"De slog mig med plankor"

"Samuel blev mobbad i skolan vid 8 års ålder. Slagen med plankor, hånad och knivhotad. Han ville inte leva längre, och värst av allt... ingen gjorde något åt det!" Läs mer här.

Dagens fråga. Har DU någonsin blivit mobbad? Gjordes det något åt det? Hur?

Kommentarer
Postat av: Kimberly

Jag har aldrig blivit slagen, men tjejerna frös ut mig totalt och var väldigt taskiga mot mig på mellanstadiet. De retade mig på skolgården och om de någonsin var hemma hos mig så hällde de ketchup i mina trosor och sa att alla mina kläder var fula. Vet inte hur jag hanterade det egentligen, men på högstadiet blev jag ganska populär å då ville plötsligt alla de där idioterna vara mina kompisar. Revansch kallar jag det!

2008-02-18 @ 14:12:47
URL: http://mannequins.blogg.se
Postat av: josse

jag har aldrig blivit mobbad, det gäller att fejka självförtroende om man nu inte har något vidare själv. folk går inte på starka individer som står upp för sig själva.. sen kan man ju bara ignorera det också så tröttnar de till slut. men kanske lite svårt att ignorera en planka i skallen.

2008-02-18 @ 14:22:42
URL: http://sanningenomjosefine.blogg.se
Postat av: L

Jo... mobbad och utfryst. Mina föräldrar försökte snacka med rektor, men njaa... Det blev bättre men jag har alltid känt mig annorlunda efter det.

2008-02-18 @ 16:37:13
URL: http://rockandrose.webblogg.se
Postat av: Emla

Yes, på högstadiet.. bytte klass, men gick kvar i samma skola. Blev bättre då, men har insett att idioterna som var på mig mådde ungefär lika dåligt som jag gjorde. Synd att dom inte kunde hantera det dock. Tror inte ens dom mår bra idag.. men det gör jag :)
Ha det bra!

2008-02-18 @ 17:23:52
URL: http://erosenqvist.blogg.se
Postat av: Isabel

Japp... hela grundskolan av både tjejer och killar - och då kan man klura ut själv att inget gjordes åt det.
Det var också jag själv som satte stopp för att det ens skulle diskuteras. Jag ser inte vad lärare eller föräldrar kan göra?
Ibland så känner jag att det förekommer lite mobbning i gymnasiet också, fast då är det mest bakom ryggen, då folk snackar skit om ingenting...

Jag har alltid varit ett lovligt byte bara för att jag är lite annorlunda på ett bra sätt. Och helt ärligt och självsäkert så tror jag det mesta har med avundsjuka att göra.

2008-02-18 @ 17:38:11
URL: http://isabelsalos.blogg.se
Postat av: gabriella

Nej, jag har aldrig blivit mobbad men en i min klass har och jag vet inte om hon fortfarande är.
I början gjorde inte lärarna någonting direkt fast hennes föreldrar bytte skola på henne och hon blev forfarande mobbad.
För bara någon månad sen ville hon i princip inte leva mer och då tog lärarna tag i det...

Det är hemskt det där.

2008-02-18 @ 18:16:57
URL: http://hejgaby.blogg.se
Postat av: Callisto

Jag var inte regelrätt mobbad, men lite för konstig för att vara "kosher" umgänge. För duktig i skolan, för ambitiös, för obenägen att slicka r*v på de "populära" bara för att de var sötast eller hade den nyaste Barbien (vem f-n gillade Barbie egentligen?), eller för att de hade rätt kläder längre upp i klasserna. Det var ett ensamt och tungt spår att vandra, att vara den man var istället för att deformera sin person ner i den trånga lilla låda som var accepterad.

Idag är jag glad att jag inte klippte ner mig i "normens" fyrkantiga form utan lät mig vara "jag". Men det var inte utan tårar på vägen.

2008-02-18 @ 18:55:44
URL: http://bitchbloggen.blogspot.com
Postat av: Sanna

Jag blev mobbad hela lågstadiet. Det konstiga var att jag vet inte om det kan kallas mobbiing heller, eftersom det bara var en enda person som gjorde det, men inga andra vågade säga ifrån eller leka med mig. Det var min bästa kompis som helt plötsligt började mobba mig, hon slog mig, hotade mig osv, så jag vågade knappt gå till skolan. de enda som sa ifrån var lärarna, men det gjorde ingen skillnad och inget blev bättre eftersom hon fortsatte som vanligt. sen gjorde det ju inte saken bättre att det samtidigt var otroligt jobbigt hemma på pappa-fronten heller. Det värsta var nog när hon låtsades att hon hade stuckit sig själv med en kniv i magen (som hon hade haft ketchup på) och sa att det var mitt fel. Hua, förlåt, nu blir jag helt inne i alla gamla hemska minnen. Ska väl bara svara på frågan istället, ja det har jag. Och det är hemskt när man är så liten och blir så lättpåverkad, jag trodde ju på allvar att det var mitt eget fel. Det har verkligen format mig och gjort mig till den personen jag är idag, i alla fall bidragit till alla negativa sidor.

2008-02-18 @ 23:04:26
URL: http://mondaymorning.blogg.se
Postat av: Maria

Jag kan inte säga att skolan idag verkar ta särskilt allvarligt på mobbing, tyvärr.. När jag sökte hjälp hos kurator, tittade hon helt enkelt på mig och sa att det var nog jag som missuppfattade allting, och att det inte var så hemskt som jag uppfattade det.. Hur kan man säga så till en människa som kommer och vill ha hjälp med att må bättre i sig själv?

2008-02-18 @ 23:17:03
URL: http://marialindgren.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0