Dagens fråga

Är Du för eller mot homosexuella? Och varför? (kanske konstigt förmulerat, men ni förstår vad jag menar..) Har ni fördomar mot dom?

Jag ställer denna fråga eftersom jag läste en artikel om de som är emot dom. Jag tycker det är sjukt! Men det FINNS folk därute som är totalt emot det.
Det är väl till och med förbjudet att gifta sig med samma kön? Eller är jag helt ute och cyklar? I alla fall är det förbjudet i många länder. Varför egentligen?! Varför har vi så mycket fördomar mot folk som inte är som "alla andra"...?





Kommentarer
Postat av: maria

vaddå för eller emot? vilken jävla fråga!! skulle du säga så om svarta också; är du för eller emot svarta? herregud.

2008-01-21 @ 08:52:42
Postat av: ida

Faktiskt är det en lite konstig fråga, men ne jag har inget emot homosexuella! Ha en bra dag

2008-01-21 @ 08:59:59
URL: http://sucre.blogg.se
Postat av: Thepreciousgirl

Maria: Det finns sjukt många fördommar här i världen. Finns även de som är "emot" svarta, som tycker de är mindre värda. Vore ju intressant att veta vad fasiken det pågår i de människornas huvuden, som tycker homosexualitet är något äckligt och hemskt.
**
**
Ida: Bra! Varför ska man ha det liksom, de är lika mycket värda och ska väl få gifta sig om de vill!

2008-01-21 @ 11:25:53
Postat av: Sanna

det är ju en helt absurd fråga. Det känns nästan skrattretande att det finns folk som är så förlegade idag att dom är emot homosexuella. Var är all tolerans och respekt egentligen? hua, sånt där gör mig så arg. Så obehagligt att våldsbrotten mot homosexuella ökat så mycket på senaste tiden med ):

2008-01-21 @ 12:10:32
Postat av: Rebecca

jag är för... de har precis samma rättigheter som hetrosexuella. de är precis lika mkt värda och vad är dte som säga att man och kvinna är rätt? Att man är lyckligare då? Nej låt alla älska dem de inners inne älskar!

2008-01-21 @ 12:24:23
URL: http://RebeccaCecilia.blogg.se
Postat av: Thepreciousgirl

Sanna: ja svaret borde vara självklart.. det ÄR skrattretande!! =/ sjuukt

2008-01-21 @ 12:24:23
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: z

palla vara emot homosexuella.. det är inte direkt så att nån kan göra något åt saken (om man nu skulle vilja det). organisationen "slutavarabög", typ.

2008-01-21 @ 12:31:57
URL: http://zumiii.blogspot.com
Postat av: Jossan

Jag har precis spenderat en veckas semester i Dubai tillsammans med en homosexuell man och en bisexuell kvinna, så jag bryr mig verkligen inte om vilken sexuell läggning människor har. I Sverige får man ingå partnerskap, vilket ger samma lagliga rättigheter som ett äktenskap. Dock är det inte alla präster som viger eller rättare sagt välsignar partnerskapen. Så om man som homosexuell vill gifta sig i kyrkan så kan det vara knivigt, fast varför skulle man egentligen vilja det när de flesta präster anser att homosexualitet strider mot bibeln. Jävla skitsnack - all kärlek är vacker!

2008-01-21 @ 12:40:42
URL: http://jossans.bloggagratis.se/
Postat av: fashionholic

gud jag har massa gay vänner, de är underbara.. förgyller min vardag dagligen!!! hur kan man vara emot dem?? galet..

2008-01-21 @ 12:49:15
URL: http://fashionholic.blogg.se
Postat av: pasia

jag har inget emot homosexuella, vi ä ju alla människor och att hata någon för att man är annorlunda är patetiskt...

Men jag tycker inte att dem ska få gifta sig i kyrkan eftersom det hör liksom inte ihop, man kan inte ändra en religion bara för att vara politiskt korrekt. Jag kan inte förstå varför ens homosexuella skulle vilja det.

2008-01-21 @ 12:57:13
URL: http://pasia.webblogg.se
Postat av: Kristina

Jag har absolut ingenting emot homosexuella och tycker det är hemskt att det finns folk som har det.
Man förtjänar respekt oavsett vilket kön man tycker om. Jag tycker det är synd att det finns homosexuella som går och döljer sina känslor och är rädda att berätta om sin sexuella läggning. Det borde inte vara så!

2008-01-21 @ 14:35:46
Postat av: veronika

till pasia:
jag skulle nog vilja påstå att religioner MÅSTE utvecklas i takt med samhället, annars så fastnar de som är troende i ett helt annat levande än vi andra. och det här är inte något anti-religion-snack, jag är för att ha en tro! men det ska vara med måtta.
kristendomen idag ser inte alls ut som den gjorde för hundra år sedan, eller hur? hade du verkligen velat att det skulle vara som det var då?

och för att svara på cornelias fråga; nej jag har absolut inget emot homosexuella, dom får gifta sig, adoptera och göra precis vad dom vill! (men måste också påpeka att det dock är en klar skillnad mellan homosexuell-, och heterosexuell "kärlek". missförstå mig rätt nu, men det är just för att homosexuella inte kan föra arten vidare)

2008-01-21 @ 15:26:14
Postat av: Nicole

Jag tycker att de är äckliga. Med det sagt betyder det inte att jag har något emot dem, lika lite som jag har något emot annat jag finner äckligt. T ex lokalvårdare, gynekologer, svarta oliver och silikonbröst. Jag tänker inte protestera mot svarta oliver hur mycket jag än skulle vilja leva utan att behöva känna doften av dem - för det finns andra som älskar svarta oliver och jag vill inte förstöra deras värld. Istället håller jag mig borta från t ex restauranger med många svarta oliver. Jag hoppas att du förstår vad jag menar. Det är lika viktigt att få tycka som man vill om folk, som att välja vilken partner man vill - tycker jag. :)

2008-01-21 @ 15:29:08
URL: http://frauneumann.blogg.se
Postat av: Emma

Jag är homosexull och jag har mött många motgångar. såväl små som stora. alla accepterar inte en "avvikande sexuell läggning" i dagens samhälle, trots att ungefär 2 miljon svenska är homosexuella.
Homosexuella har enligt svensk lag från och med i november 2006 rätt att gifta sig i svenska kyrkan. det kallas inte ett äktenskap utan ett partnerskap. homosexuella har även rätt att adoptera om man kan garantera barnet säkerhet.

nej, det finns ingenting som säger att barn med homosexuella föräldrar får en sämre uppväxt än barn som har heterosexuella föräldrar. det handlar inte om könen på föräldarna, det handlar om kärlek. du kan ha heterosexuella föräldrar men ändå inte ha någon pappa till exempel. och vad är då "bäst" (det är såhär polikterna tyvärr inte ser på det..) att ha två mammaor/pappor som älskar dig eller ingen pappa alls? vad är viktigt? könet på föräldrarna eller kärleken och tryggheten till barnet?

[email protected] om du vill prata mer :)

2008-01-21 @ 16:09:56
URL: http://emmaebba.blogspot.com
Postat av: Emma

min präst som konfirmerade mig är homosexuell. hon är gift med en kvinna. både min präst och hennes fru är präster i svenskan kyrkan.

alla präster i svenska kyrkan har rätt att viga/välsigna homosexulla par. dock är det inte alla präster som är villiga att göra det då de anser att det "strider mot biblen" eller "strider mot naturen" osv osv osv.

2008-01-21 @ 16:12:13
URL: http://emmaebba.blogspot.com
Postat av: maria

pasia; varför skulle inte en del homosexuella vilja gifta sig i kyrkan? tror du att de skijer sig från heterosexuella där vissa vill gifta sig i kyrkan och andra inte?
och veronika; man måste inte leva i ett heterosexuellt förhållande för att skaffa barn. homosexuella kan precis som heterosexuella befrukta eller befruktas.

2008-01-21 @ 16:35:31
Postat av: serioh

att man ens kan ställa denna frågan fortfarande tyder ju på hur lång väg vi har kvar.. personligen tycker jag det är helt absurt att kunna ha fördomar mot homosexualitet med tanke på att det inte är nåt man väljer, men å andra sidan vet jag att det är folk som har fördomar. på samma sätt som vissa har fördomaar mot folk med ätstörningar osv.
och det här med att det "inte är naturligt". öhhh? vem fan har kommit på den skiten. visst, man kan inte producera barn när man är av samma kön ,men måste all kärlek grunda sig i fortplantning? isåfall hade det ju varit fel av ett heterosexuellt par att bestämma sig för att inte skaffa barn ihop.

2008-01-21 @ 17:35:57
Postat av: Jossan

Jag måste bara kommentera på några inlägg:
Pasia: "Men jag tycker inte att dem ska få gifta sig i kyrkan eftersom det hör liksom inte ihop, man kan inte ändra en religion bara för att vara politiskt korrekt."

Jag antar att du inte tycker det samma när det gäller kvinnors rättighet och kyrkan? Med tanke på att det i biblen står att "kvinnor ska vara tysta i församlingen" skulle vi knappast ha några kvinnliga präster idag om inte kyrkan tvingades att följa med i samhällsutvecklingen.

Veronica; Det finns många heterosexuella som inte heller "för arten vidare", både av personliga och av medicinska skäl, har du tänkt på det? Gör det deras kärlek annorlunda?

Nicole; "Jag tycker att de är äckliga". Jag antar att du tycker att de homosexuella ska vara tacksamma för att du undviker dem och låter dem vara i fred fastän du tycker att de är äckliga. Det är verkligen storsint av dig. Jag hoppas verkligen att du en dag kommer att träffa en människa som är homosexuell och inse att de inte är annorlunda än du.

2008-01-22 @ 08:22:15
URL: http://jossans.bloggagratis.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0