Lördag 27 september

Förlåt att jag klagar, men jag har så fruktansvärt ont i min kropp. Jag blir rädd, och det är väl tur det för detta är den enda kroppen jag har. Men jag vet inte hur jag ska bryta onda mönster. Min kropp går isönder framför ögonen på mig, men jag kan inte förmå mig att sluta misshandla den. Tänk att rädslan att bli tjock kan vara så stark att allt annat inte spelar någon roll.
Jag kan inte ens sträcka ut benen utan att det gör ont. Nu i veckan så skulle jag gå ner för trappan en gång och hela högra benet låste sig. Musklerna stelnade till och det kändes jättekonstigt. Förstår inte vad det kan vara... panik får jag i alla fall, eftersom jag kommer ångra mig om något händer med min kropp som jag tvingas leva med hela livet.

Hörde hur mamma åkte iväg imorse. Fick en sån hemsk känsla från när jag var liten. Jag brukade alltid smyga in till mamma om nätterna och sova brevid henne. Varje morgon vaknade jag av att hon inte längre låg där vid min sida. Hon hade åkt till jobb, och där låg jag kvar. Ensam och kall. Det minnet är så himla starkt...

Jaja, till frukost idag testade jag granolan jag gjorde igår. Den var god! Inte alls söt som de man köper. Denna var helt i min smak! Knaprigt och gott med alla nötter. Åt den tillsammans med havremjölk, ett äpple och en kopp te. Lite lyxfrukost såhär på helgen! Det får man ju unna sig. Vill ni också göra granolan så finns mitt recept nedan. Ändrade nämligen om lite efter vad som fanns hemma.
Ska nog ta en promenad snart. Se om värken går över, men jag tvivlar. Puss & kram




10 dl

Torra ingredienser
6 dl havregryn
1 dl mandlar med "skal"
½ dl hasselnötter
1 dl solrosfrön
1/4 dl sesamfrön
½ msk kanel
1½ tsk malen ingefära
½ tsk salt

Blöta ingredienser
1½ dl osötad äpplemos
1/3 dl honung
1 msk rapsolja

Gör såhär
1. Värm upp ugnen till 150 grader.
2. Lägg bakplåtspapper i en stor ugnsäker form.
3. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Rör om väl.
4. Blanda alla blöta ingredienser i en mindre skål. Rör om.
5. Häll de blöta ingredienserna över de torra och blanda igen.
6. Sprid ut allt över bakplåtspappret.
7. Sätt i ugnen.
8. Ha granolan inne i 35-40 minuter och rör runt var 10 minut.
9. Ta ur ugnen och rör om ordentligt. Låt svalna.
10. Häll i lufttäta burkar och förvara i kylskåpet.

Kommentarer
Postat av: Helena

Ja det är helt klart nog värt att satsa på att bli frisk :)

Jag hoppas verkligen att du får en tid före 10 november. ska hålla tummarna för dig!

KRAM

H

2008-09-27 @ 10:01:41
URL: http://conversion.blogg.se/
Postat av: Stina

Jag var bara tvugen att testa ditt recept på granolan. Den blev supergod! =)



Jag hittade din blogg för bara någon dag sedan och nu har jag läst nästan hela.. Känner igen mig i mycket av det du skriver och du ger mig verkligen inspiration till att kämpa.



Ta hand om dig!

2008-09-30 @ 21:45:43
Postat av: Flisan

...Och nu gör jag denna :P.

2008-10-29 @ 17:33:31
URL: http://hakunamatata89.blogg.se/
Postat av: Flisan

Nu är Granolan klar! Den blev jätte god! Jag tog bara lite mindre Äpplemos och lite andra frön istället för en sortsnöt, eftersom jag inte hade alla nötter. Jo, brödet, jag lät de svalna under en kökshanduk och la inte in den i plastpåse förens den var helt kall. Kram igen!

2008-10-29 @ 18:05:20
URL: http://hakunamatata89.blogg.se/
Postat av: piimmie

hejhej! jag provade o göra den här granolan idag,fast skippade honungen&oljan o tog liite mer äpplemos istället..(skäms) iaf den blev inte alls lyckad,smakar mjukt o inte alls knaprigt,har det bara o göra m att jag inte hade nån olja&honung lr e det nåt annat jag gjorde fel?

för den e tillräckligt söt tycker jag,det e själva konsistensen..hur blev din?

jag förstår om du kanske tycker d e löjligt av mej att utesluta dom ingredienserna,men du ska veta att det va ett stort steg för mej att våga göra den här överhuvudtaget!

ta hand om dej!

kram

2008-11-15 @ 23:15:41
URL: http://piimmie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0