Gokväll

ÅHNEJ! Storm på G igen. Varför?! Jag hatar vintern. Bara det avtar till imorgon, pallar inte vistas utomhus i det skitvädret. Blä! Tur att Fanny och jag ska mysa imorgon med middag, bio och massa värmande te. Längtar!!! Kommer åka direkt till henne efter kliniken, så jag berättar mer om besöket på lördag.

Jag fryser ihjäl!!!! Lagade te innan, bara för att värma mig. Höll båda händerna på koppen med kokande hett vatten i. Det är fan inte normalt. Och här är inte ens minusgrader, ändå fryser jag som om jag bor i en iglo.
Ont i ryggen har jag också. =/
Nej nu får det vara slutgnällt. Måste försöka få upp värmen lite... vi hörs! Puss o kram!

Ipod touch

image1073

En på mitt jobb har nyligen köpt en sådan. Jag fick testa den, och jesus vad häftig! Man kan surfa, lyssna på musik, se på videos. Riktigt häftig sak. Och liten och tunn är den också. Sjukt hur de får plats med all teknik i de små grejerna. Jag önskar jag hade en. Men de är rätt dyra... ligger runt 3500 kr.
Någon som har en?

Asos beställningen är kommen!

image1072

Har hämtat beställningen från asos. Hela beställningen kan ni se här. Är riktigt, riktigt nöjd med toppen/tunikan i ljusa härliga färger. Superskön och underbart material! Tunn och fin, perfekt till vår och sommar.

Värre var det att hämta skiten. Var tvungen att cykla till posten på min skrotiga gamla cykel, som också har punktering (fram och bak). Ditresan var okej, men hem!! Motvind och punktering går inte ihop.
En ÄNNU värre grej. När jag kom till posten, ser jag min första stora kärlek stå där i kassan!!! Jag trodde seriöst jag skulle dö. Jag bara "nej jag vill vända", men han hade redan sett mig. Så jag går in, och ja... vi hälsar och han hjälper mig ju såklart. Och ÄNNU VÄRRE var att det blev klydd med nummerna som var skrivna på paketet. Det var fel eller något. ÅÅÅÅH! Liksom, TA MIG HÄRIFRÅN! Sen när det fixat sig (efter en kvart typ, och där står jag med röd näsa och snorig... GREAT!!) säger han "du behöver inte visa leg, jag vet ju vem du är"...
HAHAHA! Måste skratta. Men han är snäll i alla fall, men FAAN vad pinsamt ändå. Och samtidigt lite roligt.

Jag är glad för kläderna i alla fall!

Fildelning

Vad tycker ni om fildelning? Alltså att ladda ner musik, film m.m. gratis via nätet. Har ni gjort det själva? Är det rätt eller fel?
Det disskuteras ju rätt mycket om det just nu, och skulle vara kul att veta vad ni tycker. Själv tycker jag det är bra på det sättet att det är snabbt och enkelt... sen att det är gratis är ju en annan fördel. Men jag kan samtidigt förstå artiserna , att det kanske inte är så kul att få sin musik utspridd sådär.

Tell me!

La redoute vår & sommar 2008

image1071

Måste säga att La Redoute lyckats otroligt bra med detta årets vår och sommarkollection. Blir himla sugen på att göra en beställning därifrån igen. Handlade mycket där förut, men tyckte inte de hade så mycket variation på sina kläder. Men nu! Ojoj.

Godmorgon!

Usch, hade svårt för att somna igår. Hatar att ligga och dra mig en timme innan jag kommer till ro. Så antagligen kommer jag känna av det idag, precis som igår. Har precis fått i mig lite frukost iaf, det var gott och det tar inte emot så mycket nu på morgonen. Frukosten är lättast för mig att äta. Don't know why.

Längtar till imorgon! Då ska jag till Fanny , gå på bio och mysa med naturgodis. Såsom vi alltid gör! Undra bara vad vi ska se? Går det något bra på bio nu? Något ni rekomenderar?
Ska till kliniken imorgon och vägas och visa upp matdagboken och dedär. Det längtar jag INTE efter. Det är så sjukt jobbigt att känna lycka när jag gått ner, men samtidigt inse att jag förstör för mig själv. Snacka om att man känner sig splittrad när tankarna börjar ta över. Och fruktansvärt korkad!! Men jag är inte korkad, "bara" sjuk. (I huvuvdet?).

Nej ni får ha det så bra. Kram!

Diagnoskriterier för ätstörningar

Ibland är det svårt att veta (eller tro på) att man har en ätstörning. Själv tog det otroligt lång tid innan jag förstod, och när läkarna sa att det inte var en tvekan om saken att jag har anorexia, då blev jag sjukt förvånad.
Dessa kriterier används för att ställa diagnos på ätstörningar.

Anorexia nervosa

A. Vägrar hålla kroppsvikten på eller över nedre normalgränsen för sin ålder och längd (t.ex viktnedgång som leder till att kroppsvikten är mindre än 85% av den förväntade, ökar inte i vikt trots att kroppen fortfarande växer, vilket leder till att kroppsvikten är mindre än 85% av den förväntade).
B. Personen har en intensiv rädsla för att gå upp i vikt eller bli tjock, trots att han eller hon är underviktig.
C. Störd kroppsupplevelse avseende vikt eller form, självkänslan överdrivet påverkad av kroppsvikt eller form, eller förnekar allvaret i den låga kroppsvikten.
D. Amenorré hos menstruerande kvinnor, d.v.s. minst tre på varandra följande menstruationer uteblir. (En kvinnas menstruation anses ha upphört om hon endast menstruerar till följd av hormonbehandling, t.ex med östrogen.)

Undertyper
Med enbart självsvält
Med hetsätning/självrensning

Bulimia nervosa

A. Återkommande episoder av hetsätning. En sådan episod kännetecknas av (1) och (2):
(1) Personen äter under en avgränsad tid (t.ex inom två timmar) en väsentligt större mängd mat än vad de flesta personer skulle äta under motsvarande tid och omständigheter.
(2) Personen tycker sig ha förlorat kontrollen över ätandet under episoden (t.ex en känsla av att inte kunna sluta eller kontrollera hur mycket man äter).
B. Återkommande olämpligt kompensatoriskt beteende för att inte gå upp i vikt, t.ex självframkallande kräkningar eller missbruk av laxermedel, lavemang, diuretika eller andra läkemedel, fasta eller överdriven motion.
C. Både hetsätandet och det olämpliga kompensatoriska beteendet förekommer i genomsnitt minst två gånger i veckan under 3 månader.
D. Självkänslan överdrivet påverkad av kroppsform och vikt.
E. Störningen förekommer inte enbart under episoder av anorexia nervosa.

Undertyper
Med självrensning
Utan självrensning

Ätstörningar utan närmare specifikation (UNS)

Typ 1. För kvinnor, alla kriterier för anorexia nervosa är uppfyllda förutom att menstruationen är regelbunden.
Typ 2. Alla kriterier för anorexia nervosa är uppfyllda förutom att personens vikt ligger inom ett normalintervall trots en betydande viktnedgång.
Typ 3. Alla kriterier för bulimia nervosa är uppfyllda förutom att hetsätandet och de olämpliga kompensatoriska beteendena förekommer mindre än två gånger i veckan eller under en kortare period än tre månader.
Typ 4. En normalviktig person som regelmässigt använder olämpligt kompensatoriskt beteende efter att ha ätit endast små mängder mat (t.ex självframkallad kräkning efter att ha ätit två småkakor).
Typ 5. En person som vid upprepade tillfällen tuggar och spottar ut, men inte sväljer ned, stora mängder mat.


Ja det finns en himla massa olika sorters ätstörningar idag. Detta var inte ens alla, långt ifrån.
Kriterierna kommer från boken "mattillåtet". Läst den? Gör det!!

Naturgodis

image1070

Jag älskar naturgodis. Fanny "lärde" mig att äta det, och första gången var k ä r l e k! Precis i min smak. Vanligt lösgodis har jag aldrig älskat, förutom vissa sorter. Naturgodis är något alldeles speciellt, det smakar mycket och gott. Det spekuleras ju mycket om det är nyttigare än vanligt godis eller ej. Kalorimässigt, kanske inte. Men där finns faktiskt vitaminer och mineraler, nyttiga fetter i nötterna och inte lika mycket socker och tillsatser som vanligt godis. Men man ska ju äta det man tycker bäst om, och i mitt fall är naturgodis oslagbart. Ni som tycker om det, vilka är era favoriter? Ni ser mina ovan! Speciellt goda är jordgubbarna, ananasen och de med yoghurtöverdrag.
Mums!

Avslappning

image1069

Nu i eftermiddag har jag försökt ta det lungt och samla ny kraft. Inte lätt kan jag säga. Kröp ner med nya tidningen Sofies Mode och en kopp grönt hallonte. Supergott! Innehåller viktiga antioxidanter och riktiga bär. Rekomenderas!
Efter det somnade jag gott... det behövdes. Satt mest och gäspade på jobb idag. Jag får helt enkelt skylla mig själv!

Önskeoutfit

image1068

Onsdag 30 januari

Det ösregnar ute! Åh så jäkla tråkigt. Detta vädret och denna årstiden är så SUGIG! Kan det inte bli sommar nu?! De värsta månaderna på hela året är januari och februari. Totalt meningslösa, gråa och trista månader. Händer ingenting, och regnar det inte, ja då är det full storm och svinkallt. Det har snöat en gång här i vinter, och det var i typ november. Okej, jag vill inte ha någon snö. Men måste det REGNA?!?
Skitsamma. Så hur mår jag idag? (Där kom den frågan igen och då blir det samma svar) Jag mår bra. (Nej det gör jag inte). Tänkte bara göra en liten rättelse. Jag är inte normalviktig! Jag skrev det för typ 2 veckor sen, och det stämde väl inte riktigt. Hade typ 1½ kg kvar, men nu har jag ju gått ner också, så nu är det eh... 3-4 kg kvar till normalvikt. Inte för att det känns så himla peppande att gå upp de kilona, men det är i allafall så det ligger till.
Ska ju till kliniken på fredag igen, så vi får se då hur vikten ligger. Meeeeeen egentligen är det ju inget viktigt. Fast jo, för min del är det. Mitt värde ligger fortfarande i vad vågen visar. Hur fan ska man göra för att inte tänka så? Det går ju inte bara att "stänga av" de tankarna.

Blä. Jag orkar verkligen inte tänka på det skitet just nu. Ska bli skönt att jobba! Fattar inte hur jag klarade att vara hemma hela tiden innan. Och att inte tjäna pengar!! Hoppas mina beställda kläder från asos kommer idag. Som en liten tröst!

Ha en bra dag! Puss

Hur mår jag egentligen?

Ni kanske har märkt att jag inte skriver speciellt mycket om mig själv och hur jag mår. Men det känns inte tryggt på nåt sätt att göra det här. Känns ibland som jag inte vill att någon ska veta hur jag egentligen mår. Den enda jag pratar med är Fanny. Hon vet att jag har det jobbigt, och att det känns motigt. Jag pratar inte ens med min mamma längre. Eller jo, ibland. Om hon frågar. Men det gör hon aldrig. Visst frågar hon hur jag mår, men jag svarar alltid "jo det är bra". Får jag den frågan, är svaret alltid detsamma. Får jag däremot frågan, "hur mår du egentligen, hur går allt", då är svaret oftast annorlunda. Såvida jag känner att jag kan öppna mig för just den personen.

Men just nu känns det som alla läser min blogg. Förut var den mer anonym. Inte så "populär". Nu vet jag fasiken inte vem som går in här! Tänk om min pappa läser den t.ex? Mina kusiner? Vänner? Bror? Mamma? Hund? (Haha!)

Jaja, ville bara att ni skulle veta. För ibland känns det som många tror jag är frisk, men det är jag inte. (Måste kunna acceptera att jag har en lååång väg kvar).
Min behandlare hjälper mig mycket och vet om detta såklart. Skriver just nu matdagbok som jag ska visa på fredag när jag ska till kliniken. Tror inte hon kommer bli glad precis... men men! OCH en sak till!! Jag ska INTE sluta på behandlingen. Det känns fel att göra det. Speciellt nu!

Då vet ni! Hoppas ni mår finfint. Nu ska jag krypa ner under täcket och sova. Puss!

Ett litet collage med mig

image1067

Japp. Jag har tråkigt! Är trött som fan också och vill bara sova. Har i alla fall duschat och grejat, och nya lakan har jag också. Underbart! Blommiga sådana... vårkänslor!

Jessica Alba

image1066

Som ni kanske vet är ju Jessica Alba gravid, och visst är hon så sjukt snygg?! Wow. Såhär vill jag se ut som gravid!

En tanke

image1065


Jo det är såhär, att väldigt många verkar se mig som otroligt ytlig och att jag bara bryr mig om mitt utseende och andras utseende. Jag undrar varför det är så att folk får den uppfattningen av en, "bara" för att jag är intresserad av mode, hur mitt hår ser ut och vilken färg det är? Men egentligen, bryr sig inte de flesta om det? Och ses man som ytlig för att man har anorexia? Tänker ni att "men hon har ju anorexia, hon hatar sig själv, hon bryr sig bara om utseendet"? Anorexia handlar om SÅ mycket mer än bara det. Utseendet har egentligen ingenting med sjukdomen att göra. Hade jag inte haft de tankar och den ångesten inom mig, då hade jag inte varit sjuk, hur missnöjd jag än varit med mig själv. Att vara missnöjd med sig själv, utan några psykiska problem, det är en helt annan sak! I såfall är ju varenda svensk sjuk, eller hur? För visst har ni också känt er missnöjda med något med er själva? Det är mänskligt! Tänk om man skulle gå runt och dyrka sig själv... hehe. Kan ju säkert låta bra, men får man inte en stämpel att vara självgod då? Kan man älska sig själv för mycket?

Berätta gärna vad ni tycker, och hur ni upplever det. Och hur ni ser på anorektiker (ni som inte är sjuka/har varit)?

Fruktscones

image1064

Tisdag 29 jan

Snart februari! Underbart. Sen mars, sen april... och då är det vår! Ibland är det bra att tiden går snabbt. Oh, idag är det en slappedag tack och lov. Ska inte göra något alls efter jobb. Bara hem, ut en långrunda med hunden och sen lägga mig på soffan och glo på tv. Kanske sova en timme också, jag älskar att somna framför tv:n. Så mysigt på nåt sätt!

Mmm! Känns skitbra att klä på mig idag, haha! Nya kläder känns så underbart. Men jag är nog lite väl mycket shopaholic. Igår när jag gick av bussen mot affärerna tänkte jag "ooh bara 50 meter kvar till mina jeans!". HAHA! Vem fan tänker så? "Nu är jag nära, nääääraaaaa!!" Men aah, det är en alldeles speciell känsla att hitta något man trivs i. Något man känner sig snygg och fin i.

Förresten, jag tvättade mitt hår med silverschampo igår. Och de blonda slingorna blev faktiskt lite ljusare och mindre gula. Trodde inte det skulle fungera... but it did! Och jag längtar ihjäl mig till nästa slingning. Undra hur många gånger det ska ta för att jag ska bli jätteblond? Kanske 3 gånger? Usch. Sen efter det måste jag klippa mig, för då lär mitt hår vara ganska slitet. Sist jag klippte mig bad jag om att få det UPPKLIPPT. Och då menade jag ju med en sån kniv, så att det blir ganska tunnt i topparna. Men hon KLIPPTE upp det. Inte snyggt på mig alls. Så nästa gång måste jag be om KNIVEN! Haha. Men de vill typ aldrig göra som jag säger, för "tjockt hår är så fiiiiint", men inte i topparna , PÅ MIG! Kan passa på andra.

Aja. En fråga bara, hur snabbt växer håret? Har hört 1 cm per månad. Det kan stämma rätt bra va? Ibland tycker jag dock mitt hår växer snabbare än så. Kanske för att jag äter mycket frukt och vitaminer m.m? Don't know!

Ha en bra dag mina vänner! Puss o kram

image1062

Havrefras till frukost!

Trötter

Oh vilken lång men himla underbar dag. Det gick jättebra på jobbet idag. Ringde och bokade min andra färja! Riktigt roligt, och de är så trevliga också. Fick massa beröm på jobbet också, underbart! Det stärker självförtroendet.
Är jätteglad över mina nya kläder också. Känns så skönt att kunna handla för egna tjänade pengar. Förut hade jag ingenting , fick bara av mamma ibland. Och det känns ju inte så bra det heller, eftersom jag jämt får höra att vi har ont om pengar.
Min storebror ringde innan, vi pratade i nästan 1½ timme! Han har kommit upp till Skövde nu där han ska plugga i totalt 30 veckor. Till snickare eller något, himla kul! Känns helt konstigt att inte ha träffat honom på snart 1 månad. Förut sågs vi ju varje dag... men han ska nog komma i helgen och hälsa på, så det ska bli roligt.

Satt och såg på ett program innan på tv400 om Janice Dickensen (stavning?), som lär upp en tjej till att bli supermodell. Rätt roligt faktiskt, men tjejen var rätt trött på Janice haha! Men jag höll faktiskt mest med Janice... tjejen var rätt bortskämd om man säger så. Antagligen van vid att få allt klart och serverat... tror nästa avsnitt går nästa måndag. Detta var första. Men inte så stor chans att jag kommer ihåg att se det nästa vecka, med mitt korta minne.

Mamma ringde för en stund sen också, och hon står nu i Malmö och väntar på bussen. Den går 1 gång i timmen, och hon missade den med 1 minut!! Jävla tåg och busstider som inte går ihop. Och bussarna åker alltid tidigare än dom ska. Jävla skånetrafiken.

Jaja! Jag är riktigt trött nu, ska ju snart upp igen... men hoppas ni haft en lika bra dag som jag !
Godnatt och sov gott!

Shoppat!

image1061

Oj vad lite jag bloggat idag!

Har i alla fall shoppat, och haft ännu en underbar eftermiddag med Fanny! Har skrattat sjukt mycket. Har hittat vår resa också tror vi. Till Alanya i Turkiet. Billigt, varmt och paaarty! Woho!

Bloggar snart och visar bilder på mina nya kläder! Är så nöjd så nöjd!
Puss

Måndag... igen

Men öööh vad dagarna bara flyger iväg! Jag hänger knappt med. Helgen är redan slut och det är måndag igen. Men det är väl bara att acceptera läget antar jag. Jobbar som vanligt 3 timmar, sen blir det Malmö igen. Måste verkligen hitta jeansen på Bik Bok! Så det blir ingen lång shoppingrunda, hoppas bara Fanny pallar ta sig dit också.

Måste nog ta en dusch nu innan jag drar iväg. Mitt hår är så jävla fult. Hatar luggen som in i. Tack och lov växer den ju ut, och den är rätt lång nu, men oooj så fult. Och jag vill vara blond NU! Inte råttfärgat som det är nu.

Detta är mitt mål. Så blond var jag innan. Oh så snyggt. Nu måste jag gå! Puss

image1060


Underbar dag!

Träffade Fanny i Malmö idag. Solen sken och det kändes underbart vårigt i luften. Skitkul att träffas och göra sånt vi brukar. Åt lunch på waynes coffee. Pastasallad med kyckling och roiboos-te till! Äter alltid det där. Helt sjukt härligt att sitta där inne och känna värmen från solen. Så himla mysigt att träffa dig också Fanny! Imorgon ska vi ses igen och gå på stan lite. Köpa jeans och t-shirt på bik bok som hade stängt idag, och sen gå runt till lite olika resebyråer och höra vart det är bäst, billigast och varmast.

Hände en äcklig sak idag.
Fanny och jag hade precis träffats, och när vi gick över vägen ner mot stan såg vi en så sjukt mager kvinna cykla förbi. Alltså , jag hann bara se hennes ansikte lite snabbt, och hon var alldeles grå-fläckig i ansiktet och ben som mina armar!! Alltså, jag var tvungen att stanna och samla mig. Det var så hemskt att se... Fanny såg det också och vi var helt chockade. Det såg verkligen ut som ett lik som cyklade förbi oss!
Nu vet ju inte vi vad det var för fel på henne... men det kändes så "ment to be"... alltså att vi själva går där och mår dåligt över våra liv och tycker en massa är så jobbigt. Tänk att kanske bli så dålig som kvinnan som cyklade förbi. För något fel på henne var det till 110%. Jag har aldrig i hela mitt liv sett något liknande. Hon såg inte mänsklig ut. Och jag har ändå sett fruktansvärda bilder på magra människor... men detta tog allt!
Fick faktiskt tårar i ögonen också så hemskt det var. I know, I know. Jag känner henne inte ens... men åh! Det kändes fruktansvärt ändå. Men peppande till Fanny och mig att äta mer och vara glada att vi har de liv vi har, och att vi har varandra.

Ibland kan hemska saker bli till något positivt!
Hoppas ni haft en bra dag i solen. Och för er som inte haft sol... stackare! ;D
Puss o kram

image1058

Söndag!

Ska och fika med Fanny i Malmö idag, som ni kanske redan vet. Ska kolla på ett par jeans på Bik Bok också, ljusa stuprör som bara kostar 299 kr! Hoppas de finns kvar och att de finns i min storlek. Isåfall bloggar jag om det sen.
Solen skiner lite idag! Skulle gå ut och ställa mig i solen en stund, men den försvann såklart så fort jag gick ut, haha. Men det känns vårigt ute. Så jäkla härligt! Jag känner hur lycklig jag blir inombords när våren kommer.

Nu ska jag göra mig klar! Puss

Några frågor och svar

På vilket bästa sätt tacklar du din ångest om du väl får panik efter du käkat något som du igentligen inte hade planerat, nu när du kommit så långt i ditt kämpande? Vart får du allt adrenaline ifrån för att kämpa så som du gjort och gör?

Jag planerar alltid allting jag äter, så de tillfällena kommer aldrig. Blir jag plötsligt bjuden på något jag inte är "beredd" på, då tackar jag nej. Men skulle jag av någon anledning få ångest av det jag redan planerat... om vi vänder på frågan lite. Då hade jag väl tränat lite extra, planerat nästa dag lite hårdare osv. Kompenserat typ!

Och var får jag kraften ifrån till att kämpa som jag gör. Jag vet egentligen inte. Men äter jag inte så orkar jag inte med något alls längre. Så jag försöker tänka i den banan, att utan mat och med de tankarna kommer jag ingen vart i livet. Men det är inte alltid det räcker... oftast har jag faktiskt ingen motivation alls att äta och må bra. Men det går i vågor!

Jag funderar på om du kände/känner av hur koncentrationen och minnet har påverkats av anorexian. För ibland känns det som om man läser samma mening gång tre gånger men ändå förstår man inte riktigt vad man precis läst, det går inte riktigt in i huvuet och kopplas. Om du kände av detta över huvudtaget när släppte det och har du några tips hur man ska komma över den tröskeln för det känns frusterande att inte ens klara av att läsa en bok eller se på en film ibland, men jag hoppas att det en dag kommer vända!

Oooooja! Herregud. Jag kunde inte ens läsa dagstidningen förut. Allt bara försvann i mitt huvud! Det sägs ju att det är fettet i kroppen som fattas när man har dåligt minne. Att man måste äta mer fett. Men egentligen äter jag inte mer fett nu än förut... men mitt minne har blivit mycket bättre. Så jag skulle vilja säga att det beror på vikten och hur mycket energi man äter. Men det är av mina erfarenheter!

Älskling :)! Vi måste träffas mer. Shit du är bäst! :) Mysa promenader, naturgodis o sådär!
Du, på tal om maten o sådär. Jag ska försöka släppa taget om det lite, fast det är sjukt svårt men jag tänkte vi kunde försöka göra det tillsammans. Jag måste säga att jag tror det kan vara jobbigt om du blir påmind här på bloggen om det hela tiden. Fast det säkert hjälper också. Förstår du?

Mm det är sjukt jävla svårt att släppa alla begränsningar när det gäller maten. Just nu har jag rätt många också. Går inte så himla bra med maten och sådär. Men tillsammans är vi starkare vännen! Oh längtar till vi ska ses idag. Saknar dig så sjuukt!
Jo ibland är det jobbigt att bli påmind här på bloggen, men jag blir mest hjälpt.
Ses snart hjärtat!

Jag e så nyfiken på vad du jobbar med och hur du fick jobbet, kan du inte berätta lite?

Denna frågan tänker jag inte besvara igen. Det var senast någon dag sen jag skrev det. Leta lite på bloggen så är jag 100% säker att du/ni hittar det. Ett exempel, kolla kategorin "About C".... alltså om Cornelia.



Har ni fler frågor? (Som jag inte redan svarat på haha)

Äsch då

Nej ingen vinst här inte. Men roligt ändå! Aldrig fel att umgås lite med familjen också, eller hur? Är det lönt att jag ens nämner att jag är trött och frusen? Ni borde veta det vid detta laget, hehe. Imorgon ska jag i alla fall träffa Fanny! Hon ringde idag och var lite förtvivlad över att vi aldrig träffas längre. Eller det är väldigt sällan. Men det är något med denna årstiden alltså, jag blir så himla annorlunda. Alltså, jag är ju fortfarande Cornelia, haha. Men det är så deppigt på nåt sätt. Mörkt hela tiden, dåligt väder, kallt och trist. Kanske ingen ursäkt att inte träffas, men det känns som ett längre avstånd mellan oss när vädret är som det är, plus att jag börjat jobba. Jag sliter för att orka med vardagen, och när jag väl är hemma är jag så trött att jag bara är för mig själv. Det är inte bra, jag vet det! Jag mår mycket bättre på alla sätt när jag är med Fanny.
Bra att vi pratat om det i alla fall, och att vi förstår varandra. Man har ju upp och nedgångar med vänner också! Men jag tror allt kommer lösa sig. Snart är våren här, ljuset kommer, man kan sitta ute på mysiga uteserveringar, gå promenader, mysa med naturgodis och se film. Allt dedär mysiga som vi alltid gör sötnos!

Över till något annat. Det är så att jag får en del frågor om ätstörningarna, maten och dedär. Ni får hemskt gärna tipsa mig om grejer jag kan skriva om angående det. Kanske vad man har för symptom vid svält? Vad som händer med kroppen och psyket? Hur man gör för att börja äta igen? Var gör man av ångesten?
Ös på med frågor och förslag!

Ha en fin kväll, puss!

Bingolotto!

Ja nu blir det bingolotto för hela slanten. Hoppas jag återkommer 1 miljon rikare eller så, det hade varit på sin plats. Det var flera år sen jag spelade sist! Lite nostalgi-känsla faktiskt. Men visst var det roligare när loket var med? Men han som är nu, han är också bra.

Hur ska ni spendera er kväll?

Glassfavoriter

image1057

Kyssvänligt?

image1052

Vad ska man hitta på idag då?

Ja inte känner man för att ta sig ut i alla fall. Det ösregnar och blåser. Skulle det inte bli sol idag, och 10 grader?! Äh, det var väl inte första gången väderrapporten inte stämmer, men störigt att man går och förväntar sig sol, och så blir det tvärtom. Kanske spricker det upp senare? Hoppas...
Sov ganska oroligt inatt, jag vet inte varför. Vaknade tidigt också, redan klockan 08:00! Men det blir ju så att man vänder på dygnet lite när man är uppe så tidigt annars.

Har en fråga till er som vanligt, hehe. Behöver lite hjälp med en grej. Jag vet att jag är ute så sjukt tidigt, men vad fasen. Jag är ute efter en såkallad "monokini", en slags blandning mellan en bikini och en baddräkt. Ni minns kanske att jag köpte den från Ellos? Som dessvärre var alldeles för kort för mig... men var tusan hittar jag en minst lika snygg, billig och som helst har reglerbara band på? Jag har tittat på nelly, laredoute, h&m, salinas... men hittar ingenting! Hm, jag kanske är för ivrig... det kommer kanske senare till våren? Jaja, ville bara höra om någon av er har en sån. För visst är dom snygga?! (Dock inte att sola i, blir nog inte så snygg bränna...)

Nu ska jag duscha, göra en ordentlig hårinpackning och smörja in mig, sminka mig och fixa håret. En grundlig rengöring! Haha!
Kram

Detta är illa

Oj vad jag är trött. Har suttit här i flera timmar nu... måste skärpa mig! Haha! Men det är svårt att låta bli datorn ibland. Nu är jag dock så trött att ögonen rinner på mig, och jag är så hemskt frusen. Vill bara under mitt duntäcke och sova läänge, läänge!
Det är storm ute också, uuusch! Har hört att det ska bli 10 plus imorgon och solsken, men blåsigt antar jag? Längtar till den första dagen då man kan sätta sig ute och sola sig. Gud vad härligt! Jag blir så fruktansvärt deppig av att aldrig få se solen.
Sov gott mina vänner, och blås inte bort!


image1047

Dress up!

image1046

Underbara vårklänningar! Gud vilket fruktansvärt ha-begär jag fick nu. Dessa är mina favoriter, vilka är dina?

Bloggdesign

Många har frågat mig hur jag får in de bilderna till höger om mina inlägg. När man trycker på dom kommer man in på sidan.
Ni går in i er kodmall under fliken "design".
Klistra in denna koden nedan där ni vill ha den (det är min kod för den översta bilden, alltså länken till skönhetssidan "sephora")

<a href="http://sephora.com"><img class="thumbnail" src="https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/92377/images/2008/seeee_1200398239_318032.jpg" alt="" /></a>
<p><a href="http://sephora.com"><span style="font-weight:bold"></span></a></p>

Ni ser att det står (det jag gjort i tjock text) <a href=" LÄNK ">
Där skriver ni in länken till sidan ni vill att man ska hamna på när man trycker på bilden.

Nästa rad, som börjar med src=" LÄNK TILL BILD "
Där lägger ni in länken till bilden ni vill ha.

Och den sista raden gör ni samma sak som på den första, alltså lägger in länken till sidan ni vill hamna på när ni trycker på bilden.

Förhandsvisa innan ni sparar!!
Hoppas det funkar för er!

Hyra en väska...?

image1044

Drömmer du såsom jag om att äga en designerväska? Nu har någon kommit på den briljanta idén om att hyra ut väskor på nätet. Man äger ju inte väskan tyvärr... men vem vet det ute på stan egentligen? Hihi! Gå in här för mer info!
Rolig grej tycker jag i alla fall, och det är tydligen himla populärt i USA och Storbritannien!
Woho!

Warm me up!

image1042

Stickade kläder, en riktigt varm kopp te och en soffa. Allt jag behöver just nu...

Cameron Diaz, vardagssnygg

image1041

Äntligen fredag!

Åh gud vad underbart. Två dagars ledighet framför mig, och lönen är på kontot. Kan det bli mycket bättre? Jag ska verkligen vara slö i helgen, inga måsten! Ska bara hyra film, mysa, dricka te och sova. Allt sånt jag inte hinner med under vardagarna. Mamma ska till Skövde på söndag, så då blir jag och min lillebror ensamma hemma. Hon ska dit med min storebror eftersom han ska flytta dit och plugga ett tag. TIll snickare eller nåt sånt! Så hon ska hjälpa honom att flytta dit lite grejer.
Efter jobb idag ska jag bara hem, byta om till myskläder, ordna en sallad till lunch och glo på tv. Det blåser sjukt mycket ute också, så jag ska hålla mig inne. Fryser som tusan vid denna årstiden! Mina fingrar blir alldeles stela, jättesvårt att skriva på tangentbordet. Och mina tår blir som isbitar. Alla säger alltid "men oj vad kall du är!"...

Förresten så är han på jobbet tillbaka igen. Det är bara vi två som gör det jobbet, att registrera uppdragen. Så därför har det blivit mycket för mig denna veckan. Men nu blir det nog lugnare!

Ha en bra dag! Kram

Fråga!

Har en fråga till er. Vem står er närmst, vem vet i princip allt om er? Mamma, pappa, syskon, vän, pojkvän eller flickvän?
Vem känner ni att ni kan prata om allt med?

Själv är det min mamma. Sen jag berättade om ätstörningarna har jag känt att jag kan berätta det mesta för henne. Det är sjukt viktigt att ha någon som förstår en, någon som lyssnar och stöttar en. Har ju själv gått utan att ha någon att prata med i flera år, i nästan hela mitt liv känns det som. Ända till sommaren 2006... har aldrig direkt haft nån kompis som kunnat lyssna utan att dömma, bli sur eller undvikt mig (tack och lov har jag det nu).

Sovdags!



Nu ska jag sova i min stora herr t-shirt! Förra inlägget försvann, men det var ändå inte viktigt. Nu är jag galet trött... ser ni sista bilden? Jag formar ett hjärta med händerna till er mina snälla rara läsare!
Sov gott och dröm sött!

Puss

Beställt

image1031

Skitfin top i ljusa färger, snyggt att ha till leggings
Blå jättesöt klänning med knyt där bak
Blommig tunika/klänning i stil med Sienna Miller
Svart body bag
Tuffa svarta leggings

Nöööjd!
Asos

Nu är jag tillbaka

Det gick finfint på kliniken. Min vikt har inte förändrats något tack och lov. Dessvärre har jag märkt skillnad på vissa byxor jag har... märkte igår att jag nästan tappade mina mjukisbyxor, så fick knyta hårdare. Kanske är det för att jag tränar? För att jag får muskler istället? Don't know! Men min behandlare blev glad att jag inte gått ner mer i alla fall. Skönt!
Fick i uppgift att skriva matdagbok tills nästa gång vi ses. Så hon får veta exakt hur och vad jag äter. Behöver inte göra det om jag tycker det känns jobbigt, men det är lungt. Kanske jag själv kan se att jag äter för lite, om jag ser det svart på vitt?

Har precis ätit middag. Var vrålhungrig när jag kom hem! Hann inte äta någon bra lunch när jag kom hem mellan jobb och klinik. Men nu är jag mätt i magen, hihi. Jag hatar att känna sånt obehagligt sug i magen när man är jättehungrig. Usch!

Förresten! Jag har fått min lön!!!! Mycket mer än jag trodde! WOW! Är riktigt glad. Nu jäklar ska jag beställa grejer på asos.com! För ni minns väl att jag sa att när lönen kommer, då jäklar ;D Ska försöka begränsa det lite... men ajajaj vad svårt!

Puss !

24 januari

Gooodmorgon! Är ni pigga och glada idag? Det är inte jag...! Vill bara sova som vanligt, men det ska ändå bli kul att jobba. Mindre kul att jag ska till kliniken direkt efter. Stressigt! Men jag antar att jag måste dit. Måste bara komma ihåg att byta batteri i min mp3-spelare, för sist så hade jag varit duktig och tagit med mp3:n, men det visade sig att den var helt död... haha! Min vanliga otur.
Undra vad vågen står på idag då? Tror knappast jag gått ner , förra gången låg ju viktnedgången på hela 1,5 kg. Tror inte det visar mindre idag. Det kan det inte! Det får det inte!

Åh! Imorgon får jag lön! Undra hur mycket jag får? Tror inte det blir så mycket faktiskt. Hatar att man måste betala skatt och skit, vafan är det bra för? (IRONI tröghuvuden ;D) Haha! Måste gå upp i tid snart, mamma har börjat stressa mig om att betala hem... och med den lilla lönen jag får nu, ja då blir det inte mycket över till mig själv. Dessutom måste vi väl klara oss ekonomiskt nu när vi bara bor tre stycken här. Vi handlar typ aldrig längre, alltså mat och grejer. Storhandlar bara nån gång då och då. Det mesta av ens pengar går ju till mat och boendet...
Vad tror ni om att jag ökar arbetstiden till klockan 3 varje dag? 08:00-15:00. Där emellan har jag i så fall 1 timmes lunch, så jag tror jag klarar det. Och lönen blir ju typ det dubbla!

Jaja, vi hörs senare. Får se om jag hinner blogga något mellan jobb och kliniktiden!
Puss och kram!

_______

Nån skrev att jag borde vara glad för att jag "får så mycket av vården".... ÖH?! Jag har betalat skitmycket för den vården jag får. 100 kr per gång! Nu har jag dock frikort som varar ett tag tack och lov.
Är man över 18 så får man typ betala för allt!

Statistik!

image1030

Igår hade jag rekord här på bloggen med nästan 600 läsare och 1822 sidvisningar. Wow! Ni är himla bra på att kommentera också, för totalt har jag fått 4267 !!
Åh vad glad jag blir =D

Sov gott!

Nu mina vänner ska jag sova. Hoppas ni haft en bra onsdag, trots det hemska som hänt Heath Ledger. Han finns i våra tankar i alla fall!
Tusen tack för alla kommentarer , och alla ni som läser min blogg. Jag läser alla inlägg!
Puss och kram och dröm sött.


image1029

I ur och skur

image1024

Själv ska jag skaffa mig en snygg, puffig kjol nu till våren. Ett skärp i midjan är som pricken över i:et. Till detta är det snyggt med en tunn vårjacka, eller en tuff i skinn. När vårregnet faller är det bara att byta till ett par snygga gummistövlar, en lite längre regnkappa och ett paraflax!

Våga vågor i vår!

image1023

Visst är det så himla fint en stora härliga lockar? Tror faktiskt aldrig jag haft det... kanske dags att investera några värmespolar från netonnet? Riktigt fint till våren! Inspireras av bilderna ovan... själv är jag helt såld på Eva Longoria och Karolina Kurkovas lockar. Ojoj!

Bärbar dator

image1022

Denna ska jag köpa när jag har råd. Så snygg, så bra och så billig (för att vara en dator såklart). 6490 kr ska de ha för den. Där finns inbyggd webbkamera, 160 gb hårddisk m.m.
Jag vill ha! Någon som kan detta med datorer? Tips om någon bra, billig och snygg bärbar dator?

Före och efter!

Nu är jag klar med slingningen! (Slingat hemma!!)

Såhär såg jag ut utan några slingor i alls. (Är egentligen blond, men färgade håret mörkt i höstas, nu ska jag ha blont igen)


Efter första slingningen för 1½ vecka sen.



Efter andra slingningen (idag!)




Grym skillnad ändå!! Nu är mitt hår typ ljusbrunt eller nåt. Jättefint faktiskt! Ser fräsht ut. Woho! Nästa slingning blir väl om 2-3 veckor, måste låta håret vila lite.
Vad tycker ni då? ;D

Nostalgi!










Hahaha! Åååh vad jag saknar att se på barnprogram! Att sitta där helt inne i en annan värld, att få godis av mamma i små muggar som hon alltid gjorde. Saknar!
(Ska skölja ur slingmedlet om ca 20 min!)


Nu kör vi!

Nu ska jag gå och köpa slingmedel och ta lite förebilder innan jag sätter igång. Spännande va!? ;D

Förresten, en liten uppdatering av Heath Ledger, de tror inte det är självmord! Jag vet egentligen inte vad jag hoppas på... en olycka vore ju helt sjukt det med. Får hoppas han dog lycklig iaf, vilket man inte gör om man tar livet av sig... (antar jag?)

Återkommer snart med resultatet av mitt hår!
Puss

Dagens!



Skinnjacka från Vero Moda
Tunika från asos.com
Jeans från JC
+ Stövlar från håkanssons, halsduk och vantar!

23 januari, Onsdag

Godmorgon! Inte så kul att slå på datorn, och det första man läser är att Heath Ledger har gått bort. Det är alltid lika chockerande när så unga människor tar sitt liv.
Nog om det för ett tag!
Jag hoppas verkligen folket är tillbaka på jobb idag, så jag slipper känna allt ansvar på mig. Egentligen är det kul att de litar på mig och tycker jag är duktig, men det är himla jobbigt ibland också. Efter jobb ska jag slinga håret igen. Andra gången nu! Ni som inte vet så ska jag bli blond igen. Jag är naturligt blond, och jag färgade håret mörkt i höstas. Men nu vill jag få tillbaka mitt ljusa fina hår till vår och sommar! Ska ta rätt mycket hår denna gången och slinga. Använder mig av hätta eftersom det blir jämnast resultat. Kommer ta före och efterbilder, precis som förra gången.
Spännande! Är alltid lika skönt nervös när jag ska förändra mitt utseende. Hoppas nu det blir hyfsat snyggt! Och mycket ljusare också tack.

Så vi hörs senare!
Puss och kram

Heath Ledger är död!!

image1011

Åh nej!! Nej nej nej nej!! Han hittades död i sin säng med en burk sömnmedel vid sidan om. NEJ! Ni minns honom från Brokeback Mountain. Åh, min favoritfilm ju. NEJ!! Alltså, han var ju så fruktansvärt bra. Han har en dotter också! Och han dejtade modellen Gemma Ward.

Åh det är så hemskt när sånt här händer. Självmord är himla tragiskt.
Usch!!!!
Vila i frid !

Fanny fanny fanny

Min lilla söta rara vän! Ja, vi bråkar ibland. Men vår vänskap är för stark för att slösas bort på onödiga tjafs och missförstånd. Vi vet var vi har varandra, vi vet att vi innerst inne i våra hjärtan ALLTID kommer att älska varann. Jag kommer alltid minnas dig som en glad och underbar person som kom in i mitt liv sommaren 2007. Du gjorde min ensamma värld så ljus och fin, att jag knappt kan tro det är sant... hur kan en människa, en person ha sån påverkan på en annan?!

Vi kommer resa bort 1 vecka i sommar, och jag lovar dig att vi ska leva de 7 dagarna. Sola, bada i havet, festa, skratta, dansa, gråta, springa fritt, vara rädda, ha massage varenda kväll, se på solnedgången, dricka litervis med exotiska drinkar och bara känna att vi lever!

Vi har våra upp och nedgångar gumman. Men vi ska slåss , och i slutändan är det vi som vinner över all ångest och skit som finns i våra liv. Vi två är starka tillsammans!

Du kommer alltid vara min vän...!

image1010

Ååååh

Mår ni bra ikväll?

Själv är jag trött, och lite irriterad också. Försöker faktiskt genom denna bloggen hjälpa er med matscheman och grejer, ge er recept och tipsa om andra saker. Men jag får mestadels skit, eller så ifrågasätter eller märker ord hela tiden.

"Varför är där ingen macka till frukosten?"
"Det där går man KNAPPAST upp av"
"Det stämmer inte"

Alltså ge er! Ni menar kanske inget illa, men jag tycker det känns himla tråkigt att försöka hjälpa er när ingen uppskattar det?! Schemat jag skrev ner, det har jag fått av en professionell person, en dietist, som jag varit hos ett antal gånger. Man behöver runt 2000-3000 kcal för att gå upp i vikt BEROENDE på längd, vikt, ämnesomsättning och hur pass aktiv man är. Schemat ligger upp emot 3000 kcal, och det anser jag defenitivt inte vara för lite för viktuppgång. Själv har jag inte ens legat över 2000 kcal för att gå upp i vikt. Jag har varit stillasittande och inte behövt mer än så för att öka. MEN, det har också tagit mig 1 helt år att gå upp de kilona jag har!! Vill man ha en snabb viktuppgång, ja då är det ju rätt självklart att man ska äta mer!!

Så sluta hacka, och är ni himla missnöjda eller tycker illa om mina tips, recept eller matscheman, låt bli att säga det, för det finns nog de där ute som jag faktiskt hjälper!

Ni som uppskattar det jag gör, you know I love ya! ;D

Förslag på matdag!

Frukost klockan 07:00

image1009

Rågflingegröt    

1 portion    
tillagningstid ca 10 minuter

Ingredienser    
1 dl rågflingor    
1,5 dl vatten    
2-3 tsk honung    
1 msk russin    
1/2 krm salt

Till servering:    
bär    
hackade nötter    
lättmjölk

Blanda allt i en stor djup tallrik eller skål. Mikra på full effekt 3-4 minuter.
Servera med lättmjölk, bär och hackade nötter.

(Ät gärna en frukt eller liknande mellan frukost och lunch)

Lunch klockan 12:00


image1006

Torsk i tomatsås    

4 portioner    
tillagningstid ca 20 minuter

Ingredienser    
400 g torskfilé    
0,5 tsk salt    
2 krm peppar    
1 burk pastasås (ca 400 g)    
3 msk färska kryddor, hackade    
4 mjukkokta ägg, klyftor    
800 g färskpotatis, kokt    
ca 300 g purjolöksstavar eller morötter, kokta

Skär fisken i 4 portionsbitar. Salta och peppra. Koka upp såsen och lägg i fisken. Koka på svag värme under lock tills fisken precis är genomkokt, ca 5 minuter. Strö över kryddgrönt. Servera genast med ägg, potatis och grönsaker.

Mellanmål klockan 15:00

image1004

Hummussmörgås

1 portion    
tillagningstid 5-10 minuter

Ingredienser    
1 valfrit nyckelhålsmärkt portionsbröd
2-3 msk hummus, färdig på burk eller hemmagjord
paprika, i bitar    
1 msk pinjenötter, gärna rostade
1/2 handfull persilja    
några svarta oliver, urkärnade
några stänk olivolja
svartpeppar

Dela brödet och bred hummus på ena delen. Lägg på paprika, pinjemötter, purjolök, persilja och oliver. Stänk över olivolja och peppra efter smak. Lägg på den andra delen av brödet.

Middag klockan 18:00

image1007

Chili con Quorn    

3-4 portioner    

Ingredienser    
1 gul lök eller röd    
1 vitlöksklyfta    
1 msk olja eller margarin    
1 burk krossade tomater (ca 400 g)    
1 paprika    
1 msk soltorkade tomater på tub eller tomatpuré    
1 tsk salt    1-2 tsk chilipulver    
1 tsk oregano, timjan eller basilika
1 burk kidneybönor (ca 430 g)    
1 förp kyld Quorn Färs (175 g)    
1-2 dl majskorn

Skala och hacka lökarna. Fräs löken mjuk i matfettet i en gryta. Häll i de krossade tomaterna. Klyv, kärna ur och strimla paprikan. Lägg den i grytan Tillsätt tomatpuré, salt, kryddor, bönor med spad och Quorn Färs. Koka under lock på svag värme 5-10 minuter. Blanda gärna ner majskorn.

Kvällsmål klockan 21:00

image1008

Apelsin- och kesodessert    

4 portioner    
tillagningstid ca 15 minuter

Ingredienser    
2 apelsiner    
250 g keso    
1/2 dl hackade nötter    
flytande honung

Skär ut hinnfria filéer från apelsinerna. Blanda keso, apelsin och ¾ av nötterna.
Servera i portionsskålar, ringla honung över och strö på resten av nötterna.

Matscheman

DET ÄR ETT MATSCHEMA FÖR UNDERVIKTIGA PERSONER!!! Och btw har jag fått det av en dietist, och jag litar på henne. Sen kan man ju självklart lägga till näringsdrycker om det är så att man är väldigt aktiv eller har av någon annan anledning svårt att öka i vikt!!!! Själv gick jag upp i vikt av att äta ungefär som det första schemat. Jag skriver efter MINA erfarenheter, sen om ni kanske behöver mer kalorier för att öka i vikt, ja då är det ju bara att lägga till något vid varje mål!!
Detta är UNGEFÄRLIGA SCHEMAN!!!

För att gå upp i vikt (ca 3000 kcal ligger detta på)
Inga lättprodukter!

Frukost:
1 dl müsli eller flingor
2,5 dl mellanmjölk eller fil
3 dl juice eller nyponsoppa
2 skivor bröd med flora, skinka eller ost och paprika

Mellanmål:
1 frukt

Lunch:
3 dl kokt ris eller pasta
Ca 200 g stekt, grillat eller kokt kycklingkött
2-3 tsk flora till matlagning eller sås
1-2 dl varma och kalla grönsaker
ett glas mellanmjölk

Mellanmål:
2,5 dl blåbär- eller nyponsoppa
en skiva bröd med flora och leverpastej eller ost
1 frukt

Middag:
3 st potatisar eller 3 dl kokt pasta
Ca 200 g lax,torsk,makrill,strömming eller annan fisk
1-2 dl varm och kalla grönsaker
2-3 tsk flora till matlagning eller sås
ett glas mellanmjölk
2 dl kräm med mjölk eller 2 dl glass till dessert

Kvällsmål:
1 dl müsli
2,5 dl mellanmjölk eller fil
2 skivor bröd med flora, leverpastej eller skinka och grönsak

För att hålla vikten

Frukost:
2 dl mjölk/fil/yoghurt (hel el. mellan)
2 smörgåsar med smör o pålägg/ 2 dl flingor/ 1 portion gröt

Mellanmål:
1 valfri frukt
2 dl juice/nypon- el blåbärssoppa

Lunch:
2-3 äggstora potatisar/ 2 dl kokt ris/ 2 dl kokt pasta
100- 150 g kött el. fisk grönsaker
2 dl mjölk (hel el. mellan)

Mellanmål:
1 valfri frukt
2 dl juice/nypon- el. blåbärssoppa

Middag:
Samma som lunch

Kvällsfika:
2 dl mjölk/fil/yoghurt(hel el. mellan)
2 smörgåsar med smör o pålägg

Svar på några vanliga frågor

Jag får ofta frågor bland kommentarerna som jag svarat på innan. Det är kul att ni frågar så mycket! Tänkte ta upp några vanliga frågor och svara på dom igen.

1. Den vanligaste frågan är vad jag jobbar med, och jag vet inte hur många gånger jag förklarat... haha! Men här kan ni läsa. (Har ju till och med en kategori som heter "About C")

2. Dricker/drack jag några näringsdrycker? Jag provade på dedär med näringsdrycker, köpte hem jättemånga (recept av en dietist eftersom man knappt behöver betala något då, bara till att söka upp en dietist för ett samtal). Dessvärre fick jag sjuk ångest av dom. Värre än av vanlig mat! Kommer ihåg en gång när jag började hyperventilera, fick hjärtklappning och svårt att andas så dåligt jag mådde av den. Så vi (min behandlare och min mamma + jag) tog beslutet att skippa dom helt. OM jag kunde tänka mig att äta lite mer.

3. Hur jag gick upp i vikt? Har väl fått i mig mer kalorier än jag gjort av med I guess? Nej men jag förstår vad ni menar... men jag har inte följt något strikt matschema precis. Men jag har ätit regelbundet, alltså 5 gånger om dagen, frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmål. (Kan gå igenom exakt matschema någon gång om ni vill? Mängder och förslag på frukost, lunch osv?)

4. Hur gör jag dessa kollage jag har i bloggen (typ under kategorin "mode")? Jag använder mig av photoshop och paint. I paint klistrar jag in de olika grejerna i ett nytt dokument (alltså jag har TVÅ paint-program öppna samtidigt), sen skriver jag inne i photoshop och fixar till med lite effekter och grejer ibland.

5. Många undrar också hur lång jag är. Och jag är 168 cm lång (men mamma säger att jag är längre, hihi. Men alla läkare envisas om att jag är 167-168)...

Sophisticated

image1002

Barn-citat

4-åring livar upp stämminingen på bussen
När min idag nioårige son var 4 år och vi åkte buss, kom en gammal tant på, som var i uppenbart behov av sin käpp och handikappsäte. Min son pekar, och skriker högt och välartikulerat: -Oj, pappa!! Titta vilken gammal tant!! -Schh! N-nej då, hon...är inte alls så gammal...eh... -Jo! Hon är jätte-jätte gammal! Hon ska dö snart!! Folk hade svårt att hålla sig för skratt, tror vi hoppade av bussen i farten...

Nu börjar dumheterna
I morse satte jag på TV4 nyheterna på köksTV:n. Medan jag går ut i hallen efter lite grejor sätter sig dottern Hilda 2 år förväntansfull framför TV:n i förhoppning om att det blir barnprogram. Då kommer 8 nyheterna igång varpå Hilda med hög (besviken) röst säger: "Pappa, nu börjar dumheterna"

"Mamma där hänger din bröstkorg"
När min son Ulf var 4år i början på 60- talet bodde vi i ett hyreshus 5 trappor upp med hiss men han nådde inte upp till hissknapparna så han ropade från lekplatsen nedanför att han behövde kissa. Han gick in i hissen och jag tryckte upp honom. När jag öppnade hissdörren så ropade han FÖR SENT! En annan gång hade jag tvättat och hängt på ett streck ute på balkongen. Uffe stod och tittade, pekade på min b.h. och sa, mamma där hänger din bröstkorg.

Emils mamma jobbar också
Min son Lucas tittade mycket på Emil i lönneberga när han var i 4 år. Och kände väl till alla karaktärerna. Så en dag kom programmet Rasmus på luffen, Där var den stränga barnhemsföreståndaren samma skådespelare som Emils mamma. Jag frågade om han kände igen henne? Javisst det är klart det är Emils mamma. Konstigt att hon är där, sa jag. Eller vad tycker du? Neej, Hon är ju på jobbet. Säger sonen självklart.

När kommer den fule fan?
När alla satt och väntade på att Fuglesang skulle landa och pratade mycket om det. Så rätt vad det var så sa mitt barnbarn Max 5 år. -När kommer han "den fule fan" det var vad han tyckte vi sa. Stort skratt naturligtvis.



Haha! Barn är bra härliga. Säger rakt ut vad de tänker. Visst är det charmigt?! För det mesta i alla fall...

22 januari

8 månader till jag blir 20 år, haha! Grymt, fast jag längtar ändå inte speciellt. Men äh, en siffra hit och dit. Fast det låter ju så förbannat gammalt!
Inatt drömde jag sjuuuka saker. Om spöken och skithemska saker. Att en barndomsvän till mig var med, och vi bråkade hela tiden. Varför drömmer jag så mycket?! Palla.

Mamma och jag pratade igår om att resa till Thailand nästa vinter. Vi har ju mer pengar nu när jag också jobbar, så då kan jag betala min egna biljett och lite av min lillebrors. Grymt! Mamma är med på det, men vi kan inte beställa än. Det behöver man väl inte? För jag hittar resor till Thailand till nu liksom, så det borde ju finnas resor till nästa vinter om ½ år eller så? Ska spara massor nu! Kanske någon vill hänga på? Ju fler desto roligare! Älskar att göra lite galna grejer, det blir oftast himla bra. Liksom bara dra iväg ett gäng, inte tänka så mycket... bara göra det!
Vad kan en resa med typ apollo kosta till Thailand? Typ 30-40.000 för 3 personer? Det är värt vartenda öre, men det går säkert att få lite billigare. Men egentligen, om man delar den summan på 2 (mamma och jag) då blir det inte så dyrt. Och kan ju alltid be pappa om lite money, haha!

Nu ska jag jobba några timmar. Får se om det blir så att jag måste jobba över idag också. Hoppas de på jobbet är friska nu! Mycket roligare när alla är där.
Kanske ska träffa en tjej efter jobb, typ ta en fika och prata! Har sagt så många gånger nu att vi ska träffas, men så blir det inte. Nej jag ska ta mig tid till det idag!

Hoppas ni mår super! Puss och kram alla läsare!

Scones

Finns det något godare än en scones med ost eller cream cheese?! Har själv inte provat detta recept. Men det är hittat på nlife! Där finns massa goda recept.

image1001

Scones med havre & linfrön

ca 16 st bitar

3 dl dinkelmjöl
3 dl vetemjöl
1/2 dl hela linfrön
 1 dl havregryn
1 tsk mineralsalt
4 tsk bakpulver
2 dl verum hälsofil
1 brk lättkesella

Börja med att sätta ugnen på 250 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke så att bakpulvret fördelas ordentligt. Tillsätt sedan fil och kesella och arbeta degen smidig med händerna. Dela degen i fyra lika bitar. Rulla dem till bollar, lägg på plåten och kavla dem till runda plattor.
Skär med en brödkniv varje platta rakt över i fyra delar. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler innen du bryter i sär dem och serverar.

Home makeover?

image1000

Mmm! Är riktigt sugen på att göra om mitt rum lite. Fixa med blommor, måla om, fräsha upp med ljusa och glada färger. Kanske något att satsa på nu till våren? Var inne på Lagerhouse där de fått in en massa söta saker! Bl.a en jättegosig filt i grått, rosa ljushållare formade till blommor och vaser i snygga färger. Jag vill satsa på vitt, grått och rosa i mitt rum. En himla fin kombination!
*Drömmer*

Digestive?

Säger ni digestive, eller digestiv? Ni vet kexen? HAHA! Jag vet att jag funderar på konstiga saker, men jag såg ett paket med dom kexen och jag kom på att folk säger ju olika. Själv säger jag digestive , alltså med e på slutet. Och förresten, shit vad gott det är!!!!

Jaja. Ska sluta tråka ut er! Haha. Nu ska jag dricka te och se på Dr. phil!

Stoooor kram!

image999



Min kroppsbild

Tro inte att jag ritat en större person med vilje, för detta är verkligen hur jag ser mig själv. Den rosa linjen är MIN uppfattning av hur stor jag är, och den svarta är när jag stod med ryggen mot pappret och blev avritad. Benen och bredden på mig är störst skillnad. Jag trodde jag var mycket bredare! Speciellt över axlar och höfter. Och mer raka tjocka ben, inte så välformade, det trodde jag inte.



Bra övning! Jag blev faktiskt chockad över resultatet. Kanske inte syns så bra på bilderna, men på ett ungefär i alla fall!

Ledighet

Oooh har precis vilat en timme. Riktigt skönt att bara sitta och glo på tv en stund. Dessvärre verkar det som att min resekompis är jättesur på mig just nu. Eftersom jag jobbar nu har jag inte alls lika mycket ledighet längre, det är ett visst antal dagar varje år man får ta ut. Vi funderade ju på att resa bort 2 veckor i sommar, men för mig känns det alldeles för länge. Det är en stor del av hela min årsledighet! Störigt, men jag kan tyvärr inte ändra på det. Jag ska också snart gå upp i tid, vill jobba 6-7 timmar om dagen och det kommer ta mycket på krafterna. Hon tycker att jag "svikit" henne... hm. Ja, det kan tyckas. Men jag har också en vilja, och jag vill inte vara borta i 2 veckor. Så är det bara! Dessutom är det himla dyrt, eftersom jag måste betala hela resan själv. En vecka extra blir ju dyrare pga. maten och fickpengar.
Men för en gångs skull står jag för vad jag känner och vill! Kan inte hon acceptera detta, ja då är det faktiskt hennes problem. Men svikit henne har jag definitivt inte gjort, bara talat om hur jag vill ha det eftersom läget är som det är med mitt jobb och min ledighet.

Hon säger att 1 vecka inte är lönt, men då får jag helt enkelt resa med någon annan villig. Så enkelt är det!! Jag har blivit styrd i hela mitt liv av olika såkallade vänner, då jag aldrig har vågat/kunnat säga vad JAG vill. Det har tryckt ner mig till botten, och gett mig ett riktigt dåligt självförtroende. Så fort jag sa vad jag tyckte, då var jag så himla hemsk, svek dom, en dålig vän och massa annat.

Jag är värd bättre! Detta året har jag lovat mig själv att tänka på mig själv i första hand, eftersom jag faktiskt är viktigast i mitt liv! Kan låta ego, men det är inte mer än rätt att man ska få göra det. Tror jag hört av någon att "huvudpersonen i ditt liv är du själv". Riktigt klokt!

Tänkte fota teckningen jag gjorde på kliniken för 2-3 veckor sen, och lägga upp den här. Så håll utkik!
Kramar!

Hot or not?

image995

Mary-kate Olsen igår på en filmfestival. Vad tycks om hennes brillor, hot or not? Själv måste jag säga att dom var grymt fula! Men konstigt nog är Mary-Kate snygg i allt...


Jobbat över

En jag jobbar med var sjuk idag, så jag fick göra allt arbetet! Det var kul, men stressigt. Jobbade över i lite mer än en timme också. Vet inte om jag får betalt för det, men det kvittar. Klart jag hjälper till om det är kris! Och det är skönt att känna sig behövd lite då och då.
Ska snart bege mig ut med Tea älsklingen, hon behöver lite motion, precis som matte.

Tänkte tipsa om den bästa krämen jag testat ever! Kostar 25 kr på ÖB (överskottsbolaget). Dove Body Silk Cream. Underbaaar!


image994

Dagens fråga

Är Du för eller mot homosexuella? Och varför? (kanske konstigt förmulerat, men ni förstår vad jag menar..) Har ni fördomar mot dom?

Jag ställer denna fråga eftersom jag läste en artikel om de som är emot dom. Jag tycker det är sjukt! Men det FINNS folk därute som är totalt emot det.
Det är väl till och med förbjudet att gifta sig med samma kön? Eller är jag helt ute och cyklar? I alla fall är det förbjudet i många länder. Varför egentligen?! Varför har vi så mycket fördomar mot folk som inte är som "alla andra"...?





Måndag igen

Jaha, så var det en ny vecka igen! Känns lite jobbigt, men det får gå. På fredag är det ju löning, så det lär väl få mig att kämpa mig igenom denna veckan också. Ska ju äntligen göra min beställning på asos då. The big one! Mohaha.
Usch jag drömde om flygplan inatt. Jag gör alltid det! Fattar inte varför. Och vi kraschar alltid! Kanske har något att göra med att jag känner mig vilsen? Eller att jag tappat kontrollen och blir styrd av någon annan? Äh , jag vet inte. Men drömmar brukar ju betyda en himla massa saker. Det hade varit tufft att träffa någon som kan tyda drömmar! Mina är ju allt annat än normala. Vad brukar ni drömma om?

Det enda jag har planerat denna veckan är att jag ska slinga håret på onsdag igen. Mamma gör det, hon var ju duktig sist. Hoppas det nu blir ännu ljusare! Tror det kommer bli bra om jag slingar det 2 gånger i månaden, tills jag blir nöjd med den blonda färgen. Sen ska jag köpa äkta löshår (sånna med clips så man kan ta ur det), för att få lite längre hår, och tjockare såklart. Himla fint till vår/sommar.

Mår ni bra idag? Hope so!
Puss och kram

Stackars människa

image993

Herregud är bara förnamnet. Vad fasiken?! Har hon alltid sett ut såhär? Amy Winehouse. Okej, man ska väl inte dömma folk efter utseendet. Men detta är nästan så man inte kan låta bli... undra gör man iaf, hur mår hon egentligen?!

Storhandling

Har varit med min moster och mamma och storhandlat. Himla mysigt! Haha. Så nu är skafferien fyllda med massa god mat, och jag slipper stå i timmar och fundera på vad jag ska äta. Har precis käkat kräftstjärtar. Det finns inget godare!! Mums.
Köpte lite schampon och krämer på ÖB också. Nån jättehärlig dove-kräm jag ska prova snart. Man blir ju så himla torr om hyn denna tiden på året. Hatar det!

Jag är helt sjukt trött. Känner mig jättestressad och helt uppe i varv. Varför kan jag aldrig sätta mig ner på arslet och ta det lungt för en gångs skull?! Det är alltid så mycket måsten. Tur att veckorna går fort i alla fall, så det kan bli sommar någon gång, och att Fanny och jag ska åka iväg på vår semester. Drömmer om det hela tiden! Längtar till resan är beställd och att vi börjar förbereda oss inför resan. Köpa med massvis med naturgodis, precis som till Kreta. Solfaktor, bikinis och tunna snygga underbara sommarkläder. Ooooh!

Hoppas ni haft en superhelg! Jag ska försöka vila ikväll, så jag är pigg på jobb imorgon!
Stor kram

Att döda ett oskyldigt djur

Jag tror det var i fredags som jag satt på jobb och surfade och kom in på en nyhetssida. Jag hade hört tidigare att de hittat 4 valpar insmugglade från Tyskland till Sverige (Trelleborg). Jag tänkte först "idiot som smugglade in de stackars små hundarna"... jag tänkte att det var en självklarhet att hundarna togs om hand och blev både undersökta, vaccinerade och allt det som behövs.
Men till mig stora förvåning läste jag att alla valparna hade avlivats. AVLIVATS?! Ursäkta, men är inte det mord?! 4 små liv, som enligt mig är precis lika värdefulla som vilket liv på jorden som helst. Kunde de inte ens ha FÖRSÖKT rädda dom? Det är en sak om de varit sjuka allihopa, men tänk om de alla var friska och välmående! Jag hade lätt kunnat köpa en av dom, sålänge de tagit fast insmugglaren, alla valpar är friska, chipmärkta och blivit registrerade i svenska kennelklubben. Jag blir riktigt frustrerad på att de tar så lätt på ett liv. Hade vi gjort samma sak om 4 barn hade blivit insmugglade?! Inte ens undersökt dom?! Ett liv är ett liv, människa eller djur. Det är MIN åsikt! Nä fyfan, ibland mår jag illa på hur "vi" beter oss här i Sverige (och säkert övriga världen också).

Vad tycker ni om detta? Ska man avliva alla insmugglade djur UTAN att ha ens ha undersökt dom?

image992

Kavaj till vardags

image991

Lördag kväll

Vad gör ni en lördag kväll som denna? Är ni sådana som alltid är ute och festar varje helg? Det är inte jag kan jag säga... så himla skönt att bara ta det lungt! Har suttit nu i flera timmar och letat resor. Fanny (reskompisen då) och jag är desperata! Vart tusan ska man åka? Och Fanny envisas med 2 veckor... men det är ju så dyrt! Man måste ju tänka på maten och allt annat också. Tar man all inclusive blir det ju svindyrt med 2 veckor... gaaah!

Nä, ha en fortsatt bra lördagkväll. Känns nästan så man ska krypa ner i sängen snart.
Puss puss

Shopping!

image990

Dove summer glow 50 kr h&m
Bronzer 79 kr Isadora
Strumpor 79 kr h&m
Maybelline volum express mascara 79 kr h&m
Långt halsband 69 kr I.me.my
Puderborste 39 kr h&m

Köpte även en supersöt stor tekopp med ett hjärta på från Duka. Är nöjd med dagens inköp. Hittade ett par skitsnygga jeans på JC också, men de hade jag inte råd med. Svarta stuprör i grymt skönt material! Men jag vet inte om jag vill ha svarta jeans till våren... och jag har redan så mycket svart. Min skinnjacka, stövlar och vantar är redan svarta... kanske blir lite väl mycket? Och jag tycker ju om färger. Så ett par ljusblåa jeans är vad jag letar efter. Stuprör!! De ska sitta riktigt slimmat. Helst så billigt det bara går. Någon med tips?!

Gick förbi Ticket också, där de säljer resor. Tog en stor bunte med resekataloger, från Ving, apollo och massa annat. Ska gå och läsa dom nu! Måste hitta nåt bra att resa till. Billigt, varmt, soligt, klart vatten... mmm! Kanske till och med kan övertala mamma att vi ska åka till Thailand nästa vinter? Egentligen är det ju pengarna som fattas... men ååh jag vill så himla mycket!

Hoppas ni mår bra!
PUSS!



Lördag!

Åh så skönt med en helt ledig dag! Ska snart åka till Mobilia i Malmö med mamma och shoppa. Haha , vet ni vad jag drömde inatt? Att jag hade fått knallrött hår efter en slingning!! Shit vilken panik jag hade. Jag hatar sånna drömmar. Fattar inte riktigt varför man drömmer sånt? Har i alla fall sovit riktigt länge inatt. 11 hela timmar! Jag tror det behövdes.
Det sägs att det ska bli storm här idag. Men det verkar inte ha satt igång än... kanske senare? Man skulle till och med hålla sig inomhus! Men de brukar alltid överdriva ganska rejält... ibland händer det ingenting alls.

Jaja, jag bloggar om det jag köpte senare! Hörs då!
Ha en skön lördag. Något speciellt ni ska hitta på idag?
Kram!

Min säng väntar...

image989

Nu ska jag bege mig till min säng, haha. Läsa VeckoRevyn jag köpte efter klinik-besöket. Ska även planera lite vad jag ska shoppa imorgon, alltså saker jag verkligen behöver. Annars blir det bara en massa annat. Ska bl.a köpa en ny bronzer, nya jeans, brun utan sol och en puderborste. Strumpor behöver jag också! Jag förstår inte var jag gör av dom? Har bara udda par, hål i alla och vissa har jag haft sen jag var runt 12. Sånna med nalle puh på och grejer, inte så bra kanske. Haha! Men söta är de...
Ni får ha en bra fredagkväll!
Pusss

Jag lär gråta ikväll

Dr. Phil handlar om följande ikväll:

"Jerry har aldrig varit som en far till 17-åriga dottern Karla av eget val. Han flydde ansvaret och har aldrig bidragit ekonomiskt för henne. Ett par dokumentärfilmare beslöt göra en film om Jerry som lever på floden Mississippi, en film dottern Karla tycker glorifierar fadern. Hon har sökt Dr Phils hjälp med att möta den pappa som lämnade henne när hon var tre år gammal. Det blir ett känslofyllt möte där Karla talar om för sin pappa vad hon tycker om hans livsval och där Jerry talar om varför han lämnade henne."

Ni kanske inte vet historien om min pappa. Men den är inte rolig kan jag säga. Har i alla fall aldrig känt att jag haft en pappa på riktigt. Inte känslomässigt...

Nu börjar programmet!

Skyll på mig...

Alltså, min mamma är störd. Förlåt men jag måste verkligen skriva av mig allt skit. Nu när jag kom hem efter att ha mött henne med hunden, ja då ser jag att min räkning som låg på matbordet förut var försvunnen. (Notera att hon lägger allt sitt skit, räkningar och annat viktigt överallt i hela huset, rör man det är man död typ). Så jag blev lite små irriterad och frågade var hon lagt min räkning. Och hon svarar "du sa att jag kunde slänga det".. ÖH vA?! Det är en räkning ditt pucko. Klart fan jag inte sagt att du kan slänga den!! Så jag rusar ut och letar igenom sopen (JAG HATAR SOPOR!!!) och hittar den inte. (Hittade dock ett ihåligt bröd som nån slängt i tunnan...?) Går in igen och säger att jag inte hittade det, så börjar hon leta igenom sina egna skräphögar, och jovisst, där låg det. Men palla skylla ifrån sig från första början?! Så fort jag letar efter något, eller om jag är av med nått så skyller hon på mig. "Du har säkert gjort av med det". Det är aldrig HON!

Och inte nog med det!! (Fan vad jag gnäller..) Nu när hon skulle hitta våffeljärnet så letar hon igenom ett skåp där jag så snällt städade för nån månad sen. Så säger hon "det är säkert DU som gjort av med det"... bara VA?!?! Jag vet fan inte vart ditt jävla våffeljärn är, visste inte ens att vi hade ett. Men palligt att alltid skylla allt på mig?! Hon kan aldrig säga "var har jag lagt det", det är alltid "var har du gjort av det Cornelia"... lite ivägen jag känner mig? Så sjukt ouppskattat allt jag gör är. Man måste för tusan tänka sig för lite innan man skyller ifrån sig på andra!!

Detta är ingen engångsgrej heller. Det händer hela tiden! "Var har du lagt min borste Cornelia?" Ursäkta, men du lånade den förra veckan, och det är du som gjort av med den.
Nästa dag.
"Men oj, här var den ju!" (under hennes klädhög i sin säng...)

Trampa inte på mig. Jag ligger redan!

Ny top från asos



Top från Asos.com 140 kr + 65 kr i frakt.

Älskar den!

Mitt besök på kliniken

Nu är jag tillbaka igen, det gick bara bra. Vi pratade om att jag ska sluta, och min behandlare förstår mig helt och hållet att jag inte vill ha en ny och den biten. Så det är skönt att vi är överrens om det i alla fall. Så i mars-april nånting slutar hon, och jag avslutar min behandling där. Ni får tycka vad ni vill, att jag inte är frisk och bla bla, men detta känns rätt för mig! Och både mamma och min behandlare är med på det.

Nu undrar ni säkert hur vägningen gick. Och ja, bra eller dåligt? Jag blev förstås skitglad... jag hade gått ner. Jag vill vara ärlig här i bloggen, och jag blev faktiskt glad och lättad. Det känns skönt att vikten inte bara går upp, upp och upp. Utan att den faktiskt kan gå ner ibland också! Dock hade jag gått ner rätt mycket på en och en halv vecka. 1.5 kg mindre visade vågen. Men som jag sa imorse , jag kände det på mig.

Fick hem teckningen också. Ni vet, övningen jag gjorde sist? Jag skulle först rita hur jag trodde jag såg ut, sen målade min behandlare av mig när jag stod med ryggen mot pappret. Ska fota den sen och visa er! Faktiskt rätt skrämmande skillnad...

Kram

Fick min beställning!

Från asos. Sitter perfekt!!! Är riktigt nöjd. Slapp tullavgift också eftersom plagget var så pass litet att det gick ner i blevlådan. Perfa! Lägger upp bilder när jag varit på kliniken. Fick även produkter från Yves Rochér (gratis). Ska blogga om det senare! Det är mascaror i olika färger.

Blev på riktigt bra humör nu när jag fick min älskade top. Men jag är fortfarande nervös inför besöket på kliniken. Ska snart ta bussen dit. Önska mig lycka till!
Puss

Daaagens



Brun top från Ellos
Jeans från Crocker (favoriterna)
Skor från Håkanssons
Jacka från Peak Performance (det ösregnar ute!!!)

Nu drar jag till jobb. Pusshej!

18 januari, Fredag

Godmorgon!
Redan fredag. Det är sjukt vad tiden går fort ! Det ska verkligen bli grymt skönt att vara lite ledig, att inte göra någonting alls. Inga krav, inga måsten.
Idag ska jag ju till kliniken. Inte roligt! Jag ser verkligen inte fram emot det. Jag brukar göra det, för jag tycker det är så skönt att prata ut med min behandlare. Men denna gången är jag bara nervös. Orolig för vad vågen ska visa för siffror. Förra gången blev jag ju rätt chockad att jag gått upp det jag hade gått upp, men eftersom jag börjat träna då så sa min behandlare att det berodde på det. Jag tror på det, helt klart. Men siffrorna snurrar ändå i skallen på mig. Tänk om jag gått ner mycket , och att hon blir orolig? Det vill jag INTE. Men tänk om jag gått UPP ännu mer. Nu när jag är normalviktig och allt, ja då känns det som det räcker. Egentligen tror jag att jag gått ner... min känsla säger så. Men eftersom jag börjat träna, ja då kanske musklerna väger mer, och jag väger detsamma eller ännu mer?

Skitsamma. Jag får försöka glömma det tills jag väl ska väga mig. Onödigt att lägga ner tid på det nu ju. Jag kan inte göra nåt åt det ändå!
Vi hörs antingen innan eller efter besöket på kliniken.
Ha en bra dag! Kramar

Planera frukosten redan nu

image979

Smaskigaste smoothien

2 dl ekologisk naturell yoghurt
1 dl ekologisk färskpressad apelsinjuice
1 näve ekologiska frysta bär
1 ekologisk banan

Kör allt i mixer. Häll upp i glas och njut.

Ännu mer blommor

image977

Blommor är något av det vackraste jag vet. Nyutslagna, ljuvt doftande blommor... I can feel it.
Bild av min favorit Ruven Afanador.

Gokväll

Haft en bra dag allihopa?
Tjejen jag träffade var supergullig! Käkade en kycklingsallad och snackade om allt mellan himmel och jord. Myspys! Vad har ni gjort idag? Jag är grymt trött nu. Ska ta en jättevarm dusch och sen vira in mig i en filt och se på tv. Det förtjänar jag! Imorgon ska jag till kliniken igen, vägning och den biten. Ser inte fram emot det! Upp eller ner... don't know. Vet knappt om jag vågar skriva om jag gått ner här på bloggen, haha. Skojar.

Några frågade mig om vad jag heter på bilddagboken. Bubblegum är mitt namn där! Enjoy.

Nej. Lite träning, dusch, sen soffan!
Puss


Blommigt värre!



Blommig stor tröja/kofta från Vero Moda
Jeans från JC
+ Skinnjacka, halsduk, stövlar och vantar

Enkelt!
Nu ska jag fika med en tjej jag träffat på internet. Spännande! Hon lät i alla fall riktigt trevlig i telefonen.
Hörs senare! Puss

Dreams...

image972

Dessa accessoarer hittar ni på Accessorize.
Ljusa färger, blommigt, svalt...
...alldeles, alldeles underbart!

Grovt bröd

Några frågade om receptet på brödet mamma bakade igår. Tyvärr finns det inget recept, eftersom hon bara gör lite på måfå. Men jag vet att hon har i grovt mjöl, hirsflingor, brödkryddor, anis, filmjölk och lite sirap.
Lägger upp ett annat recept på ett grovt bröd. Så kan ni kanske också exprementera lite?

image971

Grovt bröd

45 min + knappt 2 tim gräddning

Om du gillar mer sälta i bröd kan du öka saltet till 1 msk.
Till 2 limpor ca 36 skivor
1 liter lättfil
50 g jäst
2 dl linfrö
3 dl rostade solrosfrön
1/2 msk salt
14 dl (840 g) grahamsmjöl

1. Ljumma filen fingervarm (37°) och rör ut jästen.
2. Rör ner linfrön, solrosfrön, salt och grahamsmjöl. Degen ska vara kladdig. Låt den jäsa 30 min.
3. Fördela degen i två smorda 1 1/2-liters formar och sätt in dem i kall ugn. Sätt ugnen på 200°.
4. Grädda 1 timme, täck med folie och grädda 45 min till.

Hur?

Jag har en fråga till er. Hur hittade ni min blogg? Var det genom en kompis, bloggportalen eller någon annanstans?
Berätta!
image970

Godmorgon!

Har sovit riktigt hårt inatt och känner mig lite mer utvilad idag än vanligt. Först ska jag jobba som vanligt några timmar, sen ska jag träffa en tjej jag faktiskt fått kontakt med över internet. Vi ska ta en fika och prata lite. Kommer säkert bli mys! Alla jag träffat hittills över internet är ju underbara tjejer! Vissa tycker det är lite konstigt att jag träffar folk över internet, men jag tycker det är ett bra sätt att hitta nya människor med samma intressen, problem eller vad det nu kan vara.

Åt precis frukost! Mammas grova bröd (utan pålägg, för det är skitgott ändå och inte alls torrt!), lite aprikoskräm och ett äpple.
Brödet ser underfär ut såhär. (bild från nlife.se)

image969

Mums! Mamma är bäst på att baka. Blir alltid gott!
Ni får ha en bra dag sötnosar! Kram

Mina svar

Ditt favorit snacks? Jag menar som mellis eller nåt gott du brukar mummsa på framför tv:n?
Äter aldrig nåt framför tv:n faktiskt. Har aldrig gjort heller. Men det händer att jag tar en kopp te om mamma ska ha. Annars, som favoritsnack... dadlar helt klart! Mums!

Vad du jobbar med har jag alltid undrat?
Jag jobbar som speditör på ett företag. (Som speditör organiserar du transporter, i huvudsak mellan olika länder, men även inrikes.)

Vem är din främsta stilikon?
Mary-kate olsen, Nicole Richie, Jessica Alba m.fl

Vad e dina framtids planer?
Fortsätta utvecklas inom mitt jobb. Jag vill resa mycket och upptäcka världen. Förhoppningsvis träffar jag snart någon att dela mitt liv med, men det dröjer nog... men jag drömmer om barn och eget boende och hela den biten.

Brukar du festa, och vad dricker du då? Och vad för skor har du då?
Jag festar inte alls ofta. Men visst, det händer! Och det kan vara riktigt roligt, om det är med rätt slags människor. Då menar jag moget folk och inte bara massa fjortisar som dricker så mycket de kan, använder falsklegg m.m. Det har jag vuxit ifrån looong time ago.
Jag dricker om jag är sugen. Oftast söta drinkar, mums! Absolut inte öl eller liknande, det är blä.
Haha vad jag har för skor... det är ju olika. Men just nu har jag ett par svarta lackpumps som är perfekt till fest.

Vad är ditt livs dröm? Tror du att du kommer att uppnå den?
Först och främst att jag själv ska trivas med livet och få ett lyckligt liv. Annars önskar jag min mamma ett lättare liv, mindre stess och mindre ekonomiska problem.
Jag tror absolut att det kommer uppnås! Man måste ju tro...

Jag skulle vilja veta va du väger nu,för jag tycker du ser så otroligt hälsosam ut och vacker!

Tack så mycket! Jag väger (förra veckan dock) 54 kg.

Hur kom du på att du drabbats av anorexi? Hur var du i början av sjukdomen?
Jag förstod det väldigt fort. Var ofta inne på hemsidor och läste om sjukdomen, kollade igenom symptomen och allt stämde in på mig. Men jag trodde inte riktigt på det förräns jag fick diagnosen år 2006.
Hm. Hur jag var i början av sjukdomen? Jag var väldigt förvirrad. Visste inte vad jag höll på med riktigt, och var rädd för att jag aldrig skulle bli "normal" igen. Så oftast var jag rädd, men samtidigt älskade jag att se mig själv krympa... känslan höll dock inte speciellt länge.

(Detta var någon som svarade på hon som frågade om min vikt ovan)
Hon är väldigt vacker men ser inte hälsosam ut, på tok för smal och för låg vikt, även om hon säkert inte själv ser det, tyvärr!
Du säger att jag inte ser hälsosam ut... förstår du egentligen hur mycket det faktiskt sårar mig? Jag väger normal, jag har ett bmi på nästan 20. Jag har alltid varit smal, haft en mager överkropp, vilket jag faktiskt har komplex för. Det är inte roligt att ha så synliga revben som jag!
Och du skriver att jag har för låg vikt? Nej, det har jag inte alls det. Jag har nått mitt mål som läkare har satt till mig. Så snälla, skriv inte "hon har för låg vikt", när du faktiskt inte vet.

Undrar hur lång du är ... du ser alltid så lång ut på fotona du lägger in!
Jag är 167 cm lång.

Vilken sorts musik lyssnar då på?
James Morrison och liknande. Finns under kategorin "video" här på bloggen. Där finns musik jag älskar!

Vilka bloggar du brukar läsa?
Kenza, Stina-Lee, Kissie, lolita och många andra modebloggar!

Vad brukar du äta som mellis/kvällsmål?
Mammas nybakade bröd och stora saftiga äpplen till. Kan inte bli mycket bättre!

Hur många barn vill du ha? Och vad vill du att dom ska heta?
2 stycken. En flicka och en pojke. Tindra och Simon!

Favorit tv program?
Dr. Phil, Sunset Tan, Extreme Home makeover, Made...

Godaste samt din äckligaste maträtt du vet?
Godaste = Sushi, quornwook, kycklingfilé med couscous, Fetaostsallad, Kräftstjärtar med pasta och pesto...
Äckligaste = Korv av alla slag, Bacon, Anjovis... BLÄ!

Ångrar du att du aldrig fick ta studenten? Hade du velat gjort det? + haru kontakt med några än idag från gymnasietiden?
Du skriver "att du aldrig FICK ta studenten"... det var mitt egna beslut. Jag ville inte gå sista året eftersom jag mådde så dåligt. Sen trivdes jag inte speciellt bra heller. Så nej, jag hade inte velat ta studenten.
Kontakt har jag, men ingen jag vill umgås med.

Hur kändes det att vara tvungen att lämmna gymnasiet? Fick du några betyg? Mycket att "ta igen"?

Som sagt, jag var inte tvungen att hoppa av gymnasiet, det var ett eget beslut jag tog.
Jadå, jag fick såklart ett samlat betygsdokument över ettan och tvåan.
Ta igen? Nej, det är inte nödvändigt, om jag då inte vill utbilda mig till något. Men då är det bara att gå en kurs och läsa upp de ämnen som behövs! Svårare än så är det inte.

Vad är ditt drömyrke?
Fotomodell, makeup artist, volontär eller nåt liknande. Haha. Väldigt varierande...

Hur gammal var du första gången du hade sex?
Men oj. Jag var inte riktigt beredd på denna frågan, haha! Men jag var i alla fall 17.

Dricker du mycket när du är ute?
Beror på mitt humör. Men jag dricker aldrig överdrivet mycket. Vill i alla fall veta vad jag heter, haha!

Kan du beställa vad som helst när du är på restaurang eller försöker du välja det nyttigaste?
Väljer det jag tycker är gott!

Blev du inte rädd för dig själv vissa perioder när du bantade? Kände du inte att du var rädd för att faktiskt lyckas? Men på samma gång längtade du ihjäl dig?
Förstår inte riktigt denna frågan... lyckas med vadå? Och längtade ihjäl mig efter vadå?
Men jo klart jag varit/är rädd!! Hela tiden. Ibland tror jag att jag ska dö när jag har en dålig period och äter lite... det känns faktiskt så. Hemskt!

Oj har du nått normalvikt? Du ser ju jätte, jätte smal ut gumman.
Man kan vara smal och väga normalt. Och jag har "smala" gener eller vad man säger. Min mamma och min mormor har alltid fått höra att de är "för smala" och att de "säkert har anorexia"... bullshit!!

Vad är du mest nöjd med på dig själv, både utseende och personlighet?
Mina fötter konstigt nog. Och händer! Har långa tår och fingrar, tycker det är vackert. Annars tycker jag om min näsa, min mun och mina armar (ibland iaf haha).
Personlighet... ja den var svårare. Men jag är en väldigt snäll och omtänksam person. Precis som min mamma!

Ångrar du du blev sjuk eller tycker du själv att du blivit en starkare männsiska? Eller både och?
Man kan inte ångra något man inte kan rå för eller styra. Man väljer inte att få anorexia, lika lite som man väljer att få cancer. Men visst, det finns både för och nackdelar med att vara sjuk i anorexia. Nackdelarna är ju såklart fler. Men jag tycker att jag vuxit som person, tar vara på livet liter mer, och mognat snabbare än andra.

Röker du?
Nej!! Men jag har varit beroende en sommar. Grupptryck som slutade med beroende. Not very good! Rökte tyvärr redan som 12 åring, och drack sprit. Kanske därför jag är så emot det nu...

Har du tränat gymnastik eller någon annan sport?
Japp! Har gått på gymnastik, ridning, hopprep... massor!

Hur hittar du vänner? Är du bra på att ta kontakt med folk, och vad för personer tycker du om?
Hittar många på nätet. Annars vänners vänner... eller ute på fester eller liknande.
Nja inte jättebra kanske, men jag är inte svår att prata med i alla fall. Tycker om att träffa nytt folk! Hm. Jag tycker om personer med egna åsikter, att de står för vad de tycker, omtänksamma och förstående.

Hur gör du för att hålla dig ifrån allt onyttigt som pizza, choklad m.m?
Gör inget speciellt. Föredrar bara vanlig näringsrik mat framför choklad och dylikt. Men visst unnar jag mig det ibland också! Men det är sällan. Fast på somrarna blir det en hel del glass och annat gottigott! Haha.

Vad får dig motiverad till att lägga ner så mycket tid på din blogg som man faktiskt gör?
Älskar att skriva! Har alltid uttryckt mig bättre genom skrivning. Älskar att jag ibland kan hjälpa andra med anorexin, att få dom att känna som mindre ensamma med dessa tankar vi bär på.

Vad väger du nu och hur lång är du? Är du på din friska vikt?
167 cm och väger 54 kg. Japp det är normalvikt (enligt läkare).

Äter du några mediciner? vilka isåfall?
Nej tack och lov inte! Har dock gått på både sömntabletter och antidepressiva.


Tack för alla frågor! Hoppas ni är nöjda med svaren.
Kram!

Svarar på era frågor

Håller på med era frågor just nu! Kan ta en stund...

Tunisien nästa?

Är med Fanny som jag inte träffat på en hel måndag. Vi har kollar resor hela eftermiddagen. Vi ska åka nånstans i sommar och antagligen blir det Tunisien!! Verkar helt underbart. Breda stränder, kristallklart vatten och värme. Tänk att komma till Afrika, rida på kameler och komma till en helt annan kultur. Någon som varit där? Hur är det? Billigt?

Har precis sovit lite. Himla skönt! Snart ska vi äta soppa med nybakat bröd. Mums!
Puss!

image967image968

Breakfast anyone?

Trött morgon. Det ska tydligen fortsätta regna idag, inte kul. På dagen vill man ha sol och vårkänslor! Men man kan väl inte få allt...
Igår berättade jag för mamma att jag nog ska sluta med behandlingen, alltså, inte min psykolog utan min behandlare bara. Hon verkade inte bry sig så jättemycket, och är positiv till det. Så jag antar att det är rätt beslut, men jag ska prata med min behandlare innan jag bestämmer mig. Hon vet nog bäst!

Har precis ätit frukost. Har blivit samma nu ett tag. Havrefras med havremjölk, en macka med skivad banan på och 1 stort äpple. Frukostmat är bäst. Kan äta det till lunch och middag också... hehe. Fast det är nog inte så bra!
Vilket är ert favoritmål under dagen? Frukost, lunch, mellanmål eller middag? Vad äter ni då?

Tusen kramar!

image966

Sweet dreams

image965

Nu ska jag dra mig tillbaka, efter att ha sett på Top Model och varvat ner lite. Det ösregnar ute. Extra mysigt att krypa ner under täcket då, och känna sig trygg och varm. Love it! Ska läsa lite Style innan jag drömmer sött! Puss på er.

Vinter, vår, sommar eller höst?

Som ni kanske ser har jag gjort om lite här på bloggen (igen). Inte jättestor skillnad, men lite uppdateringar i alla fall! Sitter här och mår illa som vanligt. Vad är problemet?! Himla jobbigt att hela tiden må dåligt, är det inte illamående så är det huvudvärk. Dock har jag både och just nu... great! Jag antar att det går över...
Ikväll ska vi äta en av mina favoriträtter. Torsk med creme bonjour, ris och grönsaker. Recept.
Tänkte att jag svarar på era frågor imorgon, så får vi se om det trillar in några fler! Jättegulliga frågor ni ställer, hihi. Vad inte blyga, fråga vad ni vill. Jag kommer svara på allt (sålänge ni är seriösa såklart).

Förresten. Jag har en fråga till er också! Vilken är eran absoluta favoritårstid, och varför?

image964

Vägen till lycka?

image958


Frågestund

image950
Frågor till mig? Ställ dem här!
Kanske ni undrar vad jag jobbar med? Varför jag bloggar? Vad jag älskar att göra?
Ordet är fritt!

15 januari 2008, Tisdag

Jag drömdre inte om några gröna ängar inatt. Tråkigt, för om man tänker på något riktigt mycket, ja då drömmer man om det. Visst är det häftigt? Men jag drömmer dessvärre oftast om sådant jag inte vill tänka på. Kanske för att ta itu med det? Vad vet jag...
Idag ser dagen ut som vanligt för mig. Jobba, sen hem och rasta hunden, mysa och träna lite. Och blogga såklart! Jag lägger ner mycket tid på bloggen. Kanske inte märks för er. Men jag har blivit helt inne i detta. Det går inte en dag utan att jag skriver flera inlägg! Men jag gör det som en kul grej, och att få ur mig alla tankar som är lätt att bära på lite för länge. Hoppas ni tycker det är bra att jag uppdaterar ofta.
Ha det bra, så hörs vi snart. Puss!


image945

Vår...?

Har precis sett på Dr. phil som vanligt. Är jättetrött och ska nog sova snart. Behöver det! Mår lite illa också. Har gjort det hela dagen. Har noll aptit, känner mig spyfärdig och svullen. Bara jag inte blir sjuk, men det tror jag inte. Jag är nästan aldrig sjuk (ta i trä). Sist jag var riktigt sjuk med feber och allt var i somras. Tror jag i alla fall. Och det är ju riktigt längesen. Blir dock alltid förkyld på sommaren och hösten.

Var ute och gick en promenad förut, och det känns lite som vår i luften! Inte alls så jättekallt och solen skiner nu om dagarna. Längtar så jag dör! Tänk när alla blommor slår ut och man kan sätta sig på en bänk och bara njuta av solen. Mmmmm! Ge mig.
Denna bild ska finnas i mina drömmar inatt.
Sov gott!

image943

Ruven Afanador

image942

Har nyligen upptäkt denna fotograf. Vilken talang! Bilderna är verkligen starka och framförallt snygga.
Kolla in fler bilder tagna av Ruven Afanador.

Köpt

image934

Beställde denna idag på asos. Nästa beställning blir betydligt större, men det fanns bara en kvar av denna och jag blev kär. Så går det! Haha. Tycker speciellt om knytet där bak i ryggen.
Förresten så fick jag hem baddräkten från ellos idag. Men jag är inte alls nöjd. Den var jättekort och satt skithårt runt nacken. Nej, nej. Den skickar jag tillbaka!

Mina framsteg under året

Tänkte berätta lite om mina framsteg jag gjort under min tid med behandlingen. Ni som inte vet, hoppade jag av skolan i början av 3:an (gymnasiet då) för den sommaren var den värsta i hela mitt liv. Det var sommaren 2006 (hade då gått med ätstörningar sedan 8:de klass). Jag berättade för mamma om mina problem och alla mina vänner fick reda på det. Jag mådde superdåligt. Kunde inte äta något alls utan grym ångest och äckelkänslor. Hade gått ner väldigt hastigt i vikt under en resa till Frankrike i början av sommaren med mina två bröder och min pappa. Jag var helt säker på att den resan skulle bli min död, jag låg och räknade hjärtslagen om nätterna, samtidigt som jag hade ångest över att "ha ätit för mycket"... iaf till hösten började jag med behandlingen.

När jag först kom dit ville jag egentligen knappt ha hjälp. Eller jag tänkte inte så mkt då, för jag var så svag att min hjärna hade annat för sig än att tänka. Glömde alltid allting de sa till mig.
Jag skrev ner förbjudna listor, alltså förbjuden mat. Listan blev lång kan jag säga! Och jag har jobbat mig igenom nästan hela listan. T.ex vindruvor (fråga mig inte varför det vad förbjudet...), avokado, fet ost, ägg, kaviar, mannagrynsgröt, ketchup, honung, vitt bröd, jordnötssmör, hamburgare, pommes, taco chips, flingor... allt detta kan jag faktiskt äta idag, vilket jag är megastolt över!
Det sårar mig när vissa skriver/säger att jag inte kan äta hamburgare t.ex. För det kan jag visst. Jag är inte speciellt "rädd" för någon slags mat längre, utan det handlar mer om mängden! Jag skulle t.ex aldrig få för mig att äta 3 hamburgare på en gång. Förstår ni?
Vi har alltid ätit väldigt nyttigt i min familj. Kosten är en stor grej för oss. Mamma har alltid lagat jättegoda men nyttiga middagar, sett till att vi äter mycket frukt osv. Därför äter vi/jag mycket couscous, bulgur, kyckling, fisk, nötter, grönsaker och frukt. Inte för min ätstörning. Vill bara påpeka det, för många skriver att "men egentligen, vill du äta couscous istället för hamburgare?"... typ. Vi har alltid haft så här hemma att vi unnar oss något då och då. Köper hem från BK eller äter pizza ute (pizza är dock något jag inte provat på än, men det är en annan utmaning). Men eftersom jag växt upp med nyttig, smakrik och god mat, ja då hänger det med livet ut. Och vad är det egentligen för fel med att vara nyttig? För nyttigt betyder ju inte fettfritt. För alltid fettfritt är definitivt inte nyttigt!!

Ett annat stort framsteg jag gjort, är att jag kan se mig själv som smal ibland. Vilket är himla skönt... för när jag vägde som minst, ja då kände jag mig 100 gånger större än vad jag är idag. Det är sjukt!! Men så är det för de flesta... eftersom hjärnan inte fungerar som den ska när man har näringsbrist.

Sitter just nu och kollar igenom ALLA mina papper från behandlingen, såsom remisser, övningsuppgifter, förslag på mellanmål och luncher, utklippta artiklar som handlar om anorexia, matscheman, avslappningsuppgifter, frågor jag haft till min behandlare (t.ex om jag skulle ta hormontabletter för att få igång mensen), matlistor över veckan, mina tankar jag skrivit ner, beställningar av näringsdrycker... och mycket annat. Jesus vad mycket grejer! Har verkligen, verkligen kämpat som ett djur för att bli så bra som jag kan.

Och det är klart jag hela tiden siktar på att bli så bra jag bara kan! Men jag VET att en del av mig alltid, alltid kommer vara ätstörd. Att jag kommer vara extra känslig när nedgångar kommer i mitt liv. Det är likadant med alkoholister, de kommer (förmodligen, säger inte att det är så för ALLA) inte kunna dricka som "alla andra", utan de har mycket lättare att falla tillbaka. Förstår ni? Blev himla klyddigt formulerat...

Vill att ni ska veta att jag har kämpat som bara den, och kommer göra det livet ut! Jag lever inte för att ge upp, jag lever för att det finns en mening med mitt liv också!

Kram

Dagens outfit



Kort klänning från Gina Tricot
Jeans från Crocker
Linne från JC

+ Kofta(?), skinnjacka från zara, stickad halsduk från Lindex, pälsvantar från h&m, och skinnstövlar från scorett (tror jag)

Måndag 14 Januari

Har lite brottom nu, sitter fortfarande helt sunkig med pjamas och risit hår. Haha! Så går det när man är lat på morgonen. Ville bara önska er en god morgon och hoppas ni får en bra dag. Ska faktiskt bli kul att jobba igen! Ser fram emot det. Hoppas alla är på humör idag bara, då brukar det bli lajban på jobb, haahha! Ni skulle sett...

Puss och kram!

Godkväll

Har haft en trevlig kväll. Min bror och flickvän har varit här och ätit middag, supermysigt! Har kommit på lite andra tankar, och det är alltid skönt.
Vill också tacka er som kommenterar min blogg, och att ni faktiskt är ärliga och säger vad ni tycker. Sen att jag kanske blir lite upprörd när något någon säger absolut inte stämmer... ja det får ni leva med. Hehe. Jag har inte alls bestämt mig om detta med behandlingen. Det är nån månad till innan min behandlare ska ta ledigt, och jag ska prata med henne om detta, såklart. Hon känner mig bäst när det gäller detta, och jag litar på hennes ord. För jag vet att jag inte är frisk, men det tror jag heller inte att jag kommer bli helt. Men jag måste lära mig att leva med dessa tankar, utan att de gör någon skada. Ja ni förstår...

Kanske var dumt att skriva i förra inlägget att jag äter mindre. Men jag kände bara att jag var tvungen att få det ur mig. Kanske jag kan förstå VARFÖR jag äter mindre då? Om det är aptiten som spökar, eller tankarna? Antagligen tankarna... och det är något min behandlare inte kan göra något åt, eftersom hon inte är insatt i det. Jag har en psykolog som jag går till och pratar om det. Och henne ska jag inte sluta gå till. Dock har jag inte varit hos henne på ett tag... men jag ska ringa henne i veckan och boka ny tid.
Förresten så missade jag besöket hos dietisten i onsdags. Smart! Hehe. Men men.

Nu ska jag snart sova... ska upp tidigt imorgon!
Godnatt!

Sluta med behandlingen?

Hej! Allt bra med er?
Idag ska min bror o flickvän komma hit och äta middag. Trevligt, trevligt. Annars händer inget... borde städa men orkar inte! Det är ändå inte smutsigt här, bara en jäkla massa kläder överallt. Duschade precis, gjorde en hårinpackning också. Grafitti heter den, helt okej! Måste börja använda det nu när jag ska slinga håret rätt ofta. Hur länge mellan slingningarna tror ni det borde vara?
På tal om nåt annat. Jag äter rätt dåligt nu. Och dåligt är = lite. Men seriöst så orkar jag inte bry mig speciellt. Jag lever och mår bra ju, så det är inget att oroa sig över. Funderar på om jag ska sluta gå till kliniken något mer. Eftersom hon jag haft i 1½ nu ska sluta... eller hon ska vara ledig i ett år pga att hon är gravid. Vill inte ha någon ny... orkar inte börja om och berätta allt igen. Hon jag haft nu har ju följt mig från botten till där jag är idag. Så jag tror faktiskt inte nästa person kan hjälpa mig. Det är bara jag själv som kan hjälpa mig... har insett det nu.

Nu ska jag läsa lite tidningar, bl.a Style och VeckoRevyn.
Puss!

______________________

Ni som tror på mig, tack !! Det känns otroligt bra att vissa förstår mig. Kram till er som stöttar!
I need you guys!

Vårlook 2008

image923

I vår vill jag se naturlig ut. Fint skimmrande hy, minimalt med mascara, markerade bryn och bleka läppar. Till fest lägger man på ett blodrött läppstift och markerar ögonen en aning. Mitt hår ska ha en blygsam volym, gärna med några stora härliga lockar i, såsom hon uppe till vänster.
Snälla vår, kom!

Mamma-halsband från kyssjohanna

image921

Väskor till våren - asos.com

image920

Godnatt!

Är redan jättetrött. Känns skönt att jag ska gå och sova tidigt idag. Haha, jag låter helt sjukt ensam... men jag trivs att vara ensam ibland. Måste vara för mig själv. Men ibland hade det varit mysigt att ha någon vid sin sida. Men det är en senare grej... har faktiskt aldrig haft nåt seriöst förhållande. Bara en jäkla massa flörtar och snabba förälskelser. Kärleken kommer det också en vacker dag, I hope.

Nä nu väntar min stora säng på mig. Haha! Himla jobbigt att mitt hår ska lukta färgingsmedel bara. Får huvudvärk! Isch!
Sov gott!

image919

Christina Aguilera har också blivit mamma!

Men oj. Herrejäklar vad de föder i Hollywood! Är lika glad för deras skull. Nicoles och Christinas barn är jag säkert på att de blir supersöta som stora. Hihi. Grattis till dom också!! Tufft att de föddes samtidigt. Båda nu i natt. Wohoo för andra gången idag!

image918


Chokladfondant

Några frågade om receptet på chokladfondanten jag skrev om igår. Här är ett! Hoppas ni provar det, det är riktigt gott!


3 ägg drygt
1/2 dl strösocker
150 g mörk choklad, gärna 70 % 65 g
smält smör
drygt 1/2 dl vetemjöl
smör och strösocker till formar

1. Vispa ägg och socker pösigt. Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål. Smält smöret och häll det över chokladen, rör om tills chokladen smält. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten. Sikta ner mjölet.

2. Smöra och sockra små portionsformar eller tredubbla muffinsformar av papper i lite större storlek. Fyll formarna med smeten. Grädda på 200 i 8-10 minuter tills de rest sig och fått färg.

SUPERNÖJD!

Före!



Efter!



Jag är riktigt nöjd!!! Ett steg närmare att bli blondie. Skitsnyggt med tunna ljusa slingor i mörkt ju!!! Det trodde jag inte. Min mamma är duktig! Och det var första gången hon gjorde det på någon. Coolt!
Använde Poly Blonde från Schwartzkopf, med hätta!
Wiho! Nu ska jag visa mammsen!

Slingor på G!

Nu ska jag slinga håret. Önska mig lycka till och jag hoppas jag inte ser ut som en zebra när det är klart. Haha! Nej men det kommer bli bra. Mamma ska hjälpa mig!
Lägger in före och efterbilder sen!
Puss på er

Mager är inte = Anorexia!

Alltså. Jag får panik när folk dömmer andra och säger "hon har anorexia" bara för att hon/han är mager. Som Nicole Richie. "Men hon är så mager, hon har anorexia!"

HALLÅ?! Kan hon inte lika gärna ha varit drogmissbrukare?

Jag kan ju inte svara på om hon har ätstörningar eller inte, för jag känner henne inte. Men hon själv har sagt gång på gång att hon inte har det. MEN. Hon har/haft drogproblem. Det kan få en att rasa i vikt!

Eller, hon kanske har problem inom familjen eller liknande, som gjort henne otroligt deppig?! Dödsfall? Men please. Kan vi inte bara sluta se alla smala/magra människor som anorexiafall?!



NICOLE HAR BLIVIT MAMMA!

Hon fick en liten dotter! Åh gud vad glad jag är för deras skull. Nästan så man blir lite tårögd här ju!! Harlow Winter Kate Madden är hennes namn. Hon är fullt frisk och mår toppen! Hoppas vi får se några bilder på den lilla flickan snart. Spännande!

image911




Godmorgon!

Sovit lite längre idag i alla fall. Men känner mig inte mycket piggare för det... mår mest illa och är irriterad. Hade nästan hellre gått och jobbat idag.
Ska shoppa lite smink idag, bronzer, sminkborste, mascara och hårinpackning. Kanske färg till slingningen också? Jag pallar inte betala 750 kr för några enstaka slingor... kan väl lika bra göra det själv? Sen göra det många gånger, så får jag väl blont tillslut.

Nu ska jag duscha. Vi hörs senare! Kram

Choklad...

Varför är det så gott? Jag känner inte någon som INTE tycker om det. Är inte det lite sjukt? Att typ alla tycker om choklad?!

Något av det godaste jag testat i chokladväg är Chokladfondant. En chokladkaka som är formad som en "boll" med en krämig chokladkonsistens inuti. Den serveras med glass och färska bär. Ge mig nununu!

image910

Fredagsmys!

Alltid när jag och mina bröder var små så hade vi det lite extra mysigt på helgerna. Mamma gjorde vars en tallrik med en massa småplock. Små brödsnittar med olika pålägg som leverpastej, ost och gurka eller kaviar, oststavar, gurkstavar, morotsstavar, kalla köttbullar, minitomater, äppleskivor, apelsinklyftor, en bit banan m.m. Detta var en av mina favoriter! Hela grejen att sitta vid tv:n och se på barnprogram och samtidigt ha en massa smått och gått framför sig, kan det bli bättre?

Så ikväll ska vi ha detta! Vi tänkte ha brödsnittar, olika frukter och grönsaker, köttbullar, crabsticks och oststavar. MMM! Lite längtan efter att vara liten igen... hihi.
Ett tips iaf till er som inte vet vad ni ska äta ikväll! Det kan ju varieras hur man vill.
Vad ska ni annars äta för gott ikväll?


image909

Operationer

Vad tycker ni om plastikoperationer? Jag vill ha era åsikter om detta, och speciellt om bröstförstoring. Nu menar jag inte bara bomber till bröst, utan även de som bara gör en liten förändring. Tycker ni att det är jättehemskt? Eller tycker ni det är okej, om man nu är missnöjd med det man har (och inte har som i mitt fall, haha).

Själv tycker jag det är hemskt med vissa operationer, som t.ex fettsugning, ansiktslyft och liknande. Oftast blir det ju inte speciellt snyggt. Men bröstförstoring tycker jag kan vara fint. OM de inte är alldeles förstora och inte passat till kroppen. Eller om man gjort det för någon annans skull, då är det helt fel tycker jag. Ett exempel är Jessica som var med i Big Brother. Hennes bröst blev alldeles för stora och hon ser bara helt sjukt jätteful ut i sina... det är min åsikt.

Så, ös på med era åsikter!
Någon av er som kanske till och med har gjort en operation som vill berätta om era erfarenheter?



image908

Dagens outfit



Jeans från Crocker
Lång kofta från Zara
Skärp från Pieces
Linne från JC

+ Stövlar, skinnjackan, halsduk och vantar!

Fredag!

Jippie! Snart ledig, snart kan jag sova, vila, slappna av, inte stressa! Yay. Haha. Nej men jag trivs på jobb, men det är krävande att gå från 0 arbete till halvtid.
Sov länge inatt och känner mig ovanligt utvilad idag! Tack för det. Kan ju hoppas att det är träningens skull att jag sover bättre. Har precis ätit frukost. Havrefras som vanligt! Haha. Jag älskar det. Med havremjölk. En liten macka med skinka på och ett äpple. MMM!

Vi hörs! Kramar

Nicole

image902

Blogg.se

KAN DRA ÅT HELVETE.
Det klyddar fan hela tiden! Jaja. När det FUNGERAR lägger jag upp lite modeinspiration á la Nicole richie.

PUSS

Lite roligt!

Hitta denna listan nånstans, så det är inte jag som skrivit!

Därför är det så undebart att vara kvinna!

1. Vi kom av Titanic först.
2. Vi lider inte av för tidig utlösning.
3. När vi köper en vibrator är det glamoröst, när en man köper en uppblåsbar docka är han patetisk.
4. Vi ser bra ut i vår pojkväns kläder medan han ser ut som en idiot i våra.
5. Vi kan gråta för att slippa fortkörningsböter.
6. Gratis drinkar. Gratis middagar. Gratis bio. Du fattar...
7. Vi kan krama våra vänner utan att de undrar om vi är homosexuella.
8. Vi kan krama våra vänner utan att VI UNDRAR om vi är homosexuella.
9. När det gäller storlek vet vi SANNINGEN.
10. Vi är inga svin om vi har sex med någon och inte ringer dagen efter.
11. Kondomer har ingen betydelse för vår sexuella njutning.
12. Inget viktigt kan kapas med ett hugg.
13. Vi behöver inte fjärta för att roa oss.
14. Vi undrar aldrig om HANS orgasm var äkta.
15. Vi kan gratulera en medspelare utan att behöva röra hennes arsle.
16. Vi behöver inte så ofta kontrollera om våra könsdelar är på plats.
17. Om vi är korkade kommer det ändå finnas folk som tycker det är gulligt.
18. Vi har förmåga att klä oss själva.
19. Vi har en ursäkt att vara en riktig bitch minst en gång i månaden.
20. Vi kan prata med det motsatta könet utan att fantisera om hur de ser ut nakna.
21. Allt vi inte orkar göra, säger vi att vi inte kan. Det finns alltid en hjälpande man i närheten.

Esmée Denters



Ett nytt stjärnskott, som faktiskt blev upptäkt på youtube! Jäkligt grymt.

Utelåst

ROLIGT. Imorse hittade inte mamma mina nycklar hon lånat, så jag fick ett par av henner nyklar istället. Och hon visste att där inte fanns någon nyckel till översta låset. Gissa vad hon gjorde när hon gick imorse... hon låste båda låsen!! Så nu när jag kom hem... ja då kunde jag ju inte låsa upp. Stod där i ösregnet och frös. Ringde och sa att hon banne mig fick ta sig hit och låsa upp. Och hon säger att hon inte har tid? Är du dum eller? Blev riktigt jäkla sur, speciellt när hon la på luren.
Iaf kom hon efter typ 1 timme, så nu är jag både kall, irriterad och blöt. Tack för den liksom. Jävligt taskigt faktiskt. Tar 2 min att köra med bil från hennes jobb. Men det tar ca 45 min att gå dit i ösregn. Sånt går mig på nerverna...

Whatever. Nu är jag inne iaf. Denna dagen har varit skit från början redan. Ni vet när allt går snett... mascaran kladdar, nycklar är försvunna, det regnar, jag blir utelåst... dra åt skogen jävla dag! =P

Nu ska jag träna lite sen se på tv. Kram!

Dagens outfit


image901

Skinnjacka från Zara
Långt linne från Gina Tricot
Leggings från Kappahl
Kofta från Gina Tricot
+ Halsduk, vantar och skinnstövlar

Och nej, det är inte kallt. Förresten ska jag bara gå typ 100 meter till jobb.
Puss!

Torsdag va?

Ja, det är väl torsdag idag? Är helt väck , precis som vanligt vid denna tiden på dygnet. Ska gå och lägga mig riktigt tidigt ikväll har jag bestämt. Typ 20:30-21:00. Jag måste få sova!! Men det gör jag ju... jag sover ändå 8 timmar varje natt. Hm.
I eftermiddag ska jag inte göra ett skit, hoppas jag. Ska byta om så fort jag kommer hem, sen ska jag slänga mig i soffan och sova en stund. Ut med hunden innan också då...

Nä, nu ska jag byta om. Kanske hinner slänga in en dagens outfit innan jag drar.
Puss !

Dr. phil på G!

Woho! Idag ska det handla om någon som skickar 5000 sms om året, när hon kör bil!!! Haha! Intressant...

Victoria Beckham

image898

Läste tidigare idag att Victoria Beckham är utsedd till den väst klädda kändisen. Öh? Jag håller verkligen inte med. Visst, ibland klär hon sig väldigt annorlunda, men hon är i alla fall sig själv. Man ska klä sig i det man trivs i och själv tycker är snyggt. Jag ser absolut inget fel med denna outfiten! Den ger mig snarare massvis med inspiration. Älskar de blå jeansen!!

Vilket håll?

Gå in på denna sida. Ni ser en tjej som snurrar runt, vilket håll ser ni henne snurra på? Medur eller motur? Snurrar den medur, använder ni er HÖGRA hjärnhalva mest, och tvärtom. Coolt va?
Själv fick jag medurs! Hihi.

Medurs = Höger hjärnhalva
Moturs = Vänster hjärnhalva



Mitt horoskop

image897

Kolla era egna här!

Hej hej!

Och ni mår bra hoppas jag!?!
Jag är piggare nu än imorse iaf. Jobbet gick fint. Fanns inte lika mkt att göra idag heller, så jag satt mest och fotade och surfade lite. Hihi!
Så himla skönt att komma hem och känna sig nöjd med sig själv. Alltså att jag jobbat och gjort nytta. Underbar känsla! Har även fixat visakort som jag sa imorse att jag skulle. Tar en vecka att få, sen slipper jag fråga mamma om hennes visakort varje gång jag beställer saker från internet (vilket är rätt ofta). Så nu känner jag mig mer fri, haha!!

Har handlat ny makeup-remover också. Den bästa ever!! Torkar inte ut huden, man slipper använda vatten och allt smink försvinner enkelt. Bara att ta bomullstussar och ta bort skiten. Man slipper smörja in sig med ansiktskräm efteråt också. Men det gör jag ibland ändå. =P

Här är den. L'oreal Cleansing Milk. Kostar 50 kr i de flesta livsmedelsbutiker (konsum, Ica, willys...)

image894



Två bilder från min lilla arbetsplats. Till höger sen ni en pappershög som ska sorteras in i sifferordning. Blärk! =P Och man ser kanske lite av programmet vi jobbar med där på datorskärmen.. komplicerat, javisst!

Ha en fortsatt bra dag!
Kram

Min sköna outfit idag


image893

Kofta och långt linne från Gina Tricot
Leggings från ?
Sen åker skinnjackan, stor halsduk, pälsvantar (inte äkta päls!!) och mina gråa ankelboots!


Haha. Min ljusa utväxt syns på en av de små bilderna. INTE så snyggt, synd att det inte kan växa snabbare!

9 Januari

Godmorgon!
Jag är verkligen dödstrött. Och jag ser så himla trött ut också med mörka ringar under ögonen. Inte speciellt smickrande. Tur att det finns smink ibland =P
Ska jobba som vanligt nu på förmiddagen, sen ska jag till banken och fixa ett visa-kort. Har inte kunnat ha det innan, och det har ju inte varit speciellt lönt eftersom då hade jag ingen inkomst. Men nu så!
Mamma ska klippa sig klockan 10 idag. Kort! Tycker hon passar så bra i det, så det blir nog bra. Vet inte hur jag ska göra med mitt eget hår, det ska ju bli blont igen. Har iaf tvättat det med diskmedel som frisören tipsade om, och lite färg har faktiskt försvunnit. Speciellt håret närmast huvudet. Bra ju! Trodde faktiskt inte det skulle funka... men jorå ;D

ÅH jag vill sova.
Men men. Har ju egen dator på jobb nu! Sköönt. Men det finns säkert mycket att göra idag med, så det blir kanske inget surfande. haha!

Ha en bra dag. Kram!

Åldersskillnader

Såg på Dr. phil innan ikväll (love him, haha!) och det handlade om åldersskillnader i relationer. Jag tycker själv att det är helt okej... men så kom det en kvinna som hade ihop det med en 18 årig kille. Han hade precis fyllt 18. Han såg ut som en liten pojke! Det värsta var att kvinnan (som var 38 år) sa att hon tyckte om honom för att han var så "oskuldsfull" och "söt som en liten pojke"... alltså, jag tyckte bara det lät så otroligt äckligt. Hade det varit mannen som var äldre, och en yngre tjej... ja då hade han blivit kallad för pedofil.

En sak till som jag blev upprörd över var att kvinnan hade 3 barn! Och den äldsta, jo det var hans bästa kompis som blivit tillsammans med mamman!!! Shiet... stackars kille. Hur roligt är det att veta att ens bästa vän ligger med ens mamma? Oh god.

Så var går egentligen gränsen? Eller ska det finnas gränser överhuvudtaget när det gäller kärlek?
Jag vet knappt vad jag själv ska tycka faktiskt...

Kroppsuppfattning

Jag glömde helt bort att berätta om min behandlares och min lilla grej igår. Vi tog ett stort papper och satte upp på väggen. Jag fick rita (med blyerts, mycket suddande) hur jag trodde jag såg ut. Jag var nöjd med teckningen och sen fick jag ställa mig med ryggen mot pappret. Min behandlare ritade av konturerna med en tjock tushpenna (stavning?). Och resultatet chockade mig. Det var flera cm skillnad!! Och det bästa var att jag såg en smal människa där på pappret!! Riktigt jäkla läskigt. Låren, midjan och höfterna var sjuuukt mycket mindre än jag trodde. Jag blev faktiskt lite rädd för mig själv och mina tankar när jag insåg detta. En riktigt bra övning iaf, som jag tycker ni ska prova på. Det fick iaf mig att förstå att man ser det man tänker om sig själv!

Vår hos asos.com

image888

Känner för att göra en fet beställning när nästa lön kommer. Haha. Jag är Miss shopaholic herself...

VS

image881

Allt detta beställde jag. Allt sitter skitbra! Älskar myströjan speciellt! RIktigt skönt material.



Underkläderna är såååå snygga. Helt underbart sköna! Bikinitrosorna är också supersnygga. Tycker speciellt om trosorna längst upp till höger.
Ännu en lyckad beställning från VS!
Nu ska jag ut med vovven och köpa levergodis till henne. Sen mysa i mina nya kläder. Ha det bra!

Jaaaaaaaaaaa!

Mina Victoria's Secret kläder har anlänt! Wiho. Nu ska de bara hämtas ut på posten. Det värsta är att det kostar mig 350 svenska riksdaler att "lösa ut" det (TULLAVGIFT!). STÖRT! Men såå värt det. Nu sticker jag! Visar grejerna sen.

Kram och tack för alla underbara restips! Fick väldigt mkt inspiration nu. Helst av allt vill jag till Thailand, Koh Samui. MMM! Ge mig.

Bästa resmålet?

Vill fråga er en sak. Det bästa resmålet ni någonsin gjort, vart var det till? Vill ha alla tips ni har på ett underbart resemål!
Jag vill gärna ha sol, bad och värme.

image880

Tisdag 8 Januari

Känner inte för att göra nåt alls idag. Hela grejen som hände igår sitter fortfarande i. Har röster i huvudet som säger massa skit hela tiden. Vet inte hur jag ska bli av med dom. Går inte bara att strunta i... jag har försökt. Kanske blir det bättre om jag får jobba några timmar? I hope so. Trivs så bra på jobbet. Alla ser mig som en bra person, de tar hand om mig på ett helt annat sätt än jag varit med om förr. De ser mig som en av dom! De behandlar mig vuxet. Och det är så sjukt skönt att det är killar jag sitter med. Så fort jag var nere hos tjejerna... ja vad tror ni de pratade om? Jo, bantning. Såklart. Om viktväktarna. Hon ena sa att hon hört att en påse popcorn innehåller typ hela dagsbehovet i points. Öh. Mhm. Tur att jag inte tycker om popcorn dårå...

Jag är helt svullen om ögonen idag efter allt bölande igår. Blev ju inte bättre när jag såg på Extreme Home Makeover på tv3. Haha, gråter alltid till det programet. Men det är ju så jäkla bra!! Människorna som får nya hus, de förtjänar det verkligen.

Jaja, ni får ha en bra dag.
Puss

Älskar stilen

image879

Bilden är från Pause.


Raderas

Taskiga kommentarer kommer numera raderas. Kommer inte slösa bort min tid på några avundsjuka slynor som inte har nåt bättre för sig än att kommentera min blogg.
ALLTSÅ JAG SKRATTAR HÖGT!!

Alla andra, tack för att ni finns! Att ni är så underbara och stöttande. Det finns verkligen bra människor därute! Ni ska ha stort tack! Jag ska fokusera på era söta inlägg istället. Jag lovar! =D

Puss och godnatt!

Löshår

Någon som kan berätta lite om löshår för mig? Jag tänkte köpa över internet, sånna färdiga clip-on set. Vilken hemsida är bäst? Syns inte dom "clipsen" genom håret? Kan man duscha med löshåret på, eller ska man hellre tvätta det för hand? Hur pass långt hår måste man ha för att ha löshår? Hur länge håller håret?

Hoppas nån har erfarenhet av löshår. Haha!
Kram

image878

James Morrison - Wonderful World



Vad passar bättre än lite bra musik när man är lite nere? Speciellt denna killen... mmmmm!

Jag lever.

Jag ska inte göra nåt dumt. Vi glömmer detta nu. Jag pallar inte må dåligt. Så, RADERAT ur minnet!

Och till nån som klagade på mina kesomackor. Vad är det för fel på mina KESOMACKOR?!?!?! =D

Hat!

Kom nyss hem från äs-kliniken. Jag mår illa. Förlåt, men jag har gått upp i vikt. Det känns förjävligt!!!! Jag bara måste skriva av mig innan jag spricker. Jag känner mig så jävla äcklig. Av flera anledningar. Jag hatar denna bloggen!!!! Varför skriver jag en massa skit? En massa skit som kommer inifrån just för stunden. Sen att man kanske kommer på att det inte alls är så man känner.

Jag är splittrad. Delad på mitten. Två personer.

Jag orkar inte bo här mer. Jag orkar inte bli som mamma. Jag vill definitivt inte bli som pappa. Jag vill inte bli nån. Jag vill bara sluta existera. Alla jävla problem, missförstånd, hat, kärlek. Jag pallar det inte. Alla hatar mig. Nu har min bror och hans flickvän läst här i bloggen, och ja, de älskar mig ju inte precis för vad jag skrivit. Fan nu kommer tårarna också. Jag skrev ju för typ en vecka sen att jag var så trött på allt här hemma. Vet ni vad jag är trött på nu? MIG SJÄLV! Självhatet, välkommen tillbaka!

Vikten ska bort.
Äcklet ska bort.
Jag ska bort.

Visst hade allt blivit så sjukt mkt bättre utan mig? Inget av detta hade väl hänt annars. Eller? MAMMA!! Varför öser du över alla problem på mig!?!?!? Fatta att jag inte pallar! Fatta att jag inte har något med det att göra!

Vet ni vad jag är?
En jävla fettsvulst , ja, det är vad jag är. Inget har blivit lättare för att jag gått upp i vikt. Snarare åt helvete.

Jag vill ruttna bort i min säng tills jag dör, kanske då alla problem löses? Ja inte gör de det för att jag äter, eller för att jag "väger normalt"... jag kan lika gärna svälta . DET ÄR VAD DU ÄR BRA PÅ CORNELIA!

Va inte oroliga för mig. Jag vill inte ställa till ännu mer problem...

Hem om

Har precis slängt i mig 2 mackor och ett äpple. Hittade ingenting att laga! Inget snabbt iaf. Har någon nåt tips på SNABB lunchmat ? Inget pilligt... för det pallar jag inte med när jag är stressad.

Måste gå till bussen strax. Kom ju nyss hem!! Åh. Jobbigt. Men jag berättar mer om hur det gick på kliniken sen! Ska vägas idag också. Kommer inte säga vad jag väger... men åtminstone om jag gått upp eller ner.

Ha det bra! Kram

Godmorgon mina vänner

Jag är så trött att det känns som jag fortfarande sover. Drömde en hel del inatt, men nu har jag glömt det igen... har precis ätit en jättegod frukost bestående av havrefras med havremjölk, en halva polar extrem med leverpastej och paprika, och ett stort saftigt äpple. Frukost är bäst! Love it.
I eftermiddag ska jag till kliniken. Tror vi ska göra det testet idag, ni vet som jag berättade om sist. Jag ska rita av mina konturer på ett stort papper, sen ska jag ställa mig där och så ritar min behandlare av mig. Så ser jag hur jag ser ut på riktigt liksom. Ska bli spännande! Har ritat av mig på ett litet papper också... kan fråga om jag kan få ta med den hem, så kan jag fota och lägga upp här. Så får ni veta hur JAG ser på mig själv.

Tror jag ska få min nya dator på jobb idag. Wiho! En helt splitter ny... shit! Synd att jag inte får ta med den hem bara, hihi.
Får se om jag beställer tid till att slinga håret också. Om jag hinner! Annars får det bli imorgon. Jaja, ingen brådska med det.
Nu ska jag snart bege mig till jobb. Ha en bra dag!
Kram

Ps. glöm inte att rösta på vad ni saknar här på bloggen, till höger! ;D

Liten update om mig

Tänkte bara skriva ner lite och berätta hur jag mår just nu. Som de flesta av er kanske vet så har jag haft anorexi sen jag gick i 8:an och jag är nu snart 20 år (blä vad gammal det låter, hihi). Vet inte hur många år det är... men för många iaf.
Jag gick ensam med tankarna i flera år (tills sommaren 2006) , och då nådde jag botten. Jag mådde så fruktansvärt dåligt. Jag kunde inte ens äta en tugga av ett äpple utan att må jättejättedåligt. Idag förstår jag knappt att jag mått så pass dåligt... men men. Iaf sommaren 2006 så berättade jag för min mamma hur allt låg till (hon hade konfronterat mig flera gånger innan jag berättade, men jag ljög och blabla... så tro inte att ingen sagt något eller brytt sig). Jag fick vänta till hösten på hjälp, och de var de jobbigaste veckorna i hela mitt liv. Jag kunde inte ens gå utomhus utan att få ett sammanbrott... fyfan.

Jag fick iaf hjälp av en sjuksköterska, en psykolog, och dietister. De hotade med inläggning flera gånger, då jag kände att jag ville ge upp... men jag har aldrig gett upp, för då hade jag inte suttit här nu.

Och hur mår jag idag då?

Jag mår bättre än på länge. Jag har fått ett jobb som jag trivs så otroligt bra med, jag kan tänka på annat än hur mycket jag stoppat i mig, hur många kalorier, vad jag ska äta sen, att jag ska bli av med kalorierna... och vet ni vilken underbar känsla det är!?!? Det är så himla befriande.
Okej. Jag kan inte påstå att tankarna aldrig finns där, för de gör de. Jag tänker alltid 5 gånger innan jag tar mat, jag ska ha koll på vad mamma stoppar i maten och massa annat. Men ändå. Jag kämpar fortfarande! Det kommer vara en evig kamp.

Så jag är tillfreds med hur livet är just nu, och jag hoppas det kommer hålla i sig. Det känns som jag har kontroll PÅ RIKTIGT över mitt liv.
2008 ska bli ett jättebra år, det har jag bestämt mig för. Jag ska leva sunt, röra på mig lagom, skratta, resa, träffa vänner och allt som tillhör livet.

Ni därute som lider av samma hemska sjukdom som jag, det finns hopp! Det finns en framtid! Kämpa på och ge aldrig, aldrig upp.
Kram!

Myskväll!

Snart börjar VS på tv3. Har precis ätit 2 mackor och ett jättestort äpple. Det var riktigt mums! Ska se på Mean girls på tv400 nu tills VS börjar. Hoppas ni får en toppenkväll och att ni myser till er rejält. För det ska jag!
Kram!


Mumsiga kvällsmackor!

image874

Smörgås med keso och kiwi        

Ingredienser

 nyckelhålsmärkt bröd    
keso
kiwi, i skivor    
granatäpplekärnor    ananas, i bitar

Servera som på bilden!

image875

Smörgås med hummus och grillade cocktailtomater

nyckelhålsmärkt bröd
hummus, köpt eller hemlagad
grillade cocktailtomater    
rödbetsskott    
krasse

Grillade cocktailtomater:
 ca 15 cocktailtomater, i halvor

Hummus:
 1 burk (ca 400 g) kikärter eller valfria bönor eller linser    
1-2 vitlöksklyftor, delade
 1 citron, pressad saft
 ca 3 msk olivolja    
1-2 msk vatten    
2 msk tahini, sesampasta    
salt
svartpeppar

Tillagning
Grilla tomaterna i ugnen på 225° i 2-3 minuter alldeles intill grillelementet. Passa dem noga så att de inte blir för mjuka. Låt tomaterna svalna.
Hummus:
Mixa alla ingredienser till slät konsistens (tahinin kan uteslutas). Smaka av med salt och peppar. Låt röran mogna i kylen minst 1 timme före servering. Gott att ha på bröd i stället för smör.

image876

Smörgås med keso, torkade aprikoser och vindruvor

Ingredienser

nyckelhålsmärkt bröd
 keso    
torkade aprikoser, i bitar
 vindruvor
 pumpafrön


image877

Tunnbrödsrulle med philadelphiaost    

Ingredienser    

cream cheese, naturell
 tunnbröd
gurka    
italiensk salladskrydda
persilja

Tillagning
Bred Philadelphiaost på tunnbröden. Hyvla gurka på längden och lägg ut skivorna på osten. Smaksätt med någon örtkrydda t ex italiensk salladskrydda och klipp över persilja. Rulla samman till en fast rulle. Vira in rullarna i plastfolie om de görs i ordning i förväg. Dela rullarna på mitten vid servering.

Oh gooood!

Fick nyss denna mindre trevliga kommentar, tänkte svara lite kort på det här.

Kommentaren till mig:
"nte alls för att vara taskg. men du verkar ha no-lfe. Du tränar upp din kropp och bryr dej hela tiden om ditt utseende, varför bryr du dej nte om skolan , eller läser böcker och lär dej ngt? Du kommer ändå aldrig bli en hoolywood kändis som alla önskar. Jag menar, satsta på ett själsligt liv, det är bara då man blir nöjd med sig själv.. Det där med äppelcider, grönt te m.m , Gå inte på sådant, det ända som funkar är träning flera ggr i veckan"

Svar:
Jag bryr mig om mitt utseende ja, och det ska du ta och skita i ! Jag bryr mig om min hälsa, att röra på mig och äta bra. Det är inget fel med det.
Varför jag inte bryr mig om skolan? JO för att jag har gått ut skolan. Jag fyller 20 år detta året. Du kanske ska samla på dig lite fakta innan du uttrycker dig? Och jag läser böcker. Jag förstår inte hur DU (vem fan du nu är) kan veta att jag inte läser böcker, lär mig saker, eller till och med går kurser?
När har jag sagt att jag strävar efter att bli en "hollywoodkändis"?! (alltså ASGARV!! HAHAHAHAHAH) Jag kämpar med mitt liv och mina problem, och strävar efter ett lyckligt liv. Vem fan gör inte det?

Sammanfattning: Lär känna mig innan du uttalar dig.

____________________________________-

En sak till tjejer (och killar?). Jag har en dietist, jag har en sjuksköterska och jag har min mamma som vet att jag tränar, och stöttar mig med det. Det är faktiskt jätteviktigt att träna också!!! Jag är en sån som helst INTE tränar. Så det gör mig inget ont att jag gör det ibland. Genom att träna bygger jag t.ex upp mitt skelett igen. Det är skitviktigt att träna! Sålänge det inte blir något tvång, eller man gör det 3 timmar varje dag och äter för lite.

Kom igen. Vi lämnar detta nu. För bara JAG vet hur allt ligger till.

Träning och mat

Guuud vilken seg och dryg dag. Men söndagar brukar ju vara sånna.  Sov ganska länge idag också, skönt som tusan! Har inte gjort så mycket idag mer än att ha städat lite, tagit det lungt och tränat lite. Och nej, jag har INTE varit ute och joggat, haha! Aldrig i livet att jag gör det i detta vädret. Fyför! Nej jag gör lite enkla övningar hemma istället. Himla effektivt faktiskt. Har sjuuuk träningsvärk i benen och rumpan sen gårdagens lilla träningspass. Man brukar ju hitta tips på hemmaträning i tidningar. Jag gör utfall, situps, benpress, rygg, armhävningar och lite annat som jag inte vet vad det heter. Tar kanske 20-25 minuter att göra. Det måste ju vara minst lika effektivt som att gå till gym? Eller? Och så varierar jag det med cykling och jogging (när vädret tillåter).

Har precis ätit tidig middag. Lutfisk med kokt potatis, ärtor, en klick keso och stark senap. Mums! Hade det i frysen, så det gick väldans snabbt att tillaga , hehe!
Förresten, när vi ändå är inne på det här med mat. Äppelcidervinäger. Vad är det bra för? Överallt läser man att kändisar dricker det. Varför egentligen? Jag dricker det ibland för att jag tycker det är gott (blandat med vatten såklart!!). Haha! Vet att dom flesta avskyr det... but I like it! ;D Lite ungefär som att ha citron i vattnet tycker jag. Så vad är dealen med det? Varför skulle det vara så nyttigt?

Längtar till ikväll då det är Victoria's Secret på tv3!!!!!!!! Ska lätt spela in det!
Kramkram!

Underbara under

image873

La perla. Underbara, stilrena och lyxiga kläder. Allt från bad och underkläder, till skor och vanliga kläder. Finns att besöka här. Just nu är det gratis leverans, så passa på om du vill lyxa till dig lite!

Anorexiabarn?

Det är nog det värsta mina öron kan få höra av någon. Vem har rätt att göra narr av de som är sjuka? Men framförallt, varför använda det som ett skällsord?! Det är en sjukdom. Något som dödar, någon man kan få leva med resten av livet.
Varför tar jag då upp detta? Jo dels för att jag själv blivit kallad det en gång, av vem säger jag inte, för det är inte det viktiga. Och dels för att jag brukar läsa Stina-Lee's blogg. Hon är en naturligt smal tjej, som många kallar för just anorexiabarn, eller att "shit, du måste gå upp i vikt, du ser ut som ett benrangel" m.m. Vem fan har rätt att skriva så? Bryr man sig om någon skriver man inte det på det sättet. Varför inte skriva "du, hur mår du egentligen?" Måste allt låta så himla grovt?! Förstår inte folk att det sårar? Speciellt när man inte ens ÄR sjuk i anorexi!! Man kan faktiskt fungera normalt, må bra och vara jättesmal. Om man är född sådan! Och om man har ett normalt förhållande till mat.

Så, vem har rätt att säga anorexiabarn till någon? Hade ni själva (ni som säger så) velat bli kallade "jävla skilsmässobarn, jävla alkoholist" eller liknande? Måste folk vara så himla okänsliga?! Speciellt här på internet där folk kan vara anonyma. Så jäkla fegt. Tänk på hur ni själva vill bli behandlade och behandla andra människor likadant!!!

She's gorgeous

image871

Det är sjukt vad fräsh man kan vara. Alessandra Ambrosio, modellen för Victoria's Secret är precis lika snygg utan smink som med. Hur lyckas hon? Är hon en naturlig skönhet? Javisst. I vilket fall är jag grymt avundsjuk. Speciellt på håret och hennes perfekta och jämna bränna.
(Dock undrar jag var det är för några bakom henne, det ser inte så trevligt ut iaf...haha)

Ny design

Har gjort lite ny design. Bara snabbt. Ny fräsh färg och ny header. Inte världens snyggaste, men det får duga. Ha en bra kväll mina vänner! Kramar från mig.

Mys med någon du tycker om

image869

Jag är svag för...

image862

Söta berlockarmband. Detta kommer från kyssjohanna och kostar 160 kr. Vilket kap!

Typiskt!!!

Är det inte tyspiskt, att när jag äntligen ska göra något kul. Träffa någon, ja då blir det banne mig glashalt på vägarna, bussar ställs in och stömmen går. VAD FAN!??!
______

Var precis ute med hunden. SHIT! Allt är is!! Alla gator är som isbanor. Shit vad galet. Jag trodde bara det var bött ju. Fick världens chock när jag märke att det var is. Hoho.

Deppigt

Hatar detta vädret. Håller på att dö av köld och jag hatar när det blåser!! Känns som 20 minus ute... och varför haglar det?!?! Ibland hade det varit skönt att bo i ett varmt land... typ maldiverna. Sommar året om, woho!

Vad gör man åt huvudvärk egentligen? Jag har alltid lite ont i huvudet, varför har jag det egentligen? Kan det ha med tröttheten att göra kanske? Eller vädret?
Vad ska ni hitta på idag? Denna lördag..?

Kan tipsa om en bra serie jag börjat se på som heter Work Out som går på tv4+ 12:10 på lördagar. Det är ett gäng personliga tränare som jobbar på ett gym. Så händer det en himla massa. Lite kärleksintriger mellan dom och så händer det ibland plötsliga grejer. Jag tycker den är kul iaf =) Men jag tycker ju om alla sånna serier typ... hihi. Förresten så är den verklig eller vad man säger. Alltså som en dokusåpa. Kolla in den!

Och ni missar väl inte Victoria's Secret fashion show imorgon??! Tv3 klockan 20:00!!

Lite tips. Hoppas ni mår bra! Kramar

5 Januari

Men oj. Jag sov längre än jag brukar idag! Skönt som attan att sova ut lite. Kommer bli en slö dag idag och det gillar vi! Ikväll ska jag på bio med en tjej jag faktiskt träffat över internet. Nu var det längesen vi sågs, så det ska bli riktigt mysigt! Vi ska se Bee Movie, den verkar himla söt. Någon som sett den?

Usch jag är helt väck idag! Haha, så otroligt trött. Ändå vill jag börja jobba en timme extra varje dag. Jag hade ju tjänat 500 kr mer i veckan och typ 2000 mer i månaden. Det är mycket ju! Men blir jag tröttare än jag är nu, ja då vetifan alltså.
Ska försöka spara lite pengar till i sommar, då jag och Fanny ska resa nånstans igen. Förra sommaren åkte vi till Kreta efter att bara ha känt varandra i 2 veckor. Det var sjukt! Men det var den bästa resa jag någonsin gjort. Vi hade det såå underbart! Jag saknar varenda sekund av det. Till och med när vi bråkade. Haha! Som vi bölade båda två. Sen kunde jag inte hålla mig längre utan gick fram till henne och gav henne en kram och sa att jag älskar henne. Hihi! Tyvärr har vi inte setts på typ 3 veckor nu, och det känns så himla tomt. Men jag kommer iaf aldrig släppa dig hjärtat.

Liiiiiiiiiiide brun man var dårå!!!


Howie Day - Collide



Howie Day är den född 15 januari 1981 i Bangor, Maine. Han började turnera i slutet av 90-talet, och år 2000 släppte han sitt första album "Australia" som han både finansierat och producerat själv. År 2002 skrev han på kontrakt med Epic Records och har sedan dess släppt sitt debutalbum ytterligare en gång, och även släppt en uppföljare, "Stop All The World Now". Han har även gjort ett antal singlar, av vilka "Collide" är den som fått mest uppmärksamhet.

She's a black lady!

image852

Min älskling som liten valp

image851

Åh! Fick precis dessa bilder av en kompis som fotat henne när hon var valp. Aldrig sett dessa förut!! Jag blir helt rörd när jag ser henne. Älskliiing!
Hihi. Visst är hon söt på de två översta? "Stör inte, jag gräver!!"

Backstage

image850

Älskar deras avslappnade stil med slarvigt uppsatt hår, minimalt med smink, sköna kläder och färgstarka överdelar. Detta är från Marc Jacobs modevisning till den kommande våren.
Jag längtar tills folk börjar klä sig i ljusare, färggladare och tunnare kläder!

Blekning




Jätteoranget är det ju inte på den sista bilden. Detta lilla exprement kostade mig 104 kr, haha! Men roligt ändå. Ska köpa en ny imorgon och göra det... jag är nervös, men nej, detta kommer funka bra. Ska köpa en till blekning som heter Schwarzkopf silver nånting, som tar bort gula färger. Fett bra ju. Haha, undra vad de på jobbet kommer säga. Hej pippilångstrump?

______________________

Hittade en salong i Malmö. Jag går dit istället... de hade till och med "Avlägsning av gul och orange nyans vid blekning" som bara kosta typ 450 spänn! Wohoo! Så jag får väl gå en omgång i Malmö, för här i Höllviken är ju alla så jäkla tradiga =P

Fredag !!

Såja. Nu har jag köpt hem en blekning. Schwarzkopf Poly Blonde. Jag bara exprementerar lite. Klippte av lite av mitt hår (nej det syns inte att jag gjorde det) och tejpade ihop det. Sen har jag tagit rikligt med blekningsmedel och nu ligger det och verkar. Just nu är färgen... öh...lite orange-mellanblont. Inte så pjåkigt. HAHA! Ska vänta typ 20 min till. (45 totalt) Sen ska jag tvätta av de små slingorna , föna dom. Sen se vad det blev för färg, sen bleka om dom igen, och hålla på så och se vart det slutar ! =) Hihi.
Sen har jag nyss duschat håret med inget mindre än diskmedel. Det skulle tydligen (enligt min frisör) ta bort lite av min nuvarande färg *hoppas hoppas*

Nog om det.

Min storebror flyttade ut igår. Bara sådär. Vi hade ju besök på kvällen av några vänner. Så stormar (okej inte riktigt, men det kändes så) hans flickvän in och de börjar lasta ut massa grejer till hennes bil. Sen när vi skulle säga hejdå, så var han helt kort och bara, jaha hejdå. Gav mamma en stel kram sen drog dom. Okej? Han förstår verkligen inte att mamma gjort allt hon kunnat för honom. Varför är det så att man tar de närmsta för givet? Varför tappar vissa människor respekten för de som "alltid kommer finnas där ändå"...

Sjukt.
Nej nu ska jag exprementera vidare. Mohah!
Ha det så bra! Och tack för alla tips ni gett mig ang. håret.
Kram!

Trött morgon

Istället för god morgon.
Tänkte gå till affären sen och köpa Schwarzkopfs blondie och en intensiv blondering. Skiter i vad frisörerna säger. Att det är det absolut svåraste man kan göra, att bleka tillbaka till blont hår igen. Det är väl bara att sola som fan i vår, använda silverschampoo och bleka det lite då och då? Äh. SKulle allt bli åt helvete så kan man väl alltid färga tillbaka till brunt? Right?

Frågan är vem som ska göra slingorna på mig...? Någon frivillig? =P
Frisörerna vägrar ju.

Förresten. De sa att jag skulle tvätta håret med diskmedel ?! Tar det ur färgen eller? Fattar noll. ÅHHH dom är så jävla DÅLIGA frisörer.

Nu ska jag gå.
Kramar!

______________________________________

Update!

Alltså. Nu säger alla att jag INTE ska göra det. Hallå?! Men ja jag menade ju slingor ... skulle man inte det då?! Jag menar ju inte att jag ska FÄRGA det. Jag ska ju bleka!
Och ingen frisör vill ju göra det åt mig, så jag måste ju göra det själv!

God kväll!

Har haft lite vänner här ikväll. Jättemysigt! Har känt dom hela livet. Känns helt sjukt så stora dom blivit! Deras dotter går i nian. Jag menar... jag minns henne som jätteliten! Skitkul att hon blivit så stor. Och så söt!
Vi bjöd på sushi, massa grönsaksstavar och misosoppa. Alla tyckte det var jättegott! Efter det såg vi en gammal film på oss från 93. Haha! Så jäkla roligt. Skrattade som fan! Sen spelade vi singstar. Jag vann alla gånger, hihi! Ingen kan klå mig, mohahah! ;D

Hoppas ni också haft en fin kväll. För det har jag!
Nu ska jag sova så jag orkar gå upp och jobba imorgon.
Godnattpuss!

Modell

image844

Jag har alltid tyckt bra om Gisele Bundchen. Hon var en av mina absoluta favoriter när hon var med i Victoria's Secrets modeshower. En naturlig skönhet helt enkelt.
Lite fakta om Gisele.
Hon föddes 20 Juli (som min mamma!) 1980 i Horizontina som ligger i Brasilien. Hon blev upptäckt av en modellscout när hon satt på McDonald's med sina vänner. Hon fick vara med på kurser där hon förbättrade sin hållning, med sina två syskon Patricia och Gabriela. Hon var då endast 13 år. Gisele tävlade med Elite Elite Look Of The Year Contest där hon kom tvåa. 1996 flyttade hon till New York där hennes talang blomstrade i modevärlden. Hon har bl.a samarbetat med designers som Valentino, Versace, Christian Dior, Chloé, Dolce & Gabbana och Victoria's Secret. Hon har även synts som omslagstjej på tidningar som Vouge, Vanity Fair, Time, Forbes och Harper's Bazaar.

Ellos!

Hämtade min beställning från Ellos innan. Är supernöjd med sandalerna! Baddräkten kommer den 25:e.

image843

Frisör nr 2

Jaha. Nej de var också negativa till det. Mhm. Vad gör jag nu då? Bleka, bleka, bleka ? Jag vetifan alltså. Rövhååååål!! Hahah! Jag blir galen.
Men går det inte att färga håret ljusbrunt då, till att börja med? ELLER BLIR DET OCKSÅ GULT?!?! AAAH. Alltså, vi lever på 2000-talet, och vi kan inte färga våra hår blonda... hm? "Det tar flera år"... sa denna frisören jag gick till. JAHA?! Det tror jag inte ett skit på. Och att låta det växa ut? Är dom dumma eller? Ska jag gå med halva håret mörkt och halva håret ljust? Naaah...

Hjälp mig innan jag klipper av allt mitt hår.

Vilken hårfärg ska man ta för att gå från mörk till ljusbrun?

Skit då!!

Var inne hos frisören... de sa att det bara kommer bli fel. Att jag inte kan färga det ljust. Jag sa att det ska gå... och då sa de att jag skulle komma tillbaka om 4 veckor, och att de då ska lägga i några ljusa slingor (som de sa skulle bli ljusbruna?!)
Jaja liksom... ok. Roligt. Jag ska bli blond !!! Om det är så det sista jag gör!
Hatar att dom är så mesiga. Visst, det är ju bra att dom vill att jag ska bli nöjd och glad. Men jag hatar ju min hårfärg såsom den är nu!! Hur fanken gör kändisarna då? Klart man kan få håret blont igen... kom igeeeen.
Om jag hade lagt i blonda slingor nu då. Hur hade det då blivit?

Stöööööööööööööööööööör!!!

Ska snart gå och hämta min beställning från Ellos. Spännande! Och så ska mamma beställa tid hos en annan frisör. Kanske ska fråga där också?
Puss!

Hej !

Godmorgon på er. Hoppas ni mår bra! Antar att de flesta av er fortfarande ligger och sover... åååh så sköönt det hade varit! Men nu ska jag jobba i några timmar, vare sig jag vill eller inte. Efter det ska jag till frisören och fråga om mitt hår, ska ju ha det ljust till vår/sommar. Undra vad de säger... de kanske säger att det är omöjligt? Jag vet att det inte är omöjligt... men ibland säger dom ju så för att dom är rädda för att det ska bli fel. Men det är fel nu ju! Äsch. Vi får se. Bloggar om det senare.

Måste verkligen duscha nu, annars kommer jag försent. Ni får ha det så bra!
Kram!

Himmelska färger i vår - My-wardrobe.com

image841

Illa, jag mår illa

Blä! Har ont i huvudet och mår illa. Inget roligt alls faktiskt! Tänkte se på dokumentären om Victoria Beckham. Såg 5 minuter sen gick jag därifrån. De pratade bara om hennes vikt. Palla?! Vem som helst förstår ju att hon mestadels är fejk. Opererad både här och där. Men låt henne få se ut så liksom... palla göra narr? Tänk om hon faktiskt har problem med sin självbild och mår dåligt? Orka skämta om att hon bara äter gräslök eller vad fan det var dom sa. Nej. Så det fick vara. Någon som såg/ser den? Den pågår väl fortfarande...

Satt här och lyssnade på musik innan... och så plötsligt smäller det till utanför fönstret. Jo. Det var en nyårsraket. Tack för den. Blev så jävla rädd !! Fattar inte folk att man ska skjuta dom UPP och inte åt sidan?!

Har nyss ätit massa dadlar, min stora last. HAHA! Hatar att säga last. Men jag mår alltid lika illa efteråt. Nog bara för de är så söta.

Har försökt variera min träning lite de senaste dagarna. Har motionscyklat, gått många, många promenader och hoppat över joggingen. Tror dock jag ska ta en runda imorgon! Bara det inte SNÖAR. Alltså... jag vill inte ha snö!!! Grrr.
Nej jag ska väl krypa ner i sängen med min bok och läsa lite. Borde gå och lägga mig tidigt så jag slipper gäspa hela morgonen på jobb. Hehe.

Kram kram

Älskade IKEA

image840

Vem vill inte bo såhär? Jag drömmer jämt om hur mitt framtida hus ska se ut. Jag vill ha stort, ljust och enkelt. Det största misstaget, tycker jag, är att ha för mycket möbler.
Min dröm är att kunna bestämma precis hur jag vill ha allting. Mina möbler ska komma från ingen mindre än IKEA. För visst är det roligt att gå på IKEA och titta i deras inredda rum? "Det rummet vill jag ha". Tänk om...

VS 2007

Vill tipsa om att Victoria's Secret Fashion Show 2007 sänds på tv3 klockan 20:00 söndagen den 6 Januari.
Wohooo!!

image839

Uppe tidigt

Blä. Klockan ringde kvart i 7 imorse. Har jobbat hela förmiddagen! Känner mig jätteduktig. Det var sjukt mycket att göra idag på jobb. (Ni som inte vet så jobbar jag på ett företag med import och exporter, mycket pappersarbete och så)
Sitter här och käkar lite nu. Mamma är äntligen hos sin psykolog. Hon brukar komma med ursäkter för att inte gå dit. Hon tar det lite i andra hand... hon tar sig själv i andra hand! Jättejobbigt faktiskt... ska fråga sen vad de pratade om, om det var nåt speciellt. Vill visa att jag bryr mig!

Jag mår lite illa faktiskt. Vet inte riktigt varför... kanske för att jag gick upp tidigt och stressade lite? Jaja, det är skönt att jobba igen. Att ha något vettigt att göra om dagarna, och känna att jag tjänar mina egna pengar.

Hoppas ni mår bra! När börjar ni jobba/gå i skolan igen?

Kramar!

Lagar mat

Håller på att laga mat med mamma. Lasange med keso och quornfärs! Mums !! Hoppas det blir gott. Det ser fantastiskt gott ut iaf. Har helt hittat på receptet. Så om någon är intresserad kan jag lägga upp det här när jag ätit klart. För det måste ju vara gott för att jag ska dela med mig av det ;D

Skrapade en trisslott innan. Fick fram 2 stycken 1 miljonbelopp. Alltså tänk om man vunnit! Mamma sa "då åker vi till Thailand allihopa i 3 veckor".
Ååhh! Ibland vill jag bara vara rik. Alltså, rik som i att kunna göra saker utan att behöva tänka på vad det kostar.

Någon av er som vunnit pengar på något sätt? Vad gjorde ni för pengarna?
Kram!

Börja året med att ta hand om dig själv !

image833

Rea hos Asos

image832

Stor rea hos asos. Dessa är mina favoriter, som jag nästan gör vad som helst för att få äga...

Kyssjohanna.se

image830

Ett vackert berlockarmband från kyssjohanna för 250 kr.

1 januari 2008

" En 16-årig pojke fick livshotande skador i en fyrverkeriolycka i Karlskrona när en raket brann av rakt i ansiktet på honom."

"I Motala träffades en kvinna i ögat av en raket som flög in genom en öppen ytterdörr vid tvåtiden på natten.
- Raketen fortsatte sedan att snurra runt därinne och tände eld på en matta, men familjen lyckades kasta ut mattan så det blev ingen allvarlig brand, säger Lars Engström, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland."

"Hammarby skidbacke, Stockholm: En person till sjukhus efter att ha fått en fyrverkeripjäs i ansiktet. "

 "Hasslö, Blekinge: En person till Karlskrona lasarett efter olycka med fyrverkerier."

"Långö, Blekinge: En person till sjukhus efter att ha fått ansiktet allvarligt skadat av en raket."

"Aneby, Småland: Brand i en garagelänga, bara 50 meter från en bostadsfastighet. Misstänks ha orsakats av raketer."


Visste vi inte redan att detta skulle hända? Ändå är vi lika dumma varje år och skjuter upp raketer. Visst, det är vackert. Men det är för mycket som väger över på den negativa sidan.
Hoppas ni alla är okej och att ni haft en bra nyår! Något speciellt som hände? Berätta!
Kram

RSS 2.0