Never enough?

Ibland känner jag att allt jag gör inte är bra nog. Äter jag, så är det fel mat. Svälter jag är det också fel. Liksom, när jag väl anstränger mig och äter, ja då är det något fel på brödet jag äter, eller att det inte är tillräckligt med fett, och för lite kalorier, och var är kolhydraterna?! SHIT förfaan. Ibland känner jag bara att äh, skitsamma om jag äter eller inte, det är ju aldrig tillräckligt bra ändå hur jag än gör!! Folk klagar ju ändå. Till och med MER när jag ÄTER! "Men DEET brödet, DEET kan du INTE äta. Det är din sjukdom som vill ha det brödet för att där är lite kalorier". Alltså, what the fuck?! Måste man gå och äta allt som innehåller så jävla mycket kalorier, för att ses som frisk i huvudet?! Måste man äta vitt bröd, älska pizza och ha två ton smör på mackorna för att anses som frisk i huvudet?! Jag blir så jävla förtvivlad. Frustrerad. Tycker jag om mörkt bröd, avokado på mackorna, sushi istället för pizza. Vad har det med min friskhet att göra?! Det har väl för fan att göra med vad jag tycker om och inte tycker om. Det är klart att många går efter "så lite kalorier som möjligt", men om jag nu skulle gjort det. Varför äter jag då avokado, som innehåller mycket kalorier och fett?! JOOOO för att jag tycker det är GOOOTT! Och jag tror fanimej att det är avundsjuka det handlar om ibland. Att vissa också vill äta nyttigt och bra mat, men inte riktigt kan ta det steget.
Vad är det för fel med att ge kroppen det den BEHÖVER?! Istället för flottiga pizzor, godis och annat näringsfattigt skit.

Hoppsan hejsan. Utbrott såhär på söndagskvällen. Men det är faktiskt grymt störigt. Jag blir bara ÄNNU mer fixerad och störd i huvudet om jag ska äta så fruktansvärt perfekt hela tiden.

Nu får jag väl en och annan skitkommentar tillbaka, don't know. "Du är sjuk Cornelia". JAAAAAAAA, men jag VET när det är min sjukdom som talar, när det är den som spökar. Jesus, jag har haft anorexi i 6 jävla år och jag känner mig själv bäst. Tro det eller ej.

Kommentarer
Postat av: Louise

Jag mår sjukt dåligt idag och vill bara skrika och få ett vredesutbrott... Det är ingen lätt jävla sjukdom vi kämpar med :/

2008-04-06 @ 18:59:34
URL: http://louisekarin.blogg.se
Postat av: Malin Liljendahl

Bra inlägg!

2008-04-06 @ 19:03:17
URL: http://majoli.blogg.se
Postat av: Victoria

So true.. du är ju skitbra som äter nyttiga grejjer ! det är bara att stå på dig. Det är INGET fel i att käka nyttigt! håller bara med dig.

2008-04-06 @ 19:06:01
URL: http://victoria---h.blogspot.com
Postat av: Nina

Jag har följt din blogg ett tag, och måste bara få säga en sak: Du ska vara stolt över hur långt du kommit och vilket föredöme du är för andra. Skit i vad andra tycker, för DU ÄR BRA!

2008-04-06 @ 19:07:54
Postat av: Malin

Du har så rätt så! Jag håller med dig till 100 procent. Du gör så gott du kan och det är det som räknas.Man måste jämföra med vad du åt tidigare, inte med vad andra äter. Du är bra du cornelia!

2008-04-06 @ 19:30:59
URL: http://maaalinnystrom.tjejsajten.se
Postat av: malin

jag är en av dom som inte tagit steget och ätit nyttigt! och nu står jag här, överviktig. Du har ju kommit skit långt och äter precis så som man ska göra! Vattnas i munnen när jag ser dina bilder på lunch och middagar=)

2008-04-06 @ 19:41:16
URL: http://svmalin.blogg.se
Postat av: MiniJossan

Min kompis och jag ska till Asien i Januari och sen resa runt lite. Vi kanske är där samtidigt:-)

2008-04-06 @ 20:09:03
URL: http://minijossan.blogg.se
Postat av: MiniJossan

Känner igen mig väldigt mycket i ditt inlägg. Jag äter också väldigt nyttigt och det är för att jag tycker att det är gott. Hatar när man ska äta för att "bevisa något". Varför ska inte du ta en kaka? Jag kanske inte är sugen? Sen tror jag inte alltid att det är bästa medicinen om man har lidit av ätstörningar att börja äta massa onyttigheter - eftersom det kan leda till "ångest" eller att det känns jobbigt...

2008-04-06 @ 20:11:25
URL: http://minijossan.blogg.se
Postat av: anna

men vafan advokado påmackorna oooooooh va mycke kalorier?
ursäkta men i smör ellerbecel eller lätta ja vafan det är ju mer i det.

jag tror du har lärt in dig anorexiavanorna om vad du tycker är gott och blabla.
det är bara dedu är uperduper nyttig.
Det är kanske de man reagera på?
husmanskost är egentligen de man bruka rekommendera för nån som behöver gå upp i vikt.

2008-04-06 @ 20:33:30
Postat av: Thepreciousgirl

anna: Är du dietist eller? Det låter som att du tror dig veta så jävla mycket. Jag har däremot träffat sjukt många dietister de senaste åren och de rekomenderar fan heller bara "husmanskost". Som om att jag skulle sitta och äta en avokadomacka om jag inte tycker om det? Vafan det DU om det? Jag älskade avokado även när jag var frisk.

Kom inte här och tro dig veta allt, och vad som är bäst för mig. Hade jag följt mina som du kallar "anorexiavanor" så hade jag inte ätit ETT JÄVLA SKIT.

Punkt.

2008-04-06 @ 20:58:59
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Fanny

och jag vill resa med dig NUUUU

2008-04-06 @ 21:03:42
URL: http://beautifulflower.blogg.se
Postat av: Julia

Jag håller med. Om man tackar nej till kakor och bullar så måste man nästan förklara varför. Jag gilar inte kakor somär för mycket sockriga, bullar med pärlsocker och föredrar sushi lååångt före pizza. Bara för att andra tycker onyttigt är gott behöver man ju inte göra det. Jag gillar mat som är nyttig och då äter jag det. Dessutom är det bätttre att ta en god frukt istället för ngt onyttigt. DU har helt rätt man vet när man inte vill ha och när det är ens tankar som inte vill ha. Stå på dig och sköt om dig!!

2008-04-06 @ 21:07:30
URL: http://ibebeautiful.blogg.se
Postat av: Malin

Man lever som bäst när man äter nytttigt och är hälsosam o lagom med motion :-) det skadar aldrig. Gillar dig grymt som står på dig när andra lägger fula komentarer åt dig. Men som sagt jag tror det handlar om avensjuka för just du kan äta nyttigt och sunt och motionerar och mår bra av det trots din sjukdom som håller kvar i dina tankar. Men jag vet hur dte är hade anorexia 2 år innan och man vet vad som är bäst för en själv:-) Man ser så mkt mer när man äter sunt o rör sig än o svälta och sånt :-) lycka till!

2008-04-06 @ 21:09:57
URL: http://lightinmysoul.blogg.se
Postat av: Cissi

Ta inte illa upp nu men jag har tänkt på en sak! Så fort du får kritik blir du helt galen och svarar fruktansvärt otrevligt. Jag tror ingen vill dig något illa eller vet bättre men du har ju en öppen blogg och får då räkna med att bli kritiserad. Det är som om du måste ha rätt och göra allting rätt!
Du kämpar på jätte bar det är inte de och jag tycker om din blogg. Tänkte bara att du kanske ska fundera över innan du motatackerar den som kritiserar!

2008-04-06 @ 23:40:18
URL: http://cissilagrell.blogg.se
Postat av: Cissi

Ta inte illa upp nu men jag har tänkt på en sak! Så fort du får kritik blir du helt galen och svarar fruktansvärt otrevligt. Jag tror ingen vill dig något illa eller vet bättre men du har ju en öppen blogg och får då räkna med att bli kritiserad. Det är som om du måste ha rätt och göra allting rätt!
Du kämpar på jätte bar det är inte de och jag tycker om din blogg. Tänkte bara att du kanske ska fundera över innan du motatackerar den som kritiserar!

2008-04-06 @ 23:41:31
URL: http://cissilagrell.blogg.se
Postat av: sarah

jag försökte kommentera men det bara försvann så jag lackade och skrev ett inlägg i min blogg ist. läs om du har lust:) Puss

2008-04-06 @ 23:57:58
URL: http://sarahlillemor.blogg.se
Postat av: Nadja

Jag antar att du blev arg utav det jag skrev. Och att du gjorde det kanske betyder att du tar åt dig? Jag vet inte. Och förlåt, jag menade inte att det var sjukdomen som styrde dig, kanske uppfattades så. Klart man skall äta nyttigt, det är inget fel på det! Men när man är i din situation är det viktigaste att nå en
hälsosam vikt och gå få tiillbaka med mensen. Detär viktigare än att äta vad som anses vara nyttigt. När man sedan är normal kan man äta hur nyttigt som helst! Det var det jag menade! Att du inte fått din mens ännu tyder ju bara på att du inte äter rätt, och måste förbättra? Jag vill inte vara dum, jag har med haft anorexia och säger inte att det är lätt! Men om du h aft det i 6 år som du ofta anmärker på, vet du tydligen inte vad som är bäst för dig själv. Kram, blir inte arg nu! Jag vill bara väl

2008-04-07 @ 00:18:20
Postat av: Sanna.

Alltså, så som du äter idag äter många jag känner. Visst äter de mer men de har inte anorexia. Och det är väl ändå bättre med några färre kalorier än vad du behöver än inga?

2008-04-07 @ 06:45:17
URL: http://unbeautiful.blogg.se
Postat av: Jujja

Hej! Jag har följt din blogg ett tag, och kan inte hjälpa att jag blir lite ledsen efter att läsa detta inlägg. Jag har själv haft anorexi och är idag frisk anorektiker - om man nu kan säga så.
Detta med att äta exempelvis bröd med väldigt få kalorier och exempelvis avocado istället för någonting annat kan visserligen vara väldigt gott - men att säga att det är din friska sida som väljer det är inte riktigt rätt. Du blir så extremt irriterad och arg när folk säger sådanthär till dig via kommentarerna; men det är ju bara för att hjälpa dig. Jag blir så ledsen när jag läste detta inlägg just för att jag gjorde PRECIS likadant. Valde varor med få kalorier osv- och tillslut var det en självklarhet. Man gjorde det bara för att man alltid gjort det.

Och detta med att inte äta pizza och godis - ingen kan ju tvinga dig att tycka om dessa, men även här känner jag igen mig lite för mycket. Jag slog bort tankarna om att jag var sugen på godis och hävdade att: "Nej godis är inte gott". Och när jag äntligen tog det stora steget att börja äta godis igen (på min 18-årsdag) mådde jag så bra.

Hoppas att du inte blir pissed off när du läser detta. Jag vill dig bara väl.

2008-04-07 @ 07:19:50
Postat av: Thepreciousgirl

Jujja: Ni har helt missuppfattat!!! Jag äter aldrig det mest kalorifattiga brödet. Jag äter bröd efter SMAK och TYCKE. Jag åt EN skiva kalorifattigt bröd igår, och det blev ett jäkla liv.
Jag bakar typ alltid mina egna bröd. Och har inte en ANING om vad de innehåller.

Det ÄR min FRISKA sida som VÄLJER det. Hade min SJUKA sida valt, då hade jag inte ätit något. Eller så hade jag ätit knäckebröd med sallad på.

Ja jag blir irriterad när folk tror allt jag gör och äter är anorektiskt. Bara för att bröder är kalorisnålt, eller nyttigt. Klart jag blir störd när inget jag gör är good enough!

Det är en sak att vilja en väl, och att kritisera en person vid allt den gör. Sjukdomen har inte med kalorisnålt bröd att göra. Jag tog en macka, som råkade ha lite kalorier i sig. Och då anses jag som sjuk. Kan du förstå frustrationen?

2008-04-07 @ 07:27:23
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Jujja

Självklart
förstår jag frustrationen, och när jag skriver till dig så syftar jag inte på EN macka utan på hur jobbigt du verkar ha det HELA tiden.
Jag syftar inte på en macka. Det hoppas jag att du förstår.

I vilket fall som helst vill jag som sagt bara väl - men det är ju helt upp till dig om du vill ta åt dig eller inte.

2008-04-07 @ 07:55:22
Postat av: Thepreciousgirl

Jujja: Jag förstår att du vill väl :) Men vissa andra vill inte det.
Men tack :)

2008-04-07 @ 08:23:50
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: kristine

du kanske följer sjukdomen på ett annat sätt nu, kalorisnålt är hembakat.
du vill ju inte dö, därför äter du, men du kanske inte vågar riktigt än på dig allt i matväg? alltså du kanske följer sjukdomen men inte riktigt på samma sätt.

om du inte tänker kalorisnålt om du tänker så rätt, varför är du inte vid normalvikt då? och varför är inte din kropp i balans än?

jag försöke inte attackera dig. bara ge dig en insikt från annat håll.

2008-04-07 @ 15:38:43
Postat av: Thepreciousgirl

kristine: Nej det finns mycket i matväg jag inte klarar av utan ångest. Men det är något jag försöker jobba med. Speciellt mat som jag verkligen behöver, som ordentliga middagar och sånt.
Min kropp är inte i balans eftersom jag fortfarande äter för liten mängd mat. Plus att det tar otroligt lång tid för kroppen att reparera efter en lång tids sjukdom, det har min behandlare sagt iaf. Det kan ta upp till 1 år tills mensen kommer från och med man är normalviktig/äter tillräckligt så att kroppen ska palla.

Vad menar du med att "kalorisnålt är hembakat". Det beror väl på VAD man bakar? :P

2008-04-07 @ 15:52:11
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Roxanna

Jag håller med dig till 110% och det är absolut inge fel med att föredra nyttig mat, det är ju sjukt bra! Jag älskar själv nyttig mat och föredrar ofta det framför näringsfattig fettig mat!

2008-04-07 @ 17:44:12
URL: http://Roxiee.blogg.se
Postat av: kristine

men de är bra re, kämpa på!
vill bara säga det för ditt bästa.. eftersom du är 10 eller 20, tänk på att hur jobbigt de än är, vet du kämpar, men låt inte tillfrisknadet ta för lång tid, asså fysiskt, för du måste ju ha små cornelior i framtiden^^:)

jo bakar man scones är de ju en sak:P
men jag hörde av en tjej och andra att hemlagat är mindre eftersom det inte är omättat ffett och allt möjligt, ioförsig kanske det är bra!
men det kan ju bli lite omständigt och baka hela tiden, ich om man gör det för och spara in på kcal eller om de är nu de man gör.

men som sagt de är bara vad jag hört från andra.

kram

2008-04-07 @ 17:59:47
Postat av: linda

okej.. avokado har inte fett och skit i sig. det är det mest vitaminrika och nyttigaste frukten man kan äta? väl? eller? så har jag alltid fått höra iallafall.. är det verkligen sant? är avokado onyttigt!? förklara för mig, för jag vill verkligen veta.

2008-04-07 @ 22:12:45
URL: http://lindapatriciaa.blogg.se
Postat av: Emelie

Om du tycker att det är så jobbigt att bli kritiserad hela tiden, varför utsätter du dig för det?
Varför skriva om din sjukdom och din mat på internet så alla kan läsa om det?
Folk har alltid något och klaga på, tål du inte kritiken om ditt utseende eller dina matvanor varför utsätter du dig för detta?
Big fan av din stil by the way!

2008-04-07 @ 22:36:52
Postat av: cecilia

Jag gjorde ett snabbt inhopp på din blogg via artikeln i AB. Jag är själv gammal anorektiker, riktig dålig, och jag känner igen det du skriver så väl. Och ilskan. Så länge du tänker så mycket på det är det din sjuka sida som styr. No offence. Jag hoppas verkligen att du blir bra.
/C

2008-04-22 @ 19:06:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0