"Thinspo"

Jag måste bara få ur mig detta. FYFAN säger jag bara. Thinspo. Pro ana. Dom orden gör mig så jävla upprörd. Allt vad dom innebär gör mig så jävla förbannad. Jag råkade trilla in på en sån sida efter att ha sett att en som kallar sig ****** på bilddagboken har kollat in min bdb några gånger. Det går dessvärre inte att komma in på hennes sida eftersom den är lösenordskyddad. Sökte hennes namn på google och fick upp en hemsida hon gjort. En massa bilder på avmagrade tjejer. Tips på hur man spyr, gömmer mat, slipper måltider... jag blir så JÄVLA ARG!! Dessutom stod det på hemsidan att den inte är för de som har anorexia och bulimi. VAD FAN ÄR SKILLNADEN?! Säg mig det. Vad i helvete är det för skillnad på en anorektiker och en tjej som vägrar äta för att bli mager?

Skulle seriöst kunna slå sönder något nu, för jag vet att sådana sidor påverkar andra tjejer negativt. Visst, alla har ett eget ansvar och en egen vilja. Men är man ung är man så OTROLIGT lättpåverkad. Och jag ska inte ljuga, visst har även jag tittat runt på sådana sidor och tyckt "wow". Men då var jag också sjukare än jag är nu. Jag var ung och lättpåverkad, som jag skrev precis. Men jag skulle själv ALDRIG ALDRIG ALDRIG tipsa eller peppa någon åt det sjuka hållet. Fyfan för er som gör det säger jag bara!! Inse att ni är SJUKA! Vad fan är friskt i ert beteende? Vakna upp för helvete! Come back to fucking reality!

Jag skulle kunna fortsätta skriva om hur jävla arg jag är i evigheter. Jag har alltid vetat att detta pågått, men så fort jag hittar sidor med sånt får jag spel. Minst sagt.

Dela gärna med er av era tankar och funderingar kring detta!


Kommentarer
Postat av: karin

åh, jag håller med dig! jag blir såååå arg! KRAMAR

2009-02-06 @ 14:39:03
URL: http://bubbelsoda.blogg.se/
Postat av: Linda

Hej! Jag håller med dig helt och hållet! Det är så himla synd att man inte kan få bort dessa sidor från internet. Visst, alla ska få ha sin åsikt men dessa sidor gör ju inget annat än förstör livet för unga och andra lättpåverkade människor!!!

2009-02-06 @ 14:39:07
Postat av: Sanna

Jag håller verkligen med dig, ännu en gång är du klok som jag vet inte vad!

Fattar inte dessa tjejer som gör sådana här sidor mm att de triggar folk till hemskheter. Triggar till allt. De leker med döden.

2009-02-06 @ 14:41:46
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: jennifer

Jag håller helt och hållet med dig! Fyyy vad arg jag blir på människor som verkar "vilja" ha anorexia! Fattar dom inte hur hemskt det är? Åh, det är så himla onödigt att det finns såna sidor som påverkar så många. Du skrev ett jättebra inlägg och jag håller starkt med dig!

Kramar <3

2009-02-06 @ 14:48:13
URL: http://www.jenilee.devote.se
Postat av: Louise

Jag blir också SÅ FÖRBANNAD! jag försöker undvika sånna sidor för jag är rädd att påverkas på något vis.. men som jag skrivit förut, att peppa någon att svälta sig är lika sjukt, farligt och illa som att peppa någon att hoppa framför tåget!Dom borde skaffa hjälp för faaan!Lycka till ikväll förresten, du kommer vara stolt över dig själv som ätit pizza (trots att det faktsikt kan vara riktigt fräsch och gott, har tyvärr bara fått en "farlig" stämpel av mig) Puss&kram<3

2009-02-06 @ 15:05:38
URL: http://myworld2.bloggspace.se
Postat av: en som brukar vistas på pro ana

Jag håller med dig om att det är sjukt. Att hjälpa någon annan att dö - för egentligen är det ju det man gör.Men samtidigt... När man längre inte bryr sig i något annat än att bli (sjukligt) smal, då bryr sig inte alla på samma sätt om att det skadar andra. Man är så fokuserad på att själv bli smal.

Samtidigt pratar man om annat på sidorna än bara pro ana liksom. Jag tror helt ärligt att jag är beroende av sidorna (om man kan bli det).

2009-02-06 @ 15:17:39
Postat av: Anna

Vet att det är mer än en internet sida som utgör problemen men för någon som är påväg in/ut ur sjukdomen kan sådana sidor skada så jävla mycket då man lätt dras med. I vissa länder är de förbjudna och tas bort ganska omgående men eftersom de ännu inte är så utbredda i Sverige (även om det blir fler och fler) har folk nog inte fattar hur farliga de är. Borde verkligen bli bättre koll på vilka hemsidor som får publiceras och inte!

2009-02-06 @ 15:20:38
URL: http://thernan.blogg.se/
Postat av: juliasbullar

Jag har någon nisse som också kollar in med, heter nått med thinsp.. pro.. eller något, men ajg kommer inte in eftersom den är lösenordsskyddadfan va arg jag blir.

2009-02-06 @ 16:01:26
URL: http://juliasbullar.blogg.se/
Postat av: e

Skillnaden är att en anorektiker "kan" inte äta, hon vill inte. En annan vill men tillåter sig inte. En anorektiker ser inte hur smal hon är. En annan ser när man är jättesmal och tycker om det. Där har du två av skillnaderna...

2009-02-06 @ 16:32:45
URL: http://eelvelin.blogg.se/
Postat av: sara

Håller verkligen med ,

man blir sjukt påverkad av de så de finns inte :S

2009-02-06 @ 16:36:01
URL: http://saarrraa.blogg.se/
Postat av: Malin

åhh.. sånna sidor gör mig så arg också :@. Förstår inte hur folk kan VILJA tipsa andra om hur de blir sjuka.. shit..vart är världen påväg :(

2009-02-06 @ 16:40:51
URL: http://malinis.webblogg.se/
Postat av: Karin

Bra inlägg, men kan tyvärr inte posta det eftersom du inte bloggar från blogg.se helt och hållet. Ha en fin helg, kram

2009-02-06 @ 17:26:46
URL: http://karinolofsson.blogg.se/
Postat av: Vicky

Ja jag håller med dig. Har otaliga gånger försökt resonera med sådana människor men får alltid svar som "du förstår inte vår situation". Och? Jag förstår att det är sjukt. Att förneka att man har ett sjukdom är bara ännu ett tecken på att man har en. Det som även gör mig riktigt upprörd är att de ser sig själva som "de starka" som kan motstå mat medan vi som äter är svaga och faller för frestelsen. What?! liksom. Sjukt.

2009-02-06 @ 17:44:43
URL: http://vicks.blogg.se/
Postat av: Miste

Det är verkligen skrämmande. Hur sjukdomen kan ta över så många tjejers liv så pass rejält, att de tappar verklighetsuppfattningen. Och det är så hemskt att man inte konkret bara kan nå dessa tjejer, hjälpa dem.. Att allt sker "bakom låsta dörrar".

2009-02-06 @ 18:18:52
URL: http://mistelaj.blogg.se/
Postat av: emma

Då ska man vara glad över att man SJÄLV inte kastar bort sitt liv på sådan skit! De som håller på med proana får skylla sig själva... och det är alltid människor som INTE ens har anorexi som håller på med sånt... :/emmmas.blogg.se

2009-02-06 @ 20:12:31
URL: http://emmmas.blogg.se/
Postat av: Emma

Ussh så hemskt, att man kan uppmana någon till svält och förstörande av sin kropp, räcker det inte med alla saker som skrivs i tidningar om superdieter? Nej, sådana sidor borde förbjudas! Det är ju faktiskt när man är ung tonåring som man är som mest osäker...Fy!

2009-02-06 @ 21:01:26
Postat av: stars in heaven

Det är så tragiskt :(

2009-02-06 @ 22:14:02
URL: http://tisasdagbok.blogg.se/
Postat av: Mumin

Har du aldrig kommit i kontakt med "pro-ana" på internet förut? Jag, som nästan helt rehabiliterad anorektiker, har helt ofrivilligt snubblat in på dessa sidor flertalet gånger.

Men jag håller med dig, det är helt hemskt!!

2009-02-07 @ 01:29:14
URL: http://muminkex.blogg.se/
Postat av: Jossi

Näääe, FYFAN!!!

Jag blir så arg, hur kan man peppa andra till fel håll, snacka om att vara sjuk själv då... jag blir så less på allt sånt här!

2009-02-08 @ 13:26:39
URL: http://josefineaspeteg.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0