Fredag 24 oktober

Nu på morgonen ska jag och mammi träffa dom på Idun och komma överens om något annat än dagvård. Typ samtal nån gång i veckan, hålla koll på vikten och skriva matdagbok. Prata om upp och nedgångar. Jag tror det kommer räcka. Det blir nog bra tillslut.

Förresten så har jag fått tillbaka min laptop från HP nu. Den funkar, MEN... dom har slarvat bort min laddningssladd till den!! Jäkla idioter. Pappa köpte en ny till mig, men plötsligt har den gått isönder. Skitkonstigt. Så nu har HP skickat en ny till mig, men den tycks aldrig komma... börjar bli lite irriterande dehär. Att det ska ta sån tid med allting, plus att dom är så slarviga och tappar bort min sladd. Grr!

Nu på morgonen åt jag en jättegod frukost. Havrefras med naturell yoghurt, banan och solrosfrön. En grov macka med prästost och gurka. Ost är så himla gott!! Speciellt på grova mackor.

Just det. Jag nämnde ju igår att jag har ont över smalbenen. Jag stack ut en joggingtur igår ändå, men fick gå lite emellan för det spände rätt mycket. Så nu blir det vila tills det gått över. Antingen har jag dåliga skor eller så har jag överansträngt benen lite. Mycket möjligt eftersom det var riktigt längesen jag joggade sist. Det räcker kanske med att jogga 2 gånger i veckan, och så får jag träna något annat den 3:e dagen. Variation är ju faktiskt det bästa.

Nu ska jag klä på mig. PUSS!

Kommentarer
Postat av: lilla ja

låter som om du har ont i benhinnorna, se till att vara ordentligt uppvärmd innan du börjar jobba, tex gå i raskt tempo i 10 min först, om du har ett par benvärmare kan de vara bra att sätta innanför/ utanpå byxorna så att underbenen hela tiden är varma. Försök att springa på mjukare underlag tex om du kan undvika asfallt, kolla så att du har tillräckligt bra skor med dämpning osv. Benhinneinflamation är inte roligt, kan man få om man överanstränger benhinnorna, om man tex "rivstartar" joggingen, eller är ökar belastningen nämnvärt... Du kanske visste allt det här redan iofs. Ha en mysig helg vännen, kram!

2008-10-24 @ 09:24:52
Postat av: Louise

Vad bra! Hoppas att det går att lösa på annat sätt nu då =) Jag styrketränar 2ggr i veckan och försöker mig på kondition en gång/vecka. Det går faktiskt ganska bra! Kram till dig och ha en bra dag <3

2008-10-24 @ 09:50:31
URL: http://louisekarin.blogg.se/
Postat av: cecilia

Om du har ont i benet på framsidan av smalbenet är det troligt att det är benhinneinflammation. Det får man lätt om man överanstränger benen. Har haft det flera gånger och det enda man kan göra är att vila, vila, vila !

2008-10-24 @ 10:48:03
URL: http://rosselleri.blogg.se/
Postat av: c

det där låter som benhinneinflammation :|

inge kul alls ju!

2008-10-24 @ 11:25:32
Postat av: carolina

låter som ett klokt beslut om dagvården. läste ditt tidigare inlägg...jag gjorde samma sak, det hjälpte mera. kram på dig!

2008-10-24 @ 12:12:15
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Sabina

Det du beskriver som smärta efter löpningen är med största sannolikhet en överansträngning och början till benhinneinflammation. Fortsätter du springa nu så kommer du antagligen att få en riktig benhinneinflammation vilket tar evigheter att läka och kan bli riktigt illa om du inte vilar ordentligt. Så du måste nog vila från löpningen totalt kanske två veckor (ta långa promenader istället!) och sen börja springa väldigt, väldigt kort (kanske 2,5km) och försiktigt till att börja med en gång i veckan. Öka sen inte mer än 10% per vecka. Du måste också definitivt se till att köpa ett par skor med bra stötdämpning som är anpassade efter ditt löpsteg, annars så kan du räkna med att konstant dra på dig skador. Försök också att inte springa på asfalt, det kan vara välsigt hårt och leda till skador. Att börja springa 5km tre gånger i veckan är helt idiotiskt, din kropp hinner inte vänja sig vid ansträngningen. Följ mitt råd och jag lovar att din kropp kommer att kunna återhämta sig bra och hinna vänja sig vid den nya slags ansträngning som löpning faktiskt innebär!

2008-10-24 @ 12:36:20
Postat av: Denice

Jag tror bara att det är lite träningsvärk! Jag är van vid benhinneinfalmmation när vi tränar upp till 7h om dagen i någon vecka, vanligtvis träningsläger. Så du behöver nog inte oroa dig, men skulle du känna av att du får jätte ont så ska du bara vila för benhinnorna går inte att göra så mkt åt! Men jag tror att det kan vara småmuskler som inte tränas på samma sätt som vid en joggingtur eller när man går!

2008-10-24 @ 15:54:22
Postat av: E

det du beskriver låter som att du har ont i benhinnorna. jag måste råda dig att vara väldigt försiktig med det! jag fick benhinneinflammation i våras när jag tränade alldeles för mycket, och dum som jag var lyssnade jag inte på kroppens signaler utan fortsatte träna lika mycket ändå. det ledde till slut till att jag fick så ont så jag inte kunde träna alls på 2 månader, och nu när jag börjar försöka komma igång igen räcker det med ett träningspass så är smärtan tillbaka igen. jag ångrar mig sjukt mycket att jag inte tog det lugnt när jag kände det börja komma, det är ruskigt svårt att bli av med när man väl har fått det. så mitt råd är att ta det väldigt lugnt, se till att inte träna för ofta och att ha bra skor. det finns även stretchövningar man kan göra. kram!

2008-10-24 @ 22:18:54
Postat av: alice

låter som träningsvärk....

se till att stretcha ordentligt både före och efter träningen så ska du se att det går över..

2008-10-25 @ 14:22:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0