Minutes of deep thoughts

Det känns inte som jag skrivit mina känslor och funderingar här i bloggen på länge. Förmodligen för att jag är rädd för dumma kommentarer. Jag vet att man inte ska bry sig, men det gör jag ju. Jag är känslig. Sårbar. Det är så jävla lätt att stampa på mig att det är löjligt. Egentligen vet jag att det inte är jag som är feg, det är dom som sitter bakom sina datorer och kallar sig anonyma. Och vad har jag gjort för fel egentligen? Har jag sårat någon? Varit taskig? Nä, jag sitter här och delar med mig av mitt liv. Mina känslor och en sjukdom som länge följt mig. Även ifall det har gått lång tid så har ingen rätt att trampa på mig och kalla mig jävla anorexibarn eller att jag borde ta mig i kragen och bli frisk nån gång. Jag bara önskar att ni som tycker det skulle våga träffa mig och säga det till mig medan ni ser mig i ögonen.

Jag kommer fortsätta skriva om min kamp. Dels för att det hjälper mig själv och dels för att det hjälper andra att känna sig mindre ensamma.

Sist jag var på Idun blev jag riktigt ledsen, men jag visade det inte. Jag sa bara "okej" och gick hem. Som jag skrivit innan bad jag om mer hjälp för någon månad sen, men de sa att det inte gick. Nu i tisdags sa min behandlare till mig att om jag har 6 bra dagar tills nästa vecka får jag ETT extra samtal veckan därpå. Och 6 bra dagar är detsamma som 6 perfekta dagar, utan några som helst misstag. Maten ska vara komplett näringsmässigt, normala portioner, det får aldrig gå mer än 3-4 timmar mellan måltiderna, det ska vara smör på alla mackor, inga lightprodukter... listan kan göras ännu längre. Och jag har inte ens haft EN sådan dag sen jag började på Idun. Nu begär hon att jag ska ha 6 sådana på 1 vecka.

Jag har inte riktigt vågat säga min åsikt om detta, eftersom jag är rädd att vartenda ord som kommer ur min mun ska ses som sjukt. Allt jag säger vänder och vrider dom till ett sjukt beteende. Det är bara att nicka och säga "okej". Därför frågade jag min mamma när jag kom hem vad hon tyckte om detta. Hon tyckte det lät helt absurt. Att sätta lite press på en är bra tycker mamma, men att begära att jag ska klara 6 dagar för att få ett extra samtal är inte okej. Mamma tycker att det hela är konstigt eftersom jag bett om mer hjälp för att jag faktiskt inte klarar att fixa några bra dagar.

Så vad gör jag nu? Jo jag kämpar som satan för att få åtminstone en bra dag. Hur går det då? Behöver jag ens svara...? Jag är inte perfekt, och jag känner mig bara ännu mer misslyckad när jag gång på gång inser att jag haft ännu en dålig dag. "Jag klarar ju ingenting, jag kan ju lika bra ge upp". Så känns det. Men det är heller inte det jag vill. Jag vill inte ge upp! Jag vill ha mer hjälp för att hålla motivationen uppe. Två samtal i veckan är vad jag bett om. Alltså 45+45 minuter i veckan.
Blä, jag vet inte. Kände bara att jag var tvungen att skriva av mig detta. Jag borde kanske börja på stället som jag gick på allra först? Där fick jag så sjukt bra hjälp. Gick upp 8 kilo och åt superbra. Sen slutade tyvärr min behandlare där och jag blev skickad till Malmö. Åh vad jag ångrar det! Sen jag slutade där har allt bara gått utför... ska se om det går att komma tillbaka. Ska mejla på en gång...


Kommentarer
Postat av: anonym

vad var det för ställe du gick på innan?



jag tycker du verkar kämpa på bra. jag vet själv hur extremt jobbigt det är, och man gör ju så gott man kan liksom. fortsätt kämpa så ska du se att det blir bra till slut :*

2009-01-03 @ 19:49:00
Postat av: Andreas

Den som lämnar en taskig kommentar om dig borde ha stryk!!! Det är starkt gjort av dig att skriva om det som har varit eller är svårt, fortsätt att skriva och skit i vad folk tycker..Jag följer din blogg och hoppas verkligen att det går bra för dig :) Kram Kram

2009-01-03 @ 19:57:46
URL: http://www.endagitaget-igen.blogspot.com
Postat av: Sara

De som säger till dej att bara ta dig i kragen eller att du är ett jvla anorexia barn de vet ingenting om denna sjukdomen , har själv fått höra det x antal gånger, att man sak äta & vara glad & at atg i sitt liv , Me dem vet inte vad dem pratar om , de kommer aldrig kunna förstå innan de själva varit med om det . Ingen kan sätta sig in i denna sjukdomen om man inte har de eller haft de.

Jag tycker du kämpar på OERHÖRT bra !

& kan hålla med dej om att de dem på idun begär är orimlogt & enligt mig ganska sjukt !



Hoppas på de bästa nu att du får komma tillbaka , Du är värd de , Ja så jvla värd det !



Cornelia - ge aldrig upp! Många tror på dej & vi kommer ge dej lite extra styrka om vi kan för att få dej att må bättre :) (jag iaf )

2009-01-03 @ 20:36:15
URL: http://saarrraa.blogg.se/
Postat av: isa

kanske är jag inte rätt person att uttala mig eftersom jag också har problem med maten, men det där med 6 perfekta dagar för ett extra samtal låter enbart helknäppigt&sjukt if you ask me. tycker det hade varit vettigare att mötas ngnstans på vägen istället för att köra över dig med orimliga krav ?!

kämpa(som du har gjort så länge)!kram.

2009-01-03 @ 20:48:45
URL: http://isan.blogg.se/
Postat av: Sofie

Alltså det där med bra dagar... En bra dag behöver inte vara perfekt. Under behandligen finns det ju olika krav på vad som ska räknas som en bra dag. Jag gissar på att du är på steg 4 i behandligen eftersom du började en vecka innan mig. Och där står det inte allt det som du räknade upp. Även om vi inte har samma behandlare så kan det inte vara så stor skillnad. Behandligen är ju faktiskt samma.



Kom ihåg att en bra dag inte behöver vara perfekt. Jag tror visst att du har haft en bra dag sedan du började på Idun, och som jag skrev så bli kraven högre ju längre du kommer i behandligen. Men en bra dag är jag helt säker på att du har haft. :)

Kram!

2009-01-03 @ 20:51:59
URL: http://lillasofie.blogg.se/
Postat av: Sofie

Okej...känns som löjligt höga krav. Men gör så gott du kan, och om du känner att du har haft en bra dag (även om du inte klarade allt på hennes lista) så säg det. Det viktigaste är vad du känner.

Kram!

2009-01-03 @ 21:07:57
URL: http://lillasofie.blogg.se/
Postat av: M

Ta det här på rätt sätt nu.

Som anorektiker behöver man press på sig i behandlingen, det funkar inte att man ska ömkas och ältas med vecka efter vecka. Du kommer ALDRIG bli frisk då. Hur jävligt det än är så är det bättre att köra racet fullt ut och ta MEGAÅNGESTEN istället för att gå med småångest för allt nytt hela tiden. Ångest dör man inte av och den går över. SÅ snälla rara, våga ta steget och hoppa!!! Du kommer överleva, du kommer få ork, du kommer bli mindre ensam, du kommer kunna njuta av Thailand...och blir det katatstrof så tror jag att du är förbannat bra på att svälta ner dig själv igen så den utvägen finns alltid. Var har du att förlora?



Du skriver att du längtar till thailand etc och det kan jag förstå. Men vad får dig att tro att du ska kunna äta allt där och inte ha ångest där? Våga bryta mönster redan NU!!!

2009-01-03 @ 21:08:34
Postat av: Anna

Hej :)



Det kommer tyvärr alltid att finnas personer som älskar att trycka er alla, det sticker i ögonen på vissa när det finns starka tjejer som du. Lättare sagt än gjort, men ta inte åt dig. Så länge du vet vem du är och hur du är, kan inte de orden ta dig... Men de kan lätt få en att må dåligt.



Ville också säga att jag håller med dig om det där med bra dagar. Jag fick ungefär samma, om jag skötte dem (alltså 7 tror jag) fick jag vara där på den dagen jag var ledig egentligen. Kan väl säga att det inte gick vägen en enda gång. Det funkar kanske för en del men inte för mig. Jag tror inte ens att det fungerar för de flesta. :)



Men kämpa på!

Du kan.

2009-01-03 @ 21:13:38
Postat av: amelie

hej gumman

vet exakt hur du menar och känner ang iduns "ideér". det är för lite tid i veckan och under en alldeles för kort period (enligt mig) och sedan förväntas man att "bygga rom på en dag". till slut tar lögnerna över, bara för att få mer hjälp... bara för att få stanna kvar och inte bli utslängd (så var det för mig). sätt dig själv och dina behov i första hand, du är viktigast och det är DU som ska bli frisk. alla passar inte in i den mallen som idun har.

var rädd om dig! kramis

2009-01-03 @ 21:38:09
URL: http://trasbarn.blogg.se/
Postat av: Anna

Borde vara tvärtom, att om du inte klarar de borde du får mer tid eftersom att de tyder på att du behöver mer hjälp.

2009-01-03 @ 22:06:05
Postat av: jenny

jag har läst din blogg väldigt länge, men för mig har det aldrig riktigt känns som din mamma hjälper till med maten. Jag har själv haft problem med min självkänsla och inte minst med maten men när min mamma började märka mitt beteende så lagade hon maten JÄMT och gav mig portioner och skickade onda ögat till mig om jag inte åt upp, så jag åt. Jag har t.o.m spytt för att få upp det men tillslut orkade jag inte med det något mer och då fick jag vänja mig att jag inte kan bli mer än den jag är och att jag tyvärr inte fick supermodells gener. Du är verkligen jättevacker tycker jag och JAG önskade att du kunde förstå hur många som avundas dig.

2009-01-03 @ 22:32:39
Postat av: Sanna

Jag hoppas att du kommer få mer hjälp, precis som du vill! Kanske det första stället du gick på ger just dig bättre hjälp!

2009-01-03 @ 22:37:32
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: freja

låter helt sjukt det där med att du måste äta perfekt osv i 6 dagar för att få mer hjälp. de ska ju hjälpa dig med att kunna äta bättre..!

bra idé att försöka på det gamla stället.

bry dig inte om elaka kommentarer, de är endast patetiskt. men vet att man kan ta illa upp när man är skör.



kämpa kram <3

2009-01-03 @ 23:06:36
URL: http://kattsaga.blogg.se/
Postat av: BAM BAM elephant

det finns många som hejar på dig och du har ett stort stöd utifrån..



jag vet att detta kanske är fel ställe att fråga på men du känner inte för att samfrakta någonstans, gojane, asos eller forever 21 eller så. man blir lite med motiverad när man vet att man slipper så mycket frakt. tänkte mest eftersom du bor i malmö och jag går i skola där.. kanske någon mer är på, din blogg är ju lite större än min.



många kramar

2009-01-03 @ 23:23:25
URL: http://bambamelephant.blogg.se/
Postat av: Anna

Du är en inspiration för alla, när det går dåligt, när det går bra. Hade det ALLTID gått bra för dig, så hade vi inte känt igen oss, då hade du varit något "overkligt", något vi inte skulle ens kunna hoppas på att kunna bli.



Nej Cornelia, jag förstår att du tar åt dig, för får jag 10 fina kommentarer och en dålig så är det den dåliga jag minns.



Men jag hoppas att du ändå förstår är du en underbar människa, dessutom otroligt vacker på utsidan också. Du har en fantastisk blogg och du verkar otroligt klok för din ålder.



Jag tror på dig mer än någon annan, men jag tror också på att man måste låta det få ta tid, lång tid... du gör enorma framsteg, även om man faller tillbaka ibland, så kämpar du dig framåt.



Jag tror verkligen på dig, jag tror på dig och en lycklig framtid

2009-01-03 @ 23:52:22
Postat av: Anna

Tycker det är jättekonstigt av dem. Anledning till att du vill ha mer hjälp är ju att du vill ha hjälp att klara de där perfekta dagarna. Blir ju dubbelmoral. Krav kan va bra men detta va ju att ta i. Kämpa vidare!

2009-01-04 @ 00:33:36
URL: http://thernan.blogg.se/
Postat av: sarah

Det är fega avundsjuka jävlar som har mage att skriva nedlåtande kommentarer anonymt på internet. Troligtvis är detta enda nöjet de har i deras patetiska liv, att trycka ner andra för att känna sig någorlunda bra själva.

Du är en av de starkaste och ärligaste människorna jag känner till, och i princip varenda gång jag går in på din blogg höjs min motivation och kämparglöd! Du är så otroligt inspirerande och jag hoppas verkligen att du fortsätter dela med dig i din blogg och låter skiten som folk kläcker ur sig rinna av dig. Lättare sagt än gjort, jag vet..

2009-01-04 @ 09:17:50
URL: http://underbarasarah.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Gud vad sjukt! 6 BRA dagar? Det borde väll vara att du inte klarar 6 dagar? Sjukt! Är hon/ han verkligen utbilda? Man måste ju iaf förstå människor innan man börjar jobba med sånt här..

2009-01-04 @ 09:33:27
Postat av: Moa

Förlåt men fyfan vad jag blir lack på alla människor som ens har mage att skriva något sådant till dig och alla andra om lider av ätstörningar. Jag gör intedet, men min bästapolare gör det och det är inte bara att proppa i sig massa mat och sen är man frisk, det är inte så jävla lätt som folk tror. Och exakt, skulle de våga säga det face to face? Nej.



Ni som ser ner på anorektiker, ta och läs en bok om det så kommer ni fatta, om ni har några hjärnceller överhuvetaget att det inte bara är att äta. Det är lång proces där man måste vinna över ångesten och anorexian. Så håll era åsikter för er själva, för ingen orkar lyssna på er.



Sen tycker jag att bloggen du skriver är skitbra, som du ser så hjälper dne många människor. Min bästepolare läser den och hon säger att du verkligen hjälper henne, så fortsätt skriv, jag vet att det är svårt men skit i alla andra. Viktigast är inte att de tycker du gör att bra jobb, viktigast är att du tycker det. Kämpa på och vinn över det här, det finns så mycker mer ute i världen att göra och se. Jag tror på dig och jag vet att du klarar det ;)

2009-01-04 @ 12:04:52
URL: http://thereandthen.blogg.se/
Postat av: Cattis

Åå! De människorna som skriver sådana kommentarer vet uppenbarligen inte ETT SKIT om hur det är att leva med en ätstörning! Så om du KAN! Vet att det är svårt..men skit i dem så gott det går...! För du är duktig, & du kämpar! Varje dag kan inte vara "perfekt". Nej, det är de små myrstegen i rätt riktning som räknas! Jag vet hur svårt det är! Men jag vet att du kommer fixa det här! Kramar!!

2009-01-04 @ 13:49:07
URL: http://kaktuuus.blogg.se/
Postat av: stars in heaven

Ååh jag har som du också begärt extrahjälp, två gånger i veckan istället för en. Men får man det, nej suck.



Själv tycker jag att det var starkt utav dig att be om hjälp, det visar ju att du inte vill ge upp.



Men att hon sen (som jag tycker att det verkar) tycker att du ska "förtjäna" ett extra samtal, tycker jag är hemskt. Jag menar du vill ju ha ett extra för att du känner att du inte klarar av det själv.



Kram<3

2009-01-04 @ 19:52:20
URL: http://tisasdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0