Jag undrar jag...

Kom hem för en stund sen, gjorde middag direkt för jag var lite hungrig faktiskt. Blodpudding igen, hehe. Vet inte varför jag är sugen på det hela tiden... kanske för att jag har järnbrist? Mamma brukar säga att när hon får mens är hon mer sugen på järnrika livsmedel, typ kött och sånt.
Dessvärre gör min mage så otroligt ont hela tiden. Det är inte bara lite magont. Detta är riktiga smärtor, det vrider sig i hela magen. Känns som det slått knut på både magsäck och tarmar. Jag vet heller inte vad jag ska göra åt det. Det försvinner inte hur jag än gör och vad jag än äter. Vad fan ska jag ta mig till? Jag tänker ta upp detta hos läkaren jag träffar i samband med knölen jag hittat på mitt nyckelben. Jag har varit hos flera olika läkare för att kolla upp magen, men de säger att det säkert bara är som jag äter dåligt. Men jag har ont när jag äter bra också! Hjälp mig liksom. Undersök mig förfan. Tryck ner slangar i min hals eller vad som helst, bara jag får reda på vad i helvete det är som händer med min kropp. Det är inte laktos eller nåt sånt, det har jag gjort tester för.

Ska jag gå på nån speciell diet (ingen bantningsdiet SÅKLART), som kanske kan hjälpa min mage? Vet dock inte om jag kan hålla en sån diet speciellt länge. Att äta sånt jag tycker mindre om gör det ju inte lättare för mig att äta överhuvudtaget. Då kanske jag hellre hoppar över att äta?
Igår köpte jag och mamma "vetediet" som är jättebra för magen. Man blandar det med yoghurt eller mjölk så att det blir som en gröt. Det är nån gröt för sånna som har problem med magen, som jag. Mycket vitaminer och mineraler är där också. Åt det imorse, men fick ont ändå eftersom jag åt macka och äpple till också. Kanske bättre att mosa i en banan och äta en mjuk macka till?

Gah, jag vet inte. Ge mig tips!!
Nån annan som har liknande problem med magen?



Kommentarer
Postat av: Malin

Har dom aldrig erbjudit dig gastroskopi? Kräv det! Du måste ju få veta vad som är fel så du kan göra nåt åt det! Lycka till :) <3

2008-05-05 @ 17:50:03
URL: http://majoli.blogg.se/
Postat av: Sophia

Prova att låta bli äpplet! Jag har problem med magen och har haft det i flera år, hos mig är det gallan som inte är helt ok med vissa grejer jag äter. Äter jag saker som är svårsmälta, ex äpple, apelsin mm så får jag ont. Får även ont av för fet mat och mycket kolsyra. Kolla upp på nätet vad som kan orsaka gallproblem och försök låta bli dessa saker i några dagar. Hoppas att det blir bättre!! Måste ju även tillägga att jag gillar din blogg mycket, har själv problem med bulimi i perioder och då känns det skönt att läsa om andra med matrelaterade problem, keep up the good work gumman :D

2008-05-05 @ 17:57:52
Postat av: Johanna

Jag har också problem och vet att äpplen är skittaskiga mot magen. Det är syran i dom som ställer till det. Tråkigt, för det är riktigt gott. Men är ju ett tips.



Kan ju vara IBS du har. "The nerves and muscles in the bowel appear to be extra sensitive in people with IBS. Muscles may contract too much when you eat. These contractions can cause cramping and diarrhea during or shortly after a meal. Or the nerves may react when the bowel stretches, causing cramping or pain.". Även kallat stressmage :P

Undvik isåfall typ fet mat, mjölkprodukter, choklad, alkohol, koffein och kolsyrat mm. Alla är ju inte jätteroliga saker att undvika, men man kan ju testa att unvika/dra ner på lite grann iallafall ;)



Hoppas det löser sig :)

2008-05-05 @ 18:08:10
URL: http://wasteline.blogg.se/
Postat av: Madelina

Jag tror att det är ganska vanligt att man får ont i magen efter att ha varit sjuk, när man liksom kommer igång att äta igen. Jag har ofta haft problem med det. Fast det låter som att du har riktigt ont? Hoppas att läkaren kan hjälpa- både med knöl och mage! Hemskt att gå och oroa sig för att något är fel ju. Håller tummarna för dig.

2008-05-05 @ 18:28:50
URL: http://livsaptit.blogspot.com
Postat av: lina

usch gud vad jobbigt:S har du provat att undvika frukt helt? kanske till och med nötter och allt med fruktsocker i? det funkade för mig, frukt fick mig att må jätte illa! prova det!

2008-05-05 @ 18:32:41
URL: http://linafredman.blogg.se/
Postat av: karin

Usch, låter jobbigt med din mage :/ Hoppas den snart blir bättre. Och blodpudding är svingott.. jag har med blvit lite beroende. Jag beundrar dig. Kämpa vidare! kramar

2008-05-05 @ 18:37:30
URL: http://bubbelsoda.blogg.se/
Postat av: Louise

Jag har samma problem, men jag är laktosintolerant. Eller jag har iallafall mjölkmage och är överkänslig. Prova en vecka utan mjölkprodukter och byt ut till soyamjölk =)

2008-05-05 @ 19:06:57
URL: http://louisekarin.blogg.se/
Postat av: e

Jag har det till och från men det blir bättre när jag äter oftare... Jag tror magen får en "chock" varje gång annars när man äter mer sällan

2008-05-05 @ 19:11:57
URL: http://eelvelin.blogg.se/
Postat av: anonym

Ta upp dina magproblem nästa gång du ska till doktorn, det är ju jättejobbigt att gå och ha ont i magen! Det finns ju fil med snälla bakterier i, kanske värt att prova. Bäst att fråga doktorn vad som kan vara bra. Sköt om dig, jag tycker att du kämpar på bra.

2008-05-05 @ 19:24:02
Postat av: Anna

Jag har haft anorexi i mångaår och har precis samma problem som du, de är hemskt at leva med!!

2008-05-05 @ 20:01:21
Postat av: Tess

Det känner jag igen, exakt så har jag det emellanåt. Har också uttryckt mig som att det känns som det slått knut på tarmarna, inte trevligt alls! Jag tror att det beror på stress för mig, oroar/stressar upp mig över allt möjligt utan att jag riktigt är medveten om det. Men när det känns så och jag har ont i magen så har jag börjat tänka efter och då är det ofta att det funnits någon litet orosmoment i mitt liv, gällande allt möjligt..

2008-05-05 @ 20:03:00
Postat av: Tilda

Mitt tips:



Fibrer i all ära - men det kan bli för mycket också. Mina magproblem minskade till nästan noll när jag drog ner på fibrerna, istället för frukostgröt käkar jag a-fil eller bakterieberikad yogurt, jag skalar alltid frukt och grönsaker och dricker regelbundet kamomillte och alltid, alltid en kopp ingefärste (gjort på strimlad, färsk ingefära) efter middagen. Två gånger i månaden brukar jag göra en "detox"-variant för mag-tarmsystemet, då jag äter mycket katrinplommon och "utrensande" livsmedel under 1-2 dagar.



Men, du ska ju självklart prata med en läkare, gärna en specialist på invärtesmedicin.

2008-05-05 @ 20:18:19
URL: http://kinell.blogg.se/
Postat av: B.e

Magkatarr kanske?

2008-05-05 @ 21:47:55
Postat av: Carro

Det kan vara så att du äter för mycket fiber.

Jag käkade allt som sägs vara så nyttigt i flera år, hade mega ont i magen, den var helt uppblåst.

Blev riktigt dålig och fick tips att äta skonkost, dvs fisk, vitt bröd....

Har fortsatt med det och mår helt annorlunda idag.

Kanske värt att prova?

Jag mådde nog dåligt för att min mage är överaktiv, och när jag då åt fiber så fick magen arbeta ännu mer. Min teori... ;)

2008-05-05 @ 23:35:52
URL: http://carooooline.blogspot.com
Postat av: Tegirl

Du kanske inte tål gluten eller laktos, då håller ju magen på sådär. Be doktorn att göra tester på det, det kan ju inte skada liksom!

2008-05-06 @ 01:03:45
URL: http://tegirl.bloggagratis.se
Postat av: z

Jag har också en massa problem med magen. Jag gick till läkaren för det för några månader sen, men det känns inte som att dom tar det på allvar. Dom säger typ "gå på toaletten oftare, ät regelbundet". Jag fick någon burk mot magsyra eller liknande jag skulle testa (fast läkaren inte hade tagit några prover), men det var kapslar och jag har svårt att svälja såna. Blä. :(

2008-05-06 @ 16:08:49
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0