Onsdag 17 september

Förlåt för min frånvaro, men nu på morgonen har jag varit hos min sjukgymnast. Gick lika bra som alltid. Kom överens om att jag ska prata ut ordentligt med mamma. Min sjukgymnast sa att jag måste tänka mer på mig själv än att gå och oroa mig och ta ansvar för alla andra. Hon har nog väldigt rätt i det!

Var precis och hämtade ut mina p-piller (neovletta 28) men jag vågar inte ta dom! Haha. Läste lite om biverkningarna, och det är verkligen inga trevliga sådana! Blodproppar, stroke, kräkningar, minskad sexlust (inte bra) och massa annat otrevligt. Sen vet jag inte riktigt HUR jag ska ta tabletterna. Gynekologen sa att jag skulle börja vilken dag som helst, eftersom jag har ju ingen mens och kan inte börja på min första mensdag. Men hur gör man med dedär sockerpillerna då? Ska jag ta dom istället för p-pillerna när det är dags? Eller gäller det bara dom som använder pillerna i annat syfte än jag? Ni får hemskt gärna berätta!!

Ska nog gå till biblioteket nu. Böcker är mysigt när man mår lite dåligt och är frusen! Min huvudvärk vill inte ge sig...

Puss!

Kommentarer
Postat av: Roxanna

Du ska ta p-pillerna precis som alla andra. Börja med att ta en nu vilken dag som helst som hon sa till dig. Sen fortsätter du ta en om dagen tills du kommer till sockerpillerna. När du kommer till dem fortsätter du ta ett sockerpiller om dagen. Dom innehåller inga hormoner utan finns bara där för att du ska kommma ihåg att fortfarande ta en om dagen tills du kommr till hormontabletterna igen. Under sockerpillerveckan är meningen att du ska få mensen eller aa lådsasmensen eller vad man ska kalla den =) hehe.



Var inte orolig. Testa och se om dom är bra för dig. Om du känner dig minsta dålig av dem byter du bara märke! Det finns hur många olika som helst och jag är säker på att någon av dem passar dig perfekt =) jag själv äter jasmin och dom är perfekta för mig och jag är supernöjd! min mens kommer regelbundet, exakt på dagen varje månad faktiskt och det är superskönt! Sen får jag inga bi-effekter alls. Varken viktuppgång, viktnedgång, illamående eller andra tråkigheter. Testa dig fram! =)



kramar!

2008-09-17 @ 12:21:21
URL: http://roxiee.blogg.se/
Postat av: KRYCKAN

Jag har som vana att inte läsa biverkningar på något läkemedel längre. Det står så mycket hemska saker, men man får tänka på att mkt av det som står bara har upplevts att en person eller liknande. Jag äter ju dessa p-piller som du fått och har inte märkt av någonting!

Sockerpillerna är bara till för att man ska komma ihåg att ta tabletterna så uppehållet inte blir längre än 7 dagar innan man börjar på nästa karta! Det är även under den här perioden man ska få sin mens.

2008-09-17 @ 12:35:25
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: sarah

Okej de såg goda ut, lite som all bran typ:-)

2008-09-17 @ 13:02:41
URL: http://underbarasarah.blogg.se/
Postat av: e

jag äter de ppillerna som du ska börja med.. har gjort den sen i juli 2007. de funkar jättebra för mig och jag har inga märkbara biverkningar. möjgligtvis att jag blev sockersugen i början, eller lite deppig men det tror jag inte har berott på dem.



sockerpillerna har du bara för att komma ihåg att ta tabletterna sen när det är dags igen. jag brukar hoppa över en vecka (Sockerpillerna innehåller ju inget) o sen börja med de vanliga en vecka efter, precis som man ska :)



de fungerar bra för mig! lycka till

2008-09-17 @ 13:38:34
Postat av: Jay

HEj hej!

Som tidigare skrivit... men du behöver inte äta sockerpillrna om du känner att det skulle bli jobbigt dem innehåller som sagt inget annat än det som står. Hoppas det går bra för dig med dem.



Och om det inte skulle kännas bra så kan man ju som sgat byta. jag äter Mini-p och dem har inga biverkningar alls skillnaden med dem är att man ibland inte har någon mens alls. en del har andra inte. Så det kanske inte är bösta för dig som vill få igång din igen.



Lycka till

2008-09-17 @ 13:44:04
URL: http://jayjays.blogg.se/
Postat av: emelie

Haha, vad bra, det är alltid kul att komma på nya saker när man sitter och trixar! detsamma, Kram :)

2008-09-17 @ 14:12:01
URL: http://matomspunnet.blogg.se/
Postat av: lilla ja

Hej gumman! Jag väntade också några dagar efter att jag fått dessa, vågade inte först, men jag lovar, jag fick inte heller några biverkningar. Hade också panik över de som man löste sig fram till, men tänk såhär.

Till varje medicin förljer ju en bipacksedel med, ipren, alvedon vad som helst, tänk vad otroligt få som verkligen drabbas av dessa biverkningar. OM det skulle vara så att du känner av något av dessa för neovlettan, så är det ju bara att sluta med en gång! Det kommer inte bli så att de smyger sig på medans du inte känner av dem alls, utan får du biverkningarna, så märker du det, lovar, och då är det ju bara att byta sort! Börja vilken dag som helst, och ät runt runt hela tiden bara. Jag brukar hoppa över sockerpillerna nu mera, efter 9 år kommer jag ihåg att börja ändå efter en vecka. Sockerpillerna är inget som gör dig tjock, så om du tycker det är enklare, gör det till en vana att ta ett piller om dagen bara, ständigt. Kram på dig, testa dig fram nu, det blir super ska du se!

2008-09-17 @ 14:22:39
URL: http://littlemes.blogg.se/
Postat av: Ida

Jag vet inte hur vanligt de är med biverkningar men jag när jag började med p-piller så började jag med neovletta. För mig fungerade det inte, för jag blev väldigt nedstämd av dem. Men det är ju bara att byta, det har jag gjort två gånger och nu har jag några som passar mig mycket bättre.

2008-09-17 @ 14:39:37
URL: http://marblehouse.blogg.se/
Postat av: Emelie

Hej! Jag har inte kunnat läsa din blogg på några dagar så jag vet inte om du redan har skrivit om det men jag frågar ändå :)



Ska du börja med p-piller för att få tillbaka din mens? Vad sa du till gynekologen? Jag har blivit från min anorexia men jag har inte fått min mens. Är lite orolig och skulle gärna vilja ha en fungerande kropp liksom.. Kan man ta p-piller då? Du vet kanske inte jättemycket om det men skulle bli superglad om du delade med dig av det du vet :)



Kram!



2008-09-17 @ 15:28:56
URL: http://emeliebelle.blogg.se/
Postat av: J U L i A

Börja där du ska, sen följer du abra dagarna när du klistrat fast dagarna. sen äter du sockerpillerna, sen börjar du på nästa.



tadaa.



PLUS, att bodproppar osv kommer bara i början, därför kan man inte hoppa med de osv, utan äta hela tiden.

2008-09-17 @ 20:17:41
URL: http://juliasbullar.blogg.se/
Postat av: Tigrisenemmis

Du börjar på första tabletten, precis som om du hade haft mens, sen när (och om) din mens kommer tillbaka, så kommer den hamna på sockerpillerraden. Anledningen till sockerpiller är ju för att du ska komma ihåg och ha det som rutin att alltid ta din tablett vid samma tid varje dag. <3

2008-09-17 @ 20:46:10
URL: http://tigrisenemmis.blogg.se/
Postat av: Lina

Man brukar ju börja på sin första mensdag, men du kan börja som vanligt ändå. Sockerpillerna tar du när mensen ska komma, och det är ju skydd i dom, förr tyckte jag det var onödigt och struntade i dom, men det ska man inte göra =)

2008-09-17 @ 21:11:15
URL: http://meduzan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0