende och tankesätt, så tror jag på det.

2008-03-14 @ 18:26:18
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: tess

isåfall hoppas jag du pratar med henne, för jag har läst vissa gånger när du önskat att din mamma ska säga till när du äter för lite ibland och sånt där, de va nå sånt,

kanske är det för hon inte vågar
eller inte inser riktigt eftersom hon har liknande tankar?

ja menar, både för din skull och hennes isåffall vorre de kanske bra om du snacka me henne eller så?
du kan ju en hel del om sjukdomen.. så säg vad du tänker till henne? om du inte redan gör de...

men de är ju svårt och skydda sitt barn och ta hand om det om man inte sjäölv mår bra..

2008-03-14 @ 20:08:18
Postat av: Lelle

..detta är nog min mest sämsta komment i din blogg, vet inte vilken ålder din morsa är i,men det kan vara lives hormones som kan spela ett spratt! Jag vet inte..not Dr.Phil men jag har en mor som är lynnig ibland och ser till att alla äter hennes mat gärna i massor! själv `pelar` hon bara litta i tallriken..men hon är inte sjuk ofta! Men är noga med sina Power Walks,simmar och finner sina EGNA hobbies vänner..typ jobbekompisar som man gillar!! som sagt detta var ett kasst komment. :)

2008-03-14 @ 23:30:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0