Näringsdrycker

Blä. Jag minns när jag tvingade i mig sånna för 1½-2 år sen. Tog nån då och då, för att sen kunna byta ut dom mot vanlig mat. Denna gången gör jag likadant. Jag tar dom tills jag känner att det går att byta till vanlig mat. Det är lättare att börja med en näringsdryck som ett mellanmål, än en macka och ett glas mjölk. Sen är det mycket enklare att byta...!

Är ganska yr och trött just nu. Kanske dagen som satt sina spår, men nog också för att jag är matt i kroppen. Det var en intensiv arbetsdag. Mycket ansvar ligger på mig nu när många har semester. Det är samtidigt riktigt kul att känna mig behövd och att jag kan jobbet utan att behöva hjälp. Kunna svara på kunders frågor osv, det är kul.

Mamma och jag ska snart in på apoteket... sa mamma imorse iaf. Vet dock inte om det är bortglömt nu eller nåt, för jag kommer ju inte påminna direkt... "eh du, vi ska köpa näringsdrycker!". Nja. Jag borde kanske vilja, men jag gör inte det. Inte ett dugg.
Kommer ihåg att jag provade att göra glass av näringsdryckerna förut. Men det blev mest isigt... hur gör ni som fryst in era? Dom är ju så söta, så man kan ju lika bra käka det som glass ibland.

Mamma sa imorse också att hon skulle ringa till dom på kliniken och kräva ett matschema, och att de ska ta tag i saker och ting bättre. HJÄLPA mig. Inte bara prata, prata, prata. Utan verkligen GÖRA nånting.
 En fråga till! Vilka smaker tycker ni är godast när det gället Fortimel? Jag gillade jordgubb kommer jag ihåg. Vanilj smakar rinnande glass... blä. Kommer ihåg att jag gillade banan också, den som kallas Nutridrink. Vet att många avskyr den. Men ÅH gottigott. Typ skumbanan! Haha.

Nej nu kommer nog mammi snart. PUSS och tack för allt stöd!!


Kommentarer
Postat av: Emelie

Den med moccasmak är super. Lite "kaffedrinkaktig" tycker jag! Sen är choklad också jättegod. Enligt mig är det myyyycket lättare att få i sig dessa än de med fruktsmak.

2008-06-10 @ 17:06:49
Postat av: Åse

gillade aldrig fortimel men choklad var i alla fall den godaste. komplett näring original är ganska lätt och faktiskt god. finns i många smaker o de flesta är goda. tycker du ska testa den :)

2008-06-10 @ 17:14:23
URL: http://aasemaja.blogg.se/
Postat av: piimmie

jag brukar frysa dom, om den är stenhård så brukar jag ta ut den o låta den stå i typ 1 timme lr mer, tills jag kan känna på den att den e lagom konsistens.



Om jag inte hinner det, brukar jag lägga den i vasken o spola varmt o ljummet vatten på den lr låta den ligga i varmt/ljummet vatten. Det tog ett tag innan jag lärt mej hur jag ska få till den så att den inte blir sådär isig. Men nu när jag fryser dom, så blir dom aldrig sådär isiga när jag gör sådär! Iofs har jag fortifresh (bästa nd enligt mej!) o ibland nutridrink i nån smak.



Nåt annat jag brukar göra e att värma n-drycken. Brukar värma i 1.20 min, sen vispa m en sån där kaffevisp precis på ytan, så det blir skummigt på toppen! går att göra m vanilj,mocca,choklad..dom flesta.



suuuck. blivit värsta nd-experten:-S

vill bara slippa dom helst!:-( men man får försöka göra så gott man kan, för att klara av att få i sej dom.

2008-06-10 @ 18:53:44
URL: http://piimmie.blogg.se/
Postat av: Rebecca

om du ska frysa så häll äver i en tallrik eller skål och rör sedan om i den lite så och då, ca 2 timmar behövs.



choklad är god och skummbanan i fortimel energy. vanilj och jordgubb är också goda. men att blanda choklad och banan eller choklad och vanilj är lätt bäst. =) Jag vill bara säga det igen men fortimel energy är mkt godare än vanliga fortimel. och de är inte alls lika jobbiga som nutri

2008-06-10 @ 19:14:24
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/
Postat av: karin

fortimel choklad är lätt godast! alla andra smakar, enligt mig, konstgjort. jag brukar frysa in dom, och sedan ta upp en typ 1 timma innan jag ska äta den. då hinner den bli lite mjukare. så äter jag med sked ur flaskan. behövs dock en lång sked :) om den fortfarande är för hård kan du koka upp vatten och sedan låta flaskan ligga ett liiitet tag i vattnet för att smälta lite :) sedan är det gottgottgott att hälla den i en plastbytta och sedan blanda ner hallon i och lägga i frysen. så blir det chokladglass med hallon :P man kan göra så mkt med näringsdrycker. kramar om!

2008-06-10 @ 19:16:01
URL: http://bubbelsoda.blogg.se/
Postat av: ullis

Kära cornelia.

Råkade komma in på din blogg av en slump och har nu läst lite om ditt liv. TYcker du skriver väldigt bra och beskriver sjukdomen anorexia bra. du verkar vara en otroligt varm och omtänksam människa med en stark vilja. du påminner lite om mig faktiskt;)

jag har själv varit drabbad av sjukomen under många år men är nu påväg mot ett tillfriskande. jag går i terapi och är normalviktig och mår bra. Men än är inte kampen över, det är kämpa som gäller varje dag för resten av livet. istället glädjs jag åt min underbara bror. min familj, mina vänner. ja det finns mycket för dig därute vännen.



Det jag egentligen ville berätta för dig är att DET GÅR ATT BLI FRISK. sluta aldrig tro något annat. det är en lång väg att gå, men du har all tid i världen. du är så ung, du har verkligen hela livet framför dig, det låter så klyschigt, men sant.

lyckan går att finna inom dig, oavsett vad som händer på utsidan, det går att bli nöjd med sig själv och sin vikt, och att få en normal kroppsuppfattning. jag vet vilket helvete du befinner dig i just nu ch jag kämpar med dig här. snälla cornelia, låt inte denna hemska sjukdomen knäcka dig. många kramar u

2008-06-10 @ 19:22:24
Postat av: sarah

Jag älskar (om man nu kan "älska" en nd..) fortimel mocca! Choklad och jordgubb är också okej. Vanilj smakar mest kemiskt..typ lite som riktigt billig glass a'la euroshopper eller nått:P Skogsbär har jag för mig är okej det med och aprikos har jag inte vågat mig på. Men mocca som sagt: GODAST!

Det går bra att frysa de i 2-3 timmar om man häller upp de i ett glas/skål innan och rör om några gånger så att den inte isar sig. Jag brukade dock köra mina i glassmaskin tills den spårlöst försvann:P Det blev toppen! Choklad är okej att värma också, gärna med lite lite starkt kaffe i.

Bra intiativ cornelia, en jättebra början att få i mellanmål om det känns för svårt att börja med "riktiga" sådana på en gång!

2008-06-10 @ 20:16:27
URL: http://sarahlillemor.blogg.se/
Postat av: karro

jag har druckit både nutridrink och fortifresh, forti är bäst alla gånger. Båda innehåller 300kcal och du vill väl ha lite mindre, men jag rekomenderar dig dem iaf. Om du ändå ska dricka näringsdryck, försök med några som innehåller mycket och låtsas att de inte gör det. Jag kommer inte exakt ihåg hur jag gjorde men jag frös den några timmar och sedan fick den tina ca ½ timma i rumsptemp. sen skar jag upp en långsida med kniv och åt med sked.

2008-06-10 @ 20:46:11
Postat av: isa

fortimel är den enda näringsdryck jag klarat. choklad e godast, aprikos&vanilj ok, resten i don't know...kram

2008-06-10 @ 21:14:31
URL: http://isan.blogg.se/
Postat av: Louise

Jag gillar Fortimel Skogsbär bäst, men jordgubb och choklad är okej dom med. Chokladen smakar lite som oboy när man värmer den =)



Brukar hälla över näringsdrycken i en skål när jag fryser, sen låta stå i frysen 1.5-2 timmar, och röra om ungefär varje halvtimme. Brukar bli bra.

2008-06-10 @ 23:01:06
URL: http://cauterize.blogg.se/
Postat av: miss h

När jag va sjuk drack jag 3 näringsdr. per dag först, sen 2 o sist 1 om dan. Jag drack också Fotimel och smkade andra märken, men Fortimel var "godast". Chokladsmaken bäst. De andra smakade onstgjort o typ lite "järnsmak"...Har du dyckit närinsd. förut? Cornelia, jag tycker du e så modig o duktig som verkligen erkänner för dej själv o alla här hur du känner och att du VILL o SKA ta tag i det och BLI FRISK! Och att du verkligen är emot sjukdomen, för d e många som fortf. har en mkt lång väg kvar genom att inte inse att d e sjuka tankar o beteende. Men det går o bli frisk och jag och alla andra här tror på DEJ också! Du kommer klara det! Och visst är det, som du skrev förut, sorgligt att folk tror att man typ e frisk för att man äter någonlunda o sådär, men såg på ett Dr Phil program om anorexi där hon som va sjuk sa samma sak typ, att så fort man blir lite bättre, får man inte lika mkt uppmärksamhet och omhändertagelse av sina nära o kära. Det är nog d som d grundar sej i för många som har en ätstörning. uppmärkasamheten...

Iaf. kämpa på!

Kramar Miss H

2008-06-11 @ 09:43:53
URL: http://www.misshart.blogspot.com
Postat av: Sandra

jag har inte samma näringsdrycker som du har då men jag dom jag dricker är med päron smak, dom är verkligen inte goda men iallafall klart den bästa smaken av dom jag har testat.

kämpa på

2008-06-16 @ 19:25:42
URL: http://www.svkc.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0