Föreläsningen om ätstörningar

Jag blev lite besviken faktiskt. Det var mest fakta och så kring anorexia, bulimi och andra ätstörningar. Sånt jag redan visste... så det var lite tråkigt. Blev lite irriterad för nån sak hon sa också, som t.ex att "alla ni se som är runt 20 år och är ute och tar en powerwalk har problem"... hmm. Det lät rätt dumt. Visst att tvångsmässigt tränande inte är hälsosamt, men så fort man tränar är det inte tvång (för de flesta).

Vi gick under pausen. Pallade inte sitta där mer... där var mest vuxna också, och jag såg EN man. Det de skulle prata om efter pausen var om behandlingen på IDUN inne i malmö. Men ja, jag vet ju det mesta eftersom jag varit där på de tre bedömningssamtalen för nått år sen.

Ni som läser min blogg och går någon slags behandling, vad för behandling är det? Hjälper den er? Dagvård, öppenvård eller sluten vård?

Nej nu ska jag ta en dusch och sen se top model 9!
Puss o kram!

Och förresten! Skitkul att läsa om era favoritglassar. Otroligt så många olika sorter det finns!

Kommentarer
Postat av: Plupp

Jag är i slutet på dagvårdsprogram främst inriktad för anorektiker men det känns som att det är alldeles för lite stöd för att jag ska kunna bli helt bra. Tror inte det endast beror på att jag är bulimiker men kanske lite. Gamla spår är ju så mycket skönare att gå i. kram / P

2008-04-16 @ 20:39:01
URL: http://www.metrobloggen.se/plupp
Postat av: Milla

Hej! LIte regn har aldrig dödat någon :-D
Sen har inte den "riktiga" regnperioden börjat, den startar i augusti. Så förhoppningsvis bara mycket sol:-) Kram & tack för kommentaren.

2008-04-16 @ 20:41:22
URL: http://absofukingmilla.blogg.se
Postat av: Emhi

Hej Cornelia! Jag blir så ledsen när jag läser din blogg, samtidigt som jag blir så glad av att höra hur du kämpar för att besegra din sjukdom.

Jag blir arg när jag läser att dina klasspolare, övr. vänner slutade umgås med dig på grund av att din situation. Fördjävligt! Sedan känns det skönt att veta att du iaf har Fanny =D

Det är jättekul att läsa din blogg, om vad du lagar för mat etc. Det är mycket peppande! Själv är jag jättedåligt på att laga mat!

Det är också så himla mysigt att läsa om hur bra det är mellan dig och din mamma. Min föräldrar skiljdes också, och jag har aldrig kunnat förlåta vad pappa gjorde mot vår familj, men... jag har ju ett bra förhållande gementemot min mamma sen har jag ju alla mina syskon också.

Hur som helst, så kommer jag säkerligen följa upp din blogg och skriva lite inlägg då och då =D Så vi hörs!

/Emhi

2008-04-16 @ 20:45:39
Postat av: Anna

Jag har varit inlagd på sluten avdelning, öppen och gått på dagvård, ätträning, jag har nog provat de mesta...
Men nu klarar jag mig på att gå på samtal...

Men för att verkligen klara sig ur de till en början tror jag på att sluten vård faktist är de bästa...

2008-04-16 @ 20:53:11
URL: http://annapannalarsson.blogg.se
Postat av: joj

Hm, jag vet inte vad man ska kalla mitt eftersom de aldrig sagt vad det är, men jag antar att det är det som kallas öppenvård. Hade dock hot om att bli inlagd i början.. det hjälpte mig att komma igång lite, för det ville jag inte ;)

Min behandling har hjälpt mig enormt mycket. Jag är inte frisk än, men det känns som om jag närmar mig mer och mer. Har en läkare som jag träffar 1 gång/månad, en dietist som jag först träffade 1 gång/veckan men numera 1 gång/månad, en musikterapeut som jag träffar varannan vecka samt en diskussionsrgupp med andra sjuka tjejer (samt en psykolog och en sjuksköterska) som jag träffar en gång i veckan. Dessa tjejer har också blivit mina kompisar nu, då mina andra tjejkompisar (inte killkompisarna konstigt nog) dragit sig undan. Innan jag fick träffa dietisten träffade jag också en sjuksköterska som fixade med vägning, gav mig matschema och som jag gick igenom vad jag ätit med.

Det här blev ju väldigt långt. Men som du ser så har jag jobbat väldigt intensivt, och det tror jag att det är bra att göra. Även om man blir helt slut i huvudet av det ibland, så har man ju alltid någon man ska träffa och kan prata med om man mår dåligt ;) Kram!

2008-04-16 @ 21:04:28
URL: http://yamkela.blogg.se
Postat av: isa

öppenvård som inte funkar så bra..
får även hot då och då om slutenvård :/

2008-04-16 @ 21:35:01
URL: http://metrobloggen.se/isan
Postat av: Thepreciousgirl

Emhi: Åh vad fint skrivet :) Tack! Hoppas verkligen du återkommer till min blogg, hihi ;) Kram!

2008-04-16 @ 21:46:09
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Louise

Sov så gott tjejen!

2008-04-16 @ 21:53:42
URL: http://louisekarin.blogg.se
Postat av: Åse

jag går på dagvård sedan tre dagar tillbaka så jag kan tyvärr inte säga så mycket om det är bra eller dåligt riktigt än.. det är mest skitjobbigt.. men de som gått där ett tag tycker det är jättebra, så jag hoppas det blir bättre om någon vecka eller så..
har ju gått på öppenvård med samtal, sjukgymnastik, dietist, ätträning mm i 2 år men det har inte hjälpt mig särskilt mycket.. det enda som var till hjälp för mig var att mina föräldrar bevakade mig. sen har jag varit inlagd på en psykiatrisk klinik också men det var det sämsta jag gjort i behandlingsväg..
det finns så många olika behandlingsformer, och alla passar ju inte alla. det är väldigt individuellt. känn efter vad DU behöver hjälp med. är det mängderna mat? regelbundenhet? eller bara känslomässigt?
kram!

2008-04-16 @ 21:57:45
URL: http://aasemaja.blogg.se
Postat av: Mikaela

Jag har varit på öppenvård, och det har hjälpt mig jättemycket! Bara för ett halv år sedan var jag jättesjuk och vägde under 40 kg! Idag har jag ett BMI på 19 och mår hur bra som helst!Jag har jobbat väldigt mycket utanför "vården" om man kan säga så, utmanat mig själv, testat det förbjudna osv :)

2008-04-16 @ 22:10:21
URL: http://mymica.blogg.se/iheartgreen/
Postat av: jos

istället för inläggning: 9 veckor hemma med förälder, samtal på klinik 1-2 ggr per vecka, matschema...
det har funkat relativt bra, men jag tror att vi alla får ett par bakslag på vägen mot det friska.

Cornelia, du inspirerar och är en förebild. Läser din blogg varje dag :) Kramar

2008-04-16 @ 22:15:41
Postat av: alex

jag går på idun, dom e suveräna

2008-04-16 @ 22:22:48
Postat av: karin

kämpa vidare :) hoppas det nya stället är bra. KRAM

2008-04-16 @ 22:38:17
URL: http://bubbelsoda.blogg.se
Postat av: Ellinor

svar: hoppas du inte tränar sjukt mycket och inte med tvång. blir orolig i så fall. men klart att ingen kan tvinga dig att sluta. de kan ju inte ta till våld direkt. Du skulle vara precis lika vacker om du gick upp några kilon. säkert vackrare. men vet att det inte är lätt att inse själv. jag vet att du kämpar och man kan inte bli frisk i en handvändning. det tar tid. hoppas det går bra med mellanmålen i morgon. kram

2008-04-16 @ 23:27:37
URL: http://www.ellinorss.blogg.se
Postat av: stars in heaven

Jag går på öppenvård. Har gått på intensivveckor, vilket innebär information om kroppen äta tillsammans osv, samtalsgrupp och kroppskännedom.

2008-04-16 @ 23:45:26
URL: http://tessiiie88.blogg.se/
Postat av: Salo

Förra året skulle jag gå på dagvård på SCÄ, innan förslog dom att bara äta lunch varje vardag hos dom.
Jag tvekade väldigt mycket eftersom jag var bulimiker och jag skulle få gå med ett gäng anorektiker pga min ålder. Jag var så pass paranoid då och jämförde mig väldigt mycket, att jag kände att jag skulle bli sämre av att gå med ett gäng anorektiker, även om grunden är att fokusera på sig själv.
Det verkade ändå lite roligt, de åt, höll på med olika estetiska grejer som att sy, spela musik, hålla på med lera och måla.
Men... det där var inget för mig. Jag tyckte inte de hade hjälpt mig nått sen jag började besöka dom (då var jag anorektiker).
Så jag kapade kontakten med dom till sommare förra året och beslöt mig för att ta tag i allt i egna händer.
Jag gick solo och bad mamma och alla andra att sluta kommentera och bry sig om mitt ätbetende.
Det har gått upp och ner, men jag har tillslut efter snart ett år blivit en av de få procent som blir HELT friska från ätstörningen :)

Jag tycker du ska gå efter din instinkt, känner du att dagvård skulle hjälpa dig, börja på det då.
Men känner du som jag kände, att du kan ta hand och hjälpa dig själv bättre än nån annan, gör det.
Det är mitt tips.

2008-04-17 @ 07:33:25
URL: http://isabelsalos.blogg.se
Postat av: Erica

jag går på intervallinläggningg i mora 5 dagar / månad. Det är jättebra, man lär sig mycket näringslära och att äta bra och få en hög förbränning men ändå hålla sig smal! Målet är att man själv ska bli nöjd och kroppen ska fungera! MHE-kliniken heter det. något jag kan rekomendera! :)

2008-04-17 @ 10:17:44
Postat av: viktoria

Jag går på Mhekliniken i Mora. De är verkligen någonting jag rekomenderar. Man lär sig jätte mycket om sig själv, sin kropp och målet är att bli normalt smal och trivas som de :) De är kanon bra! Bara att fråga om du vill veta nåt. kämpa på. kramar!

2008-04-17 @ 10:52:14
URL: http://www.viktoriab.bloggagratis.se
Postat av: Annika

Går på öppnvård på Äs-teamet hos BUP. Har hjälpt mig en bit på vägen, har lyckats gå upp tillräckligt i vikt för att inte hotas av inläggning men jag börjar tvivla på att det är tillräcklig hjälp för att jag ska bli helt bra.
Kram!

2008-04-17 @ 13:00:58
URL: http://annikaedvardsson.blogg.se
Postat av: amelie

går på idun i malmö. blir nog dagvård där om någon månad.

2008-04-17 @ 13:07:40
Postat av: Magda

jag går öppenvård på bup har tidigare varit inlagd på scä vilket jag tyckte var värdelöst man koncentrerade sig bara på vikten och sedan gick jag en vecka i intervallbehnadling men hopapde av efter att jag blev tvingad att äta godis. jag trivs verklgien med öppenvården från bup de ger en mycket stöd och behandlar mer min personlighet än min vikt.

2008-04-17 @ 14:01:21
URL: http://killmissamerica.blogg.se
Postat av: Hanna

Hej! Har läst din blogg ett tag.. och jag kan bara säga att jag vet och förstår hur du känner dig! Jag har gått på öppenvård sedan 1 1/2 år tillbaka.. men kurator, dietist och sjukgymnast. Nu kan jag äntligen släppa biten med maten, alltså jag behöver inte träffa min dietist så ofta (1 gng/månad). Jag träffar min kurator 1 gng varannan vecka. MIn sjukgymnast som hjälper mig med kroppsuppfattning är en utav de bästa behandlingar jag fått hittills.. Be om det där du går! Kram Hanna =)

2008-04-17 @ 14:05:46
URL: http://hannalihannala.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag är på slutenvård i Varberg på capio anorexicenter.

Här jobbar man varje dag med samtal och regelbundna måltider. Än så länge har det gått hyftsat, men har dock bara varit här i några veckor hittills.

2008-04-17 @ 14:09:18
Postat av: daniella

åh, har läst igenom alla dina inlägg i den här kategorien. Ville bara säga Käääääämpa på och bajs på alla som tkr negativt! bara kämpa och du kommer klara det :)!!!

kram, daniella

2008-04-20 @ 10:57:23
URL: http://www.STYLEbyAM.blogg.se
Postat av: linda

jag går på öppen behandling, hos psykoterapeut näringsterpaeut läkaren och skall nu snart till en psykiater.. det är jobbigt, men stängd vård är säkert ännu jobbigare "/ eller int vet jag

2008-04-21 @ 16:47:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0