Förberedelser



Jag måste lära mig att förbereda maten bättre. God och hälsosamt mat ska det vara. Inget snålande med kolhydraterna och fettet, som jag lätt gör. Här ska det vara ordentliga luncher som mättar och som gör att jag kommer orka mer! Kom gärna med massa tips på enkel mat man kan laga och frysa in till veckan.

Bl.a de bilderna jag lagt upp är något jag kanske ska laga. Bönsallad, pastasallad, wok och vit fiskfilé med pumpafrön och rotfrukter. Mums!

Kommentarer
Postat av: bea

jag har flera gånger när jag ska jobba plockat ihop lite allt möjligt i en matlåda. sallad, gurka, torkade aprikoser, körsbärstomater, soltorkade tomater, cashewnötter, fetaost, fullkornspasta, tonfisk, eller ägg och tonfisk och lite bröd, en gång fick det bli en röra på ägg, crabfish och lätt creme fraishe med paprika- och chilismak. det är riktigt gott att ta lite av varje sådär och plocka ner! :) kallt och smidigt är det också!

2008-05-27 @ 22:19:29
URL: http://beasmode.blogg.se/
Postat av: sarah

Några snabba rätter:

Pasta med quornfärssås

Omelett

Nypotatissallad/ bulgursallad med kallrökt lax & kesella (Mumma!)

Grekisk sallad med ett gott bröd & tzatziki

Pastasallad med kyckling, pesto & mozzarella



Några bra frysa-in-rätter:

Wok/ Quorngryta/ Kycklinggryta (med bulgur/ris/couscous)

Veg. lasagne med keso & spenat

Hemgjord fullkornspaj

* Hemgjorda köttbullar (bara att svänga ihop ett mos eller koka några potäter till)



Annars tycker jag att soppor är bra lunchmat med ett bröd med pålägg till, fast det känns kanske inte så sommrigt. Kall gazpacho är ju iofs sjukt gott o sommrigt:)

2008-05-27 @ 22:28:20
URL: http://sarahlillemor.blogg.se/
Postat av: Maria

Jag har ett förslag med tanke på att du skulle äta pannkakor på torsdag. Jag försökte mig nämligen också på pannkakor idag och det gick bättre än jag trodde. Mitt tips till dej är nämligen att istället för att ha kanske sylt/socker/grädde på som jag gissar att du preciis som jag har svårt för, gör en fruktsallad och ät till. Supergott och sommarfräscht!



Ta hand om dig!

2008-05-27 @ 23:15:47
URL: http://blondielogistic.blogg.se/
Postat av: Maria

hahahahhaha, nu scrollade jag ner och såg att du redan har ätit pannkakor och frruktsallad. hahahah :D

2008-05-27 @ 23:18:19
URL: http://blondielogistic.blogg.se/
Postat av: Julia

din blogg börjar bli tråkig... eller kanske inte tråkig, men från ha handlat mycket om mode och din stil till att plötsligt bara ha bilder på mat, recept och sånt.. detta är en matblogg.

2008-05-27 @ 23:39:57
Postat av: Josefin

Jagvet att detta inte har ett piss med ditt blogginlägg som du skrev, men jag undrar hur man ändrar sin överskrift och lär sig om alla kodmallar/kodmoduller på blogg.se, jag tycker det är skitsvårt och förstår inte hur alla andra lyckas göra sina bloggar så fina!! <3

2008-05-28 @ 01:08:55
URL: http://stendahl.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Julia: Du behöver inte läsa om du inte vill. Jag skriver om det som känns viktigast just nu, och just nu är det att få iordning på mitt liv. Jag hade kunnat skriva mer om mode, men när jag inte känner mig inspirerad till att göra det så blir de inläggen inte så roliga, och mer ett tvång för att göra någon (t.ex dig) nöjd.



Josefin: Jag har ingen aning faktiskt :P Men gå in på www.designadinblogg.se så hittar du nog svaret!

2008-05-28 @ 06:22:30
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Malin

Mmmm det ser gott ut dem rätterna :-) Ha en bra dag

2008-05-28 @ 11:01:40
URL: http://whatsgoingonhere.blogg.se/
Postat av: Nina

Om något ska stekas så tænk på att steka i mættat fett - tvært emot vad man oftast hør. Fleromættat fett ær nyttigt vid rætt førutsætningar men i exempelvis høg værme slås det sønder och mister sina bra egenskaper och kan istællet bli farliga. Mættatfett tål værme =)

2008-05-28 @ 12:52:47
URL: http://shallange.blogg.no

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0