Thailändsk mat

Det finns så otroligt mycket vi ska göra i Thailand. Utflykter hit och utflykter dit. Det, shoppingen, kulturen, klimatet och naturen är det jag mest ser fram emot. Maten är ju också en stor del av kulturen som man bara måste uppleva när man åker till ett annat land. Jag ska testa ALLT gott jag vill ha och är sugen på. Första kvällen ska vi gå till något mysigt ställe i Ao nang och beställa in massa olika rätter. Bara smaka av allt, äta och må gott. Jag tror det behövs efter en så lång flygresa.
Här är några rätter jag siktat in mig på (hittills!!) som jag ska testa. Finns sjukt mycket mer... men här är några.

Mixad vattenmelon. GOTT eller vad?! Jag älskar melon...



Tom Kha Gai. En soppa på kokosmjölk, kyckling, citrongräs och massa annat gott. MUMS!



Bananpannkakorna såklart. Kallas väl Roti? Ser verkligen gott ut.



Kokosnötsglass har jag hört ska vara väldigt gott. Helt klart värt att prova!



Tom Yam Goong. En soppa på skaldjur, färska exotiska örter och massa annat. Eh, gott!! Jag älskar skaldjur.



Färsk mango med klibbigt ris. Ser otroligt gott ut. Jag är galen i mango och den ska ju vara SÅ god i Thailand. Typ så att den smälter i munnen... jatack!



Som sagt finns det SÅ mycket annat att prova. Som nudlar, risrätter, fisk, kyckling med cashewnötter osv osv...!
Ni som ätit Thailändskt, vilken rätt är er favorit? Och efterrätter får ni också gärna tipsa om.
Blir ju nästan lite hungrig här...!

Kommentarer
Postat av: Lara

Mmmm.. Låter gottigott!

Högklackat låter lovely. Dessvärre är jag lite för ung för skyhöga klackar, så just nu bär jag mestadels relativt platta skor. Converse är en favorit <3

2009-02-02 @ 13:50:46
URL: http://laramaria.blogg.se/
Postat av: lena

såg att du lämnat en kommentar i in blogg ang behandlingen.. jo jag vet att de kommer o bli tufft o att det är en svår väg.. har varit där innan , men avbröt då.. måste fullfölja hela bedömningen för att ens få nån hjälp.. tror de erbjuder mig en dagvård efter detta.. endel av mig vill verkligen åka iväg o får det gjort o komma vidare, medans den andra delen bara skriker nej.. o just nu är jag så svag så jag vet knappt själv längre vad som är rätt eller fel.. jag borde åka iväg o ge mig själv chansen att få må bra.. denna bedömningen är inom de närmaste veckorna.. o jag e verkligen skit rädd o vet inte ens om jag kommer att åka iväg... kram

2009-02-02 @ 13:52:59
URL: http://tyrasmamma.bloggagratis.se
Postat av: FANNY

Okej. Men jag tycker inte avståndet är så jobbigt, men du har också nämnt att du tycker det är jobbigt att åka och sånt. Och det känns som om du bara kan träffas när du ska till malmö. Och jag vet inte. Men jag tar inte avstånd från dig iallafall. Jag brukar ju alltid ringa dig och fråga hur du mår, visst det har varit rörigt senaste tiden men du vet ju vad de beror på iallafall! och du säger ju själv att det var längesen du va i lund... håller jag verkligen med om, jag har varit hos dig senaste tiden.. :/ minns inte ens när du va här sist. Tråkigt som fan! Men jag vill ju såklart träffas <3

2009-02-02 @ 14:03:10
URL: http://beautifulflower.blogg.se/
Postat av: Lite råd;)

Hej hopp! Jag var i thailand nyligen och DU MÅSTE ÄTA BANANPANKAKORNA! Dom är superdupergoda =D väldigt spännande och annorlunda smak. Mixad vattenmelon, nja, det blev lite sliskigt, men det kan man ju tycka olika om helt klart. På de thailändska restaurangerna tyckte jag maten smakade precis som thailändska rätter här hemma, medan i gatustånden så säljer de mer "riktig" thailändsk mat. Några friterade räkor är också ett gott tilltugg men inte för många, då föräter man sig =D de friterar i stort sätt överallt i nyttigare oljor och smör än vad vi har i sverige. Det känns verkligen på smaken! Mycket friskare och fräschare smak! =)oohh en sak till, ät inte anka, det kan vara hund eller vad som =P smakade skit iallafall o ja blev magsjuk! du får ha så kul! det kommer bli underbart kan jag lova ;)

2009-02-02 @ 14:36:29
Postat av: Linnea

Mmmmmm, det ser jättegott ut! Är avundsjuk på dig som får åka till Thailand, själv har man aldrig varit utomlands. Men ska till Italien nästa år...! :)

2009-02-02 @ 14:45:23
Postat av: Amanda

hej cornelia!!

vi skrev förut på mailet!

om du kommer ihåg?



allt i matväg i thailand är gott!



jag ska föresten också till thailand den 28 februari!! det blir andra gången jag är där!!



underbart land, med underbara människor..



ska hälsa på mina vänner som jag lärde känna förra gången jag var där! :D



Hoppas du får det bra där!

2009-02-02 @ 14:54:37
URL: http://bigworld.blogg.se/
Postat av: Paulina

kokosnötglass och banan-pankakor. fint. dock att man åt två gaffla/skedar av varje. men det är fruktansvärt gott.

2009-02-02 @ 15:17:24
URL: http://imthestar.webblogg.se/
Postat av: Josefine

Jag ÄLSKAR thaimat! Finns det något godare? Okey, sushi delar förstaplatsen, men annars är thai min favorit. Tom Kha Gai är så sjukt jävla gott, och bananpannkakorna <3 Och all wook såklart. Finns nog ingen rätt jag smakat hitills som jag tyckt illa om, haha

2009-02-02 @ 15:21:04
URL: http://thejosie.blogg.se/
Postat av: L I N N E A

åh vad kul, ska du till thailand? :D jag är avis, har alltid velat åka dit :]

2009-02-02 @ 15:46:26
URL: http://linneabengtssons.blogg.se/
Postat av: Sofia

Åh vad avis jag är på att du ska dit! Var där i julas, mina favoriter blev (banan)pannkaka, sån där watermelon shake du har på bilden och riset med ananas ! bland vanlig mat fast det nästan INGET som inte gick ner, allt dom har är så gott och fräscht! Dock är bananpannkakan nästan bäst när man köper den i små stånd, till skillnad från om du bestället den på restaurang, dessutom tog den längre tid på restaurang. Åtminstone var det min upplevelse ;)

2009-02-02 @ 17:11:46
URL: http://dagensmat.blogg.se/
Postat av: Anna

Älskar alla wokar med grönsaker, något kött, kanske cashewnötter och kokosmjölk, åh nu blev jag också hungrig!

2009-02-02 @ 17:29:08
URL: http://thernan.blogg.se/
Postat av: Anna

Breda risnudlar wokade tillsammans med alla underbara färska grönsaker får itne missas! Dessutom som tam, en jättehet papayasallad som är gudagod. Den färska ananasen går inte av för hackor den heller! Och helgrillade räkor och fiskar! Som sagt, du kommer inte bli besviken vad du än testar ;)

2009-02-02 @ 17:47:05
URL: http://annasjogren.blogg.se/
Postat av: carolina

allt ser jättehgott ut! blir avundsjuk nu ;) men...mango med ris? :P

2009-02-02 @ 17:54:05
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: mickis

åh, "sticky lie" som de låter att thailändarna säger fast de säger sticky rice, ÄR så otroligt gott så de finns inte!! O.O Jag fick klibbigt ris med underbar mango som smälter i mun, och kokosmjölk samt sesamfrön att strö över allt!! MUMS! Se till att du får kokosmjölk och sesamfrön!! ;o)

2009-02-02 @ 18:27:24
URL: http://skrollebolle.blogg.se/
Postat av: Tips :)

Du kommer älska bananpannkakorna, köp dem i stånd efter gatan...fantastiskt gott :)

Glöm inte att köpa bananashake, det levde jag på när jag va där 5 veckor i höstas... såååå goda (jag älskar iof banan)

Annars är det väldigt bra mat längs gatorna, man sitter vid små plastbord och maten tillagas direkt, mycket gott, fräscht och framförallt prisvärt! (middag för 15 kr)

Min favorit var Fried noodles med kyckling, åt varje dag till middag.

Ha en trevlig resa, är jätteavundsjuk

2009-02-02 @ 22:36:59
Postat av: Linda

var i thailand 3 månader och levde på bananpankaka. Kan meddela att jag gick upp 7 kg. Men gött va det!

2009-02-03 @ 11:00:09
URL: http://www.wildbyheart.blogspot.com
Postat av: linnea

thailändsk mat är det bästa som finns - särskilt i thailand! jag rekommenderar dig att prova på de "sjabbiga" ställena, det är nämligen de som oftast ser ut att inte vara mycket för världen som har allra, allra godast mat. köp mat från longailbåtar - när jag var ute på poda island förra året så jag det godaste stekta riset någonsin, serverat och tillagat på en longtailbåt. det är på så vis man upplever det äkta thailand - så primitivt och enkelt som möjligt. sen finns det inget bättre än att spendera middagen på stranden i solnedgången, med fötterna i sanden. fantastiskt! hoppas du får en trevlig resa :) själv åker jag om 6 dagar!

2009-02-03 @ 18:36:35
URL: http://linneaah.blogg.se/
Postat av: Johanna

När vi var i Au Nang så var vi på en jättemysig restaurang där det kändes som att gå in i en regnskog med en massa fina gröna växter överallt, en jättemysig pool och man kunde även bo där. Vi följde huvudgatan upp från stranden och när vi gått en bit på höger sida så stod det en thailändare där som ville locka in oss till restaurangen. Eftersom man inte såg någon restaurang från gatan så ville vi först inte följa med. Men efter att ha gått ett par hundra meter så kom vi till detta jätthärliga ställe. Hoppas ni också hittar dit.

2009-02-03 @ 19:17:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0