Träna lagom!

Godmorgon!
Kul att så många var intresserade av matscheman. Eller "kul" kanske är fel ord, men ni fattar nog... Och ja, jag vet att matscheman kan användas på fel sätt, att man blir för strikt och den biten, men efter mina egna erfarenheter så blir man mer och mer trygg i sitt ätande. I alla fall har jag blivit det! Klarar jag t.ex en extra macka till frukost ett tag, så känns det tillslut helt naturligt att äta den också.

Idag ska jag in till Malmöfestivalen och se på Tingsek med en kompis. Ska bli supermysigt. Blir väl någon festivalmat också, eller så tar vi ett säkert kort - Waynes coffee! Alltid lika gott. Speciellt pastasallad med kyckling eller lax. Och så får man gratis te eller kaffe till!

Jag läste en intressant sak igår i boken "Bli vän med kroppen & maten" av Camilla Porsman. Jag blev lite småchockad faktiskt. Okej, jag visste väl att överträning inte är bra, men att kroppen gör på detta viset visste jag inte!
Såhär står det.

"Många ätstörningsdrabbade tror också felaktigt att ju mer man tränar, desto bättre är det. Men det stämmer som sagt inte: för mycket träning är nedbrytande för kroppen och leder till överträning, skador och sjukdom. Dessutom kan det faktiskt leda till att kroppen får en ökad benägenhet att lagra in fett och göra det svårare att bygga upp muskelmassa. Överträning gör nämligen att kroppen frisätter stresshormonet kortisol, som dels är muskelnedbrytande, dels försvårar muskeluppbyggnad och dels ökar fettlagringen (främst i buken)."

Något att tänka på. Jag ska införa vilodagar. Hur mycket det än tar emot så är det de bästa jag kan göra för min kropp. Jag märker ju också att träningen inte ger något resultat längre. Och jag kanske har svaret på det ovan? (Jag vet att frågan kommer ställas vad jag tränar, och jag tränar cykling och styrka).

Nu måste jag duscha. Kram!


En bild från förra året som jag hittade på min gamla dator!
Hade precis färgat mitt hår mörkt där. Tack och lov är jag ju blond igen, det trivs jag bäst i.

Kommentarer
Postat av: KRYCKAN

Precis. Hur mycket man ska/bör träna är väldigt individuellt. För en del är det lagom med bara vardagsmotion och ett friskis&svettis-pass på gymmet i veckan, medan andra behöver träna 3-4 gånger i veckan för att må bra. Det där måste man känna av själv tycker jag!

2008-08-18 @ 11:50:40
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: K

Äter man dessutom inte ordentligt blir kroppen ännu känsligare för överträning. Det lilla blir för mycket.

2008-08-18 @ 12:49:15
URL: http://pavagigen.blogg.se/
Postat av: Miss h



LÄMNA EN KOMMENTAR



Namn:



Fältet får inte lämnas tomt!

E-post: (publiceras ej)



Fältet får inte lämnas tomt! Ange en giltig e-postadress!

Bloggadress:



Ange en giltig url-adress!

Kommentar:

Men är det inte väldigt inrutat med matscheman och att d skapar ångest om man inte följer dem o går utanför ramarna tycker du?

Fältet får inte lämnas tomt!

Kom ihåg mig:





2008-08-18 @ 13:34:40
URL: http://www.misshart.blogspot.com
Postat av: V

Jag vill också ha ett matschema =)

2008-08-19 @ 01:37:16
URL: http://kroppsvikt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0