Fråga

Är det någon som vet varför man får ont över revbenen? Det smärtar liksom. Ibland är det över hjärtat också, men det vet jag att det inte är i hjärtat egentligen, utan musklerna utanpå liksom. Det har i alla fall alla läkare sagt till mig.
Men vad beror smärtan över revbenen på? Är det brist på något speciellt? Någon som känner igen sig?

Kommentarer
Postat av: RASA

ibland har jag också det! vet inte om det är samma som du har.. men för mej kommer det i alla fall när jag har tränat, vet inte varför.. men det tar iaf jätteont : |

2008-12-08 @ 21:04:45
URL: http://sara91.blogg.se/
Postat av: Helene

Jag tror jag vet vad du pratar om, brukar själv få sådär ibland och då gör det riktigt ont att andas, det gör så himla ont. Har tyvärr ingen aning om vad det är men det är en sådan smärta innifrån, jag brukar oftast få vid hjärtat, musklerna som du säger men en del gånger vid revbenen, önskar att jag kunde sätta namn på det :/

2008-12-08 @ 21:06:22
URL: http://hellenius.blogg.se/
Postat av: Molly

vad jag vet kan olust/ångest kan yttra sig så. jag tror inte att det är hjärtat, men om du är orolig ska du nog vända dig till en läkare. ta hand om dig och hoppas att sover gott inatt :) kram <3

2008-12-08 @ 21:13:03
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Frida

det där känner jag igen :/ känner så nästan varje dag:S men har ingen aning om vad det kan vara?

2008-12-08 @ 21:13:49
URL: http://www.flicka9i.devote.se/
Postat av: Piff

Förstår att du tog dig en titt Åsas (fdana.blogspot.com) blogg i alla fall... Hoppas du upplevde den lika sublim som jag gjorde. Gillade hennes rättframhet, ärlighet, vänlighet, och sätt att bemöta andra.



Lycka till, Cornelia. Jag lämnar din blogg nu. Kanske tar jag mig en förstulen titt då och då, kanske inte, förmodligen inte, men hur som helst: Framsteg är bara möjligt genom att göra fel och försöka på nytt. Jag hoppas att du någon gång får det liv du strävar efter och så uppenbart förtjänar.



We must become the change we want to see.



Lycka till, som sagt, med allt. ♣

Kram på dig. /C

2008-12-08 @ 21:20:45
Postat av: hanna

jag vet vad det är. Jag visste inte heller först och har varit riktigt orolig. Men det är ångesten som gör det. Du spänner dig. Jag får ofta så när jag har en panikattack eller har ångest. Jag har alltid varit emot piller men nu har jag börjat med Fluoxetin och har inga biverkningar, mindre ångest och inga panikattacker! Jätte skönt. Men de brukar vara svåra att få om man är anorektiker då matlusten minskar, därför får oftast bulimiker dem (jag är anorektiker).

Rekomenderar verkligen dem!

Kram

2008-12-08 @ 21:22:34
Postat av: Anna

Jag brukar få panikont "i hjärtat" ibland, kanske samma smärta som du beskriver, och doktorn har förklarat för mig att det är en tarm som krånglar sig fram där någonstans och att det troligen är den som spänner ut sig och gör ont. Men jag vet inte ._.

2008-12-08 @ 21:26:25
URL: http://annamarian.blogspot.com
Postat av: Maria

Jag vill också veta, har också det problemet. Iom att jag är bulimiker så oroar ajg mig för att det faktiskt är hjärtat??

2008-12-08 @ 22:23:16
Postat av: aee

kan vara muskelansträgningar

2008-12-08 @ 22:27:50
Postat av: Jossi

Har haft precis likadant, eller har fortförnade. Fick de uppkollat av läkare när ja ändå låg inne på sjukhuset, dock inte för den skullen men ändå. Hade svårt o andas o så o verkligen den känslan du beskriver, röntgade lungorna o revben osv.. men hitta inget fel. Fick veta att de var ångesten som gör de, själv trodde ja inte på de men har nu kommit på att de är så. Hoppas de blir bättre, kramar på dej <3

2008-12-09 @ 07:24:27
URL: http://josefineaspeteg.webblogg.se/
Postat av: Magdalena

Det som händer är att man får kramp i musklerna som ligger över bröstet. Kan som sagt bli så när man spänner sig länge på ett visst sätt.

2008-12-09 @ 09:55:21
URL: http://www.maer.devote.se
Postat av: Linnea

Jag känner igen mig med smärtan över revbenen! Eller jag vet inte om det är samma som du känner men det liksom kan kännas som att jag har blåmärken där ibland. Om man känner där så gör det svinont! Fast det brukar bara hålla i i ca. 3 dagar och sedan går det bort och kan komma tillbaka om en månad. Brukar göra ont när jag andas ibland också. Tog upp det mina behandlare och de sa att det typ är nerver som pressas mot revbenen när man inte har mycket fett där. Kram Linnea :)

2008-12-09 @ 15:57:52
Postat av: JosefinEmilie

hej lilla gumman,

Jag har oxå fått du beskriver som smärta över hjärtat o revbenen. När jag äter som minst under en lång period uppkommer detta.

Tror det handlar om musklerna till hjärtat..kanske att dom inte får tillräkligt mkt med syre så dom kan arbeta om man äter för lite!?



Förstår även de andra som kommenterat, för jag vet själv att det är vanligt att vid ångest oxå uppleva en liknande smärta.



Förmodligen kan du se sambandet själv.

Kanske är det kroppen som tagit för mkt stryk, kanske är det "bara" ångest. Eller både och.



Ta hand om dig iaf gumman.



Nu är det inte långt kvar till Thailand förresten va..? :)

Du måste längta...<3

Puss<3

2008-12-09 @ 17:38:10
URL: http://regnblomma.blogg.se/
Postat av: Kurre

Hej Cornelia! Om du har "otur" kan det vara en slemsäcksinflammation och den kan avhjälpas med akupressur alt akupunktur.Jag har själv drabbas av detta och det är en långvarig rehab på detta.MVH Kurre

2008-12-11 @ 16:51:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0