Scones

Dessa ska jag baka idag. Receptet kommer från Nlife.
Ca 16 bitar
3 dl dinkelmjöl
3 dl vetemjöl
½ dl hela linfrön
1 dl havregryn
1 tsk mineralsalt
4 tsk bakpulver
2 dl fil eller yoghurt
1 burk kesella
Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke så att bakpulvret fördelas ordentligt. Tillsätt sedan fil och kesella och arbeta degen smidig med händerna. Dela degen i fyra lika bitar. Rulla dem till bollar, lägg på plåten och kavla dem till runda plattor. Skär med en brödkniv varje platta rakt över i fyra delar. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna på galler innen du bryter isär dem och serverar.
Kommentarer
Postat av: Good girl
Love scones <3 går det att byta ut kesellan mot mer yoghurt tro?
Postat av: Good girl
värt ett försök! har sån där krämig naturell yoghurt hemma... 3% eller nåt sånt tror jag det är. kan nog funka!
Trackback