Kämpa! Bli frisk! Ät! Var positiv!

Efter 2½ veckors paus från kaloriräknandet så gjorde jag det idag igen. Kändes verkligen som jag ätit mycket idag... men oj vilken chock jag fick!! Jag måste skärpa mig. Seriöst. Det kommer annars bli världens chock för kroppen och mitt psyke på måndag när jag börjar på Idun. Kommer nog dubbla mitt intag då. Och ja, första tanken är ju att jag kommer gå upp i vikt. Men det gör jag kanske inte? Hur är det med er? När ni gick från för lite mat till lagom mängd?

Måste försöka äta lite bättre nu dagarna innan måndag. För att "förbereda" mig lite. Jag måste ju ändå upp till bmi 20 som de säger på dagvården. Alla ska upp till bmi 20. Fortsätter man sen att äta normalt och man hamnar på bmi 19 så är det den personens trivselvikt. Men det är individuellt. Det sa min behandlare i alla fall.
Men varför ska jag då gå här och äta hälften av det som är normalt? Jag kan lika bra sätta igång NU och äta normalt. Jag kommer ju ändå tvingas göra det nästa vecka. Inget blir bättre av att jag skjuter fram det.

Kom igen nu Cornelia. Kämpa! Bli frisk! Ät! Var positiv!

Inte lätt, men inte heller omöjligt.

Kommentarer
Postat av: amanda

oj, cornelia!

hur många kalorier är du uppe på nu? :/

du klarar det!

2008-10-16 @ 19:04:24
Postat av: A.

När jag började på ätstörningsmottagningen (men öppenvård) så sa dom att man brukar vilja att patienterna går upp 0,5 kg i veckan tills dess att man når en normalvikt. Jag har gått upp 1,5 kg under de senaste 4 veckorna så det är väl hyffsat iaf. Men jag har inte ändrat så mkt än. Lagad mat två gånger om dagen, ordentliga frukostar och allt det där, det känns sååå långt borta. Så jag är livrädd, hur ska det blir om man äter mer?! Om man redan nu går upp i vikt menar jag... Men jag hänger på din positiva attityd nu haha, KÄMPA, BLI FRISK, VAR POSITIV!!!!

Det ska gå och det finns INGENTING som säger att man blir överviktig eller tjock av att äta normalt. Man måste "bara" få in det i huvudet!!!



Din vikt kommer säkerligen inte att rusa iväg, om det är det du är rädd för. Kroppen tillåter ju sig att göra av med mer energi om man ger den det, men allt det där kan du väl redan :) Mattillåtet <3 :P Ämnesomsättningen och allting ökar ju också.



Du har rätt, försök äta mer normalt nu dessa dagarna innan du börjar på Idun. Vad har du att förlora? :)



Många kramar



2008-10-16 @ 19:17:19
Postat av: Anna

Ju fortare du börjar, desto bättre. Ju snabbare du äter ordentligt, desto snabbare kommer din förbränning kicka igång! Vem vet, du kanske tappar två kilon istället för att gå upp två? Såfort kroppen vet att den får mat regelbundet så tappar den intresset av att lagra den. Så enkelt är det. Och då spelar inte kalorierna någon roll!

2008-10-16 @ 19:21:26
URL: http://annamarian.blogspot.com
Postat av: Linda

Det är helt rätt inställning. När jag gick på dagvård fick jag höra att det var många som dragit ner på maten innan de började för att "spara sig" men det är bara dumt. Då blir det bara jobbigare att äta normala mängder på dagvården.

Var inte så orolig för att gå upp i vikt fort. Det är säkert olika för alla men för mig gick det väldigt trögt. Jag åt som jag skulle men gick ändå inte upp mkt i vikt. De började nästan anklaga mig för att "fuska" eftersom det gick så långsamt. Trots det motionerade jag typ ingenting, tog bussen överallt och var noga med att äta mat med fett, kolhydrater och så.

2008-10-16 @ 19:23:33
Postat av: Carita

Förut gick jag upp på att äta ganska lite, men när jag ökade på maten så började jag gå upp långsammare i vikt istället. Och nu äter jag omkring 2200 kalorier varje dag (räknar inte längre, som tur är - men jag vet ändå att det är ungefär så mycket eftersom jag räknat på det förut när jag var sjuk och fortfarande äter efter ett matschema) och håller vikten på det, vilket känns väldigt skönt.

Hoppas det går bättre de här dagarna du har kvar fram tills Idun, och att allt på Idun går überbra. Kram! <3

2008-10-16 @ 19:23:45
URL: http://minicookie.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag läste tidigare att dina "vänner" lämnade dig när du fick anorexi. Det var likadant för mig. Visst jag drog mig undan, men det berodde ju på att jag mådde dåligt, inte för att jag inte ville träffa dem! Nu har jag återupptagit kontakten med några av dem. Det känns dock lite dubbelt och jag är lite kluven...Vi har typ aldrig pratat om vad som hände och de var tydligen inga riktiga vänner...Varför skulle jag vilja umgås med dem nu bara för att det passar dem nu? Men å andra sidan är det kanske bättre att ha några halvbra kompisar än inga alls...Nej, nu känner jag mig väldit dålig och tråkig. Jag fick iallafall en del nya kompisar på dagvården. En tid umgicks vi ganska mkt även på helgerna och under uppehållen! Hoppas att du får det bra på idun!

2008-10-16 @ 19:34:13
Postat av: Malin

För mig var det bara så att jag var så jäääälva trött på att må illa hela tiden och inte kunna sova. Jag pallade inte att bara sova 4/natt i nio månader typ, det gick inte! Så efter 4 år av dåliga tankar(som jag fortfarande har) har det blivit mycket bättre. Jag började bara äta och träna, lagom av allt. Resultatet jag såg av att göra lagom av allt blev att jag behåller samma vikt hela tiden och mår bra!



Keep fighting<3

2008-10-16 @ 19:59:08
URL: http://attentionhoe.blogg.se/
Postat av: Sofie

Jag ska också börja på Idun snart. Tänker precis som dig att min kropp kommer få en chock när jag blir tvungen att äta mer än dubbelt så mycket som jag brukar. Eftersom jag är ganska underviktig också så är jag livrädd för att vikten ska rusa uppåt alldeles för snabbt. Men det löser sig nog. Tror inte att man ska fundera för mycket över det. Blir bara ännu jobbigare då...

2008-10-16 @ 20:13:15
URL: http://lillasofie.blogg.se/
Postat av: Miss H

Nej vikten komemr inte stiga m raketfart uppåt som vi kanske tror!! Tvärtom, det kommer va svårare att gå upp i vikt än vad du tror, även om du äter d dubbla mot vad du gör nu, för att kroppen inte har nåra energireserver kvarm så all energi går åt att suga upp alla energi du ger den så den förbränns ganska snabbt igen.

Men jag kommer ihåg första dan jag skulleäta på dagvården (som jag sen ibnte gick på men iaf.) Det va Lasagne och från att DÅ har gått fr att inte ätit NÅT ALLS (o jag skojar inte för detta var när jag va som sjukast) till världens största bit m Lasagne, men jag sa till mej själv att jag skulle fanimej käka upp den där, jag måste om jag ska bli frisk! Det tog ett tag o jag orkade faktiskt helt ärligt inte hela för jag fick ont i magen (inte så konstigt då) men jag satt aldrig o peta o "mixade" lr gömde maten som de andra där gjorde! Jag åt iaf som en "normal" person.

Det kommer säkert gå bra Cornelia! Tänk framåt!

2008-10-16 @ 20:50:09
URL: http://www.misshart.blogspot.com
Postat av: Malin

För mig vart det helt tvärt om - när jag äter mer normala mängder går jag ner i vikt, när jag nästan inte åt något gick jag upp. Men det är nog individuellt och beror väl på vad/hur man äter.

2008-10-16 @ 21:21:49
Postat av: Josefin

jag gick upp hela 9kg första veckan i behandling och jag trodde att jaG skulle dö, men.. man klarar mer än vad man tror, och det är nästan helt fysiskt omöjligt att gå upp så mycket, mestadels var det nog vätska som jag gick upp.. jag gick samanlagt upp15kg på dagvården, sen har jag gått ner 5kg för att de är min normalvikt liksom, det kanske låter jättehemskt och jobbigt. ja det var det, mycket ångest och så, men jag är glad att jag inte gav upp då, det är så värt det, kmpa tjejen, jag är säker på att du klarar det också. från de ja vägt från minst till mest är 27.5kg skillnad. man tror att man ska dö om man går upp i vikt och vara värsta fettot, även fast att jag gått upp nästan 30hela kg så är jag normalviktig och ser helt normal ut, mycket sitter mellan dina öron och det kommer du nise mer och mer när du är påväg åt friska hållet. <3 kram

2008-10-16 @ 22:19:51
URL: http://stendahl.blogg.se/
Postat av: Umma

Du kommer inte öka i vikt fort som en raket då du kommer till att äta NORMALportioner. Möjligen kommer du KÄNNA dig svullen och "annorlunda" inombords, förmodligen kommer du bli jääääättetrött (som någon annan nämnde i en kommentar) eftersom kroppen inte är van vid att få det den vill ha. Det tar längre tid än vad man tror för kroppen att ställa om från svältläge... Tänk vad chockad den blir över att plötsligt få som den vill!? Var inte rädd för tröttheten bara utan försök "gå med" och våga vila ut. Svältläge i kroppen skapar stress och även den tar ett tag att komma ifrån.

Kommer ihåg hur jag kände första veckorna i den första dagvården jag gått i: Vecka 1 var nervös (Hur gör alla? Hur ska jag klara det här? Tänk om... Ifall... Hur ser alla andra ut? Jag jag sjukast/friskast? VAD BLIR DET FÖR MAT?), vecka 2 började jag inse hur stora problem jag egentligen hade, vecka 3 började jag trivas. Veckorna efter det längtade jag dit helgerna igenom. Tror det kommer gå bra för dig bara du vågar stå ut i ångesten som MÅSTE få komma.

2008-10-16 @ 22:20:19
URL: http://umma.blogg.se/
Postat av: FANNY

KOM IGEN NU CORNELIA! KÄMPA! BLI FRISK! ÄT! VAR POSITIV! Jag finns här <3

2008-10-17 @ 07:18:34
URL: http://beautifulflower.blogg.se/
Postat av: elin

Hej! jag har en fråga som kanske är lite jobbig och pinsam men jag vet att du skrev i in blogg för ett tag sedan att du önskade att din mens skulle komma tillbaka .. och jag undrar om den har gjort det nu när du börjar att äta normalt igen? Jag undrar eftersom jag också varit sjuk och har börjat äta så normalt jag kan igen men har inte fått tillbaka min mens än och det kanske var 1 år sedan nu. Är skit orolig :(

2008-10-17 @ 10:56:10
Postat av: Cornelia

elin: Jag har inte börjat äta normalt. Som du kan läsa i inlägget äter jag typ hälften av det jag borde. Så nej min mens har inte kommit, men jag hoppas den gör det nu när jag ska börja på dagvård!!



Jag tror inte du ska oroa dig. Väger du normalt? Ett bmi på 20 eller mer? Utesluter du kanske något viktigt i din mat? Fett? Slarvar du med maten ibland? Tränar du mycket?



Det kan vara massor av saker som kan göra att mensen upphör.

Kram!

2008-10-17 @ 11:19:39
URL: http://annacornelia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0