Bekräftelse

En sak slog mig nu precis när jag stod och sminkade mig. När jag var yngre var jag så otroligt osäker på mig själv. Ibland är jag det fortfarande... ganska ofta faktiskt, men som liten kunde jag inte ens stå för det jag tyckte och tänkte. Någon "kompis" kunde säga att mitt namn var konstigt och fult, att mina fingrar var för smala eller att jag var feg. Det bara slog mig nu att jag alltid lyssnade på de elaka rösterna. Att jag verkligen kunde börja skämmas över mina långa smala fingrar, även ifall jag innerst inne tyckte dom var fina.

Jag tror alla vill ha bekräftelse på något sätt. Att man duger. Det kan ju vara massa saker! Som att dricka sig full på sprit, bara för att "alla andra gör det", eller att röka för att det "är tufft". Att svälta sig och alla andra typer av ätstörningar är ju också sätt att försöka synas, få bekräftelse och för att helt enkelt överleva! Låter ju knäppt att svält kan få en att överleva, men mentalt och psykiskt är det ett överlevnadssätt. Så svårt att förklara, men som att t.ex vara alkoholist. De dricker ju för att klara av vardagen och jobbiga saker. De behöver spriten för att fungera! På ett dåligt sätt, men det funkar ändå på något sätt... annars hade man ju inte fortsatt.

Det sköna var nu när jag stod i spegeln att jag verkligen tror på att jag är bra som jag är. Alla de dumma rösterna sen jag var liten är just bara röster. Avundsjuka människor som tvivlar på sig själv. De försöker "överleva" genom att trycka ner andra.

Någon som förstår mig? Kändes i alla fall skönt att komma på dehär. Nu måste jag fixa lunch! Puss

Kommentarer
Postat av: FANNY

I see <3

:)

2009-01-10 @ 12:29:46
URL: http://beautifulflower.blogg.se/
Postat av: Cat

Jag förstår verkligen vad du menar. Detta själv-destruktiva beteende är en överlevnadsstrategi, hur knäppt det än låter.

Vad skönt att också höra det från någon annan!

Alla tror hela tiden att detta är ett enkelt val man gör, men faktum är att man inte har något val för stunden.

Man lever i en så paradoxal värld, ena stunden vill man att andra ska se att man mår dåligt, medan den andra stunden förnekar man problemet. Trots behovet av bekräftelse!

Hoppas du inte missförstår.. Ibland formulerar jag mig ganska klumpigt.

Skönt att du tar åt dig mindre av onödiga, kränkande kommentarer.

Take care:)

2009-01-10 @ 13:21:36
Postat av: E-S

Jag vet precis vad du menar. Jag hade en "kompis" i gymnasiet som tryckte ner mig hela tiden, och hon hade verkligen dåligt självförtroende själv. Jag insåg det sist av alla och hann bli rätt skadad av den här tjejen..

2009-01-10 @ 15:41:59
URL: http://thecrazybeautiful.blogg.se/
Postat av: hanna

Jag har insett att min anorexi berodde till stor del på min personligthet, och mest då min osäkerhet, vilket är samma sak som självkänsla. Jag kunde aldrig bestämma något själv, och var alltid rädd att jag gjorde ngt fel, fast det egentligen sällan finns något "fel". När jag gör något får jag ofta ångest som självklart blev 100 ggr värre när jag blev sjuk, så nu försöker jag tänka på att jag äter för min skull, så mycket som jag tror att MIN kropp behöver, och ångesten är nästan borta!

2009-01-10 @ 21:01:06
URL: http://halshammar.se
Postat av: Malin

JAg håller med dig, jag bara älskar din blogg, jag fastna för den för första gången jag kika in här och det e nog 2 år sen och sen var jag fast =) den är så varierande och du skriver om mycket bra saker som berör hjärtat på ett posssetivt sätt. Du är vacker o verkar ha en jätte fin persolighet och utstrålning och har humor, dig hade jag inte tvekat om att ta med på en solsemester :-) Hoppas din dag har vait bra och du e stark som foortfarande har ork till att gå till Äs-klnik/Idun, du får mig själv till att kämpa och inte ge upp! Ta vara på dig för du är unik som du är. HA en fortsatt bra kväll.Varma kramar från mig!

2009-01-10 @ 21:48:58
URL: http://sommarflickaan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0