Måndag 7 April

Suck. Jobbar hela dagen idag. Åh vad jag inte vill det! Känner bara för att ligga under täcket hela dagen och slippa bry mig om något. Orkar inte oroa mig över allt hela tiden. Att allt jag gör ska vara så förbannat perfekt. Maten, jobbet, utseendet... you name it. Jag har blivit en sån perfektionist. Allt ska vara rent och snyggt, jag ska vara snygg i håret, maten ska vara tillräckligt bra och mitt jobb måste jag göra perfekt, utan fel. Blöh, orka?!

Vill bara vara operfekt en dag.

Minns när jag gick hemma hela dagarna. När jag inte jobbade och inte gick i skolan. När jag var hemma och mådde enbart dåligt över min sjukdom. Vad gjorde jag om dagarna? Åt. Tog någon promenad, såg på tv, läste lite. Inget annat. Jag hade inga vänner heller. Nä de försvann när jag slutade skolan. När de fick reda på att jag var sjuk. Kunde inte ringa någon om jag mådde dåligt. Bara mamma, eller min behandlare. De jag litar på.
Plötsligt fick jag ett jobb, mitt liv förändrades en aning. I alla fall vardagen. Jag fick något att göra och jag började tjäna mina egna pengar. Skönt, men mitt i allt tappade jag bort mig själv. Igen. Jag får ingenting att gå ihop längre. Folk stör sig på mig när jag umgås med min familj. Men är det egentligen så konstigt, när det är min familj som stannat hos mig när jag varit sjuk!! Det är min familj som stått ut med mig, det är dom jag kan prata med när jag mår dåligt, utan att de lämnar min sida.
Jag är liksom inte en sån som går ut och festa vareviga helg. Men måste man det? För att vara normal? Och vad i helvete är en normal människa? Vill jag hellre ha en filmkväll istället för att gå ut och supa, låååt mig?! Utan att säga "det är tragiskt hur inne du är i din sjukdom, festar du aldrig?"

Okej. Så om jag går ut och festar, äter pizza och dricker mig medvetslös, är jag frisk då? Skadar jag inte mig själv då? Är jag inte ett psykfall då?
Men.

Är det inte ett självskadebeteende att dricka ihjäl sig, festa för mycket, röka och äta näringsfattig skitmat?!

Måste gå nu. Hörs väl vid lunchtid. Pusshej!


__________


Jag bryr mig inte om andra tycker om att leva så. Jag pratar bara om mig själv. Vill man, trivs man och tycker om att leva så, så varsågod =)

Kommentarer
Postat av: Louise

Jag gick bara hemma ett jäkla tag också. Jobbigt, och som du säger så försvann de flesta vänner. Och nej, festa måste man inte. Jag mår inte bra av det om jag gör det för ofta! Men det kan vara kul då och då, men då ska det vara med rätt människor, om du förstår?

Ha en fin dag

2008-04-07 @ 07:39:59
URL: http://louisekarin.blogg.se
Postat av: Tigrisenemmis

jag är helt med dig. det är JÄTTEtråkigt att festa varje helg. Jag festar kanske 1 gång i månaden, ibland inte ens det. Puss och kram, hoppas dagen vänder för dig ;)

2008-04-07 @ 07:54:46
URL: http://tigrisenemmis.blogg.se
Postat av: Josse

skulle det vara en sjukdom att äta näringsfattig mat? det är väl något man unnar sig själv ibland och sen om man är full så är man. inte så att man ligger och har ångest över vad man åt kvällen innan (om man nu är en fullt frisk människa menar jag). konstigt resonemang på den punkten men annars håller jag med dig, att dricka ska inte vara något tvång och när man har problem eller mår dålig över något så är det lätt att man vänder sig till alkoholen för att då försvinner allt. det är ju jättebra att du inte har gjort det. att du väljer istället att umgås med din familj och se någon bra film istället låter fullkomligt logiskt i mina öron. du är 1 år yngre än mig och att hålla på o festa tills man spyr kanske var kul när vi var 13 men någon gång är det dags att växa upp och lära sig att prioritera andra saker och upptäcka vad man egentligen tycker är kul.

2008-04-07 @ 09:52:10
URL: http://Juicephine.blogspot.com
Postat av: Carro

Det är ju upp till var och en vad man vill göra med sina liv. Det är DU som bestämmer vad du vill göra med din tid och vilka du vill spendera den med. Men du motsäger ju dig lite själv när du "nedvärderar" andras livsval också ..
Hoppas det går bra att jobba idag och att du får en bra vecka ! :)

2008-04-07 @ 09:57:26
URL: http://acmd.blogg.se
Postat av: Emmah

håller med dig om det du skrev längst ner, du ska inte bry dig om vad andra tycker, det är ditt liv och du lever det i den mån du vill och kan :)

2008-04-07 @ 11:16:30
URL: http://emach.blogg.se
Postat av: pasia

åh jag håller fullständigt med, jag är heller inte sån som festar ständigt, vill jag festa gör jag det när jag har lust eller har något att fira.

Vilken knäpp värld vi lever i, när man anses som onormal om man inte festar 3 ggr i veckan.

2008-04-07 @ 11:39:35
URL: http://pasia.webblogg.se/
Postat av: Carro

man kan inte ändra hela sitt liv på en dag.
en del tror att det är så jävla enkelt, bara för att
de aldrig har varit med om något liknande.
och huvudsaken är att man känner själv att man gör
framsteg, och att man tillåter sig själv att falla
ibland.
kämpa på, du verkar vara så klok!

2008-04-07 @ 11:50:32
URL: http://www.nogg.se/theresnoyou
Postat av: Linda

Det är ju ingen som har sagt att du ska att dricka ihjäl dig, festa för mycket, röka och äta näringsfattig skitmat? Men man kanske skulle få det lite roligare om man gick ut ibland, drack måttligt, kunde unna sig själv en pizza någon gång i månaden och var med sina kompisar. Det gör ju vardagen lite roligare? eller hur :)

2008-04-07 @ 15:02:12
Postat av: Thepreciousgirl

Linda: Inte ordagrannt, men ibland känns det som att det är vad folk anser vara normalt.
Jag umgås med vänner. Det gör jag! Men jag super inte och festar inte varje helg, och jag tycker som sagt bättre om att umgås på ett "annat sätt". Men det tycker tydligen många är otroligt konstigt, och jag har till och med fått höra att jag "är inne i min anorexi" för att jag tycker det är mysigt att umgås med min familj ibland. Huh? Liksom va? :P
Hoppas du fattar :P

2008-04-07 @ 15:07:10
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Maria

jag h¨åller fullständigt med dig! Varför ska man egentligen supa eller röka? vad är meningen? Förutom att man lever kortare och att man nästan säkert har ng sjukdom när man är över 60 år...
Jag har också hällre film eller tjej kvällar med mina kompisar. Det är verligen knäppt vilket samhälle vi lever i! Festar man inte ofta så tas men som en tönt eller liknande, det kanske inte har med det att göra..

Föresten, läser din blogg dagligen, du skriver verkligen ärligt och det är bra. Kämpa på!

2008-04-07 @ 16:30:27
URL: http://maaariasegna.blogg.se
Postat av: Elin

Jag har läst igenom massor på din blogg, och blir så berörd av allt som står. Jag önskar dig all lycka i framtiden!

2008-04-07 @ 17:15:01
URL: http://dareling.blogg.se
Postat av: Fanny

Man ska inte lyssna så mycket på andra =)

2008-04-08 @ 02:43:26
URL: http://www.fannysworld.blogg.se
Postat av: cherrygirl

hej.
jag läste din sida förut på ungdomar.se el. vad den heter. brukade följa dig då, var nämligen också sjuk i anorexi. har blivit frisk och lyckades gå ut gymnasiet med bra betyg. vill bara säga att jag blir så himla glad av att läsa att du har det bättre. go for it girl

2008-04-08 @ 11:51:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0