Jag minns...

Satt precis och såg en dokumentär om tsunamin som hände för snart 4 år sen. Galet vad tiden går! Känns nästan som det skulle kunna vara 1 eller 2 år sen. Minns den dagen så väl. Skulle fira jul med en annan del av min släkt. Slog på tv:n och såg att det stod "jordbävning i Thailand". Okej tänkte man, hemskt, men sen snackades det bara mer och mer om det överallt. Minns alla dagstidningar med bilder på försvunna svenskar. Så hemskt, så hemskt. Helt sjukt vad många människor det dog. Tror det var runt 300 000 som de kom fram till. Nästan ½ miljon människor!! Ofattbart.

Vad gjorde ni den dagen? Kände ni någon? Var ni där?

Jag vet några som var där, och även de som omkom och blev av med hela familjer...



Kommentarer
Postat av: Linnea

Ja, usch. Jag kommer ihåg det så väl! Det var så hemskt när man läste i dagstidningarna, det var bara fler och fler hela tiden som hittades. Jag känner ingen som var där men det finns en lärare i skolan som förlorade sin dotter, dottern var där med sin dotter och en bebis i magen som aldrig fick se dagsljus. Tragiskt.

2008-10-16 @ 16:21:07
Postat av: hanna flach

jag var där. jag och min familj befann oss just då på en ö,strax tanför Krabi i syd-östra thailand. lycktligtvis klarade vi oss med endast några sår på kroppar. är grymt avundsjuk på dig just nu som ska dit i vinter. hoppas du få en underbar resa!

2008-10-16 @ 16:27:44
URL: http://withchocolateonit.blogg.se/
Postat av: Martina

En kille som jag lärde känna över internet omkom i katastrofen. Så gjorde även hans mamma, pappa och syster. Kvar finns nu bara hans två bröder som var i Sverige när det hände. Kommer ihåg hur overkligt allt var, när jag grät i telefonen när jag försökte berätta för min bästa kompis. Hur jag försökte ringa och skicka sms till honom, men fick svaret "Just nu kan du inte nå det önskade numret". Usch och fy, har inte pratat igenom detta med någon alls, inte fått nån hjälp. Gör ont i hela mig att ta upp det...

2008-10-16 @ 16:37:05
Postat av: Matilda

Min Syster var där.. blev neddragen i vattnet. Men lyckades mirakulöst klara sig med livet i behåll... Tack och lov för det!

2008-10-16 @ 16:46:46
URL: http://skulderbladsvingar.blogspot.com
Postat av: Anna

Jag var i Kenya när det hände, en man dog på stranden där. Men jag var ute på Savannen och vi hörde inget förens några dagar senare då vi hade tillgång till CNN tror jag det var. De fokuserade väldigt mycket på svenskar, att tusentals svenskar dött, att Sverige var ett land i kris, att vi inte gjorde något för att hjälpa svenskarna i Thailand, att regeringen skulle avgå och hej och hå.

2008-10-16 @ 17:00:02
URL: http://madeinjapan.devote.se
Postat av: KRYCKAN

Jag förlorade en av mina närmaste vänner.

2008-10-16 @ 18:06:07
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: Ingela

jag satt i österrike när jag fick veta det, samtidigt som jag visste att min syster+ pojkvän var på phi phi island. med andra ord, de fick hela "skiten" över sig... har nog aldrig mått så dåligt som innan jag fick veta att de överlevt och klarat sig....

2008-10-16 @ 18:33:58
URL: http://zariaza.blogspot.com
Postat av: cecilia

Satt på planet ned när det hände.. taxichufören kom så klart inte och hämtade oss, han var död.. Så vi tillbringade natten i en övergiven skola med hundratals andra människor. Hemskt !! döda människor, förstörda hus, kapade familjer. Fyfyfy ! (Vi funderade på att åka dagen innan igentligen ned till Thailand. Hade garranterat vart döda då, tankarna gör en knäpp)

2008-10-16 @ 18:47:37
URL: http://rosselleri.blogg.se/
Postat av: Hanna

Ja, jag minns den dagen som igår. Min moster och hennes fästman var på semester i Khao Lak, de hade en väldig tur och överlevde trots allt.



Ta hand om dig Cornelia, och lycka till på IDUN!

2008-10-16 @ 19:08:25
URL: http://havskristall.blogg.se/
Postat av: JULIA

Hm.. En tjej i stan som var där med sin mamma, pappa och storasyster... Hon kom inte hem igen. De tog lång lång tid innan de ens hittade hennes kropp.



De är ofattbart att något som detta har hänt. Min mamma kollade en lägenhet i Nyköping en gång, en yngre kille som renoverat om hela alltet å köpt nya grejer åkte ner till Thailand över jul. Han kom aldrig tillbaka.



I örebro var de tydligen 10st som försvann från samma klas... USCH!!!



Läs boken "10.31 på morgonen i Kao Lack" Den är så bra, om en pappa som åkte dit med sin fru och två barn men kom hem med tre urnor.



Den är hur bra som helst.



kram :*

2008-10-16 @ 21:17:35
URL: http://juliasbullar.blogg.se/
Postat av: erica

min farbror med fru. plus deras barn var där. min kusin, dottern då höll på att drunka men blev räddad av en thailändare. frun flög upp i ett träd, fick gå med krossat knä upp i bergen och är fortfarande inte bra i det. oroligt och usch.

2008-10-21 @ 17:33:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0