Tisdag 3 juni

Orolig natt. Fanns först och främst knappt nån luft i mitt rum. Kvavt så det snurrade. Sen stördes jag av det jäkla caféet en bit från vårt hus, som har massa musik nu VARJE kväll. Svinhögt också! Med en massa skrikande snorungar. Det är en sak på helgerna, skitsamma då liksom. Men hey! Det finns folk som jobbar. Så jag fick ha öronproppar, men på nått vänster måste jag få bort öronpropparna innan mobilen ringer för väckning, annars hör jag den inte!
Nu är det bara 3 arbetsdagar kvar, sen är man ledig fredag, lördag och söndag. Det är ju Sveriges nationaldag på fredag! Yeees vad skönt. Egentligen ska jag på studentfest imorgon, men jag orkar inte. Jag slutar 5, sen måste jag hem, byta om och göra mig klar, sen ta BUSSEN till malmö för att sen byta buss ut till ingenstans. Palla? Nej, för dagen efter ska jag jobba igen. Njä, men förmodligen går jag på den på torsdag.

Åh vad det suger att jobba när det är så fint väder. Mina dagar går i ett liksom. Vill göra så mycket annat! Typ hinna ta hand om mig själv. Hinna mysa en hel dag med hunden i soffan framför tv:n och med något gott att äta.
Till frukost idag åt jag allbran plus med naturell yoghurt, ett delikatessknäcke med kantarellost o paprika, och en sharonfrukt. Älskar sharonfrukt!! Så sött och gott. Godare än godis. Ska nog göra en fruktsallad på sharonfrukt, banan och typ hallon, imorgon till frukost.

På fredag tänkte jag kanske ge mig på nån efterrätt... det är ju faktiskt Sveriges nationaldag. Kanske glass, eller lite godis? Eller om mamma gör nån god efterrätt. Får se! Ska försöka i alla fall. Har ju gjort det förr...!!
Har ni förslag på goda efterrätter? Inte så maffiga, som värsta tårtan eller så. Nått mer lätt!

Kram!

Kommentarer
Postat av: Tilda

Jag är ingen sötsaksmänniska (aldrig varit), men jag är en riktig sucker för italiensk maräng. En makalöst god dessert är ungsgratinerade frukter (vilka man vill, men jag gillar antingen exotiska eller bär) med italiensk maräng och vaniljglass. Lägg bären i botten på en portionsskål och spritsa över den italienska marängen och "bränn" ett par min på hög värme i ugnen. Servera med vaniljglass (helst hemmagjord!).



Det fiffiga med italiensk maräng är att, trots socker å ägg å sånt, så väger det ingenting så man slipper eventuell dessertångest eftersom man kan sleva i sig hur mycket som helst innan man kommer ens i närheten av några "farliga" mängder kcal.



Testa!

2008-06-03 @ 07:59:25
URL: http://kinell.blogg.se/
Postat av: Emilie

Gör ordning en skål glass med varma hallon och nån ruta krossad smält mörk choklad. Supergott jag lovar att du inte blir besviken! Lycka till Kram!

2008-06-03 @ 08:03:57
URL: http://anotherdayinlife.blogg.se/
Postat av: A

Paj! typ blåbärspaj, rabarberpaj eller kanske äppelpaj? Supergott, med lite vaniljyoghurt till.

2008-06-03 @ 08:37:57
URL: http://thinforthewin.blogg.se/
Postat av: soffi

jag vet en sjukt god sak som jag testade igår.

skiva banan, jorgubbar, kivis, hallon..ja nästan vad som helst egentligen som är mjuka frukter. lÄgg dem på en bakplåt, och strö sedan över riven vit choklad, och ställ in i ungnen fem minuter på 250 grader.

Superenkelt och gott :).

kramkram

2008-06-03 @ 09:50:58
URL: http://www.sofey.devote.se
Postat av: sarah

Åh min mammas hallondessert! Med hälften matlagningsgrädde och hälften grekisk yoghurt (har inga exakta mått men ett säg 2 dl av varje till 4 port), någon msk florsocker och en massa massa massa frysta hallon! In i mixern, mixa, skeda upp i små skålar och in i frösaboxen en stund (30-60 min typ) innan servering. Rör om och servera, gärna med skivade jordgubbar på toppen.



Annars är pannacotta min dessertfavorit tror jag bestämt. Går att variera i oändlighet och är så lätt att göra. Och inte tusan måste man använda vispgrädde om man tycker det är jobbigt heller, se bara till att ta riktig vaniljstång och inte vaniljsocker! Min smakcombo-favvo är vaniljpannacotta (tahitivanilj) med rabarbertopping eler vitchokladpannacotta med krossade choklad-kaffebänor över.



Glass är ju också oförskämt gott. Och sorbet. Grr jag tror nästan att jag tar mig ut och firar det vackra vädret med en glass om jag hittar trevligt sällskap idag!



2008-06-03 @ 10:19:36
URL: http://sarahlillemor.blogg.se/
Postat av: sarah

Färska jordgubbar men äkta vanlijglass är ju annars otroligt sommrigt kom jag på..:)

2008-06-03 @ 10:21:02
URL: http://sarahlillemor.blogg.se/
Postat av: Jennie

http://www.raspberrie.se/?p=285



Kolla in det här receptet :) Gino! Har du smakat det någon gång?

2008-06-03 @ 10:39:20
URL: http://raspberrie.se
Postat av: erica

sorbetsglass o hallon typ!

2008-06-03 @ 12:59:23
Postat av: Ida

Paj är alltid gott! Man kan ju göra den lite nyttigare om man tycker det är jättejobbigt. En annan sak som är god, är varma fruktspett, typ banan, sharon, physalis, melon som man penslar med lite smör och citronsaft och har i ugnen ett tag. Jättegott med glass eller vaniljyoghurt!

:D

2008-06-03 @ 16:26:51
URL: http://marblehouse.blogg.se/
Postat av: cissi

Frukt i ungnen

Lägg färska persikohalvor i en ungsform och sätt in i ungenen på 150graader och ta ut dem när de börjar bli lite "mosiga". Dra av skalet (detta ska vara lätt att göra, annars är de inte klara)

Äts bäst med naturell yoghurt,kanel och valnötter.

Funkar bra med andra frukter också som jordgubbar, banan, äpplen, päron mm



/Cissi

2008-06-03 @ 16:40:23
URL: http://seductive.blogg.se/
Postat av: Louise

Sorbet är sjukt gott, och fräsht. Om du har möjlighet tycker jag du ska prova Ben&Jerry's "Berry Berry Extraordinary". Jättegod blandning av hallon, blåbär och björnbär. :)

2008-06-03 @ 18:04:43
URL: http://cauterize.blogg.se/
Postat av: Louise

kom på en till sak som är gott. Gör en fruktsallad, riv choklad med hög kakaohalt över och sätt in i ugnen på 250 grader i ca. 10 minuter. Blir jättegott! Speciellt med vindruvor, hallon och jordgubbar i fruktsalladen.

2008-06-04 @ 00:27:12
URL: http://cauterize.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0