Året som varit

Sista dagen på 2008. Ja, jag tjatar med herregud vad skönt det är. Äntligen en ny siffra i våra kalendrar. På något sätt kan man lägga detta året bakom sig när det firas in ett nytt, eller hur? Vad ska ni göra allihopa idag/ikväll? Blir det fest och sup eller bara middag och mys?
Själv ska jag äta en god middag med några nära, sen blir det ut på stranden och se raketer och skåla med champange. Fanny ringde precis och sa att hon har vinterkräksjukan. Stackars liten! Usch, det vill jag verkligen inte få. Undra hur lång tid det smittar?

Jag har nämnt flera gånger att detta året har varit det värsta i mitt liv, och ja, det har det. Hittills i alla fall. I början av året blev mitt lilla kusinbarn dödssjuk. Kände oss hjälplösa och det var riktigt hemskt. Inte alls långt därefter dör min familjs närmsta vän. En oerhörd chock som faktiskt fortfarande knappt lagt sig. Det var den första nära som jag någonsin förlorat. I somras var vi på begravningen, vilket var otroligt fint men ordentligt känslosamt. Sådana känslor har jag aldrig upplevt förut i samma kraft. En sorg som känns i hela kroppen och själen.
Under sommaren blev jag sämre i min anorexi. Jag blev sjukskriven från mitt jobb och livet kändes ovärt att leva. Planerade att ta mitt liv och avsluta allt lidande flera gånger nu i höst. Har aldrig haft så starka självmordstankar förut. Nu i vinter har mord, anfall och död varit vardagsmat. Något jag valt att inte dela med mig av i bloggen.

Det har hänt mer saker, men det blir nästan obetydligt att räkna upp allt. Kan väl sammanfatta med att detta året har varit jobbigt, minst sagt.
Därför tycker jag det är så otroligt oförskämt att vissa av er har mage att skriva massa elaka saker till mig. Såklart anonyma. Vad vet ni om mig egentligen? Ingenting! När ska ni inse att man har ett liv bortom bloggen? När ska ni växa upp och lära er låta människor vara som de är? Göra som de vill, skriva vad de vill? Vem är det egentligen som inte har ett liv? Ja inte är det jag som sitter och läser en blogg och skriver kränkande kommentarer!! Hur har ni tid och ork?

År 2009 ska bli ett bra år, det har jag sagt förut men det är värt att nämna igen. Om 56 dagar sitter jag på stranden nedan och njuter av livet. Dricker en fruktdrink, fotar, skriver i sanden, matar fiskar och blir brun som en pepparkaka av solen. Det ni!!
Annars har jag planer på att utbilda mig till makeup-artist. Har äntligen bestämt mig för att det är något jag vill satsa på! Tror det kan bli riktigt bra. Jag älskar ju att skapa, måla och allt som har med smink att göra. Något kreativt helt enkelt!

Förresten, har ni några nyårslöften i år? Jag funderar fortfarande på mina. Ska inte sätta för svåra löften heller, det blir aldrig bra. Det ska vara realistiskt!
Puss på er!

Kommentarer
Postat av: Cattis

Cornelia, du är grym, å superduktig! GLÖM ALDRIG DET! Jag har läst din blogg ganska länge nu..å du inspirerar å peppar..du gör verkligen det! Å alla har vi svackor! Ja, både du, jag å alla andra. Det är naturligt med bakslag. Men det viktigaste i den stunden är att man inte ger upp, utan fortsätter kämpa! Å det har du ju bevisligen gjort!:) Ibland glömmer man bort alla framsteg man gör, utan man ser bara på det man har kvar att göra, eller på sina bakslag. Men om du tänker efter..så ser du nog att du har gjort enorma framsteg!!! Så brukar jag tänka..att för ett par år sedan vågade jag knappt dricka vatten...å nu kan jag ju äta mycket, mycket mer olika saker som jag inte kunde förut! Det gäller att hela tiden utmana sig, även fast det känns svårt! Å himmel..puh..lång kommentar..haha:) Men ja..det jag vill få fram är hursomheslt att jag tycker att du är jättebra, å jag VET att du fixar det här! Å snart Thailand, det är du verkligen välfötjänt av:) Ha nu ett riktigt gott nytt år! Å massa, massa kramar till dig!<3

2008-12-31 @ 11:29:26
URL: http://kaktuuus.blogg.se/
Postat av: Katarina

Hoppas att du får en bra dag och att du får en bra start på det nya året. Det förtjänar du! Jag har läst din blogg länge nu och jag kan verkligen se kämparglöden du har! Ge aldrig aldrig upp den, du har massor att se fram emot och ett (som det låter) underbart år framför dig!



Jag fyller år idag (på den sämsta dagen på hela året!) så planerna för idag blir att gå ut och äta på stan, till kvällen får jag se lite vad som händer :)



Gott nytt år Cornelia! Ge aldrig upp ditt kämpande, imorgon är ett nytt år och nya tag :) Kramar!

2008-12-31 @ 11:32:31
Postat av: Linnea

Jag håller med Cattis!

Cornelia, du är verkligen inspirerande och jag tycker du kämpar på jättebra! Du är en stark person Cornelia, och du kommer klara det här! Det vet jag för du har den rätta motivationen och du delar med dig av dina tankar och funderingar. Jag hittade din blogg någon gång i somras och sen dess har jag besökt din blogg varje dag. Jag älskar dina recept, du har gjort så att jag har upptäckt massa god mat, t.ex. sushi (ääääälskar det nu!), bönor, bulgur, couscous, havregrynsgröt... Finns massor av mer mat. Men jag vill tacka dig för att du är så inspirerande! Du motiverar andra att kämpa för ett friskt liv. Älskar din blogg! :) Du får ha en riktigt gott nytt år! :) Kram Linnea. :D

2008-12-31 @ 12:22:09
Postat av: Anna

Önskar dig ett toppen-2009! Ett friskt framförallt. Du kan. Jag känner inte dig, tycker inte alltid du kämpar så där hejdlöst (men somsagt, jag känner inte dig, så ta inte illa upp) men jag tror på alla alla alla med ätstörningar. Jag tror man måste komma på vad det är som håller en så hårt fast, utöver ångest och det där, och sedan är det bara att köra. Du har haft ett tufft år, klart ätstörningen passar på att ta över då. Men du ska till Thailand, leva livet, må bra. Då får anorexin inte riktigt plats. Lämna henne hemma. Lycka till med allt, du är en jättefin tjej :) Kram!

2008-12-31 @ 12:55:51
URL: http://annamarian.blogspot.com
Postat av: mergime

Cornelia, du är STARK

strunta i dom äckliga komentarerna.

det är bara DU som vet vad du har gått & går igenom.det är du som kämpar för fullt för att ditt liv ska bli bra och att du ska bli frisk,så låt ingen trampa på dig.



hoppas att du får en riktigt bra nyår. det är du värd,kom ihåg det :)

kram !

2008-12-31 @ 13:10:03
URL: http://mergimebytyqi.webblogg.se/
Postat av: Åsa

Jag ska ha en lugn hemmakväll med min lilla familj. Stortjejen är på egna upptåg. Jag tycker du tar och gör ett kryss över 2008 och tar in ny luft med det nya året som kommer. Ha dina små mål för dig själv som du försöker uppnå. Låt det förflutna vara förflutet, lämna också framtiden ifred. Lev nu!

Det kommer att gå bra för dig tjejen!

Kram och ha en riktigt trevlig kväll nu.

2008-12-31 @ 13:32:36
URL: http://www.fdana.blogspot.com
Postat av: Paris

Ja, det är jobbigt med elaka kommentarer. Men du har ju oss andra som inte är elaka =)





Gott nytt år på dig vännen! <3

2008-12-31 @ 13:58:54
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: fd.a

Du kämpar på så himla bra och människor har ingen rätt att vara elaka mot dig. Men för din egen skull- försök att inte ta det personligt! Det kommer alltid att finnas elaka människor, du måste lära dig att det är dem det är fel på och inte dig. låt dem inte vinna!



Det här är något jag själv var sämst på när jag var sjuk. Jag tog ALLT personligt. Precis som du var jag väldigt sårbar. Året jag var som sjukast dog först min farmor, den pesonen som nog tyckte om mig mest i hela världen. Några månader senare dog min farfar i en plötslig hjärtattack, han var min bästa vän just då, alla andra hade försvunnit. Två dagar innan farfars begravning dog min morfar i en "enkel" opperation som gick snett. Flera gånger var jag påväg att ge upp, men jag visste att det inte skulle ha velat det. Vet inte hur jag lyckades resa mig upp igen, men jag tror man får acceptera att man inte alltid är i rätt skick för att uppnå sina mål, men sluta aldrig kämpa!

2008-12-31 @ 14:10:58
Postat av: johanna

Jag hoppas verkligen att 2009 kommer blir ditt år =) åh du ska ha så jävla skönt i Thailand o njuta fullt ut, du är värd det! Gott nytt år på dig!!



Kramar J

2008-12-31 @ 14:16:41
Postat av: Johanna

Låt ingen trycka ner dig! Som du själv sa så vet de inte vad du gått igenom. Och koncentrera dig på allt positivt du kommer att va med om i livet, nu närmast tänker jag t ex på Thailands-resan. Vart i Thailand ska du åka? Jag har själv rest runt i detta härliga land i flera månader så om du undrar något eller vill ha tips på sevärdheter osv, så är det bara att fråga. Du förtjänar det härliga vädret, de snälla och otroligt hjälpsamma människorna, de vackra stränderna, ja allt som du kan finna här. Lycka till!

2008-12-31 @ 14:20:58
Postat av: Sara

det blir troligtvis fest,

Hoppas ditt år blir bättre !

2008-12-31 @ 14:46:33
URL: http://saarrraa.blogg.se/
Postat av: Sanna

Hoppas att du får en jättebra och trevlig kväll och en fin start på det nya året som ska bli det bästa året i ditt liv, eller hur? Thailandsresa är ju inte helt fel t ex och gud vad roligt om du ska utbilda dig till makeupartist! Du har så mycket roligt att se fram emot =)



Ikväll ska jag ha en middagsbjudning med trevliga vänner, sedan får vi se vad vi hittar på :)

2008-12-31 @ 14:48:34
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: Anna

Vet att många skriver GOTT NYTT ÅR till alla och ingen i bloggvärlden men jag har följt din blogg sen starten och läser varje dag och känner att när jag nu skriver gott nytt år till dig menar jag det verkligen. Även om du inte nämner allt i bloggen är det du väl nämner saker som ingen ska behöva gå igenom. Så jag hoppas verkligen ditt 2009 blir bättre och roligare än någonsin, du om någon är värd det!

2008-12-31 @ 15:29:04
URL: http://thernan.blogg.se/
Postat av: Susanne

Gott nytt år!

Hör bara av dig om du har frågor om yrket, skolor osv - svarar jättegärna på dem! :)

Lycka till!

2008-12-31 @ 16:01:42
URL: http://emmasusanne.blogspot.com
Postat av: jag

Mitt kommer bli sämst, blev precis dissad så jag kommer få vara hemma med familjen.. SKITKUL, verkligen.......låt mig dö :(

2008-12-31 @ 17:03:36
Postat av: sanche

Hej Cornelia, jättebra blogg,

brukar titta in ibland. Bra att du är

öppen om dina problem och delar med dig

till dina läsare för att många känner samma sak.



2008 är ett skitår, 2009 ska bli bättre! :)

Hoppas att du får en trevlig kväll och gott

nytt år på dig snäckan!

Kram, sanche



2008-12-31 @ 17:11:56
URL: http://sanche.blogg.se/
Postat av: A

Gott nytt år! Hoppas att 2009 blir det år då du gör saker som känns rätt för dig. Som Thailandsresan, utbildningen osv. Många kramar :)

2008-12-31 @ 17:29:29
URL: http://dagboksminnen.blogg.se/
Postat av: runrunrun (på ungdomar en gång i tiden)

Har följt din blogg sen du började blogga du kämpar på det märker man och på ett sätt ger du mig kraft att kämpa lite jag med. Jag skämms av att tänka att jag inte är helt frisk, jag har fortfarande sjuka tankar men unnar mig mer och mer även fast jag inte äter så bra som du gör varje dag.

Jag avundas dig för att du är stark för att du äter så duktigt och så.. vad ska man säga perfekt?

Det låter sjukt att jag jämför mig så..



Det enda jag egentlige skulle skriva var att skit i alla hjärndöda kommentarer och kämpa på, njut av Thailand och umgås med dom du tycker om så kommer detta året bli så mycket finare och ljusare.







2009-01-01 @ 16:01:43
Postat av: Melinda

Cornelia, jag är glad att du är en sån kämpe. Fortsätt vara den du är. Kram.

2009-01-01 @ 22:02:25
URL: http://metrobloggen.se/mindy

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0