Är jag egentligen så stark?

Sitter på jobb just nu. 2 timmar kvar tills jag får semester. Yay! Har inte varit alls mycket att göra idag. Ganska tråkigt men ändå skönt på ett sätt. Har suttit och sms:at med mamma ett tag, helt mysigt. Vi ska äta tacos ikväll med quornfärs, grönsaker och avokado. Grymt gott! "Fira" lite att jag är ledig och att mitt liv är lite ljusare nu än förut. Visst, det känns jobbigt ibland. Jag inbillar mig lätt att jag gått upp i vikt och att jeansen stramar, men innerst inne vet jag att jag varken går upp i vikt av det jag äter, eller att nått enstaka kilo skulle synas. Jag vet att det är mina ögon och mitt huvud som lurar mig.
Jag måste vara ärlig nu och säga att jag är livrädd för att öka på maten. Ja jag är det. Jag försöker alltid visa mig stark, och ja det är jag väl. Men visst har jag mina svagheter, min ångest och all rädslan kvar. Vad ska jag tänka på imorgon när jag ska äta mer än på över ½ år? Att jag vill (och ska) bli frisk? Att jag förtjänar det? Att jag är stark och klarar detta? Att det inte är en big deal egentligen? Hur tänker ni??

Ska väl jobba på de sista timmarna. Kram!

Kommentarer
Postat av: Elin

Tror att det kommer gå jättebra för dig. Men du är rädd för att gå upp i vikt... ja, det är väl det som är själva sjukdomen? För att bli frisk (fysiskt) kanske du måste gå upp i vikt - (jättejobbigt eftersom sjukdomen handlar om en rädsla för just det).

Men var du värsta jättetjockisen när du var frisk? Tänk så. Då åt du antagligen vad/så mycket som du kände för, eftersom det funkar för friska människor. För friska handlar det om ett naturligt,omedvetet kretslopp; de får energi och lust -> och får sedan utlopp för den. Det går runt..

2008-07-04 @ 14:05:42
URL: http://ensamvarg.bloggproffs.se/wp-admin/
Postat av: AE

Tänk typ.. "vad kommer egentligen hända om jag äter 2000 kalorier om dan" Ja, du dör iallafall inte och då finns det i princip ingenting annat att vara rädd för =P

2008-07-04 @ 14:46:12
URL: http://anorex.blogg.se/
Postat av: hej

Jag var jätterädd att höja också. Sedan höjde jag till 1700 och höll på så ett tag, låg mest och slappade på dagarna då med, och hör och häpna jag hade tappat ett halvt kilo efter någon vecka. Jag ligger på en vikt långt under där jag borde ligga och jag har ingen super-ämnesomsättning heller, ändå så hände det. 2000 är alltså minium! Sedan för folk som rör sig mycket rör det ju sig om mångamånga mer kalorier. Oroa dig inte för en höjning alltså. Iallafall 1800kcal per dag kan du ju börja med, du tappar nog vikt då med men mycket långsammare. En till sak för att sporra dig att öka; vill du växa ut ännu ett par byxor? :P . Det fick mig att öka lite på kalorierna. Det är faktiskt riktigt irriterande attt behöva gå och dra upp byxorna jämt och ständigt.

Nu ska jag sluta babbla. xD Tack för mig. hoppas du höjer <3 din kropp behöver det.

2008-07-04 @ 16:32:12
URL: http://mittlivisiffror.blogg.se/
Postat av: miss h

Kommer du ihåg inlägget om hur många kalorier man behöver för o HÅLLA VIKTEN o som alla sen kommenterade? För inaktiva tjejer som inte är ska man asså ligga på ca 2000 kcal - 2500 kcal/dag bara för att man inte ska gå ner eller bryta ner musklerna! Det är det som händer när man får i sig för lite energi. Eftersom du dessutom tränar, o vad jag förstått varje dag också, så behöver du ju kanske 3000 el mer! Jag tränar också mkt och jag äter ca mellan kanske 2700 - 4000 kcal/dag utan att gå upp i vikt!



Det är jättesvårt när man vant sig vid nåt, så är det med allt, men du måste bryta vanan om det ska funka. Du vågar, vi tror på dej! Lycka till!



Trevlig semester!

Kram Miss H

2008-07-04 @ 18:33:41
URL: http://www.misshart.blogspot.com
Postat av: Louise

Jag tror inte att man ska inbilla sig att man är sjukare eller svagare än vad man är. Det ger bara negativ energi. Fake it 'til you make it!

2008-07-06 @ 12:21:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0