Torsdag 3 juli

Har ni märkt så mycket småkryp det är överallt nu? Fyfan alltså. Spindlar i köket, på mitt jobb, nattfjärilar i mitt rum och annat äckligt. Igår när jag satt och åt lunch i lungnan ro, kommer det plötsligt en spindel nervirande från sitt spindelnät, RAKT i fejjan på mig. Mysigt värre! Och inatt vaknade jag av att något kittlade mig på ryggen... en spindel? En nattfjäril? Jag vet inte, men äckligt är det vilket som.

Idag slutar jag efter lunch för då ska jag till kliniken igen. Känns som jag är där hela tiden, veckorna har ju gått så otroligt snabbt. Jag skulle egentligen skrivit matdagbok till idag, men jag har varken hunnit eller orkat. Det är ju så tråkigt! Sitta och skriva ner vad jag ätit... vem vill/orkar göra det? Ja inte jag i alla fall. Jag vet att hon kommer tappa hakan när jag berättar att jag åt glass i helgen. Det är en big deal för henne, inte för mig. Visst att det krävs mod och vilja för att äta det. Men ångesten var inte speciellt stor, och jag ville verkligen ha glass. Vi satte oss på ett café först, men de hade ingen glass. Så vi gick vidare. Liksom, hade jag velat slippa så hade vi stannat där. Right? Och inte ett gram fetare är jag heller. Vilket man konstigt nog har inbillat sig själv. Trodde man det när man var liten liksom? Vi åt väldigt nyttig och bra mat när jag var liten också, jag har växt upp med det. Men såklart åt vi något annat ibland. Som pannkakor med socker. Glass. En liten skål godis eller vad det nu kunde vara. Jag var smal som en pinne ändå.

I helgen börjar min nya nyttiga och goda diet. Diet behöver inte betyda att man ska gå ner i vikt. En diet är ett sätt att äta. Och jag ska äta för att min kropp ska må bra igen. Allt ska repareras, mensen ska komma tillbaka och jag ska få ny energi igen. Recepten i boken känns ganska skrämmande ibland när jag läser igenom dom. Men jag litar verkligen på den boken att kosten är tillräcklig, varken för mycket eller för lite. Jag rekomenderar faktiskt alla att köpa den. I alla fall jag kan få inspiration på ett positivt sätt. Där står matdagar för varje dag. Recepten är enkla och lätta att variera precis som man vill. Man kan välja och vraka mellan matdagarna, så man behöver aldrig känna "åh måste jag äta detta idag".

Till helgen ska jag också baka frallorna som finns i den boken. De verkar supergoda! Kommer lägga upp receptet här på bloggen, såklart. Och alla recept jag tycker är riktigt goda. Bilder kommer ni också få, på min nya, goda och braiga mat! Hoppas det ger er inspiration.

Nej, jag ska väl bege mig iväg på min näst sista jobbdag. Som också bara är en halv dag! Skönt.
Vi hörs senare! Puss o kram

Kommentarer
Postat av: molly

jag tror verkligen att du kommer gilla maten du tillagar :) om du känner för det så kan jag tipsa om efterrätten med äpplet som finns där, den är väldigt god:) sedan är rätterna också väldigt goda. jag har inte blivit besviken på en enda:) mina favoriter är de med laxen, du kanske också kommer gilla dem:) ha nu en underbar dag och ta hand om dig! kram

2008-07-03 @ 08:10:45
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Camilla

Hej! Jag har beställt den boken med gi maten.

den verkar så bra med massa goda recept =)

kramar

2008-07-03 @ 08:13:46
Postat av: e-ma

(svar) Tack så mycket! :D

2008-07-03 @ 09:43:40
URL: http://emaema.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Svar: Fikon har jag inte testat, det får bli nästa gång :)

2008-07-03 @ 14:46:40
URL: http://mymica.blogg.se/iheartgreen
Postat av: KRYCKAN

Du är så himla inspirerande! Halkade in på din blogg igår och har läst typ alla inlägg :)

Du är grym tjejen!

2008-07-03 @ 15:36:07
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: i & m

Hej, fin blogg du har!! verkligen skitfin :)

2008-07-03 @ 18:03:24
URL: http://ifmn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0