Torsdag

Har varit på äs kliniken. Hur det gick? Jag vet inte riktigt. Vi började med vägningen som vanligt. Har gått upp det jag hade gått ner förra gången. Jag sa att det kändes bra. Min första känsla var det iallafall, men hur det kommer bli sen vet ingen. Plötsligt får jag en smäll på käften och så är jag den där anorektiska personen igen.
Anna sa idag att det nästan lät för bra för att vara sant. Hon tyckte jag var så positiv hela tiden, hon anar att det inte är hela sanningen. Jag tror hon har rätt, för jag är ju inte frisk och tänker inte friskt. Jag vill nog visa att jag är duktig, och ska klara detta. Vill visa mig stark, inte svag.
Ångesten för mat är mycket mindre, mäter inte upp lika ofta längre och blir inte äckligt mätt mer. Känns bra men samtidigt skrämmande. Undra hur känslan blir när(och om) jag blir friskförklarad. Kommer jag känna lättnad? Känna mig fri? Bli rädd? Osäker?

Klockan är snart 20:00 och jag är dödstrött. Helt slut i kroppen, i huvudet, i själen... känner mig mer död än levande. Känns som jag går i en dimma. Jag hatar denna känslan. Känslan av att vara värdelös. Tråkig. Osocial. Rädd...
Har börjat drömma en himla massa. Jättehemska saker. Jag dör ofta i drömmarna, känner ångesten av dödsögonblicket. Vaknar med ett ryck... "det var bara en dröm..."

Någon annan än jag som är rädd för att dö? Ibland när vi åker tåg eller buss, så fantiserar jag om att det sprängs, eller krockar. Min första tanke är då "snälla, låt mig få leva vidare... jag äter hellre all mat i världen, jag lovar att njuta, bara jag får leva vidare". Kalla mig sinnessjuk, men jag har otrolig ångest inför döden. Mitt liv är hittills ganska meningslöst, kan det inte få bli lite bättre innan jag försvinner? Jag vill bara se på tv en sista gång, krama mamma en sista gång, skratta en sista gång...



92377-26

Kommentarer
Postat av: Carro (Frosti)

Jag brukar också tänka på döden.. och undra hur min omgivning skulle reagera typ. och föreställa mig dödssituationer :S

2007-02-15 @ 20:06:57
Postat av: Isa (Creep)

Jag blir verkligen ledsen när jag läser att din glädje och styrka inte är 100% äkta, men samtidigt vet jag nog att den finns där under. Du måste "bara" putta bort anorektikern i dig och visa det. Jag vet att du kan.. Det där med tågen och bussarna är ganska normalt tror jag, jag tänker i alla fall ofta så. Men då tänker jag nog på hur skönt det hade varit att få sluta leva, helt sjukt egentligen. Dina mardrömmar verkar hemska, kan du inte få något mot dem?

Kämpa vidare gumman! Du är grym!

2007-02-16 @ 08:44:22
Postat av: Sarah

Du kommer känna lättnad när du klarat av att bli frisk och blir friskförklarad. Du kommer vara stolt över dig själv. Kämpa på som du gör nu, så kommer det ske :)

2007-02-16 @ 09:16:38
Postat av: Frida

Du skriver verkligen bra!
Jag tänker ibland också på döden, och hur omgivningen skulle ta det ifall jag dog.. Ska till Spanien i sommar men då oroar flyget mig. Tänk ifall jag aldrig kommer hem igen, men alla flyg kommer ju ner på många vis och jag vet att jag kommer klara mig men ändå har jag tanken längst bak i huvudet. Kämpa på gumman

2007-02-16 @ 10:43:42
Postat av: linnéa

Varenda gång jag åker buss är jag övertygad om att den skall krocka, när jag åker över en bro slår mitt hjärta skitfort för jag är säker på att den skall rasa, när jag är ensam hemma tror jag att någon skall göra inbrott, varje gång jag går själv är jag övertygad om att någon skall överfalla mig. Jag är livrädd för ungefär allt, och drömmer precis som du mardrömmar varenda jäkla natt =(

2007-02-16 @ 11:58:55
URL: http://flyfranallt.blogg.se
Postat av: Sanna

Jag är rädd för det mesta, döden är inget undantag. Jag har alltid varit övertygad om att jag ska råka ut för något hemskt och dö tidigt. Inbillar mig jämt att jag ska krocka när jag åker buss, eller drunka är jag åker båt. Pendlar med tåg varje dag och är rädd att något ska hända så man plötsligt bara ligger där på spåret. Det låter väl helt sjukt men..

2007-02-16 @ 17:42:39
Postat av: johanna

hejsan, fin blogg. vad betyder äs??

2007-02-21 @ 11:13:28
URL: http://thepurpleme.blogspot.com
Postat av: Sara

äs står för ätstörningar

2007-02-21 @ 13:51:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0