Såhär åt jag i början av min behandling

Såhär bra åt jag när jag gick på den förra kliniken. Detta var för 1½ år sen, jag gick upp väldigt långsamt i vikt av denna maten. Vääääldigt långsamt. Fyfaaan vad bra jag åt. Regelbundet och allt! Jag måste läsa tillbaka för att fatta att det GÅR att äta mer, och fortfarande vara smal.

Här kommer två dagar från förut. (Vägde jättelite då men hade bestämt mig för att bli frisk!) Följde ett matschema lite halvt.

3/11 2006 (hade precis börjat behandlingen)
Frukost: Gröt, ½ dl havremjölk, äpplemos, macka med pålägg
Lunch: 2 skivor blodkorv, lingonsylt, morötter (minns fortfarande vilken panikattack jag fick av denna lunchen)
Mellis: 1 dl kesella, mango, aprikos, banan
Middag: 3 skivor fläskfilé, potatiskroketter, sås, grönsaker
Kväll: Blandgröt (nån sån bebisgröt, hehe), mango och banan

31/1 2007
Frukost: Dinkelgröt + 1 dl havremjölk, macka + pålägg, morotsjuice
Lunch: Fisksoppa, macka + pålägg
Mellis: Stor smoothie
Middag: Oxfilé med rösti, sås och grönsaker
Kväll: Yoghurt med allbran, banan och aprikoser


Jag hoppa nästan ALDRIG över en måltid. Fyfan vad jag var grym. Seriöst. Ge mig den styrkan igen!
Jag vet att detta också är för lite, för en som ska gå upp i vikt eller ens hålla sin vikt. Men på nåt sätt lyckades jag ändå. Jag gick ju faktiskt upp från 42 kilo till 54. Men sen efter ett tag slutade jag mäta upp och allt dedär. Så jag åt väl efter vad min kropp behövde. Nu har jag dock gått ner rätt många kilon igen... tror inte jag går ner mer av detta jag äter nu. Kanske för att det är för oregelbundet? Att min ämnesomsättning stannat av? Jag kanske går ner i vikt om jag börjar äta såhär? Eller?

Alltså, jag har gått igenom detta 200 gånger innan. Ändå frågar jag. Jag VET ju att detta är för lite! Men på nått sätt måste jag ha "bekräftelse" för det igen, och igen och igen.
Ska gå och tänka vidare nu, för mig själv. Jag kan skriva hur länge som helst...
Puss o kram

Kommentarer
Postat av: Y

Jag har följt din blogg ett tag nu. Jag hoppas verkligen att du klarar av det här, men det tror jag att du gör :)

Du är en person som verkligen förtjänar ett liv utan ångest.

2008-06-09 @ 19:39:20
Postat av: Jennie

Kämpa på :) Du kommer att klara det...övervinna de elaka demonerna. Du måste vara stark :) Älskar inspirationen jag får av din mat! Önskar själv att man inte var så besatt över vad man får i sig.

2008-06-09 @ 21:24:39
URL: http://raspberrie.se
Postat av: sarah

Jag tror, att om du skulle öka på maten på rätt sätt, så skulle din ämnesomsättning göra detsamma. Ofta går man kanske upp ett kilo eller så i början när kroppen ställer om vätskebalansen, men det stannar ju det av efter det.

Jag för min del har alltid haft otroligt lätt för att gå upp i vikt, förutom då jag var på MHE förra gången (dit jag ska i höst igen) och då åt jag ändå energimässigt mer än på andra ställen där jag rusat upp i vikt.

Jag vet inte om du ens vill veta, men om du skulle vilja så kan jag berätta hur mitt matschema såg ut där. Bara för att få lite perspektiv och belägg för att t.o.m dina matdagar som du skrev här är för små, trots att det är bättre än nu. Säg bara till om du vill:) Puss!

2008-06-09 @ 21:49:39
URL: http://sarahlillemor.blogg.se/
Postat av: Miste

Hej! Tänkte bara fråga.. Har du funderat på att börja på någon typ av dagvård, tänkte för att få lite struktur på allt? Vet med erfarenhet att dte kan vara ganska svårt att hitta strukturen helt själv.. Eller mhe? Hoppas du ej atr illa upp att jag frågar.. Sköt om dej, du är värd det bästa!

2008-06-09 @ 21:54:41
URL: http://mistelaj.blogg.se/
Postat av: Jossanpossan

Sv: Det mesta med mig är bättre. Fast med maten går det inte speciellt bra..jag rasar i vikt o jag vet egentligen inte om jag ska skratta eller gråta! Puss på dej fina Cornelia!

2008-06-09 @ 22:46:56
URL: http://regnblomma.blogg.se/
Postat av: Lina

Jag vet att du inte tror mig, för jag trodde ingen heller när jag var sjuk. Men du måste äta för att bli frisk! Jag vet inte hur jag lyckades, har inget minne de senaste 9 åren eller nåt, men jag åt, och jag blev frisk.

Jag äter som jag gjorde innan nu, som frisk. Massa mat och även annat onyttigt, för jag har alltid älskat mat. Jag är normalviktig och blir inte större heller verkar det som, jag mår bra! Det kan du också göra, vägen är lång - men det är värt det!

2008-06-09 @ 23:27:54
Postat av: sarah

-Frukost: 2 smörgåsar med proteinrikt pålägg + 1 kokt ägg + 1 smoothie



-Lunch: 1 port mat



-Mellanmål: 1 smörgås med proteinrikt pålägg + 1 fruktsallad m nötter + 1 näringsdryck



-Middag: 1 port mat



-Kvällsmål: 1 smörgås med proteinrikt pålägg + 1 fruktsallad m nötter + 1 näringsdryck



Matschemat ändrades lite då o då, men med samma energimängd (även om de inte räknar kcal på mhe..så gjorde jag det lite på ren rutin), och även om det kanske inte ser jättemycket ut för ögat så blir det endel (ca 2600 kcal) då man ofta fick höra att man inte skulle snåla på proteinet för att musklerna skulle ha så stor chans som möjligt att byggas upp. Inte heller på fettet för att fettförbränningen skulle hålla på topp, och inte på kolhydraterna för att kroppen skulle kunna tillgodogöra sig resten av näringsämnena och för att hjärnan skulle kunna tänka. Därför slängde vi (eller ja flera av oss) alltid på rejält med pålägg på mackorna, massa nötter i fruktsalladen, slopade alla lightprodukter o.s.v



Min blodsockernivå var alltid jämn, min mage funkade mkt bättre, min ämnesomsättning gick på högvarv.



Men nånstans gick det åt skogen igen och jag såg det som en bra idé att skita i kolhydraterna. Missade väl alla föreläsningar om varför de också behövdes. Gick inte ner ett gram i vikt, men mådde skit, fick sug, började hetsäta och tappade all koncentrationsförmåga. Men gjort är gjort.. önskar bara att jag hade fortsatt på samma spår när det väl gick bra.



Hursomhelst, detta kanske får dig att kanske iaf våga tänka tanken att det du åt för 1½ år sedan verkligen inte är orimligt mycket, utan faktiskt för lite. För lite för att kroppen ska kunna öka muskelmassan och ämnesomsättningen om inte annat. Men skulle du klara av att äta så som du gjorde då, så skulle du i vilket fall göra dig själv en tjänst. Återfå orken bl.a. Dessutom brukar ju faktiskt ångesten ge med sig mer o mer ju bättre man äter, eller hur? För visst är tankarna knappast lättare nu än då?



Jag vet att du kan Cornelia, du är alldeles för stark för att förlora mot en usel sjukdom när det finns så otroligt mycket njutning utanför din bubbla!

Jag vet också att du förtjänar ALL hjälp och jag hoppas att du börjar sätta dig själv och din hälsa i första hand. Om inte din nya behandling ger dig något, nöj dig inte utan sök vidare! Jag tycker fortfarande att dagvård skulle vara något att satsa på, eller iaf någon mer regelbunden vård som inte lägger hela ansvaret på dig.



Nu borde jag fan ta o sova.. snacka om att vända på dygnet. Puss på dig tösabid!

2008-06-10 @ 04:58:38
URL: http://sarahlillemor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0