Måndag 26 maj

Idag börjar jag jobba heltid. Kommer såklart bli en lång dag, en lång vecka! Men jag tror att jag ska klara det. På torsdag måste jag dock ta ledigt på eftermiddagen eftersom jag ska till kliniken då. Drygt... har inte gått till vårdcentralen heller och tagit prover, som läkaren tjatade på mig att jag skulle göra. De har bara tid måndag-fredag klockan 7:30-8:00. Så jag får gå imorgon. Ska väl se om jag har brist på något ämne och hur kroppen påverkats av för lite mat och för mycket träning. Jag är rätt säker på att det inte kommer visa något, det har det ju inte gjort förut! Konstigt, eller hur? Visst, lite sämre levervärden och lite brist på järn... men det var heller inget "jätteakut" eller "allvarligt". Min kropp får kanske allt den behöver ändå!

Vaknade av skönt sommarregn ute. Känns extra mysigt att sitta inne då, och jag har ju ett jobb där jag sitter inomhus hela dagen. Fan också att helgen ska gå så himla snabbt. Hade behövt några extra lediga dagar för att hinna sova ut. Bara ligga och dra mig i sängen och kanske se en film när jag vaknar. Jaja, om 1 månad och lite till får jag semester. Lär vara helt utpumpad då, men fyfaaaaaan vad skönt det ska bli att vara ledig i 5 veckor.

Tack för alla svar igår om efterrätterna. Håller väl med att man ska äta sånt vid naturliga situationer. Alltså lite oplanerat, ute på stan med en kompis eller med familjen. Men det är just det jag inte kan! Har jag något oplanerat så väljer jag att inte äta. Inte bra kanske, men jag tror jag måste bestämma en dag i veckan eller 2 gånger i månaden då jag unnar mig något. Då känns det mer okej. Tänkte heller inte börja med tårta och lösgodis kanske. Men typ egengjord glass. Såg ett recept med fryst banan man mixade tillsammans med kakao och strödde på krossade nötter. Typ sånt enkelt kan jag försöka med. Och det går ju inte att göra "naturligt" ute på stan eller så... sen känner jag heller typ aldrig nått sug efter sånt. Kanske innerst inne, men inte som jag vågar tillåta mig själv att känna.

Ska i alla fall försöka. Och en annan utmaning denna veckan är att vi ska äta pannkakor till middag på torsdag, tror jag det var. Okej, det är inte farligt med pannkakor. Mamma brukar ha grovt mjöl i och det finns supergod sockerfri jordgubbssylt från önos. Den smakar helt lovely! Sen en sallad till. Det är inte farligt, och jag älskade pannkakor som liten!! Favoriträtten faktiskt.

Nej jag måste gå nu. 8-17 idag. Kommer bli en lång dag, men egentligen bara en timme mer än vad jag slutade på måndagar innan. Får se om jag avlider efter denna veckan... det skulle inte förvåna mig!
PUSS!!

Kommentarer
Postat av: Miste

Det där med blodprover och brister är lite klurigt, för av någon anledning visar det sig inte alltid.. När jag vägde farligt lite hade ändå perfekta värden och ahr alltid haft, vilket jag tvivlar på stämde..

2008-05-26 @ 10:02:59
URL: http://mistelaj.blogg.se/
Postat av: Sara

Precis som Miste skrev är det där med blodprover jätteklurigt. När man svälter en lång tid har inte blodet tillräckligt med utspädningsvätska, vilket gör att alla ämnen koncentreras i blodet, vilket i sin tur gör att man på pappret ser helt frisk ut, man kan helt enkelt inte upptäcka bristerna för att blodet är så koncentrerat.

Kanske lite luddigt formulerat men enkelt uttryckt: man kan ha massvis av brister trots att man på pappret ser helt frisk ut.



Står också lite om detta i Mattillåtet...

2008-05-26 @ 10:34:07
Postat av: sarah

Risken är väldigt stor att det är uttorkningsvärden som visas på dig, med tanke på att du äter (o dricker?) för lite. Då ser värdena ofta bra ut utan att egentligen vara det. Jag har gång på gång fått provsvar som visat toppenresultat fast jag knappt ligger över 30 kg liksom..så jag tvivlar starkt på att det sämmer.

2008-05-26 @ 10:35:56
URL: http://sarahlillemor.blogg.se/
Postat av: Jes

Tänkte bara höra vart du hittat din önos sockerfria jodgubsssylt? Jag har köpt den många gånger på ica och hemköp men dom säljer inte den längre. Har jämfört kaloriinnehållet med andra produkter men ingen ligger i närheten av den :(

Kämpa på tjejen, vet att du kommer att bli frisk! :)

2008-05-26 @ 10:57:22
Postat av: Hanna

precis som de tidigare skrivit är blodprover och värden många gånger missvisande. när jag var som sämst och var inneliggande på sjukhus var mina värden jättebra, men när jag började äta bättre så blev värdena sämre, och det berodde på uttorkning ..

2008-05-26 @ 15:38:30
URL: http://honey87.bloggspace.se/
Postat av: linda

jag tycker att du borde försöka släppa kontrollen och försöka sätta upp tider då du skall äta - men sedan äta precis det du har lust på, försöka lyssna till det friska cornelia! om du vill kan du ju bestämma kalori-innehållet, men inte VAD du äter för flera dagar framöver "/ du måste släppa det där för att bli frisk, men om du vill införa efterrätter före det så tycker jag bra att du kunde ha varje torsdag på traditionellt vis - ärtsoppa och pannkaka. vad säger du om det? jag såg i dina recept att du har en glass gjord på cashewnötter och hallon, har du testat den? så tycker jag du borde laga egen bärpaj eller annan bärefterrätt nu när det finns så mycket goda bär!! vad är dina favoritbär? fundera - vad brukade du göra av bären du plockade när du var liten? vad åt du om somrarna innan du blev sjuk? lycka till!! KRAMAR

2008-05-26 @ 15:47:11
Postat av: e

men frusna bananer, kakao och nötter är ju inget direkt onyttigt alls?

inget socker, eller liknande godis o efterätter osv? bara som typ, fruktsallad?

2008-05-26 @ 19:00:42
Postat av: josefin

hej cornelia :)

jag kämpar som du mot sjukdomen. jag hade inte ätit något godis eller liknade på två år! fören i vintras, och har sedan dess bestämt mig för att bli frisk. jag började faktiskt att tvinga mig själv att äta, haha. det låter konstigt men det hjälper att låtsas gilla det mer en vad man gör. man får lura sig själv lite. jag har avancerat lite steg för steg och åt senast i lördags lösgodis med mina kompisar för första gången! man får ta det ett steg i taget, hoppas allt blir bra för dig! och komihåg att vill du så kan du. kramar från Jossan

2008-05-26 @ 19:31:33
Postat av: Cornelia

e: Och? Måste en efterrätt vara onyttig då? En efterrätt kan väl lika bra vara fylld med vitaminer och mineraler, men ändå smaka gott. Ät du ditt godis så äter jag min egengjorda chokladglass :)



Josefin: Åh vad glad jag blir för din skull!! Kämpa på! Kram

2008-05-26 @ 19:56:00
URL: http://annacornelia.se
Postat av: e

menade bara att om du bara ska käka fruktsallad borde det väl vara samma sak som att äta frukt?

och frukt äter du ju

2008-05-27 @ 23:38:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0