Godmorgon 20 maj

Sommarens första månad närmar sig med stormsteg. Kan inte fatta att tiden gått så fort. Antagligen går det snabbt eftersom jag jobbar numera. Det senaste halvåret har bara flugit förbi! Kommer ju ihåg när jag gick hemma hela dagarna. När jag hoppat av gymnasiet och var sjukskriven i över 1 år. Ibland var det skönt, alla krav runt mig försvann och jag kunde slappna av till 100% och bara ta hand om mig själv. Äta och försöka bli frisk. Det funkade ju, jag mådde såå mycket bättre förra året. Visst att jag inte kunde unna mig exakt vad jag ville, och jag fick fortfarande ångest ibland. Men jag kunde ändå äta en stor (för mig var den stor) portion mat och känna att jag förtjänade den. Jag kompenserade inte genom att strunta i kommande måltider. Jag vägde 2 kilo från normalvikt och kände mig ganska nöjd med det. Ibland mådde jag illa av mig själv, men det är ju något jag gör nu 24/7.

När jag började jobba, började också min sjukdom bli starkare igen. Precis som att jag glömde bort mig själv, såsom jag gjort i skolan. Jag var inte viktig längre! Nu jobbar jag fortfarande, ½ år senare, men äter precis lika dåligt som den värsta tiden av min sjukdom (okej, inte riktigt så lite, men energimässigt är det nära). Nu ska jag börja jobba heltid, och jag måste få iordning på mitt liv åter igen. Det finns ingen balans just nu! Jag kämpar för att finna den, men fan vad svårt det är. Ibland vill jag bara vara hemma och glömma alla krav och måsten. Men det går ju inte. Inte igen. Kan jag inte få balans i mitt liv nu, när ska jag då kunna få det? Det blir inte lättare om 1 vecka eller om 1 år. Det blir svårare!!

Min frukost var inte så himla intressant idag. Orkade inte fixa och dona så mycket, men det blev gott ändå. Tog faktiskt det jag var sugen på. En skål havrefras med sojamjölk, en skiva av mitt bröd som jag bakade för ett tag sen med cream cheese och gurka, + 1 äpple.
Ångest, hej.
Ha det så bra idag. Puss


Kommentarer
Postat av: Lina

bra att du kämpar:)

2008-05-20 @ 08:12:17
URL: http://linafredman.blogg.se/
Postat av: amelie

Du är viktigast! Försök komma ihåg det och ha det i åtanke när du äter och är på jobbet. För som jag ser det nu... ur min synvinkel... så kommer du ju kanske inte kunna jobba så länge till om du inte höjer ditt energiintag. Det blir inte lättare ju längre du väntar med att höja... men det vet du nog. Jag håller iaf starkt på dig. Tycker att du är en riktig kämpe och jag älskar din blogg. Ta hand om dig och glöm inte bort dig själv. Låt inte anorexin ta mer av ditt unga liv. Stor kram

2008-05-20 @ 09:31:01
URL: http://trasbarn.blogg.se/
Postat av: enmamma

Du är så väl medveten själv att du måste göra en förändring,och jag hoppas för din egen skull att du tar steget och höjer ditt matintag. Det blir inte lättare ju längre du väntar, vilket du vet.

Du är viktig och värdefull, glöm inte bort det. Ta hand om dig. Kram

2008-05-20 @ 10:00:24
URL: http://enmamma.blogg.se/
Postat av: stars in heaven

Oh vännen du är visst viktig och betydelsefull.

Du är värd all lycka!



Synd att du tagit steg bakåt, men det är ju så att det ofta går upp och ner när man har en ätstörning. Förstår att det inte kan vara lätt i din situation med en massa krav osv.



Men du, jag tror på dig!

Fortsätt kämpa. Tappa inte hoppet.

Kramis<3

2008-05-20 @ 10:40:00
URL: http://tessiiie88.blogg.se/
Postat av: RASA

fint att du kämpar : )

2008-05-20 @ 11:11:36
URL: http://sara91.blogg.se/
Postat av: Madde

Hej.

Vill bara säga att du är grymt stark som försöker jobba mot sjukdomen, men du kommer inte att gå upp av den kosten du äter.

Du äter mest protein och grönsaker och det kan man äta HUR mycket som helst av utan att gå upp. Du borde äta mer kolhydrater och fett.

Har också varit sjuk och då såg en dag ut ungefär så här;

frukost: youghurt med musli, 3 mjuka mackor med ost och kalkon, en stor latte, en banan.

mellis: gaimax dryck, banan

lunch: 2 välvda portioner pasta med köttfärssås och en bit ciabattabröd, efterrätt: 3 kulor glass

mellis: 1 latte, 2 mjuka mackor med ost och kalkon

middag: 3 välvda tallrickar portioner chili con carne med ris, efterrätt: ett glas ben & jerrys

kvällsmål: två mjuka mackor med ost och kalkon, en kopp te med mjölk och honung

Lycka till med allting!

Kram.

2008-05-20 @ 11:16:24
Postat av: pasia

Ibland vill man bara slå dig för att du inte inser hur söt och snygg du är. Du har liksom idaelets kropp och massor med tjejer skulle döda för din kropp. Fast jag vet att det inte handlar om det, men du borde inte vara äcklad av dig själv, hoppas du någon gång inser hur fin du egentligen är!



Om du kan, kanske du borde vara sjukskriven tills att du är frisk, annars kanske det dröjer alldelle för länge innan något händer...



2008-05-20 @ 11:48:41
URL: http://pasia.webblogg.se/
Postat av: Cornelia



Madde: Måste rätta dig där. Man kan inte alls äta hur mycket protein och grönsaker som helst utan att gå upp i vikt. Inget specifikt livsmedel gör att man går upp i vikt. Allt handlar om mängd, alltså kalorierna. Det är lättare att minska i vikt om man mest äter protein eftersom det mättar väldigt bra.



Vad bra du äter! Verkligen motiverande att se! :D

2008-05-20 @ 15:01:06
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Emilie

Jag måste bara fråga eftersom att du ofta nämner normal vikt och normalt bmi så undrar jag vilka värden det är? alltså vad är egentligen ett normalt bmi?

Sen så ville jag också säga att jag tycker att du är otroligt duktig som själv klarar av att ta tag i saker och ting, med den här inställningen så tror jag att du kan komma hur långt som helst i ditt liv, vilken viljestyrka!

Kramar

2008-05-20 @ 18:41:31
Postat av: Cornelia



Emelie: Många har olika åsikter om ett normalt bmi. Men enligt läkare och dietister som jag träffat, så är ett normalt bmi mellan 20 och 25.

Tack så hemskt mycket! :)

Kramar!

2008-05-20 @ 18:46:26
URL: http://annacornelia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0