Frisk? När då?

Jag satt nyss och funderade lite på hur långt jag kommit i min sjukdom. Var står jag egentligen? När blir man friskförklarad? Hur går det till? Jag längtar, samtidigt som jag är rädd för den dagen. För visst kommer den? Jag kanske inte kan bli kvitt alla nojjor och alla känslor som sjukdomen inneburit, men jag är nöjd bara jag kan känna att jag orkar leva 60 år till såhär. Tänk! Så länge det är. Dessa 19 år jag stått på jorden känns ju som en evighet. Tänk så mycket jag hunnit vara med om... och tänk så mycket som ska komma!
Ofta när jag får ångest över någonting, maten/kroppen/känslor... så tänker jag "vad gör det om 100 år?"... precis som Snövit sjunger i filmen. Det hjälper mig att öppna ögonen och verkligen tänka över mitt liv. "Varför har jag denna ångest?". Är det bara känslor? JA! Ångest är känslor, en känsla. Och en känsla är inte alltid detsamma som verklighet. Man kan känna sig fet - men man är smal. Man kan känna sig mätt - men man är hungrig. Ja ni förstår...

Men när är jag då frisk? När min mens kommer? Jo, i kroppen är jag ju frisk då (förhoppningsvis), men psyket då? Är jag frisk när jag inte räknar kalorier? Eller när jag inte planerar in vad jag ska äta?

Det går bättre med maten nu, verkligen verkligen mycket bättre. Det känns skönt att jag KAN äta 5 mål om dagen igen, som jag gjorde innan denna svackan. Jag mådde bra då! Och jag börjar må bättre igen, på alla möjliga sätt. Tittade faktiskt på lite gamla bilder på mig från innan svackan... och jag är fin. Ser glad och välmående ut. Man skulle aldrig kunna ana att den tjejen har anorexia. Och jag tycker inte det syns nu heller. Jag ser normal ut. Jag är så nära normalvikt att de kilona inte märks. Det känns otroligt skönt, för jag vet att jag inte kommer se annorlunda ut när jag går upp de sista 2 kilona.
Jag tränade inte heller då, och nu när jag börjat äta mer så syns resultaten mycket bättre. Jag får fina muskler istället för att kroppen äter av dom. Vilket är jättefarligt! Det känns liksom BRA att träna nu. Inte bara BRA som i att jag har rört på mig... det känns BRA för att jag vet att min kropp mår bra av det! Att det gör någon nytta!

Lite tankar jag hade bara. Ni får dela med er om ni har någon kommentar!
Kram <3

Kommentarer
Postat av: sofia

Jag blir så glad av dina tankar och framgångar...! Lever efter samma citat; vad gör det om hundra år? så sant! Du verkar ha gjort otroliga framsteg och jag blir glad av att läsa det :)

2008-07-14 @ 19:49:34
URL: http://dagensmat.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Du är så himla bra som äter 5 ggr per dag, blir lite avis att du klarar det. Sedan det där med mensen. Jag vet anorektiker som haft kvar sin mens på sjukt låga vikter och så har jag en kompis som är frisk som ändå inte fått sin mens. Så man kan nog inte alltid lita på att mensen visar att man är frisk. Tror man kan få nåt piller om mensen inte kommer igång trots att man nått normalvikt.



Du har verkligen kommit så långt nu på så kort tid, du vände det sjuka till att bli frisk. STARK är vad du är!!!

kram

2008-07-14 @ 20:25:35
URL: http://www.ellinorssblogg.se
Postat av: Julia

svar: okej, men tjänar man på att beställa hem från internet eller är det billigare i affären?

2008-07-14 @ 21:55:29
URL: http://juliavonsydow.devote.se
Postat av: Fanny

Nä, men en svacka just nu :/ lugnt, ja klarar mig <3 tack

2008-07-14 @ 22:07:41
URL: http://beautifulflower.blogg.se/
Postat av: Josse

Ja men så långt ifrån kan du väl inte vara? Enligt läkarna så är man väl frisk när man har fått tillbaka mensen och ligger på normalvikt.. det går ju inte att bli inlagd om du väger normalt och har mens bara för att man räknar kalorier. inte vad jag vet i alla fall men sedan förstår ju jag med att man inte är frisk bara för att man väger normalt för de sjuka tankarna kan ju fortfarande finnas kvar men man är ju en bra jädra bit på vägen då i alla fall.

2008-07-15 @ 07:00:19
Postat av: Anna

Hejhej!

Jag minns att du var på ett SPA för iofs ett rätt bra tag sen. Men jag bara undrar om det var bra där? Jag hittar inget som jag är helt hundra med (tänkte åka en helg nu i sommar eftersom jag inte har någon semester och behöver komma iväg).

2008-07-15 @ 09:21:49
URL: http://yaa.blogg.se/
Postat av: Tilda

Skrev en lite längre kommentar till dig om detta med att vara frisk/sjuk, men sidan gav upp, så jag säger det viktigaste istället: Grattis till framgångarna :)

2008-07-15 @ 09:55:31
URL: http://kinell.blogg.se/
Postat av: Cattis

Du är superduktig! Verkligen! Det här är min favoritblogg, å det är jätteroligt att kika in här:)

Du gör otroliga framsteg min vän, verkligen! Fortsätt i samma riktning så kommer det gå super! Du förtjänar ett liv utan ätstörningen! Det gör vi alla med dessa problem!

Ha det fint så länge, keep oon going!;)

Kram!

2008-07-15 @ 11:37:00
Postat av: Louise

Vilket BMI ska du ligga på som normalviktig? PUSS <3

2008-07-15 @ 14:50:12
URL: http://louisekarin.blogg.se/
Postat av: [email protected]

Jag tror man är frisk när man inte bryr sig lika mycket vad man stoppar i sig.jag tänkte hela tiden på vad jag skulle äta och hur mycket typ två år efter att jag var sjuk. nu följer jag inte shemat längre och kämpar vidare. känns ju fortfarande jobbigt men jag tror det är bra att släppa lite taget på vad man äter och hela tiden fokuserar sig på mat och kroppen. Om du änvänder deciliter mått sluta med det när det känns som att du vill bli bättre!

2008-07-15 @ 18:01:22
Postat av: isa

tror att man är frisk, när ätstörningen inte påverkar ens liv alltför mkt längre, både psykiskt och fysiskt.

min förra behandlare sa att man inte kan bli frisk från anorexi, att det kommer alltid finnas en del av sjukdomen kvar i en.

själv tror jag att man kan bli frisk..för jag behöver tro på det..

kram!

2008-07-15 @ 20:37:42
URL: http://isan.blogg.se/
Postat av: viktoria

Jag säger precis som Ellinor. Mensen är de absolut dummaste man kan gå efter. Jag har massvis med kompisar som är sjukligt tunn som har sin mens, jag har kompisar som inte har sin mens fast dom ligger på normalvikt och lite över.. Så gå inte på mensen om du gör det!

Behandlarna säger till mig att den dagen man är friskförklarad är när man inte har ångest, tvång, anorektiskt tänkande, förbjudna saker, inte känner att vardagen påverkas av alla tankar o.sv.. : ) Lycka till med kampen! :)

2008-07-15 @ 21:24:45
URL: http://wikkitoria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0