Tisdag 1 juli

Första dagen i juli. Juli för mig känns som sommar. Det är nu allt ska hända. Man blir ledig, reser, äter jordgubbar, badar och solar. Det är nu livet leker och problemen känns långt borta. När jag får semester är det så mycket bra som ska hända. Jag ska även bli frisk. Förstår ni? Frisk! Jag har aldrig förut känt såhär starkt för att komma ur sjukdomen. Det känns lätt! No big deal. Jag har gjort jobbet redan. Jag har kunskapen, erfarenheten och nu även viljan. Det var VILJAN som fattades. Jag har redan gått vägen till att bli frisk, den är avklarad.
Det som finns kvar att jobba mot är kaloriräknandet. Kontrollbehovet att komma under ett visst antal kalorier. Men det ska jag fixa under den kommande tiden. Jag fyller 20 till hösten, och då ska jag kunna kalla mig själv frisk. Jag tror att jag klarar det. Eller nä, jag VET att jag klarar det! Jag ska följa kokböckerna jag köpte igår, deras scheman och den maten. Den maten som jag faktiskt älskar! Såklart att det inte blir nåt tvång att alltid följa böckerna, då har jag ju ytterligare ett kontrollbehov att bryta. Nej, det ska kännas fritt. Att jag kan äta det jag vill, behöver och tycker är gott.

När min kropp återställt sig efter all svält så ska jag även börja träna på annat håll. Just nu tränar jag ju hemma varenda dag, vilket inte är hälsosamt. Jag ska träna varannan dag eller mindre. T.ex jogga, gymma, cykla, promenera etc. Kroppen mår bra av lagom träning också, så jag ska absolut inte sluta helt. Jag älskar att röra på mig.

Vet ni en grej också? Kanske inte så "bra" att ta upp, jag vet inte. Men jag är i alla fall stolt. Jag har gått från 700-800 kcal per dag till ca 1200 kcal per dag. Bra va?! Mamma säger att jag måste komma upp i 2000 kcal per dag. Det tycker hon är bra. Mitt första mål är 1500, sen 1700 och sen ca 2000. Sen ska jag helt klart sluta räkna. När jag känner mig trygg, kan lita på min kropp och mina hungerkänslor. När jag äter frukost, lunch, mellis, middag och kvällsfika.

Detta känns underbart bra! På lördag ska jag välja ut recept till den dagen, som jag ska följa och se hur det känns. Där är olja på och i all mat, så det blir också en liten utmaning.
Jag ska ta med mig detta braiga humöret till jobbet idag. Hoppas dagen går snabbt. Och att hela denna veckan går snabbt!! Jag vill vara LEDIG!
Puss o kram på er!

Kommentarer
Postat av: milla

Dom är köpta i danmark, i Köge tror jag! :o) kramis

2008-07-01 @ 07:43:04
URL: http://halsofreak.blogg.se/
Postat av: Tigrisenemmis

Hej girl.

Tänkte bara på det du sa häromdagen. Men LÄTT att vi ska ses och laga mat, promenera och mysa till det med film. Fika kanske någonstans. Säg bara till en dag så ska vi fixa det ;)

kramisar

2008-07-01 @ 10:06:53
URL: http://tigrisenemmis.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Jag vet att du klarar det!!

2008-07-01 @ 10:09:07
URL: http://mymica.blogg.se/iheartgreen/
Postat av: j

Hej Cornelia!

Vet du hur det går till när man ska till vårdcentralen för att få en remiss skickad till dietist? Måste man väga sig och såna grejer?

Tacksam för svar!

Kram

2008-07-01 @ 10:55:50
URL: http://blifrisk.blogg.se/
Postat av: sarah

DU ÄR BÄST CORNELIA!!! Min idol:D Jag är lätt på. Och skitsamma om hösten, eller vintern kommer och man inte kan kalla sig 100% frisk, bara man alltid har det som mål att bli det och jobba stenhårt för det varje dag. puss!

2008-07-01 @ 11:53:47
URL: http://sarahlillemor.blogg.se/
Postat av: Ingela

det låter superbra! Och ha delmål ä'r alltid viktigt, så det känns överkomligt. Och efter vad jag har lärt mig så gör du alldeles rätt, du skriver ner specifika delmål och inte bara " jag ska öka mitt kaloriintag osv" för det blir för abstrakt.... håller tummarna=)



Och jagj vet att vi inte känner varandra så detta låter nog lite klyshigt men jag menar det verkligen, kan jag hjälpa/stötta dig på ngt sätt alls, säg till!

2008-07-01 @ 11:55:02
URL: http://zariaza.blogspot.com
Postat av: Therese =)

Japp, 2000 låter bra! sen när du tränar krävs ca 2500 :)

2008-07-01 @ 12:40:29
URL: http://thereseinletters.blogspot.com
Postat av: Ida

Det är precis rätt inställning! tror man på sig själv kan man klara vad som helst.

Lycka till :D

2008-07-01 @ 13:11:18
URL: http://marblehouse.blogg.se/
Postat av: Josse

Vad duktig du är med kalorierna :) . Detta fixar du! Tänkte bara på det där med att du fick magont av glassen du åt, har en kompis som äter väldigt nyttigt och det verkar du också göra.. ingen skräpmat, inte mycket godis och sötsaker utan mycket fullkorn och annat sånt där och så fort hon stoppar i sig något "onyttigt" som glass eller godis så blir magen skitkonstig.. tydligen så har den vant sig vid allt det hälsosamma att den får spratt när man väl äter något sött eller så.

2008-07-01 @ 13:21:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0