En annorlunda chili

Denna rätten är otroligt god. Jag älskar vanlig också, men med quorn blir den mer spännande tycker jag. Stora vita bönor tycker jag personligen man ska ha i, men röda och svarta går också bra.



Chili con Quorn
3-4 portioner

Ingredienser
1 gul lök eller röd
1 vitlöksklyfta
1 msk olja eller margarin
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
1 paprika
1 msk soltorkade tomater på tub eller tomatpuré
1 tsk salt
1-2 tsk chilipulver
1 tsk oregano, timjan eller basilika
1 burk valfria bönor (ca 430 g)
1 förp kyld Quorn Färs (175 g)
1-2 dl majskorn

Tillagning
Skala och hacka lökarna. Fräs löken mjuk i matfettet i en gryta. Häll i de krossade tomaterna. Klyv, kärna ur och strimla paprikan. Lägg den i grytan. Tillsätt tomatpuré, salt, kryddor, bönor med spad och Quorn Färs. Koka under lock på svag värme 5-10 minuter. Blanda ner majskorn.
Servera med bröd!

Kommentarer
Postat av: Carita

Det är jättegott med chili con chicken också. Mamma brukar laga det ibland, och sen äter man det med ris och grönsaker. :)

2008-08-08 @ 17:36:53
URL: http://minicookie.blogg.se/
Postat av: KRYCKAN

Jag ska äta chili con carne idag ja :) Det e supergott ju!

2008-08-08 @ 17:55:27
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: Nina

Det var min stora favorit förut, då jag var vegetarian. Jag säger bara aldrig igen! I fortsättningen ger jag min kropp bra och nyttig mat som den mår bra av och jag kan definitivt inte räkna med quorn bland "nyttig" mat.

2008-08-10 @ 15:11:52
Postat av: Cornelia

Nina: Nähä varför inte det? :S

2008-08-10 @ 15:18:00
URL: http://annacornelia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0